Kok

Kok bemoeit zich liever niet meer met de politiek, maar voor de Grondwet maakt hij graag een uitzondering: ‘Europa wordt namelijk helemaal geen superstaat,’ zo verklaarde hij vanmiddag.

Volgens mij moet degene die geen referendum over de invoering van de Euro wilde, zich inderdaad niet bemoeien met het referendum over de Grondwet.

Lees er meer over op het referendumweblog.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 04 mei 2005 :: 0.09 uur

50 Comments

50 reacties

 1. Kok bemoeit zich denk ik liever niet meer o p e n b a a r met de politiek.
  Dat hij voor de Grondwet graag een uitzondering maakt ligt wel voor de hand overigens. Bos mocht eens twijfelaars in de PvdA achterban (electorale concurenten dus ook intern) hebben, leeftijd 45+ . . .

  “Volgens mij moet degene die geen referendum over de invoering van de Euro wilde, zich inderdaad niet bemoeien met het referendum over de Grondwet.”

  Hoezo inderdaad…?
  Tuurlijk bemoeien degenen die NL de euro door de strot duwden zich graag met het doorgaan van de groot-EU.

  Reactie door Barend — woensdag 4 mei 2005 @ 1.45 uur

 2. En het ernstige is dat het nieuwsbericht over Kok vanzelfsprekend weer op naam staat van de PvdA-propagandamachine die bekend staat als de NOS. Zouden ze daar bij de NOS echt denken dat de burger gelooft dat de NOS louter neutraal en feitelijk nieuws brengt?

  Reactie door Daniël O. — woensdag 4 mei 2005 @ 1.48 uur

 3. Wat een onzin! Als je eens tegen een referendum bent geweest, heb je dan een levenslange zwijgplicht inzake referenda? Vreemde opvatting.

  Reactie door artje — woensdag 4 mei 2005 @ 1.52 uur

 4. Juist wel. Hij heeft ons besodemieterd met die Euro, zeker nu ook nog blijkt dat de wisselkoers ook niet deugde. het is de oude hap die on de Euro door de strot duwde. Toen mochten niet mee beslissen, het zou voor veel mensen een emotionele beslissing worden. Hij en Zalm iedereen was voor die Euro. behalve de SP. Nu is iedereen voor die Grondwet, , maar niet de SP. De geschiedenis had zich kunnen herhalen waren het niet dat er een referendum komt.

  Reactie door Harry Sangers — woensdag 4 mei 2005 @ 2.26 uur

 5. Feit blijft dat Kok een populaire minister president is en voor veel Nederlanders dat nog steeds is. Dus slimme zet van de Pvda. Kok is ook niet makkelijk in diskrediet te brengen, daarbij houd hij Wouter Bos mooi uit de gevarenzone. Kok haalt de kolen uit het vuur en Wouter Bos hoeft zijn handen niet te branden, als het als nog negatief uitpakt…puur strategie. Kok zal zich heel zichtbaar gaan opstellen en wouter bos minder. Daarbij heeft Kok natuurlijk al een commissietje of ander jobje voor ogen in de EU….zei het toch..ze zijn voor de EU voor hun eigen baantjes te creeeren…

  Reactie door MikeAlfaDelta — woensdag 4 mei 2005 @ 7.18 uur

 6. De SP roept op om tegen de grondwet te stemmen, en Kok om juist voor te stemmen. Nou en.. so what.. we hebben toch vrijheid van meningsuiting. Laten we ons bezighouden met wat de Europese Grondwet nu inhoudt, want ik weet nog steeds niet wat ik straks moet gaan stemmen.

  Reactie door Karin — woensdag 4 mei 2005 @ 8.48 uur

 7. 2 De NOS inderdaad is zo partijdig als de neten.De Nos lijkt
  wel een EU belangenspreekbuis. Het zou me trouwens niks verbazen
  als die straks peilingen en polls verkondigt met onwaarschijnlijk hoge percentages voor `Ja’. Want is er nog geen onafhankelijk instituut dat De Hondt en consorten controleert?

  Die statistieken resultaten lijken in Frankrijk al bijelkaar gelogen te worden, zie BBC:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4508617.stm

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 4 mei 2005 @ 8.55 uur

 8. Karin
  De inhoud, je weet dat het bij burgers niet zo werkt, gaat niet om de inhoud, gaat er om wie ze kunnen volgen. Je hebt altijd meer volgers dan kritische mensen of leiders. En Kok is een zwaar kaliber..

  Reactie door MikeAlfaDelta — woensdag 4 mei 2005 @ 9.01 uur

 9. we gaan goed .het is nu nog wachten op hans wiegel???????? en karin nu regeren de wolven in europa .je denkt toch niet dat die na 1 juni in lammeren veranderen .ook na 1 juni blijft het .graaaaaaaaaaaien ,declarereeeeeeeeeeeen, en vooral schijt hebben aan de burger .ik heb geen zin om me scheel te betalen aan een nieuwe wapenwedloop tegen onzichtbare (verzonnen)terroristen .

  Reactie door texas henkie — woensdag 4 mei 2005 @ 9.22 uur

 10. Dus Kok mag zijn mening over de EU grondwet niet geven omdat hij geen referendum over de euro wilde? Volgens mij moet je mensen de vrijheid van meningsuiting gunnen.

  Reactie door Nathan — woensdag 4 mei 2005 @ 9.23 uur

 11. hij heeft blijkbaar nog niet genoeg kwartjes,

  en aan srbrenica viel gewoon niet wat te verdienen, behalve zijn wachtgeld natuurlijk,

  Reactie door Jansonius — woensdag 4 mei 2005 @ 9.26 uur

 12. Hoezo ‘geen superstaat’

  De Europese Commissie, een club lieden die op ondemocratische door manipulaties achter de schermen is aangewezen, kan beslissingen nemen.

  Als een parlement het niet eens mee is, kan ze protest aantekenen, maar krijgt daar onrealistisch weinig tijd voor. Bovendien moet je dan ook nog eens de parlementen in een flink aantal andere landen achter je krijgen. Maar die Europese commissie hoeft zich daar niet van aan te trekken; het enig verweer dat aan regeringen en nationale parlementen is gelaten is een vertragingsmechanisme; er is geen enkele dwingende macht om de Europese commissie te stoppen.

  Kortom, een ondemocratisch tot stand gekomen club krijgt in principe dictatoriale macht zonder serieuze parlementaire controle. De democratische controle wordt met de Europese grondwet ten dele afgeschaft. Het lijkt een eerste stap in een proces tot afschaffing van democratische verworvenheden.

  Als Kok het geen ‘superstaat’ noemt, dan is er wel alle aanleiding om de Europese Commissie na aanvaarding van de Europese ‘grondwet’ te betitelen als ‘superdictator’.

  Reactie door Drob — woensdag 4 mei 2005 @ 9.26 uur

 13. ik begrijp best dat jan het vervelend vind dat iemand die het niet met hem eens is zijn mond opendoet. het komt hem gewoon niet goed uit. stel dat zijn holle retorische praatjes ontzenuwd zouden worden.

  tot nu toe zie en hoor ik van de sp alleen maar een hoop geschreeuw en betrekkelijk weinig argumenten. ik weet wel dat veel mensen gevoelig zijn voor dat soort onderbuik-sentimenten, maar ik vind het zo mager. ik zou graag de argumenten zien, onderbouwd.

  Reactie door muse — woensdag 4 mei 2005 @ 9.29 uur

 14. degenen die achter kok aanlopen zullen wel denken dat het zo geschreven wordt “cock”,
  maar waarom heet hij dan wim, in plaats van “dick”

  dit even als grapje tussendoor!

  Reactie door Jansonius — woensdag 4 mei 2005 @ 9.31 uur

 15. @drob (12): mja, en als de grondwet wordt afgewezen, blijft het bij het oude en is er dus helemaal geen controle van het EP op de commissie. en dus zou je kunnen zeggen dat afwijzing van de grondwet het europa als superstaat in stand houdt.

  Reactie door muse — woensdag 4 mei 2005 @ 9.32 uur

 16. 9) Texas Henkie,
  Maar als we tegen de grondwet stemmen, dan blijven toch precies dezelfde mensen aan de macht? Wat dat betreft zal er niet veel veranderen denk ik.

  Reactie door Karin — woensdag 4 mei 2005 @ 9.47 uur

 17. Nova werkte gisteren ook al mee aan de Propaganda Campagne… Illusionist Hans Klok vertelde waarom hij vóór was… Voordeel is wel dat het totaal ongeloofwaardig overkomt! ;)

  Dat Kok zich er mee bemoeit vind ik een teken van zwakte van het huidige kabinet. Blijkbaar kunnen ze het alleen niet aan, iedere burger die wat van de Grondwet weet, weet ook dat we voorgelogen worden, ook door Kok…

  Reactie door Mirella — woensdag 4 mei 2005 @ 10.23 uur

 18. Lees ook de dit:

  http://www.planet.nl/planet/show/id=219999/contentid=574161/sc=c353a3

  Ook Hans Klok schaart zich onder de illusionisten natuurlijk, wat had dan dan verwacht?

  Reactie door E.Krul — woensdag 4 mei 2005 @ 10.36 uur

 19. @16

  Daar zat ik gisteren inderdaad ook over te denken. Als je tegen de EU grondwet stemt, dan verandert er niks. De EU blijft het oncontroleerbare en ondoorzichtige apparaat wat het nu is.

  En de scenario’s die de SP in de top-10 van bedenkingen presenteert, die zullen ook dan volgens mij gewoon doorgaan. Men noemt het dan geen EU grondwet meer, maar Europese verdragen. Men doet dan hetzelfde als wat men in de EU grondwet gepresenteerd heeft, maar men noemt het dan gewoon anders.

  Zonder Europese grondwet hebben we als burgers al een hele bende neoliberale wet- en regelgeving uit Brussel moeten slikken die allemaal voortvloeien uit allerlei Europese verdragen.

  En als de EU grondwet niet doorgaat, dan betekent dat niet dat neoliberaal Europa stopt met het sluiten van nieuwe Europese verdragen om hun plannetjes door te zetten.

  De EU grondwet heeft het bijvoorbeeld over een Europese defensie. Komt die er niet als de EU grondwet niet doorgaat? Volgens mij krijgen we dan gewoon in de toekomst een Europees Defensie Verdrag of iets dergelijks.

  Dus ja, ik weet het niet.

  Reactie door Nathan — woensdag 4 mei 2005 @ 10.42 uur

 20. offtopic:
  Vanmorgen bij de Tros op radio 2, gouden uren muziek van Heino..
  Als ik iets niet wil horen, en al helemaal niet op 4 mei, dan is het wel die typisch duitse muziek van Heino!!

  Reactie door Karin — woensdag 4 mei 2005 @ 11.03 uur

 21. @ 13 muse

  Het refereren aan onderbuik sentimenten is een onderbuik sentiment.

  Maar zoek eens op de SP-website naar argumenten…

  http://www.sp.nl/nieuws/actie/grondwet/tien_bedenkingen_grondwet.pdf

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — woensdag 4 mei 2005 @ 11.06 uur

 22. Who the hell is Kok?

  Reactie door E.Krul — woensdag 4 mei 2005 @ 11.07 uur

 23. Dit is een bekende ‘verkiezingstruc’. Het dreigt slecht te gaan en je haalt er een populaire partijcoryfee bij. Dat hij dan zegt dat je ‘ja’ moet stemmen lijkt me niet meer dan logisch en het is volgens mij ook niets om je druk over te maken. De man bemoeit zich er mee. Nou laat hem lekker. Sinds zijn commisariaat denk ik dat zijn positieve invloed zeer is afgenomen. Dus…, opnieuw lekker laten lullen.

  Reactie door Maarten — woensdag 4 mei 2005 @ 11.08 uur

 24. 4 mei dodenherdenking WO II, 5 mei bevrijdingsdag (Nederland viert de bevrijding, is geen onderdeel meer van de superstaat van Hitler en is eindelijk weer gewoon Nederland)…… 1 juni: Nieuwe rouwherdenking? Nederland is weer net zo makkelijk onder een nieuw dictatoriaal bewind geplaatst.

  Reactie door Paul Strenen — woensdag 4 mei 2005 @ 11.10 uur

 25. Sieg Heil Europa!

  Reactie door Paul Strenen — woensdag 4 mei 2005 @ 11.10 uur

 26. Hallo Jan,
  Kok was niet alleen premiër, maar ook vakbondsleider.
  Je zou dus verwachten dat hij het belang van de arbeidende klasse zou dienen. Helaas, niets is minder waar. Kok heeft een “sociaal verraad” gepleegd als minister president heeft hij flink meegeholpen aan de afbraak van onze sociale verworvenheden en heeft hij zijn neo-liberale instelling duidelijk geprofileerd.
  Daaruit volgend is zijn uitspraak over het EU-grondwetreferendum eigenlijk geen verrassing meer.
  Groet,
  Amita.

  Reactie door AMITA — woensdag 4 mei 2005 @ 11.10 uur

 27. @mirella (17): misschien is het je nog niet opgevallen, maar de pvda zit al een paar jaar niet meer in de regering. de regering heeft kok er niet bijgehaald, maar zijn eigen partij. die is namelijk ook voor de eu-grondwet. net als groenlinks trouwens. de sp mag zich als tegenstander verheugen in het gezelschap van de lpf, de christenunie, de sgp en de groep wilders.

  Reactie door muse — woensdag 4 mei 2005 @ 11.32 uur

 28. @ 27

  Het maakt mij ook niet uit wie hem erbij heeft gehaald, hij helpt nu het kabinet en dat komt ze vast niet slecht uit…

  Reactie door Mirella — woensdag 4 mei 2005 @ 11.40 uur

 29. @Muse en Nathan

  Het is een grote misvatting dat tegen de Europese grondwet stemmen, betekent dat parlementaire controle achterwege blijft.

  Nu worden alle Europese besluiten door de nationale parlementen gecontroleerd, d.w.z. alle nieuwe wetten. Ieder land kan in principe weigeren nieuwe Europese wetten te onderteken en in te voeren (behalve datgene wat al inmiddels getekend is, dat de bevoegdheid in Brussel ligt).

  Na de acceptatie van de Europese grondwet hebben de nationale parlementen de belangrijkste machtsmiddelen bij de controle verloren. De zgn. uitbreiding van de bevoegdheden van het Europese parlement leiden tot een nog steeds machteloos parlement; daarmee is de controle door het Europese parlement een farce. Het gaat dus echt om een afschaffing van de nationale parlementaire controle en om een drastische inperking van de democratie.

  Reactie door Drob — woensdag 4 mei 2005 @ 11.45 uur

 30. Ik snap de mensen niet die zeggen, als we nee zeggen tegen de grondwet blijft het een ondoorzichtig zooitje?Vraag je zelf eens af of de doorzichtigheid vergroot wordt door de nieuwe grondwet!
  Het blijft altijd afhankelijk van de mensen die in dat parlement zitten en de niet aflatende lobby van de multynationals!!!
  Alleen krijgen de wapenidioten nu nog meer stem omdat het defensie budget flink uitgebreid wordt!
  Een heleboel van die verdragen gaan nu al boven deze grondwet en dit is zonder ons afgesproken, dus nu heb je een mogelijkheid om je mening daar over te geven!In mijn geval dus een dikke NEE

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 4 mei 2005 @ 11.47 uur

 31. Sorry, moet zijn : heleboel verdragen gaan nu al boven onze grondwet!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 4 mei 2005 @ 11.48 uur

 32. @ Muse 13: Kom zelf eens met argumenten zeg, in plaats van zeiken over de `Nee-campagne van de SP.

  De `Ja, wij samen voor Europa’ euforie gaat onverminderd door.
  Het lijkt wel of alléén de SP er niet aan meedoet. Bravo!
  Zoals ik al eerder zei, je bent vandaag compleet dissident als pleitbezorger voor een `Nee’!
  Alsof men het nog net wel mág wagen tegen de EU-grondwet te stemmen, maar de consequenties zijn dan voor uw eigen risico! Zo wordt het gepresenteerd.

  Ik vindt dit een verontrustende ontwikkeling. Dit is een grootscheepse poging tot manipulatie door overheid, collectieve sector en bedrijfsleven om alle neuzen een kant op te krijgen.
  Mij begint het gevoel te bekruipen dat het onthouden en nooit vergeten wordt wie thans zo nodig moet `spelbreker’ zijn.

  Nu we ook al van D’66, Bos, Kok, Halsema en Rosenmöller (die ook nooit nee meer zegt) we allemaal moeten meeknikken in het Grondwet-ja festijn, is de politiek voor mij drijfzand geworden.
  Hoezo oppositie?
  En straks de dominees op de kansel nog, volmondig de goegemeente aanmanen tot een `Ja’ voor de EU in naam van God!
  Hé Dries van Agt, wil jij geen reclame maken voor nee?

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 4 mei 2005 @ 11.53 uur

 33. Collectieve angstpsychose!

  Doe niet mee, maar zeg NEE!

  Reactie door E.Krul — woensdag 4 mei 2005 @ 12.40 uur

 34. Kok werkt nu voor de ING.,

  Waar zouden die bij gebaat zijn?

  Juist ja, niet zo moeilijk toch, en daarbij heeft hij al helemaal geen geloofwaardigheid meer,

  Misschien heeft hij altijd al wel voor de ING gewerkt, wie zal het zeggen?

  Reactie door Jansonius — woensdag 4 mei 2005 @ 12.47 uur

 35. jansonius ik kijk nergens meer van op!

  Reactie door E.Krul — woensdag 4 mei 2005 @ 13.01 uur

 36. Dat oud-premier W. Kok nu ‘bij wijze van uitzondering” van stal wordt gehaald, geeft aan dat de positie van Wouter Bos binnen de PvdA niet zo sterk is. Bij de recente 1 mei-viering bemerkte Bos veel weerstand binnen de PvdA-gelederen. De PvdA-campagneleiding heeft waarschijnlijk daarna (ad hoc) besloten om de heer W. Kok te benaderen om de EU-Grondwet te promoten.

  Wim Kok kan contraproductief werken. Vanwege (1) het nu gebleken bedrog van Paars II en De Nederlandse Bank bij de overgang van de gulden naar de €uro en vanwege (2) het niet houden van een referendum in Nederland over de introductie van deze €uro.

  Reactie door Kees Huizenga — woensdag 4 mei 2005 @ 13.29 uur

 37. Ik wist niet dat W.Kok nog steeds de leider van de Pvda is.
  Toch vreemd dat W.Bos het niet alleen af kan.
  Men houd blijkbaar nog steeds van liegen en bedriegen bij de Pvda, zijn nooit te vertrouwen geweest, dus stoppen met de samenwerking met zo`n partij, anders moet de SP straks ook zijn idealen verkwanselen, en is er voor mij geen partij over waar ik nog vertrouwen in kan hebben.

  Reactie door leen — woensdag 4 mei 2005 @ 14.33 uur

 38. Hoezo is Kok leider van de PvdA. Als Agnes Kant op een bepaald gebied het voortouw neemt voor de SP is zij toch ook niet de leidster van de SP?

  Reactie door Nathan — woensdag 4 mei 2005 @ 14.37 uur

 39. @Nathan 38: Agnes zit nog in de Kamer Kok niet. Kok is premier geweest Agnes niet. Lijkt me geen vergelijking.

  Reactie door Sulis — woensdag 4 mei 2005 @ 16.34 uur

 40. Dat Kok zich mengt in de discussie betekent niet dat hij de leider van de PvdA is, het had net zogoed een andere prominente PvdA-er kunnen zijn.

  Wat wel weer duidelijk is, dat is dat Bos in ieder geval *niet* de leider van de PvdA is.

  Reactie door Fjodor — woensdag 4 mei 2005 @ 16.44 uur

 41. @ Fjodor: dat is niet helemaal waar, want ook Wouter Bos kwam op het NOS om zijn EU-standpunten duidelijk te maken aan het publiek. Dit deed hij nota bene op de Dag van de Arbeid, waar de NOS de SP uiteraard niet aan het woord liet. De NOS doet dan ook niets anders dan EU-propaganda uitzenden en met voorkeur die van de PvdA. :(

  Reactie door Daniël O, — woensdag 4 mei 2005 @ 22.34 uur

 42. Verstandige taal van Kok. Oud-politici moeten zich niet overal mee willen bemoeien, maar soms is het goed dat ze hun stem laten horen.

  Reactie door Pieter — woensdag 4 mei 2005 @ 23.17 uur

 43. Beste Pieter, nu vraag ik me af of jij het ook prima vindt of een oud-politicus zou aanmanen tot `Nee’ tegen de EU-grondwet?
  Want ik krijg van jou de indruk dat het niet verstandig is om op die wijze een stem te laten horen.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 4 mei 2005 @ 23.27 uur

 44. Fantastisch dat Wim Kok ook een duit in het Ja zakje mocht doen!
  Hij is met al zijn commissariaten de belichaming van de graaicultuur, waar juist zoveel mensen zich tegen afzetten wanneer het om Europa gaat.
  Met zo’ n vijand, heb je geen vrienden meer nodig, om maar eens een oud Hollandsch gezegde om te draaien.

  Reactie door Karin — donderdag 5 mei 2005 @ 2.42 uur

 45. reactie 9, texas henkie.
  Verzonnen terroristen? WTC vergeten? Aanslagen Madrid vergeten?
  Erg selectief geheugen als het gaat om het opdringen van je mening.

  Reactie door evert — donderdag 5 mei 2005 @ 2.47 uur

 46. is die nog niet begraven

  Reactie door eyepro — donderdag 5 mei 2005 @ 18.49 uur

 47. 44) andere Karin
  Ik vind het zwaar overdreven om Wim Kok als de vijand te beschouwen. Hij heeft het als MinisterPresident veel beter gedaan dan Balkenende, ook al ben je het misschien niet eens geweest met het Paarse kabinet.
  Zeker tijdens Paars I was er nauwelijks oppositie en was een grote meerderheid van Nederland dik tevreden. De ommezwaai kwam na 11 september 2001 en er een anti-marokkanen-stemming kwam, niet omdat de mensen vonden dat het economisch niet goed ging met Nederland.

  Reactie door Karin — donderdag 5 mei 2005 @ 19.27 uur

 48. Bij de verkiezing van het Lagerhuis in het Verenigd Koninkrijk d.d. 5 mei jl. heeft de EU-Grondwet geen belangrijke rol gespeeld. Alleen de Liberaal-Democraten zijn voor de EU-Grondwet (maar tegen de begonnen oorlog in Irak!).

  De Labour-party en de Tories zijn intern verdeeld over de EU-Grondwet. Vanaf 1 juli 2005 moet Tony Blair echter als voorzitter van de Europese Unie kleur bekennen. Binnen de Labourfractie in het Lagerhuis zijn veel euro-sceptici. Misschien hoopt Blair in stilte dat de referenda in Frankrijk en Nederland de EU-Grondwet doen afstemmen. De hete kolen worden dan door de tegenstanders uit het EU-vuur gehaald.

  Reactie door Kees Huizenga — vrijdag 6 mei 2005 @ 17.53 uur

 49. Verkiezingsvoorpret, elke partij haalt haar corifeeën van stal: a.s. verkiezingen al flink voortijdig versieren met kopstukken.
  Zo ging het altijd al, en kijk maar, ze verschijnen weer stelselmatig. Bovendien komen zij hun topmensen nog even het his-torisch besef bijbrengen, omdat anders te veel mensen zich bij de debatten gaan verkneuteren, tijdens het politieke leuteren.

  Deze keer begint dat wat vroeger, omdat het toch enige tijd kost de publieke opinie te willen beïnvloeden, en teveel nieuwkomers de kiezer zo mogelijk op het verkeerde (?) been te zetten.

  De nieuwe trend van ‘burnt out’ heeft ook een ingang gevonden in het hedendaags denken, dat overigens vaak voorkomen had kunnen worden door banen beter te verdelen of te halveren, maar ja, daar heeft de werkgever geen zin in, dat kost hem te veel.
  Nee, langdurig ziekzijn is kennelijk nog net ff goedkoper….

  De herintreding van oudgedienden – die feitelijk hun commissari-aten beter zouden moeten behartigen en helpen ook de werknémer weer aan de bak te krijgen – is ronduit véél betékenend voor waar zij zich mee bezighouden en wat zij zien in prioriteiten.

  Geen gesmoes: niet zeggen: de afweging van plaats en tijd maak ik zelf wel uit. Dat hebben we inmiddels dik 20 jaar gezien.

  Het feit ligt er: talloze bedrijven, weggegeven, geruild of verkocht, werkgelegenheid geminimaliseerd. Het zou op de lange termijn toch echt kosten besparend zijn.

  Foutje !! De werknemers werden er ingeluisd en veelal weggesluisd

  Hoe nu werkgelegenheid weer te winnen? Gewoon ff opnieuw beginnen

  Bij dit soort moves wist men flink garen te spinnen,
  de gladakkers kwispelend door de achterdeur wéér “binnen”….

  Reactie door Madelief0 — zaterdag 7 mei 2005 @ 5.28 uur

 50. Yes. glutamin ( http://www.x24x7.com/glutamin.html )

  Reactie door glutamin — zaterdag 8 oktober 2005 @ 11.38 uur