Een tomaat voor een daad!

In de Tribune van deze maand een speciale staat de volgende oproep:

In een land dat gevangen lijkt te zijn door een golf van negativisme is het belangrijk om te benadrukken dat er nog zoveel mensen zijn die goed doen zonder er over na te denken. Gewoon, omdat ze geloven dat elkaar helpen de juiste manier is om met elkaar om te gaan. Gewoon, omdat ze geloven dat wie goed doet, goed zal ontmoeten. Gewoon, omdat de mens een sociaal wezen is, en dat vooral moet blijven.

Het zijn mensen die een zware taak op zich hebben genomen omdat ze niet hun rug willen toekeren naar hulpbehoevenden. Die ondanks, of misschien wel door de vergaande a- socialisering van het kabinet, Nederland een leefbaar sociaal gezicht blijven geven.

Toch worden ze nog vaak vergeten en dat is niet de bedoeling. Speciaal voor deze mensen wil ik iets extra’s doen. Elke week zal één van deze bijzondere mensen in het zonnetje worden gezet op mijn site. Ze krijgen een aandenken en worden bovendien een dag mijn gast in de Tweede Kamer.

Ken je mensen die zich belangeloos inzetten voor dier of mens, voor maatschappij of milieu, stuur dan een mail naar tomaatvooreendaad@janmarijnissen.nl of stuur een brief naar SP Tweede kamerfractie, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag onder vermelding van ‘Tomaat voor een daad’.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 09 mei 2005 :: 20.02 uur

57 Comments

57 reacties

 1. Ik heb wel iemand in gedachten, maar die doet het als haar werk.Zij is mijn directe leidinggevende in het daklozenpension waar ik werkzaam ben. Ook al is ze werknemer van de stichting (voorheen eigen baas van het daklozenpension), ze (en haar man)staat hier altijd op de stoep in haar vrije tijd als er een crisis is, ze geeft clienten altijd een tweede, derde of zelfs een vierde en misschien zelfs een vijfde kans,maar goed, ze doet het technisch gezien niet belangeloos. Zie http://cornaxhuis.web-log.nl

  Off-topic maar wel van belang: VRT meldt dat de Golfstroom tot stilstand aan het komen is. Iemand enig idee wat de bron van de VRT is? Zie http://darealjohnito.web-log.nl/log/2504891

  Reactie door Johnito — maandag 9 mei 2005 @ 20.18 uur

 2. Gelukkig ken ik een heleboel mensen die nog vanuit hun hart goed met hun medemens omgaan zonder dat ze zichzelf daaraan hoeven herinneren door, bijvoorbeeld, het dragen van een oranje armbandje…of zich erop voorstaan op welke manier dan ook…Ik weet dan ook pertinent zeker dat ik hen er geen plezier mee zou doen om ze “voor te dragen” in het licht van deze actie…Houd me ten goede: ik vind het prima dat de SP door middel van deze actie mensen wil motiveren en wil bemoedigen, maar de mensen die ik ken en die belangeloos liefdevol handelen zetten dat onverminderd voort zonder welke aandacht daarvoor dan ook…

  Reactie door Madelijne Pleines — maandag 9 mei 2005 @ 20.21 uur

 3. tomaat
  1 glanzend oranjerode vrucht van de tomatenplant [wordt tot de groenten gerekend] => liefdesappel
  2 uit Zuid-Amerika afkomstige nachtschadeachtige plant met rode besvruchten

  Reactie door lonsdalekleding — maandag 9 mei 2005 @ 20.56 uur

 4. Het barst in Nederland van de mantelzorgers.
  Probleem is dat velen van hen hun sociale leven hebben moeten loslaten om voor bejaarde ouders, of autistische kinderen, of hulpbehoevende buren te zorgen.

  Ze verlenen 24/7/12 zorg, dwz. dat ze het hele jaar door, alle dagen van de week continue beschikbaar zijn.

  Heel leuk om ze een dag uit te nodigen in de Tweede Kamer. Maar dan is het minstens zo belangrijk dat er gezorgd wordt voor vertrouwde en goede opvang.

  Weet je waar ik voor zou pleiten?

  Extra logeerhuizen voor autistische kinderen en kinderen met ADHD en zo.Zo geef je ouders en de rest van het gezin 1 maal per maand of twee maanden en een weekje tijdens de grote vakentie even adem.

  Daarnaast vind ik dat je hier helemaal geen oproep hoeft te plaatsen.
  Sla de gele gids open en bel eens met een dierenasiel, daklozenopvangtehuis, bejaardentehuis en zo. Die kennen allemaal vast wel iemand die een “tomaatje” verdient, of een heel jaar lang op elke dinsdag tomatensoep.

  Reactie door Molly — maandag 9 mei 2005 @ 21.21 uur

 5. Eens een heel goed initiatief van Jan Marijnissen.

  Wat doen we onbaatzuchtig voor de medemens.
  Nu eens niet over politiek en politieke voorkeur. Ons zelf afvragen wat we kunnen doen zonder direct of indirect profijt voor onze medemens.
  Ik vind dit een eerste voorbeeld van normen en waarden.
  Laten alle mensen die hier regelmatig plaatsen hier eens over nadenken en over een maand eens zeggen wat zij voor de gemeenschap doen of naar aanleiding van dit topic willen gaan doen.
  Top topic Jan.

  Reactie door Tom — maandag 9 mei 2005 @ 21.25 uur

 6. Zeg Tom, @5, doe niet zo schoolmeesterig, wat weet jij er eigenlijk van wat álle mensen die hier plaatsen voor de gemeenschap doen?
  Heb jij wel eens voor de SP gefolderd, al die kleinburgerlijke voortuintjes met klaphekjes, en blaffende honden achter de voordeur op en neer lopen?? Bij slagregen of -18 graden vrieskou, terwijl je achter de gordijntjes wordt beloerd door schichtige bewoners met hun mobiel in de hand??
  En ik ben natuurlijk benieuwd wat jouw bijdrage is.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 9 mei 2005 @ 21.44 uur

 7. Ik weet ook wel iemand: Nico van Ginkel! Zet zich al jaren keihard in voor de FNV, en sinds een paar jaar ook voor de SP. Toen onze voorzitter een beroerte heeft gehad, heeft hij samen met mij de boel draaiende gehouden. Ik had het niet zonder hem gekund, want zo hard als hij ervoor ging… petje af!

  Reactie door Jan Breur — maandag 9 mei 2005 @ 21.44 uur

 8. Ken een heleboel mensen die zonder eigenbelang voor een ander klaarstaan, door middel van een bed af te staan, eten te delen terwijl ze zelf bijna niets hebben, als begleiding functioneren waar de echte hulpverlening tekort schiet… en die zouden het stuk voor stuk allemaal verdienen om ervoor eens in het zonnetje gezet te worden

  Reactie door Patrick — maandag 9 mei 2005 @ 22.14 uur

 9. # 6.
  C. Tylex

  Geachte Heer,

  Alhoewel ik niet graag tussendoor reageer meen ik mijn bijdrage wellicht ten overvloede toe te mogen lichten.

  Het gaat hier niet om schoolmeesterschap maar om een onbaatzuchtige bijdrage aan de gemeenschap BOVEN politieke belangen.

  Zelfs als een vorm van schoolmeesterschap een bijdrage zou leveren zou ik hier achter kunnen staan.

  Vriendelijke groeten aan C. Tylex.

  Reactie door Tom — maandag 9 mei 2005 @ 22.20 uur

 10. en wat ga jij voor iets belangeloos..maarwelbelangrijks doen dan Tom? eigenlijk, vraag ik me dan af, behalve provo comments leveren?

  Reactie door Patrick — maandag 9 mei 2005 @ 22.33 uur

 11. Ik herinner me een nacht waarin Tom al veel meer “in het zonnetje” werd gezet dan hij verdiende…. :D

  Reactie door Madelijne Pleines — maandag 9 mei 2005 @ 22.39 uur

 12. @1
  Google voor THC. Sinds 1987 wordt hier al aandacht voor gevraagd door ene Broecker.

  Reactie door Alie Dekker — maandag 9 mei 2005 @ 22.50 uur

 13. Even voor de duidelijkheid, als je mensen wilt aanmelden graag een mailtje naar het genoemde adres, dat maakt het voor mij (ons) wat overzichtelijker.

  Ik heb er al enkele binnen. Heel mooi!

  Reactie door Jan Marijnissen — maandag 9 mei 2005 @ 22.51 uur

 14. In deze harde maatschappij
  zijn we met elk sociaal gezicht al blij

  Vroeger was dat heel gewoon
  en kreeg elke asociale zijn verdiende loon

  Sociale controle is jammer genoeg weggevallen
  en loopt een enkeling het voor de meerderheid te vergallen

  Als u vindt dat in uw wijk geen hart meer klopt
  zorg dan dat deze verharding stopt

  Reactie door Alie Dekker — maandag 9 mei 2005 @ 23.05 uur

 15. @5 Nou zeg.
  Ten eerste vraagt Jan om anderen aan te melden.
  Ten tweede heb ik echt geen maand nodig om te weten wat ik voor anderen heb gedaan, doe en hopelijk nog zal doen.

  Reactie door Molly — maandag 9 mei 2005 @ 23.05 uur

 16. Goed initiatief.

  Leuk dat sommige mensen eens aandacht krijgen die aandacht verdienen.

  Alexander

  Reactie door alexander — maandag 9 mei 2005 @ 23.08 uur

 17. Ik zou de vele mensen; die actief zijn voor de S.P. in de steunpunten ervoor willen nomineren. In het bijzonder die van de stad Groningen. Altijd een goede raad en een luisterend oor; ook als het gaat om een gewoon belastingformulier en de thee staat klaar!

  Reactie door ReneR — dinsdag 10 mei 2005 @ 0.23 uur

 18. ( mijn reactie op tommaat voor een daad is uitstekend )maar was het maar zo dat iedereen zich zou in zetten voor de toekomst van ons allen . nou ik ben niet een negatiefe persoon want ik weet dat elke steentje een goede bijdrage is en zal zijn ondanks dat je denkt en weet dat mischien hopeloze inzet is , ik zal en blijf mijn best doen

  Reactie door larbi — dinsdag 10 mei 2005 @ 5.28 uur

 19. Zou zeggen zet al die mensen die de voedselbanken bemannen en regelen eens in het zonnetje, doe er iets leuks mee. Ga van mij part een dag naar de efteling met ze. Dat zijn toch wel de mensen die het verdienen, ken ze wel niet, maar grote bewondering voor hun inzet.

  Reactie door MikeAlfaDelta — dinsdag 10 mei 2005 @ 7.51 uur

 20. Kijk! Dát lijkt me hartstikke zinnig!! Om te beginnen Clara en Sjaak Sies, maar ook ALLE vrijwilligers die stad en land afreizen om mensen van eten te voorzien. Wat een goed idee, MAD!!

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 10 mei 2005 @ 9.07 uur

 21. Wat een verschrikkelijk sympathiek idee Jan, er lopen zo veel mensen rond die zich voor anderen inzetten en als je ze daarop aanspreekt verbaast reageren omdat zij het “vanzelfsprekend”vinden om iets voor een ander te doen. Ik zou graag de mensen nomineren die als vrijwilliger werken bij de bureau’s Slachtofferhulp en die, altijd in bijzonder emotionele omstandigheden, ( dag en nacht) klaarstaan om iets voor hun medemens te betekenen op emotioneel, practisch en sinds het uitkleden van de sociale rechtshulp ook op juridisch vlak.

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 10 mei 2005 @ 9.35 uur

 22. ik ken iemand

  die al meer als 20 jaar geheel vrijwillig de zorg draag

  de opvang van kinderen in het onderwijs vrijwillig

  de kinderen zwemles geven doet dat met haar alle familie gehele vrijwillig

  en dimente bejaarden verzorgd vrijwillig

  een tomaat voor deze vrouw zou wel leuk zijn
  had het liever gezien dat zij een lintje kreeg
  voor zo´n lieve vrouw die zich altijd opzij schuift voor een ander

  Reactie door lonsdalekleding — dinsdag 10 mei 2005 @ 9.37 uur

 23. I.p.v dat het een normale zaak is dat je je sociaal gedraagt en inzet, gaan we het kennelijk verbijzonderiseren in deze huidige maatschappij.

  Dit spreekt boekdelen.

  Waarom niet rotte tomaten uitdelen aan hen die zich misdragen?

  Ontvang ze Jan en ga in gesprek met ze wat de rede van hun a-sociaal handelen is.

  Misschien kunnen we met z`n alle hen overtuigen van het tegendeel.

  Reactie door E..Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 10.44 uur

 24. Ik ken zat mensen die zich inzetten en goed werk doen, maar die willen echt niet in zo`n programma Jan, die vinden het een heel normale zaak namelijk om dit te doen.

  Waaom een normaal menselijk sociaalgedrag belonen met een tomaat of in het zonnetje zetten. Ik vind het allemaal zo onecht, alsof mensen daar op zitten te wachten.

  Reactie door E..Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 10.49 uur

 25. Hallo Jan,
  Een leuk idee, aansluitend bij al die andere moderne spotlight ideeën zoals moederdag, vaderdag, werelddierendag, dag voor de vrede, secretaressedag, etc. Nu dus een speciale waardering voor mensen die eerlijk tegen zichzelf en tegen hun omgeving zijn, liefde geven zonder hun eigenbelang voorop te stellen.
  Ja, ik heb groot respect voor deze mensen. Ook ken ik er zelf de nodigen en weet dat de meeste van hen liever anoniem willen blijven.
  Het is beter dat we deze mensen een extra waardering geven door zelf ook het algemeen belang boven ons persoonlijk belang te stellen, minder zeuren en niet meteen terugmeppen als ons iets niet bevalt.
  Alleen dan kunnen we de wereld beter en mooier maken. Dat is m.i. het enige kado dat we deze mensen echt kunnen geven.
  Je weet het Jan, “een betere wereld is mogelijk”, maar we moeten het wel samen doen.
  In respect, groet,
  Amita.

  Reactie door Amita — dinsdag 10 mei 2005 @ 11.45 uur

 26. E.Krul
  Ja laten we dat eens gaan, mensen die bijzondere dingen doen, bijzonder behandelen. Goed idee. Zo dat het als een sneeuwbal effect de samenleving in gaat.

  Reactie door MikeAlfaDelta — dinsdag 10 mei 2005 @ 11.59 uur

 27. Sorry, op een of andere gekke manier is mijn bijdrage dubbel uit de pers gekomen.
  Groet,
  Amita.

  Reactie door Amita — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.00 uur

 28. Heel goed idee Jan! Er mag ook weleens aandacht worden besteed aan mensen die goede daden doen. Ik vond het idee van MAD om de mensen van de voedselbank in het zonnetje te zetten een heel goed idee. Ik zal het even mailen.

  Reactie door Sulis — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.15 uur

 29. Over dat negativisme:
  Ik merk op dat de overheid voor een groot deel die negative sfeer schetst. Nu lees ik bijvoorbeeld dat het merendeel tegen de EU-grondwet gaat stemmen. En wat staat er dan “…het ziet er somber uit”.

  Wat ziet er somber uit? Voor de nee-stemmers is dit toch helemaal niet somber?

  Je ziet dus dat de overheid iedereen een negatief beeld voorschetst. Mensen die tegen gaan stemmen voelen zich nu opeens slecht, want wat ze doen is zogenaamd somber, negatief, slecht.

  Standaard worden mensen die niet werken, door de overheid als slecht en zielig bestempeld. En dit alleen maar omdat ze de moeite niet willen nemen meer gericht misbruikers van de uitkeringen te pakken.
  De makkelijke oplossing is dus om iedereen die werkloos is een schuldgevoel aan te praten.

  Door zulke dingen krijg je in Nederlands dus zo’n negativisme.

  Daarom vind ik dit een leuke actie! Positief moeten we blijven, want er is ook nog zoveel mooi’s in Nederland!

  Reactie door thmz — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.23 uur

 30. Sulis

  Het is toch eigenlijk schandelijk dat in ons land voedselbanken verrijzen! Het zou niet nodig moeten zijn! Zo houdt je ook het asociale beleid van deze regering in stand.

  Laten alle mensen die zich inzetten, zich beraden op harde actie tegen deze regering, misschien zet dat meer zoden aan de dijk.

  Rotte tomaten kun je ook nog ergens voor gebruiken, als projectiel voor wanbeleid!

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.30 uur

 31. E.Krul
  Nee want actie geeft weer ‘kijk dat is dat zure zooitje van links weer’. En dat moet je dus niet hebben. Marijnissen heeft destijds iets gezegt over ‘nieuw optimisme’. Deze actie sluit daar perfect op aan.

  Reactie door MikeAlfaDelta — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.37 uur

 32. E.Krul: Natuurlijk is het schandalig dat er uberhaupt een voedselbank moet zijn. Maar aan de andere kant vind ik het nog schandaliger daarom deze gezinnen maar zonder eten te laten zitten. Van ons kabinet hoeven we niks te verwachten. Ik deel je verontwaardiging maar heb ook enorme bewondering voor de mensen die zich hier belangeloos voor inzetten. Als iedereen altijd maar zegt de overheid moet het doen dan hebben die mensen dus gewoon niks te eten.

  Die rotte tomaten worden al geworpen maar dat mogen er wat mij betreft nog veel meer zijn!

  Reactie door Sulis — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.38 uur

 33. We gaan de negatieve angel er uittrekken (hebben we het over negativisme of over terechte kritiek)en vervolgens benadrukken hoeveel goeds er wel niet allemaal wordt verricht door mensen, die het beleid van deze regering verfoeien.

  Deze regering is verantwoordelijk voor de steeds negatievere sfeer in dit land, leg het neer waar het hoort!

  Ze perdiken respect,sociaalgedrag, normen en waarden en hoeven zich kennelijk hier zelf niet aan te onderwerpen.

  Het is hetzelfde als iemand voedsel onthouden en zeggen dat ie maar een maaltijd moet visualiseren om te overleven!

  Bah, bah…

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.41 uur

 34. Zo houden we de zaak in stand, zie je dat dan niet…ze participeren er op dat het volk denkt: van het kabinet hebben we niets te verwacht!

  Wat een lamgeslagen volkje zijn we geworden zeg… echt iets om niet trots op te zijn!

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.45 uur

 35. Boersma van Nuon zet zich (bijna) belangeloos in voor de Nederlandse samenleving. Wat hij verdient is een schijntje van wat hij waard is/opbrengt. En Kok, nog zo’n voorbeeld, door Jan ooit een groot staatsman genoemd, de enige blunder waarop ik Jan de afgelopen jaren heb kunnen betrappen.

  Reactie door Paul Geveke — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.46 uur

 36. Ik zie dat nieuwe optimisme op dit moment als. bedekken met de mantel der liefde, doekje voor het bloeden.

  Altruisme bestaat niet… Actie wel!

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.48 uur

 37. Krul
  Je kan wel trots zijn op mensen die blijven door gaan om andere te helpen. Is niet iets waar dit kabinet mee kan pronken. Zij hebben per slot van rekening nooit sociaal gedrag aangespoort. SP wel, Marijnissen kan dit zonder blikken of blozen doen, andere partijen moeten maar heel stil zijn….

  Reactie door MikeAlfaDelta — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.49 uur

 38. De eerste gote staatsman is nog steeds niet bekend en moet nog geboren worden…helaas!

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.50 uur

 39. E.Krul: Deze mensen kunnen ook kracht putten uit steun van andere mede mensen die het heel erg waarderen wat zij doen voor onze maatschappij. Zou het niet zo kunnen zijn als je de positieve dingen, die er nog wel zijn in onze maatschappij, eens aanhaalt het optimisme zal groeien? Het is allemaal al zuur genoeg dus zitten een heleboel mensen ook wel eens op wat leuks te wachten. Bovendien trekt het kabinet zich toch geen snars van onze kritiek aan. Maar ik ben optimistisch die worden niet meer gekozen!!!

  Reactie door Sulis — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.50 uur

 40. E.Krul: Wat let je om met een zak rotte tomaten naar de tweede kamer te gaan? Ik ben nou zo benieuwd wat jij voor actie in gedachten hebt waardoor ons kabinet ineens wakker word en hun beleid aan gaan passen????? Ik heb al heel wat acties voorbij zien komen maar zie dan uiteindelijk alleen maar die arrogant grijnzende koppen voor me die vervolgens gewoon door gaan met hun beleid.

  Reactie door Sulis — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.54 uur

 41. Wat mij betreft mogen de scheidsrechters die vrijwillig op zondagochtend 22 talentloze voetballers laat voetballen op een achterafveldje en als dank wordt uitgescholden en in het ergste geval in elkaar wordt geslagen. Dat zijn pas echt mensen die een grote rode tomaat verdienen

  Reactie door Karin — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.54 uur

 42. Is is een teken van menselijke waardigheid om anderen te helpen, wat heeft dat met trots te maken,

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.56 uur

 43. Laten alle mensen die zich vrijwillig en vanuit hun beroep inzetten voor anderen massaal oprukken met rotten tomaten naar Den Haag, vergezeld van hen die onrechtmatig te kort wordt gedaan!

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 12.59 uur

 44. Krul
  Jij verwacht dat iedereen automatisch zo is, je vindt het haast vanzelfsprekend. Is dus niet zo. Mensen moeten tijd maken vaak en hebben soms ook nog een baan. Dus op die mensen mag je best trots zijn. Wat jij wilt is een soort wraak op denhaag, kan je net zo goed mee stoppen want dat werkt niet.

  Reactie door MikeAlfaDelta — dinsdag 10 mei 2005 @ 13.02 uur

 45. E.Krul Dat zet geen zoden aan de dijk. Denk je nou echt dat ze dan wat gaan veranderen? Wij kunnen samen zo sterk worden dat ze de volgende verkiezingen het nakijken hebben. Dat is niet alleen heel optimistisch maar nog reëel ook.

  Reactie door Sulis — dinsdag 10 mei 2005 @ 13.07 uur

 46. 43

  Heeft niets met wraak te maken, ik vind dat we het eindelijk eens duidelijk moeten maken, dat we het niet meer pikken…,
  alles afwentelen op de samenleving en grijzen achter de rug van het volk!

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 13.16 uur

 47. E.Krul: Nogmaals kom dat zelf met een initiatief! Ik ben zeer benieuwd hoe jij dat zou willen doen aangezien er al veel acties zijn en worden gevoerd waar ons kabinet nog geen enkele keer positief op heeft gereageerd.

  Reactie door Sulis — dinsdag 10 mei 2005 @ 13.18 uur

 48. 46 Sulis

  Je herhaalt jezelf.

  Is het normaal dat een kabinet niet een enkele keer positief reageert en het hoofd afwendt en de schouders onverschillig ophaalt?

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 13.24 uur

 49. Krul
  Snap je wel hoor, maar dit is een goed signaal van Marijnissen,waarom….? Politici praten over ‘de maatschappij’ of zij daar buiten staan. Zelfde met normen en waarden, zij praten erover, wij moeten het doen. Marijnissen praat nu niet alleen, wat natuurlijk zijn beroep is, maar gaat er nu ook meer mee doen. Kan je alleen maar aanmoedeigen, omdat andere politici nog steeds ‘maatschappij vrees’ hebben. De laten alleen van zich horen als er verkiezingen zijn…

  Reactie door MikeAlfaDelta — dinsdag 10 mei 2005 @ 13.33 uur

 50. E.Krul: Vandaar dat ik ook zei nogmaals dat gebruik je als je iets gaat herhalen. Maar ik begrijp dat je hier gewoon geen antwoord op kunt of wil geven.

  Reactie door Sulis — dinsdag 10 mei 2005 @ 13.37 uur

 51. 49 Sulis

  Waarom gaan we niet met z`n alle richting Den Haag, tenten op slaan en maraton demonstratie. Wat elders kan, kan hier ook!

  Maar die is hier in nederland niemand voor te porren denk ik… geen TV, computer, luie stoel, warm bed, warme hap. koud, regen, wind enz, enz, enz, enz…

  Zodra ik een antwoord op het probleem heb gevonden , hoor je het!

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 19.55 uur

 52. die=dat

  Reactie door E.Krul — dinsdag 10 mei 2005 @ 19.56 uur

 53. E.Krul. Ik ben er in ieder geval wel voor te porren maar dat wat mij betreft los van deze actie om mensen in het zonnetje te zetten. Als jij het antwoord hebt gevonden moet je het zeker laten weten!!! Zou fantastisch zijn. :)

  Reactie door Sulis — dinsdag 10 mei 2005 @ 22.09 uur

 54. Een “gouden” tomaat, helemaal met ReneR (17) eens!

  Reactie door chrisinactie — woensdag 11 mei 2005 @ 0.08 uur

 55. 4 molly, meer logeerhuizen daar wordt juist door ervaringsdeskundigen/particulieren aan gewerkt! De overheid laat hierbij inderdaad veel steken vallen.

  Reactie door chrisinactie — woensdag 11 mei 2005 @ 0.16 uur

 56. 52

  Een ‘gouden tomaat” uitreiken oke, maar ook een “rotte tomaat” uitreiken dan.

  Er zijn er al veel die voor de “rotte tomaat” in aanmerking komen.

  Reactie door E.Krul — woensdag 11 mei 2005 @ 10.29 uur

 57. Yes. immobillien ( http://www.x24x7.com/immobillien.html )

  Reactie door immobillien — maandag 10 oktober 2005 @ 14.49 uur