Straatspeeldag

Op 1 juni, de dag van het referendum, zal kinderzender Nickelodeon tussen twee en vijf op zwart gaan. Dan is het namelijk de nationale straatspeeldag en de zender ondersteunt voldoende lichaamsbeweging graag, aldus henzelf. Wat mij betreft mag dit elke week wel gebeuren, niets is beter voor een kind dan regelmatig buiten spelen.

Maar even voor de ouders, als de kinderen dan toch naar buiten gaan, loop dan zelf ook even een klein blokje om naar het stemlokaal. Uw nee-stem kunnen we goed gebruiken, want wie zwijgt… stemt toe!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 12 mei 2005 :: 10.42 uur

62 Comments

62 reacties

 1. Wat mij betreft is het normaal als een kind gewoon elke dag na school lekker buiten kan gaan spelen. Maar als dat bewegen wordt gestimuleerd 1 juni, dan inderdaad ook voor de ouders. Kan Nikkize heten toch anders inmiddels? dat niet gelijk meenemen, bewegen voor de ouders door 5 keer het stembureau om te joggen en dan naar binnen te hollen? En vervolgens met een sprongetje van hoera, wij hebben nee gestemd, weer naar buiten?

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 12 mei 2005 @ 10.47 uur

 2. is zeker een goed idee
  waarom is het niet elke dag kinderenspeeldag
  wordt en hoop troep uitgezonden
  de taal is soms ver te zoeken

  maar het idee van die dag is een goed idee bij ons wordt dat altijd in ere gehouden

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 10.48 uur

 3. Weet (je) waar je ja tegen zegt?

  Van de anti-climax slogan hoeft de sp het eigenlijk niet te hebben he?

  Reactie door Jory — donderdag 12 mei 2005 @ 10.59 uur

 4. “Wie zwijgt stemt toe”……. een beetje link om deze uitspraak te gebruiken Jan; voor je het weet wordt dit bij een overmacht aan Nee-stemmers tegen je gebruikt wegens een “tekort”aan opkomst en wordt die wet er alsnog doorheen gedramt door dit kabinet…… ;-) Een gewaarschuwd man telt voor twee in dit geval!

  Reactie door Opa-Buiswater — donderdag 12 mei 2005 @ 11.08 uur

 5. Ga er desondanks toch maar van uit dat de opkomst op 1 juni minder dan 50 procent zal zijn. Maar goed, er is mij ooit in een ver verleden geleerd dat je niet overal maar ja op moet zeggen. Dus is een enkele keer Nee zeggen ook goed. Dat zal ik dus op 1 juni beslist gaan doen. Al vind JP dat vast niet leuk, maar ik stem dan ook GEEN Jp. God zij dank.

  Reactie door jojo — donderdag 12 mei 2005 @ 11.20 uur

 6. @ 2

  stemmen doe ik altijd

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 11.24 uur

 7. Heel goede actie. Er zouden veel meer speelvelden gecreerd moeten worden voor de kinderen i.p.v. alles maar vol te bouwen met beton. Ze moeten zoveel mogelijk naar buiten, dat is goed voor de ontwikkeling van het kind. Helaas zitten veel te veel kinderen te veel voor de televisie en spelcomputer, waardoor er tegenwoordig ook nog eens teveel overgewicht is bij deze kinderen. Ik ben blij dat ik zelf in een dorp woon, waar de kinderen alle ruimte hebben om te spelen.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 12 mei 2005 @ 11.43 uur

 8. @7
  speel (computers)zijn goed voor de hand oog coordinatie

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 11.46 uur

 9. overgewicht speel bij de ouders en rol waar de kinderen de dupe van zijn

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 11.48 uur

 10. Ik zou mij later zelf heel schuldig voelen als ik niet geen stemmen. En natuurlijk een dikke NEE natuurlijk.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 12 mei 2005 @ 11.49 uur

 11. @8

  Kan zijn, maar ze zitten er teveel en te lang achter.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 12 mei 2005 @ 11.51 uur

 12. @9

  Er zou op school ook veel meer aandacht moeten zijn voor lichamelijke opvoeding. Er zijn in de loop de jaren teveel uren hiervan ingeleverd op school.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 12 mei 2005 @ 11.53 uur

 13. @12

  dat leer ik haar zelf wel zwemmen en daarna sporten en natuurlijk stoeien en rennen voetballen er is altijd tijd voor
  wij doen zelf alles op de fiets dus zei ook
  s ochtends moet ik de ouders die met de auto komen gewoon ontwijken
  op school is dat 1 uur in de week als de meester er is

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 12.01 uur

 14. Hier heb ik een grote tuin, incl glijbaan en schommels, dus van mij hoeft m’n dochter niet op straat te spelen, gelukkig. Woon aan het water en dat vertrouw ik niet zolang ze nog niet kunnen zwemmen… Bovendien racen ze hier regelmatig met 80 voor de deur langs al mag je hier 50… :?
  Maar ik kan me voorstellen dat in de grote steden en woonwijken dit wel een probleem is, zeker als men geen of een hele kleine tuin heeft, dus op zich een goed initiatief wat het al jaren goed doet geloof ik.

  Reactie door Mirella — donderdag 12 mei 2005 @ 12.02 uur

 15. @ Accept

  Dat stilzitten leren ze tegenwoordig al op de peuterspeelzaal. Van de 2 uur die ze er zijn zitten ze zeker een uur stil, eerst in de kring, daarna met fruit eten en voordat ze weer naar huis gaan.
  Laat ze toch lekker spelen, zeker als ze zo jong zijn! Stil zitten kan nog lang genoeg als ze groter worden…

  Reactie door Mirella — donderdag 12 mei 2005 @ 12.05 uur

 16. @ 15

  hier niet hoor

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 12.08 uur

 17. @13

  Nou, prima toch.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 12 mei 2005 @ 12.10 uur

 18. @15

  Precies Mirella! Ja, die Kieldiep is gevaarlijk voor de kleintjes, uitkijken dus. Vroeger woonde ik met m’n ouders ook aan het Kieldiep, dus heeft m’n vader een loophek gemaakt voor mij, wel zo veilig. Dat was vlak bij de klapbrug Mirella, die nu met slopen bedreigd wordt. Of is dat al van de baan?

  Reactie door ACCEPT — donderdag 12 mei 2005 @ 12.15 uur

 19. @ 18

  Ik dacht het wel ja dat dat voorlopig van de baan was. Stond iets over in de Koerier, ze gaan nu andere opties bekijken…
  ‘t Kieldiep is mij ook te gevaarlijk en we zijn nu ook druk een hek aan het maken zodat kind en honden niet zomaar de straat op kunnen schieten, mochten ze per ongeluk in de garage komen en naar buiten wandelen…
  (Dus als je een huis tegenkomt met een enorme chaos voor het huis: daar woon ik dan… :lol:)
  Buiten spelen is prima, maar het moet wel veilig zijn, dat geldt voor tuin maar ook voor de straat. Voor alle kinderen die niet de beschikking hebben over een grote tuin vind ik dat er veel meer speelgelegenheid moet komen in de steden en vaker een straatspeeldag georganiseerd moet worden.

  Reactie door Mirella — donderdag 12 mei 2005 @ 12.35 uur

 20. @19

  Verstandig, sucses met het maken van jullie hek.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 12 mei 2005 @ 13.18 uur

 21. Wij wonen aan de rand van de stad.

  De kinderen van de basisschoolleeftijd kunnen hier niet veilig buitenspelen als bepaalde kinderen niet op hun school voor voortgezet onderwijs zitten. Deze etterbakken terroriseren de buurt en de politie kan er niets aan doen. (Dat worden dus heel interessante individuen in onze maatschappij over een paar jaar).

  Gelukkig kunnen ze wel in de achtertuinen terecht.

  Onze jongens en hun vrienden bouwden altijd hutten in de struiken langs een geweldig groot veld. Dat werd door de gemeente oogluikend toegestaan en elk jaar werd er “toevallig” een stapel hout “verloren”, inclusief spijkers, die binnen twee uur uit het oog moest zijn.
  Na de herfstvakantie werd het geheel weer opgeruimd.

  Andere kinderen hebben die leuke kans niet meer, vanwege dat stel etters.

  Straatspeeldag? Zal niet doorgaan, vrees ik. Vanwege gebrek aan vrijwilligers en zo. Hier werken zowat alle vrouwen. Dat moet van de regering.

  Stemmen doen we in een het lokaal van een school met ruimtegebrek……

  Reactie door Molly — donderdag 12 mei 2005 @ 14.04 uur

 22. Jippie!!! Ik heb onze stemkaarten binnen!!!

  Overigens: Verantwoordelijke ouders kunnen toch zélf wekelijks (liefst dagelijks) hun TV op “zwart” zetten…? Zat daar geen knop voor aan ieder televisietoestel?

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 12 mei 2005 @ 16.09 uur

 23. Hey, ik heb geen kinderen. Mag ik dan ook tegen de grondwet stemmen?

  Ow, een beetje tv is echt niet erg, dunkt mij. Ik ben er ook groot mee geworden… hou het alleen wel in proporties. Dat is ook een taak van de ouders/au pair/kinderjuf/oppasmoeder/oma/buurvrouw/dat giecheltje van de overkant… of wie er tegenwoordig maar verantwoordelijk is voor de “opvoeding” van kinderen.

  Reactie door Jan Breur — donderdag 12 mei 2005 @ 16.23 uur

 24. Als begeleiders van kinderen niet kunnen inschatten wanneer de tv aan moet of uit, of igv kinderopvang goede programma’s kunnen selecteren, dan is er iets grondig mis in de totaalaanpak en de individuele keuzes.

  De zender op ‘zwart’ zetten, is hoogst pijnlijk voor kinderen die om wat voor reden danook, niét naar buiten kunnen en soms het echt moeten hebben van iets waar ze naar uitkijken en op kunnen rekenen en wat zelfs een regelmaat mag hebben, om iets
  vertrouwds om zich heen te hebben, als zij niét thuis kunnen zijn.

  Uiteraard is gezond buiten spelen of sporten het beste wat je kinderen kunt geven, en bevordert de communicatie.
  Zelfs mijn kleinzoon van 2 1/2 wil van de schommel af om een ander kindje de beurt te gunnen. Leren delen doe je binnen- en buitenshuis en het liefst zo vroeg mogelijk, onder toezicht.

  Nog steeds vraag ik me af, of het verstandig is kinderen verplicht op het 4e jaar onderwijs te geven; dat zou vrijwillig moeten zijn om elk kind althans tot het 6e jaar, zoals vroeger,
  alle speelruimte en rust te geven die het nog zo onregelmatig nodig kan hebben. Echter gebleken is al dat menig kind al vroeg moeilijkheden ondervindt omdat het te vroeg ‘de deur uit’werd gedaan en dan praten we over het gros tweeverdieners, die geen van beiden 1 of 2 dagen willen inleveren, en dan nog altijd een
  inkomen hebben van 6 werkdagen per week. De rekening van dit handelen wordt her en der al gepresenteerd….gewoon praktijk!!!!

  Reactie door Madelief0 — donderdag 12 mei 2005 @ 18.33 uur

 25. @15Mirella, niet bij elke peuterschool zitten ze zo lang, ik werk op een peuterspeelzaal en wij zitten hoog uit 2x een half uur, 1x om fruit te eten en te drinken en voor ze naar huis gaan in de kring, lekker voorlezen en liedjes zingen en bewegingspelletjes doen, verder gaan wij minimaal 1 uur met de kindjes naar buiten en als het regent gaan we een uur naar de gymzaal!
  en uiteraard ga ik 1juni nee stemmen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 12 mei 2005 @ 18.37 uur

 26. @Madelief, ik kan het niet met je eens zijn, sorry, tegenwoordig zijn alle leidsters gediplomeerd(wettelijk verplicht)Mijn ervaring is dat ouders veel meer onzeker zijn bij het opvoeden en nee lastig vinden om te zeggen tegen hun kind.Juist vroeg signalering is ontzettend belangrijk om problemen in de kiem te kunnen smoren!Het is heel belangrijk, juist in de leeftijd van 2,5tot4, dat ze met andere kindjes in contact kunnen zijn, hun sociale geweten ontwikkeld zich namelijk in deze periode.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 12 mei 2005 @ 18.43 uur

 27. Het probleem zit’m vooral bij drukke ouders. Die laten anderen hun kinderen opvoeden, en als ze thuis zijn hebben ze een schuldgevoel en gaan hun kind verwennen. Ze geven het kind overal de zin in: lang opblijven, extra cadeau’tjes, veel snoep en tv kijken zoveel ze willen. Daardoor geven ze een kind niet wat ze het hardst nodig hebben: aandacht en grenzen. Zonder die twee zaken groeit een kind op als een ‘loose cannon’ en kunnen ze danig ontsporen.

  Het kostwinnersmodel was zo slecht nog niet, en zou eigenlijk weer herondekt moeten worden. Maar dan niet sekse-gebonden!

  Reactie door Jan Breur — donderdag 12 mei 2005 @ 19.10 uur

 28. Beide werken kan best maar zelfs bij ouders waar er een ouder thuis is zie je de onzekerheid, ik weet niet waardoor het komt, misschien te veel keuze?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 12 mei 2005 @ 19.23 uur

 29. Goed mogelijk, Sabineke. De wereld is gecompliceerder geworden. Toen ik zo’n 20 jaar geleden een kleine uk was, was er alleen nog maar Ome Willem!

  Reactie door Jan Breur — donderdag 12 mei 2005 @ 19.25 uur

 30. Joepie de poepie!Leuk was dat!Volgens mij herhalen ze het nu.Mijn eerste herinnering van t.v.is van het REM eiland en daar was een mannetje, ik geloof dat hij Okkietrooi heette en die kon krentenbollen uit zijn koffertje toveren, dat leek me wel wat!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 12 mei 2005 @ 19.29 uur

 31. Ergo, ik ben jonger dan jij? Maar, zo’n krentebol uit zo’n koffertje, daar zeg ik geen nee tegen. Wel tegen die grondwet. Daar gaan we weer…

  Reactie door Jan Breur — donderdag 12 mei 2005 @ 19.35 uur

 32. 27) Jan Breur
  Het meest ideale model lijkt mij dat beide ouders 50% gaan werken. Jammer genoeg kan dat financieel voor ons niet uit, maar als het zou kunnen zouden we het direct doen!

  Reactie door Karin — donderdag 12 mei 2005 @ 20.03 uur

 33. Hehe, eindelijk. Ik ben (student sport & beleid) al tijden bezig dit mijn mede-studenten duidelijk te maken. Het is niet alleen de taak en verantwoordelijkheid van de sportbeleidsmakers, onderwijsinstellingen, ouders, buurtwerkers etcetera om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Het aanbod dat kinderen ervan weerhoudt te bewegen, televisie is daar een van, moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen! En eindelijk gebeurt dit eens! En ik ben het er mee eens om dit vaker te doen. Maatschappelijk betrokken ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet een eenmalige actie als deze, maar meerdere van dit soort acties! Sport en bewegen is gezond en daarvan moet iedereen zich bewust zijn!

  Reactie door Jaap Fris — donderdag 12 mei 2005 @ 20.09 uur

 34. Sabineke, Helemaal met je eens hoor! Zeker wel. Kinderen moeten zeker niet geisoleerd met volwassenen opgroeien, maar vroeger
  funktioneerde het ook prima als kinderen bij toerbeurt met zijn
  drieën of vieren spelen, dan eens bij zich zelf of ook bij anderen.
  Het buitenspelen met anderen is daar heel belangrijk in en kontakt met kinderen op de kinderboerderij, het contact met
  beestjes, het zich richten op de buitenwereld en met andere moeders ben ik van mening dat juist die aandacht en dat signaleren beter gaat met 1 ouder voor 4 kinderen, dan 1 op 8, of 1 op 24 stuks.
  Lang niet altijd hebben leerkrachten de be-
  schikking over een stagiaire. Een peuter van nog maar 2 1/2 is ook een heel verschil met een kleuter van 4, en van 4 tot 6 is het ook al heel anders aan het worden.

  Signaleren kan dus ook prima in een wat kleinere kring en valt dan misschien nog vlugger op en is er meer gelegenheid tot bijsturen dan middels een grote groep.

  Dat ouders onzeker kunnen zijn, geloof ik graag maar ik ga uit
  van het gemiddelde soort ouders die doorgaans aardig weten wat
  hun kind nodig heeft, uiteraard excessen daargelaten.

  Er zullen altijd ouders te zien zijn, die beter eerst een cursus
  kinderverzorging en/of pedagogiek hadden kunnen volgen.

  Uitgangspunt is dus wel degelijk dat het aanbeveling verdient dat los van de eigen aanpak en invulling een kind althans de gelegenheid krijgt aangeboden om in ieder geval 2 x per week te starten met een ochtend buiten de deur met andere kinderen om te gaan. Ook ik heb gezien dat dat voor sommige kleintjes nog een veel te grote opgave kan zijn en mogelijkheden voor thuis, binnen het gezin, gecreëerd dienen te worden.
  Een volstrekt isoloment is zeker uit den boze, akkoord hoor.

  Reactie door Madelief0 — donderdag 12 mei 2005 @ 20.16 uur

 35. @32 Karin

  Inderdaad, dat is de beste oplossing. Nog beter dan mijn suggestie, hoewel je moet toegeven dat een niet-seksegebonden kostwinnersmodel zeker niet onaardig is. Alles is beter dan full-time tweeverdienen (economisch aspect buiten beschouwing gelaten)

  Reactie door Jan Breur — donderdag 12 mei 2005 @ 21.02 uur

 36. 15 en 25, wat klinkt dit verschrikkelijk. Dan zou ik toch denk ik liever dood in huis worden aangetroffen hoor, dan als péúter al gedwongen fruit te moeten eten, stil zittend. En dan nog in de kring???? Ik ga voor de Grondwet stemmen. In het Engels is het vertaald als cruel and unnatural behaviour, dat is verboden. Is er een peutertje te vinden die dat voor z’n lol doet?????

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 12 mei 2005 @ 22.22 uur

 37. 34. En bij jou klinkt het zo mogelijk nog veel erger, Madelief. Een hele generatie angstige en neurotische kindertjes wordt geboren uit de peutertjes die in jullie verantwoorde handen vallen! Signaleren kan dus ook prima in een wat kleinere kring? Daisy toch!!!! Zeker van jou had ik dit niet verwacht!

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 12 mei 2005 @ 22.29 uur

 38. @ 15

  goed bezuigingen maar heb nog leiders met hart voor hun zaak
  die wel met de kinderen goed omgang
  en als het goed is moeten ze ook in een kring zitten en daarna kunnen ze gewoon spelen
  dat heet leren luisteren dat heel veel volwassen niet eens kunnen
  en dat vruchten eten is een goede zaak want dat is nog altijd beter dan vol stoppen met marsen enz.. troep

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 22.39 uur

 39. @ 38

  als het goed mag jij als ouder niet eens langer als het brengen blijven dus hoe weet dat
  misschien in het vervolg en ander peuter speelzaal zoeken die beter omgaat met kinderen

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 22.44 uur

 40. @39

  en verder ligt het altijd bij ouders die verzieken meestal de boel
  qua opvoeding
  zeg ik uit eigen ervaring mijn KUT OUDERS

  Reactie door joost — donderdag 12 mei 2005 @ 22.47 uur

 41. 40. Nou, Joost, als het helpt, we hebben verplicht fruit eten in de kring al gehad, dus dit moet ook kunnen. Thank you for sharing.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 12 mei 2005 @ 22.50 uur

 42. Van mij mogen ze Jetix (voorheen Foxkids) wel van de kabel halen. Wat een ongelofelijke rotzooi wordt daar op uitgezonden zeg!

  Reactie door Karin — donderdag 12 mei 2005 @ 23.43 uur

 43. 41) Je bedoelt dat Joost graag een appeltje met zijn ouders zou schillen, Joan?

  Maar even serieus: Die opvoeding is natuurlijk belangrijker dan al het andere en het is verdomd knap als je je uit een rot opvoeding weet te worstelen…(zeg ik NIET uit ervaring…)

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 12 mei 2005 @ 23.45 uur

 44. @36Joan, ze worden niet gedwongen en ja de meeste peuters vinden het leuk en dat in de kring is niet een half uur stil zitten maar wel in de kring blijven en het is echt leuk en gezellig, de meesten zijn na een uur buiten spelen wel toe aan even uitpuffen.
  @34 Madelief, natuurlijk zijn kleuters(4-6)veeeel groter dan peuters,de peuterspeelzaal waar ik werkte is verbonden met de basisschool, peuters gaan ook eerst een paar ochtenden oefenen en dan een hele dag, ze zijn met 4 echt toe aan wat meer leren maar op die basis school is groep 1, 2 echt heel speels!Ik raad ouders altijd aan om te gaan kijken en info aan de juffen van de eerste 2 groepen te vragen.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 13 mei 2005 @ 0.45 uur

 45. 44. O, gelukkig, Bien. Ik zag laatst bij die Grote avond van de Beschaving dat kringgesprek tussen die kindertjes en dacht Oh, my God!!!! Wat hangt ons nog boven het hoofd aan verantwoorde neuzelaars die een ik-mededeling willen doen? En dan nog gedwongen fruit eten in de kring op 2 jarige leeftijd, ik maakte me echt al zorgen om de toekomstige belastingbetaler. Dus dit is een hele geruststelling.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 8.28 uur

 46. @45 Joan
  Wat heb jij toch tegen Fruit eten in de kring? Zo ging het ook toen ik een kleutertje/peutertje was (gek… ik kan me geen Peuterspeelzaal herinneren… heb ik daar wel opgezeten? Ik geloof het niet).
  Op de peuterspeelzaal waar ik gewerkt heb, was er ook een kringmoment voor liedjes en fruit. Hiermee krijgen kinderen structuur aangeboden. Lijkt mij erg belangrijk, in deze chaotisch, gecompliceerde wereld.

  @42 Karin
  De doelgroep van Jetix is (pre)pubers, die hebben een andere smaak. Als je een programma als Beugelbekkie ziet; ik vind dat er heel goed wordt weergegeven, op aansprekende manier, hoe de puberwereld eruit ziet. Echt goed gedaan.
  Ninja Turtles is ook niks mis mee. Geen diepere betekenis, maar een stukje vermaak… prima. Ik keek het ook toen ik +/- 10 was. Gewoon spannend…
  Maar goed, het is geen Pippi Langkous. Maar, moet dat ook?

  Reactie door Jan Breur — vrijdag 13 mei 2005 @ 9.55 uur

 47. 46. Een “kringmoment”. brrrrrrrrrrr!!!!!

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 10.41 uur

 48. 46. Dus als je het later eens helemaal niet meer weet, Jan, dan bouw je een “kringmoment met groente en fruit” in? Zal het eens voorstellen aan mijn collega’s bij het volgende werkoverleg.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 10.46 uur

 49. 48. En dan vergeet ik de liedjes nog. Misschien een goeie methode om de Internationale er weer in te brengen. Dat past wel tijdens een kringmoment.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 10.47 uur

 50. @ 41
  dit was niet personelijk bedoeld naar de mensen hier op weblog
  en ik deel graag joan

  @43 kon het nog maar dat appel schillen heb dat vaak genoeg geprobeerd maar krijg nooit een antwoord nu is het te laat voor dat appeltje want de boom is dood en ander appelboom ligt in ziekenhuis en kan niet meer praten
  ik wou alleen aangeven dat je kinderen kan je maken en breken

  Reactie door joost — vrijdag 13 mei 2005 @ 17.14 uur

 51. @46
  joan is veel te kort gekomen of kom uit een patat cultuur vind ik
  internationale is een slecht lied om te leren zo dring een kind in een richting waar het kind misschien niet op wil
  doen de kkk members ook, zo verkeerd
  gewoon kind zijn is al meer dan genoeg in een kring met fruit of niet
  maar misschien heb je wel een kringfruit trauma op gelopen in peuter tijd

  Reactie door joost — vrijdag 13 mei 2005 @ 18.46 uur

 52. antwoord op je antwoord ja ik ook
  maar ik probeer het nog te verbeteren voor mijn kind

  Reactie door joost — vrijdag 13 mei 2005 @ 18.54 uur

 53. Nee hoor, Joost. In mijn tijd bleven peutertjes nog gezellig bij Mammie. En op de kleuterschool waren geen kringgesprekken, gelukkig. Groot worden was al erg genoeg zonder dat.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 20.48 uur

 54. En Joost, voordat je denkt dat ik daarmee bedoel dat het toch wel héél erg was, nee hoor. Ik denk dat elk kind graag groot wil zijn. Zelf bespoedigde ik het door in mei bij elk regenbuitje naar buiten te hollen en te zingen van meiregen maak dat ik gróter word, gróter word. Ik geloofde daar heilig in. En met recht, ik ben ook groot geworden.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 20.51 uur

 55. ik heb zelf de sleutel al gekregen toen ik zes was en moest op mijn 10 al het huis uit maar zo als je al zei wij zijn ook groot geworden
  alleen deze tijden zijn anders

  ik schrijf nu onder mijn eigen naam joost omdat ik onder naam oude lonsdalekleding altijd veel negatieve reakties kreeg vindt het wel leuk om zo beetje te beppen op deze weblog
  maar lees soms te snel en antwoord nog sneller
  dat is mr bordi

  Reactie door joost — vrijdag 13 mei 2005 @ 21.13 uur

 56. Wie is mr. Bordi, Lonsdale?

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 21.33 uur

 57. mr bordi is mijn borderline ik ben borderliner

  ik schreef eerste onder lonsdalekleding maar lonsdale is op linkse site en weblog niet erg populiar dus wil de discusie niet meer aan gaan omdat te veel stress mee neemt omdat ik mij altijd moet verdedigen
  maar ik heb jouw al eens een vraag beantwoord over mijn kleding op stelling van pim fortuyn

  Reactie door joost — vrijdag 13 mei 2005 @ 21.40 uur

 58. maar ik vind bijna iedereen lief hoor
  alleen komt het een bijna rot eruit

  Reactie door joost — vrijdag 13 mei 2005 @ 21.42 uur

 59. Ik vroeg ook niet naar je kleding, lonsdale, ik vroeg naar mr. bordi. Maar je bent borderliner. O.k. Dat verklaart die kutouders.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 22.00 uur

 60. juist en bedankt voor het begrip

  Reactie door joost — vrijdag 13 mei 2005 @ 22.06 uur

 61. Slaap lekker straks, lonsdale, en zorg een beetje goed voor jezelf. Tot morgen, want ik ben moe en ga vroeg slapen.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 13 mei 2005 @ 22.08 uur

 62. welterusten

  Reactie door joost — vrijdag 13 mei 2005 @ 22.11 uur