2 miljard

Bijna twee miljard winst draaide het ING concern het afgelopen kwartaal. Het gaat goed met de ING. Beter ook dan het eerste kwartaal vorig jaar. En zoals een goed onderneming betaamt gooi je er als dankjewel 1000 man uit bij dochteronderneming Nationale Nederlanden.

Dit terwijl de topman nog geen week geleden aan de bonden schreef dat ze zich geen zorgen hoefden te maken: ‘De ING heeft een grote sociale verantwoordelijkheid.’

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 14 mei 2005 :: 0.19 uur

45 Comments

45 reacties

 1. Dat is het beeld; wat ik van alle banken; vooral de ABN; de afgelopen tijd heb mogen zien: Spetterende winsten; vette reclames van bla bla” meer service voor de klant” en wat zie je: Ze schoppen zonder pardon duizenden en duizenden mensen op straat.

  Het wordt echt tijd; dat de S.P. zelf een eerlijke bank op gaat richten. Dat zou heel mooi zijn.

  Reactie door ReneR — zaterdag 14 mei 2005 @ 0.46 uur

 2. Een eigen bank; een eigen vakbond; een eigen energiebedrijf; wat zouden we allemaal nog meer kunnen oprichten; zodat we een flinke; bijtende luis in de pels worden van al die megalomane; kleptomane bedrijven?

  Reactie door ReneR — zaterdag 14 mei 2005 @ 0.48 uur

 3. “Door de bank genomen” krijgt wel een heel nieuwe betekenis….

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 14 mei 2005 @ 1.45 uur

 4. Op de een of andere manier krijg ik steeds minder vertrouwen in een groot aantal managers in/van dit land.

  Reactie door Lucy — zaterdag 14 mei 2005 @ 6.42 uur

 5. @Rener, een eigen land oprichten, misschien kan je een stuk groenland kopen.

  Reactie door Ronald — zaterdag 14 mei 2005 @ 8.18 uur

 6. @ReneR; Prima idee. De SBN Sociale Bank Nederland. Ik doe mee!

  Reactie door Han — zaterdag 14 mei 2005 @ 8.21 uur

 7. Het kan simpeler, geen zaken meer doen bij Nationale Nederlanden en de ABNAMRO. Dat heet marktwerking.

  Reactie door Karin — zaterdag 14 mei 2005 @ 8.53 uur

 8. ik heb niks met banken te maken ,behalve dat ze op mijn spaarcentjes moeten passen .en dat levert ze niks op ! gewoon minder van die achterlijk hoge hypotheken opnemen .dan gaan die winsten wel omlaag .en voor diegene die bij een bank werken de aloude boodschap ,ook jij bent niet onmisbaar,

  Reactie door texas henkie — zaterdag 14 mei 2005 @ 9.08 uur

 9. 1000 mensen onderlaag als bedank voor hun inzet
  mogen de bovenlaag weer wat meer verdienen (bonussen)

  Reactie door joost — zaterdag 14 mei 2005 @ 10.09 uur

 10. Het zijn niet alleen banken kijk naar de KPN wat zij onder het motto economische redenen allemaal mogen doen. Dit is daar weer een goed voorbeeld van. Jullie hebben flink je best gedaan wij hebben weer winst gemaakt. Maar we willen de winst wel graag over het hoge kader verdelen dus knallen we er maar weer 1000 uit. Is ook erg goed voor de economie nog meer werklozen. :?

  Reactie door Sulis — zaterdag 14 mei 2005 @ 10.15 uur

 11. Merkwaardig toch dat het goed gaat in de bankwereld, terwijl het slecht gaat met de portemonee van de burger!

  Reactie door E.Krul — zaterdag 14 mei 2005 @ 10.16 uur

 12. Kijk ook even verder. Dit soort dingen zijn voorspelbaar en de uitkomst van jarenlange voorbereiding tot automatisering gekoppeld aan een streven naar kostenverlaging. Wat doen al die geldautomaten, pinbetalingen, telebankieren via de PC??? Dit alles helpt mee om menselijke arbeid uit te schakelen.
  Deze trent komt overal voor, elk bedrijf, elke instelling of onderneming streeft naar kostenverlaging en hele volksstammen zijn bezig om dit te realiseren.
  Daarom vind ik het een beetje onzinnig om nu ineens ach en oh te roepen. Nee, het is veel belangrijker te leren leven met deze structurele veranderingen in onze maatschappij. Wat we moeten ontwikkelen is een andere visie op werk en inkomen, zodat een menswaardig bestaan kan worden opgebouwd voor iedereen en niet alleen voor een eliteklasse. En het sprookje dat de werkeloosheid in de toekomst, door een ander beleid zou kunnen worden opgelost, eindelijk eens overboord gooien.
  We zullen ons denken moeten richten op “samen” en stoppen met ons eigenbelang voorop te stellen, anders is het dag met de mensheid.
  Klinkt misschien hard, maar m.i. reëel.
  Tijd om wakker te worden.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — zaterdag 14 mei 2005 @ 11.19 uur

 13. En hier zie je nu precies het enorme probleem van de Beursgang en Aandelen! Stinkendrijke aandeelhouders dicteren het bedrijfsleven waar ze aandelen hebben gekocht, omdat ze een forse winst willen hebben. Zodra het er naar uit ziet dat ze een klein beetje minder winst kunnen beuren, gaan ze onmiddellijk herrie trappen. Daardoor moeten de bewuste bedrijven gaan zoeken waar ze kunnen bezuinigen, om die aandeelhouders hun winst niet te onthouden! En zo worden bij zulke hoge winsten toch veel mensen ontslagen. Daar, waar dit niet lukt gaan de aandeelhouders hun aandelen stante pede verkopen, waardoor de koersen dalen en de bedrijven toch hun personeel moeten gaan ontslaan. Als dit consequent wordt uitgevoerd krijg je dus heel snel een recessie! Beleggen in aandelen is gokken bij een filiaal van Holland Casino, de AEX, de beurs, de aandelenmarkt! We worden geregeerd door slechts een handjevol steenrijke aandelenhouders die het een worst zal zijn als we in financiele moelijkheden gaan komen, maar die dan wel gaan roepen dat iedereen boven de 57 weer moet solliciteren naar de banen die door hun toedoen zijn verdwenen!
  En nu gaat er weer een goed innovatief bedrijf de Beurs op. De kans dat ze het goed gaan doen en de kans dat het mislukt, dát is het gokken met de mensen!! Baan was een voorbeeldbedrijf tot ze op de Beurs gingen speculeren. De Euro- en Dollartekens verschenen in de oogjes en de fraude was gerealiseerd! Weg mooi bedrijf. Weg banen. Weg toekomst voor veel mensen. En hoppekee, diezelfde mensen die alles kwijt raakten kregen als straf een kortere en lagere uitkering. Hoezee, wat een geweldig instrument is die aandelenmarkt toch! BAH!

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 14 mei 2005 @ 11.58 uur

 14. Test, kom ik er nog op?

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 14 mei 2005 @ 11.59 uur

 15. Hmm, waarom is mijn bijdrage dan verdwenen????

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 14 mei 2005 @ 11.59 uur

 16. In een ver verleden, pak weg 1968, werden alle arbeiders verplicht om een bankrekening te nemen, daarvoor werden ze wekelijks in het bedrijf, of soms in de kroeg, uitbetaald. Ik koos voor de Postgiro omdat de baten dan aan het Nederlandse volk ten goede zouden komen. Ik kreeg zelfs rente op mijn lopende rekening. Dat is goed gegaan totdat de politiek meende dat dit soort overheidsinstellingen geprivatiseerd moesten worden. De postgiro ging over in handen van ING, de voormalige NMB.
  Nu moet ik betalen voor mijn betaalpassen, rente krijg ik al lang niet meer. De baten komen het Nederlandse volk al lang niet meer ten goede maar aandeelhouders. Ik voel mij niet een beetje bedrogen, juist door de Nederlandse staat dus de politiek. Ik zorg kennelijk met vele andere deelnemers voor toren hoge winsten waar asociale managers een grote greep uit kunnen nemen en de arbeiders die mee werken om die winsten te realiseren worden naar de WW en op termijn de socialedienst afgeschoven. Ik zou wensen dat er weer een figuur langs kwam die mij mijn inkomen in contanten kwam brengen.

  De wereld is zeker niet ten goede verandert sinds de privatiserings gekte heeft toegeslagen.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — zaterdag 14 mei 2005 @ 12.02 uur

 17. Er is iets goed mis in dit land! Ik vrees dat er op denduur maar één mogelijkheid is, want de elite wil toch niet luisteren en eigent zichzelf nog meer toe in de toekomst. En dat is wat ReneR zovaak zegt: Revolutie. Ach, als een hond maar lang genoeg getreiterd wordt, valt ie vanzelf aan. Ik hoop nog even en dan breekt de hel los. We weten inmiddels toch allemaal wel, dat lullen met die stropdassen geen enkele zin heeft? En we weten inmiddels ook allemaal wel, dat de vakbond helemaal niks meer voorsteld. Wel hard roepen, om maar zoveel mogelijk leden te werven, maar niks doen voor het volk. Ik ben benieuwd wat de bonden nu gaan doen tegen die topman van de ING, want hij heeft tenslotte schriftelijk gezegt tegen de bonden, dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. Hoe schaamteloos, zulke uitspraken. Een plank van een meter dik hebben ze voor hun hoofd. Maar ja, let op, de bonden spelen weer niks voorelkaar, ik zeg het je. Die hele automatisering brengt niks anders dan veel ellende met zich mee. Hoe moet dat met al die mensen waar geen werk meer voor is? Zo worden de verschillen steeds groter tussen rijk en arm en kan je er op wachten tot het explodeerd waar dan ook in de wereld. Het moet eerlijker en socialer in de hele wereld, anders gaat het echt mis.

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 14 mei 2005 @ 12.11 uur

 18. @15

  Ja Roelf, in contanten uitbetalen is wel zo leuk. Heb je ook echt het gevoel dat je er voor gewerkt hebt. Ik weet nog dat m’n vader met een loonzakje elke week thuis kwam. Altijd een mooi moment voor m’n ouders.

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 14 mei 2005 @ 12.14 uur

 19. Met het invoeren van optie-en aandelenpaketten en het bonussysteem voor het management is het voeren van een lange-termijnbeleid definitief naar het verleden verwezen. Zo snel mogelijk scoren op een zo kort mogelijke termijn, de opties en aandelen incasseren en dan door naar het volgende bedrijf waar je dan met mooie winstcijfers kunt pronken. Dat alles over de hoofden van de werknemers van wie overigens wél steeds meer loyaliteit aan het bedrijf geeist wordt! Als een groep alleskaalvretende sprinkhanen beweegt dit oldboysnetwerk zich over de nederlandse bedrijven, in de raden van commissarissen enz enz. En zolang dit systeem nog in stand gehouden wordt, zullen deze pauwen, in tegenstelling tot wat zij beweren, het lachertje van de internationale zakenwereld blijven…… ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — zaterdag 14 mei 2005 @ 13.26 uur

 20. @Accept, hey automatisering is mijn werk ja, blijf vban mijn inkomen af :D

  Reactie door Ronald — zaterdag 14 mei 2005 @ 14.30 uur

 21. #7 Karin

  De paar grote banken hier; die er nog over zijn; nadat ze een tig keer zijn gefuseert of andere kleintjes hebben opgeslokt; die werken net zo in de vrije markt zal de paar grote oliemaatschappijen: Ze hebben prijsafspraken. Toen de ABN de gratis overzichten ging schrappen; stelde ik daar een vraag over bij de bank en zeiden ze: “maar de andere banken hebben dat ook niet meer”. En zo kan ik nog wel meer dingen opnoemen. Het pinnen is straks ook niet meer gratis hoor; ze zijn al lekker in het geniep bezig om voor het pinnen EN cash betalen ons extra te laten betalen…

  Kijk; en dat is nou die zogenaamde vrije markt werking hier.

  Reactie door ReneR — zaterdag 14 mei 2005 @ 17.03 uur

 22. #5 Ronald

  Nee Ronald; we hoeven niks op te richten; want dat land is er al en dat heet Groningen. We moeten ons alleen nog maar even afscheiden van de rest van het zootje en dan kunnen we ons heus zelf wel redden met ons gas. het enigste wat we nu al jarenlang mogen doen is opdraaien en betalen voor de bedriegers in den Haag. Terwijl we er naar verhouding haast niks voor terug krijgen. Geen welvaart; geen bedrijven; geen werkgelegenheid; niks.

  De friezen zijn al langer bezig; dus waarom wij niet.

  Reactie door ReneR — zaterdag 14 mei 2005 @ 17.08 uur

 23. @Ronald

  Zou men via een uitvinding in de computerbranche niet eens een keer een directeur kunnen vervangen door een intelligente computer? Want waarom zouden topbestuurders niet een keer kunnen worden vervangen door kunstmatige intelligentie? Die hoeven ook geen bonussen en ze kunnen razendsnelle berekeningen en calculaties doorvoeren.

  Moet je dan maar eens zien; hoe snel ze die ouwe WW weer op poten zetten…

  Reactie door ReneR — zaterdag 14 mei 2005 @ 17.16 uur

 24. 2. die eigen vakbond, zou inderdaad ook fijn zijn.
  De FNV maakt zich nu ook al schuldig aan Ja propaganda voor de grondwet, bah, ik zeg meteen m’n lidmaatschap op. Zouden we allemaal moeten doen en dan een alternatief bieden.

  Reactie door kaatje — zaterdag 14 mei 2005 @ 17.41 uur

 25. Dat verhaal over het gas in Groningen, van ReneR, Is nou precies de verkeerde oplossing, n.l. de oplossing van ikke ikke ikke en de rest kan stikke. Nee bedankt, want de rest van de mensheid heeft ook recht van leven!
  Wat Ronald zegt, over zijn automatiseringswerk, laat een andere kant van het maatschappelijk gebeuren zien. Hij en zijn vakgenoten zullen (terecht) verdere automatisering blijven verzorgen en willen en moeten hier hun inkomen mee verdienen.
  Dit proces komt nu, heden ten dagen, in versnelling, waardoor de resultaten (ontslagen en grotere winsten) zichtbaar worden.
  Nochmaals, we moeten tot een andere verdeling komen van het inkomen, anders komt alles, ja alles!, ten goede aan de graaiers en zakkenvullers. En dat zal niet lang meer op zich laten wachten. Dus . . .
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — zaterdag 14 mei 2005 @ 17.54 uur

 26. Toch nog een groninger die van de gas inkomsten een graantje meepikt.

  Biografie van Johan Remkes

  Johannes Wijnandus (Johan) Remkes werd op 15 juni 1951 te Zuidbroek (Gr.) geboren. Na het behalen van het diploma HBS-A studeerde hij enige jaren economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  Van 1975 tot 1977 was Johan Remkes voorzitter van de JOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie. Van 1978 tot 1982 en van 1994 tot 1996 was hij lid en fractievoorzitter voor de VVD in de gemeenteraad in Groningen en van 1978 tot 1993 lid van Provinciale Staten van Groningen. Van 1982 tot 1993 was hij tevens lid van het College van Gedeputeerde Staten van Groningen. Ook was de heer Remkes van 1986 tot 1991 voorzitter van de bestuurdersvereniging van de VVD. Van 1993 tot 1998 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

  Remkes was onder meer voorzitter van de Landelijke Coördinatiecommissie Deltakeringen, lid van de Raad voor de Drinkwatervoorziening, voorzitter van de Evaluatiecommissie M-50 (politiek jongerenwerk), lid van de subcommissie van de Raad voor de Waterstaat inzake financiering van de infrastructuur en lid van de Commissie-Van Thijn (benoemingswijze burgemeesters).

  Remkes was sinds 3 augustus 1998 staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in het Tweede Kabinet-Kok. Op 22 juli 2002 werd hij op voordracht van de VVD benoemd tot vice-premier, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet Balkenende I. Ook in kabinet Balkenende II, dat op 27 mei 2003 is aangetreden, blijft Remkes minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Minister Zalm van het ministerie van Financiën is nu vice-premier voor de VVD.

  Printversie van pagina

  © Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties – 14 mei 2005

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 14 mei 2005 @ 17.59 uur

 27. @Rener, groningers zijn afvallige friezen :D (kijk maar naar de Martinitoren, daar wapperde gisteren weer de Friesche vlag).

  En voor wat betreft kunstmatige intelligentie dat bestaat gelukkig niet en ik leg diegene om die het in zijn domme kop haalt om kunstmatige intelligentie uit te vinden.
  Computers zijn dom en da’s maar goed ook, wij zouden overbodig worden als computers wel zelf konden denken.

  Wat levert trouwens meer geld op, 1 manager voor een computersysteem vervangen of 1000 medewerkers.

  Denk trouwens niet dat er geen managers voor computersystemen vervangen zijn want ook die laag is grotendeels geautomatiseerd.
  Een bestuurder heeft tegenwoordig een stuk minder managers nodig dankzij computers, gegevens worden automatisch verwerkt en onregelmatigheden vroegtijdig gesignaleerd.

  Reactie door Ronald — zaterdag 14 mei 2005 @ 18.02 uur

 28. Ja, een eigen vakbond zonder winstoogmerk, dat lijkt mij ook wel wat. En de FNV maakt ook al een JA propaganda voor de grondwet? Vroeger zeiden ze tegen dit soort gasten Landveraders en dat is het ook!!! Ben gelukkig nog nooit lid geweest van dat FNV clubje. Ik heb ze altijd wel al door gehad, de opvreters. De SP staat helaas éénzaam alleen in hun standpunt met de NEE tegen de Europese grondwet. Ja, Wilders ook nog, maar aan die gast hebben we ook niks aan.

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 14 mei 2005 @ 18.09 uur

 29. Dit is het kernpunt waarom ik zo bang ben voor Europa. De winsten van de bedrijven worden steeds groter en het voetvolk krijgt de rekening gepresenteerd.

  Ik ben bang dat dit door de nieuwe grondwet steeds erger wordt.

  Aelxander

  Reactie door alexander — zaterdag 14 mei 2005 @ 18.29 uur

 30. Wat te denken van het beleid van TPG post die duizenden oudere postbodes probeert weg te pesten omdat er in de plaats van die dure oudere postbode wil gaan vervangen door goedkope postbezorgers die voor het minimum loon het zelfde werk doen.
  terwijl er 670 miljoen euro winst is gemaakt in 2004.

  Reactie door Beppie — zaterdag 14 mei 2005 @ 18.30 uur

 31. Dit gaat bij ING uitsluitend om de winst van de steenrijke aandeelhouders. Als dat even minder dreigt te worden moeten er gelijk mensen ontslagen worden. Deze kleine groep steenrijke aandeelhouders hebben de hele financiele markt in hun greep. Hun winst telt en hun winst alleen. Zij zorgen voor de recessies. Het is hun schuld dat veel bedrijven het niet redden. Bedrijven die de Beurs als oplossing zagen om snel geld te maken. De Beurs is een filiaan van Holland Casino! Maar dit keer met een veelvoud aan slachtoffers. Vanwege een ordinair gokspelletje.

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 14 mei 2005 @ 22.49 uur

 32. Geweldig, voor de tweede keer wordt mijn bijdrage niet geplaatst. Ben ik weer eens geband, Jan???? Tjongejonge zeg!

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 14 mei 2005 @ 22.50 uur

 33. @Ronald

  Alles kan geautomatiseert worden Ronald dus waarom geen managerskwaliteiten in een robot programeren? Bang voor je eigen stekkie? Menig computerspelletje heeft een zeer goede K.I. (en ik heb weer werk als robotprogrammeur haha). En ach; ik wil best wel samengaan met Friesland hoor. Daar is de natuur tenminste ook niet zo verpest.

  @Kaatje

  De S.P. had in zijn beginjaren ook al een echte eigen vakbond! Waarom ze ermee gestopt zijn weet ik niet; maar er kan mischien best nieuw leven in worden geblazen!

  @Amita

  Ikke ikke ikke; dat is de hobby van veel mensen; voor wie het land boven de grote rivieren ophoud te bestaan! In de oorlogsjaren zagen ze ons wel zitten en gaven mijn grootouders hen te eten. Nu zuigen ze de grond leeg en straks ook de wadden.
  De huizen hier mogen instorten; wat kan het hen schelen? De Langemans-gelden; bedoeld om deze streken leefbaar te houden worden afgeschaft; alle geld wordt met voorrang ingezet om die grote steden en het grote-steden beleid. Ja; wij mogen de stront hoop krijgen; de afvalbergen; de varkensboeren en de bendes westerlingen; die nu een mooi luxe optrekje komen kopen in de blauwe stad!

  Reactie door ReneR — zondag 15 mei 2005 @ 0.48 uur

 34. @Rener, ik ben niet bang voor mijn stekkie, ik ben er dan bang voor dat ik als mens overbodig wordt.
  Game K.I. is gelukkig heel wat anders dan een zelfstandig denkende robot cq computer.

  Weet ik, ik woon in Friesland (ben geen fries trouwens) :D

  Reactie door Ronald — zondag 15 mei 2005 @ 7.58 uur

 35. Laatste hoorde ik iemand vragen : waar staat Socialisme voor in het verband van Socialistische Partij ???
  Socialisme staat o.a voor : Het omverwerpen van de kapitalistische maatschappij.
  Nu ben ik in de eerste instantie niet zo voor het omverwerpen van wat dan ook.
  Ik respecteer namelijk het hebben van een vrije wil, die wij als mensen hebben teveel.
  Maar hoe zit het dan met de vrije wil van aandeelhouders die door hun winstenhonger andere burgers met een vrije wil beperken in het ontplooien van hun leven.
  Natuurlijk ontplooi je je leven niet op basis van geld, maar kinderen die bijvoorbeeld in een bijstandsgezin opgroeien, kunnen rekenenen op een achterstand t.o.v een Modaal-gezin.
  Iedereen heeft in nederland dus een vrije wil, maar de randvoorwaarden worden wel heel erg bepaald door de omstandigheden waar je in opgroeit.
  Als nu een kleine groep rijken, die nog rijker en hebzuchtiger wensen te worden de omstandigheden van een grote groep burgers negatief gaat beinvloeden, komen bij mij die oude sentimenten van de SP weer boven drijven.
  Ik ben niet tegen mensen die met 60 uur per week werken 2000 euro per maand verdienen.
  In verhouding hebben ze niet zo gek meer te besteden dan iemand die rond de 1200 euro verdient, want deze gezinnen zitten vaak in de groep van 2 verdieners waarbij de peperdure kinderopvang om de hoek komt kijken.
  Maar laat ik niet teveel afdwalen !!!
  Hoe lang gaat een grote groep nederlanders nog toestaan dat een kleine groep de omstandigheden verpest van een hele grote groep.
  Kortom waarneer gaan wij het kapitalisme weer een beetje aanpakken.
  een goed begin is gemaakt door de heren van Nuon en Essent in de schijnwerpers te zetten.
  Deze graaiers verdienen gewoon teveel.
  ( ik ben trouwens benieuwd naar het inkomen van de hoogste baas bij Eneco, ook geen klein energie bedrijf in de buurt van rotterdam, komop rotjeknor duik hier eens in)
  Durven wij dat nog wel als SP.
  De SP kent veel nieuwe leden en aanwas, heel goed, maar we moeten onze grondbeginselen nooit vergeten.
  Kapitalisme maakt meer kapot dan je met hard werken goed kan maken.
  Mensen raken gedomitiveerd door als deze vormen van extreme tweedeling.

  WORD VERVOLG, ALS JULLIE REAGEREN.

  Reactie door Jean-Paul — zondag 15 mei 2005 @ 12.45 uur

 36. sorry lezers, ik moet even mijn spellingscontrole aanzetten.
  In het vuur van mijn betoog typ ik sneller dan goed voor mij is.
  teruglezen is misschien ook een idee.
  BEGINNERSFOUTJE !!!

  Reactie door Jean-Paul — zondag 15 mei 2005 @ 12.49 uur

 37. Tja, het aloude liedje: winsten voor jezelf, kosten voor de samenleving

  Het idee dat een onderneming soms winst maakt, soms verlies maar over jaren geld verzameld is kennenlijk volgens hen achterhaald… als je geen winst maakt moeten er meteen mensen eruit… op onze kosten natuurlijk

  Reactie door Reinoud — zondag 15 mei 2005 @ 17.31 uur

 38. @reinoud, betaald de ING dan niet mee aan het sociale stelsel d.m.v. lasten en belastingen?

  Reactie door Ronald — zondag 15 mei 2005 @ 17.43 uur

 39. 33 @ Rener

  Als ik het goed begrijp voel je je Groninger. En als Groninger voel je je achtergesteld met de rest van Nederland. Vandaar je jalouzie. Als motivatie geef je een aantal vaak, door “Noorderlingen”, gebezigde one-liners, en het verwijt gaat naar het “beneden de rivieren”volk in ons land. Dit is onterecht, want ik kan je garanderen dat de meeste mensen die daar leven en wonen absoluut geen enkel discremenatiegevoel hebben naar de Noorderlingen toe. Daarom, bezin je op je motivatie, zodat je niet onnodig mensen tegen hun schenen gaat schoppen, waardoor je dan weer shit terugkrijgt – en zo in een vicieuze circel terecht komt.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — zondag 15 mei 2005 @ 18.47 uur

 40. #39 Amita

  Natuurlijk is het nooit zo zwart-wit. Maar ik heb 3 jaren gewoont in die Randstad en ik heb 14 maanden duurzaam geleeft; in lief en leed met Randstedelingen. Kun jij hetzelfde zeggen; maar dan andersom???

  Jij moet niet op sentimenten ingaan; dat probeer ik ook niet te doen; als ik het bijv. heb over de Langemans-gelden. Je moet wel beseffen; dat een zeer breed politiek front hier onder aanvoering van Hans Alders heel erg geprotesteert heeft tegen de paria-behandeling van het noorden als het gaat om de verdeelsleutel van Brinkhorst. En weet je Amita; ook wij mogen die verrekte spitsheffing gaan betalen; omdat ze verdomme daar in het zuiden en westen elke dag uren in de file staan. dat wordt hier als een groot onrecht gezien. Komt daar geld van terug deze kant op denk je?????

  Ik hoop, dat je even hierover wilt nadenken; voor je hier de zoveelste zedenprediker gaat uithangen. Ik weet beter dan jij, hoe men hier in het Noorden over dergelijke zaken denkt en spreekt. Onze verontwaardiging in het noorden over de autistische haagse politiek is terecht.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — maandag 16 mei 2005 @ 0.37 uur

 41. MMMMM, Revolutie !!!

  van noord naar zuid of van zuid naar noord.

  Zijn de geesten daar al rijp voor in het noorden, of hebben jullie nog een beetje geld ???

  Wacht maar tot de nieuwe ziekenfondsregeling er is, dan krijgt de burger nog eens 60 euro minder in zijn knip.

  terwijl onze minister-zakkenvullers in den-haag bij het volgende kabinet er 30 procent bij krijgen !!!

  GRRRRRRRRRRRRRRR

  Reactie door Jean-Paul — maandag 16 mei 2005 @ 1.09 uur

 42. @41

  Ja, mijn geest hier in het Noorden is er klaar voor!!!

  Reactie door ACCEPT — maandag 16 mei 2005 @ 12.17 uur

 43. In Limburg zijn er ook mensen die de goede zaak steunen.

  Revolutie OK, maar denk aan Imagine van John Lennon.

  Reactie door Johan Smeets — maandag 16 mei 2005 @ 16.19 uur

 44. Welke bank in Nederland is nog te vertrouwen???

  Reactie door wreker — maandag 16 mei 2005 @ 19.02 uur

 45. Het is toch onzin dat een bank geen mensen mag ontslaan. Als ze daardoor beter kunnen werken is dat toch mooi. Daar wordt de klant beter van. Ik dacht dat de SP was voor minder ambtenaren geeft een bank het goede voorbeeld is het meteen verkeerd. Het zou natuurlijk voor die mensen beter zijn alss ze aan het werk konden blijven, maar ze vinden vast wel weer ergens anders een baan.

  Reactie door Hennipkweker — maandag 16 mei 2005 @ 20.34 uur