Supporters Man United in opstand

VS-tycoon Malcolm Glazer wil de legendarische voetbalclub Manchester United opkopen…hélemaal. De supporters zijn woedend, nóg bozer dan toen de clubleiding een paar jaar geleden besloot ‘naar de beurs te gaan’.

(op de foto: supporters steken de fik in de formulieren voor de nieuwe seizoenkaarten.)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 15 mei 2005 :: 21.22 uur

14 Comments

14 reacties

 1. Heel goed dat de supporters hiertegen in opstand komen. Hopenlijk krijgen we niet zulke toestanden in Nederland bij Ajax. Hoewel ik John de Mol er wel voor aanzie dat hij ook een voetbalclub wil bezitten.

  Reactie door Karin — zondag 15 mei 2005 @ 21.36 uur

 2. groot gelijk hebben ze…

  Reactie door Patrick — zondag 15 mei 2005 @ 21.36 uur

 3. Ik zie het probleem niet zo, de supporters hoor je niet als er door zo’n rijke stinkerd weer een hoop geld in wordt gepompt om weer een paar dure spelers te kopen (of dachten ze nou werkelijk dat die salarissen opgebracht werden door hun toegangskaartjes).
  Het is gewoon een bedrijf en bedrijven worden nu eenmaal wel eens opgekocht.
  Supporters moeten dus niet zo zeuren, zonder die rijken waren die clubs allang gedegradeerd tot simpele provincieclubjes.

  Reactie door Ronald — zondag 15 mei 2005 @ 21.41 uur

 4. Ik kan maar 2 redenen bedenken waarom iemand zijn multi-miljoenen dollars uitgeeft aan een voetbalclub; grootheidswaan en een gebrek aan fantasie over hoe je dat geld kunt besteden. Er schijnt een andere zeer rijke Amerikaan te zijn die zijn geld wmb aan betere doelen besteedt;

  De Europese waarheidstournee ReOpen911 begint op 20 mei in de Rode Hoed te Amsterdam, 19.00 uur, gratis toegang. Multimiljonair Jimmy Walter wil de onderste steen boven krijgen bij 11 september en spendeert miljoenen om dat voor elkaar te krijgen. Met een panel van onderzoeksjournalisten die hun sporen hebben verdiend in de 911-research trekt hij door Europa.

  Reactie door Ben vd Spank — zondag 15 mei 2005 @ 22.00 uur

 5. Zou de eu grondwet ook goed willen branden?
  Jan Marijnissen, zou je willen vragen aan het kabinet of ze mij die nieuwe folder ook in kattebak formaat kunnen sturen? Anders is het zo zonde om hem direct bij het oud papier te gooien.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 15 mei 2005 @ 23.11 uur

 6. #3 Ronald

  Ik heb op TV gehoord dat deze zogenaamd rijke tycoon het geld moest lenen om al die aandelen te kunnen kopen. Daar zijn heel veel tegenstanders van hem ook beducht voor.

  Je weet toch ook dat het heel dom is om te gaan beleggen met geleast of geleend geld?

  Reactie door ReneR — zondag 15 mei 2005 @ 23.57 uur

 7. Tja dat zijn de gevolgen als je meent met het kapitalisme en dus de luchthandel aandelen, in zee gaat. Je bent daarna te koop. Waneer zal de één of andere tycoon Ajax overnemen?

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — maandag 16 mei 2005 @ 11.42 uur

 8. @6 ReneR.

  Als hij in de problemen komt door dat geleende geld dan vraagt hij toch gewoon aan de SP of ze voor hem in het krijt willen treden. Dat kon toch ook voor die mensen die kapitalistje wilden spelen via Legiolease in Nederland.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — maandag 16 mei 2005 @ 11.44 uur

 9. Bij Manchester United wordt duidelijk wat er gebeurt als fans als makke schapen in het gareel blijven. Er wordt vaak geklaagd over lastige voetbalsupporters, maar het probleem is eerder dat ze niet lastig genoeg zijn.

  In dit soort situaties moet je het veld een uur lang massaal bezetten om te laten weten dat je het meent. En dat blijven doen tot die vent zich terug trekt. Een club die niet speelt, maakt voor hem geen winst en daar is het hem om te doen. Drie punten in mindering maakt voor de ranglijst nu toch niet meer uit en uiteindelijk zullen de supporters winnen.

  Als clubs worden gekocht door op winst beluste tycoons of investeringsmaatschappijen die geen emotionele binding met de club hebben, zorgt dat voor vervreemding tussen club en achterban. Als de achterban vervreemd raakt, voelen de supporters zich minder verantwoordelijkheid voor de club. De clubleiding wordt dan steeds meer gezien als tegenstander van de fans, in plaats van als medestander. Met als belangrijk gevolg: minder sociale binding en minder sociale controle in en rond het stadion. De gevolgen daarvan laten zich raden: meer asociaal gedrag.

  Reactie door Barry — maandag 16 mei 2005 @ 12.08 uur

 10. Ach ja, ze zeggen wel eens dat kinderen beinvloed worden door computerspelletjes. Maar volwassenen net zo goed. Deze zijn beinvloed door het spelletje FiFa 2005.

  Reactie door Jaap Fris — maandag 16 mei 2005 @ 12.20 uur

 11. Met ‘deze’ bedoel ik natuurlijk Glazer en die knakker van Chelsea, Abramovic.

  Reactie door Jaap Fris — maandag 16 mei 2005 @ 12.28 uur

 12. Ik zie het probleem ook niet zo. Voetbal is al zo commercieel, wat maakt het uit of een club nu eigendom is van iemand of niet? En wat dat asociale gedrag betreft, dat kennen we in Nederland nu ook al met al dat supporters-geneuzel.

  Reactie door Fjodor — maandag 16 mei 2005 @ 12.36 uur

 13. #8 Roelf

  ja; belachelijk was dat hè? Dat ze ook nog geld terug kregen van die rechtszaak.

  Reactie door ReneR — maandag 16 mei 2005 @ 15.52 uur

 14. Trouwens; als amerikanen of een italiaan zoals Berlusconi even een club op willen kopen; dan moet je extra uitkijken…

  Reactie door ReneR — maandag 16 mei 2005 @ 15.54 uur