Daar kan ik dus niet om lachen

De Amerikanen lachen om de geweldinstructies van de Britten. De Amerikanen schieten eerst en stellen dan vragen, de Britten gebruiken het liefst zo min mogelijk geweld, aldus een Britse officier. Maar die hele normale instelling kon rekenen op een lachsalvo van de Amerikaanse officieren.

Met dit soort jongens moeten onze mariniers in Afghanistan dus samenwerken. Lachen hè?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 16 mei 2005 :: 11.07 uur

23 Comments

23 reacties

 1. Ja, leuk man…Wat een mongolen die USA troopers…En wij er maar achteraan huppelen, JP voorop…

  Reactie door lambert — maandag 16 mei 2005 @ 11.09 uur

 2. Ik zie het al voor me, een gezamelijke missie van Nederland en de Verenigde Staten: De Amerikanen lopen voorop, schieten op alles dat los en vast zit, levend en dood, terwijl de Nederlanders eerst in gesprek moeten gaan met de terroristen. Ik denk dat het geen vloeiende samenwerking zal zijn.

  Reactie door Daniël O. — maandag 16 mei 2005 @ 11.46 uur

 3. Tja, wat moet je er van zeggen. Dat zijn typisch de Amerikanen. Zo ging dat toch ook met de hele oorlog in Irak? Eerst aanvallen en daarna kijken hoe je verder gaat?

  Goed, de Irakezen zijn verlost van Saddam, maar hebben ze nu wat de Amerikanen en hun vriendjes beloofden? Is er nu vrede en kans op een fatsoenlijk bestaan?

  Reactie door Fjodor — maandag 16 mei 2005 @ 11.49 uur

 4. klote volk bijna allemaal of discrimineer ik nu

  waar je mee bent op gegroeit draag je uit
  wat was de moord tellen vandaag is usa??
  allemaal cowboys en assholes

  sorry voor het taal gebruik

  Reactie door joost — maandag 16 mei 2005 @ 11.56 uur

 5. @ Joost: de helft van de Amerikanen wilde niets weten van Bush, dus ik denk echt niet dat ze “allemaal cowboys en assholes” en een “klotevolk” zijn. Geen enkel volk is slecht, hoogstens haar politieke en/of godsdienstige leiders die met propaganda haar burgers voorliegen. Maar de menselijke natuur is in weze bij een ieder gelijk, en om die reden is het niet juist om een geheel volk als ‘slecht’ te omschrijven. Dat is namelijk inderdaad een beetje discriminerend.

  Reactie door Daniël O. — maandag 16 mei 2005 @ 12.04 uur

 6. Natuurlijk is het niet zo dat dit “typisch Amerikaans” is. Wél is het zo dat het leger wordt samengesteld uit juist dié Amerikanen die werkloos zijn, kansarm, het typische kanonnenvlees. Zag laatst, weet niet meer waar, een filmpje van ronselaars voor het leger, daar word je ook echt niet vrolijk van.

  Reactie door Joan van der Lingen — maandag 16 mei 2005 @ 12.19 uur

 7. @ Joan: dat was toch in Fahrenheit van Moore?

  Reactie door Daniël O. — maandag 16 mei 2005 @ 12.23 uur

 8. Op dat vlak kan je zien dat Europese legers meer verstand hebben. Men zegt altijd dat de Amerikanen zo’n pro. leger hebben, nou niet dus. Pro’s weten wanneer ze moeten schieten en wanneer ze moeten praten.

  Reactie door TheSaint — maandag 16 mei 2005 @ 12.25 uur

 9. 7. Dat kan inderdaad wel Daniël, die heb ik laatst op DVD gekocht.

  Reactie door Joan van der Lingen — maandag 16 mei 2005 @ 12.26 uur

 10. Walgelijk!!!

  Reactie door Madelijne Pleines — maandag 16 mei 2005 @ 12.40 uur

 11. Ik denk juist dat dit zo gegroeit is in Amerika, ook vanuit historisch oogpunt. Ten tijde van de kolonisten en cowboys was toch elke goede Indiaan een dode Indiaan? Het recht dat elke Amerikaan 1 of meer wapens thuis mag bezitten stamt ook uit die periode. Vandaar dat deze “shoot first and then ask questions” instelling in het Amerikaanse leger hoogtij viert. Gruwelijk maar helaas realiteit!

  Reactie door Jules Timmerman — maandag 16 mei 2005 @ 12.51 uur

 12. Das lekker makkelijk het is zo gegroeit. Er zijn inmiddels genoeg voorbeelden dat het anders kan en moet. Stel je voor dat de Duitsers nog steeds hun verhoren als een soort SSers zouden doen. Tsjah het is een naar trekje maar dat is zo gegroeit. :?

  Reactie door Sulis — maandag 16 mei 2005 @ 13.04 uur

 13. Ach ze worden uiteindelijk allemaal langzaam gehersenspoeld en zien op den duur niet meer, dat ze doen wat ze eerst veroordeelden.

  Reactie door E.Krul — maandag 16 mei 2005 @ 13.20 uur

 14. Heb destijds met verbazing het interview gezien met
  Lynndy England…hoe vreselijk “onbewogen” zij vertelde over haar misdaden…dood- en doodeng!!!

  Reactie door Madelijne Pleines — maandag 16 mei 2005 @ 14.16 uur

 15. Het zelfde volk dat schiet op mensen met de muziek ‘roof on fire’ dreunend op hun ipod.
  De legervolk is het uitschot van Amerika. Mensen die zich in de onderste lagen van de maatschappij bevinden. Ze hebben weinig vooruitzicht op een ‘goede’ toekomst en bijna geen opleiding. In hun land zijn de de ‘onderdog’ en worden door bijna iedereen op het hoofd gepist.
  Ineens zijn ze in Irak en zijn ze ‘the master of the Universe’. zij zijn geen onderdrukte meer maar onderdrukkers. Dit stijgt hun dusdanig naar het hoofd, dat ze een ubermensch gevoel krijgen.

  Ook is dit fenomeen getest (gevangenisexperiment).
  De lageropgeleiden en mensen die op de onderkant van de samenleving balanceren schoten vaak door als ze meer macht kregen, dan hoger opgeleiden of mensen die redelijk succesvol waren in het gewone burgerleven.

  Ook komt dit fenomeen voor bij sluipschutters. Ben de naam even kwijt maar psychisch is dit een zware functie. Een valkuil is dart sommige sluitschutters niet meer kunnen ophouden met moorden. Ze schieten dan niet alleen het ‘doel’ maar iedereen die zich op schietafstand bevindt.
  Ze wanen zich God, omdat ze zelf relatief veilig zijn en kunnen beslissen over leven en dood.

  Alexander

  Reactie door alexander — maandag 16 mei 2005 @ 15.06 uur

 16. Sorry; maar ik vind de amerikaanse volksaard over het algemeen gewoonweg wel simpel. Het verhaal van Adam Curry in de Tribune geeft een goed voorbeeld daarvan. Komt ook; omdat de amerikanen al van kinds af aan letterlijk worden gehersenspoelt met amerikaans patriottisme en consumentisme!

  Reactie door ReneR — maandag 16 mei 2005 @ 16.29 uur

 17. @ 5 daniel o

  het is wel het beeld dat ik kreeg als ik tv kijk (schiet graag volk)
  ik weet ook wel dat niet een heel volk assholles en cowboys zijn maar ik zei bijna dus heb ik de goede er buiten gehouden.

  maar dit is voor het eerst, eigelijk ben ik dan betrapt op discriminatie

  Reactie door joost — maandag 16 mei 2005 @ 17.17 uur

 18. Alexander (15) ik denk dat je hiermee de spreekwoordelijke spijker op de kop mee slaat. Zelf erger ik me al mateloos aan de ontmenselijking die ze voorstaan bij alle trainingen; kijk een willekeurige documentaire of film (nouja, met een korreltje zout) en je nekharen gaan al overeind staan bij de onmenselijke behandeling en bejegening.

  Reactie door Reinoud — maandag 16 mei 2005 @ 20.17 uur

 19. off topic???
  Terwijl we in Nederland proberen- denk ik- om kinderen niet met pistooltjes te laten spellen zie je dat in de USA het gebruik daarvan met de paplepel wordt in gegoten.
  Hoewel, doen wij het hier beter?
  In Spanje kan je neppistolen kopen die er zo echt uitzien, daar wordt je bang van. Ik zag daar een Nederlands gezin, vader jaar of 25 geschoren kop tattoo’s oorringetje en 2 “kids” en blond vrouwtje. Kinderen hadden elk zo’n rotding gekregen en liepen op de boulevard op voorbijgangers te richten onder het toeziend oog van pa en ma in de dop. Ik bedoel maar.

  Reactie door Bollekeolleke — dinsdag 17 mei 2005 @ 7.00 uur

 20. maar ja als er een gaat lachen (moet) de rest het ook,(ik zeg moet en geen doet )anders ben je geen goede/goeie,,nieuwe spelling?? amerikaan (angst lachen)zie zalm!!
  en bekijk de film van michel more maar,allemaal angst.

  Reactie door ad — dinsdag 17 mei 2005 @ 20.43 uur

 21. en nummer een/1,lambert was het maar zo dat jp,b voor op liep, dan kun jij wel raden wie er achter loopt,waar kan ik mij inschrijven,waarschuwing ik schietop alles wat voor mij loopt

  Reactie door ad — dinsdag 17 mei 2005 @ 20.48 uur

 22. En daar loopt Balkellende ook weer direct achter, ken je nagaan hoeveel hersencellen die vent heeft
  het is net een kontenkruiper

  Reactie door karin — vrijdag 20 mei 2005 @ 14.43 uur

 23. Geweld wordt in amerika gezien als het ultieme wapen van macht en blijkbaar vinden ze macht zeer belangrijk. Dat verklaard ook waarom Busch nooit iets uitlegt, hij heeft toch de macht-wapens.
  De wapenindustrie brengt veel geld in het laatje en dat is de reden waarom het zo belangrijk gevonden wordt. Hoe kun je dit rechtvaardigen..Hoe kun je tegen jezelf zeggen ik ga mensen vermoorden want ze moeten naar mij luisteren, dan ben je toch ziek in het hoofd…

  Reactie door cynthia — zondag 22 mei 2005 @ 11.49 uur