Daar gaan we weer

Misschien zouden we alle drogredenen eens op een rij moeten zetten. Ditmaal is het minister Bot die in het Financieel Dagblad aangeeft dat ‘als het even wat slechter ging in de Europese Unie, dit altijd leidde tot een dip in de markt’. Een nee-stem zal volgens hem dan ook leiden tot een economische dip. Kennelijk mag het kabinet nog steeds alles er bij slepen maar is elke opmerking van de tegenstander volksverlakkerij, zoals minister Brinkhorst het gisteren nog noemde in Het Elfde Uur.

Ik mag de heer Bot er misschien wel even fijntjes aan herinneren dat die economische dip al veel eerder is begonnen en juist door het regeringsbeleid langer duurt dan nodig is.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 18 mei 2005 :: 14.31 uur

42 Comments

42 reacties

 1. Helemaal mee eens. Geen geld dan ook geen investeringen. Nederlanders gaan bezuinigen wanneer er minder inkomsten zijn. De hand op de knip.

  Reactie door chrisinactie — woensdag 18 mei 2005 @ 15.05 uur

 2. Niet meer nodig de hand op de knip, de knip is nagenoeg leeg.

  Reactie door E.Krul — woensdag 18 mei 2005 @ 15.12 uur

 3. Ja, vooraanstaande economen (óók van CDA-huize) hebben reeds in de zomer van 2003 gewaarschuwd voor de negatieve effecten van de voorgenomen bezuinigingen. Negatieve effecten op de economie en het vertrouwen van de bevolking en daardoor nóg meer negatieve effecten op de economie.

  Maar volgens Balkenende begrepen deze mensen het niet, hij zou het nog eens uitleggen. Misschien kan Balkenende (nu deze economen gelijk hebben gekregen) nóg eens uitleggen wát nu precies de positieve effecten van de bezuinigingen zijn??

  Reactie door emma — woensdag 18 mei 2005 @ 15.20 uur

 4. Vooral deze leus vond ik aardig:

  jullie hebben 3 miljoen uit de staatskas voor een campagne, wij hebben argumenten :)

  Jan M. was duidelijk aanwezig bij Knevel die het liefst een gematigde ja-suggestie had geopperd.

  Reactie door Jory — woensdag 18 mei 2005 @ 15.26 uur

 5. ps Jan, de vrede tussen frankrijk en duitsland is echt niet te danken aan de EU hoor. Primair mogen we daarvoor de Russen en Amerikanen dankbaar voor zijn. Slechts uit angst voor de russen en onder grote amerikaanse druk is er vrede. Door de EU hebben ze vervolgens een vertrouwensband en redelijk goede relatie opgebouwd, dat wel

  Reactie door Bart — woensdag 18 mei 2005 @ 15.32 uur

 6. @ emma (3) klopt inderdaad.

  De conomie wordt niet gemaakt door Zalm of hun impotente maatjes, maar door de Nederlanders. Als deze het vertrouwen verliezen dan zal de economie niet opbloeien.

  Balkenende heeft het land naar de klote geholpen en zeurt nu dat grondwet nodig is om het weer goed te krijgen. Geleuter.
  Hij moet de handdoek in de ring gooien en de echte bestuurders aan de macht laten.
  misschien kan het dan nog goed komen.

  Alexander

  Reactie door alexander — woensdag 18 mei 2005 @ 15.53 uur

 7. Al die armen in dit land kunnen de economie ook niet bloeiend maken.

  Reactie door E.Krul — woensdag 18 mei 2005 @ 15.58 uur

 8. Ik ken al mensen die bloemen buiten plukken als het donker is.

  Reactie door E.Krul — woensdag 18 mei 2005 @ 15.59 uur

 9. Het sacrale doel, die zgn. EU-Grondwet, heiligt kenbaar alle middelen: Koningin Beatrix en Willem-Alexander werden er door Balkenende bij gehaald in Elsevier van vorige week; op 5 mei jl. verwees kroonprins Willem-Alexander in een rede te ‘s Hertogenbosch naar de EU als geslaagd vredesproject; op 28 april jl. liet Balkenende koningin Beatrix buikspreken in de NOS-reportage “25 Kroonjaren: koningin Beatrix 1980-2005″; op 28 april 2005 verwees premier Balkenende in NRC Handelsblad naar Auschwitz en het WO II-herdenkingsmonument Yad Vashem in Israël. Balkenende zei in NRC Handelsblad van 28 april 2005 eveneens: “Nee tegen Grondwet verzwakt positie Nederland”.
  Bij de WO-II-herdenking in Margraten, op zondagochtend 8 mei jl. met president G.W. Bush van de VS, verwees Balkenende wederom opzettelijk naar de EU als garantie van vrede in Europa. Hij maakte subtiel misbruik van de 60 jaren vrede na 1945 om de EU te promoten.

  Nu worden we geconfronteerd met een bottelijke en bespottelijke “economische dip”. Eerder “ging het licht al uit” (volgens Brinkhorst) en er zou “oorlog komen” (volgens Donner). Deze regering is de club van de welbewust opgewekte angst. Balkenende II zit steeds te priemen. Jan-Peter is de priem-premier geworden. Het gaat niet meer om een zakelijke argumentatie, maar om niet gegronde bedreigingen. Dit is de politiek van de onderbuik, hovaardij en volksverlakkerij. Kortom: politiek van de laagste soort. De burgers worden niet meer serieus genomen (met een gehaktbal van Bot als uitsmijter).

  De grote vraag is wat GroenLinks en de PvdA nog kunnen betekenen bij dit grof geweld van de regering. Vanavond komt oud-premier W. Kok in NOVA.

  Reactie door Kees Huizenga — woensdag 18 mei 2005 @ 16.12 uur

 10. Jan zet dat we alle drogredenen misschien eens op een tijdje moeten zetten. Dat dacht ik vanochtend nou ook, toen ik de uitspraken van Bot hoorde. Dus toen heb ik even een rijtje gemaakt van opvallende uitspraken van de regering over de Europese Grondwet.

  Bot denkt dat een nee-stem slecht voor de economie is:
  ‘Het vertrouwen in het Nederlandse vestigingsklimaat voor bedrijven wordt onzeker bij een nee tegen de Grondwet.’

  Donner verwacht oorlog bij nee:
  ‘Wie de toekomst op het spel te zetten moet vooral tegenstemmen bij het referendum. Joegoslavië was meer geïntegreerd dan de Unie nu, maar de onwil en het onvermogen om onderlinge irritaties en wedijver te beperken, hebben in korte tijd tot oorlog geleid. Zonder Europese Grondwet zal de irritatie, de achterdocht en het wantrouwen tussen de EU-landen toenemen’
  ‘Een afwijzing van de Europese grondwet door de Nederlandse bevolking zal Europa weer terugbrengen naar een situatie, zoals die bestond voor de Tweede Wereldoorlog’

  Verdonk dat Nederland bij een ‘nee’ het buitenbeentje van Europa gaat worden:
  ‘Je zult zien dat de toestroom van immigranten naar ons land vele malen groter zal worden. Dan worden wij het afvoerputje van Europa.’

  Balkenende vindt nee-stem zinloos:
  ‘Tegenstanders verkondigen onwaarheden over de Europese Unie en de grondwet’
  ‘Nee-stem is zinloos. Er valt niets meer binnen te halen.’
  ‘Nederland heeft geen baat bij een afwijzing. Nee tegen Grondwet schaadt Nederland’
  ‘Als Nederland nee zegt tegen de Europese grondwet, is dat niet goed voor de internationale reputatie van Nederland’
  ‘We weten allemaal dat de Koningin zeer gegrepen is door het Europese ideaal’
  ‘Het is naïef om te denken dat een nee zal leiden tot nieuwe onderhandelingen met een beter onderhandelingsresultaat’
  ‘Die andere landen zullen zeggen: je hebt nu dit bereikt, je hebt je referendum niet gehaald, dan moet je maar op de blaren zitten’

  Brinkhorst denkt dat het licht uit gaat:
  ‘Nee-stem is slecht voor onze reputatie.’
  ‘Op den duur gaat in Nederland dan het licht uit en dan zetten we ons land op slot’
  ‘Nee-campagne speelt slechts in op onlustgevoelens onder burgers’

  Nicolaï:
  ‘Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Daarom is er meer duidelijkheid nodig.’

  Zalm zeurt over tegenstanders: ze moeten niet zeuren over voorstanders:
  ‘Hoe meer mensen geïnformeerd zijn over de grondwet, hoe vaker ze voor lijken te stemmen. Het enige wat je kunt doen, is uitleggen waar het wél over gaat’
  ‘Ik voel me niet aangesproken door verwijten van tegenstanders. Ik vind het opmerkelijk dat dat hun belangrijkste argument is. Tegenstanders moeten zelf hun punten opsommen en niet zeuren over wat het kabinet doet.’

  Reactie door Simon — woensdag 18 mei 2005 @ 16.21 uur

 11. Alle poppetjes in deze regering luisteren graag naar zichzelf en de rest kan ze niets schelen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 18 mei 2005 @ 16.22 uur

 12. Kabinet = de economische dip, niet de zogenaamde nee stem tegen de grondwet.

  Reactie door AE van Hattum — woensdag 18 mei 2005 @ 16.43 uur

 13. Bereid je maar vast voor, allemaal. De grondwet wordt erdoor geduwd, want het referendum is slechts raadgevend en het Kabinet hoeft zich daar niet aan te houden. Zelfs niet als ze wel beloofd hebben. Verder moeten we rekening houden met ene verdergaande verslechtering van de sociale voorzieningen en de regelingen in de Gezondheidszorg. WIJ MOETEN ONS GAAN AANPASSEN, aan de nieuwe landen, die uit Oost-Europa, die schrijnende armoede kennen en de mensen letterlijk laten kreperen als ze ziek worden. We worden moedwillig arm gemaakt! Het is NIET zo dat die landen die achterlopen bij de Noord/West Europese landen, waaronder ons land, zich moeten proberen aan te gaan passen aan die normen, maar wij moeten achteruit. Eerst moet alles terug naar NUL voor je opnieuw kunt opbouwen. Dat zeggen veel geleerde heren, maar volgens mij is dat niet nodig. Ik ben echter bang dat ze dit wel gaan doen…. Ik houd mijn hart vast.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 18 mei 2005 @ 16.48 uur

 14. He Mat Herben tegen van Balen op radio 1,

  wouw Mat de die vloer aanveegt met van Baalen….
  Ze praten over de 3,5 miljoen van het kabinet. Ik heb nooit gedacht dat de LPF iets zinvols kan zeggen….

  Reactie door Frank Stoffer — woensdag 18 mei 2005 @ 16.50 uur

 15. Aan allen die op de CDA, VVD en D66 hebben gestemd.
  Bedankt voor dit blunderkabinet.
  Wanneer worden jullie nou eens wakker!!!
  Moge het licht ook voor jullie gaan schijnen.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — woensdag 18 mei 2005 @ 17.33 uur

 16. Dat de euro de prijzen heeft opgeschroefd, wordt aan alle kanten ontkend.

  Een paprika kostte 5 jaar terug f 0,40 cent nu € 1,39 (f 3,06)

  Een bloemkool destijds f 0,99 nu € 2,79 (f 6,15)
  Fijn joh die europese handelsakkoorden waar we na 2006 zo goed als niets meer over in te brengen hebben.

  Reactie door sinne — woensdag 18 mei 2005 @ 17.58 uur

 17. @ Lydia (13):

  Wat er ook eventueel kan gaan gebeuren, dat doet er niets aan af, dat we op 1 juni NEEN moeten stemmen! Bij een JA-uitslag hebben we helemaal niets meer in eigen hand.

  Het is duidelijk, dat, hoe dichter we bij 1 juni komen en hoe zenuwachtiger het kabinet wordt, hoe meer het met modder zal gaan smijten. Daarmee geeft het zich juist bloot. Hoe onbeheerster de bewindslieden worden, hoe gemakkelijker hun drogredenen kunnen worden doorgeprikt.

  Overigens lijkt me het idee (van o.a. Lydia en Simon) heel zinnig om alsnog een helder, duidelijk overzicht grootschalig te publiceren van de drogredenen van de bewindslieden en de antwoorden die o.a. de SP daarop heeft. Kort en bondig. Dat spreekt de mensen aan. Tot op 31 mei moeten immers twijfelaars -die er dan nog volop zullen zijn- over de streep worden getrokken!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 18 mei 2005 @ 18.18 uur

 18. Bot heeft nog niet begrepen dat een Nee tegen deze Grondwet, geen Nee is tegen Europa….

  Reactie door Madelijne Pleines — woensdag 18 mei 2005 @ 18.21 uur

 19. En naar deklote gaan zullen we?

  De beuk erin, actie nu!

  Overtuig zoveel mensen persoonlijk, met goede argumenten, waarom nee te stemmen en weerleg de drogredenen van de regenten helder en met voorbeelden.

  Ik verheug me al op de volgende verkiezingen, het ijzer is heet!

  Laten we smeden aan onze toekomst!

  Reactie door Johan Smeets — woensdag 18 mei 2005 @ 18.23 uur

 20. Elk tien mensen benaderen, met vraag om door te geven.

  Kan een tsunami veroorzaken.

  Reactie door Johan Smeets — woensdag 18 mei 2005 @ 18.25 uur

 21. Die economische dip duurt niet langer dan nodig, die wordt zelfs erger, als je naar de cijfers kijkt. En Brinkhorst haalde er inderdaad zowel afgelopen vrijdag als gisteren Zwitserland en Noorweren bij als afschrikwekkende voorbeelden van landen die niet in de E.U. zitten, maar wel de regelgeving volgen. Hij suggereert daarmee dat zij wel de lasten hebben, maar niet de lusten. De economie van beide landen staat er héél wat florissanter voor dan de onze.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 18 mei 2005 @ 18.40 uur

 22. Teletekst:
  DEN HAAG De gulden is in 1998 bij de
  omwisseling naar de euro niet te laag
  gewaardeerd.Dat heeft het Centraal
  Planbureau berekend,zegt minister Zalm.

  Wie vertrouwt het CPB nog sinds zij partij zijn bij het formeren van kabinetten?

  En de JAknikkers blijven de Euro er maar bijhalen…

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — woensdag 18 mei 2005 @ 18.41 uur

 23. Er wordt inderdaad ongelooflijke onzin uitgekraamd door de ja-campagne. In het verleden heeft Ierland eens middels een referendum een besluit van de EU tegengehouden: zijn zij daarmee de schlemiel van Europa geworden?? Voorlopig staat de economie van Ierland er heel wat beter voor dan de onze.

  Denemarken, bijvoorbeeld is middels een referendum buiten de euro-zone gebleven en ook daar gaat het economisch heel wat beter dan in Nederland.

  Het bewijst eigenlijk maar 1 ding: dat de bevolking vaak beter weet wat goed voor hen is dan politici en daar dan ook naar stemt.

  Reactie door emma — woensdag 18 mei 2005 @ 18.57 uur

 24. jan Marijnissen Quote:

  “Misschien zouden we alle drogredenen eens op een rij moeten zetten”

  Moeten we dan ook een setje kaarten laten drukken?

  Reactie door ReneR — woensdag 18 mei 2005 @ 19.04 uur

 25. Alsof minister Bot verstand heeft van economische zaken. Hij was toch een pure diplomaat? Hij is toch minister van buitenlandse zaken? Straks gaat Donner ook nog doktersrecepten uitschrijven.

  Reactie door ReneR — woensdag 18 mei 2005 @ 19.07 uur

 26. Olav, ‘ TUURLIJK stem ik strakjes NEEN!!! Had je iets anders verwacht dan? :-)

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 18 mei 2005 @ 19.43 uur

 27. @ 13 Lydia: Belangrijke verdragen moeten door het Parlement goedgekeurd worden. Het “raadgevend referendum” van 1 juni a.s. is formeel niet bindend voor de Staten-Generaal. Veel grote politieke partijen in de Tweede Kamer hebben evenwel beloofd zich te houden aan de uitslag van het referendum, maar dan moet de opkomst wel op of boven de 30% liggen (het volksreferendum is dan feitelijk wel bindend!). Indien het Nederlandse Parlement dit “Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa” niet goedkeurt, heeft de regering het nakijken. De regering kan de Tweede Kamer en de Eerste Kamer niet trotseren. Laat dit duidelijk zijn.

  Ik sluit niet uit dat minister mr. B. Bot en staatssecretaris mr. A. Nicolaï zullen aftreden, indien dit ontwerp-EU-verdrag niet wordt goedgekeurd door de Staten-Generaal. Het betreft een hoofdzaak van buitenlands beleid.

  Grondwettelijke basis
  Ik verwijs naar art. 91 lid 1 van de Nederlandse Grondwet:
  “Het Koninkrijk wordt niet aan verdragen gebonden en deze worden niet opgezegd ZONDER voorafgaande goedkeuring van de Staten-Generaal.” Op basis van art. 91 lid 3 van de Nederlandse Grondwet is een meerderheid van ten minste twee derden van het aantal uitgebrachte stemmen in beide Kamers der Staten-Generaal vereist. Dit vanwege het feit dat het EU-Grondwetverdrag afwijkt van de Nederlandse Grondwet. Dit wordt ruiterlijk erkend door de onafhankelijke referendumcommissie.

  Reactie door Kees Huizenga — woensdag 18 mei 2005 @ 20.05 uur

 28. Nog zo’n “economie”-freak: President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank is voorstander van de Europese grondwet en vindt het “volstrekt ten onrechte” dat de euro in de discussie wordt betrokken. “Nee tegen grondwet verlamt Europa”
  http://spitsnet.nl/anp.php?rid=16&id=364849

  Ik wordt ziek van die mensen die zeggen te weten wat goed is voor de economie. Het lijkt een toverwoord, waar vooral de VVD zich al tijden graag mee bediend. Als die liberale pummels nou eens echt zouden weten wat goed is voor de economie, was het de laatste jaren ook wel goed gegaan. Hoelang is de VVD niet al aan de macht?

  Reactie door Simon — woensdag 18 mei 2005 @ 20.27 uur

 29. Economische dip als we nee stemmen. Ik denk dat we een crisis krijgen als we ja stemmen. :?

  Reactie door Sulis — woensdag 18 mei 2005 @ 20.50 uur

 30. Eindelijk iets positiefs van de regering: Minister Remkes van Binnenlandse Zaken wil dat het kabinet stopt met mensen bang te maken, als ze nee willen zeggen tegen de Europese grondwet. Eindelijk komen ze erachter dat hun strategie niet werkt.
  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2005/05_mei/18/binnenland/0518_1930_remkes_grondwet.xml

  Ook D66-minister Brinhorst ziet in dat de campagne van de regering weinig succesvol is en zegt nu eens dat hij niet achter het referendum van 1 juni over de Europese grondwet staat. Van welke partij was Brinkhorst ook alweer?
  http://www.nos.nl/nos/artikelen/2005/05/art0000C006089F.html

  Reactie door Simon — woensdag 18 mei 2005 @ 21.22 uur

 31. Is dat positief Simon of is dat gewoon een verandering van tactiek?

  Reactie door Sulis — woensdag 18 mei 2005 @ 23.21 uur

 32. @ 30 Simon: Ik denk dat minister J.W. Remkes gewoon moedig is. Hij is een nuchtere Groninger en houdt niet van de onzalige en contraproductieve angstmakerij van zijn collega’s. Hij probeert wat bij te sturen.

  Een feit is dat het kabinet nu zichtbaar niet met één mond spreekt. Dat is duidelijk, maar van een kat in nood valt weinig anders te verwachten. Die maakt vreemde sprongen en springt wild in het rond.

  Vraag: lust een wilde kat een bal gehakt?

  Reactie door Kees Huizenga — woensdag 18 mei 2005 @ 23.40 uur

 33. Kees Huizinga: Lust een gehaktbal een wilde kat? :P

  Reactie door Sulis — woensdag 18 mei 2005 @ 23.44 uur

 34. Weer een pluspuntje voor Remkes, maar dat zal hij binnenkort wel weer te niet doen.

  Reactie door E.Krul — woensdag 18 mei 2005 @ 23.49 uur

 35. Je vraagt je toch onderhand af wie de gehaktballen zijn, nee ondertussen weten we heel goed waar Abraham de mostert haalt.

  Reactie door E.Krul — woensdag 18 mei 2005 @ 23.54 uur

 36. Ik denk dat “magere Hein” (botte Bot) meer hapklare gehaktballen moet eten. Dan komt die “EU-Grondwet” na veel eten wel zijn strot uit. Piet Hein Donner (minister van oorlog) mag mee-eten.

  Volgens mij moet er meer boter bij de vis. Minder gehaktballen en meer verse groente uit de dreven van het platteland in NEEderland.

  Reactie door Kees Huizenga — donderdag 19 mei 2005 @ 0.03 uur

 37. Huiswerk overdoen.

  Vandaag in de Volkskrant:

  Kabinet trekt nog eens geld uit voor Grondwet

  DEN HAAG – Het kabinet trekt de komende twee weken 3,5 miljoen euro extra uit om de burger ervan te overtuigen voor de Europese Grondwet te stemmen. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer gaat akkoord met het verhogen van het campagnebudget. De SP spreekt over ‘regeringspropaganda op kosten van de belastingbetaler’.
  In totaal kost de ja-campagne van het kabinet nu acht miljoen Euro. Kamerlid van Dijk (CDA): “De huidige discussie is niet evenwichtig. Ik zie dit als een correctie.”

  Een correctie voor wat? Een gebrek aan goede argumenten wellicht? Een slecht produkt laat zich nu eenmaal niet zo makkelijk verkopen, zelfs niet als het marketingbudget fors omhoog wordt geschroefd.

  In dezelfde Volkskrant, op pagina twee, staat een interessant interview met Marja Wagenaar , oud-Kamerlid voor de PvdA.

  Marja Wagenaar zegt hierin voorstander te zijn van de economische en politieke integratie van Europa. Ze keert zich echter tegen de populistische tendensen in het het debat over de Eurogrondwet en vindt dat het debat meer over de inhoud van de grondwet moet gaan.
  Haar grootste bezwaar tegen de Eurogrondwet is de zogenaamde codecisie ofwel de medebeslissingsprocedure. Dit betekent dat het Europees parlement nooit in zijn eentje een wet kan aannemen of verwerpen. Eerst moet het parlement met de Raad van Ministers de achterkamer in. Ze wijst op de te grote afstand tussen burgers en bestuur en vindt dat de nieuwe Eurogrondwet democratischer zou moeten zijn. “De versterking van de democratie delft steeds het onderspit. Ze moeten hun huiswerk overdoen, heronderhandelen en er moet een meer democratische grondwet komen.”

  Jan Marijnissen roept ons in zijn weblog op om de nieuwste folder als ongewenste reclame terug te sturen.

  “Ik stuur’m terug.
  Dus, mocht je zo’n folder in de bus krijgen, dit is het adres om ‘m gratis als ongewenste post retour te zenden:

  Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Antwoordnummer 10794
  2501 WB Den Haag”

  Reactie door Henk Tukkers — donderdag 19 mei 2005 @ 1.37 uur

 38. ^^ Da’s van m’n weblog.

  Reactie door Henk Tukkers — donderdag 19 mei 2005 @ 1.40 uur

 39. #15 Amita

  En waarom zet je die PvdA en GL niet in dat rijtje? Zij horen ook bij de eurofielen, die de S.P. beschuldigen van populisme, zoals Femke onlangs nog deed in het Algemeen Dagblad.

  Reactie door ReneR — donderdag 19 mei 2005 @ 14.08 uur

 40. ik ga wel weer naar de cda site daar geloven ze nog in eeuu,, bot?balk voorstander van het hek tussen israel/en dat andere land,even vergeten hoe het heet,niet belangrijk dat lijden van meer dan 60 jaar?donner het oorlog zuchtige,,rijm,,?en de andere herders van dit land, foei,jullie hijdenen,teminste als je tegen stemt,wandt echt geloof mij de c staat voor ….??de d, ja,

  Reactie door ad — vrijdag 20 mei 2005 @ 4.54 uur

 41. Hoi Ad,

  Zie hierboven.

  En nu in het Nederlands en niet in het “europees”!!

  Gr. Johan

  Reactie door Johan-B-27 — vrijdag 20 mei 2005 @ 11.57 uur

 42. Ja luister nou eens,
  In mijn oude Nederlandse geschiedenisboekjes (waar alleen in stond wat er gebeurde en niet waarom) is mij een ‘onderonsje’ bij gebleven tussen de eerste- en de tweede stand. (adel en geestelijkheid)
  “houd jij ze arm, dan houd ik ze dom”
  Met CDA en VVD (DS70 meelopers niet meegerekend) is er sinds de middeleeuwen nix veranderd.
  Haal dus de verbazing uit de lucht, en bereid een historisch verantwoord volksoproer voor.
  Ik alvast maar eens even buurten bij de zorgdemonstratie.

  Reactie door Jan Steenks — dinsdag 24 mei 2005 @ 10.31 uur