Bondgenoot van Bush…

Tsja, niet altijd is het uitgangspunt ‘elke vijand van mijn vijand is mijn vriend’ een goeie. De VS hebben zich met Osama (destijds ‘vriend’ in Afghanistan) ook al in eigen vingers gesneden.

Netwerk, gisteravond, was weer onthullend.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 19 mei 2005 :: 0.24 uur

52 Comments

52 reacties

 1. Mensen kennis is een groot goed, Jan

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 19 mei 2005 @ 1.34 uur

 2. Saddam ook een vriend van Amerika…..destijds. Amerikanen zijn altijd goed geweest in het creëren van werkgelegenheid voor zichzelf. Hebben we geen vijand, dan maken we er wel een.

  Reactie door TheSaint — donderdag 19 mei 2005 @ 5.30 uur

 3. Heel verdrietig als ook niet elke vriend van
  een vermeende vriend zijn vriend bleek te kunnen worden.

  Reactie door Harlekijn — donderdag 19 mei 2005 @ 6.49 uur

 4. pas maar op dat je op 1 juni geen nee stemt .tegen de eu grondwet. dat vindt sjors boes vast niet leuk .ben bang dat we dan die ,oorlog, krijgen die minister donner ons voorspelde .en die kan het weten want zijn maatje balkenende schud regelmatig (in achterkamertjes) het handje van sjors .

  Reactie door texas henkie — donderdag 19 mei 2005 @ 8.17 uur

 5. Ik was ook ooit een vriend van Amerika. Nu niet meer, zeker met die The Hague Invasion Act, die nog altijd op tafel ligt…

  Reactie door Jan Breur — donderdag 19 mei 2005 @ 8.41 uur

 6. Als ze er nou nog iets van zouden leren, maar nee hoor. Ook nu weer in Oezbekistan wordt de dictator volop geholpen tegen de “Moslimterroristen” die deze dictator weg willen hebben. Alsof er nergens een nuance is… gruwelijk vind ik dit. Eerts geld en wapens pompen in een land en voor een bepaalde dictator en dan opeens wordt zo’n land een onderdeel van de As van het Kwaad…en kan binnengevallen worden, waardoor alles vernield wordt. Afghanistan, Irak, Zuid Amerikaanse bananenrepublieken, zelfs West Europa en nu ook Oost Europa… Ik wil weg, naar een planeet met veel groen en rust en vooral vrede!

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 19 mei 2005 @ 9.21 uur

 7. Als het om een ten opzichte van Afghanistan en Iran strategisch gelegen militaire basis gaat, doen “mensenrechten” en “democratie” er kennelijk niet meer toe. Dan gelden alleen keiharde, economische en militaire Amerikaanse belangen. Martelingen staan ook in dienst daarvan. En deze Amerikaanse bevelhebber, van wie Balkenende en zijn rebellenclub de beste maatjes mogen zijn, moeten wij zeker de zegen verwachten. Hoe huichelachtig kan een kabinet, waarbij de termen “normen en waarden” in de mond liggen bestorven, zijn! Hoe eerder dat stelletje hypocrieten uit het Haagse pluche is verdreven, hoe beter.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 19 mei 2005 @ 9.22 uur

 8. Uit http://www.atimes.com:

  The US and its ‘special’ dictator
  By Pepe Escobar

  “I am delighted to be back in Uzbekistan. I’ve just had a long and very interesting and helpful discussion with the president … Uzbekistan is a key member of the coalition’s global war on terror. And I brought the president the good wishes of President Bush and our appreciation for their stalwart support in the war on terror … Our relationship is strong and has been growing stronger.”
  - US Secretary of Defense Donald Rumsfeld in Tashkent, February 2004

  Ja, dat verklaart het zwijgen van de Republikeinen na de beestachtige moord van hun bondgenoot op meer dan 500 weerloze burgers in Uzbekistan (`als konijnen afgeschoten’, aldus een ooggetuige op CNN)

  Weerzinwekkende US-diktatenverspreiders als nazinazaat Rumsfeld maken zich liever druk om Fidel Castro die een stuk of zestig opstandelingen netjes achter slot en grendel heeft gezet.

  Reactie door C,Tilyx — donderdag 19 mei 2005 @ 9.42 uur

 9. @ Lydia (6):

  Helaas, ik kan je verzekeren: in ons zonnestelsel is zo’n planeet niet te vinden. Dus laten we toch maar proberen de aarde wat beter te maken….. :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 19 mei 2005 @ 10.34 uur

 10. Als die planeet bestond had Amerika hem al ingenomen om te kijken of er een economisch belangetje uit te slepen valt. En leven er andere wezens…dan herhalen we gewoon de Amerikaanse way of live ‘UITMOORDEN!’. Met de idianen is dat ook goed gelukt….prffff wat een vreselijke mensen zijn dat. brrr

  Reactie door TheSaint — donderdag 19 mei 2005 @ 10.45 uur

 11. Amerika moet af en toe oorlogje voeren tegen een willekeurige land om van hun verouderde munitie af te komen en zo de nieuwe munitie weer te testen. En zo kunnen ze nog weer betere wapens ontwikkelen en hebben de munitiefabrieken weer volop werkgelegenheid. Het is een smerige bende, die kliek in de USA.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 11.00 uur

 12. 11. volledig mee eens. De wapenindustrie heeft deze president ook in het zadel geholpen.
  Gelukkig zijn de reacties van deze levensgevaarlijke gek altijd voorspelbaar; als er ergens een slaatje uit te slaan valt, is hij van de partij.
  Zoals ReneeR altijd zegt: Tijd voor de revolutie!

  Reactie door kaatje — donderdag 19 mei 2005 @ 11.31 uur

 13. @12

  Hoogste tijd voor de revolutie!

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 12.01 uur

 14. Revolutie…ja dat slaat echt aan in Nederland, roepen om een revolutie. Als iets zo onnederlands als de pest is, is het een revolutie wel. Dat is echt weer zo’n :

  “Radicale Linkse Geitewollesokken&Rode Sjaaltjes, Antikernenergiestickers en gebroken geweertje lulpraat.”

  Reactie door TheSaint — donderdag 19 mei 2005 @ 12.11 uur

 15. 6 en 9, Inderdaad is zo’n planeet niet te vinden, “vluchten kan niet meer”…..maar ik onderschrijf wel Lydia’s gevoel…

  Het is om gek van te worden dat je elke dag weer opnieuw “uitgedaagd” wordt om je terecht rot te schrikken van de meest weerzinwekkende feiten en tegelijkertijd “getraind” wordt om nergens meer van te schrikken…walgelijk!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 19 mei 2005 @ 12.14 uur

 16. 14. kan ook een geintje op z’ n tijd niet waarderen.

  Reactie door kaatje — donderdag 19 mei 2005 @ 12.16 uur

 17. @14

  Vertel maar even dan, hoe het dan moet! Praten heeft geen zin, vluchten kan nog wel! Alles wat je gaat proberen heeft geen zin, want het zal alleen nog maar erger worden in de toekomst. Wees gewaarschuwd.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 12.23 uur

 18. 17. kom op Accept, als we niet positief meer kunnen zijn over eventuele verbeteringen, kunnen we net zo goed ophouden.
  Omwentelingen zijn op nationale schaal, om mee te beginnen, misschien best te realiseren. Zie maar eens wat het volk met het referendum doet, als er tenminste niet geknoeid wordt met de uitslagen, dat biedt toch echt perspectief.

  Reactie door kaatje — donderdag 19 mei 2005 @ 12.26 uur

 19. ACCEPT

  Ik heb het antwoord niet….denk niemand niet. Maar een revolutie is wel een heel extreem middel, vindt ik dan he’.

  Reactie door TheSaint — donderdag 19 mei 2005 @ 12.27 uur

 20. Een revolutie tegen de Amerikanen is inderdaad wel humor. :D

  Reactie door Sulis — donderdag 19 mei 2005 @ 12.54 uur

 21. Sulis..
  Geloof je het zelf…Nederlanders in opstand tegen Amerikanen? ze zijn al te beroerd om in opstand te komen egen hun eigen regering. :)

  Reactie door TheSaint — donderdag 19 mei 2005 @ 12.55 uur

 22. Nee Saint vandaar dat ik zeg het is wel humor. ;)

  Reactie door Sulis — donderdag 19 mei 2005 @ 13.03 uur

 23. Dit is toch het ware gezicht van Amerika. Niet die rotkop van Bush.
  Er is eens een CIA agent die een boekje open deed over deze organisatie. Hij doet dit op universiteiten en zalen waar hij uitgenodigd wordt. Van deze speech is een (amateur) film van gemaakt, die ik eens op het internet gevonden heb. Dit bevatte schokkend materiaal.
  Ik had zeer veel moeite om dit allemaal te geloven.

  Nu langzaam maar zeker komen er onderwerpen aan het licht, die hij al jaren geleden voorspeldt had. Een voorbeeld was het Eurazië. Eurazië is een naam voor het Europesche en het Aziatische continent. Hij stelde dat de oorlog in Afghanistan nodig was om toegang tot Oezbekistan te krijgen.
  In Oezbekistan bevinden zich namelijk zeeën van olie. Om deze olie te transporteren moet men een pijpleiding aan kunnen leggen via Afghanistan naar een olieraffinaderij. Drie keer raden welk land daar de olie mag gaan raffineren?.
  Om Afghanistan te winnen voor de Amerikanen het steunden ze eerst Osama Bin Laden, om zogenaamd tegen dreigende communistisch gevaar in te dammen. Ze hoopten dat deze dan Amerika vriendelijk zou worden en hun de olie zou ‘gunnen’ voor de geleverde diensten. Toen de moslim vriendjes van de VS zich keerden tegen de VS moest er wat anders verzonnen worden.

  Nu ik deze reportage gezien heb begrijp ik steeds meer van het vriendje van Bush en de desinteresse in de mensenrechten. Wat zal het Amerika interesseren dat er wat Moslims het loodje leggen. Het zijn toch allemaal terroristen, zoals de communisten dit ooit waren. Er moet geld verdiend worden, want de olie voorraad is op aan het raken, volgens de CIA medewerker. En no oil – no power.
  Toch verdacht dat Shell de oliereserves veel te hoog inschat waren en leidde tot een schandaal. Ook toevallig dat de olieprijs nu ineens flink omhoog schiet. Zo het stiekem niet toch zo zijn dat de productie wat achterblijft.

  Ik vind het nog steeds lastig om te geloven, maar steeds meer komen er dingen aan het licht die mij weer met de neus op de feiten drukt. Ik was al geen voorstander van de Amerikaanse machthebbers, maar als het verhaal van de CIA madewerker waar is dan is de VS slechter dan Hitler en Stalin bijelkaar.

  Dit schetst nu wel de belangrijkheid van de Europesche grondwet. Als we nu voor stemmen dan komen we onder invloed van de lobbyende transatlantische belangen. Als reserve Amerika (Engeland) zijn rotte bek opentrekt dan kunnen wij het schudden. Ons kritisch geluid (wat flink gedempt wordt door ratface (Balkenende), zal dan nooit meer een probleem worden.
  Met de grondwet kunnen we zij aan zij strijden met Amerika om de belangen van het Amerikaanse grootkapitaal nog groter te maken. Afentoe krijgen wij een korst toegeworpen om rustig te zijn en mee te doen.
  Ik begin me nu echt zorgen te maken. Niet voor ons, maar voor de rest van de Wereld. Onze stem tegen europa kan belangrijker zijn voor hun dan voor ons. Sterker nog. De Europesche verkiezingen kunnen meer belang hebben dan de Amerikaanse verkiezingen voor de onderlagen in de wereld.

  Reactie door alexander — donderdag 19 mei 2005 @ 13.22 uur

 24. @18

  Ja, ik weet het kaatje, maar ik ben bang dat we bij de volgende verkiezingen weer 4 jaar ellende krijgen. En al zal de grote meerderheid met die referendum NEE zeggen, dit kabinet zal zich er niks van aantrekken. Dat moet iedereen toch langzamerhand wel duidelijk zijn, dacht ik.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 13.26 uur

 25. @19

  Soms heb je een extreem middel nodig om een verandering teweeg te brengen! Anders blijft alles in een cirkeltje draaien. Kortom, een beetje een shockgolf teweeg brengen. Laten zien dat het nu menens is en dat het volk niet met zich laat sollen.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 13.30 uur

 26. Accept
  Als ze er niets van aantrekken, sla de revolutie dan maar over, dan maar gelijk naar de wapens grijpen en de anti democraten Nederland uitvechten. Dat is dan gerechtvaardigd uit naam van de democratie en het Nederlandse volk.

  Reactie door TheSaint — donderdag 19 mei 2005 @ 13.32 uur

 27. ACCEPT: Als niks helpt wat er tot nu toe is gedaan vraag ik me af wat jij met een shockgolf of revolutie bedoeld. Toch niks extreems hoop ik?

  Reactie door Sulis — donderdag 19 mei 2005 @ 13.41 uur

 28. @26

  Nee niks ervan, geen wapens. Dat is niet realistisch.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 13.52 uur

 29. @27

  Door middel van alles in het land platgooien en doorstomen naar Den Haag en het kabinet eerst vragen om op te rotten. Willen ze dat niet, dan keihard van die stoelen afschoppen. Kijk zelf maar eens wat ze b.v. met de WAO’s hebben gedaan om maar een voorbeeld te noemen. Zij asociaal, wij kunnen dat ook!!!

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 13.58 uur

 30. 29 Ik denk dat je als eerste de beste terrorist het land uitgezet gaat worden. Ik richt me liever op de volgende verkiezingen en zoveel mogelijk mensen bewust maken links te stemmen. Maar ik snap je passie.

  Reactie door Sulis — donderdag 19 mei 2005 @ 14.03 uur

 31. Laten ze mij dan maar naar Spanje sturen Sulis! Trouwens Nederlanders bewust maken gaat niet zo makkelijk. Keer op keer laat dit tolerant volkje zich weer verneuken.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 14.11 uur

 32. ACCEPT
  Ow toch maar geen wapens, revolutie is met wapens toch? Of doelde je op zo’n lullige fluwele revolutie…waarbij je met bordjes staat en dingetjes roept.

  Zag het al helemaal voor me, ik met een machinegeweer op het binnenhof lekker Zalm afblaffen. Ennnnn wees maar bang voor me. Zou dag van me leven hebben, of Balkenende met een schop onder ze hol de hofvijver en pletteren, hoppa ga je kakker!…..naja beetje fantasie mag wel..

  Reactie door TheSaint — donderdag 19 mei 2005 @ 14.24 uur

 33. Als half Nederland Den Haag binnenstormt, dan heb je geen wapens nodig TheSaint! Dan spreekt het eigelijk al voor zich dat ze hun langste tijd gehad hebben.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 19 mei 2005 @ 14.53 uur

 34. Geef de hoop niet op ACCEPT. Bewustwording is een lang en moeizaam proces ik weet het maar geef de hoop niet op want dan hebben ze hun zin.

  Reactie door Sulis — donderdag 19 mei 2005 @ 14.53 uur

 35. Was het trouwens “de hand van God”, die een granaat naar henm toegooide in Georgie?

  Reactie door ReneR — donderdag 19 mei 2005 @ 15.11 uur

 36. breng ze maar op de been, wat mij betreft.
  Weg met dit kabinet!
  Met die slogan moet het toch mogelijk zijn een miljoen mensen op de been te krijgen!

  Reactie door kaatje — donderdag 19 mei 2005 @ 15.27 uur

 37. Ik begrijp de scepsis van MAD/TheSaint.

  Maar heus; als we maar genoeg mensen continu (dus niet eventjes een middagje naar het Malieveld) op de been kunnen krijgen voor het regeringsgebouw; dan duurt het niet lang, of ze gaan door de knieen. Dat het heus wel zonder bloederig geweld kan; heeft onlangs weer de situatie in de Oekraine (of was het Wit-Rusland?) bewezen, waar dus de rechter de stemuitslag in het voordeel van de zittende corrupte kliek naar de prullebak verwees, na dagenlang van protesten/optochten van het volk.

  Je kunt nog veel meer dingen doen tegen de laatste gang van zaken. Rekeningen even niet betalen bij Essent en NuON helpt ook niet (lachen ze om); nee, je moet gewoon van leverancier wisselen! Dan doe je ze pijn! En als je de publieke omroepen wilt kapittelen in hun gedrag ten aanzien van de pro-euro campagne, dan moet je gewoon massaal je lidmaatschap opzeggen!! En als je niet wilt; dat SHELL platforms wil dumpen in zee; dan ga je er niet meer tanken!! ECHT HET WERKT; HET IS EIGENLIJK HEEL SIMPEL!!

  Wij; arbeiders/consumenten hebben best wel invloed en macht, maar je moet er wel gebruik van willen maken.

  Reactie door ReneR — donderdag 19 mei 2005 @ 16.28 uur

 38. jan, wat een aanmatigende toon. jij was jarenlang vriend van china in de tijd van Mao en beschouwt je als vriend van de dictator Castro.

  Reactie door evert — donderdag 19 mei 2005 @ 17.12 uur

 39. Zou dat vingertje van Bush een hollandse erfenis kunnen zijn.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 19 mei 2005 @ 20.45 uur

 40. 23 Alexander,

  Je hebt het over de lezing van Michael Ruppert: “The truth and lies of 9-11″. Ik heb zijn speech op DVD besteld via copvcia.com en je kin zakt inderdaad op je schoenen. Als met een fileermes ontleedt hij 11 september en de aanloop naar de oorlogen in Afghanistan en Irak als een plan wat al vér voor 11 september klaar lag. Een plan om de Amerikaanse hegemonie in Eurazië (dat is grofweg alles tussen Ierland en China)voor de komende eeuwen veilig te stellen on daarmee controle te verkrijgen over de wereld. Nog sterker: hij neigt ernaar om te zeggen dat 11 september een actie “van binnenuit” was. Ik ben bereid hem te geloven en iedereen die zijn uitleg hoort, gelooft het daarna ook.

  Reactie door Olav ten Broek — vrijdag 20 mei 2005 @ 0.24 uur

 41. Er zijn nog meer zaken van 9/11 die nooit opgelost zijn. Zoals het ontbreken van specifieke vliegtuig ondedelen van de “crash”in het Pentagon, die zelfde dag en uitgerekend op een plek waar niemand binnen aan het werk was. Foto’s van een beveiligingscamera van een nabij gelegen parkeerplaats tonen bij de inslag géén vliegtuig!!

  Reactie door Geert H — vrijdag 20 mei 2005 @ 11.49 uur

 42. zag gisteren een vpro documentaire over het smerige spelletje dat de VS en Israel samen gespeeld hebben met betrekking tot de aanslagen op The Liberty voor de kust van Egypte in ’67.
  Dat er allang plannen van binnenuit waren voor 9/11 lijkt me wel duidelijk, er moest natuurlijk wel iets heftigs gebeuren om andere landen zoals Nederland zo gek te krijgen mee te doen aan allerlei oorlogen. Hoe heet die vage groep ook alweer? New conservative politics of zoiets, die maken gewoon de dienst uit in de wereld.
  Bush is ook voor de Europese grondwet, straks zijn we als de verenigde staten van Europa een extra provincietje van Amerika. Laat ik er maar over ophouden, want je moet nog oppassen met wat je zegt ook, zeker als het over Israel gaat.

  Reactie door kaatje — vrijdag 20 mei 2005 @ 13.55 uur

 43. Ja er zit een zekere paradox in die hele EU-gekte.

  Aan de ene kant zegt men; dat men door middel van zo’n unie een tegenwicht wil bieden voor de VS, terwijl men naar de andere kant eigenlijk de politiek volgt van deze V.S. Van enige tegenwicht is dan ook geen sprake. Amerika juicht deze hele zaak zelfs toe.

  Dan weet je toch genoeg; als je de illusie nog hebt, dat dit nodig is om “tegenwicht” te bieden jegens de V.S? Stem tegen!

  Reactie door ReneR — vrijdag 20 mei 2005 @ 15.29 uur

 44. Over de slager Karimov, die zelfs “terroristen” levend heeft gekookt, en Oezbekistan, zegt de Bush-regering:

  “Oezbekistan is een gewaardeerde partner en een vriend van de Verenigde Staten.”

  “Oezbekistan is een stabiele, gematigde kracht in Centraal-Azië.”

  Na een bezoek van Karimov aan President Bush, meldden de media in de Verenigde Staten over Karimovs toespraak voor het Congres: “Toen Karimov binnen trad stonden al de senatoren op om hem met een lang applaus te begroeten. Het viel te merken dat de relatie tussen Karimov en het Congres radicaal veranderd was als gevolg van de vroege hulp van Oezbekistan voor de anti-terreur coalitie. Niet langer was haar rol beperkt tot het zorgen voor stabiliteit in de regio, maar ze was tot een van de verdedigers van vrijheid en democratie geworden.”

  In 2002 kreeg Karimov 500 miljoen dollar van Bush. Daarvan ging 79 miljoen naar de SNB, het doodseskader van de geheime dienst van Oezbekistan. Daar kunnen ze dan weer fijn instrumenten voor kopen, bijv. tangen om nagels mee uit te trekken, of kookketels.

  Reactie door Sonja — zaterdag 21 mei 2005 @ 13.21 uur

 45. lekker eenzijdige verhalen allemaal.
  nee, die socialistische en communistische heilstaten waar jullie allemaal jarenlang achteraan hebben gelopen, dat waren lekkere jongens!

  Reactie door evert — zaterdag 21 mei 2005 @ 17.45 uur

 46. Evert je weet niet half hoe jij je hebt laten brainwashen door het hedendaags Binnenhofs geteisem, collaboranten van het neocon re3publikeinse Pentagon waar jij waarschijnlijk ook op commando voor bukt:
  De Amerikanen hebben zich om geldelijk gewin altijd als racistische, onmenselijke schoften gedragen jegens volken die aan hun wil moesten worden onderworpen. Dat gold voor de indianen, dat geldt nog altijd voor de negers en dat is nu van toepassing op de moslimarabieren.

  Vandaag publiceerden de dagbladen het gruwelijke verhaal over twee Afghanen die een paar jaat geleden door Amerikáánse militairen tot levende moes zouden zijn geslagen, puur om het genot van het zien lijden! Een autopsist verklaarde dat alleen iemand die door een bus wordt overreden zulk dood weefsel om zijn gekraakte botten meetorst.
  Ik schaam me voor Balkenende die als beulsknecht van de inquisitie van Bush & en de nazinazaat Rumsfeld ons eigen voetvolk naar Afgahanistan stuurt om deze agressors te dienen in het Republikeins Amerikaanse weggrissen van Oosterse rijkdommen waar de Islamitische volken het volste recht op hebben. Ik wou dat ik het genuanceerder kon zien, maar de huidige misselijkmakende praktijken van het mondiale Amerikaanse machtsvertoon maken me dit onmogelijk.
  Begrepen Evert?

  Reactie door C.Tilyx — zaterdag 21 mei 2005 @ 19.09 uur

 47. “Evert” heeft groot gelijk natuurlijk. De dogma’s van de linkse kerk zijn onverwoestbaar, maar iemand die kritisch leest in plaats van klakkeloos napraat, krijgt al snel argwaan ten aanzien van de kritiek die we in Europa leveren op de VS. Buitenlands beleid wordt altijd gevoerd op basis van nationale belangen, en daarbij worden soms amorele (geen immorele) maatregelen getroffen. Dat is geen uniek Amerikaans verschijnsel, hoewel we dat graag geloven.

  Pacifisme impliceert blijkbaar ook “vrede tegen elke prijs”, een uitgangspunt dat de veiligheid in het Westen in gevaar kan brengen, getuige de huidige diplomatieke crisis met Iran. Voor een beweging die hiervoor zó zijn kop in het zand steekt, vind ik het stempel “progressief” niet op zijn plaats. Maar goed, zoals “Evert” al schreef, kende de bewondering voor de communistische paradijzen geen grenzen. Gelukkig hadden hun leiders een humaner toetsingskader voor buitenlands beleid.

  Reactie door Mark — maandag 23 mei 2005 @ 11.57 uur

 48. Ach, het westen had 60 jaar geleden nog zeer goed relaties met Josef Stalin, een van de grootste misdadigers uit de 20ste eeuw. Men onderhield deze relaties niet omdat men zoveel bewondering had voor het bloed wat aan de handen van de dictator kleefde, maar omdat men hem nodig had een nog groter kwaad te verslaan. Dat neemt niet weg dat men er uiteindelijk ook naar gestreeft heeft om ook zijn regime ten val te brengen, iets wat in 1989 gelukt is. Ditzelfde geld voor het socialistische baath regime van Saddam. Men had hem nodig in de koude oorlog (wat volgens mij een vergissing was, maar dat ben ik) en heeft hem nu eindelijk weggejaagd.

  Reactie door daniel565 — maandag 23 mei 2005 @ 14.21 uur

 49. ja kaatje, straks zoeken we je op.

  Reactie door daniel565 — maandag 23 mei 2005 @ 14.23 uur

 50. Beetje laat jongens, Daniel en Mark, hiermee trek op dit topic je geen boze reflectanten meer mee.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 23 mei 2005 @ 19.37 uur

 51. Nee, de laatste post vóór mij was dan ook al twee dagen geleden. Maak op die manier elke afwijkende mening maar monddood.

  Reactie door Mark — maandag 23 mei 2005 @ 22.55 uur

 52. En nu het erop aankomt houdt lafbek Europa z’n smoel. Amerika mag het weer opknappen net als destijds in Joegoslavië.

  Zeer goedkope kritiek hier allemaal, stelletje NSB’ers.

  Nooit van realpolitiek gehoord? Soms moet je een vijand helpen om van een andere af te komen. Zo dus ook met Irak. Eerst Iran aanpakken en dan later Irak. Amerika heeft groot gelijk.

  Reactie door Sjaak — woensdag 10 augustus 2005 @ 17.37 uur