De wekelijkse column…

…bij de NOS.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 25 mei 2005 :: 20.26 uur

15 Comments

15 reacties

 1. Duidelijk en goed stuk weer Jan. Inderdaad beter nu een nee en verder praten dan een definitief ja. Sterkte met je rug nogmaals.

  Reactie door Sulis — woensdag 25 mei 2005 @ 20.34 uur

 2. In Twee Vandaag hadden ze het net al over het debat met zes lijsttrekkers, dat is toch hopelijk incl. SP? Daar moet toch een mouw aan te passen zijn, gewoon per ambulance en dan desnoods in een ziekenhuisbed? Voor alles is altijd een oplossing. En heel, heel veel sterkte met die rug. Vind het echt super-klote voor je dat je nou net nú geveld bent!

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 25 mei 2005 @ 20.38 uur

 3. Goede en duidelijke column! 8)
  Sterkte met je rug!

  Reactie door Mirella — woensdag 25 mei 2005 @ 20.39 uur

 4. Hoi Jan, Goede column en ik ben het zeer met je eens dat alleen een “pas op de plaats” tot handhaving van een goede Europese samenwerking kan leiden. Bovendien baart de mogelijkheid dat een overhaast “Ja” nog heel moeizaam te verantwoorden en te analyseren zal zijn wanneer het fout zou gaan, me grote zorgen voor de internationale verhoudingen. Ik stem dus zeker NEE, maar dat wist je al… :)

  Akelig dat je lijf soms zulke nare dingen met je uithaalt op de meest kritieke momenten!!

  Heel veel sterkte!!!

  Reactie door Madelijne Pleines — woensdag 25 mei 2005 @ 20.40 uur

 5. Gekopieerd uit de Groninger Internet Courant:

  Vragen over Europese Grondwet? Bel de Universiteit!

  Medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn vrijdag telefonisch bereikbaar voor iedereen die vragen heeft over de Europese Grondwet. De universiteit richt een callcenter in dat wordt bemand door universitair docent Staatsrecht G. Hoogers en enkele collega’s. Volgens de docent heeft het publiek nog veel ‘pure kennisvragen’, die door de universitaire medewerkers eenvoudig beantwoord kunnen worden.

  ‘Het is een spontaan initiatief dat ontstond tijdens een debat over de Europese Grondwet vorige week’, zegt Hoogers. ‘Bovendien is maatschappelijke dienstverlening ook een taak van de universiteiten. Daarom stel ik me graag een dag beschikbaar.’

  Hoogers en zijn collega’s zijn vrijdag te bereiken op nummer 050-3635667 of 050-3635668.

  Reactie door Nathan — woensdag 25 mei 2005 @ 21.18 uur

 6. Jan, sterkte met je rug.
  Helaas weet ik hoe het voelt, heb gedurende 7 jaren bijna letterlijk moeten vechten om van de pijn af te komen. Nadat de eerste huisarts vond dat ik er maar mee moest leren leven (fysiotherapie en manuele therapie hielpen niet) en de neuroloog me wilde opereren alleen wist hij nog niet hoe, maar ‘k zou wel à la de gebroeders Kerkhof !! binnen een week weer op kunnen staan. Hij gaf me alleen die garantie niet en hij wilde me niet doorverwijzen naar de pijnbestrijding. De behandeling bij de ooracupuncturist moest ik stoppen wegens sexuele intimidatie van de arts, die men niet kon vervolgen omdat ik de enige was tot nu toe die aangifte deed. Vervolgens een nieuwe huisarts die met me meedacht en me doorverwees naar de pijnbestrijding, hè hè. Ik werd geholpen door een anestesist middels prikjes in mijn rug.
  Deze man ben ik nog iedere dag dankbaar.

  Heel veel sterkte en als bij jou de fysio ook niet helpt …. dan heb je mijn emailadres.

  Reactie door Carla — woensdag 25 mei 2005 @ 21.25 uur

 7. @ Jan Marijnissen,

  Ten eerste sterkte met je rug! Ik weet jammer genoeg hoe het is.
  Het is weer een duidelijk geschreven column, en vertaald denk ik, precies dat gene wat de meeste mensen denken. Daarom kan ik de opmerkingen van dhr W.Bos niet zo goed vatten als ik heel eerlijk mag zijn. Ik vraag me de laatste tijd steeds meer af, wat hij erbij te winnen heeft.

  Overigens heeft je tip in de vraagbaak, enigzins geholpen. Alhoewell ik al op de hoogte was van deze pagina, en al 2 keer een link hiernaar toe geplaatst had op mijn eigen log, geheel vergeten aan enkele van de 10 punten te denken.

  Reactie door RedStar — woensdag 25 mei 2005 @ 21.38 uur

 8. It’s the last straw that breaks the camels back…

  Beterschap met je rug Jan, en idd een goed stuk..

  Je kunt toch wel stemmen ??

  Reactie door lambert — woensdag 25 mei 2005 @ 22.03 uur

 9. Ik denk; Jan, dat die hernia te maken heeft met de komende spannende tijden en de drukte om je heen. Heel jammer. Kan men niet op afstand met je in debat gaan per videobeelden? Shit…

  Reactie door ReneR — woensdag 25 mei 2005 @ 22.45 uur

 10. Goede column, Jan. Ik wens je sterkte met je rug. Misschien helpt Acu punctuur?

  Voor je webmaster: ik kreeg weer opnieuw de site van de NOS helemaal over alles heen en moest opnieuw naar de Sp site surfen en dan weer weblogs aanklikken… Daar baal ik wel van.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 25 mei 2005 @ 22.50 uur

 11. Wat helpt tegen de hernia van Jan; is, dat deze regering snel oprot voor echt sociaal beleid en de grondwet van de Eu in de prullenbak komt!! Betere remedie is er niet. Of we moeten naar het paardenmiddel grijpen….

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 25 mei 2005 @ 23.17 uur

 12. Wel Jan,

  Ik hoop dat je rug weer snel opknapt.
  Ik hoop alleen dat je je niet vertild hebt aan de waarheid welke voor de meeste mensen de grootste last is.
  Want dan is deze last nog lang niet van je schouders.
  En zullen de klachten chronisch blijven.

  Reactie door Tom — donderdag 26 mei 2005 @ 0.23 uur

 13. 11. ReneeR ben je ook bij het congres zaterdag?

  Reactie door kaatje — donderdag 26 mei 2005 @ 0.58 uur

 14. Briljant stuk.
  Helaas kan ik zaterdag niet op het congres zijn, omdat ik in de middag ergens anders moet zijn. Kan ik de ochtend nog mooi aan de campagne wijden. We gaan door, Jan.

  Reactie door Jan Breur — donderdag 26 mei 2005 @ 8.00 uur

 15. You’re doing a great work here. I enjoyed visiting here very much. Thanks! Soft voice over the net: http://matrixsynth.com/blog/index.php/2005/09/06/exclusively_analogue_sequencer_on_the_ba_1 , Revelations of John

  Reactie door Bryan Williams — dinsdag 4 oktober 2005 @ 2.56 uur