10.000

Het vorige bericht bedankte ik jullie al voor veel, maar ik vergat één ding:

Gisteren is het aantal bezoekers van mijn weblog namelijk voor het eerst de 10.000 gepasseerd!

Weblog bezoek

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 02 juni 2005 :: 17.09 uur

37 Comments

37 reacties

 1. Nou, van harte gefeliciteerd, Jan! Hopelijk zit je zelf niet teveel achter die computer, want dat is helemaal niet goed voor je rug. Het referendum heeft natuurlijk meegespeeld, maar óp naar de 25.000 de dag van de Gemeenteraadsverkiezingen, die de SP met straatlengte verschil gaat winnen! En van harte beterschap, elke dag is er eentje en er komt ooit weer een dag dat je niet weet dat je een rug hebt.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 2 juni 2005 @ 17.14 uur

 2. Gefeliciteerd met weer een mijlpaal wat betreft je log, en ook met de uitslag natuurlijk…….

  Reactie door lambert — donderdag 2 juni 2005 @ 17.24 uur

 3. Het is je vergeven. :P

  Reactie door Sulis — donderdag 2 juni 2005 @ 17.28 uur

 4. Tsja,dat heb je met al dat ziekenbezoek.

  Reactie door Beste Kerel — donderdag 2 juni 2005 @ 17.33 uur

 5. Beste Jan,

  Van harte proficiat met het resultaat van de grote inzet van de SP tegen de Grondwet. Met grote belangstelling de discussie’s gevolgd. Ook vandaag het debat in de Tweede Kamer. Vele verklaringen gehoord over het stemgedrag en de beweegredenen van het volk. Natuurlijk ontevredenheid over een groot aantal zaken mbt Europa. Maar een belangrijk aspect mis ik: het gebrek aan vertrouwen in de bereidheid van de Nederlandse regering voor de belangen van Nederland op te komen, ook als het gaat over het naleven van een Grondwet. Een belangrijke oorzaak voor dit gebrek aan vertrouwen hoor ik in gesprekken om mij heen: de manier waarop met het stabiliteitspact wordt omgegaan. Onder de dekmantel van dit pact is de regering bezig voorzieningen in zorg, welzijn en onderwijs af te breken zodat minister Zalm in Europa geen gezichtsverlies lijdt. Het volk lijdt hieronder, Nederland lijdt hieronder omdat bestedingen achterblijven, terwijl in een aantal landen om ons heen met de regels van dit pact al jaren gesjoemeld wordt zonder dat het consequensies heeft. Als zo’n pact niet wordt nageleefd, wat kunnen we dan verwachten van het naleven van de Grondwet. Hier wringt de schoen!! Dit aspect (gebrek aan vertrouwen de grondwet te handhaven) moet volgens mij veel duidelijker naar voren worden gebracht in discussies. Ik verwacht het in elk geval van de kant van de SP in het debat met de regering.

  Beterschap.

  Arthur la Rose

  Reactie door A. la Rose — donderdag 2 juni 2005 @ 17.39 uur

 6. Heel jammer dat je er niet bij kon zijn de afgelopen dagen.
  Een positief bij-effect van je ziekte is dat al die mensen die beweren dat zonder jou de SP nergens is ongelijk hebben gekregen.
  Ik was erg onder de indruk van Harry van Bommel.
  Wie zij dat ook weer? Elk nadeel heb z’n voordeel.

  Beterschap! Mieke.

  Reactie door Mieke — donderdag 2 juni 2005 @ 17.47 uur

 7. Dag Jan.

  Maar goed dat je een weblog hebt, anders waren we allemaal
  langs gekomen voor koffie en gebak!!!!!!

  Reactie door Joke Faas — donderdag 2 juni 2005 @ 17.55 uur

 8. Hopelijk heeft iemand er trouwens wel aan gedacht je een nieuwe haring te komen brengen, Jan. Met een lekker glaasje witte wijn erbij, of een biertje.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 2 juni 2005 @ 17.57 uur

 9. voor elke tik een euro voor mij
  kan ik op vakantie naar columbia
  wel gezellig toch 10685

  maar gooi de rug eens weg
  brengt alleen maar ongemak
  maar rust lekker uit de ballen jan

  Reactie door domiNEE — donderdag 2 juni 2005 @ 18.00 uur

 10. Wouw Jan, Dat is wel een tof gegeven!

  Reactie door RedStar — donderdag 2 juni 2005 @ 18.08 uur

 11. Wauw te gek, COOL en VET dat zou de jeugd zeggen tegenwoordig. Meer dan 10.000 bezoekers op je site helemaal te gek is dat JAN.
  Dus namens mijzelf een 38 jarige deze keer ook VET COOL dat dit is
  gebeurd zoveel duizenden bezoekers.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 2 juni 2005 @ 18.42 uur

 12. Gefeliciteerd. De SP in het kamp Foruijn, Wilders, Chr.Unie, Staphorst etc. Bange mensen die op de angstige xenofobe gevoelens van de Nederlander anticiperen. Geen grondwet is een stap terug in de geschiedenis. De grondwet was niet ideaal, zeker, maar in historisch perspectief (tot 60 jaar geleden sloegen we elkaar nog letterlijk de hersens in) een goede stap in de goede richting. Amerika, China en India lachen in hun vuistje. De rol van Europa is uitgespeeld. Kunnen de genoemde partijen lekker hun traditionele stokpaardjes blijven berijden.

  Reactie door rien — donderdag 2 juni 2005 @ 18.50 uur

 13. wat is er mis met xenofobe gevoelens?

  Reactie door Ronald — donderdag 2 juni 2005 @ 18.52 uur

 14. Rien: misschien was het een stap in de goede richting (kan je over discussieren), maar een feit is dat door dit verdrag aan te nemen je het tot in de eeuwigheid goedkeurt (want denk maar niet dat die grondwet makkelijk te veranderen zou zijn) dat je een Europa hebt dat niet democratisch, maar een beetje democratisch (een beetje democratischer dan Nice) is. Je moet niet doen alsof je beter kan kiezen voor een stap in de goede richting, omdat de rest van de stappen dan vanzelf gekomen waren. Dat was niet het geval geweest. We zouden hierbij zijn blijven steken: een beslist niet democratisch genoeg Europa. En dat is belangrijk, want juist omdat we een sterk Europa nodig hebben, moet dat Europa ook democratisch zijn. Omgekeerd is het wel zo dat we, nu de grondwet verworpen is, aan de slag kunnen en kunnen kijken wat voor Europa er wel moet komen, dus meer dan een stap in de goede richting, maar écht goed. Zie het kamerdebat van vandaag. Europa is dus beslist niet uitgespeeld: we beginnen net! Het is een grote overwinning voor Nederland en Europa dat we nu aan de slag kunnen om een nieuw verdrag (geen grondwet, liefst) te maken dat echt goed is, en niet alleen ‘een stap in de goede richting’, want als dat laatste gebeurd was, dan zouden we daar, zoals gezegd, tot in de eeuwigheid aan vast gezeten hebben, en dat betekent een zwakker Europa dan er nu ongetwijfeld zal komen. Laat Amerika, China, en India maar lachen als ze dat niet doorhebben. Wie het laatst lacht, lacht het best.

  Reactie door `d — donderdag 2 juni 2005 @ 19.18 uur

 15. Het kán niet op….heerlijk toch?

  Gefeliciteerd, Jan.

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 2 juni 2005 @ 19.20 uur

 16. @ ‘d,14

  Wie zegt dat dit nee van Nederland geen algeheel nee tegen europa is?
  Laten ze maar een referendum houden of wij er misschien wel niet helemaal mee moeten stoppen?

  Reactie door Ronald — donderdag 2 juni 2005 @ 19.26 uur

 17. @ Sulis (3):

  Heb je het Wilhelmus al gemauwd? :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 2 juni 2005 @ 19.29 uur

 18. Jan wat vind je er nou van? zit je ziek thuis heeft die D66 man het ineens over je opvolging in het debat! Was dit een strategische zet ;) we zullen het zien! beterschap en felicitaties!

  Reactie door Jan-Derk — donderdag 2 juni 2005 @ 19.31 uur

 19. Ik hoorde vandaag dat het Verdrag van Nice in 2009 verloopt en dan vernieuwd moet worden. Nwah, die vier jaar kunnen we het dan nog wel uitzingen, op voorwaarde dat het nieuwe verdrag eindelijk eens een GOED verdrag gaat worden. Dat rekening houdt met de mensen, die niet jong en sterk zijn met een dikke baan. En waarmee de Nederlandse bijdrage eindelijk wordt teruggebracht tot normale proporties. Elk verdrag valt aan te passen. Dit dus ook.

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 2 juni 2005 @ 19.32 uur

 20. @ Ronald, 16: Iedereen die er verstand van heeft (peilingen), iedereen die logisch nadenkt (want uit de EU stappen is dom, en zo dom zijn Nederlanders nou ook weer niet), en het feit dat er ook meer dan een derde van de bevolking ‘ja’ zei zeggen dat.

  Reactie door `d — donderdag 2 juni 2005 @ 19.37 uur

 21. (18) Jan Derk

  het was een gore opmerking, typisch voor Boris Dittrich.
  vooral de opmerking over Agnes Kant er bij. De wens is de vader van de gedachte!, maar dat wil niet zeggen dat de gedachte juist is

  Reactie door Aad Sweep — donderdag 2 juni 2005 @ 19.44 uur

 22. Lieve Olav 17. De kater van de buren dacht dat ik krols was dus dan kun je wel nagaan. :P :D ;)

  Reactie door Sulis — donderdag 2 juni 2005 @ 19.45 uur

 23. Nu begin ik ook op Boris te lijken, ik heb Jan nog steeds geen beterschap gewenst.Bij deze alsnog Jan, maar ik heb mijn fout gelukkig zelf nog ontdekt.

  Reactie door Aad Sweep — donderdag 2 juni 2005 @ 19.47 uur

 24. Ff offtopic over het debat:
  Balkenende zei dat zijn uitdrukking over het voor gek staan bij de EU luchtiger bedoeld was als in het AD beschreven. Hij kon inmiddels heel goed uitleggen hoe het Nederlandse volk erover denkt. Minister Bot merkte terecht op dat Nederland voor transparantie en openbaarheid zeer belangrijk in de Europese discussie. Wat hem betreft zou ook binnen de EU meer openbaarheid moeten komen. Prima, dat is duidelijke taal dat horen we graag. Dan wil ik bij dezen een voorstel doen aan ons Kabinet:

  16 en 17 juni zal onze Minister President met een verklaring komen waarom het Nederlandse volk tegen deze grondwet is. In het kader van openbaarheid en transparantie stel ik voor dat hij dit eind volgende week aan het volk voor zal leggen in een open brief. Aangezien hij namens ons deze verklaring af gaat leggen vind ik dat wel zo fatsoenlijk. Ook gezien de kloof tussen Kabinet, maatschappelijke organisaties en burger betreffende de EU. Hij kan hiermee een begin maken met de open discussie die ons is beloofd. Het Kabinet heeft de burger tijdens deze ja-campagne de burger compleet genegeerd en geschoffeerd met hun bangmakerij. Het is tijd om de burger te geven wat ze willen. Openheid en een Kabinet wat luistert.

  Reactie door Sulis — donderdag 2 juni 2005 @ 19.48 uur

 25. @ 21

  Wat was er zo goor aan? Volgens mij was het gewoon een complimentje naar Van Bommel dat ‘ie een uitstekende campagne gevoerd heeft (mee eens), en dat ‘ie z’n kwaliteiten zodanig heeft laten zien dat ‘ie “in the race” is voor het SP fractievoorzitterschap als Jan er ooit mee stopt. Hij bedoelde echt niet dat ‘ie hoopt dat Jan niet meer terugkomt ofzo (hij wenste hem ook beterschap later), daar doe je de arme man geen recht mee. Alleen dat ‘ie van D66 is wil niet zeggen dat ‘ie Satan-made-flesh is.. een beetje geloof in goede bedoelingen mag wel.

  Reactie door `d — donderdag 2 juni 2005 @ 19.48 uur

 26. Hoy Jan,
  We worden zo langzamerhand populair.
  Toch wel makkelijk zo’n weblog.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — donderdag 2 juni 2005 @ 20.10 uur

 27. @24 Sullis, strak plan !!!Jan, bel jij Balkenende ff en leg het voor….

  Reactie door lambert — donderdag 2 juni 2005 @ 21.11 uur

 28. Lambert 27. Ik zou het echt een heel goed begin vinden!

  Reactie door Sulis — donderdag 2 juni 2005 @ 21.27 uur

 29. Tiny Kox is ook GOED bezig geweest ! Moet ik effe kwijt.

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — donderdag 2 juni 2005 @ 21.45 uur

 30. Jan, Dubbel gefeliciteerd!
  Ben inderdaad sinds kort ook verslingerd geraakt aan je weblog.
  Beterschap.

  Reactie door IJzerbroot — donderdag 2 juni 2005 @ 23.30 uur

 31. Lief mens,
  sterkte met die vervelende rugkwaal.
  Heb je al reacties van jouw collegas uit Brazilie en Zweden ontvangen?

  Reactie door Hendrik — vrijdag 3 juni 2005 @ 0.41 uur

 32. @ ‘d, als men daar toch zo zeker van is, dan kan men daar toch wel een referendum over houden?
  Of zijn ze misschien wel bang dat ook daar een Nee uitrolt.

  P.S. in 90% van alle gehouden referenda komt trouwens een Nee uit de bus (schijnt weer zo’n nutteloos onderzoek naar gedaan te zijn).

  Reactie door Ronald — vrijdag 3 juni 2005 @ 6.47 uur

 33. Een goed product verkoopt zichzelf!

  Reactie door cynthia — vrijdag 3 juni 2005 @ 12.34 uur

 34. Zo dat is veel Jan, sterkte nog even met het liggen!

  Reactie door e.Krul — vrijdag 3 juni 2005 @ 13.18 uur

 35. Het is een goed teken Jan; want mensen zoeken informatie en alles draait om goede informatie om juiste keuzes te kunnen maken.

  Je weblog is daarbij als instrument heel belangrijk en aantrekkelijk; zowel de pers als anderen putten hieruit.

  Reactie door ReneR — vrijdag 3 juni 2005 @ 13.44 uur

 36. 18. Jan Derk, dat hoorde ik die man van D66 ook zeggen tijdens het debat. Ik snap het niet dat ze niet simpelweg kunnen begrijpen dat ook een leider van een partij zoals de SP onze Jan dus echt ziek thuis kan zijn. Ik vond het ronduit schandalig zoals ze hiermee omgingen gisteren in het debat.
  Nogmaals beterschap Jan.

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 3 juni 2005 @ 14.03 uur

 37. +++++++++++++++++++++++beterschap Jan,+++++++++++++++++
  Jammer dat Ab Brekelman t niet meer heeft mogen smaken dit sukses
  Ik had het hem graag gegund,maar ja het leven gaat verder ook in t Zaanse
  Nu nog alle verdragen om zetten in een echt werkbaar verdrag,Nederlanders hebben bewezen dat lezen en schrijven heel belanrijk is en blijft MAAR REKENEN TOCH MEER RESULTAAT OP KAN LEVEREN ,VOORAL DOORGAAN met rekenen
  J.B

  Reactie door jan625 — vrijdag 3 juni 2005 @ 21.02 uur