Een afgang van De Geus aanstaande?

Het lijkt erop dat een kamermeerderheid toch níet instemt met de plannen van minister De Geus om de WAO af te schaffen voor mensen met een gedeeltelijke handicap. Naar aanleiding van de uitkomsten van een hoorzitting vandaag in de Kamer hebben zelfs de coalitiefracties nu laten weten het plan niet meer te steunen. ‘Te ingewikkeld en te duur’, zo heet het.

Minister De Geus beschouwde zijn WAO-plan als de parel van zijn beleid. Kijken of ie daar morgen – tijdens het spoeddebat dat over de plannen wordt gehouden – nog zo over denkt.

Gisteren heeft de Eerste Kamer een historische fout gemaakt door – in navolging van een meerderheid van de Tweede Kamer – in te stemmen met het nieuwe zorgstelsel van minister Hoogevorst. Dit stelsel, gebaseerd op een ontmanteling van de solidariteit, zal erg slecht uitpakken voor de patiënten. Het is te hopen dat morgen zo’n blunder inzake de WAO voorkomen kan worden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 08 juni 2005 :: 18.19 uur

59 Comments

59 reacties

 1. Ik hoop dat De Geus morgen flink afgaat. Dat verdient hij!

  En de Eerste Kamer heeft inderdaad een historische fout gemaakt. Het nieuwe zorgstelsel wordt een grote chaos na de invoering ervan.

  Reactie door Frank — woensdag 8 juni 2005 @ 18.22 uur

 2. Zijn de plannen van minister Hoogervorst er echt al door heen. Was het gisteren al in de Eerste Kamer aan bod gekomen. Er gebeurd politiek nu ook zoveel, ik hou het niet goed meer bij. Het is toch verschrikkelijk dat het zorgstelsel van minister Hoogervorst is aangenomen. Dit kan en mag toch niet. Kunnen wij er echt niets meer aan doen?
  Ik ben even helemaal lam geslagen van deze mededeling.
  En dan wil minister de Geus ook nog aan de WAO gaan zitten peuteren en het de gehandicapten nog moeilijker maken. Valt de Wajong uitkering die ik heb hier ook onder?
  Solidariteit is ver te zoeken bij dit kabinet. Solidair met de burger zijn ze niet, ons leven word alleen maar moeilijker gemaakt.
  Ik snap gewoon niet dat dit allemaal mogelijk is.
  Ik zou zo graag als burger die hartpatiënt is willen praten in de Tweede Kamer en in de Eerste Kamer tijdens een debat. Maar dat laten ze niet toe die hoge heren die menen dat ze goed bezig zijn voor het Nederlandse Volk. Sorry, maar ik zit nu even met tranen in mijn ogen te typen.
  Waar is dit kabinet nu in hemelsnaam mee bezig?

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 8 juni 2005 @ 18.27 uur

 3. Ja maar laat die de Geus zijn WAO-kaas zomaar van zijn brood afeten..denk het niet.
  Ga er fijntjes tegenaan,Jan. Sterkte !
  En het zijn wel “coalitiefracties”,he..
  Onthou dat woord helaas…(?) Ik hoop,dat het spannend wordt..Mijn vrouw dreigt gigantisch flink slachtoffer te worden van De Geus met zijn plan..Dus doe je best,Jan
  mijn vrouw is namelijk heel mooi..echt.

  Reactie door eric — woensdag 8 juni 2005 @ 18.31 uur

 4. Natuurlijk wil minister de Geus een spoeddebat hij weet immers dat we lam geslagen worden als ze allerlei nieuwe wetten en regels via het kabinet snel doorvoeren. Dan zien wij burgers door de bomen het bos niet meer. En dat is precies hun strategie. Alles snel achter elkaar beslissen zodat wij burgers niet op tijd onze inbreng kunnen geven.
  Dit kabinet moet vind ik nog steeds ten val gebracht worden.

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 8 juni 2005 @ 18.31 uur

 5. Paula,
  Laat je niet kisten, ze krijgen ons echt niet klein, ookal hebben we straks geen cent te makke meer en moeten we met vrienden en familie in 1 huis gaan wonen om de kosten nog te kunnen betalen.
  Kom op meid!

  Reactie door kaatje — woensdag 8 juni 2005 @ 18.32 uur

 6. Ze hebben er een zooitje van gemaakt en dat in twee jaar tijd…

  Reactie door Farshad Bashir — woensdag 8 juni 2005 @ 18.33 uur

 7. Jan, ga er alstjeblieft hard tegen aan. Probeer uitstel van die plannen te krijgen of ze definitief van tafel te laten gooien. Jan, kan je met andere politici van de SP iets voor ons doen. Ik voel me zo wanhopig zoals dit klote kabinet nu handeld.

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 8 juni 2005 @ 18.33 uur

 8. Doe je al mee morgen of doet Harry het nog ?
  Ik zie wel..

  Reactie door eric — woensdag 8 juni 2005 @ 18.36 uur

 9. ik neem aan dat Agnes Kant dit debat morgen doet

  Reactie door kaatje — woensdag 8 juni 2005 @ 18.53 uur

 10. Als je in de WAO zit, en je blijkt voor een lager percentage arbeidsongeschikt te zijn dan eerder, bijvoorbeeld van 80% naar 10%, wat zijn dan de gevolgen precies? Ben je dan een werkzoekende voor die 90% “gezondheid” en kom je dan voor WW in aanmerking omdat je dan naar een baan moet zoeken of krijg je dan bijstand? Sorry hoor maar ik weet hier zo weinig van af!

  Reactie door W6969 — woensdag 8 juni 2005 @ 19.04 uur

 11. “laten weten het plan niet meer te steunen. ‘Te ingewikkeld en te duur’, zo heet het.”

  Hmm dus er is al berekend dat door-uitkeren goedkoper is…. opmerkelijk.

  Reactie door Barend — woensdag 8 juni 2005 @ 19.16 uur

 12. Hj heet de Geus eens een vakbonds man maar nu een politieke kneus die zich de ogen uit de kop moet schamen om mensen de armoede in te jagen. Die man moet zich eens sociaal gaan gedragen ipv alleen van het kapitaal na tejagen.
  Hoop dat die flink onder uit gaat.
  Denk dat de kamer toch ook wel een beetje geschrokken is over de onvrede onder het volk, maar niet te vroeg juichen want de VVD zal zijn eigen bedoelingen wel hebben over de wao als ze tegen zijn..

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 8 juni 2005 @ 19.21 uur

 13. @9 Dat is natuurlijk Dhr. Jan de Wit, die ik bij deze heel veel succes, kracht en vooral ook wijsheid toewens.

  Reactie door Carla — woensdag 8 juni 2005 @ 20.01 uur

 14. Zoals vaak zou ook deze keer het CDA voor aanpassing, verzachting of gewoon het wegstemmen van a-sociale maatregelen kunnen kiezen.
  Voor een partij als de VVD zijn al deze maatregelen een vanzelfsprekende zaak en worden deze omgezet in beleid en iedere keer royaal gesteund door het CDA, nota bene een partij die met de hoodletter C het woord cristelijk uitdraagd.
  Veel leden cq achterban worden verondersteld gezien hun uitlatingen het niet eens te zijn met dit harde a-sociale en vooral oncristelijke beleid je zou dus verwachten op meer oppositie in en rondom deze kringen maar het blijft angstvallig stil.
  Voor velen dus het bewijs dat het CDA verworden is tot een neo-conservatieve rechtse partij die het woord cristelijk en de daarbij behorende waarden maar beter nooit meer in de mond kan nemen!!!!!

  Reactie door visgert — woensdag 8 juni 2005 @ 20.01 uur

 15. Ik wou dat ik in de WAO zat!!! Dan word je tenminste nog een beetje beschermd. Ik ben volgens de bedrijfsarts bovengemiddeld bezig om te reintegreren, desondanks heeft mijn leidinggevende al aangekondigd dat ik natuurlijk wel begrijp dat mijn tijdelijke aanstelling toch beter met een proefperiode verlengd kan worden. Een nóg veel makkelijker manier om oudere chronisch zieken te lozen. Kanker is ook een lastige ziekte. Het kan altijd terugkomen, en dan geeft het zo’n druk op de resultaten!

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 20.15 uur

 16. Het CDA zal NOOIT een sociaal gezicht laten zien. Dus de Geus zal echt wel weer worden gered. Laat niemand nu gaan denken dat het CDA wel sociaal wordt. Deze partij heeft een bloedhekel aan menselijkheid en waardigheid. Sinds gisteren weten we dat de rijken rijker worden en de armen armer. Zo heeft GOD bweslist. Amen. Lang leve het CDA.

  Reactie door jojo — woensdag 8 juni 2005 @ 20.17 uur

 17. 9/13: Dat is inderdaad het meest bescheiden, meest aardige, meest van de hoed en de rand wetende en meest ter zake kundige (zonder daar één van de anderen mee tekort te willen doen) kamerlid Jan de Wit. Succes, Jan!! Zet ‘m op.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 20.29 uur

 18. Mocht het zo zijn dat de WAO-plannen van de Geus, naar wij met z’n allen hopen, geen doorgang gaan vinden kunt U er dan ook voor pleiten dat de gevolgen die de reeds ingezette aanval van de Geus’UWV leger heeft gehad op de sociale status van inmiddels vele duizenden in ere hersteld worden en dat die mensen ook gerehabiliteerd worden voor het leed dat hen tot nu toe is aangedaan.

  Reactie door Tim Schoenmakers — woensdag 8 juni 2005 @ 20.33 uur

 19. Gaan we dan weer naar het museumplein??

  Ik dacht het niet. De boodschap was toen al duidelijk, al zijn we vlak erna al verraden door de bonden en dat doen ze straks ook gewoon weer. En wordt er uberhaupt weer aktie gevoerd, neem dan die WW en de rest zoals de Wahjong ook even weer mee in het eisenpakket.

  Maar ik ben ook realist en de realist in me zegt, dat het allemaal wel weer met een sisser afloopt met de Geus en dit kabinet gewoon weer zijn zin krijgt en zodoende weer heel dit land zal gaan straffen met anti-politiek gedrag en anti-humaan beleid.

  Vergeet niet; dat er dit keer geen referendum meer aan te pas komt.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 8 juni 2005 @ 20.36 uur

 20. ik zal morgen een hoop van mijn energie (die zeeeer beperkt is) naar denhaag sturen om zo mee te helpen deze wao heksenjacht tot een goed einde te helpen brengen.
  sinds ik op de gevreesde “herkeuring” zit te wachten gaat het slechter met mij dan het jaren geweest is.
  als oorlogsgetraumatiseerde heb ik al een angststoornis: met dit zwaard van damocles boven mijn hoofd heb ik moeite om gewoon door te gaan met ademhalen.

  Reactie door v/h theemuts — woensdag 8 juni 2005 @ 20.39 uur

 21. De kritiek van de VVD en D66 kennen we onderhand.
  Als VVD de Geus niet steunt gaat de CDA fractie in de eerste kamer als nog Hoogervorstje pesten en dwarsliggen bij de hervorming ziektenkostenstelsel.

  Pechthold krijgt een halve toezegging voor een referendum.

  En CDA,VVD,D66 saneerden nog lang en pijnvol voor 70% van Nederland,maar de bewindslieden mogen verder spelen met andermans geluk,gezondhied en geld voor eigen welbevinden en carrière.

  Reactie door Beste Kerel — woensdag 8 juni 2005 @ 21.00 uur

 22. Hallo, ik ben 58 jaar en ik zit 9 jaar in de wao, 80-100 %. Eergisteren ben ik herkeurd. De weg is nog lang maar mij is voorgehouden dat ik toch voor een deel goed gekeurd zal worden. Kan ik dus aan het werk.Nee, wordt gezegt, werk zult u toch niet meer krijgen. Is toch merkwaardig als je eerst volledig afgekeurd bent, niet?
  Had ik maar werk, het gaat alleen niet.
  Wao is de Geus zijn persoonlijke “kroonjuweel”. Mocht het hiernamaals bestaan, dan zal hij op zijn daden afgerekend worden.

  Reactie door Gandalf — woensdag 8 juni 2005 @ 21.10 uur

 23. Gandalf

  Ik dacht dat boven een bepaalde leeftijd niet meer herkeurd zou worden?
  Boven de 50 of 55 jaar of zit ik nu helemaal mis.

  Reactie door Beste Kerel — woensdag 8 juni 2005 @ 21.16 uur

 24. De herkeuringen, die nu massaal aan de gang zijn, maken toch ook deel uit van de nieuwe wet ? Ik dacht dat de nieuwe WAO-wet allang was aangenomen, maar heb ik misschien iets gemist ? Wat ik wel de waanzin ten top vind is dat we meer WAO-premie moeten gaan betalen omdat de verzekeringsmaatschappijen anders niet kunnen concurreren met de UWV. Want de UWV heeft geld in kas en de verzekeringen niet, dus die hebben niet genoeg dekking. Dus: privatisering moet omdat de WAO-premie dan goedkoper wordt en nu moet de premie omhoog omdat er anders geen eerlijke concurrentie is. Dit verzint een gezond mens toch niet ??? Iedereen weet toch dat banken en verzekeringen ratten zijn, die je aan alle kanten proberen te naaien ? Dit kabinet heeft maar één doel: alles uit de collectieve sector overhevelen naar het bedrijfsleven. Ze zeggen: door de concurrentie wordt dan voor iedereen alles goedkoper. Ze bedoelen:
  dan komen we tegemoet aan de wensen van het bedrijfsleven om de activiteiten waarmee vette winsten gemaakt kunnen worden verder uit te breiden (ten koste van de voormalige overheidsinstellingen).
  En het erge is nog, dat de ondernemingspartijen VVD, CDA en D66 gekozen zijn met een meerderheid van stemmen. Over gezond verstand gesproken. Elk volk krijgt de regering die het verdient.

  Reactie door simbro — woensdag 8 juni 2005 @ 21.22 uur

 25. Jongens en meisjes….WE HEBBEN TOCH NOG EEN WEEK OM KEI-SNOEIHARDE ACTIES te ondernemen zodat ze toch die verschrikkelijke wet niet aannemen.
  Wij zijn toch met zijn allen een veeeeeeel grotere groep dan degene die door wil zetten.
  We geven ons toch niet zomaar gewonnen Jan en moeten dan als troostprijs blij zijn met het uitstel(geen afstel) van net zo een slecht WAO-beleid.
  de Geus ….eruit,daarna Hoogervorst zou ik zo zeggen.

  Reactie door anita — woensdag 8 juni 2005 @ 21.47 uur

 26. Heb al op diverse WAO-sites gekeken en ook bij de SP zowel op de hoofd- als afdelingssite, maar zie geen acties aangekondigd. Maar als je plannen hebt en als ik kan, dan doe ik graag mee.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 21.56 uur

 27. @23 Beste Kerel, dat dacht ik ook, maar het mag wel is mij gezegd door het uvw. Ik kan in principe tot mijn 64e herkeurd en herkeurd en herkeurd en herkeurd worden. Ik heb in 1999 een brief gekregen waarin het uwv zegt dat ik ongewijzigd een 80-100 % uitkering krijg.
  Maar als een arts van het uwv denkt: die ga ik nog eens even keuren – je weet maar nooit – kan hij dat blijkbaar doen.

  Reactie door Gandalf — woensdag 8 juni 2005 @ 22.08 uur

 28. In principe geldt dit: (van de UWV-site, voordat anderen zich rot schrikken):

  De herbeoordeling geldt voor iedereen die geboren is na 1 juli 1949 met een
  WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering die is ingegaan vóór 1 oktober 2004.
  * Bent u geboren op of na 1 juli 1956, dan krijgt u een herbeoordeling
  tussen 1 oktober 2004 en 31 maart 2006;
  * bent u geboren tussen 1 juli 1949 en 1 juli 1956, dan krijgt u een
  herbeoordeling tussen 1 januari 2006 en 31 maart 2007.
  Binnen deze groepen gaat de oproepvolgorde naar leeftijd: ‘jongeren’ krijgen
  eerder een herbeoordeling dan ‘ouderen’.

  Wie krijgt geen herbeoordeling?
  * Als u op of vóór 1 juli 1949 geboren bent;
  * Als u in een groep valt waarvoor bij eerdere wijzigingen in de WAO of de
  AAW een uitzondering is gemaakt. In dat geval had u op 31 juli 1993 al een
  AAW-uitkering omdat u al arbeidsongeschikt was op uw 17e verjaardag.

  Maar zolang je een uitkering hebt, bestaat voor het UWV natuurlijk altijd het recht tot herkeuring over te gaan, los van de reguliere herbeoordelingen op grond van het nieuwe Schattingsbesluit.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 22.17 uur

 29. p.s.: die laatste zin was niet van de UWV-site, maar van mij, voeg ik even toe om verwarring te voorkomen.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 22.19 uur

 30. 28-29 @ Joan: Volgend stukje heb ik even van de site van het ministerie van Sociale zaken gehaald:
  Binnen 1 jaar na toekenning van de uitkering vindt er een herbeoordeling plaats.
  Tot dusver was de regel dat u deze herbeoordelingen kreeg na één jaar uitkering en daarna elke vijf jaar. Sinds 1 oktober 2004 is dat niet meer zo. U krijgt nu één nieuwe beoordeling. Voor deze nieuwe beoordeling worden de komende tweeëneenhalf jaar alle arbeidsongeschikten opgeroepen die ná 1 juli 1954 zijn geboren (was aanvankelijk 1949) en niet horen tot een groep waarvoor bij eerdere wijzigingen in de WAO uitzonderingen zijn gemaakt.

  Is dus wezenlijk wat anders dan de site van het UWV waar de oude informatie nog op staat. En in principe kan ook iedereen boven de vijftig herkeurd worden, maar dan wel volgens de oude regels. Als er niets veranderd is, kan dus ook nooit je uitkering veranderen!!!
  En verder voorspel ik dat CDA en VVD morgen tijdens het debat een grote mond zullen hebben, de Geus gaat beloven op een paar lullige dingetjes veranderingen aan te brengen en vervolgens doet iedereen een plas en wordt die WAO er gewoon doorheen gejast. De coalitie kan het zich niet permitteren om de Geus te laten vallen omdat ze bij verkiezingen never meer aan de bak komen… ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — woensdag 8 juni 2005 @ 22.34 uur

 31. 28 Helaas voor mij heb je gelijk Joan. Ik heb bij mijn laatste herkeuring iemand van het fnv mee genomen, daar heb ik niet veel aan gehad. Dat deed ik omdat ik een week eerder kwaad bij die arts ben weg gegaan. Ik zei tegen hem “u maakt maar een nieuwe afspraak met mij”.En dat heeft hij gedaan.

  Reactie door Gandalf — woensdag 8 juni 2005 @ 22.34 uur

 32. 30 Nou opa, bij mij is ook niets veranderd maar het uwv wil toch mijn percentage verlagen en ik ben van 1947.

  Reactie door Gandalf — woensdag 8 juni 2005 @ 22.37 uur

 33. @24 Simbro

  Sweder van Wijnbergen (een econoom) schreef een tijdje geleden in de krant dat particuliere verzekeraars de komende jaren een financiele buffer van, als ik het me goed herinner, tussen de 10 en de 15 miljard euro moeten opbouwen. Dat zou neerkomen op zo’n € 2000 per werkende,te betalen via een opslag op de huidige premie. Waanzin. Als commerciele verzekeraars zo nodig willen verdienen aan de WAO dan halen ze het daarvoor benodigde investeringskapitaal maar gewoon op bij hun aandeelhouders. Die strijken uiteindelijk ook de winst op.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 8 juni 2005 @ 22.38 uur

 34. @33 Ed Sorento

  Dit is precies waarop ik doelde. Zoiets is toch om uit je vel te springen ? Ik roep Jan op om de totale krankzinnigheid van deze onderneming in glasheldere taal in de Kamer aan de kaak te stellen. Hiervan moet iedereen de waanzin toch inzien ? In wezen wordt de premie verhoogd omdat anders de verzekeringsmaatschappijen geen winst kunnen maken, dus niet meedoen aan de WAO-privatisering. Dus wordt die premieverhoging gebruikt om de toch al uitpuilende kassen van Aegon,Achmea enz verder te spekken. Alleen al van het aanhoren van deze plannen zou je door stress in de WAO raken ! O nee, dat kan niet meer. Jan doe d’r wat an !

  Reactie door simbro — woensdag 8 juni 2005 @ 22.58 uur

 35. Aan iedereen die hier hondsberoerd van wordt en bang: blijf sterk alsjeblieft! Je hierover druk en verdrietig maken is echt niet goed voor je gezondheid. En dan word je alleen maar nog beroerder.

  Als ik zie wat CDA senator Hanny van Leeuwen flikte met de Zorgverzekeringen van Hoogervorst, dan moeten we zeker incalculeren dat ook De Geus er doorheen zal komen. De “C” in het CDA staat niet voor Christelijk, maar voor COMMERCIEEL, en CONTANT en CASHEN… met de Bijbel in hun linkerhand… lopen ze zo luid lachend de duivel achterna.
  Er zijn zat CDA-ers in het land die zich grote zorgen maken. Je hoort ze niet zo veel. Het zijn dan ook hele rustige en beschaafde mensen. Wat ze wel doen is telkens opnieuw proberen aandacht te trekken van de Tweede Kamerfractie. Dat lukt vaak ook nog wel. Dan krijgen ze toezeggingen dan men zijn best zal doen en daar zijn die lieve beschaafde mensjes dan tevreden mee. Terwijl ze eigenlijk diep in hun hart weten dat ze belazerd worden waar ze bij staan door hun eigen partij.

  AART-JAN DE GEUS
  JE BENT EEN KNEUS
  MET EEN PUKKEL OP JE NEUS!!!

  Bah, nare man, die De Geus.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 8 juni 2005 @ 23.17 uur

 36. word het zoveelste showtje van dit kabinet .beetje spannend maken voor de burger .morgen wat nietszeggende kamerleden van het c.d.a .v.v.d .d66 .die zeggen dat er bepaalde punten wat meer duidelijkheid moet komen .terwijl met hun kabinetsbaasjes .zalm .boris ,en jan peter (krijg die naam nog amper mijn strot uit)in de achterkamertjes al lang beslist is dat het doorgaat .desondanks wens ik onze kamerfractie veel succes .

  Reactie door texas henkie — woensdag 8 juni 2005 @ 23.42 uur

 37. Hoop doet leven maar ik vrees dat alles wel weer met een sisser afloopt, want men weigert op te geven tegen beter weten in.
  Ik dacht dat er nog een stemming moet plaats vinden, volgende week over dat zorgstelsel,in de eerste kamer?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 9 juni 2005 @ 0.17 uur

 38. Dat zorgstelsel is er door… dat gaat Nederland op korte termijn veel ellende bezorgen en op wat langere termijn vele miljarden kosten.
  De ellende van mensen die (te) lang blijven doorlopen met klachten.
  De extra kosten, omdat snel ingrijpen nu eenmaal goedkoper is dan laat.
  En dit alles nog los van menselijk leed.
  Maar goed, de kleine Napoleon heeft zijn commissariaat bij een verzekeringsmaatschappij verdiend… :(
  De Geus en de parel in zijn beleid. Bij de uitdrukking “Paarlen voor de zwijnen” krijg ik ineens een heel ander beeld voor ogen…
  Wie de uitzending van Zembla heeft gezien en het artikel in De Tribune heeft gelezen weet dat deze minister het goedkeuren van 50 % van oorspronkelijk arbeidsongeschikten een ‘droomresultaat’ vindt.
  Ruim 60 jaar geleden waren er bij onze oosterburen ook mensen die op die manier naar cijfertjes keken… :(
  En de normen-en-waarden-trein dendert voort…

  Reactie door Heraclitus VII — donderdag 9 juni 2005 @ 3.49 uur

 39. Precies, nachtbrakers!

  Dokter: Hoe voelt u zich, mevrouw?
  WAO-er: Goed, dokter.
  Dokter: Mevrouw verkeert in uitstekende gezondheid….

  Hoe verzin je dit?

  Overigens zijn er meer zelfmoorden geweest, heb ik begrepen. Zou zo’n man dat nou echt niet kunnen voelen: de pijn, de angst, het enorme verdriet van de nabestaanden? Niet geïnteresseerd zeker?

  Door de afbraak groeit de onvrede.

  HET VOLK MORT. En het mort steeds luider en van steeds meer hoeken uit wordt dat morren gehoord door de andere mensen. Ik denk nog niet aan een revolutie (RenéR :) )
  maar ik zal niet verbaasd zijn als er vandaag of morgen akties komen die minder aardig en vriendelijk zijn. Misschien worden er wel meer ministeries omsingeld, zodat er niemand meer in of UIT kan…. en dan een weekje volhouden.

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 9 juni 2005 @ 9.18 uur

 40. Ik ben onlangs herkeurd door t UWV 1 uur daar binnen gezeten pff. Met als resultaat dat ik weer kon gaan werken . Na mijn vraag of ik dan mogelijk bij het UWV kon komen werken bleef het net iets te lang stil.De arbeidsdeskundige zou contact met me opnemen en dat heeft hij ook gedaan die maandag erna heeft hij een afspraak met me gemaakt om op gesprek te komen. De volgende dag belde hij mij weer terug om te zeggen dat ik toch maar alles mocht houden 80%-100%.Chronisch zieken worden aan alle kanten genaait :( met op nummer 1 het ziekenfonds ik ben mn no clame allang kwijt. Hmzz zou je die UWV artsen aan kunnen klagen voor meineed ? is wat ze daar doen niet in strijd met de eed die ze hebben afgelegd ? of is het ineens de eed van HYPOCRIETES geworden mwahahaha. In een ideale wereld ben ik gezond en werk ik mezelf dood…… Maar beste UWV arts( die dit waarschijnlijk toch niet leest) stel U bent een werkgever en ik kom solliciteren samen met mijn gezonde clone :D wie neemt U aan de vrouw van 37 jaar met Diabetes die geen Hypo’s ( lage bloedsuikers) voelt aankomen die 1jaar geleden een hersenbloeding heeft gehad en 11 jaar geleden een longembolie heeft gehad (met 70% longinhoud)en dan heb ik t niet eens over t hartaanval en de TIA die daaraan aan vooraf ging en met hartritme stoornis of neemt U de vrouw aan die een goede gezondheid heeft !!!

  Reactie door lisette — donderdag 9 juni 2005 @ 9.40 uur

 41. De Geus mag wat mij betreft van het publieke toneel verdwijnen, met zijn blauwe neus.

  Weg met die Akelige Oliebol!

  Reactie door e.krul — donderdag 9 juni 2005 @ 10.03 uur

 42. Er zijn binnen het CDA ook genoeg tegengeluiden te horen, maar helaas komen die in de kamer niet aan de oppervlakte. Ik weet dit niet zeker, maar wellicht heerst daar een partij discipline, dat individuele kamerleden het partijstandpunt over moeten nemen. En het partijstandpunt van het CDA wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door het wurgkoord van het regeerakkoord, waardoor ze de vvd agenda uit moeten voeren.
  Wat ik het CDA dus verwijt is deze partijdiscipline.

  Mijn pa is gemeenteraadslid voor het CDA en komt ook nogal eens op congressen enzo. En zo spreekt hij wel eens kamerleden waarvan hij altijd wist dat ze het hart op de goede plek hadden (links dus). Maar deze staan nu gewoon het standaard kabinets-riedeltje af te kondigen. En daar is hij dan boos over. Zoals die CDA-ers weer boos op mijn vader zijn omdat hij voor het CNV op het museumplein is geweest.
  Maar ergens anders op stemmen? Vergeet het maar, dat staat zo’n beetje gelijk aan landsverraad.

  ‘t zit ‘m ook niet lekker dat ik overgelopen ben naar de ‘tomatengooiers’ ;)

  Reactie door Lianne — donderdag 9 juni 2005 @ 11.10 uur

 43. Mijn vader kent De Geus ook nog uit zijn CNV-tijd (samen in de bondsraad)en hij heeft Aart Jan ook wel eens op zijn beleid aangesproken. Maar deze deed daar lacherig over. Zo van ‘van hem heb ik alles geleerd wat ik van vakbondswerk weet’. Maar uitleg geven of iets, ho maar.
  Toen was mijn vader echt boos.

  Reactie door Lianne — donderdag 9 juni 2005 @ 11.14 uur

 44. Nou de eerste nieuwe blunder voor Hoogervorst is in elk geval al binnen.

  Het Algemeen Dagblad schrijft het volgende:

  http://vedm.net/click2?l=g9i1&m=hJCa&s=KhlE1

  De vader van de 6-jarige Milan Pit dacht aan een vergissing toen hij de rekening van het ziekenhuis onder ogen kreeg. De arts-assistent had slechts enkele seconden naar de hoofdwond gekeken en gezegd dat de wond goed verbonden was. De rekening: 800 euro. Het bleek echter niet om een vergissing te gaan. Declaraties van honderden euro’s voor een simpele handeling zijn geen uitzondering meer. Minister Hoogervorst zegt dat de fors hogere tarieven ‘eerlijker’ zijn.

  Reactie door Jory — donderdag 9 juni 2005 @ 11.54 uur

 45. Toch altijd weer typisch dat geld de doorslag geeft. Menselijk leed is niet van belang dus! maar gelukkig heeft de pvda een plan dat niet werkt. Wat zouden we toch zonder pvda moeten.
  Het grootste probleem, het tekort aan werkplaatsen!!!! wordt hiermee niet opgelost!!! Maar gelukkig kunnen met deze plannen mensen uit de wao geschopt worden. Hoe het ze vergaat, of ze rond kunnen komen, hoe deze mensen echt geholpen kunnen worden is kennelijk niet van belang! Ik begin langzaam te geloven dat veel ministers van nu niet opgegroeid zijn in de realiteit van alle dag. Het zijn vast kinderen van de rekening die alles hebben gekregen wat ze maar wilden. Het zou verplicht moeten zijn dat een minister op basis van zijn levenservaring en een brede kennis van zaken aangenomen wordt. Velen doen allemaal hun ding, zonder te kijken naar gevolgen en scheppen erover op. Heel eng!!! Het is geen stratego!!Beseffen ze wel wat ze doen, hebben ze verantwoordelijkheidsgevoel. Zoals het nu lijkt niet en dat maakt me enorm boos. Er moeten meer mensen lid worden van de sp, het moet anders!!!het liefste alleen de sp, zonder samenwerking met pvda en groen links.
  Cynthia

  Reactie door cynthia — donderdag 9 juni 2005 @ 13.20 uur

 46. @Lisette

  De eed van “HYPOCRYTES” ha ha die is goed zeg!

  Reactie door ReneR — donderdag 9 juni 2005 @ 14.39 uur

 47. 42 Lianne

  Heel erg goed; dat jij je eigen weg hebt gevolgd! Inderdaad zit dat bij veel CDA mensen moeilijk om een andere richting te kiezen.

  Dat is dan ook de reden, dat dit land nog steeds maar niet vooruit kan gaan en we een keer een kabinet hebben, die eens iets anders roept dan alleen holle frasen en marktwerking.

  Reactie door ReneR — donderdag 9 juni 2005 @ 14.42 uur

 48. CDA, VVD en D66 gaan dus verder met de Geus, dit kabinet leert niets van wat het volk wil. Wij als volk zijn toch de baas, kunnen we de regering niet gewoon wegstaken of wegdemosteren. Zo iets lukt toch ook in de Oekraine of Bolivia. 4 dagen lang met pakweg 200.000 mensen op het Museumplein of het Binnenhof en deze regering is foetsie.

  Reactie door Cees de Gelder — donderdag 9 juni 2005 @ 23.04 uur

 49. Ik weet t niet cees maar ik zou igg meedoen . Baat het niet dan schaadt het niet hé

  Reactie door lisette — donderdag 9 juni 2005 @ 23.22 uur

 50. ReneR
  Humor helpt ghehe , ook al word de humor de laatste jaren wel steeds cynischer en sarcastischer . 1 dag niet gelachen is 1 dag niet geleefd …… :)

  Reactie door lisette — donderdag 9 juni 2005 @ 23.26 uur

 51. Nav de uitzending van zembla waren er kamervragen gesteld.
  De geus zei toen echter niet eerder te willen reageren dan na de eerste evaluatie.
  En dan pas op vragen en kritiek wilde ingaan.
  De evaluatie staat op de site van ministerie van SZW.
  Ik had echter het gevoel dat hier niet gesproken werd over personen, mensen waar heel veel voor op het spel staat maar over iets dat weg moest.
  Wanneer is nu het debat eigenlijk ??????
  Wanneer worden de resultaten besproken ????
  Wanneer komt nu eindelijk de kritiek over deze manier van herkeuren ?????
  Ik heb het gevoel dat dit gedeelte helemaal word overgeslagen.

  Louisa

  Reactie door Louisa — donderdag 9 juni 2005 @ 23.55 uur

 52. Dit kabinet heeft de pest aan mensen die geld kosten, mensen zijn bedoeld om geld op te brengen. Pijnlijke confrontaties zijn het als je toevallig een tijdje geld kost. Niet voor je lol hoor, maar gewoon knokkend voor je leven. Ik heb de stellige indruk dat de mensen in dit kabinet niet weten wat ze aanrichten en zich er totaal voor afsluiten. Je wenst niemand enge ziektes toe, maar ik zou wel graag willen dat deze mensen zich eens één keer zouden openstellen voor mensen die het even niet zo getroffen hebben met hun gezondheid.

  Reactie door Lucy — vrijdag 10 juni 2005 @ 11.45 uur

 53. Ja ; altijd blijven lachen :-)

  Reactie door ReneR — vrijdag 10 juni 2005 @ 14.51 uur

 54. Dat klopt Lucy slechts een paar ministers kijken verder dan hun neus lang is . Maar uhmmm werken DIE ANDERE ministers niet in principe VOOR ons ?¿? en als dat zo is waarom kunnen we hen dan niet ontslaan ? en waarom verdienen hen dan meer ( veel veel meer) dan wij? Ideetje voor een nieuw referendem ?? whehehe . Dit forem maakt de filosoof in mij wakker

  Reactie door lisette — vrijdag 10 juni 2005 @ 20.30 uur

 55. o8.06.2005

  Mijn man en ik zitten beiden in de WAO op psychiatrische gronden. Vandaag kreeg mijn man een herkeuringsgesprek. Men verzoekt een client een volledig formulier in te vullen voordat het gesprek plaatsvindt. De herkeuringsarts was niet in het bezit van deze formulieren. Gelukkig waren we niet zo van god los, om geen kopieen mee te nemen.Er werd ook tijdens dit gesprek alleen aangedrongen om werk te zoeken, omdat deze regering binnen 5 jaar de WAO afgeschaft wil hebben.

  Therapeuten, die capabel zijn om psychiatrisch patienten te helpen liggen veelal buiten het bereik van WAO-ers, daar de geldelijke middelen voor deze hulpverleners niet aanwezig zijn.

  Wij vragen ons af of het de bedoeling is dat een groot deel van de Nederlandse bevolking, net zoals bij onze “broeder” de USA, hun hele hebben en houwen met een boodschappenkar gaat verplaatsen? Of is het zo dat mensen die nu een beroep doen op de kerken, zo dankbaar moeten zijn, dat ze automatisch op het CDA gaan stemmen bij de volgende verkiezingen? Een partij die het sociale stelsel zo afbreekt dat ze uiteindelijk weer de weldoener is.

  Wij zijn bang dat de denkwijze van het CDA is: “God voor ons allen” (als wij maar op tijd ons loonstrookje krijgen, voor de voortreffelijke manier waarop wij de bijbel interpreteren)

  Reactie door simone rademaker — zaterdag 11 juni 2005 @ 11.21 uur

 56. weet je ik geloof gewoon niet meer in de politiek….wij wao-ers zijn maar een NUMMER/CIJFER verder niks anders!!! het wordt tijd dat er een met zijn vuist op tafel slaat!!! nee ik stem niet meer, met iedere politieke partij is wel wat ze beloven goud en we krijgen NIKS

  Reactie door raaf — vrijdag 17 juni 2005 @ 1.06 uur

 57. Het wij tegen zij gedrag neemt met de dag toe bij het Nederlandse volk .
  Het wij gevoel is compleet de nek om gedraaid, zo voelen vele met mij.
  Ik spreek wat de regering aan betreft niet meer over voelen ,want dat is iets dat deze regering absoluut niet bezit ,(het gevoel voor wat dan ook).
  Het is zakelijk ,bureaucratisch ,grijze muizen politiek.
  Altijd wijst het vingertje naar een ander,de huisartsen liegen voor hun eigen belang,het Nederlandse volk heeft geen gevoel voor de euro ze geven n.l 60% meer uit als met de gulden,het ligt dus aan ons ,weer zijn wij dom.”wat een onderzoek SBS6 ”
  Ik heb één raad Nederland, nu nog even 60% minder uit geven dan komt het wel goed met de economie.
  m.v.g Ton de Haas

  Reactie door Ton de Haas — zaterdag 18 juni 2005 @ 10.17 uur

 58. ja ja als je een minister bent komt je geld wel lekker binnen stromen.
  als ik in het nieuwe jaar goed gekeurd wordt kan ik mijn huis wel verkopen, daar hebben die gasten helemaal geen besef van.
  ze maken de kloof tussen de arme en de rijken alleen maar weer groter.
  als je een chronische ziekte hebt ga je er alleen maar op achteruit met al die lueke niewe regeltjes van ze, laat ze zelf eens goed ziek worden. waar blijft onze bescherming. ik word hier alleen nog maar zieker van, van dat gezeik, laat ze op andere dingen bezuinigen, op het koningshuis bijvoorbeeld, kost ons de arme burger dit jaar ook weer 80 miljoen
  ziek word ik hiervan!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door dees — woensdag 22 juni 2005 @ 11.17 uur

 59. You’re doing a great work here. I enjoyed visiting here very much. Thanks! Soft voice over the net: http://anthony.ianniciello.net/blog/archives/000079.html , Extensive methods for this

  Reactie door Peter Back — zaterdag 10 september 2005 @ 6.55 uur