Hel en verdoemenis

Dat heeft het kabinet de afgelopen jaren gepreekt. We werkten niet hard en lang genoeg, de lonen zouden te hoog zijn, de winsten te laag, net als de arbeidsproductiviteit en de arbeidsparticipatie, de sociale zekerheid onbetaalbaar, net als de vergrijzing. Het werd een doel in zichzelf de mensen angst aan te praten, en…dat heeft gewerkt. Het beleid van het kabinet deed de rest: weg vertrouwen!

De Nederlandsche Bank heeft vandaag laten weten dat de economische groei dit jaar beperkt zal blijven tot een magere 0,5%, een van de laagste cijfers van Europa. Eén van de oorzaken is het geringe vertrouwen van de mensen in de toekomst…
Tsja, niet raar als je eerst de mensen jaren achtereen de stuipen op het lijf jaagt en steeds maar zegt ‘U zoekt het zelf maar uit’.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 08 juni 2005 :: 18.10 uur

69 Comments

69 reacties

 1. Niet alleen wat er gezegd wordt is het probleem. Ook wat er wordt gedaan. Bv de zorg!

  Reactie door Jelmer Voogel — woensdag 8 juni 2005 @ 18.14 uur

 2. Toch knap dat we met gedachten alleen de economie kunnen beïnvloeden…

  Reactie door Molly — woensdag 8 juni 2005 @ 18.16 uur

 3. Ik heb helemaal geen vertrouwen meer in de toekomst hier in Nederland. Alleen al door de afgelopen weken vanuit de ziektewet(waar ik overigens gewoon nog inzit) naar reïntgratie te zijn geweest, is mijn gezondheid er op achteruit gegaan. Lekkere toekomst staat me te wachten. Voor de rest iedereen veel sterkte, met de Nederlandse toekomst

  Reactie door Redstar — woensdag 8 juni 2005 @ 18.16 uur

 4. Ik denk,dat het kabinet wakker moet worden:
  politie staakt tegen Remkes,artsen met Hoogervorst,nieuwe stelsel WAO heeft zelfs VVD vraagtekens bij…en gaat niet door,staat net op internet
  hoe ver moet je als kabinet zinken..Grondwet NEE..dan ook nog,waar kabinet zich sterk voor maakte (?)
  Uh..lijkt een beetje masochistisch kabinetje
  hoe meer problemen het kabinet heeft,des te beter…De chaos neemt toe en de mensen in het land snappen het niet..haha uitspraakje van Wiegel..juist die van de zorgverzekeraars…gewoon nadenken en SP stemmen..jongens ! Peck your biezen..

  Reactie door eric — woensdag 8 juni 2005 @ 18.18 uur

 5. Hoho..herstel..ik bedoel WAO stelsel gaat
  MISSCHIEN niet door..niet te vroeg juichen,he.. Maar de steun neemt af..

  Reactie door eric — woensdag 8 juni 2005 @ 18.20 uur

 6. Als lammeren worden we naar de slachtbank geleid…

  Reactie door Peet — woensdag 8 juni 2005 @ 18.21 uur

 7. En dan beweert die Wellink ook nog dat de “economische hervormingen” door moeten gaan.
  Wat zou hij hiermee nou bedoelen, dat we nog verder afgeknepen moeten worden?
  Deze gasten krijgen een topsalaris, schijnbaar verdiend door zo dom mogelijk te zijn.
  Elke huis tuin en keuken econoom begrijpt toch dat wanneer de consument geen “vertrouwen meer heeft”,(lees gewoon geen geld meer heeft)het niet beter zal gaan met de economie!

  Reactie door kaatje — woensdag 8 juni 2005 @ 18.30 uur

 8. Tijdens de vorige recessie en vlak daarna hadden we ook de laagste groei, maar stegen we supersnel toen de economie weer aan het draaien was en waren we ongeveer de best presterende economie. Dit zal nu ook weer gebeuren. Ik ben positief ingesteld en met de verbeteringen die het kabinet aangebracht heeft zal de stijging alleen maar sneller en hoger gaan.

  Reactie door MPL — woensdag 8 juni 2005 @ 18.32 uur

 9. 3. Redstar, ik sluit me helemaal bij je reactie aan. Lekkere toekomst staat ons allemaal te wachten. Dit klote kabinet moet weg. Jan, zijn er geen rotte tomaten die we naar dit klote kabinet kunnen gooien. Of heb je een portret van premier Balkenende, minister Zalm, minister Hoogervorst, minister de Geus die we op een groot bord kunnen plakken op het plein in Den Haag en met zijn allen rotte tomaten tegen die borden met die portretten gooien. Dan doe je het niet persoonlijk tegen de zogenaamde hoge heren. Maar je doet het tegen een foto en je kan het allemaal heerlijk van je af smijten en al je gedachten op de loop laten gaan over dit klote kabinet Balkenende II.
  Sorry, dat ik me even laat gaan maar dit zijn mijn gedachten op dit moment.

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 8 juni 2005 @ 18.39 uur

 10. Zo hoorde ik staatssecretaris Ross vanavond over onze oudere medemensen praten in het journaal. Ze had het over ‘klanten’, notabene. Alles is kennelijk economie geworden, zelfs mijn beppe die ik vandaag in het verzorgingstehuis bezocht en net weduwe is geworden. Dat is gvd geen klant, stomme Ross-trien, da’s een méns!!!

  Reactie door Hanny Palmen — woensdag 8 juni 2005 @ 18.39 uur

 11. Voor dit kabinet zijn we allang geen mensen meer,alleen sofinummers :/

  Reactie door Peet — woensdag 8 juni 2005 @ 18.44 uur

 12. en zelfs de sofinummers gaan verdwijnen. Het heet strax een persoonsgebonden registratienummer

  Reactie door Redstar — woensdag 8 juni 2005 @ 18.49 uur

 13. Een overheid is iets wat altijd angst aanpraat, een strijd tegen dit of dat voorstelt, en zo de boel alleen maar verergert, puur door de dwang-mentaliteit waarmee dat gepaard moet gaan. Nooit gaat het een keer leuk, en jij krijgt nooit de eer maar politici kloppen altijd zichzelf op de borst. Het houdt hun aan het werk om eerst angst te creëren en een anti-dienst te leveren die hun alleen nog maar meer werk zal geven. Ik deel de goede bedoelingen van de SP, maar het HOE daar verschil ik een beetje in.

  Reactie door W6969 — woensdag 8 juni 2005 @ 18.56 uur

 14. @8, MPL,

  Wááát?! Verbeteringen van het kabinet? Aanstaande groei van de economie?

  Enne, wanneer kunnen we die fantastische groei volgens jou verwachten dan?

  Reactie door Jeroen — woensdag 8 juni 2005 @ 18.56 uur

 15. “De Nederlandsche Bank heeft vandaag laten weten dat de economische groei dit jaar beperkt zal blijven tot een magere 0,5%, een van de laagste cijfers van Europa.”

  Dat is raar!
  Ik ben de naam ff kwijt (zal Zalm geweest zijn) die een half jaar terug of zo riep dat ‘de economie door de ingrepen nu weer toenam en verder zou toenemen.’

  Met invoering euro kon het berekenen niet goed(wisselverlies), en nu is men de ontkenning voorbij, en begint men angstvallig rekensommetjes te maken hoeveel afschaf van EU en euro ons wel niet gaan kosten….
  Rekensommetjes die diezelfde gladjakkers nooit hebben gemaakt bij de invoering….

  Reactie door Barend — woensdag 8 juni 2005 @ 19.14 uur

 16. @15: Zalm heeft vandaag ook weer gezegd dat hij er vertrouwen in heeft dat de economie snel weer aantrekt.

  Zalm is tegen het voorstel van de PvdA om een spoeddebat te houden.

  Reactie door Frank — woensdag 8 juni 2005 @ 19.33 uur

 17. Vertrouwen is iets dat je krijgt door de daden die je doet……

  @Cjanna

  Reactie door chrisinactie — woensdag 8 juni 2005 @ 19.48 uur

 18. Komt met name door de afbraak van sociale zekerheid en de massale uittocht van bedrijven naar het buitenland; ondanks dat we al jarenlang op zitten gescheept met een liberaal beleidsspiraal. Deze regering veroorzaakt met zijn beleid precies wat men wil veranderen. Om het maar niet over hun credo’s te hebben: “eigen verantwoordelijkheid en meedoen”.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 8 juni 2005 @ 19.57 uur

 19. Vanavond voelde ik me een stiekeme communist. Een vakbondsman uit de jaren 20. Onder het avondeten kwam dat gevoel weer eens op. Ik heb het wel eens vaker, en de oorzaak is eigenlijk vrij simpel. Mijn ontevredenheid met het huidige kabinetsbeleid. Er zijn gewoon zoveel dingen mis naar mijn gevoel. De Solidariteit bijvoorbeeld, en ik schrijf Solidariteit hier expres met een hoofd letter, omdat ik vind dat Solidariteit respect verdient, en niet alleen respect

  Op mijn weblog gaat het verder, maar vond het te groot om hier neer te zetten. Het zijn mijn opgelaten gevoelens

  Reactie door Redstar — woensdag 8 juni 2005 @ 19.58 uur

 20. Blijkbaar was het huishoudboekje van Zalm belangrijk genoeg om vakkundig onze totale economie naar de kl*te te helpen met die hervormingen.En blijkbaar werkt de liberale kijk op de economie toch niet zo goed als ze al jarenlang hebben lopen beweren ( den Uyl was sinterklaas met zijn economie volgens Keynes) Als je wilt dat de economie aantrekt, zul je wel consumenten nodig hebben; je kan natuurlijk ook net zolang doorgaan met hervormen tot iedereen in de bijstand zit……..weet je zeker dat de produktie uit China komt ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — woensdag 8 juni 2005 @ 20.07 uur

 21. @ 2. Maar Molly, markteconomie=psychologie. En met wetenschap heeft psychologie niets te maken, al zullen sommigen dat hééélemaal niet met me eens zijn. Markteconomie (vroeger gewoon kapitalisme genoemd) vegeteert slechts op angst en hebzucht. En daarom is ‘t ook zo verwoestend.

  Reactie door Jan — woensdag 8 juni 2005 @ 20.16 uur

 22. Denk dat het een reden heeft dat men dit heeft gedaan.

  De bedoeling was denk ik, maak ik het volk bang dan kunnen wij eenvoudiger hervormingen doorvoeren. Want iedereen ziet dan de noodzaak er van in. Economie zal op een gegeven moment weer aantrekken en wij vvd/cda/d66 komen als grote winnaar uit de strijd. Daarom hebben ze altijd geroepen ‘eerst het zuur dan het zoet’. Dat zoet is dus uitgebleven. Normaal krijg je ook na een aantal jaar een opleving, jammers, hij blijft nu dus gewoon keihard uit. Het bewijs dat het volk de economie is en niet de bedrijven.

  Hier hebben ze zich lelijk mee in de handen gesneden. Daarbij komt nog dat achterlijke Europa wat juist concurrentie verziekt. Ik ben van mening dat Europa helemaal niet zo fantastisch uitpakt voor Nederland. Juist het geen waar we altijd zo sterk in waren, handel, wordt nu gereguleerd.

  Reactie door TheSaint — woensdag 8 juni 2005 @ 20.32 uur

 23. Tja

  Ze willen nu ook al graag de tol invoeren versnelt op de knelpunten. Even later in de pers verscheen het bericht in de economische pagina’s, dat de duitse tolheffing voor vrachtwagens boven de 20 ton de Nederlandse expediteurs flink geld heeft gekost. tralalaa

  Verdomme overheid; ga die tol heffen op al die buitenlandse wagens; die gratis over onze duurbetaalde wegen jakkeren!! Want het gaat toch alleen maar om het geld.

  Reactie door ReneR — woensdag 8 juni 2005 @ 20.43 uur

 24. Toch blijf ik het raar vinden. In een niet zo ver verleden werd er over de Nederlander positiever geoordeeld. Want er waren ooit verhalen dat wij met minder uren de hoogste productie hadden per werknemer. Of zijn er mensen die de cijfers aan het opschudden zijn geweest en nu weer een andere mening over ons hebben?

  Reactie door jojo — woensdag 8 juni 2005 @ 20.44 uur

 25. Hel en Verdoemenis, haha,ja dat heb als die zwarte kousen aan de macht zijn.Weet je Jan ze zoeken het maar uit.Deze mensen in dit kabinet weten gewoon niet wat er leeft in de maatschappij, en ze zullen het ook nooit begrijpen, triest helaas maar waar.

  Reactie door cornelis — woensdag 8 juni 2005 @ 21.13 uur

 26. Onder hel en verdoemenis kan het wel, want ik wil niet off-topic raken. Gisteren zag ik nog, met een half oog want ik had behoorlijk slaap, dat programma van de RVU, “God bestaat niet”. Allemaal wetenschappelijke verklaringen voor ervaringen die mensen sóms wel eens het gevoel geven met elkaar verbonden te zijn, niet alleen in gedachten, maar ook door de geest. Daar maakt dat programma korte metten mee en op mij had het vooral het effect dat ik dacht: wie ben jij dan wel helemaal niet, wijsneus??? Ik háát mensen die met veel pedanterie vraagstukken die de mensheid echt al eeuwen bezig houden zo even van tafel vegen met een rationele want wetenschappelijke oplossing en daarbij een gezicht trekken alsof zij de wijsheid en de waarheid geheel en exclusief in pacht hebben. Alsof de aarde nooit plat is geweest, volgens een al net zo bloedserieuze wetenschapper. Maar dat de CU en de SGP dat programma nou verboden willen hebben? Dat gaat toch wel wat ver? En ik overweeg nog wel om op de CU te gaan stemmen, maar dan toch graag op een partij die vanuit een eigen geloof en wereldbeeld tolerant is naar andersdenkenden!

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 21.21 uur

 27. Joan van der Lingen

  Bekijk hun site, ik vindt het zelf ook erg ver gaan wat de populisten muntz en van der Wint doen. Het levert in geen enkel opzicht een doel, het zet maatschappelijk gezien groeperingen lijnrecht tegenover elkaar. We moeten echt kappen in Nederland met die mode trend vanhet willen shockeren van andere mensen/geloven en weet ik veel wat.

  Reactie door TheSaint — woensdag 8 juni 2005 @ 21.55 uur

 28. Nou God is anders wel aardig tolerant naar vreemdsoortig andersdenkenden als dit kabinet.
  Nog geen motie van wantrouwen van Hem gezien of gehoord.Hij is misschien al met zomerreces ;-)

  Reactie door Alex ander — woensdag 8 juni 2005 @ 21.57 uur

 29. 27. Hé, bedankt, Saint. Me geen seconde gerealiseerd dat het dié Muntz was, die toen de boel wist te provoceren door zich als Hitler te vermommen en orthodoxe Joden op te jagen. Ik dacht echt dat het een serieus wetenschappelijk programma was. Maar ook dan hoeft het niet verboden te worden. Ik heb een bloedhekel aan verbieden.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 22.04 uur

 30. Joan van der Lingen

  Ben daar ook geen fan van verbieden, maar snap wel hun reactie. Kijk als het nu inhoud had, weetje een discussie tussen rouvoet en een tegenstander. Maar dit soort dingen krijgen altijd zo’n pipo de clown gehalte en zo van ‘zie mij eens even scoren op die domme christen’. Ik heb daar echt niets mee.

  Reactie door TheSaint — woensdag 8 juni 2005 @ 22.09 uur

 31. 30. Nee, ik ook niet. Ik viel er gewoon in, in dat programma, en nam het echt serieus maar kreeg er een naar gevoel bij, terwijl ik toch echt geen “ware gelovige” ben. Als je dat wél bent, dan kan ik me inderdaad die reactie wel voorstellen, hoewel ze daarmee natuurlijk precies doen wat de programmamakers willen.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 22.22 uur

 32. Joan, ik ga maar tegen jou praten, omdat je eerder in een ander log zei dat volgens jou er geen samenwerking is tussen EU landen om de mensen verder te verarmen, ten gunste van de Oost Europese landen. Als ik kijk naar wat zich afspeelt in Duitsland, in Frankrijk, in Groot Britannië en Italië, dan zie ik linkse en rechtse regeringen (nou ja, sociaal democratisch dan hè, en liberaal) die allemaal precies hetzelfde aan het doen zijn in eigen land: het tot op het bot van de bevolking door bezuinigen, zodat steeds meer mensen in financiële problemen komen en niet alleen de mensen met een uitkering. Is dat dan niet de samenwerking tussen EU landen? Is dit dan toeval? Overal werd hel en verdoemenis gepredikt. Waarom? Misschien ben ik wat paranoïde hier, maar het zou mij helemaal niets verbazen dat dit met opzet gedaan wordt met een weloverwogen PLAN erachter.
  Als voorbeeld: een leerkracht probeert iets ingewikkelds uit te leggen aan een klas vol leerlingen, nadat er al eerder over de les een uitleg gegeven is. Er is een aantal leerlingen dat direct snapt wat er gezegd wordt. Er is ook een aantal leerlingen dat even de tijd nodig heeft om het te snappen. En er is een deel dat het gewoon niet snapt. Om die laatste groep er toch bij te blijven betrekken, gaat de leerkracht opnieuw beginnen, maar dan bij het vroegste begin, zodat ook de laatste groep het dan eindelijk kan gaan begrijpen.
  De vergelijking met Europa is gemaakt! De knappe koppies zijn de Noord/West Europese landen die nog maar kort geleden hun sociale voorzieningen behoorlijk op peil hadden. De middengroep kan je koppelen aan de landen met een wat mindere sociale voorziening, maar er is wel hoop dat dit verbetert. De derde groep is te vergelijken met Portugal, Griekenland en Malta en de Oost-Europese landen, waar de sociale voorzieningen niet of nauwelijks bestaand zijn. Die landen zijn wel binnengehaald. Om gelijke tred te kunnen houden met de gevestigde landen, zullen de sociale voorzieningen in deze gevestigde landen worden afgebouwd tot een, voor de EU zogenaamd “aanvaardbaar minimum”, zodat de nieuwe landen meer kansen krijgen. Op zich misschien een vriendelijk idee voor die nieuwe landen, maar als je de gevolgen op het menselijk vlak ziet in de landen waar de afbraak stug blijft doorgaan, dan vraag ik me af of men niet veel beter had kunnen wachten tot die nieuwe landen een betere voorziening hadden gecreëerd vóór ze toetraden. Turkije moet zich in duizendenéén bochten wringen om erbij te mogen komen en de eisen voor de nu nieuwe landen waren lang zo stringent niet. Had met niet veel beter de eis moeten stellen: u kunt bij de EU komen, MITS u o.a. uw sociale voorzieningen op een aanvaardbaar niveau brengt, zodat u vandaar verder kunt OPbouwen??
  Of het echt ZO is, weet ik natuurlijk niet, maar het zou mij helemaal niet verbazen! Je kunt die lui nu eenmaal niet vertrouwen.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 8 juni 2005 @ 22.59 uur

 33. er gaat van alles naar de kl$#%$e in dit land,uwv werkt niet,kabinet is/zijn leugenaars!
  ik vraag mij werkelijk wel eens af of er menzen zijn(zoals ik)die willen ingrijpen die hier koste wat het kost een einde aan willen maken.begrijp me niet verkeert ik heb het nog niet zo slecht! maar als ik rond kijk op het inthernet,dan is het bij elke partij80% tegen en nog eens tegen.maar we doen niets en dat is de KRACHT van dit christen? kabinet we doen niets,
  ik ben op het punt aangekomen dat ik tegen alles wat maar enigzins voor deze regering is/staat,op moet gaan passen,ik zeg van af nu geen praten meer ik ben het zat.dus cda/vvd/of d00/uwv, envoorstanders van dit beleid.deze jongen praat niet meer.basta.

  Reactie door ad — woensdag 8 juni 2005 @ 23.11 uur

 34. 32. Sorry, Lydia, maar ik ga er niet meer op in en schrijf verder ook niet meer op deze weblog. Ik ben ervan geschrokken dat een absoluut genuanceerd antwoord van mij elders op de site verwijderd is. Ik hou niet van censuur en begrijp het ook niet goed. Het ga je goed, en alle anderen ook natuurlijk.

  Reactie door Joan van der Lingen — woensdag 8 juni 2005 @ 23.38 uur

 35. als je als regering de greep op de burger kwijt dreigt te raken .zorg je ervoor dat je je burgers weer arm houd .geld is niet zoals de meeste onder ons denken een betaalmiddel maar een machts middel!!!!! ik heb de knuppel van mijn opa alvast van de zolder gehaald !!!!!

  Reactie door texas henkie — woensdag 8 juni 2005 @ 23.50 uur

 36. De bezuinigingsdrift van het kabinet speelt hier volgens mij ook een rol. Het Europese stabiliteitspact schrijft een begrotingstekort van ten hoogste 3% voor. Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italie en Portugal zitten daar al boven.

  Is het misschien tijd om de Europese regels onder de loep te nemen en aan te passen aan wat nuttig en haalbaar is?

  Reactie door Henk Tukkers — donderdag 9 juni 2005 @ 0.15 uur

 37. 26. en 34 Joan, alstjeblieft ga niet weg van deze weblog. Wij samen hebben zo fijn met elkaar gepraat via een ander onderwerp op deze weblog. Ik zal je erg gaan missen als je niet meer wil reageren hier op de site. Ik snap je boosheid wel want zoals ik eerder zei, ieder mens heeft recht op vrijheid van meningsuiting. En je hebt het al zo zwaar. Er werd vanavond wel even heavy op je gereageerd zeg. Ik hoop in ieder geval dat je nog terug komt op deze weblog. Joan, kom voor je eigen mening op.
  Weet je nog dat je schreef; nu klink ik als een moederkloek. En dat ik antwoorde dat vind ik niet erg hoor, maar juist prettig.
  Nu klink ik mischien even net zo als jij naar mij reageerde. Ik hoop van harte dat je dit nog leest en weer terug wilt komen op de weblog.
  Weet je, ik heb juist door deze weblog en door de SP site heel lieve mensen leren kennen. Dus Joan kom alstjeblieft terug.
  Iedereen geeft hier op de weblog zijn mening en dat kan helaas niet altijd hetzelfde zijn als jou mening. Maar die word wel gerespecteert je eigen mening.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 9 juni 2005 @ 1.35 uur

 38. 19. Redstar, ik heb net even je eigen weblog bekeken en ik ben van mening dat die heel gedurft in elkaar zit. Ik heb omdat het zo laat is niet alles gelezen, maar ga dit binnen kort wel even doen. Jammer, dat je niet een open forum hebt om te reageren maar dat je eerst in moet loggen. Ik had je een persoonlijke reactie willen geven. Vandaar dat ik het via deze weg doe. Heel gedurft en je geeft echt goed je eigen mening aan. Jammer, dat je eigen naam nergens te vinden is. Ik ben benieuwd naar de persoon achter Redstar.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 9 juni 2005 @ 1.50 uur

 39. 19. Redstar, sorry ik heb ontdekt op je weblog dat ik je wel kan mailen. Maar eerst ga ik alles goed door lezen. Ik heb nu nog maar een beetje gelezen en dat zag er goed uit.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 9 juni 2005 @ 1.54 uur

 40. Ik heb net geturft hoeveel sites je via deze site kan bekijken en dat zijn leerzame, leuke en interesante sites van de volgende personen hier op de weblog:
  The Saint, Barend, Hanny Palmer, Jelmer Voogel, Rene R, Henk Tukker, Chris in actie
  en Red Star.
  Bekijk hun sites eens echt interesant.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 9 juni 2005 @ 2.09 uur

 41. Dat is weer eens wat anders zeg in je eentje midden in de nacht op de weblog mee praten.

  34. Joan, weet je, je moet het niet als censuur zien als er een reactie weg gehaald word van de weblog of elders op de site. Af en toe kan het gebeuren dat de webmaster er een ander idee over heeft wat de webmaster dus belangrijk vind om geplaatst te zien. Ik heb dit al heel wat keertjes mee gemaakt hoor. Nou dan pas je, je verhaal aan en dan word het later in een iets andere vorm wel geplaatst. Zo simpel werkt het en anders zie ik het niet. Er zijn nu eenmaal spelregels waar de webmaster zich aan moet houden en ook daar heb ik alle begrip voor. Dus Joan, kom alstjeblieft terug op de weblog.

  Ik ga nu echt weer opnieuw terug naar mijn bed om verder te slapen. Ik lag er vanavond al erg vroeg in vandaar dat ik nu nog in mijn eentje bezig ben hier op de weblog van Jan.

  Jan, fijn vind ik dat, dat je zelfs midden in de nacht in je eentje mag mee praten over je onderwerpen.
  Echt kei goed van je.

  Hoe gaat het overigens met je rug, Jan?
  Nogmaals heel veel sterkte.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 9 juni 2005 @ 2.49 uur

 42. N.a.v. off topic “God bestaat niet”.
  Uitzendtijd: Rond twaalf uur ‘s nachts…
  Met deze week Dick Swaab (hersenonderzoeker) en volgende week Andries van Dantzig (psychiater).
  Wanneer Dekker, Meester, e.a. overal opduiken om het Intelligent Design-idee te verkondigen, moet dit ook kunnen.
  Muntz = Muntz, daar kun je je aan storen, doorheen kijken of plezier aan beleven.
  Maar de wetenschappers gaan serieus in op serieuze vragen.

  N.a.v. de Nederlandse economie…
  Nog niet zo lang geleden wees ons onvolprezen kabinet op een toegenomen vertrouwen en baseerde dat op het feit dat Nederlanders meer spaargeld opnamen…
  Zo kun je het interen ten gevolge van hogere kosten en bevroren inkomens inderdaad ook uitleggen… :(

  Reactie door Heraclitus VII — donderdag 9 juni 2005 @ 3.19 uur

 43. Goede morgen. Wie de Belgische minister de Gucht persoonlijk wil bedanken voor zijn publiekelijke opmerkingen over onze j.p. kan naar onderstaand adres mailen.

  kab.bz@diplobel.fed.be

  Reactie door Gandalf — donderdag 9 juni 2005 @ 6.30 uur

 44. Ik heb best vertrouwen in de toekomst. Alleen geen vertrouwen in het beleid wat deze regering voert!

  Reactie door Chantal — donderdag 9 juni 2005 @ 8.33 uur

 45. 41. Paula, dit lag voor mij echt principieel. Ik had een stuk geplaatst, helemaal vanuit de dagelijkse praktijk van mijn werk, over collega´s die bedreigd en mishandeld zijn en misbruik van uitkeringen. Uiteraard heb ik geen seconde gesuggereerd dat DUS mensen met een uitkering de boel bedonderen, integendeel, ik had er bij gezegd dat natuurlijke het overgrote merendeel van die mensen volkomen integer en te goede trouw is. Desondanks is die bijdrage weggehaald, en dat gaf voor mij de doorslag bij al langer toenemende twijfel. Maar ik hoop dat het je heel goed zal gaan, Paula.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 9 juni 2005 @ 8.47 uur

 46. Joan, wil je alsjeblieft blijven? En geloof me, ik WEET wat je doormaakt. Ik heb dit zelf meegemaakt. Ben zelfs een tijdje geband hier. En toch kom ik terug. Ik zeg niets anders dan anders, ben ook niet veranderd in dat opzicht. Gewoon blijven proberen en doorgaan. Het zal wel vaker gebeuren. Er zijn veel meer mensen waar dit bij gebeurt. En dat is het HIER nog heilig. Moet je eens proberen een flintertje kritiek te spuien op het log van mevrouw de Senator. Die plaatst het gewoon helemaal niet. Daar reageer ik dus helemaal niet meer op. Die heeft haar eigen clubje aanhangers die het altijd met haar eens zijn. Als de SP vindt dat kritische opmerkingen ook hier niet meer kunnen, dan kunnen ze beter, in navolging van andere politieke fora, hun logs sluiten. Als ze dat niet willen, dan moeten ze ook kritiek durven krijgen en erop reageren met argumenten.
  Ja, je bijdrage was heftig. Nou, èn? Doe ik ook wel en anderen ook. Heb ik je voldoende argumenten gegeven om toch door te gaan? Ik hoop het. Tenminste, als DIT geplaatste wordt… :)

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 9 juni 2005 @ 9.09 uur

 47. Meningen kunnen ook mensen van elkaar verwijderen! Het zij zo!

  Reactie door e.krul — donderdag 9 juni 2005 @ 9.57 uur

 48. Maar als je een ieder in zijn waarde laat, komt je een in de richt van wederzijds begrip!

  Reactie door e.krul — donderdag 9 juni 2005 @ 9.59 uur

 49. richt=richting

  Reactie door e.krul — donderdag 9 juni 2005 @ 9.59 uur

 50. een, hoeft niet gelezen te worden

  Reactie door e.krul — donderdag 9 juni 2005 @ 10.00 uur

 51. Hallo Joan
  Ik heb begrepen dat je het hier voor gezien houdt?
  Dat vind ik erg spijtig, want jou bijdragen heb ik altijd als erg positief en ter zake kundig (door jou ervaringen) gezien.
  Niet begrepen worden en tegenslagen horen erbij, dat weet jij als geen ander.
  Uit ervaring weet ik dat een discussie waarbij men het voortdurend met elkaar eens is, géén discussie is, dus..
  Ook via mijn eigen web-log is een en ander mis gegaan, dat weet je, maar weerhoud mij er niet van om het t.z.t. weer te proberen. Je kan ook op dit log van Jan van alles verwachten. Ik zou zeggen, til er niet te zwaar aan.
  Groet Bert.

  Ps. Het is zeker niet de bedoeling om hier te proberen “wijs” te zijn maar ik schreef dit even vanuit mijn gevoel. Ik heb ten slotte alleen maar L.O. en L.t.s. ( dit laatste was een vrolijke noot.)

  Reactie door Gandalf — donderdag 9 juni 2005 @ 10.01 uur

 52. Beste Joan,

  Jouw bijdragen horen, samen met die van o.a. Lembeck en Olav, altijd tot degene die ik met de meeste aandacht lees.
  En mij is het ook wel eens overkomen hoor dat ik werd weggepoetst,soms schrijf ik wel eens wat idioots, dat ik denk: dat plaatsen ze never nooit, en soms post ik een uitgewogen stuk waar ik uren over heb nagedacht en dat verdwijnt. De wegen van de man achter de knoppen zijn soms ondoorgrondelijk. :)

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 9 juni 2005 @ 10.20 uur

 53. 1 mening hoeft niet gelezen te worden, uiteenlopende meningen wel!

  Reactie door e.krul — donderdag 9 juni 2005 @ 10.23 uur

 54. Hoi Lydia en Bert,
  Bedankt voor jullie aardige en steunende reacties. Ik zit nu op mijn werk en kan niet schrijven, want als ambtenaar gelden er nogal wat regels! Bij mevrouw de Senator heb ik inderdaad dezelfde ervaring gehad, Lydia, en het neerbuigende toontje waarbij toen werd uitgelegd, van wijze vrouw die alles wist naar dom onwetend sufferdje, waarom mijn reactie niet geplaatst zou worden, deed mij toen besluiten het dáár in ieder geval voor gezien te houden. Ik vind het op zich prima hoor, als er een discussie ontstaat wat wel of niet geplaatst wordt. Maar als de waarheid niet meer gezegd mag worden, en jullie kennen me goed genoeg om te weten dat ik heel genuanceerd denk, dat mijn hart helemaal ligt bij mensen die het moeilijk hebben in deze samenleving, maar dat maakt ze nog niét heilig, dan krijg ik het daar echt moeilijk mee. Nou, ik ga weer aan het werk. Wij hebben straks een sportdag, in ieder geval mooi weer!

  Reactie door Joan — donderdag 9 juni 2005 @ 10.24 uur

 55. p.s.: of waarheid, ik bedoel meer: óók een aspect daarvan. De SP zou óók moeten staan voor mensen die in de praktijk werken, vaak de gebeten hond zijn, terwijl het merendeel het hart op de goede plaats heeft zitten en juist probeert wat ze kunnen om het beleid zo sociaal mogelijk uit te voeren.

  Reactie door Joan — donderdag 9 juni 2005 @ 10.29 uur

 56. @40 Paula, welke van mijn sites doel je op!?

  Reactie door barend — donderdag 9 juni 2005 @ 14.11 uur

 57. @Webmaster

  Naar aanleiding van de hier ontstane ontroering over een niet-geplaatst stuk van Joan, vraag ik u, om toch even 1 2 3 keer na te denken alvorens een stuk te censureren.

  Als iets te grof is en verwijderd moet worden, dan stel ik voor, om dat te doen met een vriendelijk bericht of verzoek per email naar de weblogger toe en met opgaaf van reden.

  @Joan

  En ja; ik heb het ook wel eens meegemaakt, dat een stuk van me was verwijderd en werd gebanned. Eigenlijk zou je in beroep moeten kunnen gaan….ik ben tegen censuur, maar soms heb je ook van die weblog-gekken die de boel proberen te verloederen voor hun eigen plezier en daar moet je voor waken. Zou de webmaster per ongeluk op de verkeerde knop hebben gedrukt?

  Reactie door ReneR — donderdag 9 juni 2005 @ 15.59 uur

 58. @Joan
  Ik zou maar blijven a.u.b, anders gaat de hel tenslotte ook nog naar de verdoemenis.
  Ben ook al eens een geband geweest.
  Gebeurd iedereen wel eens.

  Reactie door Alex ander — donderdag 9 juni 2005 @ 18.20 uur

 59. @Joan,

  Beste Joan, ik zou het erg spijtig vinden als je dit weblog werkelijk verlaat. Heb je eigenlijk naar de precieze reden van de verwijdering van je bijdragen geinformeerd?

  Wellicht dat er iets heel anders aan de beslissing van de webmaster ten grondslag ligt dan wij denken.

  Hoezeer ik ook een hekel heb aan censureren en verbieden en je reactie voor 100% begrijp, hoop ik toch dat je je beslissing wilt herzien, gezien eenheid in deze barre tijden ons enige wapen is.

  Reactie door Jeroen — donderdag 9 juni 2005 @ 19.27 uur

 60. Ja en mischien moet je het suk gewoon weer opnieuw proberen te plaatsen. Kan zijn dat de webmaster even niet in de stemming was..

  Reactie door ReneR — donderdag 9 juni 2005 @ 20.32 uur

 61. Heb net hierboven een uitleg geplaatst van hoe het werkt, maar die wordt niet geplaatst.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 9 juni 2005 @ 20.50 uur

 62. Ik vind het heel erg dat een verhaal van een trouwe bezoeker weggehaald wordt! Er is altijd nog sprake van vrije meningsuitting! Graag zou ik willen weten van de webmaster waarom deze daartoe besloten heeft.

  Reactie door cynthia — donderdag 9 juni 2005 @ 21.11 uur

 63. De hel en de verdoemenis van stand.nl
  van de afgelopen weken.

  Nederland is voor de gek gehouden met de invoering van de euro
  Eens (86%)
  Oneens (14%)

  Het referendum over de Europese grondwet is een slecht idee
  Eens (29%)
  Oneens (71%)

  Minister Hoogervorst moet toegeven aan de huisartsen
  Eens (74%)
  Oneens (26%)

  De Europese Grondwet is goed voor Nederland
  Eens (31%)
  Oneens (69%)

  Verzekeraars krijgen te veel macht in het nieuwe zorgstelsel

  Eens (85%)
  Oneens (15%)

  Er moet vaker een referendum worden gehouden
  Eens (76%)
  Oneens (24%)

  We zeuren in Nederland te veel over de topsalarissen
  Eens (20%)
  Oneens (80%)

  Er moeten nieuwe verkiezingen komen
  Eens (63%)
  Oneens (37%)

  D66 moet uit het kabinet stappen

  Eens (68%)
  Oneens (32%)

  Joan moet vrijblijvend haar woordje kunnen doen. (tussentijdse poll)
  Eens (99.999%
  Oneens 0.001% (De webmaster soms?)

  Het is tijd voor revelatie (of zoiets)

  Reactie door Alex ander — donderdag 9 juni 2005 @ 21.20 uur

 64. @ Joan,

  Beste Joan, iedereen wil dat je blijft! Dat is toch veel belangrijker dan de mening van één webmaster?

  Reactie door Jeroen — donderdag 9 juni 2005 @ 21.38 uur

 65. Lief van jullie. Ik probeer terug te schrijven, maar word steeds niet geplaatst, terwijl ik toch geen opzienbarende dingen schrijf.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 9 juni 2005 @ 23.11 uur

 66. Nr. 66 is verwijderd. Was een zakelijk betoog. Is nu in zijn voor de tweede keer ooit bij mij gebeurd. Niet netjes, webmaster!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 10 juni 2005 @ 14.16 uur

 67. @Olaf Meijer # 66

  dat zijn nou de vruchten, die ook zo smaken op het andere weblog; waar je adhesie betuigingen ook geplaatst worden en ik met geen spelt ertussen mag komen, óók als ik iets heel objectiefs schrijf!

  Destijds zat je dit toe te juichen. Hoe smaken die vruchten nu of heb je de eed van “Hypocrytes” ook afgelegd? (met dank aan Lisette).

  Reactie door ReneR — vrijdag 10 juni 2005 @ 14.59 uur

 68. @ ReneR (67):

  Hou je nou nooit op met verdraaien van feiten en meningen? Ik heb nooit iets “toegejuicht”, zoals jij beweert. Ik heb alleen gezegd, dat ik het met Jan Marijnissen eens was, dat Anja Meulenbelt zelf haar beleid mocht bepalen wat betreft haar weblog. Zoals ik in het oorspronkelijke nummer 66 hier had gezegd: u moet een helder weblogbeleid maken, dat bekend maken, en vervolgens er de hand aan houden.
  Overigens gaat het bij mij om inhoudelijke bijdragen aan Anja Meulenbelts weblog, niet “adhesiebetuigingen”.
  Eerst de feiten kennen, voordat je maar wat roept, ReneR!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 10 juni 2005 @ 15.34 uur

 69. Rene r enne Olav :-)

  alweer ruzie aan et maken ;-) ???

  een aplaus aan de eerste van jullie twee die hier een draai aan kan geven zodat het een normale discussie word, zonder op de man te spelen,.. maar inhoudelijk met argumenten :-)

  Reactie door Patrick — vrijdag 10 juni 2005 @ 15.40 uur