Politie in actie!

Politie in actie!

Politie in actie!

Remkes heeft het zwaar. En terecht.

Dag en nacht voeren de politiebonden - in het kader van de Blauwe Belegering – actie voor zijn ministerie. De taken van de politie worden steeds belangrijker. Daarom hebben de dienders ook recht op goede arbeidsvoorwaarden. Bij veel CAO-onderhandelingen wordt het nu hard gespeeld, allemaal een uitvloeisel van de beslissingen van het kabinet Balkenende.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 16 juni 2005 :: 17.17 uur

30 Comments

30 reacties

 1. Ik heb iets tegen politie. Hoezo worden hun “taken steeds belangrijker” ? Waarom kunnen deze lui dag en nacht demonstreren, hebben ze daar een vergunning voor ?

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — donderdag 16 juni 2005 @ 17.50 uur

 2. loonsverhoging .oke !maar dan stoppen met het ,wegkijken, want bij de grote criminelen kijken ze graag de andere kant op .jammer maar een feit .eerst maar weer eens de straat op en je werk doen .en dan zien we verder .en natuurlijk die incompetente korpschefs op straat gooien !

  Reactie door texas henkie — donderdag 16 juni 2005 @ 17.56 uur

 3. @1
  Als anderen gaan demonstreren, dan worden ze opgepakt en als de politie zelf gaat demonstreren, dan krijgen ze ook nog gratis koffie, op onze kosten. Laat ze weer gaan werken!

  Reactie door Farshad Bashir — donderdag 16 juni 2005 @ 18.01 uur

 4. “Dag en nacht voeren de politiebonden – in het kader van de Blauwe Belegering – actie voor zijn ministerie.”

  hebben ze vakantie opgenomen ? staken ze ? Of zijn ze gewoon “aan het werk” ?

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — donderdag 16 juni 2005 @ 18.09 uur

 5. De politie staakt in hun vrije tijd: men offert ieder een vrije dag of nacht op om op te komen voor hun rechten. Deze mensen hebben ook gezinnen te onderhouden en doen wat eigenlijk heel Nederland zou moeten doen in deze barre tijden: de boel platgooien!

  Alle steun voor de politie, huisartsen, o.v.-medewerkers en anderen die het kabinet laten voelen dat het genoeg geweest is!

  Reactie door Jeroen — donderdag 16 juni 2005 @ 18.09 uur

 6. Voor wie wat meer informatie wil over de loonontwikkeling bij CAO-afhankelijken bij overheid en marktsector moet maar eens de site http://www.1meikomitee.net bezoeken.

  Reactie door Ed Sorrento — donderdag 16 juni 2005 @ 18.13 uur

 7. @5
  Mijn steun hebben ze alleen als ze ook opkomen voor ons. Maar meestal staan ze aan de andere kant als wij aan het demonstreren zijn…

  Reactie door Farshad Bashir — donderdag 16 juni 2005 @ 18.21 uur

 8. Ik heb eens gesolliciteerd bij de blauwe pet.

  Maar na nadere info gekregen te hebben, daar heel vlug vanaf gezien.

  Salariëring was naar mijn idee toen al beneden de maat (10 jaar geleden).

  Ben te kritisch en niet volgzaam genoeg om daar te kunnen fuctioneren, idem aangaande het leger, buitengewoon geworden wegens moeilijke plaatsbaarheid. Ik had alleen aangegeven dat ze meteen konden noteren dat ik totaalweigeraar was. 1 jaar studeren in de bajes was voor mij een welkom alternatief, maar mij niet gegund.

  Ik denk dat iedereen hier maar eens moet kijken.

  http://www.1meikomitee.net

  Gaan we allemaal actie voeren. Ja toch?

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 16 juni 2005 @ 18.34 uur

 9. @7, Farshad,

  Ik ben met je eens dat het functioneren en de integriteit van de politie in het algemeen wel te wensen over laat…

  Reactie door Jeroen — donderdag 16 juni 2005 @ 18.40 uur

 10. Ik wou vroeger ook graag politie agent worden, ik heb toch maar besloten om de lagere school af te maken.
  ;-)

  Reactie door Ronald — donderdag 16 juni 2005 @ 19.02 uur

 11. Over de politie:

  De stofzuiger maakt overal schoon, behalve op de plek waar hij zelf staat.

  :)

  Reactie door Jeroen — donderdag 16 juni 2005 @ 19.04 uur

 12. Ik heb een enorme pesthekel aan de politie, ik kan ze bijna niet als mensen zien, ik moet dan erg mijn best doen maar eh.. ze vinden zelf dat het een zware baan is, ik zie integenstelling tot andere mensen die wel werken veel uitgeslapen gezichten bij de politie. Het zal best zijn dat er zware onderdelen bestaan binnen het apparaat, het echte politiewerk, het ‘boevenvangen’, moord en sterfgevallen, hoewel die relatief weinig voorkomen mag dat werk best extra beloont worden maar van al dat kantoorwerk lijkt het me moeilijk moe te worden. 300 proces verbalen in een jaar… da’s misschien drie dagen typwerk.. wat doen ze de rest van het jaar…?
  Waar worden die lui zo ziek van behalve van zichzelf en hun belachelijke beleid waar iedere agent zich voor schaamt ‘s avonds in bed.

  Ze denken zeker dat ze iets meer zijn, nu ze het zelf iets minder krijgen zijn ze de eerste die letterlijk staan te klagen maar ondertussen wel van hun ‘medemens’ het vakantiegeld jatten met kloterige parkeerbonnetjes en andere lucratieve bezigheden …!!!

  Als het aan mij ligt mogen ze wel een stapje terug doen, de honden van de baas lopen net zo hard met een iets legere maag.. de schapen mennen.. pff..

  Reactie door Swell — donderdag 16 juni 2005 @ 19.33 uur

 13. @12, Swell,

  Ik ben met je eens dat er bij de politie nogal wat kaf onder het koren is. Misschien is het zelfs wel een foute “bedrijfscultuur”, met een structureel patroon van misdragingen, fraude en wanbeleid.

  Daarnaast vind ik dat menig agent er een beroerde, arrogante en regelmatig discriminerende houding jegens de burger op na houdt; sommigen lijken sociaal wat minder begaafd te zijn bij de politie!

  Laten we desalniettemin niet vergeten dat er ook legio agenten zijn die zich fantastisch inzetten; mensen met idealen en sociaal inzicht die bereid zijn je te helpen indien nodig.

  Reactie door Jeroen — donderdag 16 juni 2005 @ 19.57 uur

 14. 25 jaar loonmaatiging in Nederland is zo langzamerhand wel genoeg. Stoppen met die onzin.

  Reactie door Ed Sorrento — donderdag 16 juni 2005 @ 20.18 uur

 15. Dat politie actie voert is natuurlijk prima. Als ze maar niet ludiek of gezellig gaan doen. Er is niets zo verschrikkelijk als naar carnavaleske, in polonaise hossende politiemensen te moeten kijken…

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — donderdag 16 juni 2005 @ 20.22 uur

 16. Tuurlijk, voor eenieder is een rol weggelegd, van de een krijg je een goedaardige grom om van de ander een klap met een stok te krijgen… het is en blijft hetzelfde beest, het is de hond van de baas, behandel ‘m ook zo, zoals wij als schapen behandeld worden.

  Reactie door Swell — donderdag 16 juni 2005 @ 20.54 uur

 17. een ding die mensen hebben ook recht op staken,net als wij,ze doen het nog veelste rustig,laat ze landelijke akties gaan doen,bv geen bekeuringen meer voor een maand.
  en om eerlijk te zijn mischien hebben ze al 2 tot 300 euro meer in de maand,als een timmerman,maar ik verdien 480,000 euro per jaar,krijg overigens maar 28.000 euro,maar dat even ter zijde,maar ik hoor een fabrieks arbijder(voorbeeld hoor)ook niet zeggen he jij verdient al meer als ik dus hou op met staken ,
  dus politie ga gerust zo door en wat mij betreft VEEL harder,
  en de mensen bij het spoor als je gaat staken ,niets aantrekken van die paar gestrande reizegers,die zeuren nu,, weer staken ???hoe kom ik op school/werk,
  hee drop l#$%en dat is de bedoeling van staken ,
  als niemand er last van heeft dan hoef je ook niet te gaan staken,
  DUS staken,

  Reactie door ad — donderdag 16 juni 2005 @ 21.32 uur

 18. Ik heb jaren in het buitenland gewoond in een land dat het niet zo nauw nam met de mensenrechten. Over “foute” politie gesproken… Agenten in Nederland zijn echt de slechste niet hoor!

  Ik geef ze groot gelijk dat ze actie voeren. Het is een direct resultaat van de hard-op-hard beleid van dit kabinet. Nederland was ingedommeld in de Paarse jaren maar ze wordt weer wakker. Politie, brandweer, huisartsen, vrijdag alle treinverkeer plat, enz. Goed zo, ik hoop dat de arrogantie in Den Haag een beetje gaat zakken, nu. Dat men beseft, het KAN niet zo verder…

  Reactie door Anja — donderdag 16 juni 2005 @ 21.37 uur

 19. Heb geen respect meer voor die gasten en maar brullen…

  meer blauw op straat heeft zich vertaald in meer bekeuringen en controles. De veiligheid waar we het al zo lang over hebben is echter een andere soort veiligheid dan die waarvoor deze dienders veelal voor willen staan. Tegenwoordig moet een agent zijn “produktie quota” op de weg halen; voor hij naar huis mag. Justitie begroting heeft zijn doelen.

  Dus: brommertjes maar weer op de rolbaan zetten en gluren naar gordels die niet om zijn. Stoere lui; behalve als er echt stront aan de knikker is.

  Reactie door ReneR — donderdag 16 juni 2005 @ 22.31 uur

 20. Hopenlijk krijgen ze wat ze hebben willen. Maar ik zou graag zien dat er MEER bekeurd werd, René! Ik waag elke dag mijn leven met oversteken over zebrapaden waar de dames en heren automoblisten gewoon keihard doorraggen, pal achter of voor je langs. Ik zie mensen geen richting aangeven, zonder lichten rijden, door rood rijden, kleven. Alles waar de politiemensen bij staan te kijken en niets aan doen! Ze kunnen het extra geld zo bij die bekeuringen weghalen! Maar ze doen dus NIETS. Want ze moeten bezig zijn met de grote misdadigers. Nou, de kleintjes worden vanzelf wel groot, hoor, als je niets leert over grenzen en fatsoen. Ik dacht zelf meer in de tant van: voorkomen is beter dan genezen, maar mijn idee van de politie is zoals de drie aapjes: NIETS ZIEN, NIETS HOREN EN VOORAL NIETS ZEGGEN. En dat voorbeeld volg ik maar. Da’s een stuk rustiger!

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 16 juni 2005 @ 22.53 uur

 21. lm lembeck
  het probleem zebrapaden tip een tas met een zwaar ding er in en voor je houden wel op passen met je ledematen, ze stoppen toch niet maar hebben wel schade,en stoppen ze wel dan is het een ongelukje ,maar wel de politie er bij halen, als ze stoppen, krijgen ze ook nog een boete,het zelfde met het brommer/fietsen voor je deur gewoon een keer met de bezem naar buiten lopen,gelijk genezen,let wel met de fietsers bedoel ik dus niet de kleuters want die worden juist de dupe van dat spul die het normaal vinden om op de stoep te rezen :-)

  Reactie door ad — donderdag 16 juni 2005 @ 23.10 uur

 22. Het is toch raar hoe we door de politieagent te be(ver)oordelen steeds weer het beleid dat ze uitvoeren ontzien.
  Dat geldt voor elke bedrijfstak. Waarom spreken we altijd maar weer de uitvoerders aan en niet de regelneven en nichten die het bedrijfsbeleid uitstippelen? Ik heb zwaar medelijden met de werknemers bij Essent, bij de politie, in de zorg. Ik baal ervan dat de managers niet die aandacht verdienen die ze toekomt. Dus als je wat te klagen hebt….doe het dan bij de managers..pleaseeeeeee.

  Reactie door Alie Dekker — vrijdag 17 juni 2005 @ 0.01 uur

 23. Als bepaalde beroepsgroepen staken wordt er altijd geroepen hoeveel % erbij moet. O.k, 3,5 % erbij. Da’s mooi. Door een percentsgewijze loonsverhoging groeien de lonen ook steeds verder uit elkaar. Wat mij altijd weer opvalt, is dat er nooit wordt gezegd hoeveel men verdient. Schrijf dat eens op een spandoek, bijvoorbeeld: “IK VERDIEN NU 3000 EURO MAAR IK WIL ER 3,5% BIJ. Daar wordt altijd heel geheimzinnig over gedaan.
  Ik heb een WAO uitkering. Heeft staken zin voor mij? Waar is de solidariteit gebleven.
  Ik ben ook lid van het FNV. Stakingen met als doel salarisverhoging, gesteund door de bonden (waar ik dus lid van ben) heeft als effect dat door die salarisverhogingen ook de prijzen gaan stijgen. Dus ook de prijzen die wij met een uitkering betalen. Maar ik krijg er niets bij, sterker nog, ik kan straks naar de bijstand.
  Dus voor een beter Nederland graag het hele land plat en niet alleen voor bepaalde beroepsgroepen!

  Reactie door Gandalf — vrijdag 17 juni 2005 @ 7.00 uur

 24. ali(22)klagen bij de managers lost niets op .de politie moet zoiets van binnen uit doen .komt er weer z,on achterlijke(dure )controle .gewoon massaal ziekmelden .m.a.w geef een duidelijk signaal af aan je ,bazen , en de politiek ! p.s met dure contoles bedoel ik van die nachtelijke snelweg controles waar 150 dienders of meer aanwezig zijn en 15 boetes uitgedeeld worden .terwijl de grote criminelen zich kapot lachen .

  Reactie door texas henkie — vrijdag 17 juni 2005 @ 9.12 uur

 25. Meer geld voor die luie smurfen? Hou toch op!
  Door dat zooitje zelfingenomen egoistische klootzakken clubje moet is de bezem door heen.
  De politie is je beste vriend? Je kan ze beter te vriend houden want als je er een op zijn blauwe teentjes trapt heb je het hele bureau tegen je, dan hebben ze wel tijd voor je.
  Vooral het politibureau IJtunnel Amsterdam (motorpolitie) is een heel eng clubje.
  Ik zou zeggen schrijf maar eens een klacht over politie optreden naar de politiecommisie dan kom je er wel achter waar ze het wel druk mee hebben.

  Reactie door rommel — vrijdag 17 juni 2005 @ 10.01 uur

 26. Als je als minister zelfs de politie tegen je in het harnas jaagt, dan wil dat wel veel zeggen.
  Politieagenten zijn gezagsgetrouwe mensen die niet gauw tegen de overheid ingaan. Dat is inherent aan politie (maar ook aan mareschausee en het leger). Als die staken, wil dat wat zeggen!

  Reactie door Jan Breur — vrijdag 17 juni 2005 @ 11.21 uur

 27. @26

  Hoezo zelfs? Is het niet al voldoende dat de _bevolking_ in opstand komt tegen het regime?

  Ik zie trouwens ook niet zo waarom de taken van de politie steeds belangrijker worden. Ze hebben belangrijke taken, dat wel, maar hun taken zijn nu echt niet belangrijker dan vorig jaar of tien jaar geleden.

  Ze hebben net als een ieder recht op goede arbeidsvoorwaarden, dus ik vind het prima dat ze daarvoor op komen.

  Maar goed, wie gaat de eventuele verhoging van de beloning van de sterke arm betalen? Waar zou dat geld vandaan moeten komen? Belastingverhoging, verhoging van het aantal bekeuringen?

  Reactie door Fjodor — vrijdag 17 juni 2005 @ 13.04 uur

 28. [...] . Ja ik bedoel de “rode” heer Marijnissen welke het met een ieder in Nederland goed voorheeft. Zijn probleem is echter dat hij nooit met oplossingen komt en al [...]

  Pingback door Yo-han… » Blog Archive » Doe mij maar LPF… .nl — vrijdag 17 juni 2005 @ 16.03 uur

 29. Tsja, Yo-han, misschien moet je iets beter je best doen.

  Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 17 juni 2005 @ 16.20 uur

 30. Politie mensen hebben net als wij het recht om te staken. Er vallen meer verkeersdoden dan wat voor andere reden dan ook. Logisch dat dit gecontroleerd wordt. Iedereen moet zich gewoon aan de regels houden. Politie mensen doen het werk dat hen wordt opgedragen en als je het anders wilt zien, moet je bij justitie zijn. Makkelijk voor iedereen om de politie als mikpunt te kiezen. Ik lees nooit wat over bouwvakkers die slecht werk afleveren. Moeten we dan alle bouwvakkers afzeiken?

  Reactie door martijn — donderdag 21 juni 2007 @ 22.40 uur