59% wil nu verkiezingen

Maurice de Hond: ‘Onderzoek gehouden na het sluiten van het compromis over de WAO laat zien dat de positie van de regering en premier slecht is. Als er nu een Referendum gehouden zou worden over de vraag of er snel verkiezingen voor de 2e Kamer zouden moeten komen stemt 59% voor. En op de vraag of Balkenende premier zou moeten worden van een volgende regering antwoordt 19% bevestigend en 75% ontkennend!’

(Oh ja, van de SP-aanhang wil 96% nu verkiezingen.
0% wil dat Balkenende een derde termijn krijgt.)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 22 juni 2005 :: 22.06 uur

76 Comments

76 reacties

 1. Nog 22 maanden te gaan….dan komt er een grote ommezwaai in Nederland….2007

  Ik tel de maanden af….

  Reactie door chrisinactie — woensdag 22 juni 2005 @ 22.18 uur

 2. Dan word het onderhand tijd om de draaiboeken klaar te maken om alle balkenende “prestaties” terug te draaien.

  Reactie door Jansonius — woensdag 22 juni 2005 @ 22.26 uur

 3. Ik zal blij zijn als dit clownscircus wat voor regering door moet gaan vertrekt in 2007. Zelden heb ik zo’n erge regering meegemaakt als deze.

  Maar het ergste is dat het de huidige machthebbers geen moer interesseert wat de burger vindt. Zolang die niks zegt gaan ze gewoon door. Ik hoop dat men in 2007 verstandiger zal stemmen want nog een keer zo’n kabinet als deze zal veel mensen de afgrond in duwen vrees ik.

  Reactie door dj digital — woensdag 22 juni 2005 @ 22.31 uur

 4. Waar halen ze godsnaam nog die 41% vandaan?

  Reactie door Beste Kerel — woensdag 22 juni 2005 @ 22.40 uur

 5. Tijd voor een wetsvoorstel, dat indien gedurende X maanden een neergaande vertrouwenslijn lijn van gemiddeld X procent aanwezig is, er herverkiezingen komen?

  Kortom, democratie en die manier gelijk een doorlopend referendum.

  Politiek a la carte.
  Maar of dit nu de manier is…?

  Reactie door Barend — woensdag 22 juni 2005 @ 22.41 uur

 6. Wachten duurt lang. We moeten nog twee jaar wachten. In die tijd kan er van alles gebeuren en is het heel goed mogelijk dat de huidige coalitiepartijen zich zo weten te verkopen dat de mensen er opnieuw in zullen trappen. CDA stemmers zijn trouw en VVD stemmers ook. We moeten het hebben van al die mensen die niet gaan stemmen. DIE moeten we langzaam warm gaan maken dat ze WEL moeten gaan stemmen. Alleen moet je ook daarin niet te vroeg pieken, anders wordt het glad weer vergeten. Maandje of drie voor de verkiezingen met een hele goede campagne komen en alle zeilen bijzetten. Stel dat de SP een kwart van alle leden aan het campagne voeren krijgt! De deuren langs, overal aanbellen en proberen de mensen te overtuigen. Dan maar op de Amerikaanse manier een beetje. Tegen die tijd, als mijn gezondheid het toelaat, wil ik hier in mijn wijk daar best aan meedoen. Samen met iemand van Turkse of Marokaanse afkomst. Soms is het makkelijker mensen te overtuigen als je ze kunt benaderen in de moedertaal.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 22 juni 2005 @ 22.50 uur

 7. Word een beetje moe van al dat referendumgezever. Gewoon nog even de kaken op elkaar, jongens! En inderdaad: misschien komt er een omslag. Maar wat voor coalitie moet dat dan worden?

  Reactie door woody — woensdag 22 juni 2005 @ 23.00 uur

 8. zeer verondrustend dat 96% van de s.p aanhangers nu verkiezingen willen !!!! waarom nu nieuwe verkiezingen .laat de burgers eerst maar eens goed genaaid worden door dit kabinet .dan komen ze er achter waarom destijds de s.p ,overal tegen was,en ik ben benieuwd of die 96% ook mee wil werken aan de campagne .ik ken er nog te veel die de s.p leuk vinden maar de buurman mag het niet weten . dus nog lekke ff wachten .de s.p is een prachtige partij met veel bevlogen mensen .maar laat de burger maar voelen dat ze destijds strategisch wilden stemmen op het achterwerk van bos .

  Reactie door texas henkie — woensdag 22 juni 2005 @ 23.02 uur

 9. @1 Ik durf al te beweren dat die ommezwaai naar winst voor de SP gaat zich al manifesteren bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006, als voorbode voor de 2de kamerverkiezingen in 2007. Nu maar hopen dat de kiezer niet vergeet in 2007 welke ellende dit Balkenbende kabinet hun heeft bezorgd of weer strategisch gaat stemmen zodat de zetelwinst voor de SP weer verdampt.

  Reactie door Jules Timmerman — woensdag 22 juni 2005 @ 23.16 uur

 10. Het is toch schandalig, nog 18% ofzo die vertrouwen in het kabinet heeft, meerendeel die liever ziet dat het kabinet oprot, ook niet verwonderlijk als je weet wat de Nederlandse bevolking (en vooral de zwakkeren) aandoen.

  Als de SP samen gaat werken met b.v. groenlinks of pdva ok, maar alleen door harde voorwaarden te stellen, zoals aanpakken van problemen in de zorg, etc.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 22 juni 2005 @ 23.18 uur

 11. Flinke kerel, die deze regering van hun stoel krijgt.
  Wat er ook gebeurt ze zijn niet weg te branden.

  Reactie door johanna — woensdag 22 juni 2005 @ 23.41 uur

 12. Hoe ongelovig ben je als je, net als Balkenende, keer op keer blijft zeggen dat dit slechts peilingen zijn en probeerd dit maar te nuanceren. Keer op keer wordt gezegd dat het allemaal wel mee valt en dat deze cijfers een vertekend beeld vormen. En ergens zal er ook wel een onnouwkeurigheid zijn, maar niet bij ieder onderzoek. Laat JP een zelfde conclusie trekken als Gerard Schreuder, blijkt bij de volgende verkiezingen (gemeenteraadsverkiezingen 2006) weer dat de meerderheid de coaltie niet steunt, evenals ook met de Europese grondwet het geval was en met de Europese verkiezingen. Laat JP dan zijn conclusie trekken en op zoek gaan naar een WW uitkering (voor zo ver dat nog mogelijk blijft)

  Reactie door KustersJR — woensdag 22 juni 2005 @ 23.44 uur

 13. #6 Samen met iemand van Turkse of Marokaanse afkomst. Soms is het makkelijker mensen te overtuigen als je ze kunt benaderen in de moedertaal.
  Handig die integratie, toch leuk om te weten dat dat gelukt is.
  #7Maar wat voor coalitie moet dat dan worden?
  Ja inderdaad met al die ‘nieuwe’ parijtjes erbij zal het toch tot een versnippering leiden en wat voor combinatie krijg je dan.

  Daar komt bij, stel dat we een totaal ander kabinet krijgen (kan haast niet anders, open deur intrappen) kunnen die een hoop van die domme regeltjes terugdraaien.
  Iets wat geprivatiseerd weer terug naar staatbedrijf brengen.
  Van mij mag het, het energiebedrijf, het gas, water en noem er nog maar een paar.
  Maak er maar stichtingen van zonder winstoogmerk dan is het voor ons burgers pas interessant.

  Reactie door HAC — woensdag 22 juni 2005 @ 23.44 uur

 14. Niet alleen in de zorg, maar op vele fronten zal er stevig gerestaureerd moeten worden. Ziekenfonds, graaicultuur, huur liberalisatie, heel het sociale stelsel, en ik stel de toekomstige regering voor, om eens in de Scandinavische landen te kijken hoe ze het daar doen. Alle afbraak bezigheden van het huidige kabinix, kunnen ongedaan gemaakt worden, maar dit zal een harde dobber worden.
  Het blijft me overigens verbazen hoe het allemaal maar door kan gaan. De ene wet is nog niet doorgedrukt, of de andere volgt, en we pikken het allemaal. Energie gaat weer omhoog, de brandstof aan de pomp gaat weer omhoog, dit gaat omhoog, dat gaat omhoog, en we pikken het allemaal. Dit kabinet moet gister naar huis.
  Nu heb ik best pech gehad de laatste 2 jaar, maar ik zie gevallen om me heen, waardoor ik me schaam. Schaam, omdat ik zo kwaad ben geweest wat er met mij gebeurde, maar het kon dus nog erger. Als God bestaat volgens een groot gedeelte van het kabinet, vraag ik me af waar zij in hemelsnaam dit on Christelijk en a-sociaal gedrag vandaan durven te toveren

  Reactie door Redstar — woensdag 22 juni 2005 @ 23.46 uur

 15. Wachten duurt altijd te lang!
  @14, heb je naaste lief als je zelf!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 23 juni 2005 @ 0.14 uur

 16. Mischien zal de S.P. dit rovershol-kabinet later wel erg dankbaar zijn vanwege de vele behaalde zetels. Tot die tijd zit er niks anders op dan flink doorsparen (indien mogelijk) en creatief overleven qua budged.

  Reactie door ReneR — donderdag 23 juni 2005 @ 0.29 uur

 17. Vriendschap is een illusie – Het Goede Doel – Een dun laagje chroom.,

  Zo gaat dat met de vroomheid van jpb en de geus ook.

  Jezus: Tegen de moordenaar naast hem “Heden zult gij met mij in het Paradijs zijn”.

  De Kerken : “Hij is gekruisigd,gestorven,begraven en nedergedaald ter helle!”

  De Kerken overdrijven en liegen dus, net zoals de geus en balkende alles overdrijven.,
  natuurlijk met de beste bedoelingen voor de mensen in het land.,

  net iets te mooi, en dus niet geloofwaardig.,ze zijn totaal niet geinteresseerd in de mensen in het land.

  Gewoon gierig en bang om nu toe te geven dat ze het zaakje aan het flessen zijn.

  Als ze er met hun poten af gebleven waren ,dan had het zaakje nog veel beter gedraaid, maar dat kunnen ze niet,

  Sommigen kunnen niet van de telefoon afblijven ,hun kunnen niet van het veranderen afblijven, overal zal en moet het jpb stempeltje op.,

  ook al leidt het tot verrotting.

  Reactie door Jansonius — donderdag 23 juni 2005 @ 0.45 uur

 18. Ik gun Balkenende NOOIT meer een termijn.

  Reactie door wreker — donderdag 23 juni 2005 @ 0.46 uur

 19. Ik lees zojuist ook de uitslag in de Telegraaf die rept van 60% van de kiesers die geen vertrouwen meer heeft in dit Kabinet.Al eerder heb ik op jouw weblog gesteld dat Balkenende de nederlandse kiezer bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen ons bedrogen heeft. Blunder na blunder maakt dit Kabinet (Ook Dekker heeft haar plannen er doorgekregen), de Geus zijn AoW-plannen, Hoogervorst het nieuwe Zogstelsel en waarom? Niemand die in het Kabinet zit wil verkiezingen, Zij weten donders goed dat het CDA,de VVD rn D66 een flink pak op hun donder krijgen. Het is zeker dat bij volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer Balkenende NIET terugkomt en ook nooit meer terug komt. Wat een waardeloos Kabinet hebben wij. De SP aan de macht!
  Een voorproefje hiervan, verwacht ik bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen.

  Reactie door JE. Mulder — donderdag 23 juni 2005 @ 1.42 uur

 20. Goed idee! Gemeenteraadsverkiezingen!
  Vanaf nu gerekend moet dat een reuze worp worden in maart 2006.

  Optimistisch campagne voeren vanaf nu:

  Als maart roert zijn staart,
  wordt uw stem weer wat waard!
  Stem dus niet zo gedwee,
  maar kies bewust voor SP !

  Reactie door Madelief — donderdag 23 juni 2005 @ 3.01 uur

 21. Wat heeft wreker van @18 dan de vorige keer gewroken?

  Reactie door Marco — donderdag 23 juni 2005 @ 3.30 uur

 22. Het gaat nog lang niet slecht genoeg, het gros van de makke schapen is te dom, te lui en te apatisch om iets te ondernemen.

  Kunnen we niet wat Frans bloed in de ingeslapen massa pompen, dan was het niet zo gemakkelijk geaccepteerd, waar de regering nu lachend mee wegkomt.

  Het wachten is op de eerste steen, liefst voor 2007.

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 23 juni 2005 @ 7.09 uur

 23. nu het was gisteren

  Reactie door dominee — donderdag 23 juni 2005 @ 7.22 uur

 24. Goede morgen,
  Héél langzaam wordt Nederland wakker. Ik bedoel politiek gezien.
  Het logische gevolg van dit rampen kabinet is, dat ook héél langzaam de solidariteit groeit, maar die is nog lang niet groot genoeg. Nederland moet één grote proteststaking houden, als duidelijk signaal naar deze regering toe omdat ze zijn vergeten dat ze er voor ons zijn en niet andersom. Organiseer een platform: NEDERLAND PLAT. Met oppositiepartijen en maatschappelijke organisaties. Het moet toch mogelijk zijn om met iedereen die tegen dit kabinet is de handen ineen te slaan! Tegen de kruisraketten kon het ook.

  De houding van de bonden m.n. het FNV in deze, is zeer teleurstellend. Na het advies om voor de EU grondwet te stemmen en nu de uitspraken over de WAO kwestie denk ik er over om mijn lidmaatschap op te zeggen. Ik maak op dit moment gebruik van de bond omdat ik herkeurd word, maar ik doe het verder wel alleen. Ik zie wel waar het schip strand.

  Ik word héél langzaam een beetje misselijk.

  Reactie door Gandalf — donderdag 23 juni 2005 @ 7.38 uur

 25. @12
  Het zijn maar peilingen… jaja… Vandaar dat ze het zo benauwd kregen bij de referendum peilingen… Dan stellen ze ineens wel wat voor. Zolang het over hun eigen functioneren gaat zijn peilingen maar peilingen…

  Reactie door Yvo — donderdag 23 juni 2005 @ 7.50 uur

 26. Bijna 60 %. Dat is echt veel. Maar ik zie de heren en dames van BII eerder nog harder naar de achterkamertjes hollen om lastige kwesties (WAO, publieke omroepen, ed) te bedisselen dan nieuwe verkiezingen uitschrijven.

  Helaas.

  Reactie door Renske — donderdag 23 juni 2005 @ 8.28 uur

 27. Ach waar maken jullie je druk om, de liberalisering is toch niet terug te draaien, dit zou zoveel geld gaan kosten dat nederland failliet zou gaan.

  Reactie door Ronald — donderdag 23 juni 2005 @ 8.33 uur

 28. Tsja…

  Zij hebben de macht, die willen ze houden
  Rechtvaardigheid kennen zij enkel als waan

  Reactie door Jan Breur — donderdag 23 juni 2005 @ 8.36 uur

 29. Het is een utopie te geloven, dat met een neiuw kabinet, alle sociale zekerheid weer terug zal komen. Die wetten zitten vastgetimmerd en niet gemakkelijk administratief weer terug te draaien. We kunnen alleen maar hopen op een volledige teloorgang van VVD, CDA en D66, zodat die geen al teveel stemmen meer in de 2e kamer zullen krijgen. En vooralsnog ziet het er daar niet naar uit.
  Iets verder terug werd de suggestie geopperd, dat we ons als makke schapen naar de slachtbank laten leiden. Logisch het zijn ook de zwakste, niet georganiseerde groepen in onze samenleving, die gepakt worden. Zo sluw is dit kabinet wel, een WAO er of uitkeringstrekker, bejaarde of kind kan niet staken en heeft geen bond achter zich staan. Ook ontbreekt het vaak aan moed om de barricade op te gaan. Uberhaupt dat hielp in de jaren zeventig toch ook niet?
  Iedereen slikt en pikt, met in het achterhoofd, ze zullen wel verdwijnen. Geloof me, dit is nog maar het begin, we zitten in een tijdperk, waarin niemand nog solidair is.

  Reactie door gerda — donderdag 23 juni 2005 @ 8.39 uur

 30. Misschien kan Nederland zijn geweldige WAO systeem naar het buitenland exporteren. Dan kan het kabinet zich op de borst slaan en beweren toch nog alle financiële problemen te hebben opgelost.

  Reactie door reint — donderdag 23 juni 2005 @ 8.41 uur

 31. 27 Ronald

  Nou en Nederland failliet,men heeft tot ander half maal modaal al failliet verklaard,deze mensen hebben toch niets meer te verliezen.

  Laat dan de hele boel maar op de fles gaan en willen de echt rijken de dans ontspringen door te verhuizen of hun geld weg te sluizen,gewoon de hele boel confisqueren.

  Dan eten ze teminste allemaal van de zelfde voedselbank.

  Reactie door Beste Kerel — donderdag 23 juni 2005 @ 8.50 uur

 32. @Beste Kerel, de rijken hebben hun geld toch al lang in het buitenland, dus confisqueren zal niks uit halen.
  En van de PVDA hoef je ook niks te verwachten want die wouden deze bezuinigingen ook al toen ze aan het onderhandelen waren met het CDA.

  De volgende Coalitie zal PVDA/CDA zijn en het beleid zal vrolijk weer 4 jaar voortgezet worden.

  Reactie door Ronald — donderdag 23 juni 2005 @ 9.03 uur

 33. @ Ronald 32

  Ik ben bang dat je gelijk hebt, maar ik zal me keihard inzetten om dat niet te laten gebeuren.

  Reactie door Jan Breur — donderdag 23 juni 2005 @ 9.09 uur

 34. @Jan Breuer, dat zal vechten tegen de bierkaai zijn, de vaste (lees trouwe) kiezersaantallen van het CDA, PVDA en VVD zijn alleen al genoeg om een coalitie te vormen, hoe slecht het ook gaat in nederland.

  Reactie door Ronald — donderdag 23 juni 2005 @ 9.15 uur

 35. nederlanders zullen eerst eens goed moeten nadenken over hoe ze nederland en hun leven zien in de toekomst .willen ze geld blijven lenen bij scheringa ,wonen in nederpoort ,met 2en 80 uur per week werken voor mooie spulletjes en ondertussen hun kinderen dumpen in een opvang fabriek ,het (onnodige)consumeren boven het milieu stellen ,hun ikke,ikke ikke, mentaliteit willen behouden .(ga dan naar het beloofde land van sjors boes)of willen we een socialistische maatschappij met plaats en respect voor de (mede)mens ,en onze kinderen weer ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen ,en leren dat natuur en leefmilieu belangrijker zijn dan de zoveelste (leegstaande )fabrieks en kantoorpanden langs de snelweg .want de meeste nederlanders denken dat ze de afgelopen 15 jaar rijker zijn geworden .maar ze hebben slechts hun bazen puissant rijk gemaakt .of zijn we de euro al weer vergeten .

  Reactie door texas henkie — donderdag 23 juni 2005 @ 9.16 uur

 36. Bescherm de nederlanders tegen de beesten, dat is mijn motto. Elke vorm van bestaansrecht voor de zwakkeren wordt je door deze minimahaters ontnomen.Alles wordt je afgepakt, je eigenwaarde, je trots, je bestaansrecht, je nog te bezitten 10 eurocent(nog veel te veel).Ze zouden je het liefst als achsterangsburger het land uittrappen. Beesten hebben een jachtinstinct, en wij zijn de prooi. Het jachtseizoen is geopend.

  Reactie door de rode pimpernel — donderdag 23 juni 2005 @ 9.21 uur

 37. @Texas Henkie, wat ga jij dan doen als de Nederlanders GEEN sociale verzorgingsstaat willen hebben?

  Reactie door Ronald — donderdag 23 juni 2005 @ 9.31 uur

 38. @Ronald 34

  Misschien, maar ik weiger de handdoek in de ring te gooien. Om een oud SP-motto maar weer eens uit de kast te trekken:

  Durf te strijden, durf te winnen

  Reactie door Jan Breur — donderdag 23 juni 2005 @ 9.32 uur

 39. (37) 20 verdiepingen op het pieter baan centrum laten bouwen .en 50 miljard extra geld naar de geestelijke gezondsheids zorg .

  Reactie door texas henkie — donderdag 23 juni 2005 @ 9.36 uur

 40. (37) 20 verdiepingen op het pieter baan centrum laten bouwen .en 50 miljard extra geld naar de geestelijke gezondsheids zorg .

  Reactie door texas henkie — donderdag 23 juni 2005 @ 9.40 uur

 41. @Texas henkie, hehehehe, je kan altijd nog verhuizen naar Noord-Korea of Cuba

  Reactie door Ronald — donderdag 23 juni 2005 @ 9.52 uur

 42. @39 Texas Henkie, heb je al een rekening ervoor openstaan?
  Ik wil meteen 5 euro storten om een onmiddelijke begin te maken.

  Reactie door Bo Tor — donderdag 23 juni 2005 @ 10.18 uur

 43. Het enige vervelende van nu verkiezigen houden, zou zijn dat types als Wilders een kans krijgen. Wat dat betreft is het denk ik beter om nog even te wachten, deze eendagsvliegjes verdwijnen vanzelf weer. Maar dan gelijk wèg met die aso-hap en een sociaal kabinet!

  Reactie door Lucide — donderdag 23 juni 2005 @ 10.18 uur

 44. @41 (Ikke,Ikke,Ikke) Ronald (Ikke,Ikke,Ikke’ / eerste consult zal altijd gratis zijn!
  Laat niet varen, gebruik het.

  Reactie door Bo Tor — donderdag 23 juni 2005 @ 10.19 uur

 45. @Bo Tor, ikke ikke ikke?
  Ga dat ff uitleggen aan iemand verderop in mijn straat die in de WAO zit door overmatig DRUGSgebruik, daar wens ikke niet voor te betalen.
  Als iemand door een ziekte waar hij zelf niks aan kan doen in de WAO zit, prima, daar wil ik wel aan mee betalen.
  Als iemand in de WAO zit door eigen toedoen dan regelt ie het zelf maar.
  Als iemand door andermans toedoen in de WAO zit dan verhaalt ie de kosten maar op de dader.

  We moeten in dit land onderscheid maken tussen de mensen die in de WAO komen door een ziekte en mensen die door andermans of eigen toedoen in de WAO komen, de laatste catagorie zoekt het zelf maar uit, de enelaatste catagorie plukt de dader maar kaal en de eerste catagorie moet gewoon een normale uitkering krijgen.

  Reactie door Ronald — donderdag 23 juni 2005 @ 10.29 uur

 46. CDA wil meer kerncentrales…nog meer kernafval…nog een extra reden voor hun komende forse zetelverlies…

  Reactie door Johnito — donderdag 23 juni 2005 @ 10.51 uur

 47. Ja daar schrik ik van, inderdaad zal het volgende kabinet bestaan uit CDA, VVD en PVDA, want al wordt de SP nog zo groot er zal nooit een regeringsovereenkomst worden bereikt. PVDA heeft ook al jaren de kiezers bedrogen, ze heulen nu mee met het kabinet, is nu al toenadering merkbaar. We zitten in een web, waar niet meer uit te komen is, we gaan allemaal naar de kloten. Alleen de rijken zullen rijker worden, tweeverdieners moeten straks ook naar de voedselbank. Ze maken de lasten steeds zwaarder. Alleenstaanden kunnen waarschijnlijk helemaal creperen, als je niet gelooft heb je helemaal pech, want dan kun je je ook niet wenden tot de hulp van de kerk. De 30er jaren waren nog heel rijk, vergeleken bij de komende tientallen jaren.

  Reactie door gerda — donderdag 23 juni 2005 @ 10.52 uur

 48. In navolging van Bush wil nu ook het CDA meer kernenergie,.

  De wereld zal door de hebzucht en het egoisme van mensen ten ondergaan.

  Mens en dier en moederaarde zijn verworden tot handel en marktwerking.

  Reactie door e.krul — donderdag 23 juni 2005 @ 10.59 uur

 49. jezus zei soms mooie dingen: jaag de handelaren uit het huis van mijn vader!

  Reactie door e.krul — donderdag 23 juni 2005 @ 11.02 uur

 50. Met negativiteit kom je niet uit de circel van de neerwaartse spiraal….. Juist door te geloven dat het gaat veranderen in positive zin. Worden er de juiste keuzes gemaakt.
  Ik geloof er in dat er een sociale ommezwaai plaats vind in 2007.
  Hoe meer mensen hierin geloven hoe groter het aantal mensen dat de juiste beslissingen maken om deze ommezwaai te bewerkstelligen.
  Het doem denken kom je er niet.
  Juist door in je doel te geloven kom je er wel!

  Reactie door chrisinactie — donderdag 23 juni 2005 @ 11.12 uur

 51. Het is duidelijk dat het neo-liberaalbeleid zijn hoogste punt heeft bereikt.
  Liberalisme gaat altijd “ten koste van” en nooit “samen met”.
  Het volgende kabinet zal daarom een sociaal kabinet moeten zijn.
  En dat kabinet heeft dan een duidelijke, maar heel moeilijke taak.
  Want vergis je niet, – alles wat door Lubbers, Kok en Balkenende is teweeggebracht, draai je niet in een handomdraai terug!
  Dus, als er een (te verwachten) kiezers overwinning voor het sociale front komt, is dat natuurlijk een leuk begin, maar het herstel zal nog heel wat tijd kosten.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — donderdag 23 juni 2005 @ 11.13 uur

 52. Alle goede dingen hebben tijd nodig om tot bloei te komen!

  Reactie door chrisinactie — donderdag 23 juni 2005 @ 11.15 uur

 53. @ 8 Texas Henkie.
  De mensen worden nu wel genaaid, maar de effecten zijn pas na jaren zichtbaar. En dan is het te laat.
  Als straks de rapportages op Nova komen dat invalide oude bouwvakkers in de rij staan bij de gaarkeuken omdat ze volgens de arbeidsdeskundige wel nog bonsaiboompjes kunnen verzorgen, maarja, daar is niet zoveel werk in, dan zullen de Nederlandertjes even verontwaardigd zijn als de Nederlander die nu hun moeder ziet uitdrogen in een verzorgingstehuis.

  In zijn algemeen hoop ik dat we een links kabinet krijgen, maar ik hoop niet dat ze de privatisering teruggraaien.
  Wel moeten ze de voorwaarden aanscherpen. Salaris niet meer dan de minister-president, gratis lijnen voor klachten, snelle en goed toegankelijke klachtencommissies en niet dit gezeik dat je eerst tien klachten op papier moet sturen voordat ze in actie komen, afsluitingen mag alleen na advies van een overheidsorgaan. Zware boetes op mismanagement. Ik geloof in een bundeling van krachten. Het bedrijfleven kan zeer innovatief zijn en producten en/of diensten op een hoger niveau brengen.
  Het bedrijfsleven moet weer gaan concurreren, meer aandacht geven aan medewerkers dan aan aandeelhouders, en het topmanagement moet weg. Laat ze maar naar de VS gaan. Als ze dit willen. Mogen ze Bill Gates van de troon stoten. De topmanagers brengen ook geen voorspoed, dat hebben we nu wel gezien.

  Een tweede wat de regering moet doen is het makkelijker maken om jonge ondernemers in contact te brengen met oudere, gepensioneerde ondernemers. Soort business angels model, waar de succesvolle ondernemers met een gunstig tarief geld kunnen investeren in nieuwe ondernemingen zodat een gedeelte van het risico gedragen wordt door overheid, investeerder en starter. Wel zal er goede business plannen moeten liggen. Als het bedrijf dan succesvol is dan mag het belastingtarief wat verhoogd worden. Of dit kan via een belasting voordeel voor enkele jaren, die later weer terugbetaald moet worden. Mogelijkheden genoeg.
  De stevigheid van de economie op lange termijn hangt af van de hangt af van de efficiëntie van de kraamkamer. En gemotiveerde ondernemers, en niet van gezapige graaiers, die ouder concepten nieuw leven in blazen.
  Samengevat moeten we meer gebruik maken van het potentieel van de mensen. Het is onverteerbaar dat mensen werkeloos zijn en in de fanfare een heel concour organiseren.

  Ik wil graag een kabinet dat streng maar rechtvaardig is. Een ander voorbeeld is dat mensen na hun 65 nog mogen doorwerken, maar meer op scholen en opleidingen als praktijkleraar of mensen begeleiden op een stageplaats. Waar ze hun vak doorgeven aan jonge mensen voor één of twee dagen twee week. Ik denk dat dit goed is voor de jonge mensen en de oudere. Wij schrijven onze zeer waardevolle medewerkers direct af. Dit is sonde.

  Reactie door alexander — donderdag 23 juni 2005 @ 11.23 uur

 54. @45 mee eens Ronald. Als we consequent moeten handelen, dan zou met de TABAKROKERS moeten beginnen , want dat blijft nog steeds de grootste verslaving in onze maatschapij.
  Als die de kosten gaan dragen voor de verscheidene gevolgen van hun verslaving zal de ziekteverzuim omlaag gaan en de gezondheidszorg weer betaalbaar worden.

  Reactie door Bo Tor — donderdag 23 juni 2005 @ 12.13 uur

 55. @Bo Tor, daar heb je gelijk in, een beter voorbeeld daarvan is de snelheid’s limiet in Duitsland.
  Je mag harder als 130 (op sommige snelwegen) rijden, maar als je bij een ongeluk betrokken raakt ben je altijd schuldig (ook al kan je er zelf niks aan doen).
  Dus dan is het je eigen keus en evt daaruit volgende consequentie’s voor eigen rekening.

  Als ik in nederland 200 rijd en een ongeluk overleef en in de WAO beland draait de maatschappij daar voor op en dat is oneerlijk t.o.v. van de mensen die buiten hun schuld om in de WAO terecht zijn gekomen en daardoor weer hun uitkering zien dalen.

  Reactie door Ronald — donderdag 23 juni 2005 @ 12.41 uur

 56. @55, het is waar wat je zegt met een kleine aanpassing: dat de mensen die de autoongelukken ,alleen door de veel te hoge snelheid – geen andere factoren, zouden kunnen veroorzaken statistisch een stofje aan kosten voor de maatschappij meebrengen in vergelijking met de groep rokers. Wel blijven de hieraan gebonden kosten enigzins verborgen.

  Ik heb ooit een schatting kunnen zien en het liep in de miljarden!

  Helaas praat niemand erover.

  Reactie door Bo Tor — donderdag 23 juni 2005 @ 12.51 uur

 57. Ik wil geen verkiezingen, het risico dat Wouter Bos meer in beeld komt, is mij te groot.

  Reactie door Paul Geveke — donderdag 23 juni 2005 @ 12.55 uur

 58. @56, het ging niet om de aantallen, maar om het principe, iets doen waardoor je door je eigen stomme schuld in de WAO terecht komt, dan zorg je er ook maar voor dat je het zelf oplost.
  Komt er iemand anders door jouw schuld in de WAO dan betaal jij ook maar de kosten voor die persoon.
  Dus de voetballer die op zondag de tegenstander doormidden schopt krijgt gewoon daar de rekening voor.

  Reactie door Ronald — donderdag 23 juni 2005 @ 12.56 uur

 59. 27 Ronald

  Dit land IS al failliet; financieel en nu ook moreel. De economie is al een zeepbel; die elk moment kan barsten door dit beleid. Mensen houden van alle onheil hun hand op de knip; waar wil jij dan als ondernemer nog wat beginnen? Ja; poolse ondernemers zien het wel zitten hier.

  19/20

  Inderdaad; maar gemeentes hebben bij het rijk niks in te brengen. Wel een leuke graadmeter. Laat de SP nu zoveel mogelijk afdelingen in de dop nu activeren. We moeten lokaal nu spijkers met koppen slaan! Op gemeentelijk nivo is de corruptie nog erger dan in Brussel.

  Zoals die VVD raadslid; die gesnapt is met corruptie in Assen. Blanco papier jatten en er referenties mee volschrijven voor bevriende bedrijven om opdrachten in de wacht te slepen.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 23 juni 2005 @ 12.57 uur

 60. Dit kabinet durft wel,he..in een steenrijk land…(crisis?) ik zeg het nog een keer
  …steeeeenrijk land..wat zijn wij ongelooooooflijk rijk,nu wat armer ja..
  ipv 6 broodjes zalm..nu 4 …da’s crisis.

  Jongens waar hebben we het over..
  NL zwemt in het geld..alleen wat ferkeerdjes verdeeld..Een van de allerrijkste landen ter wereld..echt !
  Op alle gebied..en dan dit kabinet,die het niet weghaalt waar alle “stenen” zitten..
  Je moet maar durven,zegt Jan en heeft gelijk…

  Reactie door eric — donderdag 23 juni 2005 @ 12.59 uur

 61. Grote verdeeldheid over vervroegde verkiezingen
  AMSTERDAM – De lezers van de Telegraaf.nl zijn tot op het bot verdeeld over vervroegde verkiezingen. “Alsjeblieft niet! Wat is het alternatief? Harry Potter inruilen voor Kabouter Bos? Nee” Een andere lezer: “Hoe eerder hoe beter. Opzouten met die hap.”
  Honderden lezers vragen zich af wat het nut is van de verkiezingen. “Uit de jongste peilingen staat de SP flink op winst. Als dat waar zou zijn, zou een links kabinet tot de mogelijkheden behoren. Nederland let op uw saeck! Dan gaan we terug naar het tijdperk Joop Den Uyl. Ik weet nu al wat de nieuwe slogan van dat kabinet zal zijn: Alle bedrijven en alle banen en alle auto’s de wereld uit, om te beginnen uit Nederland. Bovendien betalen we nu nog ieder jaar miljarden euro’s rente op de staatsschuld die door Den Uyl is veroorzaakt. Alsjeblieft niet!”

  Samen onderweg naar de status van derde wereldland.

  Reactie door Jacobo — donderdag 23 juni 2005 @ 13.29 uur

 62. ik vraag uw aandacht voor het volgende.
  Uitzetting verzocht.
  signalement:
  Man: middelbare leeftijd
  kinderlijk postuur
  nerdachtig uiterlijk brildragend vermomd vermoedelijk met pruik
  verminderd toerekenings vatbaar.
  verminderd verstandelijk vermogen.
  lijdt aan goddienstwaanzin
  geeft zich uit voor christenen
  Wordt verdacht van de volgende misdrijven:
  het met voorkennis handellen in zieken
  het beroven van armen en zwakkeren
  het verkwanselen van normen en waarden
  het over de balk smijten van overheidsgeld
  Laatst gesignaleerd: Den Haag
  Mogelijke schuilplaats: Disney Land Parijs
  Mocht u deze man gesignaleerd hebben wees alert en onderneem zelf niets. Neem onmiddellijk contact op met het P.B.C (Pieter Baan Centrum) daar deze persoon aan meervoudige ernstige stoornissen lijdt.

  Reactie door De rode pimpernel — donderdag 23 juni 2005 @ 13.34 uur

 63. Jaah !!!!!! Weg met deze coalitie! En wel nu meteen, en niet wachten tot er nog meer slachtoffers vallen onder de ouderen, zieken en armen.
  Ik stem op Jan Marijnissen! Ben altijd PvdA-stemmer geweest, en velen in mijn vrienden/kennissen kring ook. Maar … ‘no more’. Ben daarom ook niet bang voor Kabouter -Shell -Bos.

  Reactie door Piet — donderdag 23 juni 2005 @ 13.50 uur

 64. Ik denk dat het zo langzamerhand iedereen wel duidelijk is geworden dat dit kabinet zo snel mogelijk weg moet. Dit kabinet is er alleen maar voor de rijken. Zorg niet meer voor iedereen toegankelijk, wao’ers dumpen in de bijstand, minder huursubsidie, alles maar over laten aan de vrije markt (energie, post, vervoer, telefoon) dus duurder, voorzieningen worden steeds moeilijker toegankelijk (bijzondere bijstand en wet voorziening gehandicapten, stimuleert de economie niet, zorgt voor oplopende werkloosheid, luistert niet naar de mensen, doet niets aan het gegraai bij de topmensen, willen hun eigen lonen met 30% verhogen omdat ze vinden dat hun loon achterblijft bij de markt.(Waar zijn hun zgn. idealen)Het motto van dit kabinet is
  “ik en de rest kan stikken”

  Reactie door Jurrie — donderdag 23 juni 2005 @ 14.08 uur

 65. Pas maar op rode pimpernel, je weet maar nooit wat HP uit zijn toverstokje te voorschijn tovert!

  Reactie door groene pmpernel — donderdag 23 juni 2005 @ 14.55 uur

 66. Het spreekwoord : een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan de zelfde steen

  Kan het iq/eq van de regering getest worden voor het landsbelang?

  Alles voor de moment score, denk je nu echt dat de nederlander zich voor dit kabinet en dit systeem wil inzetten,

  Zaten ze er net faliekant naast met het referendum,denken ze nu wel de juiste koers te varen, wat een gelul,en een bluf

  De nederlander wil de wao juoden, alleen dat de misbruikers verwijderd worden, en niet dat het hele systeem afgeschaft word.

  en daar gaan we weer met de overijverige ambtenaren wiens wao-plan demonstratief in de prullenbak was gegooid

  En wat een plezier had die de geus, maar wat achterlijk als je de gevolgen voor het cda en nederland doorrekend.,]

  we zullen er niets mee opschieten, en de geus moet getest worden op zwakzinnigheid.!

  Reactie door Jansonius — donderdag 23 juni 2005 @ 15.04 uur

 67. storende typefout!

  De nederlander wil de wao houden, alleen dat de misbruikers verwijderd worden, en niet dat het hele systeem afgeschaft word.

  Reactie door Jansonius — donderdag 23 juni 2005 @ 15.06 uur

 68. 61 Jacobo

  Wat een verrukkelijk vooruitzicht.
  Eindelijk ontwikkelingshulp.

  Reactie door Beste Kerel — donderdag 23 juni 2005 @ 15.10 uur

 69. @58 Ronald, bespeur ik hier inconsequent gedrag of is het toevallig kontdraaierei?

  Tuurlijk dat het om die getallen gaat!(en het nuttige voorbeeld!)

  Reactie door Bo Tor — donderdag 23 juni 2005 @ 19.31 uur

 70. @62, De rode pimpernel,

  :)

  Verdachte vandaag wederom gesignaleerd in Den-Haag met enkele handlangers.
  Verdachte bereid nu mogelijk ook nucleaire activiteiten voor.

  :)

  Reactie door Jeroen — vrijdag 24 juni 2005 @ 0.33 uur

 71. @58, Ronald,

  Ik heb dit na eerdere soortgelijke opmerkingen van je op dit weblog al eens gevraagd: hoe denk je met absolute zekerheid te gaan bepalen of iemands ziekte of aandoening zijn eigen schuld is?

  Naar mijn mening vind ik het ronduit schandelijk om tegen mensen met bijvoorbeeld kanker (door wat voor reden dan ook) te gaan zeggen: “eigen schuld” en vervolgens “geen geld, geen behandeling”.

  Zo te zien heb je nog maar weinig ellende van dichtbij meegemaakt in je leven…

  Reactie door Jeroen — vrijdag 24 juni 2005 @ 0.43 uur

 72. @58, Ronald,

  Mijn vader kreeg maagkanker, hetgeen een gevolg kan zijn van roken, maar ook van een maagzweer veroorzaakt door stress. Gelukkig is hij succesvol behandeld en inmiddels hoogstwaarschijnlijk geheel genezen, hetgeen met jouw ongenuanceerde benadering van zaken wellicht niet was gebeurd.

  Hoe denk je te gaan oordelen over mensen hun leven? Met een nieuw soort rechter? Of misschien liever gelijk een beul?

  Reactie door Jeroen — vrijdag 24 juni 2005 @ 0.48 uur

 73. Weet je nou wat ik het ergste vind, dat na de formatie van een nieuw kabinet de zaken nooit teruggedraaid worden. Er wordt altijd doorgeborduurd op bestaande toestanden. – Tenminste, dat is mijn ervaring – Ik hoop dat de SP zo groot wordt dat daar nu eens verandering in gaat komen.

  Reactie door Peter — vrijdag 24 juni 2005 @ 10.46 uur

 74. Zou nooit over andermans ziekte oordelen. Er wordt veel te snel geoordeeld, en dat past precies in dit gruwelkabinet hun straatje. Tweedeling zaaien onder de gewone burger, haat en nijd. Mensen tegen elkaar uitspelen, en dan als een lachende derde toekijken

  Reactie door De rode pimpernel — vrijdag 24 juni 2005 @ 15.11 uur

 75. Chantage, mensen tegen elkaar uitspelen, leugens vertellen, de taart verkeert verdelen, het volk van alles door de strot duwen, onmenselijke maatregelen, minachting jegens het volk, normen en waarden niet hanteren enz… dit kabinet heeft hier heel veel van in huis. Zoveel dat het huis bijna op instorten staat.

  Reactie door e.krul — vrijdag 24 juni 2005 @ 16.12 uur

 76. Vrijdag 24 juni 2005 waren er aardige
  peilingen te zien in NOVA.
  Kwa zetelverdeling delft de Regering nu het onderspit en is er een Kamermeerderheid
  mogelijk bij machte het roer over te nemen.Weet men die peilingen blijvend gunstig te beïnvloeden gaat het er dan nu
  eindelijk gunstig uitzien, feitelijk zouden zij nu aan de macht kunnen zijn.

  Wat zal er weer gefeliciteerd worden en ook vooral veel gezoend, of gaat er alsnog
  gematigd worden en is men ter plekke al
  dik tevreden als er de nodige lippendienst
  wordt gepleegd.

  Tjeu…hee…dat wordt nog wérken voor de kost..en snel hun persoonlijke schulden saneren, voordat de Euro mogelijk opgewaardeerd zou kunnen worden, want die erfenis (van een defect in het betalingsbalanssysteem) is toch voor onze kinderen en kleinkinderen, daar doen we het toch allemaal voor?

  Tjeu…hee…wat gaan we eerst “op de agenda zetten”?
  - het zal ons dus wél een ZORG zijn hoe die
  ingezet gaat worden;
  - het totale ONDERWIJS aanpakken incl. de
  Leerplichtwet;
  - fatsoenlijke HUISVESTING;
  - gegarandeerde Hypotheekrente-aftrek;
  - aftrek belastingen op Persoonlijke
  Lening voor omschreven doeleinden en tot
  een bepaalde hoogte;
  - Kostwinnersaftrek om Kinderopvang in
  eigen beheer goedkoper te regelen dan
  buiten de deur;
  - vakantiespreiding, ook tbv kinderopvang,
  opheffen;
  - openbaar vervoer ruimer, toegankelijker
  en goedkoper maken;
  - NS stations van ruim overkapte wachtruim-
  ten te voorzien voorzien van noodzakelijk
  sanitair comfort;
  - Bus- en treinstations meer publieksvrien-
  delijk installeren;
  - tarieven Recreatie alle categorieën aan
  banden leggen;
  - touristenbelastingen afschaffen;
  - betere autoschadenverzekeringen doen
  ontwikkelen;
  - theaterbezoek voor alle belastingbetalers
  mogelijk maken dmv redukties in overeen-
  stemming met hun belastingen.
  Breed maatschappelijk evaluatieplatform opzetten, waarbij de bordjes voor
  ‘normen en waarden’ niet worden
  verhángen aan ‘rangen en standen’ en mogelijk beter kunnen worden opgeborgen in de kast totdat de vormgeving aan dat begrip fatsoenlijk gestalte heeft gekregen.

  Tjeu…hee…en zouden onze toekomstige yuppen dat allemaal gelóven????

  Reactie door Madelief — zaterdag 25 juni 2005 @ 8.22 uur