‘Pas op de plaats met de WAO’

‘Er is geen urgentie om snel met een nieuwe WAO te komen. De instroom neemt immers al snel af’, aldus oud-staatssecretaris Sociale Zaken Linschoten (VVD) vanavond voor de R1-microfoon.

Hij steunde voluit de mening van VVD-fractievoorzitter Van Aartsen dat het ongewenst is dat private partijen (de verzekeraars) de uitvoering gaan doen. Dat gaat namelijk miljarden kosten die moeten worden opgebracht door de premiebetalers. De verzekeraars moeten snel een buffer kunnen opbouwen om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen.

Nu heeft de SP veel meer (fundamentele) bezwaren tegen de nieuwe – zeg maar gerust: afschaffing – van de WAO, maar…hoe het ook zij: De SP steunt de VVD!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 22 juni 2005 :: 0.00 uur

37 Comments

37 reacties

 1. Privatisering leidt per definitie tot kostenverhoging voor de burger, zoals blijkt uit de kostenverhogingen op alle door deze regering reeds uitgevoerde privatiseringen.
  Dit in tegenstelling wat deze huidige regering beweert. Ook de ziektekosten gaan voor de “armen” per 1 januari enorm toenemen, terwijl de “beter gesitueerden” er dan flink op vooruit gaan.
  Wellicht is de VVD nu al bezig met de volgende verkiezingen (“zien” ze het aftreden van deze regering?), door het privatiseren van de WAO min of meer tot 1 januari 2007 tegen te houden.
  Echter ik hoop in deze wel, dat de VVD wel de “guts” hebben om deze idiote plannen van de Geus en c.s. tegen weet te houden.

  Reactie door Peter B — woensdag 22 juni 2005 @ 0.15 uur

 2. Erg laat om op deze heerlijke avond nog zo laat te reageren.

  ‘Pas op de plaats met de WAO’

  Het gebeurd niet veel dat ik het met Jan Marijnissen op 1 dag met 2 topics eens ben.

  Ik wil niet beweren dat de manier waarop in mijn opinie volstrekt “kosjer” is maar het is inderdaad een feit dat de instroom naar de WAO tot staan is gebracht.
  Denken over een nieuw, maar dan ook sociaal stelsel, moet niet worden vermeden, maar ondertussen is het belang om in het oude systeem in te grijpen verwaterd.
  Reeds eerder heb ik hier een zeer uitgebreid bericht geplaatst over, hoe dan wel.
  Dat de reacties hierop eerder nihil dan minimaal waren doet me niet wijzigen in de mening dat we ten aanzien van de WAO nu een pas op de plaats kunnen maken.

  Reactie door Jacobo — woensdag 22 juni 2005 @ 1.43 uur

 3. Sp is het eens met de VVD, pas je wel op Jan dat dit niet te vaak gaat gebeuren?

  Reactie door KustersJR — woensdag 22 juni 2005 @ 5.24 uur

 4. DEN HAAG – De coalitiefracties en het kabinet hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een akkoord bereikt over de hervorming van de WAO. Minister De Geus van Sociale Zaken heeft dat meegedeeld na langdurig, koortsachtig overleg met de fractieleiders Verhagen (CDA), Van Aartsen (VVD) en Dittrich (D66). Ook vice-premier Zalm was erbij aanwezig, terwijl tijdens een schorsing premier Balkenende nog werd geconsulteerd.

  Aldus een bericht in de Telegraaf.

  Het was wel te verwachten. De Geus kan rustig gaan slapen.
  Haalt dit kabinet het zomerreces nog?
  Het woord is aan de kamer!!

  Reactie door Gandalf — woensdag 22 juni 2005 @ 8.15 uur

 5. Toch begrijp ik de houding van de VVD niet zo goed. De VVD is altijd voor privatisering en zgn. keuzevrijheid, waarom houd het nú zo star vast aan uitvoering van de wet door het UWV? Hebben ze plannen om het UWV te privatiseren ofzo?
  Enkel het feit dat voor uitvoering van de wet een behoorlijk kapitaaltje bij de verzekeringsmaatschappijen is vereist, zal toch niet de reden zijn?

  Reactie door Carla — woensdag 22 juni 2005 @ 8.20 uur

 6. De Geus heeft dan uiteindelijk toch zijn zin gekregen ( zoals te verwachten was….). Alleen nu ben ik toch reuze benieuwd hoe de nederlandse kiezer straks teageert als er per 1 januari ineens een paar honderd uiri netto minder in het loonzakje zit omdat de diverse premie,s ineens omhoog moeten om deze “besparing in de arbeidsongeschiktheidsregelingen”te kunnen financieren…..En dan nog de forse premiestijging van de ziektekosten erbij……ik denk dat ik een gaarkeuken ga beginnen, volgens mij een goede handel binnenkort ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — woensdag 22 juni 2005 @ 8.59 uur

 7. Gisteren vol verwondering naar NOVA zitten kijken… Het hele gebeuren was toen nog niet rond.
  Geweldig, die reacties van onze ministers op de vraag hoe het met ons rariteitenkabinet gaat… Wat een lijmkonten zeg! Tijd voor de SP om eens flink met zijn vingers knippen zodat deze mensen eindelijk eens uit hun hypnose gehaald worden…

  Reactie door Yvo — woensdag 22 juni 2005 @ 9.11 uur

 8. schitterende !!!!!!!!!!!!!!!! zet van de v.v.d. pure winst voor hun private verzekerings vriendjes .
  1.eerst laat je het uwv (betaald door de belastingbetaler)een hoop mensen uit de wao flikkeren (2006)

  2.als er bijna niemand meer in zit neem je als private verzekerings maatschappij het zaakje over (2007)pure winst ! je hebt dan veel premie betalers .en weinig klanten die er gebruik van maken .

  Reactie door texas henkie — woensdag 22 juni 2005 @ 9.12 uur

 9. Laat je niet beduvelen. De VVD heeft een eigen agenda en die zegt dat ze de mensen met een leuk inkomen niet op verdere kosten willen jagen door het systeem dat De Geus wilde. Het gaat de VVD acht niet om de mensen onder anderhalf modaal hoor. Dan kan je het nu eens zijn met, over deze kwestie, omdat je dit goed uitkomt, maar in feite is het dan net zo goed opportunisme van de SP als het opportunisme van de VVD is.
  Als de VVD iets doet waar ik achter kan staan, en dat gebeurt heus wel eens, dan blijf ik extra wantrouwig.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 22 juni 2005 @ 9.12 uur

 10. shit vergeten .zo hebben ze het ook met de w.a.z (wao voor zelfstandigen )ruim een miljard premie gelden naar prive verzekerings maatschappijen .

  Reactie door texas henkie — woensdag 22 juni 2005 @ 9.14 uur

 11. Snap werkelijk niks van die constructie, wat betekent het nou voor de toekomst? Als je door domme pech ziek/invalide wordt, krijg je dan straf? Het lijkt wel of mensen die in de WAO zitten, werkschuwe profiteurs zijn. Ik kan verzekeren, dat het niet leuk is, om in de WAO te komen. Zowel niet, omdat je niet meer aan de maatschappij kunt deelnemen, alsdat je financieel toch echt wel achteruit gaat. Ik zou willen, dat die hetze eens ophield en WAO ers als pechvogels worden gezien.Wordt maar makkelijk overheen gestapt.

  Gerda

  Reactie door gerda — woensdag 22 juni 2005 @ 9.23 uur

 12. Verzekeringsorganisaties worden toch bestuurd door VVD èrs

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 9.30 uur

 13. Mensen met een arbeidshandicap worden als kippen verhandeld en op de markt verdeeld en geplukt.

  Het gaat om de handel en de winst, niet om de kip!

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 9.32 uur

 14. dit land is zwaar ziek

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 9.34 uur

 15. Ik vind het onverteerdbaar dat werknemers verplicht mee € 6 miljard moeten betalen aan de investeringen van door particuliere verzekeraars.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 22 juni 2005 @ 9.37 uur

 16. @14. Ik denk niet dat dit land ziek is. Het is, zoals vaak, een kleine minderheid die het loopt te verpesten voor de meerderheid van goedwillenden…

  Reactie door Yvo — woensdag 22 juni 2005 @ 9.39 uur

 17. Nogmaals, ik maak me zwaar kwaad, om dat WAO gedoe, waar is de menselijkheid gebleven?

  Reactie door gerda — woensdag 22 juni 2005 @ 9.39 uur

 18. Wat ik mezelf af vraag is waar al die miljoenen van de verzekeringsmaatschappijen heen gaan die zij geint hebben voor het WAO gat.
  De uitkering daarvan is afhankelijk van het afkeuringspercentage van het UWV.
  Ik vrees dat deze verzekeringsmaatschappijen lachend achterover in hun stoel zitten, zonder iets te doen miljoenen in hun zak steken.
  Overtuig me dat dit niet zo is!

  Reactie door Sinne — woensdag 22 juni 2005 @ 10.12 uur

 19. Het motto van de verzekeringen zal zijn: heers en verdeel en vergeet vooral de eigen zak niet!

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 10.27 uur

 20. Ik denk dat er zoveel meer van gemaakt had kunnen worden. DAt WAO-ers kunnen werken geloof ik wel, maar waarom niet met baangarantie.
  Straks met de komst van alle oost-europesche arbeidskrachten die voor een appel en een ei willen werken kunnen de half-invalide het schudden. Mensen men een eigen huis mogen dit opeten, en pruttelen op het minimum.

  Uiteindelijk droogt deze bron ook op, maar dan zijn er altijd ander slaven die ze kunnen ronselen. In afrika werken ze nog voor een hand rijst.
  Misschien kunnen we daar wat mee.

  Ik voorspel jullie dan over enkele jaren de bijstand voor de helft wordt uitgekeerd in voedselbonnen. Dan heeft drie dagen oud brood en slappe groenten nog een tweede leven.

  Reactie door alexander — woensdag 22 juni 2005 @ 11.12 uur

 21. Van AARTSEN zegt dat het ONGEWENST is dat PRIVATE partijen (de verzekeraars) de uitvoering gaan doen.

  snapt u het nog?

  Reactie door frits — woensdag 22 juni 2005 @ 11.29 uur

 22. 20 alexander

  Ik vrees dat je gelijk hebt

  Hoeveel mensen zijn er nu al niet, die geen kans in eigen land hebben (Nederland) op werk en een normaal inkomen waar door te leven valt.

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 12.04 uur

 23. Verzorgingsstaat.
  Rechtsstaat.

  Twee woorden maar die vandaag bijzondere
  betekenis krijgen voor een ieder die
  weet heeft van:

  te weinig rechten (om te overléven!!!!)

  te weinig verzorging (om die te kunnen
  betalen, verzekeren of krijgen).

  De bewógen speeches in welke soorten en ruimten dan ook deze week gepleegd,
  zullen duidelijk dodelijk aangeven, dat
  de tijd van daarop wáchten dódelijk wordt
  overschreden.

  Laat niemand mij in zalvende bewoordingen
  proberen van het tegendeel te overtuigen.
  Alle beleidsmakers en uitvoerders weten dat
  die categorie die dat niet meer aanhangig
  kunnen maken aan het toenemen is.

  Slechts omstanders en direct betrokkenen in welke hoedanigheid danook dat elke week langer wachten om aan de beurt te zijn om misschien genezen te kunnen worden de grootste aanfluiting betekent in Nederland.

  Ook aan het eind van deze dag 22 juni 2005 en aan het eind van de wérkweek zullen ons
  weer mensen ontvallen op allemogelijke
  manieren zich onvoldoende gesteund weten
  door dáádwérkelijk optreden.

  De volksvertegenwoordigers, elk op hun eigen plek en de regering die in opdracht
  van de kiezer diént de sámenleving als het
  goed is.
  Hier en daar lijkt het wel degelijk te
  schorten aan GOED en dat is zeker niet BEST.

  Reactie door Madelief — woensdag 22 juni 2005 @ 12.07 uur

 24. Ze hebben inmiddels toch een akkoord, of ben ik nou gek…? :?

  DEN HAAG – Nederland krijgt per 1 januari 2006 een nieuwe, strengere WAO. Het kabinet en de regeringspartijen CDA, VVD en D66 zijn het afgelopen nacht na twee weken van koortsachtig onderhandelen eens geworden over een compromis.

  Anders dan het kabinet wilde, blijft uitkeringsinstantie UWV de uitkering voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten uitvoeren. Pas in 2007 kunnen ook commerciële verzekeraars de uitkering verzorgen. ‘We hebben het zakelijk opgelost. Ik ben een gelukkig mens. Twee weken geleden stonden VVD en CDA nog lijnrecht tegenover elkaar’, aldus minister De Geus van Sociale Zaken.

  De coalitie stemt daarmee alsnog in met de forse hervormingsplannen van de minister. Dit betekent dat vanaf 1 januari alleen nog volledig arbeidsongeschikten (80 tot 100 procent afgekeurd) een WAO-uitkering krijgen. Wie nog gedeeltelijk kan werken, moet aan de slag blijven en krijgt een aanvulling op zijn loon. Werknemers die tot 35 procent arbeidsongeschikt worden, krijgen niets meer.

  De steun voor de plannen van De Geus was lange tijd onzeker omdat zowel CDA en D66 als de VVD zich niet konden vinden in een belangrijk onderdeel van de wet. Het conflict spitste zich toe op de vraag wie de uitkering voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten mag gaan uitvoeren: de uitkeringsinstantie van de overheid UWV of commerciële verzekeraars. De VVD pleitte voor het eerste, CDA en D66 voor dat laatste.

  Het overleg gisteravond ademde een crisissfeer. Vice-premier Zalm moest het debat in de Tweede Kamer over de Europese top voortijdig verlaten om zich met de WAO te bemoeien. Ook premier Balkenende mengde zich laat op de avond in de gesprekken. De druk om eruit te komen was hoog, omdat de Tweede Kamer vandaag over de nieuwe plannen voor arbeidsongeschikten debatteert.

  Het WAO-akkoord behelst de grootste hervorming sinds de wet in 1967 werd ingevoerd. De stelselherziening is een van de belangrijkste pijlers van het kabinetsbeleid

  Reactie door Mirella — woensdag 22 juni 2005 @ 12.14 uur

 25. Ja! ze moeten hirt beter over nadenken! Ik vind dit allemaalzo dom! De instroom neemt af, ja..gek he? Maar het aantal mensen dat op straat komt te staan neemt toe en worden in de bijstand gedumpt…
  Dit is tocg gewoon de ogen sluiten en dom nieuws verkondigen, typisch iets voor dit kabinet. Het lost helemaal niets op

  Reactie door cynthia — woensdag 22 juni 2005 @ 12.20 uur

 26. Pff,

  De lucht blijft hier uit de band lopen, en niemand heeft het door.,

  Dit Asociale Management moet weg, om over Regering te spreken is achterhaald.

  Geef ze een prijs voor geweldig stomme zakken ,zonder deskundig inzicht.]

  En wel oppakken na het failliet van Nederland en bij Milosevic in de cel

  of executeren voor mijn part.

  Reactie door Jansonius — woensdag 22 juni 2005 @ 12.34 uur

 27. Ooit heb ik ergens gelezen dat het aantal zelfdodingen onder kabinetten met CDA hoger lag dan bij andere kabinetten.
  Balkenende gefeliciteerd, ik vrees dat het u gaat lukken om in het guiness boek off records te gaan komen met een nieuw record.
  De maatschappij der Nederlanden wens ik heel veel sterkte en gezondheid toe.
  Tips:

  Stel uw werkgever bij voorbaat aansprakelijk voor eventuele beroepsziekten.

  Slachtoffer van een ongeval, zorg dat u in ieder geval doet alsof u ergens last van heeft en stel de tegenpartij direct aansprakelijk voor gevolgen op lange termijn.

  Reactie door Sinne — woensdag 22 juni 2005 @ 13.10 uur

 28. Wat menselijkheid betreft, is BV Nederland allang failliet!

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 13.18 uur

 29. Vraagje:
  Hoe denkt men de individuele W.A.O. in
  klipklare taal deze uitkeringsgerechtigden
  uit te leggen, ruim van tevoren en wetend
  dat voor sommigen de tariefsverhoging de
  nekslag kan betekenen, of worden dan ook de
  belastingschijven naar de burger toe bijgesteld in hun voordeel om e.e.a. te kunnen financieren?

  Wanneer we spreken over de basisbehoeften van elke burger, dan kunnen we die eerst gaan vaststellen en die zouden voldoende zijn?

  Laat eerst een ambtenaar of een regeringsfunktionaris maar eens een jaar draaien op het inkomen van iemand die helaas niet meer heeft dan een Bijstandsinkomen met misschien nog 80 euro erbij door bijzondere omstandigheden en 2
  kinderen die naar vwo moeten.

  Ook de prakticumvakken met extra verplichtingen aan kosten en stageplaatsen
  die handen vol geld kosten.

  Verplicht onderwijs en bij onvoldoende studiefinanciering, verplicht dit de jong-
  volwassene tot een schuld-aan-de-
  verzorgingsstaat om mee te moeten beginnen,
  niet wetend of hem tijd van aflossing gegund zal zijn.

  Gespreide aflossing, maar toch de belasting van een schuld, nooit wetend of die in alle redelijkheid met zekerheid kan worden afgelost, door welke omstandigheid danook !!!

  De rechtspositie van jongelui, afhankelijk van een Bijstandsuitkering – die daar om
  welke reden danook nooit aan zullen ontkomen – wel goedwillend van aard mogelijk geholpen zouden zijn met de aanschaf van een computer, en de onontkoombare bijkomende kosten als papier etc. gerestitueerd kunnen zien (en dan heb ik het niet over spelletjes of ‘kleur’)
  het meer in de wereld kunnen rondkijken en
  er geen reiskosten voor kunnen maken, mbt
  welke afstand danook.

  Dan n.b. tv uitzendingen die om de haverklap voor nadere info verwijzen naar alle mogelijke websites om mensen up-date
  te willen houden, die bij gebrek aan middelen moeten afhaken op voorlichting die ze juist zo nodig kunnen hebben.

  Privatiseren heeft ongelooflijk veel nadelen opgeleverd.

  Laat de Staat danook maar zorgen dat TV programma’s in hun gehéél toegankelijk zijn en althans 3 dagbladen voor elke burger toegankelijk maken, zodat deze niet alleen p.c. toegankelijk zijn, wanneer er een abonnement voor wordt geeist.

  Defensie en Ruimtevaart op een bescheiden
  manier invullen, middels verdragen, met
  andere landen, tot een aannemelijk percentage per hoofd van de Bevolking, maar niet ten kosten van:
  Punt 1- 10: ZORG, in álle toonaarden,
  en
  Punt 12-20: ONDERWIJS in redelijkheid
  tegemoet komend aan mogelijkheden voor
  althans elke leerplichtige burger, met een uitzicht op een baan, meer dan nét bóven een bestaansminimum, nu de frustraties m.b.t. kortlopende arbeidsovereenkomsten hun loon schijnt te worden.

  Liever met man en macht mensen van hun depressies zien af te helpen, dan ze helpen hen te voorkomen?
  Relatief gezien, zijn er ook na de magere
  economische jaren na 1945 nog nooit zoveel mensen gedeprimeerd geraakt in lichtere en
  zwaardere mate! Nog altijd was er:
  hoop,
  huisvesting,
  hulp.

  Kun je stellen dat we nog steeds ‘het slaven drijven’ in het bloed hebben zitten, en het recht door de sterksten, de Kapitaalkrachtigen, van ons land hier en daar een mini-kolonie heeft gemaakt?

  Zeg me niet dat allerlei mensen ook veel intensiever en meer werk zouden binnen de TOP van Nederland, t.o.v. die mensen die
  aan de achterkant van deze samenleving,
  vaak nog belangeloos ook, enorm aan het knokken zijn voor een beheersbare wereld!

  Niet klagen, maar dragen, aan állen dié
  Kracht gewenst.
  Van boven moet het alles komen?
  Wel nee, ónze WIL wordt geacht daaraan mee
  te werken, opdat werkelijke álle dingen
  eindelijk eens mee zullen gaan werken ten
  goéde voor ons allemaal, niemand uitgezonderd.
  Kracht naar kruis krijgen? Kom nou toch,
  wie zal dat voor wié gaan bepalen (én
  beperken)?

  Lachend aan de TOP reageren?
  Mensen we geven ze gewoon KRUIS naar KRACHT…..’s kijken hoe vér we gaan kunnen.

  GELOOF ME MAAR, DAT IS TOT HIER EN
  ABSOLUUT NIET VERDER.

  Pretentieus en tendentieus tot desastreus!

  RIGOUREUS naar……..: SENTENTIEUS?????

  Tja, dat wordt van de zomer toch echt wel
  huiswerk overmaken en de Nederlander geeft
  deze keer de regering dan ook echt graag
  een “TAAK” mee en die moet meer dan voldoende zijn om nog het wérk te mogen doen.

  Reactie door Madelief — woensdag 22 juni 2005 @ 13.56 uur

 30. goed stukje Madelief, zo is het maar net!

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 14.22 uur

 31. 30, Mevrouw Krul, het CDA in het bijzonder dankt haar bestaan aan serieuze kiezers di het met normen en waarden ooit intensief werden grootgebracht, er destijds probeerden naar te leven en te handelen.
  Hun apostelen schijnen het niet meer te kunnen doorgeven, wat ze leerden o.m. uit
  de brieven van, wie wij nu Paul, zouden
  noemen.
  Juist vandaag moest ik daar om heel veel bijzondere redenen zeer intensief aan denken.
  Paul deed ons allerlei stukjes,ook van waarschuwende aard, toekomen, zij het dan toen niet per email, maar in het bestand van menig CDA-er zou het puntgaaf, moeiteloos als een gedicht geciteerd moeten kunnen worden.
  Democratich Appél schijnen we niet meer te
  kunnen doen, maar krijgen we de demo van
  een kennelijk nog niet rijpe appel om doorheen te moeten bijten, en velen gaan dat na vandaag niet meer redden.

  Velen die dat niet meer kunnen verwoorden
  zullen extra administratieve steun punt 1
  nodig hebben, om de verslagen die bij be-
  drijfs, huis- en keuringsartsen worden ge-
  maakt om tot, voor een elk afzonderlijk,
  juiste afweging van omstandigheden te komen. Verregaande slordigheden werden er
  te dien aanzien al begaan en oordelen geveld zonder álle daarop betrekking hebbende papieren te hebben doorgenomen.

  Zelfs mochten mensen niet informeren of de
  daarop betrekking hebbende papieren ont-vangen werden en meegewogen in het totaal-
  oordeel.

  Dat is nu de maatschappij geworden waarin wij leven en waarin wie eigenlijk over wie
  dénkt te kunnen oordelen?
  Mensen waarvan je weet dat ze het niet kunnen zonder meer antwoorden, dan maar een
  beroepsprocedure aan te gaan, waarvan je
  kunt weten dat ze dat niet meer aankunnen.

  Zoals Defensie een norm heeft voor de mogelijke bedrijfsongevallen in een percentage uitgedrukt, waarbij nochtans elk
  ongeluk er één te veel zou moeten zijn,
  zo is kennelijk het percentage WAO-ers,
  met een percentage binnen de norm die de
  Overheid zich meent te kunnen stellen, er

  elke keer één toekomstige Bijstandsgerechtigede meer die eeuwig
  gedoemd wordt, met minder dan een minimum
  loon gestráft te worden boven de misére die ze in hun leven al hebben.

  Met een andere coalitie, indien de samen-
  werkingsbereidheid beter was voorbereid,
  had deze wet er mogelijk nooit op die manier hoeven komen.

  Eigenlijk veel te veel verantwoordelijkheid voor één Kabinetsformateur, die zich vandaag ook vast niet erg prettig zal voelen.

  Kiezen zou moeten kunnen in eerste instantie op partijen, in tweede instantie op voorkeurs coalities en meerdere coalities meer mogelijkheden moeten scheppen, maar dat zei ik 5 maanden geleden ook al.

  Natuurlijk moet er nog een ambtsjubileum
  gevierd worden dit jaar en als het de
  Koningin zou betreffen is het toch wel gék
  als ze zonder regering aan tafel zou moeten zitten, dan wordt het net als in die film zo’n act van: “same procedure as
  every year, JPB!”. Nog meer oranjebitter,
  hoe tragisch allemaal!!

  Reactie door Madelief — woensdag 22 juni 2005 @ 16.53 uur

 32. Tragisch ambsjubileum dat wel!

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 22.26 uur

 33. Ambtsjubileum van een Queen in een tragie komedie dan.

  Reactie door e.krul — woensdag 22 juni 2005 @ 22.29 uur

 34. Natuuurlijk gaat die WAO op de schop!!

  Net als die WW; de ziektewet,ontslagrecht en straks ook het recht om te mogen staken. Want ik hoorde vandaag ook meneer Hofstra en nog wat liberale vriendjes van het CBP hierover spreken, dat de wet maar veranderd moet worden om het staken te verbieden.

  Daar zouden de duitsers in 1941 ook heel blij mee zijn geweest; met dit soort gasten in de regering.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 23 juni 2005 @ 0.01 uur

 35. Van sociale democratie, naar regiem is kennelijk maar een hele kleine stap.

  Het blijft tijd voor de revolutie

  Reactie door e.krul — donderdag 23 juni 2005 @ 10.45 uur

 36. Het is de hoogste tijd voor de revolutie!

  Reactie door Jeroen — vrijdag 24 juni 2005 @ 1.10 uur

 37. Boven dromen, boven denken,
  maar heeft het lot hén welgedaan?
  Neen, wij kunnen wel mensen wenken
  die de Wet moeten verstaan.
  Breng het volk
  geen donderwolk!
  Laat ons toch nog beginnen,
  iets beters te verzinnen,
  om récht te doen aan hun bestáán!!!

  Uit: Op nog niet gepubliceerde melodieën
  rond protest en revolutie. Prima
  te oefenen op de zondagochtend door
  CDA-kiezers in het bijzonder in hun
  bijzondere samenkomsten.

  Prettige zondag medeburgers van Nederland,
  verwacht een betere toekomst, een ieder op
  de door hem gestelde plaats en ga heen en
  BRENG DE VREDE !!!! Goede zondag allen, dat
  de géést van het góéde met u allen moge
  ZIJN !!

  Reactie door Madelief — zaterdag 25 juni 2005 @ 19.56 uur