Bouw nog steeds onveilig

Hijskraan

Driehonderd bouwplaatsen zijn vorig jaar stilgelegd omdat de werksituatie onveilig was. Dit betekent dat de inspectie zijn werk goed doet, maar dit betekent ook dat de bouwbedrijven het nog steeds niet zo nauw nemen met de veiligheid van hun werknemers. Overigens is dit niet enkel een probleem in Nederland, in heel Europa worden regels veelvuldig niet nagekomen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 27 juni 2005 :: 11.20 uur

18 Comments

18 reacties

 1. Geen winst genoeg misschien bij verscherpte maatregelen.

  Liever meer winst dan meer veiligheid…mensen zijn vervangbaar, onze winst niet… denken de winstmakende bedrijven kennelijk.

  Reactie door e.krul — maandag 27 juni 2005 @ 11.34 uur

 2. Hahahhaha lig hier elemaal dubbel, sorry maar ik surfde naar de site over de bouw en zag het artikel over de pryvacy van getrouwde mannen als ze vrijen in homo bosjes. Ze krijgen de acceptgiro niet thuis omdat ze anders problemen krijgen misschien. Dit is zo absurd en lachwekkend, ik wil voortaan mijn bekeuring van foutparkeren ook niet meer thuis hebben want dan krijg ik ongelovelijke ruzie thuis, of geld deze uitzondering alleen voor getrouwde mannen die eventeel problemen krijgen this?

  Reactie door Ninka — maandag 27 juni 2005 @ 12.37 uur

 3. Krul, het zijn echt niet alleen de werkgevers en de managers en voorlieden en zo. Het zijn de mensen zelf. Ze zijn nog veel te vaak slordig en ongeïnteresseerd en “zien” niet wat ze nalaten en fout doen. Wetgeving kan helpen, maar van bovenaf zou veel meer opleiding gegeven moeten worden, waarin men leert verantwoordelijk te zijn voor het eigen leven EN dat van collega’s.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 27 juni 2005 @ 13.47 uur

 4. De baas is weer baas jammer genoeg. Zien je meer als een zak geld dan als mens. Je zult maar ergens afdonderren en dan mag je het na die tijd lekker zelf uitzoeken.Geen WAI,want daar moet je dood voor zijn om daar voor in aanmerking te komen.En mocht je desondanks toch nog in de WAI terecht komen (dood),dan ben je een administratieve fout. Vindt het persoonlijk altijd wel grappig met bepaalde reclames voor verzekeringen dat ze dan stellen voor het geval dat u arbeidsongeschikt wordt. Als of dat nog mogelijk is in nederland.Voor jou straks duizenden ex-WAO érs.Valt niks meer aan je te verdienen Kun je in de schoonmaakbranche ook zien, betalen je ver onder de cao waar je wettelijk recht op hebt en zelf dat vinden de meneertjes nog te veel. Zelfs na herhaaldelijke controles en waarschuwingen blijven ze gewoon doorgaan met het betalen van een veel te laag salaris. Je moet niet vergeten meer veiligheid voor de werknemer gaat gepaard met investeren en soms tijd. Het is de bedoeling dat je geld opbrengt en geen geld kost. Het is toch schandalig dat je veiligheid op je werk in nederland niet gewaarborgd is. We zitten toch niet bij het chinees staatscircus dat je allerlij rare capriolen moet uitvoeren om je werk nog te kunnen uitoefenen.Bikkelhard aanpakken die meneertjes. Maar zoals gewoonlijk in nederland,is het eerst weer wachten op (grote) ongelukken. Want wij dempen toch altijd de (beer) put als het kalf al verdronken is? Maar ja het houdt het werk wel spannend op zo’n manier zullen we maar zeggen. Elke dag weer zo’n spannende survival of the fittest job. Nou ik zou zeggen, hals und bijnbruch, brake a lake en op na de hopelijk 65 jaar. Wordt natuurlijk wel steeds moeilijker als je er ook al kuntsjes bij moet doen. Becare full it’s a jungle out there.

  Reactie door De rode pimpernel — maandag 27 juni 2005 @ 13.58 uur

 5. 2#Ninka.

  Whooaaaaaaaaa. Inderdaad, daar sla je de spijker op zijn kop. De Staat denkt haar Burgers in bescherming te moeten nemen, en is daar ook nog eens uiterst selectief in.
  Ze zouden eens moeten ophouden met het betuttelen van burgers, alsof niemand hier nog zijn verantwoordelijkheid zelf kan nemen.

  Een zonnige groet
  Frits

  Reactie door frits — maandag 27 juni 2005 @ 14.52 uur

 6. Hi Frits, potje vrijen in een korenveld bij Best? Ik heb de burgemeester een mail gestuurd of ze de bon (als we betrapt worden) niet naar mijn huis wil sturen, want mijn man weet van niks. Ben benieuwd of ik toestemming krijg, hihihihii.
  Lang leve het vrijen in de zon. De mop van de week, en nu maar hopen dat er geen bowvakkers vanuit stellingen in het korenveld kunnen kijken, want dan vallen ze misschien naar beneden. Zo, oeps weer terug naar de topic met een bruggetje heet dat geloof ik. Sorry Jan en trouwens nu ik toch al gezondigd heb….hoe is het met je gezondheid?

  Reactie door Ninka — maandag 27 juni 2005 @ 15.03 uur

 7. @2 en 5
  Scheiden doet de huur- en bouwmarkt lijden.
  Dus de homo’s onder de getrouwden ‘leveren meer staats-ellende op’ dan een bekeuring voor deze of gene.
  En zo is menig ‘recht’ kromgebogen….

  ON-topic:
  De werknemers hebben de plicht jegens elkaar ne henzelf om de baas de keuze te laten|: verbeteren of de inspectie inlichten over gevaarlijke werkplekken.

  Reactie door barend — maandag 27 juni 2005 @ 15.04 uur

 8. Wedden dat de WAO voor politici nog steeds bestaat na 2006/2007!!!

  ze zijn SCHULDIG!

  Reactie door Jansonius — maandag 27 juni 2005 @ 15.04 uur

 9. waarom hebben ze van de arbeids inspectie vorig jaar die steigers in de amercentrale niet gecontroleerd ???? logisch waren gastarbeiders ! toch?de bouw bedrijven maken de dienst uit !fraude en arbo overtredingen worden nagenoeg niet betstraft .en als je als bouwvakker naar beneden sodemieterd .ben je in een KLAP!! een asociale w.a.o.er . raar landje nederland .

  Reactie door texas henkie — maandag 27 juni 2005 @ 16.49 uur

 10. En wil jij het niet bouwen op deze manier; dan zijn er nog ook wel een tig polen om dat te doen.

  Reactie door ReneR — maandag 27 juni 2005 @ 17.15 uur

 11. 6#Ninka,

  Ja best, in een graancircel!

  Reactie door frits — maandag 27 juni 2005 @ 18.11 uur

 12. Het beroep ‘politicus’ lijkt ook niet zo veilig meer. Ligt dat aan de werkgever of aan de werknemer?

  Reactie door Simon (van humblisme.nl) — maandag 27 juni 2005 @ 20.54 uur

 13. Veel ellende op de werkvloer begint, volgens mij, bij de werknemers zelf. Wie durft er zijn nek uit te steken en de werkgever er op te attenderen dat de omstandigheden niet conform de arbowetgeving zijn? Niet veel, denk ik want als je voor je persoonlijke veiligheid opkomt wordt je al gauw het ‘watje’ van het bedrijf. Je tilt die zware dozen toch met gemak van de lopende band, ben jij nou een vent. Jawel, tot je met een hernia thuis zit.
  Als je weigert bepaalde werkzaamheden uit te voeren omdat je met ondeugdelijk materiaal moet werken staan je collega’s in de rij om deze werkzaamheden wel uit te voeren.
  Ik bedoel maar, veiligheid op de werkvloer begint ook wel een heel klein beetje bij je zelf!

  Reactie door hanri — maandag 27 juni 2005 @ 21.12 uur

 14. Er wordt weer flink op de werkgevers afgegeven en ja, die doen het ook niet goed. Maar in de radio-documentaire kwam heel duidelijk naar voren dat het ook heel vaak de bouwvakkers zelf zijn. Desinteresse, slordigheid, onverantwoordelijk gedrag. Ook hier vind je egotrippers. Maar juist HIER is dat levensgevaarlijk.
  Helm op, oorbeschermers op, beschermende bril en handschoenen aan en schoenen met stalen neuzen. Kijk zelf maar hoeveel bouwvakkers een of meerder zaken niet in orde heeft: Geen zin….

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 27 juni 2005 @ 22.49 uur

 15. nou stalen neuzen,heb je wel eens met die dingen gewerkt op dak bv,in +30 en aan het einde van de dag heb je een paar gespierde poten onder je kont,stale neuzen zijn auderwets”veilig heid laarzen je bent net een ss er en met disco reflector achter op,en een paar zere stalpoten dat je hebt.
  veiligheids netten hoe worden die meestal op gehangen??
  veiligheids harnas je moet wel eerst naar de top van het dak klimmen om het de bevestigen 20 min,om een paar pannen te vervangen 10 min.en maar schrewen die regering we zijn lui en we zijn te duur en dat uit de strot van een 120000 euro krijgende zak, en een heleboel bouwbedrijven gebruiken nog steeds het type val eerst2- 3 meter en dan blijf je hangen met je ribben door je neus,maar het kan anders maar begin dan goed,in het begin!
  en niet met een bouwjas van voor de tweede wereld oorlog,schoenen,die niet werken willen kleding die na een keer wassen veelste klein is, ook het goedgekeurde door andere dan bauwvakkers dus,
  3 maten groter bestellen maar dat bestaad niet voor mij,
  en ladders 3 delig vroeger liep ik er mee weg,ook een goedgekeurde. maar nu moet je een heftruck gebruiken om de goedgekeurde ladders te plaatsen,
  heftruck diploma ja heb ik,maar alleen voor 3.5 ton niet voor een gas truck of een 4.5 ton,en ga zo maar door dus begin bij het begin en niet voor elk wissewasje zoals bv heftrucs dieploma’s halen,en lawaai?? het is maar goed dat het meeste op papier staat.. he wat praat wat duidelijker,

  Reactie door ad — dinsdag 28 juni 2005 @ 2.48 uur

 16. en ga je naar een cursis veiligheid slaap je naar een anderhalf uurtje zowat,of de duvvel er mee speeld het moet swinters,je werkt de heledag buiten en dan moet je 6-7 uur luisteren naar dingen die je of wel weet en of logies is, en voor 5% nieuw is,in plus 25 graden gestookt klasje,
  ik heb altijd gezecht geef het voldertje maar mee en over 1 week overhoor je me maar.scheeld mij een dag verveling,en scheeld de baas mischien 2 uurjes en je hebt geen leeraar nodig,scheeld toch weer een melkert baan minder,

  Reactie door ad — dinsdag 28 juni 2005 @ 3.02 uur

 17. american express platinum…

  Brookmont pranks forums cupboards race cattail credit cards http://www.1click-credit-card.com/

  Trackback door american express platinum — zondag 21 mei 2006 @ 18.51 uur

 18. xhfghsasjdhfghsaajshdfgajshdfgahsdgfajsdg

  Reactie door kees — zaterdag 25 november 2006 @ 20.21 uur