Karel is niet meer

Karel Glastra van Loon

Karel Glastra van Loon is op 42-jarige leeftijd overleden.

Nadat anderhalf jaar geleden een tumor bij hem was geconstateerd, heeft ie moedig strijd geleverd voor het leven maar uiteindelijk verloren.

Zijn vrouw, zijn drie kinderen, zijn familie en vrienden zullen het vreselijke verlies van een fijne man onder ogen moeten zien.
Nu is dat echter onmogelijk.

De associaties die ik heb bij Karel zijn innemend, rustig, sociaal, gevoelig, aardig en erudiet.

Hoewel tien jaar jonger heeft Karel mij veel geleerd: Over het leven, over politiek, over schrijven, over heel veel zaken.

Samen met Karel schreef ik het boek ‘De laatste oorlog’. Karel schreef onlangs nog, samen met Kees Slager, het interviewboek ‘ Hoe dan, Jan?’.

Karel was actief betrokken bij de SP. Hij gaf lezingen en scholingen. Hij schreef veel en hij was een bron van veel goede, mooie ideeën.

Karel was schrijver, journalist en activist; hij maakte radio, hij maakte televisie. Wat hij ook deed, hij deed het met flair, met inzet en met overtuiging.
Hij heeft het leven geleefd zoals het geleefd moet worden.

Karel, we missen je nu al.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 01 juli 2005 :: 16.49 uur

71 Comments

71 reacties

 1. Dit nieuws was echt een schok. Mijn condoleances gaan uit naar de nabestaanden.

  Je boeken waren en blijven geweldig.

  Reactie door Marco van Vlijmen — vrijdag 1 juli 2005 @ 16.54 uur

 2. Ik wens de geliefde en overige nabestaanden van Karel veel sterkte met dit verlies. :(

  Reactie door Johnito — vrijdag 1 juli 2005 @ 16.57 uur

 3. Wat een verlies! Karel was voor mij een inspiratiebron en een verwante geest zonder dat ik hem persoonlijk kende. Zijn sfeerbeschrijvingen van zijn reizen getuigen van een rijk en vol leven waarvan ik dacht dat het voor jaren onuitputtelijk was. Vandaag kan ik ik alleen nog maar huilen. En dan zo jong al moeten weggaan,
  ik heb geen woorden meer.

  Reactie door Jacob Meinardi — vrijdag 1 juli 2005 @ 16.59 uur

 4. Een groot verlies… Ik heb met veel liefde aan de verfilming van “De Passievrucht” gewerkt en wens alle nabestaanden heel veel sterkte.

  Reactie door Brian Krijgsman — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.05 uur

 5. Ik las het net op de website van AT5. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. :(

  Reactie door Farshad — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.13 uur

 6. Jammer hij was een goede schrijver.

  Rust in vrede Karel.

  Reactie door e.krul — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.14 uur

 7. Ik zag vanmiddag het bericht op teletekst staan en was toch even stil. Dit heb ik niet snel bij bekende Nederlanders maar wel als iemand die zo midden in het leven stond en zo jong is gestorven.

  Ik wil iedereen die hem kende veel sterkte wensen en in het bijzonder zijn gezin en naasten.

  Reactie door Jan-Derk — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.15 uur

 8. Ik wens zijn vrouw,kinderen,familie en vrienden veel kracht en warmte toe bij dit vreselijke verlies.

  Reactie door mara matveld — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.19 uur

 9. In dit soort omstandigheden is maar een woord relevant. Sterkte.

  Reactie door Joost Schellevis — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.27 uur

 10. Als je iemands boeken hebt gelezen dan heb je het gevoel of je diegene ook een beetje kent. Volgens mij was hij een hele bijzondere man. Ik wens zijn vrouw en kinderen heel veel kracht toe om dit verlies te dragen.

  Reactie door mieke — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.34 uur

 11. Karel rust zacht!
  Missen zullen we je zeker, vergeten natuurlijk nooit!
  Mijn condoleances aan de nabestaanden.

  Reactie door Laurens de Man — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.43 uur

 12. En als ik dood ben, huil maar niet.
  Ik ben niet echt dood moet je weten.
  Het is de heimwee die ik achter liet.
  Dood ben ik pas, als jij me bent vergeten.

  En als ik dood ben, treur maar niet.
  Ik ben niet echt dood moet je weten.
  T’is het verlangen dat ik achter liet.
  Dood ben ik pas, als jij dat bent vergeten.

  tekst: Bram Vermeulen.

  Reactie door Joke Faas — vrijdag 1 juli 2005 @ 17.54 uur

 13. Een vreselijk verlies…
  Rust zacht beste Karel…

  Reactie door Paul Jan Petersen — vrijdag 1 juli 2005 @ 18.11 uur

 14. Ik kom woorden tekort, ” rust zacht ”
  meer weet ik niet te zeggen.

  Reactie door Frank — vrijdag 1 juli 2005 @ 18.29 uur

 15. Waarom schrikt men bij het overlijden van de één meer dan bij dat van een ander? Ik had de hoop nog veel van hem te mogen lezen en hem ooit weer regelmatig te kunnen horen debatteren. Niet dus. Karel, bedankt.
  Vergeten?
  Jou?
  Nee, dat nooit!
  Ab

  Reactie door ab — vrijdag 1 juli 2005 @ 18.36 uur

 16. Veel te vroeg, veel te jong.

  Reactie door De rode pimpernel — vrijdag 1 juli 2005 @ 18.36 uur

 17. Wat is het toch onrechtvaardig. Ik heb er geen woorden voor. Ik ben 58 jaar en strompel door dit leven. Een ander was 42 en dan is het voorbij. Ik snap er niets van. Sterkte iedereen.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 1 juli 2005 @ 18.37 uur

 18. Niet te bevatten. Zo sterk, zo moedig en het toch niet gered.

  Veel sterkte voor zijn vrouw en kinderen die al zo jong een man en vader moeten missen.

  Reactie door Minny — vrijdag 1 juli 2005 @ 18.48 uur

 19. Wat een vreselijk verlies! Het is verschrikkelijk hoe deze gruwelijke ziekte Karel zo jong bij zijn geliefde familie heeft weggerukt.

  Mijn hart is bij zijn kinderen en alle nabestaanden. Alle sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd.

  Reactie door Jeroen — vrijdag 1 juli 2005 @ 19.07 uur

 20. te jong !!

  Reactie door Greasle — vrijdag 1 juli 2005 @ 19.09 uur

 21. Ik ben er kapot van!!!!!!

  Reactie door Richard — vrijdag 1 juli 2005 @ 19.18 uur

 22. Het doet vreselijk pijn als je iemand verliest waarvan je houd.
  Kracht en sterkte toegewenst aan z,n vrouw en kinderen.

  Reactie door visgert — vrijdag 1 juli 2005 @ 19.34 uur

 23. heel jammer. Hij was al een tijdje ziek, dus het zat er wel een beetje aan te komen, maar toch, het is niet leuk om te horen.

  Ik vond vooral zijn lezingen bij demonstraties en bijeenkomsten erg bijzonder.

  Reactie door Jory — vrijdag 1 juli 2005 @ 19.41 uur

 24. Het leven is soms niet eerlijk.
  Sterkte met het verlies.

  Reactie door Sis — vrijdag 1 juli 2005 @ 19.51 uur

 25. Wat een schok… Las altijd met veel plezier en bewondering de stukjes in de Margriet. Mijn moeder heeft dezelfde afschuwelijke ziekte en putte hier veel kracht uit. Wens de nabestaanden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

  Reactie door Alma — vrijdag 1 juli 2005 @ 20.02 uur

 26. Ze zitten dicht bij elkaar, alsof ze al jaren bevriend zijn, en vertellen sterke verhalen.

  Hij zegt: ‘Ooit ben ik in Nijmegen van de brug gesprongen, de rivier in. Ik wilde weten hoe het voelde – het deed vooral pijn in m’n kruis. Het water was kouder en zwarter dan ik had gedacht, en het stroomde sneller: tegen de tijd dat ik weer bovenkwam, was ik al onder de brug door. Pas vijf kribben verder kroop ik terug aan land. De volgende dag stond in de krant dat een onbekende zelfmoord had gepleegd door van de brug te springen. Ik heb nog gebeld om te zeggen dat ik springlevend was, maar dat vonden ze geen leuke woordspeling, en bovendien geloofden ze me niet.’

  Zij zegt: ‘Ooit ben ik bijna dood geweest. Het was de meest geruststellende ervaring uit mijn leven. Ik zag mijn leven niet in een flits aan me voorbijschieten, er was geen hemels licht en er waren geen schimmen van overledenen die me aan gene zijde opwachtten. Sindsdien ben ik niet meer bang voor de dood.’

  Uit ‘Lisa’s Adem’

  Reactie door Bung Phê — vrijdag 1 juli 2005 @ 20.05 uur

 27. Vreselijk. Waar woorden altijd tekort schieten kan ik alleen maar zeggen ‘Only the good die young.’

  Reactie door Emile — vrijdag 1 juli 2005 @ 20.38 uur

 28. Herinneringen aan een integer mens,
  een getalenteerd journalist en schrijver.
  Al vroeg een vakman van naam,
  een man van formaat om aan terug te denken.
  Iemand waar de nabestaanden trots op mogen
  zijn en blijven.
  Hen allen wens ik veel sterkte en moed om
  hun leven te vervolgen en in vrede mogen
  terugzien op wat hij hen heeft gegeven.

  Reactie door Madelief — vrijdag 1 juli 2005 @ 20.41 uur

 29. Vreselijk, wat een verdriet voor zijn vrouw en kinderen!! Ik wil ze heel veel sterkte wensen!!

  Reactie door karin — vrijdag 1 juli 2005 @ 20.41 uur

 30. we gaan allemaal dood , de 1 ne te vroeg .de andere te laat. deze te vroeg .

  Reactie door texas henkie — vrijdag 1 juli 2005 @ 21.52 uur

 31. Kan me nog goed de cursus Belaagd door de Media van hem herinneren in 1998, een paar dagen later had ik zijn lessen hard nodig. Een mooi mens is weggetrokken. Niet alleen schrijver van mooie romans en pakkende politieke boeken. Ook een trotse pappie is er niet meer. Veel sterkte voor zijn vrouw en kinderen! Mijn hart gaat nu vooral naar hun.

  Reactie door Zontomaatje — vrijdag 1 juli 2005 @ 21.55 uur

 32. Karel Glastra van Loon schreef wel degelijk een meesterwerk: de passievrucht.
  Ik las het twee keer. 1 keer op een mooie zonnige dag in Noorwegen en later met mijn Amerikaanse cursisten die het geweldig vonden.
  Dank! Veel dank!
  Annelies

  Reactie door Annelies — vrijdag 1 juli 2005 @ 22.32 uur

 33. Een groot schrijver en een groot mens.

  Reactie door Frank — zaterdag 2 juli 2005 @ 0.24 uur

 34. In de knop gebroken.

  Heel jammer deze man te moeten missen.

  JP

  Reactie door Jean-Paul — zaterdag 2 juli 2005 @ 0.37 uur

 35. Sterkte voor allen die hem missen.
  Hij was een heel byzonder en uniek mens, en zal zeker in onze herinnering blijven.

  Reactie door Molly — zaterdag 2 juli 2005 @ 1.22 uur

 36. Jan,

  Woorden schieten tekort, bij deze wens ik de familie veel sterkte toe, ook jij veel succes met het verlies van je kameraad Karel.

  Henk

  Reactie door Henk.K, Steenwijk — zaterdag 2 juli 2005 @ 1.51 uur

 37. Heel veel sterkte…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 juli 2005 @ 3.09 uur

 38. Vanavond een nummer aan hem opgedragen op het podium…

  Reactie door Johnito — zaterdag 2 juli 2005 @ 3.32 uur

 39. Met oprechte deelneming.

  Laten we voortzetten waar Karel voor stond.

  Reactie door Johan Smeets — zaterdag 2 juli 2005 @ 9.57 uur

 40. Hij is er nog wel, meer dan menigeen.

  We kunnen zijn boeken nog altijd lezen.
  Hij heeft 3 kinderen op de wereld gezet samen met zijn vrouw.

  Proost Karel, misschien tot ooit!

  Reactie door barend — zaterdag 2 juli 2005 @ 10.29 uur

 41. Wat een enorm verlies – ik ben er kapot van. Heel veel sterkte voor zijn vrouw en kinderen en andere familie. Hij was een groot man.
  Marjolein.

  Reactie door Marjolein — zaterdag 2 juli 2005 @ 10.37 uur

 42. ik wil alle nabestaanden, vrienden en familie heel veel sterkte wensen met het verlies van Karel……

  rust in vrede

  en laten we met zijn allen toch eens voor de volle 100% deze sluipmoordenaar aan gaan pakken,……veel te veel worden veel te jong uit het leven gerukt!!

  come on , let’s beat cancer!!

  Reactie door blue lady — zaterdag 2 juli 2005 @ 10.53 uur

 43. het is ook gvd niet eerlijk.

  Reactie door aldrikkleinlooh — zaterdag 2 juli 2005 @ 11.03 uur

 44. Karel gaf hoop in deze neoliberale duisternis door publiekelijk stelling te nemen. We missen hem en wensen zijn geliefden heel veel sterkte.

  Reactie door Marian — zaterdag 2 juli 2005 @ 11.04 uur

 45. Ik wist niets van zijn ziekte af. Heel jammer dat hij zo jong stierf.

  Het is vaak zo, dat de meest lieve en goede mensen het eerst gaan. Die suikeroom of die lieve oma.

  Reactie door ReneR — zaterdag 2 juli 2005 @ 12.14 uur

 46. Ik wens zijn dierbaren troost en sterkte toe.

  Reactie door Alexander — zaterdag 2 juli 2005 @ 12.15 uur

 47. Door Karel Glastra van Loon is er passie met een kwinkslag in de SP-campagnes gekomen (ism met Bob Fosko). Gaan we dat missen? Ik vrees van wel.

  Ik vind dat mensen die hun nek uit durven steken al schaars gezaaid zijn. Nu is er weer eentje minder…

  Het voorwoord van hem in ‘De schaduw van de ster’ is door Jan Marijnissen op verstandige wijze opgelost omdat hij daarmee de vraag ontdook of hij het wel gelezen had of niet. Dat is politiek-diplomatiek (maar niet verstandig). In dat boek wordt geen hetze gevoerd tegen welk volk dan ook, maar het schetst patronen, is als zodanig EEN weerslag van de ‘werkelijkheid’, en als zodanig een zinvol element in de discussie over ‘hoe nu verder’. Dat was de passie, dat is de passie, en daar moet de passie naartoe.

  Reactie door Marco — zaterdag 2 juli 2005 @ 12.18 uur

 48. buiten de familie om ook jij heel veel sterkte met het verlies van je vriend Jan.

  Reactie door karin vinke — zaterdag 2 juli 2005 @ 16.00 uur

 49. Gisteravond Met het Oog op Morgen, Karel Glastra v Loon is overleden “We zullen hem missen want we hebben hart fatsoenlijke mensen nodig in Nederland” In 1998, bij een cursus “omgaan/belaagd door de media” Ontmoete ik hem. Later bij de start van afdeling Hilversum kwam ik hem wel eens tegen. Karel herkende. Zijn media cursus heb ik nog en op zijn manier adviseer ik anderen. Zijn boeken heb ik ook. Jan jij sterke nmet het verlies van een vriend en ookwij zullen hem allemaal missen ieder op zijn eigen manier.

  Reactie door Harry Sangers — zaterdag 2 juli 2005 @ 17.59 uur

 50. Naar het mij voorkomt (want ik heb hem persoonlijk niet gekend) is een warm mens heengegaan, die aan zijn leven een intense en sociale invulling heeft gegeven. Naast zijn literaire erfenis is dat een mooie herinnering.

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 2 juli 2005 @ 18.05 uur

 51. Onmacht. Sprakeloos. Drie jonge kinderen die hun papa niet willen missen maar geen keus hebben. En hij heeft gevochten, voor hen. Om ze groot te zien worden. Hij bleef optimistisch. Na het lezen van zijn column dacht ik altijd “het komt goed met Karel, hij gaat het redden” Precies de helft van 2005 mocht hij nog meemaken. Te kort.
  Karel, rust zacht, je hebt het verdiend.

  Reactie door selma dag — zondag 3 juli 2005 @ 2.25 uur

 52. In de eerste plaats gaan mijn gedachten uit naar zijn vrouw en kinderen en naar zijn familie,die ik heel erg veel sterkte toewens.Ook jou Jan,want het doet pijn een goede vriend te verliezen.Karel was een pracht mens.Daar zouden er veel meer van moeten zijn.

  Reactie door Medi — zondag 3 juli 2005 @ 11.44 uur

 53. Gecondoleerd!

  Reactie door Menno — zondag 3 juli 2005 @ 14.48 uur

 54. Erg spijtig en veels te vroeg.,

  Je zou zo wel een paar anderen weten voor bevordering naar de eeuwige jachtvelden, maar
  kwelgeesten zijn nogal hardnekkig helaas

  Laten we hopen dat hij het mooi heeft nu!

  Reactie door Jansonius — zondag 3 juli 2005 @ 16.30 uur

 55. Terugkomend van USA-reizen na 9-11 en na de moord op Fortuyn, toch maar even aangemeld bij Ravage…

  En daar waren op dat moment de artikelen van Karel over de USA. Alhoewel hij niet over mijn info beschikte, kwamen die stukken grotendeels overeen met mijn bevindingen in de USA “They knew and just let it happen”, zoals vele intellectuelen mij vertelden:
  http://www.infowars.com/resources.html
  http://www.whatreallyhappened.com

  Als ‘complotdenker’ vraag ik mij meteen af, of die tumor toeval was.
  Nee: het is een ineffectieve, onzekere en langzame methode om iemand het zwijgen op te leggen en zoveel invloed had Karel nu ook weer niet.
  Eerder is hij tijdens zijn werk met verkeerde stoffen in aanraking gekomen, leefde zelf vooraf niet helemaal optimaal gezond, of het was het wereldtumor dat hem niet losliet en in zich in hem kristalliseerde.

  Reactie door Mark Metzelaar — zondag 3 juli 2005 @ 17.33 uur

 56. In de eerste plaats veel sterkte gewenst aan de nabestaanden die dit verlies nu en in hun verdere leven met zich mee moeten dragen.

  Karel Glastra van Loon mag dan vroegtijdig zijn heengegaan, aanwezig zullen echter blijven de vruchten van zijn werk voor degenen die hem van nabij gekend hebben. En wat ook blijft, is de inspiratie die de hand van de schrijver weet aan te zetten bij zovele lezers.

  Reactie door David Tompot — zondag 3 juli 2005 @ 20.15 uur

 57. Bij deze wens ik zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

  Reactie door Helma D. — zondag 3 juli 2005 @ 20.35 uur

 58. Gecondoleerd!

  Mijn moeder heeft hem vroeger nog gekend, nog mee gespeeld, vertelde ze mij toen ik voor het eerst zijn boeken las. Ik was een jaar of 11. Ze vertelde mij hoe intellectueel het er toen al aan toe ging bij hen thuis, wat voor een politieke discussies er al werden gevoerd en hoe Karel er grif aan deel nam.

  Later vernam ik meer over zijn activiteiten en ging ik meer werk van hem lezen, en bleef de naam mij overal opvallen.

  Ook was het mijn moeder die vertelde dat hij heen is gegaan. Ikzelf heb hem niet gekend, maar ik weet wel hoe een zonde het is dat hij er niet meer is. Mijn moeder is nog in de hoogzomer van haar leven, veel ouder was hij niet, meer kracht bezat hij wel.

  Gecondoleerd.

  Reactie door Myrthe van Vliet — maandag 4 juli 2005 @ 0.31 uur

 59. Jan,ik kan zien dat dit overlijden je diep geraakt heeft want anders zet je altijd wel iets op je site.
  Het is toch van de gekke dat je moet lezen dat HOOGERVORST vind dat hij gefrustreert is door de burgers.
  Oh arme hij…..wie zaait zal oogsten hansje.
  Wat mij betreft krijgt hij het nog moeilijker volgend jaar.Met zijn cliniclownkop.

  Nu ik wens je veel sterkte met het verwerken van het overlijden van Karel.
  Er is een bedreven SP-er heengegaan en gelukkig hebben veel media het toch genoemd dat hij SP-er was in hart en nieren.

  Reactie door anita — maandag 4 juli 2005 @ 10.52 uur

 60. Goed dat je even stilte in acht neemt om ruim aandacht te geven aan zijn dood. Dat vind ik een mooi gebaar in het snelle, vluchtige weblogland. Sterkte.

  Reactie door Lucide — maandag 4 juli 2005 @ 10.56 uur

 61. Mijn diep medeleven voor de nabestaanden

  Reactie door Rudi Scheers — maandag 4 juli 2005 @ 10.57 uur

 62. Condoleance-register:
  http://www.condoleance.nl/registers/register_4686.html

  Reactie door Farshad — maandag 4 juli 2005 @ 11.40 uur

 63. Hallo Jan,
  Een dezer dagen zou je naar het ziekenhuis gaan, voor je rug.
  Als je inderdaad nu, gezien je zwijgen op het weblog, aldaar onder behandeling bent, veel sterkte en beterschap.
  groet,
  Amita.

  Reactie door Amita — maandag 4 juli 2005 @ 12.31 uur

 64. Tragisch, dat zo’n veelbelovend schrijver en mens zo snel in zijn koppenreeks moest fnuiken.
  Pas toen ik van zijn dood hoorde, hoorde ik voor het eerst over zijn ziekte.
  Ik heb Karel wel eens horen spreken op een demonstratie, en dat wist hij goed te doen. Leuk, altijd humor erin houden.

  Nu is hij niet meer… Maar hij was tot het laatst optimistisch. Laten we daar een voorbeeld aan nemen.

  Reactie door Jan Breur — maandag 4 juli 2005 @ 15.39 uur

 65. Gezocht: De Nederlandse Joseph Goebbels.

  De Nederlanders hebben niet begrepen waar het om ging bij het referendum over de Europese grondwet…
  De Nederlanders snappen niet dat Nederland toe is aan een ander omroepbestel…
  De Nederlanders weten niet dat het absoluut nodig is om asielzoekers die hier al vijf jaar of langer wonen en goed zijn geintegreerd terug te sturen naar ‘veilige landen’…
  De Nederlanders willen maar niet wennen aan de wantoestanden in verzorgingstehuizen, aan het verslechterende onderwijs, aan minder/duurder openbaar vervoer, aan ontsnappende TBS-ers, aan graaiende bestuurders, aan baantjesjagende politici, aan miljarden verslindende prestige-projecten, aan het grootscheeps slopen van goede, betaalbare huurwoningen, aan de uitverkoop van alles wat ooit van hen was, enzovoorts, enzovoorts…

  De regeringspartijen zouden inmiddels al lang geen meerderheid meer krijgen, wanneer er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Het kabinet krijgt van de kiezer nog net een vijfje (niet iedereen volgt de politiek).

  En dan gaat volgend jaar ook nog eens de gezondheidszorg op de schop. Het toch al uitgeklede ziekenfonds verdwijnt.
  Voor wie daar nu nog in zit: Veel sterkte toegewenst !
  Hansje Hoogervorst, de verantwoordelijk minister, verlangt meer begrip. Hij vindt dat de Nederlanders zich meer moeten aanpassen aan de veranderingen die de regering wil doorvoeren.
  Maar hoe verkoop je meer premie en een eigen bijdrage voor minder gezondheidszorg ?
  Hoe verkoop je het feit dat de verzekeraars steeds meer het laatste woord krijgen bij wat wel en niet kan ?
  Daarvoor zijn peperdure adviseurs ingeschakeld, daarvoor start morgen een grote overheidscampagne…
  Nu maar hopen dat de Nederlanders het ditmaal wel begrijpen…
  Voor wie geld heeft zijn er mogelijkheden om van alles en nog wat bij te verzekeren…
  Voor wie geld heeft bestaan er geen wachtlijsten in steeds meer privé-klinieken in binnen- en buitenland…
  Zoals er, voor wie geld heeft, ook schitterende particuliere verzorgingstehuizen zijn…

  Hoogervorst vond dat Balkenende ten onrechte hard werd aangevallen op het door hem gevoerde beleid.
  Onzin. Alleen een minister van propaganda van het niveau van Joseph Goebbels zou er (misschien) in kunnen slagen de bevolking te enthousiasmeren voor het door hem gevoerde afbraakbeleid, voor de door hem vergrote kloof tussen arm en rijk Nederland, voor het afschrijven van de onderkant van Nederland.
  Mooi trouwens…
  Ik dacht dat solidariteit inmiddels uit de woordenboeken geschrapt kon worden, dat de massa zich zou laten lijmen door dit kapitalisten-kabinet, maar ik ben blij dat het ernaar uitziet dat ik me vergist heb…
  En dit is zo’n moment dat ik dat graag toegeef.

  Optimisme, hoop, soms blijft er weinig anders over, maar zonder optimisme en hoop is ‘de strijd’ bij voorbaat verloren.
  Dat is wat ik denk wanneer ik me Karel Glastra van Loon herinner…

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 5 juli 2005 @ 2.18 uur

 66. Jan,
  Gecondoleerd met het verlies van je vriend.
  Ook familie en nabestaanden wil ik via deze weg condoleren.
  Dit nieuws is altijd een erge schok ook al ken je de persoon zelf niet
  goed.
  Ik weet in ieder geval wel wat een tumor van die vreselijke ziekte van kanker in je lichaam kan doen. Het is een slopende strijd tegen een ziekte waar geen medicijn tegen is opgewassen als die in je lichaam is uitgezaaid. Ik heb veel bewondering voor de patiënten die toch door blijven vechten ook al weten ze dat het niet haalbaar is.
  Ik heb van dichtbij mee gemaakt dat een dierbare vriendin en een tante deze oneerlijke strijd leverden.
  Jan, ik voel erg met je mee.

  Reactie door Paula Buisman — dinsdag 5 juli 2005 @ 7.50 uur

 67. @ Heraclitus VII (65):

  Niet voor niets noemde Karel Glastra van Loon zichzelf een “onverbeterlijke optimist”…..

  Overigens: goede spotprent van Tom Janssen in het Utrechts Nieuwsblad vandaag:

  Balkenende en Hoogervorst kijken naar een lijngrafiek van de peilingen, die zeer scherp omlaag gaat.
  Hoogervorst: “We hebben ‘n ander volk nodig!”
  Balkenende: “Nou, dat is duidelijk!”

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 5 juli 2005 @ 15.47 uur

 68. @68 Olav Meijer
  Tom Janssen kent blijkbaar zijn ‘klassiekers’.
  Ennuh… ook de muur die hier nu wordt neergezet tussen arm en rijk zal ooit worden afgebroken.

  Reactie door Heraclitus VII — woensdag 6 juli 2005 @ 4.13 uur

 69. Karel schreef in de periode april-september 2002 de 8-delige serie ‘Godsland’ voor Ravage. Hierin ontrafelt hij het doen en laten van ‘de Amerikaan’ in al z’n facetten. Dit naar aanleiding van de aanslagen van 11 september 2001 en de ‘War on Terror’. Verder schreef hij de artikelen ‘Niet alles is wat het lijkt’ en ‘Het goede nieuws van de oorlog tegen Irak’. In februari 2001 werd Karel door Ravage geinterviewd.

  Reactie door A. van Veen — donderdag 7 juli 2005 @ 19.40 uur

 70. Net nu ik voor het eerst overal ‘toevallig’ Karel Glastra van Loon op papier tegenkom (‘Hoe dan, Jan’, diverse artikelen in diverse tijdschriften) en in zijn schrijven, zelfs in zijn foto’s, een aardig en wijs mens begin te ontdekken …

  Condoleances aan allen die je zullen missen. Je boeken staan nu op mijn ‘te lezen’ lijst.

  Reactie door Paula T — vrijdag 8 juli 2005 @ 16.06 uur

 71. free ringtones

  free ringtones Upon connecting the rings, p and amistress, by a wire to which street-venders existeth attached, any trap-shooting of

  Trackback door free ringtones — dinsdag 4 oktober 2005 @ 17.58 uur