Tour de France

Ik volg de tour al vanaf m’n jeugd. Nu heb ik er wel heel veel tijd voor…

Rasmussen en Weening van de enige Nederlandse ploeg hebben voor een fantastisch sportweekend gezorgd. Vandaag gaat de karavaan de Alpen in. De grote vraag ‘Hoe gaat het verder met Armstrong?’.

Twee jaar geleden was ik columnist voor de Radio Tour de France op R1. Ze zijn nog steeds te beluisteren. Hulde aan het archief van de publieke omroep.

Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 12 juli 2005 :: 12.22 uur

16 Comments

16 reacties

 1. Hoi Jan,

  Dat is een van de voordelen van ziek zijn. Ik volg de tour eigenlijk nooit, maar volgend jaar kan ik niet anders natuurlijk. Dan komt de tour naar Zeeland, en gaan wij zeker kijken.

  Reactie door Redstar — dinsdag 12 juli 2005 @ 12.54 uur

 2. Veel plezier.

  Toch moet me van het hart dat ik me gigantisch erger aan de overmatige aandacht voor voetbal en de tour.

  Ik zou ook wel eens wat andere sporten willen zien op een dergelijke wijze.

  Reactie door Molly — dinsdag 12 juli 2005 @ 13.32 uur

 3. Ik sluit mij volledig bij Molly aan. Mij gaat het dan om de paardensport uiteraard (heb ik ook wel vaker gezegd hier). Daar word werkelijk geen aandacht aan besteed. Begin juli is een Nederlander Wereldkampioen bij de jonge paarden geworden, voor de 4e keer in zijn carriere, een prestatie op zich want dat heeft nog nooit iemand gedaan! Heeft iemand hier iets van gezien? Moi niet in ieder geval! Dit weekend weer een grote wedstrijd, zullen ze ook wel niet uitzenden (heb toch kaarten dus het maakt mij ook niet uit :lol: ) en over 2 weken dan het EK als het goed is…

  Het enige wat er aan sport te zien is is voetbal, wielrennen, darten (kots) en Formule 1. Dat laatste volg ik dan af en toe wel eens maar daar is de lol ook al wel af…

  *heeeele diepe zucht*

  Reactie door Mirella — dinsdag 12 juli 2005 @ 14.12 uur

 4. Met wielrennen kun je alleen aan de top meedoen als je ook doping gebruikt, dus vind ik het helemaal niks. Dus iemand die niet dat drugs gebruikt, heeft geen eerlijke kans. En moet je die wielrenners in hun vrije tijd eens zien. Nooit netjes op het fietspad zoals het wettelijk hoort, maar op de grote weg. Levensgevaarlijk is het. Bah.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 12 juli 2005 @ 16.19 uur

 5. Heeft met geld te maken Mirella. Zo als altijd. Het is helaas niet anders.

  Reactie door Mart — dinsdag 12 juli 2005 @ 16.20 uur

 6. Hallo Jan,
  Een Nederlandse ploeg, hoezo?
  Rasmussen komt toch uit Denemarken?
  groet,
  Amita.

  Reactie door Amita — dinsdag 12 juli 2005 @ 16.48 uur

 7. Tour is nu alweer voorbij. Jammer.

  Reactie door BJ — dinsdag 12 juli 2005 @ 18.14 uur

 8. Weet het Mart.. Maar dat maakt het niet minder leuk… :?

  De eerlijkheid biedt overigens wel te zeggen dat ik het vandaag een stoere etappe vond van Lance Armstrong! 8)

  Reactie door Mirella — dinsdag 12 juli 2005 @ 18.25 uur

 9. Nogmaals, profwielrennen is geen eerlijke sport. De heren wielrenners worden volgespoten met anabolen om maar zoveel mogelijk geld binnen te slepen. Ik heb hier geen enkel respect voor. En zo zijn er nog wel wat meer sporten natuurlijk. Nee, het is al lang niet leuk meer in de sportwereld.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 12 juli 2005 @ 20.29 uur

 10. Och,

  Wat betreft die spanning: Die andere lui fietsen, door de bank genomen, gewoon niet hard genoeg. Zo simpel is dat. Bovendien: Bergop moet iedereen vrijwel even hard werken; daar helpt “linkeballen” niet. Het gaat daar dus om een eerlijke krachhtmeting.

  Verder: Lance Armstrong hoort gewoon thuis in het rijtje van de grote kampioenen. Punt. Alleen Eddy Merckx is een nog groter kampioen, omdat die ook alle klassiekers meenam (en nogal eens won!). Merckx won tijdens zijn wielerloopbaan meer dan 500(!) wedstrijden. Daar komt Lance Armstrong nooit meer aan.

  Tot slot ben ik er van overtuigd dat Lance Armstrong “schoon” (of in ieder geval “redelijk schoon”) is, anders hou je het niet zo lang vol. Er zijn andere gevallen die heel wat verdachter waren (Thevenet, Delgado – slikte “doping maskerende” middelen), maar die wonnen dan ook maar één of twee maal de Tour de France.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — dinsdag 12 juli 2005 @ 20.41 uur

 11. Veel plezier bij het kijken, Jan.
  Voor aanvullende informatie:
  zie http://home.hetnet.nl/~heraclitus/heraclitus_tour.html
  :)

  En je grote vraag “Hoe gaat het verder met Armstrong ?” is, waar het de tour betreft, vandaag aardig beantwoord… alhoewel, Joop zei het al in 1980, Parijs is nog ver !

  Reactie door Heraclitus VII — woensdag 13 juli 2005 @ 2.18 uur

 12. het land is mooi als de renners voorbij zijn
  dan is de rust weer daar

  Reactie door dominee — woensdag 13 juli 2005 @ 12.38 uur

 13. Heel veel plezier Jan met het volgen van de Tour.

  Ikzelf hou er niet zo van. Ik heb gisteren gekeken op Omroep Brabant daar waren wedstrijden mennen met de heer IJsbrand met zijn vierspan. Schitterend is dat ik ben dol op paardensport en vind dat dit veel te weinig uitgezonden word.

  Vanavond ga ik kijken naar een supergoede film op RTL4. Deel 1 van de film was vorige week op de buis. Zalig is dat dan toch als je net zoals wij samen herstellende bent, kan je dingen doen waar je zin in hebt en die je al lang niet gedaan hebt.

  Mischien lachen er nu vele om de hobby die ik herontdekt heb en samen met mijn zoon met veel plezier mee bezig ben, en dat is het bouwen met Lego. Jawel, heerlijk een beetje de kindertijd terug halen terwijl ik 38 jaartjes jong ben.
  Maar mijn zoon vind het heerlijk om samen met mama te bouwen met Lego.
  Nu met het mooie weer doen we dat samen lekker buiten aan de tuintafel, dan hoor je ons een hele tijd niet want zo zijn we bezig met het bouwen van Lego.

  Dus Jan, ik wens je heel veel plezier nogmaals met de Tour. Geniet maar fijn van al die wielrenners.

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 13 juli 2005 @ 19.44 uur

 14. 3. Hoi Mirella, ik lees net als jij dat we samen dol zijn op de paardensport. Heerlijk als je samen dezelfde mening deeld dat deze prachtige sport te weinig op de televisie komt.
  Ik heb een paar jaar terug in de Brabant Hallen de springwedstrijd gezien waar ook John Withaker uit Engeland aanwezig was. Weet je nog toen hij Next Milton had dat prachtige paard. Maar toen ik John Withaker ontmoete was Next Milton er helaas niet meer. Maat toch heb ik een handtekening van hem kunnen krijgen, ben ik heel erg zuinig op.
  Ik sluit me dus volledig bij je aan dat er veels te weinig aandacht besteed word aan de paardensport.
  Zucht, wat jammer vind ik dat toch.

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 13 juli 2005 @ 19.53 uur

 15. Goed bewaren die handtekening, want dat zul je niet veel meer meemaken.
  Een handtekening van een paard…:o))))

  Reactie door Warrior — donderdag 14 juli 2005 @ 18.48 uur

 16. 15. Warrior, nee je leest het verkeerd ik heb een handtekening van de ruiter die op het paard zat. John Withaker is een beroemd springruiter.

  Overigens heb ik wel een handtekening van een paard op mijn rechterbeen wel te verstaan toen ik een ritje maakte voor het eerst van mijn leven op een friese hengst op het eiland schiermonnikoog waar ik jaren geleden op vakantie was. We gingen met zijn vieren naar het strand voor een heerlijke strandrit. Ik had een jonge wispelturige friese hengst een droompaard maar toen we eenmaal op het strand waren begon het te onweren en te regenen mijn Paard dat toevallig ook nog eens Douwe heette schoot er van door in rengalop ik hield hem niet meer ik viel en bleef met mijn been in de stijgbeugel haken en werd een tijd mee gesleurd totdat de andere amazones bij me kwamen en Douwe het friese paart tot stilstand konden brengen bungelde ik al even langs de flanken van het prachtige friese jonge paard. Ik had niets in de gaten toen ik op de grond terecht kwam nadat Douwe tot stilstand gebracht werd en ik eindelijk mijn voet los kreeg uit de stijgbeugel. Wat bleek onder het voortslepen van mij door Douwe het friese paard had ik onderweg een trap tegen mijn rechterbeen gekregen en heb ik nu na jaren geleden hier nog een diepe handtekening of moet ik zeggen hoeftekening van overgehouden. Het is bij mijn kuit een diep litteken geworden, ik moest dan ook toen ik thuis kwam in Noord-Brabant meteen naar het ziekenhuis duur taxiritje overigens van Schiermonnikoog naar Noord-Brabant. Maar mijn been is weer dicht ik durf niet meer paard te rijden. Maar de liefde voor de paarden is gebleven ik ben er nog steeds niet bij weg te slaan en ik durf ze nog wel te verzorgen. Ik kijk graag naar wedstrijden en hang als het even kan rond in de stallen maar die zijn hier helaas niet veel in mijn omgeving dus moet ik blijven dromen.

  Dus Warrior ik heb geluk ik heb dubbelop een handtekening van een beroemd ruiter en
  van een jonge friese hengst. Wat wil je nog meer. Maar echt waar beide heb ik mee gemaakt.

  De handtekening van John Withaker de beroemde springruiter uit Engeland heb ik thuis ingelijst aan de muur hangen.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 14 juli 2005 @ 19.10 uur