Uit den lande

(ZIE ‘LEES VERDER’ VOOR DE INZENDINGEN!)

De zomervakantie is begonnen. Veel mensen trekken naar verre oorden, anderen blijven in eigen land, al dan niet gedwongen. En waarom ook niet?

Nederland is en blijft een ontzettend mooi land waar we trots op mogen wezen. Mijn vraag aan jou, stuur ‘ns wat foto’s van mooie plaatsen uit je buurt, of van je favoriete plekje.

Hieronder alvast één van mijn favoriete plekjes:
De dijk tussen Megen en Ravenstein.

Dijk bij Megen

Hartelijk dank voor de vele inzendingen. Het is een lijstje geworden met 51 foto’s uit prachtig Nederland. Insturen is vanaf nu niet meer mogelijk.

Gouda
Gouda
Foto’s door Kayleigh:
Deze foto’s heb ik gemaakt in het park naast mijn huis genaamd ‘Steinse Groen’ in Gouda. Het is daar schitterend omdat – ongeacht dat iedere boom hetzelfde blijft – door de echte seizoens veranderingen die Nederland gelukkig kent, het er nooit lang hetzelfde uitziet en je je steeds weer blijft verbazen over de veranderingen en hoe vreselijk mooi het er is.

Roden
Foto door Martin van Tuijll:
Deze foto is gemaakt in Roden, Drenthe. Mijn woonplaats. Vijf minuten lopen en dan ben ik heerlijk in de natuur. Ik wandel hier regelmatig met mijn hondjes.

Twiske
Twiske
Foto’s door Barend:
Hierbij foto’s van ‘het Twiske’ bij Landsmeer (NH ten noorden van Amsterdam Noord) Kenmerkend zijn de nog enorme bomenrijen, de ‘groene muren’ die er van nature staan maar ook deels door bomen plant dagen (is dat nog?) zo’n 25+ jaar terug waaraan ook mijn school deelnam.

Kinderdijk
Kinderdijk
Foto’s door Lambert:
Mijn favoriet:Kinderdijkse molens op 10 minuten fietsen van mijn huis.

Ham
Foto door Thijs:
Net buiten Horst ligt het Ham, een klein natuurgebiedje waar de Groote Molenbeek door kronkelt. Echt geweldig, zo mooi en zo dicht bij huis.

Het Gein
Foto door Hetty:
Het Gein: Een wandeling langs het Gein waar kunstenaars als Mondriaan, Olie, de Haagse School, en Nescio en Jac. P. Thijsse inspiratie vonden.
Klik hier voor meer foto’s.

Tuin in Friesland
Foto door Evert:
Zijn tuin in Friesland

Lucht uit Holland
Lucht uit Holland
Foto door Anette:
Hollandse luchten: “Wherever I lay my head”

Polderbeelden
Ooievaar in vlucht
Foto’s door Madelief:
Respectievelijk, op weg van Maarssenbroek richting Vleuten naar Haarzuilens; ooievaar boven het huis

Nieuwe Rijn, Leiden
Foto door Bart Jan:
Ook in de stad kan het schitterend zijn. Dit is de Nieuwe Rijn in Leiden, ondertussen al één van de mooiste plekjes van Leiden. Hier te zien in de winter, maar ook zomers mooi en gezellig met veel terrassen en markt op woensdag en zaterdag.

Amsterdam vanaf dak Nemo
Foto: Mike
Amsterdam vanaf het dak van Nemo

Almere
Foto door Marcel:
Te bouwen kasteel in de buurt van Almere

Zuid Limburg
Foto door Alex:
Zuid-Limburge heuvelland

Ellewoudsdijk
Foto door John:
Dit is een plekje vlak buiten ons dorp Ellewoutsdijk. Het ligt tussen Ellewoutsdijk, en s ‘Heerenhoek.

Katwijk aan Zee
Valkenburgse ruine
Utrechtse binnenstad
Maarssen
Harlingen Haven
Foto’s door Madelief:
1. Zonsondergang bij Katwijk aan Zee
2. Ruïne Valkenburg
3. Binnenstad Utrecht
4. Zonsondergang Maarssen
5. Harlingen haven

Ameland
Kasteel Middachten in de Steeg vlakbij Arnhem
Foto’s door Mirella:
1. Amelandse strand
2. Kasteel Middachten in de Steeg vlakbij Arnhem

Posbank
Posbank
Foto’s door Betty:
Het plekje op bijgevoegde foto is een van die plaatsen waar ik veel en graag kom. De Posbank in de omgeving van Arnhem. Een uniek stukje Nederland. Vooral eind augustus als de heide in volle bloei staat is het een schitterend gezicht.

Rand van Weert
Foto door Rudy:
Dit zijn landerijen waar ik op uit kijk vanuit mijn flat. Het ligt aan de rand van de Weert en het is er heerlijk om te wandelen, zoveel ruimte en groen, geweldig.

Fiets in Gouda
Huisje in Gouda
Foto’s door Kayleigh:
Alles kan mooi zijn, van een oranje gespoten fiets die tegen een muur aan geparkeerd staat (koninginnedag) in de binnenstad tot aan de voordeur van een oud huis. Beide foto’s zijn in Gouda genomen.

Terschelling
Foto door Alex:
Terschelling

Loonse en Drunense duinen
Foto door Helma:
De Loonse en Drunense duinen. Deze foto bewijst dat het niet alleen maar een hoop zand is, maar heerlijk om in te wandelen. Vooral in de herfst is het echt genieten!

Texel: De Bollekamer
Foto door Floor:
“De Bollekamer” heet dit gebied: een duingebied op Texel waar ik zo nu en dan graag een stukje wandel. Grappig om te zien dat de bomen sterk naar één kant gegroeid zijn. Het waait ALTIJD op Texel en zo te zien vaak in dezelfde richting. Op warme dagen zoeken de Schotse Hooglanders, die het duingebied begrazen, verkoeling onder ‘t enige groepje bomen dat dit gebied rijk is.

Groningen
Terschelling
Terschelling
Foto’s door Marleen:
1. Groningen vanaf de Martini-toren
2 en 3: Terschelling

Terschelling
Foto door Alex:
Terschelling

Openlucht Museum
Openlucht Museum
Foto’s door Desiree:
Openluchtmuseum Arnhem

Venlo Julianapark
Foto door Erik:
De foto is genomen vanuit mijn kamertje in Venlo. Op de voorgrond het Julianapark met op de achtergrond de trotse Martinus kerk. De foto is gemaakt op een regenachtige dag ergens in januari van dit jaar.

Openlucht Museum
Foto door Jacob:
Openluchtmuseum Arnhem

Lucht in Nieuwegein
Foto door Linda;
Avondlucht in Nieuwegein

Kurhaus Scheveningen
Foto door Madelief:
Kurhaus Scheveningen: Voor de weblog-bezoeker die kan zien dat Nederland soms heel even op Spanje kan lijken.

Naarden
Sienk
Foto’s door Onno:
1. Naarden bij schemer
2. Slenk op Schiermonnikoog

Nijmegen
Nijmegen
Foto’s door Patrick:
Beide Nijmegen

Binnenstad Schiedam
Binnenstad Schiedam
Foto’s door Sinne:
Binnenstad Schiedam

Zon op station Groningen
Foto door Yuri:
“Zon op station Groningen” Het was vroeg in de ochtend op een zaterdag in juni. Geïrriteerd door het feit ik zo vroeg op was maar beloond door de zon. Vroege vogels zien meer.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 21 juli 2005 :: 11.40 uur

72 Comments

72 reacties

 1. Er zijn ongekend veel mooie plekken in Nederland, heb er ook genoeg op foto dus zal er een paar zoeken… ;)

  Place to be is uiteraard het strand, maar dan wel in de herfst als er weinig mensen zijn met een stevig windje om lekker uit te waaien óf (nog beter) op een zwoele zomeravond te paard! 8)

  Reactie door Mirella — donderdag 14 juli 2005 @ 13.28 uur

 2. Al dan niet noodgedwongen, ziet het er uit dat je van de wandeling geniet.

  Hier in de zak van zuid bevenland is het ook ontzettend mooi om te lopen en te fietsen. Ik zal eens een mooie foto sturen. :)

  Reactie door RedSt@r — donderdag 14 juli 2005 @ 13.38 uur

 3. Geen foto van voorhanden, maar ik ben zelf een groot liefhebster van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het duinlandschap is inmiddels veranderd en wordt natter, nu er geen water meer onttrokken wordt. Het gebied wordt nu zooooo mooi…. Daar kan ik heimwee naar krijgen.
  Een foto in mijn hoofd is ook als ik bij heet weer mijn voordeur openzet en vanuit mijn woonkamer, via de gang naar buiten kijk over een rijtje van vier tuinen en de grote bomen in en buiten die tuinen. Ik zie dan wel tien kleuren groen in verschillende lagen en hoogtes en het is dan net een ansichtkaart. Zo mooi. Midden in Schiebroek in Rotterdam en pas naast een busroute. Het is maar waar je naar kijkt en wat je wilt ZIEN!

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 14 juli 2005 @ 13.40 uur

 4. @ L.M, inderdaad, vaak zien mensen de schoonheid, vaak een paar minuten van je vandaan niet meer. Ik loop in mijn woonplaats vaak te wandelen met mijn hondjes en heb altijd een camera bij me. Mensen moet hun ogen open hebben en het mooie van alles willen zien. Er is zoveel moois te zien!

  Reactie door Mart — donderdag 14 juli 2005 @ 14.11 uur

 5. Ja Jan, er is zo veel moois om ons heen.
  Dat is al wandelend het best te ervaren.

  Wij kennen dat ook, van onze LAW-wandeltochten door ons land. Deze route’s gaan langs de mooiste plekjes. En, b.v. zo lopend over een dijk, met al die ruimte om je heen en een complete cantine in onze rugzakken, wat is dan al dat politieke geneuzel ver weg en onzinnig.

  Nog veel wandelplezier toegewenst aan iedereen.
  Groet,
  Amita.

  Reactie door Amita — donderdag 14 juli 2005 @ 15.00 uur

 6. Nederland is prachtig !! Wij wonen vlak bij de Grote Peel in Ospel en de Kempen in Brabant, het is geweldig mooi in die gebieden.Mijn hond is te oud voor lange wandelingen maar samen hebben we vaak genoten van de rust in de natuur !!! Nederland kent erg veel prachtige wandelgebieden,geniet ervan !

  Reactie door Diny — donderdag 14 juli 2005 @ 15.16 uur

 7. Fryslân is een mooi provincie, heerlijk al die rust, vooral als je buiten een dorp woont, geen last van buren met kinderen.

  Soms vliegt er wel eens een vliegtuig over maar meestal hoor je hier alleen maar wat koeien, schapen en wat vogels.
  Altijd wel een lekker plekje te vinden waar je lekker kunt liggen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 14 juli 2005 @ 15.44 uur

 8. Oops, hij ging ‘c.c.’ dat wil zeggen script opende bij weblog behorende mail en die van Bas.
  Kortom 3 foto’s onderweg van het Twiske, een uniek stuk Nederland. Idem v.w.b. het Ilperveld (INTERnationaal natuurmonument!) die nog volgen.

  Reactie door Barend — donderdag 14 juli 2005 @ 15.45 uur

 9. Ik vind Nederland helemaal niet zo mooi. Het hele land is zo’n beetje zo plat als een dubbeltje. Geen mooie bergen of heuvels. De vieste zee ter wereld met die Noord en Waddenzee. Bijna geen rust te vinden, zelfs midden in het bos kom je wel weer mensen tegen met honden. Op een terrasje hoef je niet te zitten, want de prijzen zijn veel te hoog. Dus met de vakantie vlucht ik naar het buitenland om te genieten van m’n welverdiende vakantie.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 14 juli 2005 @ 16.26 uur

 10. Ook de zeer de moeite waard zijn militaire oefenterreinen, veel mensen weten het niet maar daar wordt de natuur niet ´gemanaged´ (behalve de paden uiteraard).
  Herten, everzwijnen alles vind je er.

  Reactie door ronald — donderdag 14 juli 2005 @ 17.32 uur

 11. @ 9
  Geen bergen in Nederland? Bij Nijmegen tegen de duitse grens (beek) aan heb je anders behoorlijke heuvels met prachtige uitzichten. Heerlijke bossen maar ook mooie open velden, echt prachtig.

  Reactie door brenda — donderdag 14 juli 2005 @ 17.59 uur

 12. Bergen zijn mooi, maar ik kan ook erg genieten van het Noord-Nederlandse landschap.

  De grote kale vlakten in het noorden van Friesland en in Groningen, de heidevelden en zandvlakten in Drenthe, de bossen, prachtig. En heerlijk rustig, behalve in de zomer. Maar dat hoort erbij.

  Het is een mooi klein landje, laten we dat vooral zo houden.

  Reactie door Nathan — donderdag 14 juli 2005 @ 19.12 uur

 13. Ik zei het al, en Mart ook, je moet het wel WILLEN Z I E N !!! We zijn behoorlijk uniek met ons platte land. Bijna overal zijn wel heuvels en vaak bergen, maar plat als hier vind je minder in de ons bekende landen. Plat betekent dat je VER kunt kijken. En dat geeft weer rust. EVERT IK BEN SJELOERS!!!! ZO MOOI WONEN! Gefeliciteerd! Fijn dat je er zo van geniet ook. Maar dan kom ik toch weer: je moet het wel willen ZIEN! En ACCEPT, je vindt niet overal mensen met kinderen en honden en auto’s en brommers en motoren. In bijna elk natuurgebied in ons land zijn wandelpaden. Zodra je vijf minuten van de hoofdpaden weg bent wordt het rustig en nog een beetje verder zie je haast geen mens meer. Met minder mooi weer ben je echt alleen daar. Nederland is schitterend, zelfs al is het een cultuurlandschap. Maar als je niet verder wilt kijken dan heuvels…tja… dan heb ik weinig hoop voor je, ACCEPT. Ik zou je wel willen aanraden in je naaste omgeving goed om je heen te kijken en te proberen om dingen te zien. Zoals ik beschreef wat ik kan zien vanuit mijn luie stoel! Dichterbij komend blijft er inderdaad niet zo veel van over. Ook het punt van waar je kijkt en ZIET is belangrijk. Je kunt uren kijken naar de zee en haar niet ZIEN. Kijk nog eens, ZIE haar. Zie de kleuren, de beweging en ruik de geur van het strand: zilt, soms wat olie-achtig, maar altijd een typische geur van de zee. Luister ook naar haar. Ze kabbelt en kletst op een mooie zomerdag en als het wat harder waait roept ze en danst ze dat de krullen om haar hoofd deinen. En als ze kwaad is, dan brult ze. Ze is grijs en bruin, vlokkig beige/creme op de kop en verderop is ze groen als smaragd en helder als glas.
  Als het maar wilt ZIEN…?

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 14 juli 2005 @ 19.33 uur

 14. Even een tip.
  Als je het overdag te druk vind, probeer het dan eens ‘s morgens vroeg.
  Het is nu om 5 uur al licht en er is dan meestal geen kip te bekennen. Als het mooi weer is heb je soms ook van die ochtendnevel. Je weet niet wat je meemaakt.

  Reactie door f.baron — donderdag 14 juli 2005 @ 20.00 uur

 15. Ach, die beetje natuur in Nederland is allemaal hetzelfde. Ik hou ook niet zo van het bos. Als ik door het bos loop, begin ik mij heel snel te vervelen. Ik ga liever naar het strand, maar dan wel in Spanje. Ik ga hier in Nederland niet in die vieze donkere en vervuilde Wadden of Noordzee zwemmen. Ik woon zelf ook op het platte land en kan zowel voor als achter het huis kilometers ver over landerijen heenkijken. Maar ik vind er niks bijzonders aan. Ik vind het gewoon. Verder heb ik zo,n beetje de hele wereld gezien en moet ik eerlijk zeggen dat ik Nederland een hele lage cijfer geef als je het over een mooi land hebt. Nee, dan moet je maar eens b.v. door Oostenrijk of Noorwegen rijden, want dan zie je pas wat mooi is. Of naar de tropen, waar ik ook graag mag zijn. Dan geniet ik pas en zie allemaal leuke dingen om mij heen.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 14 juli 2005 @ 20.05 uur

 16. Wij willen geen snelwegen over of onder het Gein. Het plekje waar Nescio, Mondriaan, Jacob Olie, de Haagse School, Jac. P. Thijsse, Henri Polak, Gied Jaspars van genoten en waar ze inspiratie vonden, moet intact blijven.
  Hou dit stil, mensen. En het liefst niet met auto’s bezoeken, wandelaars en fietsers genieten het meest.

  Reactie door Spaar het Gein — donderdag 14 juli 2005 @ 20.11 uur

 17. Arme Bas…

  Reactie door Ome Ko — donderdag 14 juli 2005 @ 21.37 uur

 18. @17 Ach, arme ome Ko. Heus Bas weet enorm goed wat hij zich aanhaalt hiermee en is zich ervan bewust dat velen, ook wij, aan het experimenteren zijn sinds een jaar met de digitale camera en er soms messcherpe
  foto’s zijn in detail of sfeerplaatjes, zonder aanduiding maar een wereld van gevoel openen en herinnering.
  Ome Ko, Bas zal zich ongetwijfeld doen voorzien van een select aantal mensen om zich heen, die mede helpen de keuze te bepalen en ik hoop dat hij er veel plezier
  aan beleeft en lijkt het U niet leuk als
  er zéér regelmatig ook ‘plaatjes’verschijnen die voor een ieder anders, mogelijk herinneringen kan
  doen oproepen?
  Jammer dat ik vorig jaar in mei zo’n camera
  niet bij me had toen ik door de eindeloos
  grote schitterende goudgele koolzaadvelden
  rond de Pekela’s werd gereden.
  Daar móeten mensen zijn die ons zoiets
  aanschouwelijk weten te maken en het wás er
  fantastisch al woon ik nu sinds 5 jaar in
  het midden van het land met prachtige
  polderlandschappen rondom.
  Pracht aanbod van Bas, ome Ko, heus hij komt er wel uit.
  Ik ga dus ook binnenkort even wat van m’n
  mapjes doornemen, leuk idee toch?

  Reactie door Madelief — vrijdag 15 juli 2005 @ 5.57 uur

 19. Ik heb genoten van de foto’s via de LINK. Wat een schitterende plaatjes! Bedankt voor het plaatsen van de link en de maker: erg bedankt. Heel mooi.
  ACCEPT: er is meer dan hete en volle stranden aan een sterker vervuilde Middellandse Zee dan de Noordzee (echt waar!) en kroegen die tot diep in de nacht openblijven. De stelling gaat over het natuurschoon in eigen land. Niet over vakantie-voorkeuren. Zolang je kijkt, maar niet ZIET, mis je heel erg veel. Jammer voor jou!

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 15 juli 2005 @ 13.59 uur

 20. L.M Lembeck, ik sluit me volledig bij je aan. Er is overal schoonheid in te zien en te vinden, maar je moet het wel willen zien. Kijken met ogen achter ogen, zoals ik het noem.

  Reactie door Kayleigh — vrijdag 15 juli 2005 @ 14.03 uur

 21. Nederland kent inderdaad veel verrassende plekjes. Bijvoorbeeld de stuwwal van de Grebbeberg (bij Rhenen), ongeveer 50 m hoog. Vooral in de winter kun je daar genieten van heel mooie vergezichten over de Betuwe (en misschien nog verder reikend, tot de omgeving van Oss). Ik heb er helaas geen digitale foto’s van, maar het is in ieder geval een aanrader om eens naar toe te gaan.

  Dat is de aanrader voor de uitstapjes in de categorie (redelijk) dichtbij, en vrij centraal gelegen in Nederland.

  Als je eens wat verder weg wilt gaan (voor enkele dagen), dan is Lissabon (en omgeving) een echte aanrader. Een stad om te ontdekken. Zoals reizen ook ontdekken is. Foto’s van een reis, tocht of een wandeling zijn eigenlijk maar fragmenten van ontdekkingen die we hebben gedaan.

  Reactie door David Tompot — vrijdag 15 juli 2005 @ 14.18 uur

 22. @Madelief: Die goudgele koolzaadvelden zijn idd prachtig. Daar ga ik ook nog eens keer foto’s maken..

  Reactie door Mart — vrijdag 15 juli 2005 @ 14.25 uur

 23. @Lambert: mooi hoor!

  Reactie door Mart — vrijdag 15 juli 2005 @ 14.38 uur

 24. Ik geef Accept gelijk dat Nederland niet de schoonheidsprijs verdient qua land in Europa, het is plat en tweedimensionaal, net als veel inwoners trouwens, maar waarom verhuis je dan niet naar bv Frankrijk of Slovenië wat nu nog een prachtig land is met weinig inwoners.
  Dat ik dat niet doe is omdat alle beloftes van de EU ten spijt vrije vestiging nog steeds een farce is die ons door Brussel is voorgeschoteld, ik weet niet hoe het zit maar beschouw dat nu maar als de prijs van mijn `nee’ tegen de eu-grondwet.

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 15 juli 2005 @ 17.09 uur

 25. Tjé, wat een mooie foto’s zijn er al gestuurd. Ik moet de mijne nog opzoeken. Maar als ik de foto’s zie vind ik ze prachtig.
  Barend die van jou bij het water van ‘het
  Twiske’schitterend. Keyliegh ook al zo’n mooie foto’s uit Gouda. Martin van Tuijll heerlijk hé wandelen met je hondjes zo in de natuur, zalig gewoon. Lambert, de kinderdijkse molens die ken ik wel, dat is toch Noord-Holland als ik het goed heb.
  Thijs, je hebt ook al zo’n prachtige foto laten zien. En Hetty, helemaal het einde met paard en wagen dat zijn toch haflingers als ik het goed zie.

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 15 juli 2005 @ 18.58 uur

 26. @19 Lydia

  Er is zeker meer dan hete en volle sranden(al vind ik drukte op het strand wel leuk en gezellig) Daarom zeg ik er ook bij, ga eens naar Noorwegen of Oostenrijk, want daar ben ik ook wel voor te porren. En de Noord en Waddenzee is wel degelijk uitgeroepen tot de grootste vervuilde zeeën. Maar ik hou nou eenmaal van andere natuur dan hier in Nederland. Ik vind het natuur hier maar niks en dat is mijn mening.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 15 juli 2005 @ 20.37 uur

 27. Maar misschien heb je veel natuur in het buitenland nog niet gezien en dat is jammer.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 15 juli 2005 @ 20.40 uur

 28. L.M. Lembeck (13),

  Ja, dat kan ik wel begrijpen.
  Maar goed, nog 1 jaartje en dan ben ik klaar met mijn studie, kan ik zelf op zoek naar een eigen plekje, dat wordt niet zo’n mooi plekje waar ik nu woon bij mijn ouders, daar moet ik eerst nog wel heel wat jaartjes voor werken.

  Net nog een mooie foto gevonden van onze tuin, die ga ik even opsturen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 15 juli 2005 @ 20.47 uur

 29. @25 Nee Paula
  Kinderdijk is Zuid Holland een km of 15 van Rotterdam vandaan.

  Reactie door Lambert — vrijdag 15 juli 2005 @ 23.11 uur

 30. @ 22, Mart, bedankt als je kans ziet die
  koolzaadvelden voor dit log vast te leggen.
  Overigens verwacht ik juist daar nog een
  aantal enthousiaste SP=stemmers in die hoek.
  Waarschijnlijk waren er geen digitale foto’s mogelijk, jaren terug als je van
  west naar oost reed en vanaf Almere tot
  Emmeloord alleen maar koolzaadvelden zag,
  toen de dubbelbaanswegen daar werden aan-
  gelegd en menigeen zal ook daar wel heel
  graag overheen gevlogen hebben.
  Ook uit die hoek zouden foto’s bewerkbaar
  voor dit log kunnen zijn, al beheers ik
  zelf die techniek nog niet.
  Overigens Mart, ik weet echt niet of jij
  in de overgang bent van aap naar mens, of
  mens naar aap, maar wel slim genoeg om
  Mondriaan ons op je overigens grappige log
  te tonen en staat die schitterende plaat
  er leuk op, en je onderhavige discussie-
  thema geschoeid op het leven van mens als aap, kan je verrassende antwoorden brengen
  als je mensen anoniem aan het woord laat zonder hun emailadres te vermelden.
  Heb je nog andere thema’s dan kom ik snel
  weer eens even bij je kijken hoe het met je
  gaat en mocht je kans zien met toestemming
  ook hier wat te brengen van Jopie, zou ook
  dat enorm leuk zijn, maar vergeet in je eigen belang die toestemming niet.
  Bedankt, zo krijgen we een heel gevarieerde
  inbreng hier als deze tenminste niet éénmalig is, maar als vaste variant wordt
  toegevoegd aan het programma dat hier aan de orde is.

  Reactie door Madelief — zaterdag 16 juli 2005 @ 0.45 uur

 31. 29. Lambert, chips had ik het toch mis. Ik wist dat ik ze ergens van kende de ik heb een oom en tante in Capelle a/d IJssel wonen en kom dus af en toe in de buurt van Rotterdam. Ik had dus kunnen weten dat Kinderdijk een kilometer of 15 vanaf Rotterdam ligt. Het kwam me wel heel bekend voor vandaar dus. Ik heb er familie vlakbij wonen. En er woont een nicht van me in Rotterdam, hoe heb ik me toch zo kunnen vergissen. Ik had het echies kunnen weten.

  Reactie door Paula Buisman — zaterdag 16 juli 2005 @ 13.32 uur

 32. Accept, ik ben hier geweest: Montenegro, aan de kust bij Budva en Beckici en Sveti Stefan/Zwarte Woud en Beieren en Bodensee/Ardennen, Kempen en Oostende/Cornwall/Yorkshire Dales en Yorkshire Moors en East Riding/ Schotland/Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland/Utrecht/Noord- en Zuid-Holland, Zeeland en Brabant en zelfs een dag in Limburg. Me dunkt! Echte Alpen heb ik niet gezien nee. En Noorwegen dus ook niet, helaas. Maar ik ben op veel plaatsen geweest en weet hoe hoe mooi het daar is en toch vind ik mijn eigen land nog steeds heel erg mooi en vooral heel anders! Heeft iemand misschien foto’s van een een duindoorn met oranje besjes? Misschien begrijp je dan waarom ik het zo mooi vind?

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 16 juli 2005 @ 13.41 uur

 33. @Madelief: Bedankt voor je reactie. Ik ga m’n best doen met je voorstellen! En kom gerust nog eens langs wippen!

  Reactie door Mart — zaterdag 16 juli 2005 @ 13.53 uur

 34. Allemaal mooie foto’s, ook die van de Nieuwe Rijn in Leiden is erg mooi maar ook van amsterdam.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 16 juli 2005 @ 21.11 uur

 35. Prachtige foto’s van prachtige plekjes.

  Reactie door Henk Tukkers — zondag 17 juli 2005 @ 0.11 uur

 36. Gatverdamme, weer zo’n serie fantasieloze ansichtkaarten.

  Reactie door Sonja — zondag 17 juli 2005 @ 0.48 uur

 37. @Sonja

  Kom eens met wat beters dan! Het is makkelijk om iets af te kraken als je zelfs niet met iets beters kunt komen. Ben erg benieuwd naar je foto’s, dus laat eens wat fantasievol’s zien zou ik zeggen.

  Reactie door Kayleigh — zondag 17 juli 2005 @ 1.56 uur

 38. Daar ben ik ook benieuwd naar. Ansichtkaart, komen de foto’s van jou in aanmerking om door mensen gekocht te worden en verstuurd Sonja?

  Reactie door Mart — zondag 17 juli 2005 @ 4.38 uur

 39. 38)Wie weet een idee voor menigeen: een
  familielid plachtte haar postkaarten te
  voorzien van natuurplaatjes uit Oost-Groningen en dat was altijd een verrassing.
  Voor Lydia zal ik proberen richting strand
  bij Bloemendaal te komen, ter hoogte van de
  duinen daar moeten ook Duindoorns zijn en
  bewaar ik ook lyrische herinneringen aan die “oranje besjes” zeker ook zo tegen het
  najaar, tenzij iemand die daar nu woont ze
  zo vanuit zijn eigen achtertuin even maakt.
  Sonja, iedereen weet dat je hier in Google
  duizenden mooie plaatjes kunt vinden, maar
  een wereld van herinneringen gaat open voor
  diegenen die uit ‘simpele’ plaatjes niet
  alleen een plék voor ogen krijgen, maar er
  zelf in gedachten een hele streek aan kunnen koppelen, en zelfs evt. herinneringen aan vakanties, schoolreisjes,
  of de eerste momenten van héél stil gelúk.
  Het soms even uit de vaak hárde realiteit van nú kunnen treden, omdat er géén ándere
  mógelijkheden voor in de plaats kunnen komen, kán héél óntspannend werken, naast het je de kop moeten pijnigen hoe het met
  óók politiek Nederland in de nabije toekomst zal moeten gaan. Heb je er uit
  dien hoofde begrip voor dat een politiek
  élan ook nog eens vermag brééd bééld uit te
  stralen, waar wérkelijkheidszin letterlijk
  vastgelegd kan worden en een stimulans kan
  zijn om móói Nederland te willen behouden?
  Off topic? Als de politiek ‘mét vakantie’
  kan en véél Nederlanders niet, kunnen ze al
  licht een ‘kijkje’ zo hier en daar nemen
  en er toch héél éven ‘uit’ zijn en ik wed
  dat als het reces over is, je je in september af gaat vragen, wáár al die plaatjes blijven.
  Binnen de politiek is het: roépt u maar !
  Dat róépen, soms (óver-) schreeuwen, roept
  naar momenten die althans de stém even op
  adem laten komen en zién dat er nog veel
  meer is dan ‘den Haag, vandaag en morgen en
  overmorgen en het hele jaar door’.
  Zelfs een plaatje waarbij het musje op mijn
  tafeltje neerstrijkt om ook wat kruimels te
  kunnen mee-eten, terwijl ik buiten op een
  terras zit is niét dé ansichtfoto, maar
  róépt bij ook anderen massa’s associaties op en vertédering en maakt even plaats voor
  de schrééuw naar verándering die zo hárd nodig is. Probeer het ook voor ánderen eens van dié kant te bezién en mocht je je
  eraan irriteren, ‘fiéts’gewoon even door naar een andere thread van de sp, er zijn er vele of herkauw nog eens oude discussies om het resultaat van de daarna opgetreden vooruitgang af te zetten tegen de gebezigde theorieën en kijk of je ons
  met een vrolijk verslag weet te verblijden.
  Fijne zondag allemaal en wat zullen wij er
  blij mee zijn als we onze dig.camera na een
  reparatieperiode van 6 weken weer terug
  hebben, dat af en toe als een horloge fungeert en ‘de tijd’ vástlégt en soms even
  helemaal ‘stil’ doét stáán, maar de hersens
  vrolijk in beweging brengt. Dag, dág !!

  Reactie door Madelief — zondag 17 juli 2005 @ 8.09 uur

 40. Nee, ik laat mijn goede humeur niet verpesten door jou gezuurpruim, Sonja. Ik vind alle foto’s mooit en geweldig. En ik ik geniet ervan. Het leven is niet altijd politiek en narigheid. Er zijn mooie dingen en mooie plekjes horen daar bij.
  Madelief, vast bedankt!!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 17 juli 2005 @ 11.27 uur

 41. Werkelijk adembenemende foto Bart Jan!!

  Reactie door Kayleigh — zondag 17 juli 2005 @ 11.56 uur

 42. Prachtig dit log. Wat een mooie foto’s allemaal. Nog even en ik hoef helemaal niet meer op vakantie :-)

  Reactie door Mart — zondag 17 juli 2005 @ 13.10 uur

 43. Natuurlijk is Nederland een bloedmooi land met nog best veel groen..en verrassende plekken,heerlijke stranden waar je in de herfst heerlijk met je kinderen bijvoorbeeld overheen kunt rennen..
  Koffiegeur,appelgebakje erbij en heerlijk kneuteren…daar geniet ik dus echt van..zonnetje op mijn kop en terrasje pikken..Vakantie in NL..Buitenland heeft ook Euro’s…dus maakt nie uit..lekker thuis !! Mooie foto’s trouwens,hoor!!
  Jan,jij staat er ook gaaf op,maar zie je liever in de Tweede Kamer..!! Houdoe,..

  Reactie door eric — zondag 17 juli 2005 @ 13.26 uur

 44. Dat fantasieloos hier “mooi” wordt gevonden daar kan ik natuurlijk niets aan doen.
  Ik stel me iets spannenders voor bij “mooi”. ‘Mooie plaatjes’ schieten is makkelijk. Is geen creativiteit voor nodig, alleen maar een vervoermiddel en een camera.

  Reactie door Sonja — zondag 17 juli 2005 @ 14.17 uur

 45. Niet iedereen is een artiest zoals jij, Sonja, maar ik weet wel dat niet iedere artiest zo neerkijkt op niet-artiesten, zoals jij wel doet. Doe het dan beter!!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 17 juli 2005 @ 14.21 uur

 46. @ Sonja (44):

  “Mooie plaatjes schieten is gemakkelijk”.
  In de eerste plaats erken je hiermee implicite wel dat het gefotografeerde “mooi” is. Maar in de tweede plaats moet je de schoonheid ook echt “zien”, zoals Lydia zegt. Zo heb ik zelf in diverse landen gereisd en o.a. fraaie natuurfoto’s gemaakt, al zeg ik het zelf (niet digitaal). Maar ik schoot die nooit “zo maar” . Altijd heb ik goed gekeken, en vaak naar verrassende gezichtspunten contrasten gezocht. Maar ook als iets “gewoon mooi” is, kan het de moeite waard zijn het “gewoon” te fotograferen. Zonder veel fantasie. Al was het alleen maar als herinnering. Niets mis mee.

  Een van de qua natuurschoon mooiste landen die ik heb bezocht vind ik Noorwegen. Maar dat betekent niet dat in ons eigen land niet prachtige dingen zijn te zien, zoals Lydia zegt. Je moet het wel WILLEN zien, natuurlijk…..

  Reactie door Olav Meijer — zondag 17 juli 2005 @ 17.07 uur

 47. 36. Sonja, ik snap je niet over elk onderwerp doe je negatief. Ik dacht bij een ander onderwerp je te begrijpen. Maar dat je over dit onderwerp zo negatief doet daar heb ik totaal geen begrip voor.
  Ik ben het dus helemaal eens met iedereen die net zoals ik wel van de prachtige foto’s geniet. Ik heb er zelf eentje op de post gestuurd naar Bas die is nu onderweg, omdat ik geen digitale camera heb, maar simpelweg een leuke foto heb gemaakt met een simpele wegwerptoestelletje. Of is dat ook te min voor jou Sonja. Bah, doe nu toch eens normaal.
  Want ook met wegwerpfototoestelletjes maak je leuke en dierbare foto’s.

  43. Hé dat is leuk, Eric kom jij net als ik uit Noord-Brabant dan groet ik met hetzelfde woord wat wij als brabo’s goed kennen.

  Houdoe

  Reactie door Paula Buisman — zondag 17 juli 2005 @ 19.44 uur

 48. Tja sorry mensen, maar ik heb een mening. Soms is die heel ‘SP-erig’ maar soms ook niet. Magdah?

  En Paula, meteen stellen dat een afwijkende mening ‘niet normaal’ is, heeft niets met mijn mening te maken maar met jouw beperkte denkraam.

  Iedereen mag van mij de foto’s maken die hij mooi vind, maar dat wil nog niet zeggen dat ik ze mooi vind. Simpel.

  En o ja, ik gebruik ook wel eens wegwerptoestelletjes. Kun je ook hele mooie foto’s mee maken.

  Reactie door Sonja — zondag 17 juli 2005 @ 21.54 uur

 49. En L.M. Lembeck, ik ‘kijk er ook niet op neer’. Ik heb gewoon een mening, “artiest” of geen “artiest”, al was ik putjeschepper, dan kon ik ze ook nog niet mooi vinden.
  Het is geweldig dat de maker zelf en andere mensen van de plaatjes kunnen genieten. Als ik dat maar niet hoef. Zo vind ik ook niet alles wat op tv komt even ‘mooi’. Dat is toch heel legitiem? Smaak is persoonlijk, en laten we daar alstublieft niet iets uniforms van maken. Dan hebben we straks allemaal zigeunermeisjes aan de muur.

  Reactie door Sonja — zondag 17 juli 2005 @ 22.40 uur

 50. 48. Sonja, zo heb ik dat niet gezegd dat is jouw gedachtengang die jij hebt. Ik vind dat je nu wel erg grof naar mij bent door tegen mij te zeggen dat ik een beperkte denkraam heb. Je bent nu echt verkeerd bezig vind ik Sonja. Jammer vind ik dat je overal zo fel op reageerd. Ik zou je graag beter willen leren kennen maar op deze manier laat je dat niet toe. Maar ik laat me door niemand zeggen dat ik een beperkte denkraam heb. Ik snap niet dat dit hier getollereerd word. Ik ben al veel hier in discussie geweest op het weblog en heb behoorlijk wat SPers hierdoor leren kennen die ik waardeer en respecteer. Maar jij Sonja weet niet wat je tegen me zegt.
  Dim even wil je.
  Je leeft je totaal niet in de ander in.
  Ik ben momenteel herstellende van een zware hartoperatie en revalideer thuis. Dat is een zware opgave maar daar heb je blijkbaar geen weet van Sonja. Jammer, dat je me niet vaker gevolgd hebt op de site van de SP dan had je kunnen weten dat ik een zware hartopratie moest ondergaan en dat is echt zwaar om door te maken.
  Ik ben op 22 juni 2005 j.l. geopereerd aan de aangeboren hartafwijking Tetralogie van Fallot. Ik heb toen een donorklep gehad de pulmonaalklep is vervangen voor een donorklep omdat die in de ernstigste fase lekte. Ook hebben ze bij de tricuspidalisklep die vergroot was een kunststofring erom heen gezet. Ik verwacht dat je dit allemaal niet wist Sonja. Ik ben geboren met een aangeboren hartafwijking. Ben van jongs af aan ziekenhuis in en ziekenhuis uit gegaan. Ik heb mijn hele leven al vele ziekenhuismuren gezien, meer dan jij je voor kan stellen. Ik kan het niet helpen dat ik het Velo Cardiaal Faciaal Syndroom heb. Kijk maar even op de volgende website dan weet je wat dat syndroom in houd. Dat is de volgende website: http://www.vcfs.nl
  Ik hoop mijn beste Sonja dat je, je mening over mij herziet. Ik wil graag contact met je maar op een menselijke manier.
  Ik heb dus dit syndroom en dat houd onder andere die aangeboren hartafwijking in. Ik ben geboren met een tekort gehemelte die ze met plastische chirurgie verlengd hebben. Ik heb als kind Pseudo Croup gehad. En ik heb Scoliose gehad een ruggenwervel in een S-bocht. De scoliose is ook operatief rechtgezet, mijn ruggenwervel dan door middel van een Hennington operatie. Maar eerst heb ik vele malen allerlei soorten therapiën gehad om te proberen ofdat mijn ruggenwervel recht wilde groeien toen ik nog een kind was.
  Nu ben ik volwassen en ben herstellende van een zware hartoperatie.
  Dat mijn beste Sonja is een klein gedeelte uit mijn leven. Ik ben zielsblij dat ik nog leef. Ook de laatste hartoperatie die van 22 juni 2005 j.l. was erg risicovol. Ik had het niet kunnen overleven. Ik heb veel angsten door staan en op dit moment ben ik blij dat de specialisten zoveel kunnen tegenwoordig en ik weer herstellende thuis zit. Volgende week dinsdag begin ik bij de fysiotherapie met hartrevalidatie.
  Ik denk niet Sonja dat jij deze ervaringen van mij wil overnemen. Maar ik laat me door niemand zeggen wat jij tegen me zei.
  Mijn handicaps zijn niet te zien omdat het lichamelijke handicaps zijn en ik weer aan het oefenen ben met wandelen en mijn lichaam weer terug te krijgen in de oude conditie voordat mijn hart slecht was.
  Dat beste Sonja kan steeds terug komen het is immer een aangeboren hartafwijking.
  Dus voordat je, je oordeel over mij klaar hebt vraag ik je of je mij eerst wil leren kennen. Ik reageerde ook fel naar jou toe we gaan met zijn allen te fel op je in. En net als ik een opmerking plaats richt je al je woede op mij af.
  Zo voelt het voor mij.
  De andere zijn mondiger en durven je harder aan te pakken als ik. Maar ik heb het gevoel dat je niet laat zien wie je werkelijk bent. Dat je anders bent dan je hier op de weblog laat zien.
  Ik hoop ooit de echte Sonja te mogen leren kennen. Het is zo jammer dat je op iedereen zo fel reageerd, daar zit veel meer achter dat is mijn gevoel erover.
  Ik vraag je beste Sonja wil je laten weten wie je werkelijk bent. Ik kan er niet zeker van zijn dat je zo ook echt bent.
  Als je me wilt mailen wil je dit dan aan de webmaster laten weten. Dan kan de webmaster als hij dit goed vind jou mail naar mij door sturen en stuur ik je weer een mail terug.

  Reactie door Paula Buisman — zondag 17 juli 2005 @ 23.38 uur

 51. Weet je Sonja, door de zware hartoperatie kan ik dit jaar niet eens met mijn zoon een uitstapje maken naar de dierentuin of een pretpark. Het duurt zeker een half jaar na de hartoperatie voordat ik volledig hersteld zal zijn en mijn lichamelijke conditie weer is zoals die hoort te zijn. De pulmonaalklep heeft een houdbaarheidsdatum van ongeveer 10 á 15 jaar, hij gaat korter of langer mee dat hangt helemaal van je lichaam af hoe dat die de nieuwe donorklep accepteerd.
  Hierdoor kan ik dus niet met vakantie of uitstapjes maken met mijn zoon wat ik erg graag gewild had. Ik ben dus blij met dit onderwerp van Bas om allemaal onze mooiste foto te kunnen laten zien van mooie plekjes hier in ons eigen Nederland. Ik droom van een vakantie met mijn zoon. Maar voorlopig zit dat er helaas niet in.
  Ik droom van een leuk uitstapje met mijn zoon, maar ook dat zit er voorlopig niet in. Het zal nog even een droom blijven.
  Dus als ik die mooie foto’s zie hier dan droom ik mee.

  Reactie door Paula Buisman — zondag 17 juli 2005 @ 23.47 uur

 52. Hoop dat ik volgend jaar weer wat sterker ben om wel wat leuks met mijn zoon te kunnen doen. Maar het herstel heeft zijn tijd nodig.
  Dromen zal je altijd houden.

  Droom alsof je het eeuwige leven hebt.
  Maar leef alsof vandaag je laatste dag is.

  Geniet van iedere dag die je hebt.

  Reactie door Paula Buisman — zondag 17 juli 2005 @ 23.54 uur

 53. Bedankt voor de mooie complimenten voor de mooie foto van de Nieuwe Rijn in Leiden. Geliefde plek van mij. Heb de foto echter niet zelf gemaakt. Wil graag de credits aan de fotograaf geven, maar heb nog niet uitgevonden hoe die heet. Het blijft wel een mooie plek en een mooie plaat.

  Reactie door BJ — zondag 17 juli 2005 @ 23.55 uur

 54. Ik zou wel op vakantie willen gaan maar we hebben er geen geld voor met m’n WAO’tje. Vakantiegeld ging op aan rekeningen zoals elk jaar. Ik mis de tijd dat ik bij mijn ouders woonde en ik met hun 4 x per jaar ging en nu 0 keer per jaar………..

  Reactie door Sammy — maandag 18 juli 2005 @ 0.03 uur

 55. De een noemt het “fel reageren”, de ander noemt het to the point. Mag best. En Paula, zo heeft iedereen zijn hard luck stories hoor, ik voel me alleen niet geroepen om dat in een discussie te gebruiken. En nogmaals, als ik iets anders vind dan jij, en jij schrijft daarop dat ik “normaal” moet doen, gewoon omdat ik iets niet mooi vind en jij wel, dan leg ik dat nog steeds terug bij jou. Ook na je medische dossier. Dat heeft niets te maken met wat je wel en geen mooie foto’s vind. Meid, geniet er lekker van en maak je niet zo druk. Niet iedereen is dezelfde mening toegedaan als jij, maar zijn toch wel hele normale mensen hoor.

  Reactie door Sonja — maandag 18 juli 2005 @ 8.58 uur

 56. Kunnen we tenminste proberen de lieve vrede hier te bwaren, alsjeblieft? Paula, probeer rustig te blijven en je niet op te winden. Sonja, je mag heel prima dingen vinden. Da’s allemaal BEST! Alleen, mijn mening is simpel: Je kunt niet alles zeggen dat je denkt! Je bent dan te confronterend, te grof, te hard, te vaak. Je kunt best zeggen: jongens, mooie foto’s maar niet mijn smaak. Ik vind andere foto’s mooier. Of je zegt niets, omdat je ook daar commentaar op zult krijgen, denk ik. M.a.w. diplomatieker reageren werkt vaak beter.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 18 juli 2005 @ 10.40 uur

 57. 56) Lydia, prima samengevat wat velen met
  jou eens zullen zijn. Bovendien gaat het hier om ‘léken’-plaatjes en ik vraag me af
  of sommige fotografen het niet aardig zullen vinden dat werd vastgelegd, wat soms
  heel moeilijk te ‘pakken’ is anders dan het
  juiste moment er voor af te wachten en zeker geldt dat ook voor ‘wolken’-foto’s.
  Het oordeel ‘fantasieloos’ zal dan zelfs
  een vakman niet bezigen, omdat de gemiddelde leek geen fototoestellen hanteert die duurder dan 300 euri zijn.
  Doe méér met minder mogelijkheden en geef
  er anderen zo mogelijk ook plezier van.
  Zeker nu, zouden er zelfs thema-inzendingen
  kunnen zijn en dan zou dat afwisseling en
  verrassing brengen. Fotografiefanaten zouden dus Bas dan best een handje kunnen helpen voor een ieders plezier.
  De reakties hier moeten soms even betijen en zijn altijd het gevolg van een aktie
  waarvan wij de achtergrond niet kennen.
  Voelt men zich op een dag, of hier, heel
  erg gefrustreerd is het zaak om te zien of
  dáár niet wat aan te doen valt.
  Helaas zelfs de tóón van antwoorden geeft
  al aan dat niet al te serieus moet worden
  ingegaan op sommige ‘meningen’, want waaraan zijn die dan wel niet getoetst?
  Lydia, ik onderschrijf jouw mening danook
  tenvolle en hoop dat die verstáán wordt!
  Deze dagen zijn echt te heet, ook voor mij,
  om me zo op de kast te laten jagen, en ja
  ik vond het leuk dat de lijnen in de zons-ondergang van Maarssen zowel in de lucht
  als het water te zien waren, en wat het
  ‘zién’betreft, zitten we dus op één LIJN !

  Reactie door Madelief — maandag 18 juli 2005 @ 12.54 uur

 58. 55. Sonja, ik zal je advies goed gebruiken. Ik zal proberen te genieten en proberen me niet te druk te maken. Dank je voor je reactie vind ik heel fijn.
  56. Lydia, zoals je ziet gaf Sonja hetzelfde advies dat ik me niet te druk moet maken.
  Maar jij Lydia schrijft ook nog dat ik kan proberen me niet zo erg op te winden. Ik zal goed proberen om te gaan met deze adviezen.
  Allebei hartelijk dank voor jullie woorden.

  Reactie door Paula Buisman — maandag 18 juli 2005 @ 18.55 uur

 59. Een leuk initiatief, maar zeer tijdelijk neem ik aan?
  Zelf ben ik pas ene HYVE begonnen op http://www.hyves.nl met de naam Haaglanden.
  Daarin kunnen de ‘vrienden’ die aangesloten zijn (alles is gratis) foto’s plaatsen van mooie plekjes in de regio Haaglanden.
  Ik hoop dat dit voorbeeld navolging krijgt in andere regio’s
  De foto’s hierboven zijn heel mooi en geven dus de NL lovers gelijk en niet die depri Accent figuur! (Met alle respect natuurlijk!)
  Geniet van Nederland!
  Frans

  Reactie door Frans — maandag 18 juli 2005 @ 23.20 uur

 60. Maar gaat het over een mening hebben over de regering dan kan het allemaal niet grof genoeg zijn, nietwaar. Natuurlijk, want dan is iedereen het er mee eens. Ach ja, zo zie je maar weer hoe ‘ruimdenkend’ men is…

  Reactie door Sonja — dinsdag 19 juli 2005 @ 0.28 uur

 61. AMSTERDAM – Om de veiligheid in auto’s te verhogen mogen vanaf 1 januari 2006 losse spullen niet langer in een rijdend voertuig liggen. Paraplu’s, stratenboeken en andere, bij een botsing of noodstop gevaarlijke, projectielen mogen niet meer in een personenauto rondslingeren.

  Karla Peijs.

  ##

  Jan. Komen jullie soms geld tekort in Den Haag??
  Nog even en dan mag ik mijn deur niet meer uit zonder helm omdat dat wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn voor schijtende duiven.

  Reactie door Maurice — dinsdag 19 juli 2005 @ 11.19 uur

 62. @ Sonja (60):

  Sonja, blijf met je rotpoten van mijn rot-Balkenende af! :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 19 juli 2005 @ 11.25 uur

 63. @ Frans de Gans!!!

  Geniet maar lekker van die fantastische unieke foto’s hoor!!! Heb ik je zo een beetje tevreden gesteld, doorsnee burger?

  Met alle respect natuurlijk!

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 19 juli 2005 @ 12.21 uur

 64. Onder het motto smaken verschillen; in foto’s, landen en lolly’s zou ik iedereen weer een klein beetje ontopic willen helpen. Vind je Nederland niet mooi, tsja, vervelend voor je, want je woont er nu eenmaal. Vind je het wel mooi, dan heb je geluk. Had je nog geen mening, laat het hoge gehalte ansichtkaarten je dan niet afschrikken want dat is over het algemeen toch wat het oog in de eerste slag ziet. Vind je het helemaal niets, probeer het niet al te erg voor de anderen te verpesten.

  Kortom… iets meer plezier, iets meer inleving, iets minder happen.

  Reactie door Bas Stoffelsen — dinsdag 19 juli 2005 @ 16.37 uur

 65. 64. Hoi Bas, fijn dat je ook reageerd.
  Ik wil bij deze laten weten dat ik het helemaal eens ben met je reactie.
  Ik vind het nog steeds prachtig al die foto’s en ik geniet er heel erg van.
  Ik zie nieuwe foto’s van Helma, Floor en Marleen. Gewoon prachtig die mooie foto’s.
  Ook die foto van Alex is heel apart.
  Echt, ik geniet hier zo van.
  Ik blijf dromen over al die mooie plekjes.
  Er is zoveel moois te zien in ons eigen Nederland. Zoals Lydia al eerder zei; Je moet het willen zien al dat moois.
  Ik ben benieuwd naar meer inzendingen.
  Prachtig gewoon.

  Reactie door Paula Buisman — dinsdag 19 juli 2005 @ 16.59 uur

 66. Beste allemaal,

  Heb net 3 foto’s naar Bas Stoffelsen gestuurd. Ben benieuwd of hij ze plaatst!

  Groetjes en allemaal een fijne avond gewenst ;-)

  Erik Manders

  Reactie door Erik Manders — dinsdag 19 juli 2005 @ 19.16 uur

 67. beauty is in the eye of the beholder?

  Reactie door Alie Dekker — dinsdag 19 juli 2005 @ 19.41 uur

 68. Ja; fotografeer nu snel alles; voordat het is volgebouwd; zoals de blauwe stad.

  Off@topic:

  Meneer Wellink (die pad van de N.B.) kwam ons even met zijn vette pens vertellen; dat het (hem) helemaal niet zo slecht gaat in Nederland. Komt ook vooral door die hoge olieprijs zo zei hij, wel; ik heb nooit geweten, dat de hoge olieprijs alleen maar gold voor Nederland. En dat dit dus de verklaring van Wellink is, dat andere landen het stukken beter doen dan Nederland.

  hahaha wat een poppekast

  Reactie door ReneR — woensdag 20 juli 2005 @ 18.17 uur

 69. Het is poppenkast en inderdaad in Duitsland en Frankrijk groeien de bomen tot in de hemel. Wel mooie foto’s overigens.

  Reactie door BJ — donderdag 21 juli 2005 @ 16.26 uur

 70. Bas en Jan, bedankt voor dit onderwerp. Er zitten hele mooie foto’s tussen en de rest is gewoon allemaal mooi. Ik heb echt genoten van deze foto’s. Wat heeft dit land mooie plekjes!

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 22 juli 2005 @ 8.47 uur

 71. Ik snap de post niet, had per post een foto naar Bas gestuurd en die begreep ook niet dat mijn foto nog steeds niet binnen gekomen is.
  Dus mijn foto is helaas niet geplaatst omdat de post niet op tijd was. Jammer, maar helaas.

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 22 juli 2005 @ 11.36 uur

 72. Wat is het hier toch moooi!!!!

  Reactie door cynthia — dinsdag 2 augustus 2005 @ 15.21 uur