The good, the bad and the ugly…

Gisteravond op TV.

Terwijl ik mijn vele vierkante meters-boekenkast aan het op- en uitruimen was (plaatsgebrek!), heb ik met ‘n half oog weer gekeken. Het blijft één van mijn favorieten.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 05 augustus 2005 :: 0.10 uur

28 Comments

28 reacties

 1. Die Lee van Cleef is inderdaad wel een grote held.

  Reactie door Degtyarev — vrijdag 5 augustus 2005 @ 1.03 uur

 2. Alleen luisteren is al erg fijn door de goede muziek.

  Reactie door Bart — vrijdag 5 augustus 2005 @ 1.22 uur

 3. Favorieten:

  Van het boek van Remarque “Van het Westelijk front geen nieuws” is ook een film gemaakt. Een prachtige film, de eerste versie is in zwart-wit. Het gaat over de zinloosheid van geweld en van oorlog.

  Reactie door Henk Tukkers — vrijdag 5 augustus 2005 @ 1.41 uur

 4. Til er niet te zwaar aan Jan (boeken)
  Deze film heb ik ooit in de nachtvoorstelling gezien samen met mijn vrouw en een vriendin van haar in 1968 of zo. Ik vergeet nooit meer dat bij het einde van de film toen het zaallicht weer aanging de beide dames in slaap waren gevallen. Ik vond de film wel goed.
  @3 Henk, die zw/w versie van All quiet on the western front, was echt geweldig. Indrukwekkende film.
  Als ik even zo vrij mag zijn:
  Een van de betere films die ik ooit gezien heb daarvan weet ik de titel niet meer. Het is een Italiaanse film en gaat over een zigeunerin die op de vlucht slaat samen met een warenhuisdetective die steeds een bloedneus krijgt. Als je zoals ik de titel niet weet, is het onmogelijk om deze te achterhalen via internet. Dus wie het weet mag het zeggen, graag.
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 5 augustus 2005 @ 8.23 uur

 5. Hallo Jan,
  Een heel druk leven, alles bij elkaar, want naast dit alles zijn er ook nog de mensen waarmee je samen leeft.
  Neem je ook wel eens een moment om je eigen “stilte”te ervaren?
  Groet,
  Amita.

  Reactie door Amita — vrijdag 5 augustus 2005 @ 10.43 uur

 6. Hallo Jan, ik heb gisteravond donderdag 4 augustus ’05 naar een heel andere film zitten kijken.
  Op Veronica was de film Sweepers met de acteur, Dolph Lundgren.
  De film ging over: een man die Christian Erickson heet en die leidt in Angola een team dat landmijnen opruimt. Dan komt zijn elf jarige zoon Johnny om door een landmijn.

  ~Door de film ging ik nog meer beseffen dat dit echt gebeurd kan zijn. In oorlogslanden worden landmijnen geplaatst waar kinderen en volwassenen slachtoffer van worden omdat die landmijnen onder de grond verstopt zitten en je er zonder erg in te hebben op kan trappen en je word ge-explodeerd.
  Het gaf veel gruwelijke beelden met zich mee die film, maar was zo realistisch gespeeld echt een kei-goede film. Ik vond dit een aanrader om naar te kijken.

  Maar de film die je gezien hebt was dus gisteravond: The good, the bad and the ugly. Er zijn best wel goede westerns maar de laatste tijd zijn ze behoorlijk veel op de televisie te zien.
  Vandaar dat ik naar die oorlogfilm heb zitten kijken, in de televisiegids word dit een actiefilm genoemd.
  Echt een kei-goede film die ik gisteravond gezien heb.

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 5 augustus 2005 @ 12.02 uur

 7. deze topfilm heb ik al diverse keren gezien, maar blijft boeien. Telkens zie ik wat nieuws

  Reactie door redst@r — vrijdag 5 augustus 2005 @ 12.50 uur

 8. Jan, wat doe je met de boeken waar je geen plek (meer) voor hebt? Ik houd me aanbevolen.

  Reactie door frances — vrijdag 5 augustus 2005 @ 13.31 uur

 9. Jan, kun je die boeken niet doneren aan de Voedselbank Helmond? Die doen nu al meer dan alleen voedsel, maar hebben nu kleding en ik geloof zelfs meubeltjes, een kapsalon en een mevrouw die helpt met budgetteren bij schulden. Waarom dan geen goede boeken erbij? Boeken zijn duur. Zo kunnen er meer mensen van genieten?

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 5 augustus 2005 @ 13.56 uur

 10. The good the bad and the ugly, en Once upon a time in the west dat zijn de echte klassiekers,van Sergio Leone.

  Reactie door Ritchie — vrijdag 5 augustus 2005 @ 16.35 uur

 11. Keurige film. Mooie showdown aan het einde ook. Vooral de titelmuziek kan zich met gemak meten met Once upon a time in the west, mijn persoonlijke favoriet.

  Als reactie op L.M. Lembeck: Jan, je doet op jouw manier al genoeg voor de samenleving. Het is leuk om in de loop der jaren een verzameling boeken te verkrijgen, waar natuurlijk ook een grote emotionele waarde aan vast zit. Natuurlijk kan de voedselbank in Helmond het goed gebruiken, maar omdat je bekend bent hoef je niet persoonlijke spullen weg te gaan geven.

  Reactie door Floris — vrijdag 5 augustus 2005 @ 17.53 uur

 12. Wel aan je rug denken Jan!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 5 augustus 2005 @ 19.06 uur

 13. Dank je voor je terechtwijzing, Floris. Het was een zeer impertinent voorstel, inderdaad. Stel je voor zeg, dat een bekende Nederlander iets zou weggeven aan mensen die aan de grond zitten, nietwaar? Ik denk dat Jan zelf wel kan beslissen, Floris en het was slechts een vraag. Maar ik rekende niet op zo’n rare reactie. rare jongens zitten er hier bij.

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 5 augustus 2005 @ 19.48 uur

 14. Als ik ergens een hekel heb (qua films dan) dan is het wel aan westerns. Gelukkig worden ze niet zo heel veel meer gemaakt. De muziek van Ennio Morricone blijft natuurlijk prachtig..

  Reactie door karin — vrijdag 5 augustus 2005 @ 20.19 uur

 15. Snel even een berichtje in de reclametijd van de film die ik vanavond vrijdagavond aan het kijken ben. De mooie film: Rain Man op de
  televisiezender Yorin.
  Met Dustin Hofman in de hoofdrol.
  Een prachtige film die ik al vele keren heb gezien maar die me bljft boeien.

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 5 augustus 2005 @ 21.10 uur

 16. Moet ik natuurlijk wel de naam van de bekende acteur goed spellen het moet zijn:

  Dustin Hoffman

  In de film: Rain man

  De film begint nu alweer dus gauw dit versturen en de computer afsluiten.

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 5 augustus 2005 @ 21.13 uur

 17. Zo nu eerst een Bavaria

  http://64.233.183.104/search?q=cache:sSl4KbKdDskJ:www.bavariahollandbeer.us/+lee+van+cleef+bavaria&hl=nl

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 5 augustus 2005 @ 21.34 uur

 18. moest deze zijn

  http://www.bavariahollandbeer.us/videopage.html

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 5 augustus 2005 @ 21.36 uur

 19. ad 19)
  Geef mij maar deze:
  http://www.bavariahollandbeer.us/videos/bavariaradiospottrack2.wav

  Blijft nog steeds leuk!!

  Reactie door karin — vrijdag 5 augustus 2005 @ 22.20 uur

 20. Nog even een reactie aangezien L.M. Lembeck het nodig vond iemand met een andere mening meteen een rare jongen te noemen. Waarom kan ik niet anders over zaken denken dan jij? Vertel me eens waarom jij die morele superioriteit in huis hebt.

  Inderdaad kan Jan heel goed zelf beslissen wat hij met zijn overtollige boeken doet. Waarom dan mijn reactie op die manier? Welnu, jij bracht je verhaal op een dusdanige manier, zodat deze persoon, die al enorm veel voor de maatschappij doet, zich al bijna zou moeten verantwoorden mocht hij zijn boeken willen houden.
  Als hij al zou besluiten boeken weg te doen komt het een stuk minder dringend over als je zoals frances zegt: “Jan, wat doe je met de boeken waar je geen plek (meer) voor hebt? Ik houd me aanbevolen”.
  Misschien bedoelde je het anders maar het kwam wel dwingend en vooral moralistisch over, L.M. Lembeck.
  Ik wilde bij de reacties daarom een tegengeluid laten horen, als antwoord op een opmerking waar ik anders over dacht. Jij vraagt hem die boeken te doneren, ik zeg dat hij zich vooral niet opgelaten hoeft te voelen. Als iemand Jan een keuze wil opleggen, voor hoe goed een doel ook, dan ben jij het wel.
  Nogmaals, jouw reactie op mijn reactie was beneden alle maat. Als je het met iemand oneens bent, begin dat niet meteen met jezelf te verlagen tot moralisme en het benoemen van de andersdenkende tot “rare jongen”.

  Zo zie je Jan, zelfs over jouw boekenkast kan nog een maatschappelijke discussie losbarsten. Een discussie over Westerns kan vreemd lopen.

  Reactie door Floris — vrijdag 5 augustus 2005 @ 23.16 uur

 21. Rare jongens zitten er hier bij.

  Reactie door Jeroen — zaterdag 6 augustus 2005 @ 1.22 uur

 22. Ik ben zelf geneigd om een opmerking als “rare jongens” min of meer als een compliment te zien. Qua inhoud gaat het natuurlijk nergens over en ik vind dat af en toe op dit log iets ontstaat van “we moeten Jan beschermen” of zo en daar wordt ik soms even niet goed van.
  Waarschijnlijk zijn de opmerkingen over de boeken komisch bedoelt want ik kan mij niet voorstellen dat e.e.a. echt gemeend is.
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 6 augustus 2005 @ 7.20 uur

 23. 22. Hallo Gandalf, ik ben het helemaal met je eens dat er af en toe hier op de weblog iets ontstaat als we moeten Jan beschermen. Jan is zelf monds genoeg om zichzelf te beschermen.

  Ik vind het overigens heel leuk dat Jan nu met daaglijkse dingen uit zijn leven naar buiten komt hier op zijn weblog. Zoals de boekenkast opruimen omdat hij er gewoon simpelweg teveel heeft daar kiest Jan toch zelf voor.
  Jan kan zichzelf heel goed verdedigen dat is één van de redenen waarom ik bewondering voor Jan heb.

  Jan is de Leider van de SP en omdat hij nu meer van zijn gevoel laat zien na zijn hernia-operatie moet hij ineens verdedigd worden.

  Ik vraag me meer af; Jan denk je wel goed om je rug, de operatie is nog niet zo lang geleden en al dat getil lijkt me nog niet gunstig voor je rug.
  Je moet niet teveel ineens willen doen na de hernia-operatie hoor. Maar ook daar kiest Jan zelf voor als hij toch teveel gaat doen na zijn hernia-operatie.

  Zo ik stop nu maar met typen anders lijkt het ofdat ik Jan ook weer verdedig terwijl ik niets anders wil zeggen dan dat Jan Marijnissen heel goed voor zichzelf kan opkomen en een heel sterke persoonlijkheid is en simpelweg gewoon een fijn mens.

  Reactie door Paula Buisman — zaterdag 6 augustus 2005 @ 11.47 uur

 24. Ik heb hem ook in de kast staan. Gave film hoor!

  Reactie door Jeanneke — zaterdag 6 augustus 2005 @ 15.00 uur

 25. Het is vele jaren geleden dat ik de film:The good.the bad and the ugly gezien heb.een fantastische film en die herinner je je dan ook. Nog eengoede:One flew over the Kuckucksnest.

  Reactie door JE. Mulder — zondag 7 augustus 2005 @ 0.49 uur

 26. rare jongens die romeinen

  Reactie door Alie Dekker — zondag 7 augustus 2005 @ 21.53 uur

 27. heel stom maar ik had de film, The good, the bad and the ugly opgenomen. Juist op het moment van de ontknoping ( bij de opgraving) terwijl ik op het puntje van mijn stoel zit gaat de band sneeuwen, behoorlijk balen dus wie helpt mij aan het slot????

  Reactie door elly den hartog — maandag 8 augustus 2005 @ 21.26 uur

 28. secured cards…

  emulation lodged,supervisory jeweler Peruvian spun credit card application http://credit-card-application.1click-credit-card.com/

  Trackback door secured cards — zondag 21 mei 2006 @ 18.26 uur