Zomergasten

Velen hebben hun mening over de presentatrice al gegeven. De meesten waren te vroeg. Vanavond heeft Palmen laten zien dat ze het kan.

Als er in de eerste uitzendingen iets mis ging, en dat was het geval, dan lag het aan de gasten en de onervarenheid van de presentatrice. Maar, ze leert snel, zo is gebleken.

Vanavond was het een onderhoudende avond met een interessante gast, een goed verhaal, boeiende fragmenten en dito keuzefilm. Robbert Dijkgraaf, fysicus, is een ideale gast gebleken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 07 augustus 2005 :: 23.42 uur

16 Comments

16 reacties

 1. Helemaal mee eens! Ik hoop dat de redactie en ook de gast Robbert Dijkgraaf of Palmen jouw weblog lezen. Ik wilde reageren op het forum van Zomergasten maar daar werd weer zoveel vuil gespuid dat ik daar al geen zin meer in had.

  Ik vond het zeer boeiend. Juist erg fijn dat niet alles door Palmen begrepen werd zodat ik me niet zo dom voelde. Ook het onderwerp over de manier waarop vanuit de christelijke hoek tegen wetenschap wordt aangekeken kwam aan de beurt. Ik heb ademloos zitten kijken en de afwas (en mijn container) bleef staan!!

  Dank voor de gelegenheid mijn mening te geven Jan!!

  Mary

  Reactie door Mary — maandag 8 augustus 2005 @ 0.07 uur

 2. Dijkgraaf was een interessante gast. Hoewel zo iemand verstandelijk mij niveau ver overstijgt, blijkt hij op het vlak van emoties weer heel herkenbaar. Het doet mij, om wat voor reden dan ook, goed. Ik vond het een goede uitzending.

  Reactie door Henk — maandag 8 augustus 2005 @ 1.50 uur

 3. Van hun avond heb ik echt genoten. En ik vond het goed te volgen. Ik voel me dan gelukkig niet dom maar zit dan met verbazing en open mond te luisteren naar zo’n gast die het uitlegt. Toppie avond gehad :)

  Reactie door Maurice — maandag 8 augustus 2005 @ 2.45 uur

 4. Leuk om dat een keer te kunnen schrijven:
  Helemaal mee eens, Jan !
  Jammer dat mensen van het niveau van Robbert Dijkgraaf niet beschikbaar zijn voor de politiek… ;-)

  Reactie door Heraclitus VII — maandag 8 augustus 2005 @ 3.14 uur

 5. Een geweldig gesprek, ik heb er onwijs van genoten!

  Reactie door e.krul — maandag 8 augustus 2005 @ 10.20 uur

 6. Grappig joh…dit stukje..zoals velen had ik ook de indruk..nou dat gezwets van die Connie en dan zo’n gast…nee dus..vooroordeel..want de “snaar” tussen Connie en Robbert(snaartheorist..mooi)
  was precies goed..ja het was een hele boeiende avond…TOP TOP Connie.je hebt wel zeker capaciteiten om “iemand te raken”..leuke gast en leuke Connie !

  Ik vind dat een superformat..hele avond stilstaan bij 2 mensen en echt de dikke vette diepte induiken…heerlijk..daar laat je de afwas voor staan..
  Kwaliteit TV..Balkie bezuinig maar weer eens…dit is te goed !!

  Reactie door eric — maandag 8 augustus 2005 @ 13.31 uur

 7. Een zeer boeiende avond, vond ik ook. En Connie Palmen inderdaad een stuk beter dan vorige keren. Naar de keuzefilm heb ik “ademloos” gekeken.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 8 augustus 2005 @ 14.53 uur

 8. Fijn om deze posiieve reacties te lezen!!
  Ben me rot geschrokken van de (vrouwen?)haat bij het forum. Beangstigend bijna, dat er zo op een geweldig schrijster wordt gereageerd…. Connie is top, Robbert Dijkgraaf ook!!!!!!!!

  Reactie door Margareth — dinsdag 9 augustus 2005 @ 12.31 uur

 9. Ja, een van de betere “zomeravonden”.

  Ook vond ik zijn aanval tegen de nieuwe smaak van het ‘creationisme’ (het z.g. “intelligent design”) wel leuk.

  Deze lieden beweren dat een zweephaar van een bacterie nooit op willekeurige wijze kan zijn ontstaan.

  Maar, zo stelde Robbert Dijkgraaf, een mislukt injectnaaldje van een bacterie kan (min of meer per ongeluk) een zweephaar worden … en ja, inderdaad, zo werkt de evolutie vaak. Zonder een voorop gesteld plan.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — dinsdag 9 augustus 2005 @ 20.32 uur

 10. Een programma van nieveau. Wel heb ik een vraagje over afgelopen keer, ik dacht dat Connie iets “stimulerends” gebruikte (soms spreekt ze onsamenhangend en articuleert ze niet).

  Reactie door Beba — woensdag 10 augustus 2005 @ 15.50 uur

 11. Een heel goed uitzending! Veel gelezen over dit onderwerp en geboeid geluisterd naar de manier waarop alles duidelijk verwoord werd!

  Reactie door Marco, Marian en Maus — donderdag 11 augustus 2005 @ 11.52 uur

 12. Ben het nu pas in de herhaling aan het kijken, aangezien ik afgelopen zondag nog op vakantie was. Dijkgraaf is geniaal, niet alleen vanwege zijn wetenschappelijke kennis, maar vooral ook omdat hij aangeeft hoe belangrijk het is om de wereld om je heen (met de fantasie) van een jong kind te kunnen blijven benaderen.

  Reactie door Johnito — zaterdag 13 augustus 2005 @ 14.37 uur

 13. Ik heb tot mijn grote spijt (zeker nu ik al deze positieve reacties less) de uitzending gemist. Van de VPRO kreeg ik te horen dat de uitzending ivm rechten op de fragmenten niet op tape te verkrijgen is.

  Heeft iemand de de uitzending opgenomen? Ik zou dan graag op een of andere manier (uitsluitend voor mezelf) daar gebruik van willen maken. Wie neemt er contact met mij op? Alvast dank. Email g.zwerink@home.nl

  Reactie door Gerard Zwerink — zaterdag 20 augustus 2005 @ 10.35 uur

 14. Ik vond die Robert Dijkgraaf echt een typische fysicus. Verstandelijk goed maar op levensbeschouwelijk gebied een totale nitwit. Zo praat hij ook over “het begin” terwijl als hij enig filosofisch boek had gelezen hij zou weten dat deze antithese van “het einde” een verstandelijke redenatie is, maar geen wijze. Zo is ook de hele zoektocht naar het kleinste deeltje natuurlijk een stompzinnige onderneming. Robert Dijkgraaf stuit op dezelfde muur als alle andere fysici. Deze gooien het dan vaak toch maar op god. Uiteindelijk moet het verstand zelf onder de loep worden genomen maar Robert Dijkgraaf is daar nog lang niet klaar voor.

  Reactie door Roeland — maandag 29 augustus 2005 @ 9.42 uur

 15. Alexander Rinnooy Kan Heerscht..

  Reactie door ex-moslim — dinsdag 21 augustus 2007 @ 0.03 uur

 16. Ik heb volgende weblog opgestart om de vraag of Creationisme wetenschappelijk is of niet, aan te pakken.

  Alle reacties zijn welkom.

  http://www.bloggen.be/creationisme_op_objectieve_manier_bekeken/

  Reactie door Creationisme Objectief — zaterdag 1 september 2007 @ 11.55 uur