Netanyahu

Hij probeerde een publiciteitsstunt,
en het werd een afgang.

Hij wilde mensen binden,
hij heeft ze van zich vervreemd.

Met uitzondering van de orthodoxen…

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 08 augustus 2005 :: 0.02 uur

29 Comments

29 reacties

 1. Wellicht is hij al bezig met nieuwe toekomst plannen waarbij hij de kant van de ‘nieuwe Joden die thuis komen’ voor zich wil winnen.

  Reactie door Barend — maandag 8 augustus 2005 @ 0.27 uur

 2. Netanyahu is een stommeling die gewoon niet in wil zien dat zonder de stappen van Sharon er nooit wat zal veranderen in die hoek. Ik begin dan ook steeds meer bewondering te krijgen voor Sharon. Eindelijk pakt ie (met gevaar voor eigen leven!) nu ook eens die orthodoxe kolonisten aan. Nu is het hopen dat niet een of andere extrsmistische gek een einde maakt aan deze grote stap richting vrede.

  Reactie door Daniël O. — maandag 8 augustus 2005 @ 2.24 uur

 3. Netanyahu was vanaf het begin al tegenstander van het Gaza-plan dus is het logisch dat hij opstapt. Hij heeft in alle stemrondes tegen gestemt en als ie niet tegen stemde dan was ie niet aanwezig. Dus dat opstappen, dat had ie al veel eerder moeten doen. Hij was alleen een erg goede minister van financien.

  Met een stunt heeft het niet zoveel te maken, met mensen binden misschien wel. Netanyahu hoopt ooit nog eens minister president te worden en hij moet zich dus profileren als een traditionele likudnik zodat ie een alternatief kan zijn voor Sharon. Dat lijkt op dit moment niet zo slim -zoals Daniel O schrijft- omdat het Gazaplan op het punt staat uitgevoerd te worden. Maar omdat iedereen op z’n drie vingers kan narekenen dat de Palestijnen vanuit Gaza oorlogje gaan spelen en het dus in Gaza een groote puinhoop gaat worden is het goed mogelijk dat als reactie daarop Israel een stap naar rechts maakt. En dan staat Netanyahu klaar om de teugels over te nemen. Zie je wel kan ie dan zeggen, ik was tegen het Gazaplan en ik had gelijk.

  Misschien hebben we allemaal mazzel en maakt Netanyahu een enorme fout. Maar eerlijk gezegd heb ik het volste vertrouwen in de Palestijnen dat ze van Gaza een groot terroristen-nest gaan bouwen.

  Reactie door daniel565 — maandag 8 augustus 2005 @ 9.18 uur

 4. Goh, Daniel 565, dat Palestijn voor jou synoniem is voor terrorist wist ik al en ik blijf het kortzichtig, onterecht en ronduit discriminerend vinden.

  Wat Netanyahu betreft: zeker een stunt. Als hij er in het begin uit was gestapt had hij wat kunnen bereiken, nu is het publiciteit zoeken én volgens mij de zaken opstoken. Nog best gevaarlijk ook lijkt me, gezien de spanningen in Israel en de terroristische aanslag op Palestijnen afgelopen donderdag.

  Reactie door Renske — maandag 8 augustus 2005 @ 10.07 uur

 5. Beste Daniel 565, het Gazagebied behoort de Palestijnen toe, Sharon ziet dat eindelijk in, en zelfs Bush moet toegeven dat de kolonisten zich daar tegen de VN-wil in hebben gevestigd, al zou hij volgens mij liever Netanyahu en de ortodoxe-settlers in Gaza gelijk geven, want dat zijn voor een groot deel uit Amerika geëmigreerde joodse zionisten die zich gesteund wanen door Bush’ Bijbelse achterban die op grond van dat boek de situatie van voor het jaar nul in het `door God gegeven’ land Kanaän terug willen.
  Discussie over of de Palestijnen wel recht hebben op Gaza is niet aan de orde, dat staat onomstotelijk vast in de verdragen van Oslo,de Vredesroutekaart, de UN-resoluties (dankzij de bewonderenswaardige inspanningen van Madeleine Albright) en de politieke beslissingen van het Israëlische kabinet zelf.
  Het zou hetzelfde zijn als een Nederlander
  clubje New York weer zou opeisen omdat onze Peter Stuyvesant daar het eerst was.

  Reactie door Harke Boer — maandag 8 augustus 2005 @ 10.34 uur

 6. (4)helemaal mee eens .het is zeker niet ondenkbaar dat er iraeliers zijn die zullen proberen om geweld bij de palastijnen uit te lokken .om zo aan te tonen dat de palastijnen niet met ,zelfbeschikking, om kunnen gaan en dat is koren op de molen van die gasten en amerika om eens en voor altijd korte metten te maken met de palastijnen .ben er zeker van dat bij een incident sharon als een blad aan een boom omdraait en weer !grote vriendjes word met netayahu en boes .er rust dus een grote verandwoordelijkheid op de palastijnse regering en bevolking en de internationale gemeenschap dat extrimisten van welke groepering dan ook geen poot aan de grond krijgen in gaza .

  Reactie door texas henkie — maandag 8 augustus 2005 @ 10.47 uur

 7. Sharon is geen haar beter hoor, alleen wat slimmer. Hij hoopt genoeg goodwill te kweken om Jeruzalem in te lijven. De aandacht ligt nu op Gaza, maar is vergeleken met Jeruzalem een nietszeggend stukje land.

  The Israeli government’s Minister for Jerusalem, Haim Ramon, acknowledged recently that the barrier’s route was drawn up in a way that “makes Jerusalem more Jewish.”  
  And this week, Jerusalem’s city planning committee approved the construction of a new, 21-home Jewish district, plus a synagogue, deep in the heart of the Muslim Quarter of the historic Old City.

  Juig dus niet te vroeg.

  Reactie door Sonja — maandag 8 augustus 2005 @ 11.35 uur

 8. Netanyahu geeft nieuwe inhoud aan het woord opportunisme…..

  Reactie door Opa-Buiswater — maandag 8 augustus 2005 @ 13.10 uur

 9. …sorry..afwijkingkje van mij..
  beetje vreemde man en lijkt op Jack Van Gelder…meelopen met de populaire toets der tijd…nu dus met orthodox rechts..
  vind en vond het al nee leuke man..wat een held,zeg aftreden en de toekomst van Israel compliceren..ach moet HIJ weten..beetje dom,maar democratie he
  Jack van Gelder is leuker..maar ze lijken qua uitstraling op elkaar..

  Reactie door eric — maandag 8 augustus 2005 @ 13.35 uur

 10. ja…dat is het OPPORTUNISTISCH..met hoofdletters…lekker flauw,hoor..

  Reactie door eric — maandag 8 augustus 2005 @ 13.36 uur

 11. @ Harke de Boer (5):

  Ja, maar de Indianen waren er nóg eerder! (Vandaar de naam Manhattan). Dus….. :)

  Als men ooit een soort pacificatie tot stand wil brengen in Israël/Palestina, dan zal Israël om te beginnen zich moeten terugtrekken binnen de grenzen van 1967. Alle koloniale nederzettingen op bezet Palestijns gebied moeten verdwijnen. Een lange weg nog te gaan, dus…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 8 augustus 2005 @ 15.03 uur

 12. Renske

  Nee hoor Palestijn is voor mij niet synoniem voor terrorist. Ik correspondeer af en toe met Ray Hanania een Palestijnse standup comedian (www.comedy4peace) en dat doe ik met veel plezier. Maar dat neemt niet weg dat een meerderheid van de Palestijnen Moslims zijn, die Hamas erg leuk vinden en dat bovendien de Palestijnse leiding oorlog en haat blijft prediken. Dus, kan ik gebaseerd daarop (en gebaseerd op een ellendig verleden) concluderen dat deze bevolking zich zal laten misbruiken door Islamitische fundamentalisten. Dat jij zo’n conclusie discriminerend vind mag je zelf weten. Als je een reden hebt om iets anders te denken zou ik daar graag de argumenten voor horen.

  Netanyahu heeft erg veel gedaan voor de Israelische economie. In de oppositie had ie niets kunnen doen, nu heeft ie een goede naam gemaakt als een geniale minister van financien. Dat is misschien voor jou een stunt maar anderen zijn bekend met de uitspraak van Bill Clinton: ‘It’s the economy, stupid.’

  Harke

  Ik heb het woord ‘recht’ niet gebruikt. Volgens mij ben je aan het discussieren met iemand anders.

  Texas Henkie

  Tja, na de terug trekking uit Gaza hebben de Palestijnen geen redenen meer om vanuit Gaza raketten af te vuren op Israelische doelen. Maar goed, als dat gebeurd zal dat dat vast niet veel indruk op jullie maken want de meeste mensen geloven hier dat de CIA achter de aanslagen van 11 september zit. Jij ook? Maar ik ben het wel met je eens dat de PA de verantwoordelijkheid heeft om Gaza stil te houden. Nu al is Hezb’allah actief in de Gazastrook en als Israel vertrekt zal Al Qaida ook wel de weg naar Gaza vinden.

  Hoe dan ook, land voor vrede betekend dus land op geven en daar vrede voor terug krijgen. Dat was het Oslo experiment en dat is mislukt. Israel is al 12 jaar bezig om van Gaza af te komen in het kader van het vredesprocess. Nou, daar geloven we niet meer in. Wel in hoge hekken en preventieve acties en dat is waarom men vertrekt uit Gaza: Opdat de Palestijnen voor de zoveelste keer.

  Sonja

  Ik ben het deze keer helemaal met je eens. De terugtrekking uit Gaza zal zo een ramp worden dat Israel veel makkelijke belangrijke gebieden zoals Jeruzalem kan inlijven.

  Eric

  Tja, opportunistisch… Het was zeker opportunistisch om zo lang aan te blijven maar aan de andere kant deed ie als minister van financieen wel erg goed werk. Je zult na de terugtrekking uit de Gazastrook ook zien dat de Arbeiderspartij de regering gaat verlaten. Ze maken zich op voor verkiezingen. Ik denk dan aan Zalm en z’n stekker. Zullen we maar gewoon concluderen dat alle politici opportunisten zijn?

  Reactie door daniel565 — maandag 8 augustus 2005 @ 15.17 uur

 13. En toch vindt ik dit geen goede oplossing. Geloof zou geen rol moeten spelen. Ieder mens is mens en daarmee voldoende. De ghaza strook zou van beide partijen moeten zijn. De strijdbijl en het verleden begraven lijkt mij veel beter. Er is haat gecreerd en die haat zal nog lang blijven ben ik bang. Ik hoop dat er iemand naar voren komt die verteld dat dit niet de juiste manier is..haat leidt tot meer haat en verder niets.

  Reactie door cynthia — maandag 8 augustus 2005 @ 16.07 uur

 14. Geloof en haat zijn hetzelfde. En God schiep de Aarde in alles er bij in 6 dagen. Terwijl een zwangerschap negen maanden duurt. Maar goed dat ik het niet meer kan bevatten. Thora, Koran, de Bijbel, het is me om het even.

  Reactie door jojo — maandag 8 augustus 2005 @ 16.41 uur

 15. Ach Daniel, ik ken ook Palestijnen, die moslim zijn en die hebben echt hun buik vol van het geweld. Intern of van de Israelische staat. Zij willen gewoon leven en zouden zich daar nooit en te nimmer voor opblazen of iets dergelijks. Het reisverslag van één van de ROOD leden die in Nablus zijn is misschien interessant:
  http://rood.sp.nl/ontherood/2005/08/08/zondag-7-augustus/

  Het gaat niet om geloof wat mij betreft. Het gaat om het recht van een volk om niet onder bezetting te hoeven leven. Zolang dat niet wordt opgelost zullen Hamas (wat overigens veel doet voor de Palestijnen) en de Fatah beweging hun millitaire tak niet opheffen. Terugtrekking uit Gaza is stap één, ook weg van de westoever en terug naar de grenzen van 4 juli 1967.

  Reactie door Renske — maandag 8 augustus 2005 @ 16.42 uur

 16. maar mischien is “Poezenporno” ook wel een interessanter onderwerp op de site van de S.P. haha :-) :-)

  Reactie door ReneR — maandag 8 augustus 2005 @ 19.11 uur

 17. Hahaha! ja Poezenporno René, daar krijgt toch niemand genoeg van?
  Je weet toch wel dat dat een Freudiaanse verspreking is voor ‘geiteneuker’ hè. :)
  Enfin, ik mag Van Gogh geen lul vinden van mevrouw Anja . Op straffe van. Heerlijk, zo’n strenge meesteres.

  Reactie door Sonja — maandag 8 augustus 2005 @ 20.20 uur

 18. Palestijnen hebben het recht om zichzelf te verdedigen en voor hun bevrijding te vechten. Daarom is de intifada gerechtvaardigd en staan socialisten pal achter de Palestijnen. Het verzet is een bron van inspiratie geweest voor miljoenen over de hele wereld. Generaties Palestijnen zijn in ballingschap opgegroeid, in vluchtelingenkampen of in de bezette gebieden. Dit heeft hen er echter nooit toe gebracht om de strijd voor de bevrijding van Palestina op te geven. Socialisten zijn voor één seculier, democratisch Palestina waar Arabieren en joden samen leven. Twee gescheiden staten vormen geen reële oplossing. Dat zou de dominantie van het economisch en militair oppermachtige Israël over een zwakker Palestina voortzetten.

  Reactie door Farshad — maandag 8 augustus 2005 @ 20.20 uur

 19. Eens zullen jullie je zwakheden bezuren. De dag dat de door de super terrorist -Arrafat- verovering realiteit zal worden.
  Leve de realisten.

  Reactie door De Ouwe Eik — maandag 8 augustus 2005 @ 21.08 uur

 20. @ Farshad: altijd fijn om te weten dat er mensen zijn die kunnen spreken uit naam van alle socialisten op aarde. Overigens heb je dat stukje tekst gewoon geknipt van de stek van de Internationale Socialisten; erg makkelijk, het kopiëren van andermans stukjes en het verkopen als je eigen berichtjes.

  Reactie door Daniël O. — maandag 8 augustus 2005 @ 21.40 uur

 21. *als je eigen mening*

  Reactie door Farshad — maandag 8 augustus 2005 @ 21.59 uur

 22. (12)na gaza zijn er nog redenen voor de palastijnen om pissig te blijven .of het moet zijn dat je je buurman kust.terwijl hij een jaar geleden met een bulldozer over je huis gesjeest is .(verder hebben andere al genoeg redenen vermeld hier).wat 11 september betreft heb ik de wijsheid niet in pacht.maar is het vermoorden van je eigen bevolking(twin towers 3000 mensen )voor je eigen macht te behouden slechts alleen voorbehouden aanmensen zoals saddam ,amin,de taliban ,machtswellustelingen zijn allemaal hetzelfde die zijn niet aan een systeem of grenzen gebonden .en dat israel al 12 bezig is om van gaza af te komen is gelul .ze hadden het gewoon niet in moeten pikken !!

  Reactie door texas henkie — maandag 8 augustus 2005 @ 22.33 uur

 23. @ Farshad : juistem, jij hebt ‘m door.

  Reactie door Daniël O. — maandag 8 augustus 2005 @ 22.35 uur

 24. Had zeker niets met dat foutje van Netanyahu tijdens de Londen ‘error attacks te maken.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 9 augustus 2005 @ 0.42 uur

 25. @ Farshad (18):

  Daarmee ben ik het eens. (Maakt niet uit waarop het is gebaseerd. Iedereen hanteert bepaalde bronnen).
  De laatste dagen krijgen we voortdurend larmoyante verhalen te horen en te zien over de Israëliërs die zich uit Gaza moeten terugtrekken. Zouden ze zich nu eindelijk dan eens kunnen voorstellen hoe het voor de Palestijnen moet zijn, die al tientallen jaren van huis en haard zijn verdreven en van wie nog steeds regelmatig huizen worden opgeblazen? Bovendien wisten de kolonisten al van meet af aan dat ze op bezet gebied leefden, dus dat dat ooit wel eens teruggegeven zou moeten worden. En tenslotte: het gaat om een relatief kleine groep die zich zal moeten schikken in het recht van een geheel volk.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 9 augustus 2005 @ 10.43 uur

 26. @Farshad

  Ik weet niet, of die socialisten zo blij zullen zijn met een situatie waarin Hamas het voor het zeggen gaat krijgen in Palestina. Wie graag dit soort gasten in zijn regering wil zien, daar zit een behoorlijke steek los.

  Reactie door ReneR — dinsdag 9 augustus 2005 @ 17.14 uur

 27. Ja Jan, het kan verkeren.

  Netanyahu, in eigen partij, populairder dan Sharon.

  Gezien in de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/buitenland/23888041/Netanyahu_populairder_dan_Sharon_in_Likud.html

  Reactie door Rich — woensdag 10 augustus 2005 @ 8.21 uur

 28. Hamas leeft onder de palestijnse bevolking, gewenst door óns’ of niet…afwachten dus maar of die hamas het geweld afzweert en constructief kan bijdragen aan een palestijnse regering. Verder vind ik het best wel van een bepaalde arrogantie betuigen om allemaal vóór en tegen meningen te spuien over iets dat in eerste plaats een aangelegenheid is van de mensen daar ter plekke. Wie kunnen slechts -als we verstandig zijn- processen toejuichen en ondersteunen die vooral bijdragen aan een vreedzame samenleving aldaar.

  Reactie door Kees — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.07 uur

 29. Nou ik stel voor een bom te rammen op dat volk, dan is die dreiging voorbij…jemig zeg!
  Help die mensen, ontwikkel die mensen, geef ze perspectief…welvaart en dan denk ik dat er zeer weinig terroristen overblijven..De wereld zit nu verschrikkelijk verkeerd in elkaar!!

  Reactie door cynthia — zaterdag 13 augustus 2005 @ 17.11 uur