Gevaarlijk dubbelspel

De internationale gemeenschap valt zwaar over Iran nu het land zijn atoomprogramma doorzet. Eerder had ik het al over de kromheid van dit eenzijdige inzoomen op enkel Iran, terwijl andere landen zich ook niet houden aan het non-proliferatieverdrag.

Wat nu blijkt is dat de VS opnieuw zelf verantwoordelijk lijkt te zijn voor de ontstane situatie. Zoals zij in Irak en Afghanistan ooit misdadige regimes en verzetsgroepen steunde die ze later moesten bevechten, heeft zij Nederland tot tweemaal toe geadviseerd om de atoomspion Khan te laten lopen.

De kennis die deze man heeft gestolen bij installaties van Urenco in Almelo is later verkocht aan onder meer Pakistan, Libië, Noord-Korea en Iran.

Krista van Velzen vroeg over deze zaak in december van het vorig jaar al opheldering bij minister Donner. Er was niks aan de hand…’want er staat niks in de dossiers.’ Vandaag laat oud-minister Lubbers bij Argos (VPRO) weten dat de Amerikanen wel degelijk druk hebben uitgeoefend.

Vandaag wordt de verwoesting van Nagasaki herdacht. De tweede atoombom die viel op Japan en leidde tot haar capitulatie.

Fatman, atoombom op Nagasaki

Update: 15:00

Onder lees verder vind je de vragen die Krista in december stelde aan de minster en zijn antwoorden daarop, en verder de vragen die ze naar aanleiding van de uitspraken van Lubbers aan minister Donner heeft gesteld.

In dit PDF bestand vind je de vragen die Krista van Velzen in december 2004 stelde, en de antwoorden die minister Donner daarop heeft gegeven.

Vandaag heeft Krista opnieuw opheldering gevraagd aan de minister. Uit het bericht van de SP-site:

Nederland schoothondje CIA in zaak Khan?

SP-Kamerlid Krista van Velzen heeft het kabinet opheldering gevraagd over uitspraken van voormalig premier Lubbers over de inmenging van de Amerikaanse CIA in de zaak van de Pakistaanse atoomspion Abdul Khan. Lubbers bekende in een uitzending van het VPRO-radioprogramma Argos dat de CIA de Nederlandse regering heeft verzocht Kahn te laten lopen.

SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen is verbijsterd: “Minister Donner heeft mij – in antwoord op mijn Kamervragen van vorig jaar – gemeld dat de CIA geen rol heeft gespeeld. Nu beweert Lubbers precies het tegenovergestelde.” Van Velzen heeft de betrokken ministers nu gevraagd waarom de Nederlandse regering gehoor heeft gegeven aan de verzoeken van de CIA. Van Velzen: “Ik wil weten of Nederland in deze kwestie het schoothondje van de CIA is geweest met alle rampzalige gevolgen van dien. Verder ben ik ook zeer benieuwd of het kabinet van mening is dat Khan alsnog gearresteerd en vervolgd zou moeten worden”.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 09 augustus 2005 :: 12.28 uur

153 Comments

153 reacties

 1. waarom verbaast me dat nu weer helemaal niet?!
  Het zal ook eens niet Amerika zijn en Donner zal ook eens een keertje niet liegen.

  Reactie door kaatje — dinsdag 9 augustus 2005 @ 12.36 uur

 2. Het had weer niet anders kunnen zijn. Die VS is maar een kronkelende hersenspin. Ik zie het er van komen dat ook dit de verkeerde kant op zal gaan.

  Reactie door redst@r — dinsdag 9 augustus 2005 @ 13.23 uur

 3. Het is een kromme redenering, Jan, die je gebruikt. Dat inmiddels meerdere landen, om diverse redenen, over atoomwapens beschikken mag géén reden zijn om de verdere verspreiding dan maar te laten lopen.
  Moeten we dan van ieder land toestaan dat ze kernwapens ontwikkelen ?
  Als je kernwapens wilt terugdringen dan zul je in eerste instantie verdere verspreiding moeten tegengaan. Of dat nu een eenzijdige benadering is of niet. Als je dit laat lopen is straks het hek van de dam. Als dat al niet is.

  Reactie door Henk — dinsdag 9 augustus 2005 @ 13.26 uur

 4. 3. laten de EU landen en Amerika eerst maar eens zelf het goede voorbeeld geven door te ontmantelen. Ik zag van de week op tv dat Japan ondanks dat het de tweede economische macht ter wereld is, toch niet echt meetelt omdat het geen kernwapens heeft. Dat is toch belachelijk. Het hebben van die dingen wordt door de westerse wereld beloond, alleen dan wordt je serieus genomen. Dat hele Iran verhaal is gewoon weer een schertsvertoning, vooropgezet spel.

  Reactie door kaatje — dinsdag 9 augustus 2005 @ 13.29 uur

 5. Sponsor Bush nieuwe Amerikaanse ambassadeur

  Gepubliceerd op zaterdag 25 juni 2005

  DEN HAAG (ANP) – Miljardair Roland Arnall wordt waarschijnlijk de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Den Haag. Hij zal Clifford M. Sobel opvolgen, die na vier jaar vertrekt.

  Het proces van voordracht van de nieuwe ambassadeur bevindt zich nog in het stadium waarbij de Amerikaanse regering bij de Nederlandse regering polst of er bezwaren zijn tegen de kandidaat.

  Dat het om Roland Arnall (65) gaat, is bevestigd door betrouwbare bronnen in Den Haag. De verwachting is dat de voordracht door het Witte Huis van Arnall half juli officieel wordt.

  Net als Sobel is ook Arnall een van de politieke vrienden en geldschieters van president Bush. Arnall is bestuursvoorzitter van Ameriquest, een van de grootste hypotheekverstrekkers in de Verenigde Staten. Hij heeft geen politieke of diplomatieke ervaring.

  Volgens het blad Forbes heeft Arnall een geschat vermogen van 2 miljard dollar. Hij is daarmee 321e op de lijst van rijkste wereldburgers. Volgens The Washington Post heeft Arnall ten minste 12,2 miljoen dollar geschonken dan wel opgehaald voor de herverkiezingscampagne van Bush in 2004.

  NOG MEER BUSH INVLOED IN NEDERLAND EN OOK HEEL VEEL GELD OM MEE TE SMIJTEN.
  HOE STERK ZIJN DE ZWAKKE BROEDERS VAN DIT KABINET OM HIER WEERSTAND AAN TE BIEDEN?

  Reactie door flame — dinsdag 9 augustus 2005 @ 13.34 uur

 6. Misschien eerst ‘ns goed lezen, Henk.

  Er is al jaren veel te doen over de pogingen van Iran om zelf verrijkt uranium te kunnen maken. Met dat uranium kan niet alleen energie opgewekt worden, het kan ook dienen als grondstof voor een kernbom. Inderdaad, zorgwekkend.

  Reactie door Jan Marijnissen — dinsdag 9 augustus 2005 @ 13.36 uur

 7. De kern van mijn betoog was dat je geen andere keus hebt dan het tegengaan van verdere verspreiding van kernwapens. Waar ook ter wereld.
  Ik maak me echter geen illusies. Vroeg of laat zullen ze weer gebruikt worden. Countdown läuft. Alle kernwapens de wereld uit ? Ik geloof er geen snars van. Tsjaa ..als je ouder wordt, word je soms ook cynischer. Althans als het om dit soort zaken gaat.

  Reactie door Henk — dinsdag 9 augustus 2005 @ 13.54 uur

 8. Naast het starten van het maken van verrijkt uranium, is Iran tegelijkertijd een wervingscampagne voor het martelaarsschap, via de pers, gestart.

  Er schijnen zich al tienduizenden mensen(potententiele zelf-/moordenaars te hebben gemeldt.

  Reactie door e.krul — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.08 uur

 9. Het is toch niet te verkroppen dat juist op de herdenkingsdag van Nagasaki (80.000 doden) bekend wordt dat de wereld mede dankzij laten lopen met méér kernwapens en kernmachten zit opgescheept.

  Het wordt tijd dat Nederland trots wordt en niet alleen maar ‘ja en amen’ zegt tegen te VS. Zelf nadenken en handelen blijkt toch de beste optie te zijn geweest, in het geval Khan. Helaas achteraf.

  En het CDA dat zegt dat deze kwestie ‘voer voor historici’ is lijkt niet bereid te leren van fouten in het verleden!

  Reactie door Renske — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.10 uur

 10. Als de martelaren van Iran, in naam van Allah, menselijke bommen zijn, dan schuwt men ook de atoombom niet, om in naam van Allah te gebruiken.

  Reactie door e.krul — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.19 uur

 11. 10. ja en Amerika in the name of God.

  Reactie door kaatje — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.20 uur

 12. Vroeg of laat kan de histori niet meer verder geschreven of naverteld worden, als het zo door gaat.

  Reactie door e.krul — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.22 uur

 13. Kernwapens kunnen we alleen de wereld uitkrijgen als we deze wereld veranderen in een wereld die rechtvaardig is voor al haar inwoners

  Een wereld waarin iedereen zijn eigen roots mag hebben, zijn eigen geloof, zijn eigen overtuiging, zijn eigen rechtssysteem. Ieder mens moet genoeg te eten hebben, een dak boven zijn hoofd en gratis medische zorg. Voor de rest moet je werken.

  Pas dan kan je de problemen van deze wereld oplossen en kunnen de kernwapens de wereld uit

  Met vingertje wijzen schiet je niks op en kernwapens zijn niet het grootste probleem, binnen 10 jaar is de klimaatverandering onomkeerbaar

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.36 uur

 14. @ e, krul 10
  Dat is inderdaad het grootste gevaar. Pakistan ook, met een groot deel fundamentalistische moslims onder de bevolking. Als daar de politieke macht omslaat ? Iran ook, al zouden alle landen hun kernwapens vernietigen, Iran zou haar zoektocht echt niet staken.
  Barre tijden herleven weer, daar heeft de politiek islam wel voor gezorgd.

  Reactie door Henk — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.39 uur

 15. @ edwin 13
  Hoe doe je dat, Edwin ?

  Reactie door Henk — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.40 uur

 16. @14
  Voorlopig is Amerika de enige en eerste die gebruik hebben gemaakt van de atoombom, met inmiddels een grote en groeiende groep christen-fundamentalisten.
  Hun neo-koloniale optreden in Irakvoorspelt ook niet veel goeds, en nu beginnen de voorbereidingen voor de “bevrijding” en “democratisering” van Iran. Ik snap wel dat Iran kernwapens wil, zou ik ook willen als ik in hun schoenen stond.
  Met Nagasaki en Hiroshima hebben de amerikanen wat mij betfreft al bewezen de macht waarover zij beschikken niet waardig te zijn.

  Reactie door areyoukidding — dinsdag 9 augustus 2005 @ 14.56 uur

 17. Het is weer hetzelfde liedje. Saddam moest weg omdat hij niet met Amerika wilde handelen, en Iran heeft daar ook geen zin in want handelt liever met de Europeanen. Dus moet Iran ook ‘weg’. In Afganistan werd de Taliban gefinancierd omdat ze een Amerikaanse pijpleiding beschermden, maar toen ze er geen zin meer in hadden moest de Taliban verruild worden voor en puppet regime. En het hele scala van “massavernietigingswapens”, “terrorisme”, “dictatuur” tot aan “evil” wordt weer uit de kast getrokken.

  En wordt weer even vergeten dat Amerika de Taliban heeft geïnstalleerd, Osama Bin Laden heeft gemaakt, gifgas en faciliteiten leverde aan Saddam Hoessein, en aan Iran en Noord-Korea nucleaire faciliteiten heeft verkocht. Ding dong yankee-doodle kassa.

  Reactie door Sonja — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.02 uur

 18. Ik wou net mijn mening op gaan pennen, toen ik Sonja (17) haar reactie zag.

  Zij zegt precies waar het op staat.

  Reactie door Piet — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.09 uur

 19. door het beste te pikken uit alle systemen die deze wereld gehad heeft

  een systeem is maar een systeem, zijn stomme regeltjes die we zelf afgesproken hebben die regeltjes kunnen we dus ook veranderen

  wij kunnen vinden dat de tropische wouden moeten blijven bestaan maar zolang er in Brazilië mensen zijn met honger kappen ze daar de bomen om

  kapitalisme heeft geen antwoorden op de problemen van deze wereld of het antwoord moet zijn dat alleen diegenen met veel geld een kans maken te overleven

  ik wil een basis uitkering voor iedereen die precies voldoende is om te leven en gratis medische zorg, voor al het andere moet je gewoon volgens de kapitalistische regeltjes werken

  landen moeten blijven bestaan al is het maar om de culturen te behouden, de wereld is mooi door zijn diversiteit, maar daar moet wel losser mee omgegaan worden

  bijvoorbeeld israel en palestina, beide volkeren moeten in beide gebieden kunnen wonen en zelf per individu kunnen aangeven onder welk rechtsysteem ze willen vallen, bij conflicten tussen individuen van verschillende bevolkingsgroepen moet het rechtsysteem van beide vertegenwoordigd zijn

  dit was heel beknopt en komt daarom niet goed uit de verf, zou anders bladzijden moeten schrijven

  het pure kapitalisme loopt op zijn laatste benen en heeft totaal geen antwoorden op de problemen en roofbouw van deze wereld, oplossingen zoals het omschakelen naar waterstof kosten veel geld en gebeurd daarom dus niet

  kapitalisme is verdeel en heers, wordt tijd dat we met zijn allen gaan delen

  je kan gaan emmeren over kernwapens, amerika, israel, het klimaat, etc. maar je moet de oorzaak oplossen en niet de symptomen bestrijden

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.12 uur

 20. Een interessante vraag hierbij vind ik: Wat wilt Iran bereiken met deze atoombom?

  Politieke macht?
  Als bescherming tegen het Westen (à la koude oorlog)?
  Als wapen om wie-weet-wat aan te vallen?

  Of willen ze echt alleen maar hun eigen nucleaire energie?

  ——-

  Oh, en wat betreft de invloed van Amerika op de besluitvorming in politiek Nederland; ja, dat is zorgwekkend. Af en toe mogen we best wat meer lef tonen en Bush strak in de ogen kijken.

  Het probleem met die Amerikanen is echter dat zij alles zwart-wit zien. If you’re not with them, you’re against them. Met andere woorden, als je ze niet steunt bij datgene wat ze belangrijk vinden (militaire zaken dus), dan ben je hun vriendje niet meer en kun je een hele berg handelsverdragen op je buik schrijven. En het gaat al zo lekker met de economie…

  Dat verklaart waarom we Kahn destijds hebben laten lopen en waarom we Amerika in vrijwel iedere oorlog bijstaan. Ondertussen mogen we ons wel verzetten tegen bijvoorbeeld het milieubeleid van de VS, want dat staat toch bij de Amerikaanse politici ergens onderaan de agenda.

  Eén van de taken die ik in de EU dan ook zie is het onafhankelijker maken van Europa ten opzichte van (met name en vooral) de Verenigde Staten.

  (Hmmm…. ik ben een beetje afgedwaald van het onderwerp, geloof ik :-D )

  Reactie door Marco — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.13 uur

 21. “De kennis die deze man heeft gestolen bij installaties van Urenco in Almelo is later verkocht aan onder meer Pakistan, Libië, Noord-Korea en Iran.”
  Hoe kun je de kennis stelen? Zelfs ik, terwijl ik nog amper scheikunde gehad heb, weet hoe je een atoombom kunt maken. Misschien heeft hij materiaal gejat, centrifuge apparatuur ofzo?

  Reactie door Farshad — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.23 uur

 22. Zoals Jan Marijnissen al zei en eerder hier ook al schreef: waarom de een wel en de ander niet?

  “Vandaag wordt de verwoesting van Nagasaki herdacht. De tweede atoombom die viel op Japan en leidde tot haar capitulatie.”

  Hiroshima wordt niet herdacht?
  Helaas zijn het de religieuze overleveringen (Bijbel e.d.) die dit soort MVW’s al voorspelden, en zij bleken juist.

  En hoewel ik tegen kernwapens en de huidige onveilige kernenergie ben, logica is het wel. ‘Men’ kan de wereld al iets van 200 keer vernietigen. (vraag me niet hoe, na de 1e keer :-)

  Echter als de anti-amerikanen ook kernwapens hebben, dan zal er toch e.e.a. in de wereld veranderen. Wellicht hoort het bij de (voor mensheid eindigende?) evolutie. Zal het vuur uit de hemel regenen?

  De tijd zal het leren. Als iedereen zichzelf in waarde overschat en eisen stelt aan anderen, geweld niet schuwt, dan is het een 1 op 1 vergelijking: 2 mannen 2 pistolen 2 doden. 200 kernbommen toegestaan door het deel der mensheid met macht, 200 keer een vervlammende aarde.

  Reactie door Barend — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.36 uur

 23. In naam van Allah zal er door dat soort landen de atoombom gebruikt worden, vroeg of laat. Daarom mogen Islamitische landen die dingen nooit in handen hebben. Daar zit het hem het verschil in Jan Marijnissen!!! In naam van Allah zal men zeggen.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.49 uur

 24. even wat totaal anders, maar vond het te belangrijk om te laten lopen.

  Verzekeraars beperken keuze brildragers
  Uitgegeven op 09 augustus 2005 om 08:23 uur

  (Novum) – Brildragers kunnen steeds minder zelf kiezen waar zij hun bril willen kopen. Zorgverzekeraars dwingen brildragers om hun bril bij grote brillenketens te kopen, omdat zij niet meer bereid zijn hoge vergoedingen voor nieuwe glazen of lenzen te betalen. Een exclusief montuur aanschaffen bij een zelfstandig opticien is daardoor voor veel verzekerden niet meer mogelijk. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

  Van de slechtzienden waardeert 85 procent dit gebrek aan keuzemogelijkheid niet, zo blijkt uit een enquête onder duizend personen in opdracht van de Nederlands Unie van Optiekbedrijven. Die brildragers willen zelf bepalen waar zij een bril uitkiezen.

  Zorgverzekeraars sluiten contracten met ketens als Hans Anders, Pearle en Het Huis Opticiens om korting te krijgen op brillen. Daarnaast organiseerden verzekeraars VGZ en Agis volgens de krant speciale ‘meetweken’ bij een keten om zo bij hun cliënten het ‘goedkopere’ product te promoten.

  Uit de enquête blijkt dat bijna 30 procent van de ondervraagden deze ‘dwang’ een reden vindt om te veranderen van verzekeraar.

  Zo en dat is nog maar het begin van onze nieuwe zorgverzekering!

  Reactie door kaatje — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.55 uur

 25. @25 op de valreep (voor de nieuwe regels) kreeg een vriendin van mij een nieuwe verzekeringspolis, duurder, want ze was 6 weken eerder 40 geworden….
  Zo zal het met alles gaan ben ik bang, veramerikanisering.
  Spionnen sturen we op pad alsof het genezen TBSers zijn, en de zogenaamd(!) vrije markt maakt alles duurder en meer dwingend (dAt ziekenhuis voor u, jammer dan dat het 3 steden verder is voor uw familie)

  Reactie door Barend — dinsdag 9 augustus 2005 @ 15.59 uur

 26. @ Henk (3):

  In de eerste plaats begrijp je de intro kennelijk verkeerd. Zie ook wat Jan eerder schreef: “Geen misverstand: de ABC-wapens moeten de wereld uit. Dat is ook het doel van het proliferatieverdrag (1970).”
  (Israël en de atoombom, 4 augustus jl.).
  Het gaat om de eenzijdige gerichtheid op Iran, terwijl N.B. de CIA zelf bewerkstelligd, dat atoomspion Kahn in Nederland zijn gang kon gaan en daardoor Pakistan inmiddels de atoombom heeft en Iran daartoe de mogelijkheid heeft gekregen. Dus: de VS creëren zélf de spoken die ze later willen gaan bestrijden.
  Als we de ontwikkeling van een atoombom in Iran willen voorkomen -gesteld dat het land daarmee bezig is, want een bewijs daarvoor heb ik nog niet gezien-, dan moet dat heel anders en veel subtieler worden aangepakt dan de Amerikanen ook nu weer doen. Natuurlijk zegt Iran: we zwichten niet voor eenzijdige dreigementen!

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 9 augustus 2005 @ 16.07 uur

 27. 8e regel: moet zijn: “HEEFT bewerkstelligd…..”

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 9 augustus 2005 @ 16.08 uur

 28. @27 Olav.
  Hoe reeel schat je de kans dat deze massavernietigingswapens zelf ooit, anders dan door oorlog of het gebruik er van, weg gedaan / vernietigd zullen worden?

  Mensen zijn in meerderheid volgzaam en weinig kritisch, dus de US manier van doen viert hoogtij, die hebben atoomwapens en andere landen willen dat ook voor hun eigen regio, dat ze nog ergens wat te zeggen hebben. Vreselijke ontwikkeling, maar wel waar.

  Reactie door Barend — dinsdag 9 augustus 2005 @ 16.14 uur

 29. Olav, de eu heeft voorgestelt brandstof te gebruiken waarvan geen kernwapens gemaakt kunnen worden, heeft iran geweigerd, beetje erg naïf te veronderstellen dat er geen bewijs is

  daarbij is amerika een 2 partijen ‘democratie’ en is het beleid beperkt tot de termijn van de presidentschap, erg kortzichtig dus, dat creeerd spoken maar niet met de bedoeling deze later te bestrijden

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 16.19 uur

 30. @Kaatje 24, ik vrees dat dit Kabinet ons
  noopt tot het kopen van een Amerikaanse bril: Zonnebril op sterkte met spiegelglazen, uv- en radioactiefbestendig,
  Jebbush-Miamistyle van montuur, en gegarandeerde tunnelvisie.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 9 augustus 2005 @ 16.57 uur

 31. Olav, ik ben het helemaal met je eens als je stelt dat de VS een buitenlandse machtspolitiek heeft gevoerd waar de honden geen brood van lusten. Allemaal waar.
  Maar ik zie daarin geen reden om dáárom Iran zijn gang maar te laten gaan.
  Kijk, de diplomatieke weg zal ieders voorkeur hebben. En een subtiele aanpak, zoals jij zegt, dat kan geen zinnig mens op tegen zijn. Maar.. dan moet er ook resultaat geboekt worden.
  Iran en kernwapens lijken mij een dodelijke combinatie. Moeten we het zover laten komen ?

  Reactie door Henk — dinsdag 9 augustus 2005 @ 16.59 uur

 32. C.Tilyx die brillen heb je aan verschillende kanten, de kunst is zoveel mogelijk brillen te passen en aan de hand daarvan proberen een objectieve mening te vormen, de wereld is niet zwart wit maar hoofdzakelijk grijs

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 17.11 uur

 33. @ 29 Henk: Ik snap jou niet, Iran heeft nog heeft helemaal niet beweerd kernwapens te willen maken met hun nucleair progarmma, het is bedoeld voor energiedoeleinden.
  Dat ze daarmee kernwapens zouden willen maken is een fantasme wat ons door het Pentagon wordt opgedrongen, net als de `weapons of messdestruction’ die Irak zou hebben maar ze niet bleek te hebben, weet je nog?
  En het is absoluut niet geloofwaardig als Israël die wel mag hebben, compleet met honderden kernkoppen, en Iran nog niet eens capabel is onderzocht op dat soort dingen.
  In Drenthe zeggen we: “t Spiet mie jong,
  moar ik bin er nait van overtuugd dat Bush geliek het!’

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 9 augustus 2005 @ 17.30 uur

 34. Ja, maar je kan de huidige Amerikaanse regering toch niet afrekenen op beleid van haar verre voorgangers? Als Jan straks MP is, is het toch gek als men vervolgens Jan aanspreekt op de puinhopen van Paars en Balkenende?

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 9 augustus 2005 @ 17.32 uur

 35. Goh, wanneer doet iemand nou eens een beetje zijn best om te leren van het verleden (Zoals Jan altijd predict). Sinds ’45 zijn er geen massale (wereld)oorlogen meer geweest. Waarom? Twee redenen. 1. Het atoomevenwicht dat er is tussen bepaalde superstaten en 2. de superioriteit van de VS, en hun vermogen in te grijpen als zij het nodig achten!!

  Hoeveel sympathieker het ook lijkt als alle landen even machtig zijn en niemand kernwapens heeft, dat zal altijd op oorlog uitdraaien en een totaal instabiele wereld!!!! zie de periode van pakweg 1650 tot 1945. En dat komt natuurlijk door de constante angst die er moet zijn dat een ander machtiger wordt en daarom het voortbestaan van een ander bedreigt (een traditioneel veiligheidsdillemma)!

  Leer de les: hoe groter het verschil tussen de sterksten en armsten, hoe stabieler de wereld (en dat is oneerlijk)

  Reactie door Bart — dinsdag 9 augustus 2005 @ 17.41 uur

 36. C.Tilyx heeft jouw grote vriend israel dat dan ooit wel beweerd ?

  en irak, die duizenden koerden zullen wel vergast zijn doordat iemand een wind heeft gelaten

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 17.49 uur

 37. iran maakt geen a.bom .om het simpele feit dat die geen poen oplevert voor de westerse oorlogs industrie.(amerika,rusland,europa,)met een bommetje iran van de kaart vegen en dan???juist niks .dus is er niks te verdienen al die conventionele bommetjes, gevechtsvliegtuigjes, tanks, en alle andere oorlogs shit ,ligd dan voor jan lul in de magazijnen(sorry jan)een conventionele oorlog levert de industie veel meer op .de amerikanen hebben gezien de aangekondigde terugtrekking van troepen uit irak het contract (het brengen van democratie)al getekend met de iraanse leiders(zakkenvullerS)kortom de christenen en moslims gaan weer lekker oorlog voeren over de ruggen van onschuldige arme burgers .en die haagse kleik brengt ons burgers ook in gevaar dus eruit met die gasten .actie (ziewww.keerhettij.nl)

  Reactie door texas henkie — dinsdag 9 augustus 2005 @ 17.50 uur

 38. @Texas Henkie:`iran maakt geen a.bom’

  Klopt, Texas Henkie mág dit beweren, en volgens mij, inderdaad, dat doen/durven ze daar in Iran niet eens, niet maar wordt ons voorgehouden door de anti-oosterse propagandamachines.
  Ik gun ieder zijn eigen getunnelde zicht
  op de waarheid/werkelijkheid mits men
  maar een ander niet met zijn eigen geestvernauwend fanatisme op het matje roept.
  Dit topic over veronderstelde kernwapens Iran, blijkt wederom een testcase voor
  andersdenkenden t.a.v. de tolerantie van schaapsgewijs rechtsom gehersenspoelden.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 9 augustus 2005 @ 18.04 uur

 39. @ Barend (28):

  Nou, eerlijk gezegd ben ik ook niet optimistisch. Maar dat betekent natuurlijk niet, dat we bij de pakken moeten gaan neerzitten…..

  @ Edwin (29):

  Dat is nog steeds geen bewijs. Aan de andere kant ontken ik ook niets, want ik wete het niet. Maar vergeet niet dat het gebrek aan tegenwerking van Saddam Hoessein ook als “bewijs” werd gezien, dat hij DUS wel massavernietigingswapens moest hebben! Niet aan de eisen toegeven heeft ook iets te maken met nationale onafhankelijkheid en trots.

  @ Henk (31):

  Nee, ik zie ook graag geen kernwapens in Iran! Ook elders trouwens niet.

  @ Bart (35):

  We hebben wel enkele malen op de rand van een atoomoorlog gestaan. Soms was het meer geluk dan wijsheid dat het niet doorging, vooral als de computers weer eens niet goed functioneerden (onterecht alarm), wat enkele malen is gebeurd!

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 9 augustus 2005 @ 18.06 uur

 40. C.Tilyx en texas henkie, bedankt voor jullie wel onderbouwde relativisme, ik weet nu dat ik gehersenspoeld ben, last heb van een tunnelvisie en dat ik rechts ben. Kan dus morgen een afspraak maken met mijn psychiater en daarna hopelijk weer met een gerust hart slapen en wie weet komt het ooit met mij allemaal weer een keertje goed.

  Olav, ik weet ook niet wat Iran van plan is, maar als ze ook energie kunnen opwekken met uranium waarmee het onmogelijk is om atoombommen te maken snap ik niet waarom ze dat niet op die manier doen, dit wekt op zijn minst toch de indruk dat ze ook een andere agenda hebben, dat kan nucleaire chantage zijn om tot betere handelsbetrekkingen te komen, kan ook zijn dat ze uit zijn op het werkelijk maken van een atoombom

  Hoe meer landen er bij komen die zo’n wapen hebben, des te groter is de kans dat het ooit goed mis gaat en dat moet toch niemand willen. Wijzen naar landen die zo’n wapen wel hebben is hiertoe totaal niet relevant.

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 18.26 uur

 41. 23 (Accept)

  Als Iran de beschikking krijgt over atoomwapens, dan zullen ze, indien het zover zou komen dat ze gebruikt gaan worden, natuurlijk in de naam van Allah ergens per raket heengelanceerd worden.
  De vijand, de partij die tegen Iran opstaat, wordt al snel de vijand die ook tegen de moslims en dus tegen Allah is. De vijand wordt geïdentificeerd met ‘het kwaad’ en dat gebeurt natuurlijk in een polariserend conflict van beide kanten.
  Ten tijde van de oorlog in Afghanistan werden de toespraken van Bush, waarin de dreigementen van zware, vernietigende bombardementen een vast onderdeel waren, ook steevast afgesloten met de woorden “God bless America”. Voor de Taliban was het Allah aan de kant van Afghanistan en God aan de kant van Amerika, voor Bush.

  Hoe gegrond is de vrees dat een Iran met kernwapens een grote dreiging kan vormen en dat Israel of de VS dat per definitie niet kunnen zijn? Moet het voeren van een preventieve oorlog (tegen Iran) dan als gerechtvaardigde optie worden gezien en de ontwikkeling en productie van atoomwapens door Iran zuiver beschouwd worden als een teken van provocatie en agressie die om een “passende reactie” van militair ingrijpen vraagt?

  Met de nieuwe onthullingen van Lubbers wordt een ding toch wel helder: de ontwikkeling van de kernmachten Pakistan, Noord-Korea, en wellicht straks ook Iran is mede mogelijk gemaakt door de CIA (en dat onder volledige regie van de toenmalige machthebber(s) van de VS). Op politiek-militair vlak zal het waarschijnlijk niet eens meer haalbaar zijn om Iran nog tegen te houden in zijn ‘nucleaire ambities’: want waarom optreden tegen Iran als Pakistan eerder en Noord-Korea nu gewoon hun gang konden en kunnen gaan? Nota bene ook landen die voorheen nog deel uitmaakten van landen “uit de as van het kwaad”.

  De keuze van Iran om zich te richten op de ontwikkeling van kernwapens is een voor dat land grotendeels rationele keuze (wat je er verder ook van kunt vinden dát Iran deze keuze maakt). Want als kernmacht wordt je op het wereldtoneel nu eenmaal gerespecteerd en (in bepaalde mate) geaccepteerd. Geen schurkenstaat meer, geen voorpost van het kwaad meer, maar promoveren tot kernmacht en op die manier een vorm van militaire immuniteit verwerven: het is een voor Iran niet meer dan een aantrekkelijk vooruitzicht. Zodat het zich nu ook koste wat het kost volledig inspant om door te gaan met de productie van verrijkt uranium, als eerste stap naar de ontwikkeling van kernmacht.

  Voor de duidelijkheid: een wereld met steeds meer opkomende kernmachten is niet de wereld die ik graag voor ogen zou zien; maar het heeft geen zin om de ambities van Iran sterk te veroordelen met de wetenschap dat de VS (en indirect ook Nederland) geholpen heeft om atoomspion Khan zijn gang te laten gaan met verspreiding van bepaalde gestolen “atoomgeheimen” naar, laat ik het zo maar zeggen, duistere oorden.

  Als Nederland het eerder had aangedurfd om eens ongehoorzaam te zijn jegens de VS en Khan wél te arresteren, dan was deze ontwikkeling van de opkomst van steeds meer kernmachten misschien niet zo snel in gang getreden. Dat het ABM-verdrag nu daardoor wat aan waarde heeft ingeboet, dat heeft de wereldgemeenschap niet alleen aan de VS te danken (die het overigens bij monde van Bush enkele jaren geleden al had opgezegd), maar ook aan Nederland.

  Reactie door David Tompot — dinsdag 9 augustus 2005 @ 18.32 uur

 42. Volgzaam landje blijken we weer eens te zijn geweest destijds. Nog steeds, trouwens. Als ze daar in de VS roepen: SPRING! Dan springt de Nederlandse regering met volle overtuiging. Ik ben reuze benieuwd hoeveel meer lijken er nog in die kasten daar zitten verstopt…. En reken maar dat het huidige kabinet zeer wel op de hoogte was van de Lubber’s zogenaamde spontane uitlatingen! BAH! :(

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 9 augustus 2005 @ 19.36 uur

 43. beste allemaal.

  ik weet niet wie het zich nog herinnert, maar Bush heeft in het begin van de Irak oorlog gebluft dat hij alle communicatie in Irak in een klap uit kon schakelen. Dat kan ook met een ElectroMagnetische Puls. Daartoe laat je een atoombom ontploffen in de stratosfeer.
  Hij was daartoe bereid, hoewel hij daarmee ook een aantal omringende landen zou treffen. Nou ja, collateral damage nietwaar?
  Vind je het gek dat Iran en Noord Korea ook een atoombom willen. Dat is het enige betrouwbare niet-aanvalsverdrag met de VS.
  Ik vind dat wij in Nederland ook kernwapens moeten hebben. Om Amerikanen buiten te kunnen houden.
  ad

  Reactie door ad boogers — dinsdag 9 augustus 2005 @ 20.16 uur

 44. Het zal mij niet verbazen wanneer de CIA die Kahn met opzet zijn geheimen aan Pakistan heeft laten verkopen.
  En waarom horen we niets meer over Frans van Anraat – ook een nadenkertje.

  Nederland kan zich wel druk maken over dit soort zaken maar achter de schermen is het allemaal handjeklap met geheime diensten. Weet iemand al wat Wilders bij de Mossad deed? Nee dat weet niemand. En dat zullen we ook nooit te horen krijgen. Wat politici met geheime diensten uitspoken is blijkbaar privé. Nog steeds.

  Reactie door Sonja — dinsdag 9 augustus 2005 @ 20.32 uur

 45. Heer Marijnissen, het zal u niet ontgaan zijn dat Iran een theocratie is. Een atoombom in de handen van orthodoxe gelovige heersers met het goddelijk recht is 1000 x gevaarlijker dan een atoomboom in handen van een parlementaire democratie. Iran (en ook Noord Korea) zijn niet gelijkwaardig aan werk verlicht westers land dan ook en dienen met stevige sancties en desnoods met geweld van een atoombom onthouden te blijven.

  Reactie door Don — dinsdag 9 augustus 2005 @ 20.33 uur

 46. Sonja 44) Zou het misschien kunnen zijn dat Wilders gewoon met de Mossad over persoonsbeveiliging heeft gesproken ? Beiden hebben immers dezelfde vijand, dus er valt wel iets uit te wisselen.

  Reactie door Don — dinsdag 9 augustus 2005 @ 20.45 uur

 47. @ad boogers

  De Electro Magnetische Puls is ook gebruikt in Irak en daar heb je tegenwoordig geen atoombom voor nodig, meer een soort opgevoerde magnetron, dus geen spookverhalen zaaien

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 20.59 uur

 48. 45 Don: Eerlijk gezegd ben ik net zo bang voor een atoombom in handen van de gristelijk-joodse fundamentalistische lobby. De Amerikaanse Biblebelt-gristenen
  spraken in 1954 ademlòos van `the Light of God’ toen hun afgezanten atoomproeven mochten aanschouwen in New Mexico, tevens
  hebben de Amerikanen met die proeven het
  ato-eilandenrijk Bikini naar de eeuwigheid geholpen door er een maanlandschap van te maken (misschien hebben ze hun maanlandingen dáár wel in scene gezet :) )

  Om niet wéér voor anti-amerikaans uitgemaakt te worden, ten overvloede:
  Ook Frankrijk en Rusland hebben zich aan deze atoomproeven schuldig gemaakt, beschaafde landen? Ik lust geen peultjes die om hun atoomkraters gefokt zijn.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 9 augustus 2005 @ 21.11 uur

 49. Tylix, helemaal waar. Dat atoomwapens smerig wapentuig is onderschrijf, atoomproeven zijn een ernstige schending van onze aarde (mag ik dat zo zeggen). Verschil is alleen dat de undemtalistische christenen niet de absolute macht hebben. Zouden ze dat ook hebben zijn ze even zo gevaarlijk, als de moslim fundamentalisten in Iran of waar dan ook. De Iraanse macht hoeft zich alleen aan Allah te verantwoorden en miljoenen knielen in het stof. In de VS is die situatie heel anders, wat je ook mag beweren er is daar wel sprake van een parlementaire democratie (ook Bush moet verantwoording afleggen). Maar goed, ik ben nu eenmaal fobisch voor totalitaire religies

  Reactie door Don — dinsdag 9 augustus 2005 @ 21.19 uur

 50. C.Tilyx, je vergeet india en pakistan, zijn 2 landen die zich daar (nog) niet aan schuldig hebben gemaakt; israel en noord korea

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 21.31 uur

 51. Don 49, Iran bukt massaal in het stof voor Allah? Dat wil ik niet aannemen enkel en alleen omdat een simplistisch en agressief figuur als Bush gedicteerd heeft dat wij allemaal, dus óók in Nederland, dit land sinds 11/9 als As van Het Kwaad moeten
  beschouwen, een termininolgie trouwens die sterk doet denken aan Hitler’s woordenschat, ontleend aan het Nibelungensage.
  En wat Irak betreft zat deze Bush er al helemaal naast, die wapens van mass-destruction waar Powell mee aankwam op tv bleken gewoon alumium pijpen, en met Al Q.
  en terrorisme had Irak ook al niks te maken.

  Dus dacht je echt dat mensen zo dom zijn om voor de tweede keer zich per propaganda wijs te laten maken dat Iran ons met tweesnijdende kromzwaarden afslacht als we
  éven de andere kant uitkijken?
  Ík laat me niet gek maken.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 9 augustus 2005 @ 21.42 uur

 52. Don, doe me eens een lol en leg mij uit waarom je eerst aan iemand nucleaire faciliteiten verkoopt en vervolgens moord en brand schreewt dat die er zijn?
  Zonder Allah en De Here graag.

  Reactie door Sonja — dinsdag 9 augustus 2005 @ 21.44 uur

 53. sonja die nucleare installatie is niet door de vs aan iran verkocht maar door rusland en dat weet jij ook

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 21.50 uur

 54. Sonja, Allah en de Heere spelen helaas een al te grote rol in dit geheel. Ik stel voor atoomwapens en religie de wereld uit. Zolans de grote religies het leven na de dood verheerlijken is er geen stoppen aan de vernietiging van het werkelijke leven. Mag ik Nietschze er wel bijhalen ?

  Reactie door Don — dinsdag 9 augustus 2005 @ 21.55 uur

 55. don klopt niet, is maar een beperkte groep moslims die het martelaarschap prediken, komt in de christelijke wereld gelukkig niet meer voor, enigste land dat dat staatswege predikt is …. iran

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 21.59 uur

 56. Edwin, daar ben ik het niet mee eens, eeuwenlange indoctrinatie door de grote religies heeft de mens tot in zijn diepste vezel anti-leven gemaakt. Bijna iedereen “gelooft” in iets na de dood. Daar is het leven dus ondergeschikt aan. Mee eens dat Iran voorop loopt in deze bonte stoet van de anti leven coalitie.

  Reactie door Don — dinsdag 9 augustus 2005 @ 22.03 uur

 57. En ze stoppen er verdomd veel energie in.

  Reactie door Alex — dinsdag 9 augustus 2005 @ 22.11 uur

 58. Don, doe me eens een lol en leg mij uit waarom je eerst aan iemand nucleaire faciliteiten verkoopt en vervolgens moord en brand schreewt dat die er zijn?
  Zonder Allah en De Here graag.

  Reactie door Sonja — dinsdag 9 augustus 2005 @ 22.12 uur

 59. het spijt, me maar daar kan ik me niet in vinden, meeste geloven zijn pro leven, zijn de extremistische vormen die hun heilige boek zo weten te vertalen dat het legitiem is anderen om zeep te helpen

  ome bush is wel een fundamentalist die die kant op neigt maar gelukkig nog net genoeg hersens heeft te beseffen dat het niet al te best scoort als dat soort beelden de wereld over gaan

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 22.13 uur

 60. Sonja, wat bedoel je precies ? Volgens mij zijn het de russen (en de fransen ?) geweest die Iran een handje hebben geholpen met hun nucleaire programma. Waarom zou ik dan geen moord en brand mogen schreeuwen als een stel godsdienst gestoorden over een atoomwapen beschikken en (daar komt ie weer) allah maar al te graag een handje willen helpen. Net zo gevaarlijk als het zwaard in de hand van de kruisvaarders.

  Reactie door Don — dinsdag 9 augustus 2005 @ 22.17 uur

 61. Edwin, het gaat dieper. Als we onze eigen leven niet als hoogste goed beschouwen, hoe kunnen we dan ooit dat van een ander eerbiedigen ? Het is een soort geconditioneerd oerbewustzjn geworden dat het leven op aarde een soort voorspel is en daarom minder belangrijk. Ga je dood is dat jammer. If you kill a man you are a murderer, kill many, you are a conquerer, kill em all and you are a god (vrij naar Megadeth)

  Reactie door Don — dinsdag 9 augustus 2005 @ 22.20 uur

 62. mijn leven is niet het hoogste goed, dat van een ander wel

  ben ooit opgevoed in die leer en één van de 10 geboden is ‘gij zult niet doden’

  dat boek is het boek van de joden, de christenen en de moslims

  punt is dat er ook een hoop andere dingen in staan en het ligt er maar aan waar je de nadruk op legt en hoe je iets vertaalt, exremisten weten zoiets altijd wel naar hun belangen om te buigen, onze kruisvaarders verdienden door hun tocht ook een enkele reis naar de hemel

  bij de radicalen islamisten zie je dat ze het voor een groot gedeelte moeten hebben van westerse moslim jongeren die de fout zijn ingegaan en die worden aangepraat dat ze zich alleen nog kunnen redden door martelaartje te spelen

  in de bezette gebieden heerst ook een cultuur van doodsverheerlijking maar dat is meer gebrek aan een ander uitzicht

  iran vind ik wat dat betreft gevaarlijker, daar is het staatspolitiek

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 22.32 uur

 63. o ja, iran heeft zijn kerncentrale alleen te danken aan de russen, onder hevig protest van het westen, de fransen staan hier buiten, dacht dat frankrijk betrokken was bij de reactors in irak

  Reactie door edwin — dinsdag 9 augustus 2005 @ 22.36 uur

 64. Dat de internationale gemeenschap zwaar over Iran valt, nu het zijn nucleaire programma uitbreidt, is volkomen terecht. Dat dit samenvalt met de herdenking van de atoombom op Nagasaki, zal de Iraanse regering ook niet ontgaan zijn.

  We (het rijke Westen) meten vaak met twee maten, we helpen onderdrukkende regimes in het zadel en steunen ze oa met wapens en technologie. In sommige gevallen ook met technologie waarmee je een atoombom kunt maken. Zolang ze maar naar onze pijpen dansen. En nu blijkt dat we, onder druk van de VS, Khan niet hebben opgepakt. Verscheidene landen die van zijn gejatte kennis hebben geprofiteerd, keren zich tegen Europa en de VS. Het wisselgeld dat we van Pakistan terugkrijgen in de strijd tegen het terrorisme zal dit wellicht moeten compenseren?

  Donner zal in ieder geval zijn huiswerk moeten overdoen en echte openheid van zaken moeten geven. Dat had hij in december 2004 al kunnen doen. Ik ben benieuwd naar zijn antwoorden op de vragen van Krista van Velzen. We laten ons geen tweede keer met een kluitje het riet insturen.

  Reactie door Henk Tukkers — woensdag 10 augustus 2005 @ 1.30 uur

 65. Don, het Iraanse nucleaire programma begon al onder de sjah en de VS heeft de eerste reactor al aan Iran verkocht in 1960. Daarna een in ’67 die atoombommen kon maken. Het was nl. de bedoeling om van Iran ook een soort Israël te maken. In 1975 verkocht het kennis en personeel omdat de shah 23 reactoren wilde bouwen. In 1977 kocht de shah nog eens 8 reactoren van de VS en in ’79 nog eens 6 van diverse landen waaronder de VS. Zolang de shah partner van Israël was en een puppet regime van de VS kon hij krijgen wat hij wilde.

  Reactie door Sonja — woensdag 10 augustus 2005 @ 9.04 uur

 66. Ik snap best dat Lubbers zijn gram haalt door te verklappen dat de Amerikanen fout zijn geweest in de Kahn-atoomspionkwestie.

  Nadat ze hem uit de VN gewerkt hebben met achterklap en roddel heeft hij geen trek meer om `loyaal’ te zijn aan het kabinetsbeleid inzake Amerika, zelfs niet aan de gedragscode van het CDA dat voorschrijft dat je als ex-parlementariër geen dingen zegt die Balkenende in verlegenheid kunnen brengen.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 10 augustus 2005 @ 9.11 uur

 67. Ik zou nog maar even argwanen blijven als het om de V.S. gaat, als ik jullie was. (Met “jullie” bedoel ik de mensen die de VS als iets GOEDS zien). Rumsfeld heeft nu gezegd dat er in Irak wapens gevonden zijn van Iraanse makelijk… wat voor soort wapens weet hij even niet. Maar had meneer Boesj niet gezegd dat “Iran het volgende land op zijn lijstje is?” Een van de landen van de As van het Kwaad??? Ik vind dit een zeer zorgelijke ontwikkeling. Als de VS inderdaad overwegen Iran binnen te vallen zitten we echt met een Derde Wereldoorlog. Ik houd mijn hart vast, maar wedden dat er meer berichten komen van wapenvondsten of andere zaken die Iran in een nog kwalijker daglicht gaan zetten? Voorbereidingen tot een nieuwe invasie??? Omdat je je eigen volk “mee” moet krijgen? Ik hoop zo dat de meeste Amerikanen nu zullen zeggen: Genoeg is genoeg!

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 10 augustus 2005 @ 9.56 uur

 68. Neen Lembeck, dan kun je beter wachten tot Iran een atoombom heeft en die op Tel Aviv, Amsterdam of New York gooit, dat is een stuk geruststellender. Als we nu toch in de buurt zijn laten we dan maar meteen orde op zaken stellen.

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 10.47 uur

 69. reactie EMP
  beste Edwin,
  Als Bush met een niet-nucleair wapen de communicatie in Iran lam had gelegd, was de collateral damage er niet minder om geweest
  Het is namelijk geen precisiewapen. In heel Irak en in de buurlanden zouden bv. alle pacemakers uitvallen. Los daarvan heeft Bush te eniger tijd gedreigd om nucleaire wapens in te zetten tegen Saddam, daarmee de hele wereld treffend. Hoezo spookverhalen? We kunnen van geluk spreken dat het niet is gebeurd.

  Reactie door ad boogers — woensdag 10 augustus 2005 @ 10.56 uur

 70. 65) Sonja, als de VS toen hadden geweten dat de muzelmannen het land over zouden nemen hadden ze er niet aan begonnen. De Shah was een bondgenoot, en die help je toch,zeker in die tijd, de koude oorlog was in volle gang.

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 11.05 uur

 71. Don 68, Je zegt over Iran:
  `Als we nu toch in de buurt zijn laten we dan maar meteen orde op zaken stellen.’

  In de eerste plaats, wie zijn `we’? Ik wil me hier niet toe rekenen.

  In de tweede plaats lijkt het mij dat je volgens Donners absurde nieuwe wet strafbaar bent wegens verheerlijken van geweld!

  Ik ben heel benieuwd hoe die wet uit gaat pakken voor Nederlanders die straks lopen te juichen als Bush Iran lik op stuk gaat geven!
  Geloof in een consequente aanpak door Nederlandse justitie van Nederlanders wegens goedpraten van Amerikaans geweld
  wil er nog niet zo bij me in.

  Lijkt me interessante kost voor juristen!

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 10 augustus 2005 @ 11.53 uur

 72. Tilyx) Zullen we een proefproces uitlokken ?

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 11.55 uur

 73. Ach, een foutje van de Amerikanen……..pffffffffffff

  Foutje moet kunnen….pfffff
  Even apeldoorn bellen.

  En de nederlanderse kabinet werkte mee.

  Straks wordt net zoals de tv-serie.
  Daar komen de schutters.

  En waar zijn wij dan!….
  Roepen we dan ook de hulp in van de Amerikanen!

  Shit, we hebben geen europesche grondwet.
  Geen europesche samenwerking……of wel!

  Reactie door Ron — woensdag 10 augustus 2005 @ 12.15 uur

 74. 2 Don (68):

  Gelukkig maar, dat jij geen president van de VS kunt worden, want je politieke verstand lijkt nog geringer dan dat van G.W. Bush, en die is al gevaarlijk genoeg! :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 10 augustus 2005 @ 12.23 uur

 75. Dit zit Olav ! Erg inhoudelijk ook. Gelukkig zijn er meer intelligente en superieure geesten als jij in de politiek en zal het allemaal wel goed komen.

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 12.32 uur

 76. @ Don (75):

  “…..en zal het allemaal wel goed komen.”
  Dat bedoel ik dus: realiteitsgehalte 0,0.
  :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 10 augustus 2005 @ 13.49 uur

 77. ?

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 14.00 uur

 78. OK ik snap hem Olav, maar er staat meer als en niet meer dan. Wellicht overschat je jezelf door andersdenkenden voor dom en onwetend uit te maken. Helaas zul je toch met me samen moeten leven in dit landje. Jammer he.

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 14.32 uur

 79. ik walg van de vs. de grootste vervuiler van de wereld heeft alleen maar rampspoed gebracht. wat heb ik aan een goede economie? als over 25 jaar de aarde is opgebrand. wat een domme natie. achter af wel verklaarbaar natuurlijk, het land wat vroeger de indianen toebehoorde en de beste natuurbeheerders waren die je maar wensen kan, is een paar honderd jaar geleden ingenomen door europeanen die hier in de bajes zaten en wat op hun kerfstok hadden om zo hun straf te ontlopen. dus heb je eigenlijk met criminelen te maken.

  Reactie door olymulder — woensdag 10 augustus 2005 @ 14.36 uur

 80. Wacht even, Don! Ik heb je nooit voor “dom” of “onwetend” uitgemaakt. Niemand ooit. Wel goed lezen, hoor! Hier schrijf ik alleen: “je politieke (dus niet alle!) verstand lijkt (dus is het is nog niet eens zeker!) geringer dan dat van G.W. Bush” (nr. 74). Dit is dus heel wat genuanceerder dan iemand uitmaken voor “huis-anti-semiet met een rood sausje”, zoals jij hebt gedaan! :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 10 augustus 2005 @ 14.41 uur

 81. Beste ad boogers

  je verhaal klopt nog steeds niet, EMP was ingebouwd in een kruisrakket en zo’n puls heeft een bereik van hooguit een paar honderd meter, vrij precies dus

  wat het doet is dat alle electronica doorbrand en dus niet meer werkt, veel collateral damage is er dus niet, je moet er alleen niet per ongeluk met een pacemaker onder lopen

  en dreigen, er is gelukkig een heel groot verschil tussen dreigen en iets doen
  ik ben een kindje van de koude oorlog, toen was de dreiging elke dag aanwezig, gelukkig was de mensheid net wijs genoeg dat niet te doen

  Reactie door edwin — woensdag 10 augustus 2005 @ 15.16 uur

 82. @Don, 72: Als jou dat wat lijkt moet je dat vooral doen, je bent immers toch zo zeker van je superioriteit & gelijk, en misschien heb je wel een achterban die betaalt, dus kan jou het schelen?

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 10 augustus 2005 @ 15.16 uur

 83. Vervolg op nr. 80:

  Zelfcorrectie: ik Don wel een keer een “dom figuur” genoemd. Geheel tegen mijn gewoonte in, want dergelijke termen pleeg ik niet te gebruiken. (Ik heb me op dat moment wat laten gaan, waarvoor overigens wel alle reden was). Sorry, Don!

  Openbare biecht: voor het overige heb ik één keer iemand hier een “neo-nazi” genoemd (Monkey), maar daarvoor was wel grond: zo bruin als hij had nog nooit iemand het hier gebakken! Maar “racist” heb ik hier nooit iemand genoemd, wat sommigen mij in het verleden wel in de schoenen hebben geschoven.
  Zo, dat is eruit!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 10 augustus 2005 @ 15.53 uur

 84. Olav, no hard feelings. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Zo blijven we wcherp.

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 16.19 uur

 85. wcherp = scherp

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 16.19 uur

 86. Kaatje,

  Grapjas, wil je een islamitisch europa naar model van Iran of zo? Eerst wij ontwapen dan zij :-)

  Robin

  Reactie door Robin — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.10 uur

 87. Hoe had de wereld er uitgezien zonder de VS?
  1) Optimisch hadden we deel uitgemaakt van het communistische rusland
  2) Minder optimisch van het 3de rijk
  3) Of als toppunt, onderdeel van een taliban achtig regime!

  Reactie door Robin — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.15 uur

 88. Oeps foutje, Optimistisch

  Reactie door Robin — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.17 uur

 89. Wie zegt eigenlijk dat Nederland achter de VS aanloopt? Ooit in je opgekomen dat ze het er misschien mee eens zijn.

  Reactie door Robin — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.32 uur

 90. Robin, je slaat de spijker op de kop ! Maar het is op deze site bon ton, of bijna zelfs een axioma dat de VS het evile empire zijn en niet de verlichters van deze wereld.

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.36 uur

 91. Don, de VS is niet op alle vlakken altijd even geweldig en ome Bush is een grote boef en voert niet het meest intelligente beleid

  Maar ga er vanuit dat de meeste mensen hier wel in staat zijn onderscheidt te maken tussen het beleid van één president en een land op zich

  Reactie door edwin — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.43 uur

 92. #87. De wereld zonder vs..irrelevante en speculatieve vraag. Was er dan communisme geweest?…Of de tweede wereldoorlog. Dit soort redenaties leiden tot niks, in mijn bescheiden opinie. Hedendaagse meningen loslaten op geschiedenis is zinloos. geschiedenis is wel leerzaam.

  Reactie door Kees — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.55 uur

 93. Daarom begrijp ik dat gehak op de VS hier niet. Een grote staat leiden is geen sinecure. Ook de grote socialistische staten uit het verleden hebben hen steken laten vallen en fouten gemaakt. Wees eerlijk zou jij 1 dag in de schoenen van Bush willen staan (en ook verantwoordelijk willen zijn voor de gevolgen van je daden op die dag ?)
  De VS is van noord to zuid, van oost naar west een zeer divers land met positieve en negatieve uitwassen. Wij hebben erg veel te danken aan de VS (dan mag ik hier niet zeggen, dat is oubollig). Maar ga maar eens in je directe omgeving na, de VS zit dieper in onze samenleving dan je denkt.

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 19.59 uur

 94. don dat wij ooit door de vs bevrijd zijn geeft de vs geen vrijbrief van alles te doen

  kritiek mag al is het maar om een ander voor fouten te behoeden

  en hebben socialistische staten ooit echt bestaan? was dat niet een verkapt uithangbordje voor een dictatuur ?

  Reactie door edwin — woensdag 10 augustus 2005 @ 20.56 uur

 95. Nou heb ik heb ik me zo voorzichtig uitgedrukt om niet weer met die bevrijding geconfronteerd te worden, dat is hier volstrekt irrelavant begrijp ik inmiddels. Neen ik heb het over verworvenheden, technologische vooruitgang (internet !), cultuur enz. Overigens vind het een beetje zwak te stellen dat er geen echt socialistische staten hebben bestaan, maar dat dat verkapte dictaturen waren. Het socialisme heeft zijn kans gehad en het ware gezicht getoond. Overigens kan ik als kapitalist ook betogen dat er geen echte kapitalistische staat (geweest) is volgens het model Adam Smith of Ayn Rand. Anders zou het echt wel werken hoor !

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 21.02 uur

 96. @ 93 Don, in antwoord op jouw sneue oneliner: `Daarom begrijp ik dat gehak op de VS hier niet. Een grote staat leiden is geen sinecure.’

  Wat kan mij dat schelen?
  Ik ben ondanks alle EU geharrewar blij in Europa te leven en niet in de USA.
  Dat land is voor mij oninteressant, meer dan 3000 km weg, dus ruim water genoeg om me niet te laten besmetten. Ik heb er niks van nodig en de meesten hier niet. En zolang ze zich niet met Europa bemoeien gun ik de Amerikanen hun president, hun welvaartsziekten en hun schizoïde gristentrauma’s.
  Als jou dat dwars zit dat Amerikaans gezag hier niet welkom is, logisch toch, ga dan toch emigreren man. Een zeurkous minder.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 10 augustus 2005 @ 21.09 uur

 97. Tylix, Geen wonder dat jij de Royal Air Force en de Rote Armee Fraktion met elkaar verwart. Het lijkt er meer op dat jij problemen hebt met het Amerkiaanse wereld gezag. En jij kan nergens heen emigreren, het is overal, ook in Europa, tenzij je een -one track mind- socialist bent !

  Reactie door Don — woensdag 10 augustus 2005 @ 21.15 uur

 98. technologische vooruitgang komt niet alleen uit amerika, daar hebben ook een hoop andere landen een grote rol in gespeeld

  en de sovjetunie vond ik geen socialisme maar een dictatuur en dus niet het ware gezicht

  als er iets in de buurt kwam was het het byzantijnse rijk

  Reactie door edwin — woensdag 10 augustus 2005 @ 21.25 uur

 99. Wat verstaan jullie dan onder het socialisme? Iedereen gelijk, of een beetje gelijk? Het probleem van het socialisme is het veel onrechtvaardigheid (gevoelens) met zich me brengt en om deze reden iedere creativiteit dood. Het levert desinteresse of verzet op, wat uiteindelijk alleen in stand kan worden gehouden met geweld, ofwel een dictatuur!
  Ofwel de sovjetunie is misschien niet jullie doel, maar wel het uiteindelijke resultaat.

  Reactie door Robin — woensdag 10 augustus 2005 @ 22.58 uur

 100. Noem mij een echte socialistische democratische staat? Blijkbaar willen de mensen geen “echte” socialistische staat en is dictatuur de enige mogelijkheid om een socialistische staat te verwezenlijken.

  Reactie door Robin — woensdag 10 augustus 2005 @ 23.00 uur

 101. don is nog nooit in zweden geweest zo te lezen .en als dat kapitlistische systeem van jou zo goed id ?waarom zijn de voedselpakketten dan weer terug in nederland? en adolf en boes vielen landen binnen en bezetten ze .wat is het verschil.ik kom iedere dag langs een oorlogs begraafplaats en ben die gesneuvelde soldaten tot op de dag van vandaag dankbaar . maar denk maar niet dat ik enig respect heb voor jouw goden boes,bolten,rumsfeld,rice die duizenden op hun geweten hebben .puur om het feit dat de amerikanen olie nodig hebben om die in een korte tijd er doorheen te jagen voor HUN!!!!!!!!! ECONOMIE en deze wereld tot een grote vuilnisbak te maken .FUCK IT

  Reactie door texas henkie — woensdag 10 augustus 2005 @ 23.04 uur

 102. 98 Don, RAF, Amerikaans gezag??
  Huh? Nou, je raaskalt maar een eind weg.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 10 augustus 2005 @ 23.07 uur

 103. Men heeft geen ultra centrifuges nodig om een energiecentrale te runnen. Uranium wordt hoog verrijkt in ultra centrifuges voor atoomwapens, niet voor energiecentrales. Als men in Nederland in de jaren ’70 reeds ultra centrifuges produceerde, produceerde Nederland toen reeds atoomwapens? Heeft Nederland nu nog atoomwapens?

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 11 augustus 2005 @ 1.24 uur

 104. Iets nieuws, of tot op heden nog ongezegds
  toevoegen noopt ook mij tot het doorspitten van inmiddels over de 100 ‘bijdragen’.
  Maar los daarvan wil ik met nadruk kwijt,dat wat ik al ergens in het verleden
  ook stelde, dus nu wéér aan de orde is, nl
  ‘wélk schandaal wordt ons binnenkort weer
  kenbaar gemaakt’ en is het dus nu zo dat een ‘vormfout’ áchter de schermen,de Nederlandse regering internationaal minder
  problemen oplevert, dan het zélf betrokken
  raken bij de mogelijkheid van het aktief
  betrokken zijn bij het vervaardigen van
  oorlogsapparatuur?
  Heeft de rechter mogelijk een ‘dwaling’ begaan en waarom komt het Lubbers pas nu
  goed uit om daar eens over aan de bel te
  gaan trekken? Heeft hij soms toch niets meer te verliezen en laat toch vooral goed
  merken hoe hij zijn best deed?
  Dan heeft hij toen zijn ‘karwei inderdaad
  niet goed afgemaakt’. Waar diende die
  goodwill van toen dan voor i.p.v. hier een
  regeringszaak in te zien?
  De Amerika-deskundige zou ons hiervan al het fijne kunnen vertellen, maar het zullen wel weer economische belangen
  (vliegtuigen soms weer?)en diverse ego’s
  geweest zijn die afzagen van adequaat optreden.
  Dossiers die gemakshalve zoek raken als dat zo eens uitkomt, of absoluut boven tafel te halen zijn in het geval het de
  regering wel uitkomt, of deugd denkt te doen.
  Geheime en inlichtingendiensten zijn er onontkoombaar, maar zóóóóó regéren??

  Het vertrouwen neemt met de dag af en als
  de V.S. dat middels de inmiddels bekende
  ‘gate’s’ hééft, wordt het hoog tijd dat
  wij eens met zijn allen goed gaan opletten,
  want ook wij krijgen zo langzamerhand alles
  in de GATE(n), meer dan ons lief is.

  Reactie door Madelief — donderdag 11 augustus 2005 @ 10.41 uur

 105. Ja zeker maak ik me dan ook nog nijdig dat er vermoedelijk weer een vorm van censuur in de lucht zit, waar de ratten geen brood van lusten en leert dit screen voor mijn neus mij op vele fronten meer dan wat ik van een regering zou mogen verwachten:

  hun screenings zijn alleszins bedénkelijk
  te noemen en de 1e en 2e Kamer zullen er
  hard aan moeten trekken, wil er nog iets
  overkomen van de voorgewende uitgangspunten
  die al net zo aan het verwateren lijken als
  ons landje dat voor de winter enkele nieuwe
  dijkdoorbraken zal laten zien, en dan mag ik nog hopen dat dat alleen in de politiek
  gebeurt, maar vanwege onoplettendheid en onzorgvuldige bewaking vrees ik aan twee kanten voor de burgers het ergste, opnieuw.
  Deze keer wordt het geen: luctor et emergo!
  Toch goed om nog 3 worden Latijn geleerd te
  hebben, maar diegenen die hoogopgeleid er
  een topbaan en verantwoordelijkheid aan
  moesten verbinden, laten veel bLubbers bij
  ons achter en verschuilen zich straks weer
  achter geldgebrek, en zijn enorm begaan met
  de hongersnood in de wereld, maar gooien
  ook ons geld liever de Ruimte in, foei!!!!

  Reactie door Madelief — donderdag 11 augustus 2005 @ 10.55 uur

 106. @ Don (93):

  Citaat: “….de VS zit dieper in onze samenleving dan je denkt.”
  Dat zou wel eens kunnen, Don, maar de vraag is, of je dat positief moet beoordelen! Voorbeelden te over, om dat niet te doen.

  @ Madelief (106):

  Elders heb je gezegd: “Mundus vult decipi”(= de wereld wil bedrogen worden). Hier schrijf je: “luctor et emergo”(=ik vecht en kom boven). Je hebt dus niet slechts drie, maar wel zes woorden Latijn geleerd! Toch wel handig als je de vertaling, bij wijze van service, erbij geeft: dan kan je helemaal begrepen worden. :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 11 augustus 2005 @ 11.37 uur

 107. Ja, Olav en dat allemaal bij het vak
  Nederlands en werden er lessen en voorbeelden gewijd aan het Latijn, gedeeltelijk zijn oorsprong hebbend ook in het Grieks, en uitwijden over POTJESLATIJN
  maakte het allemaal een stuk leuker.
  Overigens goed Nederlands bestaat er zelfs
  na 600 jaar nog niet en ook gerelateerd aan Frans en Duits en doorspekt met allemogelijke uitdrukkingen van veel oosterse landen, zowel midden- als ver.
  Als goed geïntegreerde Nederlandse, al dik
  60 jaar, word ik geacht daar inmiddels goed
  kennis van te hebben genomen en draai ik
  graag een giro’tje (=rondje) woorden met je mee.
  Dus nu nog op zoek naar de juiste
  betekenis van de nieuwe Nederlandse begrippen die bijv. op de Economie van toepassing zijn en wat er annex(=daarbij behorend) aan is.
  Soms mag daar de vertaling in een huis-tuin
  en-keuken -synoniem (=vervangend woord)ook
  wel eens bij, lijkt me.
  Maar goed, ik zal het doen voor de nog niet
  geïntegreerde in de Néderlandse taal,
  accoord (=mee eens)?
  Grápje, moet kunnen, Olav ik ga koffie
  drinken, jij ook en i.c. (in casu) zal ik
  er terdege over nadenken, ik héb jóú toch
  niet láten lópen hoop ik hé?
  Natuurlijk neem jij mij niet in de máling,
  hooguit mailing, anders zou ik me pas echt
  bedrógen voelen.
  Stiekem wacht ik natuurlijk toch af wat je
  me nu weer in de maag gaat splitsen:
  alles best als het maar of heel zoet, of
  lekker hárt-ig is. Groetjes van Madelief.

  Reactie door Madelief — donderdag 11 augustus 2005 @ 12.44 uur

 108. @44.sonja
  Ook zonder van Anraat zou het mogelijk moeten zijn om via de vrachtdocumenten en transportvergunningen te controleren wie hierbij betrokken zijn.
  Het vervoerinformatiecentrum van de Rijksverkeersinspectie zou je een idee kunnen geven waar te zoeken. 070-3052444.

  Dat dhr. Wilders als politicus contacten onderhoud met een buitenlandse inlichtingendienst (Mossad) verbaast mij ten zeerste en het lijkt mij zeer belangrijk om na te gaan of hier strafbare feiten zijn begaan. Als hij deze gesprekken niet kan verantwoorden stel ik ernstige twijfels bij zijn onafhankelijkheid als politicus.

  Mvg,

  Rob

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 11 augustus 2005 @ 13.01 uur

 109. @ Madelieffie (108):

  Zoals ik ook onder “Niets te zien?” heb geschreven (nr. 62): alles geheel lichtvoetig (dus niet ter “correctie”) bedoeld! (Kan je ook aan het zonnetje zien).

  Overigens zou ik je best wel eens in de (koffie)maling willen nemen, hoor, en dat is echt iets heel anders dan maling aan je hebben! :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 11 augustus 2005 @ 14.11 uur

 110. @110) Madelieffie???
  Oh, jeetje, wat klinkt dat vertederd,
  gossie nu word je haast nog vertrouwe
  lijk met me….Wát motten de ménsen
  daar wel niet van dénken, ze benne
  soms toch al zo erg hinein interpre-
  tierderig toch? Oh jeetje, en wat dan
  wel als wij bijv. in Amsterdam of
  Utrecht inderdaad zo’n bak bruin sap
  in de vorm van koffie zouden slob-
  beren, op welke manier zou die dan
  bereid moeten zijn in Europese wijze
  of op zijn Haags? Bestel er dan in
  dat geval maar direct twee stuks en
  ik zal je niet op kosten jagen:dan
  trakteer ik op de tweede bak, maar
  ben je meer vermogend dan ik, aan-
  vaard ik met graagte je joviale uit-
  nodiging hierboven. Jouw evt. levens-
  gezel zal dat wel net zo grappig vin-
  den als de mijne, maar als je je
  graag vergezeld weet, neem je die
  maar mee. Bij jou “kom ik vast niet
  op de koffie”, maar zou iedereen hier
  dié gewone Nederlandse uitdrukking nu
  wel begrijpen denk je?
  Regent het bij jou, dat je hiér nog
  aanwezig bent, of is dit je enige ver
  slaving naast die gemalen koffie?
  Ik neem mijn digitale camera vast in
  de aanslag, maakt hoegenaamd geen ge-
  luid, en vraag je keurig vantevoren
  toestemming om hem bij B.Stoffelsen
  in te leveren voor de volgende sessie
  off topic items (vertaal dat even
  voor onze buitenlandse lezers, wil
  je???) Ha, Olav ik ga lekker laat
  lunchen en blijf een uurtje weg op
  zijn minst (wáchtend op andere be-
  richten van andere logjes (wat is
  daar nu weer de meest ingevoerde,
  juiste Nederlandse benaming van) en
  heb wel trek in een klont boter bij
  de vis, dan wel geen kaviaar maar op
  zijn minst een uitgebreide tonijn-
  salade, ook wat voor jou?Groetjes!!!

  Reactie door Madelief — donderdag 11 augustus 2005 @ 14.31 uur

 111. beste Edwin,
  Je leest niet goed. Bush dreigde om in 1 klap de gehele communicatie in Irak uit te schakelen. Dat is een cirkelvormige footprint met een diameter die Irak van noord tot zuid overtreft. Dus trek op de kaart maar eens een cirkel die heel Irak bestrijkt en welke landen je dan verder nog raakt. En het gaat niet om de wijsheid van de mensheid, maar om de wijsheid van die paar wereldleiders die zowel de macht als de middelen hebben om zo’n catastrofe aan te richten. En als je dreigt met het inzetten van een kernwapen dan ben je ook bereid om het te gebruiken. De VS hebben een verdrag ondertekend dat zij nooit als eerste een kernwapen zullen inzetten. Helaas zijn de verdragen van de VS het papier niet waard waar ze op geschreven zijn. Ook niet waar het de proliferatie van kernwapens betreft zoals weer een is bewezen.

  Reactie door ad boogers — donderdag 11 augustus 2005 @ 15.29 uur

 112. beste ad

  ik lees wel goed, de gehele communicatie werd in één klap uitgeschakeld, dat kan gelukkig ook zonder a-bom met EMP, koolvezels en electronische oorlogsvoering

  die dreiging was om Saddam te weerhouden van het gebruik van ABC wapens

  en begrijp me niet verkeerd bush vind ik een grote boef, hoop dat er weer vlug een nieuwe clinton opstaat

  Reactie door edwin — donderdag 11 augustus 2005 @ 16.01 uur

 113. @ Madelief (108):

  In het algemeen kom ik hier “tussen de bedrijven door”, en heb dan maar enkele minuten de tijd om een reactie op te stellen. Daarom vergeet ik in de haast wel eens mijn tekst op typfouten te corrigeren. Nu is het relatief heel rustig op mijn werk, dus kan ik wat vaker langskomen. Soms blijf ik een aantal dagen weg omdat ik er geen tijd voor heb.

  Koffieafspraak: lijkt me leuk, maar hoe te realiseren? Adresgegevens e.d. op dit weblog zetten lijkt me niet verstandig.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 11 augustus 2005 @ 16.13 uur

 114. beste edwin

  ik ben blij dat we het eens zijn over George Bush.Misschien zouden we aan tafel al pratend wel tot een vergelijk kunnen komen. Ik heb intussen al je bijdragen zitten lezen en kan me in een aantal van je ideeen wel vinden. Ik geloof nog steeds dat Iran alles op alles zal zetten om een kernwapen te bemachtigen en ze doen dat om een “preemptive strike” van de VS af te weren.
  Toen George Bush destijds aantrad heb ik hem een email gestuurd:” Don’t start worldwar 3.” Niet omdat ik dacht dat hij naar me zou luisteren, maar om mijn bezorgdheid uit te spreken. Ik ben er nog steeds niet gerust op.
  De as van het kwaad begint in Washington.

  Reactie door ad boogers — donderdag 11 augustus 2005 @ 16.56 uur

 115. beste ad

  ik geloof niet in een “pre-emptive strike” als die er komt is dat juist vanwege de nucleaire aspiraties van iran, niet andersom, dan had de vs dit al lang kunnen doen en ik denk dat ze nu wel hun lesje in irak geleerd hebben

  iran heeft al heel lang aspiraties de regionale grootmacht te worden, kernwapens geven iran deze status

  het wijzen naar landen die deze wapens wel hebben vind ik ook niet relevant, als ik door oom agent wordt aangehouden omdat ik door rood rijd en ik hem er op wijs dat mijn voorganger dat ook deed wordt dat ook niet beschouwd als valide en terecht

  als dat wel valide zou zijn is het einde zoek, dan heeft elk land het recht een arsenaal aan te leggen

  ook ben ik bang dat zodra amerika zijn hielen ligt in irak er daar een burgeroorlog uitbreekt tussen de sjiieten en de soennieten, ik ben nog veel banger dat deze escaleert tussen een oorlog tussen iran en de rest van de arabische wereld, je moet er dan toch niet aan denken dat iran in dat geval daadwerkelijk een atoombom heeft

  Reactie door edwin — donderdag 11 augustus 2005 @ 17.44 uur

 116. @114) Maar Olav, ik stam nog uit de tijd
  dat ik van m’n moe ‘niet uit mocht met
  vréémde (lees:onbekende)mannen’ en ik ken je nog helemaal niet, weet niet eens wie je bent of je naam een pseudo is, en of je
  in de buurt van mijn leeftijd komt of mijn
  kleinzoon zou kunnen zijn, of wat de aard
  van jouw beroep is….maar goed…ik kan
  het enorm waarderen dat je het aandurft.
  Ik, een afspraakje? Sportief wil ik er best op ingaan, maar hoe zit het dan met
  jouw lunchpauses en wat had je dan gedacht
  Amsterdam of Utrecht Centrum. Weet je wel
  dat de mensen hier op dit log ogen als
  schoteltjes zo groot krijgen als jij met
  Madelief aan de zwier (ik bedoel:koffie !)
  gaat? Mag ik jou nu plagen: weet jouw
  achterban hier dan wel van? Tjee, Olav,
  laten we ze hier voorlopig maar in het ongewisse laten over wat we gaan uitspoken en natuurlijk is er natuurlijk DE partij
  die wel borg zal willen staan voor enige
  integeriteit onzerzijds, en adres etc.
  prijsgeven doe ik misschien wel, maar ze
  mogen het pas geven, als IK daarvoor toe-
  stemming geef en voor jou geldt dat na-
  tuurlijk idem dito.
  Emailadressen behoren dus beschermd te worden zoals je weet en ik vind het zelf
  niet prettig dat iedere geïnteresseerde het
  zo maar kan opvragen, en ik mag veronderstellen dat dat voor jou ook zo is.
  Zo, voordat er weer gemeier, oh sorry, gedonderstraal komt over “off topic” bezig
  zijn, houd ook ik het tussendoor maar even
  op komkommertijd, valt er tenminste nog
  eens iets te lachen. Volgende bak koffie !
  Fijne avond Olav en ik hoop dat je baas je
  werk vandaag niet náléést, oei…!

  Reactie door Madelief — donderdag 11 augustus 2005 @ 18.08 uur

 117. beste Edwin,
  natuurlijk breekt er in Irak een burgeroorlog uit zodra de VS hun hielen lichten. Dat hadden ze kunnen bedenken voor ze er binnen vielen. Irak valt op termijn in 3 delen uiteen.
  De VS hebben een fikse les gehad in Vietnam en in Nicaragua, ze hebben er niets van geleerd. Amerika is niet de politie-agent van de wereld. Ieder land heeft het recht om zijn eigen nucleaire aspiraties te volgen, inclusief kernwapens.
  En het gaat er niet om of de VS hun lesje geleerd hebben in Irak. Ze hebben meer dan 100.000 onschuldige burgers over de kling gejaagd en dienen daarvoor zwaar gestraft worden. Hun arrogantie is helaas nog ongebroken.
  Je spreekt jezelf tegen: je gelooft niet in een preemptive strike maar als die er komt is het volgens jou de schuld van Iran.
  Zowel Iran als Irak en Saoedie Arabie hebben al lange tijd aspiraties om een regionale grootmacht te worden. Engeland Frankrijk en Duitsland hebben dat in Europa ook. Wat is het verschil?
  De VS hebben aspiraties om de wereld te regeren, althans economisch. Dat is veel kwalijker.

  Reactie door ad boogers — donderdag 11 augustus 2005 @ 18.42 uur

 118. @118
  Heeft ook ieder land het recht zijn eigen burgers te mishandelen?
  Ofwel ieder persoon die instaat is een land te “veroveren” met een staatsgreep heeft een vrijbrief om daarna te doen met de mensen om hem heen wat ie wil..
  Maakt het jouw uit of je mishandeld wordt door het buurland dat je aanvalt of door het nieuwe regime na een staatsgreep? Volgens de VN wel..

  Reactie door Robin — donderdag 11 augustus 2005 @ 19.09 uur

 119. Het landgrens achtige denken is heel kortzichtige, wij mensen hebben ze zelf bedacht, het is iets virtueels.
  Kijk van een afstand naar de aarde en dan wordt door ad boogers gezegt, nee jouw helpen we niet want er loop een virtueel lijntje anders.

  Indien je in je EIGEN huis in nederland je vrouw of kinderen mishandeld komen ze (politie) ook JOUW grondgebied binnen en er is niemand die de rechtmatigheid hiervan in twijfel trekt (terecht natuurlijk).

  Reactie door Robin — donderdag 11 augustus 2005 @ 19.17 uur

 120. nee Edwin
  Ieder land heeft dat recht niet, maar ze doen het allemaal. Ook Nederland.
  De VS lijken een vrijbrief te hebben om te doen in Afghanistan en Irak wat ze willen.
  Ze krijgen wereldwijde steun ondanks de mensenrechten die ze met voeten treden.
  Nee, het maakt mij niet uit door wie ik mishandeld word; ik word gewoonweg niet graag mishandeld.
  Ben ik duidelijk?

  Reactie door ad boogers — donderdag 11 augustus 2005 @ 19.20 uur

 121. Dankzij Vietnam heeft de VS zich ook tientallen jaren rustig gehouden

  En ik spreek mezelf niet tegen, was hooguit misschien niet duidelijk genoeg, als Iran geen nucleaire aspiraties heeft zal er ook nooit een pre-emptive strike komen, de nucleaire aspiraties van Iran zijn er dus niet voor om deze te voorkomen

  En Irak valt niet in 3 delen uiteen, bij een burgeroorlog worden de soennieten weggevaagd en dat zal Syrië nooit accepteren, dan blijft Iran ook niet toekijken

  “Zowel Iran als Irak en Saoedie Arabie hebben al lange tijd aspiraties om een regionale grootmacht te worden. Engeland Frankrijk en Duitsland hebben dat in Europa ook. Wat is het verschil?”

  Het verschil is dat wij in de tweede wereldoorlog een harde les hebben geleerd en nu de integriteit van andere Europese landen respecteren, een ander verschil is dat Europese landen niet worden geleid door godsdienstfanatici die geloven dat zij de absolute waarheid aan hun kant hebben en totaal geen tolerantie kennen voor anders denkenden en anders gelovenden en dat er hier geen politieke leiders rondlopen die in het martelaarschap geloven, zaken die rationele mensen ervan weerhoud op de knop te drukken, dat staat gelijk aan zelfmoord

  Hitler had een absolute waarheid, de gevolgen zijn bekend

  “100.000 onschuldige burgers” officiële cijfers liggen over de 30.000 waarbij Zarqawi de VS al ruim heeft ingehaald, hiermee praat ik de VS niet goed, de VS heeft wat Irak betreft alles fout gedaan wat ze fout hadden kunnen doen

  Geen één land heeft recht op nucleaire aspiraties, die krengen moeten zo vlug mogelijk de wereld uit !!!

  Reactie door edwin — donderdag 11 augustus 2005 @ 19.28 uur

 122. nogmaals Robin,
  het landgrensachtige denken is niet mijn idee. Ik voel me een wereldburger. Jij leest dingen in mijn reacties die er helemaal niet zijn.

  Reactie door ad boogers — donderdag 11 augustus 2005 @ 19.29 uur

 123. @123 Ad zegt: “Ieder land heeft het recht om zijn eigen nucleaire aspiraties te volgen, inclusief kernwapens”, hoezo verkeerd begrepen?
  Ik was voor de aanval op Irak en niet om de massavernietingswapens, maar omdat het terreur bewind mensen mishandelde. Moreel was aan de aanval op Irak niks mis.

  Reactie door Robin — donderdag 11 augustus 2005 @ 19.51 uur

 124. Edwin
  In je dromen. De doos van Pandora is open en gaat niet meer dicht.
  Het is een fictie om te denken dat N-wapens ooit nog zullen verdwijnen tenzij ze antiek zijn geworden.
  Iran heeft net zoveel recht op nucleaire technologie als de VS.
  Tientallen jaren rustig? KIjk daar de moderne geschiedenis maar eens op na. Panama, Chili, Nicaragua. Moet ik doorgaan?
  De VS worden geleid door een godsdienstfanaticus met hitlerachtige allures. Zowel Nederland als Engeland lopen er achteraan alsof het een economische god is. Wat hebben we dan geleerd?
  En de integriteit vsn de Balkan dan? Hoe zit het daarmee?
  Je hebt het over officiele cijfers van 30.000. Je bedoelt waarschijnlijk dat “onafhankelijkk” staatsonderzoek uit Engeland. Daar staan de onderzoeken tegenover van een 10-tal onafhankelijke hulporganisaties die op dit moment van meer dan 150.000 slachtoffers uitgaan. Misschien ligt de waarheid in het midden.

  Reactie door ad boogers — donderdag 11 augustus 2005 @ 19.52 uur

 125. beste Robin,
  Wat denk je van het huidige tereurbewind in Irak? Er schijnt volop gemarteld te worden.
  Heb jij daar niets van gehoord?

  Reactie door ad boogers — donderdag 11 augustus 2005 @ 19.57 uur

 126. “De doos van Pandora is open en gaat niet meer dicht”

  Ik wil blijven geloven in de mensheid, anders heeft een partij als de SP ook geen zin en kan ik net zo goed gelijk van het Hilton afspringen.

  “Tientallen jaren rustig? KIjk daar de moderne geschiedenis maar eens op na. Panama, Chili, Nicaragua. Moet ik doorgaan?”

  Er is voor mij een wezenlijk verschil tussen het militair bezetten van een land of het al dan niet steunen van bepaalde partijen.

  Ik deel je woede over het beleid van de VS, Bush is een godsdienstfanaat en een ramp voor deze wereld, maar een vergelijking met Hitler is buiten alle proporties en doet groot onrecht aan de miljoenen die vergast zijn en de misdaden die tegen het Russische volk en andere bevolkingen begaan zijn. Ik druk me hierbij heel netjes uit.

  Daarbij vind ik dat wij allen medeplichtig zijn aan de honger, aids en andere doden in grote delen van de wereld, zij het passief, maar dat kan je ook bestempelen als een misdaad tegen de menselijkheid. Tot op heden is er in het westen nog geen enkele partij die daarop een passend antwoordt heeft.

  Ik snap niet wat je bedoelt met de Balkan maar ik neem aan dat je niet bedoelt dat wij de Serviers hun gang hadden moeten laten gaan met het uitmoorden van de moslims.

  Bij genocide is de wereld verplicht om in de grijpen, ik verwijt het de wereldgemeenschap dat ze in Rwanda, Sudan, Tsjetsjenië en Kongo niets of te weinig hebben gedaan.

  En dat getal van 30.000 is gebaseerd op meerdere bronnen, ik ben niet in staat te oordelen wie er gelijk heeft of niet.

  Reactie door edwin — donderdag 11 augustus 2005 @ 22.06 uur

 127. Waar werd erger gemarteld denk je, wat nu gebeurd is een peulenschil van wat hiervoor gebeurde en nu worden de schuldigen tenminste berecht.

  Wat nu soms gebeurd is niet goed te praten, maar toch heel wat anders dan nagels uittrekken, willekeurig vrouwen verkrachtingen, massa executies en gifgas aanvallen. En dit allemaal in opdracht van de leider, ofwel veroordelingen van de daders was er echt niet bij.

  Maar daar heb ik nooit geen demonstratie over gezien in Amsterdam. Wat niet weet wat niet deert schijnbaar.

  Reactie door Robin — donderdag 11 augustus 2005 @ 22.48 uur

 128. beste Robin,
  Ik ben het met je eens dat het langzaam doodmartelen van gevangenen niet goed te praten is en ik vind dat Amerikaanse militairen zich daar evenmin aan schuldig mogen maken, wat ze intussen wel doen zoals onlangs nog uitkwam. En het is iets anders als massa executies en gifgasaanvallen, allemaal zaken waar amerikaanse militairen zich ook aan schuldig maken en/of hebben gemaakt.
  Dus als jij spreekt over daden van de VS die niet goed te praten zijn, dan druk je je veel te zacht uit. En geloof jij heus dat de schuldigen worden gestraft? Ze lopen hooguit een promotie mis of krijgen ze een medaille.
  En de leider zorgt wel dat hij buiten schot blijft. Rumsfeld heeft onlangs nog verklaard dat martelen in bepaalde gevallen moet kunnen.
  Volgens mij meet je met 2 maten.
  De daden van de VS zijn niet goed te praten maar vooruit, en de daden van hun vijanden moeten zwaar worden afgestraft.
  Een moord is een moord en de VS zijn in Irak begonnen met moorden, zonder dat daar gegronde redenen voor waren. En dat wisten ze al voor ze aan die vuile oorlog begonnen. De leider van het toenmalige onderzoeksteam naar massavernietigingswapens was een Amerikaan en hij heeft tot in den treure verklaard dat er in Irak waarschijnlijk geen wapens meer waren. Daarmee verviel de reden voor een aanval op Irak.

  Reactie door ad boogers — vrijdag 12 augustus 2005 @ 7.49 uur

 129. @ Madelief (117):

  Hoe kan je aan mijn (opr)echtheid te twijfelen? :)

  Maak je maar geen zorgen over mijn baas, “achterban” of wat dan ook! Ik pleeg alle verantwoordleijkheid voor mijn eigen handelen, en nalaten niet te vergeten, op me te nemen.

  Zullen we het nu maar laten bij “I’ll be watching you”? (Maar dan niet in de negatieve zin van stalken, hè, maar hier, op het log).

  Bij mijn volgende kop koffie zal ik denken aan een krans van madeliefjes….. :)

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 12 augustus 2005 @ 12.36 uur

 130. Enneh…de titel van deze “thread” is een waarschuwing, die op heel verschillende manieren kan worden opgevat….. :)

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 12 augustus 2005 @ 12.39 uur

 131. Wat ontbreekt in deze inzendingen, is de rol, die de heren Jan Pronk, Marcel van Dam, en wijlen Joop den Uyl hebben gespeelt.
  Allen waren immers lid van het kabinet den Uyl, die als eerste met het probleem Kahn te maken kregen.
  Het enige, dat in dit weblog de boventoon schijnt te moeten voeren, is anti Amerika retoriek.
  Dit zegt natuuurlijk veel over het niveau van de inzenders, dacht ik

  Reactie door Pedro — vrijdag 12 augustus 2005 @ 13.10 uur

 132. @131) Maak je geen zorgen Olav: hetzelfde
  had ik jou ook willen toevoegen en naar ik zeker meen te weten heb ik een alleszins
  redelijke reputatie. Ook ik moet er wel eens voor oppassen niet uit de bocht te
  vliegen, maar ónoprecht ben ik zeker niet en ook dat valt te bewijzen, ooit.
  Leg me nog even uit wat het verschil is van stalken buiten de deur en evt. hier op het log, is dat niet hoegenaamd hetzelfde dan? Reken maar dat ik je met rust laat,
  zoals ik al die maanden al héb gedaan en me
  als lezeres inlaat met eea als het me in de kraam, hart of bui van pas komt.
  Ha Olav, fijn weekend gewenst, groetjes.

  Reactie door Madelief — vrijdag 12 augustus 2005 @ 14.56 uur

 133. @ Madelief (133):

  De song “I’ll be watching you” van Sting gaat over stalken, vandaar.
  Met “hier op het log” bedoel ik dus iets anders, nl. ook niet meer dan zien wat er staat en reageren al naar gealng het uitkomt.

  Ook fijn weekend!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 12 augustus 2005 @ 15.35 uur

 134. Sorry Olav, in die tijd van Sting werd ik
  opgeslokt door 1001 andere bezigheden, maar ik kom van Venus en jou wellicht op
  Mars tegen in een volgend leven en hoop dan in ieder geval Sting beter te hebben leren kennen, en wie weet is dat dan alsdan
  de herkenningsmelodie, je weet maar nooit!
  Je maakt me erg nieuwsgierig naar de strekking van die song en hoop dat die niet te confronterend zal zijn, en of daar
  die te dragen krans madeliefjes bij hoort?
  Goed…ik zal het buitengewoon op prijs
  stellen….proost ! M’n zeeën van nakomelingen werden hier op het veldje voor mijn deur weer net allemaal de kop af-gemaaid, dus nam ik er een kopje koffie op,
  zónder….! evengoed is het hier midden in
  het land nu (18.16) weer heerlijk opgeklaard en groeit het gras als kool, nu
  ik nog….nu begint geloof ik de Happy Hours, dus starten maar…..all the best.

  Reactie door Madelief — vrijdag 12 augustus 2005 @ 18.18 uur

 135. Madelief en Olav, mij lijkt het ook leuk om een kop koffie met jullie te drinken, zwart en sterk, als jullie dat ook leuk lijkt. Hoe, wat, waar en wanneer, en hoe af te speken, daar is nog tijd zat voor.

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 12 augustus 2005 @ 18.54 uur

 136. AAARRCCCHHHHH, mag ik effe een teiltje ?

  Reactie door hac — zaterdag 13 augustus 2005 @ 0.10 uur

 137. @136) C.Tilyx: “Niets te zien” voorlopig van een afspraakje dat in de lucht hangt en als er meerderen zich melden, gaat mogelijk de strikt persoonlijke bóóm de mist in. Ik zou er wel ergens een NS stationskamer voor moeten afhuren om meer
  zielen deze vreugd te laten delen en ben
  inderdaad in staat om ‘s morgens in Groningen te zijn en ‘s avonds in Utrecht.
  Echter ‘geváárlijk dubbelzien’doe ik nog
  geenszins. Bovendien ga ik nooit over één
  nacht ijs, en het heeft nog niet gevroren.
  Afspraken maken is afhankelijk van het weer en conditie en stress moet ik zien te vermijden. Heetgebakerd kan men zijn in de politiek, dus zou een neutrale plek voor
  meerderen bereikbaar dan de oplossing betekenen en zonder mensen op kosten te jagen vermoedelijk zoiets zijn als een
  landelijke ‘partijdag’. Het idee lijkt me op zich al langer erg leuk maar inmiddels heb ik die aktiviteit al verwezen naar Mars
  en is “Niets te zien” van iets dergelijks op korte termijn. U, mevrouw/meneer neemt mij dat hoop ik niet kwalijk en of ik zin
  heb om onderweg ook nog een bakkie voor
  hac mee te slepen is nog maar zeer de vraag
  De stakker heeft het vermoedelijk erg moeilijk: een pakje pilletjes kan ik daarvoor wel meenemen, maar wie weet heeft
  Kruidvat binnenkort nog een opblaasbaar zwembad in de aanbieding dat voldoet aan zijn kwantum, want naar alle waarschijnlijkheid moet er nog veel meer ‘uit’ zo te zien en daartoe heb ik inderdaad krachtige assistentie nodig. In ieder geval bedankt voor het willen meedoen, het had heel leuk kúnnen zijn, wauauauauauw !!!
  P.S. Ik vrees dus ook zó’n teiltje niet te kunnen tillen, mij rest vermoedelijk geen tijd meer voor zwaartillen(dheid)of overbelasting. Doorgaans zijn het de ‘hac’s’ die er wel degelijk bovenop hadden willen zitten met hun neus, vandaar, dus help mij even: AAARRRCCCHHHtsj
  en bedenk me intussen dat op deze manier de Postbank toch heel wat associatieve reklame geniet en die zou ik zeker geen hac willen zetten, integendeel:inmiddels zie ik ook blauw van de kou brrrrrrrrrrrrr.

  Reactie door Madelief — zaterdag 13 augustus 2005 @ 3.28 uur

 138. @ Madelief (138):

  Ach, Madelief, die Hac moet nog een beetje volwassen worden en door schade en schande leren dat hij zelf voor z’n teiltjes moet zorgen, dus laat hem maar schuiven…We hoeven niet de groe(n)ten van Hac te hebben, nietwaar? :)

  @ Tilyx (136):
  Tilyx, dat houd ik in gedachten. Het zal toch wel ene keer moeten lukken, zoiets, niet?
  Intussen heb ik gehoord dat Peer van Eersel van Radio Bergeijk aan zijn geliefde Algerijnse een bruidsschat van twee pakken Max Havelaar-pakken heeft betaald, maar dat daarna zijn geliefde met haar dertien broers met al zijn huisraad en z’n auto er vandoor is gegaan. Zo zie je maar, men moet voorzichtig zijn vandaag te dag, om niet verkeerd op de koffie te komen. Maar het zou toch moeten lukken, een keer……

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 13 augustus 2005 @ 18.22 uur

 139. Na een behoorlijke verkoudheid met koorts
  die vermeden moet worden als het even kan, sta ik weer op de benen (nou ja, wat heet?)
  en inderdaad vrouwen kunnen mannen enorm belazeren. Zo liet een al lang buiten zicht zijnde collega me zonder blikken of
  blozen weten er geen been in te zien (of:
  misschien juist wél 2 stuks)om zich te laten uitnodigen voor een “kennismakings-
  dineetje” in het Hilton-Amsterdam, om daarna vriendelijk te bedanken en van verdere toekomstige relatie af te zien.
  Kijk dat iemand dat helaas dan moet concluderen is al erg genoeg. Als vrouw kun je dan alsnog aanbieden je eigen deel
  in de happening te betalen, maar je schaamt je toch rot voor je eigen sexe als
  die met veel bravoure meldt die grap elke
  vrijdag met een ander uit te halen !
  Denk nooit dat ik de fouten van mijn eigen
  sexe niet zie, maar gelukkig heeft ook die
  vele soorten, maar worden steeds moeilijker
  te doorgronden. Sommigen blijken danook echt rancuneus door ‘mannen’-gedrág en hebben er geen probleem mee dat op een bepaalde manier collectief even recht te
  zetten en op te komen voor ontgoochelde
  vrouwen en vergeten dat je ook niet alle mannen over één kam kunt scheren.
  Overigens als het een keer moet lukken….
  natuurlijk….ja…dan graag….de tijd
  zal het wel leren…voor elk probleem komt altijd een oplossing, the sooner the later.
  Om weer een beetje warm te worden zette ik
  de Happy Hour sfeer zo juist nog even voort
  en voor dat ik jullie meesleep in nog meer
  overpeinzingen die me tot en met overvallen
  kan ik beter volstaan met jullie een heel
  plezierige voortzetting van dit weekend te
  wensen…vóór dat ik van mijn steeltje val.
  Hoe iedereen er – hier lezend – ook voor
  staat, weet dat Madelief het liefst achter
  de misdeelden en verdrukten staat, een absoluut grondig inlevingsvermogen heeft en
  soms nadrukkelijk hoopt érgens op tijd een
  mogelijk ongeluk te voorkomen. Het ga jullie dus goed…en wie weet hoe lang ik
  dat nog mag beleven. Groetjes, Madelief.

  Reactie door Madelief — zaterdag 13 augustus 2005 @ 20.08 uur

 140. Geachte bestuurder Jan Marijnissen,

  Ik ben al jaren met deze Khan-zaak bezig en je hebt geen idee hoe ex-sporadisch je wordt aangevallen om tot deze rechtvaardigheid te komen; Oorzaak men verkies Onwetentheid & Onwil, boven de Waarheid.

  In het kort mijn aspiratie naar de (Wereld)leiders toe;
  “‘U geeft/schets wel een ideale toekomst voor de maatschappij(AARDE?) , maar dat deden de Krishna’s, Maitreya’s, Boeddha’s en Christussen etc. en zelfs met hun Ufo’s op andere miljoenen lichtjaren verder ontwikkelde spirituele-, technologisch-, wetenschappelijk- beschavingen /planeten ook, desondanks kozen velen van deze planeten voor ZELFVERNIETIGING- Als de mens niet snel verandert, kan dit voor deze maatschappij(AARDE) makkelijk dito worden”‘ – jAYA.

  Verder benader ik al tijden politici & media en om o.a. Interviews op te eisen met Mohammed El-Baradei(Bijv. over krant- artikel in 2004), echter schofterig als ze zijn, gaf niemand thuis, wilde niemand met me mee naar Wenen om het El-Baradei zelf te vragen. DEZE DURVEN ZICH POLITICI TE NOEMEN!!! Zo zijn ook copieën van het bewuste artikel naar hen opgestuurd en gaat het om meer dan 30 landen versus de melding NU, waarin de Media nu vermeld dat het gaat om 3 landen.

  Wilt U SVP. DEZE INFO DOORSPELEN NAAR DE HELD DIE VRAGEN DURFT TE STELLEN IN DE KAMER BETREFFENDE DE VOLGENDE INFO:

  Waarom wordt de waarheid achter wegen gehouden?
  en net zoals toen bij het vrij-laten lopen van Khan- waarom nu anno 2005 komt zijn vrij-lopen(op advies van CIA) nu pas aan het daglicht?

  Gaat wel om meer dan 30 landen! ;Nederlandse zelfmoordenaars laten verdachte kernspion gaan.-Khan- Khan- Khan- artikel 8- aug. jl..
  >Date: Wed, 10 Aug 2005 12:46:49 +0100 (BST)
  >
  >,
  >
  >Is de mens niet enorm hypocriet etc.? Zelfs wetenschappelijk correcte info, daar doet de gevestigde orde niet aan. En vooral willen ze niet luisteren als Blindgeborenen en Doofstommen die niet eens weten waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan.
  >
  >Er is in 2004 al een artikel in de kranten en op Tv geweest waarin het IAEA(M. El-Baradei) verklaart dat het om een illegaal netwerk gaat van MEER DAN 30 LANDEN en wat de verkoop betreft van de Pakistaanse Atoomgeleerde Khan’s- Kernenergieprogramma’s.
  >
  >Indien er in de media slechts gesproken wordt over 3 landen dan moeten we ervan uitgaan te maken te hebben met slapende mongolen en die met hun een honden-katten_bewustzijn streven naar een totale zelfvernietiging.
  >
  >
  >Nav. uw artikel jl. 8 aug. 2005.
  >
  >Geachte Media,
  >
  >
  >De idioterie van U, ….
  >
  > A] Al lang is bekend wat ‘Khan’ daarmee(deze gestolen Nucleaire programma’s) heeft gedaan, waarom maakt U daar geen melding van in Uw Krant?
  >
  > B] De oplossing hiervoor, daar wilt U al tientallen jaren niets aan doen(Bent U gek?) en zoals nu “Er onvoldoende aandacht in de Media is voor de Wereldleraar, en dit ten spijte voor de juiste verhoudingen in de Politiek & Kerk”.
  >
  >Mijn voorstel daarom; neem contact voor het noodzakelijke Interview met mij op en nog voordat het te laat is. Wij hebben zelf altijd op het hoogste niveau de onderstaande presentatie[& tekst] publiekelijk via (Eerst – Een miljoenen Holywood-speelfilmproductie)en daarna via een theatervirtualreality-productie naar buiten toe gepresenteerd;
  >
  >Mijn alternatief NU ER TOCH GEEN POLITICI ZIJN EN DIE LATEN ZIEN OPLOSSINGEN AAN TE DRAGEN;

  “Een Interview met de Leraar; Verklaringsdag”:

  Momenteel staan we al voor de verkeerde weg, terugkeren naar de betere weg is ons geboden en nog voordat het absoluut te laat is. Of hebben we geen interesse in de toekomst? Daarom Interviewen we de (Wereld)Leraar, vragen we hem als afgevaardigde van de Almachtige, zelf Alomtegenwoordig en zowel Alwetend over zijn voorspelde Economische Megacrisis as. en voor zowel Europa als de VS.

  Zo ook welke “De Meer dan 30 landen van de Pakistaanse Atoomgeleerde ‘Khan’ en die in Nederland Atoomprogramma’s heeft gestolen, heeft door verkocht” er buiten het al officiële ongeveer 24 atoombommenlanden_circuit zijn bijgekomen. Dus welke extra illegale landen of zelfs welk extra Al-Quada-circuits erbij zijn gekomen en wel voor het fabriceren van Eén of meerdere Atoombommen per land en dit volgens het hoofd van het IAEA(Internationaal Atoom Energie Agentschap), Mohammed EL-Baradei.

  Zo ook, wat zijn, zijn oplossingen voor de voorspelde vallende Astroides/Kometen en ook over de overige voorspelde Megarampen in de nabije toekomst, zowel voorspelt door de esoterie als wel de wetenschap.

  Middels deze presentatie beogen we de mensen te inspireren binnenkort na het instorten van de Internationale Beurskrach collectief voor het behoud van de Planeet te kiezen. Door de Media te benaderen(te bestormen?) en overal ter wereld Interviews met de ‘Leraar’ op te eisen(door bemiddeling van de Tv-stations). Dit alles in voorbereiding op het Grote Interview via de InternationaleTv(en welke middels een satellietverbinding zal plaats gaan vinden). Dit zal dan de geschiedenis in gaan als de ‘VERKLARINGSDAG’ en waarin de Leraar zijn leer voor het komende Watermantijdperk(duur ong. 2000 jaar) zal uitleggen en iet wat later de overige Meesters zal presenteren. Dit zal dan eveneens hopelijk de agressie en vernietiging, tot nu toe, op zijn ‘Boodschappen’ en zo ook op zijn ‘Megawerken’ doen laten verdwijnen.

  ‘De interviews’ zijn omlijst met o.a. acts, (levendige)muziek, dans en vinden plaats binnen een virtueel-reality. Door de Maitreya Tantra Groep/een A.L.TV-productie.

  Reactie door jAYA — maandag 15 augustus 2005 @ 11.32 uur

 141. Het wordt rennen voor de kamerleden als straks de atoombommen gaan vallen; Niet alleen in deze zaak, maar heeft A.L.TV-De Wereldleraar al 27 jaar gelijk.

  En verder ter bevestiging verscheen er recentelijk nog berichtgeving in de Media(Krant) dat Khan’s-netwerk nog steeds openfunktierationeel is en met name met/middels OOSTERIJKSE- en ZWITSERSE- BEDRIJVEN. Baradei’s-”mind-boggling”;WORDT MET DE DAG EEN HARDE HORROR_WETENSCHAP;

  From: Publieksvoorlichting PvdA
  To:
  Subject: Re: FW: Gaat wel om meer dan 30 landen! ;Nederlandse zelfmoordenaars laten verdachte kernspion gaan.-Khan- Khan- Khan- artikel 8- aug. jl..
  Date: Thu, 18 Aug 2005 10:03:23 +0200 (CEST)

  Geachte PvdA met name Dhr. Koenders,

  Dank U, voor Uw inzage in de Kamervragen van de Dhr. Koenders, echter precies lees ik niet de info uit 2004 en betreffende het ‘meer dan 30 landen’-artrikel en welke(copieën naar Rechter, diverse Politici etc. zijn ook verstuurd) en heb ik zelf ook nog steeds een copie van in mijn bezit.

  Is de politiek achterlijk? Of neemt de Media ons in de Maling?, of liegt El-Baradei, in 2004, ons voor?

  Daarom in afwachting van het volgende(Deze Email is verstuurd naar zo’n beetje alle afdelingen van het IAEA); subject: A.L.TV invite you for a Tv-Interview in Holland_3 or more than 30 countries?

  Pease can you give this Email to Mohammed?

  General Mohammed El-Baradei,

  Dear Sir, in 2004 we found a small article in the Dutch-newspapers and in there was a passage, that you have been declared “ That Khan’s[spy and thief in Holland,ex-Urenco and ex Delft-student] illegal nuclear programs, had been reaching more than over a Thirty country’s ”.
  While today they say in the Dutch-Media, because it’s actual, that they had to leave Khan free in the years ‘80/’90 because of the advices(2x) of the CIA and that it was including only 3(+ Pakistan it self’s) countries he fed with illegal nuclear power.
  So please comment, what is the truth 3 or more than 30 countries?
  The horrible thing is, it’s like the World teacher(See for one example: www. Maitreya/Share. Org./Int.) and who receives to less attention in the Media and in spite of the right applications in Church and Politics.

  You are welcome for a Tv-interview in Holland by A.L.TV.

  On your reactions.
  Yours sincerely,

  Jaya-A.L.TV

  Reactie door jAYA — vrijdag 19 augustus 2005 @ 11.39 uur

 142. ——————————————————————————–
  From:
  To:
  CC: , ,
  Subject: RE: A.L.TV
  Date: Thu, 18 Aug 2005 16:13:28 +0200

  Dear Jaya,

  thank you for your email today which was directed to our office for action. Dr. ElBaradei is unavailable for an interview but his spokesperson Mark Gwozdecky and then after Monday the 22nd of August, Melissa Fleming, alternate spokesperson would be available should you wish to interview them.
  We have found the quote you are referring to – it came from an interview with Mr. Tim Sebastian of the BBC Television show, Hardtalk, see the link as well below.
  Thank you for your interest in the work of the IAEA.
  Best regards,
  Elizabeth Dobie-Sarsam
  Division of Public Information
  IAEA
  Q0E7
  Telephone 2600 21273
  Visit IAEA’s Internet Web Pages:

  Tim Sebastian: Do you now know the extent of the nuclear proliferation that took place as a result of Pakistan’s scientist Abdul Qadeer Khan, the father of their bomb, as a result of the technology he sold, the equipment that he sold and the materials that he sold around the world. Do you know the extent of it now?
  Mohamed ElBaradei: Not fully yet. It’s mind-boggling. All I know is there’s at least more than 30 companies in 30 countries all over the globe involved in this fantastic, sophisticated illicit trafficking network with Mr A.Q. Khan acting as C.E.O.

  In a HARDtalk interview on 30 September, Tim Sebastian talks to Mohamed ElBaradei, Director General of the International Atomic Agency, about whether tougher action is needed on Iran over its nuclear activities.

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/hardtalk/3704816.stm

  —–Original Message—–
  From: altv project [mailto:altvpr@hotmail.com]
  Sent: Thursday, 18 August, 2005 13:50
  To: Info – General IAEA enquiries
  Subject: A.L.TV

  subject: A.L.TV invite you for a Tv-Interview in Holland_3 or more than 30 countries?

  Jaya-A.L.TV

  Reactie door jAYA — vrijdag 19 augustus 2005 @ 11.47 uur

 143. Lijk me verder duidelijk; meld je aan bij A.L.TV voor actie!

  Reactie door jAYA — zaterdag 20 augustus 2005 @ 14.51 uur

 144. Ik heb de Politiek en Media etc. opnieuw geinformeerd, geen reakties! Vroeg ze ook nog of er binnenkort nog vragen in de 2e Kamer worden gesteld over “Zijn het er nu 3+(1_Pakisaan zelf) of meer dan 30 landen gevoed door Khan-[Pakistan-Atomscientist]?”

  NOG GEEN ANTWOORD VERKREGEN!

  Het gaat dus goed HIER en NU in Nederland! Ik wist het wel van te voren; Om te huilen -

  Daarom zelf ook de AIVD gebeld(Is wel de taak v/d politiek!!!!), die weten ook van niets over het BBC-’Khan’-Interview. Ook het Ministerie van Binnen & Buitenlandse zaken ge-E_mailed, krijg binnenkort antwoord. Had dat net zo goed niet hoeven te doen; Je weet van te voren hun (ontkennende) reacties al. “Onze naam is HAAS, wij weten van niets”.

  Maakt allemaal geen fuck uit.
  Tenslotte slaapt de Nederlander toch nog steeds; “Wat maak het dan nog uit als je straks levend verbrand wordt door een Atoomoorlog en wel ‘s nachts in je slaap? Diegene die dat al eerder zijn overkomen en hier op Aarde en zoals s’nachts in hun slaap en zoals in Hirioshima & Nagasaki, heb je toch ook nooit horen klagen!?”.

  Reactie door jAYA — zaterdag 27 augustus 2005 @ 15.25 uur

 145. nog steeds geeft niemand thuis bij Justitie/Politiek/Media – Zit nu al bijvoorbeeld een week te wachten op antwoord op de Overheids Websites Binnen- Buitenlandse- zaken(Nav. het Invullen van het Internet/Website-VRAAGFORMULIER);’BINNEN 2 WERKDAGEN KRIJGT U ANTWOORD’is dus gewoon èèn van de vele leugens.

  Duidelijk dus dat die zakkenvullers in Den Haag(en met hun comedie en hun toneelstukjes en dus ook bij het vragen stellen in de 2e kamer; “Bla, Bla en omdat Khan inmiddels 3+(1 Pakistaan zelf) heeft gevoed met Bla, Bla Bla…” geen werkdagen kennen en niet weten wat werken is.

  Als er met de Derde Atoombom wordt gestard – dan is wel èèn van de grootste gevaren, dat het juist vanuit het illegaal_circuit gebeurt(Bijv. een Al-Quada-groepering) en escalatie met een totale fatale afloop, zo goed als onvermijdelijk is(Je weet toch hoe reactionair VS wel niet is?).

  Dus waarom blijft men de BERICHTGEVING ‘het Meer dan dertig (Atoombommen)Landen en meer dan dertig bedrijven’ o.a. censureren en middels de heersende doofpot? – Het is OOK meer dan dertig landen, omdat gezien de overige info en betreffende ‘funktierationeel’ en netwerkuitbreiding, het duidelijk is dat na 2004(Het jaar v/d BBC_verklaring van El-Baradei) het er inmiddels wel meer DAN 30 LANDEN ZIJN – Een jaar later.

  Waarom de gevestigde orde censureren en o.a. middels doofpot? Precies omdat de politiek er op uit is je(de Mensheid) naar het randje van de afgrond te brengen.

  Kan ik ook doen door me naar North Star(Noordpool) te teleporteren(middels een Ufo)en mij als Kamikaza-Ufo-piloot in de geheime Ufo-locatie te doorboren -die als taak heeft de in vele geschriften voorspelde PoleShift in 2012 te voorkomen/Dat doen deze buitenaardsen ook van uit de Zuidpool en middels DRM(Soort inmense laserbeam, dwars door de Aarde te jagen(Van Zuidpool naar Noordpool) en om de Mensheid te behouden van de Poleshift(o.a. zoals aangekondigd door de Maya’s, en ook voorzien door de I Tjing, en teruggevonden en opgetekent in de muren(intern de Piramides) in de Piramides van Gizeh en Cheops. Ik daarmee slechts de inmensen leidensweg en keuze van de collectieve zelfmoord van deze Mensheid en de weg waar we nu bewandelen, te versnellen.

  Beter echter lijkt het mij de Planeetvernietigers v/d mensheid en die het hier duidelijk voor het zeggen hebben(zoals in de Krant jl. ‘Bush,wil ook het milieu vervuilen’-zoals o.a. door het Bill Clinton -milieu-program geheel terug te draaien, deze Machts wellustelingen te bevriezen/te elimineren middels DRM en vanuit m’n Ufo en vooral wanneer zij(Regingsleiders) op Atoomknoppen Ed. dreigen te drukken.

  NOG BETER lijkt het mij echter om mij te teleporteren – Je bestaat naast Licht=Bewustzijn uit cellen; haar-, huid-, bloed-, bot-cellen etc., door dit Licht elders(bijv. op de planeet Venus) te projecteren(wordt je eerst gedematerialiseerd) en aangezien dit licht de diverse cellen verbindt, wordt je aldaar(Op Venus- en jouw bewuste Licht-projectie-locatie) weer gematerialiseerd[=Teleportatie] – Voorbeelden o.a. het Jezus verhaal-na de kruisiging/ook vele soort gelijke verhalen in Oosterse religies etc. -Zo ook in de velen duizende Sf-films/literatuur aan de orde zijn en zoals o.a. in “Beam me up Scotty”-Star Wars – naar de Wereldleraar(woont in Londen) en nadat ik voor zijn aangezicht ben gematerialiseerd, te vragen welke bedrijven en meer dan 30 landen het zijn – met naam en fase waarin men verkeert, Of dito met Jezus(woont anno 2005 in Rome) en met dito vraag, of desnoods naar Pakistaan en te verschijnen voor Khan, het hem zelf te vragen of desnoods in z’n geheime agenda/documentatie aldaar te snuffelen.

  Zodra ik deze info bezit(en middels teleportatie) laat ik het de mensheid direct weten en kunnnen de geheime diensten, politie-justitie etc. direct aan de slag om het Khan_netwerk hopelijk betijds te ontmantelen.

  Trouwens wat heeft de CIA Khan enorm goed in de gaten gehouden en na al die 10-tallen jaren!!! Ze hadden zelf natuurlijk ook aandelen in het Khan-bedrijf!? Zo goed hebben ze Khan gevolgd!

  Reactie door jAYA — zaterdag 3 september 2005 @ 12.12 uur

 146. Ondanks Saddam’s verzoek voor een Tv-dialoog(Internationaal [Tv]Debat) met Bush, werd dit door Bush afgewezen en de VN-resoluties werden doorslaggevend geacht toendertijd voor de onrechtmatige inval in Irak door de VS.

  Kortom Bush was/is uit op totale vernietiging van mens en planeet en niet op een Internationaal debat;

  Bush heeft al lang geheime missie’s naar Mars volbracht[heeft daar al KOLONIES!] en het MOMENTEEL miljarden Mars-project is daarvan slechts een prolongatie!!! Met zijn ACHTERBAN/ de Morgan’s , Rockerfellers, De Trilateralecommissie-Joodse Lobby etc. naar Mars te vluchten/reizenen en alvorens hier op Aarde alle vernietigd te hebben is HUN DOEL.

  Bush kan straks makkelijk zeggen; ” Zie, Khan’s(Is zelf ook Moslim!) illegaal nucleair-netwerk bevat vollop Moslimlanden en Al-Quada-groepen, laten wij maar vast preventief met nucleaire bommen etc. starten en voordat deze Schurkenstaten zelf beginnen ” A la Irak jl.. En daardoor totale vernietiging van Aarde/Mens een feit zal worden.

  Zaaks is daarom als de de donder DE WERELDLERAAR te interviewen, DIE OPLOSSINGEN HEEFT; kom op AIVD – Ned/Buitenlandse zaken INTERVIEW DEZE TELEPOORTER!!! voor het te laat is en in dienst van behoud van planeet/mensheid!!!

  Reactie door jAYA — vrijdag 14 oktober 2005 @ 11.58 uur

 147. Ik vraag me af of het nog enig nut heeft naar bijv. de verdwenen archieven rond Abdul Qadir Khan te gaan zoeken. Het is inmiddels toch wel duidelijk dat de CIA deze man de atoomgeheimen heeft laten stelen omdat de VS moeilijk zelf aan Pakistan een atoombom konden geven. Maar aangezien India ook deels op eigen kracht, deels gesteund door de Russen een atoombom aan het ontwikkelen waren, vonden de VS dat Pakistan er ook een moest hebben als tegenwicht. Tijdens de koude oorlog was India min of meer de bondgenoot van de Soviet Unie. Dus voor de VS was het zaaks om Pakistan te steunen. In feite zetten ze hiermee de politiek van de Britten voort die even voor de onafhankelijkheid van Brits-Indie al zagen aankomen dat een onafhankelijk seculier India niet uitgesproken pro-Westers zou zijn maar ongebonden. Dus was de vorming van Pakistan (gesteund door de Britten en de Amerikanen) een diplomatieke doorn in het vlees van India en de Russen. De Britten en de Amerikanen hebben altijd al op de Pakistanse elite gesteund onder het motto: strijd tegen het communisme. Daar paste natuurlijk ook het leveren (laten stelen van expertise voor het bouwen) van een atoombom bij. Khan heeft dat gedaan, vermoedelijk deels met goedkeuring van de CIA en natuurlijk voor de nationale veiligheid van Pakistan. En nu zitten we met de resten van de koude oorlog: Al-Qaeda, Taliban en Pakistaans Islamistisch extremisme en de Islamitische Bom.

  Reactie door Victor van Bijlert — donderdag 27 oktober 2005 @ 22.07 uur

 148. Tja mensen, ik denk dat er ‘ns een betere en uitgebreidere studie moet komen op het gebied van hormonen. Ik denk nl. dat heel veel ellende en problemen voortkomt uit onze ontregelde hormoonhuishouding/anarchie. Hormonen-regulering lijkt mij dé oplossing voor (bijna) al onze problemen!

  Reactie door Ikke (3x) — donderdag 15 december 2005 @ 18.47 uur

 149. Het Probleem van de Hormonen los je op middels teleportatie.

  Het Probleem van optionele verdwijning van Moeder Aarde los je pas eerst op door Skull & Bones(te VS.) -( zie o.a. diverse websites!!!!) te laten verdwijnen en kun je ter verzekering er enkele teleportaties tegen aan gooien.

  Reactie door jAYA — dinsdag 27 december 2005 @ 11.54 uur

 150. De mens lijdt; En de hedegaagse mens lijdt wel aan een ernstig bewustzijn te kort(10% van hersencellen alleen al, wordt maar gebruikt) maw. de mens is tot op heden “Nog steeds een DOM ONVERLICHT VARKEN” en temeer er tot heden ernstige zaken die een bedreiging vormen voor een totale vernietiging van alle hier op Aarde nu al jaren in de diverse doofpotten wordt gehouden. De wereld waarin we leven is absoluut ONRECHTVAARDIG. Zo ook vermoorden ze hier elke Meester die in staat zou zijn de mens iet wat intelligenter te maken of zelfs maar naar iet wat hoger plan te brengen; walchelijk beesten zijn het daardoor de GEZAGHEBBERS en gekozen door het domme en onwetende Klote Volk. Nog voor het te laat is, zal nog steeds en grote deels wel zelf, de Mens, Nu wel zelf moeten veranderen. Versus de totale zelfvernietiging.

  Zijn er nog innerlijke helden die willen vergeestelijken, trancesederen en voor een rechtvaardige wereld?

  Niet Iran of de VS zijn de grootste PLANEETVERNIETIGERS, maar de Media en de algemene heersend (zelfmoord)Politiek zelf, die buitensporig de Immense omvang en de steeds meer uitbreiding van Het KHAN-netwerk censureren cq. in de Doofpot houden en zo ook iedere berichtgeving en/of TV-film censuren. Zoals het in de doofpot houden van Hoofdveroorzaker no. 1 van de Wereldellende ‘SKULL & BONES’-zie o.a diverse websites-.

  Willen we dit collectieve zelfmoord DNA van deze met de dag ‘vermongoliserende mensheid ‘ nog zien te transformeren tot enige garantie van behoud van deze wereld, dan wordt het zeker tijd om eerst al deze stinkende SKULL & BONES_, Khan_ doofpotten etc. te openbaren en alvorens tot ACTIE over te gaan.

  Reactie door jAYA — vrijdag 30 december 2005 @ 13.50 uur

 151. Aan het einde van de dag, draait het allemaal weer om de dollar… de euro, het materialisme, kapitalisme…!!!

  Wat is ” the american dream ” ???

  rijk worden…!!!

  Zolang amerika baas van de wereld is, zal er geen vrede zijn… ik haat amerika niet, maar de feiten liegen er niet om, het zijn er teveel om op te noemen… dus mensen wees eerlijk en verzet je tegen deze duivels…!!!

  Gegroet,

  De Rechtvaardige

  Reactie door De Rechtvaardige...!!! — vrijdag 10 februari 2006 @ 10.13 uur

 152. http://www.starshipcapricorn.org/

  http://insights2.org//nesara/Armada.html

  Denk eens na; wat betekent dit?:

  Tegen de VS-verklaring in, was Ford als de enige de VS_president, die het bestaan van UFO’s WEL toe gaf; Ford zal binnenkort wel weer opnieuw het ziekenhuis in-vliegen en wanneer de VS-het “-UFO-neerschiet BEVEL/COMMANDO ” NOG STEEDS NIET WEET OP TE HEFFEN(Eerst zou dan wel de VS-Bush_regering MOETEN VALLEN !!!) en zo anders dat deze UFO’s eindelijk WEL in Vrede kunnen landen te VS/Canada, daarmee de Mensheid Vrede op Aarde zullen schenken!

  Hun VEEL & VEEL VERDERE ONTWIKKELDE HIGH_tech[technologie & wetenschappen] vormen een onvermijdelijk noodzaak, om ons zelf tot Goden uit te roepen en wel door met hun te samen te gaan werken en wel om alle vernietigings-problemen te lijf te gaan en welke Moeder Aarde nu al veel te ernstig treffen.

  Reactie door jAYA — zaterdag 29 juli 2006 @ 14.35 uur

 153. Amerika is een kankerland te veel bloed vergoten. Het is niet eens de land van een blanke.

  Al zo lang lopen de blanke oorlog te maken met iedereen.

  atoombom daar hier, kanker op met jullie praatjes. Gewoon duivels ze plannen Eeuwigheid in hel dat is een woord wat ik voor ze heb.

  En voor iedereen die Amerika steun, we doen net of we het allemaal niet zien.

  Ik ben blij dat er een god bestaat want deze mensen moeten gestraf worden maar niet hier op aarde

  einde

  Reactie door chinida — vrijdag 8 september 2006 @ 12.52 uur