Vriendjespolitiek

RTL Nieuws toonde vanavond een reportage over de nieuwe (steenrijke) Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Roland Arnall.

Behalve dat de man veel geld gegeven heeft aan de verkiezingscampagne van Bush, ontleent hij zijn bekendheid toch vooral aan het feit dat in dertig van de vijftig VS-staten tegen zijn bedrijf rechtszaken lopen.

Voor de lezers onder ons, een ouder artikel uit het RD.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 22 augustus 2005 :: 21.22 uur

46 Comments

46 reacties

 1. Deze ambassadeur heeft zijn baantje “gekocht” als grote donateur van de Republikeinse Partij. Het is de meritocratie (het elkaar posten gunnen op basis van gegeven geld; niet op basis van gebleken deskundigheid). Deze “oude politiek” stinkt …

  Reactie door Kees Huizenga — maandag 22 augustus 2005 @ 21.43 uur

 2. …wist je dat één van zijn bedrijven, nl. Ameriquest de Amerikaanse tour van de Rolling Stones sponsort?

  Reactie door Onno — maandag 22 augustus 2005 @ 21.49 uur

 3. Kees, en welk land wordt dan wel bestuurd of vertegenwoordigd door “gebleken deskundigen” ? Er is echt helemaal niets mis met meritocratie. Het feit dat deze man zo veel geld heeft weten te vergaren zegt genoeg over zijn kundigheid. Al deze beschuldigingen tegen en verdachtmaking van Roland Arnall zeggen niets over zijn kundigheid, krijgt hij wel een kans om zich te bewijzen, of wordt hij bij voorbaat door de rechtvaardigen afgeknald ?

  Reactie door Don — maandag 22 augustus 2005 @ 22.24 uur

 4. Nu ja Don, de aantijgingen zijn niet licht. En meneer heeft al een hoop geld opzij gezet voor schikkingen.

  Maar goed, hij wordt geen ambassadeur om geld te vergaren maar om zijn land te vertegenwoordigen. En dan zou ik als president toch liever iemand hebben met een enigszins clean record’ En zeker niet iemand kiezen die zo onder vuur ligt. Het is toch het gezicht van je vrije, eerlijke en democratische natie.

  Reactie door Bas — maandag 22 augustus 2005 @ 22.30 uur

 5. Don, het lijkt wel of je de “link” iet gelezen hebt. Deze meneer is de baas over allerlei louche geldleenbedrijfjes (hypotheken en zo) en biedt goedkope leningen aan, die na afsluitingen opeens veel hoger uitpakken. Deze leningen zijn speciaal gericht op de minder vermogende Amerikanen en als ze in zee gaan, raken er mensen in levensgrote problemen door de malafiede werkwijze van deze bedrijven (van meneer Arnall) en er gaan mensen failliet. Dat heet daar: dakloos zijn. Deze man heeft ruim 12 miljoen dollar aan de Bush campagne gegeven, Don. Daarom krijgt hij nu een erebaantje. Als Amerika “adel” zou kennen, wassie vast een “Lord” of zo geworden.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 22 augustus 2005 @ 22.31 uur

 6. Lembeck, ik zal eerlijk zijn ik heb de link vluchtig gelezen, maar ik had al eerder publicaties over deze omstreden heer gelezen. Tuurlijk kloppen deze praktijken niet, maar ik weiger te geloven dat je een vermogen kunt vergaren van 2 miljard met enkel louche praktijken. Geef de man een kans zich te bewijzen.

  Reactie door Don — maandag 22 augustus 2005 @ 22.38 uur

 7. Dat is ‘t ‘m nou juist. Dat heeft-ie gedaan, in de VS. En als je je erebaantje moet kopen, dan klopt er iets niet. Zulke banen horen naar mensen te gaan die weten waar ze mee bezig zijn. Niet bij deze meneer. Uiteindelijk staat het niet alleen in de link hierboven. Je kan veel meer hierover vinden, als je wilt. Hij is niet zo vies als Karl Rove, maar schone handen zijn ook deze man onbekend.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 22 augustus 2005 @ 22.50 uur

 8. Het verbaast me steeds minder wat er allemaal gebeurt in de wereld. Zoals bv het artikel hieronder.

  Reactie door redst@r — maandag 22 augustus 2005 @ 23.22 uur

 9. Alle politiek is vriendjespolitiek. Voorbeeldje: tweedekamerleden praten makkelijker met elkaar, dan met een willekeurige inwoner van Nederland. Tweedekamerleden begrijpen elkaar namelijk wel, terwijl niemand tweedekamerleden begrijpt.

  Reactie door Cpt. Iglo — maandag 22 augustus 2005 @ 23.31 uur

 10. De politiek is net zo goed geregelt als de criminaliteit buiten op straat

  Reactie door Ritchie — dinsdag 23 augustus 2005 @ 0.17 uur

 11. @ bas 4
  “Het is toch het gezicht van je vrije, eerlijke en democratische natie.”

  Daar mist nog een woord tussen, een aantal zelfs: leen NR.1. telt, het is een kapitalisties land, niet-klanten van hem zullen het nog wel een goede zakenman vinden ook… zoveel mensen zoveel meningen, maar in amerika zal de diversiteit toch wat dunner gespreid zijn, vanwege de korte gezamelijke geschiedenis waarbij men letterlijk ook over lijken ging van de competitie.

  Reactie door Barend — dinsdag 23 augustus 2005 @ 0.32 uur

 12. En niemand zal Bush corrigeren, want de sociaal-economische onderkant in de VS heeft geen politieke stem.
  Trouwens, in Nederland weten we ook raad met vriendjespolitiek. Kijk eens naar een Sorgdrager, Netelenbos of Vliegenthart, ik noem maar een triootje. Nadat ze door Fortuyn of anderszins de poltiek uitgebonjourd zijn hebben ze zich op basis van politieke vriendschappen weer andere baantjes met vooral ceremoniële inhoud en vorstelijk salaris weten te regelen. Kijk ook eens rond in burgemeestersland. Hoe meer je erover nadenkt hoe duidelijker het wordt dat Nederland niet anders is dan de VS.

  Reactie door Henk — dinsdag 23 augustus 2005 @ 0.40 uur

 13. Laten wij nu eerst maar eens in ons eigen land kijken waar banken en verzekeringsmaatschappijen onder toeziend oog van de overheid hun klanten oplichten.

  Reactie door hoekandat — dinsdag 23 augustus 2005 @ 0.48 uur

 14. Het was al langer bekend dat de nieuwe een soort Hr Olivier is “alleen met meer succes” Maar de schaamteloosheid zit hem in de openbaarheid van dit alles. En dat niets of niemand afstand neemt van zo,n figuur. Hij verwerft een soort onschendbaarheid.

  Reactie door Harry Sangers — dinsdag 23 augustus 2005 @ 1.09 uur

 15. Don(3)(6)als jij de deskundigheid van iemand relateerd aan zijn vermogen .mag ik uit jouw denkwijze concluderen dat we blij moeten zijn dat boes saddam niet aangesteld heeft als ambassadeur .want met 40 miljard moet zijn deskundigheid zo groot zijn dat vergeleken met hem einstein een brugklas leerlingetje was . Kortom een onzinnige bewering verdient een onzinnige reactie (p.s ik dacht zelf dat het me goed gelukt was)

  Reactie door texas henkie — dinsdag 23 augustus 2005 @ 1.10 uur

 16. Had dit onderwerp zijlings op dit log ook al eerder aangesneden Jan! Je werkt met enige vertraging aan je onderwerpen. Maar goed, ik heb stof genoeg tot nadenken voor je; voordat je ook dit doorschuift:

  #Jan@Marijnissenofftopic:

  De Volkskrant van afgelopen zaterdag bevatte een stuk over die zo door jouw bejubelde Lula. Zijn positie is zeer wankel na de smeergeld en omkoopschandalen waarin de PT en hijzelf in zijn verwikkeld. Terwijl hij beloofde de corruptie aan te zullen pakken, is hij er nu zelf deel van. Parlementsleden werden door de PT omgekocht om zaken erdoor te jassen met geld van staatsbedrijven. Commentaar van Lula op zijn verkiezingsbeloftes: “in mijn positie zeg je nu eenmaal niet bepaalde zaken hardop”. Aldus de Volkskrant.

  Bah wat een slap zootje. Laat de S.P. zijn oren maar niet naar die PT hangen.

  Verder in die volkskrant, het bericht dat de SP gemeentefrakties het geld niet meer hoeven op te sturen naar Rotterdam ten bate van de doorzichtigheid; een wijs besluit, want daardoor waren er nogal wat afdelingen ter ziele gegaan!

  Verder moet ik je helaas confronteren met nieuws uit het dagblad van het Noorden een tijdje geleden, waarin een stuk, dat de spaanse regering een tweede ronde wil gaan houden om wederom illegalen te legaliseren.

  Jij schreef, dat je dat zo’n goed besluit vond van de spaanse regering; een “eenmalig pardon”, terwijl ik in reactie voorzag, dat dit alleen maar zal uitlopen tot de ene ronde na de andere en voilá…ReneR heeft wederom weer eens een voorzienende blik gehad. Nee, niet omdat ik helderziend ben, maar gewoon logisch nadenken. Dat schijnt in de politiek soms ver te zoeken…

  En wat vind je nou eigenlijk er zelf nog van? Ik hoop dat je ooit er nog op terug mag komen.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — dinsdag 23 augustus 2005 @ 1.30 uur

 17. Als Beatrix zich onstervelijk wil maken, weigert ze de geloofsbrieven van woekeraar ;-)

  Reactie door Henk S — dinsdag 23 augustus 2005 @ 1.45 uur

 18. De VS moet vertegenwoordigd worden door iemand die een gemiddelde Amerikaan is. Goede keuze van Bush… :D

  Reactie door Farshad — dinsdag 23 augustus 2005 @ 2.07 uur

 19. Farshad, je moet niet alle Amerikanen over één kam scheren. Je generaliseert wel enorm.

  Reactie door Henk — dinsdag 23 augustus 2005 @ 2.13 uur

 20. Alsof onze eigen ambassadeurs/ambassade-medewerkers geen deel uitmaken van een ‘old boys network’.
  Over Arnall hadden we hier al eerder.
  ‘k Zou wel eens willen weten wat Ben Bot’s mening is over dit onderwerp (kamervragen ?).

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 23 augustus 2005 @ 3.42 uur

 21. Jan,

  Probeer van Presser de boekwerkjes “Amerika van kolonie tot wereldmacht” eens op de kop te tikken. Dit is gewoon traditionele Amerikaanse politiek.

  Reactie door Wijnand — dinsdag 23 augustus 2005 @ 6.15 uur

 22. Ach één crimineel meer of minder in dit land doet er ook niet meer aantoe. Wat die man z’n zogenaamde eerlijk opgebouwde vermogen betreft waaraan sommigen twijfelen, met geld valt geld te maken. Ik vindt het de plicht van Nederland dat deze persoon tot op het bot doorgelicht wordt. Doen ze bij ons anders toch ook?. Of moeten we naast de reputatie van de voedselbanken ook nog de reputatie hebben dat we buitenlandse criminelen aan luxe luize baantjes helpen. Zoveel negatieve berichten over deze persoon vindt ik aanleiding en redenen om een onderzoek te starten naar de handel en wandel van deze persoon. Baat het niet, het schaadt ook niet voor Nederland. Maar ja, in deze regering is mij niets meer vreemd. Soort zoekt soort, zullen we maar zeggen. Mischien kunnen ze nog iets leren van deze meneer, iets wat ze zelf nog niet wisten op het gebied van leugens, list en bedrog en zakkenvullen. Ja. wie slecht doet, slecht ontmoet.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — dinsdag 23 augustus 2005 @ 9.38 uur

 23. verbaast me niets.
  De zelfde vriendjespolitiek wordt hier in eigen land ook al beleden.
  En politici die hier niet meer van nut kunnen zijn omdat ze uitgek… zijn krijgen toch ook de beste baantjes in het buitenland?
  Zie Melkert,zie Lubbers etc etc.

  Reactie door anita — dinsdag 23 augustus 2005 @ 9.50 uur

 24. Texas Henkie 15) Het feit dat jij een ondernemer die veel vermogen heeft vergaard gelijk stelt aan een gewelddadige dictator die zijn vermogen heeft geroofd zegt genoeg over jouw wereldbeeld.

  Reactie door Don — dinsdag 23 augustus 2005 @ 9.58 uur

 25. Hoe werkt die link van miljonair naar politiek?

  Wat je vooral in USA ziet is als men het eeste doel gehaald heeft (heel veel geld) de volgende stap die naar politiek is.

  Is macht dan toch voor veel mensen ‘geiler’ (excuse moi) dan veel geld of is het een logische volgende stap op de ladder?

  Maar waarom zie ik dan een ex anabole junk Swartsennecker als gouveneur en een ouwe rock junk Ossy Osmond als levende dooie langs MTV schuiven.
  Zou wel grappig zijn als die twee van functie zouden wisselen alhoewel het resultaat politiek volgens mij hetzelfde zal blijven.

  En dan die Bono van U2 de demigod die zich zelf het liefst naast prominente politieke Aces ziet staan. En zelf zo verbaasd is dat die het vaak zo eens is met deze wereldleiders. Alle idialen, overtuigingingen, en kritiek zijn verworden tot hypokriete zelfverheerlijking.

  Ik snap er geen hout van straks zien we Bill Gates nog als president… Aaaarghhh..

  Misschien is er nog hoop als Eddy Murphey het in zijn hoofd krijgt om politieke wensen om te zetten in werkelijkheid.

  Goedemorgen trouwens, zit zelf nu al drie weken thuis met longontsteking vandaar mijn geraaskaal wat zich begint op te hopen op dit forum.

  Gaat u vooral verder waar u mee bezig bent stoort u zich niet aan mij.

  Reactie door rommel — dinsdag 23 augustus 2005 @ 10.24 uur

 26. Arnall wordt heeft zich naar het schijnt bezondigd aan uitbuiting en roofpraktijken. Een prima steunpilaar en vertegenwoordiger van G.W. Bush, dus!

  @ Ron (3):

  “Gebleken deskundigheid”? Ja, in oplichten zeker!

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 23 augustus 2005 @ 11.18 uur

 27. @ Rommel (24):

  “Geil”is een mooi, oud, goed Nederlands woord, hoor!

  Maar “ex anabole junk Swartsennecker” heeft het niet alleen dankzij zijn geld, maar zeker ook dankzij zijn bekendheid als filmacteur (net als indertijd Ronald Reagan, ondanks zijn B-status) gehaald.
  In Eddy Murphy heb ik niet zo veel vertrouwen, eerlijk gezegd.

  Hé, jouw “geraaskal” gaat er juist op vooruit dankzij je longontsteking, Rommel! :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 23 augustus 2005 @ 11.29 uur

 28. @16 ReneR

  Ik heb destijds ook al een stukje over de corruptie van Lula geschreven. Zo’n heilig boontje is meneer niet! Jan reageerde er toen op en het werd afgedaan met onzin. Nu zie je toch wel degelijk dat die Lula zeer corrupt is. Ik had er al voor gewaarschuwd! Krijgen we hierop nog antwoord Jan of laat je het maar lopen?

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 23 augustus 2005 @ 11.59 uur

 29. Heer Olav,
  dank u voor uw positieve beschouwing naar mij toe.

  Maar ik hoop dat dit niet betekend dat we in de toekomst het nu vaker met elkaar eens zijn!

  En als ik voor Eddy Murphey mag antwoorden op u opmerking naar hem toe:
  “It’s a black thing, ha?”

  Reactie door rommel — dinsdag 23 augustus 2005 @ 12.37 uur

 30. En om helemaal jofel te zijn:
  Jongens!
  Jan Marijnissen is ook maar een mens!
  Fouten maken etc. etc.

  Reactie door rommel — dinsdag 23 augustus 2005 @ 12.40 uur

 31. @Don (24)

  Denk eerder dat Texas Henkie bedoelt dat financiële kundigheid, zij het omstreden, niets te maken heeft met politiek inzicht. Of zou John de Mol een goed ambassadeur zijn?

  De discutabele praktijken waaraan Roland Arnall zich schuldig maakt/zou hebben gemaakt, zeggen echter veel over zijn persoon. En dat heeft dan weer wel weerslag op de ambassadeursfunctie. Het is, zoals Bas (4) al eerder aangaf, maar de vraag of je zo’n persoon als vertegenwoordiger wil hebben.

  Reactie door Ot — dinsdag 23 augustus 2005 @ 12.51 uur

 32. ReneR en ACCEPT
  Het waren toch ook niet allemaal NSB’s die in de eerste maanden na mei 1940 zeiden dat het best wel meeviel met die Duitsers.

  Dat ze hun deur niet meer op slot hoefden te doen (door het continue dag en nacht wachtlopen c.q. marcheren door de straten).

  En het was dan wel misschien de vijand maar mooi zingen konden ze ook.

  Als je alles van te voren weet…
  Of draaf ik nu weer door…?

  Reactie door rommel — dinsdag 23 augustus 2005 @ 12.58 uur

 33. #25 rommel

  Bono heeft makkelijk praten; dat men de welvaart beter moet verdelen en armoede meer moet bestrijden. U2 is schatrijk. Ik wacht nog steeds op een royaal gebaar van Bono, dat hij zijn U2-miljoenen eens gaat verdelen in een derde wereldland. Die gasten zijn al lang binnen.

  Ik denk, dat hij wat dit betreft nog heel wat kan leren van zelfs een Bill Gates.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — dinsdag 23 augustus 2005 @ 13.00 uur

 34. @ Rommel (29):

  Wie weet wat nog allemaal in de schoot der toekomst verborgen ligt! Wellicht dat je gaat inzien dat de SP zo gek nog niet is. Ik noem maar wat. Want: “que sera, sera”, nietwaar? :)

  Overigens: black is beautiful, dat is waar!

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 23 augustus 2005 @ 14.02 uur

 35. @ Rommel (32):

  Je draaft mooi door. Het kan niet op, vandaag….. :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 23 augustus 2005 @ 14.04 uur

 36. misschien kan hij ook een handelsdelegatie opzetten naar het midden-oosten.
  dan sleept zijn broer wellicht ook grotere opdrachten binnen.
  waar heb ik dat meer gehoord?

  Reactie door wever — dinsdag 23 augustus 2005 @ 17.41 uur

 37. @25 Rommel, Eddy Murphy voor President vind ik het beste dat de staten overkomen kan .. en het wereld.

  Voor het rest vsss ambasadeur in NL is een volstrekt ceremoniele aangelegenheid, dus maakt het zoveel uit?

  Reactie door Walking Bull — dinsdag 23 augustus 2005 @ 18.02 uur

 38. Moet ik dat nu nog gaan uitleggen hier?
  Bush beloont Roland Arnall gewoon met een
  rustig sabbatical year in sweet little
  Holland, small as well, not so difficult
  to handle.
  Kijk en wat dacht brave Roland hier nog te leren?
  Hij zal zien dat anders geaarden hier wel
  een eigen leven hebben gekregen, iets dat
  Bush en zijn vrienden nog hiér dienen wijzer te worden, en ongetwijfeld Don, zal
  er voor Arnall een nog niet verkende markt
  in ontdekt worden, en mag hij het alles hier als tevens een studiejaar beschouwen.
  Hij zal hier dus een gat in de markt gaan
  ontdekken en als Nederland nu slim is zal
  het op bepaalde zaken octrooi aanvragen,
  zodat deze keer een gedeelte van de winst in Nederland wordt opgestreken.
  “Kundigheid” moet hier ook te vinden zijn en lucratief gemaakt kunnen worden.
  Overigens Don “kundigheid” heeft niets met
  winst te maken, omdat de winst van de één
  toch vaak -en dat is nu eenmaal vaak zo-
  tenkoste van het verlies voor anderen be-
  tekent.
  Heersen en eerlijk verdelen is nu eenmaal
  niet de grootste kundigheid van kapitalisten, integendeel. Evenzo heiligt
  het doel ook niet altijd de middelen die daartoe ingezet worden, en er bestaan er
  vele dubieuze.
  Vraag nooit aan de gemiddelde zakenman hoé
  hij záken doét, want hij zal het je niet
  willen vertellen en zijn ‘kunstje’af willen laten kijken, niet elke sprong die
  hij maakt kan door de beugel helaas.
  Echt rijke, zakenmensen zijn ook weinig gelukkig omdat ze beseffen dat hun verrijking er kwam dankzij velen die er in
  ‘t geheel niet gelukkig van werden.
  Diegenen die zich schuldig voelen daaromtrent willen nog wel eens “úitdelen”
  als een soort aflaat voor weinig beschaafd
  gedrag.
  Wat let je Don, om bij de nieuwe ambassadeur je opwachting te maken, als bijv. journalist voor een “krantje” waaraan
  je regelmatig een bijdrage levert….?….
  Voél dan maar eens de sfeer die deze figuur
  uitstraalt, liever nog, neem ook een vrouwspersoon mee met bijv. camera om daarna samen mee van gedachten te wisselen.
  Bedenk anders iets waarbij vele Nederlanders hem kunnen ontmoeten, nl. door
  een gastcollege te laten geven in de Jaar-
  beurs, Rai, of wat je maar in de gedachte
  hebt. Mij benieuwen of hij zich beter wil
  laten leren kennen en zal hier het beklimmmen van een “stoel”of katheder vast
  máchtig interessant vinden.
  Wie weet wat hij dan los laat over zijn
  imperium, kan uitermate interessant zijn.

  Reactie door Madelief — dinsdag 23 augustus 2005 @ 19.01 uur

 39. Deze mijnheer Arnall lijkt mij een goede keus als ambassadeur in Nederland.
  Gezien de huidige trends en veramerikanisering en ook de maffia-achtige toestanden hier in Nederland, zal hij zich snel thuis voelen.(!)
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 24 augustus 2005 @ 7.12 uur

 40. Ach, wij sturen ESF-fraudeur Melkert naar de Wereldbank, billenknijper Lubbers en drankorgel Pronk naar de VN. En zo slecht waren de ambassadeurs niet: Bremer en Sobel hebben veel voor Nederland betekend, onder andere omdat ze uit het zakenleven kwamen. Maar goed, door een rode bril kleurt de VS altijd gitzwart!

  Reactie door Mirakelman — woensdag 24 augustus 2005 @ 11.13 uur

 41. Misschien een kwestie van PR… maar misschien is dat vooral te wijten aan hun ónbegrensde mogelijkheden :)

  Reactie door Kees — woensdag 24 augustus 2005 @ 15.08 uur

 42. @ reactie 3 ..welk land ? Nou Don ,heel makkelijk
  altijd weer Nederland,dat neigt GEEN meritocratie te zijn…daar zit je toch wel dicht tegen deskundig aan,met uitzondering van ons geweldige kabinetje dan..natuurlijk niet 100%,maar de VS zijn natuurijk erg meritocratisch…geld? komt u maar..slijm je hard zat,lukt het wel..tuurlijk is dat overal ter wereld wel wat…maar in NL en Scandinavie het minst..deskundigheid telt,en slijmen averechts…positieve kijk op NL,he ??
  Gebaseerd op..??? helemaal niets.,maar dus waar,he..

  Reactie door eric — woensdag 24 augustus 2005 @ 15.13 uur

 43. Fraai mannetje! Krijgen wij hier weer…

  Reactie door Jeroen — donderdag 25 augustus 2005 @ 18.15 uur

 44. it’s been a long time since i so enjoyed reading posts in the net. two thumbs up! keep scrolling down for pastry cream recconsequentlyipe: http://www.vespaquest.com/2005/10/post.html , extensive methods for this

  Reactie door bryan chapman — maandag 10 oktober 2005 @ 2.25 uur

 45. Als ik de reacties zo lees dan besef ik dat een heleboel mensen niet weten hoe de wereld in elkaar steekt. Dat deze man zijn functie “gekocht” heeft is voor mij zo klaar als een klontje.

  Deze Roland Arnall maakt deel uit van de zionistische lobby. Deze man is belangrijk om Nederland binnenboord te houden voor de onrechtmatige oorlogen die Amerika nu voert tegen veel Arabische landen.

  Deze man zit er voor het belang van Israel. Dat de neoconservatieven (joodse lobby) nu de dienst uit maken in Amerika zegt mij al genoeg. Israel moet zijn veroverde gebieden in stand houden. Dit ten koste van de Palestijnen.

  Amerika wordt bestuurt door zionisten.

  Bekijk de wikipedia van deze Roland Arnall maar eens goed. Zoek dan ook naar de rol van de neoconservatieven (joodse lobby), dan wordt al een boel duidelijk.

  Reactie door Ruud — vrijdag 31 maart 2006 @ 21.10 uur

 46. virgin credit card…

  Chomsky:lookers antiseptic costuming behavioral?credit cards http://www.1click-credit-card.com/

  Trackback door virgin credit card — zondag 21 mei 2006 @ 18.31 uur