Blog for Poverty

Live8 is inmiddels al weer even geleden, maar op internet gaat de strijd om de armoede de wereld uit te helpen nog steeds door.

Blog for Poverty

Op de site kun je je eigen blog achterlaten. Het doel is om vóór 10 september (Second International Whiteband Day) zoveel mogelijk berichten en reacties los te maken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 02 september 2005 :: 10.48 uur

17 Comments

17 reacties

 1. Laten we ons eerst maar bezighouden met ons eigen landje en de puinhopen straks opruimen. Hoeveel van die bandjes zijn er trouwens wel al niet. Je kan je beide armen inmiddels er al mee volhangen!

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 2 september 2005 @ 11.59 uur

 2. Er is nog geen bandje voor tegen dit kabinet.Jammer zou me daar helemaal mee volhangen.

  Reactie door marianne — vrijdag 2 september 2005 @ 12.34 uur

 3. O nee, niet weer een armbandje…

  Lees over de valse beloftes van de G8:
  ‘Make Bullshit History’
  http://eind.punt.nl/#258684

  Reactie door Sonja — vrijdag 2 september 2005 @ 12.58 uur

 4. @ Sonja (3):

  Zullen we dan maar aan de oorringetjes beginnen? :)

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 2 september 2005 @ 13.00 uur

 5. Heb ik ook al :)
  Waarom niet meteen een goedendag?

  Reactie door Sonja — vrijdag 2 september 2005 @ 13.16 uur

 6. Ik wilde net een armbandje op de markt brengen met als tekst: “Ik ben tegen armbandjes”.
  @2 “a hole in the market”?

  Reactie door Gandalf — vrijdag 2 september 2005 @ 13.25 uur

 7. Straks lopen we allemaal met slavenbandjes.
  En gechipt met je persoonlijke gegevens. Oh ja met duimschroeven.

  Reactie door Keesje — vrijdag 2 september 2005 @ 14.22 uur

 8. Krijg er een heel prettig gevoel van dat je door zo’n bandje aan te schaffen een goede bijdrage kunt leveren aan de bestrijding van de armoede. Kan ik eindelijk zonder schuldgevoel de donaties aan goede doelen annuleren, iedereen kan nu zien dat ik correct bezig ben.

  Geld dit WITTE bandje alleen voor armoede onder het blanke deel van de bevolking?

  Reactie door hanri — vrijdag 2 september 2005 @ 18.23 uur

 9. Natuurlijk moeten we met alle macht proberen de armoede de wereld uit te krijgen, maar heel eerlijk gezegd, Jan, hebben de meeste mensen inmiddels hun buik vol van de op elkaar gestapelde narigheid hier in eigen land, dat er veel mensen zullen zijn die liever eerst hier de boel fatsoenlijk op orde willen krijgen voordat ze elders willen en kunnen gaan helpen. Dat is niet egoïstisch bedoeld, maar komt voort uit zelfbeschermingsdrang. Ik vind dat we moeten doorgaan met hulp verlenen en proberen die mensen te helpen, maar ook ik zie liever dat we eerst hier onze zaken zoveel mogelijk op orde krijgen. Als je aan het minimuminkomen zit netto (dus dat geldt ook voor middeninkomens die door omstandigheden netto soms minder overhouden dan iemand met een bijstanduiterkering) dan vreet dat energie. Het zuigt je compleet leeg, dat continu proberen te overleven, staande te blijven in dit land. Dan houd je bitter weinig energie en zin over om al te veel aan die andere mensen te denken. Ik probeer het wel, maar sluit me doorgaans af, uit zelfbescherming, omdat ik al die ellende niet goed kan verwerken. Alleen deze dagen lukt dat niet erg best, met alle ellende uit Roemenië, Portugal en de VS. Dan heb ik even geen fut meer om aan Afrika te denken. Sorry.

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 2 september 2005 @ 19.23 uur

 10. Het valt mij overigens op dat bij stellingen over armoede er minder reacties zijn dan bij stellingen over eventuele fouten/fraudes etc van een kabinetslid… Kabinet-bashen is kennelijk minder bedreigend dan over armoede nadenken?

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 2 september 2005 @ 19.24 uur

 11. Vind het over het algemeen zielig dat mensen met zulke bandjes lopen, beetje andere laten zien hoe goed ze wel niet zijn.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 2 september 2005 @ 21.02 uur

 12. @11, Evert,

  Ik heb het op een of andere manier ook wel een beetje gehad met al die bandjes.

  Het is vaak inderdaad “feelgood-charity”.

  Reactie door J3roen — vrijdag 2 september 2005 @ 22.31 uur

 13. Ik heb maar één zo’n bandje gekocht en dat is het oranje bandje. Respect 4all.

  Maar ja, hoeveel respect krijgen wij van ons kabinet. Toendertijd heeft J.P. Balkenende heel trots het eerste oranje bandje in ontvangst genomen en om zijn pols gedaan en beloofd dat hij die altijd zou dragen. Nou, zie je nu het oranje bandje nog om zijn pols zitten. Natuurlijk niet als je det televisie beelden bekijkt draagt hij het bandje voor Respect 4all helemaal nooit meer. Logisch is dat toch dat hij dat niet meer doet. Hij denkt alleen maar aan zaken doen momenteel en de kloof tussen arm en rijk in ons landje alleen maar groter maken. De gezondheidszorg gaat er al op achteruit.

  Dus ligt mijn eigen oranje bandje nu ook vergeten in de la van mijn nachtkasje als het kabinet geen respect voor ons heeft waarom zou ik dan zo’n oranje bandje nog dragen.

  Denk maar niet dat ik ooit nog eens zo’n bandje koop.

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 2 september 2005 @ 22.41 uur

 14. Er zijn al zoveel kleuren armbandjes, dat ik armen tekort kom.

  Reactie door johanna — zaterdag 3 september 2005 @ 0.11 uur

 15. Het idee dat je een mening kunt kopen vind ik al pervers. Dat meningen handelswaar worden.

  Reactie door Sonja — zaterdag 3 september 2005 @ 0.37 uur

 16. GRATIS AANGEBODEN!!! VREDE, te dragen in je hart.
  Hier moet gewoon veel meer p.r. op komen….

  Reactie door Kees — dinsdag 6 september 2005 @ 21.45 uur

 17. Net als de meeste voorgaande reacties heb ik ook een grote hekel aan dat soort bandjes. Tot nu toe heb ik één echt goed bandje gezien en die zag ik tijdens de G8 zelf. Het was niet het witte bandje met Make poverty history, gepromoot door de vriendjes van de wereldleiders, het probleem. Nee hier stond op Make capitalism history en had een rode kleur.
  Laten we nou niet opnieuw de fout maken door allemaal de popsterren achterna te lopen, zij waren het die het afraden om tijdens de G8 te gaan demonsteren in Gleneagles, terwijl wij allemaal weten dat zij het probleem zijn.

  Reactie door Wiebe — dinsdag 6 september 2005 @ 22.10 uur