De schoonste van het land

Waarom ik dit bericht plaats? Omdat Nijmegen een linkse coalitie heeft, bestaande uit de PvdA, SP en GroenLinks. En dan mag je best een beetje trots zijn wanneer deze stad de wedstrijd ‘schoonste stad van Nederland’ wint.

Waag in Nijmegen

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 04 september 2005 :: 17.26 uur

29 Comments

29 reacties

 1. Niet alleen de schoonste maar ook de leukste stad :)

  Reactie door Chase — zondag 4 september 2005 @ 17.29 uur

 2. Rotterdam wordt straks de leegste stad…

  Reactie door Kees — zondag 4 september 2005 @ 17.36 uur

 3. Het is inderdaad een leuke,gezellige,joviale en nu ook de schoonste stad van het land.

  Reactie door JE. Mulder — zondag 4 september 2005 @ 18.16 uur

 4. Had je het ook geplaatst als er een rechtse coalitie was geweest……

  Reactie door lambert — zondag 4 september 2005 @ 18.32 uur

 5. Goed voorbeeld doet goed volgen.
  Zie je wel: het kan dus allemaal wel.
  De heer Marijnissen dus i.g.v. nood, dus
  ook een potentiële candidaat voor het
  burgemeesterschap in Nijmegen.
  Soms ben ik voorspellend: even noteren dus.
  In Oss die funktie Deelen was vast nog niet
  mogelijk, maar je weet het maar nooit.
  Schoon schip ergens maken en opnieuw beginnen is altijd inspirerend.
  Initiator en inspirator gaat goed samen !!

  Reactie door Madelief — zondag 4 september 2005 @ 19.02 uur

 6. Ja, de schoonste stad. Leiden deed ook mee, wat was de bedoeling, een speeddate organiseren, een taart voor weet-ik-veel hoeveel personen, een lovers-lane, en nog meer van die onzin. Wat heeft dat te maken met de schoonste stad?

  Reactie door BJ — zondag 4 september 2005 @ 19.05 uur

 7. @6
  Op http://www.nu.nl staat dit
  “Onder meer de inzet van het gemeentebestuur en de inwoners, het zwerfafvalbeleid en het organiseren van een ‘schoon evenement’ bepaalden wie uiteindelijk de Schoonste Gemeente van Nederland 2005 zou worden.” Het ging dus niet alleen om dat televisieprogramma!

  Reactie door Brenda — zondag 4 september 2005 @ 19.42 uur

 8. Venlo is ook een keer de schoonste stad van Nederland geweest, geloof vorig jaar. Deed dit jaar ook weer mee, de stad was ondanks al haar inspanningen, zeggen ze nu niet de schoonste. En dat vindt ik terecht, want in mijn wijk is het altijd een smerige troep: hondepoep, weggesmeten afval enzovoort. Dat was dus vorig jaar net zo. Het stelt absoluut niets voor. Maak de mensen maar niets wijs. Ook niet als de hoogwaardigheids bekleders zich met de de vuist borst vooruit tikken.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — zondag 4 september 2005 @ 19.44 uur

 9. Mooi dat die stad zo schoon is, maar waarom moet er tekens voor elk ding een wedstrijd komen, zelf voor schapendrijven is er een wedstijd.

  Waarom kunnen we niet gewoon de boel schoon maken en houden en kennis over uitwisselen en gewoon genieten van de schone stad of dorp waar we leven?

  Je wordt er onderhand dood ziek van, van al die wedstrijden, maar blijkbaar zit deze wereld tegenwoordig zo in elkaar, wat een debielen wereld is het toch.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 4 september 2005 @ 21.18 uur

 10. Hulde aan Nijmegen, en eindelijk een prijs waar Den Bosch niet aan meegedaan heeft.
  Nu alleen nog iets anders ‘opschonen’ in Den Haag.

  Reactie door Ronald Hoogenboom — zondag 4 september 2005 @ 21.49 uur

 11. Nijmegen is IDD schoon. Ik woon er zelf niet, maar kom er wel erg vaak. En ik hoor ook een boel gemor over het belied om het zo schoon te krijgen. Bewoners moeten erg dure vuilniszakken kopen, die vaak maar eens per 14 (!!) dagen worden opgehaald. Die zijn voor iedereen even duur, dus een bijstandsmoeder draagt relatief gezien veel meer bij aan de schoonheid van de stad dan een single met een goedbetaalde baan. Het is misschien wel erg goed zo een prijs te winnen, maar is het uiteindelijk niet allemaal te doen om het “lekker wonen”. Als je straten mooi glimmen, maar de vuilzakken op je balkon moeten staan stinken, heb je daar erg weinig aan.

  Reactie door Bèr — maandag 5 september 2005 @ 0.01 uur

 12. Jan,

  Dat Nijmegen een goede stad is oké, maar of zij ook de schoonste is dat betwijfel ik.

  Natuurlijk het NCRV-programma “Tegen de klok” is een leuk initiatief, maar als SP’ers in Venlo waren wij toch behoorlijk sceptisch. Ook Venlo was in de race voor schoonste stad ven Nederland, maar zo schoon is Venlo niet… Zelf schreef ik een stuk in ons lokale nieuwsblad over de wijk Genooi in Venlo-Noord (http://venlo.sp.nl/2005/SPam0506.pdf), waar jij ooit zelf ook te gast bent geweest, heel lang geleden. Zo schoon is deze wijk helaas niet.

  Ik heb er alle begrip voor dat je trots bent op Nijmegen: De SP zit er in het college, maar hoe is het daar in de arbeiderswijken?

  Is het niet allemaal wat overdreven?

  Reactie door Erik Manders — maandag 5 september 2005 @ 0.54 uur

 13. De link ( nog een keer): http://venlo.sp.nl/2005/SPam0506.pdf

  Reactie door Erik Manders — maandag 5 september 2005 @ 0.55 uur

 14. Ligt tegen de duitse grens aan en die hebben ook veel schonere steden dan Nederland. Zal wel die invloed een beetje zijn.

  Maar bedenk dat de meeste troep in den Haag zit en wel in die 2e kamer en op de ministeries.

  Reactie door ReneR — maandag 5 september 2005 @ 8.09 uur

 15. ik denk dat het meer met de mentaliteit van de inwoners te maken heeft .als met een linkse coalitie .in mijn gemeente hadden de p.v.d.a. en groen links geen enkele moeite met de invoering van het corrupte !!!! diftar systeem .waardoor er in de gemeent meer vuilnis zakken groeien dan bomen !

  Reactie door texas henkie — maandag 5 september 2005 @ 9.07 uur

 16. Is het niet afschuwelijk dat we aan iets heel normaals, n.l. je houdt je eigen omgeving schoon, heel en dus een stuk veiliger, zoveel aandacht moeten besteden? Afgelopen week een jonge vrouw, een meisje bijna nog, geheel gehuld in prachtige gewaden. Echt heel mooi. Supermooi koppie erboven ook. Ze gooide op vijf meter afstand van een afvalbak een flinke plastic zak op straat. Ik heb haar aangesproken daarop. Dat gaf helemaal geen probleem. Ze was uiterst vriendelijk en goedlachts, maar oprapen en weggooien de bak, nee, dat ging ze echt niet doen. Mocht ik doen, van haar, als ik het zo storend vond. Ik heb dat dus maar gedaan, maar met zo’n mentaliteit bij zoveel mensen heb ik weinig hoop op verbetering. Ik dacht nog wel even dit:

  WAAROM OP STRAAT
  ALS ER VLAKBIJ EEN AFVALBAK STAAT???

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 5 september 2005 @ 9.11 uur

 17. 15 Texas henk

  Ook in mijn gemeente is Diftar onder leiding van VVD/CDA/PvdA en GL ingevoerd. Ook hier zie je veel troep langs de weg.

  In de Groene container moeten we nu oud papier gooien…

  Maar wat nog veel erger is is de corruptie binnen die kliek en de verwevenheid met bouwbedrijven als Koop en Geveke. Natuur omploegen en dikke villa’s ervoor in plaats.

  Reactie door ReneR — maandag 5 september 2005 @ 10.11 uur

 18. (17)klopt !het bekende corrupte beeld .in de regio eindhoven is het nog erger .de gemeentes zijn daar notabene nog de eigenaar van het afval bedrijf (cure) .de stortingkosten die de gemeentes(cure) bij haar inwoners in rekening brengt .zijn per ton het dubbele van wat ik betaal voor het storten van mijn bedrijfsafval . dit alles met medeweten van de .p.v.d.a .gl. als s.p hebben we uiteraard actie gevoerd maar het heeft niet mogen baten .helaas !ligd niet aan de s.p maar aan de gelatenheid van de inwoners .ze zijn te lui voor hun eigen bestwil .

  Reactie door texas henkie — maandag 5 september 2005 @ 12.39 uur

 19. Rood-groen is het dus…Jan SP Pvda Groen Links…zou het ook in 2007 zo zijn ?
  droom..droom..gisteren Schroder in Duitsland gezien debat met Merkel (CDU)
  had geen hoge pet op van Schroder,maar na het debat was ik van mening veranderd..wat een ervaring ..strijden dus voor Pvda en Sp en Groen Links of Christenunie..en Bert de Vries,DE..Sp-er!! Links kabinet !!!

  Reactie door eric — maandag 5 september 2005 @ 13.44 uur

 20. Zo houd je de burger bij de les.Als het maar schoon lijkt,dus geen “storend” vuil op de straat. Echter wat er door de industrie (kolencentrales)en het auto/vlieg-verkeer (diesel,kerosine)wordt uitgestoten is helaas aan het blote oog onttrokken. Om nog maar niet te spreken over de chemische troep die in wateren en grond gedumpt wordt.Of een goederentrein die een station passeert( Oss) en de mensen op het perron plotseling onwel worden.
  Of de bombardementen in Irak en Afghanistan(verrijkt uranium)ter bescherming van onze vrijheid.
  Wat een “schone schijn” en dat allemaal om de aandacht van de echte milieuverontreiniging (op wereldschaal)af te leiden.En ook de verpakkingsindustrie wast haar handen in de spreekwoordelijke onschuld.Het meeste straat/zwerfvuil komt daar nl. vandaan zoals blikjes en plastic.
  Uitgangspunt van dit schone beleid is dan ook niets anders dan de goedgelovige burger een schuldcomplex aan te praten.

  Reactie door Pontius Maximus — maandag 5 september 2005 @ 14.57 uur

 21. Was GOUDA, Pontje..,

  Verder vind ik je verbazingwekkend. Je reageert hoofdzakelijk op een rechtse manier en nu opeens merk je dat de zaak vervuilt? Mede dankzij het gegraai en snel rijk willen worden, van rechtse lieden en luiden… Is er dan toch gerechtigheid en snap je eindelijk, waarom de SP er is? Ben bang van niet.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 5 september 2005 @ 15.28 uur

 22. @21. Beste Lembeck,sinds wanneer heeft de SP.het monopolie op gerechtigheid en een claim op de enig ware en zuivere politieke partij.Jij gebruikt zeker nooit blikjes,plastic of andere verpakkingsmaterialen en je bent vast zelfvoorzienend,zonder auto en geen vakanties per vliegtuig.Is dat wat je noemt een “links” standpunt. Dan moet Nederland volgens jouw visie voor driekwart rechts zijn.
  En jouw angst dat ik niet begrijp dat de SP.er is lijkt mij gerechtvaardigd als ik dat woord uberhaupt al van jou mag gebruiken.
  Want vertel mij eens waarom de SP. zo bijzonder is.Als ik zo de bijdragen eens lees op dit log heb ik eerder de indruk dat hier meer aanhangers van Wilders en Fortuynisten zijn. Hoezo noem jij mij “rechts”.Waaruit blijkt dat.Is dat misschien omdat ik een afwijkende positie inneem en dus niet voldoe aan het voorgekauwde SP.jargon.Hoe lang is het geleden dat jullie voorman hier een lans brak voor de ondernemer,jawel jullie grootste vijand,je weet wel die lui die graaien en snel rijk willen worden.Ik adviseer je om de stellingen die hier geponeerd worden toch eens beter te gaan lezen. Misschien zul je dan ontdekken dat de scheidslijn tussen links en rechts slechts een symbolische afspiegeling van het maatschappelijk veld is.Ooit gehoord van de dialectische benadering van: these-antithese-synthese.Daaruit kun je al heel veel verklaren. Trouwens in Engeland en nog wat andere landen rijden ze nog steeds links i.p.v. rechts.
  Of zou dat ook een bewuste politieke keuze zijn?

  Reactie door Pontius Maximus — maandag 5 september 2005 @ 19.24 uur

 23. Pontius Maximus (22),

  Nee, het is geen politieke keuze dat ze in sommige landen links rijden, zoals hier staat te lezen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 5 september 2005 @ 20.12 uur

 24. Nee, jongens en meisjes, Marijnissen wordt burgemeester van Groningen. Zijn we eindelijk ook van Wouters’ suikeroom Wallage af.

  Reactie door Paul Geveke — maandag 5 september 2005 @ 22.22 uur

 25. Oei, kort lontje, Pontje?
  Ik gebruik zeker materialen die vervuilend zijn. Kan helaas moeilijk anders vandaag de dag. En nee, een auto bezit ik niet en door oogproblemen zou ik het onverantwoord vinden om nog auto te rijden. Vliegvakanties zijn er ook niet, ook vanwege de ogen. Ik rijd per trein en bus en vaar soms.
  Als je hier hele rechtse rakkers aantreft, dan weet je dat zoiets kán, omdat dit weblog nog een van de zeldzame weblogs is, waar mensen hun reacties kunnen geven. Bij Gerrit Zalm’s weblog kan dat niet en al evenmin bij het Leefbaar Rotterdam weblog. Maar ik heb begrepen, ook bij de meeste andere niet. Dus daarom zie je ook deze reacties. Als het te gortig wordt, worden reacties wel verwijderd.
  Jan heeft nog heel recent de lansen gebroken voor ondernemers. Zoek zijn weblogsvan de afgelopen maand maar na. De SP is juist vóór ondernemen, maar wel maatschappelijk ondernemen.
  En dat ze in het Verenigd Koninkrijk links rijden heeft Evert al weten uit te leggen. Zoiets groeit door de jaren heen en ik wist echt de reden daarvan niet. Vind dat ook niet interessant. Het heeft niets met links of rechts te maken in de politiek.
  Ben je inmiddels al weer wat gekalmeerd? :)

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 5 september 2005 @ 23.00 uur

 26. Bas, waarom verdwijnt mijn reactie nu weer? Snap er weer niets van.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 5 september 2005 @ 23.02 uur

 27. OFF@TOPIC!!!!!!!!!!!!!!!

  Bekijk eens de volgende link

  http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=188212

  En dan hoop ik maar weer eens, dat jullie het toch wel eindelijk nu met me eens zijn, dat nu echt die rode kaart getrokken mag worden; zoals vrolijk elke keer bovenaan sp.nl staat!

  Jan Marijnissen; wat heb je hier op te zeggen? het is toch verdomme nu echt wel tijd voor die revolutie of niet soms?

  het lijkt wel of we een bananenrepubliek zijn een of de marktwerking al is begonnen in de rechterlijke macht. Deze kutregering is niet te vertrouwen (wanneer wel) en nu de rechterlijke macht ook niet (wat ik al meerdere malen heb gezegd hier). Vooral Donner mot opzouten (Wat ik ook al meerdere malen hier gezegd heb).

  parlementaire enquete? verkiezingsgelul van de PvdA. helpt geen zak; oprotten met die handel; schoonvegen of dit land blijft verrot, zoals het altijd al was geweest.

  BAH!!!

  Dus waar blijft nu die rode kaart??

  HET IS TIJD VOOR DE REV@LUTIE

  Reactie door ReneR — dinsdag 6 september 2005 @ 8.15 uur

 28. #22 Pontius Maximus

  Je begrijpt de aanhang van de S.P. verkeerd alsook de partij zelf. De ondernemers bevinden zich helemaal niet in ons “vijandsbeeld”. Wij verlagen onszelf niet door zo te beredeneren.

  Wij vechten alleen voor een sociaal rechtvaardig ondernemerschap en dat geld ook voor de publieke sectoren. Ik zie echter dat je graag zwart-wit wenst te redeneren over de aanhang van de S.P. en de mensen van dit weblog.

  maar ook het denken van elk mens is zo uniek als zijn DNA profiel.

  Reactie door ReneR — dinsdag 6 september 2005 @ 10.09 uur

 29. Maar René, revolutie pleeg je met een visie naar de mensen toe om het beter te maken, niet om af te glijden in chaos en anarchie. Want dan komen de mensen met de centjes toch wel weer bovendrijven. Het is wel tijd voor EEN revolutie, die van de werkelijke democratie en van de menselijkheid. Geen bloedbaden a.u.b, gewoon een fluwelen revolutie van vreedzame maar zeer besliste burgers. Zet um op!

  Reactie door Kees — dinsdag 6 september 2005 @ 18.56 uur