Het stinkt hier

Netwerk en NOVA laten niet los in de zaak van het optreden van het OM en het NFI tegen de ten onrechte veroordeelde Cees B. Ik ben daar erg blij mee. Was er nog wel ‘ns kritiek op de volgzame houding van de tv-journalistiek, in deze kwestie wordt er prima werk verricht.

Steeds weer leggen ze zaken bloot, die worden toegedekt door de authoriteiten. De woorden van de OM-baas Harm Brouwer eergisteren bij NOVA komen door de nieuwe gegevens toch wel als ‘erg bijzonder’ over. OM en NFI hebben – als we Netwerk mogen geloven – overleg gehad over wat de rechter wel en niet onder ogen zou mogen krijgen. Daar is maar één kwalificatie voor: onaanvaardbaar.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 08 september 2005 :: 0.08 uur

29 Comments

29 reacties

 1. Het werd in het nieuws ook al aangegeven dat het OM en het NFI onafhankelijk van elkaar dienen te werken.Maar als Netwerk en Nova (helaas de uitzendingen niet gezien),vasthouden aan hun verklaringen ten aanzien van beide machtsblokken,dan is er toch maar een conclusie mogelijk:weg met dat OM en dat NFI, er flink de bezem door halen en Donner zijn conge geven!

  Reactie door JE. Mulder — donderdag 8 september 2005 @ 2.43 uur

 2. De volgzame houding van de radio en tv journalistiek was op z’n hoogtepunt tijdens het referendum over de EU grondwet. Er was zelfs sprake van vals spel van deze regering met gebruikmaking van enkele miljoenen ( ons geld) om daarmee hun zin – en de media te beïnvloeden – door te drijven. We weten dat het even anders uitpakte. Nu, met deze kwestie is het duidelijk dat er goede onderzoekjournalistiek is gedaan. Er zijn genoeg zaken tijdens dit kabinet waar de media zich in vast kan bijten. Het is net een schiettent met altijd prijs. De hoeveelste zaak is dit waarbij Donner zich in de kamer moet melden? Ik ben de tel kwijt.
  Een reden temeer voor Media van der Laan om aangestuurd door duistere machten binnen deze regering die “linkse” programma’s onderuit te halen.
  Netwerk en Nova hebben voorlopig mijn vertrouwen weer.
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 september 2005 @ 6.26 uur

 3. Exit Donner & co?
  Yes.
  Morge Gandalf

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 8 september 2005 @ 7.21 uur

 4. Ook ik werd verrast door het prima werk wat deze programma’s hebben geleverd. dan is er nog hoop in dit land op verandering.

  Ik ben er echter nog niet gerust op; dat de bezem erdoorheen zal gaan; gezien wat voor kliek hier de macht heeft en deze grenzeloos misbruikt.

  Ik denk dat we ook maar eens afmoeten van wat ik noem het ballen-imago; de uitzonderingspositie van de dienaren van de wet.

  het beledigen van een justitie-ambtenaar is strafbaar. Daar moeten we maar eens schrappen uit de wetgeving als daar terechte aanleiding voor is. Daar het eigen gedrag soms discutabel en buitensporig schofferend is naar de burger.

  Het opstaan voor een rechter als deze binnenkomt (alsof God de zaal inloopt); de term “edelachbare” moet verleden tijd zijn.
  De schoften in deze orde met bef; daar veeg ik mijn kont mee af. Er zijn al genoeg mensen hier in Nederland die denken dat ze heel wat meer en belangrijker zijn dan de rest. Laat de rechterlijke macht maar in gewoon spijkerbroek rechtspreken!!

  het is tijd voor de rev@lutie

  Reactie door ReneR — donderdag 8 september 2005 @ 8.12 uur

 5. En wat te denken wat een jurist per uur opstrijkt van een klant.

  Minstens 300 euro per uur…

  dat werkt klassejustitie in de hand

  Reactie door ReneR — donderdag 8 september 2005 @ 8.14 uur

 6. “We hebben fouten gemaakt, daar moeten we van leren.” Uitgesproken door O.M. baas Brouwer. Dit is typisch een uitspraak die ik wel erg veel hoor sinds dit kabinet Balkenende de lakens uitdeelt. Daarmee dek je de fouten die gemaakt zijn af en kun je tot in de eeuwigheid fouten blijven maken.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 september 2005 @ 8.29 uur

 7. ik vind dat je wel heel lief bent voor de pers jan .die advocaat van kees b had ook rechtstreeks naar de politiek kunnen gaan .bijv door jan de wit op de hoogte te stellen van zijn bevindingen . maar ja dat scoort niet zo voor het kantoor .toch ????? feit blijft dat een corrupt ministerie .een van de onderdelen is van en dictatuur .dus mensen niet lullen!!!!! bussen vullen !!!!!!

  Reactie door texas henkie — donderdag 8 september 2005 @ 8.55 uur

 8. Texas Henkie,

  Ik denk dat naar de media stappen juist wel een goede zet was. Wat, als de politiek rechtstreeks ingeschakeld was? Was Donner er dan niet wéér gewoon afgekomen met een paar keer sorry? Hadden de coalitiepartijen hem dan niet weer gewoon gesteund? Nu wordt dat voor deze partijen een stukje moeilijker, omdat we te maken hebben met een héél sterk stukje publieke opinie.

  Reactie door Arno Schotmans — donderdag 8 september 2005 @ 9.18 uur

 9. En van je @1 …@2 ……@3……
  waar in het volledig mee eens ben.

  Schoon genoeg heb ik zolangzamerhand van
  bewindslieden en overheidsfunktionarissen die in voorgevende lichaamstaal deemoedig het hoofd lijken te buigen, dienovereenkomstige uitspraken doen en vooral béterschap beloven, om ver-
  volgens ‘niét uit de zonden op te staan’
  maar hun misselijk makende handelingen en
  uitspraken gewoon vervolgen.
  “De búrgers”, worden doodziek van deze
  onoprechte Hándelingen der Overheidsapostelen, Wet, Rechtsorde,en vooral “betrouwbaarheid” aan hun schoeisel
  klevend.
  Naast alle ‘wegwerp’-artikelen schijnt er
  nu één bij gekomen: de búrger !
  Dié laten zich echt niet langer tussen de
  “houten hammen” van Den Haag drúkken !
  Dát IS niet om te láchen, ….oh nee !!!

  Reactie door Madelief — donderdag 8 september 2005 @ 9.18 uur

 10. @9
  Mooie bewoordingen Hil!
  Het wapen van Den Haag (lees de regering): de ooievaar.
  Hoog op de poten
  Dik in de veren
  En een grote bek.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 september 2005 @ 9.28 uur

 11. Maffia bestrijd je alleen met onafhankelijke rechters.

  Beste Jan, het is grote zaak dat we inderdaad onafhankelijke rechtermacht krijgen in tegenstelling tot de volgzaamheid van nu.

  Reactie door Walking Bull — donderdag 8 september 2005 @ 10.18 uur

 12. Ook Jan de Wit heeft eens onlangs nog gewezen op het feit; dat de rechters hier gewoon bijbanen mogen hebben in het bedrijfsleven en dat de persoonlijke belangen van rechters vaak verweven zijn met de rechtszaken. In het buitenland zijn er vaal andere regels; we moeten ons schamen; diep schamen voor onze eigen rechterlijke macht; ja machtsmisbruik!

  Alleen dit al moest voldoende zijn om de bezem erdoorheen te halen. Maar iedereen leek zijn schouders weer op te halen.

  Wat mot er dan nog meer gebeuren om dit zootje op te ruimen? Als men een officier van het O.M. betrapt op het bezit van kinderporno op zijn prive PC, dan wordt hij ook al door de corruptie afgedekt.

  WANNEER

  dringt het verdomme een keer door daar???

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 8 september 2005 @ 10.18 uur

 13. Ik zat er eigenlijk al op te wachten wanneer zo iets zou gebeuren, helemaal na de “politisering” van onze rechtsspraak de laatste tijd. Er hoeft maar een scheet gelaten te worden in de nederlandse samenleving en kamerleden uit een bepaalde hoek ( ik hoef hier zeker geen namen te noemen) weten bij voorbaat al welke straffen er uitgesproken moeten worden ( en zorgen daarmee weer voor politiek gewin en onrust in de samenleving, goedkoop dus!) Op deze manier is het niet verwonderlijk dat het OM zich af en toe onder druk gezet voelt. Onvergeeflijk, maar toch…… Bovendien is het misschien eens mooi tijd om onze rechters eens écht onafhankelijk te maken, d.w.z net als andere ambtenaren te verbieden om nevenfuncties te bekleden. Hoeft ook niet, ze verdienen genoeg en ik zou niet weten welke maatschappelijke meerwaarde het heeft om een rechter in een comitee van aanbeveling of jubileumcommissie of als commissaris te hebben. Afschaffen dus, kan er ook geen verwarring meer omtstaan. En wat het keihard jokken van Brouwer betreft: onze “vriend”Donner weet zich daar straks weer voortreffelijk uit te lullen en in het “landsbelang”en om het “karwei”af te maken zullen zowel Donner als het kabinet “leren van deze fout”waarna ze met de volledige steun van de coalitiefracties samen een plas doen enz enz enz…….. Ik durf er bijna een flesch genever op te zetten!!!!

  Reactie door Opa-Buiswater — donderdag 8 september 2005 @ 10.52 uur

 14. Vanmorgen werd op Radio 1 melding gemaakt dat Maikel, het jongetje dat er bij was, heel erg boos is, omdat hij een gedegen signalement had gegeven dat niet werd geaccepteerd en hij was zelfs voor leugenaar uitgemaakt. Hij is 16 jaar nu en volkomen terecht heel erg boos. Wat moet je hier nu toch mee? Dit is toch verschrikkelijk?

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 8 september 2005 @ 10.56 uur

 15. Het emailtje dat NOVA onder ogen heeft gekregen zegt genoeg.
  exit Donner en kornuiten

  Reactie door Sinne — donderdag 8 september 2005 @ 11.05 uur

 16. @15) Nu dus net een mailtje vanuit het OM
  met een ‘bekentenis’ verzonden.
  Kon zeker niet per fatsoenlijke brief
  met een ‘handtekening’ eronder.
  Wie kan er dus op deze manier weer
  onder te nemen verantwoordelijkheid
  uitdraaien, zonder aan-ziens en
  aan-schrijvens des persoons?

  We zien heel wat met 2 vingers omhoog
  “zweren” tot in de Kamer toe, waarna
  vervolgens kennelijk al snel 1 vinger
  willens en wetens geamputeerd wordt,
  die dan kennelijk na ontslag van de
  eigenaar/esse ervan ook nog zoveel
  bloedeloosheid heeft veroorzaakt, dat
  er evengoed een goed georganiseerde
  “afvloeiingsregeling” (al dan niet om-
  gezet in een niet onaardige baans-
  wisseling)weer voor in het leven werd
  geroépen.

  De ‘bekentenis’ die mogelijk bedoelt
  een stevig onderzoek te voorkomen?

  Een knaap met een frustratie opzadelen
  en het gevoel te geven een leugenaar
  te zijn?

  Die zich er ook van bewust was dat hij
  er voor de ten onrecht vastgezette
  persoon, zelf niéts aan kon veranderen
  en dus ook van slapeloze nachten werd
  voorzien?

  Schade dus ook hem in het begin van
  zijn puberteit willens en wetens te
  hebben berokkend? Alleen nog bleef hem
  vertrouwens in zijn verzorgers over?

  Zijn jaren ook verpest met mogelijk
  een trauma voor het leven betreffende
  het vertrouwen stellen in volwassenen.

  DAT OOK is ONVERGEEFLIJK EN ZEKER
  HEM ZAL RECHT GEDAAN MOETEN WORDEN,
  OMDAT HIJ HELAAS ER TOCH AL
  GETUIGE VAN WAS.

  Men heeft kennelijk onvoldoende
  rekening gehouden met het feit dat er
  althans ÉÉN ÉÉRLIJKE VÉNT ter plekke
  was, die wij nu als goedwillende
  burgers aan alle kanten moeten gaan
  beschermen tegen ondeugdelijke akties.

  Reactie door Madelief — donderdag 8 september 2005 @ 12.05 uur

 17. ja; madelief

  dat was het verhaal van maikel; destijds 11 jaar. stond ook in het ad. het is te triest voor woorden.

  ik het het al eerder gezegd: de dikste criminelen dragen een stropdas en zitten in den haag

  Reactie door ReneR — donderdag 8 september 2005 @ 12.10 uur

 18. Vraag me trouwens ook af waarom de rechterlijke macht en het OM de SGP gewoonweg niet zijn gaan verbieden zoals ook destijds de NVU overkwam.

  Daar waren de christelijke vrinden van het CDA natuurlijk op tegen…met Donner voorop.

  Reactie door ReneR — donderdag 8 september 2005 @ 12.15 uur

 19. @10 Mogelijk dat ik een plaquette of zoiets
  moet hebben zien hangen in de 2e Kamer
  toen ik er een debat, gedeeltelijk bij-
  woonde over de zorg, waarschijnlijk?
  Ook ik ben het met je eens:
  De ooievaar heeft er fysiek aardig huis
  gehouden, maar toch vooral met hulp van
  buitenaf.
  Politiek bleek het een vleugel “lamme”
  voorstelling, als ware het uitgevloerd
  na toch ogenschijnlijk veel ontspannen-
  de akties. Gekortwiekt? Waardoor?
  Lui eren, die luieren en maar wat heen
  en weer kuieren?
  Moeten we daarvoor naar den Haag om in
  de buurt van Lange Poten, op hoge poten
  nog veerkracht gaan besteden ook om ze
  te doen opvliegen, die ooievaars?
  Dat kan heel snel trouwens:
  in de handen klappen, en oeps, alles
  en iedereen krijgt vleugels, naar het
  meest nabij gelegen belastingparadijs.
  Me in de luren laten leggen, moet toch
  op zijn minst met een beetje allure !

  Reactie door Madelief — donderdag 8 september 2005 @ 12.52 uur

 20. Dit zijn geen fouten Brouwer dit is bewust de zaak verdraaien.
  De verantwoordelijke moet hier voor kei hard aan gepakt worden.
  Het OM pleegt meineed dit is het ergste op de huidige regering na wat een staat kan overkomen.
  Als het volk niet meer kan geloven in het recht dan ligt de anarchie om de hoek.
  Ik hoor de politiek niks anders als foutje, slordigheidje, wist ik veel.
  Mogen we nog wel in de EU(zou niet zo heel jammer zijn)zit er wel verschil tussen Turkije en Nederland wat betreft mensen rechten.
  We leven in een land waar bedrijven smeergeld van de belasting af mag trekken.
  Waar een minister kwaad weg loop omdat die zijn persoonlijke subsidie dreigt kwijt te raken,
  Waar regering(zie Maffia) zich vet mest met 30% loon verhoging.
  We zitten met een walgelijk propleem in Nederland.

  Reactie door Jofel — donderdag 8 september 2005 @ 14.14 uur

 21. Dit kabinet heeft een deur geopend naar een staatsgreep:
  We hebben nu nog maar één legerchef in plaats van per onderdeel één.

  Reactie door Sinne — donderdag 8 september 2005 @ 15.46 uur

 22. Viva la revolution!

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 8 september 2005 @ 18.43 uur

 23. http://www.nu.nl/news/588748/11/Donner_bezorgd_over_druk_op_Openbaar_Ministerie.html

  Check this, daar gaan we weer.

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 8 september 2005 @ 18.45 uur

 24. Maar goed ondanks alle comotie ……. denk ik niet dat we moeten vergeten dat er door dit foutje wel 4 jaar een Pedofiel achter slot en grendel heeft gezeten …… en dat er dus heelveel kinderen 4 jaar lang beschermt zijn geweest tegen zo iemand … die nu wel weer vrij is …….. maar nu zo in de belangstelling staat dat die het wel even zal vergeten weer aan kinderen te komen of toenadering te zoeken met kinderen.

  Elk nadeel heeft zijn voordeel.

  Wat niet wegneemt dat het O.M. ontiegelijk stom gehandelt heeft!

  Reactie door waiter — donderdag 8 september 2005 @ 21.39 uur

 25. Ach, ook voor dit zootje blauweboorden criminelen drie Wees Gegroetjes en de kous is er mee afgedaan…..
  Eerder lazen we toch al over Donner, de Wijkerslooth en Fernhout in de zaak de Werd: Die zaak stinkt minstens even erg als deze en er is ook niets mee/aan gedaan, terwijl alle kamerleden op de hoogte zijn gesteld…
  Even geheugen opfrissen: D, de W en F zijn door het slachtoffer, vermomd als ene H. (ex schilder, later leider van het “derde rijk”) Ook daarvan was de halve wereld op de hoogte. Niemand deed iets… Waarom dan NU wel ???
  Het OM heeft ook de belastingdienst gematst: Er werd valsheid in geschrifte gepleegd door honderden (alochtonen) onder 1 en het zelfde sofienummer en onder dezelfde naam (F.Vogelpest) kippen te laten ruimen. Ook die zaak is in de bekende doofpot gedeponeerd !
  Hoeveel procent corrupte overheidsdienaren hadden we ook al weer ? Ik vermoed bijna, dat het grootste deel daarvan bij de rechterlijke macht en het OM zit.

  Reactie door Peter — donderdag 8 september 2005 @ 23.02 uur

 26. @17) Ja, die artikelen heb ik toen wel in
  de krant gelezen hoor, daar was geen
  woord (van) Frans bij.
  Nog liever had ik in een chalêt van
  een woonwagen gewoond, verplaatsbaar
  door heel Nederland om op flinke af-
  stand van dat soort ellende te kunnen
  blijven.
  Als ik dan ménsen had willen zien,had
  ik er meteen flink veel uitgenodigd in
  een stadion of zo, hoe lijkt jou dat?

  Reactie door Madelief — vrijdag 9 september 2005 @ 3.35 uur

 27. Donner geeft de media de schuld!!
  Zo zie je maar, de boodschapper van het slechte nieuws wordt “omgebracht”.
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 9 september 2005 @ 6.42 uur

 28. Trouwens vond ik in de krant ook een menning die zeer verstandig lijkt: Mr Knoops, denk ik is de naam, pleit voor een nieuwe wetboek voor strafrecht die de officier van Justitie en de verdediging GELIJKE KANSEN geeft.

  Anders lijkt nu dat de Officier van Justitie onbegrensde macht heeft om stukken te voegen of af te sluiten van een dossier en ook onafhankelijke onderzoeken van de verdediging te dwarsbommen!

  Hoort dit nog bij een democratie?

  Reactie door Walking Bull — vrijdag 9 september 2005 @ 10.28 uur

 29. Werd er op donderdag j.l. nog bericht over de foute praktijken die het OM er op na hield en sprak minister Donner hier nog zijn zorgen over uit en zie daar, de terrorisme dreiging neemt wederom toe.
  Wanneer de neo-conservatieven in het nauw worden gedreven wakker men wederom de angst voor terrorisme aan. Een afleidingsmanoeuvre die zo langzamerhand toch wel begint op te vallen.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 9 september 2005 @ 20.43 uur