Rolling Stones

Bigger Bang

A Bigger Bang, de nieuwe cd van de Stones is uit. Bij Wout op 3FM vertelde ik maandag wat ik ervan vind.

Hier te beluisteren

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 08 september 2005 :: 12.38 uur

24 Comments

24 reacties

 1. Als altijd…Rauwe en pure rockandroll..
  Heerlijk…de Stones zijn altijd okay!
  Ben benieuwd naar nieuw album !

  Reactie door eric — donderdag 8 september 2005 @ 15.20 uur

 2. Rollende Versteende Fossielen uit de vorige eeuw.Zwaar gerimpelde Opa,s die zich nog krampachtig proberen vast te houden aan hun verweerde imago van vrije sex,drugs and rock and roll…

  Reactie door Pontius Maximus — donderdag 8 september 2005 @ 16.00 uur

 3. @ Pontius Maximus. Als er hier iemand klinkt als een fossiel dat beter kan zwijgen, ben jij dat wel

  Reactie door Barry — donderdag 8 september 2005 @ 16.46 uur

 4. @barry
  Gelijk heb je..tegenwoordig worden we namelijk dood gegooid met boy-bandjes/girlbandjes, die na 2 nummertjes in de top 40 al in het boek der grote vergetelheid geraken. Welke band houd zolang nog zoveel fans vast?? Juist!… toch de muziek…en dat heeft niets met leeftijd te maken van de bandleden, je bent zo jong en springlevend als je jezelf voelt! Ben blij voor mijn man overigens hij is namelijk een ECHTE STONES FAN.

  Reactie door pien — donderdag 8 september 2005 @ 16.59 uur

 5. Geweldige CD! Waarom de Stones trouwens niet op Live 8 waren? Ze vonden het idioot dat er in Afrika amper wat werd gedaan en irriteerden zich aan Bob Geldofs link met Blair. Kijk hier naar het interview van de BBC met Mick en Keith: http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/newsnight/4204848.stm

  Reactie door Eelco Eikenaar — donderdag 8 september 2005 @ 17.15 uur

 6. Tsja… het zou haast lijken of er tegenwoordig helemaal geen goede muziek meer wordt gemaakt maar dat is toch een misvatting. Alleen is het niet te horen via de traditionele kanalen, maar via internet is alles mogelijk en ligt er een schatkamer aan echt goeie muziek van toen en nu.Vroeger als kind vond ik de stones eng, later wel goed en nu…ach er is zoveel muziek. Zou er toch wel heen willen als ze komen hoor, met mijn grote zus die al heel lang keihard fan is :)

  Reactie door Kees — donderdag 8 september 2005 @ 18.59 uur

 7. @3,4. Sorry Barry,Pien. Waarom voelen jullie je aangesproken. Het was echt niet persoonlijk bedoeld hoor.Dat jij,Barry, me daarvoor het zwijgen wil opleggen zegt mij al genoeg over het democratisch gehalte van jouw denken.Trouwens waarom treden de Stones alleen 6x op in Nederland en nergens anders. Veel buitenlandse filosofen,dichters,politici en schrijvers geven/gaven daar al antwoord op: Nederland loopt op alle gebied zo’n 50 jaar achter…..
  Oh ja nog even dit.
  1969: The Rolling Stones huren een motorbende van de Hell’s Angels in, om de veiligheid te verzekeren tijdens een concert “Thank-You America”. Een jonge zwarte fan, Merideth Hunter, wordt vermoord door diezelfde Hell’s Angels motorbende. Door publieke woede, wordt het nummer ’Sympathy for the Devil’ voor 6 jaar geschrapt uit het Stones-programma.

  Reactie door Mollenvanger — donderdag 8 september 2005 @ 19.20 uur

 8. Niet mijn favoriete muziek maar toch mooi dat er anderen wel van kunnen genieten.

  Mooi gesprekje Jan.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 8 september 2005 @ 19.39 uur

 9. Mollenvanger aka PM: ik wil je het zwijgen niet opleggen, maar wie zulke onzin uitkraamt, kan er wel beter het zwijgen toe doen. En over onzin gesproken:

  - De Stones komen niet 6x naar NL omdat alleen wij ze nog pruimen, we zijn slechts een van de vele stapjes in een stijf uitverkochte wereldtournee

  - “Veel buitenlandse filosofen, dichters, politici en schrijvers” Noem er eens 3? Dit citaat wordt toegeschreven aan Heinrich Heine, maar het betreft een pseudo-citaat, in 1939 bedacht door de Duitse journalist Frits Kief. Ben zeer benieuwd uit wiens mond of pen je het nog meer hebt opgetekend.

  - Hunter was geen ‘jonge zwarte fan’ maar een drugsdealer die met een pistool stond te zwaaien.

  Hou je nu op? We hebben nu ons portie trollenquatsch wel weer gehad voor vandaag.

  Reactie door Barry — donderdag 8 september 2005 @ 20.45 uur

 10. of je nou fan bent of niet .als het alom geroemde amerika niet meer kan brengen als een paar oude mannetjes met een rollator IS DAT DIEP TRIEST !!!!! maar ja in het afgestompte nederland is het niet veel beter ,ik ga zondag naar ,armand, ook z,on fossiel .maar nog bere goed!! maar het blijft triest .dat we in nederland geen opvolger voor hem hebben .dus arda gerkens .geen 1,8 miljoen maar 1,8 miljard voor de popmuziek .zet hem op meid .nederland moet weer leuk worden .dus 24 september flikkeren we dit kabinet op straat .en inplaats van een zaken kabinet .zetten we er muziekanten neer .,armand, bobfosco, benny jolink , frans bauer,(voor de liefhebbers)alie b. het sympfonie orkest .die fiddeler inntaler ,kortom nieuw optimisme !!!!! 24 september omsingelen we het binnenhof !en ze komen er niet meer in .revolutie zou rener zeggen !

  Reactie door texas henkie — donderdag 8 september 2005 @ 22.01 uur

 11. @10 texas henkie

  Klinkt goed wat je zegt. Als je mij kunt verzekeren dat dan ook echt iedereen kwaad is, kom ik ook. En dan geen liedjes zingen en lachen met elkaar. Dus het moet geen gezellige happening worden, maar bedreigend voor dit kabinet. Zo wil ik het hebben. Inderdaad Rene heeft het begrepen, revolutie.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 8 september 2005 @ 22.06 uur

 12. (11)dat is wat ze willen dan zit jij en rener vast .kun je je d.n.a. afstaan .en dan weten ze echt alles van je .en zalm en jp lachen achter de champagne en de kaviaar .revolutie begint bij je zelf .ga in duscussie met vrienden,kennissen ,collegas,familie ,zodat we t.z.t massaal nederland platleggen .daar pakken we ze harder mee. geloof me ik ben niet bang .maar geweld is echt het laatste .HET VOLK HEEFT MEER VERF ! DAN HET LEGER KOGELS! staat buitenkijf dat dit kabinet .met liegende borisjes ,j.ptjes zalmpjes, communisten roepende joziasjes,(opvallend stil trouwens rond die gast)donner kebabjes, guesjes .brinkmannetjes , moet vertrekken .dus accept .tot 24 september .

  Reactie door texas henkie — donderdag 8 september 2005 @ 22.31 uur

 13. @12

  Bij deze regering kan je niet in discussie, dat moet nou toch wel duidelijk zijn. Er moet een schokeffect komen en die bereik je niet met leuzen te zingen bij dit kabinet. Je zegt zelf: Op 24 september flikkeren we dit kabinet op straat. Bij revolutie denk ik echt niet aan wapens, maar meer aan met z’n allen letterlijk die gasten van hun stoel trappen. Velen zullen het niet met mij eens zijn, maar zo denk ik er over. We zijn immers op een schandelijke mannier behandeld door deze stelletje oplichters. En dan kom ik erzelf nog aardig vanaf vergeleken met b.v. een Wao’er. Bij deze mensen moet het adrenaline toch door het lichaam spuiten.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 8 september 2005 @ 22.50 uur

 14. #10 SYSTEM OF A DAWN (lekker critisch ook)
  SIXTEEN HORSEPOWER (spiritueel)
  TOOl (..)
  Ik ken nog wel even doorgaan hoor. Laat je niet narren door 538 terreur, ga op zoek want er is zoveel goeie muziek, zelfs uit dat ‘verfoeide” amerika…

  Reactie door Kees — vrijdag 9 september 2005 @ 6.39 uur

 15. Ooit moest ik kiezen tussen Beatles en Rolling Stones. Met mijn enorme respect voor John Lennon heb ik toch liever de Rolling Stones.

  Ik heb zelf ook een heleboel opmerkingen over ze maar tegelijkertijd vind ik ze een milestone in de popmuziek geworden.

  LONG LIVE ROCK’N'ROLL!

  Reactie door Walking Bull — vrijdag 9 september 2005 @ 10.11 uur

 16. Ik snap dat kiezen helemaal niet, toen ik 14 was hield ik van ac/dc en abba…dat kon toen volgens mijn omgeving niet, maar ik had nergens last van…

  Reactie door Kees — vrijdag 9 september 2005 @ 17.28 uur

 17. (15) De Beatles waren in het begin meer Rock’N'Roll dan de Stones ooit zijn geweest. Maar ja, sinds jaar en dag wordt van alles maar Rock’N'Roll genoemd…
  Nee Frans Bauer nog net niet..:o)

  Reactie door Warrior — vrijdag 9 september 2005 @ 20.08 uur

 18. @2, Pontius Maximus,

  Ach, ach, wat zijn we weer lekker negatief.

  Mijn favoriete muziek is het ook niet, maar het is al een genot om legenden als dit gewoon door te zien blijven gaan met muziek maken.

  En wat is nou leeftijd? Jimmy Smith, de legendarische jazz organist, bracht een dijk van een cd uit op z’n 75e!

  Reactie door J3roen — vrijdag 9 september 2005 @ 20.08 uur

 19. @16 Kees, bekijk het maar als een gevoelsmatige voorkeur voor bepaalde stijl muziek, kwestie van smaak gewoon.

  Reactie door Walking Bull — zaterdag 10 september 2005 @ 17.56 uur

 20. Misschien zijn de Stones wel `the biggest bang of them all`…..
  Toen zij in mijn jonge jaren opkwamen had je het gevoel: als die lui zo´n dertig jaar zijn geworden kunnen ze toch niet meer zo blijven springen en doen, wel? Want ja, dan zat je niet zo ver van de middelbare leeftijd af en kon je niet meer zulke gekke fratsen uithalen. Wie had toen gedacht, dat zij als opa´s van meer dan zestig jaar nog zo zouden rocken? En dan niet eens nog met wandelstok of rolstoel?
  In de zestiger jaren heeft toch echt wel een bijzondere culturele revolutie plaatsgevonden. We gingen op een nieuwe manier tegen de wereld aankijken, nieuwe muziek maken, enz., en konden dat, ook al werden we ouder, BLIJVEN DOEN. Dat is echt iets nieuws in de geschiedenis.
  Dus jongelui: denk goed na voordat je de zestiger en zeventiger jaren verkettert of af wil doen als naïef, enz…..

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 10 september 2005 @ 20.02 uur

 21. The Rolling Stones, hun naam wordt straks echt actueel als ze achter de rollator moeten. Ik ben een grote liefhebber (geweest). Dat wil zeggen, bij vlagen draai ik dagelijks nog Stonesmuziek. Sinds 1978 Some Girls vind ik echter hun muziek beduidend minder van kwaliteit dan daarvoor. Emotional Rescue was leuk, mooi, maar ‘Light’, meer een stijloefening dan alles daarvoor en minder rauw. Er zijn sindsdien natuurlijk nog wel sterke nummers gemaakt, maar het gemiddelde niveau per elpee/cd is duidelijk omlaag gegaan. Nummers waar je koud van wordt, en dat telkens opnieuw als je ze hoort, maken de Stones niet meer. Hun life-cd’s van de afgelopen jaren zijn wel prachtig, met versies van Gimme Shelter en Corinna van Taj Mahal, etc…. Maar voor 1978 was echt álles een hoogtepunt. En Mick Jagger is helaas meer een entertainer geworden dan een bevlogen en geëngageerde rockmuzikant. Kortom, er zou wel wat meer agressie aan de dag gelegd kunnen worden door de Stones. Onze wereld van nu heeft een hoog Paint-it-Black gehalte. Misschien wel meer nog dan begin jaren zestig, toen ze hun inspiratie wél vonden.

  Reactie door Paul Geveke — dinsdag 13 september 2005 @ 15.07 uur

 22. Even voor de duidelijkheid dit vind ik dus de beste cd in 33 jaar dus sinds Exile on Mainstreet. Dat er mensen zijn die het oude fosielen zijn is niet echt een relevante opmerking. Dat heeft niets met de kwaliteiten van de Stones te maken maar meer met de belevings wereld van de schrijver
  Wil je een interview van Henk Westbroek en mij zien klik hier
  http://www.planet.nl/planet/show/id=74766/contentid=616805/sc=d51b3c
  Ook is daar te lezen dat Jam Marijnissen er van vindt, helaas was hij er in het filmpje niet bij

  Reactie door Wandering Spirit — woensdag 14 september 2005 @ 9.56 uur

 23. gaaf joh

  Reactie door poeh — zondag 9 oktober 2005 @ 16.14 uur

 24. Ik snap niet dat iedereen bij de verkoop binnen 28 minuten grof geld betaald voor 2 uur in die galmbak te zitten van een Arena.
  Echt gestoord.

  Reactie door Klaas — dinsdag 6 december 2005 @ 10.30 uur