Hoever kun je gaan?

Mensen vastzetten zonder aanklacht.

In Amerika is het al geen uitzondering meer. Eerder werd al bekend dat op Guantanamo Bay mensen jarenlang mogen worden vastgehouden zonder dat er een aanklacht wordt uitgesproken, laat staan dat er juridische bijstand is.

Een rechtbank in Virginia bepaalde vandaag dat Bush Amerikaanse burgers onbeperkt mag vastzetten zonder aanklacht.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 09 september 2005 :: 19.50 uur

26 Comments

26 reacties

 1. Deze week nomineerde Bush John Roberts voor de functie van chief judge for the supreme court. Deze man is net 2 maanden lid van de supreme court. Rehnquist was 34 jaar lid en slechts 19 jaar als chief judge.
  Het is de chief judge of the supreme court die gaat over een eventuele impeachment van de US president.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 10 september 2005 @ 1.55 uur

 2. deet hitler dat ook niet,op alle belangrijke plekken zijn eigen mensen planten,
  en mensen zonder aanklacht vastzetten,
  die gek moet dood geschoten worden,

  Reactie door ad — zaterdag 10 september 2005 @ 4.50 uur

 3. Hij wordt inderdaad met de dag griezeliger. Inmiddels heeft hij zoveel schijt aan de wereld dat hij in het openbaar z’n truken gaat uithalen. Brrr.

  Reactie door Renée — zaterdag 10 september 2005 @ 5.59 uur

 4. In Nederland is het nog erger gesteld met het rechtssysteem.

  daar wordt ontlastend bewijsmateriaal gewoonweg verdoezeld.

  O ja; en vergeet niet die zoekgeraakte fotorolletjes

  Reactie door ReneR — zaterdag 10 september 2005 @ 6.36 uur

 5. nu zijn het alleen de amerikanen nog!wanneer zijn wij aan de beurt ?eng landje dat amerika!

  Reactie door texas henkie — zaterdag 10 september 2005 @ 7.10 uur

 6. Intussen gaan 200 hongerstakers in Guantanamo Bay detentie hun vijfde week in. Ze zijn vastbesloten om te sterven.
  http://www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,3604,1566198,00.html

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 september 2005 @ 8.24 uur

 7. Ach, Henk, het IS hier al heel lang bezig! Ze zijn het dossier “kwijt” van die atoomspion Khan!! Dat zegt toch genoeg, zou ik denken?
  Vastzetten van je eigen machtspositie door overal stromannen neer te zetten is in feite een brevet van onvermogen en angst.
  George Bush, c.s. heeft weliswaar zwarte en gekleurde mensen in de regering en er om heen, maar in feite is hij een typische zuiderling met sympathiën misschien zelfs wel voor de Ku Klux Klan. Want hoe verklaar je anders dat het vooral arme, zwarte Amerikanen zijn die in de noodgebied pas zo laat hulp kregen? Overal elders zou men zowel mensen zijn gaan proberen te redden als lijken weghalen, vanwege het gevaar van ziektes, maar ook vanwege de menselijkheid. Onmenselijk ook, dat met de huisdieren aan hun lot overlaat. Die mogen wel creperen. Wat voor verdriet veroorzaakt dat dan weer? Niet alleen in New Orleans, maar ook in Biloxi en andere stadjes en dorpen. Hoewel daar geen echte overstroming is geweest, hebben ze wel vloedgolven over zich heen gehad en is door de wind en deze vloedgolven alles kapot. Nu nog zijn er mensen die geen hulpverlener gezien hebben. Arme mensen tellen niet mee in de VS (en hier ook steeds minder..!!!). Maar ik verdenk de lokale en federale overheid van discriminatie. Nee, de heer Bush is geen prettig heerschap.

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 10 september 2005 @ 9.22 uur

 8. Wat moet men denken van de recentelijke ontwikkelingen?

  De aanloop naar WW3?

  Reactie door Johan Smeets — zaterdag 10 september 2005 @ 9.48 uur

 9. Zo gauw er een onderzoeksjournalist op het spoor komt van zaken,die het daglicht niet kunnen verdragen,weet de Overheid er een andere invulling aan te geven. En wel op zo,n manier dat de onderzoeksjournalist niet als waarheidsvinder maar als leugenaar te boek komt te staan.

  Reactie door JE. Mulder — zaterdag 10 september 2005 @ 9.52 uur

 10. Ik zeg er maar niks over, want dan haal ik me weer, voor anti-amerikaans uitgemaakt, een zooi rotte vis op de nek.
  Want voor je het weet wordt je in Nederland
  zonder aanklacht opgepakt en door Donner uitgeleverd aan de Republikeinen omdat je je `ondankbaar’ hebt uitgelaten over onze bondgenoot.
  (Geef mij maar Frankrijk)

  Reactie door C.Tilyx — zaterdag 10 september 2005 @ 10.20 uur

 11. Zo gauw er een onderzoeksjournalist op het spoor komt van zaken,die het daglicht niet kunnen verdragen,weet de Overheid er een andere invulling aan te geven. En wel op zo,n manier dat de onderzoeksjournalist niet als waarheidsvinder maar als leugenaar te boek komt te staan.

  Reactie van JE. Mulder — zaterdag 10 september 2005 @ 9.52

  ach jah de media is toch in handen van de overheid?! net als in iraq daar werden gevangen mishandeld en de media wist het al maar het kwam toen niet uit.
  ook met 911 paar maanden later wisten al dirverse media’s dat het verhaal niet klopte maarjah het kwam toen niet uit, en nou met katrina gaat ook een beetje 911 weer een beetje naar boven.

  Reactie door Jeroen — zaterdag 10 september 2005 @ 10.37 uur

 12. @10

  Dat zou jammer zijn, Tilyx, als jij je ongezouten kritiek voor je gaat houden, want ik lees die graag. En wat Donner betreft, die is de eerste die opgepakt zou moeten worden voor het steunen van -amerikaanse- terroristen.

  Vreselijk en haast onbegrijpelijk dat de Amerikaanse bevolking niets doet aan het feit dat er mensen in Guantanamo Bay als beesten worden behandeld. Het hele idee dat je mensen zonder aanklacht onbeperkt vast mag houden….. fascistisch.

  Reactie door Piet — zaterdag 10 september 2005 @ 11.48 uur

 13. Ik vind het erg!
  Maar dat wij aanhang geven aan de toekomstige Bush *Hitler*!!! vind ik helemaal erg!
  als iemand die regering kapot knalt zal een heel hoop levens besparen.

  Reactie door Jeroen — zaterdag 10 september 2005 @ 12.18 uur

 14. Op verscheidene Amerikaanse weblogs en sites wordt al maanden gewaarschuwd voor een steeds verder groeiende militaire staat van beleg in het land. Ook wordt gesproken over een “Hitler-like-state-of-mind” van Dick Cheney, die hoe dan ook een directe aanleiding zoekt om Iran aan te kunnen vallen.

  Volkomen over the top was een ontruiming door zwaarbewapende politie en leger van een legaal housefeest in Utah, onlangs, waarbij overdreven veel geweld werd gebruikt tegen jonge tieners

  Een opvangcentrum voor slachtoffers uit New Orleans wordt aangeduid als een gevangenenkamp (zie http://www.abovetopsecret.com/forum/fema.html)

  Berichtgeving en foto’s uit het rampgebied worden waar mogelijk tegengehouden door de FEMA. Hulpverlening door derden werd tegengehouden vlak na de ramp.

  Al is maar de helft waar van het bovenstaande, dan is er duidelijk iets heel erg mis aan het gaan in het land van de ongewenste mogelijkheden…ons grote voorbeeld.

  Reactie door Johnito — zaterdag 10 september 2005 @ 13.54 uur

 15. jah ik heb ook dat clipje gezien van Utah.
  Gewoon te belachelijk voor woorden!
  Zijn ze meschien aan het voorbereiden voor nog een aanslag?! zo dat ze nog meer de vrijheden van de burgers kunnen beperken en een oorlog kunnen beginnen en zo te kijken hoe de Utah tieners die speelde voor burgers – hoe die reageerde als dat klopt dan zou er over een tijdje een grote aanslag komen zodat ze iemand de schuld kunnen geven en de vrijheden kunnen beperken en dan houd iedereen weer van bush

  Reactie door Jeroen — zaterdag 10 september 2005 @ 15.06 uur

 16. Het kritieke punt is gebeurdt.

  Mijn gevoelsmatige weegschaal voor Amerika en Bush (wat onderhand op het midden lag) is de negatieve kant neer gevallen.

  Voelde ik me al behoorlijk genaaid door de verkondinging van de zgn massavernietigingswapens in Irak die nooit zijn gevonden, waar ik in beginne toch overtuigd van was, heeft de rest wat Bush en zijn handlangers hebben uitgevoerd me behoorlijk pissed gemaakt.

  Maar toch Bush is niet America en mij blijkt dat er een grote groep amerikanenen tegen Bush is.

  Nogmaals Bush is niet Amerika.

  “This is not America”
  ¨David Bowie¨

  Reactie door rommel — zaterdag 10 september 2005 @ 16.34 uur

 17. @10
  Beste Tilyx,
  Ik zou zeggen haal je gram mijn zegen heb je maar ontzie de burgers een beetje ze kennen het ook niet echt meer helpen.

  Reactie door rommel — zaterdag 10 september 2005 @ 16.37 uur

 18. We denken al te vaak dat onze vrijheid vanzelfsprekend is, terwijl de geschiedenis herhaalt zich steed onder een net iets andere vorm, maar in wezen toch hetzelfde.

  Onze beschaving is vlinterdun en zeer kwetsbaar en de waarborg voor het voortbestaan is o.a. de rechtstaat die de rechten en vrijheden van de mensen beschermt.

  Zodra dit bescherming weggevallen is is dan ook onze democratie weg, de vrijheid weg en in de opengelaten ruimte komt de barbaarij pronken.

  Reactie door Walking Bull — zaterdag 10 september 2005 @ 18.09 uur

 19. Jan,

  Helaas ‘niets bijzonders’. In zekere zin kan je de VS als een wetteloos land zien.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — zaterdag 10 september 2005 @ 18.52 uur

 20. De betrokken rechter—voorzitter is dus in de running voor een post in het Hooggerechtshof. Hij wilde dus even in een goed blaadje komen bij de Bush—kliek. Kan het cynischer?
  Deze uitspraak is duidelijk een verkrachting van fundamentele rechtsbeginselen. De VS begint al aardig op een nazi—staat te lijken…..

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 10 september 2005 @ 19.27 uur

 21. Weg rechtstaat…

  Reactie door Farshad — zaterdag 10 september 2005 @ 20.48 uur

 22. Beste Rommel 17, zo mag ik je horen,
  de Amerikaanse burgers kunnen moeilijk
  aan andere info komen dan dat wat hun schotel & kabel kan oppikken.

  Groet,

  Reactie door C.Tilyx — zaterdag 10 september 2005 @ 22.32 uur

 23. Ja en het vervelende is dat de meeste amerikaanse burgers vanwege slechte scholen etc behalve amerikaans geen andere talen machtig zijn, zij kunnen dus niet aan andere informatie komen en al zeker niet als ze geen internet voorhanden hebben of een schotel antenne enz.
  Amerika is geen democratie, het is een bedrijf, dat gerund wordt door een stel gevaarijke gekken.

  Reactie door Guusje — zondag 11 september 2005 @ 12.40 uur

 24. @ 22 “de Amerikaanse burgers kunnen moeilijk
  aan andere info komen dan dat wat hun schotel & kabel kan oppikken.”

  Sinds wanneer is de VS een achterlijk ontwikkelingsland?

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 13.35 uur

 25. @Sonja 23: herstel, ik bedoel natuurlijk kabel-tv, want dat is grotendeels
  in handen van Bush-gezinde bedrijven en bepaalt daarmee de kleur van het programma-aanbod. Schotelontvangst valt uiteraard inderdaad nog niet te sturen, zelfs niet door de US-regering.
  Overigens laten de beelden uit New Orleans zien dat een vergelijking met een 3e wereldland niet misplaatst is, in de regio dan.

  Reactie door C.Tilyx — zondag 11 september 2005 @ 14.13 uur

 26. Okee C.Tilyx. Het is waar van die media: CNN, FoxNews, etc. Maar ik durf te zweren dat minstens de helft van de Amerikanen royaal gebruik maken van het internet, en dat schept hoop.

  “America is a mistake, a gigantic mistake.” S. Freud

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 22.10 uur