Beloften

Wat doe je als er heftige kritiek is op je reactie na een ramp en de publieke opinie zich tegen je keert?

“We zullen de nagedachtenis eren van diegenen die we hebben verloren, we zullen de slachtoffers van Katrina steunen, en we zullen de kust aan de Golf levendiger maken dan ooit”,

Beloften doen kan iedereen, geld geven ook. Maar dat maakt je nog geen goede president.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 11 september 2005 :: 11.59 uur

57 Comments

57 reacties

 1. Off topic.

  Cda en Donner in peiling achteruit.
  Cda levert de drie verworven zetels weer in. Thank you God, Thank you.
  Bron: http://WWW.planet.nl

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zondag 11 september 2005 @ 12.06 uur

 2. Dat is politiek. Vele beloften maken, maar uiteindelijk niks doen. Dat is niet alleen in Amerika, maar overal ter wereld! Het is even de plicht hé, om dat even tegen de burger te zeggen.

  Reactie door ACCEPT — zondag 11 september 2005 @ 12.14 uur

 3. Ook de SP doet dat.

  Reactie door hac — zondag 11 september 2005 @ 12.25 uur

 4. Door het maken van een enorm Disney pretpark;

  Waterworld.

  Reactie door Liberaal-Socialist — zondag 11 september 2005 @ 12.26 uur

 5. Toch opvallend dat na de berichten over ontevreden burgers Brown aan de kant werd geschoven, aaaaaah we hebben de schuldige gevonden en het was niet Bush zelf, hoera !

  Reactie door Guusje — zondag 11 september 2005 @ 12.26 uur

 6. De Amerikaanse “democratie” is nooit als democratie opgezet. De grondwet werd geschreven voor en door rijke blanke mannen, die als enigen stemrecht kregen. De oorspronkelijke bewoners, de Indianen, voor zover ze de genocide hadden overleefd, kregen geen burgerrechten. Slavernij was van het grootste economische belang, maar ook slaven kregen geen rechten. Amerika is niet groot geworden door “hard werken” en “aanpakken”. Amerika is groot geworden met een zweep in de hand.

  Een populaire mythe is dat grootindustriëlen rijk zijn geworden door hard werk en doorzettingsvermogen. Maar dat was toen niet, en nu nog zelden. Arbeiders werken heel hard, langere uren, twee baantjes, maar worden nooit rijk. De lonen worden steeds lager, terwijl de productiviteit stijgt: ra ra? Bij Wall Mart zit je onder de 7 dollar per uur en ben je niet verzekerd. Echter de winst van Wall Mart is obsceen.

  Belastingvoordelen zijn er alleen voor de rijken. Dat is allemaal wel legaal, maar het valt ethisch en moreel op geen enkele grond goed te praten. De ‘Amerikaanse Droom’ is gebaseerd op een klassesysteem, en niet op ‘justice for all’, gelijke rechten en democratie. En ook niet op vrede daar het oorlogzuchtige land non-stop in oorlog is elders in de wereld vanaf Korea.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 12.39 uur

 7. We zullen de slachtoffers van Katrina steunen?
  Betekend steunen dat de slachtoffers 6,5 uur moeten wachten op food-stamps? Betekend steunen dat ze om bij die food-stamps te komen eerst een paar mijl moeten lopen?
  Betekend steunen dat ze een grote groep Balckwater Mercenaries volledig bewapend daar laten rondlopen? Licence to Kill.
  Big brother America is veranderd in een dwerg zonder hersenen. Kan het logistic nog dommer? Laat staan of dit alles humaan is. Steunen in de ogen van de Bush administration betekend iets heel anders dan wat wij daar onder verstaan.

  Reactie door tamiem — zondag 11 september 2005 @ 12.41 uur

 8. Mooi verwoord Sonja

  Reactie door tamiem — zondag 11 september 2005 @ 12.52 uur

 9. Er is in Amerika door Katrina een ongekende hoeveelheid leed uitgestort over een enorme sociale onderlaag die niet over mogelijkheden beschikte om tijdig weg te komen. En op het weblog van Jan Marijnissen, die trouwe frontman van de sociale onderlaag, wordt nu pas het tweede bericht over deze ramp geplaatst. En nog wel met enkel als doel om vraagtekens te zetten bij de manier waarop Bush heeft gehandeld… Geen woord over het lot van die de arme mensen aldaar en hoe we ze zouden kunnen helpen.

  Terugkijken op wat er mis ging kan achteraf, nu moet er aandacht zijn voor de slachtoffers! Laten we ons daar nu met z’n allen op richten. Jan en al je navolgers, laat je niet langer verblinden door je afschuw jegens Bush en heb oog voor de slachtoffers. Zij verdienen onze betrokkenheid. Woede kan later altijd nog, mededogen moet nu!

  Reactie door Koos Werkeloos — zondag 11 september 2005 @ 13.06 uur

 10. Ik zie dat je de behoefte voelt om niet langer werkeloos toe te kijken. Het is een drame en het is een schande. Maar als America niet in staat is om zijn eigen bewoners te helpen wie kan dat dan wel? “Stay out of the drame” zou ik willen zeggen. De Amerikanen hebben hun eigen lessen nu te leren. Het enige wat we moeten doen is onze woede en verontwaardiging laten spreken.

  Reactie door tamiem — zondag 11 september 2005 @ 13.21 uur

 11. De hele wereld loopt over van mededogen Koos Werkeloos, meer mededogen kan er niet meer bestaan. Overigens is gisteren weer een Duits vliegtuig met hulpgoederen teruggestuurd, omdat het ‘even niet goed uitkwam’.

  Waar je de slachtoffers écht mee helpt, en ook alle andere onderdrukte en uitgebuite bevolkingsgroepen in Amerika, is de dictatuur van de klasseongelijkheid ontmaskeren, openbaren en berechten.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 13.28 uur

 12. hac (3),

  Wat bedoel je precies? Jouw korte zinnentje
  kan je op verschillende manieren lezen, zou je kunnen uitleggen wat je precies bedoeld?
  Alvast bedankt.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 11 september 2005 @ 13.32 uur

 13. A German air force transport plane loaded with 15 tons worth of German MRE’s (meals-ready-to-eat) earmarked for flood victims in New Orleans was refused entry into the United States last week according to Der Spiegel news magazine.

  Ha Sonja, je bent me net voor.

  Reactie door tamiem — zondag 11 september 2005 @ 13.38 uur

 14. Het grootste probleem is niet het gebrek aan hulp, maar het gebrek aan mededogen dat hier leeft. Er wodt gefoeterd op het grote Amerika, meer je vergeet het kleine individu.

  Sonja, om het door mij aangeduide gebrek aan mededogen voor het individu te weerleggen verval je weer op het schelden op Amerika als geheel. En dat is nu juist de oorzaak van het door mij gemaakte punt. Nogmaals: laat je niet langer verblinden!

  Reactie door Koos Werkeloos — zondag 11 september 2005 @ 13.58 uur

 15. Ik voel wel mededogen voor het inividu. Geen twijfel daarover. Maar niet alleen voor de individuele slachtoffers maar voor elke Amerikaan die volgend jaar willens en wetens toch weer voor Bush stemt.

  Reactie door tamiem — zondag 11 september 2005 @ 14.08 uur

 16. Misschien maakt deze ramp de Amerikanen goed wakker, en beseffen ze dat Bush een president van niks is. Maar ik vrees…

  Reactie door Karin — zondag 11 september 2005 @ 14.23 uur

 17. Koos Werkeloos, het ligt echt niet aan de onbereidwilligheid van Europeanen/Nederlanders om de slachtoffers te helpen. En al helemaal niet aan gebrek aan mededogen.

  Behalve mensen, zijn ook duizenden huisdieren door toedoen van de US government in meer grotere nood dan ze al waren door Katrina. Mensen worden gedwongen (at gunpoint – een stuk of 12 M-16 geweren ofzo) hun huisdieren achter te laten en dat betekent onherroepelijk een langzame dood voor die dieren.

  Alle dierenbeschermings organisaties, de HSUS, SPCA, IFAW en duizenden locale vrijwilligers willen alles op alles zetten om zoveel mogelijk dieren te evacueren, maar worden tegengewerkt door de US Military.

  Hetzelfde geldt voor mensen die alles in het werk stellen om de getroffenen te helpen. Ze willen wel, maar worden eenvoudig dwars gezeten door o.a. FEMA. Het Rode Kruis mocht zelfs de eerste dagen de stad niet in. Er staan al een week lang vliegtuigen met hulpgoederen klaar in heel Europa, wachtend op toestemming om te mogen helpen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Ik krijg dagelijks emails binnen van Amerikanen die woest zijn op Bush & co en dat laten horen ook. Mededogen is solidariteit en het beste wat we kunnen doen is dit grote onrecht aan de kaak te stellen.

  Reactie door Margreet — zondag 11 september 2005 @ 14.33 uur

 18. `Wat doe je als er heftige kritiek is op je reactie na een ramp en de publieke opinie zich tegen je keert?’
  Antwoord: De aandacht afleiden en ergens anders in het land een incidentje veroorzaken, of misschien weer een filmpje uitzenden met een nieuw `dreigement’ van de heer Bin Laden.
  Het komt vast weer goed met dat vertrouwen, alleen bij zwarte Amerikanen niet, sommigen geloven zelfs, zo las ik vandaag in de Volkskrant, dat bepaalde dijken in N.O zouden zijn doorgestoken om
  laaggelegen wijken van rijke blanken te sparen.
  Het enige huis waar zwarten gratis recht op
  mogen hebben, blijft voorlopig het veelbezongen `House of the Rising Sun’, ja, dat huis in New Orleans waar men
  `a ball & a chain’ draagt.

  Reactie door C.Tilyx — zondag 11 september 2005 @ 15.16 uur

 19. Hoe kom je op dat idee, Koos, dat er geen mededogen zou zijn in Europa voor al die arme mensen die alles kwijt zijn, tot aan hun liefste huisdier(en) aan toe? Er is een enorm meeleven met die mensen, alleen we kunnen niets anders doen dan proberen te bidden en te hopen dat er hulp komt. Zelfs CNN wordt cynischer over deze regering. Na 9/11 was er een enorme hoeveelheid hulp vanuit het hele noordelijke continent en nu komt er maar mondjesmaat hulp. Buitenlandse hulp wordt geweigerd. Iran heeft hulp aangeboden en dat is geweigerd. Het had wellicht de onderlinge verstandhouding wat kunnen verbeteren. Na BAM een paar jaar geleden waren er wel Amerikanen die daar hielpen, en mensen zeiden toen dat ze wel van die zogenaamd “ongelovige honden” hulp kregen, maar niet van hun eigen regering. Op de BBC vertelde een journaliste dat je bij zulke rampen nooit aan afgevaardigden van de eigen regering moet gaan vragen om informatie, want hun eerste reactie is: ga je negatief over ons schrijven? Dan kunnen we niets doen.
  Hetzelfde is hier aan de hand. De mensen onderling helpen wel. Maar zodra het van bovenaf moet komen gaat het te traag. Bovendien werk je minder hard voor armen dan voor rijke zakenlui, nietwaar? En ja, zelfs toeristen vertellen over gruwelijkheden van de politie en het leger daar. De Amerikaanse overheid heeft van een rampgebied een oorlogszone gemaakt! En in een oorlogszone is het mogelijk dat je lijken laat dobberen, nog meer ziekten verspreidend en huisdieren laat creperen, omdat ze van het vuile water drinken, omdat je opdracht is: alleen levende mensen eruit halen. En ook voor de Amerikaanse militairen, zwaar bewapend en bereid om te doden, geldt maar één ding:”Befehl ist Befehl!!”
  Maar, Koos, ook in de VS zelf is groot meeleven en men probeert te doen wat men kan. Verder kan het als een wonder gezien worden dat de mariniers van het Nederlandse fregat bij Biloxi daar gewoon aan land mag in uniform en mag helpen. Want inderdaad: Zweedse en Duitse, maar ik dacht ook Luxemburgse vliegtuigen vol hulpgoederen moegn het land niet in! Dan kan mededogen, zoals jij dat noemt, te over hebben, maar je kan er niks mee, omdat de Amerikaanse overheid je tegenhoudt en zo kom je het circeltje rond terug bij de overheid = de Bush regering.
  De enige bestuurder van wie ik denk dat hij zich stinkende best heeft gedaan is burgemeester Nagin van New Orleans.
  Voor de ramp is gewaarschuwd. Zelfs vier dagen voordat Katrina “landfall” maakte is gewaarschuwd. Maar er is niets mee gedaan.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 11 september 2005 @ 15.22 uur

 20. @ sonja,

  Helemaal mee eens.
  In een liedje van Het Goede Goel: Belgie, omschrijven ze ‘amerika’ treffend.

  “en wat Amerika betreft, dat land bestaat niet echt..”

  Reactie door alexander — zondag 11 september 2005 @ 15.28 uur

 21. .In New Orleans is met veel inzet van het leger nog net een volks oproer de kop ingedrukt.
  Amerika staat op ontploffen.
  Elke natuur ramp wordt nu een ramp voor Bush.
  De zelf vernietiging is begonnen.
  Bin Laden hoeft niks meer te doen kan rustig toe kijken hoe deze zeep bel zich zelf op blaast.

  Reactie door Jofel — zondag 11 september 2005 @ 15.59 uur

 22. Er hangt weer ‘strange fruit’ aan de wortels van omgewaaide pecanbomen…

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 16.08 uur

 23. #12

  “Dat is politiek. Vele beloften maken, maar uiteindelijk niks doen. Dat is niet alleen in Amerika, maar overal ter wereld! Het is even de plicht hé, om dat even tegen de burger te zeggen.”

  Overal ter wereld, dus ook in Nederland, dus ook de SP.
  Simpel, denk je nu werkelijk dat wanneer de links georienteerde partijen hier in Nederland aan de ‘macht’ komen ze alles terugdraaien wat in hun (onze) ogen verkeerd is ??

  Dus tot die tijd werpen ze wat stellingen in de lucht die het goed doen (populistisch, zullen we maar zeggen) maar als het zover is dan wordt het : “dit is de erfenis van het vorige kabinet, afspraken kunnen niet teruggedraaid worden, juridisch blablablabla” enz enz.

  Reactie door hac — zondag 11 september 2005 @ 16.28 uur

 24. Stel je nou eens voor. Probeer het: stel dat 50% van alle Surinamers & Antillianen hier moeten leven op Derde Wereld niveau (zoals de zwarte bevolking in Amerika), wie pikt dat? Wie zou dát goedpraten? Ik weet zeker dat zelfs een Wilders dat niet zou pikken.
  Maar in Amerika pikt men dat wel. Decennia lang. En dat geeft goed weer hoe Amerikanen staan tegenover hun zwarte landgenoot. Voor mij is dat zo klaar als een klontje. En dat heeft Katrina nu aan de hele wereld laten zien.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 16.58 uur

 25. Sonja, wat een baarlijke nonsens, “de zwarte bevolking” maakt onderdeel uit van alle niveaus in de Amerikaanse samenleving tot aan de regering toe. Feit is nu eenmaal dat dit soort rampen de armen en afhankelijken het hardst treft. Geen krokodillen tranen !

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 17.04 uur

 26. Prachtig hoe Bush door de mand valt!!

  Reactie door Lucide — zondag 11 september 2005 @ 17.12 uur

 27. 2 weken geen nieuws gevolgd, maar lekker door frankrijk gereist. Terug in Kikkerland gelijk weer files.

  en het nieuws rolt weer over je heen.

  O, wat heerlijk was dat de ruimte, ruime wegen, het weer het heerlijke landschap, schilderachtige dorpjes enz. enz. en ik ben alweer alleen maar leuke joviale heerlijke hartelijke fransen tegen gekomen.

  Terug in eigenland en mijn neus zit weer dicht, de wegen overvol zelfs op zondag files en dan mis je die eindeloze landschappen waar je af een toe een verdwaald huisje ziet.

  Heerlijk was dat!

  Hebben Harry Potter en zijn tovergevolg nog wat uitgehaald?

  Reactie door e.krul — zondag 11 september 2005 @ 17.15 uur

 28. Suicide is painless, Mr. Bush

  Reactie door Johan Smeets — zondag 11 september 2005 @ 17.30 uur

 29. Ja Krul, ik ook, 3 weken Frankrijk, waar
  het bedrog van tourwinnaar Lance Armstrong met nuances in de kranten te lezen was, maar hier… niks.
  Vreemd!

  Reactie door C.Tilyx — zondag 11 september 2005 @ 17.42 uur

 30. Meneer Don,

  In New Orlenas bestond de bevolking die te arm was om van te voren te evacuersen voor 95% uit zwarten. Je kunt overal lezen dat de weinige blanken die te arm waren om te evacueren opeens ontdekten dat ze zich in de Super Dome tussen een nagenoeg volledig zwarte bevolking bevonden.

  Er zijn inderdaad enkele zwarten in wat hogere posities terecht gekomen, maar het overgrote deel van de zwarten behoort tot de arme bevolking tegen naar ik schat slechts 10% vann de blanke bevolking die tot de armen behoren.

  De discrminatie op basis van huidskleur werkt nog steeds hard door in de Amerikaanse samenleving.

  Reactie door Drob — zondag 11 september 2005 @ 18.17 uur

 31. ach…Jan….je moet gewoon de media de schuld geven en verder gewoon doen of je neus bloedt.
  Is Godverdonner eigenlijk een vloek????

  Reactie door Henk — zondag 11 september 2005 @ 18.25 uur

 32. Je kunt het verhaal ook schrijven over het Nederlandse kabinet, alleen de ramp ontbreekt nog…

  Verder off-topic:
  Kwam gisteren in Ermelo (bij de Hippiade) Gerda Verburg tegen bij een van haar nevenfuncties, bestuurswerk voor de KNHS.
  Daar zag ik ook Sander Marijnissen (2e ZII), toevallig familie?

  http://members.lycos.nl/mirellakasper/Mary@NK’05/Sander%20Marijnissen%201.jpg

  Reactie door Mirella — zondag 11 september 2005 @ 18.45 uur

 33. hmmmz… de link loopt blijkbaar niet goed door ofzo… De foto staat ook wel op m’n weblog! 8)

  Reactie door Mirella — zondag 11 september 2005 @ 18.49 uur

 34. @18 Reactie van C.Tilyx

  Ja dat is snel.

  VS bedreigd met niet-conventionele wapens

  Gepubliceerd op zondag 11 september 2005

  Een groepering die zich verzet tegen het door de Verenigde Staten ingestelde regime in Irak heeft via internet met chemische of biologische wapens gedreigd.
  De groep noemde zich het Leger van de Zegevierende Gemeenschap (Djaïsh al-Taifa al Mansoura). De leden zeiden zondag in een boodschap op internet zelf ontwikkelde niet-conventionele wapens in te zetten tegen de bezettingstroepen in Bagdad wanneer het Amerikaanse offensief in het noordwestelijke Tal Afar niet binnen 24 uur stopt.

  Reactie door Jofel — zondag 11 september 2005 @ 19.04 uur

 35. Videoband
  Een Amerikaanse islamiet die tot dit netwerk zou behoren, Adam Gadahn, heeft naar het zich laat aanzien op een videoband gedreigd met aanslagen in Los Angeles en Melbourne.

  Dit stukje was ik vergeten

  De Amerikaanse omroep ABC toonde een man die sterke gelijkenis met Gadahn vertoonde op een video-opname. Die was op het kantoor van ABC in Pakistan bezorgd. Gadahn dreigde dat na Londen en Madrid nu Los Angeles en Melbourne aan de beurt waren.

  Reactie door Jofel — zondag 11 september 2005 @ 19.06 uur

 36. In Amerika leven er nu 37 miljoen mensen onder de armoedegrens (weer 1.1 miljoen meer dan vorig jaar). 45.8 miljoen Amerikanen hebben geen ziektekostenverzekering. Een derde daarvan had medische hulp nodig maar heeft het niet kunnen betalen. Onder Clinton was de laatste daling te zien in de armoede. Sindsdien is het alleen maar gestegen. De VS is het enige rijke land ter wereld zonder nationale ziektekostenverzekering.

  Het laagst gemiddelde inkomen hadden zwarte Amerikanen. Het zuiden is de armste regio, en het rijkst het noordoosten en westen. In Louisiana, Mississippi en New Mexico wonen de meeste arme mensen.

  Een recent rapport van de VN over armoede in Amerika stelt dat delen van het land net zo arm zijn als landen in de Derde wereld. De kindersterfte is nu gelijk met die van Maleisië. En zwarte kinderen hebben 2x meer kans om te sterven dan blanke kinderen. Een halve eeuw lang nam de kindersterfte af. Sinds 2000 neemt het voor het eerst weer toe.

  Hulp aan Katrina slachtoffers: 51.8 miljard dollar.
  ‘Hulp’ aan Irak: 9 miljard dollar. PER MAAND!

  Het VN rapport is buitengewoon uitgesproken: de VS heeft “an overdeveloped military strategy and an under-developed strategy for human security”. Reactie van de regering: dit is het laatste stukje, volgend jaar wordt het beter. Straks het zoet dus… die kennen we al ja.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 20.37 uur

 37. Sonja, je haalt Clinton aan, maar deze heeft verklaard dat jij Irak ook had aangevallen. Die had dus hetzelfde probleem gekregen. Maar ik begrijp dat ook dit weer de schuld van Bush is. Wat 1 man toch allemaal voor elkaar kan krijgen.

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 20.41 uur

 38. hij natuurlijk, jij niet

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 20.41 uur

 39. Bush heeft overigens wel degelijk een intensief en nuttig bezoek gebracht aan New Orleans

  http://politicalhumor.about.com/library/images/blbushfishingvacation.htm

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 20.53 uur

 40. Gebed op zondag elf september

  God, ik hoop dat ge Bush miskent,
  wij zijn slechts mensen, wat hij is
  weet Gij alleen…
  Mijn Heer in den Hoge:
  Verklaar mij zijn mislukte leiderschap
  in het land dat u altijd zegent,
  velos ons van neocondomheid
  en troost mijn simpel gemoed.

  Reactie door C.Tilyx — zondag 11 september 2005 @ 21.02 uur

 41. Als je dan toch aan het bidden ben Tilyx pak die dan even mee.

  Gebed op zondag elf september

  God, ik hoop dat ge Balkenende miskent,
  wij zijn slechts mensen, wat hij is
  weet Gij alleen…
  Mijn Heer in den Hoge:
  Verklaar mij zijn mislukte leiderschap
  in het land dat u altijd zegent,
  velos ons van neocondomheid
  en troost mijn simpel gemoed.

  Reactie van C.Tilyx — zondag 11 september 2005 @

  Reactie door Jofel — zondag 11 september 2005 @ 21.08 uur

 42. Don, mij ontgaat even het verband tussen armoedecijfers ten tijde van Clinton en de inval in Irak.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 21.35 uur

 43. 42 Sonja)

  “Hulp aan Katrina slachtoffers: 51.8 miljard dollar.
  ‘Hulp’ aan Irak: 9 miljard dollar. PER MAAND!”

  Je legt zelf een verband tussen armoedecijfers en Irak

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 21.52 uur

 44. En wat heeft dat met Clinton te maken?

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 21.55 uur

 45. Eerst zien, dan geloven. Bush is nog wel een tijdje president, en dan merken we vanzelf wel of de slachtoffers van Katrina een nieuw begin krijgen of dat ze wegzakken in de stront.

  Reactie door Daniël O. — zondag 11 september 2005 @ 22.25 uur

 46. 28: Johan – Suicide is Painless
  It bring’s on many changes….

  And it does. It should, really… I mean, I hope it does. Does it?

  Verandering is hard nodig. De V.S. zijn al bijna een geheel gemilitariseerde natie en hier worden we heel zeker een politiestaat. Beiden zijn slecht voor de gewone mensen die gewoon willen leven, werken, eten, vrijen, wandelen en slapen. De nieuwe wetgeving van Donner beneemt bijna alle wezenlijke vrijheden van de burgers in dit land. Nog even en je buren kunnen anoniem jou beschuldigen van denken aan terreur en hopla: BIG PROBLEMS! Heerlijk toch, zo’n land? De VS zijn dat al. Het VK is druk ermee bezig en wij volgen wel weer. BAH!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 11 september 2005 @ 23.15 uur

 47. @Don
  Als ik je goed begrijp dan is de hoeveelheid geld dat nu aan hulp geboden moet worden voldoende bewijs voor jou dat de Bush-administration de juiste keuzes maakt.
  Waarom moeten de Amerikaanse belastingbetalers maandelijks 9 miljard ophoesten om Irak weer op te bouwen?
  Omdat de Bush-administraion daarvoor heeft GEKOZEN.
  Ze zijn willens en wetens aan deze oorlog begonnen. Zonder steun van de VN.

  Waarom zijn de dijken doorgebroken in New Orleans?
  Omdat de Bush-adminstration daarvoor heeft GEKOZEN.
  Ze wisten al jaren lang dat door het verdwijnen van de moerassen en de hoogte van de dijken New Orleans in grote problemen zou komen als er weer een heftige orkaan zou komen.

  Reactie door tamiem — zondag 11 september 2005 @ 23.35 uur

 48. @ 27 Ha Krul, fijne vakantie gehad?
  Beetje droog gehouden?
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 12 september 2005 @ 6.45 uur

 49. Hulp om irak op te bouwen….dikke veter.
  Het is gewoon een premie die ze betalen om de bronnen van het land in handen van de rijke vriendjes te houden.
  Dat de rekening dan bij het gewone klootjes volk komt te liggen is……
  laten we zeggen dit heb ik vaker gezien.
  ook hier

  Reactie door alexander — maandag 12 september 2005 @ 9.25 uur

 50. in afrika worden momenteel miljoenen bedreigt met de honger dood.who cares??

  Reactie door texas henkie — maandag 12 september 2005 @ 9.38 uur

 51. @45 Daniel *Eerst zien, dan geloven.*
  O, je hebt nog niks gezien? Tja, dan houdt het op hè.

  Reactie door Sonja — maandag 12 september 2005 @ 9.41 uur

 52. @39 en het smaakte zo lekker dat-ie gisteren daar weer geweest is.

  Overigens 1 amerikaan op elk 2 denkt dat hij zeer onhandig is geweest in bovengenoemde kwestie.

  “Imagine NO Busch”

  Reactie door Walking Bull — maandag 12 september 2005 @ 12.40 uur

 53. @27 Natuurlijk dacht ik al enige tijd dat
  er een toch nog mogelijke vakantie in-
  zat en hoop dat die nog 50 weken goed
  na te genieten valt.
  Alleen het weer is hier best lekker ge-
  weest op de buien voor Brabant na, weer
  niet te geloven wat hen moest overkomen
  maar voor de rest?
  Zoek er een lekker regenachtige dag
  voor uit om evt. “bij te lezen” waar
  mogelijk nog geheel compleet misschien,
  maar trek er nog even zo veel mogelijk
  op uit, nu het weer het net nog even
  toelaat, want de overgang naar hier zal
  wel exhorbitant (mooi Frans?) groot
  zijn en de vorm van warmte, kwalitatief
  niet vergelijkbaar. Ben wel benieuwd of
  je nog iets ter plekke van hun NON hebt
  gehoord als dat toevallig ter sprake
  kwam, of was er alleen maar een enorm
  groen screen deze 2 weken.
  De boerderijen van Veerman dan wel heel
  toevallig tegen gekomen en uh vacantie
  foto’s daarvan gemaakt voor de volgende
  foto-oproep? Zou toch heel vermakelijk
  zijn: zo’n aktiefoto waarop hij dus net
  even over al weer een hek springt!….
  Tja, er zou misschien nog een wet komen
  die de vrije meningsuiting op een zeer
  bespottelijke manier aan banden zou
  willen leggen en de mogelijkheid schept
  om mensen van zaken te betichten,
  zonder dat zij evt. oog in oog kunnen
  staan met degenen die hen daarvan be-
  tichten, en dat is buitengewoon
  kwalijk te noemen. Een rechter zou zich
  dan moeten verlaten op hem anoniem ter
  beschikking gestelde gegevens, zonder
  ooit zelf de evt. degene te hoeven ont-
  moeten die de beschuldiging deed.
  Zie je daar maar eens tegen te verde-
  digen.
  Gelukkig sprak er een hoogaangeschreven
  ethicus zijn bezwaren tegen uit en naar
  zijn vermoeden is er geen Rechter te
  vinden die zich voor dit soort prak-
  tijken zou willen lenen.
  Kun je je nog simpel weg gaan voorstel-
  len van welke soort mensen je derge-
  lijke insinuaties moet verwachten:
  kortom, als DAT zou doorgaan, vertrouwt
  niemand in de toekomst nog zijn buren
  of familie, als hij er ooit simpelweg
  een verschil van mening mee zou hebben.
  Nederlands Recht nu al uit de bocht,
  Nederlands Recht nu al op de tocht,
  Nederlands Recht straks een gedrocht!
  Laten we ons maar even over deze gang
  van zaken gaan buigen, dan Bush en zijn
  manier van opereren met de Macht.
  Doe het maar even rustig aan met de net
  vergaarde energie, welkom thuis, hier.

  Reactie door Madelief — maandag 12 september 2005 @ 16.03 uur

 54. “The cottonfields back home”

  Steeds meer gaan er stemmen in ons milieuvriendelijke landje op om gebieden terug te geven aan de natuur of te zoeken naar nostalgische invullingen. Een terugkeer naar de tijd dat water er was om te overstromen en elektra het alleenrecht van de bliksem.
  In die zin mag men in South-Mississippi niet langer wanhopen.
  Men kan nu sneller toegeven aan deze ook daar aanwezige sentimenten door terug te gaan naar die schitterende tijd van katoenplantages en moerassen.
  De krokodil terug in zijn natuurlijke habitat en wat dan ook nog eens een geluk dat aanwezige bevolking en werkgelegenheid zo mooi zouden kunnen samenvallen.
  En is katoen niet bij uitstek geschikt voor de vochtopname?

  Reactie door Liberaal-Socialist — maandag 12 september 2005 @ 17.45 uur

 55. 28 Gandalf
  53 Madelief

  Het was in een woord formidable Frankrijk.
  zo als altijd trof ik warm weer aan, alleen s`nachts een buitje.

  Het was puur natuurcamping en boerencamping en dan die fruitbomen waar ons tentje onderstond.
  De kippen die rondom de tent scharrelden en uit je hand stukjes brood aten.

  De uilen `snachts in de bomen, de herten die we hoorden roepen en lopen, de wilde zwijnen die de pruimen van de grond kwamen op peuzelen al knorrend en smakkend, de mol die gangen onder onze tent groef, het grondzeil gebruikend als bovenkant van zijn gangen, lekker warm heeft hij het gehad.

  Gelukkig hebben we hem niet platgetrapt.

  Na het opbreken van het tentje werden de halve gangen zichtbaar en waren keurig in het vierkant uitgegraven onder de tent.

  Ook twee kleine ratten gesignaleerd die mirabellen kwamen stelen en zich daarna weer snel uit de voeten maakten.

  Ezels horen balken en die gezocht, wist niet dat die beestjes zo enthousiast waren, dol van blijdschap renden ze naar een openplekje bij het gaas…wat een begroeting.

  Kikkers sprongen langs de beek in en uit het water, luidt kwakend.

  En dan die prachtige sterrenhemel s`nachts!

  Wat ik niet ben tegengekomen is Veerman en zijn gesubsidieerde bedrijf, heb hier ook niet naar uitgekeken.

  Wie zei er wat negatiefs over Fransen?
  Kloppen doet dit echt niet, ik ben alleen maar aardige charmante, behulpzame Fransen tegengekomen.

  Ach, misschien is het gewoon projectie als men zegt: Frankrijk is een mooi land, alleen moesten er geen Fransen wonen.

  Nou een tikje verbondenheid i.v.m. het NON was wel te merken.

  Ahhhh Holland… hoorde ik menig maal en er zat zelfs een keer een aardig briefje met telno. van een stille Franse minnaar onder de ruitenwisser.

  Er was een moment van zal ik…, maar nee toch maar niet… je weet nooit wie het is, het kon Le Pen wel zijn!

  Enige heimee treft mij wel, maar ook dat slijt wel weer door de dagelijkse gang van zaken.

  Bedankt voor jullie verwelkoming.

  Krul bruist weer van energie!

  Reactie door e.krul — maandag 12 september 2005 @ 19.50 uur

 56. @55 Fijne zonnige dag hier dan maar weer
  gewenst, en zet je maar schrap en zie alles
  inde contekst van mogelijk hier en daar wat
  slip of the pen, en het ook mogelijk reeds
  verwijderd zijn van “teksten” in de marge.
  Allons-nous en, c’ést formidable est passé
  maintenant, dommage. Ici on a besoin de lire quelques choses très interessant, oh
  la la la, c’était magnifique, mais
  aujourd’hui? Pas encore ! Oftewel er werd
  weer een massaal beroep gedaan op ons
  réchtsgevoel in velerlei opzichten, zet je
  maar schrap!

  Reactie door Madelief — dinsdag 13 september 2005 @ 3.43 uur

 57. Misschien ook wel aardig te vermelden wat Michael Moore zoal op te merken heeft over dit onderwrep. Hij weet het altijd aardig te verwoorden. (Helaas kan ik geen link maken).

  “To All My Fellow Americans Who Voted for George W. Bush:

  On this, the fourth anniversary of 9/11, I’m just curious, how does it feel?

  How does it feel to know that the man you elected to lead us after we were attacked went ahead and put a guy in charge of FEMA whose main qualification was that he ran horse shows?

  That’s right. Horse shows.

  I really want to know — and I ask you this in all sincerity and with all due respect — how do you feel about the utter contempt Mr. Bush has shown for your safety? C’mon, give me just a moment of honesty. Don’t start ranting on about how this disaster in New Orleans was the fault of one of the poorest cities in America. Put aside your hatred of Democrats and liberals and anyone with the last name of Clinton. Just look me in the eye and tell me our President did the right thing after 9/11 by naming a horse show runner as the top man to protect us in case of an emergency or catastrophe.

  I want you to put aside your self-affixed label of Republican/conservative/born-again/capitalist/ditto-head/right-winger and just talk to me as an American, on the common ground we both call America.

  Are we safer now than before 9/11? When you learn that behind the horse show runner, the #2 and #3 men in charge of emergency preparedness have zero experience in emergency preparedness, do you think we are safer?

  When you look at Michael Chertoff, the head of Homeland Security, a man with little experience in national security, do you feel secure?

  When men who never served in the military and have never seen young men die in battle send our young people off to war, do you think they know how to conduct a war? Do they know what it means to have your legs blown off for a threat that was never there?

  Do you really believe that turning over important government services to private corporations has resulted in better services for the people?

  Why do you hate our federal government so much? You have voted for politicians for the past 25 years whose main goal has been to de-fund the federal government. Do you think that cutting federal programs like FEMA and the Army Corps of Engineers has been good or bad for America? GOOD OR BAD?

  With the nation’s debt at an all-time high, do you think tax cuts for the rich are still a good idea? Will you give yours back so hundreds of thousands of homeless in New Orleans can have a home?

  Do you believe in Jesus? Really? Didn’t he say that we would be judged by how we treat the least among us? Hurricane Katrina came in and blew off the facade that we were a nation with liberty and justice for all. The wind howled and the water rose and what was revealed was that the poor in America shall be left to suffer and die while the President of the United States fiddles and tells them to eat cake.

  That’s not a joke. The day the hurricane hit and the levees broke, Mr. Bush, John McCain and their rich pals were stuffing themselves with cake. A full day after the levees broke (the same levees whose repair funding he had cut), Mr. Bush was playing a guitar some country singer gave him. All this while New Orleans sank under water.

  It would take ANOTHER day before the President would do a flyover in his jumbo jet, peeking out the widow at the misery 2500 feet below him as he flew back to his second home in DC. It would then be TWO MORE DAYS before a trickle of federal aid and troops would arrive. This was no seven minutes in a sitting trance while children read “My Pet Goat” to him. This was FOUR DAYS of doing nothing other than saying “Brownie (FEMA director Michael Brown), you’re doing a heck of a job!”

  My Republican friends, does it bother you that we are the laughing stock of the world?

  And on this sacred day of remembrance, do you think we honor or shame those who died on 9/11/01? If we learned nothing and find ourselves today every bit as vulnerable and unprepared as we were on that bright sunny morning, then did the 3,000 die in vain?

  Our vulnerability is not just about dealing with terrorists or natural disasters. We are vulnerable and unsafe because we allow one in eight Americans to live in horrible poverty. We accept an education system where one in six children never graduate and most of those who do can’t string a coherent sentence together. The middle class can’t pay the mortgage or the hospital bills and 45 million have no health coverage whatsoever.

  Are we safe? Do you really feel safe? You can only move so far out and build so many gated communities before the fruit of what you’ve sown will be crashing through your walls and demanding retribution. Do you really want to wait until that happens? Or is it your hope that if they are left alone long enough to soil themselves and shoot themselves and drown in the filth that fills the street that maybe the problem will somehow go away?

  I know you know better. You gave the country and the world a man who wasn’t up for the job and all he does is hire people who aren’t up for the job. You did this to us, to the world, to the people of New Orleans. Please fix it. Bush is yours. And you know, for our peace and safety and security, this has to be fixed. What do you propose?

  I have an idea, and it isn’t a horse show.

  Yours,
  Michael Moore”

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 13 september 2005 @ 12.26 uur