Gaza in Palestijnse handen

Het Israëlische leger zal zich vandaag definitief terugtrekken uit de Gazastrook. Een historische gebeurtenis.

De geschiedenis zal uitwijzen hoe beide partijen nu met elkaar verder gaan, maar ik hoop dat deze terugtrekking een eerste echte stap richting vrede zal blijken te zijn.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 11 september 2005 :: 11.57 uur

34 Comments

34 reacties

 1. De geschiedenis heeft recentelijk al uitgewezen hoe het verder gaat met de “demografische balans” en de “judaïsering” van Israël: Gaza uit, in de Westbank wordt weer lebensraum gecreëerd. Die mensen willen geen vrede, zoveel is wel duidelijk. Maar dat krijg je, wanneer “every sperm is sacret” en de VS (USraël) 15 miljoen tax dollars aan ontwikkelingshulp aan Israël doneert, PER DAG.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 12.13 uur

 2. “every sperm is sacret”

  Geweldig leuk nummer, vooral die stukjes die gezongen worden door die kleine kinderen, ik lig elke keer weer dubbel.
  Monty Python is geweldig!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 11 september 2005 @ 12.49 uur

 3. Monty Python is van onovertroffen klasse!

  Reactie door tamiem — zondag 11 september 2005 @ 13.00 uur

 4. Ja lachen, alleen bedoelde ik geen grap, maar de ideeën over het Joodse (superieure) ras dat zuiver gehouden moet worden door bescherming van de gene pool.

  An immigrant to Israel from the U.S., Rabbi Ginsburgh speaks freely of Jews’ genetic-based, spiritual superiority over non-Jews. “If you saw two people drowning, a Jew and a non-Jew, the Torah says you save the Jewish life first,” Ginsburgh states. “If every simple cell in a Jewish body entails divinity, is a part of God, then every strand of DNA is part of God. Therefore, something is special about Jewish DNA…If a Jew needs a liver, can you take the liver of an innocent non-Jew passing by to save him? The Torah would probably permit that. Jewish life has an infinite value.”

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 13.16 uur

 5. Zelfs Jan kan zich kennelijk niet permitteren om een wat gedegener visie weer te geven dan hetgeen hij nu aanhaalt mbt de showterugtrekking uit Gaza.

  We vergeten dan maar even dat het een eenzijdige terugtrekking is. De palestijnse autoriteit is niets gevraagd. Het lijkt mooi, maar er ligt een ‘verborgen’ (of ander) plan achter. De gaza is stratergisch gezien van generlei waarde. Omdat ook Israel inziet dat zij zonder concessies geen blijvende vrede kan bewerkstelligen is het gazaplan bedacht. Maar dit staat niet los van:
  Gaza blijft economisch afhankelijk van Israel. Zowel ter zee, ter land als in de lucht blijven de israeliers controle uitoefenen en dus de baas. Zij bepalen wat en wanneer tot het gebied wordt toegelaten. Er komt geen eigen zeehaven en geen (internationaal) vliegveld en er is nog steeds geen overeenstemming over een rechtstreekse verbindingsweg met de Westbank. Economisch heeft het gebied dus geen enkele potentie en zal een arm afgelegen gebied blijven waarbij de bewoners geen enkele bewegingsruimte hebben.
  Om de gaza ontruiming te verkopen (zowel binnen als buitenlands) worden de nederzettingen op de westoever verder uitgebreid. De paar nederzettingen die op de westoever worden ontruimd stellen niet veel meer voor dat een aantal hutten en caravans.
  Maar ook de westoever zal geen levensvatbare palestijnse staat opleveren. Ook de westoever blijft economisch afhankenlijk van Israel. Daarbij bovendien zeer gehinderd door de muur.
  Israel weet het vredesproces van haar kant al tientallen jaren te vertragen, zoniet om zeep te helpen. Door de ontruiming van gaza doet men alsof er veel wordt prijsgegeven, maar het is alleen Israel haalt er het meeste voordeeld mee. Nu de controle sterk wordt vereenvoudigd (de controleposten liggen om Gaza heen en niet meer ook in Gaza zelf. Men heeft nu meer armslag om waar het werkelijk om gaat. De westoever en de Jeruzalem.
  Door de muur worden b.v. veel palestijnen van hun landbouwgronden afgesneden of wordt de mogelijkheid om naar hun werk te gaan zeer moeilijkt zo niet onmogelijk. De bedoeling is om het leven van de palestijnen zo moeilijk te maken dat de meeste palestijnen (vooral de jongeren) zullen vertrekken vanwege de armoede en het gebrek aan werk, scholing en verdere ontplooing. En dat is ook altijd de bedoeling geweest van Israel: we dwingen de palestijnen naar o.a. Jordanie. Dan zijn we ze kwijt en is eindelijk Groot-Israel binnen handbereik. Dat er dan nog een paar honderdduizend palestijnen zitten te verkommeren in de Gazastrook, dat zal ze verder wordt wezen. Een volk wordt welbewust kapot gemaakt met instemming van de verenigde staten en de westeuropese landen.
  Want wat stelt een V.N. resolutie nu eigenlijk voor die al tientallen jaren in de kast ligt te verstoffen. Niemand die zich er iets aan gelegen laat om hier iets mee te doen. Ook de andere arabische landen niet. Zie, hoe iedereen over de rug van een volk zijn eigen belangen nastreeft.
  En één ding weten we zeker, het palestijns-israelisch conflict is dé voedingsbodem geweest en is het nog steeds voor het inmiddels wereldomvattend terrorisme.

  Maar laten we ons niet ongerust maken. Het komt allemaal goed. Israel heeft kernwapens, dat weet iedereen. Illegaal verkregen (van wie eigenlijk??) Maar wij tolereren dat. Daar stellen wij geen sancties op, daar komt geen inspectieteam van het atoomagentschap aan te pas. Maar over niet al te lange tijd kan het zomaar gebeuren dat de verenigde staten (samen met Israel?) de vermeende ontwikkel- en productiecentrales voor kernenergie(wapens?)van Iran zal bombarderen. Ondanks een uitgebracht rapport waarin deskundigen niet betwijfelen of Iran binnen afzienbare tijd kernwapens kan maken maar er vrijwel zeker van zijn dat dat NIET het geval is. Aha, maar als ze het nu nog niet kunnen dan binnen vijf jaar of tien jaar hoor ik zeggen. Wel, dat riep men in 1991 ook al, dat Iran binnen vijf jaar kernwapens zou hebben. Ze hebben ze nog steeds niet.
  Maar het zal wel weer zo gaan als met Colin Powell. De bush-regering zal zijn nieuwe minister van buitenlandse zaken naar de V.N. raad af laten reizen en daar met overtuigend bewijs laten zien dat Iran wel degelijk kernwapens heeft danwel dat ze die binnen afzienbare tijd kan maken. En dan zullen we zoveel jaar later denk ik wel weer horen wat Colin Powell nu heeft gezegd over zijn verhaal destijds over Irak voor de V.N. veiligheidsraad.

  Hoe lang laten burgers, politici en regeringen zich nog van alles wijsmaken…!

  Reactie door René — zondag 11 september 2005 @ 13.42 uur

 6. Sonja (4),

  Ik weet dat je het serieus bedoelde, maar ik kon het niet laten om een minder serieus reactie te plaatsen.

  Rare en generaliserende gedachten gang, maar goed dat hebben wel meer mensen zoals christenen, sommige denken ook dat christenen nooit iets verkeerd doen.

  Gewoon niet nadenken en allebij proberen te redden, ik zou denk ik een snelle inschatting maken wie het langste vol kan houden en dan eerst de andere redden en dan er weer snel induiken om de andere te redden en dan hopen het lukt.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 11 september 2005 @ 13.52 uur

 7. Vanmiddag een indrukwekkend betoog gehoord van Dries van Agt in Nijmegen,over de Israelisch-Palestijnse tragedie.
  Iedere poging van welke aard dan ook is welkom om tot vrede te geraken.
  Maar gezien oorzaak,aard en gevolg van dit conflict zullen toekomstige generaties misschien beter in staat zijn om blijvend vrede en voorspoed te bewerkstelligen .

  Reactie door visgert — zondag 11 september 2005 @ 18.45 uur

 8. 1) Sonja. Ik moet even goed kijken. Ben ik hier op het weblog van Jan Marijnissen of bij Stormfront ? Is dit dan de vrijplaats waar extreem rechts en extreem links elkaar raken ? Blijf die palestijnen maar knuffelen en ik voorspel je dat je binnen 5 jaar een burka moet dragen.

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 19.54 uur

 9. 4) Sonja, het feit dat 1 rabbi dat beweert wil niet zeggen dat dat meteen de mening van heel Israel vertegenwoordigd. Nederland zou er bekaaid afkomen als elke gek die hier wat beweerd als betrouwbare bron in het buitenland geciteerd zou worden. Pak niet alleen dat op wat je uitkomt. Er zijn heel veel Israeli’s van zeer goede wil en bereid in vrede te leven met de palestijnen.

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 20.01 uur

 10. Veeg het spuug eens van je monitor en gedraag je een beetje Don.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 20.42 uur

 11. 10) Zijn je argumenten op ? Het enige wat je doet is bronnen aanhalen. heb je zelf ook een mening of blaat je een beetje mee het je “peer group” ?

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 20.43 uur

 12. Zoals Texas Henkie al eerder vroeg: Wat schuift het Don om je hier als malloot gedragen, en wat zijn je instructies volgens je baas & propagandaboekje?

  Reactie door C.Tilyx — zondag 11 september 2005 @ 21.12 uur

 13. Jan laat Don denk ik een beetje schreeuwen hier omdat hij de allerdomste opponent is en dus een zekere amusementswaarde heeft.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 21.42 uur

 14. 13) Je argumenten zijn zo “sterk” dat je er wel toe over moet gaan om iemand met een andere mening voor dom uit te maken. Als Jan ook mijn PM moet worden zal hij me wel moeten laten schreeuwen. Of heb je me dan liever in de Goelag ?

  Reactie door Don — zondag 11 september 2005 @ 21.56 uur

 15. Ach hou toch op Don, de dildo’s, burka’s en Stormfront vliegen mij hier om de oren en jij gaat janken dat je hier voor “dom” wordt versleten? Ga toch lekker huilen met de wolven in het bos.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 22.13 uur

 16. Ik ben benieuwd of het terrorisme nu zal stoppen en er vredesonderhandelingen van de grond komen. Het gerotzooi daar heeft lang genoeg geduurd.

  Reactie door Daniël O. — zondag 11 september 2005 @ 22.20 uur

 17. De geschiedenis heeft recentelijk al uitgewezen hoe het verder gaat met de “demografische balans” en de “judaïsering” van Israël: Gaza uit, in de Westbank wordt weer lebensraum gecreëerd. Die mensen willen geen vrede, zoveel is wel duidelijk.

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 22.29 uur

 18. Qoute Don:”Sonja, het feit dat 1 rabbi dat beweert wil niet zeggen dat dat meteen de mening van heel Israel vertegenwoordigd.”

  Er zijn honderden rabijnen, die er rare denkbeelden opna houden en naar buiten dragen, alleen komen deze verwerpelijke uitspraken meestal niet in de media.

  Onlangs drukte de chassidische rabijn Isaac Horowitz in een brief aan alle Britse parlementariërs en journalisten zijn vreugde uit over de aanslagen in Londen.In zijn brief stond letterlijk de tekst:”"Als hasidische jood was ik zeer verheugd dat zoveel Britten stierven in de bomaanslagen van 7 juli. Ik hoop dat vele overlevenden nu blind zijn, ledematen verloren hebben en de rest van hun leven zullen lijden. De Britten staan vijandig tegenover religieuze joden. In 1189 waren er anti-joodse rellen in de stad York. Elk jaar reciteren wij joden een gebed (piyut), van rabbijn Joseph Ben Asher, waarin gevraagd wordt dat G-d het smerige volk van York zou herinneren die de joden kwaad deden. Elke praktiserende jood wordt tweemaal jaarlijks opgeroepen naar de Sabbath-geboden uit de Thorah te luisteren. Eén daarvan is de Sab-bath van de Herinnering (Shabbat Zachor). Op die Sabbath lezen we over Amalek, de eerste natie die de joden aanviel (Exodus 17: 8-16, Deuteronomium 25: 17-19). Onze G-d is meedogenloos voor niet-joden. De strikt orthodoxe joden die in Londen, Manchester en Gateshead wonen zullen hun vijandigheid tegenover de Britse niet-joden zelden uitdrukken, maar ik heb daar als Amerikaanse jood minder last van. Wij verach-ten jullie levensstijl, jullie obsessie met sport, jullie vrouwen die zich als prostituees kleden.Wat op 7 juli in Londen gebeurde was de wraak van G-d voor de misdaden tegen de joden in 1189. Tenslotte is het wachten van duizend jaren, maar een dag voor G-d (vers uit de Psalmen, Tehillim).”

  Reactie door Joop — zondag 11 september 2005 @ 22.49 uur

 19. Qoute Don: “Sonja. Ik moet even goed kijken. Ben ik hier op het weblog van Jan Marijnissen of bij Stormfront ? Is dit dan de vrijplaats waar extreem rechts en extreem links elkaar raken ? .”

  Heel voorspelbaar van Don, om kritiek op Israël en het zionisme als antisemitisch of extreem-rechts af te doen. Dit is het eerste wat pleitbezorgers van Israël en het zionisme leren. Zo crëeren zij een ontsnapingsformule om niet op hachelijke kritiek te hoeven reageren.

  Qoute: “Blijf die palestijnen maar knuffelen en ik voorspel je dat je binnen 5 jaar een burka moet dragen”

  Nou, Don. Het is veel gevaarlijk om Israël en haar pleitbezorgers te blijven knuffellen. Als wij dat blijven doen, worden wij uiteindelijk in een oorlog gesleurd, die niet de onze is maar wel van Israël en haar expansiedrift. Voor de Palestijnen hoeven wij niet bang te zijn, want die hebben amper te eten, laat staan dat deze een gevaar voor ons kunnen zijn.

  Reactie door Joop — zondag 11 september 2005 @ 23.01 uur

 20. Er zijn trouwens ook leuke rabbi’s hoor!
  http://www.jewsagainstzionism.com/

  Reactie door Sonja — zondag 11 september 2005 @ 23.02 uur

 21. @ Sonja
  Inderdaad. Dit zijn voornamelijk de anti-zionistische rabijnen van bijvoorbeeld NetureiKarta, die de Thora op een humanitaire manier interpreteren. De zionistische rabijnen beroepen zich meer op de Talmud (een racistische en xenofobische interpretatie van de Thora).

  Reactie door Joop — zondag 11 september 2005 @ 23.07 uur

 22. Israël weg uit Gaza? Ik geloof er niks van.
  De synogoges staan er nog, expres als provocatie, zodat de Palestijnen voor het blok worden gezet,blijf er van af of….

  Je zou zeggen dat de Palestijnen nu toch gratis moskeeën hebben, een paar torentjes ernaast, maar nee, dit wordt denk een nieuwe reden voor militair Iseaëlisch machtsvertoon ter plekke.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 12 september 2005 @ 7.53 uur

 23. Weer zo’n ziek spelletje van Sharon, om wel alle huizen af te laten breken maar de synagogen te laten staan. Dan kunnen ze gaan zeggen: kijk eens wat een tuig, ze breken zelfs onze heilige synagogen af.

  Reactie door Sonja — maandag 12 september 2005 @ 8.13 uur

 24. Joop…is dat niet Joop Glimmerveen van de Nederlandse Volksunie waar jullie het zo roerend mee eens zijn?

  Zionisme als hoofdvijand voor neo-nazi’s?

  http://www.gebladerte.nl/10938f59.htm

  http://www.glimmerveen.nl/Knt_augustus_2003/Bromtliever29.html

  Tja wie de brief leest van Mohammed B. komt dezelfde quotes tegen die Joop hier noemt. En wie Der Stürmer leest van Julius Streicher, die komt deze quotes ook weer tegen. En wie de standaard Nazi propaganda leest….of dachten jullie dat de Nationaal Socialisten hun anti-semitisme niet onderbouwden?

  http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa/ds6.htm

  The following lead article from Der Stürmer appeared in July 1933, soon after Hitler took power.

  En een van de argumenten die Steicher gebruikte was deze quote, die ook door Joop gebruikt wordt:

  1. The Annihilation of Other Peoples

  “You must destroy all the peoples of the earth, having no pity on them.” (Deuteronomy 7:16, etc.).

  En zeg nou eerlijk, is dit kritiek op Israel? Moet ik het recyclen van oude anti-semitische leugens over de Talmoed en de Tora slikken als kritiek op Israel? Wat is dat voor een onzin?

  Waar hebben we het over? Hebben we het over de bezetting, over de politiek van Israel of hebben we het hier over de aard van het Joodse volk? Wat is de bedoeling van die Talmud quotes, van die onbekende rabbijnen zonder bron die verschrikkelijke dingen zouden zeggen? Wat is de bedoeling daarvan? Kritiek op Israel?

  Joop is een anti-semiet omdat hij met oude traditionele anti-semitische leugens komt aanzetten. Die leugens hebben niets te maken met kritiek op Israel en ik verbaas mij erover dat jullie het verschil niet willen of kunnen zien.

  En wat is het effect van deze leugens? Het effect is dat mensen die geen anti-semieten zijn zoals Tylix hele gekke dingen gaan denken. Zo schrijf je beste Tylix dat Israel de synogoges uit snode plannen laat staan. Nou dat is dus niet waar want de PA heeft al aangegeven de synagoges af te breken en inmiddels staan er al een paar in de brand.

  Sep. 12, 2005 5:32
  Abbas justifies destruction of Gaza synagogues
  By ASSOCIATED PRESS

  Palestinian Authority Chairman Mahmoud Abbas justified on Monday the destruction of Gaza synagogues by Palestinians.

  De koning van Marokko heeft nog geprobeerd om die synagoges te redden, maar dit tevergeefs.

  Hoe dan ook, iets triviaals en onbelangrijks wordt onder invloed van dit soort leugens iets sinisters. Zo werkt het anti-semitisme. Ik heb het niet over jullie kritiek op het beleid van Israel, leef je uit en heb kritiek. Ook Tylix door te denken wat hij denkt is geen anti-semiet. Maar Joop is dat wel, Sonja is zijn grootste slachtoffer.

  Het is uitermate tragisch dat dit soort overbekende anti-semitische propaganda zonder tegenspraak op linkse fora kan verschijnen.

  Reactie door daniel565 — maandag 12 september 2005 @ 9.29 uur

 25. Natuurlijk is de vernieling van die synagogen justified. Ten eerste doen de palestijnen precies wat Israël wilde, en ten tweede is de vernieling van de huizen van Palestijnen toch ook justified? En meteen weer ant-semitisme gaan roepen bij kritiek op Israël zegt meer iets over jou dan over mij.

  Reactie door Sonja — maandag 12 september 2005 @ 9.47 uur

 26. 24) Ik sluit me daar helemaal mee aan. Alhoewel ik zelf ook niet vies ben van enige controverse verbaas ik me er echt over hoe veel ruimte anti semitische uitlatingen op dit forum krijgen. Met name Joop, duidelijk een bruinhemd, lust er pap van en krijgt weinig tegenwerpingen. Maar let op, het commentaar gaat weer worden ” je mag ook nooit iets van Israel zeggen, dan word je gelijk voor anti semiet uitgemaakt” Joop & Sonja , shalom !

  Reactie door Don — maandag 12 september 2005 @ 9.51 uur

 27. Sonja

  Heb ik het erover gehad of het wel of niet gerechtvaardigd is om synagoges af te breken? Nee, ik heb daar geen oordeel over geveld. Waarom zeg je dan dat ik dat wel doe? Waarom lieg je?

  Waarom reageer je niet op mijn vragen over de Talmud en Tora interpretaties van Joop Glimmerveen? En waarom doe je net alsof het liegen over joodse teksten gelijk staat aan het leveren van kritiek op Israel?

  Reactie door daniel565 — maandag 12 september 2005 @ 10.00 uur

 28. Het blijft triest hoe Israëlapologeten zoals Daniël565 kritiek op Israël, die gebouwd is op een racistische ideologie (zionisme) blijven af doen als antisemitisme.
  Nogmaals. Israël is een racistische apartheidsstaat zonder grondwet. De Israëliers halen hun inspiratie uit de Talmoed. Dit is een 10000 bladzij tellende boekwerk vol racistische en xenofobische uitspraken richting de niet-Joose wereld. Alleen al in traktaat Aboda Zara word meer dan 500 keer op zeer negatieve wijze gesproken over niet-joden. Nergens in de Talmoed vindt men iets dat de Joden tot een ethisch verhouden tegenover niet-joden verplicht. Dit in tegenstelling tot alle andere religies.
  Dit is ook niet verwonderlijk, want volgens de Talmoedische uitleg van de Thora gelden de 10 geboden alleen voor Joden onder elkaar, en niet tegenover niet-joden.
  De Talmoed rechtvaardigd het moorden, verkrachten en beroven van niet-joden alsmede het hebben van seks met kleine kinderen (zelfs vanaf drie jaar).
  Toen de Zwitserse dierenarts Erwin Kessler deze zelfde Talmoed onder de aandacht bracht bij de bevolking, werd hij door de Joods-zionistische lobby voor het gerecht gesleept. De aanklacht luidde: “vervalsing en verdraaing met antisemitische bedoelingen”. De Zwitserse rechter deed uitspraak op 5 Oktober 2001. De rechter achtte bewezen dat de citaten uit de Talmoed die door de dierenactivist Erwin Kessler naar voren gebracht zijn niet vervalst zijn, en de hiervoor gedane beschuldigingen door de Joodse lobby ongegrond zijn. Een artikel van de uitspraak heeft nog in de Neue Luzerner Zeitung gestaan.

  Reactie door Joop — maandag 12 september 2005 @ 10.40 uur

 29. Qoute Daniël:”Joop…is dat niet Joop Glimmerveen van de Nederlandse Volksunie waar jullie het zo roerend mee eens zijn?

  Zionisme als hoofdvijand voor neo-nazi’s?

  http://www.gebladerte.nl/10938f59.htm

  Interessant hoe je het voorbeeld van de Fabel van de Illegaal (of is het de fabel van de zionist) van de Fabelzionisten Eric Krebbers en Gerrit de Wit hier aanhaalt. Deze fabelzionisten zijn bekend geworden door de gluiperige manier hoe zij zich indekken voor kritiek op Israël en haar racistische ideologie het zionisme.
  De hele lijn van “De Fabel van de Illegaal” en het zuiltje dat eraan hangt, heeft alle kenmerken van de klassieke linkse apologie van het zionisme. In dit milieu komt men ook de opvatting tegen dat men “staten” en het daarmee samenhangende nationalisme wel zeer slecht vindt, maar dezelfde meetlat geldt in hun ogen niet voor Israel. Met het bewaren van de exclusief Joodse entiteit in Israël heeft de fabel van de Illegaal geen enkele moeite. Dat het bewaren van diezelfde joodse karakter van de Zionistische Entiteit door het platwalsen van Palestijnse families met bulldozers etc. dient dan weer het humanistische ideaal van het redden van joden als men het aan deze fabelzionisten vraagt.
  In ieder geval bewijzen deze fabelzionisten dat zionisten het belang van Israël en het zionisme voorop stellen (ook al is deze racistisch) ongeacht hun politieke kleur.

  Reactie door Joop — maandag 12 september 2005 @ 11.06 uur

 30. dus je ontkent niet dat je joop glimmerveen bent?

  Reactie door daniel565 — maandag 12 september 2005 @ 11.12 uur

 31. Qoute Don: “Maar let op, het commentaar gaat weer worden ” je mag ook nooit iets van Israel zeggen, dan word je gelijk voor anti semiet uitgemaakt” Joop & Sonja , shalom !”

  Of men Israël hangt af van de definitie die men aan de begrippen ras en racisme wil geven. In de zelfperceptie van zionisten is het wel degelijk een ras en moet Israël exlusief gereserveerd zijn voor Joden en dus een raciaal zuivere staat.

  Dat er minderheidsgroepen zoals christenen en moslims in Israël en de bezette gebieden wonen is geen argument voor het democratische karakter van het zionisme.

  Gedogen van niet-joden en hun gebedshuizen in Israël en de bezette gebieden is alleen maar een concessie voor zolang als extreme maatregelen die de Talmoed voorschrijft gevaar opleveren voor het Joodse volk.Zulks wordt in de zionistische en joodse religieuze literatuur uitgebreid betoogd.

  Reactie door Joop — maandag 12 september 2005 @ 11.21 uur

 32. Daniël 565, 24: `Ook Tylix door te denken wat hij denkt is geen anti-semiet.’

  Hè gelukkig Daniël, dat stelt me gerust,
  ik had ook nooit getwijfeld of dat ik dat
  was want hoe kon me ik anders ooit serieus bezig houden met Joodse muziek in een klezmerorkest? Muziek die ik nog altijd
  graag hoor en speel overigens.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 12 september 2005 @ 11.40 uur

 33. Aan Daniël 565

  Joop Glimmerveen alhoewel extreem-rechts (en dus in mijn ogen verwerpelijk) heeft nooit opgeroepen om minderheden bloot te stellen aan vernederingen waar de zioistische soldaten zich schuldig aanmaken.

  Op een bijeenkomst in Jeruzalem verbaasde een Israëlische soldaat zich over de kritiek van sommige Westerse journalisten.Waarom maken jullie de dingen zo groot en hinderen jullie ons? We hebben niets gedaan, we hebben alleen twee Palestijnen gedwongen urine te drinken, één collega sloeg een Palestijn en de tweede collega sloeg de andere. We hebben net besloten dat te doen…” zei deze dappere soldaten. Denkt Israël dat de palestijnen hun urine behoren te drinken? De Israëlische soldaten zeiden: “Onze commandant heeft ons aanbevolen wraak te nemen op de Palestijnen. Ze lieten ons de film zien over het doden van twee Israëlische soldaten, en hoe die vanaf de eerste verdieping naar beneden werden gegooid in Ramallah. Dat was voordat we moesten dienen in de West Bank.”.
  Firas Al-Bakri (21 jaar), en Samih Rahal (24 jaar) waren de slachtoffers van Israëlische soldaten op 11 september 2004. De soldaten namen de twee Palestijnen mee naar een verlaten hotel in het zuidelijk deel van Jeruzalem, waarna ze hen martelden. De soldaten bevolen de Palestijnen zich uit te kleden en te douchen met zeep maar zonder water, in een kamer vol met urine en poep. Ze sloegen hun slachtoffers en dwongen hen elkaar te slaan. De soldaten drukten hun brandende sigaretten uit op de lichamen van de slachtoffers, daarna hielden elke twee soldaten één slachtoffer vast, dwongen hem de mond open te doen en de ogen te sluiten. Toen plasten de andere soldaten in zijn mond en dwongen hem te drinken. De soldaten gooiden de identiteitspapieren van de slachtoffers in een kuil vol urine en poep, bevolen hen op hun buik te kruipen en de identiteitskaarten met hun mond te pakken. De soldaten spuugden de hele tijd naar de slachtoffers, ze sloegen hen met de kolf van hun geweer, terwijl ze voortdurend Arabieren, Moslims en Palestijnen uitscholden op een walgelijke manier, waarmee ze de adviezen van hun commandanten opvolgden.
  De soldaten maakten een einde aan hun sadistische scène toen ze hun slachtoffers bevolen, onder bedreiging met schieten, om van de eerste verdieping van het hotel te springen. Daardoor veroorzaakten ze bij de slachtoffers ernstige verwondingen en verscheidene breuken.
  En dit zijn geen incidentele gevalen Daniël, maar systematische vanaf hogerhand opgedragen.
  Ik denk dat zelf een figuur als Glimmerveen hier van moet kokhalzen.

  Reactie door Joop — maandag 12 september 2005 @ 11.40 uur

 34. Maar tylix, snap je wat ik bedoel? als jij en daniel o het hebben over israel en de bezette gebieden, dan is dan een ding. als joop glimmerveen hier over de talmoed zeikt dan is dat iets heel anders.

  is dat duidelijk, of gaat dat langs je heen. sorry dat ik je even als voorbeeld gebruikte.

  Reactie door daniel565 — maandag 12 september 2005 @ 11.44 uur