Makkelijker kunnen we het niet maken?

De invoer van de nieuwe zorgverzekering heeft heel veel voeten in de aarde. En het moet allemaal voor één januari 2006 gebeurd zijn. Snelheid is in deze absoluut ondergeschikt aan kwaliteit, maar het kabinet wil persé deze datum. Ik herinner me nog minister Hoogervorst die zijn persoonlijke lot verbond aan het welslagen van de operatie.

‘Wanneer het een chaos wordt, ben ik persoonlijk verantwoordelijk.’

Dat het allemaal niet zo makkelijk is, blijkt wel weer uit het bericht van de ouderenbonden die vaststellen dat de invoering van het stelsel voor veel ouderen te ingewikkeld is. De SP berichtte hier al eerder over uit monde van Tiny Kox die een delegatie van de Katholieke ouderenbond ontving.

Wij zijn het met u eens: het is een slechte wet. Niet alleen u en uw achterban hebben stapels vragen. Ook in de Eerste Kamer is minister Hoogervorst bedolven onder vragen, niet alleen van ons maar vooral ook van het CDA. Daar leeft dus ook twijfel. Wij zullen de senatoren van het CDA daarop aanspreken. Maar als u dat ook doet, betekent dat nog veel meer. Kom in actie én kom naar het Binnenhof. Wij zorgen voor de koffie, u voor het protest!”

Dit is overigens niet het enige probleem met de invoering van de nieuwe zorgwetten. Kleine zelfstandigen dreigen veel te hoge premies te moeten gaan betalen, net als veel jongeren en vrouwen in deeltijdbanen. Dit geldt ook voor studenten die er flink op achteruit gaan. Werkers in de zorg luidden in NOVA de noodklok over toenemende bureaucratie, problemen rond onverzekerden en absurde gevolgen van bemoeienis van zorgverzekeraars.

Dit staat allemaal los van het feit dat de zorg simpelweg helemaal geen markt moet zijn, zoals duizenden zorgverleners betoogden op Het Plein in Den Haag en het feit dat de premies voor veel mensen onbetaalbaar worden.

Agnes Kant heeft inmiddels een debat aangevraagd. 27 September zal de Eerste Kamer beslissen of de invoering per 1 januari zal geschieden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 16 september 2005 :: 14.19 uur

46 Comments

46 reacties

 1. Jan, bedoelt Hogervorst dat hij dan echt opstapt. Of gaat hij dan eerst toch nog uitstellen.

  Reactie door johanna — vrijdag 16 september 2005 @ 14.28 uur

 2. Niet doen, niet invoeren die wet, een-tweetje Hogervorst-Wiegel niet toestaan! Wie was het ook weer die deze wet de nieuwe Betuwelijn noemde?

  Reactie door Paul Geveke — vrijdag 16 september 2005 @ 14.36 uur

 3. “Wanneer het een chaos wordt, ben ik persoonlijk verantwoordelijk”, zegt minister Hoogervorst. De grootspraak van een doordrammer. Want wie kan de schade echt persoonlijk verhalen op deze mooiprater? En wie gelooft, dat hij de eerste minister in dit kabinet zal zijn, die WEL opstapt na gebleken fouten, misslagen, enz.?
  Laten we hopen dat de Eerste Kamer nog een stokje steekt voor de geplande invoeringsdatum. En wie weet: misschien dat men dan alsnog terugkomt op deze onzinnige wetgeving. Beter ten halve (of driekwarte) gekeerd, dan ten hele gedwaald…..

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 16 september 2005 @ 14.37 uur

 4. Ik geloof nergens meer in hoor. Donner blijft, en ook Hoggervorst zal aanblijven. D66 zal dan nog even snel zorgen voor een ander kies stelsel, en joepie!!!!

  Zoals het er nu naar uitziet, heb ik niet veel zin meer om in deze schijn democratie mijn stem uit te brengen, maar dat is natuurlijk wat ze willen(hoezo paranoide)dus daar kan ik ook niet aan toegeven.

  Reactie door redst@r — vrijdag 16 september 2005 @ 14.41 uur

 5. Ben erg benieuwd wanneer dat debat zal
  plaatsvinden als er op 27 september a.s.
  een beslissing moet plaatsvinden.
  Zou het graag in de Kamer volgen en dan niet na een uurtje plaatsmaken voor de
  volgende rit bezoekers.
  Mocht ik er toch zo wat in blijven van
  hoog oplopende emoties, kijk ik wel of
  Bronovo nog een bed over heeft, of dat ik
  ook een keer op de canapé mag in het torentje. Op een luchtbed in de vijver houd
  ik het ook nog wel even vol, maar ik vrees
  dat het weer een luchtkasteel wordt met te
  weinig zuurstof en of de huisarts het nu
  daar wel mee eens kan zijn, laatstaan de
  cardio, betwijfel ik.

  Als dan toch de fraktiebanken net zo weinig
  gevuld zijn als gisteravond, terwijl het om
  een ieder belang ging, dan zullen mijnent-
  wege geen stoelen op de tribune onbezet zijn.
  Vertrekt er trouwens nog een afgehuurde bus
  mogelijk uit Utrecht-stad op 24 sept. a.s.?
  Adhesiebetuiging bestaat mijnentwege uit
  dan ook de daad (nog) bij het woord voegen:
  KOM, OVJ-kaarthouders (gratis), 60plussers
  met een gratis NS-vrij reizen-kaart, en
  méérvermogenden biedt een plaats in uw auto
  aan, doé eens iets !
  Mevrouw Kant wens ik vast veel succes en
  hoop dat het debat dan toch wel weer op
  TV te zien mag zijn, al was het midden in de nacht !

  Reactie door Madelief — vrijdag 16 september 2005 @ 14.46 uur

 6. Sorry foutje ik ga kijken of ik het kan herstellen, maar jongens ik beloof jullie ik neem mijn verantwoordelijkheid op me na maart 2007.

  Reactie door Sinne — vrijdag 16 september 2005 @ 14.50 uur

 7. Dát is de kracht van de?
  SP zal het er niet bij laten zitten en nog
  eens zoveel spankracht tonen als nodig is
  voor de zwakkeren, minder draagkrachtigen
  (van allerlei soorten !)onder ons.
  Nu ervan uitgaan dat kiezers moedeloos wor-
  den en murw worden gemaakt en dan wel zullen ophouden protest aan te tekenen is
  nu net wat we, met zijn allen, zullen gaan
  loochenstraffen. Al vast bedankt voor de
  koffie! Tot kijk !

  Reactie door Madelief — vrijdag 16 september 2005 @ 14.58 uur

 8. ‘Wanneer het een chaos wordt, ben ik persoonlijk verantwoordelijk.’

  En dan komt hij persoonlijk voor de 2e kamer, alwaar een meerderheid met de dikste laskap EN handen voor de ogen, gelijk vrouwe justitia maar dan nog erger, vertellen dat het hem vergeven is. Gaat ie daarna weer lekker door natuurlijk.

  Reactie door barend — vrijdag 16 september 2005 @ 15.22 uur

 9. Ik denk dat de SP oppositie moet gaan voeren tegen de PVDA.

  Als de PVDA en vooral Wouter Bos niet van zijn ijdeltuiterige lust naar macht en status af te krijgen is en de Nederlanders niet inzien wat voor nep-charlatan Wouter Bos is dan is Nederland verloren, ongeacht wat de SP en GL doen.

  Reactie door Toine — vrijdag 16 september 2005 @ 15.26 uur

 10. Hoogervorst zal als het een chaos wordt met de nieuwe zorgverzekering zeker niet aftreden.De coalitie waakt ervoor dat niemand zijn biezen hoeft te pakken. Het is gewoon afwachten tot maart 2007 en dan is Hoogervorst echt weg.

  Reactie door JE. Mulder — vrijdag 16 september 2005 @ 15.30 uur

 11. @ JE Mulder:

  dat hoop je dan nog maar!

  Reactie door Sinne — vrijdag 16 september 2005 @ 15.43 uur

 12. Wat ik me nou afvraag: is het ooit nog terug te draaien? Bijvoorbeeld dat een volgende regering de premie inkomensafhankelijk maakt????

  Maar jongens en meisjes het gaat tóch door en we kunnen wel zeuren, die formulieren (die overigens echt makkelijk zijn, ik heb hem net in 2 min. ingevuld dus dat moet wel ;-) )moeten worden ingevuld anders ben je helemaal de klos!

  Dus: hoogbejaarden die niemand hebben die eens zulke dingen voor hen doet zullen echt hulp nodig hebben. Oproep: Kijk eens in je straat!! Is daar iemand die je zou kunnen helpen?? Doen!!

  Reactie door Mary — vrijdag 16 september 2005 @ 16.22 uur

 13. Natuurlijk gaat het mis, wedden?

  Reactie door Johan Smeets — vrijdag 16 september 2005 @ 17.25 uur

 14. Ik heb de Belastingdienst gebeld en hoorde dat die aanvraagformulieren pas vanaf de 12de september worden verstuurd en dat ze de tijd hebben om 6 miljoen van die dingen te versturen tot de 29ste september. Je zou een maand de tijd hebben en al in december je eerste toeslag kunnen ontvangen.
  Tot nu toe hebben de huurders nauwelijks informatie ontvangen van hun corporaties. Wat wij van Com.Wonen horen is een klein artikeltje in hun kwartaalorgaan. Meer niet. Com.Wonen verzorgt de huursubsidie nu nog voor de huurders die dus aan de afschrijving zien dat de huur, minus de huursubsidie, is afgeschreven. Vanaf 1 januari betalen we de volle huur aan einde van de maand en die MOET (let op iedereen!!!) VOOR de eerste van de maand bij de corporatie BINNEN zijn! Je Toeslag komt in de EERSTE week van de maand en je moet dus dat geld laten staan, of op een reserveringsrekening zetten tijdelijk, voor je huur- en zorgpremie-betaling.
  IK snap het wel. Maar wèdden dat dit een hele grote ellende gaat worden? Dit gaat niet in het HONDERD lopen, Dit wordt een ongecontroleerde en volledig uit de hand lopende CHAOS! Mensen die geld kwijtraken en de huur niet op tijd betalen en worden gedreigd met deurwaarders en uitzetting.
  Heel fijn allemaal…. NIET. :(

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 16 september 2005 @ 19.45 uur

 15. Vervolg:

  Ik vraag me af of ik die huurtoeslag ook automatisch kan laten overmaken, tegelijk met de huur?? Ik snap het dus NIET…

  Maar ik GA het snappen. Dat wel. Wat een zooi… ;(

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 16 september 2005 @ 19.47 uur

 16. Het gaat voor mij persoonlijk en vele andere gehandicapten al mis. Ik moet zowiezo al €50,00 meer betalen, van een inkomen van € 660. Dat gaat alleen al op naar de maandelijkse lasten. Dus wordt het op water en 1 brood leven.
  Maar een schrale troost, ik ben het zeer zeker niet alleen!
  Er zijn nog schrijnender gevallen, die moeten leven van € 510! Dus mijn maandelijks inkomen is nog een kapitaal.
  Mary het zijn niet (met respect) alleen de hoogbejaarden, die niemand hebben om hen zouden kunnen helpen. Vergeet niet de gehandicapten die thuis in hun uppie zitten, in deze toestand terecht zijn gekomen BUITEN hun schuld, waardoor ze geen mogelijkheid hebben om het formulier in te vullen. Dus… Ik bedoel maar.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — vrijdag 16 september 2005 @ 19.55 uur

 17. Eerlijk gezegd snap ik nog steeds niet wat de idee achter het nieuwe stelsel is. En de minister kan het blijkbaar ook niet goed uitleggen. De invoering en de mediacampagne kost al een vermogen en daarnaast het aannemen van extra personeel. Of hij is ziende blind en horend doof of zijn ambtenaren hebben een hekel aan mensen. En hij natuurlijk ook. Stoppen met de invoering dus.

  Reactie door jojo — vrijdag 16 september 2005 @ 20.43 uur

 18. 17 Reactie van jojo

  Het idee is er achter dat de hogen inkomens volgens de Geus en zijn vriend Hoogenvorst veel te veel betaald hebben,dus die gaan er goed op vooruit.
  En zegt de Geus om ze te troosten krijgen ze ook nog een koopkracht verbetering van 5% omdat ze het de afgelopen jaren zo slecht gehad hebben.

  Reactie door Jofel — vrijdag 16 september 2005 @ 21.17 uur

 19. Laten we het voorlopig maar op een akkoordje gooien, en de dijken op het niveua van New Orleans houden. Als er een overstroming komt zullen we het wel zien!

  Reactie door Simon — vrijdag 16 september 2005 @ 21.54 uur

 20. Het is heel eenvoudig.

  De zorgverzekeraars, commerciele bedrijven welke als 1e doelstelling hebben, winst maken hebben samen met hoogervorst e.a. (o.a. wiegel) afgesproken om de huidige zorg volledig op de schop te gooien. Natuurlijk niet om het makkelijker te maken, niet om voor de gewone man/vrouw in een adequate ziektekostenverzekering te voorzien. Nee, om de zakken te vullen van de zorgverzekeraars. En dat de mensen, die nu een dure particuliere ziektekostenverzekering hebben er ook nog eens fors op vooruit gaan is voor deze kwakzalvers mooi meegenomen. Wedden dat Hoogervorst na zijn ministerschap bij één van de zorgverzekeraars een VETTE baan krijgt aangeboden….!

  Het bedrijf wat hoogervorst in dienst gaat nemen dient op zijn tellen te gaan passen. Want het is onderhand genoeg geweest in dit kloteland met die zakkenvullers en sorry, slordigheidje figuren. Het wordt tijd dat er weer eens een ECHT volkstribunaal wordt opgericht….Een Tribunaal wat rechtspraak en uitvoering in één hand heeft. Haal de touwen maar uit het vet.

  Reactie door René — vrijdag 16 september 2005 @ 22.47 uur

 21. @14
  Heb goed opgelet:met een béétje geluk
  staat de ziekte-toeslag(of óók de huurtoe-
  slag??)in December op onze rekening.
  Afwchten dus maar….Voor mezelf heb ik de
  neiging, tegen die tijd,op het sok-ondet ‘t bed bankieren over te gaan.Een
  rode voor de ziekte toeslag,een blauwe voor
  de huurtoeslag etc.etc.
  Hoezó:onrust en paniek?
  En dan nog wat.Láát dat formulier nou eens
  meevallen qua ingewikkeldheid,dan is er
  nog het volgende:Bij invoering van het
  nieuwe zorgstelsel veranderen álle verze-
  keringsmaatschappijen de polisvoorwaarden
  van hun aanvullende verzekering.
  Dat wordt dus shoppen,wié voor hóeveel
  geld,wát te bieden heeft.Als je daar al
  uitgekomen bent mag je door naar de vol-
  gende ronde:de maatschappijen mogen je
  niet de basis-verzekering weigeren,maar je
  wél weigeren voor hun aanvullende verze-
  kering.Gezien de overbelasting op de maat-
  schappijen én de burgers én het te korte
  tijdsbestek zie ik dit shoppen en leuren
  als een heilloze zaak,waarbij de verzeker-
  den in spé weinig of niets te winnen heb-
  ben.Maar wel, nóg meer te verliezen.

  Reintje

  Reactie door Reintje — vrijdag 16 september 2005 @ 23.53 uur

 22. @14
  Ik heb goed opgelet:met een béétje geluk
  staat de ziekte-toeslag (óók de huur-toeslag?)in Dec op onze rekening.Afwachten dus maar…Voor mezelf heb ik de neiging,
  tegen die tijd,elke toeslag in een ver-
  schillende kleur sok onder ‘t bed te sorte-
  ren.Hoezó onrust en paniek?
  En dan nog wat.Láát dat ziektetoeslag-for-
  mulier nou eens meevallen qua ingewikkeld-
  heid,dan is er nog het volgende:bij invoe-
  ring van het nieuwe zorgstelsel,veranderen
  alle verzekeringsmaatschappijen hun polis-
  voorwaarden voor de áánvullende ziekte-ver-
  zekering.Dat wordt dus shoppen ;wié voor
  hóeveel geld,wát te bieden heeft?
  Als je daar al uit bent gekomen mag je door
  naar de volgende ronde:de maatschappijen
  mogen niemand weigeren voor de basis-ver-
  zekering,maar ze mogen je wél weigeren
  voor de aanvullende verz.
  Gezien de overbelasting bij de maatschappij
  en,de te verzekeren mensen én het te kor-
  te tijdsbestek,zie ik dat shoppen en leuren als een heilloze zaak,waarbij wei-
  nig of niets te winnen valt.Maar wél nog
  meer te verliezen.(behalve als je stinkend
  rijk en kerngezond bent,natuurlijk).

  Reintje

  ze zaak,waarbij de verzekerden in spé weinig of niets te winnen hebben.Maar
  wel nóg meer te verliezen.(tenzij je barst
  van het geld en kerngezond bent,natuurlijk).

  Reintje

  .

  Reactie door Reintje — zaterdag 17 september 2005 @ 0.24 uur

 23. Excuses;er ging kenelijk heel veel mis!!!

  Reactie door Reintje — zaterdag 17 september 2005 @ 0.27 uur

 24. Als Hoogervorst echt als persoonlijk verantwoordelijk gezien zou moeten worden voor de ellende die hij veroorzaakt, zou zelfs het delen van een cel met Mohammed B. te goed voor voor hem zijn.
  Ik hoop eigenlijk dat er ‘anderen’zijn, die er ook zo over denken en dat ik de fles met zijn naam erop binnen niet al te lange tijd mag ontkurken… :-(

  Reactie door Heraclitus VII — zaterdag 17 september 2005 @ 4.28 uur

 25. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel moeilijker!
  Niet bepaalt een teken van intelligentie wanneer je relatief eenvoudige zaken complex weet te maken.
  Hoop niet dat dit nieuwe systeem stiekem is afgekeken van Gordon Brown’s belastingsysteem dat ze in de UK reeds ingevoerd hebben. Wat was dat een flop.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 september 2005 @ 5.08 uur

 26. Straks gaan ze hier nog roepen dat ook wij een flat-tax nodig hebben a 22%.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 17 september 2005 @ 5.10 uur

 27. Kan iemand mij uitleggen dat Agis Zorgverzekeringen vanaf 1 januari 2005 voor de no-claimkorting (teruggave van euro 255,00 per maand) een bedrag van euro 5,50 boven op de nominale maandpremie zet. Er staat bij om die regeling mogelijk te maken. Die regeling geldt toch voor alle Zorgverzekeraars,maar die hebben die extra opslag niet. Worden daarvan soms de zakkenvullende bestuurders nog eens beter betaald?

  Reactie door JE. Mulder — zaterdag 17 september 2005 @ 7.33 uur

 28. 255 euro teruggave PER JAAR!

  Reactie door JE. Mulder — zaterdag 17 september 2005 @ 7.34 uur

 29. Het grote geldrondpompen kan beginnen.
  Minder regels en meer werk!
  Meer werk verreist het zeker!
  Gevraagd met spoed: geldrondpompers.

  GAAN WE 24 SEPTEMBER NOU NAAR DEN HAAG OF HOE ZIT DAT?

  http://www.keerhettij.nl/

  Reactie door Gandalf — zaterdag 17 september 2005 @ 8.23 uur

 30. Maak je geen zorgen Gandalf, we gaan verpauperd en wel!

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 11.02 uur

 31. We laten zien hoe het land en het volk er bijstaat! En omsingelen de boel!

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 11.04 uur

 32. Groot denken en kleine daden, daarmee wordt het volk verraden!

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 11.06 uur

 33. Ik sprak vanmorgen een bejaard echtpaar die het formulier voor de zorgverzekering hebben binnengekregen.Die mensen waren radeloos want zij snapten niks van dit formulier.Zij hebben besloten om maar naar een belasting-adviseur te gaan met dat onding.Kost nóg meer geld!!
  Waar is de regering in godsnaam mee bezig ??

  Reactie door Diny — zaterdag 17 september 2005 @ 11.59 uur

 34. De ombouwing naar de nieuwe zorgverzekering druist in tegen alle fatsoensnormen. Verplicht verzekerd, dus je moet wel maar je weet bij lange na nog niet wat het gaat kosten. Als ik iets koop, wil ik weten wat het kost, anders koop ik het niet. Het is een grof schandaal. Bah.
  Ik ga naar Den Haag, de 24e .
  @30 Ik maak me géén zorgen over de 24e, maar ik máák me zorgen en daarom ga ik!!!
  Ik ga in het zwart.
  Zien we de SP voorman/vrouwen dan ook bij de demonstratie of is het niet kies om aan buitenparlementaire acties nota bene rond het Binnenhof mee te doen?

  Reactie door Gandalf — zaterdag 17 september 2005 @ 12.23 uur

 35. Herstel: Groot denken…, maar kleine daden, daarmee wordt het volk verraden.

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 12.43 uur

 36. Zwart , rafelig of peignoir, het mag allemaal!

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 12.44 uur

 37. Je mag ook zonder tanden of met de daklozenkrant komen, met je slaapzak of je bloedjes van kinderen, die in de wurggreep van dit kabinet groot moeten worden.

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 12.45 uur

 38. In je rolstoel of op krukken, met pamfletten en spandoeken, alles is geoorloofd, behalve geweldadigheden, liederlijke taal en obeheerste woedeuitbarstingen, we zijn een beschaafd volk… niet waar!

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 12.48 uur

 39. onbeheerste

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 12.49 uur

 40. Beste Diny,

  Hebben deze mensen het zorgtoeslagformulier binnen gehad of van hun ziektekostenverzekeraar(ziekenfonds). Als het om het eerste gaat. Dan kunnen ze naar het belastingdienstkantoor of de speciale loketten van gemeente en/of woningbouwvereniging. Of raadpleeg eerst het landelijke informatienummer. Waarom geld betalen voor een dure adviseur terwijl die informatie ook gratis (zij het met enige moeite) verkregen kan worden.

  Misschien moesten alle mensen die formulieren gewoon naar deze instantie’s gaan (ook al is het niet echt nodig). Dan raken deze diensten overbelast en stuur je de hele zaak in het honderd. Boycotten en frustreren die handel….

  Reactie door René — zaterdag 17 september 2005 @ 12.50 uur

 41. Fijn, René, dat je die tips geeft. Scheelt mij weer. Maar ik heb nog een aanvulling voor ze:

  Is er in die gemeente een Sociaal Raadslieden kantoor? Die vullen dat ook voor je in!
  In zorgcentra zitten ook vaak mensen die verstand van zaken hebben.

  Leuker kan ik het ook niet maken, hoor? :(

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 17 september 2005 @ 13.35 uur

 42. Ook is er nog de Anbo en het Leger des Heils die je kunnen helpen, met moeilijke formulieren of aanvragen, veel sociale raadslieden houden ook spreekkuur in sommige buurthuizen en als ik mij niet vergis biedt het Rima ook ondersteuning.

  Ook het SKWO-ouderenwerk zou je kunnen helpen.

  Reactie door E.Krul — zaterdag 17 september 2005 @ 14.16 uur

 43. Als iedere Nederlander nu verplicht verzekerd moet zijn, waarom dan niet gewoon de ziektekosten betalen uit de belastingen? Dan is dat ingewikkelde gedoe van eerst een toeslag geven, die je daarna weerin moet leveren ook niet nodig, kost alleen maar handenvol geld.
  Ben ik nou zo slim of is Hoogervorst nou zo dom ?

  Reactie door simbro — zaterdag 17 september 2005 @ 15.43 uur

 44. Da’s dom, Simbro :) Want men heeft voor al dat rondpompen van geld ACHTHONDERD nieuwe ambtenaren nodig…. ;)

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 18 september 2005 @ 11.23 uur

 45. Vraag:
  Er is enkele maanden geleden door een rechter bepaalt dat de regering meer subsidie mocht uitgeven VOOR de grondwet. Hierbij stelde hij:
  a: Het mocht
  b: Motivatie zou volgen.

  Zover mij bekent is die motivatie nooit gegeven. Graag info.

  Reactie door E Landwaard — dinsdag 20 september 2005 @ 15.56 uur

 46. Worden er nog demonstraties op touw gezet tegen het nieuwe zorgstelsel? De meeste mensen die ik in mijn directe omgeving spreek gaan er ontzettend op achteruit en zijn zeer ontevreden over de nieuwe regeling. Ikzelf ga er met mijn modaal inkomen ongeveer 880 euro op jaarbasis op achteruit en ik ben kwaad!

  Reactie door M. Kraaijenbrink — dinsdag 20 september 2005 @ 16.22 uur