De eenzame roker…

Dennis!
(mpg 1,4 mb)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 01 oktober 2005 :: 12.45 uur

56 Comments

56 reacties

 1. Wel ik zal de spits afbijten, dat roken niet gezond is weten wij allemaal, nou heb ik zelf vroeger wel gerookt maar inmiddels al weer 32 jaar mee gestopt maar dat wil niet zeggen dat je geen ziekte kan oplopen, dat risico lopen wij allemaal maar een beetje gezond proberen te leven, en minder stress. Maar mensen die graag hun sigaretje roken heb ik geen moeite mee tegenwoordig zijn er toch bijna overal rookvrije ruimtes .Maar al met al denk ik dat je ook een beetje geluk in je leven moet hebben toch ??.

  Reactie door johan — zaterdag 1 oktober 2005 @ 13.12 uur

 2. tuurlijk is het slecht, maar het werkt ook ontspannend. Tevens ben je vaak snel van dingen op de hoogte. In de rokersgroepjes worden altijd de laatste nieuwtjes besproken.

  Reactie door kaatje — zaterdag 1 oktober 2005 @ 13.41 uur

 3. Wat ‘n leuke hond! In tweede instantie blijkt, dat ie rookt…

  Reactie door Boudewijn Pleines — zaterdag 1 oktober 2005 @ 13.47 uur

 4. Ik heb mijn hond goddank net van het roken af, het werd toch te prijzig zo’n pakkie shag per dag.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zaterdag 1 oktober 2005 @ 13.51 uur

 5. Flauwekul natuurlijk dat met mijn hond. Maar goed in aller ernst, ik ben 19 maanden terug wel zelf gestopt met roken en heb daar geen spijt van. Het heeft vaak ter discussie gestaan, mensen die roken en wat daar aan te doen. Ik vindt dat iedereen dat voor zichzelf moet uitmaken of hij of zij wil gaan roken. Er worden je in dit land al genoeg rechten ontnomen en wordt je over het algemeen al geleefd door de üpperclass. Want je hebt maar te leven en te handelen naar meneer z’n maatstaven en inzichten zoals meneer het wil hebben en zien. Roken is niet gezond nee, maar dat is de luchtkwaliteit in dit land ook al lang niet meer, dus gezond leven is er in dit land sowieso al niet mee bij. Bij ons zeggen ze, als je het moet krijgen dan krijg je het (een ziekte). Er zijn heel wat mensen die behoorlijk zware rokers waren en op hun sloffen in de 80 of zelf 90 jaar werden. Waarom zijn er dan zoveel artsen die behoorlijk stevig roken terwijl ze dagelijks met de neus op de keiharde feiten worden gedrukt. Ik zal niet degene zijn die een ander z’n enigste pleziertje in z’n leven misgunt.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zaterdag 1 oktober 2005 @ 14.20 uur

 6. Roken zou juist gestimuleerd moeten worden, helpt het vergrijzingsprobleem te reduceren, is goed voor de staatskas, eventuele ziekenhuis opname heb ik na 28 jaar met gemiddeld 4 pakjes shag per week wel voldaan, dacht ik zo.

  Roken moet kunnen.

  Ik ken oude rokers en zuipers, mijn moeder daarentegen is maar 53 geworden met een “gezonde” levensstijl.

  Het leven blijft een kansspel.

  Reactie door Johan Smeets — zaterdag 1 oktober 2005 @ 15.02 uur

 7. Afgezien van de hoeveelheid troep en chemicaliën, inclusief RATTENGIF, is Nicotine een van de meeste verslavende drugs in de wereld.
  Dat moge o.a. blijken uit het feit dat ik mensen ken waar de man zwaar hartpatiënt is en absoluut niet meer mag roken, ook niet mééroken. Maar zijn vrouw en zoon zijn niet bereid om zelfs maar te proberen van het roken af te komen. Zodra daar een raam of deur opengaat komt de rooklucht je tegemoet! De zoon rochelt al op een manier die niet best is en de moeder van de jongeman, stikt regelmatig bijna in haar hoestbuien. Maar ze gaan gewoon door met roken. Zó verslavend is Nicotine.
  Ik rook al ruim 39 jaar niet meer en nu moet ik verplicht toch meeroken met mijn buren naast en boven me. De mensen naast me hebben de komende maanden gelukkig alles weer dicht zitten en wat de bovenburen betreft en hun ventilator op de ventilatieschacht: ik heb de boel dichtgepropt met kranten…. ik moet wel. Ik heb geen geld om ook electrische ventilatoren erop te laten zetten, afgezien van de stroom die ze verbruiken en dus geld kosten in het gebruik ervan.

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 1 oktober 2005 @ 15.10 uur

 8. Een tevreden roker is geen onruststoker.

  Reactie door Sonja — zaterdag 1 oktober 2005 @ 15.18 uur

 9. Jammer dat ik niet kan zien, waar de link toe leidt.

  Maar ja, ik rook niet!

  Alle gekheid op een stokje: Roken is een verslaving, het is slecht voor je.
  Ik vind het daarom ook nogal vreemd, dat mensen zeggen: “je moet zelf weten of je wil gaan roken of niet.”
  Zeggen diezelfde mensen ook: “je moet zelf weten of je aan de heroine gaat of niet.”?
  Ook verslavend namelijk en niet zo gezond.

  Zelf heb ik ook 24 jaar gerookt, ben er nu 3 jaar vanaf. Dus uit ervaring weet ik wat voor smoezen mensen kunnen verzinnen, om hun verslaving goed te praten.

  Dus zeg ik liever tegen mensen die niet roken: begin er nooit aan. En daar kan ik een hoop redenen voor geven, buiten het feit dat het stinkt.

  Reactie door Helma D. — zaterdag 1 oktober 2005 @ 15.31 uur

 10. Het zou wel fijn zijn, als Jan gestopt was. Hij is altijd zo schor en buiten adem alstie weer eens een interview geeft. Uggggggche…

  Reactie door Anne-Marie Mineur — zaterdag 1 oktober 2005 @ 15.46 uur

 11. Kopzorgen krijg ik van al dat gezeur over wat wel en niet mag. En dat….is heel slecht voor je. Je krijgt dan last van stress enzo. Ieder mens heeft de vrijheid om datgene te doen of te laten wat hij/zij wil, mits diegene een ander er niet mee lastig valt. Het gaat om de tolerantie naar elkaar, mensen. Een ieder weet voor zichzelf wat wel of niet goed is. Roken bestaat al sinds mensenheugenis, en dat gaf vroeger ook geen problemen. Het “probleem” roken is alleen maar in de wereld geroepen om een verdeling onder de mensen te maken. Evenals het te dik zijn van de mens, je wordt je ineens bewust van het feit dat je niet zo perfect bent en daardoor voel je je afgescheiden van de rest. Maar in werkelijkheid voel je de afgescheidenheid in jezelf, waardoor je karakter wordt gebroken. En dat is precies de bedoeling, zodat je allemaal als een mak schaap door het leven zal gaan. En nog steeds zien de meeste mensen niet dat dit gebeurd! Eh..ik steek nog maar eens één op!

  Reactie door Monique — zaterdag 1 oktober 2005 @ 17.33 uur

 12. @8 Sonja :
  Zó is het maar net !!

  Reactie door Diny — zaterdag 1 oktober 2005 @ 18.03 uur

 13. Drie keer heb ik het hoesten en beluisterd
  wat er geroepen werd, mogelijk
  Benneth Dunner??? Zou dus een merk cigaretten moeten zijn of zo?
  Ook kan de hond zo genoemd worden,
  misschien? Geen idee, de grap vind ik leuk,
  de evt. reklame, ietwat minder !

  Reactie door Madelief — zaterdag 1 oktober 2005 @ 18.10 uur

 14. 11 Monique:

  Ik weet precies wat je bedoelt.Het eeuwig commentaar leveren op mensen die in hun ogen niet aan het keurmerk perfect voldoen. Dag in dag uit commentaar, je beweegt te weinig, je rookt te veel, je eet ongezond, je drinkt teveel, en nog heel veel meer. Ik verdenk die mensen er zwaar van om perfecte mensen te willen creëren. En wat te denken als je tegenwoordig soliciteerd want je wordt wel geacht representatief over te komen, eerst even een Armani pak kopen, even naar de kapper, de pedicure, faceliftje, wat plastischeverbouwingkje, liposuctie’tje, tandartsbezoekje etc, kosten zo’n 9000 euro’s, en dan maar hopen dat je aangenomen wordt als vuilnisophaler. Ik kijk elke dag weer uit wat ze nu weer te zanikken hebben over ons soort mensen, elke dag op of aanmerkingen, we kunnen niets meer goed doen in hun ogen. Perfecte mensen bestaan niet, en zullen ook nooit bestaan. Leef je leven zoals jij denkt dat het goed is, je jeeft maar één keer. Geniet er van, voor zover er nog van te genieten valt. Want de mensen die denken perfect te zijn weten het anders behoorlijk voor ons te verzieken. Ik ga een ander niet vertellen dat ze moeten gaan roken, maar ik ben ook niet de aangewezen persoon om ze het te verbieden. Ieder zijn eigen keus, ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zaterdag 1 oktober 2005 @ 18.52 uur

 15. :) Hoe voorspelbaar…

  Reactie door Helma D. — zaterdag 1 oktober 2005 @ 19.06 uur

 16. 15 Helma D:

  Wie heeft jou er toendertijd er van weerhouden om niet te gaan roken ?.

  En als er al iemand geweest is toendertijd die jouw geadviseerd heeft niet te gaan roken, waarom ben je dan toch tegen dat advies ingegaan en begonnen met roken.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zaterdag 1 oktober 2005 @ 19.18 uur

 17. Toendertijd werd er geen nadruk gelegd op de gevolgen van roken. Hoe verslavend het is, waar het ten koste van gaat.
  Toendertijd was het maatschappelijk gezien heel normaal, een sigaret was je maatje, troost in moeilijke dagen, maar vooral ook heel stoer.
  Nu weten we inmiddels toch wel beter.
  Als ik toen had geweten wat ik nu weet, was ik er nooit aan begonnen.
  Ik weet hoe moeilijk het is om te stoppen met roken, hoe angstig het is om niet meer een sigaret op te steken. Iedereen kent wel dat gevoel als je bijna geen shag of sigaretten meer hebt en de winkels zijn dicht…
  Ik weet ook hoe moeilijk het is, om te zien wat het eigenlijk is. En toch weet iedere roker dat tegenwoordig wel, maar de verslaving zorgt ervoor dat je dat in alle toonaarden zult ontkennen.
  Iedere roker kent ook het gevoel, als ie ergens niet mag roken. Ook een gevolg van de verslaving. Ik kan wel uren doorgaan.
  Maar dat zal ik maar niet doen. :)

  Reactie door Helma D. — zaterdag 1 oktober 2005 @ 19.26 uur

 18. 14. The Scarlet pimpernel:
  Ben blij dat je het ook zo ziet. Het gaat om de individuele vrijheid van de mens. Elk mens heeft recht op die vrijheid. En dat kan heel goed samen met een regering die voor al die mensen, het volk, het land bestuurd. Moet dat wel redelijk gebeuren uiteraard, en omdat wij nu eenmaal een democratie hebben, zeker democratisch! En daar loopt het spaak!
  En dat gecombineerd met die vreemde, snelopvolgende regels, wordt de vrijheid, wat ons als mens zo uniek maakt, letterlijk om zeep geholpen. Je zegt dat de zgn. perfecte mensen het voor ons soort mensen verzieken. Dat is de tweedeling in de maatschappij die ik bedoel, eigenlijk over de hele wereld is dat zo. Je moet het verder zoeken dan dat. Er is iets of iemand er heel erg snel op uit om karaktermoord te plegen bij de zwakkeren in de samenleving, om zo de perfecte mens over te houden, waar de machy dan weer bovenstaat. Velen onder ons willen dit niet horen en weten, en vinden dit te ver gaan. Maar de signalen zijn overduidelijk.

  Reactie door Monique — zaterdag 1 oktober 2005 @ 19.36 uur

 19. Eh…ik bedoel natuurlijk het woord macht, en niet machy. haha

  Reactie door Monique — zaterdag 1 oktober 2005 @ 19.37 uur

 20. Zulk een flauwe kul, allemaal.
  3 jaar terug opgenomen in het ziekenhuis (was al 6 jaar gestopt) is mij het advies gegeven om maar weer eens een pafke te nemen, want daar werd je rustiger van. En nu behoor ik wederom bij de paria en spek de staats kas van Zalm, die overigens ook rookt.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — zaterdag 1 oktober 2005 @ 19.40 uur

 21. Vrijen met iemand die rookt is alsof je een asbak aflikt.

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — zaterdag 1 oktober 2005 @ 20.43 uur

 22. He Jan, in de URL staat: “ik-ben-gestopt-met-roken”.
  Klopt het dat je gestopt bent met roken?
  Zo ja, gefeliciteerd jonge, goed bezig!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 oktober 2005 @ 21.11 uur

 23. kaatje,

  Een blokje om is ook ontspannend en beter, vooral als je de hele dag op kantoor zit.
  En snel van alles op de hoogte? Kom op zeg, ook niet rokers praten hoor.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 oktober 2005 @ 21.16 uur

 24. Als je niet rookt, leef je langer.
  Althans, dat lijkt zo.

  Reactie door niks — zaterdag 1 oktober 2005 @ 21.21 uur

 25. niks (24),

  Hoeft niet, maar als je niet rookt heb je een
  ding minder waaraan je (eerder) dood aan kan gaan.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 oktober 2005 @ 22.04 uur

 26. Terecht vinden rokers dat ze over hun eigen lijf en leven mogen beschikken. Maardaar is het dan ook wel mee gezegd. Hebben deze rokers ook het recht om zieke mensen en niet rokende buren hun verslaving en stank op te dringen en mag je er dan niks van zeggen, vanwege jullie vrijheid? M.a.w. ik mag letterlij stikken in die rook van de buren, maar ik moet mijn kop houden vanwege HUN vrijheid?
  En wat mag ik dan hebben aan vrijheid? Niets? Ik WIL in mijn eigen woning GEEN sigarettenrook en -stank hebben en krijg dat toch! En ik zie en hoor (!) hoe een hartpatiënt het af en toe flink benauwd heeft, doordat vrouw en zoon rusrig doorroken. Allemaal vanwege diezelfde vrijheid? Ga nou gauw op het dak zitten met een bos uitjes om stekeltjes te vangen! :(

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 1 oktober 2005 @ 23.10 uur

 27. Madelief, ik denk dat er geroepen wordt:

  Bennett, DINNER!!

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 1 oktober 2005 @ 23.11 uur

 28. Mensen, niet l.ll.., maar gewoon stoppen met roken. Is ook een leuke post om te bezuinigen lijkt me.

  Reactie door Karin — zaterdag 1 oktober 2005 @ 23.17 uur

 29. 28
  Was het maar zo makkelijk. Gewoon stoppen…
  Denk jij nou echt dat ik zo eigenwijs ben om door te willen roken, terwijl ik weet dat het ontzettend slecht voor me is?

  De regering moet ervoor zorgen dat rookwaar niet meer te koop zal zijn. Pas dan zijn we op de goede weg. Pakje shag voor 50 Euro.
  Die debiele stickers op een pakje shag helpen echt niet voor een roker, hopelijk wel voor de beginnende roker.
  Tabaksfabrikanten zouden als drugsdealers behandeld moeten worden!

  Zo! Nu eerst een peuk om te kalmeren.

  Reactie door Mag ik ook even? — zaterdag 1 oktober 2005 @ 23.42 uur

 30. ad 29) mag ik ook even?
  Misschien een lullige tip, maar waarom geen lollies kopen ipv sigaretten, zo is Johan Cruyff toch ook gestopt met roken?

  Reactie door Karin — zaterdag 1 oktober 2005 @ 23.48 uur

 31. 29
  ik spaar ze de stikkers,maar ze brengen steeds nieuwe uit.
  :-)
  30
  johan cruyff zo gestopt,na een hard operatie ja!
  maarja aan sssllll aan elk nadeel zit een voordeel sssllll..

  Reactie door ad — zondag 2 oktober 2005 @ 0.23 uur

 32. @30
  Omdat ik niet kan voetballen :)
  Wat betreft die lullige tip, dat lijkt me ook maar niks :(

  Reactie door Mag ik ook even? — zondag 2 oktober 2005 @ 0.30 uur

 33. Velen niet-rokers menen -ook hier weer- de maatschappelijke hetze tegen het roken als vrijbrief te zien om rokers persoonlijk aan te vallen: zo wordt van iemand met financiele problemen die rookt al snel geroepen “moet je maar stoppen met roken” en menen mensen zelfs als iemand kanker krijgt te moeten melden: “Maar ja, hij heeft ook altijd gerookt…”, terwijl het verband in deze lang niet altijd vaststaat.

  De zaken liggen natuurlijk lang niet zo makkelijk als dit, noch
  kunnen mensen anderen hun gedrag zomaar beoordelen, zonder de achtergrond van diegene te kennen. Respect voor anderen lijkt me belangrijkerer om uit te dragen, dan kritiek op doen-en-laten.

  Ik kan nog wel even doorgaan, maar The Scarlet Pimpernel @14 en Monique @11 hebben het al perfect omschreven!

  Reactie door J3roen — zondag 2 oktober 2005 @ 1.02 uur

 34. Het filmpje is trouwens geweldig. Zo zie je maar weer: door de eeuwige kritiek van anti-rokers, kun je niet eens even van zo’n filmpje genieten…
  :)

  Reactie door J3roen — zondag 2 oktober 2005 @ 1.07 uur

 35. Men/Mevr Lembeck, Rijdt u toevallig auto ? Daar vervuilt u WEL de longen van uw medemens mee hoor ! Industrieuitstoot wordt voor het gemak ook maar niet betrokken in de vervuiling van longen; dat kan en mag natuurlijk ook niet vanwege het kapitaal. Ofwel: Wie echt last heeft van vervuilde lucht moet op ergens gaan wonen, waar die vervuiling waarschijnlijk weinig voorkomt: Op de top van een berg in de Alpen. (Uit de buurt blijven van vliegtuigen hoor !)
  Allemaal overtrokken misschien, maar ik denk dat het idee achter mijn betoogje wel duidelijk is……

  Reactie door Peter — zondag 2 oktober 2005 @ 1.32 uur

 36. heb je wel eens de vooruit aan de binnenkant van je auto schoongemaakt, vies he,zit ook in je longen,
  heel heel lang geleden 15 jaar,, sprak ik eens een man die zij,
  nou wat zij die,
  nou ik zal het je vertellen,
  de longen van een niet roker in de stad,zijn net zo zwart als een roker op het platteland,gewoon en voorbeeld,enz,enz
  ik rook trouwen wel.

  peter
  hoog in de bergen daar heb je weer te veel zon van de dunne ozonlaag :-)

  Reactie door ad — zondag 2 oktober 2005 @ 2.20 uur

 37. Of je nu wel of niet Rookt ieder moet dat voor zichzelf uitmaken, en het is net als men zegt de Lucht is ook al lang niet meer zo zuiver als wij denken. En als iedereen zou stoppen komt er minder aan accijns de staatskas binnen. Tenslotte er wordt je door deze Regering al zoveel ontnomen . En als je behoefte hebt nou dan steek je toch gewoon een pafke op, alleen ik zou niet weten hoe het zo smaken als je 32 jaar lang niet meer gerookt hebt.

  Reactie door johan — zondag 2 oktober 2005 @ 7.49 uur

 38. Nee, Peter, maar ik verwarm mijn woning met een moederhaard met wel 40% rendement! Waar ik niets aan kan veranderen, overigens. Jammer, maar helaas en ook jammer dat mijn andere reactie verdwenen is.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 2 oktober 2005 @ 10.24 uur

 39. Het is met roken hetzelfde als met de agressie in Nederland; zolang er geen eenduidige conclusie uit onderzoek is gesteld wat nu feitelijk het probleem veroorzaakt, wordt kritiek al snel als hypocriet opgevat.

  Overigens treft het roken de oudere werknemer die daardoor minder aan het productieproces kan deelnemen. Schande! Maar, hoe zit het dan met de sportblessures van de niet rokende blaag die in de kracht van het leven, willens en wetens evenzeer de economische plicht verzuimt?

  Reactie door niks — zondag 2 oktober 2005 @ 11.57 uur

 40. Bij mij zou Dennis gewoon binnen mogen roken, hoor….Gezellig!

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 2 oktober 2005 @ 12.24 uur

 41. Oud onderwerp, maar grappig filmpje.

  Rook maar vrolijk verder mensen; daar is zalm heel blij mee. Maar maak van het strand verdomme geen asbak, want mijn kinderen zaten middenin de peukentroep te scheppen. Je kan die bovenste laag zand net zo goed als chemisch verontreinigd qualifiseren.

  Zulke mensen, die dat op hun geweten hebben vind ik de smerigste varkens, en dat zijn er dus een hele hoop….

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zondag 2 oktober 2005 @ 16.48 uur

 42. @41 ReneR

  Daar heb ik nu ook vreselijk de pest aan, peuken op het strand gooien of het de normaalste zaak van de wereld is! Je moet verrekte goed uitkijken met je kinderen dat ze niet aan die vieze peuken komen. Je hebt gelijk, het zijn goorlappen die zoiets doen. Ze zouden beter na moeten denken. Ik voel er wel wat voor zoals ze het in Singapore aanpakken.

  Reactie door ACCEPT — zondag 2 oktober 2005 @ 19.48 uur

 43. Laten we morgen allemaal de auto staan? Wat een stank als je bij het zebrapad staat te wachten om over te steken. Misschien een flinke kilometerheffing ertegenaan want de lucht vervuilen doe je maar in je eigen huis. Je krijgt er ook astma van en vieze haren en al die ongelukken kosten de maatschappij veel te veel geld. Kinderen steken tussen de geparkeerde auto’s de straat op, wie stelt zijn kinderen daaraan bloot?

  Reactie door Henny — zondag 2 oktober 2005 @ 20.45 uur

 44. Ja, Singapore. Daar is alles dik voor elkaar! Ik werk er dus regelmatig. Kauwgom in de straat spugen is moeiteloos een dikke prent waard.
  Aan de andere kant kun je op de gemiddelde werf gewoon sloebers uit India de asbest in sturen want aan dubbele regels is geen gebrek. Als je er wat langer komt zoals ik, dan weet je er na verloop van tijd nog wel wat meer over te vertellen.
  Als reiziger heb ik inmiddels ervaren dat als het thuis niet lukt om het naar je zin te hebben, dan gaat dat ergens anders net zo min lukken.

  Reactie door Anton — zondag 2 oktober 2005 @ 22.18 uur

 45. @ 44 Beste Anton,
  “Als reiziger heb ik inmiddels ervaren dat als het thuis niet lukt om het naar je zin te hebben, dan gaat dat ergens anders net zo min lukken.”
  Dat vind ik echt een wereldconclusie! Dus stop met klagen mense, maar de handen uit de mouwen en beginnen op je eigen ‘plek’ om de wereld te verbeteren.

  Reactie door Sonja — maandag 3 oktober 2005 @ 13.37 uur

 46. Het is wel erg gemakkelijk om te zeggen: ieder mens moet het zelf (maar) weten, of hij of zij rookt. En andere dingen zijn nu eenmaal ook schadelijk. In de eerste plaats maken rokers -vooral vroeger; tegenwoordig gelden betere regels- veel mensen tot onvrijwilige MEErokers, met dezelfde schadelijke gevolgen en risico’s voor HUN gezondheid. In de tweede plaats is het onloochenbaar dat roken schadelijk is voor de gezondheid en maatschappelijk extra kostenposten oplevert: bevordering van (long)kanker, hart- en vaatziekten, enz. Moeten we nu ook zeggen: ieder die slecht, vet en veel eet, moet dat zelf (maar) weten? Enz., enz.? Dat is slordig denken en redeneren.
  De vrijheid van handelen van een individu houdt daar op, waar hij inbreuk maakt op de vrijheid van anderen (waaronder ook kinderen!). Ik pleit niet voor een rookVERBOD -ik kan wel iets voorstellen bij het genot van roken en de problelen van verslaving-, maar steun wel maatschappelijke en politieke acties die deze slechte gewoonte willen terugdringen of zelfs uitbannen (net als niet erfelijk en medisch veroorzaakt overgewicht enz.). Dat is een gemeenschappelijk belang. Solidariteit, weet je nog wel?
  Enkele jaren geleden overleed een vriendin van mij op betrekkelijk jonge leeftijd als gevolg van longkanker. Ze had altijd als een ketter gerookt. (Ik had haar vroeger vele malen gewaarschuwd). Toch dood- en doodzonde dat dit waardevolle mens niet langer heeft kunnen leven…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 3 oktober 2005 @ 16.54 uur

 47. Ik zag ,als ik me goed herinner nog niet zo lang geleden een file staan, allemaal dampende en puffende auto’s in de file staan, het was 30 graden celsius geloof ik, misschien iets meer, een temperatuur waarbij de luchtvervuiling niet ‘van de lucht’was denk ik, want ze waarschuwden op teletext de mensen voor smog, weet ik. Rijen lang, ze moeten er tegen de avond wel aangekomen zijn, denk ik. En al die mensen gingen naar het strand en dat denk ik niet dat weet ik, dat zeiden ze op het journaal. En op dat strand kwamen ze een sigarettenpeuk tegen en ze zeiden “bah wat vies

  Reactie door Henny — maandag 3 oktober 2005 @ 18.15 uur

 48. Geen geintje! Dit staat op http://www.nu.nl!!

  Rokende chimpansee stopt na zestien jaar

  Uitgegeven: 3 oktober 2005 16:10

  XIAN – Een depressieve chimpansee in een dierentuin in het noordwesten van China is na zestien jaar gestopt met roken. De 27-jarige Ai Ai wist van haar slechte gewoonte af te komen door ingrijpen van de dierenverzorgers. Die gaven haar smakelijker eten en ze zorgden dat het vrouwtje meer afleiding kreeg: een loopje na het ontbijt en ook een koptelefoon met muziek.

  Volgens het Chinese persbureau Xinhua begon Ai Ai in 1989 met roken, na het overlijden van haar toenmalige partner. Ze werd een kettingrookster toen haar tweede partner overleed in 1997 en haar dochter naar een andere dierentuin ging. Volgens Xinhua rookte de chimpansee omdat ze eenzaam en bedroefd was.

  Ai Ai, die in een dierentuin in de provincie Shaanxi verblijft, kreeg de sigaretten van haar verzorgers die haar zo poogden kalm te houden. Ze is, of was, niet de enige rokende chimpansee in de wereld. Er is er zeker nog een in China en ook in een Zuid-Afrikaanse dierentuin (Bloemfontein) is er een rokende chimpansee.

  Reactie door Erik van Donk — maandag 3 oktober 2005 @ 18.20 uur

 49. Dus er is nog hoop!

  Reactie door Helma D. — maandag 3 oktober 2005 @ 20.04 uur

 50. @46

  Ben ik blij dat ik in het Noorden woon en lekker op de fiets naar het werk ga.:-)

  Reactie door ACCEPT — maandag 3 oktober 2005 @ 20.33 uur

 51. Stel je voor dat je kind zo’n vieze peuk in hun mond steekt van een ander. Gadver. Om nog maar niet te spreken wat voor vergif er wel niet in zit.

  Weet je wel wat pas echt smog is? Ga maar eens naar de kroeg, waar al die stakkers zitten te paffen.

  Reactie door ACCEPT — maandag 3 oktober 2005 @ 20.38 uur

 52. Bekijk dit maar. Waarom het zonet uitgewist is begrijp ik niks van.

  http://www.kwfkankerbestrijding.nl/content/pages/Cijfers_over_roken_en_kanker.html

  Reactie door ACCEPT — maandag 3 oktober 2005 @ 21.47 uur

 53. @ ACCEPT (50):

  Zelf woon ik in het midden van het land, maar ga ook met de fiets naar mijn werk.
  Als je daarbij optelt: dagelijks meer dan een uur wandelen met de hond, en één of twee keer fitness (met sauna) per week, dan is het resultaat dat mijn toch al vrij oude botten en spieren aardig in vorm zijn gebleven. :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 4 oktober 2005 @ 16.54 uur

 54. Olav, mijn bijdrage bij nr.50 bedoelde ik nr. 47 van Henny. Op de één of andere mannier staat Henny nu ineens onder 47.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.02 uur

 55. Ja, er worden wel vaker ineens reacties later tussengezet om duistere redenen…

  Reactie door Helma D. — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.38 uur

 56. world cup betting odds…

  lunching classy stir?sublimation raucous sodium Janet coarsely odds http://www.sport-betting-site.com/ related online betting http://www.completely-sport.com/

  Trackback door world cup betting odds — zaterdag 20 mei 2006 @ 14.28 uur