De kogel door de kerk?

Dacht het niet…
De Eerste Kamer is dan wel akkoord.
Maar nu is het woord aan u!

Noodrem!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 04 oktober 2005 :: 19.56 uur

33 Comments

33 reacties

 1. Geen noodrem; maar een honkbalknuppel is er nodig. De fransen weten trouwens veel beter vandaag hoe ze een regering onder druk kunnen zetten

  Reactie door ReneR — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.04 uur

 2. De Franse Bonden weten veel beter hoe het moet bedoel je. De Bonden in NL zijn losers. Die zijn bang dat ze straks geen vette baan toegewezen krijgen.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.10 uur

 3. Zorgstelsel, het stelsel van zorgen.
  Net zoals de zorgverzekeraars je verzekeren van zorgen.

  Reactie door OriginalGiel — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.16 uur

 4. Zo’n actie heeft geen nut meer, het is te laat! We kunnen beter de mensen helpen met die formulieren en informatie verstrekken.

  Reactie door Saskia — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.18 uur

 5. Actie?
  Actie: massaal niet betalen?
  Maar dan wel op z’n Frans…
  Op internet pollen of er genoeg gegadigden zijn om zo een stunt uit te halen?
  Er moet wel reclame voor worden gemaakt.

  Reactie door OriginalGiel — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.23 uur

 6. Of dezelfde verbeten overtuiging als met de EU grondwet stemming. We kunnen het wel.
  Ik denk dat de politiek de politiek niet wegkrijgt.
  We zullen zelf aan de bak moeten?
  Wat is er nou makkelijker dan niet betalen?
  Je kunt gewoon gaan werken…
  Hoeft niet te staken?
  Hoeft niet te reizen om te staken…

  Reactie door OriginalGiel — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.26 uur

 7. Wat lees ik daar in Nu nieuws? (Zie
  bovenstaande link van Jan)

  `Wie op 1 mei 2006 niet verzekerd is, riskeert een boete’.

  Boete: Moet je je nou ook nog verplicht je zuurverdiende euri uit de portemonnee laten graaien voor een schandalig weinig biedend zorgpakket? Dat je dus ook nog wordt opgedrongen?

  Het moet niet gekker worden: boete voor geen ID, boete voor op perron zonder kaartje, boete voor geen licht dat door niet beboete vandalen van je fiets is
  geklauwd, en nu boete voor een plas, boete voor het te laat betalen van al deze boetes!
  Het is me nu duidelijk: we wonen definitief in een politiestaat!

  Ik hoop dat het volk dit kabinet snel in het stof doet bijten om deze junta fors boete te laten doen.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 4 oktober 2005 @ 20.57 uur

 8. (3)wat jij doet is de weg van de minste weerstand .de makkelijkste dus .actie voeren heeft wel degelijk nut .ik heb tijdens de laatste actie OMSINGEL HET KABINET in den haag OVERDUIDELIJK GEMERKT!.dat het kabinet BANG !!!!!!!!!!! IS VOOR DE BEVOLKING !dus trek aan de noodrem .de s.p parlementariers kunnen alleen iets doen als wij massaal achter hen staan .met kreten als ,jan zet hem op ,hebben we geen flikker aan de mensen moeten het doen .en de s.p bied die mogelijkheid .aanpakken dus .en ben je lid van een vakbond .zet dan de vakbonds leiders eens onder druk .VIVA LA FRANCE !!! DAAR HEBBEN ZE NOG BALLEN .

  Reactie door texas henkie — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.03 uur

 9. @6, C.Tilyx, hou daar eens mee op, ik val van mijn stoel van verbazing dat off all the people jij als ras-socialist tegen opgelegde solidariteit bent.

  In dat geval mag van mij het oude systeem terugkomen, met maar 1 verandering, ook daar geen verplichting tot….

  Reactie door Ronald — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.03 uur

 10. Bezoek ook de Actie Noodrem Weblog voor alle actienieuws en andere nieuwtjes rond de invoering van dit waardeloze stelsel!

  Reactie door Barry — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.04 uur

 11. @3 Saskia, voor het invullen formulieren betalen we de ambtenaren van de de fiscus.

  Reactie door Jan Marijnissen — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.17 uur

 12. @jan marijnissen, goed plan, kunt u dat niet eens voorstellen dat de belastingdienst de aangifte ingevuld naar de burger stuurt waarna de burger na controle er zijn of haar goedkeuring dan wel afkeuring aangeeft?

  Reactie door Ronald — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.25 uur

 13. Heeft het C.D.A weer even gesputterd en
  nu geven ze de regering de vrije hand.
  Normen en waarden noemen ze dat .
  Volksverneukerij is hoe ik dat noem!!!!

  Reactie door frans van enckevort — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.26 uur

 14. (12) slimmerik goed kijken het is al ingevuld .alleen de belastingdienst bediend zich van verschillende criteria .zo word bij de ene wel het verwachte inkomen vermeld(toetsings inkomen 2004)en bij andere niet .verder zijn mensen met (o.a wat minder denkvermogen ouderen en geestelijk gehandicapte) al genaaid door de belastingdienst en zorgtoeslag GOEROE HOOGERVORST!!!! DAAR DIE DACHTEN EEN RODE ENVELOPPE BINNEN TE KRIJGEN !!!!!!zoals je weet is het een witte .dus veel mensen hebben gedacht dat het reclame was en hebben hem dus bij het oudpapier gegooid .slaap lekker nederland .want wakker worden zit er niet in .

  Reactie door texas henkie — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.48 uur

 15. Ik baal als een stekker. Ja, C.Tilyx, we worden nu VERPLICHT uitgebuit door verzekeraars met winstoogmerk, lieden die ongeveer net zo’n hoog “rattengehalte” hebben als makelaars in onroerend goed.

  Ik wil graag mensen herinneren aan een klein stukje parlementaire geschiedenis waar het volk uiteindelijk gewonnen heeft door massale “burgerlijke ongehoorzaamheid”, Ghandi stijl. Ik heb het over de volkstelling van 1971 (kabinet Biesheuvel coalitie KVP/ARP/CHU en VVD, net zoiets als nu dus) . Volkstellingen werden altijd al gehouden, maar dat gebeurde anoniem. Dit keer werd “het volk” geacht om naam, adres en geboortedatum in te vullen in een boekje waar ook privacy gevoelige gegevens werden gevraagd. Iedereen boven de 12 kreeg een boekje thuisgestuurd.

  Juist dit gebrek aan anonimiteit deed Nederland massaal steigeren van woede en er werd dan ook door diverse actiegroepen opgeroepen om het vragenboekje NIET in te vullen. Men riskeerde – net zoals nu – een boete van 1000 gulden als je het boekje niet invulde.

  De actie was een daverend succes. Bijna 300.000 boekjes werden helemaal niet ingevuld en teruggestuurd , waaronder de mijne en die van mijn familieleden, en volgens het CBS werd een onbekend aantal teruggestuurd met onjuiste gegevens. De hele volkstelling was dus waardeloos, ook al beweert het CBS iets anders.

  Uiteindelijk leidde dit protest tot de privacy wetgeving, die op dit moment onder onze ogen weer finaal wordt afgebroken.

  De moraal van dit verhaal: als we met z’n allen dit nieuwe “(kop)zorgstelsel” niet willen, dan gebeurt het niet. Maar er moeten dan wel genoeg mensen in actie komen.

  De SP doet wat zij kan binnen de grenzen van de parlementaire democratie en petje af voor al het werk dat de SP in deze heeft verricht (ik denk vooral aan Agnes Kant) en ongetwijfeld nog gaat verrrichten. Als die acties niet genoeg zijn, zal de echte klapper van de bevolking uit moeten komen.

  Reactie door Margreet — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.52 uur

 16. @14, ik bedoelde eigenlijk alle belastingformulieren en alle andere formulieren van de overheid.

  Reactie door Ronald — dinsdag 4 oktober 2005 @ 21.59 uur

 17. Bij de belastingdienst moeten die lui toch ook aan het werk blijven , voor de formulieren, ik dacht dat ze naar minder buraucratie , richting de burger wilde maar je ziet door de bomen het bos niet meer , en voor de wat oudere mensen is het al helemaal niet te doen . Voor mijn part loopt het hele systeem in de soep op 1 Januarie 2006 . En blijft het zoals het nu is , voor mij is een ding zeker ik blijf bij mijn verzekeraar ,en ik ga mij nergens meer extra voor bij verzekeren . Het is gewoon iedereen op onodige kosten jagen en jan met de pet is weer de dupe.

  Reactie door johan — dinsdag 4 oktober 2005 @ 22.24 uur

 18. Jaja, in frankrijk doen ze het beter, da’s mooi, maar we leven niet in Frankrijk! Hier moet de knuppel door het hoenderhok, en niet zo’n beetje ook. Dat zorgstelsel wordt er toch wel doorgedrukt, maar kan stoppen als we massaal er iets tegen doen. Er is inmiddels een actie begonnen. Een mailactie naar alle kamer- en parlementsleden: met de boodschap dat we weigeren te betalen! Zie voor info: http://www.actiefront.nl

  Reactie door monique — dinsdag 4 oktober 2005 @ 22.24 uur

 19. Dat de Zorg-, Kinder- en Huurtoeslag via de Belastingdienst gaan is alleen maar, zodat we nog verder gecontroleerd kunnen worden. Zo kan haast niemand zich er meer aan onttrekken!

  Jan, zeg jij nou dat het CDA aanvankelijk flink tegensputterde? Hen je dan zelf niet door dat Hannie van Leeuwen dat uitsluitend doet om stemmen te winnen? Zo laat ze zien dat het CDA toch niet zo slecht is als mensen misschien wel denken. En uiteindelijk overstag gaan, omdat ze toch allang dat van plan was. En het verkopen als: Een zorgzame en sociale en solidaire maatregel!
  AMMENEUS!

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 4 oktober 2005 @ 22.36 uur

 20. Ai, een heuse oproep tot ondermijning van de parlementaire democratie hier.

  Reactie door speedfreak1 — dinsdag 4 oktober 2005 @ 22.40 uur

 21. Hannie van Leeuwen,een grote mond,maar valt uiteindelijk het CDA niet af. Wederom een gemiste kans om het Kabinet te laten vallen.Ik had graag de nacht van Hannie willen hebben.Helaas is het wachten op een flinke blunder van dit Kabinet,ik wil niet wachten tot 2007.

  Reactie door JE. Mulder — dinsdag 4 oktober 2005 @ 22.56 uur

 22. Het idee om op Internet te pollen is geen gek idee Original Giel. Lijkt me wel wat. Is zoiets niet uit te voeren???

  Reactie door Diny Lubbers — dinsdag 4 oktober 2005 @ 23.15 uur

 23. heefd iedereen dan al zijn papieren binnen
  van de belasting ,ik niet,ik weet niets ik zie niks,moest niet heel nl het hebben in september???

  niet betalen dus neem maar eens een voorbeeld aan de fransen,
  die hebben ba eeuu druiven,

  Reactie door ad — dinsdag 4 oktober 2005 @ 23.48 uur

 24. #15 Margreet

  Als dit alles is wat binnen de grenzen van onze democratie mogelijk is, dan help ik deze democratie graag om zeep.

  T’was toch al niks…

  Reactie door ReneR — woensdag 5 oktober 2005 @ 0.14 uur

 25. Ik zag gisteren nog de meneer op tv die de zich ontfermt over de zorgverzekeraars.
  Hij stak de minister nog een hart onder de riem.

  Leuk een tweetje is het geworden dat zorgstelsel.
  Vast bekonkelt op de golfclub.

  Reactie door John — woensdag 5 oktober 2005 @ 0.38 uur

 26. Vraagje:
  Welke mensen hebben er in de 1e Kamer de
  mogelijke schijn van met verstrengeling
  van belangen bezig te zijn, n’import welk
  terrein en zijn strikt genomen niet objec-
  tief bezig t.a.v. de nieuwe Zorgverzekeringswet ?
  Welke sancties staan er op stapel als mensen hun premie’s niet kunnen betalen,
  of hoge kosten niét vóór kunnen schieten?
  Hoe snel vindt restitutie plaats?
  Gaan in ‘rand’-gevallen de artsen volgens
  de afgelegde ‘eed’ wél hulp verlenen, maar
  dan ten kosten van de eigen portemonnee?
  Wanneer komen medici in Nederland massaal
  uitleggen, dat hun vak wél is:
  mensen in léven te helpen houden van welke
  komaf dan ook.
  Aan mensen kleeft een ziel, géén prijskaartje!

  Reactie door Madelief — woensdag 5 oktober 2005 @ 4.13 uur

 27. 26 Madelief

  Allemaal vragen waar zij van de zorgverzekeringen allang het antwoord op weten. als je beseft dat de meest VVD èrs zijn laat het antwoord zich wel raden.

  `Heel veel mensen ontberen nu al hulp in huis en psychische hulp, omdat zij het eenvoudig niet kunnen betalen.

  Wat denk je dat dat oploopt aan kosten in de toekomst, om over de wanhopige zelmoordpogingen maar te zwijgen.

  Het volgende probleem heeft zich al aangediend, de aanvullende verzekering.

  Modaal en de minima kunnen bijverzekeren wel vergeten.

  Soepzooi dus!

  Reactie door e.krul — woensdag 5 oktober 2005 @ 10.18 uur

 28. Het is duidelijk dat de vakbond handje klap heeft gedaan met het kabinet over de WW uitkering, om niet dwars te liggen met het nieuwe zorgstelsel.
  Want anders had de Waal geen afscheids geschenk gekregen.
  De vakbond maak zich druk over een paar Polen terwijl een groot deel van hun leden dreigt te creperen onder het nieuwe zorgstelsel.
  Mij is een raadsel waarom mensen nog lid blijven van de vakbond.

  Reactie door Jofel — woensdag 5 oktober 2005 @ 11.46 uur

 29. 27. Ja juist e.krul.
  Mán en paard noemen wilde ik dus nog
  even achterwege laten, maar dat is wat
  me tegen de herfst ook wel degelijk te-
  gen houd.
  Te veel mensen zullen mogelijk in de
  fout gaan, die dat niet had moeten over
  komen.
  Het gaat me dus te ver om te vragen, of
  ik igv suïcide een brief in duplo mag
  vinden, 1 voor de huisarts en 1 voor de
  Regering, oh ja en natuurlijk eerst 1
  voor de familie, die mogelijk met een
  schuldcomplex blijven zitten dat ze
  echt niet verdiend hadden.
  Als de Regering niet kans ziet hun voor
  gestelde verkiezingsprogramma uit te
  voeren voelt de kiezer zich wel heel
  erg in het (z)ootje genomen en ziet
  zijn voorkeurskeuze somtijds zwaar
  verkracht.
  Vrijheid, gelijkheid en broederschap,
  wanneer gaan we dat omzetten in lees-
  baar Nederlands en dáden???
  De goedwillende minderheid zal zich in
  het zadel gehesen toch met meer draf
  (en drive) moeten kunnen verplaatsen.
  Men doet dat met teugels en knieën,
  niét met leugens en knietjes !
  Je maintiendrai mes sentiments, aussi
  aujourd’hui, gerard le jaune et tous
  qui le sait. Bonjour !

  Reactie door Madelief — woensdag 5 oktober 2005 @ 12.21 uur

 30. Ad, als je nog niets ontvangen hebt, ga er dan achterheen, alsjeblieft!
  0800-0543 of: http://www.toeslagen.nl Ik zou het wel doen, als ik jou was… Succes!

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 5 oktober 2005 @ 13.14 uur

 31. reactie 28 van Jofel:
  Waarom mensen lid blijven van een vakbond?
  Nou, ze moeten allemaal lid worden en of blijven omdat de leden de dienst uit ,,kunnen,,maken.
  Ik zet kunnen tussen haakjes omdat in de meeste gevallen het niet gebeurt en het gebeurt niet omdat de leden op belangrijke vergaderingen niet op komen dagen en daardoor de bondsbonzen vrij spel geven.
  Als de leden of zelfs ongeorganiseerde arbeiders een eenheid vormen, is succes gegarandeerd.
  Mooiste voorbeeld daarvan is en blijft de havenstaking in rotterdam toen geleid door arbeidersmacht.

  Reactie door frans — woensdag 5 oktober 2005 @ 14.52 uur

 32. @ Margreet (15):

  Aan die actie heb ik toentertijd ook meegedaan. De weigeraars werden bedreigd met boetes, maar het bleken er zo veel te zijn, dat de regering noodgedwongen ervan heeft moeten afzien die te innen.

  @ L.M. Lembeck (19):

  Ach, “Straaljager-Hannie” is gewoon een nogal schaamteloze papieren tijger. Ik had eigenlijk niets anders verweacht, want dit is de zoveelste keer.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 5 oktober 2005 @ 17.10 uur

 33. Voor velen zal het uitkomen op een 5 euro per maand wat ze minder kwijt zijn. Je hebt gelijk dat de woede zich ten onrechte richt op dit aspect van het nieuwe zorgstelsel. Ondernemers met 1,5 keer modaal gaan er zelfs ongeveer 300 per maand op vooruit.

  Het is jammer dat het accent niet komt te liggen op het andere aspect. De macht aan de verzekeraars die over de rug van de zieke(géén consument) winst willen maken. Het stoort mij vreselijk dat we nu een regering hebben die het toezicht op betaalbare en laagdrempelige zorg in de buurt in de prullebak doet.
  Een situate: ik zit bij de dokter en hij schrijft mij een medicijn voor. Ik zeg dat is mooi dokter maar mag ik even bellen met mijn verzekeraar? Hallo, ja ik wou even vragen of medicijn &*%$&&* (kunt u misschien even wat duidelijker schrijven dokter)wel of niet door u wordt vergoed? Nee? Oh dan moet ik even aan de dokter vragen of hij een medicijn wil uitzoeken dat wel vergoed wordt. Ogenblikje aub…….ja hallo: ja er is wel een medicijn het heet %^&()&*) maar is veel duurder kan dat?.Ja natuurlijk mevrouw want bij die fabrikant krijgen we korting enz enz.

  Reactie door Tamiem — donderdag 6 oktober 2005 @ 0.03 uur