100% Publiek

Omroepplan SP

De SP heeft vandaag haar omroepplan gelanceerd.

De NOS en de NPS vullen hierbij een één kanaal, terwijl de omroepverenigingen de andere twee gaan gebruiken. Middels een promotie- en degradatiesysteem voor omroepen is ledenaantal niet langer alles bepalend voor de zendtijd, maar ook bereik en waardering.

Het hele plan is hier te lezen. (pdf)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 05 oktober 2005 :: 17.50 uur

13 Comments

13 reacties

 1. Wow dat is nog eens een lapje tekst.
  Ik lees in de vluchtigheid niets over kijkwijzer in verhouding tot lokspotjes van de omroepen zelf.
  Op tijden dat kinderen nog gewoon voor de TV zitten wordt er reclame gemaakt om vooral `s avonds naar een of andere misdaad film of dergelijke te kijken.
  Om mensen te stimuleren het liefst met wat fragmenten met seks en geweld.

  Helaas kunnen we niet meer terug maar wat zou ik blij zijn geweest als er paal en perk gesteld kon worden aan die 24 uurs uitzendingen.

  Reactie door John — woensdag 5 oktober 2005 @ 18.02 uur

 2. Da’s pas ‘n plan! Het herstelt naar mijn mening in ieder geval het evenwicht in het medialandschap enigsinds. Eén kanaal voor de NOS/NPS, als een soort “mini-BBC” is werkelijk prachtig!

  Reactie door J3roen — woensdag 5 oktober 2005 @ 19.24 uur

 3. duidelijk en onderbouwd .nu de verkiezingen nog .kunnen we aan de gang .al denk ik dat de groot verdieners binnen de omroepen er niet op zitten te wachten .

  Reactie door texas henkie — woensdag 5 oktober 2005 @ 21.43 uur

 4. TOT HET ZO VER IS DE NIEUWE OMROEP VRIJDAG MILIEURIDDERS NED 3 20.20 http://www.llink.nl

  Reactie door texas henkie — woensdag 5 oktober 2005 @ 22.01 uur

 5. @4, Henkie,

  Ben ook erg benieuwd naar Llink! Ik ga vrijdag ook kijken…

  Reactie door J3roen — woensdag 5 oktober 2005 @ 22.18 uur

 6. (5)het is een nieuwe omroep dus geef ze een kans lid worden kan al vanaf 5,75 euro .

  Reactie door texas henkie — woensdag 5 oktober 2005 @ 22.51 uur

 7. Wat niemand mij tot nog toe duidelijk heeft kunnen uitleggen is wat er dan o zo slecht is met het huidig publieke bestel?

  Reactie door Emil Jacobs — woensdag 5 oktober 2005 @ 23.01 uur

 8. @6, Henkie,

  Zekers! Ik overweeg ook om lid te worden.

  Reactie door J3roen — woensdag 5 oktober 2005 @ 23.13 uur

 9. Wat dacht je Jan: ik bedeel die stromingsgezinde, linkse, opiniebeinvloedende NPS lekker veel zendtijd toe? Past wel in je straatje, hmm?

  Maar wat ik niet snap, is dat de TROS, met die gezellige Frans Bauer en Ter land ter zee programma’s (ook voor jouw achterban bedoeld) er zo bekaaid afkomt. Da’s dan weer niet consequent.

  Reactie door Pipo de Clown — woensdag 5 oktober 2005 @ 23.49 uur

 10. Ik hoop dat dit plan op brede steun kan rekenen. Interessant is de combinatie van een net voor ledenomroepen en een net voor de NOS en NPS. Hierdoor worden ledenomroepen welliswaar gedwongen in zekere mate te concurreren, maar blijven algemeen nuttige programma’s gegarandeerd. Ook het reclamevrij maken spreekt mij zeer aan.

  Ik begrijp dat in het ‘promotie- en degradatiesysteem’ ledenomroepen niet alleen zendtijd krijgen toegewezen op basis van op kijkcijfers, maar ook op basis van kwaliteit en waardering. Dat is een goed uitgangspunt, maar de criteria die nu genoemd worden zijn boterzacht en behoeven nadere uitwerking.

  Reactie door Maarten — donderdag 6 oktober 2005 @ 6.00 uur

 11. Frapant dat de partij die opkomt voor de zwakkeren en minder bedeelden in de samenleving diezelfde zwakkeren wil belasten door ze verplicht te laten betalen voor Publieke Omroepen.

  Zoveel echt rijken zijn er namelijk niet en dus komen de lasten uiteindelijk terecht bij de volledige bevolking: ook de minder bedeelden.

  Ben jij nou een socialist Jan?!?!?!

  Reactie door McCarthy — donderdag 6 oktober 2005 @ 10.26 uur

 12. @ 11:
  Ja, dit is een zeer socialistisch voorstel aangezien we met z’n allen zorgen voor een mooi reclamevrij omroepenbestel. Wat zijn nou enkele euro’s per maand? Zelfs ik met m’n minimum heb dat er voor over!

  Reactie door Emil Jacobs — donderdag 6 oktober 2005 @ 13.14 uur

 13. Met zijn allen gedwongen ergens voor betalen. Ook de minder bedeelden. Dat heet socialisme ja en daar kots ik op. Ik walg van de SP.

  En wat is een paar eures per maand? :) De overheid spendeert in onze naam 14.733 euro per jaar per persoon. Alsof het niks voorstelt. Dit treft ook de minder bedeelden. PO is slechts een uitgave post.

  Reactie door McCarthy — vrijdag 7 oktober 2005 @ 12.42 uur