Noodrem

De actie ‘Noodrem’ tegen het nieuwe zorgstelsel heeft nu ook zijn eigen weblog.

Gisteravond was ik (weer) op de vergadering van het partijbestuur. Unaniem is besloten om alles wat de partij kan mobiliseren in stelling te brengen tegen deze slechte wet.

Overal in het land worden openbare avonden belegd, honderdduizenden actiekaarten worden verspreid, het land wordt vol gehangen met affiches…we geven ons niet zo maar gewonnen.

Nu of straks: deze asociale zorgwet gaat weg!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 08 oktober 2005 :: 0.19 uur

17 Comments

17 reacties

 1. Laten we hopen dat het werkt, maar ik ben bang van niet……

  Reactie door Lambert — zaterdag 8 oktober 2005 @ 2.20 uur

 2. Ik wil geen doemdenker zijn,de nieuwe Zorgverzekering gaat gewoon door,helaas. Jan M. : HARTELIJK GEFELICITEERD MET JOUW VERJAARDAG. Een mooie dag en succes met alles.

  Reactie door JE. Mulder — zaterdag 8 oktober 2005 @ 2.46 uur

 3. JAN, GeFeLiCiTeErD met je verjaardag!

  En inderdaad; nu of straks, deze asociale zorgwet gaat weg!

  Reactie door J3roen — zaterdag 8 oktober 2005 @ 2.52 uur

 4. Gefeliciteerd, Jan! Ik hoop dat je je jarig voelt.

  Ik sta helemaal achter deze actie uiteraard en heb je de peilingen gezien bij NOVA vanavond? Heel gunstig, toch?!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 8 oktober 2005 @ 3.05 uur

 5. verhaal van mijn buurman/voor heen kon ik nog 100 euro sparen voor een tv/koelkast/wasmachine.daar blijft nu nog maar 25 euro van over,ik moet mijn auto maar verkopen,de pest is alleen die heb ik nodig voor mijn nieuwe baan,,weg baan,.
  en waar ,ik, het mee eens ben/met mijn buurman,dit gezwel moet weg desnoodts maar met geweld,
  liever een terrorist dan krom te liggen voor een aso.
  na 55 jaar hoef ik geen ss meer als machthebbers,die hun inkomen/uitkering nu weer verhoogt hebben met 10,000 euro,
  monsters,

  Reactie door ad — zaterdag 8 oktober 2005 @ 4.25 uur

 6. Gefeliciteerd met je verjaardag, Jan. Mooie tijd van het jaar. Mijn twee overgebleven broers zijn respectievelijk maandag en woensdag jarig. Met de schitterende bomen in hun herfst-tooi gehuld is dit een prachtig seizoen, want de slingers in alle kleuren hangen overal in de bomen en de struiken. Fijne dag!

  Wat betreft de Zorgwet: kan er beslist niet gelukkig mee zijn. Er vallen mensen buiten de boot, omdat ze misschien, zoals mijn vriendin, in een ziekenhuis of revalidatie-huis waren voor de eerste oktober en geen mogelijkheid hebben gehad de formulieren aan te vragen en in te vullen. Dit gebeurt voor mijn ogen momenteel. Mijn lieve vriendin moet komende dagen (ze is NET thuis van 5 weken in ziekenhuisen en revalidatie) keihard aan het werk om uit te zoeken of ze nog een toeslag MAG aanvragen! Zo niet, dan moet ze alles zelf gaan betalen, en dat, terwijl ze amper 170-180 euro per maand overhoudt MOMENTEEL om van te leven. Alle zelf te betale kosten en voor te schieten kosten, slokken bijna 80% van haar netto inkomen op!
  Voor DIE mensen, die bv met een WAO op modaal niveau zitten, maar die zelf heel, heel erg veel moeten betalen en voorschieten aan de noodzakelijke zorg en die op grond van hun inkomen buiten de zorgtoeslag vallen, wordt deze nieuwe wet een ENORME GROTE ZORG! Sommigen zullen de Voedselbank nodig gaan hebben met hun mooie inkomen! :(

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 8 oktober 2005 @ 10.37 uur

 7. Da’s stoere taal Jan.

  Denk je dat je de vakbonden meekrijgt en de suffende PvdA schapen?

  Ik hoop het, maar ben somber gestemd, want er is meer nodig om zo’n ommekeer te halen. En je weet wel wat..:

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zaterdag 8 oktober 2005 @ 11.08 uur

 8. Start de revolutie in jezelf en kom van je kont af…actie dus!

  Reactie door e.krul — zaterdag 8 oktober 2005 @ 11.18 uur

 9. Er is er een jarig, hoera, hoera. Jan dat je de komende jaren in gezondheid mag slijten, en dat we het mogen beleven dat al die marktgerichte mannetjes en vrouwtjes de kous (lege sok) op hun kop moge krijgen, bij de uitverkoop van ons onder het sociale niveau gezakte landje. Om te beginnen was het plan Simons ook zo asociaal, of was het te marktgericht, zieken en gebrekkigen als handelswaar, dat we dat allemaal nog moeten meemaken.

  Henk Hiensch

  Reactie door Henk Hiensch — zaterdag 8 oktober 2005 @ 11.30 uur

 10. Eindelijk concrete harde acties, oproep tot landelijke staking, of gaan we weer oeverloos zwetsen?

  Reactie door Johan Smeets — zaterdag 8 oktober 2005 @ 11.48 uur

 11. Waar is mijn geweer waar zijn mijn nmedestanders gaan we nu beginnen, waar waar o waar begind de opstand op welke plaats in welke stad en om hoe laat beginnen we?`t`zal wel een droom zijn, en het is zeker een droom om de pvda en de bonden warm te krijgen voor zulke actie`s, ik denk dat al het gekrakeel een zachte dood zal sterven zoals altijd veel geschreeuw en wijnig wol.

  Reactie door A.Hoeder — zaterdag 8 oktober 2005 @ 15.44 uur

 12. de vakbonden doen niks!!!! de p.v.d.a doet niks (ik heb ze trouwens nog nooit op enige maatschappelijke activieit kunnen betrappen )dus doen we helemaal niks .en lacht hoogervorst zijn lul uit zijn broek !!!! kortom trek aan de noodrem .een sterke actie zal de vakbonden en de p.v.d.a dwingen om mee te doen .al is het maar om ego trippertje bos voor de cameras te krijgen voor een vol malie veld .
  actie helpt .

  Reactie door texas henkie — zaterdag 8 oktober 2005 @ 19.19 uur

 13. Ben te ver neergeslagen om je op een fatsoenlijke manier te feliciteren. Hoorde vandaag dat ik vanaf oktober samen met mijn dochter 395,30 euro heb om van te wonen, haar naar school te brengen, verzekeringen, gemeentelijke heffingen, haptonoom te betalen en ook nog te eten.
  Binnen dit plaatje praat ik nog niet eens over de geweldige zorgverzekering.
  e-mail mag worden getoond.

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 8 oktober 2005 @ 22.56 uur

 14. Is dat je hele netto besteedbaar inkomen? Dan zou ik hulp gaan vragen bij het Maatschappelijk Werk of de lokale Sociale Dienst. Want van nog geen 400 euro kan geen mens leven als hij moet huren en zo. Doen hoor? En gelijk vragen naar de mogelijkheid om eens per week een pakket van De Voedselbank te krijgen. Je hebt het hard nodig! Sterkte!

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 8 oktober 2005 @ 23.00 uur

 15. Lieve L.M.Lembeck, lieg geen woord. Sinds 17 jaar ziek. MPS.! Zelf gewerkt tegen beter weten in als uitzendkracht. Jaar na jaar, met kind. Nooit geprofiteerd van het feit dat ik tot haar 18e verjaardag allimentatie kon krijgen. Want je hebt vrouwen en wijven! Binnen een relatie huiselijk geweld meegemaakt op een dusdanige manier dat alle kiezen aan een kant uit elkaar vallen. Maar ze worden nog steeds gepoetst dus kunnen ze worden hersteld. Nu getrouwd met iemand waar ik veel om geef. Hij is voor 80/100 procent afgekeurd en heeft een herkeuringsgesprek gekregen op 8 juni jl. Geen uitslag nog.
  A.s. maandag gaat hij richting psychiatrie bij het A.M.C. te Adam.
  Er is tot nu toe geen instantie die mij daadwerkelijk wil helpen. Ik zie zo op tegen de energie die weer gestopt moet worden in nutteloze handelingen.
  HELP!

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 8 oktober 2005 @ 23.18 uur

 16. Behalve adviezen kan ik verder niet helpen. Ik heb een bijstandje en da’s ook niet bepaald een vetpot. Maar hulp in de vorm van voedsel moet toch kunnen? In Amsterdam is toch een uitdeelpunt van De Voedselbank? Als het Maatschappelijk Werk niet wil helpen, richt je dan eens tot de Kerken? Of je huisarts. Vertel ze dat je pas hulp kunt krijgen als je bent aangemeld door hen. Kijk zelf anders even op de site: http://www.voedselbank.nl
  Mensen als Clara en Sjaak Spies zijn letterlijk onbetaalbaar…
  Mocht het lukken, heb je in ieder geval voedsel in huis! Alle beetjes helpen.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 9 oktober 2005 @ 10.40 uur

 17. 15 Roodkapje

  Laat je niet opvreten door de wolven, maar zoek hulp bij, Rima, Leger des Heils, Kerk, voedselbank, kwijtschelding gemeentelijke belastingen, vraag collectieve zieketenkosten aan bij de gemeente, ga uit zoeken wat allemaal mogelijk is en laat je niet klein krijgen door deze regering.

  Reactie door e.krul — maandag 10 oktober 2005 @ 11.34 uur