Het ‘nazi-regime’ van de Britten

Volgens een groep vooraanstaande rechters, advocaten en politici uit Groot-Brittanië leiden de anti-terreurwetten van Tony Blair tot een politiestaat .

De grooste aanklacht is ondermijning van de onafhankelijkheid van de gerechtshoven door inmenging van de politiek. Maar ook het voorstel om verdachten van terrorisme drie maanden zonder aanklacht vast te houden leidt er volgens de groep toe dat Groot-Brittanië langzaam een politiestaat wordt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 17 oktober 2005 :: 10.25 uur

42 Comments

42 reacties

 1. Hoezo nazi-regime??

  Reactie door JeeCee — maandag 17 oktober 2005 @ 10.42 uur

 2. @ JeeCee: heb je het artikel uit de Independent gelezen waarnaar in deze blog verwezen wordt? (Klik op het woordje ‘politiestaat’) Wat is dan nog je vraag?

  Reactie door Barry — maandag 17 oktober 2005 @ 10.49 uur

 3. Het lijkt erop dat Groot-Brittanië al een politiestaat is. Als het daar in de praktijk er echt zo aan toe gaat, zijn straks die rechters niet meer nodig, zou je denken. De rechterlijke macht wordt gewoon buitenspel gezet. Dat betekent een verandering in de politiek. Hier in Nederland begint het ook al alarmerende vormen aan te nemen. Bush heeft ze wel onder de duim he? Zit het ém in de letter B? Bush, Blair, Balkenende! Bestelen, bedriegen en bedreigen!

  Reactie door Monique — maandag 17 oktober 2005 @ 10.52 uur

 4. Na Engeland, Nederland of zou dat ook al in de EU geregeld zijn zonder dat wij dat weten.

  Reactie door e.krul — maandag 17 oktober 2005 @ 10.55 uur

 5. En nu Groot-Brittanië voorzitter is van de EU proberen ze ook alle zogenaamde anti-terrorisme wetten (die voornamelijk gebruikt worden tegen niet-terroristen, zoals bijvorbeeld tegen Walter Wolfgang op het Labour congress, en zoals de ID-plicht hier ook tegen kinderen van 14 jaar gebruikt wordt) er in de EU door te drukken…

  Reactie door Jeroen Dekkers — maandag 17 oktober 2005 @ 10.59 uur

 6. Als rechts aan de macht is, hebben zij altijd een kast vol zonde(n)bokken, hetzij terroristen of joden of ik weet niet wat. Kijk naar onze minister van defensie, hij wil kruisraketten om het terrorisme te bestrijden. Wie steunden Irak in de jaren 80. Wie steunden de twintower rammers financieel. Wie probeerden de Amerikanen bij de zesdaagse oorlog tegen Egypte te betrekken. Er zijn altijd weer rechtse hufters die staan te likkebaarden bij een conflict, want dat brengt geld op.

  Henk Hiensch.

  Reactie door Henk Hiensch — maandag 17 oktober 2005 @ 11.37 uur

 7. nederland kruisraketten en blair gaat voor nucleare wapens

  http://news.independent.co.uk/uk/politics/article320124.ece

  een hoop geld idd

  Reactie door myrre — maandag 17 oktober 2005 @ 11.48 uur

 8. Is het niet altijd een beetje te gemakkelijk om te verwijzen naar ’40-’45? Ik vind dat we dat als Links-sympathisanten zo weinig mogelijk moeten doen. Het is al zo’n veelgebruikt ‘argument’ dat de kracht er wel een keer uit is. De mensen zijn volgens mij afgestompt door dat argument.

  Reactie door JeeCee — maandag 17 oktober 2005 @ 11.58 uur

 9. Nog wat context:

  The Police State is Closer than you think: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=ROB20051009&articleId=1062

  Scott Ritter: Bush, Blair acting like Nazi’s
  http://www.globalnewsmatrix.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2891

  Reactie door Johnito — maandag 17 oktober 2005 @ 12.11 uur

 10. Het val zit hem in het denkpatroon dat het altijd een verre van mijn bed show zou zijn, terwijl het de hedendagse werkelijkheid aan het worden is.

  Ik hoef helemaal niet op A.Hitler te gaan wachten dat hij op mijn straat de gele sterren weer gaat uitdelen JC, ik weet al lang hoe laat is het nu.

  Reactie door Walking Bull — maandag 17 oktober 2005 @ 12.33 uur

 11. ….en vergeet even niet om voor later de magische zin te onthouden: “We wisten er niets van dat het zo erg was gesteld!”

  Reactie door Walking Bull — maandag 17 oktober 2005 @ 12.35 uur

 12. door de handelwijze van Amerika die met het begeren van alle regels straffe;loos aan de haal gaat hebben zij een vrijbrief gegeven aan Engeland Israél en nog meer landen om terug te gaan naar de middeleeuwen.
  Rechten waarvoor eerder intensief en lang voor zijn gestreden worden weer afgebrokkeld en gepaseerd alsof ze niet eens bestonden.
  Dit hebben we te danken aan de hedendaagse zittende domme generatie.

  Nederland is niet beter, ziemaar de zwervers aantallen en armoe cijfers overtreffen bijna de aantallen die in de middeleeuwen ook al waren.

  eén lichtpuntje, geheit dat bush en walgelijk internationale consorten eens berecht zullen gaan worden en dat is een éis!!!! Aangeklaagd zijn ze al, na hun aftreden zien we wel hoe de zaken zich dan gaan ontwikkelen.

  Ik kan haast niet wachten om bush blair en balkellende voor de rechter te zien, maar vooral in een gevangenis….en in amerika is de doodstraf derhalve hoop ik dat bush de doodstraf krijgen zál.

  Bush is insane, gek , die man is létterlijk een gevaarlijke gek wat bewijst zijn laatste verklaring dat god zélf hem had gezegd om Irak en Afganisthan aan te gaan vallen.
  Alleen op grond van die uitspraken moesten ze witte mannetjes naar hem toesturen om hem op te pakken en op te sluiten in een gekkenhuisi.p.v. later in de geschiedenis boeken te komen als een gekke die president was geworden!
  Komt zeker door zijn alcohol verslaving en zijn vroegere drugs gebruik…….walgelijkste mens op aarde die gast bah…..uitspugend.

  De God van duivel bush heeft mij dat verteld.

  Reactie door C.F. — maandag 17 oktober 2005 @ 12.35 uur

 13. nazis? nee?
  Facsisten ja!!
  de trend is voorgezet sind de berlijn muur niet meer is….
  Ja,zij zijn bang,pas maar op,want de tweede wereld oorlog was een poging en de concentratie campen een lachetje…
  demonstranten= terroristen
  vrijheid strijder= terroristen
  comunisten=terroristen
  en vooral niet vergeten dat corporaties houden van fascism=capitalisme(war economie)
  our tijd is fascism,europa ook(voor mij altijd geweest)

  5000 jaar onderdruking was genoeg,break your leaches,and learn to be yourself

  Reactie door gaf — maandag 17 oktober 2005 @ 13.45 uur

 14. Orwell draait zich om in zijn graf. Ik blijf vinden dat ’1984′ verplichte kost is om te lezen!

  Reactie door Erik van Donk — maandag 17 oktober 2005 @ 14.10 uur

 15. Als een politiestaat coherent is aan een nazi-staat, dan hebben we dat in Nederland
  al veel langer bereikt.

  Reactie door ReneR — maandag 17 oktober 2005 @ 14.59 uur

 16. Je zou er paranoide van worden. Zouden de internationale lui die aan de touwtjes trekken er echt mee accoord gaan dat hier in 2007 een linkse regering komt? Je vreest het ergste…

  Reactie door kaatje — maandag 17 oktober 2005 @ 15.18 uur

 17. @ 14

  gelijk heb jij
  “Microsoft ontwikkelt momenteel een nieuw apparaat dat een soort sleutelfunctie in het digitale gezinsleven moet gaan spelen. Het is een digitale klok, annex memobord, annex digitale agenda dat met behulp van een pc of smartphone op afstand voorzien kan worden van teksten, memo’s en foto’s of filmpjes. Een gezinslid dat thuiskomt hoeft maar op de klok te kijken om te vernemen dat mama vandaag wat later is en dat in de koelkast nog wel een klantenklaar maaltijd te vinden is. Voorlopig noemt Microsoft de tijdwijzer de ‘whereabouts clock’. De ontwikkelaars van het bijzondere uurwerk hebben zich laten inspireren door de magische klok die een rol speelt in de Harry Potter-verhalen. Net zoals de tovenaarsleerling de klok kan gebruiken om te zien waar zijn vrienden zich bevinden, biedt de ‘whereabouts clock’ middels bewegende iconen met de gezichten van gezinsleden informatie over waar zij zich bevinden. Het signaal van de mobiele telefoons van de familie wordt gebruikt om de locatie weer te geven.”

  Reactie door gaf — maandag 17 oktober 2005 @ 15.49 uur

 18. ik ben off topic.
  Microsoft kent geen grenzen

  Reactie door gaf — maandag 17 oktober 2005 @ 15.52 uur

 19. De wereld wordt geregeerd door de grootste multinationals.Dat weten we toch al lang.

  Vraag me al een poos af of er al voorspellingen zijn gedaan door mensen die met het parapsychologisch instituut te Utrecht contact hebben opgenomen.

  @8 Als er niet terug gekeken mag worden naar 40-45, heb jij dan nog een boek van Jules Vernes in de aanbieding, die naar de nabije toekomst verwijst?

  Reactie door Roodkapje — maandag 17 oktober 2005 @ 16.45 uur

 20. @roodkapje: “De wereld wordt geregeerd door de grootste multinationals.Dat weten we toch al lang”.
  Dus dan maakt het ook niets meer uit welke partijen er hier in de regering zitten……

  Reactie door Criticus — maandag 17 oktober 2005 @ 17.43 uur

 21. Toch vreemd. Vroeger dachten we bij Big Brother (uit George Orwell’s 1984 ) aan Stalin, en aan de dictaturen die voor socialisme moesten doorgaan, in het Oostblok. Daarna werd Big Brother een zogenaamd reality-tvprogramma, waarin een groep mensen zich voor l*l laat zetten, in naam der adverteerders.

  Nu denk ik bij Big Brother aan nóg drie B’s: Bush , Blair, Balkenende…

  Reactie door Johnito — maandag 17 oktober 2005 @ 19.19 uur

 22. Indien dit niet aangevochten wordt, als zijnde smaad:

  http://www.globalnewsmatrix.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2891

  “Both these men could be pulled up as war criminals for engaging in actions that we condemned Germany in 1946,” John Ritter said in an address at the Chatham House think tank in London on Friday.

  “Tony Blair and George Bush are guilty of the crime of planning and committing aggressive warfare.”

  Dit wordt niet aangepakt door Bush en Blair?

  Dan impliceert dit dat de Nederlandse regering voor haar beslissingen gedaagd kan worden?

  Reactie door Johan Smeets — maandag 17 oktober 2005 @ 20.41 uur

 23. Door de vergelijking met de nazi’s te maken bereik je 3 dingen:

  1) Je bewijst geen historisch besef te hebben
  2) Je bagetaliseerd de Nazi’s
  3) Je toont aan dat datgene waar je je zo boos over maakt eigenlijk wel mee valt.

  Alles valt namelijk wel mee vergeleken met de Nazi’s.

  Vergelijk de UK van Blair met de Nazi’s en Blair valt wel mee. Vergelijk Abu Graib met de Nazi’s en Abu Graib valt eigenlijk wel mee. ETC.

  Dus het domste wat je kunt doen is die vergelijking te maken.

  Maarja, je doet maar wat je niet laten kan.

  Reactie door daniel565 — maandag 17 oktober 2005 @ 20.59 uur

 24. Uiteindelijk zijn de concentratiekampen (tijdens de boerenoorlogen) door de Engelsen uitgevonden, zou dat hier misschien mee te maken hebben?

  Reactie door Janco — maandag 17 oktober 2005 @ 21.50 uur

 25. Mag ik jullie er op wijzen dat er wetswijzingen in de maak zijn die hier in Nederland verdachten van terrorisme een half jaar vast kunnen zetten.
  Lijkt mij een groen licht voor politieke gevangenen.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 17 oktober 2005 @ 23.41 uur

 26. Hou eens op met dat Nazi-gezeik.

  En voor het overige: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Wie onschuldig is, heeft niets te vrezen.

  Reactie door Pipo de Clown — maandag 17 oktober 2005 @ 23.45 uur

 27. Ik denk niet dat Bush en Blair nazi’s zijn. Het kan hen niets schelen, zolang er maar geld valt te verdienen aan oorlog.
  Jood of arabier, voor Bush maakt het niet uit wie er wint. Zolang het conflict maar voort duurt. Dan wordt er grof aan verdient. Wat dat betreft is er al 3 generaties in de Bush family niets verandert. Bush wil oorlog en niet vrede. Dat hebben tijdens Live 8 met zijn alle kunnen aanschouwen in de vorm van bomaanslagen in Londen.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 17 oktober 2005 @ 23.50 uur

 28. Bush is indertijd gekozen door de macht van de wapenleveranciers die de verkiezingskas flink gevuld hebben. Dat verklaart de onzinnige oorlog tegen Irak.En aangezien Nederland al sinds het aantreden van Luns als Minister van Buitenlandse Zaken achter Amerika aanholt, holt Balkenende mee. Waarom hebben de Amerikanen juist De Hoop Scheffer als secretaris-generaal van de Navo benoemt, omdat de macht van de Amerikanen in Europa daardoor zeker gesteld is.Politiek is een vuil spel!

  Reactie door JE. Mulder — dinsdag 18 oktober 2005 @ 8.03 uur

 29. Wie de term ‘nazi-regime’ toepast op de huidige situatie in Engeland, bagatelliseert de kolossale misdaden van nazi-duitsland tijdens WO II. Zijn ze wel goed bij hun hoofd, daar??

  Reactie door corneille — dinsdag 18 oktober 2005 @ 10.17 uur

 30. pipo wie onschuldig is heeft niets te vrezen?en naar welke regels,nazi/hun regels?

  als onze furer(balkenende) mee doen (met dit gedonder) en jij wildt naar die regels leven,mij best,
  dan ben ik een terrorist naar de regels van ???
  en boven dien naar welke rotzooi moet je anders kijken/vergelijken,al de rotzooi die er nu is ,is mede te danken,aan de grotendeels blanke rijke machthebbende,ubermens.
  gisteren zijn er minstens 3 nieuwe terroristen?? gemaakt in irak enz,
  en dat keer,pak em beet,4 tot 6 jaar,alleen al in irak of een ander land waar wij westerse wereld ons mee bemoeien,dan krijg je een leuk aantal.

  (schiet/bombardeer je mijn onschuldige broer/zus/moeder/vader dood dan kun je er van op aan dat ik terrug sla,)
  en dat de grotendeels witte westerse machthebbers dat een terrorist noemen,ach het moet een naam hebben,je kunt het ook de bushblair groepering noemen.
  en we hebben toch oorlog met??? of mogen er alleen onschuldige slachtoffers vallen in landen die we aanvallen?
  mogen hier geen onschuldige slachtoffers vallen?
  o, natuurlijk als dat gebeurt dan is het een terroristiche aanslag,
  nu begrijp ik het!

  Reactie door ad — dinsdag 18 oktober 2005 @ 10.59 uur

 31. JeeCee (8) en Daniel565(23):

  Het is helemaal geen simpele verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog. Bush en Blair worden niet met nazi’s vergeleken. Jullie lezen het artikel van The Independent niet of onzorgvuldig. De betrokken groep Britse rechters, advocaten en politici constateren aan de hand van feitelijke gegevens dat de ontwikkelingen in de Engelse regelgeving verontrustend veel lijkt op die in nazi-Duitsland. Een belangrijk signaal! De VS is het voorbeeld van Engeland, en Engeland zou het voorbeeld van Europa moeten zijn.
  Die idioot van een Wilders heeft nu ook al verklaard voorstander te zijn van het preventief detineren zonder enige vorm van proces van mensen, die van terroristische plannen worden verdacht (N.B: dus zich daaraan niet schuldig hebben gemaakt!). Dit soort pleidooien houden een volledig afglijden van de rechtsstaat in.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 18 oktober 2005 @ 12.04 uur

 32. Wat is een terrorist? Het is maar aan welke kant je staat. Het is al wat jaren geleden dat de geallieerden hun bombardementsvluchten op Duitsland uitvoerden. Zij werden door de duitse bevolking “Terror Flieger” genoemd, mag dat? als er ruim 500 000 duizend doden (waaronder 75 000 kinderen jonger dan 14 jaar) vielen. Moet dit vergeten worden? Lees, als je de tijd hebt, het boek van Joerg Friedrich “Der Brand”, nu zullen er zijn die zeggen en wat hebben zij met de Joden gedaan! Ik wil alleen maar zeggen hiermee, de poppetjes (slachtoffers) zijn verwisselbaar. Diegene, die ‘s werelds ellende veroorzaken dienen tot in hun graf vervolgd te worden. Zie Simon Wiesenthal, hij zag het als een opdracht, van wie? God mag het weten.

  Reactie door Old Henk — dinsdag 18 oktober 2005 @ 12.09 uur

 33. @31 Olav Meijer
  Ik denk dat men dit soort wetten wil invoeren om eventuele politieke opositie kort te houden. De vrijheid van pers beperken.
  Er is een staat binnen een staat actief die zich wil beschermen tegen de rest.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 18 oktober 2005 @ 13.41 uur

 34. (33) Beetje paranoia aan het worden?

  (31) Dus er moet eerst eens wat gebeuren..
  Tja, zo kun je het ook bekijken..Ik hoop er toch niet bij te zijn.
  Voorkomen is beter dan genezen, hoor ik wel eens. Ik zou alleen eens willen datze wat hardere bewijzen hadden.
  Aan de andere kant kun je ze niet genoeg dwarszitten, voor het geval ze wat van plan zouden zijn.

  Reactie door Warrior — dinsdag 18 oktober 2005 @ 16.39 uur

 35. Criticus, stoort dat jou niet?

  Reactie door Roodkapje — dinsdag 18 oktober 2005 @ 19.17 uur

 36. @34 Warrior
  Nee hoor. Volg de Britse en Amerikaanse politiek al enige tijd met belangstelling.
  Onlangs wilde een Amerikaanse senator (Mccain) het martelen van gevangenen door Amerikanen verbieden door daarvoor een wetsvoorstel in te dienen. Bush dreigde met een veto. Ook in de UK wil Blair dat bekentenissen verkregen door martelingen (in andere landen) worden toegelaten als rechtsgeldig bewijs.
  Burgerrechten die jarenlang als vanzelfsprekend golden verdwijnen als sneeuw voor de zon met deze anti-terrorwetten in de UK en USA.
  Als de rechters in de UK zich zo publiekelijk uitspreken tegen politieke inmenging in de onafhankelijke rechtspraak lijkt het mij verstandig om niet slechts met verwondering toe te kijken, maar om je eens af te vragen waarom zij naar buiten treden. Wat is er aan de hand?

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 18 oktober 2005 @ 22.25 uur

 37. “Er is een staat binnen een staat actief die zich wil beschermen tegen de rest.”

  Laat ik het anders zeggen: Wie denkt dat het bedrijfsleven regeert? Wiens belangen worden behartigt? Die van de massa of een select few?

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 19 oktober 2005 @ 1.11 uur

 38. Wie kent de italiaanse serie “la piovra” nederlands vertaald “de octopus”, deze serie uit de jaren tachtig en begin jaren negentig liet zien wie er daadwerkelijk de baas zijn in de politiek in Italie. Dit bleek een volledig ondergrondse parallel lopende groep te zijn van hele enge mannen. De makers van de serie kwamen zo dicht bij de waarheid dat er aanslagen op hun huizen en gezinnen zijn gepleegd. Giulio Andreotti was duidelijk herkenbaar. Ik hoop dat we in nederland politiek nog iets voor elkaar krijgen.

  Reactie door kaatje — woensdag 19 oktober 2005 @ 10.55 uur

 39. Ik heb altijd één ding geleerd; wie vandaag je vriend kan zijn, kan morgen ook je vijand zijn. Vandaag is voor mij, morgen voor jouw, Ergo Let Steeds Op je Tel! It’s onley a matter of time…we’ll see.

  Of denken ze dat de wet dan plotseling niet voor hun van toepassing zal zijn, net als zij zich nu boven de wet aan het stellen zijn? Há….ernstig bedrogen zullen zij tot mijn spijt, eruit komen m.i. jammer genoeg.
  Ik vind ze als mens best wel zielig en wens ze in het grond van mijn hart niet toe, maar ik kan het tegenhouden, daar ben ik van bewust, maar ik wens geen éne landgenoot het slechte toe ábsoluut! Maar meer kan ik écht niet voor ze doen jammer genoeg.

  Ze hebben wél zittend, ons negerend ons land en naam beschaamd. Onze levensgenot áfgenomen, angst en onzekerheid gebracht. Ik ga hier niet weer alles herhalen, a.u.b. maar erger heb ik het nóg écht nooit gezien en gehoord en dan ken ik de geschiedenis vanaf het ontstaan van Rome, zó dom en klakkeloos, wij gaan als de hersenlooste; ( geloostte hersens, treffend); generatie, de geschiedenis in denk ik, de goeden lijden hier zoals altijd voor/onder de slechten,

  Wat ik ook wél erg vind is dat er een grote risico aan en mijn ook mijn nakomelingens broek hangen dmv moeten gaan mee betalen straks, aan de opbouw van Irak, dát is pas erg.

  24;
  Om de link te leggen met het nazisme vind ik niet zo naast gegrepen want treffende connecties zijn er écht wel m.i. bewust zijnde van het feit dat:

  Engeland alles doet wat bush doet en

  bushes hun imperium met nazi geld hebben opgebouwd.ergo is
  bush een afstammeling van een nazi en opgevoed met nazi iedeen.
  bush wil de wereld in zijn macht hebben, net als hitler deed.
  bush discrimineerd, net als hitler deed.
  bush houdt zich ook niet aan internationale regels en verdragen, net als hitler deed.
  bush manipuleerd, en bedreigd andere landen om achter hem te gaan staan en mee te helpen; als je niet voor ons bent, ben je tégen ons is zijn letterlijke mentaliteits gehalte, net als hitler deed en was.
  Dan komt m.i. de vergelijking op hun plaats te vallen m.i..

  Zo kan ik nog méér vergelijkingen aanhalen bijv., zoals de kampen in Guantanamo Bay en Afghanistan en Irak en wie weet waar nog meer.

  Ach ziet gij wel…..Nazisme komt als we niet opletten straks echt als de paard van Troje via onze satanisch verlichte herr busch binnen, maar zijn strijders springen er niet allemaal tegelijk uit, zoals toen, nee ze komen nu sluw één voor één eruit en met iemand die de duivel voor God aanzag aan de leiding, heel sluw. Hij speelde en speelt het met zogenaamd christenen tegen de moslims.

  DANK U

  Reactie door C.F. — donderdag 20 oktober 2005 @ 8.16 uur

 40. Ja nazi’s zijn het, want ze zijn zo erg tegen de Joodse mensen 8)

  moslims zijn nog eerder nazi’s gezien hun jodenhaat en samenwerking met neo-nazi’s.

  Reactie door Erik — zondag 30 oktober 2005 @ 15.18 uur

 41. Hoezo “nazi gezeik”?

  De Familie Bush heeft haar vermogen te danken aan de opkomst van de Nazi’s en de daarmee gepaard gaande groei in bijv. de kanonbouw-industrie.
  Opa Prescott Bush zat in de raad van bestuur van de bank, die in Amerika het geld beheerde voor o.a IG Farben, en dit werk heeft hem bepaald en zijn nageslacht bepaald geen windeieren gelegd.

  Prescott Bush werkte (ondermeer) bij deze bank voor degenen, die hem waren voorgegaan in een zeer intiem kamergezelschap van byzonder hechte vrienden, en samen met hun kinderen.
  Dit gezelschap is ontstaan in 1833 als de Amerikaanse tak van een geheim gezelschap, afkomstig van een Duitse universiteit en ooit in het leven geroepen (1776) door Adam Weishaupt (zie: Anthony Sutton).
  Sinds de oprichting van de Amerikaanse tak zorgen leden goed voor elkaar, met name na in hun carrieres na het afronden van hun studies, onder strikte geheimhouding van hun gewoontes en gebruiken, en al wat er maar besproken mocht worden.

  Zonder deze invloedrijke vriendschappen en de daarmee onlosmakelijk verbonden sponsoring van toekomstige politieke activiteiten, was de familie Bush niet veel verder gekomen dan de bandenhandel waar Opa Prescott zich mee bezig hield, totdat zijn schoonvader George Herbert Walker hem een plaats aanbood bij Brown Brothers Harriman, de Wallstreet connectie voor Duitse firma’s.

  Deze vriendenkring staat ook wel bekend onder de naam “Skull and Bones – the Order of Death”, ook wel “Lodge 322″ genaamd (Yale universiteit, New Haven/Connecticut/USA). Leden voor deze club worden zeer selectief geronseld, komen doorgaans uit dezelfde hoeken binnen het Amerikaanse establishment en bekleden meer dan regelmatig belangrijke fucnties binnen de Amerikaanse overheid. Het is dan ook weinig verwonderlijk vast te stellen, dat de momenteel in het zadel gehesen Bush-telg , in zijn eerste ambtstermijn als president zeker elf (11) S & B leden een plek toewees binnen zijn “administration”.

  Schuif toch aan, gezelligheid kent geen tijd en Ons kent Ons …
  … toch?

  Of dergelijke feiten nu worden teniet gedaan als samenzweringstheorie of worden gecensureerd als laster, staat los van de bottomline: zonder Nazigeld en -goud was de familie Bush nog steeds rubberbanden aan het slijten.

  Met Verontruste Groeten

  “.. en op een dag dacht de bij ‘er is geen korf’ en de bij was vrij.”

  Reactie door Satyr — dinsdag 29 november 2005 @ 12.59 uur

 42. … want al is de leugen nog zo snel: http://www.dewaarheid.nu/okt01/prescott.htm

  :: pax et lux ::

  Reactie door Satyr — dinsdag 29 november 2005 @ 14.43 uur