ROOD!

Je bent jong en je wilt wat…

Wàt? Je wilt veràndering!
Dan kom je uit bij ROOD, jongeren in de SP.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 18 oktober 2005 :: 0.02 uur

15 Comments

15 reacties

 1. Of je doet net als ik. Staat om 6 uur op, doet nog wat achterstallig werk, en gaat vervolgens naar je white collar job toe. Of je zoekt een baan waar hard werken nog beloond wordt, ook al ben je niet geweldig goed in werken met je hoofd. Er zijn allerlei manieren om op een eerlijke manier je brood te verdienen. De SP kun je dan beter mijden. Fuck rood.

  Groeten,

  Inderdaad.

  Als je wat wilt, bereik dat dan niet door hard werken, doorzettingsvermogen, het hoog achten van eigen en andermans intellect, etc.

  Nee, als je wat wilt, ga op de barricaden staan en dwing het af van anderen, die er wél voor gewerkt hebben.

  Reactie door geldwolfje — dinsdag 18 oktober 2005 @ 7.09 uur

 2. #1 Correctie

  Dat laatste onder “Groeten,” mag weg. (Ja, jongens en meisjes, ik schrijf meer dan jullie hier lezen. Ik streep nog veel meer weg. Dat zouden jullie ook eens moeten doen)

  Reactie door geldwolfje — dinsdag 18 oktober 2005 @ 7.12 uur

 3. Hallo geldwolfje,

  Misschien weet je niet dat ook veel mensen die gestudeerd hebben en/of een behoorlijk inkomen hebben, toch SP stemmen. Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de maatschappijkritiek die als enige politieke partij door de SP zo duidelijk wordt verwoord! Maar ik raad je aan vooral VVD te stemmen: als je dan ontslagen wordt, moet je ook niet gaan zeuren (omdat de VVD de WW heeft afgeschaft bijvoorbeeld).

  Reactie door Robert — dinsdag 18 oktober 2005 @ 8.17 uur

 4. Geldwolfje, wat jij bepleit kan nog veel korter en bondiger worden geformuleerd: ieder voor zich en niets voor ons allen.

  Met zo’n mentaliteit moet je inderdaad niet bij Rood wezen…

  Reactie door Barry — dinsdag 18 oktober 2005 @ 10.36 uur

 5. Ach, Geldwofje: met je vrrkeerde been uit bed gestapt?

  Je geeft weer eens blijk van jouw zeer eenzijdig en verwrongen beeld van mensen die SP-lid zijn of op die partij stemmen. Dat heeft immers niets te maken met inkomen, al of niet werken, al of niet studeren, enz. Wel met een kritisch vermogen en bereidheid de handen uit de mouwen te steken voor een betere samenleving.
  Dat zouden (nog!) meer mensen moeten doen. Jammer dat jij daar niet bij bent…..

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 18 oktober 2005 @ 10.55 uur

 6. Voor de rechtse mensen die zo’n bloedhekel schijnen te hebben aan de linkse partijen zoals bijvoorbeeld de SP, vindt ik dat ze toch wel verdacht veel op dit weblog te vinden zijn. Zeg maar, een soort haat en heeeel veel liefde voor links verhouding. Hun rechter kant is er bijna uit dat ze eigenlijk naar links willen. Ze zijn een beetje in de war bij rechts, nou dat nemen wij jullie echt niet kwalijk hoor. Als je tot zulkse rechtse partijen behoort raak je al in luttele minuten behoorlijk in de war en gedesoriënteerd en ben je in no time de kluts kwijt en het vermogen tot denken en tot relativeren. Wij mensen van de SP geven jullie dat allemaal weer terug en genezen jullie van deze uitermate hinderlijke kwalen en gebreken die zijn aangericht door rechts, zonder dat in rekening te brengen, gratis, ja rechts u hoort het goed, gratis. Ach, ik denk dat in het diepste geheim van deze rechtse mensen dat ze eigenlijk links zijn en ook willen zijn, maar er niet echt voor uit durven te komen. Schaam en schroom je niet. Gooi het er maar uit, jullie hoeven hier niet zo stoer te doen hoor!, we weten al lang dat jullie eigenlijk diep in je hart heeeel veel van ons SP’ers houden en dat julie als geen ander weten dat wij politiek gezien heel vaak (altijd) gelijk hebben. Dus rechtse people, com to the light, to the light and feel the power of the SP. Nog een een gratis advies en spreuk voor rechts van links: If you cant beat them, then join them.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — dinsdag 18 oktober 2005 @ 12.12 uur

 7. Wat ROOD wil is verandering en iedereen die zich daarin kan vinden is meer dan welkom.
  Jongeren van allerlij achtergronden vinden hun plek bij ROOD.En terecht.
  Want in de korte tijd dat B.V ROOD Schiedam bestaat hebben wij al veel dingen kunnen veranderen. Sterker nog voor het eerst zijn jongeren duidelijk vertegenwoordigt in de stad. Zij hebben een mening, een visie en VEEL creative energie om te laten zien hoe het beter kan.
  Zelf ben ik Hovenier geweest.(in de vakanties nog steeds) Een zwaar beroep dat veel van mijn lichaam vraagt. En een eerlijk beroep. Toch kan ik ook actief zijn voor mijn stad.

  Reactie door Benjamin Hoppe — dinsdag 18 oktober 2005 @ 12.31 uur

 8. @1:”Er zijn allerlei manieren om op een eerlijke manier je brood te verdienen. De SP kun je dan beter mijden”.
  Zeg rechtse klojo waar haal de brutaliteit vandaan ? Geldwolfje? Het enige pseudoniem dat NIET verzonnen is

  Reactie door links radicaal — dinsdag 18 oktober 2005 @ 13.04 uur

 9. 2 Geldwolfje

  Pas maar op dat je op een dag je zelf niet uitgumt.

  Reactie door e.krul — dinsdag 18 oktober 2005 @ 16.22 uur

 10. Hee Geldwolfje: makkelijk he, generaliseren!

  Reactie door Meneer Vis — dinsdag 18 oktober 2005 @ 17.18 uur

 11. @5 Olav Meijer

  “Ach, Geldwofje: met je vrrkeerde been uit bed gestapt?”

  Nee hoor, ik ga fluitend naar mijn werk. :)

  “Je geeft weer eens blijk van jouw zeer eenzijdig en verwrongen beeld van mensen die SP-lid zijn of op die partij stemmen.”

  Dat vind ik niet. Maar goed, dat mag je vinden.

  “Dat heeft immers niets te maken met inkomen, al of niet werken, al of niet studeren, enz. Wel met een kritisch vermogen en bereidheid de handen uit de mouwen te steken voor een betere samenleving.”

  Waaruit blijkt dat dan, als ik vragen mag?

  “Dat zouden (nog!) meer mensen moeten doen. Jammer dat jij daar niet bij bent….. ”

  Door mij aan te sluiten bij een politieke club zeker, zoals hier wordt aangeraden? No way. Ik houd mijn handen liever schoon (figuurlijk). Als ik wil bijdragen aan “de samenleving”, doe ik dat zonder anderen, die daar niet op zitten te wachten, lastig te vallen.

  Reactie door geldwolfje — dinsdag 18 oktober 2005 @ 18.22 uur

 12. @ De boze wolf

  Ik vraag mij toch af in een sameleving als deze. Een waar alles lijkt om geld en bezit te draaien, Want op een andere manier kan de moderne mens zijn bestaans recht niet meer verriferen. Eerlijk werk het hoogste is.Ik heb recht van spreken dacht ik zo.
  Toch kan ik mij inzetten voor een eerlijkere verhouding in ons land. Hoe ? door voornamlijk EERST te luisteren. In zorginstellingen, bij huisartsen, In jongeren inlopen ENZ.
  En daarop voeren wij actie. Actie tegen dit kabinet wat jij zo lijkt te steunen.
  Dit kabinet dat bijvoorbeeld een wat oudere vriendin van mij. MVR.van Zijl haar pensioen van wijle haar man heeft afgepakt en nu ook nog in haar zorverzekering de bijl zet.
  Deze dame heeft tijdens de tweede wereld oorlog twee joodsgezinnen weten te behouden van een verschikkelijk lot. Hoe gaan wij hier met ze allen mee om ? We laten haar en haar vele lotgenoten verotten.
  Want de dikke directeuren wilde voor hun schampere salarisje niet de boel meer draaiende houden.Wat doet dit kabinet? Flink investeren in deze dikke mannen en vrouwen.
  De mannen en vrouwen die de verzorging moeten geven worden alleen maar gekort.
  Is dit dan eerlijk boze wolf is eerlijk werken,Thuiskomen,tv aan en eten de oplossing.U vraagt om antwoorden die u zelf in u decadentie ook niet geeft. slechts brullen uitlokken, profeceren is wat u kan.ik zou zeggen in de woorden van een oude volkszanger van ver voor mijn tijd.

  Meneer de bozewolf….SLAAP ZACHT!!!!!

  Reactie door Benjamin Hoppe — woensdag 19 oktober 2005 @ 13.50 uur

 13. @12 Benjamin Hoppe

  “Ik vraag mij toch af in een sameleving als deze. Een waar alles lijkt om geld en bezit te draaien, Want op een andere manier kan de moderne mens zijn bestaans recht niet meer verriferen. Eerlijk werk het hoogste is.Ik heb recht van spreken dacht ik zo.”

  Wat een wartaal.

  “Toch kan ik mij inzetten voor een eerlijkere verhouding in ons land. Hoe ? door voornamlijk EERST te luisteren. In zorginstellingen, bij huisartsen, In jongeren inlopen ENZ.
  En daarop voeren wij actie. Actie tegen dit kabinet wat jij zo lijkt te steunen.”

  Je gaat je gang maar. Dit kabinet is m.i. niet slechter of beter dan welk ander kabinet dan ook zou zijn geweest. Overigens ben ik anarcho-kapitalist, hetgeen betekent dat ik van geen enkele politieke club lid ben en ook niet stem.

  “Dit kabinet dat bijvoorbeeld een wat oudere vriendin van mij. MVR.van Zijl haar pensioen van wijle haar man heeft afgepakt en nu ook nog in haar zorverzekering de bijl zet.
  Deze dame heeft tijdens de tweede wereld oorlog twee joodsgezinnen weten te behouden van een verschikkelijk lot. Hoe gaan wij hier met ze allen mee om ? We laten haar en haar vele lotgenoten verotten.”

  Die twee zaken (onderdak geven aan joden en het verlies van en pensioen) hebben werkelijk niets met elkaar te maken.

  “Want de dikke directeuren wilde voor hun schampere salarisje niet de boel meer draaiende houden.Wat doet dit kabinet? ”

  Over welke “dikke directeuren” heb je het in godsnaam?

  “Flink investeren in deze dikke mannen en vrouwen.
  De mannen en vrouwen die de verzorging moeten geven worden alleen maar gekort.”

  Hoezo “gekort”? Kun je een voorbeeld geven?

  “Is dit dan eerlijk boze wolf is eerlijk werken,Thuiskomen,tv aan en eten de oplossing. U vraagt om antwoorden die u zelf in u decadentie ook niet geeft.”

  Ik vraag helemaal geen antwoorden. Ik probeer warhoofden zoals jij af en toe eens wakker te schudden door ze wat alternatieven voor te houden. Niemand dwingt je om in de politiek te gaan, weet je. Door zelf aan liefdadigheid te doen, kun je al veel verschil uitmaken. Maar blijkbaar is die gedachte te hoog gegrepen voor je. Als je wilt meehelpen aan een betere wereld, zou je bijv. eens aan mevrouw Van Zijl een mand boodschappen kado geven ofzo. Maar nee, het is makkelijker om d.m.v. lobbyen een hogere belasting voor de midden en hogere inkomens af te dwingen. En als een en ander vier jaar later weer wordt afgeschaft, kom je op weblogs als dat van Jan Marijnissen uithuilen. Nou, ik heb geen medelijden met je.

  ” slechts brullen uitlokken, profeceren is wat u kan.ik zou zeggen in de woorden van een oude volkszanger van ver voor mijn tijd.”

  En nog een algemene tip: doe iets aan je taalgebruik. Ik krijg de indruk dat ik met een idioot converseer.

  Reactie door geldwolfje — woensdag 19 oktober 2005 @ 18.28 uur

 14. Zoals ik al zij, slechts shoppen en proveceren is wat u kan.Wat betreft mijn taalgebruik. Zolang uw mij kunt verbeteren begrijpt uw de boodschap.

  Reactie door Benjamin Hoppe — donderdag 20 oktober 2005 @ 2.51 uur

 15. @14 Benjamin Hoppe

  “Zolang uw mij kunt verbeteren begrijpt uw de boodschap. ”

  Ja, de sterkste schouders, hè? :|

  Reactie door geldwolfje — donderdag 20 oktober 2005 @ 6.45 uur