Operatie schoenendoos

Schoenendoos

In het door een grote aardbeving getroffen noorden van Pakistan is er behoefte aan onderdak, medicijnen en eten. De kinderen in het getroffen gebied hebben niets meer.

Nederlandse kinderen kunnen deze kinderen een hart onder de riem steken door een schoenendoos te vullen met schoolspullen en speelgoed. Er gaan in ieder geval vijf containers met schoenendozen (ongeveer 37.500 schoenendozen) naar Pakistan. Na de eerste fase van noodhulp, zullen de schoenendozen vanaf voorjaar 2006 uitgedeeld worden in het getroffen gebied. Operatie Schoenendoos roept scholen, kerken en verenigingen op om mee te doen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 20 oktober 2005 :: 16.03 uur

51 Comments

51 reacties

 1. Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed wat voor zin deze aktie heeft als de kinderen in Pakistan die spullen pas over bijna een half jaar krijgen. Het lijkt me dat men daar veel meer hulp op hele korte termijn nodig heeft. Er komt namelijk een winter aan en er zijn miljoenen mensen en kinderen dakloos daar.
  Begrijp me niet verkeerd; Ik juich elke hulpaktie toe, maar nu lijkt het me eerder een kwestie van prioriteiten stellen.

  Reactie door Han — donderdag 20 oktober 2005 @ 16.52 uur

 2. Han,
  Spelletjes en dingen om mee te spelen is niet een eerste prioriteit. Wat nu voorop staat is de eerste hulp die nodig is, voeding en watervoorziening, onderdak, kleding etc. Dit komt allemaal wel langzaam op gang, maar ze zijn er mee bezig. Als de grootste ellende achter de rug is (dat is nog maar de vraag natuurlijk) hebben deze getraumatiseerde kinderen heel hard afleiding nodig en daar zijn deze dozen volgens mij voor bestemd. Ik vind het een goed initiatief, niet alleen voor de kinderen daar, maar ook om onze kinderen te leren en te laten beseffen in wat voor een luxe ze leven en wat ze allemaal voor hebben op de kindertjes daar die tussen de puinhopen zitten en hun familie, ouders, broertjes, zusjes en eigenlijk alles kwijt zijn. Stel je eens voor dat het jou overkwam? Heb je geen afleiding nodig als kind om trauma’s te verwerken? Ik persoonlijk weet dat dit heilzamend werkt.

  Reactie door anja — donderdag 20 oktober 2005 @ 17.42 uur

 3. @2,
  Ik ben het helemaal met je eens. Het is ook nog een troost om te merken dat duizenden kilometers verderop andere kinderen met je meeleven. Ik hoop dat ze die dozen wel leuk verpakken/versieren en niet de nike-logos erop laten staan…

  Reactie door Ben van der Spank — donderdag 20 oktober 2005 @ 17.54 uur

 4. oeps Ben, das waar. Al die schoenendozen waren al gevuld door kinderarbeid in die landen, waar grote multinationals graag gebruik maken van onderbetaalde arbeiders.
  Neemt niet weg dat ik een mooi doosje vul met wat kinderspeelgoed. Ik moet nog wel een antwoord verzinnen waarom sinterklaas niet bij die kinderen komt.

  Reactie door Charlie Brown — donderdag 20 oktober 2005 @ 18.15 uur

 5. De USA stuurt al heel veel speelgoed die kant op.

  Reactie door Jofel — donderdag 20 oktober 2005 @ 18.39 uur

 6. Stuur dan gelijk met deze schoenen ook een dubbel aantal sokken mee want deze kinderen zijn al blij nog te leven en te kunnen lopen….zonder blaren.

  Reactie door Liberaal-Socialist — donderdag 20 oktober 2005 @ 19.17 uur

 7. Inderdaad Anja(2). Je zegt het zelf al; Wat nu voorop staat is de eerste hulp die nodig is, voeding en watervoorziening, onderdak, kleding etc.

  Reactie door Han — donderdag 20 oktober 2005 @ 19.19 uur

 8. @7

  Daarvoor zijn er al acties gaande, dit is gewoon een andere actie. Een actie die deels door kinderen wordt ingevuld, lijkt me niets mis mee.

  Er worden door de grote mensen die het allemaal beter weten wel degelijk prioriteiten gesteld, maar je kunt van kinderen nu eenmaal niet verwachten dat zij gaan zorgen voor voeding, watervoorziening etc.

  Reactie door Fjodor — donderdag 20 oktober 2005 @ 19.48 uur

 9. Is dit een actie die door kinderen is bedacht?
  Of . . . bedacht door ouderen?

  Na de oorlog kregen we ook van dit soort pakketjes verstuurd door schoolkinderen in de USA.

  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — donderdag 20 oktober 2005 @ 20.15 uur

 10. Ik neem eigenlijk aan dat het door ouderen bedacht is en gecoordineerd word, maar dat het deels wordt uitgevoerd door kinderen.

  Reactie door Fjodor — donderdag 20 oktober 2005 @ 20.22 uur

 11. Pffff, ik wordt hier zo moe van!

  Te ver van mijn bed show allemaal.

  Het kleine Nederlandje wil weer het braafste jongetje van de klas zijn.

  De omringende landen zouden direct eens flink de handen uit de mouwen moeten steken. De schatrijke olielanden eromheen zouden zich van hun goede kant moeten laten zien, door Pakistan financieel te steunen. Daar hoor ik eigelijk niks over.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 20 oktober 2005 @ 20.41 uur

 12. even een schandaaltje tussendoor:
  http://teletekst.nos.nl/?642-01

  Reactie door kaatje — donderdag 20 oktober 2005 @ 20.52 uur

 13. kinderen voor kinderen…

  Grappig

  Reactie door Toine — donderdag 20 oktober 2005 @ 21.11 uur

 14. Simpathiek gebaar.

  Maar: Vergeet niet nu ook wat over te maken.

  Giro 900900

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — donderdag 20 oktober 2005 @ 21.25 uur

 15. #5 De USA stuurt al heel veel speelgoed die kant op.

  En waarschijnlijk de voedselpakketten die wij hen schonken na de orkaan in New Orleans maar die zij weigerden omdat de mogelijkheid bestond dat er BSE besmetvlees in zat!

  Reactie door hanri — donderdag 20 oktober 2005 @ 21.29 uur

 16. Op de school waar mijn zoon opzit, zijn ze er ook al mee bezig. Een mooi initiatief.
  Beter dan niets doen. Je mag toch ook aan de toekomst denken en wat hoop schenken?

  Reactie door Helma D. — donderdag 20 oktober 2005 @ 21.46 uur

 17. Waar volgens mij de gehele wereld bevolking meer baat bij zou hebben is de omvorming van de nationale legers tot internationale hulpverleningsorganisaties. Voor een sociale dienstplicht in, jongeren doen werkervaring op, kunnen zich in elk mogelijk vakgebied specialiseren en kunnen zich bovendien een beter wereldbeeld vormen

  Al het geld dat nu aan wapens gespendeerd wordt zou dan gebruikt kunnen worden om op alle continenten eenheden paraat te hebben die bij calamiteiten in actie komen en beschikken over materieel zoals grote helikopters, vliegtuigen om hulpverleners in grote getale te kunnen droppen in gebieden waar hulp dringend noodzakelijk is transportvliegtuigen om materieel in te vliegen zoals shovels, veldhospitaals, tenten, portacabins, dixies, enz. enz.

  Als ik hoor dat de NAVO niet eens opgewassen is tegen een ramp met omvang zoals die nu in Pakistan plaatsgevonden heeft valt mij de mond van verbazing open, wat hebben zij dan met al dat geld gedaan dat daar 60 jaar lang ingepompt is? Gebruik dat geld voortaan dan maar om een grote internationale hulpverleningsmacht op te zetten.

  Zal wel weer een te soft idee zijn, dus we vullen voor de zoveelste keer weer een collectebus en een schoenendoos.

  Reactie door hanri — donderdag 20 oktober 2005 @ 21.52 uur

 18. 12. Waarom reageert niemand op het bericht over onze schaakjongens?

  Reactie door kaatje — donderdag 20 oktober 2005 @ 22.01 uur

 19. ik heb veel te lang in de kroeg gezeten vanavond en heb nu even U2WAR opgezet. Ahhhh, maybe the time is right, ohhh, maybe tonight. So we’re told this is the golden age, gold is the reason for wars we waight”,. De wereld gaat naar de klote en we moeten helpen waar we kunnen.

  Reactie door kaatje — donderdag 20 oktober 2005 @ 22.23 uur

 20. waight moest natuurlijke wait zijn.

  Reactie door kaatje — donderdag 20 oktober 2005 @ 22.26 uur

 21. 18) Inderdaad hartstikke l.llig voor die schakers. Er is toch wel ergens een potje geld binnen de sportwereld om deze mensen toch naar het WK te laten gaan?

  Reactie door Karin — donderdag 20 oktober 2005 @ 22.56 uur

 22. Ik heb direct een linkje op mijn site gezet voor de schoenendoosactie. (misschien een idee voor andere Bloggers??)
  Echt hartstikke leuk dat kinderen op deze manier kinderen in nood een hart onder de riem kunnen steken.

  Reactie door Karin — donderdag 20 oktober 2005 @ 22.58 uur

 23. 21. Zou je wel denken toch? Vaak intellectuele verschoppelingen van de wereld: schakers en dammers. Het heeft al op teletekst gestaan, ongetwijfeld komt er een potje. mensen weltrusten.

  Reactie door kaatje — donderdag 20 oktober 2005 @ 23.09 uur

 24. Hm, operatie, dat klinkt leuk. En schoenendoos, dat is ook leuk bedacht. Volgende keer ‘mobilisatie fietstas’? Goeie actie, hoor. Maar bespaar me de newspeak. Please, no more words.

  Reactie door Simon — donderdag 20 oktober 2005 @ 23.26 uur

 25. Hulpinstanties beklagen zich over de geringe opbrengst. Slechts 3 miljoen voor de ramp in Pakistan. Waarom zeggen we de JSF order niet geheel af en vergeten we die kruisraket ambities van minister Kamp.
  Kunnen we dat geld gebruiken voor de slachtoffers van de ramp in Pakistan.
  Als ik het geld vergelijk wat landen aan defensie besteden dan steekt hulpverlening daar wel erg mager bij af.
  De verantwoording ligt allereerst bij de politiek. Macht maakt verantwoordelijk.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 21 oktober 2005 @ 2.01 uur

 26. Ik heb zoiets van …

  En nu ben ik het zat want al geef je het komt NIET terecht bij de mensen die het nodig hebben.
  Zie maar waar zijn ál die miljarden voor de Tsunami gebleven? Niet bij de slachtoffers dus…….de rijke landen misbruiken deze rampen om geld enz. uit zakken te troggelen. Op tV was duidelijk te horen en te zien van de mensen zélf dat zij geen hulp kregen en het geld dus niet bij hen terecht kwam.
  Elk land moet en heeft m.i. ook al een speciaal potje voor rampen….wij doneren genoeg het héle jaar door.

  Gebruik dat maar, ik geef geen stuiver al vind ik het zielig en niet kunnen, maar ik wéiger weer mijn geld wederom aan weet ik veel wie te gaan geven, zogenaamd voor de ramp slachtoffers.
  Ik geef geen stuiver…….indien ga ik het zélf brengen!!!

  Reactie door C.F. — vrijdag 21 oktober 2005 @ 8.52 uur

 27. Ik vind het toch wel een leuk initiatief. Ik hoop dat de kinderen de schoenendozen leuk zullen vinden. Wel jammer dat deze pas na een half jaar aangeboden worden, maar het zal enige troost bieden.

  Reactie door nikki — vrijdag 21 oktober 2005 @ 10.12 uur

 28. Inderdaad. Die kruisraketten hebben we volgens mij toch niet nodig. Nederland houdt zich volgens mij al lang niet meer bezig met het uitvoeren grootschalige aanvallen waarbij zwaar materieel nodig is. Ik had in ieder geval begrepen dat het ging om offensieve wapens.

  Reactie door Fjodor — vrijdag 21 oktober 2005 @ 10.13 uur

 29. Laat Nederland zich nou maar bezig houden met hun eigen grote problemen in dit land. Zolang de voedselbanken hier nog bestaan en mensen straks hun ziekenfonds nu en straks niet meer kunnen betalen en straks onverzekerd rondlopen heeft dat de grootste voorrang boven speelgoed, hoe goed ook bedoeld. Laat de steenrijke olielanden Pakistan maar flinke financiele hulp bieden. Ik hoor daar helemaal niks over.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 21 oktober 2005 @ 10.44 uur

 30. Hallo Jan,
  Voor je zo’n schoenendoos vult, zou het goed zijn om eerst eens te informeren waar die kinderen echt mee geholpen kunnen worden. Vergeet niet dit is een totaal andere wereld is, met een totaal andere cultuur, met andere leefgewoontes.
  In India b.v. wordt meer gewerkt met lij-tjes dan pen en papier. Wat voor boeken? – welke taal? kortom, alles is daar anders!
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — vrijdag 21 oktober 2005 @ 11.06 uur

 31. @30

  Dat klopt, ik ben in India geweest en daar zie je echt geen plastic speelgoed! Kinderen spelen daar op een hele(en met andere dingen)andere mannier dan hier in het westen.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 21 oktober 2005 @ 11.27 uur

 32. @ Evert Wesker (14):

  Voor de goede orde:
  het is grironummer 800800 !

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 21 oktober 2005 @ 12.05 uur

 33. Zinvoller lijkt mij een luchtbrug om die mensen en kinderen voor dat de winter begint weg te halen dan hoeven ze ook niet massaal dood te gaan!

  Reactie door simONE — vrijdag 21 oktober 2005 @ 12.19 uur

 34. Tijdens de tsunami keken we live mee door grote aantallen toeristen opgenomen met hun camera’s.
  De orkanen in Amerika werden rechtstreeks uitgezonden wereldwijd.
  Allemaal konden we zien hoe erg het wel niet was/is voor de mensen daar.
  Natuurlijk is het erg, niets tegen in te brengen!!
  Toevallig treft het nu een zeer arme, niet van toeristen omgeven, regio.
  Niets live, dus zou het daarom minder erg zijn, geen nationale collecte, niet extra nieuwsberichten, inzamelingen die tegenvallen.
  Geen live beelden om het leed te verduidelijken betekent voor de meeste regeringen ook ver van mijn bed ….

  Reactie door wever — zaterdag 22 oktober 2005 @ 13.48 uur

 35. Na alle reacties gelezen te hebben moet k zeggen dat ik van sommigen kotsmisselijk wordt. Wat een ontzettend egoisme heerst er.BAH!!!!! Nog altijd zoiets van ik wil wel wat geven, als ik er zelf maar niet op achteruit ga. Het is gelukkig de ver van mijn bedshow en als het mijn kindjes niet overkomt is er toch niets aan de hand? SHAME YOU!!!!!!!!!!!!!
  GIRONUMMER IS NOG STEEDS: 800800

  Reactie door anja — zondag 23 oktober 2005 @ 19.35 uur

 36. Goede actie.
  Op de school van mijn dochters moeten de kinderen een briefje van de ouders inleveren wanneer ze niet mee doen.

  Wij hebben zo`n briefje geschreven. In deze is uitgelegd dat niet iedereen 4,99 euro verzendkosten per schoolgaand kind kan ophoesten.

  Een ouder van een vriendinnetje van onze dochter had ook nee gezegd. Het meiske durft bijna niet naar school omdat ze zich schaamt om dit de leraar te moeten vertellen.

  Goed gedaan!! Andere kindjes helpen en die van jezelf een schuldgevoel aanpraten.

  Reactie door John — dinsdag 25 oktober 2005 @ 13.00 uur

 37. John, ik vind het een schandaal dat een school dit op deze manier probeert af te dwingen. Kinderen aan de andere kant van de wereld er weer bovenop helpen, prima initiatief, maar niet op deze wijze. Zo bezorgen ze de kinderen hier, buiten hun schuld om, een minderwaardigheidscomplex. Want reken maar dat dit soort zaken bij kinderen heel gevoelig ligt. Ze moeten meedoen met alle gekte van merkkleding, anders schijnen ze er niet bij te horen en dan als school zoiets flikken. ONBESNUT. Hier bereiken ze mee dat er kinderen worden nagewezen en uitgescholden gaan worden voor armoedzaaiers. (kinderen onder elkaar zijn knoerdhard) Trouwens vind ik ook dat de school maar iets bij moet dragen voor de kinderen die hier niet aan mee kunnen doen. Moeten zij de dupe worden van een actie die niet door hun is bedacht. Weg die briefjes, ze hebben niets te maken met de financien van een ander.

  Reactie door anja — dinsdag 25 oktober 2005 @ 20.21 uur

 38. Recht uit het hart Anja!!
  Mijn vrouw heeft er ook nog iets persoonlijk van gezegd tegen de leraren.

  Deze zei dat de verzendkosten op vrijwillige basis zijn. Dit is echter nergens in de papieren van operatie schoenendoos te lezen. Nu er een schaap over de dam is durven er meer ouders hun beklag te doen.

  Over uit het hart gesproken. Ik mag me niet te druk maken want heb verleden week een hartinfarct gehad en moet rustig aan doen.
  Laat de andere SP-ers op school maar eens schande spreken :-)

  Overigens nu ik het er toch over heb. Afdeling Oosterhout bedankt voor het boek en Jan voor het tekenen van deze op de rug van onze voorzitter.
  http://www.kimdevries.nl/algemeen/jan.jpg

  John

  Reactie door John — woensdag 26 oktober 2005 @ 21.01 uur

 39. Nou John, ik wens je heel veel beterschap toe en maak je niet te kwaad over deze kortzichtigheden. Denk aan je hart! t’Is belangrijker dat de kinderen hun vader hebben. Sterkte.

  Reactie door anja — donderdag 27 oktober 2005 @ 11.13 uur

 40. Ik wil graag ff reageren op de aktie schoenendoos. Deze aktie bestaat al jaren is niet alleen voor de kinderen in Pakistan.

  Reactie door Mirjam van den Berg — zondag 30 oktober 2005 @ 15.59 uur

 41. heey,
  ik ben Anoniemo en ik (11) hou samen met mijn beste vriendin (11) een actie. We halen flessen op en we gaan nog collecteren, gitaar spelen in de stad en we hebben al koekjes verkocht. ik vind dat iedereen wat moet storten, het is hardt nodig de winter komt eraan en we geven allemaal te weinig. Met het tsunami gaven de mensen masaal geld maar nu doen ze dat niet. dat komt omdat de tsunami iets nieuws was. maar in Pakistan zijn meer mensen slachtoffer en het gebied is groter er is maar weinig gekd opgehaald en ik vind dat iedereen dat moet doen! steek je handen aan uit je mouwen en kijk of je kunt collecteren. er is snel en veel geld nodig. omdat het koud wordt en iedereen is alles kwijt. ik vind operatie schoenendoos heel goed! wij deden vorig jaar met de school mee en dat was een groot suc6. dit jaar doen we niks volgens mij en daarom ben ik een eigen actie aan het houden.
  groetjes Anoniemo

  Reactie door Anoniemo — zondag 6 november 2005 @ 17.41 uur

 42. Hallo,

  Als ik de berichten lees lijkt het net of operatie schoenendoos om een politieke aktie gaat. Dit is echter absoluut niet het geval. Volgens mij is het doel van deze aktie is om de kinderen in ons land bewust te maken van de armoede van kinderen in andere landen. In het geval van de schoenendoos staan zij zelf hun speelgoed af voor een kind die niet zoveel heeft. Mijn dochter is hier heel druk mee bezig en volgens mij is dit voor kinderen veel tastbaarder dan het geven van geld voor bijv. de zending of een ander goed doel. In dit geval geven zij zelf wat en hierdoor hebben zij het gevoel dat zij helpen en er voor een ander zijn. De school van mijn dochter geeft geen briefjes mee naar huis waarop moet worden aangegeven waarom er niet wordt meegedaan aan deze aktie. Tevens heeft de school heel duidelijk vermeld dat de bijdrage voor de verzending van het pakket vrijwillig is. Dus als iemand de verzendkosten niet wil of kan betalen, maar wel een doos wil inleveren, dan kan dit gewoon. Dit gebeurt op vrijwillige basis en dat lijkt mij ook normaal voor deze aktie. Tevens staat op de website van Edukans ook heel duidelijk dat het om een vrijwillige bijdrage gaat.

  Ik kan alleen maar zeggen dat de kinderen van de school van mijn dochter deze aktie als heel positief ervaren en het leuk vinden om er aan mee te doen. Het is jammer dat iets wat zo positief is als deze aktie wordt vergeleken met andere akties of politiek. En uiteraard is voor de mensen in Pakistan eten en kleding momenteel belangrijker, dat begrijpt iedereen. Operatie schoenendoos stuurt slechts een gedeelte van de dozen naar Pakistan, de rest wordt over andere landen verdeeld.
  Ik kan deze aktie waarbij kinderen worden betrokken alleen maar toejuichen.

  Reactie door Irene — donderdag 10 november 2005 @ 14.09 uur

 43. Op de school van onze dochters wordt ook volop meegedaan aan deze walgelijke actie.
  De enige die hier rijk van worden zijn de mensen van edukans. Een simpele rekensom 225.000 schoenendozen x 4,50 verzendkosten is meer dan 1 miljoen EURO. Daar wil ik ze ook wel voor verzenden.
  Schandalig! Ik snap niet dat deze organisatie eens goed onder de loep wordt genomen.

  Reactie door irma — dinsdag 15 november 2005 @ 20.23 uur

 44. rij jij ff lekker met je fiat punto 225.000 dozen naar de binnenlanden van afrika e.d.

  O.S. is niet gericht op winst, noch op politiek, noch op de kinderen hier, maar op kinderen in arme landen. Het bijkomende effect van bewustwording van de kinderen hier is super, maar bijzaak.

  Hoe kun je moeilijk doen over een actie die zo onbaatzuchtig is?

  Reactie door Nimrod — donderdag 17 november 2005 @ 12.48 uur

 45. Uit irritatie over de slechte timing van de Grote Clublotenactie, de kinderpostzegelactie en de operatie schoenendoos, (allen binnen 2 maanden, kinderen sjouwen wat af langs de huizen) ben ik eens nagegaan van waaruit deze schoenendoosactie voortkomt. En wat blijkt: Edukans (opgericht door de Unie voor prot chr onderwijs) werkt hiervoor samen met Samaritans Purse, een evangelische zendingsorganisatie uit de USA, Waarvan ene heer Graham, zoon van de evangelist Billy Graham bestuurslid is, hij verzorgde ook de inauguratie van GW Bush
  Maar beruchter is hij over zijn uitspraken over de islam en het hindoegeloof (behoorlijk beledigend). Nu gaan vele dozen uit NL naar Pakistan en Oeganda, waar veel moslims en hindoes wonen. Sam Purse zegt op haar site waar mogelijk een boekje met de Blijde Boodschap (=bijbel) in de doos te doen. Scholen mogen volgens woordvoerder van Edukans aangeven als ze geen chr zendingslectuur in de doos willen , maar ik denk dat veel scholen helemaal niet weten dat ze eigenlijk aan een chr evangelisatieproject meedoen.
  Mijn dochter was ook met 2 dozen bezig. Maar toen ik de dubieuze wortels van de organisatie ontdekte, hebben we de dozen weer uitgepakt. Zie verder artikel in Trouw, september 2005 jl, geschreven door Lodewijk Dros.

  Reactie door Ine — maandag 21 november 2005 @ 13.20 uur

 46. belachelijk deze volwassen reacties
  mijn kinderen (14,13,11,9 jaar) organiseren deze actie zelf in onze kerk.
  Deze actie is bedoeld voor en van kinderen en niet bedoeld om dood te reageren door volwassen mensen die niets beters te doen schijnen te hebben dan via internet nutteloos commentaar te geven
  doe die computer uit en vul een schoenendoos!!!!
  zelfs al zou iemand er beter van worden die het organiseerd en al heeft ooit iemand ver in de organisatie iets verkeerds gezegd of gedaan het blijft een goede actie en die dozen komen echt aan bij kinderen die er helemaal blij mee zijn (of mag dat ook al niet blije kinderen????)

  Reactie door geschokte moeder — donderdag 14 september 2006 @ 11.14 uur

 47. beetje raar allemaal

  Reactie door mariska — dinsdag 7 november 2006 @ 16.31 uur

 48. Mijn zoon vult ook een doosje.en zijn bijstandsmoeder vult er een voor een meisje.
  Om de verzendkosten te kunnen financieren rook ik deze maand een pakje minder.En klim deze maand niet op de scooter.Dat heb ik wel over voor een verbaasd blij smoeltje.Kinderen hebben niet zelf gevraagd om geboren te worden.De schoenendoos is dan wel gewoon een blije doos.en draagt niets bij aan hun leefomstandigheden.Maar als je naar een verjaardag van een voedselbankkind in nederland gaat neem je toch ook geen spruiten als cadeau mee.
  Deze landen hebben eigen handel nodig.Er kan een olie leiding aangelegd worden voor de rijke landen.Waarom kan dat niet met water?. Het zijn zonnige droge landen,waarom geen zonnepanelen enzv.ik geef ook geen geld meer aan ontwikkelingsprojecten.uitdelen van producten.heef weinig te maken met ontwikkeling.

  Reactie door Angela — donderdag 16 november 2006 @ 11.18 uur

 49. Lieve Angela, heel goed (en misschien raak je zo ook nog van het roken af?). Ik denk dat het een hele blije doos is maar ook een doos met een practische functie want er gaat ook een tandenborstel in en dat kan weer een gebitje sparen. Daarnaast zullen er ook spullen zijn die gebruikt worden voor school en huiswerk. Maar de grootste waarde zit er in dat iemand aan dat ene kind heeft gedacht die de doos ontvangt.

  Reactie door geschokte moeder — maandag 20 november 2006 @ 13.27 uur

 50. haha

  Reactie door joanne — woensdag 7 maart 2007 @ 10.54 uur

 51. ik vint het heele goede aksie (hugo 7 jaar)

  Reactie door hugo — maandag 5 november 2007 @ 19.26 uur