100 beelden

Het Binnenhof als de nieuwe Bastille.

Vanochtend kwam de 100ste binnen. Nog twee dagen te gaan. Gebruik je weekend goed!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 21 oktober 2005 :: 13.09 uur

31 Comments

31 reacties

 1. Een paar maal per dag dumpt Jan Marijnissen op zijn website berichten om het gelijk van de SP en het ongelijk van het huidige kabinet aan te tonen. Een hongerige meute becommentarieert vervolgens wat hen wordt toegeworpen. Alleen het droppen van de naam “Bush” of “Balkenende” bezorgt de achterban al een acute aanval van vreetwoede.

  Maurice de Hond (www.peil.nl) heeft onderzocht hoe Nederland aankijkt tegen de diverse maatregelen om uitkeringstrekkers te activeren. Het resultaat is sinds donderdag 20-10-2005 bekend, maar de Site van Jan Marijnissen heeft er tot nu toe geen aandacht aan besteed. De stem van het SP-volk wijkt op alle items sterk af van die van de andere partijen; het is steeds TEGEN wat de SP slaat. Zo vindt 58% van de SP-aanhang (landelijk 28%) dat uitkeringstrekkers niet verplicht mogen worden seizoenarbeid in de land- en tuinbouw te verrichten, vindt 46% dat men geen werkt hoeft te accepteren beneden zijn opleidingsniveau en vindt 48% dat men geen werk hoeft te accepteren buiten zijn eigen vakgebied etc. Ook Groenlinks neigt naar een TEGEN, maar dan minder sterk.

  Marijnissen heeft -naar men zegt- charisma, maar hij heeft dan wel van mensen slachtoffers weten te maken die in hun rol geloven, die alleen over rechten spreken maar van plichten niet weten. Het lijkt wel alsof Marijnissen met de SP-dokters heeft afgesproken: “Houden jullie, dokters, de mensen vruchtbaar en talrijk dan houd ik ze ontevreden”.
  Het kabinet wordt verweten dat ze zo weinig draagvlak heeft, maar dat laatste is niet zo vreemd met zo’n oppositie.

  SP moet toch geen partij worden van de zieken, zwakken en misselijken?

  Reactie door r.k.h. — vrijdag 21 oktober 2005 @ 13.27 uur

 2. @1
  Verder alles goed?

  Als je wat beter om je heen kijkt en je ogen opent, dan weet je hoe de vlag erbij staat in dit land. Wakker worden.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 21 oktober 2005 @ 13.42 uur

 3. R.K.H@1
  Wordt het geen tijd voor een herhalingscursus; geestelijke oefeningen?

  Reactie door leen — vrijdag 21 oktober 2005 @ 14.03 uur

 4. @rkh
  Dat is erg interessant wat je impliceert over het draagvlak van dit kabinet. Geloof je werkelijk dat dat aan de SP ligt? Geloof je werkelijk dat wij ons vertrouwen in dit kabinet baseren op wat de oppositie zegt? Je impliceert hiermee dat wanneer dit kabinet geen oppositie zou hebben dit kabinet voldoende steun en vertrouwen zou hebben. Laat me niet lachen.
  Het enige wat de SP doet is het handelen(dus de verantwoordelijkheid van dit kabinet) aan het licht brengen. En de SP zit hier niet om dit kabinet te promoten en alle goede dingen(welke?) te bespreken en op te hemelen. Daarvoor moet je bij CDA/VVD/D66 zijn.

  Reactie door Tamiem — vrijdag 21 oktober 2005 @ 14.26 uur

 5. @RKH
  Als je onderstaand handelen van van Aartsen vertrouwenswaarig vindt leg me dan uit waarom ik daar mijn vertrouwen als burger aan zou moeten geven.

  Windhandel in windenergie
  19 oktober 2005
  Minister Laurens-Jan Brinkhorst van Economische Zaken -groot voorstander van windmolenparken in de Noordzee- schuimbekte vorige week beleefd toen hij vorige week ontdekte dat de Kamer ‘m pootje had gelicht.

  Windenergie is niet erg populair bij de regeringspartijen. In de Kamer circuleren rapporten die vaststellen dat windenergie niet erg rendabel is en dat waarschijnlijk nooit zal worden. Het geld dat Brinkhorst hiervoor gereserveerd had (afkomstig uit de meevallers van aardgasbaten en bestemd voor investeringen in duurzame energie), zien coalitiepartners CDA en VVD liever naar “andere vormen van duurzame energie” vloeien.

  In de uiteindelijk tekst van een motie die VVD en LPF bij de financiële beschouwingen indienden was het woord “andere” echter spoorloos verdwenen en dus stond er feitelijk dat windenergie geen duurzame energie was en dus ook niet met de meevallers van aardgasbaten mocht worden gefinancierd. Brinkhorst doorzag het trucje en de indieners van de motie haastten zich te verklaren dat het natuurlijk nooit de bedoeling is geweest de minister de voet dwars te zetten.

  Vorige week donderdag kreeg de affaire een staartje. Bij afwezigheid van de minister namen CDA, VVD, LPF en wat éénmansfracties onder leiding van VVD-fractieleider Van Aartsen in een chaotisch ordedebat een motie aan waarin staat dat meevallers van aardgasbaten ook aan knelpunten in wegen, het versterken van zwakke dijken en kennisinstituten gestoken mochten worden. De eerste 50 miljoen moet minister Brinkhorst maar beknibbelen op het potje voor windenergie

  Reactie door Tamiem — vrijdag 21 oktober 2005 @ 14.38 uur

 6. @rkh.
  misschien is het beter in amerika. daaaaaag

  Reactie door johanna — vrijdag 21 oktober 2005 @ 16.39 uur

 7. Nr1 R.K.H:

  We zjn met Jan z’n Sp “dokters” behoorlijk wat beter af dan met die Dokter Mengele’s en Dokter Death’s van die gestoorde”faik christen De Geus die gegrepen schijnt te zijn door een geest, de mafkees.

  Citaat: Houden jullie dokters de mensen vruchtbaar en talrijk, dan houd ik ze ontevreden.

  Wat dat ontevreden betreft, tsja als je daarmee bedoelt dat we ons niet alles qua rechts door de strot laten rammen en ons niet als makke schapen gewillig naar de slachtbank laten lijden en ons van alles aan laten leunen en alles klakkeloos geloven en domweg alles voor waarheid aannemen wat ze ons voorkauwen, ja dan zijn we ontevreden.
  Wij voor uitspraak hebben wij ook nog maar, oh ja heel toepasselijk,”hou jij ze dom, dan hou ik ze arm”. Nou arm wordt je wel bewust gehouden door dit gruwelkabinet en dom denken ze je te maken. Jammer voor hun nog niet gelukt, we hebben jammer genoeg voor hun nog een mening.

  Dat je beweerd dat de SP’ers alleen overal maar tegen zijn heeft niet (altijd) direct of indirect met Jan te maken of de SP. Ook zonder de SP of Jan heb ik een uitgesproken mening waar ik achter sta en dat hoeft niet perse aan een partij gekopeld te zijn. Mijn mening is van mij en niet van een partij of iets anders.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — vrijdag 21 oktober 2005 @ 17.14 uur

 8. (1)vroeger hadden ze ,mona, voor dergelijke problemen !maarja je hebt gelijk .mijn kamer hangt vol fotos van sp goeroe marrijnissen .(ps ik neem aan dat ,dat laatste onder ons blijft )

  Reactie door texas henkie — vrijdag 21 oktober 2005 @ 17.28 uur

 9. @ r.k.h. (1):

  Citaat:”…..het is steeds TEGEN wat de SP slaat.”
  Gek hè, met DIT kabinet en DIT beleid! Overigens heeft de SP ook zat VOORstellen. Kijk eens verder op de website van de SP.
  Enneh…lijd jij zelf misschien een beetje aan paranoia? :)

  @ texas henkie (8):

  Heb je al de allerlaatste portretfoto hangen? Je weet wel, aan de tafel bij de boer in Zegveld? :)

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 21 oktober 2005 @ 17.38 uur

 10. 1

  Dan valt er in ieder geval iets te kiezen.

  Reactie door Beste Kerel — vrijdag 21 oktober 2005 @ 17.42 uur

 11. Wat weer een hoop nieuwe gave creaties!
  Speciale complimenten voor Patrick (87), Herman (88 en 93) en Cees/Cambodja (100)!

  Nogmaals, Jan: kan dit als geheel worden bewaard en uitgegeven (ook al is de technische kwaliteit misschien wat beperkt)?

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 21 oktober 2005 @ 17.49 uur

 12. @1 (wel zo lief om te reageren hae?)

  Het oneens zijn met de beslissingen die dit kabinet maakt is iets wat vrij veel mensen in mijn directe omgeving ook doen. Of die mensen zou SP of VVD of D66 stemmen.

  Waarom zijn ze het er niet mee eens? Omdat ze al een aantal jaren het gevoel hebben dat ze worden uitgekleed (Euro, benzine) en dat het alleen maar erger gaat worden (zorgverzekering, ‘liberaliseren’ energiemarkt.)

  Het ongelijk van het kabinet wordt dus niet alleen door de weblog lezers hier beaamd, maar ook ver daarbuiten door de meest onverwachte mensen.

  Bush en Balkenende (meestal gespeld als Balkenellende, Brakkenellende of iets dergelijks) zijn voor velen van ons de gezichten van een bepaald politiek beleid dat wij ten zeerste afkeuren. Wederom, dit geldt niet alleen voor de webloglezers of SP aanhangers, maar ook voor VVD of D66 stemmers.

  Dat de peilingen van Maurice de Hond aangeven dat SP-ers anders over dingen denken dan ‘gemiddeld’ Nederland, geeft alleen maar aan dat we van mening verschillen van de rest van Nederland. De SP is toch niet voor niets de Sociale/Solidaire partij in het overwegend Liberale/Individualistische politieke klimaat van Nederland?

  Charismatisch of niet, dat maakt niet uit. Sympathiek en menselijk, dat maakt voor mij meer uit. Balkenende of Zalm heb ik nooit op straat meegemaakt, Marijnissen heb ik al een paar keer ‘van dicht bij’ gezien. Dat maakt een politicus toch meer een volksvertegenwoordiger die ook echt het volk lijkt te vertegenwoordigen.

  Wel rechten, geen plichten? Daar zei Ghandi ook ooit iets over geloof ik, als verwijt naar het ‘liberale’ Westen, dat Mensenrechten opstelden en er geen plichten tegenover stelden.

  Recht heb je op voedsel, een dak boven je hoofd, kleding, onderwijs, medische zorg en andere basisdingen. Aan de basisvoorzieningen wordt echter wel flink gezaagd door ons kabinet. Vind je het gek dat mensen dan over hun rechten gaan zeuren?

  Een normaal mens wil gewoon een dag eerlijk werk verrichten, dan thuiskomen en een bord goed eten opeten en daarna wat ontspannen en slapen. ‘s Weekends wat meer ontspannen en wat klusjes rond het huis opknappen. Eenmaal per jaar op vakantie.

  Tijdens dit normale leventje willen ze er wel zeker van zijn ze naar de dokter kunnen/mogen wanneer ze ziek zijn, dat de politie ze beschermt tegen inbrekers en andere misdadigers, dat de kar boodschappen en de huur betaald kunnen worden en dat het licht blijft branden.

  Dit klinkt mij vrij redelijk in de oren, maar het kabinet vind dit blijkbaar te veel luxe voor het normale volk – dat blijkt uit de maatregelen die deze voorzieningen niet gegarandeerd maken.

  Van Hogervorst mag een deel van de mensen volgend jaar niet meer ‘vruchtbaar en talrijk’ zijn wanneer ze het niet meer kunnen betalen (en velen zullen dat ook niet kunnen betalen.) Ontevreden worden de mensen daar vanzelf wel van. Het is niet Jan Marijnissen die dit met de SP dokters regelt, maar de leden van het kabinet Balkenende die dat in de achterkamertjes regelen.

  Neem maatregelen die door het grootste deel van de bevolking niet begrepen en geliefd worden en je haalt je eigen draagvlak weg.

  Als de SP er niet is voor de zieken, zwakken en misselijken, wie is er dan wel voor ze? Ons huidige kabinet zal er in ieder geval niet voor ze zijn.

  Ok, ik heb de gaten in jouw redenering geprobeerd aan te spreken. Probeer jij dat nu bij mij te doen?

  Groeten,

  Wes

  Reactie door Wes Oldenbeuving — vrijdag 21 oktober 2005 @ 17.57 uur

 13. @1 R.K.H. U laat het zo voorkomen alsof wij zijn gebrainwasht door Jan(nonsens)….Ik zal je vertellen dat het SP gevoel net zo sterk is als andere (” godsdienstige”) geloven, zijn die dan ook gebrainwasht van jongs af aan misschien?? Nee toch?? ONZIN!!! Daadwerkelijk kijken naar wat er speelt in je samenleving en je oren c.q. ogen open houden, en melding maken op generlei wijze van misstanden in de uwe en onze samenleving wat heeft dat te maken met ziek zwak en misselijk,(zoals u citeerd) ik ben gezond hoor (gelukkig wel) maar bagitaliseerd u hier niet teveel??

  Reactie door pien — vrijdag 21 oktober 2005 @ 18.02 uur

 14. #1,

  Ik ken je achtergrond niet maar het zijn waarschijnlijk jongens zoals jij die er voor zorgen dat een partij als de SP bestaansrecht heeft.

  Ik werk vanaf mijn 20e, inmiddels 27 jaar. Misschien heb jij lange tijd op kosten van de gemeenschap kunnen studeren, voor deze kosten hebben mijn vele collega’s, die vaak op nog jeugdiger leeftijd zijn gaan werken, en ik garant gestaan.

  Getuige je principiele opstelling ga ik er vanuit dat je geen belastingformulieren invult, jammer, zodoende mis je al die aftrekposten die er zijn en waarvoor mijn collega’s en ik jaren hard gewerkt hebben.

  Ondanks het feit dat de sociale Nederlandse samenleving een prijskaartje heeft blijf ik het socialistische gedachtengoed trouw, daar kunnen jij, Maurice de Hondt of de overige politieke partijen geen verandering in brengen.

  Een prettig weekend r.k.h.

  Reactie door hanri — vrijdag 21 oktober 2005 @ 18.03 uur

 15. @1: U bent gaan kijken op “beeldenstorm” en hebt ongetwijfeld kunnen zien hoeveel creativiteit met name SP’ers op kunnen brengen. Niets is deze kunstenaars “toegeworpen” en dat hoeft ook helemaal niet. Alles heeft “U” voor het grijpen neergelegd. Het is zeker zo dat een beeldenstorm bij VVD, CDA, D66 heel andere plaatjes te zien zou geven. En elk plaatje genereert weer een nieuwe SP’er. U strijdt een verloren strijd, realiteitszin kan U dat besparen.

  Reactie door william — vrijdag 21 oktober 2005 @ 18.40 uur

 16. @1 R.K.H.
  Je soep wordt niet zo heet gegeten als je zou willen, en als door je opgediend, zoals blijkt.
  J.M. heeft inderdaad charisma. Das waar.
  Maar de werkelijke slachtoffers in dit land worden gemaakt door iemand (en enkele méér of minder per abuis toegevoegde sujetten.) Met aanzienlijk veel minder uitstraling (charisma is bij het plegen van zoveel perversie al bij voorbaat uitgesloten.) De leugens op het gezicht gebrandt.
  Deze intenties worden gelukkig herkend.
  Das ook de reden dat diegene (en anderen incluis) op z’n, spreek (hun) bek(ken) zal (zullen) gaan.
  De tijd, zoals hier in beeld gebracht, zal het leren.

  Reactie door Alex — vrijdag 21 oktober 2005 @ 18.54 uur

 17. @11 idd wij hadden als eerste al een fotoboekje met misstanden in de gemeente, en het lijkt mij geen slecht idee hier ook een fotoboekje (prentbriefkaartjes) ook weer van te maken(hebben wij wel binnen ons bestuur patent aangevraagd op ons idee?) geeft niets..het zijn foto’s die er daadwerkelijk niet om liegen, en waar ik en u om kunnen lachen, en waarin binnen onze partij geen patent gelukkig op hoeft te bestaan..als het maar een landelijk succes word!

  Reactie door pien — vrijdag 21 oktober 2005 @ 18.56 uur

 18. Helaas ben ik er nog steeds niet aan toegekomen iets leuks te photoshoppen, maar als ik de reactie van r.k.h.@1 lees, raak ik opeens aardig gemotiveerd nog eens flink tegen bepaalde denkstromingen in dit land aan te trappen.

  Reactie door J3roen — vrijdag 21 oktober 2005 @ 20.03 uur

 19. @1, r.k.h.,

  Je zou het goed doen binnen het huidige kabinet; die kunnen ook alles zo lekker omdraaien…

  Evenals dat zij, net als jij, alle voeling met de samenleving lijken te zijn kwijtgeraakt.

  Reactie door J3roen — vrijdag 21 oktober 2005 @ 20.06 uur

 20. @1, r.k.h.,

  Moeten we je misschien ff uitleggen wat een weblog is? Tja, dat kennen ze niet bij de VVD. Eensgezindheid onder de leden evenmin.

  Reactie door J3roen — vrijdag 21 oktober 2005 @ 20.16 uur

 21. http://www.rtl.nl/videotext/rtl5/pag108/01

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 21 oktober 2005 @ 22.42 uur

 22. Die r.k.h. lacht zich rot. Hij schrijft 1 stom stukje en het hele weblog volkje lazert over hem heen!
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 22 oktober 2005 @ 6.12 uur

 23. creatieve inzendingen .maar persoonlijk vind ik ze erg lief voor een paar klootzakken die dit mooie land naar de klote helpen.

  Reactie door texas henkie — zaterdag 22 oktober 2005 @ 6.55 uur

 24. Volgens mij gaat de wedstrijd tussen Gandalf en Herman, erg goed hoor.

  Reactie door e.krul — zaterdag 22 oktober 2005 @ 11.42 uur

 25. Wat zal r.k.h. een lol hebben.

  Reactie door simONE — zaterdag 22 oktober 2005 @ 13.16 uur

 26. Heeft dat lucide troltyp een nieuw filiaal geopend? Wordt er zeker voor betaald.

  Reactie door Emiel — zaterdag 22 oktober 2005 @ 17.59 uur

 27. De cijfers van De Hond maken duidelijk dat de SP-aanhang in hoge mate “de lof van de werkschuwheid” zingt. Merkwaardig dat niemand daarop ingaat, laat staan daarvoor een verklaring geeft.

  Reactie door r.k.h. — zaterdag 22 oktober 2005 @ 22.55 uur

 28. @RKH
  Ik ben het met je eens dat de SP een heel verkeerd imago heeft. Daar baal ik behoorlijk van en heb reeds jaren terug aangekaart dat daar nodig iets aan gedaan zou moeten worden. De partijstandpunten ondersteun ik en ik zie deze partij dus ook vanuit een ander perspectief. Helaas is het nog steeds zo dat je met een baan en gezin je niet als raadslid kunt inzetten want met de afdrachtregeling en de tijd die je er in moet(wilt) steken is het alleen voor niet werkenden weggelegd om je voor de volle 100% in te zetten.

  Reactie door Tamiem — zondag 23 oktober 2005 @ 0.18 uur

 29. Foto-inzendtijd al om? Wie doet het voor
  mij, Gandalf jij?
  Vrachtwagen, veranderen in Niagarafalls en
  de ‘springpoppetjes’bovenop die gaan jumpen
  vul je dan zelf wel in, en onderaan tussen
  de witte druppels, ‘die koppen’ die “de
  jumpers met open armen” zouden ontvangen.
  Het Torentje in de Lorelei vervangen door
  iemand met een kroon op ‘t hoofd, de handen
  voor de ogen slaande van ontzetting !
  Voor een fotocursustechneut zou dit mogelijk mooi verbeeld kunnen worden, toch?
  Naar de wens van ‘bezoekers’:pathetisch!!

  Reactie door Madelief — zondag 23 oktober 2005 @ 11.24 uur

 30. De peilingen van Maurice d’Hond geven meer informatie dan hijzelf had bedacht. Zij geven ook inzicht in de “lof van de werkschuwheid” van SP’aanhangers, die zulks al zingend belijden. Knap hoor @27 !

  Reactie door william — zondag 23 oktober 2005 @ 12.47 uur

 31. Hoe nadelig kan het wel niet zijn de poli-
  tiek maar aan de politiek over te laten en
  te denken: het “zingt mijn tijd ook nog wel
  uit”. Volgens ‘kerk’ was het ‘verplicht’
  ooit een partij te kiezen met een relatie
  tot één van de 3 bekendste godsdiensten en
  wie op ‘stánd’ daar buiten viel, koos ook
  maar gemakshalve de partij die ‘pa en ma’
  hen voorhielden: gedwee-e schapen, mákke
  lammeren ! Dát automatisme en dié indoctri-
  natie duurt al veel te lang en deden lang gevestigde partijen mét hun inmiddels ingeslapen kiezers op een eigenaardige
  wijze afstand van hun grenzen en gingen
  schuiven met hun eens uitdrukkelijke stand-
  punten en ideologieën.

  Het voordeel van de SP is, dat men er bewust maakte, voor een politieke benade-
  ring te kunnen kiézen en onderscheid moest
  leren maken, maar dat is ook het aantrekke-
  lijke van een in verhouding jonge politieke
  partij, waarbinnen groei, ook naar andere
  gelijkdenkenden toe, nog steeds mogelijk
  blijkt er mag danook meer flexabiliteit van
  verwacht worden.

  Zelfs het bewust kiezen voor een gemeen-
  schappelijke ‘lijst’ bij de a.s. gemeente-
  raadsverkiezingen zou getuigen het beste
  voor te willen hebben met de kiezer, en de
  verschillen, ontstaan door missers en te-
  leurstellingen in elkaars bejegening, weten
  te overbruggen.

  Meer respect en grotere waardering voor een
  dergelijke opstelling lijkt me niet mogelijk en te getuigen van grotere deemoed en werkelijkheidszin dan men van
  elke daaraan deelnemende partij zou denken
  te kunnen verwachten.

  Of er voldoende moed bijeen gesprokkeld kan
  worden om die deemoed om te zetten in een
  gemeenschappelijk draagvlak ter onderhande-
  ling is dus nu DE gróte vraag, en, ziende
  wat er gebeurt, zal het vólk daar harder om
  gaan roepen dan tot nu toe het geval lijkt.

  Het wórdt álles of niéts.
  Stemming mogelijk maken is al vast punt 1.

  Deze zondag alweer genoeg ‘stof’ te over
  tot grondig nádénken. Fijne avond allemaal.

  Reactie door Madelief — zondag 23 oktober 2005 @ 15.23 uur