Gekker moet het niet worden

Jullie kunnen allemaal weer gaan doen waar je mee bezig was, de heksenjacht is beëindigd.

Naar aanleiding van vragen van het CDA over een heks die haar studiekosten van de belasting aftrok, schrijft staatssecretaris Wijn:

Wie een opleiding tot heks volgt, kan de kosten aftrekken voor de belasting. Voorwaarde is dat de opleiding leidt tot een betere financieel-economische positie van de betrokkene of dat de scholing nodig is voor het op peil houden van diens vakkennis.

Het moet niet gekker worden in de polder!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 24 oktober 2005 :: 22.46 uur

50 Comments

50 reacties

 1. Goed nieuws.
  Kunnen eindelijk de terroristen ook hun reisjes naar het verre oosten gaan aftrekken. Die moeten tenslotte ook op de hoogte blijven om het geleerde hier weer door te geven.

  Reactie door John — maandag 24 oktober 2005 @ 23.02 uur

 2. Hoe bedoel je dat Jan, het moet niet gekker worden?
  Het is allemaal wel leuk en aardig Jan, die stukjes die je schrijft maar het is soms ook wel leuk om jouw mening over sommige dingen te lezen. Of speel je alleen voor scheitsrechter?

  Lijkt me best wel handig een vrouw die heks is, met een toverspreuk laat ze de stofzuiger door het huis heen vliegen en het huis is weer school. Wat wil je nog meer? ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 24 oktober 2005 @ 23.08 uur

 3. Een serieuze opleiding tot vlooiendompteur. Dát lijkt me pas verontrustend.

  Laten we eerlijk zijn:

  hoeveel mensen willen er nu heks worden in Nederland?

  Reactie door Marnix — maandag 24 oktober 2005 @ 23.11 uur

 4. Zou je via een IRO, ook een heksenopleiding kunnen volgen? :-D

  Reactie door RedStar — maandag 24 oktober 2005 @ 23.13 uur

 5. En die scheitsrechter, Evert Tigchelaar jr, mag die ook voedbal doen?

  Reactie door Pjork — maandag 24 oktober 2005 @ 23.16 uur

 6. Ach, zo lang dierenactivisten die daadwerkelijk misdrijven plegen nog worden gesubsidieerd….. Zolang de Hells Angels nog subsidie krijgen…. Zo lang er in dit land nog met van de burgers afgenomen geld wordt gesmeten voor allerlei onzin… Kan ik niet zitten met zoiets als een persoon die de kosten van een heksenopleiding mag aftrekken, die zij volgt om in producties een geloofwaardige rol te kunnen neerzetten.

  Reactie door speedfreak12 — maandag 24 oktober 2005 @ 23.20 uur

 7. CDA kan niet veel anders met Harry Potter aan het roer!

  Reactie door Jansonius — maandag 24 oktober 2005 @ 23.24 uur

 8. Zal Harry Potter erg kunnen waarderen.

  Reactie door alexander — maandag 24 oktober 2005 @ 23.37 uur

 9. Heksen in opleiding.

  Wat bezielt dit kabinet? Welnu, de verklaring is eenvoudig. Door de nieuwe spelling gedreven, is een ouderwetse heksejacht niet meer mogelijk. Dat is heden tot een heksenjacht verworden. Daarmee is het dus min of meer verplicht om meer dan één heks op een jacht in te schepen. En waarom ook niet in het tijdperk waarin ook meerdere gevangenen één cel delen.
  Het mag niemand verbazen als straks zal blijken dat de jachten ter beschikking worden gesteld door minister Verdonk. Lekker efficiënt. Kun je de ongewenste vreemdelingen zo in hun eigen verpakking exporteren.
  Maar ik wil de minister bij deze wel waarschuwen. Het lijkt mij dat, nu de opleiding tot heks is opgenomen in de portefeuille van het ministerie van onderwijs, de cursisten de betekenis van dit onderwijs zullen gelijkstellen aan de reeds bekende inburgeringcursus.
  En het is inmiddels wel duidelijk dat de inburgeringcursus alleen wordt verstrekt aan diegenen die nagenoeg niet te weren blijken te zijn uit de Nederlandse samenleving.
  Zitten we straks met een hele vloot jachten waarmee geen mens mag worden weggebracht. Het enige wat dan nog verlichting kan bieden is een stevig voorbereide studie waaruit blijkt hoe rendabel het zal zijn om langs het traject van de Betuwelijn ook een nieuw te graven kanaal te realiseren. Kunnen de jachten na een omscholingscursus worden ingezet als container transportschepen.
  Waarmee dan eens te meer komt vast te staan dat dit kabinet vastberaden en doelbewust bezig is om de Nederlandse samenleving te optimaliseren door herstructurering.
  Aldus zal het bovendien duidelijk worden dat een heksenjacht eigenlijk alleen tot stand kan komen door monnikenwerk waar de honden (zoals die van de SP) geen brood van lusten.

  Reactie door niks — dinsdag 25 oktober 2005 @ 2.22 uur

 10. In Nederland is alles mogelijk en staatssecretaris Wijn verdedigt zich ook nog in de Tweede Kamer. Ik ga voor politicus studeren,wat het ook kost. Belastingaftrek gegarandeerd!

  Reactie door JE. Mulder — dinsdag 25 oktober 2005 @ 8.28 uur

 11. Helemaal niet nodig.
  Haal gewoon een akte tot onderwijsbevoegd
  heid met desnoods Handwerken en specialiseer je dan in smok(kel)werkjes.
  Een aantekening ‘haken en ogen bevestigen’
  geven je een enorme voorsprong !

  Reactie door Madelief — dinsdag 25 oktober 2005 @ 8.48 uur

 12. Maar ze konden ook moeilijk anders.
  Als ze aftrek van de kosten voor een heksenopleiding zouden uitsluiten, hadden ze de priesteropleiding ook niet meer kunnen vergoeden.

  Reactie door f.baron — dinsdag 25 oktober 2005 @ 8.53 uur

 13. Toevoeging aan @12

  Gelijke monnikken, gelijke kappen nietwaar?

  Reactie door f.baron — dinsdag 25 oktober 2005 @ 8.54 uur

 14. Met deze opleiding kan je zitting nemen in Bakellende’s gruwelkabinet. Het bestaat toch alleen maar uit toverkollen en kwaadaardige gnomen.

  Reactie door Mariet — dinsdag 25 oktober 2005 @ 11.52 uur

 15. Het mag dan wel een beetje vreemd over komen dat er voor de opleiding tot heks belastingaftrek mogelijk is, maar als je alleen maar bedenkt, wat tegenwoordig een beetje heksenbezem al kost is dat niet zo gek…

  Reactie door frans — dinsdag 25 oktober 2005 @ 11.55 uur

 16. Andere stelling van deze nitwit: voorwaarde is dat het afschaffen van het grijs kenteken voor particulieren leidt tot versléchtering van de financieel-economische positie. Hoe- ra zei ondernemend Nederland tot… ze zelf gepakt werden. Nu zijn de heksen ook onder de bezemsteel en kan de karavaan verder naar de volgende Wijniaanse flater.

  Reactie door william — dinsdag 25 oktober 2005 @ 12.03 uur

 17. Hallo Jan,
  Dit onderwerp is al eerder hier ter sprake gekomen. Ook toen was er een vooroordeel en een verkeerd begrip van het idee “heks” bij velen aanwezig.
  Vraag je eerst eens af: Wat is een heks?
  Wat is de inhoud van zo’n opleiding?

  Het is heel gemakkelijk iets belachelijk te maken waar je niets van af weet.

  Dat ben ik van jou niet gewend Jan.

  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — dinsdag 25 oktober 2005 @ 12.05 uur

 18. Een opleiding volgen tot heks is net zo’n onzin als geloven in een god. Bij beide wordt onzinnig geld over de balk gegooid! Dus laat de CDA zich nu aub hun grote waffel houden. Waarom zou de ene sprookje wel en de andere sprookje niet mogen? Trek dan alles gelijk Jan Marijnissen en CDA.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 25 oktober 2005 @ 12.24 uur

 19. zalm en consorten hebben .zelf ook van die ,ratelband, figuren (personel coach)die uit belasting gelden betaald worden .dus niet zeilen over een heksje .natuurlijk is het wel koren op de molen van het kabinet en van staatssecretaris wijn .dat door zo,n akkerfietje de aandacht weer afgeleid word van de werkelijke problemen in dit land .o.a. de wao.wmo.het zorgstelsel ,de vogelpest .

  Reactie door texas henkie — dinsdag 25 oktober 2005 @ 12.40 uur

 20. Alle WAO-ers. Ik heb de oplossing gevonden.
  We laten ons massaal omscholen tot heks, krijgen we subsidie voor, helpen ons zelf van alle gebreken af, zij we na die cursus vast wel toe in staat en dan huppelen we met zijn allen richting Binnenhof. Daar eens lekker de bezem doorhalen. Allen, helaas, DE GEUS IS VOOR MIJ, jullie mogen de rest bewerken.

  Reactie door anja — dinsdag 25 oktober 2005 @ 13.46 uur

 21. Wat krijgen we nu? Ga jij ook al een heksenjacht beginnen, Jan? :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 25 oktober 2005 @ 14.57 uur

 22. Ohh Jee, vrouwelijke concurerentie voor Potter’s favoriete spelletje Zwerkbal. Ik hoop dat hij en z’n bezem de volgende keer gelijk tegen een betonnen zuil aanknalt. Ja, over een paar jaar is dit volksport nummer één. Allemaal zwerkballen op de bezemsteel, hatsikidee.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — dinsdag 25 oktober 2005 @ 16.51 uur

 23. Even kijken of mijn oude vloekspreuken nog willen werken tegen dit Horror en gruwelkabinet. Ik zeg Rictusempra, gebeurt niets, Shit, shit. Ik zeg Avada Kedava Geomanni Pesternomi. Ik hoop dat het werkt.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — dinsdag 25 oktober 2005 @ 17.01 uur

 24. En Pimpernel, geen cursus meer nodig of je alsnog opgeven?

  Reactie door anja — dinsdag 25 oktober 2005 @ 17.14 uur

 25. Ik ben het met Frans (12) eens, als je opleidingen fiscaal aftrekbaar maakt, maak dan geen uitzonderingen voor opleidingen die je niet welgevallig zijn.

  De opleiding: http://www.heksehoeve.nl/

  Reactie door Petra — dinsdag 25 oktober 2005 @ 18.37 uur

 26. Zit wat in Petra.

  Reactie door anja — dinsdag 25 oktober 2005 @ 19.16 uur

 27. Pjork (5),

  Jan Marijnissen houd wel van voetbal als ik het goed heb, dus als ie in zijn vrije tijd ook nog scheidsrechter wil spelen vind ik dat best.

  ACCEPT (18),

  Komt om dat sprookje (het geloof in god) stelsel matig door de strot is gedruk als waarheid door ouders, kerk en etc.

  Heb je ook met sinterklaas, als je maar jaar in jaar uit aan je kinderen verteld dat sinterklaas echt is en elk jaar uit Spanje komt gaan ze er vanzelf in geloven.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 25 oktober 2005 @ 19.43 uur

 28. @27

  Vertel mij wat!

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 25 oktober 2005 @ 21.53 uur

 29. mmm, zou een verlichtings cursus voor gelovigen ook aftrekbaar zijn voor de belasting?
  Zou ik misschien met kunnen bijverdienen als cursus leider. ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 25 oktober 2005 @ 22.27 uur

 30. 29 Vast en zeker Evert.
  Vooral als je de cursus aanwendt voor ‘n
  behandeling van het hetzij psychiatrische
  patiënten, danwel drugsverslaafden, die te-
  samen huizen in ‘open klinieken’en de be-
  handeling van het samen onder één dak te
  willen doen genezen, ‘uit de hand is gelo-
  pen’. O.m. de hóógste woordvoerder, dhr
  Beer GGZ Nederland, trok vanavond een flink
  stuk van de ‘put’ open.
  “Dealen” binnen de gebouwen was nu niet be-
  paald de bedoeling, maar buiten zág je nog
  de bankjes waar dat voorkwam.
  Evert, ‘t zal een heksentoer voor je bete-
  kenen, maar een ‘verlichtende toer’ langs
  alle open inrichtingen doen met je nieuw
  verworven cursus zou jou “grote verdiensten” kunnen brengen: een ‘lintje’
  met geldprijs (belastingvrij dan) !!
  Overigens kun je dus dan “Den Dolder”over-
  slaan, want daar heeft men kennelijk inge-
  zien wat het betekent om te begeleiden,
  zónder ‘behandeling’ en laten er een fris
  experiment op los. (Misschien wel lekker
  joggen met z’n allen in een afgesloten bos
  of zwemmen in een open bosbad of zo…)
  Je komt elkaar nog tégen hoor…..bij deze
  Overheid……!
  Overigens Evert, mocht het je mislukken,
  dan wil je toch wel blijven meebetalen aan
  dit door de Overheid gevoerde beleid t.a.v. (N.B. !)….DE ZORG !!
  Mocht je je overigens een keer ook niet zo
  lekker voelen, dan kun je al direct terecht in het oosten des lands, en hoef je
  alleen maar aan te schuiven, buiten op zo’n
  bankje, je komt er dan vanzelf wel binnen.
  Bovendien lever je dan mogelijk straks een
  extra aandeel in de werkgelegenheid, door-
  dat werknemers ter plekke nu begrijpelijk
  een dergelijk ‘beleid’ niet meer vinden
  stroken met hun taakopvatting.
  “Natuurlijk verloop”wordt daardoor gestimu-
  leerd en plaats gemaakt voor langdurig
  werklozen: uitgestudeerd en nooit ergens
  aan het werk geweest.
  Als jij daar aan het werk zou willen als
  cursusleider, kun je binnen jou verblinden
  de technieken, met een beetje goede wil er
  direct levenslang blijven ook, zin in??

  Reactie door Madelief — woensdag 26 oktober 2005 @ 3.54 uur

 31. Goed nieuws al met al.

  Ik twijfelde over die cursus vlindertillen in het Amazonegebied. Die kan ik nu met een gerust hart gaan organiseren én als eerste aan deelnemen.

  De plannen voor de Opleiding Oplichten voor Donkere Hoekjes, de cursus Geel Verfen Van Golfplaat, de workshop Kakker Lakken en het werkstuk Coïtus Met Vrienden kunnen uit de koelkast. Ik begin vast met schrijven van het cursusmateriaal én de prijslijst.

  Reactie door Hoof — woensdag 26 oktober 2005 @ 16.53 uur

 32. Madelief (30),

  Lieve Madeliefje, volgens mij heb je mij stukje niet goed gelezen. Ik had het over een verlichtings cursus voor geloven, dus voor christenen enzo, om die wederzijds respect bij de brengen.

  De eerste 50 die zich aanmelden mogen de cursus gratis volgen. ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 26 oktober 2005 @ 22.57 uur

 33. (32)Geldt dat ook voor de niet-gelovigen tov de gelovigen?
  Ik had overigens McCarthy wel verwacht in deze topic….
  Met de vraag of een opleiding tot trol ook aftrekbaar is..:o))

  Reactie door Warrior — donderdag 27 oktober 2005 @ 15.10 uur

 34. 32 Maar Evert, als je de hele christelijke
  samenleving slechts zou opzadelen en denken
  dat het genoeg zou moeten zijn om dagelijks
  de Brief van Paulus aan de Corinthiërs
  (I Corinthe 13) één keer over te schrijven,
  blijkt dat zelfs als basis nog niet eens te
  wérken, elkaar voorlezen 1x per week ook
  niet en soms denk ik dan te merken dat dát
  al te moeilijk is om te snappen !.
  Verlicht gelóven is niet bidden, maar moet
  gezien worden als een houding die boven
  bidden en denken uitgaat. Men moet er iets
  voor dóén !
  Voor mensen die nu in hun goede doen zijn
  schijnt het immens moeilijk te zijn om ook
  te leren af en toe eens iets te láten
  (merken van hun meelevend zijn met anderen)
  ………..en feitelijk is dát het enige wat van hen gevraagd wordt……..maar ja
  als je dié Liefde niet had of ooit hebt er-
  varen, kun je moeilijk géven, of ervan uitdelen.
  Heb je die Liefde wel ontvangen of geleerd
  er proberen mee om te gaan, ervan weet, is
  het niet goed genoeg duidelijk gemaakt of
  begrepen….en je moet inderdaad oren heb-
  ben om te horen !
  Cursusleider kun je dus zo worden, als je
  maar een ietsiepietsie van die bedoeling
  tot dienstbaarheid aan de dag weet te leg-
  gen.
  Aftrekbaar? Vast niet!
  Wél optélbaar voor een langer, harmonieus
  leven met jezélf én ánderen, zéker wéten!

  Reactie door Madelief — donderdag 27 oktober 2005 @ 18.03 uur

 35. Madelief (34),

  Ik wil niet anderen ergens mee opzadelen.
  Ik wil wel harmonieus samenleven maar dan moet het wel mogenlijk zijn, nu wordt ik nog beledigd door de bijbel, enkel alleen om het feit dat ik niet christelijk ben.

  Ik heb een hele tijd geleden een mailje hier over gestuurd naar Jan Marijnissen maar ik kreeg als reactie alleen een link naar de website van ‘meldpunt discriminatie internet (mdi)’, dit omdat ik had geschreven dat ik mij beledigd voelde door tekst uit de bijbel op een website.

  Tot nu toe heb ik nog geen reactie gekregen van mdi, daar schiet ik geen donder mee op.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 27 oktober 2005 @ 21.05 uur

 36. 36 Evert dat kan ik me goed voorstellen:
  De sfeer die Jezus om zich heen probeerde
  te verspreiden is veel en veel later niet
  altijd even gelukkig uitgelegd en werd ook
  zeker niet altijd even goed vertaald, noch
  vanuit de géést van dié tijd toén, noch in
  de talloze (nieuwere)vertalingen en uitein-
  delijk ook nog in het Nederlands.
  De optekening van de diverse uitspraken en
  de vaak ver uiteenliggende jáártállen dáárvan, alsmede de verwarring tussen de
  eigenlijke historie destijds met de gebrachte verhalen (parabels die vertéld
  werden als lijkend wáár gebeurd) hebben uit
  eindelijk geleid op een gegeven moment tot
  het verzamelen van naar ik meen 66 boeken.

  Zo kent bijvoorbeeld De Schepping twee ver-
  hálen daarover. Ook is veel weggelaten van
  véél dat niet leek te passen in het over-
  brengen van de Boodschap.

  Met alles wat er wel al 50 jaar bekend was,
  maar nu pas meer en meer gepubliceerd wordt
  is het inmiddels bekend, maar nog maar
  spaarzaam toegegeven dat er ontzéttend
  grote fouten zijn gemaakt en nog, waardoor
  dat mensenlevens heeft gekost en nog steeds
  kost.
  Die bedoeling heeft Jezus met zijn veld-
  prediking, aangepast in de tijd van toén
  waarin hij als geen ander tekeer ging tegen
  onrecht ter plekke of omringende landen,
  dus nooit gehad om onrust te zaaien.
  Integendeel hij probeerde mensen wakker te
  schudden, daar waar de tegenstellingen te
  groot waren, juist tussen arm en rijk.
  Paulus heeft diverse voetreizen gemaakt en
  het lijkt dat de Bijbel achterwege heeft
  gelaten te beschrijven, wat Jezus deed,
  waar en met wie hij sámen was, en verbleef
  totdat hij op zijn 33ste aan het Kruis werd
  gehangen, door ondeugdelijke rechtspraak.

  Niet alleen jij Evert, maar inmiddels zijn
  veel mensen door de Bijbel gekwetst.
  Niet door de spaarzame optredens van Jezus
  zelf, maar door wat ménsen van zijn optreden maakten en meenden te moeten om-
  zetten in getuigenisverklaringen en weer
  anderen die die getuigenisverklaring verder
  brachten in een vorm van schriftuitleg,
  er dogma’s aan gingen verbinden, die terug-
  gekoppeld naar Jezus eigen optreden, gróte
  schaden aan heel veel mensenzielen heeft
  berokkend.
  Wat het was waardoor jij je ‘beledigd’
  voelde is je door mensenmonden aangedaan,
  maar niet door Jezus zélf.

  Had Jezus nu geleefd en jijzelf zijn ge-
  sprekken met mensen aangehoord, had je er
  vast anders over gedacht.
  De Bijbel zelf is inmiddels de afgelopen
  50 jaar door bekende theologen scherp be-
  kritiseerd en in wezen komen velen van hen
  jou dus in jouw kritiek helemaal tegemoet
  en begrijpen jou, meer dan je denkt !!

  De door jou genoemde side zal ik zondag
  eens rustig bekijken, maar als jij je ge-
  discrimineerd voelt kan ik je alleen maar
  uitdrukkelijk zeggen, dat de liefde voor
  mensen die Jezus aan de dag legde niet de
  bedoeling had iemand daarvan buiten te
  sluiten, niet één Evert ! Wie dat doet, of
  zo tegendraads hándelt zat foút bij Jezus!

  Wandelen in je leven in het licht van de
  harmonie, de liefde tussen individuën die
  alles omstralen kan, is een zoektocht naar
  verstilde gelukgevoelens, en die is zeker
  niet eenvoudig, maar alleszins de moeite
  waard om je op het pad van de medemenselijk
  heid te begeven en dat was voornamelijk
  het uitgangspunt, voor iedereen anders, en
  voor iedereen verschillend van mogelijk-
  heden en uitkomsten, die opzich stuk voor
  stuk gerespecteerd zouden moeten worden in
  de eenvoud die ervoor aan de dag gelegd moet worden.
  Hoe dan ook, wens ik je vandaag het beste !

  Reactie door Madelief — vrijdag 28 oktober 2005 @ 9.58 uur

 37. Dus. Voor al uw Jezus, vraag Madelief.
  Misschien dat ze daar een cursus van kan maken? ‘Leer de Here Jezus Kennen In Lange Zinnen’.

  Mag best duur zijn, we trekken hem toch af (de cursus).

  Reactie door Hoof — vrijdag 28 oktober 2005 @ 10.52 uur

 38. Wat heerlijk dat je in Nederland nog steeds mag zijn wie je bent! Dat je ongestoord uiting mag geven aan je liefde voor de goddelijke natuur. Dat je zonder commentaar je kennis en kunde mag verdiepen. Dat je zonder opgetrokken wenkbrauwen daar zelfs een ander verder mee mag helpen.

  Wat heerlijk dat je dat allemaal kunt doen onder de noemer christelijk, moslim, jood, boeddhist, hindoe, yoga-instructeur.

  En wat jammer dat dat nog steeds niet kan onder de noemer heks.

  Zijn naastenliefde en vrijheid van religie dan toch loze kreten?

  Reactie door Perchta — vrijdag 28 oktober 2005 @ 16.15 uur

 39. Madelief (36),

  Hoe weet je het adres van die website waar ik het over had, heb je die nog uit een oude post of dit weblog gehaald of heeft Jan Marijnissen die aan je door gestuurd?

  Het valt wel wel op dat je vaak of altijd mensen een goede morgen, middag of avond wenst. Als je een man of vriend hebt dan heeft hij het wel goed met je getroffen, je naam eindigt niet alleen op lief, maar dat ben je ook volgens mij. ;)

  Ik wens je nog een prettige avond, ik zie van het weekend of anders nog wel eens hier op dit weblog van Jan.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 28 oktober 2005 @ 20.27 uur

 40. Madelief (36),

  Hoe weet je dat het allemaal anders is dan in de bijbel staat? Kun je het bewijs dat je blijkbaar hebt eventjes sturen?

  Alvast bedankt en veel succes met het lezen van teksten van geestelijk gestoorde christenen.

  Nog een prettige dag gewenst.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 29 oktober 2005 @ 15.42 uur

 41. Perchta (38),

  “Zijn naastenliefde en vrijheid van religie dan toch loze kreten?”

  Over het algemeen wel, want dan kunnen gelovigen zich beroepen van vrijheid van religie en ondertussen proberen anders denkenden kun geloof door de strot te drukken.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 29 oktober 2005 @ 15.48 uur

 42. (41) Zwart-wit…zo zijn ze lang niet allemaal.. En jij bent niet zoveel anders met je intolerantie ten opzichte van en generaliseren van gelovigen..
  Gemakkelijk…naar anderen wijzen..in dit geval naar gelovigen

  Reactie door Warrior — zondag 30 oktober 2005 @ 12.00 uur

 43. Warrior (42),

  Ik scheer ze niet over een kam, maar ik mis bij veel gelovigen toch het respect voor anders denkenden. b.v. als het proberen goed te praten dat iemand wordt afgewezen voor stage als gym docent op een christelijke school, enkel om het feit dat hij op een niet christelijke school zit.

  Ik heb zelf een keer op een christelijke school stage gedaan bij het systeembeheer zullen we voor het gemak maar zeggen, dat ging allemaal hartstikke goed, geen enkel probleem.

  Mensen die niet samen willen leven/werken met anders denkenden wijs ik af.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 30 oktober 2005 @ 13.14 uur

 44. Eindelijk. Het is mijn diepe wens om brugwachter op Terschelling te worden.

  Hiervoor wil ik minstens 3 maanden opleiding volgen (in het warme buitenland) zodat ik er klaar voor ben. Want àls er daar ooit een brugwachter nodig is… dan ben ik er. Dan kan ik aan de slag.

  Reactie door Tom — zondag 30 oktober 2005 @ 18.51 uur

 45. (43) Dat klinkt al heel anders. Dan zul je je op dit forum ook wel eens ergeren, denk ik. Die mensen zitten in alle geledingen van de bevolking…links, rechts, gelovig, niet gelovig…arm, rijk, noem maar op…
  Hij, die zonder zonden is….

  Reactie door Warrior — dinsdag 1 november 2005 @ 18.49 uur

 46. 37 Hoe maken we een grap van zaken waar
  mensen melding maken van uitspraken
  waardoor zij zich ernstig gekwetst
  voelen? Zeker als het gaat om zgn
  ‘christenen’die menen ánders-denkenden
  of buitenkerkelijk geworden mensen te
  moeten uitsluiten van sociaal verkeer?
  “HOOF”d-schudden…!…..het antwoord!

  Reactie door Madelief — woensdag 2 november 2005 @ 9.15 uur

 47. Het moet niet gekker worden Evert, maar de
  verwijzing naar een site vond ik niet meer
  terug en kun je hem zelf hier misschien
  nogmaals herhalen, want af en toe lijkt er
  een ‘bijdrage’ te zijn ‘teruggenomen’, door
  wie weet ik dus niet. Serieus had ik er even naar willen kijken.

  Begrijp goed dat ik je het voorbeeld Jezus
  trachtte uit te leggen, maar er zijn er na-
  tuurlijk meerdere spráákmakende figuren ge-
  weest, maar achteraf kregen niet alle zienswijzen m.b.t. religie dezelfde aandacht !

  Vandaar dat nu veel meer nadruk ligt op het
  woord spiritualiteit dat soms méér kan duidelijk maken wat er in wezen door de
  mens-zelf wordt beleefd.

  De mens wordt dan ontslagen van de door
  kerkorden aangebrachte dogma’s en uitspra-
  ken die soms met religie nog bar weinig te
  maken hebben, maar meer met een nostal-
  gische, soms zelfs folkloristische invul-
  ling, ooit ontstaan door omstandigheden in
  de géést van die verschillende tijdsorden.

  Mensen werden vroeger op de brandstapel ge-
  bracht én om hun geloof, én om hun ongeloof. Waanzin bracht het dus helaas ook
  aan twee kanten. In een tijd waarin het nog pionieren was met regelgeving, van welke aard danook, ontstonden bewegingen
  zoals ‘heksenkringen’ er ook ooit waren en
  zich nu in mystieke, doorgaans van de bui-
  tenwereld afgeschermde groeperingen.

  Voorzichzelf gaan ze er vanuit een ‘missie’
  te hebben. Wat meer openheid zou mogelijk
  verheldering brengen in wat zij nu eigenlijk te bréngen hebben als onontbeer-
  lijke informatie.
  Het zal vast spánnend zijn aan een derge-
  lijke ‘kring’ deel te nemen.

  Echter zodra zo’n verzameld groepje zich
  ergens moet melden met ”n bloem’ en een
  pasfotootje van een goede bekende waar ze
  vragen over beantwoord willen zien van de
  één of andere vóórganger/ster, voél IK me
  dus écht niét uitgenodigd.

  Bij de kleine advertenties in de krant kun
  je je daarvoor aan (laten)dienen, als je
  meent nergens anders meer terecht te kunnen
  en op die manier kan ik zo’n kring begrij-
  pen, maar tot op heden zag ik er geen mens
  opgewekt van terugkomen.

  Op de achtergrond zouden vertrekken zijn,
  waar mensen zich dan nog voor een persoon-
  lijk onderhoud zouden kunnen terugtrekken:
  wat dát dan daarna kost is mij niet bekend.

  Subsidie vanuit de Overheid voor’kringwerk’
  dat niet in de normale openbaarheid ge-
  schiedt heeft mijn voorkeur dus absoluut
  niet, al zou het nog zo ‘legaal’ heten.

  Verband werd wel gelegd met ‘schnabbel’-in-
  komsten tevens en m.i. mag de “Belasting”
  dan dáár ook wel eens langs, zeker als men
  voor de ‘bij’verdiensten niet in de K.v.K.
  is ingeschreven.
  Bloemenzeeën kunnen veel verhullen, blijkt
  heden-ten-dáge !!
  43. Met ánders-denkende omgaan in principe
  helemaal perfect Evert, maar er zijn gewoon
  grénzen áán dat ánders dénken en doén !!!

  Reactie door Madelief — woensdag 2 november 2005 @ 9.58 uur

 48. Madelief (47),

  Ok hier is de link:
  http://www.immi.jeugdkerk.nl/categorie.php?catid=29&id=162&page=1

  Maar waar heb je die informatie vandaan dat jezus anders is dan in de bijbel staat?

  Ik snap het dat er grenzen zijn, maar enkel iemand in het rijk van de duivel plaatsen, enkel omdat hij niet christelijk is gaat echt veel te ver, dat is gewoon generaliseren.

  Ik vind he wel gezellig om met jou hier te praten, woon je ook in het noorden van het land, anders kunnen we wel onder het genot van een kopje koffie wat praten? ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 5 november 2005 @ 14.39 uur

 49. Dinsdagavond 20.30 uur.
  Even te druk Evert en er nu even géén
  hoofd voor, maar ik beloof het je, zolang
  e.e.a. hier maar in het archief gaat, raakt
  er niets weg, en overigens vast bedankt !
  Ik ga binnenkort naar het noorden, maar
  waar hang je uit, Friesland of Groningen?
  Grapje: voorlopig spreek ik je hier, goed?

  Reactie door Madelief — dinsdag 8 november 2005 @ 20.37 uur

 50. Madelief (49),

  Hinderd niks Madelief, ik neem je het niet kwalijk dat je nu er even geen tijd voor hebt. Voor het geval dat je wel een keer in het noorden van nl bent, ik woon in Friesland maar ben door de week normaal in Groningen, druk bezig met stage, laatste studie jaartje als het goed is.

  Nog een persoonlijk vraagje, ben je rond de 24 jaar en nog vrijgezel? Sorry dat ik dit vraag maar ik ben nog op zoek naar een leuke jonge vrouw, dus vandaar.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 10 november 2005 @ 20.04 uur