Ultimatum voor UWV

Als het UWV niet voor vrijdag 28 oktober stappen onderneemt om te stoppen met de herkeuringsoperatie van WAO’ers, dan spant de stichting Collectieve Rechtsvordering (CORV) een kort geding aan tegen het uitkeringsinstituut.

Een goede zaak. De SP dringt al langer aan op het stopzetten van de zogenaamde keuringen die eigenlijk niets anders zijn dan pogingen zoveel mogelijk mensen uit de WAO en in de Bijstand te krijgen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 24 oktober 2005 :: 12.43 uur

96 Comments

96 reacties

 1. Als het UWV de zaak terug zou moeten draaien, dan ook de gekeurde die onder dit strengere regiem zijn gekeurd weer opnieuw terug zetten op het percentage waar ze voorheen op afgekeurd waren.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 24 oktober 2005 @ 12.54 uur

 2. Volkomen terecht zo’n parlementair onderzoek. Verspilling van gemeenschapsgeld aan toiletten en andere excessen dienen eenvoudigweg aan de kaak te worden gesteld. Hopelijk geeft dit een opening aan strafrechtelijke vervolging van bestuurders die onverantwoord omgaan met hun maatschappelijke mandaat…..

  Reactie door Erik van Donk — maandag 24 oktober 2005 @ 12.54 uur

 3. @1

  Folkert, volkomen gelijk!

  Reactie door Erik van Donk — maandag 24 oktober 2005 @ 12.55 uur

 4. Ik vraag me telkens weer af” en hoe met de mensen, die voor een gewone WAO keuring moeten” Mensen die volgend jaar, 2 jaar in de ziektewet hebben gezeten dus.

  Reactie door RedStar — maandag 24 oktober 2005 @ 12.56 uur

 5. Wat te zeggen van al die mensen die inmiddels herkeurd zijn.
  Velen zitten in diepe ellende door het wegvallen van een geheel of gedeeltelijk inkomen. Deze mensen krijgen door het ultimatum een beetje hoop.
  Maar prijs de dag niet voor het avond is. Het is niet te hopen dat hen een worst voor de neus wordt gehangen.
  Deze ministers en met name de Geus zijn erg leep.
  Het ter verantwoording roepen van de architecten van dit drama zal vast wel via slinkse wegen tegengehouden worden.
  In de 1e en 2e kamer is alles uiteindelijk ook door gezet, met dank aan diegene in de volksvertegenwoordiging die akkoord zijn gegaan.

  Reactie door Gandalf — maandag 24 oktober 2005 @ 13.08 uur

 6. @ 4
  De keuringseisen die nu leiden tot het verlagen of verliezen van de uitkering voor de WAO-ers onder de 50 jaar zijn ook de keuringseisen voor de WIA (de nieuwe WAO)Dat gaat betekenen dat mensen die in jouw en mijn ogen echt niet kunnen werken toch worden goedgekeurd. Veel arbeidsongeschikten zullen via de WW in de bijstand terecht komen. De WIA is geen verzekering meer tegen arbeidsongeschiktheid.

  Reactie door Paul Ulenbelt — maandag 24 oktober 2005 @ 13.11 uur

 7. 6. Paul, Als de WIA geen verzekering meer is tegen arbeidsongeschiktheid, gaat er dan nog wel een deel van je inkomen als premie weg voor deze WIA. En zo ja, waar betaal je dan voor? En zo ja, is het niet onrechtmatig mensen voor iets te laten betalen waar ze onder geen enkel beding aanspraak op zullen kunnen maken?

  Reactie door kaatje — maandag 24 oktober 2005 @ 13.15 uur

 8. Dit is nou wat de V.V.D marktwerking noemt.
  De hele regering denkt dat we hier voordeel mee behalen maar uit niets is nog gebleken dat marktwerking in ons kleine landje een verbetering is.
  Nederland moet eens eerst voor zichzelf de dingen op de rit zien te krijgen inplaats van zich met de hele wereld te bemoeien.
  Ons hele land wordt naar de kloten geholpen door deze regering die maar achter die Bush aan blijven lopen!!!!!

  Reactie door fransiscus51 — maandag 24 oktober 2005 @ 13.20 uur

 9. Waarom wil de Geus inzicht hebben en weten of er consequenties zijn?
  Zou hij soms bang worden om alsnog op zijn bek te gaan?
  Ik kijk er nu al naar uit.

  Reactie door anja — maandag 24 oktober 2005 @ 13.34 uur

 10. @2

  Dan moeten ze die directie ook aanpakken en niet opeens een baantje toeschuiven als hoofd terreurbestrijding terwijl diegenen daar niks van kan…

  Zaken als die met het UWV maken duidelijk hoe erg het momenteel gesteld is in dit land. Hoge heren komen overal mee weg en hun wangedrag wordt doodleuk beloond…

  Reactie door DJ Digital — maandag 24 oktober 2005 @ 13.48 uur

 11. 10 Inderdaad, de topman van het UWV kan een fantastische baan tegemoet zien, ik denk bij een zorgverzekeraar. Hij heeft namelijk laten zien dat hij goed kan saneren. Om het personeel een beetje in het gareel te houden, wordt er dan wel een echte “people manager” aangesteld. Dat is een mooie functieomschrijving voor iemand die net zo keihard is als de financieel manager, maar mensen uitstekend kan manipuleren.

  Reactie door kaatje — maandag 24 oktober 2005 @ 13.51 uur

 12. @9
  De Geus wist heus wel toen hij in 2002 begon aan deze “klus” dat het een drama zou worden.
  En nu een beetje onnozel lopen doen? Hij heeft aan het begin van zijn ambtsperiode gezegd : “die WAO wordt mijn levenswerk”, of woorden van gelijke strekking. Het is een gevaarlijk sujet voor de samenleving. Want als het niet de WAO was, had hij zijn tanden wel in wat anders gezet. Zo is de persoon de Geus. Het is de macht die hem aantrekt.

  Reactie door Gandalf — maandag 24 oktober 2005 @ 13.52 uur

 13. @10
  Je zegt ‘t, joh, je zegt ‘t

  Reactie door Erik van Donk — maandag 24 oktober 2005 @ 13.57 uur

 14. De laatste keer dat ik in een filiaal van het UWV kwam had ik het gevoel ( afgezien van het luxe interieur ) dat ik in een oost Europees politiebureau was beland. Geüniformeerde beveiligingsfiguren en deuren die in het slot vielen en alleen met codes open gingen.
  Daar wordt je al niet vrolijk van.

  Reactie door Gandalf — maandag 24 oktober 2005 @ 13.58 uur

 15. Belde afgelopen vrijdag nog met het UWV. Door de saneringsdrift kan het gewone personeel de druk ook niet meer aan. Ik werd doorverbonden met de beveiliging, die mogen voor telefoniste gaan spelen. Toen ik hem zover kreeg me met een manager door te verbinden, was deze woest; wat dacht deze beveiligingsman wel. Erg gezellig daar, door en door rot.

  Reactie door kaatje — maandag 24 oktober 2005 @ 14.02 uur

 16. Ik heb alweer gelezen dat ze totaal niet onder de indruk zijn van het dreigen met een kort geding tegen hun keuringen. Letterlijk zeiden ze dat ze het met vertrouwen tegemoet zouden zien. Let op mijn woorden, er gaat niets veranderen ten opzichte van de keuringen. Ze gaan gewoon door, want die gasten houden elkaar allemaal het handje boven het hoofd en dekken elkaar allemaal wel in. Deze types kennen geen greintje menselijk gevoel of begrip of medeleven en zolang als het hun zelf niet aangaat of raakt. En ook al zouden ze zelf wat krijgen qua ziekte of aandoening nou, en wat dan te denken van al die voorkeursbehandelingen die meneer en mevrouw dan krijgt in tegenstelling van de mindere bedeelden onder ons. Het enigste wat helpt is het vallen van dit kabinet, wat dus niet gebeurd. Of een zootje van Kamp z’n nog aan te schaffen kruisraketten afschieten naar en in en door de kantoren van het UWV met alles erin en er op en er aan.

  U.W.V=== U Wordt Vernietigd.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — maandag 24 oktober 2005 @ 14.04 uur

 17. Het is in ieder geval in het nieuws, en hopelijk worden de nog gezonde hollanders nu ook eens wakker, en leren verder te kijken dan de neus lang is.,

  Sinds die Abdul Jaffar van de Ven mag je niets meer zeggen, maar zeker weten dat wel heel wat nederlanders de geus en co graag onder de ongebluste kalk zouden zien!

  Reactie door Jansonius — maandag 24 oktober 2005 @ 14.26 uur

 18. PAS OP !!!! natuurlijk moet dit aangepakt worden .maar dit kabinet maakt nog veel meer kapot .dit moet door de volgende kabinetten (met de sp)weer gladgetrokken worden en betaald .neem maar van mij aan dat tegen de verkiezingstijd (2007) de sluwe ,ratten, van de vvd ,cda, d66, en de rechtse kant van de p.v.d.a .de feiten veranderen om de SOCIALISTEN .TE NEKKEN aanpakken dat u.w.v maar PAS OP!!

  Reactie door texas henkie — maandag 24 oktober 2005 @ 14.27 uur

 19. De mensen moeten langer en harder werken volgens Jp., dit leidt enorm de aandacht af van het feit dat ze aan de top zelf niet willen werken!

  Denk dat hier de basis van het probleem ligt,

  Ze verdommen het om zelf de mouwen op te stropen en stlen liever van de arme en behoeftige

  Arrogante drek dat het is, en de lucht die ze inademen niet waard!

  Reactie door Jansonius — maandag 24 oktober 2005 @ 14.39 uur

 20. Nog een aanvullende reactie en reden waarom ze deze keuringen niet terug gaan draaien. Ze zijn al een jaar bezig met deze keuringen, een jaar werk, geld en tijd gooien zij echt niet overboord. Per slot van rekening zouden ze dan al die inmiddels gekeurden opnieuw moeten oproepen en beoordelen en een enorme inhaalslag qua de dan opgebouwde achterstand moeten doen. Dat laat die De Geus van z’n levensdagen niet toe. Hij voelt zich totaal niet aangesproken en in zijn opzicht is er niets mis met deze keuringen. We zien wat we willen zien, en horen wat we willen horen. Het moet natuurlijk wel even voor 2007 afgerond zijn en worden, zodat hij volop van zijn overwinning kan genieten en met het behaalde resultaat kan pronken. Het menselijk leed wat er achter schuilt en aangericht wordt is voor hem niet relevant en deert totaal niet.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — maandag 24 oktober 2005 @ 14.54 uur

 21. http://sinne.nl/weblog/pivot/pivot-old/entry.php?id=602
  Geusje zal de zaak binnenkort wel opschorten om de rust bij het UWV te herstellen.
  Maar de herkeuringen stoppen eggienie, al moet hij zelf als herkeuringsarts aan de slag samen met kokhalzende Hoogervorst, hij zal zijn karwei afmaken.
  Ik zal het niet op mijn geweten willen hebben al dat menselijk leed(inclusief de sterfgevallen) dat men veroorzaakt.
  Gelukkig zijn er nog mensen binnen het UWV met gevoel die eindelijk zich ontworstelt hebben van de oogkleppen die men kreeg bij aanvang van de herkeuringen.

  Reactie door sinne — maandag 24 oktober 2005 @ 15.02 uur

 22. Scarlet,beter aan hen die het nodig hebben, dan aan die miljoenen verbouwingen.
  Ben benieuwd wat het nieuwe kantoortje Rotterdam uiteindelijk gaat kosten

  Reactie door sinne — maandag 24 oktober 2005 @ 15.04 uur

 23. Valt het kabinet dan eindelijk? Omdat voor mij De Geus hoofdelijk verantwoordelijk is.

  Reactie door Johan Smeets — maandag 24 oktober 2005 @ 15.24 uur

 24. Ik kom net dit boeiend relaas van de ex automatiserings manager van UWV tegen. Heel verhelderend, als niet zo triest was.
  Ben

  Reactie door Ben — maandag 24 oktober 2005 @ 15.35 uur

 25. Citaat van @24 genoemde site:

  “zeemeeuwmanagement”:
  Krijsend aan komen vliegen, de boel onderschijten en weer wegwezen.

  Weer 1 voor de Van Dale.

  Reactie door Johan Smeets — maandag 24 oktober 2005 @ 15.45 uur

 26. 24. Wow Ben bedankt, inderdaad een prachtig en treffend relaas. Meteen opgeslagen bij favorieten.

  Reactie door kaatje — maandag 24 oktober 2005 @ 15.52 uur

 27. @24 Zeer bedankt voor de link!

  Reactie door Gandalf — maandag 24 oktober 2005 @ 16.09 uur

 28. Welnee, het is juist goed dat mensen gekeurd worden. Zou de SP het dan zo goed vinden als iemand het stempel “ziek” opgeplakt kreeg en hij verder aan zijn lot werd overgelaten? Als iemand wat beter blijkt geworden wordt een heel reintegratietraject opgezet, en wordt deze persoon aan het handje weer geprobeerd te gaan werken.

  Reactie door Robert — maandag 24 oktober 2005 @ 16.09 uur

 29. @12, dacht je dat ik dit niet doorhad. Van mij zal je geen goed woord over de Geus horen en zal hem liever gisteren dan vandaag op z’n bek zien gaan.

  Reactie door anja — maandag 24 oktober 2005 @ 16.12 uur

 30. Nog een bizar feit. Terwijl Nederlandse ict deskundigen gebruik moeten maken van de diensten van het UWV, wordt door indiers aan het nieuwe software systeem gewerkt…

  Dit weekend in Trouw.

  ” Capgemini, in India vertegenwoordigd met ongeveer 3000 werknemers, werkt daar nu aan een nieuw softwaresysteem voor uitkeringsinstantie UWV. Dat leidt al snel tot culturele verwarring bij de Indiërs. „Sociale zekerheid kennen ze helemaal niet, ze denken dan aan liefdadigheid”, zegt Van Grieken. „Ze spreken natuurlijk ook geen Nederlands en zelfs als je de taal wel spreekt, is het UWV-jargon niet eenvoudig.” Maar Van Griekens ervaring is dat de Indiërs gedisciplineerd doorzetten, tot de opdracht klaar is zoals afgesproken.”

  Reactie door Ben — maandag 24 oktober 2005 @ 16.18 uur

 31. http://www.werkgroep1970.nl/crisis_herkeuringen_uwv.htm

  Reactie door Alex — maandag 24 oktober 2005 @ 16.20 uur

 32. En zo blijft men maar de hoer spelen met deze mooie regeling die het in feite is.

  Wat mij zo tegen de borst stuit is dat de groep boven de vijftigers ontzien worden puur om hun leeftijd. Hier zit in mijn ogen ook aardig wat profiteurs die in het verleden de mogelijkheid hadden om met een zere duim voor het leven afgekeurd te worden. Ook maakten bedrijven dankbaar gebruik van deze regeling om er overbodige mensen in te dumpen.

  Ik weet niet meer onder welke regering het was maar waren ooit niet eens de werkloosheidscijfers te hoog en hebben ze toen niet de langdurige werklozen maar als verloren beschouwd en in deze regeling gedumpt? Creatief boekhouden noemen ze dat.

  Nu blijkt het weer om alleen maar mooie rapportcijfers halen te gaan. Onder het mom van “we zullen dat varkentje wel eens wassen” wordt iedereen van de kaart geveegd. Ze willen wel vrouwen in het arbeidsproces hebben en daar de volle premie van afplukken.

  Alleen als deze arbeidsongeschikt raken vindt men natuurlijk dat er al een kostwinner is en dat mevrouw maar geen uitkering hoeft te hebben.
  Dat vermoed ik achter die strengere aanpak van vrouwen.

  John

  Reactie door John — maandag 24 oktober 2005 @ 16.20 uur

 33. Ik zei nog tegen de Geus nooit je scheten ophouden, ze reizen door je lijf naar de hersenen, en daar komen dan stront ideeën uit voort.

  Reactie door leen — maandag 24 oktober 2005 @ 16.37 uur

 34. Onderschrijf graag wat Folkert bij 1. zegt!
  Heb dezelfde vraag die Kaatje had bij 7. !
  Paul en Ben bedankt voor hun hiervoor gege-
  ven info en werkte dus ook “boeiend relaas”
  in m’n favorieten en verder……word ik
  godsgruwelijk moe van die kar (voor anderen) te helpen trekken, daar waar maar
  zonder meer naar hun wérkelijke klachten
  werd omgekeken en ‘vaktechnisch commentaar’
  gewoon weg niet belangrijk genoeg gevonden
  werd om mee te wegen in het eindoordeel.

  Ook omstanders met een mindere conditie worden hierdoor mede slachtoffer gemáákt.
  Helpen ‘dubbeltjes omdraaien’ kun je nog
  voor mijn part een sport noemen, maar
  ‘spotten met iemands ongezond zijn’ zou keihard afgestraft dienen te worden.

  Iedereen die dondersgoed wéét zó met ménsen
  te zijn omgegaan zou alleen nog slapeloze
  nachten moeten hebben van wroeging…….

  Niemand loopt graag met zijn ziekte, ver-
  borgen gebreken, onmacht etc. te koop.
  Zelfs overdreven etaleren brengt mensen nog
  niet op ándere gedachten…hoe hárd…denk
  je wel te kunnen zijn, niét voor jezélf,
  maar wel voor ánderen ! Moe en nog eens moe
  dat kan het voorjaar ónder de grond betekenen ipv er weer proberen bóvenuit te
  komen, letterlijk én figuurlijk….ja ik…

  Reactie door Madelief — maandag 24 oktober 2005 @ 16.54 uur

 35. Ik vind het nog steeds een prachtige naam het Lourdes der Lage Landen. Je gelooft er in of niet. Maar wat maakt het uit, de almachtige God de Geus bepaalt in welke goot je terecht komt, de linker of de rechter goot, regelrecht naar de rijks afvoerput, waar de stakkers van deze welvaartsmaatschappij terechtkomen, ontdaan van de zorg van deze verzorgingsstaat van de wieg tot in de put.

  Reactie door Old Henk — maandag 24 oktober 2005 @ 17.36 uur

 36. Als mensen ergens op moeten kunnen rekenen is dat een consequente overheid die garant staat voor haar toezeggingen. De herkeuringen voor de WAO zijn wat dat betreft niet minder dan een flagrante schending van mensenrechten. En dat een CDA minister een dergelijke stap heeft durven nemen laat mij grote vraagtekens zetten bij zijn integriteit en medemenselijkheid. Ik wil het niet op de persoon spelen maar deze manier van doen is een afschuwelijke manier om mensen naar de filisteinen te helpen. Een CDA minister onwaardig en dat hij zich voor dat karretje heeft laten spannen vervult me met afschuw.

  Reactie door ArdEagle — maandag 24 oktober 2005 @ 17.39 uur

 37. john@31
  Wat mij zo tegen de borst stuit is dat de groep boven de vijftigers ontzien worden puur om hun leeftijd. Hier zit in mijn ogen ook aardig wat profiteurs die in het verleden de mogelijkheid hadden om met een zere duim voor het leven afgekeurd te worden. Ook maakten bedrijven dankbaar gebruik van deze regeling om er overbodige mensen in te dumpen.

  Je heb wel gelijk dat het is gebeurd, maar die groep is al met de aow volgens mij.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 24 oktober 2005 @ 17.40 uur

 38. @ Folkert de Lepper (1):

  Dat is inderdaad ook de inzet van de Stichting CORV (opgericht door advokaat Wout van Veen en FNV-er Jan de Jong). Ze wil de recente herkeuringen onrechtnmatig laten verklaren omdat de overheid de polisvoorwaarden heeft veranderd, terwijl de verzekering doorliep. Dat is in strijd met het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens en het Europess Sociaal Handvest. Maar het zou wel een zéér forse ingreep van de rechter zijn. Succes is dus zeker niet gegarandeerd. Wel staat de rechter geheel los van het bestuur, Scarlet Pimpernel (16 en 20). Er bestaat in het Nederlandse recht zoiets als “onrechtmatige wetgeving” en “onrechtmatige overheidsdaad”. Dus onmogelijk is het niet.

  De afbraak van de WAO is voor De Geus, wat de nieuwe Zorgwet is voor Hoogervorst. Wat zijn ze trots op de verandering die op hun naam komt te staan! Dat daardoor veel mensen in diepe ellende worden gestort, ach, dat zal hun worst wezen.

  @ Robert (28):

  Citaat: “Als iemand wat beter blijkt geworden wordt een heel reintegratietraject opgezet, en wordt deze persoon aan het handje weer geprobeerd te gaan werken.”
  Als je wat meer zou afweten van de huidige herkeurings- en reïntegratiepraktijk, zou je deze onzin niet op durven schrijven!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 24 oktober 2005 @ 17.51 uur

 39. Olaf, maar om je aan te sluiten bij die stichting CORV moet je wel dokken en geloof ik ook nog eens 5% afstaan. Ik neem aan dat indien zij gelijk krijgen van de rechter er gewoon een precedent geschapen is en dat het dan voor iedereen geldt ongeacht of je aangesloten bent bij die stichting? Of moet iedereen afzonderlijk procederen?

  Reactie door kaatje — maandag 24 oktober 2005 @ 17.59 uur

 40. Hoop dat god de geus de trotse nek breekt, armen en benen mag ook wel.,

  Lodewijk mag het ook wel doen, maar vrees dat hij daar iets te klein voor is, maar een flinke trap in de geuziaanse noten . zou ik ook wel aanmoedigen., dan staat hij voor over en kan lodewijk hem er een op de muil geven, wat een hond!

  Reactie door Jansonius — maandag 24 oktober 2005 @ 18.18 uur

 41. Behalve door het voeren van oorlog is er nooit eerder een land afgebroken om de toekomst veilig te stellen.
  Gaan we misschien gebukt onder niet herkende eufemismen van regeringswege?
  Met dank aan dit oorlogskabinet in vredestijd. ‘De Hofvijvergroep’

  Reactie door Alex — maandag 24 oktober 2005 @ 18.26 uur

 42. Mocht Corv winnen dan is het een papyrus overwinning omdat dan jan en alleman de staat aan kan klagen op het moment de staat iets veranderd.

  Kleptotax (favoriet van de SP) hoppa, aanklagen die hap wegens onbetrouwbaarheid.

  Geen kinderbijslag wegens te veel verdienen, hoppa rechtszaak wegens discriminatie en rechtsongelijkheid.

  Afschaffen hypotheekrente, hoppa aanklagen wegens onbetrouwbaarheid.

  Dus vraag je zelf maar eens af of Corv wel zo nodig moet winnen

  Reactie door Ronald — maandag 24 oktober 2005 @ 18.52 uur

 43. Ronald,
  jij weet het andersom net zo te stellen inhaligheids tax b.v,links wil alleen maar stelen van de veelverdiener etc., je ben net zo klager alleen weet je het zelf niet.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 24 oktober 2005 @ 19.06 uur

 44. Eindelijk beweging!

  Reactie door J3roen — maandag 24 oktober 2005 @ 19.15 uur

 45. Dat is eindelijk een beetje goed nieuws. Wel vind ik dat alreeds afgekeurde WAO-ers, schade vergoeding moeten krijgen. Niemand gaat voor de lol in de W.A.O. Het Kabinet en de top van het U.W.V. moeten flink gestraft worden. Kabinet: wegewezen! Top U.W.V. met inlevering van het niet verdiende geld op hun bankrekening terug naar het volk! Ik heb xxxxxxxx niet voor niets jaren betaald evenals de levensloopverzekering!
  Alleen jammer dat voor de doden niets meer geregeld kan worden. De Geus achter tralies levenslang voor moord!

  Reactie door Elsa De Leeuwin — maandag 24 oktober 2005 @ 19.39 uur

 46. Mijn maatje heeft zich afgelopen weekend van kant gemaakt. Was chronisch ziek, maar weigerde een wao-uitkering, omdat hij het niet kon verdragen dat mensen hem zouden zien als profiteur, als uitkeringstrekker… Nee, in de plaats daarvan zat hij in de bijstand, oplopende schulden, een te harde maatschappij… De maatschappij heeft hem dan ziek mogen noemen, maar ik vind het eerder omgedraaid… De maatschappij is hard en onverschillig geworden, maar ja,.. is ook wel logisch met een stel idioten aan et roer…

  Reactie door Patrick — maandag 24 oktober 2005 @ 19.49 uur

 47. Echt vreselijk Patrick, voor jou ook weer een klap, sterkte bij het verwerken van deze droevige gebeurtenis.

  Reactie door e.krul — maandag 24 oktober 2005 @ 20.16 uur

 48. Dank je Krul, hij zou vandaag hier komen wonen… Er hebben het beide een jaar uit mogen zoeken op onszelf van de hulpverlening en alles, ik heb het geluk gehad bij vrienden terecht te kunnen, hij heeft het alleen moeten rooien, en dat kan gewoon niet… Dat hele systeem zuigt gewoon

  Reactie door Patrick — maandag 24 oktober 2005 @ 20.22 uur

 49. ja patrick gecondoleerd zeg.,

  indirect kleeft zijn bloed aan de handen van balkenende, zalm en de geus

  Reactie door Jansonius — maandag 24 oktober 2005 @ 20.23 uur

 50. Enige jaren geleden, zei ene Lodewijk de Waal, trots te zijn dat er eminente VVD-ers lid waren van het FNV. Hij doelde op Rijks cententeller Zalm. Ik zie onze grote vriend Zalm nog steeds in het vakbondsblaadtje van de ABVAKABO, daar staat hij tussen Vrins(oud voorzitter) en Lodewijk de Waal met een bos bloemen en een vakbondsboek, bij het ontvangst, van het zilveren FNV speldje voor 25 jaar trouw lidmaatschap. Sommige zaken zijn gewoon niet uit te leggen.

  Reactie door Old Henk — maandag 24 oktober 2005 @ 20.39 uur

 51. (46)patrick .shit man sterkte .het moet er maar eens van komen dat we voor de M.E.komen te staan .de toekomst van onze kinderen staat op het spel .de knuppel van mijn opa staat in de gang .word wakker mensen .de wao,ww,bijstand,arbeidstijdenwet ,
  socialewoningbouw ,ilieu, alles word door dit kabinet naar de klote geholpen .en mensen die lid zijn van een vakbond .zet jullie leiders onder druk !! aktie .,DE MAAT IS VOL,

  Reactie door texas henkie — maandag 24 oktober 2005 @ 20.56 uur

 52. Texas Henkie,… meer dan VOL

  Jansonius, bedankt.
  Alleen jammer dat die kabinetskneuzen dat zelf niet zien omdat ze dat niet willen zien…

  Reactie door Patrick — maandag 24 oktober 2005 @ 21.14 uur

 53. @52

  Het kan ze geen reet schelen, puur omdat zij zelf niet geraakt worden door die maatregelen. Zij hoeven nergens naar om te kijken. Das het verschil tussen hen en mensen als wij.

  Gecondoleerd trouwens en veel sterkte.

  Ik vind het echt erg dat mensen zelfmoord plegen omdat de maatschappij hen laat barsten en dat terwijl er zoveel geld is in Nederland…Ik heb onderhand een hoofddoek nodig om te huilen!

  Reactie door DJ Digital — maandag 24 oktober 2005 @ 21.23 uur

 54. Patrick,wat erg!!!!
  Nu kunnen we weer zien wat Nederland voor een land geworden is.
  Als je om wat voor reden ook niet meer meekunt in deze maatschappij word je door deze regering in de steek gelaten.
  Waar is het sociale gezicht van ons land gebleven????

  Reactie door fransiscus51 — maandag 24 oktober 2005 @ 21.33 uur

 55. wij kunnen elgenlijk maar een ding doen.
  De regeringspartijen met de verkiezingen
  massaal de grond in stemmen.maar tegen die tijd laat het nederlandse volk zich toch weer een rad voor ogen draaien door mooie praatjes en beloften van vvd,cda,d66.

  Reactie door old georg — maandag 24 oktober 2005 @ 21.51 uur

 56. Ik heb het vorige week al geschreven op deze weblog. Mensen zijn voor ons kabinet geen mensen meet maar economische eenheden. Het UWV treedt voor onze regering op als uitvoerder, of dit nu formeel zo is of niet doet er niet toe.
  Bij dit gedrocht, helaas heb ik er geen ander woord voor, is het al heel lang mis.
  Jaren geleden ben ik eens meegegaan met mijn toemalige echtgenote naar een beoordeling door een arts bij het GAK zoals het toen heette. Zij was al vele maanden ziek thuis met vervelende klachten ten gevolge van onder andere een depressie. De arts meende dat ze weer moest gaan werken hoewel ieder weldenkend mens zag dat zoiets niet mogelijk was.
  Ik was zeer verbaasd en vroeg de man waarop hij dit advies baseerde. Hij kwam niet verder dan te stellen dat hij het voor zijn bazen niet kon maken om haar nog langer ziek te verklaren. Verder wilde hij niets inhoudelijks melden. Ik heb me als werknemer zelden zo besodemieterd gevoeld als toen. En……….nu jaren later is er bij het UWV nog niets veranderd. De artsen moeten hun deskundigheid verlochenen om het management (en de regering) tevreden te stellen in hun streven naar lagere WAO aantallen.
  Nederlanders, werknemers denk goed na als u naar de stembus gaat (en het is uw morele plicht om te gaan). Laat u niet leiden door korte termijn gewin en loze beloften noch door het feit dat u van huis uit op een bepaalde partij hoort te stemmen. Kies voor rechtvaardigheid en het fair behandelen van mensen.

  Denk na. Voor een deel van onze huidige leiders bent u geen mens maar economische eenheid die geld moet opleveren en als dat niet lukt zo min mogelijk moet kosten.

  Reactie door hans van bommel — maandag 24 oktober 2005 @ 22.20 uur

 57. Dj, bedankt, pff weet je ik snap niet dat mensen als wij dat dan steeds maar blijven slikken he, heb zo zat van dat antisociale gebalk…

  Fransiscus51, nu kunnen we weer zien? neej, is al lang zo.. en gebeurt te vaak, niet alleen nu, alleen zijn er te veel mensen die hun mond niet open kunnen of durven doen

  Reactie door Patrick — maandag 24 oktober 2005 @ 22.43 uur

 58. Patrick, sterkte jongen, een heel triest verhaal.

  Reactie door kaatje — maandag 24 oktober 2005 @ 22.53 uur

 59. Wat ik me al zo lang afvraag is: moeten kamerleden verplicht doen aan zelfreflectie of hebben ze intervisie of supervisie? Hebben ze en persoonlijke coach die hun begeleidt in hun persoonlijke groei. Ik zit met smacht te wachten op wat meer egoloze kabinetsdagen. Ik zit met smacht te wachten op wijze mensen aan het roer. In bedrijven en in de politiek. Ik zit met smacht te wachten op levenslessen voor ons allemaal. Standaard, op school, in de wijk of waar dan ook. Voor moeders en vaders die een nieuwe generatie op moeten voeden. “Elke steen die je als ouders(leiders) laat liggen daar vallen je kinderen over”.

  Reactie door Tamiem — maandag 24 oktober 2005 @ 23.09 uur

 60. Herkeuring….

  Als je binnen komt lopen ben je al goedgekeurd… je kan namelijk de deur openen en binnenlopen.

  simpel… waarom laat je de keuring door een chimpansee doen die een stempel zet zodra hij iemand door de deur ziet komen?

  Reactie door Toine — dinsdag 25 oktober 2005 @ 0.03 uur

 61. Ik hoop dan ook van harte dat onze SP deze mensen ten volle gaat steunen en van advies gaat dienen!

  Reactie door Hendrik — dinsdag 25 oktober 2005 @ 1.42 uur

 62. Er zijn minimaal twee dingen die niet deugen…
  Halverwege ‘het spel’ worden de regels veranderd door één van de spelers (dat gebeurt tegenwoordig steeds vaker) en
  door een gebrek aan belangstelling zijn de eisen aan de functie ‘keuringsarts’ versoepeld (iedere basisarts, met te weinig inhoud om een echte dokter te worden kan aanschuiven).

  De ‘politiek’ bepaalt bij voorbaat het percentage dat bij de herkeuring moet worden goedgekeurd… en is laaiend enthousiast wanneer die percentages worden waargemaakt. De realiteit is niet interessant meer, het gaat om de cijfertjes.

  Op een ander terrein gaat het precies hetzelfde. Bij de politie ‘registreert’ men aangiftes liever als meldingen. Hierdoor daalt het aantal aangiftes en kan men naar buiten toe vertellen dat ‘de stad veiliger is geworden’.
  Goochelen met cijfers…
  Breng onderdelen van rekeningen elders onder en ‘de massa’ heeft niet meer door dat ze extra gepakt wordt.

  En aan de onderkant van de Nederlandse samenleving gaat het slechter en slechter…
  En dan moet 2006 nog beginnen. :(

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 25 oktober 2005 @ 4.12 uur

 63. PS Voor Jan Peter en de ander pseudo-christenen:
  Wat baat het of iemand al beweert geloof te hebben, als hij geen
  werken heeft ? Kan dat geloof hem behouden ? (Jacobus 2,14)

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 25 oktober 2005 @ 4.15 uur

 64. Patrick, wat een enorme klap moet je nu
  weer zien te boven te komen. Erg verdrietig
  dat dit jouw maatje moest overkomen en ook
  jou.
  Wat zou ik het je ontzettend graag gunnen
  dat nu, bij wijze van uitzondering, jouw
  Burgermoeder (want die staat daar toch aan
  het hoofd in jouw woonplaats?)zich ook de
  tijd zou willen gunnen bij jou een huisbe-
  zoek te brengen of één van SP raadsleden,
  die nu een stem in het kapittel hebben.
  Menigeen is bang en weet dat zulke reakties
  uitgelokt worden in de samenleving.
  Al eerder sprak ik hier uit dat dit soort
  dingen altijd extra gebeuren bij ‘het vallen der bladeren’ en nu moet dit uitge-
  rekend zo dicht bij jou, na je nieuwe start, gebeuren.
  Dit hoef je niet alleen te verwerken, hier
  móét hulp voor te vinden zijn via je huis-
  arts om deze zaken mét anderen te verwerken
  Van harte wens ik je sterkte en goede mensen om je heen die jou hiermee gaan hel-
  pen. Uitgerekend dit wat je nu overkwam
  hoef je niét alléén te verwerken, niemand
  in zo’n situatie.
  Heel goed trouwens dat je ons dit verlies
  gemeld hebt zodat hiervan goede nota kan
  worden genomen op veel verschillende p.c.’s
  in veel kamers en kantoren.
  Sterkte én moed houden !

  Reactie door Madelief — dinsdag 25 oktober 2005 @ 7.42 uur

 65. Patrick, veel sterkte met het verlies vanje maatje. Met dit beleid kan ik er wel inkomen dat mensen geen uitweg meer zien. Helaas, is jouw maatje niet de enige die tot het uiterste gedreven werd. In en in triest. Nog maals, gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.

  Reactie door anja — dinsdag 25 oktober 2005 @ 8.40 uur

 66. Bij mijn laatste keuring liep de keuringsarts 3keer langs de wachtkamer om mij in het geniep te observeren.
  @60 Als je op eigen kracht het UWV gebouw haalt, ben je al zo goed als genezen verklaart.
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 25 oktober 2005 @ 8.44 uur

 67. vanmorgen vvd er ser lid robin lintschoten gehoord over een paar jaar word het beter voor de (herkeurde)wao ers . dat kan ik ook wel verzinnen .de meeste zitten dan in de bijstand en zijn geen mensen met een vlekje meer (arbeids ongeschikt ) maar gewoon?bijstandsgerechtigde ?(zie bijdrage 6) lekker eerst alles opeten .en weer lekker aan de gang .want arme mensen werken het hartste voor het minste geld .dus na de oostblokkers (polen) zijn straks de ex waoers aan de beurt om uitgebuit te worden .en toch word er niemand boos .ik snap er niks meer van .

  Reactie door texas henkie — dinsdag 25 oktober 2005 @ 8.49 uur

 68. @67 “en toch word er niemand boos .ik snap er niks meer van .”

  Dat komt volgens mij Texas, omdat veel mensen afgestompt zijn. Hier op dit log is men bewust van de wereld om zich heen. Politiek geëngageerd en van linkse signatuur. Dat is een heel ander publiek dan in de straat. Je hoort steeds vaker : “wat maakt het allemaal uit”.
  Murw gebeukt door dit regeringsbeleid.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 25 oktober 2005 @ 9.16 uur

 69. Alles wat die Linschoten verteld moet je met een gezond wantrouwen beluisteren.
  Linschoten is een van de politici die verantwoordelijk is voor dit beleid en hij is nog steeds V.V.D kopstuk.
  Hij is weliswaar af moeten treden als staatssecretaris maar heeft nog een heel hoge positie bij de V.V.D en dat is toch de club die deze afbraak van het sociale stelsel op haar geweten heeft.

  Reactie door fransiscus51 — dinsdag 25 oktober 2005 @ 9.49 uur

 70. @69

  Vergeet niet de PvdA, die heeft ook meegedaan om de armoede in ere te herstellen.

  Reactie door Old Henk — dinsdag 25 oktober 2005 @ 10.32 uur

 71. Lezenswaardig artikel in deze in Trouw van vandaag
  In de verdieping.

  Reactie door Alex — dinsdag 25 oktober 2005 @ 12.39 uur

 72. @ Kaatje (39):

  Als het proces wordt gewonnen is het resultaat algemeen geldig, want dan is gebleken dat de regelgeving als zodanig onrechtmatig is.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 25 oktober 2005 @ 15.00 uur

 73. Kaatje en Anja bedankt.

  Madelief,
  Burgermoeder ja… maar ze moeten mij niks laten zien, ze zouden is respect moeten tonen aan mijn beste vriend.. ze hebben hem met zn alle een jaar aan zn lot overgelaten terwijl hij ziek was… ze hebben hem op straat laten zwerven, ze hebben hem genegeerd. En dat heeft ie niet verdient…
  En ik ben heel blij dat ik het hier neer heb mogen zetten, en dat er zoveel mensen bij stil staan! Dat er toch nog mensen zijn met gevoel in hun donder, zou hem vast ook goed gedaan hebben…

  Reactie door Patrick — dinsdag 25 oktober 2005 @ 15.05 uur

 74. @ Patrick (46):

  Ja, het is diep, diep, en nogmaals diep treurig! De huidige regering heeft, met haar keiharde a-sociale beleid zonder werkelijk acht te slaan op de gevolgen voor de mensen als individuen, directe mede-verantwoordelijkheid voor deze ellendige gebeurtenis.
  Heel veel sterkte, hè!

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 25 oktober 2005 @ 15.07 uur

 75. Olav, nogmaals bedankt, ook voor afgelopen weekend, zo voel ik me er wel wat minder alleen voor staan…

  Reactie door Patrick — dinsdag 25 oktober 2005 @ 15.13 uur

 76. 72. Patrick, je zal je mogelijk in een vorm
  van shock voelen, want had je dit nog zien
  aankomen, had je hem mogelijk ergens van
  trachten te weerhouden.
  Echter jouw gezondheid, nu, is minstens zo
  belangrijk en een extra bezoek aan je nieuwe (?) huisdokter is absoluut geen overdreven aanbeveling.
  Je moet namelijk héél erg geschrokken zijn
  en laat je dan daardoor ook extra helpen,
  dat kan andere mensen nl. ook overkomen binnen hun gezichtsveld of kennissenkring.
  Sluit je nu nergens voor af, maar blijf
  vooral tussen de mensen contakten aangaan.
  Sterkte, jou kennende via dit log houdt in
  voor mij, dat je je sterk genoeg zal tonen
  om dit weer teboven te komen. Groetjes,

  Reactie door Madelief — dinsdag 25 oktober 2005 @ 16.03 uur

 77. madelief, ik heb nog geen huisarts :?

  kan niet eens naar zijn begravenis waarschijnlijk, zijn familie is woest op de hulpverlening, niemand weet wanneer en waar hij begraven gaat worden… niemand kan contact opnemen met zijn familie, ben de hele middag aan het bellen, en nu na drie dagen kan niemand me wat vertellen…
  ik mag godverdomme niet eens afscheid van hem nemen

  dit wilde ik hem nog zeggen, maar dat mag niet eens…

  Lieve Eric,

  Zoveel nog te zeggen, maar de tijd is nu op
  Alleen nog herinneringen aan blijdschap en verdriet
  Aan makkelijke tijden, maar vaak ook te moeilijk
  Soms samen gevochten, maar te vaak alleen
  De eeuwige dromen, de strijd om erkenning
  Plannen voor een toekomst, beter dan was
  Gebleven bij dromen, want geremd door je ziekte
  Door je eeuwige vluchten je angsten en pijn
  Je bracht me veel wijsheid, maar ook nog wat beters
  Een vriendschap, geborgenheid, soms zelfs de vader
  Die ik nooit heb gehad, heb het nooit durven zeggen
  Omdat ik bang was zoals jij was, samen op de vlucht
  De angst voor dichtbijheid, brengt mij nu zoveel spijt
  Toch snap ik je keuze, en respecteer hem bovendien
  Want de weg die je gegaan bent, te zwaar en zo alleen
  De toekomst te moeilijk, vol angsten en te onzeker
  Een ondraaglijke last, niet te doen door de pijn
  Ik hoop dat je nu gevonden hebt wat je zocht, de rust
  En de vrede, en dat vluchten niet meer hoeft…

  Reactie door Patrick — dinsdag 25 oktober 2005 @ 17.53 uur

 78. Lieve Patrick,
  Als je mijn zoon was, zou ik mateloos
  trots op je zijn, dat je je nu zo weet te
  uiten en zo prachtig verwoordt wat er in je
  omgaat.
  Ik ben er even helemaal stil van en perplex
  hoe buitengewoon je duidelijk bent in alles
  wat er in je omgaat.
  Feitelijk vind ik dat een dergelijke
  afscheidsbrief niet alleen ons zou moeten
  vertellen wat je voelt, maar grotere bekendheid zou moeten krijgen, immers dit
  lijkt dus mede veroorzaakt door wanbeleid.
  Misschien dat de webmaster er raad op weet
  en deze brief ter illustratie ook in het
  SP-bulletin opgenomen kan worden.
  Heel erg dat je niets weet en nog nergens
  info kunt krijgen.
  Houd je nu maar vast aan de goede contacten
  die je met Eric had en jullie zullen onge-
  twijfeld menig goed gesprek hebben gehad in
  vriendschap en misschien af en toe wel eens
  iets van humor daarin, ondanks alles.
  Zolang je je nog niet bij een arts hebt ge-
  meld (maar dat zal toch wel snel gebeuren
  hoop ik) kun je of de Sociale Dienst in-
  schakelen voor bemiddeling daarin en anders
  ga je naar het Gemeentehuis en kan je hoop
  ik zo lang terecht bij de Gemeentelijke
  Geneeskundige en GezondheidsDienst.
  Ook voor andere zaken is het nodig dat je
  een arts voor jezelf achter de hand hebt,
  doen hoor. Zijn er nog dingen waar één van
  ons hier mogelijk een antwoord op zou kun-
  nen hebben? Laat anders bij de webmaster je
  emailadres achter en laat hem weten, door
  wie je wél of niét privé benaderd wil wor-
  den, of laat daar gewoon je huisadres dan
  achter. Sterkte jong, je bent een kanjer !
  Solidariteit staat toe, dat je hier vast af
  en toe even off topic mag (áf-)reageren.
  Tot ziens evt. hier bij het “Ultimatum”.

  Reactie door Madelief — dinsdag 25 oktober 2005 @ 18.14 uur

 79. Patrick, je stukje aan Eric gelezen, moet zeggen dat ik hier even stil van ben. (heel mooi)

  Je moet ervan uit gaan dat Eric weet wat jij voelt, je verdriet en onmacht, een schrale troost waarschijnlijk, maar helemaal weg zal hij nooit zijn, zeker niet bij jou vandaan.

  Nogmaals heel veel sterkte gewenst.

  Reactie door anja — dinsdag 25 oktober 2005 @ 18.40 uur

 80. Hoi Madelief,
  Van een huisarts heb ik nooit iets anders te horen gekregen dan, daar moet je bij het ggz voor zijn…Dus ik heb daar geen vertrouwen aan. Tegen mijn psycholoog van het ggz heb ik zojuist vorige week een klacht ingediend, wegens nalatigheid en om het feit dat hij het afgelopen jaar helemaal niets heeft gedaan, niet geholpen toen ik dakloos was, niet geholpen toen ik het niet meer zag zitten. T enige wat hij constant zei, was sja de afdelingen zitten vol…(een heel jaar lang…)
  Nu is hij op zn teentjes getrapt omdat ik die klacht ingediendt heb, en vindt hij het niet nodig mij te ondersteunen.

  De enige instantie waar ik nu contact mee heb is het ribw, en laat dat nou net degene zijn die hem de dood ingejaagd hebben, door tegen hem te dreigen en hem zo bang gemaakt hebben, dat hij het niet meer aandurfde…

  Het is heel fijn dat ik me hier (af) mag reageren, en daar ben ik heel blij mee. Zeker nu ik zijn familie niet eens kan en mag vertellen dat hij niet altijd zo alleen is geweest, en dat ie zeker voor mij gewoon heel veel betekende…
  Maar noch de webmaster, noch Jan, of de sp kan hier toch iets in doen lijkt me… T is gewoon het zoveelste foutje in het systeem, en al zijn er hier en daar nog wel wat mensen te vinden die solidair zijn, in de maatschappij is het ver te zoeken hoor…Het kan mensen allang niks meer schelen.

  Reactie door Patrick — woensdag 26 oktober 2005 @ 6.43 uur

 81. Anja, nogmaals bedankt, ik zal hem zeker nooit vergeten…

  Reactie door Patrick — woensdag 26 oktober 2005 @ 6.43 uur

 82. Patrick, op rouwverwerking.nl staat een forum van mensen die allemaal dierbaren hebben verloren. Misschien kun je daar je ei kwijt en misschien kunnen ze je ook helpen met de huidige situatie. Sterkte

  Reactie door kaatje — woensdag 26 oktober 2005 @ 10.44 uur

 83. http://www.prikpagina.nl/list.php?f=862

  Bovenstaande link Patrick.

  Reactie door kaatje — woensdag 26 oktober 2005 @ 10.56 uur

 84. bedankt allemaal, vooral Lydia en Olav…

  Groet Patrick

  Reactie door Patrick — woensdag 26 oktober 2005 @ 11.51 uur

 85. 84 Fijn Patrick, dat Kaatje die site wist
  te melden en zelf heb ik hem nu ook in m’n
  Favorietjes geplaatst.
  Mocht je gisteravond Netwerk gezien hebben
  dan heb je de hoogste baas in Nederland,
  de heer Beer, van het GGZ Nederland aan het
  woord gezien, die ‘van plan is er nu eens
  echt werk van te gaan maken’.
  Echter ik veronderstel dat Olav en Lydia je
  goed op weg hebben kunnen helpen met ter
  zake dienende info.
  Overigens kan niemand jou beletten, zelf je
  verhaal bij de Burgermoeder op tafel te
  willen deponeren. Wie weet staat ze je een
  onderhoud toe (vanuit de praktijk heb ik in
  ‘t verleden ook dergelijke ‘gesprekken’ voor anderen in een dergelijke agenda ge-
  plaatst !). Je kunt er een telefoontje aan
  wagen, of haar een brief schrijven !
  Ook heeft jouw gemeente, raadsleden van de
  SP daar wérkzaam. Ook daar zou je een onderhoud kunnen aanvragen !
  In nood, verwacht ik daar zeker én hulp, én
  info van, toegespitst op jouw situatie.
  Probeer je op dit soort akties te concen-
  treren en de weg er naar toe te bereiken.
  Sterkte en probeer de goede raad rustig uit
  want het zou jouw situatie hoe dan ook toch
  ergens moeten verbeteren. Groetjes,Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 26 oktober 2005 @ 14.13 uur

 86. ik heb zat van die bureaucratie, degene die mijn psycholoog is zou nu voor me moeten klaar zijn, maar dat mag niet, hij mag geen contact met me zolang de klacht loopt, en zelfs al trek ik hem in dan mag hij pas als ie officieel bevestiging heeft gehad contact met me opnemen, een invaller is er niet echt, alleen voor medicatie voor de rest mag ik het alleen uit zoeken, ze hebben namelijk gewoon geen tijd…

  Reactie door Patrick — woensdag 26 oktober 2005 @ 14.40 uur

 87. 86, klaar moet staan in plaats van zijn natuurlijk…

  pfff weet eindelijk na drie dagen zoeken waar ie gecremeerd wordt! Dat is een ieder geval een hele opluchting

  Reactie door Patrick — woensdag 26 oktober 2005 @ 19.20 uur

 88. @ Patrick (87):

  Nou, Patrick, ik hoop dat je bij de crematie toch nog hardop kunt vertellen, wat je zo mooi in nr. 77 hebt verwoord….
  In gedachten zal ik bij je zijn. Fysiek op grote afstand, zoals je weet.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 26 oktober 2005 @ 22.39 uur

 89. Ja, en nou kan ik hem alsnog zn kadootje geven, die ik had gekocht als welkom thuis… Ben wel heel opgelucht!
  Fijne vakantie Olav!

  Reactie door Patrick — woensdag 26 oktober 2005 @ 22.49 uur

 90. Mocht je vandaag of morgen definitief af-
  scheid van Eric gaan nemen dan wens ik je
  veel sterkte met wat je nog voor de boeg
  hebt, maar ben blij dat je ook één en ander
  dan kunt afronden en een andere ‘herstart’
  maken. Neem voor elke aktie even heel rustig de tijd zodat het je niet teveel kan
  overspoelen, sterkte, Madelief.

  Reactie door Madelief — donderdag 27 oktober 2005 @ 13.37 uur

 91. Heb hem vanavond kunnen bezoeken, zn familie was in tegenstelling tot wat de begeleiding zei wel heel aardig, en blij dat ik er was… gelukkig. Erg hoor, dat de begeleiding zo liegt op zo’n moment.
  Straks de crematie en dan mag ik met zijn familie mee, zodat ik niet alleen hoef te zijn.

  Reactie door Patrick — vrijdag 28 oktober 2005 @ 5.56 uur

 92. Fijn voor je Patrick. Ik wens je veel sterkte, ook voor de familie van Eric en ik zal aan je denken. Hou je taai.

  Reactie door anja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 8.35 uur

 93. Patrick, fijn voor je dat je op zo ‘n moeilijke dag toch nog de warmte van Erik’s familie om je heen hebt. Heel veel sterkte.

  Reactie door kaatje — vrijdag 28 oktober 2005 @ 12.04 uur

 94. anja en kaatje wederom bedankt, de crematie op zich ging nog wel, alleen de weg erheen ging natuurlijk helemaal niet zoals moest horen, file, en toen een stel opgeschoten knapen die een plekje tussen de rouwstoet op het oog hadden, die toen ze vervolgens er niet tussen gelaten werden het nodig vonden om op alle auto’s te spugen en brandende peuken te gooien, te schelden en middelvingers op te steken… maar ja staat wel represent voor deze maatschappij eh,.. waar begeleiders mensen zo mogen bedreigen dat mensen zich maar van kant maken….

  Reactie door Patrick — zaterdag 29 oktober 2005 @ 20.21 uur

 95. Wat De Geus op dit moment in nederland aan het doen is, kan ik vergelijken met wat Saddam Hoesein heeft gedaan met zijn volk.
  Het is gewoon een vorm van dictatuur. Mensen bang en onzeker maken is gelijk aan terrorisme. Als dit soort mensen als gevaarlijk beschouwd worden en opgesloten worden dan is het toch ook logisch dat de Geus net als Hitler, Saddam, Stalin, Napoleon hun verdiende straf moeten krijgen. Of leven we nu in een land waar je niks mer mag net zoals in afganistan vroeger.

  Reactie door Halil — dinsdag 13 december 2005 @ 9.41 uur

 96. En trouwens op deze manier kweek je mensen die het op de staat gemunt hebben.
  Als er ergens een bom door een hollander word neergegooid dan zal ik zeker niet raar opkijken,want iemand die niks meer te verliezen heeft, die blaast zichzelf en een hoop anderen makkelijk de lucht in.

  Reactie door Halil — dinsdag 13 december 2005 @ 9.45 uur