In de ban van Pakistan

De TV-actie voor Pakistan is in volle gang, met als hoogtepunt het benefietduel tussen het Nederlands hockeyelftal en een All Star-team met Pakistaanse en Indiase tophockeyers.

Pakistan

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 26 oktober 2005 :: 20.59 uur

84 Comments

84 reacties

 1. Een nobel doel, maar ik doe er niet aan mee. Geen Piek. Dit is een taak voor de overheid.

  Trouwens, tegen de tijd dat hulporganisaties voor mijn euro een tent hebben gekocht, is er met mazzel nog 10 cent van over en zijn de slachtoffers al 100 maal gereïncarneerd..

  Dan geef ik liever 1000 euro aan Hans Vermeulen, ooit ontdekker en producer van Anita Meijer.

  Hij woont in Thailand en laat van gedoneerd geld nieuwe vissersboten bouwen door en voor de locale bevolking.

  Dat is pas klasse. En hij doet het helemaal voor niks. Anders dan Beatrix groupie Maartje van Weegen. Die schrijft haar uurtjes wel. Brrrrr.

  http://www.sms4life.com/

  http://www.hansvermeulen.nl/

  Reactie door Geert Geel — woensdag 26 oktober 2005 @ 22.53 uur

 2. ik niet, als het zo doorgaat is het dadelijk redt watskeburt hee jij ook hier.
  ik ben al bijna leeg, en nog 1 jaar(met dit kabinet) dan ben ik helemaal leeg.watskeburt nederland?!

  Reactie door watskeburt hee jij ook hier — woensdag 26 oktober 2005 @ 23.14 uur

 3. Zeker is het een goed doel.
  Maar ik ben onderhand al die goede doelen zat. Klinkt mischien egoïstisch maar laten ze eerst maar eens iets doen voor de armen in ons eigen land. Voor de mensen hier die het moeilijk hebben.

  Ik heb toen twee keer tien Euro gestort na de Tsunamie die grote vloedgolf. Waar is ons geld naar toe gegaan. Niet naar de mensen die werkelijk hulp nodig hadden.
  Ik heb in ieder geval niet gehoord wat er met al die miljoenen is gedaan. En dan hebben ze daarvan ook nog eens geld gebruikt voor andere doeleinden dan de Tsunamie. Ik pas daarvoor. Als ik geld geef dan is dat alleen voor dat doel bestemd en niet voor andere doeleinden.

  Er worden zoveel beloftes gedaan met al die grote rampen maar de werkelijke hulp komt veel te traag op gang.
  Volg het journaal maar dan zie je waar nog meer ellende te zien is en waar mensen liggen weg te rotten omdat de hulp nog steeds niet goed op gang gekomen is.
  Ik vind het in en in triest hoedat er met ons gespeeld word.

  Dan wil je iets voor een goed doel geven en dan merk je dat er voor vele miljoenen van die grote aktie geld ergens anders naar toe gaat. En dat is niet de bedoeling, daarom geef ik nu niets.

  Als ik geld geef aan een goed doel dan wil ik voortaan weten ofdat het werkelijk naar dat goede doel gaat. Ik wil weten in het vervolg waar ons geld naar toe gaat, ik ben het vertrouwen in dit soort organisaties compleet kwijt.

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 26 oktober 2005 @ 23.17 uur

 4. zo maar 1 dag wassenaar 140 euro whahaha
  hoe zou dat zijn
  zo maar 1 dag schilderswijk
  rijken stinken heel erg

  Reactie door watskeburt hee jij ook hier — woensdag 26 oktober 2005 @ 23.28 uur

 5. In december gaf ik altijd iets aan een paar goede doelen nu niet meer a: er gaat teveel naar het manegement b: ze blijven zeuren met zielige brieven en zo op je geweten in spelen. Als ik nog iets doe dan liever iets rechts streeks.
  Voorbeeld in het verleden een vietnamees kind jaren op vakantie gehad uit de toenmalige enclave west-berlijn .
  Toen hij ouder was en op eigen gelegenheid kwam zij hij ik snapte niet waarom vreemde mensen dit deden maar nu wel.Het doel was dat er andere dingen in de wereld bestond zo als een gezinsleven bijvoorbeeld. Helaas hoor ik niet veel meer van hem maar heb het er regelmatig wel over met mijn vrouw je blijft toch nieuwsgierig hoe het gaat met hem.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 26 oktober 2005 @ 23.48 uur

 6. Heel erg voor die mensen die daar getroffen zijn maar óók wij doen niet meer mee aan dit soort actie’s.Voor de slachtoffers van de tsunamie hebben we € 25 van ons AOW-tje gegeven en dan hoor je steeds maar weer dat een groot gedeelte van dat geld nog ergens op de plank ligt.Ondertussen gaan er mensen dood van de honger doordat er een sprinkhanenplaag ,een aardbeving of andere ramp is geweest.Gebruik dan verdomme dat geld waar het het hardste nodig is !!!

  Reactie door Diny — woensdag 26 oktober 2005 @ 23.53 uur

 7. Ik voel eigelijk hetzelfde, als jullie schrijven en ik schaam me er toch wel voor.
  iIk doe sinds de hartstichting directeur niet meer zoveel aan goede doelen. Ik heb steeds meer het vermoeden dat deze ‘goede doelen’ meer de nadruk leggen op hun positie dan het werk waar ze hun bestaansrecht aan ontlenen.
  Het laaste collectieve goede doel dat ik gesteund heb wat mbt de tsunami slachtoffers. En ik voel me belazerd.

  Mijn buurvrouw komt uit Sri-lanka en is een deel van haar familie kwijtgeraakt.
  Zij verklaarde me dat er totaal niets terecht komt bij de gewone arme burger, wiens krotten zijn weggespoeld.
  Wel kijgen hotelhouders, en andere gegadigden die er normaal warm bijzitten ‘hulp’.
  De armen waren voor de tsunami de pineut, en dit zal, na de vloed van geld niet veranderen.

  Goede doelen die ik wel steun zijn de sponsorlopen van de locale basisschool en kinderpostzegels.

  Alexander

  Reactie door alexander — woensdag 26 oktober 2005 @ 23.53 uur

 8. Zijn we niet allemaal arm?
  In deze liberale staat worden we gezien als eenheid die geld kan opbrengen of teveel geld gebruikt. We zijn in deze maatschappij al lang geen mensen meer. Met psychologische trucjes worden we massaal geconditioneerd. Kopen kopen kopen, en anders heb je geen waarde. Waar gaan we met zijn allen naartoe?

  Reactie door Tamiem — woensdag 26 oktober 2005 @ 23.54 uur

 9. Waarom zou dit een taak van de overheid moeten zijn?

  Reactie door McCarthy — donderdag 27 oktober 2005 @ 0.30 uur

 10. Als ik de voorgaande reakties lees dan lijkt het erop dat de Pakistani’s gewoon pech hebben. Hun ramp komt op het verkeerde moment, de slachtoffers zijn niet sexy want Moslim, wij hebben het ook moeilijk, er zijn iets teveel rampen geweest op TV de laatste tijd en er waren geen emotionele video’s van westerlingen te zien. Pakistan is ook al geen vakantie bestemming. Pech pech pech.

  Shame on you, mensen!

  En kom niet aan zetten met die flauwekul van, ik wil weten wat er met mijn 2 tientjes is gebeurd. Ja hulporganisaties maken fouten ja. Er blijft soms wel eens ergens wat aan de strijkstok hangen klopt.
  Niet al het geld komt terecht waar het moet, klopt ook. En dat is dan een reden om maar niks meer te geven? Kom nou! Typisch irrationeel gedrag. Trek dat chequeboek, nu!

  Reactie door Bert — donderdag 27 oktober 2005 @ 1.06 uur

 11. Paula Buisman: er is een zeer grote kans dat het geld dat je hebt gegeven aan de tsunami op de juiste plek terecht is gekomen en nuttig is besteed hoor. Er kan altijd geld verloren gaan zoals Bert al zegt, maar bij de tsunami viel dit mee. Een en ander werd door de VN gecoordineerd. Talloze vissersboten en nieuwe behuizing is erdoor bekostigd, voor die mensen immens belangrijk. Deze ramp is minstens zo erg, en ik haat dat cynisme! Cynisme is terecht op tal van terreinen maar niet zozeer wat betreft de corruptie bij ngo’s. Dat deze ramp niet bij kerst gebeurt en dat er niet zoveel stories zijn van vakantiegaande Nederlands.. so what?! Oja, Pakistani’s kunnen er niks aan doen dat wij met een rechtse regering zitten die alleen de koopkracht van hun eigen achterban als doel ziet. Als je er zeker van wilt zijn dat al je geld goed terecht komt, gooi dan maar nooit meer je auto vol, als je dat al deed. Want grote kans dat je daarmee dictators in Turkmenistan en Uzbekistan steunt (7000 politieke gevangenen, volgens hrw martelingen, britse ambassadeur toont foto’s van levend gekookten) of terreur financiert via Saudische oliestromen, of de genocide-plegende janjaweed financiert die de darfurese bevolking uitmoord, of de corruptie van Nigeria financiert (het land krijgt jaarlijks 14 miljard aan olie-inkomsten terwijl 70% v/d nigerianen onder de armoedegrens leeft): ik kan je daar wel een hrw-rapport over leveren. Koop ook vooral geen mobiele telefoon, want de coltan die voor de chip erin is gebruikt zou uit congo kunnen komen (10% kans), waar de rebellen al jaren de bevolking uitmoorden en verkrachten (ook met pistolen en andere voorwerpen), met de natuurlijke hulpbronnen als inzet. Eet ook vooral geen chocolade, want daarmee kun je kinderslaven in West-Afrika indirect in stand houden (30-40 % kans schat ik). In dat geval houd je argument steek.

  Reactie door Joeri — donderdag 27 oktober 2005 @ 2.45 uur

 12. (9)helemaal mee eens .als de beving met kerstmis was geweest .was er massaal gestort net als bij de tsunami.het kerstgevoel ,toch .maar ja 2 dagen per jaar sollidair zijn is te weinig .dit zou europees geregeld moeten worden (zonder grondwet natuurlijk natuurlijk)we gaan volgend jaaar waarschijnlijk toch 300 euro per persoon aan brussel betalen .dus kan er een grote pot geld gemaakt worden voor dergelijke rampen.ik wil nog wel kwijt dat dergelijke grote acties veel logistieke inspanning kosten (dus geld).er zullen altijd ,parasieten,zijn die geld stelen .die in den haag laten we ook zitten tot 2007 en daar hebben we geen moeite mee. geef naar draagkracht a.u.b.

  Reactie door texas henkie — donderdag 27 oktober 2005 @ 3.53 uur

 13. Ik vindt niet dat we de bevolking in Pakistan in de steek moeten laten. Zij kunnen er niets aan doen dat ze met een corrupte achtelijke regering zitten opgescheept.

  Waarom wordt er zo weinig opgehaald?
  Ik besef dat dit wellicht het resultaat is van de steeds maar weer herhaalde terreurdreigingen die onze regering scandeert. Mensen worden bang gemaakt en trekken zich terug in hun eigen kleine leefwereld. Die is wel zo veilig.
  Liever honderden miljoenen voor bewapening (JSF en kruisraketten) dan een vreemde helpen. Tja, regering, wat je zaait zul je oogsten.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 27 oktober 2005 @ 3.57 uur

 14. een land dat geld uitgeeft aan kernwapens heeft geen hulp nodig.

  Reactie door Ronald — donderdag 27 oktober 2005 @ 6.50 uur

 15. Ik ben best bereid om wat te geven. Ik zou wél willen zeggen, haal het geld dáár waar het zit. Wat doet bijvoorbeeld een schatrijk land als Saoedi-Arabië voor hun broeders en zusters?
  Is het niet zo dat waar bij de één teveel is (geld, macht) er automatisch bij de ánder te weinig is? En voor de overheid – de Nederlandse of welk land dan ook – is het niet moeilijk om een paar miljoentjes te geven, het is feitelijk toch ons geld. En wat gebeurt er met dat geld? Worden er de noodzakelijke dingen voor gekocht om de nood te ledigen? En waar worden die gekocht en tegen welke prijs? Er zullen wellicht grote bedrijven hun voordeel mee doen.
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — donderdag 27 oktober 2005 @ 6.59 uur

 16. (11) Joeri, ik heb zelf maar een klein inkomen. Ik weet hoe dat het is om iedere cent om te moeten draaien. Ik ben helaas vanaf mijn 18e jaar afgekeurd en heb een Wajong uitkering. Ik kan en mag geen auto rijden vanwege mijn lichamelijke handicaps. Ik weet dus waar ik over praat.

  Natuurlijk is het erg wat er in Pakistan gebeurd is. Maar waar ik ook over val is dat er voor het ene goede doel wel een grote aktie op touw gezet word en het andere goede doel niet.
  Er zijn de laatste tijd zoveel rampen geweest en daar werd geen grote televisie aktie voor gedaan. Sorry, dan denk ik bij mezelf waarom daar niet voor en voor Pakistan wel. De burgers in Pakistan kunnen er uiteraard niets aan doen.

  Maar ik heb ook mijn leven en moet iedere cent omdraaien. Voor mij waren twee tientjes (Euro) al heel veel.
  En als je dan hoort dat veel van dat geld naar andere doelen is gegaan waar ik het niet voor heb gegeven dan heb ik er nu echt geen zin meer in.
  Ook word er mijn inziens veel te veel aan de deur gecollecteert. Men gaat er maar heel gemakkelijk vanuit dat wij Nederlanders stinkend rijk zijn.
  Maar dat ben ik dus niet.

  Ik kan me geen bioscoop uitje veroorloven voor mij en mijn kind. Ik kan niet naar een pretpark toe. Ik kan en mag geen auto rijden. Ik moet omdat ik weinig geld heb mijn kind helaas leuke vakantie uitjes ontzeggen omdat we dat niet kunnen betalen.
  Mijn kind moet ik vaak teleurstellen terwijl vele vriendjes zo gemakkelijk met geld omgaan alsof het niets is. En dat doet zeer als je, je kind bedroeft ziet kijken omdat je hem weer moet teleurstellen dat het toch echt niet kan. Wij lopen vaak in tweede hands kleding maar voelen ons daar niet minder om als iemand anders.
  Maar dure merkkleding kan ik simpelweg niet betalen.

  Dat de Tsunamie ramp rond de kerstmis was is niet de reden waarom ik die twee tientjes heb gegeven. Ik heb geld gegeven omdat mijn kind zei; mam kunnen we niet wat missen voor die arme mensen die het nu zo moeilijk hebben door die grote vloedgolf.
  Daarom heb ik geld gegeven omdat mijn kind zijn hart liet spreken.

  Dus beste Joeri oordeel niet te snel over iemand die je niet kent.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 27 oktober 2005 @ 9.24 uur

 17. (11) O,ja beste Joeri mag ik voor mezelf blij zijn dat ik nu nog leef zelf. Ik heb op 22 juni 2005 j.l. een zware hartoperatie ondergaan. Ik heb een aangeboren hartafwijking. Ik moet veel naar het ziekenhuis. Ik heb zoals ik dat noem verborgen handicaps. Ik ben dus nog herstellende en ben blij dat ik mijn kind kan en mag zien opgroeien. Daar heb ik veel meer voor over dan geld voor goede doelen.
  Als ze me niet hadden kunnen opereren aan mijn hart dan was ik er binnen een paar jaar niet meer geweest. Dat is de realiteit waarin we leven en niet anders.

  Reactie door Paula Buisman — donderdag 27 oktober 2005 @ 9.30 uur

 18. Verschillende instellingen in het verleden
  hebben ‘het géven’ terughoudendheid van de
  burger opgeleverd.
  Voor grote bedrijven, kan er best wat van de winst af en zijn deze bedragen ‘bedragen belastingtechnisch’ ge-
  makkelijker te verwérken, dan de partiku-
  liere portemonnee.
  Mensen die reden hebben tot grote ‘dankbaarheid’ kunnen, zich dat bewust zijnde, ook makkelijker ‘eens iets
  terug doen voor een ánder die het minder
  heeft’.
  Dat juist minder draagkrachtigen, naar ver-
  houding, méér geven, is al tientallen jaren
  bekend, waar collectebussen in arbeiders-
  wijken geteld, altijd méér opbrachten dan
  in de buurten van zeer welgestelden.

  Tegenover het publiek zou het wel zeer fat-
  soenlijk zijn een uitzending te wijden aan
  de manier van uitgeven van dit geld en op
  welke ‘rente’rekening dit bedrag voorlopig
  blijft staan. Waar blijft de bijkomende
  rente, ook ten goede aan het ‘doel’?

  Groot respect heb ik voor ‘oudjes’zonder
  riant inkomen, die aan élke collecte 2 of 3
  euro’s geven, het hele jaar door.

  Hun manier van géven zou een doorslaggévend
  voorbeeld moeten zijn voor diegenen die zich best een paar biertjes kunnen ontzeg-
  gen of een dvd-tje minder in huis halen.

  Ik heb het zien gebeuren dat de kat gevoerd
  werd met rosbeef en kabeljauw en de collec-
  tant werd afgesnauwd, mensen die klagen dat
  de kat gelukkig geen ‘belasting’ kost, want
  ‘het leven is toch al zo duur’; zo wél ja !

  Mensen die in complexe omstandigheden wonen
  en niet kunnen doneren, steken dan zelfs nog tijd in één of andere vorm van vrijwil-
  ligerswerk (dat overigens voor dezelfde
  handelingen soms wel degelijk van ‘titel’en
  inkomsten wordt voorzien) bij gebrek aan te
  bestéden geld.

  De Tzunami en Aardbevingen zijn ‘rampen’
  bij ons kan het een ramp genoemd worden,
  dat niet voorzien is in mogelijke overstro-
  mingen en fikse dijkdoorbraken, die wél
  voorzien te waren geweest.

  Geen één oorlog is het waard om er de offers voor te zien brengen zoals ons die
  getoond worden.
  Bush zal voor zijn eigen rampen dus nog wel een potje hebben voor calamiteiten, of
  is dat inmiddels door Defensie opgemaakt?

  Binnenkort is er vast de verrassing van de
  eeuw dat onze BEURS KRACHtig tegen ‘stóót-
  jes’ opgewassen zal blijken te zijn, toch?
  “De economie trekt aan”………………
  Binnen enkele weken zal mij bij mijn jaar-
  overzicht blijken, hoe zéér ik me dát moét gaan áántrekken, en beseffen dat menigeen
  met mij het doosje uittrekzalf (tégen áán-trekkende economie) van deze Overheid beter
  kan gebruiken om er de scharnieren van de
  voordeur mee te smeren !

  De patronen voor dóórberekening zullen toch
  eerst beter doordácht moeten worden, voor
  we koning kraaien over ‘meevallers’.

  Degenen die na de 2e WO II het eerste
  Zweedse wittebrood mochten proeven mét
  kersenjam, als gebakjes uit de hemel, DIE
  GEVEN in verhouding NU het méést !!
  Zeer trots ben ik op al die mensen met al
  hun kleine gaven en gróte hárt!

  te gebruiken bij verwónding

  Reactie door Madelief — donderdag 27 oktober 2005 @ 9.40 uur

 19. @9: De overheid heeft potjes genoeg, of creëert anders maar potjes om dit soort rampen in ieder geval met geld op te kunnen vangen. Om te wachten op de televisie en de warme harten van de bevolking lijkt wel ‘mooi’, maar in de prakrijk is het een gruwel.

  Of denk jij dat de mensen die nu op straat slapen nog wel even kunnen wachten tot die centen daadwerkelijk zijn opgehaald? Levens redden is vooral een kwestie van SNEL zijn. Direct hulp bieden. En dat kan alleen door de overheid worden georganiseerd.

  Reactie door Geert Geel — donderdag 27 oktober 2005 @ 9.41 uur

 20. Het is de ene rampna de andere ramp en we zijn inderdaad rampenmoe. Maar om niets te doen, nee dat kan ik niet, dus ik geef voor de zoveelste keer. Ga er maar van uit dat alle beetjes helpen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de honger in Afrika, dat gaat nog steeds door en hoor ik niets meer over, terwijl ze daar ook met bosjes tegelijk het hoekie omgaan. Hoe kan dit?

  Reactie door anja — donderdag 27 oktober 2005 @ 10.22 uur

 21. @10

  Shame on you, bert geef jij toch extra

  ik ga zo nog even huilen.
  we leven in een vrij land met vrije gedachtens
  dus geven is vrij
  en nu even niet dus!!!

  Reactie door kan je er tegen — donderdag 27 oktober 2005 @ 10.30 uur

 22. (21)van kan je er tegen,

  Als jij ooit slachtoffer wordt, zal ik mijn hand op de knip houden, alleen maar even huilen, niet van verdriet maar van opluchting.

  Reactie door anja — donderdag 27 oktober 2005 @ 10.58 uur

 23. anja is wederzijds

  Reactie door kan je er tegen — donderdag 27 oktober 2005 @ 12.27 uur

 24. Het is helaas weer wachten op de zoveelste catastrofe.

  Ik heb bepaalde opinies gelezen, waarbij men schreef, dat eigenlijk de arabische wereld nu moet laten zien, wat ze voor hun moslimbroeders over hebben.

  De saoedi,s hebben nog nooit tevoren zoveel geld verdiend aan de olie een derde meer dan gebruikelijk door de hoge prijzen en vraag. In diverse amerikaanse forums, waar ik ook eens actief in was, stelden de amerikaanse inzenders dan ook dat de V.S. in feite vaak moest bijspringen qua noodhulp in diverse landen met dergelijke moslim cultuur. Ze vonden het een schande en een veeg teken, hoe hol de zogenaamde arabische moslimbroederschap is, als het aankomt op het geven van Gulle daadwerkelijke hulp.

  En daarom geef ik wederom geen enkele peso, net als met die Tsunami.

  Reactie door ReneR — donderdag 27 oktober 2005 @ 12.29 uur

 25. #10 Bert

  Ik geloof er niks van, dat jij wat gaat geven.

  De cheques zijn al heel lang geleden immmers afgeschaft; dus….

  Ik waarschuw alvast maar dat met het flink geven aan dit soort zaken men de regering in hun denkbeeld bevestigd, dat het allemaal nog hartstikke goed gaat met de koopkracht van mensen.

  Eigenlijk zouden ze nog wel eens meer willen gaan snoeien en bezuinigen. Laat Pakistan godverdomme zelf maar eens stoppen met hun atoomtesten en hun grotestke plannetjes op dat gebied. Kost ook klauwen vol geld!!!!!

  Nogmaals, ik geef geen ene peso.

  Reactie door ReneR — donderdag 27 oktober 2005 @ 12.37 uur

 26. Ik heb het afgelopen jaar redelijk wat geld gegeven aan goede doelen en tal van inzamelingsacties, maar ik denk dat ik daarin maar wat ga matigen. Althans, ik zal het geld doelgerichter uitgeven.

  - Tsunami: Waarom geven landen als Indonesië wel miljoenen, miljarden uit aan nieuwe fregatten en andere oorlogsonzin, maar helemaal niets aan een Tsunami-waarschuwingssysteem?
  - Pakistan: Waarom geeft een land als Pakistan wel bakken met geld uit aan kernwapens en het opleiden van terroristen in Kasjmir, maar vraagt ze nu het Westen om geld omdat dat van haar op is?
  - Katrina: Waarom geven de Verenigde Staten wel vele miljarden uit aan een oorlog in Irak, maar was er in beginsel slechts een klein bedrag beschikbaar voor de getroffenen van Katrina?

  Dat soort vragen ga ik me steeds vaker afvragen. Ik geef m’n geld wel uit aan Stichting Vluchteling of zo. En met 0,8% van het BNP betalen we, en ook ik dus, sowieso al vrij veel aan ontwikkelings- en noodhulp. Ik zie liever dat andere landen het goede voorbeeld van die 0,8% eens gaan overnemen.

  Reactie door Daniël O. — donderdag 27 oktober 2005 @ 13.23 uur

 27. Ook ik geef o,o eurocent. Ik heb het ook al vaker gezegd, de schatrijke olielanden erom heen barsten van het geld. En wat Ronald onder nr. 14 al zei, het land heeft ook geld voor kernwapens. Op naar de volgende ramp en maar weer leuk doen mensen!

  Reactie door ACCEPT — donderdag 27 oktober 2005 @ 13.27 uur

 28. Bah, bah, bah….
  Allemaal zo sociaal voelend en op de bres voor de arme wao’ers en uitkeringsgerechtigden e.d. Iedereen die maar een beetje kritisch is wordt op dit forum afgebrand. Maar als er wat gedaan moet worden voor mensen die het echt slecht hebben….. Krijg je dus bovenstaande discussie.
  Bah, bah en nog eens bah.

  Reactie door Sannie — donderdag 27 oktober 2005 @ 13.39 uur

 29. Nou Sannie, ik ben het niet vaak met je eens, maar deze keer heb je gelijk.

  Reactie door anja — donderdag 27 oktober 2005 @ 14.05 uur

 30. @28

  Dus NL moet maar weer als de grote Sinterklaas voor de hele wereld spelen? Nee, je hebt helemaal ongelijk. Bah en nog eens bah.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 27 oktober 2005 @ 14.09 uur

 31. het is bijna zo dat als niet geeft.
  wordt je gelijk veroordeeld om dat je niet geeft.
  ik pak even mijn bakkie om wat maag inhoud weg te geven.

  Reactie door kan je er tegen — donderdag 27 oktober 2005 @ 14.22 uur

 32. (27)Inderdaad, de rijke olielanden, voor wie doen die eigenlijk wel wat? Ook voor de Palestijnen doen die niet veel, ja aanslagen bekostigen misschien…misschien.
  Volgens mij zitten de grootste zakkenvullers van de wereld daar…
  Laat iedereen naar vermogen en/of geweten anderen die het nodig hebben helpen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen iedereen kan helpen. Je kunt niet de last van de hele wereld op je nemen…

  Reactie door Warrior — donderdag 27 oktober 2005 @ 14.41 uur

 33. Tja Paula, excuses als ik je situatie onrecht doe, maar het was ook algemeen bedoeld natuurlijk. Er is denk ik wel 5 x minder opgehaald en dat zal toch een reden hebben. In de onderhavige individuele situatie neem ik het uiteraard niet kwalijk dat je niet geeft, maar ik ging in op je argumenten, welke me tergden. Je schreef bv. dat je het vertrouwen in de hulporganisaties volledig kwijt bent: hier werken honderden mensen die voor een relatief laag loon verschrikkelijk goed werk verrichten. Je beweerde dat het geld niet gaat waar het naar toe moet gaan, en dat het naar andere rampgebieden gaat. Dat laaste heeft men nu juist n’iet gedaan, om de geloofwaardigheid hoog te houden, terwijl het misschien best goed was geweest daar er nu direct veel hulp nodig is (tenten etc.). Als je zeker wilt zijn dat je geld goed terecht komt dan kun je het beste bij prive-acties geven, waar men direct inzamelt en erop toe ziet dat de goederen via een vliegtuig bij het rampgebied goed wordt besteed. Uiteraard zouden de oliestaten uit hun tent moeten komen en gul geven, net zoals overheden hier. Maar in een concurrerende maatschappij betekent dat verslechtering internationale concurrentiepositie etc. etc. oftewel marktfundamentalisme. Maar de kans dat het geld goed terecht komt is wel degelijk groot bij ngo’s en nogmaals in Pakistan kunnen ze er niks aan doen dat wij met een rechtse regering zitten en de kinderen aldaar dat Khan een Pakistani is. Wat betreft je punt dat de ene ramp wel en de andere niet in beeld komt met grote acties en dergelijke ben ik het volstrekt mee eens… kijk naar de stille rampen in Niger en nu in Malawi. Het is weinig sexy en het spreekt niet meer aan. Qua berichtgeving lijkt het dikwijls dat een “westerse” dode erger is dan een “Afrikaanse” dode. Ik denk trouwens dat hulporgansaties er goed aan zouden doen nog wat transparanter zouden zijn en alles openbaar zouden maken, van sommige topsalarissen van directeuren van hulporganisaties word je ook niet vrolijk. Ik kan me trouwens nog herrinneren dat bij Katrina Bush zei van iedereen hulp te accepteren, maar toen Castro 1800 artsen wilde sturen, was dit Bush’ eer te na. Voor de president v/d V.S. heb ik, zoals vele hier waarschijnlijk, geen goed woord over. Structurele hulp biedt de V.S. nauwelijks 0,15% BNP oftewel hetzelfde bedrag als 2 dagen Irak-oorlog en daarnaast wat dumping van graanoverschotten. Ik had zo gehoopt op weer rood-groen in Duitsland. Samen met zapatero en NL’s sp-gl-pvda en scandinavie had er werkelijk iets kunnen gebeuren. De geldstromen die omgaan m.b.t. wapentuig (die via via altijd weer in oorlogsgebieden terecht komen en de armoede in de wereld in stand houden) zijn tienvouden van die van ontwikkelingssamenwerking. D`at is nou om van te kotsen, hoogervorst!

  Reactie door Joeri — donderdag 27 oktober 2005 @ 14.59 uur

 34. Gandalf, zullen we mensen met een minimale uitkering voordragen in Den Haag om de inkoop te doen voor de mensen in Pakistan, Darfur, New Orleans en noem ze verder maar op. Wedden dat echte betrokkenen weinig tot geen geld aan de strijkstok laten kleven.

  Welgemeende groet,

  Reactie door Roodkapje — donderdag 27 oktober 2005 @ 15.52 uur

 35. @21, Voor mij ben je een ongekend, zelfzuchtig element. Je wilt mee kletsen, maar mee voelen is je totaal vreemd. Egoisme noemen ze het ook wel. Past niet in een sociaal plaatje.

  Reactie door anja — donderdag 27 oktober 2005 @ 16.52 uur

 36. anja

  ben ik je buurman, je kent mij zo goed.
  praat voor je zelf.

  Reactie door kan je er tegen — donderdag 27 oktober 2005 @ 17.26 uur

 37. Er zal wel ruimte zijn voor enige voedselbankjes daar!
  Exporteren we onze eigen ellende in het kader van ontwikkelingshulp.
  Je weet wel, marktwerking en globalisering enz.
  Armoede maar dan wel wereldwijd!
  Ik verbaas me niet over aan het feit dat dergelijke acties nog maar 1/5 minder geld
  opbrengen.
  Ligt echt niet aan de timing, maar aan het feit dat eigens dit land al moreel uitgehold is door de marktwerking en het binnenlands gebrek aan solidariteit.
  Tot dan help ik mijn buurvrouw van 82 wel met behangen in het kader van binnenlandse ontwikkelingshulp.
  Je weet wel. Normen en waarden en zo.
  Ik wacht eerst nog ff de eerste tv actie af voor de dak & thuislozen in NL. Voor de portiekslapers in dit land

  Reactie door Alex — donderdag 27 oktober 2005 @ 19.38 uur

 38. @36, Goddank niet, als dat zo was zou ik subiet verhuizen. Trouwens ik hoef jou niet te kennen om je door te hebben, je stukjes zeggen genoeg over je.
  Kan je er tegen????
  Ik geloof van niet. Je moet je natuurlijk wel realiseren, dat er op dit soort uitlatingen van jou ook reacties komen die jou misschien niet aanstaan, maar ja, daar moet je natuurlijk wel tegen kunnen!

  Reactie door anja — donderdag 27 oktober 2005 @ 20.03 uur

 39. Niet zo cynisch a.u.b.

  Nog even ten overvloede een reactie mijnerzijds:

  + Ik vind de zo hier en daar cynische reacties niet erg gepast.
  + Mensen kunnen zich misschien moeilijk een voorstelling maken van het gebied.

  Verder vind ik, net als – of misschien wel meer, want daar waren minder overlevenden! – bij die Tsunami van 2e kerstdag j.l., het wel degelijk zeer gepast om geld over te maken als je het kunt missen.

  Verder, zie:

  + M’n weblog, 2e oproep
  + idem, de 1e
  + Foto’s, i.h.b. de eerste 3, om je een beeld te vormen van het gebied.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — donderdag 27 oktober 2005 @ 20.06 uur

 40. In aanvulling op @37
  In aanvulling geef ik toe dat mijn reactie enigszins cru kan klinken in vergelijking tot de ellende die nu in Pakistan heerst.
  Neemt niet weg dat het hier ook aardig de spuigaten aan het uitlopen is.
  Wanneer ieder zijn naaste buur in nood zou helpen waren er al veel problemen in de wereld opgelost. (ouderwets sociologisch verschijnsel)
  Wat dat betreft is dit land warempel geen
  voorbeeld dezer dagen.

  Reactie door Alex — donderdag 27 oktober 2005 @ 20.10 uur

 41. anja

  Kan je er tegen??? waar tegen.

  jij vindt, je kent mij beter.
  ik bepaal zelf wat ik doe en aan wie ik mijn geld wil gegeven.
  en loop jij nu maar mee met die media geile *** reclame´s.
  zodat heel nederland weer lekker kan janken voor de buis.
  moesten we ook zo janken toen katrina enz.. amerika troffen.
  ik schrijf misschien niet sociaal in je plaatje maar het is wel mijn mening.
  en daar kan je het niet mee eens zijn of je kan niet tegen.
  verder punt uit.

  Reactie door anja kan je er tegen — donderdag 27 oktober 2005 @ 21.06 uur

 42. Beste kan je er tegen,
  (1) Ik kan tegen kritiek, maar dat moet dan wel gefundeerde kritiek zijn, iets wat ik bij jou mis.
  (2) Ik loop niet mee met de media en zeker niet met de geile media, ik heb namelijk een eigen mening, kan ik van jou niet zeggen, als je maar ergens tegen aan kan trappen vind je het wel prima, blijkt uit alle stukjes die van jou.
  (3) Of je sociaal bent weet ik niet, maar je schrijft ieder geval niet sociaal, of het moet een minderwaardigheidscomplex van je zijn? Misschien een klein hartje, niet toe willen geven en verschuilen achter een grote bek?
  (4) Ik zit niet te janken voor de TV bij een ramp, maar denk wel dat er iets voor die mensen moet gebeuren. Zij kunnen er niets aan doen dat ze onder een corrupte regering moeten leven. Moet je deze mensen dan ook nog laten verhongeren en dood laten gaan van de kou? Kun jij je waarschijnlijk niet voorstellen als je weer je warme bedje instapt. Droom fijn knul!

  Reactie door anja — donderdag 27 oktober 2005 @ 23.13 uur

 43. Trouwens (41) Wil jij mijn naam even weglaten bij reactie kan je er tegen. Ik wil niet met jou geasocieerd worden. Dank je vriendelijk en welterusten. Slaap zacht.

  Reactie door anja — donderdag 27 oktober 2005 @ 23.15 uur

 44. anja

  anja het toch niet de anja van het weblog want dan snap ik het.

  maar als je mij niet mag, laat je mij toch gewoon LINKS liggen.

  Reactie door kan je er tegen — vrijdag 28 oktober 2005 @ 8.09 uur

 45. Grappig!!!!
  Zal ik doen, het is toch onbegonnen werk om jou iets aan je verstand te peuteren.
  Overigens, lekker geslapen?

  Reactie door anja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 8.32 uur

 46. @24 ReneR Even wat vlekjes wegwerken:

  “De saoedi,s hebben nog nooit tevoren zoveel geld verdiend aan de olie een derde meer dan gebruikelijk door de hoge prijzen en vraag.”
  Exxon Mobil profit booms on oil prices
  Thu Oct 27, 9:08 AM ET NEW YORK (Reuters) – Exxon Mobil Corp., the world’s largest publicly traded oil company, on Thursday said quarterly profit surged 75 percent to nearly $10 billion, raking in a bonanza from record oil prices.

  Is Exxon Saoedisch bedrijf?

  In diverse amerikaanse forums, waar ik ook eens actief in was, stelden de amerikaanse inzenders dan ook dat de V.S. in feite vaak moest bijspringen qua noodhulp in diverse landen met dergelijke moslim cultuur.
  Moesten? Door wie werd Amerika gedwongen dan?

  “Saudi Arabia, meanwhile, does not receive economic or military aid but is protected from foreign attack by American troops stationed in the Gulf.”
  SA krijgt dus niks, behalve militaire bescherming van Amerikaanse belangen. Maar dat is nooit iets wat je krijgt maar wordt opgedrongen.

  hoe hol de zogenaamde arabische moslimbroederschap is, als het aankomt op het geven van Gulle daadwerkelijke hulp.
  Saoedie-Arabië is een van de grootste hulpgevers ter wereld. (bron: US Department of State)

  Reactie door Sonja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 8.48 uur

 47. Nederland geeft 0,74% BNP uit aan ontwikkelingshulp. Het rijkste en machtigste land ter wereld 0,16% BNP. (cijfers 2004)

  Israël: 200 atoombommen. De grootste ontvanger van Amerikaanse ‘ontwikkelingshulp’ ter wereld: 3 miljard dollar per jaar. En dat ook nog voornamelijk in cash dan wel aan militaire hulp.

  Reactie door Sonja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 9.14 uur

 48. Maar laten we elkaar geen mietje noemen: Pakistanen zijn grotendeels moslims, en daarom gaat de hand op de knip.

  Reactie door Sonja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 9.18 uur

 49. Ergens gelezen:

  Helaas blijven de rijke moslimlanden achter met het geven van geld. Vanuit Saoudi-Arabië, Kuwait, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein komt weinig hulp. Aan de andere kant las ik gisteren het bericht dat de gezamenlijke golfstaten dit jaar voor meer dan 300 miljard dollar aan olie-inkomsten binnenkrijgen. 1% van dit bedrag is al 3 miljard, dit moet er afkunnen voor de moslim broeders en zusters in het zwaar getroffen Pakistan? Of is de solidariteit onder de moslimstaten toch niet zo groot?

  Reactie door Gandalf — vrijdag 28 oktober 2005 @ 9.30 uur

 50. @ 49 Gandalf
  Dat heb je gelezen op een (gratis) weblog van een Friese SGP-er, dus dan weet je het wel.

  Saudi Arabia launches donations drive for Pakistan quake

  RIYADH (AFP) – Saudi Arabia launched a major drive to gather millions of dollars in donations for the victims of the massive earthquake in Pakistan, as UN officials warned more international help was urgently needed.

  Saudis were seen flocking to the Faisal bin Fahd sports stadium in the capital Riyadh to deposit money, jewelry and other valuables in large glass boxes set up on the grounds.
  State television and Dubai-based news channel Al-Arabiya, which is Saudi-owned, staged a joint telethon to gather funds for victims.

  Saudi state television announced that 30 million riyals (eight million dollars) was raised in the first hour and half of the drive.
  http://uk.news.yahoo.com/22102005/323/saudi-arabia-launches-donations-drive-pakistan-quake.html

  Laat je toch niks wijsmaken door islamofoben.

  Reactie door Sonja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 10.20 uur

 51. 10 oktober:

  Abu Dhabi rescue team heads to quake-hit Pakistan
  http://news.yahoo.com/news?tmpl=sto…id_051008204339
   
  Saudi Ambassador expresses sympathy with the earthquake victims
  http://www.app.com.pk/n11.htm
   
  Turkish Red Crescent Sends Aid To Pakistan
  http://www.turkishpress.com/news.asp?id=73985
   
  The Organisation for Islamic Counties (OIC) console Pakistan over earthquake losses
  http://pakistantimes.net/2005/10/09/top3.htm
   
  Asefi expresses sorrow over killer quake in east Asia
  http://www.irna.ir/en/news/view/lin…86160174734.htm
   
  Iran’s Red Crescent dispatches food aids to flood stricken Pakistanis
  http://www.irna.ir/en/news/view/lin…76369190949.htm
   
  Gulf states dispatch aid to quake-hit Pakistan
  http://www.khaleejtimes.com/Display…=middleeast&col=

  En Egypte
  http://dailymailnews.com/200510/09/news/dmheadlinepage09.html

  State of Kuwait donates USD 100 million in aid for quake-shaken Pakistan.
  http://www.kuna.net.kw/Home/Story.a…=en&DSNO=777931

  AZERBAIJANI PHYSICIANS TO HELP QUAKE VICTIMS IN PAKISTAN
  http://www.azertag.com/en/index.sht…meid=&news_page=

  Jordanië en Jemen:
  http://today.reuters.com/news/newsA…Number=1&summit=

  Arabische Emiraten
  http://www.khaleejtimes.com/Display…tion=theuae&col=

  Northern Cyprus Sends Search-and-rescue Team To Pakistan
  http://www.turkishpress.com/news.asp?id=74396

  IDB (Islamic Development Bank) PLEDGES US$12 MILLION TO THE VICTIMS OF THE EARTHQUAKE IN PAKISTAN AND KASHMIR
  http://www.isdb.org/english_docs/id…news_relief.htm

  Etc., etc.

  Hulp van landen dd 10 oktober:
  1. Indonesia
  2. Iran
  3. Turkey
  4. Saudi Arabia
  5. Egypt
  6. UAE
  7. Afghanistan
  8. Azerbaidjan.
  9. Qatar
  10. Bahrain
  11. Kuwait

  Laat je toch niets wijsmaken door de haatzaaiers. De een verspreidt een gerucht en vervolgens gaan de volgzame weekdieren ermee lopen stoken.

  Reactie door Sonja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 10.37 uur

 52. 45 anja

  ja ik heb heerlijk geslapen.
  ik droomde dat ik nog rekeningen moest betalen. en dat er toen heel erg weinig over bleef.

  het is toch onbegonnen werk om jou iets aan je verstand te peuteren.

  dat hoeft toch ook niet.
  ik kan nog zelf denken en een eigen mening vormen.
  het enige wat ik zeg is ik ga geen rooie cent betalen aan deze aktie, meer niet.
  een daar heb mijn reden voor maar ik hoef dan ook mijn daarin niet te verdedigen.

  herhaling
  het is bijna zo dat als niet geeft.
  wordt je gelijk veroordeeld om dat je niet geeft.

  en je hoeft mij echt geen schuldgevoel aan te praten, dat krijg ik er echt niet van.
  daar is mijn hart te klein voor

  hoe meer je er over praat hoe verder weg ik er van kom te staan
  is een beetje het zelfde als het geloof
  het opdringen van.
  dit was de laatste keer voor deze topic

  47 sonja

  ja omdat het moslims zijn :D goeie gaap

  47 sonja

  jaaaaaaaaaaaaaaaaaa die kl**e moslims o wat heb ik hekel aan de kl**e moslims allemaal terroristen bla bla bla.

  Reactie door kan je er tegen — vrijdag 28 oktober 2005 @ 10.55 uur

 53. (51)Sonja..
  Ik kan me ook nog een interview herinneren met Pakistani, die zich afvroegen waar hun moslimbroeders bleven met hun steun. Tot dan waren het juist de niet-moslimlanden die er meteen bij waren, zeiden ze. Maar goed, intussen is dat blijkbaar veranderd of hadden ze het mis. Daarom kan ik me de reactie van Gandalf wel voorstellen.

  Reactie door Warrior — vrijdag 28 oktober 2005 @ 10.58 uur

 54. Tja, jij kunt je iets herinneren en Gandalf had eens iets gelezen… Zo gaat dat dus. Beter om je bij de feiten te houden.

  Ik heb ergens gelezen dat Turkije het eerst met hulp kwam – dus ook dat moet je in het midden laten.

  Reactie door Sonja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 12.28 uur

 55. @ Sonja (#48): De slachtoffers van de Tsunami waren ook voornamelijk moslims. Indonesië, weet je wel? Dat is ook een moslimland. Serieus, geen grap. Wellicht dat er eerst weinig geld naar Pakistan ging omdat Pakistan een bondgenoot is van George W Bush, en omdat Israël en Pakistan laatst nog een paar wapendeals hebben afgesloten? En zoals we allemaal weten zijn Amerika, Israël en ook hun bondgenoten héél erg gemeen.

  Hoeveel geld heb jij eigenlijks gegeven aan de slachtoffers van natuurgeweld in Guatamala en Mexico, Sonja? Of wat dacht je van de slachtoffers in Lousiana door Katrina tijdje terug. Of de hongersnood in Malawi. Of geld voor de ontheemde Afrikanen in Soedan. Iets zegt me dat je voor die mensen veel minder vrijgevig bent geweest.

  Overigens mijn oprechte verontschuldigingen indien je wel een zak met geld die kant hebt/had opgestuurd. Maar zie, je hebt de schijn een beetje tegen.

  Reactie door Daniël O. — vrijdag 28 oktober 2005 @ 12.54 uur

 56. (52)
  Zo lang het nog een droom is en geen nachtmerrie, zal het met jou wel meevallen.

  Reactie door anja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 13.12 uur

 57. anja en Evert Wesker, hebben gelijk. Ik weet dat de overheden misbruik maken van mensen, maar ik doneer eveneens, van mijn WAO-tje, al is het maar een schijntje.
  De getroffen pakistaanse mensen hebben net als vele nederlanders moeilijk. Wij hebben in ieder geval nog voedselbanken en een dak boven ons hoofd!

  Reactie door Elsa De Leeuwin — vrijdag 28 oktober 2005 @ 13.24 uur

 58. Mensen die geld geven en daarmee te koop lopen, heb ik het niet zo op.
  Openlijk altruisme is de ergste vorm van egoisme.

  Reactie door kaatje — vrijdag 28 oktober 2005 @ 13.47 uur

 59. @51
  In jou ogen is iedereen direct een islamofoob die wat voorzichtige kritiek heeft. Als het woord islam valt sta je direct te steigeren. Maar goed. Als ik de link aanklik die je plaatste bij de zin: Saudi Ambassador expresses sympathy with the earthquake victims, dan kan ik niet uit de tekst opmaken dat die goederen daadwerkelijk uit Saudi-Arabië komen. Misschien lees ik het verkeerd. Zeg anders even waar dat staat. En Turkije wordt niet in dat rijtje genoemd. Turkije is ook niet schatrijk te noemen. Het gaat mij alleen om die gouden wc brillen landen. Die inmiddels ook half London hebben opgekocht.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 28 oktober 2005 @ 15.02 uur

 60. @54 Ho Ho wacht even Sonja, wat jij plaatst heb je toch ook gelezen. Waarom denk je dat jij het alleenrecht hebt op het kopiëren en doorlinken van de (tussenhaakjes) waarheid? Als ik iets plaats zeg ik er eerlijk bij dat ik het ergens gelezen heb. Is dat nou zo erg. Je hoeft het er niet mee eens te zijn hoor. Maar ik bepaal zelf wel of ik het hier plaats.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 28 oktober 2005 @ 15.10 uur

 61. @ 59 Gandalf: Ik zeg er ook eerlijk bij dat ik het gelezen heb Gandalf, maar voeg daar aan toe dat je dat daarom in het midden moet houden én dat het beter is om bij de feiten te blijven.

  @55 DanielO: ik kan geen geld missen dus ik doe mijn bijdrage aan de wereld in tijd en energie. Dat ‘iets jou zegt’ is geheel voor je eigen rekening. Anders kan ik jou ook wel kwalijk gaan nemen dat jij de das laat uitsterven, om maar wat te noemen.

  Thailand is een populair vakantieland, met name voor de heren. Pakistan niet, dat is een ‘eng moslimland’. Verder ben ik niet degene geweest die een vergelijking maakte met de tsunamiramp. Wat ik wel lees op internetforums is dat mensen de aardbeving prima vinden OMDAT HET MOSLIMS ZIJN. Bijv. op TweeVandaag.nl, het ergste internetforum na Stormfront.

  Reactie door Sonja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 15.32 uur

 62. (58)Kaatje
  En jij denkt dat de slachtoffers daar mee zitten? Het gaat er toch om dat ze geholpen worden? Door wie of wat…who cares.

  Reactie door Warrior — vrijdag 28 oktober 2005 @ 15.32 uur

 63. 61. Daar gaat het niet om. Het gaat me meer om mensen die graag vertellen dat ze geld geven. Tuurlijk maken de motieven voor de slachtoffers geen moer uit, maar ik kots een beetje op dat ” kijk eens hoe goed ik ben”. Dat je geeft, hoef je niet aan de grote klok te hangen.

  Reactie door kaatje — vrijdag 28 oktober 2005 @ 15.37 uur

 64. @47 was 48

  Reactie door kan je er tegen — vrijdag 28 oktober 2005 @ 18.23 uur

 65. (58) (63) Kaatje,
  Openlijk altruisme is de ergste vorm van egoisme? En je moet er ook nog van kotsen?
  Als jij er van uit gaat dat ik zo goed ben en het ook nog aan de grote klok zou hangen dan heb je het aardig mis.
  De hele discussie die er gevoerd werd ging alleen maar in de trant van ik geef niets aan moslims, die rijke oliebaronnen mogen zelf helpen etc. etc.
  WALGELIJK!
  Dan zouden wij niet mogen zeggen, het gaat hier ook om mensen die hulp nodig hebben, alleen omdat ze het moslim geloof hebben? Rot toch op! Deze mensen kunnen er toch niets aan doen dat ze onder een bepaald regiem te lijden hebben, of denk je soms dat ze hier zelf voorgekozen hebben? En ja hoor, om die natuurramp hebben ze ook gevraagd, niet te vergeten ook nog al die tienduizenden doden.
  Ik had je wat snuggerder en mens lievender ingeschat. t’Lijkt wel of je in opdracht van kan je tegen schrijft, ik hoop het niet, maar de instelling verschilt volgens mij niet zo veel.
  Ik schaam me niet om te geven en ja, het is bekend dat ik geef, dat heeft deze discussie wel uitgelokt, maar niet uit egoisme en ook niet om het aan de grote klok te hangen. Nee puur en alleen omdat het hier ook onschuldige arme mensen gaat, die het nog veel slechter hebben als menigeen van ons.

  Reactie door anja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 19.27 uur

 66. t’Lijkt wel of je in opdracht van kan je er tegen schrijft,watskeburt hee jij ook hier kan je er tegen whahahaha.

  ik geef niets aan giro 800800 of dat moslims zijn zal mij een worst zijn.
  ik geef mijn marokaanse buurvrouw wel een pan zelf gemaakte harira.
  vind ze lekker zeker tijdens de ramadan :D

  Reactie door watskeburt hee jij ook hier — vrijdag 28 oktober 2005 @ 21.27 uur

 67. Ik ben het gedeeltelijk eens met Kaatje. Je geeft in theorie alleen om je er zelf beter door te voelen. Je kunt namelijk niets aan de slachtoffers zelf geven, want die ken je niet. Je hebt ook geen idee wat er met je geld gebeurt. Je kunt er over fantaseren, meer niet. En toch voel je je goed als je iets geeft – toch?

  Reactie door Sonja — vrijdag 28 oktober 2005 @ 21.40 uur

 68. @ Sonja (#61): Dus daaruit kan ik vaststellen dat je net zo veel tijd en energie hebt gestopt in het oproepen dat mensen geld moesten storten voor Guatamala, Lousiana en Mexico, als je nu doet voor Pakistan? Nou, dat vind ik oprecht fijn om te weten.

  Reactie door Daniël O. — zaterdag 29 oktober 2005 @ 3.09 uur

 69. Hallo website,

  Mijn naam is David Vermeulen,oprichter van de stichting sms4life.com. Ik wil iedereen die ons in vertrouwen heeft genomen bedanken voor de steun die we hebben gehad voor de vissers in Thailand. Er gaat met financien een hoop fout betr. grote bedragen. De grote organisaties zijn ook zo groot en log dat er te veel georganiseerd moet worden voordat er wat gebruikt wordt. Aan een kant te begrijpen maar ik vind dat je een rampenplan zou moeten opstellen en eerlijk moet zijn naar de donateurs. Mensen begrijpen heus wel dat niet alles vlekkeloos kan verlopen maar draai er dan niet om heen. Er gebeuren nu zoveel rampen over de hele wereld dat mensen niets meer willen geven. Het wordt ‘gewoon’. Laten we niet vergeten dat de slachtoffers van welke ramp dan ook de dupe zijn van wanbeleid dus ik vraag iedereen toch ook in de toekomst bij welke ramp dan ook toch te blijven kijken naar een mogelijkheid tot hulp. Ze zijn er wel hoor. Geef ook eens aan mensen die al jaren kleinschalig bezig zijn maar zeer effectief. Geloof me er is meer dan 555. Dat heb ik zelf wel gemerkt. In Thailand bijvoorbeeld heeft niemand er ooit van gehoord. Blijf nogmaals om u heen kijken want de uitendelijke slachtoffers hiervan zijn de slachtoffers zelf.
  Nogmaals iedereen bedankt die een hart heeft voor minder bedeelden waar dan ook ter wereld en geef het aub niet op. Ga op zoek naar een alternatief. Wij hebben bijvoorbeeld boten verkocht aan mensen waar ze dan een eigen naam op mochten zetten. Het is een groot succes geweest. Ik spoor alle organisaties aan origineel te zijn en te proberen het contact met de donateurs zo persoonlijk mogelijk te houden. Dan is het voor iedereen leuk om te helpen geloof me.

  Groeten uit Kao Lak Thailand.
  David Vermeulen sms4life.com

  Reactie door sms4life.com — zaterdag 29 oktober 2005 @ 7.55 uur

 70. @ 68 Daniël O.

  nee sonja was druk bezig om koelkasten te verkopen.
  verkopers praten leuk en gekoelde inhoud.
  geen beter oordeel dan die van allah, he sonja.
  oeps zak ik nu net zo snel als de jaren voorbij gaan.
  schrijf nu eenmaal met rimpels.
  ja tochhhhh ech wel.

  Reactie door kan je er tegen — zaterdag 29 oktober 2005 @ 9.20 uur

 71. Anja, je mist het punt volledig.
  Je hele verhaal is echt voor je eigen rekening. Het gaat me er alleen maar om dat mensen die geven daar niet zo mee te koop hoeven te lopen, laat staan een ander veroordelen die dat niet doet.

  Reactie door kaatje — zaterdag 29 oktober 2005 @ 9.38 uur

 72. Psychologisch/filosofisch benaderd: Iemand die gééft krijgt daar een goed gevoel bij. Dat voelt prettig voor hem/haar zelf. Dus, geven is ook een vorm van egoïsme, vertelde mij onlangs een bokser.

  En niets doen is óók handelen.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 29 oktober 2005 @ 10.09 uur

 73. @71 Kaatje, dat ik het punt zou missen denk ik niet. De hele log staat vol met opmerkingen ik geef niks, laatze het zelf maar oplossen, ‘t zijn maar moslims.
  Dat mag wel? Geef een ander dan ook het recht te zeggen dat ze wel geven, of moeten we mee hobbelen met de meute, die voor deze mensen niets wil doen. Ik loop er niet mee te koop dat ik geef, het is alleen een reactie op de klaagverhalen van de nietgevers.

  Reactie door anja — zaterdag 29 oktober 2005 @ 10.11 uur

 74. @72 Gandalf, misschien gaat dat voor jou op als je iets geeft, maar zeker niet voor iedereen. t’is nl. het simpelste wat je kunt doen. Lekker op de bank blijven zitten, centje geven en hoppa, je geweten is weer afgekocht. Ik krijg er in ieder geval geen goed gevoel van, zou willen dat ik meer zou kunnen doen.

  Reactie door anja — zaterdag 29 oktober 2005 @ 10.14 uur

 75. @74 je zus kris tus,LEES EENS EEN KEER TUSSEN DE REGELS DOOR EN DOE NIET ALTIJD ZO BLOEDSERIEUS!!!
  En voortaan beter lezen wat er staat.
  Probeer het nog maar een keer.
  Ik ga hier niet verder op in.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 29 oktober 2005 @ 10.55 uur

 76. Niet zo bozig Anja! Wees gelukkig dat je nog wat kan geven, velen hebben geen cent meer te makken.

  Reactie door kaatje — zaterdag 29 oktober 2005 @ 12.05 uur

 77. @68 Daniel O. Ja fijn hè? Ik ben ook zo blij dat jij de das gered hebt!

  Reactie door Sonja — zaterdag 29 oktober 2005 @ 12.59 uur

 78. Stakkertjes. Ik hou het hier voor gezien.
  Zitten op een site van de SP. Ik geloof dat jullie echt niet weten wat socialisme inhoudt. Tabe, het beste ermee! Zwelg maar lekker in zelfmedelijden.

  Reactie door anja — zaterdag 29 oktober 2005 @ 13.02 uur

 79. @78 Nou nou, moet dat nu zo. Even wat tegenwind en dan maar gelijk schelden (stakkertjes)?

  O ja, nog even dit.

  JAKARTA (ANP) – Drie christelijke schoolmeisjes zijn zaterdag op het Indonesische eiland Sulawesi onthoofd. Hun dood is volgens de politie het gevolg van een uitbarsting van geweld tegen niet-moslims. De meisjes zijn vermoedelijk vermoord toen ze naar school liepen.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 29 oktober 2005 @ 13.39 uur

 80. @ 78

  njang mi m, no spang, niet oplossen, is geen oplossing.pekie

  Reactie door watskeburt hee wartaal jij ook hier — zaterdag 29 oktober 2005 @ 13.48 uur

 81. 79 rea JAKARTA

  (ik vind)is normaal toch, alles in de naam van god.

  Reactie door kan je er tegen — zaterdag 29 oktober 2005 @ 13.52 uur

 82. socialisme

  wijze van samenleving gericht op afschaffing van privékapitaalbezit, socialisatie van de productiemiddelen en gemeenschappelijke voorziening in de behoeften van haar leden

  dus als de rijken nu storten.

  Reactie door kan je er tegen — zaterdag 29 oktober 2005 @ 14.10 uur

 83. 78. Zwelg jij dan verder maar in je humorloze woede en frustratie. Socialist zijn betekent ook dat je andermans mening respecteert, helaas is daarvan bij jou geen enkele sprake. Iedereen die het ook maar even niet met jou eens is, krijgt een tirade en zinloze scheldwoorden naar het hoofd.

  Reactie door kaatje — zaterdag 29 oktober 2005 @ 17.40 uur

 84. Ik dacht echt dat ik op een kankersite zat te kijken.Hier wordt geen commentaar gegeven,hier wordt iedereen door iedereen afgezeikt.
  kunnen jullie niet een eigen site opzetten waar jullie kunnen spelen en deze site voor serieuze zaken bewaren?

  Reactie door aidan — zaterdag 29 oktober 2005 @ 23.30 uur