Vierbaansweg

De rellen tussen jongeren en de politie in de Parijse voorsteden laten zien waartoe jarenlange verwijdering leidt. Niks te verliezen hebben, zich buitengesloten voelen en gebrek aan perspectief op verbetering is de vierbaansweg waarlangs de escalatie plaats vindt. Altijd zijn er dan ook wel ministers of andere vertegenwoordigers van het establishment die olie op het vuur willen gooien door te gaan schelden of domme analyses te maken.

Laat niemand denken dat wat nu in Parijs gebeurt aan ons voorbij zal gaan als de tijd daar is. Integratie en respect voor de gelijkwaardigheid van mensen zijn geen vrijblijvende zaak. Wie brandhaarden creëert moet niet opkijken dat er puinhopen ontstaan.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 06 november 2005 :: 12.08 uur

266 Comments

266 reacties

 1. Laat Frankrijk een goed voorbeeld zijn voor Pastors’s bevolkingspolitiek in Rotterdam!
  Lees ook: http://www.planet.nl/planet/show/id=78873/contentid=652556/sc=5c5ce6

  Reactie door Sonja — zondag 6 november 2005 @ 12.26 uur

 2. Niet alleen in Parijs en Parijse voorsteden maar in heel Frankrijk breekt de pleuris uit.

  Reactie door Sonja — zondag 6 november 2005 @ 12.27 uur

 3. Tot nu toe was alleen de Al Qaïda terrorisme het probleem.

  Nu zit de vinger op de zere plek: ontbreken van acceptatie en communicatie van de kant van de autochtone bevolking. Afzondering, segregatie, werkloosheid, minder kansen.
  VERNEDERING dat men niet wil accepteren. Oh ja, hoe heet de film van Theo van Gogh?

  Tot op heden werd op die problemen steeds zand erop gestrooid. Nieuwkomers zouden zich moeten aanpassen, inclusief niet duidelijk waaraan, plus de vernederingspakket.

  Welke gek denkt dat dit eindeloos door kan gaan?

  Reactie door walking bull — zondag 6 november 2005 @ 12.28 uur

 4. ik vind het allemaal erg tegenstrijdig. aan de ene kant verwachten wij van een ander dat die zich helemaal aanpast aan ons, maar zijn er al niet veel verschillen tussen 1 bevolkingsgroep? 9 zoals bijv in vriesland dat die eeneigentaal willen hebben en de rotterdammers die hun eigen kenmerken hebben enz )hoe kan men dan van andere verwachten dat die zich maar moet aanpassen.waar en aan wie moeten ze zich dan aanpassen?

  ik ben het zeker er wel mee eens dat er geintergreed moet worden, en dat iedereen zich aan bepaalde regels houden om het leefbaar voor iedereen te maken.

  maar wat als andere niet openstaan voor intergratie zoals in parijs… waar al heel snel door andere word gezegt ik voel me gediscrimineerd zoals de jongeren in parijs.. dan zit je met een heel ander probleem dan waar er aan gewerkt word….

  maar 1 ding weet ik wel het word er allemaal niet beterder op jammer genoeg…. acceptatie onderling is zo belangrijk en dat mis ik in het leven en bij elke geloof en cultuur….

  groetjes wendy

  Reactie door wendy — zondag 6 november 2005 @ 12.50 uur

 5. @endy: Er is niks mis met het vasthouden aan je eigen cultuur. Elke week naar de moskee, kerk of de synagoge? Geen enkel probleem.

  Om echter in één land samen te kunnen leven, moeten we ons aan elkaar aanpassen. Dat betekent dat iedereen in dezelfde taal met elkaar communiceert, de Nederlandse wetgeving respecteert, et cetera.

  Reactie door Joost — zondag 6 november 2005 @ 13.05 uur

 6. Rellen zoals in `68 okee, oude politiek willen hervormen met een dwarse tegenbeweging per forse schep sambal en ludiek matten met de CRS op de Place de la Republique, maar wat er nu gebeurt in Parijs is puur nihilisme.

  Massaal doelbewust auto’s en openbaar vervoersmiddelen verwoesten, kleine ondernemingen & scholen platbranden is destructief vandalisme, daar duperen deze raddraaiers ook hun buren en familie mee, en daarmee vervreemden ze zich van iedereen die aanvankelijk met ze meevoelde.
  Of denken deze jongeren op zo’n manier arbeidsplaatsen te scheppen bij Peugeot, Renault en Citroen, en in de bouw?

  Het enige wat ze ermee bereiken is dat je straks zult zien dat bewoners, heel voorstelbaar, burgerwachten gaan vormen om lijf en goed te beschermen en dat is Gefundenes Fressen voor het fascistische Front National van Le Pen, hij en zijn 3 dochters die ook politieke posten bekleden op gemeentelijk en departementaal niveau, gnuiven nu al, deze rellen zijn een (pistool)kolfje naar hun hand.

  Reactie door C.Tilyx — zondag 6 november 2005 @ 13.13 uur

 7. De jarenlange verwijdering hebben ze zelf veroorzaakt. Ze willen en zullen niet integreren. Wij hebben Achmed uit Marokko de kans gegeven om hier wat te verdienen. Alleen zijn kinderen zijn wat ondankbaar. Het zijn jongeren die niets doen, niet kunnen maar wel alles willen. En over de getto’s, dat gaat daar net als hier; Immigranten zoeken elkaar op en de autochtonen vluchten wel voor intolantie, criminaliteit en overlast. De verpauperde wijken zijn pas verpauperd geraakt toen de paupers erin trokken.

  Mar goed het is hier waarschijnlijk aan dovemansoren gericht. Want waar de moslims zich wentelen in hun slachtofferrol, wentelt de linksche mensch zich in zijn daderrol. Tja had Frankrijk maar geen troepen naar Irak moeten sturen..

  Reactie door ted — zondag 6 november 2005 @ 13.18 uur

 8. Ja..rellen zijn te verwijten,denk je dan,maar die minister is ook niet fijntjes bezig daar,he…made in France..
  Jongens,hoe ontactisch kun je zijn..

  Reactie door eric — zondag 6 november 2005 @ 13.20 uur

 9. Wat is dus het plan van aanpak om dit te voorkomen, concreet?

  Reactie door Barend — zondag 6 november 2005 @ 13.21 uur

 10. “Laat niemand denken dat wat nu in Parijs gebeurt aan ons voorbij zal gaan als de tijd daar is. Integratie en respect voor de gelijkwaardigheid van mensen zijn geen vrijblijvende zaak. Wie brandhaarden creëert moet niet opkijken dat er puinhopen ontstaan. ”

  Ben ik het helemaal mee eens.
  Men zou zich in moeten spanning om mensen kansen te geven om integreren in de samenleving.

  Integreren wil niet zeggen dat het blijft bij de taal onder de knie krijgen en je begeven onder de bevolking.

  Het land is er ook verantwoordelijk voor dat iedereen ok gelijken kansen krijgt.

  Ik zou zeggen dat er jaren geleden al inspanning geleverd had moeten worden door de regeringen, door gelijken kansen voor iedereen te bewerkstelligen.

  Dit heeft men mooi verzuimd te doen.

  Iedereen weet dat de arbeidsmarkt liever autentieke geheel gezonde Nederlanders in dienst neemt, dat is al jaren zo.

  Wie heeft tot nu toe daadwerkelijk iets gedaan om daar iets aan te doen?

  Geef ze een woning en verander de mentaliteit in het land verder niet, dat lijdt tot mislukking.

  De wet van oorzaak en gevolg kun je niet wegpoetsen.

  Ik denk dat er met terugwerkende kracht snel iets moet gebeuren, voor dat er in heel Europa de pleuris uitbreekt.

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 13.25 uur

 11. Dit is toch waanzin, bespeur ik ook maar enig begrip voor deze rellen ? Frankrijk moet gewoon keihard het leger inzetten, nachtklok instellen en raddraaiers afvoeren naar opvoedkampen. Probleem opgelost. Of zullen we thee met ze gaan drinken. Zullen we Job Cohen vooruit sturen ?

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 13.26 uur

 12. Waardoor zal het komen dat een werkgever ze liever niet aanneemt? Die beeldvorming is tot door hun zelf gemaakt, want die zelfde werkgever neemt allerlei andere nationaliteiten wel aan. Dus ipv van het fundementalisme af te zweren, goed te taal te leren, stoppen met criminaliteit en keihard studeren om de beeldvorming te keren gaan ze keihard rellen. Wat denk je nu dat er nog 1 werkgevers is die zo iemand in dienst neemt. En vervolgens weer klangen over discriminatie..

  Reactie door ted — zondag 6 november 2005 @ 13.29 uur

 13. Geweld is nooit goed te praten, het nalaten van verstandig beleid ook niet.

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 13.37 uur

 14. Als de Fransen toegeven zijn ze mooi gek, CHANTAGE noemen ze dat.

  Reactie door Ronald — zondag 6 november 2005 @ 13.39 uur

 15. 13

  Over welke allerlei nationaliteiten heb je het?

  Niet alle moslims zijn ook fundamentalisten.

  Criminaliteit treft men niet bij uitstek bij moslims aan.

  Wat doen wij Europeanen aan de beeldvorming in ons eigen hoofd?

  Wat is Klangen?

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 13.53 uur

 16. Zeggen dat iedereen gelijk is en doorgaan met onderscheid maken is behoorlijk schizofreen.

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 13.56 uur

 17. Als alle mensen gelijkwaardig zijn, mag ik dat dan ook even in de praktijk zien!!!!

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 13.57 uur

 18. Ik schreef het al elders, wederzijds respect, zeker als het gaat om religieuze beleving. Zij die dit respect niet op kunnen/ willen brengen moeten her-opgevoed worden. Wederzijds, dus élk der betrokken partijen zal een bijdrage moeten leveren. Fanatici, extremisten zij allen beheersen de kunst van het wederzijds respecteren niet. Maar voor veel anderen is het kennelijk ook wat teveel gevraagd. Pastors, Verdonk, Hirsi Ali, Michiel Smit, Flip de Winter, Le Pen, Abu Jah Jah, rechts in het algemeen en extreem rechts in het bijzonder zij allen staan borg voor escalatie. Zij zeggen en vinden dat niet van zichzelf, maar hun “gif” dringt door tot in je binnenste. Gif dat met de injectienaald wordt ingespoten, langzaam, geniepig en woekerend. Fortuyn’s grote succes was in eerste instantie te danken aan de interpretatie die ” het volk ” gaf aan de door hem aangedragen “oplossingen” voor het vreemdelingen vraagstuk. De tegenstellingen tussen linkse en rechtse opvattingen zijn langzamerhand DODELIJK geworden. Ook moslimfanaten zijn zich kennelijk niet bewust van de goodwill schade die zij hun groep toebrengen, of het interesseert ze niet wat net zo kwalijk is. Velen van ons vergeten dat de Islam een wereld-godsdienst is, en geen obscure cult uit een donker verleden in een achterlijk land. En dat zeg ik als niet-moslim. Je neerbuigend uitlaten over een ander z’n geloofsbeleving kwetst diep. Daarom ook is het toestaan van godslastering geen bewijs van modern denken en leven maar van minachting. En de rekening voor die minachting zullen we dag na dag gepresenteerd krijgen, overal. Politici en politieke partijen die uit de problemen proberen electoraal munt te slaan kennen hun verantwoordelijkheid niet. Zij leveren in geen enkel opzicht een bijdrage aan het oplossen van de problemen. M.a.w zij brengen de oplossing niet dichterbij. Interessant is te zien dat er heel veel ( autochtone ) burgers zijn die wat tegen Verdonk’s optreden hebben. Hoe komt dat toch? En waarom zovelen die idolaat zijn en haar als minister presidente wel zien zitten. De enige vrouw “met ballen” zo heet het. Als vrouw krijg je die kennelijk alleen als je je ferm uitlaat over buitenlanders, en daarbij ook de goede gelaatsuitdrukking laat zien. Zoals gezegd de tegenstellingen worden langzamerhand dodelijk. Het is te hopen dat ze niet het einde van onze beschaving inluiden.

  Reactie door william — zondag 6 november 2005 @ 13.59 uur

 19. Ben door die achterstandswijken gereden, heb met eigen ogen gezien, hoe verpauperd dit er uit ziet, Schandelijk!

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.00 uur

 20. Inderdaad iedereen is gelijk en heeft min of meer dezelfde kansen. Deze klaplopers hebben zelf voor deze manier van leven gekozen. Nu willen ze respect en werk ? 1) Respect moet je zelf verdienen 2) Ieder weldenkend mens weet dat als je werk zoek je je zult aan moeten passen aan het milieu waar je in wilt werken, geen enkele werkgever zit te wachten op een stel wilde, streetwise (noord)afrikanen. Yo respect bro !

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 14.03 uur

 21. Ik hoop het met jou William.

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.03 uur

 22. 21

  Waar is jou respect eigenlijk gebleven, heb je je dat wel eens afgevraagd?

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.05 uur

 23. 23) E. Krul, voor dit soort lieden heb ik geen enkel respect. Zij gebruiken sociale drogargumenten als dekmantel voor hun nietsontziende reldrift. Wat heeft een gehandicapte vrouw in brand steken te maken met sociaal onrecht. Wat kan de Renault dealer er aan doen. De bezitters van de 900 auto’s die er hard voor gewerkt hebben ?

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 14.09 uur

 24. Ja overal lopen gekken rond die rellen of demonstratie aangrijpen om hun frustraties te botvieren.

  Zelfs bij voetballen gebeurd dit.

  Geweld keur ik af, maar ik heb het over de situatie voor dat de lont in het kruidvat ontstak.

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.14 uur

 25. Jarenlang gaan er hier al `s nachts auto`s in brand zomaar, zonder rellen.

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.16 uur

 26. Zelfs de Nazi’s hadden een sociale rechtvaardiging voor hun politiek. Het maakt het resultaat er niet minder op. Met begrip gaat dit echt niet opgelost worden.

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 14.17 uur

 27. http://www.planet.nl/planet/show/id=67777/contentid=651147/sc=1943a1

  ook even lezen

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.21 uur

 28. 27

  met totale onbegrip al helemaal niet!

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.21 uur

 29. Duidelijk verhaal Lijkt me zo!

  Reactie door waiter — zondag 6 november 2005 @ 14.25 uur

 30. Nazi`s en sociale rechtvaardiging…, erg verwarde uitspraak vind ik dit.

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.26 uur

 31. Wat ik bedoel te zeggen is, is dat je voor alles een sociaal excuus kunt vinden, zelfs voor de grootste wandaden. Zoals deze rellen. Deze relschoppers verdienen een pak slaag en geen begrip.

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 14.29 uur

 32. En daarna, gaat de regering dan eindelijk iets doen aan hun achterstandsbeleid?

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.32 uur

 33. of laten ze het zo?

  Reactie door e.krul — zondag 6 november 2005 @ 14.33 uur

 34. Ze kunnen er beter iets aan doen, maar veel zal ook uit moeten gaan van de jongeren zelf. Gangsta spelen of een samenleving opbouwen ?

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 14.38 uur

 35. Ach Don je moet maar denken in het ene land gaan de auto’s in de brand en in je eigen land de mensen.

  Maar het zal je auto maar zijn,he Don,verschrikkelijk en laten we welwezen,mensen zijn vervangbaar maar een auto daar moet je toch niet aandenken.

  Reactie door Beste Kerel — zondag 6 november 2005 @ 14.40 uur

 36. @ Don..tenminste een iemand met gezond verstand!Dank U wel.

  Reactie door osseworst — zondag 6 november 2005 @ 14.44 uur

 37. Ach, daar hebben we Don Dom….die volgens mij nog nooit zijn woonplaats Westkutjerwerf heeft verlaten…Je zou eens moeten weten hoe Afrikanen en Arabieren al tijden lang door het Franse volk worden behandeld. En dit terwijl de Fransen zelf (net als wij fijne Hollanders) de instroom van deze mensen alleen maar aan zichzelf te danken hebben. Waarom denk je dat half Afrika frans spreekt? Had de NTI daar overal vestigingen waar ze alleen maar een cursus Frans aanboden? Het Franse volk is nou eenmaal eenn zwaar chauvenistisch volkje, die het helaas nooit hebben kunnen verdragen dat de mensen wiens resources zij al sinds jaar en dag roofden, dan ook in het ‘moederland’ wat van de hun afgemomen welvaart komen terughalen. De Afrikaanse en Arabische bevolkingsgroepen worden al sinds tijden met de nek aangekeken, hoewel ze door de hun in hun vaderland opgedrongen Franse cultuur geen inburgeringscursus nodig hebben. En dat weet ik omdat ik hier de nodige ervaring mee heb opgedaan. Mij lieten ze altijd met rust, want ik ben een blanke met een Nederlands (tegenwoordig ook niet meer te vertrouwen) paspoort….

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 15.06 uur

 38. @6 C.Tilyx: ik heb ook gedacht aan de vergelijking met ’68 maar dat gaat inderdaad absoluut niet op. Want in ’68 had men nog iets om voor te strijden, terwijl deze jongens (als ik dat zo mag zeggen) niets meer te verliezen hebben. Geen werk, geen hoop, geen uitkijk op een betere toekomst dan zien te overleven in een getto.

  @7 ted: deze mensen zijn juist heel goed geïntegreerd. Ze hebben zich volkomen aangepast aan waar ze leven. In een getto.

  Jezus ik lijk Elvis wel.

  Reactie door Sonja — zondag 6 november 2005 @ 15.07 uur

 39. Stel je voor; Arend kruipt in een transformatorhuisje en wordt geëlectrocuteerd. Gaan we dan met z’n allen rellen?
  Alleen als crimineeltjes de Grote Idioot uithangen moeten we ineens ‘begrip’ hebben.

  Jean-Claude Irvoas(56) werd in het bijzijn van zijn vrouw en dochter doodgeranseld, maar we mogen niet over ‘geteisem’ (woorden Sarcozy) spreken.

  Het komt namelijk allemaal door de Fransen zelf; slechts 1013 miljard (ja, 1013 MILJARD!) heeft Frankrijk geïnvesteerd in de miljoenen mensen die Frankrijk in mochten.

  Een fooi dus, die 1013 miljard, en volkomen terecht dus dat die gehandicapte vrouw in brand werd gestoken.

  Mensen klagen nu dat hun wijken zijn verloederd sinds ze er zijn komen wonen, maar moeten we daarom het hele land maar in brand steken?
  Wat is er mis met het zoeken van een baan, in plaats van tasjesroven.
  Wat is er mis met het beginnen van een eigen bedrijf, in plaats van meisjes in de prostitutie te dwingen.
  Wat is er mis met een uitkering, koop dan geen plasmascherm als je daar niet voor wil werken.

  Deze jeugdbendes zijn nooit tevreden, hoe veel je ze ook geeft.

  Reactie door arend — zondag 6 november 2005 @ 15.25 uur

 40. …en daar is Arend ook weer…wel raar, eerst waren de Fransen eikels omdat ze niet naar Irak wilden (omdat ze daar uiteraard een VEELVOUD van [ik citeer]…ja, 1013 MILJARD!…al vandaan hadden gehaald, en er nog veel meer te halen valt,) en nu zijn het ineens je beste vrienden! Tijd om de stront uit je [arends]ogen te vegen!

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 15.35 uur

 41. …trouwens, is er geen transformatorhuisje bij je in de buurt? Nodig Dom en osseworst dan ook even uit…!

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 15.36 uur

 42. @Jahannes,

  Dus je vind dat mensen die wèl kunnen argumenteren in een transformatorhuisje thuishoren?

  Reactie door arend — zondag 6 november 2005 @ 15.43 uur

 43. @Jahannes…moet ik dood?Ach ja had niet anders verwacht!Zo tolerant …tegen anders denkende.

  Reactie door osseworst — zondag 6 november 2005 @ 16.01 uur

 44. ik vind het wel erg eenzijdig de schuld alleen bij de franse regering neer te leggen

  er komen steeds meer berichten naar buiten dat hier mede fundamentalisten achter zitten die een status aparte voor de moslims willen, een staat binnen een staat

  ken zelf een algarijnse vrouw die uit zo’n voorstad van parijs gevlucht is omdat ze daar haar leven niet zeker was omdat ze te westers was

  ze hebben het over racisme maar westerse cameraploegen moeten oprotten omdat het geen moslims zijn

  Reactie door Edwin — zondag 6 november 2005 @ 16.09 uur

 45. Probleem -> Reactie ->Oplossing

  Reactie door Toine — zondag 6 november 2005 @ 16.41 uur

 46. waarom wordt mijn stukje steeds niet geplaatst ????? Staat niets opruiends in!
  Email me a.u.b. ik wil graag weten wat dit te betekenen heeft!

  mvg,
  een bijna ex sp lid!

  Reactie door Pietje af — zondag 6 november 2005 @ 16.44 uur

 47. Tsja, dit krijg je er nou eenmaal van als je het laissez-faire multiculturalisme nastreeft.

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 november 2005 @ 16.47 uur

 48. De Fransen hebben al sinds de óvertocht
  van Algerijnen en Marokkanen, de taal mee
  in hun comunicatie.
  Wij hadden er ook verstandiger aan gedaan
  deze taal verplicht in het vakkenpaket te
  houden, ipv nu Spaans te gaan leren via
  het l.o.
  Het gedoogde vandalisme van de afgelopen
  jaren gaat elk Europees land maar zelf
  intern oplossen.
  Voor Nederland zullen er ook wel weer mil-
  joenen op de Begroting gezet zijn, zelfs
  rekening houdend met toekomstig vandalisme
  ipv die post te reserveren voor echte
  calamiteiten en de brandhaard stevig aan te
  pakken.
  Waar waren de koolmonoxyde melders op
  Schiphol, die met een eenvoudig waarschu-
  wingssysteem, onmiddellijk alarm had kunnen
  doen slaan, verschillende kanten uit, ge-
  koppeld aan bijv. een ‘luchtalarm’voor mijn
  part.
  Zelfs met inachtneming van ‘vluchten’,
  immers ze zijn dus nu niet behandeld als
  uitgeprocedeerde mensen maar als zware cri
  minelen. Zou er iemand wakker hebben gele-
  gen van een voortvluchtige bolletjesslikker
  - vast niet !!
  Ah-de-kwaad -ste, niét ??! Dit Kabinet !!
  Maar we oefenen ons gek elke eerste maandag
  van de maand om 12.00 uur:…..NU……….
  het béste monument elke maand opnieuw om
  dit schandaal te doen herinneren en ik zal
  er voor mij dus die nieuwe gedachte op
  blijven projecteren. Vergéten kan niet meer
  …………………………………….

  Reactie door Madelief — zondag 6 november 2005 @ 16.47 uur

 49. Gewoon het leger inzetten en schoonvegen die handel met harde hand.

  Er is gewoon geen reden voor die mensen om daar te zijn. Niemand wil ze, er is geen werk voor ze, dus gewoon oprotten naar hun eigen land. Laten ze daar maar auto’s in de fik steken, nee doe maar niet want het zou wel eens jouw gestolen auto kunnen zijn !!!!

  Tijdens een interview twee jaar terug werden jonge(5 tot 8 jaar) allochtonen gevraagd wat hun nationaliteit was.
  Hun antwoord was Marokkans !!!!
  Interview was in Antwerpen.

  Hoezo integratie ???

  Een Iraniër komt naar Nederland. Opgewonden houdt hij de eerste de beste die hij tegenkomt aan en zegt: “Goedendag meneer Nederlander, U veel bedankt mij opnemen in Uw mooi land….” De ander zegt echter: “Heej, nix nederlander, ik ben Marokkaan man!”
  De Iraniër spreekt de volgende voorbijganger aan: “Dank je meneer Nederlander dat ik met mijn familie hier mag…..” Weer wordt hij onderbroken: “Nieks Nederlander, ik ben Turk…”
  De Iraniër loopt verder en spreekt de volgende die hij tegenkomt aan: “Meneer de Nederlander, iek wil U bedanken voor de vele gastvrijheid van Uw land voor mij” Waarop de aangesprokene antwoordt: “Heej man, sie je niet dat ik swart ben, ik ben Surinamer…” Vertwijfeld vraagt de Iraniër: “maar waar zijn dan die Nederlanders?” De surinamer tikt op zijn gouden rolex, trekt zijn wenkbrauwen op en zegt: “Ooh man, die werken tot 5 uur…..”

  Reactie door hac — zondag 6 november 2005 @ 16.48 uur

 50. Beste Arend, de kern van argumenteren is juist om de besproken zaak van alle kanten te bekijken. Wat mij erg stoort is de manier waarop hele groepen mensen worden gestigmatiseerd door je opmerkingen, en dan ook juist de underdog omdat die het makkelijkst aan te vallen is. Men bijt namelijk liever niet de hand waaruit men eet, nietwaar? Uiteraard zijn er zoals al zovaak opgemerkt in elke groep mensen rotte appels, maar dat betekent niet dat de grieven van zo’n groep dan ook maar gebagatelliseerd moeten worden. Leer toch eens om meerdere kanten op te denken, en laat je niet leiden door al te gemakkelijke schuld en boete vaststellingen. En dat geldt voor nog veel meer mensen.

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 16.51 uur

 51. 47. Het overkwam mij ook de afgelopen week.
  Ook geen beledigende of opruiende
  dingen. Ik kan me moeilijk voorstellen
  dat er iemand al direct bij binnenkomst
  aan het censureren slaat en bijdragen
  verwijdert die nog amper gelezen kunnen
  zijn. Wordt men ‘gewipt’ zou er nl.
  niet één tekst van dezelfde afzender
  worden geplaatst. Vergissingen worden
  er dus mogelijk gemaakt en wie weet
  ontvangen we daar wat meer info over
  hier op dit log. Ook ik wacht het nog
  even af !
  Hier het archief induiken om één en
  ander dus in goed perspectief terug te
  lezen wordt hierdoor elke keer getorpe-
  deerd, en de AIVD heeft zeker geen re-
  den om mij te screenen. Ook corrigeren
  uit de losse pols kan zaken uit hun
  verband halen, waarvan akte.
  Fijne avond verder !.

  Reactie door Madelief — zondag 6 november 2005 @ 16.55 uur

 52. 42) Jahannas, laat ik zo dom nou net niet zijn. Leuk zo’n verkapte doodsbedreiging.
  Ik zal kijken of ik aangifte tegen je kan doen. S.Y.I.C.

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 16.56 uur

 53. @ arend (#40): waar heb je die info van die 1013 miljard vandaan?

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 november 2005 @ 16.59 uur

 54. @48
  dus omdat ik geen rascist ben mag ik van jou niet op dit weblog schrijven?

  Reactie door Pietje af — zondag 6 november 2005 @ 17.03 uur

 55. @ Pietje af: huh?

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 november 2005 @ 17.04 uur

 56. Nou, dom, eeeh don, ik wens nooit mensen dood hoor, wees maar niet bang, en ten tweede is dit in ons vrije land dan ook niet strafbaar (luister maar naar je meerdere, meneer Donner). Ik denk echter dat alle mensen die zo stellig denken te kunnen oordelen over andermans sociale situatie hun harde oordelen achterwege moeten laten, tenzij ze zelf de omstandigheden waardoor die ander tot zijn daad komt aan den lijve hebben meegemaakt.

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 17.05 uur

 57. Jongens, Ik en Kaatje kregen deze week commentaar op onze al niet te vriendelijke discussie. Don, Johannas, Arend, osseworst en de rest, kunnen jullie niet iets vriendelijker tegen elkaar zijn. Als jullie niet oppassen gaat het de franse kant nog op. Meningsverschillen, dat kan en mag, maar moet het op deze manier?

  Reactie door anja — zondag 6 november 2005 @ 17.06 uur

 58. De rellen in Frankrijk laten zien waarom de grenzen in Europa potdicht moeten!

  Reactie door BF — zondag 6 november 2005 @ 17.11 uur

 59. Beste Anja, ik ben er helemaal voor om een prettige discussie te voeren! Maar ik kan de mensen die alleen maar met dooddoeners als ‘rot maar op naar je eigen land’ en ‘het zijn allemaal leeglopers’ alleen maar van repliek dienen met hun eigen geborneerde taalgebruik, ben ik bang. Het is jammer, maar helaas…

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 17.12 uur

 60. 60) Het braafste jongetje van de klas heef gesproken.

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 17.13 uur

 61. Je kan ze toch ook gewoon negeren Jahannes,.. houdt het vanzelf een keer op ipv honderd reacties over en weer…

  Reactie door Patrick — zondag 6 november 2005 @ 17.14 uur

 62. Ben het eens met meneer Marijnissen:

  “Laat niemand denken dat wat nu in Parijs gebeurt aan ons voorbij zal gaan als de tijd daar is. Integratie en respect voor de gelijkwaardigheid van mensen zijn geen vrijblijvende zaak. Wie brandhaarden creëert moet niet opkijken dat er puinhopen ontstaan.”

  Die uitgestoten jongeren schijnen zeer geïntegreerd te zijn, ze spreken goed frans, en voelen zich ook frans! Beter geïntegreerd dus dan velen hier. Men is ook niet zo bezig met het ‘geloof’, ze willen een plek krijgen in de samenleving.
  Zie aflevering van “Buitenhof’.

  Dus al dat over één kam gescheer raakt kant nog wal, komt op mij eerder rascistisch over dan op het eerlijk zoeken naar een -vreedzame- oplossing.

  Natuurlijk moet je niet de boel in de fik gaan steken, daarmee geef je de rascisten alleen maar hun zin.

  Reactie door Pietje af — zondag 6 november 2005 @ 17.18 uur

 63. @58 BF
  Als de grenzen potdicht moeten kunnen ‘ze’ (hullie) er ook niet meer uit hihihihi.

  Reactie door Sonja — zondag 6 november 2005 @ 17.18 uur

 64. @61 …maar dat bedoel ik nou precies! Dus ik moet voor de lieve vrede mijn kop maar houden en de rest hun idioterie over het net laten schreeuwen. Zo is volgens velen toch ook het probleem in onze eigen multiculturele samenleving ontstaan? Door de dingen niet bij hun naam te noemen en te denken dat het wel overwaait…?

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 17.20 uur

 65. Don heeft duidelijk een eigen mening hoe dom die in sommige ogen ook is.
  Laat hem het hier maar spuien want bij zijn eigen partij is dat niet mogelijk.
  Ik zelf sta er versteld van dat hier 11 mensen levend verbranden en dat er mensen zijn die vinden dat je niet kritisch daar naar mag kijken.
  Stel dat eht 11 Nederlanders in een gevangenis in het buitenland was overkomen dan was de hel los gebroken.
  Ik schaam me voor mijn land waar mensen op beestachtige wijze zijn omgekomen, en hoe je het ook went of keert er heeft iets niet gedeugd in dat cellen blok.
  Als je om je heen hoort hoe mensen naar aanleiding wat daar gebeurt is ,beestachtig reageren dan voel ik me geschokt.
  Hoe kan het en waardoor dat deze natie zover gezakt is dat we het schijnbaar helemaal gewoon vinden wat daar gebeurt is.
  Het totale valen van de politiek om deze zaak keihard aan te pakken.
  Ga is naar deze pagina en loop die maar eens goed door http://concentratiekamp.startkabel.nl/.
  Ik weet het is het oude verhaal maar het denken van een hoop mensen zit hier niet zover meer vandaan.

  Reactie door Jofel — zondag 6 november 2005 @ 17.20 uur

 66. Jahannas, je hoeft niet niks terug te zeggen, maar met argumenten komen… Op et eh zelfde nivo terugschelden heeft toch geen zin…

  Reactie door Patrick — zondag 6 november 2005 @ 17.22 uur

 67. Auto’s van onschuldige burgers in brand steken, daar heb ik geen enkele respect voor. Het is tuig. Integreren? Daar hebben die gasten absoluut geen enkele belang bij. Wie dit nu nog niet door heeft slaapt. De SP brengt het weer zo, alsof die relschoppers weer het slachtoffer zijn, maar niks is minder waar! Er is maar één oplossing, het land uit met dat rotzooi. Telkens maar weer schoppen ze herrie, waar dan ook ter wereld. Het kost ons met elkaar veel geld die gasten.

  Integratie en respect? Hou toch op man. De SP heeft die gasten gewoon nodig om de partij groter te maken.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 17.28 uur

 68. Je hebt gedeeltelijk gelijk, patrick, maar op een gegeven moment is het ook voor mij afgelopen ‘de andere wang toe te keren’, en daarbij hebben de heren geen enkele reactie op mijn argumenten, de enige manier om er een reactie uit te krijgen lijkt het je op hetzelfde niveau te begeven….met alle tegenzin vandien.
  En dit is het laatste wat ik hier nu over zeg.

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 17.30 uur

 69. Lees Max…I rest my case again….

  Reactie door Jahannas — zondag 6 november 2005 @ 17.31 uur

 70. Jahannas, die heren zullen niet reageren op argumenten, maar ook niet op zandbakkenruzie’s, dus kun je na de argumenten net zo goed zwijgen, of doorpraten met mensen die wel serieus reageren toch…

  Reactie door Patrick — zondag 6 november 2005 @ 17.31 uur

 71. zo is het Patrick.

  Reactie door Pietje af — zondag 6 november 2005 @ 17.35 uur

 72. M’n Opa zei het al, hier komt in de toekomst rotzooi van en hij heeft gelijk gekregen!

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 17.39 uur

 73. 72
  M’n Opoe zei het al,er zullen in de toekomst nog veel zondagen komen,en gelijk heeft ze gekregen.

  Reactie door Beste Kerel — zondag 6 november 2005 @ 17.51 uur

 74. Jongens, nogmaals, op deze manier heeft het geen enkele zin. het is alleen maar katten over en weer. Wie is hier degene met het meeste inzicht en laat de zaak rusten, met ruzieén schieten we geen moer op.

  Reactie door anja — zondag 6 november 2005 @ 17.58 uur

 75. Vrijdag hadden onruststokers een molotovcocktail in een volle bus gegooid. Een gehandicapte vrouw zat in een bus in de noord-Parijse wijk Sevran, toen de bus werd aangevallen met een molotovcocktail. De vrouw kon de bus niet uit. Een jeugdige betoger overgoot haar met benzine en anderen gooiden een brandende lap naar haar. En ook nog eens scholen in brand steken, wat een helden zijn het toch hé.

  Maar eh, die stickers zitten niet voor niks op de transformatorhuisjes toch?

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 18.02 uur

 76. @73

  Dat er vele zondagen gekomen zijn, heeft niet geleidt toch onrusten Beste Man.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 18.04 uur

 77. @74

  Ik heb geen ruzie hoor. Ik geef m’n mening hoe ik er over denk, of mag dat niet?

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 18.06 uur

 78. Ben het ook helemaal met Jofel eens!

  Reactie door Pietje af — zondag 6 november 2005 @ 18.06 uur

 79. Evengoed toch een prachtig staaltje van vrijheid van meningsuiting en democratie, dat er op dit log toch van alles gezegd mag- en kan worden. Het CDA forum is al afgeschaft en bij LPF, VVD en andere rechtse grotemondenpartijen hebben ze meestal geen reageerdingetje op hun log ( stel je voor dat iemand anders met een andere mening komt) of wordt je met afwijkende mening meteen van het forum afgedonderd. Heb je hier niet zo gauw last van…… ;-)

  Reactie door Opa-buiswater — zondag 6 november 2005 @ 18.10 uur

 80. Ik vraag me af of dat zo is inmiddels, @79

  want ik probeer al een aantal malen een paar een stukje te versturen en het lukt maar niet, als ik 3 woorden verstuur, wel….
  wat is er aan de hand , webmaster?

  Reactie door Pietje af — zondag 6 november 2005 @ 18.13 uur

 81. Opstandige jongeren in Parijs hebben een gehandicapte vrouw met benzine overgoten en in brand gestoken en is met zeer ernstige brandwonden opgenomen.

  Zulks beestachtig gedrag valt bij mij op geen enkele manier goed te praten. Deze vrouw had op geen enkele manier iets te maken met de problemen of ontevredenheid van deze jongeren. Wat voor problemen dat je ook hebt, zoiets doe je niet met je medemens en dan ook nog bij een weerloze gehandicapte vrouw. Dat ze acties willen ondernemen om hun onvrede te uiten best, maar dit is ver ver over de limiet van wat nog menselijk is. Zoiets valt niet goed te praten.

  Reactie door The Mystery Guest. — zondag 6 november 2005 @ 18.26 uur

 82. @ Max, natuurlijk mag je je mening geven. Ben ik ook een grote voorstander van, maar vind dat de discussie soms nogal wat grof wordt.(en dit is niet alleen aan jouw adres) Dit is nu precies hetzelfde als wat mij en Kaatje gisteren werd verweten. En ja, je hebt gelijk dat er niet voor niets stickers op transformatorhuisjes zitten, Een invalide vrouw in de fik steken is ronduit onbeschoft en onmenselijk, maar zou ook bij een valide persoon zo zijn en je opa heeft ook gelijk gehad, maar probeer sommigen gewoon te negeren, want ze rusten niet voordat jij over de rooie bent. Kijk de rellen zullen voorlopig wel doorgaan daar in frankrijk, auto’s zijn niet meer genoeg, buurthuizen, scholen en alles moet eraan geloven en het blijft niet bij de voorsteden van Parijs, het verspreidt zich al naar andere steden. Je mag en graag zelfs je mening geven, maar laat je niet opnaaien. Wat wel een gevolg is van dit hele gebeuren, na WOII hebben we deze mensen zelf binnen gehaald om onze rotzooi op te ruimen, niet alleen in Nederland, ook in omringende landen. Dat de nakomelingen van deze immigranten zich niet aan kunnen of willen passen is ook een gevolg van regeringsbeid. De rotzooi is herbouwd en nu zitten ze met een generatie jongeren, waarvan ze niet weten wat ze er mee aan moeten en er ook niet in investeren.

  Reactie door anja — zondag 6 november 2005 @ 18.28 uur

 83. @80 Volkomen met je eens. Een onacceptabel gedrag waar wat mij betret een flinke straf op mag staan. Als ze die hufters tenminste te pakken krijgen.

  Reactie door anja — zondag 6 november 2005 @ 18.30 uur

 84. Ja, en ook nog eens willekeurige auto’s van mensen die er niks mee nodig hebben in brand steken! Het zijn gewoonweg de reinste criminelen. Als ze er niet mee eens zijn met het beleid moeten ze naar de rechter stappen. Dat is de enigste geoorloofde mannier.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 18.31 uur

 85. De veranderingen van onderaf doorgevoerd zijn dus net zo destructief als die van bovenaf.
  Alleen openlijker en (schijnbaar) destructiever.

  Reactie door Alex — zondag 6 november 2005 @ 18.56 uur

 86. @ MAX (#83): Klopt, dit is tuig dat totaal anders denkt dan normale goedwillende mensen. Als een normaal mens van opvatting is dat hij/zij te weinig kansen heeft, dan zal deze proberen die kansen te vergroten door naar school te gaan of door een opleiding te volgen. Deze lieden niet, die zetten nota bene scholen in de brand! Dat doe je toch niet?! En nu zelfs synagoges, waar maar weer eens uit blijkt dat het ook een stel racisten zijn. Het laissez-faire multiculturele experiment is gewoon mislukt. Hoe eerder ‘links’ én ‘rechts’ dit beseft, hoe eerder we kunnen werken aan een oplossing.

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 november 2005 @ 19.06 uur

 87. Meer links over de rellen in Frankrijk zijn hier te vinden:

  http://darealjohnito.web-log.nl/log/4014949

  Inclusief een ooggetuigenverslag van een leraar van een school ter plekke.

  Reactie door Johnito — zondag 6 november 2005 @ 19.10 uur

 88. Daniel O. Als dat soort tuig normaal en goedwillend volk wil zijn moesten ze maar eens beginnen om in een andere wijk gaan wonen! En gaan werken, want het zijn allemaal handophouders!

  Reactie door Sonja — zondag 6 november 2005 @ 19.30 uur

 89. @ Johnito: die lijst met oplossingen zijn goedbedoeld, maar ik vrees dat het voor Frankrijk al te laat is. Wellicht dat als we die oplossingen nu meteen uit gaan voeren in Nederland, dat we kunnen voorkomen dat de boel hier ook gaan ploffen.

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 november 2005 @ 19.32 uur

 90. @ Sonja: Nee joh, segregatie en multiculturalisme is de oplossing. We moeten ze vooral hun gang laten gaan en ze geld geven als ze gaan rellen, dan worden ze vanzelf goedwillende burgers.

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 november 2005 @ 19.34 uur

 91. @Daniël O.: die punten die ik noem zijn in eerste instantie voor NL bedoeld, min of meer gebaseerd op ervaringen zoals ik die heb gehad in de wijk waar ik werk.

  Het is te laat om de rellen in Frankrijk te stoppen, maar vroeg of laat zal men toch met elkaar verder moeten leven…(shit, is dat niet een zin uit “De Laatste Oorlog?” Hopelijk is dat geen voorteken)

  Reactie door Johnito — zondag 6 november 2005 @ 19.41 uur

 92. Volgens ooggetuigen stonden de daders er bij te lachen toen die gehandicapte vrouw in brand stond!

  Van mij mogen die criminelen keihard hardhandig aangepakt worden en in werkkampen gestopt worden om te proberen om ze nog een beetje opvoeding te geven. Daar ben ik een groot voorstander van en leverd ten minste nog iets op voor het land.

  Dus hard aanpakken die zooi en niet vertroetelen zo van, ach die jongetjes hebben het zo moeilijk en komt door de regeing.

  Kijk, deze regering in NL mag van mij ook liever vandaag dan morgen oprotten, maar dan ga ik geen scholen en auto’s of nog erger mensen in brand steken.

  Dus niet vertroetelen SP en aanhang, maar de knuppel erop die gasten.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 19.47 uur

 93. Bruno Beschizza, secretaris-generaal van de Franse politievakbond: “Islamisten zitten er achter.”

  http://up.www.lci.fr/news/france/0,,3260257-VU5WX0lEIDUy,00.html (Frans artikel)

  Reactie door Daniël O. — zondag 6 november 2005 @ 19.50 uur

 94. @92

  Goh, hoe kan het dat mij dat niks verwonderd!

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 19.52 uur

 95. @MAX: Je verstand blijven gebruiken als bestuurder is niet hetzelfde als vertroetelen. Wat wil je dat ze daar doen: het leger met scherp laten schieten? Ik denk niet dat het geweld daarmee zal stopppen…integendeel.

  Reactie door Johnito — zondag 6 november 2005 @ 19.55 uur

 96. Wie wij in Europa als onze ‘slaven’ mis-
  bruikten, drijven ons nu in een knelpositie
  en hun teleurstelling is na pak weg 40 jaar
  in de Europese woestijn enorm groot en mach
  teloos zien zij toe op het resultaat van
  hoogst dubieuze regelgeving. Ze hebben er
  geen woorden voor en vechten nu terug met
  hun vuisten. Dáár kijk ik niet gek van op !
  Hoewel dat zeker niet de beste manier is,
  gaat het alleszins alle perken te buiten
  iemand in brand te steken en daarvoor geldt
  geen enkel excuus en dient dus te worden
  gestraft na een beréchting.
  Echter als het rellentuig is dat ook zich
  doet gelden bij voetbalmanifestaties en
  ontruimingen hebben we het vermoedelijk wel
  over een ander ‘soort’ mensen…. en dan
  zullen er afdoende maatregelen niet kunnen
  uitblijven, lijkt mij.

  Reactie door Madelief — zondag 6 november 2005 @ 19.58 uur

 97. De Russen hebben problemen met dat volk, Thailand heeft er problemen mee(denk maar aan het Zuiden van Thailand), Frankrijk, Denemarken waar weer een paar opgepakt zijn. Natuurlijk Nederland.

  Maar wat wil je ook, mensen die denken dat ze nog in de middeleeuwen leven, dat gaat niet samen met de beschaving van hedendaags. Dus hup, wegwezen hier zou ik zeggen. Komt er weer een beetje rust overal.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 20.01 uur

 98. @94

  Ik heb het absoluut niet over met scherp schieten. Maar het leger kan wel massaal de knuppel ter hand nemen. Moet zelfs, anders gaat het helemaal fout daar. Met zulks soort tuig kun je niet normaal met in gesprek komen. Ze maken er een ware feest van daar in Frankrijk, want nu zijn ze eventjes in de belangstelling.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 20.08 uur

 99. Intergratie is een droombeeld.Hun cultuur is te verschillend met onze cultuur.Wij moeten hun cultuur accepteren,maar andersom homaar.

  Reactie door Peet — zondag 6 november 2005 @ 20.10 uur

 100. @98

  Da’s de waarheid Peet!

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 20.13 uur

 101. Dat zeggen mijn Molukse vrienden net zo.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 20.14 uur

 102. Elke misdadigheid moet je aan pakken elk moorden moet je uit bannen.
  Maar als we op de TV zien hoe rechtstreeks uit gezonden wordt hoe we bommen gooien op Bagdad wat is dat dan.
  Hoe de politiek toe keek hoe in Joegoslavië mensen uit gemoord zijn,hoe in Afrika miljoenen zijn afgeslacht.
  We zien het elke avond in kleur,hoe de VVD en CDA roepen dat we maar in oorlogje moeten gaan met Iran en ga zo maar door.
  Wel eens nagedacht als de landen in het Oosten zo in Europa tekeer waren gegaan hoe wij waren geworden.
  Wat is terreur en wie is daar mee bezig.
  De jongens uit Bosnië als helden binnen gehaald en zitten ze met een Trauma omdat schijters die zelf achter het bureau zitten andere belangen hebben.
  Het probleem is dat de blanke zich nog steeds het Super ras vinden en overal iedereen wil sturen zoals zei het willen.
  Wie flikkeren er een bom op een bruiloft waardoor honderden om het leven komen,maar dat is een ongelukje niet waar.
  Blijf met je poten van andere landen af .
  Dan komen we een heel eind verder.
  Het is maar wat je tuig vindt alles wat moord en plunderd en onderdrukt is tuig.
  Maar vertel me niet dat het ene tuig beter of slechter is dan het andere tuig wat moord en plunderd.

  Reactie door Jofel — zondag 6 november 2005 @ 20.22 uur

 103. Inmiddels verdiept de Franse crisis zich en branden er in het hele land voertuigen.
  Zouden er misschien betaalde provocateurs van x-treemrechts tussenzitten om een Vanderlubbe-effect te creëren?

  Wat er nu gebeurt in la France is éng! Als er binnenkort onvermijdelijk doden vallen is het burgeroorlog, Bosnisch-Kosovaarse toestanden in dit prachtige land. De schuldvraag is actuellement niet meer van belang, wat nodig is zijn wijze woordvoerders die het vijanddenken beperken
  en optreden als bemiddelaars.

  Reactie door C.Tilyx — zondag 6 november 2005 @ 20.39 uur

 104. Frankrijk zal om nu de rellen te laten stoppen denkelijk eerst leger de ME te laten versteken, anders krijgen ze dit niet onder controle.
  Het domme van de vandalen is dat ze de scholen en auto’s van hun eigen buurtgenoten in de brand steken, waardoor ze de mensen die het al niet te breed hebben en ook in deze achterstands wijken wonen pakken en niet de mensen waar hun woede tegen gericht is.

  De Franse overheid heeft hier veel grote fouten gemaakt, vooals Sarkozy en de Villepin had hem ook harder moeten aanpakken ipv met z’n alle te gaan bespreken in crisisberaad hoe en wat dit nu te stoppen.

  Kom zelf regelmatig in Frankrijk, en ben door foutrijden ook in diversen van dit soort buitenwijken geweest, en dat wens je niemand toe zo te moeten wonen.
  De armoede druipt van de wijken af je weet direct in wat voor voorstad je terecht bent gekomen, en je voelt de sfeer die er is.

  Nu gaat men er van uit “O dat gebeurd hier niet, wij kennen dat niet” Nee misschien niet qua uiterlijk, maar ga eens mee naar Amsterdam en daar naar de oude arbeiderswijken wat nu tot getto is veranderd.
  En er hoeft maar iets te gebeuren en ook wij hebben deze rellen in Nederland.
  Ben ook bang gezien de media aandacht voor Frankrijk wel een de groep relschoppers voor de rel (de mensen die vanuit verveling, aandacht, en ongein denken en kijken) het gaan overnemen.

  Is het verleden jaar na de moord op van Gogh nog relatief kalm gebleven. Nu is de gevoelens van achterstelling, niet serieus genomen worden, alleen verder gegroeid.
  Door de angst van terreur wordt er door een grote groep mensen niet meer gekeken naar mede-landers maar enkel nog islamieten en de rest.
  En dat is een begin van het einde, kijk eens naar de ophef bij een trein afgelopen week, en daardoor kan wat nu in Frankrijk gebeurd zo ook starten in elke grotere stad in Nederland

  En laten we dat AUB proberen tegen te gaan, opdat punt was pechthold niet zo gek dat in dit land vaak onnodig veel vanuit haantjes gedrag over terreur dreiging gesproken word terwijl er geen bewijzen zijn wel al de regering elkaar verdringen voor hun mening te geven.
  Dit werkt niet in het belang van de samen leving, maar werkt de tweedeling verder in de hand.

  Laten we eens leren leven met elkaar!!!!!!

  Reactie door monique — zondag 6 november 2005 @ 20.43 uur

 105. @102: Provocateurs zoals die enkele jaren geleden ook naar de Molukken werdeb gestuurd? Het zou me niets verbazen…

  Reactie door Johnito — zondag 6 november 2005 @ 20.46 uur

 106. werden moet dat zijn natuurlijk

  Reactie door Johnito — zondag 6 november 2005 @ 20.46 uur

 107. Keihard afstraffen die zooi daar! Niks wijze woordvoerders. Nooit toegeven aan criminelen, iedereen dient zich aan de wet te houden! Niet mee eens, dan zoek je je heil maar in een ander land.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 20.47 uur

 108. @Monique: dat is het verstandigste commentaar dat ik hier tot nu toe ben tegengekomen.

  Reactie door Johnito — zondag 6 november 2005 @ 20.48 uur

 109. Geldt voor iedereen trouwens, voordat ik voor rascist uitgemaakt wordt, wat al gauw gedaan wordt hier.

  Reactie door MAX — zondag 6 november 2005 @ 20.48 uur

 110. Photo Opportunity heeft het er druk mee

  Photo Opprotunity legt uit waarom het aantal posts opeens stil viel…

  Trackback door Photo Opportunity — zondag 6 november 2005 @ 21.01 uur

 111. @Webmaster,

  Waar is mijn eerste reactie op Jahannes gebleven? Ik heb er niet in gescholden of iets dergelijks.

  @Daniël O.(53),

  http://ayaanhirsiali.web-log.nl/log/4019365
  Volgens Ephimenco zijn die cijfers van de Franse rekenkamer.

  @Jahannes(50),

  Ik stigmatiseer niemand, ik bagatelliseer niks, ik kijk en constateer.
  Welk stukje uit mijn berichtje (39) ga je inhoudelijk weerleggen?

  Niet elke lonsdaler steekt moskeeën in de fik, maar we mogen wel vrijelijk over racistische lonsdalers praten.
  waarom zouden we niet vrijelijk over allochtone jeugdbendes mogen praten?

  Wat is er mis met mijn niveau(68)?

  @Anja(57),

  Ik geloof niet dat ik erg gescholden heb; lees mijn berichtjes er maar op na (39 en 42, een eerder berichtje 41 is verdwenen).

  @Sjofel(65),

  De vergelijking met schiphol gaat een beetje mank.
  Ieder jaar komen er zat mensen om in brandende huizen, auto’s en cafe’s.
  Dat heeft niks met racisme te maken, net zo min als de brand op schiphol.
  Een Libiër heeft de brand aangestoken, maar dat zegt niks over Libiërs in het algemeen.
  De gevangenen bekogelden de bewakers met biljartballen, maar zonder dat had de brand ook slachtoffers kunnen eisen.

  Deze mevrouw in Parijs werd voor de grap aangestoken, en dat is een heel ander verhaal.

  @Madelief(95),

  Volgens mij hebben allochtonen (van welke afkomst dan ook) het in Europa 100 x beter dan in hun land van herkomst.
  Deze jeugdbendes verdienen bovendien genoeg in de criminaliteit, bovenop de uitkering (als je een baan hebt kun je geen 9 dagen lang rellen).

  Dat men toch relschopt is uit verveling, net als bij krakers en hooligans.
  Groepsgevoel en de ‘kick’ van geweld horen bij de mens als sex en muziek.

  Als het om ‘uitsluiting’ zou gaan, waarom rellen immigranten in Saudie-Arabië, Maleisië of Syrië nooit?

  Reactie door arend — zondag 6 november 2005 @ 21.03 uur

 112. Wat hebben we ons met die buitenlanders toch een ellende op de hals gehaald zeg.

  Van mijn part mag de politie/leger met scherp schieten. Escalatie? No problem, zullen we eens laten zien wie hier de sterkste is.

  Raddraaiertjes in werkkampen.

  Reactie door McCarthy — zondag 6 november 2005 @ 21.20 uur

 113. http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=514&u=/ap/20051106/ap_on_re_eu/france_rioting_84

  Voor iedereen die nog dacht dat het geen georganiseerde jihad is

  Reactie door MIKE — zondag 6 november 2005 @ 21.26 uur

 114. @ 101

  De suggestie alleen al is onbegrijpelijk. Wat moet je dan een bord voor je kop hebben zeg.

  Reactie door MIKE — zondag 6 november 2005 @ 21.29 uur

 115. Ja, het viel te verwachten met dit topic:
  trolfiguren als max & macarthy die uit hun holen verschijnen om hun neurotische Angsten voor het Vreemde primair en pathologisch uit te leven op de SP met om de 5 minuten geposte klodders SPuug. En jongens wat schuift het?

  Reactie door C.Tilyx — zondag 6 november 2005 @ 21.40 uur

 116. @McCarthy,

  Maak nou niet dezelfde fout als die mensen die overal de autochtonen de schuld van geven.
  Niet elke immigrant is crimineel, en er zijn ook gewoon auto’s van werkende Algerijnen in brand gestoken.

  Werkkampen lijkt me wel een goed idee, met scherp schieten niet, tenzij uit uiterste zelfverdediging.

  Reactie door arend — zondag 6 november 2005 @ 21.43 uur

 117. jouw mening is de enige ware he C.Tilyx ?

  Reactie door McCarthy — zondag 6 november 2005 @ 21.48 uur

 118. ik snap ook wel dat NIET alle immigranten probemen geven. Alleen ga ik niet bij elke post over dat soort onderwerpen een disclaimer plaatsen dat ik snap dat er uitzonderngen zijn blablabla.

  Maar het zou toch zo duidelijk moeten zijn dat ik het zo wel bedoel.

  Reactie door McCarthy — zondag 6 november 2005 @ 21.50 uur

 119. @C.Tilyx(115),

  Je hoeft het niet met iedereen eens te zijn, maar vind je de reacties van Max en McCarthy echt vreemder dan die van Jofel en Madelief?

  En jouw eigen suggestie(103) dat hier misschien provocateurs achter zitten, is dat ook niet een beetje voorbarig?
  Waarom zouden jeugdbendes en jihadisten zelf niet op slechte ideeën kunnen komen?

  Reactie door arend — zondag 6 november 2005 @ 21.52 uur

 120. 111 @Reactie van arend — zondag 6
  november 2005 @ 21.03

  Maak je druk in Frankrijk is het gewoon een beetje uit de hand gelopen baldadig heden van een klein groepje kwajongens Niks aan de hand.

  Reactie door Jofel — zondag 6 november 2005 @ 21.59 uur

 121. Aanvulling 120

  Gebeurt elke week wel een keer.

  Reactie door Jofel — zondag 6 november 2005 @ 22.05 uur

 122. 120) Zo is het, gewoon de boel een beetje bij elkaar houden, kopje thee met elkaar drinken. Komt het wel weer goed.

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 22.12 uur

 123. Nou, wat een ‘geweldige’ reacties zitten er hier weer tussen! Er zijn lieden die weer keihard schreeuwen dat die relschoppers allemaal het land uitmoeten of in werkkampen moeten worden gestopt. Tjongejonge, gebruik nu eens het verstand of brul je liever zoals de meeste lieden van de rechtse kerk dat doen…

  Die mensen in die verpauperde steden worden al jarenlang achtergesteld. Ze hebben helemaal niks. Geen werk, geen school, niks. Maar je moet niet gaan vergelijken met hier. Die gasten daar spreken namelijk wel de taal en zijn veel verder met die integratie dan de allochtonen hier.

  Alleen zien ze dat ze niks hebben aan het spreken van de taal, net zoals hier veel mensen dat hebben. Werkgevers nemen ze niet aan omdat ze een Arabische naam hebben of denken dat ze allemaal tuig zijn.

  Die Sarkozy is gewoon dom geweest met zijn uitspraken. Door die mensen te vergelijken met vuil is alles nog erger geworden. Ik ben zelf weleens in Saint Denis geweest en dat is echt dramatisch.

  Men heeft alles laten verpauperen, het interesseerde de beleidsbepalers geen reet al die jaren en nu moeten ze op de blaren gaan zitten. Die jeugd ziet namelijk geen uitweg meer, niemand heeft ooit naar die mensen geluisterd. Behalve als er verkiezingen zijn natuurlijk.

  Vandaar die rellen. De manier waarop die mensen hun frustratie uiten is totaal verkeerd vind ik. Een gehandicapte vrouw in brand steken kan echt niet, net als al die auto’s en bussen. Dat neemt echter niet weg dat het eigenlijk een signaal is wat men afgeeft, ook al is de manier waarop verkeerd.

  Reactie door DJ Digital — zondag 6 november 2005 @ 22.18 uur

 124. Stemmingmakerij en angst zaaien; het lijkt het kabinet wel. Natuurlijk grote reden tot zorg, zorgvuldigheid, zorgzaamheid (dat is en blijft de essentie -waar dit kabinet helaas geen oog voor heeft) en alertheid, maar de (ook vrij recente) geschiedenis van Frankrijk verschilt hemelsbreed van de onze, evenals de erbarmelijke omstandigheden van de “autochtone buitenlanders”, en de gevolgen van de onoverbrugbare scheiding/kloof tussen kerk en staat.

  Reactie door Sjoerd Hogebrink — zondag 6 november 2005 @ 22.20 uur

 125. @124

  juist ja. Er zijn echter mensen die gaan vergelijken zodat hun denkbeelden gerechtvaardigd kunnen worden. Ik vind dat dom. Maar ja, in een land waar de regering eerst beweert dat er is geschoten op de werkkamer van een minister en dat hele verhaal vervolgens lariekoek blijkt te zijn moet je nergens meer van opkijken.

  Reactie door DJ Digital — zondag 6 november 2005 @ 22.30 uur

 126. Het spijt me dat ik niet kan meegaan met je, Jan. Dit zijn nauwelijks nog “slachtoffers”" van de maatschappij te noemen als ze onschuldige mensen aanvallen en in brand steken, zoals bij die invalide mevrouw en vandaag bij buspassagiers. Dit zijn kindsoldaten. Dat zijn de allerergsten, omdat ze nog niet geleerd hebben om wreedheid weg te laten. Deze jongens zijn het spoor bijster en zijn uiterst gewelddadig geworden, ook jegens onschuldige mensen. Daarom denk ik dat ze inderdaad hard aangepakt moeten worden en daarna met hun ouders geconfonteerd, zodat ze die kunnen en moeten vertellen, hoe leuk het is om mensen aan te vallen. Ik heb echt geen goed woord over voor ze.
  De Banlieu’s zijn verschrikkelijk, ja. Maar dat is geen reden voor dit exessieve geweld. Geen begrip dus.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 6 november 2005 @ 22.35 uur

 127. 125) Het had beter echt waar kunnen zijn toch ? Humbug !

  Reactie door Don — zondag 6 november 2005 @ 22.36 uur

 128. Arend, je berichtje @41 staat keurig in het rijtje genoteerd, dus ik snap niet wat het probleem is. Maakt niet uit, maar ik vind het niet door de beugel kunnen, dat je je medemensen de dood toewenst door die ook in een transformatorhuisje uit te nodigen. Arend voor de duidelijkheid, dis is niet alleen aan jou gericht, maar ook aan de anderen die ik hiervoor al heb genoemd. Ik vind dit geen gezonde discussie.

  Reactie door anja — zondag 6 november 2005 @ 22.37 uur

 129. Natuurlijk is geweld afkeurenswaardig, maar deze geweldsexplosie komt niet zomaar, uit het niets, opdoemen. Deze uiting heeft meerdere oorzaken. Één daarvan is kansloosheid, nog een andere is een vorm van absolute uitsluiting. Er zijn er vast en zeker nog meer.

  Duidelijk is echter dat dit een gevolg is van een situatie waarin mensen niets te verliezen hebben. Noem het uitzichtloosheid op de ’4 baansweg’. Uit een dergelijke situatie vloeit, vroeg of laat, een reactie voort. Wanhopend gevangen in een totaal kansloze en uitzichtloze banlieu.

  Gevangen, kansloos, uitzichtloos? Wie zei ooit:

  “Ze hebben daarbij niets te verliezen dan hun ketenen. Zij hebben een wereld te winnen.”

  Repressie zal deze brand in elk geval niet structureel kunnen blussen.

  Reactie door RM — zondag 6 november 2005 @ 23.06 uur

 130. @Anja(128),

  Even lezen svp; berichtje 41 is van Jahannes en aan mij gericht, ik heb nergens iemand dood gewenst.

  Mijn berichtje 41 is weggehaald, en toen stond Jahannes ineens op 41.

  Reactie door arend — zondag 6 november 2005 @ 23.12 uur

 131. Multicultureel samenleven valt niet mee. In 1999 hebben we een klein relletje in Amsterdam gehad en toen zei burgemeester Patijn: “Dit mag nooit meer gebeuren.” In Belgie had je rellen en toen is die tvopname van Aboe Jah Jah van de AEL gemaakt, die iets zei van: “En dan komen er wel 10.000 en dan zal je wat meemaken.” In Bradford, Oldham en Blackburn had je 2 of 3 jaar geleden stevige rellen. Ook zijn in Noord-Frankrijk in Lille en Roubaix rellen geweest. In 1981 hadden we in Brixton in London rellen. In 1984 in Los Angeles. Koreaanse immigranten stonden bij hun eigen zaak in Los Angeles met geweer in de aanslag om zwarte plunderaars neer te schieten als ze hun zaak wilden plunderen. Heel kort geleden waren er in Birmingham de eerste inter-immigranten rellen tussen Hindoes en zwarte immigranten, omdat een minderjarig meisje van de ene etnische groep was verkracht door iemand van de andere etnische groep. Mensen blijven kuddedieren, alleen zijn de cultuurverschillen tussen de kuddes zo groot en soms blijven die ook groot, zelfs na ‘geslaagde’ integratie.

  Reactie door Sjaak — zondag 6 november 2005 @ 23.21 uur

 132. @RM(129),

  Waarom komen gastarbeiders in Saudie-Arabië niet in opstand? Die worden vaak bijna als slaven behandeld, óók als het moslims zijn.

  Enig idee hoe de gigantische sloppenwijken in Caïro en Jakarta eruitzien? Waarom steekt men daar geen gehandicapten in brand?

  Immigranten hebben het hier 100 x beter dan in hun land van herkomst, laten we nou eindelijk eens trots worden op de mogelijkheden die mensen hier hebben.
  Immigranten en hun kinderen krijgen onderdak, banen of uitkeringen, onderwijs, eigen scholen en moskeeën, vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting, eigen gezelligheidsverenigingen en clubhuizen, taallessen, allerlei subsidies…

  Wat moeten we nog meer doen om het iedereen naar de zin te maken?

  Ieder mens is een individu, verantwoordelijk voor zijn eigen daden.
  En verantwoordelijk voor zijn eigen toekomst; als je graag spijbelt OK, maar hou rekening met een slechtbetaalde baan of een uitkering.
  Zelfbeklag lost niks op, ga dan op latere leeftijd alsnog naar school.

  Jeugdbendes zijn geen liefdadigheidsinstellingen, en buurten verpauperen door jeugdbendes, niet door Sarkozy of de politie.

  Reactie door arend — zondag 6 november 2005 @ 23.25 uur

 133. Dus als ik het goed begrijp is de uitzichtlozigheid de oorzaak van dit gehele gebeuren.

  Maar ja laten we wel wezen, als er geen werk is dan houdt het op of moet de franse regering met europese steun (lees, geld) ‘melkert’ baantjes gaan creéren om die figuren bezig te houden ??
  En zouden ze daar tevreden mee zijn ??
  Het komt er gewoon op neer dat er teveel mensen zijn en te weinig banen.
  Dat zal hier ook nog wel gaan gebeuren.
  En dan zal het ook wel zo zijn dat de allochtonen er het niet goed vanaf brengen, dus masaal werkeloos zijn/worden.
  Gaan we dan ook hier relletjes krijgen.

  En als je een paar dagen geleden de belgische rapportage hebt gezien dan kon je toch duidelijk een islamitische fundamentalitische achtergrond horen.
  Misschien toch Jihad ??

  Reactie door hac — zondag 6 november 2005 @ 23.30 uur

 134. Hoe jaag je er “rechtse” wetgeving erdoor in een land waar de “linkse” politiek regeerde.

  Door eerst de boel te laten escaleren.
  Angst werkt, let maar eens op.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 6 november 2005 @ 23.38 uur

 135. Het wordt langzaam aan allemaal zo voorspelbaar.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 6 november 2005 @ 23.42 uur

 136. Zij hebben geen Troelstra nodig geen FNV, geen gratis treinkaartje naar de Dam, zij “nemen hun verantwoordelijkheid”, weliswaar niet op sympathie kunnen rekenend, maar wel een volksoproer op eigen gezag.

  Zij hoeven niet de straat op voor de versobering, c.q. afbraak van “verworven rechten” nu zij die nog niet eens hebben.

  HIer wordt ook vergeten dat integratie een 2-zijdig proces is, waarbij ook wij ons open voor hen dienen te stellen. En niet met mooie leuzes maar in de dagelijkse omgang.

  Reactie door verkouteren — zondag 6 november 2005 @ 23.44 uur

 137. @130 Mijn excuses voor het foute lezen. SORRY!

  Reactie door anja — maandag 7 november 2005 @ 0.07 uur

 138. Arend, nogmaals excuus, heb er te vlug over heen gekeken. Moet ook toegeven dat je bijdrage’s zinvol zijn, ik ging teveel op in de verhitte discussie, volgens mij ben je een redelijk humaan mens.

  Reactie door anja — maandag 7 november 2005 @ 0.13 uur

 139. @ RM (129): Welke kansloosheid? Die lui hebben (bijna) net zo veel kansen als iedereen, maar die grijpen ze gewoon niet. Waarom gaan ze niet gewoon naar school? Waarom volgens ze niet braaf een opleiding? Als ze echt willen, dan kan dit gewoon (inmiddels niet meer, want ze steken nu ook scholen in de fik). En als er al dan niet sprake is van kansloosheid, dan hebben ze dit louter aan zichzelf te danken. Frankrijk heeft nu al een biljoen euro (!) uitgegeven aan die gasten, en het enige wat de Fransman er voor terugkrijgt zijn rellen en misdaad.

  Wat die gasten doen is niet goed te praten, en dat moeten zogenaamde ‘socialisten’ ook maar eens beseffen. De klassenstrijd telt niet voor die gasten, zij zijn een voortbrengsel van een verderfelijke cultuur van misdaad, islamisme en onverdraagzaamheid zoals die zich heeft ontwikkelt in die achterstandwijken. Zij geven niet om ‘kansen’ en ze kiezen zelf voor ‘uitsluiting’ door niet te verhuizen uit die banlieus. Die lui hebben het verpest, voor zichzelf en voor de rest. Het wordt tijd dat we wakker worden.

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 0.37 uur

 140. Die biljoen is overigens aldus Sylvian Ephimenco.

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 0.39 uur

 141. @134 Rob

  Heh heh eindelijk een reactie van iemand die het principe Problem-reaction-solution doorziet.

  Ik begon de moed al op te geven na het lezen van al die berichten die niet verder kijken dan wat zich in voor de gordijnen van het theaterstuk genaamd “rellen parijs” afspeeld!

  Reactie door Toine — maandag 7 november 2005 @ 0.54 uur

 142. @Anja(137/138),

  Excuses uiteraard aanvaard.
  En och, op een planeet met meer dan 6,5 miljoen mensen moet je wel een beetje humaan zijn om het leefbaar te houden.
  En men moet een beetje streng zijn naar de mensen die wat minder tolerant zijn.

  @Rob de kuster(134/135),

  Laat me raden;
  Deze rellen worden veroorzaakt door als bendelid vermomde Mossad-agenten?
  De CIA heeft zojuist 10 agenten neergeschoten?
  Door miljarden schade aan te richten hoopt de regering extra EU-subsidies te vangen?
  De reeds gekozen rechtse regering wil rechtse wetgeving, maar dat lukt alleen als gehandicapten in brand staan?

  Jouw reacties worden ook wat voorspelbaar.

  Waarom geloof je niet dat crimineeltjes óók tot vervelend gedrag in staat kunnen zijn?

  @Toine(141),

  Leg jij anders eens even uit hoe dit toneelstuk is geregisseerd, door wie en waarom.
  Loze beschuldigingen kan ik ook bedenken.

  Reactie door arend — maandag 7 november 2005 @ 1.10 uur

 143. @142 arend
  “Leg jij anders eens even uit hoe dit toneelstuk is geregisseerd, door wie en waarom. Loze beschuldigingen kan ik ook bedenken. ”

  HOE: Simpel. Men werpe de eerste steen.

  gaap…

  Wie en waarom, dat weet jij het beste, kijk gewoon in de spiegel.

  Reactie door Toine — maandag 7 november 2005 @ 2.29 uur

 144. Het is bepaald dramatisch om te moeten aanschouwen wat zich hier afspeelt. Een heus gevecht over het onrecht dat de leeuw het lam aan doet en een flakkerende verontwaardiging over het feit dat de zwaartekracht naar de aarde toe gericht is.
  Een overheid (inclusief de oppositie) die het verdomd om rekening te houden met datgene wat mensen in de werkelijkheid bezielen kan, maakt zich bijzonder schuldig.
  Schuldig aan wanbestuur, schuldig aan verlakkerij, schuldig aan het onbenut laten liggen van wetenschap die conflicten zoals in Frankrijk gaande zijn kan voorkomen. Temidden van de bestuurlijke puinhopen getuigt het van een ongelofelijke hypocrisie om nu met een priemende vinger een schuldige te willen (of denken te kunnen) aanwijzen.
  Als er ook maar iets fout moest zitten, dan is dat de centraal Europese uitleg van het woord democratie.

  Reactie door Anton — maandag 7 november 2005 @ 2.41 uur

 145. @141. Toine

  Ja, maar het geeft echter wel “food for thought” dat slechts zo weinig mensen beseffen wat er speelt. Vraag me af of de oppositie wel berekend is op haar taak.

  @142. arend

  Wel, terwijl jij nog loopt te raden weet ik inmiddels wel beter. Je researche laat nog te wensen over. Ik betwijfel trouwens dat je je vooroordelen zou laten varen wanneer je de feiten onder ogen zou zien. Wie wil er nou eigenlijk zijn comfort-zone verlaten?
  De stelling die jij hier naar voren brengt is voor jou rekening.
  Wist je trouwens dat de Valerie Plame Wilson zaak en die van dr David Kelly aan elkaar gerelateerd zijn?

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 november 2005 @ 3.03 uur

 146. @142. arend

  Let maar eens op met wat voor een wetsvoorstellen de Franse regering binnenkort komt om dit geweld aan te pakken.

  Schrap voor de aardigheid eens de JSF order in de EU en laat de defensiebudgetten eens drastisch korten in de EU. Moet jij eens opletten hoe die Amerikanen reageren. Terror alarm “RED.”
  Bush wil oorlog voor profit.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 november 2005 @ 3.27 uur

 147. Voor en tegenstanders van de SP die hier over dit onderwerp hun mening geven mogen Jan M. wel bedanken. Bijna 150 reacties! Het is goed dat er voor en tegenstanders zijn, dat houdt de boel hier aardig levendig. Is er ook een web-log van een andere politieke partij waar dat kan zonder ge banned te worden?

  Goedemorgen overigens.

  P.s. ik meng mij niet in deze discussie. Ik ben bevooroordeeld. Ik heb het niet zo op moslims die meer en meer europa gaan bevolken. Dus hou ik mij stil.

  Reactie door Gandalf — maandag 7 november 2005 @ 6.36 uur

 148. Frau Burda is onlangs overleden. Die van dat tijdschrift Burda, met breipatronen.
  Volgende maand staat in de Burda een breipatroon voor een burka.
  Mijn vrouw wacht in spanning op het decembernummer.

  Reactie door Gandalf — maandag 7 november 2005 @ 6.42 uur

 149. Op ontbijt-tv riep Femke Halsema op tot een dialoog tussen de Franse politiek en
  de gefrustreerde kanslozen in de eindeloze
  banlieues van de Franse steden, en ik denk
  eveneens dat dit de enige oplossing is.

  Indertijd in `76 wist ir. Manusama de
  kloof tussen Molukkers en Nederlanders te verkleinen door kabinet en de extreme RSM met elkaar te laten communiceren waardoor na de treinkapingen erger is voorkomen.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 7 november 2005 @ 7.50 uur

 150. @ Gandalf (#148): Je hebt een vrouw? En ik dacht dat Gandalf viel op kleine, harige ventjes. ;)

  (ja, ik weet het, flauw grapje :P )

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 8.28 uur

 151. Trouwens, zo’n burqa-breipatroon lijkt in beginsel ‘grappig’, maar het wordt echt van kwaad tot erger. De dhimmitude in het Westen slaat gewoon door; de diaalog zoeken met moslims en zo vind ik best, maar het lijkt wel alsof we ons aan het onderwerpen zijn. Let maar op: je zult straks zien dat die rellende ‘moslimjongeren’ pas zullen stoppen als Frankrijk een soort van jizya* gaat betalen. Wederom zal blijken bij die gasten dat zelfs een wannabe-jihad/intifada al voldoende is om een heel Westers land verder onder de duim te krijgen.

  * Feitelijk roept men daar nu al om in zowel ‘linkse’ als ‘rechtse’ kringen. Ons onvermogen om ons ‘in te leven’ in die gasten en in te zien dat ze anders denken dan wij, zal ons verder parten gaan spelen in de (nabije) toekomst.

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 8.36 uur

 152. Diaalog = dialoog.

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 8.38 uur

 153. @149
  Je hebt een vrouw? En ik dacht dat Gandalf viel op kleine, harige ventjes. ”

  Daar val ik ook op maar dat mag van vrouwtje Gandalf!

  Reactie door Gandalf — maandag 7 november 2005 @ 8.38 uur

 154. Ik hoop dat de toon in 147 & 148 een beetje overkomt. Was bedoelt met enige ironie.
  Nee hoor, ik ben héél ruimdenkend. Behalve als het gaat om geweld. Ik verafschuw geweld. De eerste de beste die het lef heeft om geweld te gebruiken krijgt van mij een pak slaag!!!

  Reactie door Gandalf — maandag 7 november 2005 @ 8.46 uur

 155. Graag hoop ik met meerdere inzenders hier
  dat er, als er ‘verwijderd’ moet worden, of
  ‘terugtrekking van een bijdrage’ wordt ver-
  zocht, er rekening meegehouden gaat worden,
  dat dit zijn doorwerking heeft op berichten
  nadien van inzenders.
  Zo zag ik mijzelf beantwoord door iemand
  die het per se voor een ander bedoelde!
  De verwarring ontstaat ook, doordat men zich goed moet realiseren dat, vaak , de
  berichten met vertraging binnenkomen en men
  dus niet van een ‘chat’-constructie hiér
  moet uitgaan.
  De verschuivingen zorgen dus voor verwar-
  ring en ontregeling van nummers waaraan men
  refereert. Hierdoor lijkt het nodig niet
  alleen @! te benoemen, maar ook de naam !

  Voorbeeld: 111 Arend schrijft aan mij,
  Madelief(95), kijkend bij 95, is dat een
  inzending van Johnito aan Max. Fout dus,
  hetzij van Arend, hetzij door het al eerder
  schuiven met inzendingen en nummers.

  Daar waar het wérkelijk belangrijk kan zijn
  is het nodig goed op te letten dat ‘commen-
  taren’ niet verdwálen en “daar buitenstaan-
  den” een verkeerd etiket opgeplakt krijgen.
  Nadere verklaring is m.i. best welkom.

  Overigens, het woordje TSJA, dat ik hier
  introduceerde tijden terug, blijkt volgens
  het woordenboek met Tsaad te maken te heb-
  ben, moet dus gewoon ‘tja’ zijn.

  Sterkte iedereen vandaag met wat hij moet
  gaan doen en anderen mogelijk nog meer
  sterkte met wat er nu eens geláten moet
  worden. Fijne week gewenst, uiteraard!

  Reactie door Madelief — maandag 7 november 2005 @ 8.49 uur

 156. Op de wet van oorzaak en gevolg, kun je de relativiteitstheorie van Einstein nooit los loslaten.

  Reactie door e.krul — maandag 7 november 2005 @ 9.02 uur

 157. Einstein moest je dus ook niet op je los
  laten. Zijn eerste vrouw suggereren dat ze
  zou gaan participeren in zijn ‘denkwerk’ en
  relativeren dat ambitie en kinderen verwek-
  ken relatief gezien soms heel moeilijk met
  elkaar te combineren kunnen zijn, kon hij
  niet. Voor zijn privéleven het zich zo com-
  fortabel mogelijk te maken en dan nog ver-
  wijten aan zijn eerste verstoten vrouw bo-
  vendien heeft hem bij mij niet in achting
  doen stijgen, relatief gezien, integendeel!

  Reactie door Madelief — maandag 7 november 2005 @ 10.56 uur

 158. Hehe, prachtig, komen we uit bij Einstein. :D

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 11.18 uur

 159. Nog eentje dan, zullen we bij 160 stoppen.

  Reactie door anja — maandag 7 november 2005 @ 11.22 uur

 160. Toch een beetje triest die migranten uit AFrika. Eerst over een hek klimmen bij de Spaanse (nog niet gedekoloniseerd!)enclaves Ceuta en Melilla in Marokko of verzuipen in een bootje richting Lampedusa, eilandje bij Zuid-Italie, of Spanje (eens zag ik een foto van 2 doodleuk zonnenbadende badgasten en even verderop op het strand het lijk van een Afrikaan na een mislukte immigratiepoging) of verbranden in een asielzoekerscentrum. Kom je daarna in een kansloze achterbuurt in Parijs terecht, als je al een paspoort krijgt, hoewel het daar beter toeven is dan in het gedekoloniseerde land van herkomst. Maar de witte Europeanen trekken een witte muur op en denken: hebben we dat black trash gedekoloniseerd, komen ze hier in de weg lopen met hun achterlijke cultuur, terwijl ze onze meisjes en banen inpikken of voor verdringing van onze traditionale witte cultuur zorgen.
  De economie van Japan en China gaat veel beter dan bij AFrikaanse of Arabische landen, dus Europa krijgt hier nog vaak mee te maken.

  Reactie door monkey — maandag 7 november 2005 @ 11.25 uur

 161. @ monkey: Was het maar zo dat ze ‘banen inpikten’, want dat zou duiden dat men aan het integreren is. Maar het enige wat bijvoorbeeld die groep hangjongeren doet, is niksen, rellen, misdaden plegen en weigeren om ook maar een schoolboek open te slaan. Als die lui de afgelopen twee weken in plaats van 24 uur rellen gewoon 24 uur bezig waren geweest met de vakken Economie en Natuurkunde, hadden ze een veel beter uitgangspunt voor later. En al helemaal als ze de afgelopen tien jaar gewoon dagelijks zes uur aan hun huiswerk hadden besteedt i.p.v. zes uur rond te hangen op straat.

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 12.13 uur

 162. @161 Daniel,
  Ga jj maar ‘s voor de grap in fabrieken kijken en de donkere en witte kopjes tellen. Er zijn er veel die wel werken, ook vaak in ploegendienst dus die liggen overdag te slapen. Ik wil daarmee niet zeggen dat er geen vervelende hangjongeren zijn, maar dat is een relatief kleine groep.

  @145, Rob, wat hebben Kelly en Plame met elkaar te maken dan?

  Reactie door Ben vd Spank — maandag 7 november 2005 @ 12.31 uur

 163. De lieden in die fabrieken zijn doorgaans ander volk dan je nu ziet rellen op die straten, Ben. Je kan een hardwerkende arbeider niet vergelijken met die duizenden banlieus-jongeren die nu aan het rellen zijn. Het is een mentaliteitsprobleem. Je kan honderden miljarden uitgeven aan die hangjongeren, maar zolang ze zelf niet willen leren, studeren en werken, is het alleen maar weggegooid geld.

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 12.44 uur

 164. ‘Je’ is overigens in algemene zin bedoeld. ;)

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 12.46 uur

 165. Het mentaliteitsprobleem zit ‘m ook bij de manager ‘lekkere geuren’ van Appie Heijn die z’n salaris te laag vindt. En wat het mentaliteitsprobleem bij deze hangjongeren betreft denk ik dat dat niet alleen hun eigen schuld is. Integendeel…

  Reactie door Ben vd Spank — maandag 7 november 2005 @ 13.03 uur

 166. @ Ben: Dus iemand anders is de schuldige dat zij niet leren? In het geval van de ouders kan ik nog begrijpen, maar wie verder? De leraren? George Bush?

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 13.39 uur

 167. Mijn idee: oppakken en wasknijpers laten maken in een oude loods in noord-oost groningen (of equivalent). Ondertussen kunnen ze leren schrijven en de taal leren spreken. En een vak leren.

  Beseffen ze wel dat ze de auto’s van de mede-proleten in de brand steken? En de scholen die bedoeld zijn voor hun kinderen? Garnalen-hersens!

  Reactie door Hans — maandag 7 november 2005 @ 13.56 uur

 168. Volgens mij probeer je de boel te simpel voor te stellen. Het gaat juist niet om alleen de ouders of Bush of wie dan ook. Het is een maatschappelijk probleem. En om op een positieve manier in die maatschappij mee te draaien moet je je daar ook onderdeel van voelen. Deze achterstandswijken stimuleren niet echt. De omgeving waarin je opgroeit, het zgn. milieu, is van grote invloed op je houding in en kijk op de maatschappij. Bovendien, moeten zij dan gaan leren voor al die banen die, als ze er al zijn, toch niet aan hen worden gegeven?

  Reactie door Ben vd Spank — maandag 7 november 2005 @ 13.56 uur

 169. Met dank aan de heren en dames van de pers en de uitgebreide berichtgeving over de aantallen in de fik gestoken auto’s. Ik durf Euro 100 erop te verwedden dat nu ook in Nederland vòòr het einde van de week er autos in vlammen opgaan.

  Aan de Ben van Spanks onder ons heb ik de vraag: zullen we een goed gesprek aangaan met deze criminelen over hun maatschappelijke betrokkenheid of zullen we ze maar gewoon heel snel achter slot en grendel zetten? (denk bij je antwoord ook even of je dit geantwoord zou hebben als je eigen autotje uitgeblust is).

  Reactie door Hans — maandag 7 november 2005 @ 14.10 uur

 170. @ Ben: Als je gewoon keurig je school hebt afgemaakt, de taal netjes beheerst, een goede vervolgopleiding bent gaan doen, kom je doorgaans echt wel aan de bak. Die relschoppers zijn echt geen universitair geslaagden of zo. De enige keer dat die gasten met school in aanraking komen, is om de school in de fik te steken.

  En ja, ik ben het helemaal met je eens dat het een maatschappelijk probleem. Maar willen we die oplossen, dan zullen we af moeten stappen van het multiculturele droombeeld. Als we namelijk betreffende leefmilieu willen aanpakken, zullen we deze lieden onze westerse denkwijze moeten doen overnemen. In het geval van Frankrijk zullen ze ook nog eens de sharia-enclaves moeten oprollen.

  Reactie door Daniël O. — maandag 7 november 2005 @ 14.19 uur

 171. @Hans, nog in Iraq geweest de laatste tijd? De harde aanpak werkt alleen aveRECHTS. Je sluit die lui op en dan worden het weer brave burgertjes? Doe toch niet zo naief…

  Reactie door Ben vd Spank — maandag 7 november 2005 @ 14.21 uur

 172. @169 Dus de boodschapper wordt de nek omgedraaid? Zonder de pers had je nu ook niets te melden, Hans.
  Dus als de pers zwijgt, lost het vanzelf op?

  Reactie door Gandalf — maandag 7 november 2005 @ 14.21 uur

 173. Beste Ben

  nog wel eens op de Wereld geweest de laatste tijd? Gooi die socio-boeken maar in de openhaard, want het wordt weer tijd voor orde en regelmaat, net zoals je kinderen opvoed. Gewoon zich te leren gedragen, we zijn de geitenwollensokken-era voorbij.

  Reactie door Hans — maandag 7 november 2005 @ 14.26 uur

 174. Ik wilde dat mensen eens ophielden met het gekwaak over DE MOSLIMS. Ik woon in Parijs, ken de voorsteden, of “cités” een beetje en ben niet echt verbaasd dat dit is gebeurd. (De omvang verbaast me overigens wel.)

  De onlusten in Frankrijk zijn geen religieus probleem, maar een verhaal van uitsluiting, racisme, armoede en bewuste gettovorming. Het is de desinteresse van de overheid voor het welzijn van de bewoners die hiertoe heeft geleid

  Minister Sarkozy rolde direct de spierballen en maakte de bewoners van die wijken collectief voor tuig uit. Ja, natuurlijk moet er opgetreden worden, maar hij vergeet voor het gemak dat HIJ het sociaal werk in die wijken heeft wegbezuinigd, dat HIJ zodoende de werkgelegenheidsprojecten onderuit heeft geschopt en dat HIJ het niet nodig vond dat de wijkagent aanbleef in die buurten.

  Verder pakt de Franse overheid racisme op de arbeidsmarkt nauwelijks aan. Jongeren uit de ‘moeilijke wijken’met diploma’s die gelijk staan aan MBO of HBO komen ontzettend moeilijk aan het werk. Een postcode die begint met 93 is al genoeg voor een afwijzing.

  De politie heeft doorgaans niet zo gek veel te zoeken in de cité’s. Bij inbraak, huiselijk geweld en zaken waarbij de politie een bemiddelende rol zou kunen spelen, geeft de politie vaak niet thuis of het blijft bij een oppervlakkige actie. De politie is er niet in positieve zin voor de bewoners van de achterstandswijken.

  Gisteren was er een programma op tv met de verborgen camera in een cité in Lyon. Jongeren bij een snackbar werden geïntimideerd en toen zij tamelijk beleefd te kennen gaven dat de toon van de agent hen niet aanstond was de reactie: “wil jij soms ook een transformatorhuisje in?”

  Frankrijk gaat er prat op het land te zijn waar iedereen gelijke kansen heeft, maar weigert in te zien dat het met de “égalité” beroerd gesteld is. Dus wanneer je zonder werk min of meer opgesloten zit in de “cité”, gaat de maatschappij ervan uit dat dat je eigen schuld is, en dat je niet voldoende je best doet.

  Minister Sarkozy heeft geen ander antwoord op de rellen dan repressie. En als straks het vuur gedoofd is, vergeet men de cité’s zoals voorheen.

  Reactie door Christine de Vos — maandag 7 november 2005 @ 14.59 uur

 175. Een mooi stuk tekst over wat ons nog te wachten staat. Lees en aanshouw de harde werkelijkheid.

  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=314

  Hoe wonderlijk is, ook over dit onderwerp, de woordkeus weer: “Het beschieten met vuurwapens, het belagen met molotovcocktails en het in brand steken van auto’s, gebouwen en mensen wordt eufemistisch door “relschoppers” bedreven.” Het land uitzetten van illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers wordt “deportatie” en “onmenselijk”genoemd.
  Met terugwerkende kracht zou je de SA ook relschoppers kunnen noemen als je van eenzelfde definiëring uitgaat als de media nu doen met de Franse “moslimjugend.” Maar natuurlijk is het niets anders dan de bekende linkse passie voor het meten met twee maten.
  Kort na de moord op Theo van Gogh had links het over een “kristalnacht” die zou plaatsvinden, maar die op een paar incidentele brandstichtingen na uitbleef. Maar ondertussen woedt in Frankrijk een langdurige kristalnacht, en laten ze nu net dat woord even kwijt zijn.

  Reactie door Jeffrey — maandag 7 november 2005 @ 15.17 uur

 176. Er is een dode gevallen en wel een 60 jarige man. Hij wilde een containerbrandje blussen en werd daarbij aangevallen door dat tuig met fatale afloop.

  Wat een helden zijn het toch!

  Reactie door MAX — maandag 7 november 2005 @ 15.22 uur

 177. Veel van dat soort (mensen) hebben totaal geen enkele respect voor de westerse cultuur.

  Als de westerse leefgewoonten dat soort mensen niet bevalt, dan blijft er maar 1 ding over en dat is OPZOUTEN, want wat wil je anders in een westers land doen?

  Dus ga naar school, ga leren en zoek werk, maar helaas hebben de meeste daar niet veel trek in en gaan liever een beetje mensen provoceren.

  Reactie door MAX — maandag 7 november 2005 @ 15.29 uur

 178. @174 Christine de Vos
  Nou hè hè, tenminste wáre taal. En je laatste alinea:

  “Minister Sarkozy heeft geen ander antwoord op de rellen dan repressie. En als straks het vuur gedoofd is, vergeet men de cité’s zoals voorheen.”

  en…zou ik eraan toe willen voegen…zal helaas de verrechtsing, rascisme, onrecht, zondebokdenken en allerhande repressie alleen maar toenemen.

  Ra ra wie er uiteindelijk het meeste baat hebben van al deze ellende ???
  Juist … neo-cons en andere nazi’s.

  Reactie door Pietje af — maandag 7 november 2005 @ 15.38 uur

 179. @174: Uw verhaal is een verademing tussen al het “verbale” geweld van radicale lieden met hun simpele oplossingen voor grote problemen. Als rust en orde zijn hersteld, en dat moet écht gebeuren, moet er METEEN een begin gemaakt worden met warme aandacht voor de OORZAAK nadat het gevolg met geweld is bedwongen. Ik leg de nadruk op warme aandacht, dat is aandacht vanuit het hart! Dat laat onverlet dat de individuen die opzettelijk en welbewust alles verpesten, waaronder ook of juist de welwillenden moeten lijden, spijkerhard moet worden aangepakt.

  Reactie door william — maandag 7 november 2005 @ 15.43 uur

 180. M’n geitenwollensokken zitten net in de was maar met de energierekeningen van tegenwoordig zijn ze morgen weer hard nodig. En die socio-boeken liggen allang bij de Slechte. Kon 2 uur de kachel van branden, nog minder dan wanneer ik ze zelf had opgestookt, maar ja, dan heeft het marketingmannetje en de directeur nix om het vijfde buitenhuisje van te kopen, en dat zou pas schandalig zijn he? Overigens, in die boeken staat niet zoveel over wat te doen als jongeren auto’s in brand steken maar wel wat je kunt doen om dat te voorkomen. En dat is niet (alleen) met een harde aampak, daar hebben we Mein Kampf voor.

  Reactie door Ben vd Spank — maandag 7 november 2005 @ 15.44 uur

 181. @Max 177..deze taal willen ze hier echt niet horen hoor..pas op ze duwen je zo in ‘n transformatorhuisje!Ik zit er al ..te wachten op mijn beul..jahannes.

  Reactie door osseworst — maandag 7 november 2005 @ 15.58 uur

 182. 174

  Ben het volledig met je eens en ik zie ook grote gelijkenis met hoe het hier in Nederland reilt en zeilt.

  Reactie door e.krul — maandag 7 november 2005 @ 16.14 uur

 183. @181

  Ik weet dat veel het liever niet horen, maar er moet wel een beetje evenwicht zijn hé, tussen al die meelopers op dit log.

  Bah, altijd maar weer dat gematigde tegenover die relschoppers.

  Reactie door MAX — maandag 7 november 2005 @ 16.23 uur

 184. Waar zijn die slapjanussen van de vaders van dat tuig trouwens?

  Reactie door Hans — maandag 7 november 2005 @ 16.26 uur

 185. @183

  …het feit dat sommigen niet zo reactionair reageren is juist dat deze mensen nou net geen meelopers zijn. Lopen jullie maar fijn mee met het establishment wat zijn greep op de samenleving voelt verzwakken en daarom de door henzelf uitgelokte (aangejaagde?) reacties van bevolkingsgroepen alleen maar kunnen veroordelen, en als oplossing ook slechts aandragen hun tegenstanders zo snel mogelijk monddood te maken op wat voor manier dan ook. En osseworst [@181], je moet gewoon tegen arend zeggen dat je al een andere afspraak hebt als hij je uitnodigt… ;)

  Reactie door Jahannas — maandag 7 november 2005 @ 17.00 uur

 186. Vanmiddag een uitzending op TV gezien. De relschoppers waar het hierom gaat, zouden zich volledig frans voelen, volledig zijn geïntegreed en de franse taal goed machtig zijn. Ze blijven echter door de franse overheid als buitenstaanders gezien worden en niet geaccepteerd. Het gaat hier om de 2e en 3e generatie. Geloof schijnt hier geen rol bij te spelen. Ook de ondernemers die in deze achterstandswijken iets hebben opgezet van een bedrijfje verrekken het om deze jongeren aan te nemen, ze vallen buiten de boot en hebben liever “echte fransen” aan het werk, terwijl deze relschoppers toch ook echte fransen zijn.
  Dat deze ontwikkelingen zich ook in Nederland gaan afspelen, zou kunnen, maar denk dat dit toch op een beperktere schaal zal zijn. Nederland erkent wat meer de problemen onder de allochtonen en doet hier ook meer aan dan de fransen.

  Reactie door anja — maandag 7 november 2005 @ 17.17 uur

 187. #180 Leuk dat je Mein Kampf erbij haalt, toevallig heb ik dat (op schijf) aan een duitse collega gegeven die veel moeite had om eraan te komen, heb zelf de duitse en de engelse uitvoering.
  Nu is het grappige dat die duitse collega van de joodse overtuiging is, zijn vader heeft nog in de concentratiekampen gezeten.

  Na een aantal dagen gevraagd hoever hij was met lezen zei hij dat hij op pagina 106 was EN dat hitler toch niet zo gek was als hij dacht !!!!!!
  Heb me nu maar eens voorgenomen om het ook maar eens te lezen, de engelse uitvoering dan.

  Reactie door hac — maandag 7 november 2005 @ 18.34 uur

 188. @186

  Bij ons nemen ze op het bedrijf ook geen Marokkanen of Turken aan. Daar hebben ze slechte ervaringen mee. Wel Javanen of oostblokkers worden er bij ons aangenomen, want die passen zich wel goed aan en is goed mee om te gaan.

  Hoe kan het nu dat men liever geen mensen heeft met een Islamitische afkomst? Kom op, vertel het MAX.

  Reactie door MAX — maandag 7 november 2005 @ 20.21 uur

 189. Beste Max 188: `Wel Javanen of oostblokkers worden er bij ons aangenomen, want die passen zich wel goed aan en is goed mee om te gaan.’
  Tja, die likken de schoenzolen van je baas zeker? En die Javanen hebben zeker wat manieren bijgeleerd onder de Hollandse
  VOC-knoet in Batavia?
  Je vraagt:
  `Hoe kan het nu dat men liever geen mensen heeft met een Islamitische afkomst? Kom op, vertel het MAX.’

  Om je vraag te beantwoorden:
  Deze islamitische mensen kunnen lezen Max,
  dat is bedreigend, want dan kunnen ze ze kleine letters in een woekercontract beter
  in hun voordeel gebruiken, niks mis mee toch?
  En voorts,toen wij in Europa nog barbaren waren, onbehouwen gebarentaal gebruikten en rauwe klanken uitstootten,was het Arabische schrift en de bijbehorende taal al de kroon van de Oosterse beschavingswereld, ja, Max, en nog wel midden in Irak en Iran! Het kan raar lopen in de geschiedenis nietwaar?

  Reactie door C.Tilyx — maandag 7 november 2005 @ 20.49 uur

 190. De eerste dode is gevallen,Franse politie wordt beschoten met jacht geweren,enz,enz.
  De franse politiek geeft toe dat het intigratie beleid volledig is mislukt.(waar hebben we dat eerder gehoord)
  Er is maar een oplossing avondklok instellen en helicopters met scherpschutters in de lucht die zonodig het ergste tuig afschieten!
  De Franse belastingbetaler moet veilig over straat kunnen en zijn of haar eigendommen moeten beschermd worden.
  De rest van de relschoppers moet zonder pardon worden opgespoord en uitgezet.
  Ze hebben geen toekomst in Frankrijk en verdienen die ook niet!

  Reactie door mark — maandag 7 november 2005 @ 20.56 uur

 191. Mark 190: Wat ben ik blij nu dat ik toch
  nog maar geen huisje in Frankrijk heb gekocht!
  Ik had altijd al gedacht dat Fransozen andermans eigendom slechts met de Franse slag beschermden tegen de goddeloze horden uit den Vreemde!

  Reactie door C.Tilyx — maandag 7 november 2005 @ 21.20 uur

 192. Franse moslims hebben een fatwa uitgeroepen.

  Reactie door Sonja — maandag 7 november 2005 @ 22.44 uur

 193. Jonge mannen. Willen iemand zijn. Zich bewijzen. En als dat niet lukt, worden het maar al te snel boze jonge mannen. Dat is misschien wel iets van zo’n beetje alle tijden en culturen.

  Met een hoop verveling en een klein beetje ideologie zijn boze jonge mannen al snel te mobiliseren. Voor het slagveld, het voetbalstadion of, zoals nu, de straten van Parijs.

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 7 november 2005 @ 23.05 uur

 194. @189

  Fout geantwoord.

  Reactie door MAX — maandag 7 november 2005 @ 23.23 uur

 195. @Toine(143),

  “Hoe…men werpe de eerste steen”.

  Begrijp ik hieruit dat de franse politie een paar onschuldige jongetjes heeft opgepakt, en die daarna expres in een transformatorhuisje heeft opgesloten tot het ging knetteren?
  Opmerkelijk dat de getuigen dat niet meer wisten.

  En ‘wie’ en ‘waarom’ weet ik nog steeds niet; sorry, maar niet iedereen is complot-fetishist.

  @Rob de Kuster(145/146),

  Je vind me nogal dom, en misschien heb je wel gelijk.

  Als ik een krentenbol op mijn bord zie liggen denk ik “verrek, een krentenbol”.
  Als ik jeugdbendes Parijs in brand zie steken denk ik “verrek, jeugdbendes steken Parijs in brand”.

  Jij ziet natuurlijk gelijk alle achterliggende complotten; je hebt wel geen bewijzen, geen aanwijzingen, maar dat is nergens voor nodig, nietwaar?
  Aan suggesties heb je genoeg.

  Het is tenslotte onwaarschijnlijk dat jeugdbendes zomaar in staat zijn tot excessief geweld.

  Reactie door arend — dinsdag 8 november 2005 @ 0.50 uur

 196. @Anja(186),

  Ik weet niet welk programma dat was, maar ik heb al heel wat onzin horen verkondigen door ‘experts’ ( de racist Abou Jahjah bijvoorbeeld).
  Deze jongeren spreken inderdaad goed frans, maar de helft heeft geen diploma; een verschijnsel dat hier ook wel voor komt.
  Het is ook bepaald niet de bloem der natie die die rellen schopt, het zijn leden van jeugdbendes; dezelfde lieden die die wijken al jaren terroriseren.

  Reactie door arend — dinsdag 8 november 2005 @ 1.03 uur

 197. @Ed Sorrento(193),

  Inderdaad, helemaal mee eens. Relschoppen is van alle tijden en alle gezindten.
  Nazi’s, krakers, hooligans, reli-nazi’s, bendeleden; het geeft gewoon een kick.
  Groepsgevoel, ‘wij tegen zij’, en de adrenaline als je iemand goed raakt.
  En en passant kun je de gestolen waar houden.

  Alleen als we de aard van de mens erkennen kunnen we de problemen aanpakken.
  Discriminatie, armoede en verschillen tussen arm en rijk zijn buiten Europa echt veel groter dan in Frankrijk.
  Dat heeft er dus niks mee te maken, het wordt enkel als excuus gebruikt.

  Reactie door arend — dinsdag 8 november 2005 @ 1.06 uur

 198. @95 arend
  “En ‘wie’ en ‘waarom’ weet ik nog steeds niet; sorry, maar niet iedereen is complot-fetishist.”

  Op een dag zal je het wie en waarom zien. Dat is de dag dat je je zult realizeren hoe naief je was en hoe je in al je enthousiasme in de val liep die voor je is uitgezet. Op die dag zal je berouw hebben van wat je hebt gedaan… arend ik vergeef je nu reeds want ook ik ben zoals jij geweest.

  Reactie door Toine — dinsdag 8 november 2005 @ 2.22 uur

 199. Vanochtend op ontbijt-tv: Amerikaanse kranten koppen met: `Euro-Arabische oorlog, Europa in de slag met moslimterrorisme. Parijs brandt.’

  Inderdaad CNN laat nu al dagenlang de beeldbuis branden in dik aangezet gefotosjopt rood en geel van steeds dezelfde scènes van brandende dingen,
  voorzien van hijgerig commentaar van tuthola’s met foute kapsels die de Franse
  plaatsnamen niet eens goed uit willen spreken.
  Dit leedvermaak en propagandistisch aangezwengeld sensatievertoon is uiteraard de Republikeinse US wraak op Chirac voor zijn onwil mee te doen in Irak, zou men denken.
  De Gesel van de Angst in Europa komt hen niet slecht uit. Ik durf het haast niet hardop te denken maar zouden sommige van die Franse provocateurs door de CIA worden betaald? Het is tenslotte in Chili en Argentinië al eens eerder gebeurd…

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 8 november 2005 @ 9.01 uur

 200. @199 C.Tilyx

  Je bent manisch.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 9.13 uur

 201. En ondertussen blijft premier Villepin zijn mooie praatjes maar verkopen. Het enigste wat hij nu al een hele week hard loopt te verkondigen is dat hij “hard en juist” zal optreden.
  Dit soort taal doet me een beetje denken aan onze eigen premier. Zou Job Cohen soms al langs geweest zijn met een dozijn rooibosthee?
  Het enigste wat Villepin geheel volgens Nederlandse stijl wil is “de boel bij elkaar houden”. In plaats van dat men hard en juist ingrijpt door het leger in te zetten en de politie met ECHTE kogels te laten schieten, houdt deze geitenwollensok liever zijn ongelofelijke plaat voor zijn kop. In plaats daar van worden de meest idiote ideeen alweer door meneer uit de hoge hoed getoverd. Onder meer het versneld afbreken en herbouwen van zogenaamde verpauperde gebouwen en uiteraard word dit uitschot beloond met werkstages en een versnelde kans om aan een baan te geraken. Dit soort knuffelinitiatieven laat eens te meer zien dat geweld blijkbaar loont. Dus is een kans op herhaling niet ondenkbaar.

  Je zal nu zien dat Le Pen in de komende verkiezingen de meeste zetels binnen haalt. Ik mag het hopen. En dan maar weer afvragen hoe dat toch komt…

  Reactie door Jeffrey — dinsdag 8 november 2005 @ 9.26 uur

 202. @195 arend
  “Als ik een krentenbol op mijn bord zie liggen denk ik “verrek, een krentenbol”.”

  Er zijn ook mensen, die eerst aan de krentebol ruiken, hem vervolgens open maken en constateren dat er binnenin schimmel zit.

  Anderen eten hem inderdaad direct op en presteren het zelfs om dan nóg onwetend te blijven van de ‘rommel die zij tot zich nemen’.

  In de meeste stukjes die je schrijft, arend, vind ik dat je nogal kort door de bocht gaat.

  Bijvoorbeeld: In het programma ‘Buitenhof’ – ‘Rellen in Parijs’ was Abu Jahjah, maar OOK Laurent Chambon – Franse socioloog die werkzaam is in Nederland – aanwezig.
  Kennenlijk zie jij een programma, ziet daar Abu Jahjah zitten, en trekt direct je conclusies en werkelijk iets bestuderen is er niet meer bij.
  Jammer hoor.
  Laurent Chambon had echt wel iets interessants te melden. Onder andere dat er mensen van allerlei soorten en maten bij zitten, en de meesten van die jongeren zouden wèl een diploma hebben.
  Waarom wil jij nou persé niet nadenken over die kant van de zaak?

  Stel nou dat je die walgelijke figuren die anderen en/of hun bezittingen in de fik steken oppakt, berecht, in het gevang stopt en dan tóch gaat proberen de armoede, discriminatie en rascisme aan te pakken zodat je misschien voorkomt dat zoiets weer gebeurt ?

  Reactie door Pietje af — dinsdag 8 november 2005 @ 9.31 uur

 203. Gezien en gelezen mensen. In Australie hebben ze ook een stuk of 17 Moslims opgepakt die een aanslag wilden plegen. Ja, het grote probleem verspreid zich over de hele wereld. We hebben leiders nodig die keihard optreden ten opzichte van dit tuig.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 9.34 uur

 204. Arend, Als je het goed gelezen en gevold zou hebben, had je geweten dat deze groep mensen, ondanks dat ze geïntergreerd en volledig Frans zijn en zich ook Frans voelen, niet door de Fransen worden geaccepteerd, in achterstandswijken worden gestopten in een sociaal isolement leven. Geloof (islam) staat hier volledig buiten. Er wordt tegenwoordig te makkelijk gezegd, zullen die gore moslim’s wel weer zijn. Begrijp me goed, ik ben tegen terreur, wantrouw tegenwoordig ook de lange gewaden en tulbandjes, hoofddoekjes en dat die man van 61 doodgetrapt is vind ik in en in treurig en niet te rechtvaardigen, net als die invalide vrouw, maar deze rellen hebben te maken met sociaal onrecht en is geen geloofskwestie.

  Reactie door anja — dinsdag 8 november 2005 @ 9.38 uur

 205. Sociaal onrecht? Leren, diploma halen en werk zoeken, maar daar hebben ze geen zin in en dan krijg je zoiets. Ze zullen het bij zichzelf moeten zoeken, de luie donders.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 9.49 uur

 206. @199 C.Tilyx

  “Ik durf het haast niet hardop te denken maar zouden sommige van die Franse provocateurs door de CIA worden betaald? Het is tenslotte in Chili en Argentinië al eens eerder gebeurd…”
  (En niet alleen daar)

  Er zijn er meer die zich dat afvragen, je bent de enige niet. Gelukkig.

  Who benefits? Wie hebben er uiteindelijk baat bij?

  Reactie door Pietje af — dinsdag 8 november 2005 @ 9.49 uur

 207. @205,Leren, diploma halen en werk zoeken?
  Deze groep heeft geleerd, maar krijgt geen werk, omdat de Fransen hen als buitenlanders blijft beschouwen. De werkloosheid onder deze groep is 50%. Een verschil van 35% met de “normale” Fransen in deze leeftijdscategorie.
  Kijk er zal best wel wat tussen zitten wat echt op rellen uit is en het prachtig vind, maar dit geldt niet voor het grote geheel. Scheer ze aub niet over één kam.

  Reactie door anja — dinsdag 8 november 2005 @ 10.02 uur

 208. Ik neem aan dat er ook nogal wat andere nationaliteiten in Frankrijk zitten. Om een voorbeeld te noemen Chinezen. Die zorgen ook wel dat ze aan het werk zijn en geen rotzooi trappen. Nee mensen, het zit hem in het aard van het beestje. Provoceren kunnen ze als geen ander volk en altijd met z’n allen natuurlijk. Moet je de oudjes bij ons in het winkelcentrum maar eens horen over de Marokkanen. Onbeschoft gedrag tegenover die mensen en maar provoceren.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 10.35 uur

 209. Het is mooi genoeg geweest met dat volk. Ze hebben hun kans gehad, maar hebben verzaakt het te benutten. ze hebben alle kansen gehad, maar hadden er geen enkele zin in, althans de meeste. En als je alleen maar rotzooi trapt, kom je niet voorruit in het leven.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 10.47 uur

 210. Ik ben het helemaal met jou eens Max. Ook ik heb al verschillende pogingen gewaagd dit door de botte koppen van die geitenwollensokken hier door te laten dringen. Blijkbaar willen ze het gewoon niet zien en hebben ze allemaal een grote plaat voor hun kop.
  Ik heb bijvoorbeeld ook helemaal geen reacties gehad op mijn berichten 175 en 201. Met name bij 175 was ik wel benieuwd naar de mening van menig socialist hier. Blijkbaar kunnen ze zich daar niet (s)links onderuit lullen. Maar goed, lekker door blijven dromen van een multicultureel Europa want dit uitschot is echt een verademing voor ons continent. Hier hebben we al die tijd op zitten wachten met z’n allen. Pak anders nog een kopje thee erbij zou ik zeggen.

  Reactie door Jeffrey — dinsdag 8 november 2005 @ 10.49 uur

 211. Inderdaad Jeffrey, dat je geen reacties erop hebt gekregen.

  Maar eh, bij ons wonen best wel veel molukkers en javanen en ik ken er eigelijk geen één die werkloos is en rotzooi trapt.

  Waarom lukt het bij deze mensen wel?

  Zoals ik zonet al zei: Het zit in het aard van het beestje. Ten minste over het algemeen moet ik er bij zeggen.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 11.09 uur

 212. Dit onderwerp genereert veruit de meeste reakties. Dat is op zichzelf een goed teken. Jammer is wel dat op een links log lieden verschijnen met tamelijk rechtse sentimenten.
  Als die rechtse fatsoensrakkers zich maar realiseren dat zij hun “bruine” ei hier wél kunnen en mogen deponeren is dat ook een goed teken.

  Reactie door william — dinsdag 8 november 2005 @ 12.27 uur

 213. Ongenuaceerde rechtse kromtaal zoals in 200, 201 en verder hoort hier niet thuis, het figuur Jeffry bralt zelfs in 201:
  `Je zal nu zien dat Le Pen in de komende verkiezingen de meeste zetels binnen haalt. Ik mag het hopen’
  Le Pen is een fascist, fascisme is geen mening maar een ziekte!

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 8 november 2005 @ 12.41 uur

 214. Een gehandicapte vrouw die in een bus met benzine wordt overgoten en in brand gesotken wordt, een bejaarde doodslaan die zijn vuinisbak probeert te blussen en het schieten met een jachtgeweer op een politieman. Geen perpectief en buitengesloten voelen kan geen een excuus voor dit zijn.

  Reactie door Klaas — dinsdag 8 november 2005 @ 12.58 uur

 215. …hebben de heren [ik zal maar geen namen meer noemen] wel eens gehoord van de engelse uitdrukking ‘You gotta be one to know one’ …? Of zijn deze mannen eigenlijk jaloers dat ze zelf te bang van het establishment zijn om zich zo op te stellen, hoewel ze het o zo graag zouden willen….?

  Reactie door jahannas — dinsdag 8 november 2005 @ 13.07 uur

 216. De oorzaak ligt in het Immigratie beleid van de zeventig jaren. Toendertijd grote groepen gastarbeiders naar Europa gehaald weren. Werkelijke reden van deze invasie was natuurlijk een loonpolitiek van het bedrijfsleven. Met als doel de loonkosten te drukken door het aanbot van arbeid te vergroten. De gedachte was dat door een arbeidsreserve op te bouwen. De prijs van arbeid, zou dan door onderlinge concurrentie vanzelf dalen

  Een pikant detail is dat dit aan de eigenbevolking werd verkocht onder het mom van. jullie zij te beroerd het zelf te doen. De worden ”tegen dat geld” werd er voor de “lieve vrede” niet bij gezegd.

  In de 8o er jaren was het doel bereikt. Er was een arbeidreserve opgebouwd. Wat natuurlijk gewoon werkloosheid betekent. Deze arbeidreserve moet in hun koelkast, Natuurlijk vers en rustig gehouden worden met een uitkeringetje.

  En daar ging het de nattedroom mis, toen de onderlinge concurrentie tot grote weerstand tegen gastarbeiders uitgroeien. Figuren als jan maat, of de lus “eigen volk eerst” drukte die weerstand uit. Logisch, deze waren immers zonder het zelf te willen of te weten, als wapen in gezet tegen het eigen volk ingezet.

  Ook is en, een arbeidreserve is maar beperkt houdbaar. Wie lang op een uitkeringetje in ledigheid moet leven pas zichzelf aan. Er zijn leuker dingen dan werken. Ook zijn er wel ander manieren om aan geld te komen.

  Bovendien kost zon legertje arbeidreserve met vers-premie best wel veel geld. Speciaal als die allochtoon loonkosten wapen’s zijn gaan vermenigvuldigen. Met import bruiden en gezin hereniging’s vrouwen. Het wordt wel heel erg druk daar in die koelkast.

  De nattedroom groeit helemaal uit tot een nachtmerrie, Als blijkt hun “het baasje” niet kan verstaan. Laat staan dat ze de juiste kunstjes kunnen. Dat was niet de bedoeling !

  “Hup, reïntegreren, weg met die import bruidjes, uit die verdomde koelkast. Korten op die uitkeringen. !!! Ook zou het wel handig zijn als jullie sneller doodgingen. Ha, weg met het ziekfonds !!!

  En nu komt deze arbeidreserve in opstand tegen hun uitzichtloze situatie. Zij komen halen wat hun door de media beloofd is.

  En anders is er wel de islam. En dit is natuurlijk een ideale gelegenheid voor Arabische mogendheden om Europa te destabiliseren. Dus hup een paar extremisten er bij. En we hebben “vlam in de pan”

  En het begon met zon mooi liberale natte droom.

  Arne

  Reactie door Anderson — dinsdag 8 november 2005 @ 13.12 uur

 217. @ C. Tylix:

  En mijn mening is dat die “ziekte” dan toch heel snel zal toeslaan als men deze “boel bij elkaar methode” blijft steunen. Maar Moslimsfascisme is in jou ogen ongetwijfeld geen “ziekte”? Want wat dit UITSCHOT laat zien heeft niks met sociaal-economische zaken van doen wat door al die linkse media maar blijft worden volgehouden. Hoe kun je om werk en voorzieningen schreeuwen en tegelijk bedrijven die arbeid verschaffen in lichterlaaie zetten? Op enkele schaarse beelden van de Franse tv-stations is te zien hoe heethoofden om djihad en intifada roepen. Sommigen springen voor de camera’s en roepen Allah Akbar.
  Waarom in dit kader moesten in Sète en Lens twee kerken met molotovcocktails worden aangevallen? Een paar dagen daarvoor was een synagoge al doelwit geweest. Dit heeft niks meer met sociaal-economische achterstanden te maken wat de media ons maar wil blijven laten geloven! Dit heeft puur met het Islamfascisme te maken. Weg met de rechtstaat, weg met de Westerse samenleving! Dat gaat er gebeuren indien men niet hard in gaat grijpen.
  Maar nee, in de ogen van menig “salonsocialist” zijn mannen als Le Pen natuurlijk een veel groter gevaar voor de samenleving. Daar gaat ook voortdurend de constante dreiging van uit dat zij een soort “derde rijk” willen creeeren… Iets wat veelal in extreem-rechtse hoek gezocht wordt door jullie maar wat jullie blijkbaar niet willen of kunnen zien is dat die Moslimfascisten een zelfde soort scenario voorhanden hebben; Het compleet vernietigen van de democratische Westerse samenleving en het opdringen van de Sharia en de Islam aan de “ongelovigen”!

  Ik hoor het wel wanneer mensen als jij hardhandig uit hun “multikuldroom” zijn ontwaakt! Waarschijnlijk is het dan al te laat.

  Reactie door Jeffrey — dinsdag 8 november 2005 @ 13.27 uur

 218. Jeffrey 217, ik heb het in 213 niet over jou maar over Le Pen! Le Pen is een fascist
  die door wil gaan waar Hitler ophield, en dat betekent fini met vrijheid van meningsuiting.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 8 november 2005 @ 13.39 uur

 219. @175 Jeffrey, Ik heb het gelezen, ook de link, maar vind het te makkelijk om dit zonder meer af te schuiven om moslimjeugd. Ik vind het een vertekenend beeld geven van dat gene wat hier werkelijk de oorzaak van is.

  Reactie door anja — dinsdag 8 november 2005 @ 14.08 uur

 220. @ 199 C.Tilyx
  Vanochtend in de Volkskrant: “Bush: ?Wij Amerikanen martelen niet” Dat onderstreept het Amerikaanse staatsapparaat, w.o. CNN, nog eens.

  @ 200 MAX
  C.Tilyx is niet manisch. Hij/zij is juist goed geïnformeerd over hoe de CIA (traditioneel) te werk gaat.

  Reactie door Sonja — dinsdag 8 november 2005 @ 14.15 uur

 221. Goed stukje die link onder 175 van Jeffrey. Jaren geleden spraken als vrienden onder elkaar al eens over dat dit gebeuren zou. Het is dus uitgekomen. Het westen moet nu keihard gaan optreden, anders gaan ze onherroepelijk de macht over nemen en kan ik met m’n gezin emigreren. Maar dan hebben we wel sterke leiders nodig en niet die slapjanussen die nu reageren en al helemaal niet de linkse knuffelaars, want dan weet ik zeker dat mijn vrouw straks verplicht met een burka op straat moet lopen.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 14.25 uur

 222. Eerst was ik nog een beetje gematigd toen de rellen uitbraken, maar langzamerhand denk ik schiet ze maar met scherp neer. Tenslotte wordt de politie zelf ook met hagel beschoten. Onkruit moet je zo snel mogelijk verdelven, anders breidt het zich steeds meer uit.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 14.31 uur

 223. @220. Sonja
  “Amerikanen martelen niet” betekent slechts dat ze dit uitbesteden aan andere nationaliteiten. Er vinden martelingen plaats in opdracht van de Amerikanen, zoals je weet.
  @195. arend
  Ik kan van hieruit jou mentale capaciteiten niet beoordelen. We verschillen van menig. Ik baseer mij op veel meer informatie dan ik hier kan plaatsen. Heb dat wel geprobeert maar de hoeveelheid tekst op dit log is naar ik vermoedt beperkt of wordt anders geschrapt.
  Er wordt vanuit de CIA informatie gelekt, Valerie Plame Wilson was daar 1 van, omdat ze niet achter dit beleid staat.
  Lees de aanklacht die Patrick Fritzgerald tegen Lewis Libby heeft ingedient maar eens.

  Valerie Plame Wilson en dr David Kelly werkten beiden voor de counterproliferation division van de UN.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 8 november 2005 @ 14.53 uur

 224. Anja, leg mij dan eens uit waar het volgens jou dan wel mee te maken heeft zonder daarbij het woord “sociaal-economisch” te gebruiken aangezien dit kant noch wal raakt, zoals mijn stukken tekst al hebben uitgewezen.

  Ik heb jouw bijdragen aan dit column ook gelezen maar daarin val je continu terug op deze motieven. Het heeft niks met discriminatie van deze jongeren te maken. Zij maken het er zelf naar! De Franse regering kan ze moeilijk allemaal een baan in de voeten schuiven zonder dat men ook maar in het bezit is van een enkel diploma. Nogmaals, als de Franse regering overstag gaat d.m.v. dit soort “knuffelinitiatieven” te stimuleren, die ik al eerdere aanhaalde in mijn bijdragen hier, dan komt dit schorrie morrie tot de conclusie dat geweld loont en zal deze terreur zeker niet stoppen! Het is ze allang niet meer om sociaal-economische motieven te doen. Het is oorlog! Ze geven het immers zelf toe!

  Maar goed, ik heb geen zin om nogmaals alles uit de doeken te doen. Hiervoor verwijs ik je jullie naar mijn vorige bijdragen (175, 201, 217)

  Reactie door Jeffrey — dinsdag 8 november 2005 @ 15.04 uur

 225. Stemmingmakerij van Max & Jeffrey maakt op me geen indruk.
  Nederlanders hebben de reputatie een nuchter volk te zijn.
  Maar als ik zulke zwetsers dan weer emotionele smalle borreltafelpraat hoor brallen en dubieuze types als Le Pen hoor napapagaaien, dan schaam ik me voor mijn volk. Buitenlanders zouden misschien wel eens kunnen denken dat iederéen in dit land durft te zeggen wat hij vindt, mits onder genot van een Heineken-Bokma kopstoot.
  En dat moet ik dan maar weer uitleggen aan mijn Franse vrienden: Dat ze niet moeten denken dat we een volk zijn van eerst zuipen en dan stoer doen.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 8 november 2005 @ 15.22 uur

 226. Het is zeker geen stemmingmakerij C.Tilyx. Ik probeer de linkse kuffelaars hier bewust te maken van het gevaar dat ons op de loer ligt of er eigelijk al is. Fascisme van de Moslims willen we hier toch niet hebben? En weet je wel wat pas echt dubieuze types zijn. Dat zijn die figuren die de boel in Moskeen zitten op te naaien om haat te zaaien tegen het westen en ongelovigen. Over dubieuze types gesproken C.Tilyx!!!

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 15.44 uur

 227. @ C. Tilyx:

  En wie papagaai jij dan na volgens je eigen bekrompen theorie?
  Juist ja, de linkse media en het politiek correct geneuzel van je linkse vriendjes.
  Verder aap ik helemaal niemand na maar houd ik er gewoon mijn eigen mening op na.
  En hoezo stemmingmakerij? Teveel thee gedronken met Job Cohen de laatste tijd?
  Wanneer iemand een andere (ongetwijfeld extreem-rechtse mening in jouw ogen) verkondigd dan wordt dit maar simpel afgedaan als zijnde “stemmingmakerij”
  Misschien wordt het tijd dat types zoals jij, de waarheden die ik al eerder beschreef in mijn vorige bijdragen, eens onder ogen gaan zien. Ik vrees echter dat dit opnieuw aan “dovemansoren” gericht is.

  Reactie door Jeffrey — dinsdag 8 november 2005 @ 15.49 uur

 228. Bij ons in de metaalfabriek werken 3 Marokkanen, een Turk (leraar van jongere metaalbewerkers in de leerhoek), een Molukker,2 Antilianen, 1 Indo en op kantoor 1 halve Vietnamese, 2 Surinaamse Hindoestanen, een Chinees en nog wat witten op kantoor/produktie. Een etnisch zooitje ongeregeld, maar het gaat goed samen. Maar als je landelijk of Europees kijkt zorgen zwarte Afrikanen en Arabieren voor de kleine terreur in vorm van probleemjongeren en de grote terreur, het internationale terrorisme. Chinezen, joden of Indo’s/Javanen/Molukkers is als groep minder een probleem, omdat ze qua cultuur mentaliteit beter passen in onze samenleving waarin alle functies, zowel hoge als lage functies bemand en bevrouwd moeten worden. Maar als we na de 2e W.O. niet zoveel migranten hadden toegelaten, zouden rechtse partijen niet zo gegroeid zijn, zoals Haider, Vlaams Blok/Belang, Le Pen etc, hoewel die partijen vaak een leiderschapsprobleem hebben en scheuren, zoals bij de partij van Haider en Le Pen en ook bij onze LPF. Maar voor de maatschappelijke en politieke stabiliteit is het heel dom geweest zulke grote aantallen en vaak moeilijk integreerbare immigranten uit Afrika te importeren, want nu en straks bij verdere import en demografische groei zitten we helemaal met de gebakken peren.

  Reactie door monkey — dinsdag 8 november 2005 @ 15.52 uur

 229. Misschien is het leger een optie voor de heren Max en Jeffrey ? Een goede plek om ons ‘linkse moslimvertroetelaars’ te beschermen tegen het kwaad en om zonder te hoeven nadenken alles te geloven wat ‘de boven ons gestelden’ je maar voorhouden….

  Reactie door Pietje af — dinsdag 8 november 2005 @ 15.54 uur

 230. Ach, wil jij mij vertellen dat het leger voor mij een optie is? Mannetje, terwijl jij met je hele arm in de hole van jou vrientjes zat, deed ik ondertussen vredestaken in het midden-oosten. Dus over het leger hoef je mij echt niets te vertellen hoor. Pietje, (trek je 1) af.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 16.10 uur

 231. Ik bedoel vriendjes.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 16.11 uur

 232. aanvulling 227. Ook nog een Colombiaan en Bosnische Kroaat op kantoor.

  Reactie door monkey — dinsdag 8 november 2005 @ 16.21 uur

 233. @231

  Nou, mooi toch!

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 16.27 uur

 234. Quote @229 …deed ik ondertussen vredestaken in het midden-oosten….

  Tja, dan wordt me dus een hoop duidelijk…we moeten allemaal echt medelijden met je hebben, want je bent dus het slachtoffer geworden van ‘onze veilige’ met verarmd uranium uitgeruste granaten…zo zie je dus, hoe die fijne hoge heren ook jou als een soort slaaf de ‘bush’ [weet ik, heb je daar niet, alleen maar zand] in hebben gestuurd om je bloot te stellen aan radioactief besmet materiaal en de resten van [uiteraard door foute moslims] gebruikte zenuwgassen. Vraag je je nou nooit af waarom de heren machthebbers zelf nooit gaan, maar hun onderdanen gebruiken als kanonnenvuur en proefkonijn…
  Ik denk dat het hele legeravontuur je fysiek en mentaal geen goed gedaan heeft, en heb plots een stuk meer begrip voor je standpunten, hoewel het droevig blijft…

  Reactie door jahannas — dinsdag 8 november 2005 @ 16.37 uur

 235. …eeeh, kanonnenVOER dus…..

  Reactie door jahannas — dinsdag 8 november 2005 @ 16.40 uur

 236. Jofel legt precies de vinger op de zere plek. Avond en avond kijken we naar in kleur naar geweld van de VS, bommen op Bagdad, militairen in Afghanistan, de afschuwelijke brand op Schiphol waarbij opgesloten mensen om het leven kwamen, blanken die met geweld de wereld proberen te veroveren, blanken die zich superier vinden enz.

  We zien hoe moslims in achterstandposities in slechte wijken leven, we horen over de hoge werkloosheid onder moslims, we zien huilende moslims op tv vertellen dat ze op straat worden uitgescholden en horen ze vertellen over het escalerende Nederlandse racisme, we horen van moslims dat ze niet meer kunnen aanzien hoe hun islamitische broeders overal in de wereld worden geslacht, we horen hoe Nederlandse racisten moslims vernederen, we horen hoe de xenofobe Nederlandse overheid weigert om taallessen te organiseren voor moslims die onze taal niet machtig zijn maar de moslims wel verwijten maakt omdat ze geen Nederlands spreken, we horen we de moslims in slavernij naar onze landen hebben gehaald en hoe we ze hebben vernederd, we horen hoe gekwestst moslims zijn omdat islamofobe Nederlanders de islam bekritiseren terwijl ze niets van deze godsdienst weten.

  We zien dat de vermeende Nederlandse tolerantie een flinterdun vernis is als ze massaal moskeeën en islamitische scholen in brand steken naar aanleiding van een moord door een eenzame gek waar de hele moslimgemeenschap voor verantwoordelijk wordt gehouden, waardoor de bedreigde moslims speciale bescherming en aandacht nodig hebben van de overheid, we horen hoe xenofobe Nederlanders klagen over de immer voortdurende importhuwelijken waardoor de taalachterstand nooit wordt opgelost, terwijl Nederland zelf de broodnodige taallessen niet wil financieren, we horen hoe Nederland is gestopt met extra schoollessen in de taal van oorsprong van kinderen die nog geen Nederlands spreken zodat de achterstand wordt vergroot, we horen hoe Nederland is gestopt met het begeleiden van allochtonen in de eigen taal omdat ze na dertig jaar nog geen Nederlands spreken, we horen hoe Nederlanders islamitisch personeel weigeren, niet vanwege de lage opleiding of het gebrekkige Nederlands, maar vanwege de Arabische achternaam of op niets gebaseerde vooroordelen over moslims.

  Dit terwijl we helemaal niets horen van enig geweld of wrijving die zou kunnen worden veroorzaakt door de islamitische cultuur of de onophoudelijke importhuwelijken. Dit is in feite helemaal geen probleem, want islam betekent ‘vrede’. Het probleem is de starre, arrogante Nederlander die niet met verandering om kan gaan, en die zichzelf superieur acht aan de islamitische cultuur.

  Deze xenofobe, islamofobe en intolerante houding van de Nederlander heeft geleid tot een enorme kloof tussen moslims en andere burgers, en is de oorzaak van maatschappelijke uitsluiting en armoede onder moslims.

  Ik ben dan ook blij dat Jan Marijnissen nog eens goed onder de aandacht brengt dat de problemen in Frankrijk geheel te wijten zijn aan sociaal-economische problemen, veroorzaakt door racisme en wanbeleid van de Franse overheid. Ik zou ook nog eens duidelijk tegen de Nederlanders zeggen dat we veel meer open moeten staan voor moslims, in plaats van ze van ons te vervreemden. We hebben het anders helemaal aan onze eigen opstelling te danken als ons land ook getroffen wordt door rellen een aanslagen.

  Jan, bedankt!

  Reactie door Els — dinsdag 8 november 2005 @ 16.45 uur

 237. Ja, Max, ik vermoedde al dat het leger je niet vreemd zou zijn …. en je hebt dit vermoeden bevestigd.
  En aan je reactie(s) te zien ben je er ook niet veel vredelievender op geworden.

  Reactie door Pietje af — dinsdag 8 november 2005 @ 16.48 uur

 238. heb zojuist gekeken naar de herdenking op schiphol oost.Wat een hypocriet zootje daar. de herdenking was vrijwel helemaal naar westerse trant, er zat vrijwel geen moslim cultuur in. Waarom was de Imam van de Haagse gevangenis,hebben ze op schiphol geen moslim geestelijke als begeleider, of had die zoveel rugegraat dat hij hier niet aan mee deed? Het geheel doet me denken aan een poging het schuldgevoel van het volk te verminderen.Want voor mij blijft het overeind staan: WIJ zijn hiervoor verantwoordelijk. Dat is er vanmiddag niet uitgekomen
  Aad Sweep

  Reactie door Aad Sweep — dinsdag 8 november 2005 @ 17.55 uur

 239. @Toine(198),

  Kunt gij,oh wijze man, mij niet een stukje op weg helpen, want je roept veel maar je zegt niks.

  @Petje af(202),

  Ik heb Buitenhof gezien, en dus ook dat het een ‘discussie’ was tussen gelijkgestemden; waardeloos dus.
  De oude dogma’s werden in stereo herhaald.

  In een van mijn eerdere postings zei ik al; er is reeds 1013 MILJARD euro in de integratie gestopt, door Frankrijk, hoeveel moet daar volgens jou nog bij?

  Weet je hoe gastarbeiders in Saudie-Arabië behandeld worden; armoede, discriminatie en racisme…
  Waarom steken die -’uit frustratie’- geen gehandicapten in brand?

  Die gasten die daar rel schoppen zijn dezelfden die hier rel schoppen als er een tasjesrover of een messentrekker overlijdt; spijbelende loverboys en straatrovers; daar is niks zieligs aan, die gasten hebben meer geld dan ik.

  Geweld zit gewoon in de mens, vind jij ook dat er meer geld naar hooligans en lonsdalers moet?
  Dat zijn ook vaak ‘kansarmen’.

  Reactie door arend — dinsdag 8 november 2005 @ 18.44 uur

 240. @Anja(204),

  Ik heb het prima gevolgd de afgelopen 20 jaar.
  Ik heb ook nergens gezegd dat het een geloofskwestie is.
  Het is begonnen als ‘zinloos geweld’, net als toen die tasjesrover werd doodgereden in A’dam vorig jaar. Dat leidde ook tot onrust.

  Geweld is lachen voor jonge gasten, zeker als het door rechtsradicale moslims en linksradicale ‘experts’ in de media wordt goedgepraat.
  Deze jongens weten dat niemand er tegenin durft te gaan, want dat is ‘racisme’.

  Relschoppers krijgen een adrenalinekick van het geweld, en raken verblind door een groepsgevoel dat elk groepsdier heeft.
  In die groep verdwijnt alle gevoel voor verantwoordelijkheid, het IQ van de massa richt zich naar het IQ van de domste binnen die massa.

  Het laatste wat we moeten doen is dat goed gaan zitten praten.
  Het gedrag van hooligans en lonsdalers praten we ook niet goed.
  Dat wijken verloederen komt in de eerste plaats door die jeugdbendes, dezelfde die nu rel schoppen. De nu aangerichte schade zal de armoede echt niet gaan verminderen, en de toch al slechte naam van met name Algerijnen in Frankrijk is hiermee ook niet echt in de lift geraakt.

  Er zijn talloze allochtonen, óók Algerijnen, die in Frankrijk wèl wat bereiken. De mensen die het verpesten met jarenlange straatterreur treft meer blaam dan de mensen die dachten dat 1013 miljard euro genoeg was voor integratie; sorry, maar ik vind dat bepaald geen schamele centen.

  Reactie door arend — dinsdag 8 november 2005 @ 19.03 uur

 241. @239 arend, arend, arend, in een van mijn postings zei ik al: Hoeveel denk je dat de Fransen uit de Arabische landen al hebben gehaald, de afgelopen 100 en meer jaar….nogmaals, waarom wilden ze niet naar Irak? Omdat ze daar veel geld verdienden. Waarom wou bush dat wel? Omdat ‘hij’ er in de afgelopen decennia juist geld in gestoken had, wat europa al tijden lekker aan het terughalen was…..

  …en verder loop jij alleen maar over van de stigmatiseringen, en weigert te erkennen dat alle gebeurtenissen een opeenstapeling zijn van acties en reacties op korte en op lange termijn. Er is nooit maar 1 schuldige…deze vorm van economie bedrijven maakt dat er een groep kansarmen onstaat…en de eikels zitten overal tussen. Dat blijkt wel…

  Reactie door jahannas — dinsdag 8 november 2005 @ 19.06 uur

 242. #238 Nee wij zijn niet verantwoordelijk, dat is in eerste instantie die eikel die zijn cel in de fik heeft gestoken en in tweede instantie de illegalen zelf, hadden ze maar niet naar nederland moeten komen.

  #236 Islam betekent ‘vrede’?? vandaar die 169 oproepen tot het afmaken van ongelovige??
  Toch beter lezen dat boekje, Els

  Reactie door hac — dinsdag 8 november 2005 @ 19.20 uur

 243. @Jahannas,

  Je had het al eens geroepen ja, en ik vroeg je om een bedrag en ben nog steeds benieuwd.
  Dat hoeft niet op de cent nauwkeurig, maar “vele malen meer” vind ik zo vaag.

  Natuurlijk hebben wij geld aan de Arabieren verdiend en zij aan ons, daar ging het hier niet om.
  Hoeveel geld moet er volgens jou in jeugdbendes gestoken worden, voordat ze stoppen met het verbranden van Parijs?

  En hoeveel geld moet er aan hooligans en lonsdalers uitgegeven worden, als zij gaan rellen?

  Wie stigmatiseer ik, en waarom vind je dat?

  En ten slotte, voor de 17e keer; kansarmen zijn buiten Europa veel kansarmer dan hier.
  Noem eens 1 niet-westers land waar immigranten het beter hebben dan in Frankrijk aub.

  “Actie en reactie”…er is op deze site nooit begrip voor bewoners van arme wijken die door jeugdbendes worden geterroriseerd, en LPF stemmen; ‘racisten’.
  Maar als idioten een heel land platbranden heeft iedereen ineens alle begrip.

  In Frankrijk heeft iedereen recht op goed onderwijs, eigen moskeeën, er zijn banen en uitkeringen, iedereen mag een eigen bedrijf beginnen, er zijn subsidies voor van alles en nog wat.

  Maar als 1 jeugdbende een wijk laat verloederen kan niemand dat tegenhouden, ook jij niet, zelfs niet met alle geld van de wereld.

  Reactie door arend — dinsdag 8 november 2005 @ 20.04 uur

 244. @243. arend

  In een kapitalistische maatschappij wordt armoede gegenereerd. Niemand kiest voor armoede, die wordt afgedwongen.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 8 november 2005 @ 20.50 uur

 245. Jan, je hebt het weer bewezen: met de jaren ga je steeds mee onzin uitkramen. Het enige wat je hiermee doet is onrust zaaien en mensen op ideeën brengen. Wees toch wijzer!

  Reactie door Koos Werkeloos — dinsdag 8 november 2005 @ 20.54 uur

 246. 234 + 237

  Goed lezen domboos.

  Vredestaken heb ik het over, maar dat wordt door de SP niet gewaardeerd hé. Als je vrouw straks verplicht een burka aan moet, kom je op je blote knieen huilen om hulp. Stelletje geflipte losers.

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 21.00 uur

 247. Als je armoede wilt bestrijden, sluit die uitzendburo’s. Wat is er op tegen om een fatsoenlijk salaris te betalen met redelijke toekomstperspectief?

  In een liberale kapitalische en imperialistische maatschappij willen bedrijven hun winsten alsmaar vergroten en uitbreiden. En dat betekent dat kosten alsmaar omlaag moeten. Lagere lonen zodat men de winst kan maximaliseren.

  Ik vind het kortzichtig wanneer men denkt dat iedereen op de arbeidsmarkt gelijke kansen heeft. Ook hier in Nederland worden bepaalde bevolkingsgroepen niet toegelaten op de arbeidsmarkt. Wanneer een allochtoon en een autochtoon de zelfde kwalificaties hebben zal in veel bedrijven nog altijd de autochtoon de voorkeur krijgen.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 8 november 2005 @ 21.03 uur

 248. @246. MAX

  Geen reden om te schelden, MAX. Je bent hier niet de enige die in het leger dienst heeft gedaan. Dat men lid is van de SP betekent nog niet dat men pacifist is.

  Achter het islamitisch fundementalisme zit een andere geschiedenis dan jij wellicht denkt.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 8 november 2005 @ 21.16 uur

 249. @Rob de Kuster,

  Misschien kun jij een niet-kapitalistische maatschappij noemen waar minder armoede is?
  Ook in socialistische landen zijn de verschillen tussen arm en rijk (partijkader) groter dan hier.

  Uitzendbureau’s zijn niet de oorzaak van verpaupering, dat zijn jeugdbendes en andere asocialen.

  Uitzendbureau’s betalen lonen aan werknemers, en belastingen aan de staat.
  Net als andere werkgevers, waar onze hele maatschappij op rust.
  Zonder hen geen werk en welvaart, maar ook geen subsidies en uitkeringen.

  Reactie door arend — dinsdag 8 november 2005 @ 21.27 uur

 250. @246 Max, wil je je een beetje inhouden svp. Met schelden komen we niet vooruit en is ookniet god voor de saamhorigheid. Of wil je dezelfde kant op van Frankrijk?
  Aan jou de keus.

  Reactie door anja — dinsdag 8 november 2005 @ 23.48 uur

 251. @249. arend

  Geloof je dat nu zelf?

  Zonder armoede kan een liberaal kapitalistisch systeem niet werken. En kapitalisme is van nature imperialistisch (globalisatie).
  Vroeger noemde we die uitzendburo’s koppelbazen en waren het criminelen.

  Het gaat niet om welk land het beter doet of slechter. Maar om een rechtvaardige verdeling van welvaart. Niet alleen voor een happy few.

  Het valt mij op dat deze regering het groot kapitaal niet durft aan te pakken, ook Wouter Bos niet. Dat kapitaal wordt overigens wel verdient over de ruggen van arbeiders die het in toenemende mate slechter krijgen.

  Als de PVDA de verkiezingen gaat winnen met Wouter Bos aan het roer zal er weinig veranderen.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 9 november 2005 @ 1.30 uur

 252. Het lijkt mij wel duidelijk.
  De gene die het groot kapitaal durft aan te pakken heeft de meeste kans om de verkiezingen te winnen. In een kapitalistisch maatschappij zijn er altijd meer armen als rijken. Jan, bij deze nodig ik je uit. Doe daar wat aan!

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 9 november 2005 @ 1.43 uur

 253. We wijken wel weer erg af van de hoofdzaak he. Jullie proberen er massaal onderuit te lullen en de echte oorzaak van dit alles willen of durven jullie niet onder ogen te zien! Els, bespaar je voortaan dat gelul over je “Islam is vrede”. Iedereen die de Koran heeft gelezen weet dat die vrede alleen voor Moslims onder elkaar geldt. Ik heb ook geen zin om hier een citaat uit te doen. Neem zelf de moeite maar om het boek eens door te lezen. Er zijn genoeg digitale versies online. Kom dan nog maar een keer dat leuterverhaal van je ophangen. Kijken hoe het er dan op staat.
  En dat constante gelul over die sociaal-economische achterstand zit me ook tot hier. Als je jullie probeert duidelijk te maken dat het deze relschoppers allang niet meer hier om draait en dat deze “achterstandswijken” verpauperd zijn door de bewoners zelf, dan vliegen je hier al snel de woorden xenofoob en islamofoob om de oren. En maar zeggen dat het zogenaamde “hokjesdenken” echt iets voor Rechts is.

  Tenslotte dhr. “Pietje af” (229).
  In dit bericht pleit jij ervoor dat ik maar eens het leger in zou moeten gaan.
  Opzich een prima idee moet ik toegeven.
  Als het eenmaal zover is dat dit uitschot ook hier de maatschappij wil ontwrichten dan ben ik de eerste die naar zijn wapens grijpt. Alleen heb ik daar het leger niet voor nodig.
  De rellen hebben zich immers al verspreid tot aan Antwerpen dus wie weet beginnen ze nog deze week in steden als Rotterdam. Zeker ook onder het motto “sociaal-economische achterstand” of toch niet?

  Reactie door Jeffrey — woensdag 9 november 2005 @ 9.43 uur

 254. @251 Rob de Kuster

  “Als de PVDA de verkiezingen gaat winnen met Wouter Bos aan het roer zal er weinig veranderen.”

  Ik moet er ook nìet aan denken: ‘Dubya Bos’ aan het roer in Nederland!

  Reactie door Pietje af — woensdag 9 november 2005 @ 9.58 uur

 255. @239 arend

  “In een van mijn eerdere postings zei ik al; er is reeds 1013 MILJARD euro in de integratie gestopt, door Frankrijk, hoeveel moet daar volgens jou nog bij?”

  Irrelevante, misleidende vraag.
  Bedragen, besteed aan integratie hebben hier duidelijk niets te maken met het grote gebrek aan geaccepteerd worden, aan discriminatie van mensen die hun wel hun best doen, maar geen kàns krijgen (voor de 80ste keer).

  Ik maak mij drukker om de bedragen die hier in Nederland worden besteed aan JSF, en andere ‘speeltjes’ zoals kruisraketten.

  Reactie door Pietje af — woensdag 9 november 2005 @ 10.33 uur

 256. @ Jan Marijnissen:

  Hoezo buitengesloten? Deze mensen hebben het veel beter dan hun familie in de landen waar ze vandaan komen. In Frankrijk gaat iedereen naar school, en iedereen die zich als Fransman gedraagt heeft kan op werk. Net als in Nederland. Als men zich gediscrimineerd voelt moet men zich meer aanpassen.

  Om uw laatste zin te parafraseren: “Wie zich niet aanpast moet niet opkijken dat hij niet geaccepteerd wordt.”

  Reactie door Peter — woensdag 9 november 2005 @ 12.35 uur

 257. @256 Peter

  [quote]…en iedereen die zich als Fransman gedraagt heeft kan op werk…[unquote]

  Weet je wel zeker dat dit zo is? Ben bang van niet…en kans is (net als hier in Nederland) nog absoluut geen zekerheid.

  {quote]…Net als in Nederland…[unquote]

  …en ook dit waag ik ernstig te betwijfelen…

  Reactie door Jahannas — woensdag 9 november 2005 @ 12.42 uur

 258. @257

  Natuurlijk heeft iedereen gelijke kans op werk, maar over het algemeen willen vooral die Marokkaantjes niet. Aziaten krijgen het toch ook voorelkaar in een Westers land, of niet soms. Ook de ouders van de Turken zeggen tegen hun kinderen, jullie hoeven niet te werken, want dat hebben wij al gedaan voor die Hollanders. Ik heb het uit de monden gehoord van een paar Turken. En als je er geen zin in hebt, moet je hier ophoepelen.

  Reactie door MAX — woensdag 9 november 2005 @ 13.54 uur

 259. *Jeffrey: Els, bespaar je voortaan dat gelul over je “Islam is vrede”. *

  Lezen is ook een kunst. Dat die verloren is gegaan was al bewezen door Hasna el-Maroudi. Ik had de mensen op een Marijnissen-weblog hoger ingeschat, maar kennelijk is de hele beschaving afgedaald.
  Marijnissen zal het zelf wel niet lezen, het was eigenlijk voor hem bedoeld. Daarom neem ik niet de moeite om alles in jip-en-janneketaal te herhalen. Ik ga wel iets anders verzinnen.

  Reactie door Els — woensdag 9 november 2005 @ 16.58 uur

 260. Hoi Els, je hebt gelijk, jammer dat er mensen zijn die zo onnozel, en dat vind ik, menen te moeten reageren.Onwetendheid zaait angst en angst blokkeert gevoel/intuitie en de rede
  Ik snap ook niet waarom je iets kunt haten als je niet weet wat het is. Wat haat je dan eigenlijk? Je eigen opstelling? We moeten samen door de tijd en de islam staat inderdaad voor vrede. Islam in wereldorientatie op basisscholen geven lijkt me niet verkeerd en gebeurt vast ook wel bij enkele scholen, ik heb hier geen beeld van. Graag ook uitleg over de rol van Amerika met zijn oorlogen en de redenen waarom mensen het slechte pas uitkiezen en de islam misbruiken. Dit moet denk ik echt duidelijk gaan worden. De wereld zit raar in elkaar en onrecht is er volop…Cynthia

  Reactie door cynthia — zondag 13 november 2005 @ 15.53 uur

 261. We moeten ons gewoon bekeren!
  Lees de Bijbel!
  Er is maar 1 Waarheid!
  Dus de rest leugens!
  Lees de Bijbel en bid zodat wij
  echte echte liefde kennen waaruit ALLES voorkomt! Ook ik heb strijd elke dag weer opnieuw. Ja Satan oefent zijn macht op de wereld, overal! Maar God is Almachtig!! Gods weg is niet de makkelijkste…. WEL DE BESTE!!!!

  Jezus komt spoedig!! wees waakzaam

  Reactie door Molukker — dinsdag 15 november 2005 @ 23.36 uur

 262. sorry van mijn typfoutje daarzo bij
  “waaruit ALLES voorTkomt!

  Reactie door Molukker — dinsdag 15 november 2005 @ 23.38 uur

 263. Even voor de goede orde, ik zeg dus niet dat islam voor vrede staat. Ik zeg dat niemand in de politieke hoek, en dus ook Jan Marijnissen niet, problemen durft aan te wijzen in allochtone hoek of in de islam. Men durft uitgebreid naar westerse problemen te wijzen en Europeaans ‘racisme’ aan te wijzen als oorzaak voor de rellen, maar niemand durft een woord te zeggen over de rol die de islamitische cultuur heeft in de voortdurende, onoplosbare achterstandspositie van vooral islamitische allochtonen.

  Om maar een paar dingen te noemen: vele islamitische jongeren maken hun opleidingen niet af, en ze hebben toch al een taalachterstand vanwege o.a. gebrekkige integratie. In plaats van de achterstand op te lossen wordt deze door ongebreidelde importhuwelijken nog verergerd: zo blijven er mensen binnenstromen die het Nederlands niet beheersen en hun achterstand doorgeven aan hun kinderen.

  Dat vele moslims geïsoleerd leven van Europeanen is ook niet de Europeaanse racist aan te rekenen. Een groter probleem is dat vele moslims zelf niet willen dat moslims integreren en westerse waarden aannemen. Denk bijvoorbeeld aan het Duits-Turkse meisje dat een paar maanden terug werd vermoord in een eremoordzaak, wat grote media-aandacht kreeg toen bleek dat jongeren die haar hadden gekend zeiden dat het haar eigen schuld was omdat ze was verwesterd. Daar blijkt duidelijk uit hoe moslimjongeren elkaar onder de duim houden om te voorkomen dat ze met ons integreren. Dit geval staat niet op zichzelf, ontelbare meisjes worden bijvoorbeeld met intimidatie en geweld onder druk gezet om niet op te gaan in de westerse samenleving.

  En zo zijn er ontelbare problemen in de islamitische culturen aan te wijzen die een rol spelen bij de achterstandspositie, de gebrekkige integratie en het uitbreken van deze rellen. Maar niemand durft iets te zeggen. Waarom niet? Zijn we allemaal bang voor de moslims? Moslims schromen toch ook niet om in de media steen en been te klagen over ons?

  Voortdurend zie je moslims op tv die ruim zendtijd krijgen om te vertellen wat hun ervaringen zijn met racistische Nederlanders. Waarom is er zoveel aandacht voor de dingen die wij verkeerd doen, maar durft niemand in politieke hoek en bij de media te wijzen naar het aandeel dat allochtonen zelf hebben in de problemen, en de rol die de godsdienst erin speelt?

  Voor wie dit nog leest, hopelijk is het nu duidelijker wat ik wilde zeggen.

  Reactie door Els — woensdag 16 november 2005 @ 22.03 uur

 264. Voor alle duidelijkheid..

  Islam staat ook niet voor vrede.
  Het staat voor “Onderwerping aan allah”,
  dat betekent het.

  Reactie door Molukker — donderdag 17 november 2005 @ 12.35 uur

 265. En wie die allah van hun is.. i dunno!

  Reactie door Molukker — donderdag 17 november 2005 @ 12.36 uur

 266. Juist omdat ik weet wat de Islam inhoud haat ik het. Omdat de Koran de Bijbel letterlijk omdraait en het een leugen is!
  De Bijbel heeft ons daarvoor reeds gewaarschuwd!
  En ik haat de moslims NIET!! Wel de leugen waarin ze geloven. Kijk, dat is anders. Maar inderdaad het zijn koppige mensen die bang zijn voor de waarheid.
  Ja, en je kunt de feiten ook omdraaien….
  maar dan heb je geen feiten meer maar sprookjus. God zegen jullie!!!

  Reactie door Molukker — vrijdag 18 november 2005 @ 10.40 uur