Franse taferelen in Nederland voorkomen

Rellen Frankrijk

Vandaag heb ik in de Kamer gevraagd om een reactie van het kabinet op de rellen in Frankrijk. Ik wil van hen weten wat hun visie is op deze gebeurtenissen en ik wil antwoord op de vraag of deze regering wel voldoende doet om dergelijke problemen in Nederland te voorkomen.

Immers, zoals ik hier al eerder schreef: Niks te verliezen hebben, zich buitengesloten voelen en gebrek aan perspectief op verbetering is de vierbaansweg waarlangs de escalatie plaats vindt.

Zie ook de SP-site

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 08 november 2005 :: 15.56 uur

190 Comments

190 reacties

 1. Ja , je kunt er op wachten.
  maar dit kabinet zal het allemaal wel adequaat wegwuiven.

  Reactie door fransiscus51 — dinsdag 8 november 2005 @ 15.59 uur

 2. Ah , je bedoeld zoiets als de Schipholbrand maar dan in het groot?

  Reactie door Alex — dinsdag 8 november 2005 @ 16.02 uur

 3. Niks te verliezen hebben, zich buiten gesloten voelen en gebrek aan perspectief hebben niet veel te maken met het overgieten van een gehandicapte vrouw met benzine en dan aansteken en met het doodslaan van een bejaarde die zijn vuilnisbak probeert te blussen.
  Mensen die dat doen zijn niet meer dan monster asocialen en beesten en hebben bij voorbaat de discussie verloren.

  Reactie door Klaas — dinsdag 8 november 2005 @ 16.05 uur

 4. De Nederlandse geschiedenis staat bol van oproer…

  ‘t Tij zal alles doen keren…

  Reactie door Lezer — dinsdag 8 november 2005 @ 16.07 uur

 5. @Klaas… én die jongeren in ‘t tranformatorhuisje dan ?

  Reactie door Lezer — dinsdag 8 november 2005 @ 16.09 uur

 6. Discutabel is of deze mensen niets te verliezen hebben en of dat dan maar een reden mag zijn om te acteren. Wel moet er goed worden nagedacht hoe nu verder met de multiculturele samenleving want anders kan er inderdaad worden gesproken over een sterk groeiende vijfde kolonne in Europa zoals sommige Amerikaanse commentatoren schrijven. Zowel autochtonen als allochtonen moeten hun best doen om nader tot elkaar te komen, laten we beginnen bij elkaar in de buurt te gaan wonen ipv te vluchten naar witte wijken en bv. meer gemengd te trouwen (iets wat in Frankrijk wel veel meer gebeurt). Gelukkig zijn onze achterstandswijken er iets beter aan toe.

  Reactie door Opheffer — dinsdag 8 november 2005 @ 16.11 uur

 7. Nu de nieuwe WAO wet is aangenomen, zal er weer een stukje meer weerstand komen. De nieuwe activiteit van de ex WAOer die jammer genoeg geen baan kan vinden, is mss wel het verdelgen van UWV kantoortjes :lol:

  Reactie door RedStar — dinsdag 8 november 2005 @ 16.12 uur

 8. Zonder iets ten nadele van allochtonen te zeggen maar is een groot deel van hen, door hun al dan niet beperkte opleiding niet aangewezen op werk/productiewerk dat in rap tempo richting lagelonenlanden gaat? Althans, voor een deel?
  Werken is niet de hoofdzaak in het leven maar perspectief hebben op een toekomst d.m.v. een baan zeker wél.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 8 november 2005 @ 16.17 uur

 9. @4

  Daar stond een sticker op dat er hoogspanning op staat, dus zeer stom om daar in te kruipen. :-)

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 16.22 uur

 10. De jongens die in Frankrijk zoveel schade aanrichten bevinden zich in de leeftijd van pubers. Mannelijke pubers zorgen in zijn algemeen voor de grootste problemen en zijn zeer gevoelig voor hun image.
  Ook zijn ze gehandicapt met een macho cultuur.
  Tel daar nog boven op dat keer op keer van alle kanten wordt herhaald dat ze het moeilijker hebben dan welke groep dan ook en je hebt de perfecte “slachtoffers” die het niet langer pikken en zich gerechtigd voelen wraak te nemen op de maatschappij die hun niet accepteerd.

  Misschien zou het helpen als we groepen niet als slachtoffers behandelen.
  Slachtoffers denken dat ze zichzelf niet kunnen helpen en vervallen daardoor in moedeloosheid en hulpeloosheid.

  Overigens heeft Frankrijk een aparte positie, het is nooit (voor zover ik weet) een erg sociaal land geweest, ook niet voor de fransen zelf.
  De vergelijking door naar NL trekken lijkt me dan ook niet op z’n plaats.
  Daarmee zou je bepaalde malloten nog op ideeen brengen waar we echt niet op zitten te wachtten.

  Reactie door Jessie Mans — dinsdag 8 november 2005 @ 16.23 uur

 11. Klaas@2: Natuurlijk zitten er ook ongekende schoften tussen, een soort hooligans die zich op geen enkel excuus kunnen beroepen voor wat zij aanrichten. Maar als je je daar op blind staart, kom je geen steek verder. (Bij elke opstand komen ook ratten bovengronds, zelfs bij het ANC en het Nederlandse verzet zaten de grootst mogelijke hufters.)

  Maar als niemand ooit aandacht heeft voor de gigantische problemen in die wijken, ténzij ze er massaal auto’s in de fik steken, dan is het niet vreemd dat sommigen zich geroepen vinden om op deze manier te protesteren.

  En voor je uit je slof schiet: begrijpen waar het vandaan komt, is heel wat anders dan er begrip voor hebben.

  Reactie door Barry — dinsdag 8 november 2005 @ 16.24 uur

 12. En Jan Marijnissen, kunnen we nu ook even van u horen of u dat kunt goedkeuren dat geweld daar in Frankrijk?

  Reactie door MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 16.25 uur

 13. @5 Opheffer:
  “Zowel autochtonen als allochtonen moeten hun best doen om nader tot elkaar te komen, laten we beginnen bij elkaar in de buurt te gaan wonen ipv te vluchten naar witte wijken en bv. meer gemengd te trouwen (iets wat in Frankrijk wel veel meer gebeurt).”
  Wil je dan het Nederlandse volk Opheffen of zo en mensen verplichten hun eigen volk te verneuken en in een allochtone shitbuurt te gaan wonen, waar ze geen hol mee te maken willen hebben of zo min mogelijk? Je eigen cultuur en volk te grabbel gooien en op te offeren voor het “hogere’ multikul-ideaal in de hoop geen rellen of terroristische aanslagen te krijgen? grappenmaker of moet ik eigenlijk landverrader zeggen. In het land van herkomst maken die gasten er ook niks van, dus als ze hier in de weg gaan lopen wordt het ook niks met hun woestijnculturen.
  Veel plezier in de Bijlmer met je Ghanese vrouw en half-bruine kinderen op je hoofddoekjesschool.

  Reactie door arno — dinsdag 8 november 2005 @ 16.31 uur

 14. Barry (nr. 10) schreef:
  “Maar als niemand ooit aandacht heeft voor de gigantische problemen in die wijken, ténzij ze er massaal auto’s in de fik steken, dan is het niet vreemd dat sommigen zich geroepen vinden om op deze manier te protesteren.”

  Protesteren Barry? Volgens mij dien je in een rechtstaat nog altijd op een andere manier je onvrede te uiten dan hoe men dat in het riffgebergte aanpakt. Wat dit UITSCHOT laat zien heeft niks met sociaal-economische zaken van doen wat door al die linkse media maar blijft worden volgehouden. Hoe kun je om werk en voorzieningen schreeuwen en tegelijk bedrijven die arbeid verschaffen in lichterlaaie zetten? Op enkele schaarse beelden van de Franse tv-stations is te zien hoe heethoofden om djihad en intifada roepen. Sommigen springen voor de camera’s en roepen Allah Akbar.
  Waarom in dit kader moesten in Sète en Lens twee kerken met molotovcocktails worden aangevallen? Een paar dagen daarvoor was een synagoge al doelwit geweest. Dit heeft niks meer met sociaal-economische achterstanden te maken wat de media ons maar wil blijven laten geloven! Dit heeft puur met het Islamfascisme te maken. Weg met de rechtstaat, weg met de Westerse samenleving! Dat gaat er gebeuren indien men niet hard in gaat grijpen.
  Maar nee, in de ogen van menig “salonsocialist” zijn mannen als Le Pen natuurlijk een veel groter gevaar voor de samenleving. Daar gaat ook voortdurend de constante dreiging van uit dat zij een soort “derde rijk” willen creeeren… Iets wat veelal in extreem-rechtse hoek gezocht wordt door jullie maar wat jullie blijkbaar niet willen of kunnen zien is dat die Moslimfascisten een zelfde soort scenario voorhanden hebben; Het compleet vernietigen van de democratische Westerse samenleving en het opdringen van de Sharia en de Islam aan de “ongelovigen”!

  Dit stuk tekst was een quote van mezelf uit een andere column op dit weblog, voor de oplettende lezer onder jullie.
  Ik hoop dat ik deze keer niet steeds in herhaling hoef te vallen zoals op het andere column. Ben ik ook niet van plan.

  Reactie door Jeffrey — dinsdag 8 november 2005 @ 16.45 uur

 15. Voor de SP ligt er ook een taak in de buurten waar het uit de hand kan lopen.
  Onze partij zou juist in die buurten en gemeenschappen heel duidelijk aanwezig moeten zijn, en de strijd tegen achterstelling, discriminatie en domme politici organiseren. De woede van de mensen die in opstand zijn gekomen is terecht maar de methoden niet! Vernielingen en molestaties van onschuldige mensen zijn niet goed te praten. Maar de ware uitlokkers zitten in de Franse regering, die net zo arrogant is als de “onze”
  Het zal een hele put werk zijn, maar de enigste manier om buitensporig geweld in achterstandsbuurten (achtergestelde buurten is een betere uidrukking) te voorkomen, is vertrouwen van de mensen die er wonen te winnen. Het oude politieke handwerk waar de SP in de jaren 70 en 80 mee is opgebouwd. Strijd voor respect voor mensen met een ander kleurtje of een ander geloof dient hierbij hand in hand te gaan met bijvoorbeeld strijd tegen uitholling van ons zorgstelsel. Oftewel Verdonk en Hogervorst moeten allebei opsodemieteren.
  En met hun het hele kabinet! En Chirac en de Villepin ook, en Blair, Poetin, Merkel en Schröder.
  Socialisten vechten immers tegen al deze loezefokkers, die bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Rechts speelt mensen tegen elkaar uit om zelf nog een poosje te kunnen blijven zitten. Wil je een einde maken aan deze rottigheid, dan moet het kapitalisme weg.

  Reactie door Jan Nijman — dinsdag 8 november 2005 @ 16.49 uur

 16. De haatzaaier Pastors in Rotterdam staat gelukkig op het punt om een schop onder zijn hol te krijgen. Dat zijn natuurlijk dé maatregelen om opstanden zoals in Frankrijk tegen te gaan. Pastors beweerde dat moslims dieven zijn omdat de islam dat voorschrijft. En dat Antillianen en Kaapverdianen niet discrimineren, want die stelen van iedereen.

  Reactie door Sonja — dinsdag 8 november 2005 @ 16.52 uur

 17. @14

  Je. tekst lezende stel ik vast dat het compleet vernietigen van de democratische Westerse samenleving vandaag de dag echt niet exclusief voorbehouden is aan de Islam en de sharia.

  Reactie door Alex — dinsdag 8 november 2005 @ 16.56 uur

 18. Alles ligt opgeslagen in het woord “Vijandsbeeld” toen de Sovjetunie werd opgeheven, was er binnen een paar dagen een nieuw vijandsbeeld geschapen n.l. het midden oosten, iedereen met een kleurtje werd verdacht. En de wapenindustrie draaide weer volop met winst.

  Reactie door The old Henk — dinsdag 8 november 2005 @ 17.01 uur

 19. Zonja, Oh ja die gevaarlijk Pastors die zomaar ineens de dingen bij hun naam noemt. Dat moeten we niet hebben. Wegzuiveren die man.

  Reactie door Don Solaris — dinsdag 8 november 2005 @ 17.01 uur

 20. Steek vooral nog meer tijd en middelen in een groep die zich weigert te conformeren aan de samenleving waarin ze wonen.

  Dan zijn de volgende relschoppers van Autochtone afkomst.

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.04 uur

 21. En Jan Marijnissen, kunnen we nu ook even van u horen of u dat kunt goedkeuren dat geweld daar in Frankrijk?

  Reactie van MAX — dinsdag 8 november 2005 @ 16.25

  Nee Max dat doe hij niet maar wie had voor 5 jaar terug gedacht dat je hier de kogels om de oren zouden vliegen.
  Voorkomen is beter dan genezen.
  Het is gek of ook weer niet hoe jij beste Max de dingen kan verdraaien.
  Terwijl iemand zich inzet om zulke dingen te voorkomen suggereer jij er van dat hij het goed keurt.
  Eigenlijk keur jij het wel goed want het geef je stof om bepaalde groepen in deze samenleving nog dieper in het stof te laten bijten.
  Want wat is jou oplossing dan Max.

  Reactie door Jofel — dinsdag 8 november 2005 @ 17.07 uur

 22. Volgens mij zit Jan te wachten dat de rellen overslaan naar Nederland. Kan hij samen met z’n SP koor handenwrijvend roepen : zie je wel !

  Reactie door Don Solaris — dinsdag 8 november 2005 @ 17.08 uur

 23. @Sonja – Ja door zulke maatregelen gaan de multi-culturele samenlevingen in Europa gered worden, dat is wel duidelijk. Het wordt tijd dat die Fransen hun Pastoors er uit gooien – zodat de rellen zullen stoppen.

  Heb je nog meer oplossingen?

  Reactie door Habay — dinsdag 8 november 2005 @ 17.12 uur

 24. @Ronald, Jeffrey, Max: kritiek is prima, u heeft allen uw punt gemaakt en we eten u wat er allemaal mis is gegaan ( linkse kerk, salonsocialisten, theedrinkers enz enz )
  Dan nu graag ven de postings met de oplossingen graag! Realistische en werkbare, niet zo van “iedereen er uit”of “nog hardere maatregelen” want die kan ik ook verzinnen! Nee, graag oplossingen die op de lange termij ook werken en ook perspectief bieden aan die mensen die als we niet oppassen vatbaar zijn voor fundamentalisten. Ik zit met de vinger boven de F5 knop…… Roept u maar!!

  Reactie door Opa-buiswater — dinsdag 8 november 2005 @ 17.14 uur

 25. @Barry “begrijpen waar het vandaan komt, is heel wat anders dan er begrip voor hebben.”

  Perfect verwoord. Jammer dat veel reageerders dat anders lijken te zien!

  Reactie door Habay — dinsdag 8 november 2005 @ 17.17 uur

 26. @Opa, lange termijn oplossing is geen integratie maar assimilatie van die bevolkingsgroepen, echter dat wil die groep zelf (nu) nog niet omdat er nog altijd sukkels in den haag zitten en het multikul verhaal ophangen.
  Zolang het multikul gelul lijft spelen zullen we geen ruk opschieten.

  Niks multikul, Nederlandse cultuur als leidraad accepteren en anders wegwezen.

  Discriminatie bij werkgevers, natuurlijk waarom zou een werkgever een allochtoon aannemen (met bijbehorende gezeur zoals afwijkende feestdagen) terwijl hij ook een Autochtoon kan krijgen waarbij hij dat gezeur niet heeft.

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.22 uur

 27. en wat is de Nederlandse cultuur dan nog Ronald, waar staat deze nu nog voor…

  Reactie door Patrick — dinsdag 8 november 2005 @ 17.25 uur

 28. @Patrick, inieder geval geen turkse en marokkaanse straatnamen om onze ‘medelanders’ zich meer thuis te laten voelen.
  Op straat praat je Nederlands, Geloven doe je maar thuis, etc etc etc.

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.31 uur

 29. oh, dus nederlandse straatnaambordjes en abn op straat is de nederlandse cultuur… wauw, idd iets om trots op te zijn, om voor te staan en om vooral zo te houden!!!

  Reactie door Patrick — dinsdag 8 november 2005 @ 17.32 uur

 30. Jeffrey 13, Hou eens op met dat ge`Jullie’!
  Dat irriteert en roept de vraag op: Tot wat behoor jíj eigenlijk? `Hunnie’ soms? Of `hullie’?
  Méning? Bèst! Brallen? Als je wilt, je hep hier een mooi podium voor een goedlachs publiek, maar kritisch zijn `We’
  :) dus wél.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 8 november 2005 @ 17.35 uur

 31. Laten we hopen, dat die oproer hier ook over gaat slaan. natuurlijk is de aanleiding niet te benijden.

  Laten we maar gaan beginnen zou ik zeggen. In de 18e eeuw begon men de macht van de rijken ook al in frankrijk te doorbreken.

  het is nu tijd voor een nieuwe revolutie

  Reactie door ReneR — dinsdag 8 november 2005 @ 17.35 uur

 32. @Patrick

  Dat is een onderdeel,

  Geef ze een vinger en …….

  Komt je dat bekend voor?

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.38 uur

 33. Discriminatie bij werkgevers, natuurlijk waarom zou een werkgever een allochtoon aannemen (met bijbehorende gezeur zoals afwijkende feestdagen) terwijl hij ook een Autochtoon kan krijgen waarbij hij dat gezeur niet heeft.

  Reactie van Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.22

  Is dat alles waar de werkgever dan last van heeft.
  Bij ons op het werk had je altijd dat gezeik van die autochtonen dan hadden ze Kermis dan hadden Carneval en je zag ze de hele week niet omdat ze ziek waren.
  Ronald dit is wel doorzichtig.

  Ik ben wel met je eens als je naar dit land komt dat er wel duidelijk aanpassingen gevraagd en aan voldaan
  moeten worden.
  Ik heb met buitenlanders gewerkt en daar zaten fantastische mensen onder niet meer en niet minder als bij ons kaaskopjes.

  Reactie door Jofel — dinsdag 8 november 2005 @ 17.39 uur

 34. @Jofel, het gezeur over Caranval e.d. is al heeeeeeeeeel lang zo en de meeste werkgevers weten dat ook wel.

  Nu kan die werkgever voor een autochtoon kiezen dan heeft hij er een zeurder bij, alleen zeurt die autochtoon over hetzelfde als die andere autochtone werknemers.
  Als ie een allochtoon neemt heeft ie gezeur over carnaval EN andere allochtone feesten.
  Liever 5 zeurders over carnaval dan 1 over caranaval, 1 over suikerfeest, 1 over hindoestaanse badwater ritueel, 1 over orthodoxe klepperfeest en 1 over swahilistaanse discofeest.

  Snappie

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.43 uur

 35. @Ronald: Oplossingen vroeg ik, en nog werkbare ook! Wat mensen Niet willen weten we nu wel. En, zoals ik al zei, wegsturen en assimileren hebben we al gehoord Kortom: het blijft bij het bekende rechtse geschreeuw: schuld van de linkse kerk, salonsocialisten en voor de rest gewoon helemaal niks….. Nou, dáár hebben we wat aan! ;-)

  Reactie door Opa-buiswater — dinsdag 8 november 2005 @ 17.44 uur

 36. @Opa, integreren hebben we al geprobeerd, werkt niet blijkbaar.

  Blijft over?

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.46 uur

 37. Snappie

  Reactie van Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.43

  Ja ik snap van welk soort jij bent.
  Weinig zinvol om daarmee verder tegaan.

  Reactie door Jofel — dinsdag 8 november 2005 @ 17.48 uur

 38. @19 Habay

  Het is niet zo moeilijk. Wie haat zaait zal haat oogsten. De vinger aan die pols blijven houden. Gezond verstand gebruiken.

  Verder zie ik graag een moslimpartij komen. Het Moslim Democratisch Appèl of zo. Ook moeten de grote moslimorganisaties zich meer gaan profileren, met name in de media. Zodat het een belangrijke rol kan gaan spelen als aanspreekpunt bij problemen in de samenleving.

  We leven namelijk in een samen-leving, en niet in een verzameling autochtonen en ‘de rest’ (in het haatkamp beter bekend als “hullie”). Dit is het oude Zuid-Afrika niet (Nelson Mandela was ook een terrorist) en dit is Amerika niet.

  Reactie door Sonja — dinsdag 8 november 2005 @ 17.48 uur

 39. Dat was dus @ 23

  Reactie door Sonja — dinsdag 8 november 2005 @ 17.49 uur

 40. @Jofel,
  ja hoor weer een die de realiteit niet onder ogen wil zien.

  En dan gaan we op die tour, ach ja als het niet in je straatje past dan op zo’n manier he.

  Erg zwak.

  p.s. even voor de duidelijkheid volgens de wet ben ik een ALLOCHTOON

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.50 uur

 41. @Ronald: zeg het maar, dat was namelijk mijn vraag. Alles wat vanuit de SP of welke andere linkse partij aangedragen wordt is bij voorbaat al waardeloos lees ik in jullie commentaartjes vandaar mijn oproep dus! Overigens: over assimilatie gesproken; kijk voor de lol eens in Holland, Michigan waar derde generatie ex-nederlanders zich nog wekelijks volproppen met drop en haring…. Maar dat is natuurlijk traditie?

  Reactie door Opa-buiswater — dinsdag 8 november 2005 @ 17.50 uur

 42. @Opa-buiswater In ieder geval is de oplossing niet ze doodknuffelen wat de meeste SP’ers voor ogen hebben. Jeffrey @14 heeft absoluut een punt, wellicht wordt het tijd dat we ons eens beraden op de mogelijkheid dat er bevolkingsgroepen zijn die maar op 1 ding uit zijn en dat is niet dat we met z’n allen vreedzaam naast elkaar leven als atheisten, christenen, joden en moslims. Hoe krampachtig je dan ook probeert in ons westerse consensus/compromis denken tot een oplossing te komen je dat toch nooit gaat lukken.
  De vraag van Jan aan dit kabinet is niet alleen opportunistisch en populistisch het getuigd ook nog eens van een absolute brutaliteit dat je een relatie durft te suggereren met het nieuwe zorgstelsel en andere akties van dit kabinet. Dat doet hij niet expliciet maar zo komt het wel op mij over, daar zal wel mee gescoord worden denkt Jan waarschijnlijk.

  Reactie door Omaha — dinsdag 8 november 2005 @ 17.55 uur

 43. @42: i rest my case…..

  Reactie door Opa-buiswater — dinsdag 8 november 2005 @ 17.56 uur

 44. @Opa, nee hoor niet alles wat uit de SP en/of links komt is slecht.
  Maar Links heeft zijn kans gehad de afgelopen 30 jaar(met dank aan de PVDA), het wordt tijd dat het roer drastisch om gaat op het gebied van het allochtonen vraagstuk.

  Assimilatie betekend niet dat men ook stamppot boerenkool met unox worst moet gaan eten ;-) , maar meer op het gebied van feestdagen, Nederlandse normen en waarden, nederlandse wet respecteren etc etc

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 17.58 uur

 45. @44: De heer zal ons bewaren voor nederlandse normen en waarden!;-)

  Reactie door Opa-buiswater — dinsdag 8 november 2005 @ 18.00 uur

 46. @Opa-buiswater 41 het volproppen met drop en haringen is wat anders dan het laten uitbranden van 5000 auto’s. De turkse traditie van theedrinken mag van mij altijd blijven net als de baklava van de grieken of andere gezellige drop en haring gerechten van allochtone bevolkingsgroepen. Het wordt anders als er bevolkingsgroepen zijn die vinden dat ik elke avond 10 kilo baklava en 20 liter turkse thee moet eten/drinken.

  Reactie door Omaha — dinsdag 8 november 2005 @ 18.01 uur

 47. @Opa-buiswater Je doet erg goed je best om ons het gevoel te geven dat we in Nederland geen normen en waarden meer hebben, dat is je goed recht (nl. 1 van de waarden hier in Nederland) maar ik ben toch blij dat het vermoorden van iemand die anders denkt dan jij in ieder geval NIET tot de Nederlandse normen en waarden behoort en dat je er al zeker niet heimelijk door veel mensen voor bewondert wordt.

  Reactie door Omaha — dinsdag 8 november 2005 @ 18.04 uur

 48. Hoor ik Verdonk op de radio n.a.v de herdenking brand Schiphol vanmiddag zeggen:
  “Het is ongelooflijk hoe dit alles heeft kunnen gebeuren. We moeten dit tot op de
  bodem uitzoeken”.
  GRRRRrrrr……………!

  Reactie door Alex — dinsdag 8 november 2005 @ 18.11 uur

 49. de realiteit
  Een werkgever kijk wat iemand presteerd aan inzet,kennis en vakmanschap.
  Althans hoort te kijken.
  Als jij vind Ronald dat hij moet kijken naar de feestdagen dan ben jij de totale realiteits zin kwijt.

  Reactie door Jofel — dinsdag 8 november 2005 @ 18.13 uur

 50. Reacties op fok.nl zijn verdeeld ..
  Iemand riep :Wat een eikel, Balkie kennende zet ie meteen het leger in als dat hier gebeurt .

  Mijn reactie: Hoezo eikel, eikel….
  Dat is nou vooruit zien en denken , ga zo door Jan.Op naar een linkse meerderheid !!!

  Benieuwd naar de reacties….

  Reactie door lambert — dinsdag 8 november 2005 @ 18.13 uur

 51. @47 Omaha
  Ondanks alles doe jij je best dat dat wel zo is.

  Reactie door Alex — dinsdag 8 november 2005 @ 18.15 uur

 52. @Jofel,
  een werkgever moet ook kijken of hij nog wel een fatsoenlijke bedrijfsvoering kan voeren met al dat gezeur.

  En neem van mij maar aan al is die kandidaat nog zo goed, als er speciaal voor dat soort mensen de bedrijfsvoering moet worden aangepast dan kijkt die werkgever nog wel even verder hoor.

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 18.17 uur

 53. Het is in ieder geval duidelijk dat het sociaal-democratische gedachtegoed een onderklasse heeft gecreëerd die met een uitkeringsinfuus in leven wordt gehouden.

  Reactie door Henk — dinsdag 8 november 2005 @ 18.19 uur

 54. Ronald, ik vroeg je waar de Nederlandse cultuur voor staat, niet een onderdeel ervan…

  Reactie door Patrick — dinsdag 8 november 2005 @ 18.27 uur

 55. Of met het rechts omdraaiende marktwerkingprincipe een rad voor de ogen heeft gedraaid?

  Reactie door Alex — dinsdag 8 november 2005 @ 18.28 uur

 56. Aan een kant is het te begrijpen dat de jongeren in Franrijk woedend zijn, maar om iemands leven af te nemen, dat maakt mij woedend.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — dinsdag 8 november 2005 @ 18.29 uur

 57. Aan een kant is het te begrijpen dat de jongeren in Franrijk woedend zijn, maar om iemands leven af te nemen, dat maakt mij woedend.

  Reactie van Elsa De Leeuwin — dinsdag 8 november 2005 @ 18.29

  Ik heb hier nog niemand horen dat het hem niet woedend maak.

  Reactie door Jofel — dinsdag 8 november 2005 @ 18.37 uur

 58. De SP is de partij die in de jaren tachtig als rascistisch werd weggezet omdat ze fatsoenlijke eisen durfde te formuleren voor het integratiebeleid: taal leren voor wie ‘nieuw’ is en ruimte maken voor de nieuwkomers. Dus spreiden en het tegengaan van getto’s.

  Nu vindt iedereen dat de taal leren toch wel het minste is, maar enige ruimte maken voor mensen die nieuw zijn in Nederland? Ho maar!

  We zullen en moeten onderkennen dat spreiding de enige mogelijkheid is om werkelijk te gaan samenleven: samen naar school, samen op het werk zal perspectief bieden.

  En voor de mensen die willen weten wat Jan hier van vindt: lees eens het boek Tegenstemmen. Geschreven in 1996, maar akelig treffend als het gaat over de gevolgen van het neo-liberaal beleid. Het beleid dat mensen uitsluit, in plaats van een kans geeft. Ben benieuwd of jullie daadwerkelijk het boek oppakken of wel weer beter zullen weten. Stap af van vooroordelen en verdiep je in anderen!

  Reactie door Renske — dinsdag 8 november 2005 @ 18.41 uur

 59. @15 Jan Nijman,
  Goed standpunt en erg helder T.O.V. andere posts hier. Bedankt.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 8 november 2005 @ 18.51 uur

 60. @Sonja 38 – “We leven namelijk in een samen-leving” dat klopt ..
  ….maar jij lijkt in een droomwereld te leven die de mijne niet is.

  Het naieve gedoe wat jij nog steeds lijkt aan te hangen heeft er m.i. juist heel erg aan bij gedragen dat de muliculturele samenleving niet gelukt is. Het zou dan ook zinvol zijn er ook eens mee te stoppen en te erkennen dat vrijblijvendheid niet werkt en dat integratie NIET alleen een zaak autochtonen is!

  Lekker politiek correct reageren over zo’n sukkel als Pastoors is de makkelijke en ouderwetse weg, nog een kopje koffie?

  Reactie door Habay — dinsdag 8 november 2005 @ 19.13 uur

 61. Vreemd toch dat politiek links altijd ter verantwoording wordt geroepen voor de na-oorlogse immigratie. Je zou toch mogen verwachten dat de “werkende klasse”, de min of meer natuurlijke achterban van links, weinig belang heeft bij het organiseren van haar eigen concurrentie op het gebied van werk, wonen en sociale zekerheid.

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 8 november 2005 @ 20.07 uur

 62. @ED Sorrento,
  de linkse politiek in dit land is er een van “ik weet wat goed voor jullie is” grachtengordel elite politiek, dat heeft al jaren helemaal niks meer met de arbeidersklasse van doen hoor.

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 20.12 uur

 63. Hoe zou men dat in het Frans vertalen:
  Men steekt een kaars aan, terwijl er gezegd
  wordt, woorden als: Laat ons het licht ont-
  steken ten teken van verbondenheid…….
  De vlám uit handen van mw Verdonk en dhr
  Donner…..Van alles en iedereen:zij samen
  met dié woorden!
  Voor mij kon het niet érger vandaag !!
  Ik troost me met de gedachte dat menigeen
  er alleen de sfeer proefte en de woorden
  niet konden verstaan.

  Niét gedetineerden mochten niet naar deze
  herdenkingsbijeenkomst, nee, geen mensen
  die veroordeeld werden wegens ernstige
  criminaliteit – die zouden nl. dáár nooit
  zijn geplaatst – maar………………..
  mede-lotgenoten asielzoekers die er ter
  plekke wachtten op hun uitzetting na enige
  juridische procedures.

  Laat iemand zeggen hoeveel “gedetineerden”
  daar geïnterneerd zaten na een berechting
  ingevolge een ernstige strafvordering door
  de Staat der Nederlanden. Wie van ál die-
  genen?

  Zoveel onbeantwoorde vragen en terecht zegt
  een “Nellie uit de Bijlmer” dat ze nu terug
  in een flat liever bij de herdenking aanwe-
  zig was geweest, al was het maar om de daar
  aanwezige nabestaanden nog wat bij te kunnen staan of de laatste woorden van hún
  bekenden over te brengen.

  Treurig, dat gebrek aan inlevingsvermogen
  vanuit de Nederlandse organisatie.

  Falende ministers die vandaag op deze manier hun acte de présence gaven voelden
  aan als een besmette zalf die men zag toe-
  dienen op grote, open, gapende wonden.

  Te keurig, te netjes en te ongeloofwaardig
  komen woorden van ontsteltenis voor het
  voetlicht: niet een welgemeend mea culpa, nee, de gebruikelijke cliché’s zo’n dag te doen gebruikelijk!
  Met deze ootmoedige voorstelling lijkt het
  gezicht en het vege lijf gered, NEE dus !
  20.25 IK ben toe aan een bakje ‘troost’!

  Reactie door Madelief — dinsdag 8 november 2005 @ 20.26 uur

 64. @60:mag ik Uw bijdrage aanvullen? Goedkope arbeidskrachten zijn primair een zakelijk belang. Vertegenwoordigers van bedrijven en arbeidsbureaus gingen op de “ronseltour” om goedkope krachten te bewegen toch vooral naar het land van melk en honing te komen. Rechtse belangenbehartiging. Links heeft bijgedragen te voorkomen dat rechts er neo-slavernij van zou maken, wat door rechts “doodknuffelen” wordt genoemd.

  Reactie door william — dinsdag 8 november 2005 @ 20.27 uur

 65. ik ben het helemaal eens met de franse toestanden,alleen ben ik het er niet mee eens dat ze onschuldigen pakken ,
  ze hadden de regering in de brand moeten steken.levend.
  ik hoop dat we/ze dat hier wel doen
  en ik kan niet wachten dat het hier gebeurt,
  en toen werdt ik wakker,en dacht ach dat gebeurt hier niet,toch??
  soms kan een droom zo lekker echt voelen
  mischien bij de volgende bezuiniging,als de nood?groter wordt.

  sorry

  Reactie door ad — dinsdag 8 november 2005 @ 20.48 uur

 66. @61 Ronald,

  Precies, maar dan heb je het wel over de partijnomenclatura van Groen Links en de PvdA.

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 8 november 2005 @ 20.48 uur

 67. wat ik er maar mee zeggen wil ,is dat dit overal gebeuren kan,ook hier.
  als er maar een aanleiding voor is,

  Reactie door ad — dinsdag 8 november 2005 @ 20.50 uur

 68. @ED, inderdaad, maar ja net als rechts met Nazi’s over 1 kam worden geschoren, wordt links geasocieerd met PVDA & Groenlinks (GL vooral vanwege hun totaal vreemde wereldbeeld)

  Reactie door Ronald — dinsdag 8 november 2005 @ 21.09 uur

 69. @64 Het klopt dat de eerst generaties ‘gastarbeiders’ in Nederland handig van pas kwamen. Maar er is niemand tegen zijn of haar wil naar Nederland afgevoerd.

  Vele kwamen uit economische noodzaak, dat wel, en wie kan ze dat kwalijk nemen? Maar ze waren WEL zelf verantwoordelijk. Door dat te ontkennen en door deze immigranten uitsluitend te zien als speelbal van het kapitalisme is wellicht handig om het eigen fundamentalistiche geloof (’tis de schuld vh kapitaal’) nog eens te onderstrepen maar getuigd ook van bijzonder weinig respect voor deze mensen!

  Er is namelijk helemaal niks mis mee om als een arme sloeber op eigen inititatief je geluk in een rijk westers land te gaan zoeken. Net zo min als er iets mis hoeft te zijn met het stellen van eisen tov immigratie.

  Breek eens door die traditionele links/rechts hokjes heen! Juist binnen de SP is daar ruimte voor. STOP het retro-stalisnisme en ga weer eens luisteren naar de mensen op straat!

  Reactie door Habay — dinsdag 8 november 2005 @ 21.12 uur

 70. Basis is natuurlijk onderwijs.
  Er mag geen scheiding zijn naar religie in het onderwijs.

  Reactie door Timbo — dinsdag 8 november 2005 @ 21.12 uur

 71. Groetjes aan de SP.

  Reactie door Liberaal-Socialist — dinsdag 8 november 2005 @ 21.18 uur

 72. Inderdaad Habay, alleen hebben die stomme Nederlanders geen rekening gehouden met het feit, dat deze mensen hier bleven en ook voor een nageslacht zouden zorgen. En dat is nu net wat Ons nederlanders dwars zit. De puinruimers van toen zijn niet meer nodig, dus moeten ze maar oprotten. Het is een gevolg van de nederlandse maatschappij en we zullen dat dus ook moeten accepteren met ze’n allen. leuk of niet leuk, we hebben ze zelf binnen gehaald. trouwens hoeveel nederlanders zijn er na WOII niet geémigreerd om hun geluk elders te zoeken? Als die zo aangepakt zouden worden als wij met onze immigranten doen, dan is de wereld te klein.

  Reactie door anja — dinsdag 8 november 2005 @ 21.20 uur

 73. nedeland gaat niet branden .de van oorsprong allochtone bevolking is goed geintegreerd .de jeugd .rijd in golfjes met die bonk bonk muziek .wassen hun drugs poen wit in shoarma zaken .gaan naar de hoeren in hun theehuizen .de autochtone jeugd rijd in golfjes met die bonk,bonk, muziek .wassen hun drugspoen wit in cafes .gaan naar de hoeren (op de door de gemeente gesponsorde )afwerkplekken .dus komt het allemaal goed? dat dit van oorsprong leuke landje naar de klote gaat komt door het kapitalistische systeem wat ons opgedrongen word door amerika en die rechtse ballen klub van het kabinet .poen,poen ,poen ,!

  ik heb de knuppel van mijn opa meer weer op de zolder gezet .
  en de fles butagas uit mijn caravan gehaald en een mastiek brander erop gezet ! die fransen zijn zo gek nog niet .nogal wiedes natuurlijk die hebben meer ervaring met revoluties .

  Reactie door texas henkie — dinsdag 8 november 2005 @ 22.04 uur

 74. ha capitalism is getting the boomerang effect
  viva zapata!!!!!!
  “we the scum,Urban guerrilla warfare in our districts. The revolt is raging, the urban guerrilla warfare settled in all our districts. The social injustice and daily violence, are the causes: discrimination, marginalisation, unbearable living conditions. It is today too late for the lords, to adopt new measures, to establish bearable living conditions in our districts, which in any event were never livable and will never be. We do not want a dialogue with the government, our fathers, our families, were sufficiently deceived by the speeches. The dialogue is definitively broken, do not plan more to deaden us. DO NOT HOPE ANY MORE TO USE US, this even in spite of the use of Imam and representants that you use, to calm us down. We do not have any weapons of mass destruction, just some explosive bottles, no bombers, just our pockets, but tremble small barons of Neuilly, today we are in our districts, a few days at your doors. The fight which begins will be long, and our combat right. The society created us, that proves that this civilization is doomed. We do not have anything to lose, we prefer to die in blood, instead of living like shit” Combatants rioter of the 93

  Reactie door gaf — dinsdag 8 november 2005 @ 23.48 uur

 75. Look, that´s the spirit!

  Reactie door ReneR — dinsdag 8 november 2005 @ 23.51 uur

 76. De Rotterdamse haatzaaier heeft in ieder geval geoogst. En hij is er niet eens blij mee! Maar LR is blij want die hebben er weer een martelaar bij voor in hun bruine huisaltaartjes. Nu gaan ze hem ook massaal Marco noemen en misschien is er wel een bij die telepatisch contact met Marco onderhoudt.

  Wanneer ik vrees voor rellen in Rotterdam dan komen die van kaalkopjes met kistjes, met vooraan de krijtstreeppakken met de carnavalsdassen.

  Reactie door Sonja — dinsdag 8 november 2005 @ 23.54 uur

 77. @Habay(69),

  Helemaal mee eens; al dat gezeik over ‘achterstandsposities’ is een belediging voor al die immigranten die wèl slagen.
  Als ondernemer, sportman, in de politiek of gewoon met een goede baan.

  En natuurlijk is niet elke immigrant grootaandeelhouder in het bedrijfsleven; dat is in geen enkel land zo.
  En hoeveel Nederlanders zijn eigenlijk grootaandeelhouder?
  Maar hebben immigranten het hier slechter dan in hun land van herkomst?

  De relschoppers waar het om gaat is een kleine minderheid, die al jaren verantwoordelijk is voor het verpauperen van die buurten.
  Waarom zouden we die tegemoet moeten komen?

  Reactie door arend — dinsdag 8 november 2005 @ 23.57 uur

 78. @Anja(71),

  Wie roepen hier dat de immigranten en hun kinderen weg moeten?
  Als ze zich maar gedragen, en de meesten doen dat ook.

  Mensen hebben voorzichtig kritiek op de islam, zoals we ook al 60 jaar de kerk tot het bot beledigen.
  En we zijn wat minder tolerant naar straatrovertjes en loverboys; vind ik ook niet raar.
  En sommigen zijn bang voor terrorisme, vanwege de hofstadgroep natuurlijk maar óók vanwege het terrorisme in zo’n 30 andere landen.
  Dat mag, zoals je ook bang mag zijn voor lonsdalers en gekke-kippenziekte.

  Reactie door arend — woensdag 9 november 2005 @ 0.02 uur

 79. arend:”De relschoppers waar het om gaat is een kleine minderheid, die al jaren verantwoordelijk is voor het verpauperen van die buurten.”
  bedoel jij het cabinet als relschopper?
  die is ook in de minderheid

  Reactie door gaf — woensdag 9 november 2005 @ 0.04 uur

 80. #71 Anja

  In die tijd van immigratie, was er werk voor degenen die hierheen kwamen. Al was het werk wat men veelal liet liggen.

  maar in deze tijd van hoge werkeloosheid maar ook overbevolking en mislukte integratie is het nog meer ongelimiteert binnenhalen van kanslozen de definitieve doodsteek van deze doodzieke economie en maatschappij. het gaat niet om degenen die hier al jaren zitten maar velen maken zich zorgen om wat er nog allemaal binnenkomt. En de kleur of ras maakt daarbij niks uit hoor. Ik hoef hier eigenlijk ook geen duizenden werkeloze duitsters hier. Idealisme en principes zijn wel leuk aan de buitenkant in dit soort zaken. Maar ik kijk verder naar de toekomst en wie dat allemaal mogen gaan betalen. Geef mij maar zonodig het Zwitserse werkvergunningsysteem. Hadden ze veel eerder hier moeten invoeren.

  Vroeger was de nederlandse regering dom ja; maar deze is nog dommer.

  #69 Habay

  De S.P. luisterd heus wel naar de mensen op straat. Maar er zijn in elke partij weer vleugelspitsen aan de linker en rechterkant, die zich niks aantrekken van wat er in het publiek leeft en alle critiek en feiten (met behulp van een zogenaamde fatsoenfilter op een weblog) klakkeloos naast zich neerleggen. Ik neem aan, dat de tijden veranderen.

  Zelfs Groenlinks onder aanvoering van femke Halsema predikt nu het liberalisme. heb je ook wel gezien nietwaar tijdens de debatten over de EU groñdwet.

  Reactie door ReneR — woensdag 9 november 2005 @ 0.04 uur

 81. Marijnissen heeft groot gelijk om de mogelijkheid van rellen aan de orde te stellen. Ik werk in een wijk waar de spanning sinds een week, na een half jaartje betrekkelijke rust, te snijden is. De afgelopen week zijn er hier twee incidenten geweest die makkelijk hadden uit kunnen groeien tot Franse proporties. Nu is er tijdelijk extra politiesurveillance en werken wij met extra personeel, wat we eigenlijk niet kunnen betalen. De voorwaarden zijn in deze wijk aanwezig, slechts een directe aanleiding ontbreekt nog. Sommige van de bewoners van ons daklozenpension durven na 18 uur de straat niet meer op, anderen zijn provocaties van buurtjongeren zo zat dat ze nauwelijks tegengehouden kunnen worden om massaal met ze op de vuist te gaan. En als dat gebeurt zijn de rapen echt gaar…en dit is al een anderhalf jaar aan de gang, de laatste week dus intensiever. Marijnissen doet wat een politicus moet doen, namelijk dit aan de orde stellen. Andere politici hebben dat te lang nagelaten. Het is dan wel heel goedkoop om dit olie op het vuur te noemen. Deze, en vermoedelijk andere wijken in Nederland, staan op springen.

  Ik zie op de Tegenspraakpagina dat er mensen zijn die dit ophitserij vinden. Maar dat is bullshit. De ophitserij is al decennia aan de gang, namelijk het verwaarlozen van de politiek van dit soort wijken met bijbehorende problemen als snijden in jeugd-en welzijnsvoorzieningen segregatie, isolatie, stigmatisering en discriminatie.

  Reactie door Johnito — woensdag 9 november 2005 @ 0.12 uur

 82. @Sonja(75),

  Och haatzaaier, Pastors heeft niet gezegd dat àlle moslims stelen, en ook niet dat moslims stelen vanwege de islam.

  Pastors heeft gezegd dat àls moslims stelen, zij liever stelen van ‘ongelovigen; zo praten zij dat voor zich zelf goed.

  Bij de rellen in Frankrijk bijvoorbeeld, bleven islamitische winkels ‘wonderwel’ gespaard.
  De Marokkaans-Belgische journaliste Hind Fraihi interviewde crimineeltjes in Molembeek, die trots zeggen alleen Belgen te beroven.
  Nepimam vd ven, die zijn volgelingen op msn zei dat het OK is om Nederlanders te beroven, samir a die betrokken was bij een overval, mohammed b die principieel weigerde een tramkaart van ‘de joden’ te kopen…

  Dat niet elke moslim zo denkt, neemt niet weg dat er een paar wèl zo denken.
  Als Nederlanders zo zouden handelen zouden we het racisme noemen (maar dit terzijde).

  Overigens, als Pastors klinkklare onzin zou verkopen zou je hem juist moeten laten kletsen; dan kun je hem met argumenten om de oren slaan en krijgt hij nooit meer een stem.

  Reactie door arend — woensdag 9 november 2005 @ 0.21 uur

 83. @Gaf(78),

  Als jij vindt dat het kabinet relschoppers zijn kun je dat vast wel aantonen, toch?

  Houdt Donner zich bezig met straatroof, is Balkenende zo’n loverboy, pist Zalm regelmatig bushaltes vol, is Peijs een bekende ‘tagger’?
  Zo verpauperen buurten namelijk.

  Reactie door arend — woensdag 9 november 2005 @ 0.25 uur

 84. nee maar miljoen euro voor oorlog is,en miljoenen winst maak kapitalism lekkerder,het is geen mollie maar werkeliklheid,zo
  geen rijkdom zonder armoede
  geen rijkdom zonder armoede
  geen rijkdom zonder armoede

  Reactie door gaf — woensdag 9 november 2005 @ 0.37 uur

 85. kijk en leer
  http://www.afrik.com/IMG/mov/Keufs_1.mov

  Reactie door gaf — woensdag 9 november 2005 @ 0.40 uur

 86. @ 71 Anja,

  Je praat heel makkelijk over “stomme Nederlanders”, over “wij” en over “ons” ,maar de tragiek van wat Paul Scheffer het “multiculturele drama” noemt is nou net dat het gewone klootjesvolk geen bal te zeggen heeft gehad over de immigratiepolitiek van de afgelopen decennia. ‘t Was gewoon geen issue. Tenzij je natuurlijk een rascist of een fascist was.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 9 november 2005 @ 0.41 uur

 87. @Gaf(82/83),

  “Geen rijkdom zonder armoede”, dit is nou typisch kretologie.

  Mensen hebben het hier beter dan in het land van herkomst.
  Mensen hebben het nu beter dan 20 of 40 jaar geleden.
  We zijn hier verwend, ook die crimineeltjes; ze spreken af via internet en mobieltjes, niks armoede.

  Ik ken mensen die pas 10 jaar in Nederland zijn en nu een eigen bedrijf hebben. Mensen vluchten hier naartoe omdat je alle kansen krijgt; een huis, een opleiding, hulp van het arbeidsbureau, eventueel beginnerskapitaal…
  Mensen krijgen eigen scholen en moskeeën, gesubsidieerde gezelligheidsverenigingen, vrijheid van geloof, van meningsuiting, wat doen wij verkeerd?

  En zelfs wie echt helemaal niks kan, heeft nog steeds recht op een uitkering.

  “Kijk en leer”, ik denk dat er weinig onderwerpen zijn waar jij me wat over kan vertellen. Dacht je dat ik pas sinds 2 dagen de krant ben gaan lezen of zo?

  Probeer eerst maar eens een deugdelijke stelling te formuleren.

  Reactie door arend — woensdag 9 november 2005 @ 1.15 uur

 88. Waarom toch steeds dat wij/zij gezeur, er bestaan rotte appels in elke groep en helaas zullen goeden altijd onder kwaden lijden!En helaas armoede bestaat, overal, dus ook in Nederland en ook helaas is armoede altijd een voedingsbodem, dus blijft het nodig dit op alle gebieden te bestrijden, dus graag meer werk, scholing, etc.We moeten ook niet vergeten dat elk nieuws gekleurd is door de bril waardoor de schrijver kijkt!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 9 november 2005 @ 2.06 uur

 89. @85. arend

  “Probeer eerst maar eens een deugdelijke stelling te formuleren.”

  Zal ik dat dan maar eens proberen.

  Een liberaal kapitalistisch systeem met imperialistische ambities heeft een onderklasse nodig om zo haar winsten te maximaliseren. Kortom, kapitalisme genereerd armoede. Niemand kiest voor armoede, die wordt afgedwongen. Door een overschot op de arbeidsmarkt te creeren. Door koppelbazen (uitzendburo’s) en door zwart werken oogluikend toe te staan.

  Het gaat er om dat we een rechtvaardige verdeling van welvaart creeren. Niet die graaicultuur bij de top toestaan.

  Dat betekent dat de politiek het groot kapitaal zal moeten aanpakken. Dat kapitaal is overigens wel verdient over de ruggen van arbeiders die het in toenemende mate slechter krijgen.

  Het valt mij op dat deze regering het groot kapitaal niet durft aan te pakken. Ook Wouter Bos niet. Volgens hem ligt de oplossing in het aanpakken van spijbelaars.
  Of hij snapt het niet of hij wil het niet begrijpen. Ook met diploma’s ben je in deze maatschappij kansloos.

  In een neoliberale kapitalistische maatschappij worden de armen armer en de rijken rijker.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 9 november 2005 @ 2.22 uur

 90. @24. opa-buiswater

  Sluit die uitzendburo’s. Wat is er tegen een fatsoenlijk salaris met een redelijk toekomstperspectief? Dan maken die bedrijven maar wat minder winst.

  De economie heeft zijn up en down’s. Waarom wordt die “down’s” steeds gedragen door de arbeiders. Zij worden ontslagen als het even slecht gaat en draaien er op die manier voor op. Waarom kunnen die bedrijven hun winsten niet gebruiken om in slechtere tijden de verliezen te dragen?

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 9 november 2005 @ 2.30 uur

 91. @Rob de Kuster(87),

  Je zegt “kapitalisme genereerd armoede”.
  Welnee, als de mensen arm zijn, wie koopt dan de produkten van die vermaledijde kapitalisten?

  En “In een neoliberale kapitalistische maatschappij worden de armen armer”.
  Volgens mij zijn we de laatste 20 jaar, de laatste 50 jaar, de laatste 100 jaar en de laatste 500 jaar allemaal steeds ietsje rijker geworden. Met kleine terugvalletjes welliswaar, maar toch.

  Zoals gezegd zijn de verschillen tussen arm en rijk hier kleiner dan in welk ‘socialistisch’ land dan ook.
  En zelfs de ‘armen’ zijn hier al rijker dan de middenklasse in welk socialistisch land dan ook.
  Al geef ik toe dat de welvaart in sommige socialistische landen toeneemt, nu ze het kapitalisme voorzichtig invoeren (China, Vietnam)…
  Zonder kapitalisme liepen we nog in berenvellen rond.

  Zouden er in Nederland veel mensen rondlopen zonder PC, mobieltje, dvd-speler, TV? In welke buurt ik ook loop, ik kom overal auto’s en scooters tegen, jongeren in merkkleding.
  We zijn eerder ‘verwend’ dan arm.

  Uitzendbureau’s betalen lonen aan de werknemers, en belastingen aan de staat; net als andere ondernemers.
  Hen de schuld geven van spijbelgedrag en criminaliteit lijkt me onterecht.
  En natuurlijk vindt niet iedereen gelijk werk, ook niet met diploma.
  Maar kansloos ben je alleen als je dat zelf wilt. En dat is geen reden een stad in brand te steken.

  Los daarvan, het probleem in die probleemwijken zijn asocialen die toch niet willen werken. Waarom zouden ze, pimp 1 buurmeisje en je verdient per dag meer dan je werkende buurman in een week.
  En als bonus een uitkering en nog wat subsidies; daar kan geen school of werkgever tegenop.

  Die graaicultuur is net zo kwalijk als die graaicultuur aan de top.
  Alleen kun je de laatsten ‘tuig’ noemen zonder dat je wijk afbrandt.
  Ik ben op veel punten vrij links, en zeker niet blind voor de wanklanken van het kapitalisme.
  Maar het is onzin hooliganism te verklaren aan de hand van economische modellen. Geweld zit in de mens, dat verander je alleen door het te onderkennen, en gedrag te veroordelen ipv goed te praten.

  Reactie door arend — woensdag 9 november 2005 @ 3.08 uur

 92. Rob de Custer en arend

  Heel goed betoog hoor.

  maar het vreemde is, dat uitzendkrachten juist heel erg duur zijn! 2maal zo duur. En er werken haast steeds meer via een uitzendburo dan via een normaal vast contract.

  En de regering samen met VNO maar bleren dat de lonen zo hoog zijn….Verdomme neem dan mensen in vaste dienst stelletje rotkapitalisten scheelt direct heel wat loonkosten. Wat lopen ze te zeuren!! Inderdaad zouden ze alle uitzendburo,s motten verbieden. Moderne koppelbaas slavernij is het. Ze denken daar ook nog dat ze heel wat zijn ook!

  Arend Quote

  “Je zegt “kapitalisme genereerd armoede”.
  Welnee, als de mensen arm zijn, wie koopt dan de produkten van die vermaledijde kapitalisten?

  Dit keer moet ik je toch ongelijk geven. Want inderdaad, wie koopt die produkten? Heb je wel in de gaten waar die produkten steeds meer vandaan komen. Heb je wel gezien dat daar steeds meer “made in China” op staat? het land van die vermalijde communisten? Wat koop je tegenwoordig hier nog waar made in NL of the EU op staat!!??
  En China lacht zich slap. het zijn de communistische imperialisten, waar we steeds meer van kopen. Totdat ze zich economisch sterker voelen dan de rest van de wereld. Want dan komt er een einde aan…dan vallen ze TaiWan namelijk binnen. En is de rest te lamlendig om erop te reageren. Ja Kamp denkt zeker dat hij met een paar kruisraketjes erbij dit kan stoppen hahaha. wat een lul.

  We hebben daarnaast steeds minder te besteden hebben ondanks dat de lonen hier hoog zijn. dankzij deze kutregering(en). Maar kijk goed om je heen arend, want de vlooiemarkten en ook een site als marktplaats, daar wordt het steeds drukker. En dan verkopen al die bedrijven en winkels hier inderdaad niks of weinig meer. Zie de tekenen aan de wand van dit land. Economisch gaan we steeds meer naar de klote.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 9 november 2005 @ 4.19 uur

 93. Gisteravond bij nova sprak een gebrilde vindicat student/kamerlid van de vvd er schande van dat Jan Marijnissen vragen heeft gesteld aan de regering over het eventuele overslaan naar Nederland van de rellen in Frankrijk.
  Met andere woorden: wees alsjeblieft stil want anders gaan ze het hier ook nog doen! Wat stupide om dát als eventuele oorzaak aan te wijzen. De oorzaak – als het zou gebeuren – komt m.i. door het neoliberale beleid. Zoals gisteren te zien was in Netwerk. Allochtone leerlingen/studenten kunnen maar moeilijk een stageplaats krijgen, laat staan een reguliere baan. Marokkanen moeten we niet, werd er gezegd. De VVD zou eens hun achterban (middenstanders en het bestuur van grotere bedrijven) moeten aanspreken over deze problematiek en niet Jan Marijnissen die deze problemen al veel langer signaleert.
  Als daar geen verandering in komt kan je met recht zeggen: “The shit hits the fan”.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 9 november 2005 @ 6.59 uur

 94. @ 91 ook goedemorgen
  Altijd weer hetzelfde liedje: de mond vol over vrijheid van meningsuiting behalve wanneer het de tegenpartij betreft.

  Reactie door Sonja — woensdag 9 november 2005 @ 8.03 uur

 95. tja ach en mocht men het hier nog niet van plan zijn, de media is in ieder geval al aardig bezig het naar zich toe te trekken,….als het nou hier zo gebeuren blablablabla
  tja als we de media niet hadden,…???
  hoe kwamen al die mensen/kinderen anders op alle malle ideeen?

  Reactie door bluelady — woensdag 9 november 2005 @ 8.13 uur

 96. Er is door de SP uit de kamer gevraagd of de regering een standpunt in kan nemen of de rellen ook over kunnen slaan naar Nederland en of ze hier aan gaan werken of al aan het werken zijn om dit te voorkomen.
  Is toch een normale vraag.
  Nu we hebben antwoord van de regerings partijen en de PVDA dat het eigenlijk een onzinnige vraag was want we hebben hier alles keurig op een rijtje staan.
  De PVDA vindt een spijbel rechter al voldoende.
  En als het al gaat komen dan is het de schuld van de SP om dat ze zo domme vraag stellen.
  Indekken heet dat.
  Er is niks aan de hand het is allemaal prima voor elkaar en we kunnen rustig gaan slapen.
  Waarom dan al die opwinding.

  Reactie door Jofel — woensdag 9 november 2005 @ 8.27 uur

 97. Sonja het conflict wat Pastors heeft is vanwege de opmerking dat moslims hun geloof nogal misbruiken om bepaalde zaken goed te praten. Je kan veel zeggen van Leefbaar Rotterdam. Maar dat is wel een partij die de boel heeft durven aan te pakken in tegenstelling tot groenlinsk en de Pvda in Rotterdam.

  Reactie door Klaas — woensdag 9 november 2005 @ 8.51 uur

 98. @Sonja

  Ik zit in Mexico het is hier in de avond…ik neem aan dat je vervolg niet voor mij was bedoeld, want ik snap het even niet hoor.

  Reactie door ReneR — woensdag 9 november 2005 @ 8.55 uur

 99. Madelief 63, in antwoord op je vraag:
  Hoe zou men dat in het Frans vertalen:
  Men steekt een kaars aan, terwijl er gezegd
  wordt, woorden als: `Laat ons het licht
  ontsteken ten teken van verbondenheid…….’

  On allume une bougie en disant des mots comme: `Allumons la lumière comme symbôle
  d’alliance (et solidarité)…..’

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 9 november 2005 @ 9.01 uur

 100. Orléans. Rellen, opstootjes en brandjes.
  Alweer een stad met rotzooi. 150 moslims zijn na het avondgebed de straat opgegaan om te proberen de relschoppers naar huis te laten gaan.
  Hoe kan dat nou? In alle discussies kom ik tegen dat het een pure geloofskwestie is, dat die vuile moslims op moeten donderen daar waar ze vandaan komen. Ik heb al meer proberen aan te geven, dat er andere oorzaken zijn, maar alles afschuiven, telkens weer, op de moslims schijnt veel makkelijker te zijn.
  En Arend, hoe vakk ben ik op deze weblog de kreet niet tegen gekomen, laat ze opsodemieteren naar hun eigen land, ze hebben hier niets te zoeken. Zeg niet dat het van jou komt, maar lees alles maar eens na, je zult er nog van schrikken hoe tolerant wij nederlanders zijn. Ik begin me zo langzamerhand te schamen dat ik die nationaliteit heb,

  Reactie door anja — woensdag 9 november 2005 @ 9.23 uur

 101. @98 Anja

  Schaam je niet.

  Jij bent toch net zo min vertegenwoordigd door een aantal Nederlanders met een kort lontje als dat alle Moslims vertegenwoordigd zijn door een aantal moslims met een kort lontje, of alle Chinezen vertegenwoordigd zijn door een aantal Chinezen met een kort lontje, enz. enz.

  Gewoon doorgaan met dat feit te laten zien! ;)

  Reactie door Pietje af — woensdag 9 november 2005 @ 9.46 uur

 102. Marco Pastors wordt de nieuwe minister-president. Vergis je niet. (en jammer voor Peter R. de Vries)

  Reactie door arno — woensdag 9 november 2005 @ 9.51 uur

 103. @100: Gelukkig, toch nog wat humor op de woensdagmorgen.. :-)

  Reactie door Opa-buiswater — woensdag 9 november 2005 @ 10.00 uur

 104. @96 Zit je helemaal in Mexico ReneR.
  Beetje revolutie maken daar?
  Nu hier nog!

  Reactie door Gandalf — woensdag 9 november 2005 @ 10.05 uur

 105. @ 60:

  Je hebt helemaal gelijk over het mislukken van de multikul. Alleen komen sommige mensen daar wat later achter dan de anderen. Ook zijn er mensen bij die er nog steeds niet achter zijn gekomen “de zogenaamde laatbloeiers”. Die hier o.a. ruim vertegenwoordig zijn. Ik noem een Job Cohen met zijn “boel bij elkaar houden” theorie. De jarenlange gastvrijheid van Europa tegenover immigranten heeft zich duur uitbetaald zoals al meerdere malen gebleken is. Over een aantal jaar zijn wij, autochtonen, in de minderheid. Zeker als het aan partijen als de SP, PvdA en Groen(s)links licht. Deze mensen zien zichzelf als “wereldburgers”. Ook vinden zij dat immigranten een aanwinst zijn voor onze economie. Het enigste waar zij tot dusver goed in zijn geweest is het aan het werk houden van politie en justitie en hun handen open houden bij de sociale dienst. Als deze mensen dan zo’n aanwinst zouden zijn voor de economie waarom laten deze mensen dan niet eens de handjes uit de mouw wapperen in eigen land om daar een eigen sterke economie te creeeren.

  Verder kosten moslims ons al jaren miljarden aan alleen al beveiliging van bv. vliegvelden en overheidsinstellingen over de gehele wereld. Dit alles voor de mogelijke dreiging van terrorisme. Denk ook maar eens aan al die invallen die de polite steeds moet plegen bij leden van de hofstadgroep om ze dan vervolgens ook nog eens op vrije voeten te gelaten.
  Ook Frankrijk heeft al vele miljarden uitgegeven aan de “multiculturele samenleving” en de “boel bij elkaar houden” theorie van onze eigen “held” Job. Het wordt tijd dat deze rotte appels zich eigen eens nuttig gaan maken in het land van herkomst. Wie niet horen wil moet maar voelen!

  Reactie door Jeffrey — woensdag 9 november 2005 @ 10.16 uur

 106. @103, prettig genuanceerd stukje!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 9 november 2005 @ 10.20 uur

 107. Jeffrey zegt in 103:`Over een aantal jaar zijn wij, autochtonen, in de minderheid. Zeker als het aan partijen als de SP, PvdA en Groen(s)links licht. Deze mensen zien zichzelf als “wereldburgers”.

  Ik pleit voor een filosofische oplossing:
  `Wij’ wereldburgers gaan een bijdrage leveren aan multikulturele ontplooiïng & harmonie door samen met andere wereldburgers die hier woonachtig zijn een dialoog op gang te brengen om tot gezamenlijk karma te komen. Als je wilt mag je ook meedoen, maar dan moet je er wel ópen voor staan natuurlijk!

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 9 november 2005 @ 10.27 uur

 108. @105:
  “Als je wilt mag je ook meedoen, maar dan moet je er wel ópen voor staan natuurlijk!”
  Als je wil mag je ook meedoen met auto’s in de fik steken, maar dan moet je wel je eigen auto ter beschikking stellen, natuurlijk!

  Reactie door arno — woensdag 9 november 2005 @ 11.08 uur

 109. @99 Pietje af, als je 103 leest dan krijg ik een gevoel van waarom nog doorgaan?
  Hun mening is de enige juiste en ook hier blijkt weer uit, laat ze maar oprotten naar eigen land. De ware problemen worden niet onderkend en een hele bevolkingsgroep wordt beoordeeld op het gedrag van enkele extreme gekke terroristen.

  Reactie door anja — woensdag 9 november 2005 @ 11.10 uur

 110. @103 Niet te veel aan zelfindoctinatie doen,is niet goed voor je.
  Er zijn meer kleuren dan zwart en wit.

  Reactie door Gandalf — woensdag 9 november 2005 @ 11.12 uur

 111. 38. Sonja, jij ziet graag een moslimpartij komen? Mag ik even bedanken, het overgrote deel van de moslims is helaas zoals de Nederlandse geemigreerden in de jaren 50 naar Australie; die zijn nog steeds gereformeerd en eten drop en pindakaas, kortom zijn blijven hangen op het niveau van de jaren 50. Turken uit Istanbul schamen zich verrot voor hun “landgenoten” in het westen. Dat mensen moedeloos worden omdat er een volledig gebrek aan perspectief is, kan ik heel goed begrijpen, maar dat je dan een man doodtrapt die een brandje in een vuilnisbak wil doven, gaat mij veel te ver. Die gasten mogen ze wat mij betreft linea recta terugsturen naar het rifgebergte. De oorzaak is enerzijds een falende overheid, die het toestaat dat mensen geen kans krijgen, maar anderzijds ook dat mensen zich wel moeten aanpassen aan de gewoonten van een land waar ze zich in bevinden. Dat houdt onder andere ook respect voor de zelfontplooing van de vrouw in, helaas is dat er bij vele moslims niet bij. Eigen cultuur, prima, maar je moet je wel aanpassen en anders gewoon opdonderen.

  Reactie door kaatje — woensdag 9 november 2005 @ 11.21 uur

 112. @103 Lees 98 nog eens, maar dan wel goed.

  Reactie door anja — woensdag 9 november 2005 @ 11.22 uur

 113. 103. die zogenaamde gastvrijheid was puur gebaseerd op economisch gewin. De SP riep in de jaren 80 al dat mensen moesten integreren, destijds werden Jan en Remie uitgemaakt voor fascisten. De prijs die betaald wordt zal torenhoog zijn.

  Reactie door kaatje — woensdag 9 november 2005 @ 11.28 uur

 114. Ronald 68
  Niet alle rechtse mensen zijn nazi’s. Gelukkig niet! maar de nazi’s zijn wel door “hele fatsoenlijke” rechtse figuren aan de macht gebracht, toen die hun macht dreigden te verliezen in Duitsland. Overigens is Bin Laden -in mijn ogen net zoiets als een nazi- óók bewust door rechtse krachten ( de CDA ) aan zijn macht geholpen. Net zoals Khomeini die door de Franse regering uit een hoge hoed werd getoverd toen linkse protesten de keizer van Iran tot aftreden dwongen. De nazi Pinochet is er ook zo één. Wat ik zeggen wil is dat nazi’s niet alleen een rechts verschijnsel zijn, maar vooral een product van rechtsen die zich graag als “hoeders van de democratie” voordoen.
  Zaken als vaderlandsliefde en religie, waar op zich niets mee mis is, worden door rechts misbruikt om mensen tegen elkaar op te zetten en zo hun wist door uitbuiting veilig te stellen.
  De rellen als in Frankrijk zijn geen revolutie, ik heb nog geen spandoeken gezien, geen duidelijke politieke eisen of organisatie en laat staan een eenheidsfront of iets dergelijks, dat de macht zou kunnen overnemen.
  De rellen zijn slechts een teken dat er iets grondig mis is in Frankrijk en de rest van de wereld, en er dus iets grondig moet veranderen. Het probleem is niet dat er veel mensen van andere komaf bij elkaar in de buurt wonen, maar dat deze mensen generaties lang als beesten zijn behandeld (door rechts) een aantal zijn zich daardoor dus als beesten gaan gedragen, wiens schuld is dat?
  De grote maatschappelijke problemen worden altijd door rechts veroorzaakt. Dat is geen links dogma, dat is een feitelijke vaststelling!
  Overigens ben ik het niet met Jan Marijnissen eens dat mensen niets te verliezen hebben. Dat is maar de helft van het verhaal.
  De mensen hebben alles te winnen.
  En dat gaan we doen ook!

  Reactie door Jan Nijman — woensdag 9 november 2005 @ 11.45 uur

 115. @109Kaatje, hoe kun je nu aanpassen als je niet dezelfde kansen krijgt, generatie op generatie, is het niet ook zo dat wij veel werk te min vinden, of te weinig betaald???En als je als regering willens en wetens niet je best doet om die arbeidsmarkt te verbeteren, wat moet er dan?Ik bedoel ik zou niet graag in een fabriek willen werken en ook niet graag seizoensarbeid willen doen maar ik heb buiten mijn toe doen wel een goed stel hersen mee gekregen en kansen gehad om verder te leren maar dat is niet iedereen gegund.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 9 november 2005 @ 11.50 uur

 116. 114, tikfoutje waar ik CDA heb getikt had ik CIA moeten tikken.

  Reactie door Jan Nijman — woensdag 9 november 2005 @ 11.50 uur

 117. 115. Volgens mij geef ik in mijn stuk ook aan dat mensen niet dezelfde kans krijgen. Dat is ook walgelijk en volledig te wijten aan de overheid die buitensluiting van allochtonen op de arbeidsmarkt gedoogt. Met aanpassen bedoelde ik dan ook iets anders. Ik heb het dan meer over zaken zoals een vroegere marokkaanse vriend van mijn ouders die het echt van de zotte vond dat mijn vader huishoudelijke taken deed, maar zelf te beroerd was om te werken ondanks het feit dat hij wel banen aangeboden kreeg. Kansen op de arbeidsmarkt heb je trouwens als ex-wao’er ook niet, maar die zie je ook geen auto’s in de fik steken (nog niet).

  Reactie door kaatje — woensdag 9 november 2005 @ 12.00 uur

 118. 97 C. Tilyx, dank je wel en ik zal die woorden heel goed in gedachten houden als ik mogelijk een dergelijke bijeenkomst in
  Paris, Toulouse, of waar dan ook in France
  tegemoet kan zien.
  The topic “Franse taferelen in Nederland
  voorkomen”, bezag ik echter ook anders -
  maar evengoed blijft de vertaling belang-
  rijk – nl.: “Hoe zouden Nederlandse tafere
  len zich in Frankrijk laten vertalen” mbt
  de afwerking in ‘woord én beeld’ en door
  wie, uit te spreken.
  Het heeft mij diep getroffen woorden te
  moeten zien uitspreken door de ‘beleids’-
  verantwoordelijken als: “Hoe heeft dit kun-
  nen gebeuren….”, etc….daar waar over-
  duidelijk is dat regelgeving en contrôle
  niet ‘gehandhaafd’ bleken te zijn.
  Een retorische vraagstelling, de schuldvraag de ether ingooiende……..de
  crossed fingers……de lichaamstaal die
  geen échte verslagenheid toonbaar maakte.
  Onze bewindslieden die toestaan dat oogge-
  tuigen alleen anoniem hun verklaringen kun-
  nen afleggen…en als ‘klokkenluiders’ niet
  erg gelegen lijken te komen.

  De behandeling die overduidelijk laat zien
  dat de ‘rechten van de mens’ zijn geschonden en nog wordt de verantwoordelijk
  heid hiervoor niet opgeëist, noch gedrágen.

  Regelgeving om deze ‘eerlijke’ mensen, die op last van ‘hoger hánd’ handelden te be-
  schermen is er nog niet en de doofpot wordt
  groter en groter.

  Degenen die door ‘een dergelijk straatje
  durven te gaan, om áls clickíng link zo
  snel mogelijk ‘het ónderzoek’te bespoedigen, verdienen geenszins uitgeslo-
  ten te worden van normale
  ‘loopbaanbegeleiding’.
  Dat is waar de ‘politiek’o.m. diensten zou
  kunnen bewijzen en die táák ligt er zeker voor de ‘oppositie’.

  Ook ik sta de filosofische oplossing voor,
  maar zo lang ik nog veel te veel partij-
  fanatisme tegenkom, waarbij soms het doel
  ondergeschikt is aan de ‘persoonlijke ver-
  diensten’ die men (best begrijpelijk overi-
  gens) wil claimen zal het tempo traag zijn
  en men er te laat achter komen dat het echt
  wijzer ware geweest krachten te búndelen.

  Nu is het Wilder, de Vries en Pastors en
  wie of welke groepering spaart nu voor een
  organisatie die er een ‘religieuze’ binding
  aan wensen toe te voegen?

  Nederland wil af van het imago van ‘domme
  blondjes’ en daar wordt enorm hard aan mee-
  gewerkt, maar nu én letterlijk én figuurlijk in de zin van:’kom hier én ver-
  menigvuldigt u’.
  Zo kan het deze eeuw als tekst niet meer
  worden uitgelegd en uitgedrágen en nog de
  bedoeling zijn.

  Filosofie en ideologie moeten eerst duide-
  lijk omschreven worden om opnieuw begrips-
  verwarring te voorkomen.
  T.a.v. Europa is het misschien nog niet
  eens zo gek om dan maar te beginnen met
  iedereen ‘verplicht’ Frans en Duits te doen
  verstaan, als vanzelf zal men dan nadien
  kunnen meepraten over veel met velen.
  Je vous remercie, au revoir, c’est á dire,
  bonjour !
  P.S.
  Ikke niet verstaan, ikke niet begrijpen,
  ikke bang zijn niet begrepen te worden, zal
  zeker niet tot een ontspannen wisselwerking
  leiden, dus zal er eerst aan ‘taal én teken’ gewerkt moeten worden.
  Overigens is het dus tot en met duidelijk,
  dat het op Schiphol dus ook wel aan tolken
  ontbroken zal hebben.
  Politiemensen zouden extra toelagen dienen
  te krijgen als ze extra vreemde talen zouden spreken;communicatie met verbalisanten is nog steeds niet optimaal.

  Fijne, arbeidzame en toch ontspannen dág
  gewenst voor állen.

  Reactie door Madelief — woensdag 9 november 2005 @ 12.05 uur

 119. @116: ach, het CDA of het CIA, ze likken elkaar maar al te graag. Ik hoef maar de affaire Khan te noemen, en het zou me ook niet verbazen als Volkert en Mohammed B. door een vriendelijk doch dringend verzoek vanuit de CIA niet zijn tegengehouden.

  Die aanslagen hebben namelijk het wij-zij-gevoel in Nederland versterkt,maar al te belangrijk om niet al te kritisch te zijn naar het buitenlandse- en militaire beleid van Washington.

  Reactie door Johnito — woensdag 9 november 2005 @ 12.08 uur

 120. Hallo Kaatje, ik keur dat geweld ook niet goed maar ik snap de wanhoop van de goedwillende ook en je zou ook kunnen zeggen: we klagen al zo lang netjes maar er gebeurd maar niets, we gaan maar eens met harde hand laten zien dat we er zijn, wie niet horen wil moet maar voelen.En helaas zijn er altijd minderen tussen de goeden, dat is in elke bevolkingsgroep, Je hebt ook Nederlanders die liever niet willen werken, echter die maken zich ook vaak weer nuttig op tereinen die overheid laat liggen, neem de voedselbanken.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 9 november 2005 @ 12.10 uur

 121. Tot de jaren zestig was het ondenkbaar om niet-christenen naar Europa te laten immigreren.
  Hoe kwam die grote verandering? Door de culturele revolutie van de jaren 60, welke geïniteerd werd door de Frankfurte Schule (FS). Wat waren dat voor mensen, die FS : allemaal joden. En de leiders van de culturele revolutie waren ook joden, ondersteund door de joodse media.
  U zult het waarschijnlijk niet allemaal te lezen zien of te horen en u vraagt zich vooral af : “hoe kan dat nou, de joden haten toch de islamieten” (kijk u maar eens hoe ze daar de zwarte joden behandelen, of hoeveel witte joden trouwen met zwarte joden en hoeveel Oost-Europese meisjes daar in de prostitutie worden gedwongen)
  De Joodse lobby had een probleem en wel deze:
  De joodse lobby was allang machtig door bezit van alle banken en andere financiële bedrijven. Haar macht groeide nadat die lobby vanaf 1895 alle mogelijke media begon aan te schaffen. Via diezelfde media en geld had ze een enorme invloed, en kon zij zonder problemen de politiek in de Westerse landen controleren. Toch was het niet genoeg. In sommige landen ontstonden bewegingen die deze lobby doorzagen en konden de macht komen en zo de haar plannen dwarsbomen. Men moest voorkomen dat zoiets zou gebeuren.
  De Frankfurte Schule onderzoekte hoe zij de macht van de joodse lobby kon vergroten, opdat de bevolking in de Westerse landen geen bedreiging kon vormen voor de Joodse lobby.
  De Frankfurte Schule kwam met de volgende aanbevelingen:
  -De kerk hervormen, omdat het christendom van oudsher antisemitisch is (en Jezus Christus was de grootste anti-Semiet die ooit heeft bestaan.) Dit deden zij o.a door gewiekst lobbywerk, infiltraties in kerken en aanpraten van schuldgevoelens.
  -Gezag binnen de familie moest gebroken worden, omdat zij de discipline,éénheid binnen de families als gevaar gevaar voor hun macht zagen. Deze moest gebroken worden door:Feminisme, echtscheiding, een te vrije opvoeding (oververwennen van kinderen) achter de schermen promoten.
  -Om niet op te vallen als groep, die niet loyaal is aan de Westerse wereld (en sterker nog vijandig is aan deze wereld) moest immigratie van niet-Europese volkeren uit de koloniën komen. Men wist heel goed dat de Europese volkeren dat helemaal niet wilden, dus moest er ontzettend veel politieke correctheid, censuur, zelf-haat, en dergelijke doctrines komen. dit was natuurlijke helemaal niet democratisch, omdat de poppen-politici de lobby en niet het volk gehoorzaamden.
  Met deze punten boekte de lobby succes. De aandacht van het volk werd afgeleid van de joodse lobby en had meer oog voor de arme, vaak misdadige immigranten op straat, die ook anders uitzien en zich gedragen, wat vervreemding veroorzaakt. De haat voor deze immigranten nam toe bij de bevolking en met de politiek censuur werd het volk gedwongen tot passiviteit niet wetende dat de oorzaak ervan de joodse lobby is.
  En nu de bevolking opgesplitst is tussen de autochtone bevolking en de immigranten is er geen gevaar voor eenheid en volksopstand tegen de lobby.

  Reactie door Ton — woensdag 9 november 2005 @ 12.17 uur

 122. Dat is een goeie Arno, 108! `Als je wil mag je ook meedoen met auto’s in de fik steken, maar dan moet je wel je eigen auto ter beschikking stellen, natuurlijk!’

  Mee eens, en ik zou eraan toe willen voegen: Wèl de rotzooi opruimen na het vuur, en een verplichte milieubijdrage betalen voor de teweeggebrachte vervuiling.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 9 november 2005 @ 12.27 uur

 123. Links de nieuwe nazi’s?

  Reactie door Klaas — woensdag 9 november 2005 @ 12.36 uur

 124. @82 arend

  Wat Pastors wel of niet gezegd heeft is natuurlijk open voor een (oninteressante) discussie over taal (manipulatie), maar wat hij suggereert staat als een paal boven water, en hij suggereert dit al jaren, ondanks dat hij het verbod erop meerdere keren geaccepteerd heeft en is blijven zitten of het comfortabele pluche van de regentenstoel. Zijn principes waren blijkbaar te dun. Maar dit was de druppel. Hij oogst dus wat hij zaait. Maar dat was ook het plan.

  Natuurlijk is alles door hem slinks uitgedacht en geregisseerd wat het is een winwinsituatie. Mocht hij blijven dan was hij de held van het vrije woord en moest hij opstappen dan was hij de martelaar van het vrije woord en won ook. Ook volledig risicoloos getimed want hij had nog een paar maanden. Hapklare brokken voor zijn mentaal gemankeerde achterban die nu even theatraal verongelijkt zit te doen, terwijl ze de uniformen al uit de kast pakken.

  Reactie door Sonja — woensdag 9 november 2005 @ 12.43 uur

 125. @97 Klaas
  Wat heeft LR nu eigenlijk bereikt? Wat zijn de resultaten? Bijvoorbeeld dat ik als Rotterdammer opeens een ongewenste vreemdeling ben omdat ik minder verdien dan 120% van het minimumloon? Wat heeft Van der Anker nu eigenlijk bereikt met haar “keihard gewerkt voor” de emancipatie van moslimvrouwen in Rotterdam? Noem een wat? Wat zij bereikt hebben is alleen maar taal, slogans, beledigingen, gebral en een nablatende meute sekteleden. Tenzij jij me nu eens een positieve verworvenheid van LR voor Rotterdam kan noemen.

  Reactie door Sonja — woensdag 9 november 2005 @ 13.20 uur

 126. Gelukkig hoeven vooroorlogse politici als Chamberlain, Hitler, Churchill, Mussolini, Franco, deze naoorlogse rassenrellen en immigratieshit met piromanende buitenlanders niet meer mee te maken. Wat was het vooroorlogse Europa toen naar verhouding simpel met monoculturen met alleen verschillende talen en alleen een makkelijke joodse minderheid en kleine groepen zigeuners en woonwagenbewoners.

  Reactie door kees — woensdag 9 november 2005 @ 13.22 uur

 127. 121. Ton, de Frankfurter Schule kun je onmogelijk verantwoordelijk houden voor het lokken van allochtonen om het vuile werk op te knappen vanaf de jaren zestig waar westerlingen zich te goed voor voelden. Ik vind je gedachtengang heel eng, dat er nog mensen zijn als jij met een duidelijke nazi-inslag vind ik echt schokkend.

  Reactie door kaatje — woensdag 9 november 2005 @ 13.23 uur

 128. Inderdaad Sonja

  We leven in een tijd waar lafaards en mislukkelingen de meeste comfortabele plaatsen in de top krijgen, omdat zij met xenofobische en op leugens gebaseerde braaksels posities krijgen zonder dat er naar hun kwaliteiten wordt gekregen. Welke kwaliteiten heeft Philomena Bijlhout om toegelaten te worden tot de LPF, die voor een paar uur werken twee jaar lang 4000 euri per maand gemeenschapsgelden opstreek, terwijl voordat zij de politiek inging arrogant verklaarde meer te verdienden. Ik vraag me dan af waarom zij niet haar oude taken op pakte en zo haar woorden kracht bij zette (of verzint zij dit verhaal zoals gebruikelijk is binnen de LPF en is was zij toiletjuffrouw bij de plaatselijke HEMA geweest).
  We leven ook in een tijd dat iedere racist wel een Buitenlandse vriend(in)/kennis die zich schuldig maakt aan zaken die wij afkeuren om zijn xenofobie te kunnen verkopen (vaak is dat verzonnen). Ik vraag me dan af, waarom je dan nog omgaat met zo’n “buitenlander” als je zo stoort aan zijn of haar gedrag.

  Reactie door Joop — woensdag 9 november 2005 @ 13.23 uur

 129. Beste Ton, je hebt een raar geschiedenisboek. Want met die immigratie had de FS helemaal niks te maken. En ook niks met joden. Joden houden ook helemaal niet van anti-kapitalisten, communisten en marxisten.
  En de culturele revolutie is van China.
  De immigranten werden binnengehaald door bedrijven – niet meer en niet minder.

  Reactie door Sonja — woensdag 9 november 2005 @ 13.32 uur

 130. Even een zoekactie bij Google:
  Frankfurter Schule …… en dan komt het “StormFront” op …. met exact de zelfde spelfouten als ‘onderzoekte’ (@121 Ton)……. DUH????

  ehhhhhh….. DUHbieus!!!! :(

  Reactie door Pietje af — woensdag 9 november 2005 @ 13.34 uur

 131. Yep. We moeten die zaken voorkomen voordat ze voor gaan komen.

  Reactie door Daniël O. — woensdag 9 november 2005 @ 13.39 uur

 132. Ook het volgende zinnetje “Wat waren dat voor mensen, die FS : allemaal joden. ” @121 Ton

  Letterlijk overgenomen van het “Stormfront – White Pride World Wide “.

  Mijn haren staan in ieder geval overend nu.
  yeck.

  Reactie door Pietje af — woensdag 9 november 2005 @ 13.40 uur

 133. Kaatje
  We hebben nooit Buitenlandse arbeidskracht nodig gehad. Deze arbeidskrachten zijn door de kapitalistische elite (waar de Joodse lobby ook deel vanuit maakt)onder andere hier naar toe gehaald, om bewust de lonen laag te houden en zo te kunnen concurreren met de autochtone bevolking.
  In tijden van grote arbeidsvraag kunnen arbeiders voor werk dat minder aantrekkelijk is hogere lonen vragen om alsnog dit werk te kunnen doen. Om dit te verhinderen werden arbeidskrachten aangetrokken uit Derde wereld die dit werk deden voor lage lonen. Op deze manier werd de arbeidersstrijd ondermijnt. Hetzelfde zie je vandaag met de toestroom van Oost-Europese arbeidskrachten die de arbeidskrachten van onder andere vrachtwagenchauffers hebben bedreigd. Een bedrijfstak waar voorheen de banen voor het op scheppen lagen zijn bij de allergrootste transportbedrijven al een paar jaar geen Nederlandse chauffers in dienst genomen en worden chauffers met een tijdelijk contract naar huis gestuurd, terwijl éénderde van de chauffers van Vos Logistics Oost-Europees is.
  Ik vind mijn gedachtengang niet eng. In tegenstelling tot jouw heb ik geen hekel aan niet-europese minderheden, maar vind wel dat zij in hun landen moeten blijven, daar wij toch niet plaats hebben voor de hele wereld en hun normen en waarden niet overeenkomen met de onze. Tenzij één van ons afstand doet van zijn identiteit. In beide gevallen zal er een conflict (zacht uitgedrukt) van komen, wanneer iemand zich moet conformeren aan de ander.
  Het verbaast mij overigens niet, waarom jij bekend bent met de Frankfurter Schule. Dit is een Joodse denktank die angstvallig geheim gehouden wordt door de Joodse lobby en alleen bekend is bij de Joden zelf. Ben je zelf Joods? Als het onzin is wat ik beweer: “waarom worden wij vervolgd voor onze mening?” Het zou toch vol staan zoals je eerder zei Dat men ons met “feiten” onderuit kon halen.
  In zijn boek “The Culture of Critique” schets de Amerikaanse psycholoog Kevin McDonaldde de Joden als één van de meest welgestelde en machtige elites in Amerika en andere westerse samenlevingen, wier invloed ver reikt in de economische,politieke, journalistieke en academische wereld. Van veel meer betekenis is het volgens MacDonald dat de westerse wereld verjoodst is. Joodse normen en houdingen kentekenen nu de cultuur van het Westen. Door een diep verankerde vijandelijkheid tegenover de traditionele westerse (Christelijke) cultuur heeft men diegenen die deze cultuur schiepen er toe gebracht een diepe schaamte over hun eigen geschiedenis te voelen wat een zeker teken is voor de ondergang van deze samenleving, zowel als cultuur en als volk.
  Meer specifiek promoveren Joodse organisaties strategieën en ideologieën die er op gericht zijn de culturele samenhang van de maatschappij te ondermijnen, terwijl zij zelf het tegenovergestelde toepassen. Terwijl zij multiculturalisme propaganderen, staan ze er zelf op dat Israël een raszuivere nationale enclave voorbehouden aan Joden verblijft.
  “De actuele immigratiepolitiek zet Amerika en andere westerse samenlevingen in evolutionaire betekenis op een traject dat door geen enkel ander land ter wereld bereden wordt.
  “Bemerk dat de Amerikaanse Joden er niet geintresseerd zijn voor te stellen dat immigratie naar Israël net zo multi-etnisch moet zijn, of de hegemonie van de Joden mag aantaste.
  MacDonald beweert dat Joden zich veiliger voelen in een maatschappij zonderal te duidelijk nationaal karakter. Ik denk dat daarover meer gezegd kan worden. De afbraak van de samenleving tot geïsoleerde individuen is ook het doel van “de nieuwe wereldorde” (new world order), die er op gericht is iedere georganiseerde tegenstand de kop in te drukken. . De vraag die zich aandient is: is de Niewe Wereldorde een Joods fenomeen? Of zijn de Joodse intellectuelen, zowel de Joodse als de niet Joodse de pionnen van de financiële draadtrekkers?

  Reactie door Ton — woensdag 9 november 2005 @ 14.00 uur

 134. groot gelijk het zou hier ook kunnen gebeuren, in steden als rotterdam amsterdam den haag gaat al volledig de verkeerde kant op. de pech voor frankrijk is dat zij nooit maar dan ook nooit iets hebben aangetrokken van de achterstanden van hun oude kolonien marokko en algerije

  Reactie door jelle — woensdag 9 november 2005 @ 14.06 uur

 135. Beste Sonja

  Er is niets mis met mijn geschiedenisboek, maar ik vind dat je meerdere geschiedenisboeken over dit onderwerp moet lezen, voordat je de puzzel van deze tijd zal begrijpen.

  Reactie door Ton — woensdag 9 november 2005 @ 14.10 uur

 136. Ed van Thijn vond de asielbrand met 11 doden erger dan de Bijlmerramp. Uiteraard woont Edje niet in de Bijlmer of Banlieu-wijken, maar liever in een welgestelde arische wijk (die zijn volk hebben geruimd in de 2e W.O.) en wat is hij stil over die brandjes in Frankrijk. Hedy d’Ancona, ook zo’n getraumatiseerd figuur, heeft ook geen commentaar. Ze hebben (+ veel goyse, niet-joodse politici) in het verleden toch een beetje politieke inschattingsfoutjes gemaakt met lange termijneffecten, die we nu merken.

  Reactie door kees — woensdag 9 november 2005 @ 14.33 uur

 137. Beste Ton,

  Heb je affiniteit met het ‘Stormfront’ wat ik na het zoeken van ‘Frankfurter Schule’ op Google aantrof?
  Hele zinnen uit jouw stukje kun je daar exact zo terug vinden.
  Want deze club vind ik persoonlijk wèl eng; ‘Stormfront – White Pride World Wide’…???

  Reactie door Pietje af — woensdag 9 november 2005 @ 14.33 uur

 138. Sonja je woont zeker niet in Rotterdam.

  Reactie door Klaas — woensdag 9 november 2005 @ 14.36 uur

 139. herstel: ik deed zoeken: Frankfurte Schule en dan komt Stormfront op. (ik vergat de laatste r)

  Reactie door Pietje af — woensdag 9 november 2005 @ 14.45 uur

 140. @ Ton (#133): Ik weet niet of een extreemlinkserd of een extreemrechtserd bent, maar je praat in ieder geval poep. Bijvoorbeeld dat je zegt dat Israël een ‘raszuivere nationale enclave’ is; ben je niet bekend dat in Israël Joden van alle rassen leven? Zowel blanken, zwarten als aziaten. En je opmerking dat de Joden (of ‘de zionisten’) gezorgd zouden hebben voor massale immigratie is ook onzin. Waarom zouden zij in vredesnaam lieden binnenhalen die vijandelijk staan tegenover Joden (het gros van het antisemitisme in Frankrijk staat echt niet meer op naam van die Front National-lieden)? Echt, ik heb in tijden niet zoiets doms gelezen.

  Reactie door Daniël O. — woensdag 9 november 2005 @ 15.15 uur

 141. Ton, ik heb helemaal geen hekel aan buitenlanders, waar leidt je dat in godsnaam van af.
  Ik vind dat jij de grens van het toelaatbare overschrijdt. Ik hoef geen deel te nemen aan een discussie met een pure nazi op dit wegblog. De massel.

  Reactie door kaatje — woensdag 9 november 2005 @ 15.22 uur

 142. Hier hoe Jan het zou moeten doen:

  http://www.dutchdisease.com/blog/index.php?p=2466

  Hier een cartoon over de Franse situatie:

  http://www.dutchdisease.com/blog/index.php?p=2452

  Reactie door Apollo — woensdag 9 november 2005 @ 15.51 uur

 143. Figuren als JPB, Donner, Remkes of Verdonk zullen JanM. geen plausibel antwoord op zijn vragen kúnnen geven. Zij staan te ver af van het werkelijke leven in steden als Amsterdam, Rotterdam. Zonder info van AIVD, lokale politie etc. zijn zij ernstig gehandicapt. Met name Donner heeft zich al eerder doen kennen als een volstrekt wereldvreemde kamergeleerde. JanM. weet dat maar wil hun antwoord in de “handelingen” laten bijschrijven, om er later op terug te kunnen vallen. Ongetwijfeld zullen fanaten van het type Samir.A of Mohammed.B tot geweld over kunnen gaan, samen met hun kliek van meelopers. Geconcentreerd in bepaalde wijken lopen zat van die mediter- rane heethoofden met veel te lange tenen rond. De plaatselijke politie weet wie, wat en waar, maar preventief aanhouden is een hachelijke optie. In Nederland is evenwel geen sprake van een zo door en door verrotte situatie als in Frankrijk. De Fransen hebben veel geld in het “oplossen” van de problemen gestoken, voornamelijk in repressie. We zullen zien of zij na het bedwingen van de rellen en het geweld de sociaal maatschappelijke faktoren de aandacht geven die nu beloofd zijn. Hard- nekkig blijven negeren van die faktoren is levensgevaarlijk. Opvolgen van rechtse aanbevelingen zal leiden tot een totale wereldbrand en het einde van onze coëxistentie.

  Reactie door william — woensdag 9 november 2005 @ 16.25 uur

 144. @ William:

  Ook deze oplossingen die Villepin en andere theedrinkers ons zo mooi voorhouden, gaan niet werken en zullen uiteindelijk resulteren in verdere escalatie. We kunnen ook doorgaan met ons “knuffelbeleid” door geweld en terrorisme te gaan belonen zoals Villepin nu doet. We kunnen ook mensen als Sarckozy en Le Pen blijven beschuldigen dat zij “de boel tegen elkaar opzetten”. Het gaat hoe dan ook fout. Dit softe beleid gaat menig Franse burger en andere Europeanen straks tot hier zitten en dan neemt men zelf wel het recht in handen aangezien men op deze manier zich eigen niet gesterkt voelt door het slappe-hap beleid van de overheid. Beter is dus om de door jouw genoemde “rechtste aanbevelingen” op te volgen. Dat wil zeggen, het leger er op afsturen, schieten met scherp door zowel politie als het leger, het formeren van een burgerwacht, de opstandige, rellen veroorzakende, allochtonen vervolgens direct op het vliegtuig zetten naar het land van herkomt d.m.v. remigratie. Op deze manier wordt er in ieder geval duidelijk gemaakt wie het voor het zeggen heeft! Dat daarmee de zaak verder escaleert is een mogelijkheid maar die mogelijkheid houdt zich ook voorhanden wanneer men dit “knuffelbeleid” blijft hanteren. Zo laat men zien dat geweld loont. Dat kan absoluut niet de bedoeling zijn!

  Reactie door Jeffrey — woensdag 9 november 2005 @ 16.43 uur

 145. Het is wat betreft repressie makkelijker om belasting van een groep af te dwingen die van alles te verliezen heeft en dus niet gauw in opstand komt wegens risico van verlies van werk, en toch nog enige welvaart. Het merendeel van de Nederlanders zit volgens mij in de schulden en is dus afhankelijk van voorthobbelen van 9 tot 5 totdat de hypotheek bijna is afbetaald, en de onvrede en gejaagdheid uitstressen op 2 of meer vakanties per jaar.

  Dit had volgens mij afgezien van misschiene een macho cultuur, of een ander kleur velletje over de neus, ook in een niet-Islamitische groep kunnen gebeuren.

  Reactie door W6969 — woensdag 9 november 2005 @ 16.47 uur

 146. jeffrey wat doet nederland in Irak?
  geweld loont niet,daaroom zijn zij daar,of is het een PR actie om capitalism te promoeveer?
  Het loont niet en zij zullen dat ook voelen.
  en wat is geweld,bedoel jij fysiek?,of constante onderdruking(economish,cultureel)
  das capital is aan het kruimelen,fascism zal komen,en zeker zullen nog idioten zijn om te beweeren dat het niet de bedoeling was
  maar jij heb gelijk,het gaat hun niet leuken.
  want wat wil jij,chaos of fascism?
  weet jij wat,ik will geen van beide
  zo kill kapitaslism
  waarom is europa zo rijk?
  colonisatie/slavernij
  hebzucht/winst
  class war iederen?

  et la decadence c’est la bonne ambiance

  Reactie door gaf — woensdag 9 november 2005 @ 17.13 uur

 147. Reactie van Jeffrey — woensdag 9 november 2005 @ 16.43

  Ik zou zeggen Jeffrey voor op in de strijd.
  En niet voor de TV zitten kijken met een mond vol borrel nootjes.

  Reactie door Jofel — woensdag 9 november 2005 @ 17.15 uur

 148. Jeffrey, ga jij dit stoere verhaal maar aan een zaal vol gedesillusioneerde allochtonen vertellen, die weten wel raad met jou.

  Reactie door kaatje — woensdag 9 november 2005 @ 17.23 uur

 149. Oké, weer genoeg geouwehoerd over allochtonen-culturen. Graag ook even aandacht voor het volgende:

  http://www.amnesty.nl/persberichten/ME-PB0161.shtml

  Als recente toevoeging: Onlangs stonden in de wijk Saint Denis 9 personen voor de rechter … vanwege verkrachting … 9 politie-agenten !!!

  Reactie door William Peters — woensdag 9 november 2005 @ 18.30 uur

 150. Ik heb van Jeffrey begrepen dat het met scherp schieten wel een bruikbare, zoniet enige, optie is om verdere problemen vóór te zijn. Ik heb geen idee of daar intensief over is nagedacht of dat er sprake is van een lichte vorm van verstandsverbijstering. Even proberen je een voorstelling te maken: gewapend verzet uit alle hoeken en gaten van de Amsterdamse binnenstad, kan ook Rotterdam zijn. Er wordt over en weer geschoten, burgers kunnen zich niet meer op straat vertonen. Het leger wordt ingezet om de “platte-pet politie” te ontzetten, het geweld escaleert snel en tanks rollen over het Rokin. Wijken worden afgezet NIEMAND erin of eruit en dat dágen lang. Buitenlandse strijders mengen zich in het conflict met door hun meegebrachte wapens en explosieven. Gemeentehuis, politiebureau
  waterkeringen, bruggen, tunnels etc.zijn doelwit van semtex-experts. De luchtmacht moet vanuit de lucht assistentie verlenen.
  De regering trekt zich terug in hun komfortabele commando bunkers en geven op veilige afstand aanwijzingen. Allochtone buren van autochtone bewoners zijn opeens vergeten dat zij jarenlang vrijwel probleemloos buren waren en gaan over tot wederzijds geweld, á la Kosovo bijvoor- beeld. Vele doden en gewonden verder spreekt de premier de verlossende woorden “we hebben gewonnen”! Jeffrey…Jeffrey man waar ben je nou?? Jeffrey is verdwenen, heeft zich taktisch terug getrokken.

  Reactie door william — woensdag 9 november 2005 @ 19.54 uur

 151. Ik denk dat in Nederland de situatie toch anders is. De banlieu van Parijs zijn te droefgeestig voor woorden. Er wordt niets gedaan om de zaken leefbaar te maken de werkloosheid is hoog en politie zie je er nauwelijks. Natuurlijk escaleert het dan een keer. Behalve dat er jongeren met echte problemen zijn, zijn er natuurlijk ook de notoire relschoppers. Van wat ik zag veel Marokkanen en Afrikanen.
  Het is niet anders….Ik denk dat het in Nederland, hoewel niet optimaal, toch iets beter is geregeld. Zulke achterstandswijken als daar zijn hier niet, althans niet in die mate. Iedereen heeft hier een kans, de een heeft het daar wat moeilijker mee dan de ander, maar de kansen zijn er.

  Het meest angstig ben ik altijd voor notoire relschoppers, die nergens voor “vechter”, maar alleen voor het rellen gaan.oorkomen is beter dan genezen, maar paniek is zeker niet nodig.
  Wel monitoren.

  V

  Reactie door Elsa — woensdag 9 november 2005 @ 19.56 uur

 152. @133 Ton
  “Het verbaast mij overigens niet, waarom jij bekend bent met de Frankfurter Schule. Dit is een Joodse denktank die angstvallig geheim gehouden wordt door de Joodse lobby en alleen bekend is bij de Joden zelf.”
  O het is een andere Frankfurter Schüle dan de Frankfurter Schüle. Sterker nog: het is een geheime Frankfurter Schüle. Waarvan alleen joden weten. Tja…

  Dat de joodse lobby in Washington machtig is, is geen geheim nee, dus oud nieuws.

  Kevin Macdonald is een racistische psycholoog (joden en negers zijn genetisch inferieur etc.), ook populair op Stormfront en Polinco. Waarschijnlijk leer jij daar over de geschiedenis Ton. En waar jij gedeelten van je betoog copy/paste. Ga je daar lekker vermaken met je alte kameraden kakkerlak…

  Reactie door Sonja — woensdag 9 november 2005 @ 20.02 uur

 153. @111 Kaatje
  “het overgrote deel van de moslims is helaas zoals de Nederlandse geemigreerden in de jaren 50 naar Australie; die zijn nog steeds gereformeerd en eten drop en pindakaas, kortom zijn blijven hangen op het niveau van de jaren 50.”
  Nou en? Ik ken Nederlanders op dat niveau. Sterker nog, het CDA wil terug naar dat niveau, want dat is goed voor Nederland. Dus laat die partij maar komen.
  Verder weer paranoide generalisaties. Sektarisch kenmerk, overigens.

  @38 Klaas
  Ja ik woon al 20 jaar midden in Rotterdam, in een zogenaamde “probleemzone” nog wel. En ik zie dus dagelijks hoe LR de sfeer in de stad volkomen verziekt. Ik herken mijn Rotterdam niet meer.

  Reactie door Sonja — woensdag 9 november 2005 @ 20.14 uur

 154. @Daniël O
  Ik ben niet links noch rechts. Beide kanten rennen even hard om de Joodse meesters te kunnen dienen. Het maakt helemaal niets uit of het nou Groen Links, PVDA, VVD, CDA, LPF of Wilders het roer nemen. Allemaal zullen zij onvoorwaardelijk opkomen voor de belangen van de Joodse lobby. Ook al gaat Nederland en de rest van Europa helemaal hiermee naar de klote.
  Israël is exclusief gereserveerd voor Joden en daar behoren ook witte,zwarte en aziatische joden toe. Voor niet-joden is geen plaats in Israël.
  Om ellenlange teksten te vermijden i.v.m een uitgebreide verklaring, waarom de joodse lobby migranten hier naar toe heeft gehaald adviseer ik je het boek van Kevin McDonald: “The culture of critiqeu” te lezen, die hieer uitgebreid op ingaat.
  Maar één vraag kan ik wel beantwoorden.
  De parochiale groepsloyaliteit die het jodendom kenmerkt trekt veel minder aandacht in een maatschappij die geen raciale en culturele cohesieve kern heeft. Het hardnekkige streven van joden om alleen trouw te zijn aan hun belangen heeft voortdurend weer onaangename en zelfs moorddadige argwaan aangetrokken in naties met een duidelijk gedefinieerde nationale identiteit. Daarom is het in het belang van joden om de identiteit te verzwakken en te minimaliseren van de mensen onder wie zij leven.
  Het doel is de homogeniteit van de gastmaatschappij te verdunnen zodat joden zich veilig zullen voelen. Joden kunnen afwijkende bewegingen steunen, niet omdat zij denken dat het goed is voor het land, maar omdat het goed is voor de Joden. Terwijl een jood zeer progressief kan zijn in het gastland, os dezelfde jood ultra conservatief in Israël. Het is dat u het maar weet. U krijgt het in ieder geval niet van de media te horen waar zij de touwtjes in handen hebben.

  Reactie door Ton — woensdag 9 november 2005 @ 20.26 uur

 155. @152 Sonja
  Je beweert hier dat Kevin McDonald zo’n foute man is. Waarom schrijft Henry Makow, die een Canadese jood is een voorwword in zijn boek? In zijn voorwoord begint Makow met: “”Ik ben een niet praktiserende, niet zelfhatende Canadese Jood die gelooft in God en de liefdesboodschap van Christus. Mijn grootouders stierven allen in de holocaust; mijn ouders overleefden maar net door zich voor Niet-Joden uit te geven. Ik woonde in Israël van 1972 tot 1973, maar verliet dit land omdat de Israëliërs mij net zo materialistisch voorkwamen als de Canadezen. Israël was, zo kwam het mij voor, een land dat zijn eigen bevolking verteerde.Ondanks dat verbleef ik tot voor kort Zionist , toen de verborgen totalitaire aard van het zionisme mij duidelijk werd.”

  Reactie door Ton — woensdag 9 november 2005 @ 20.56 uur

 156. Huh,huh volgens Jeffrey moet leger en politie met scherp op muitende allochtonen schieten. Ik krijg zin om fascho brallert Jeffert op te slepen naar de buitenwijken hier waar deze achterlijke gladiool dat nog eens en public mag herhalen.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 9 november 2005 @ 21.28 uur

 157. ton u is eng

  Reactie door Ronald — woensdag 9 november 2005 @ 21.29 uur

 158. @ReneR(92),

  Ik blijf bij mijn stelling; we hebben nu meer dan 10 jaar geleden, 20 jaar geleden of 50 jaar geleden.
  China en India zijn flink aan het groeien en dat gun ik ze van harte, alle armoede de wereld uit.
  Dat hoeft niet ten koste van ons te gaan, er worden nieuwe producten bedacht; zoals diensten.

  @Sonja(94),

  “@ 91 ook goedemorgen
  Altijd weer hetzelfde liedje: de mond vol over vrijheid van meningsuiting behalve wanneer het de tegenpartij betreft.”

  Tegen wie heb ik gezegd dat hij/zij zijn/haar mond moest houden?

  @Sonja(124),

  Op de lagere school vertelden mijn linkse leraren mij over christenen op de veluwe die hun kinderen weigerden in te enten; die kinderen konden daardoor bijvoorbeeld polio krijgen, nogal dom dus.
  Natuurlijk snap ik dat niet alle christenen tegen vaccinatie zijn.
  Natuurlijk snap ik dat er waarschijnlijk niks over vaccinatie in de bijbel staat.
  Maar blijkbaar gebruikten deze christenen de bijbel om vaccinatie te veroordelen.

  Nu zegt Pastors dat niet alle moslims stelen, maar sommige wel. En deze groep praat dat goed door van ‘ongelovigen’ te stelen.
  Daarmee is niet gezegd dat de islam stelen van ongelovigen goedpraat, alleen gebruiken bepaalde lieden dat als excuus.

  Ik gaf je al wat voorbeelden, maar hoe denk je bijvoorbeeld over die jeugdbende in Haarlem die uitsluitend blanke jongens aftuigden en beroofden?

  Wanneer beseffen we dat allochtonen weinig verschillen van autochtonen?
  En dus net zo goed racistisch of intolerant kunnen zijn?
  Dat hardop zeggen is niet ‘fouter’ dan praten over portiers die Marokkanen weigeren.

  Met uniformen en mentale mankementen heeft dat weinig te maken.
  Ik zei al; als Pastors ongelijk heeft kan iedereen zijn woorden onderuit halen.
  Maar ja, uit angst dat Pastors wèl gelijk heeft, heeft men maar besloten het betreffende artikel gewoon niet te lezen.

  Reactie door arend — woensdag 9 november 2005 @ 21.56 uur

 159. @157

  Er zijn nog wel veel engere geitenwollensokken clowns op dit log. Gevaarlijk voor de toekomst zelfs. Brrrrrr.

  Reactie door MAX — woensdag 9 november 2005 @ 22.33 uur

 160. @Anja(100),

  Natuurlijk wordt er gescholden op allochtonen, maar daar staan we toch boven?
  Ga voor de gein eens op wat islamitische sites kijken hoe daar over Nederlanders wordt gesproken, dat wil je ook niet weten.

  Van mij gaat iedereen zijn gang maar, schelden is een teken van zwakte.
  ‘Ik heb geen argumenten, U hebt gelijk en daarom ik vind U een lul’.

  Je hoeft je nergens voor te schamen, je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen woorden.

  @Ton(121),

  Er zitten wat foutjes in je betoog, ik haal alleen de grootsten er even uit.

  1) Al lang voor de jaren ’60, zelfs al in de jaren ’30 kwamen Indiërs, Chinezen en Surinamers naar Nederland, hoewel niet massaal.
  2) Uit wie bestond de Frankfürter Schule volgens jou, en wie daarvan is ‘joods’? Wat versta je trouwens onder joods, is een atheïstische jood ook joods?
  Welke media zijn volgens jou joods en waarom denk je dat? Ik kan ook roepen dat de media boeddistisch is, zolang ik dat niet aantoon is die stelling niks waard.
  3) Je zegt “Via diezelfde media en geld had ze (de joodse lobby) een enorme invloed (vanaf 1895), en kon zij zonder problemen de politiek in de Westerse landen controleren”. Dan mis je toch de ‘jaren 1925-1946′ een beetje, check eens een boek over de geringe joodse invloed toendertijd.
  4) Het christendom was van oudsher anti-semitisch, omdat de joden Christus niet als profeet erkennen; Christus zelf was natuurlijk geen antisemiet, hij was zelf joods.
  5) Welke namen kun jij noemen van personen (joden) die volgens jou de kerk hebben geïnfiltreerd?
  6) Waarop baseer jij dat feminisme iets joods is, en niet iets dat met gezond verstand te maken heeft? Wat hebben een sterke staat en een goed gezinsleven met elkaar te maken?
  Ik vind je ‘research’ nogal mager.
  7) Die arbeidskrachten in de jaren ’60 waren natuurlijk wel degelijk nodig.
  Onze economie was te hard gegroeid, en er waren meer banen dan arbeiders. Geen lobby die dat kan verkondigen als dat niet waar zou zijn.
  En de lonen stegen ondanks dat wel degelijk.
  8) ‘De jood’ bestaat niet, in Israël zijn voortdurend conflicten tussen politieke en religieuze partijen, net als in elke democratie eigenlijk.
  Hoe stel jij dat voor, krijgt elke jood rond zijn 20 verjaardag alle geheime informatie over de Frankfürter Schule, volgens jou een ‘alleen bij joden bekende’ organisatie?
  9) Waaruit blijkt volgens jou dat onze cultuur ‘verjoodst’ is?
  En wat nou joodse vijandigheid tegen de ‘traditionele christelijke cultuur’, is het christendom niet gewoon een joodse sekte?
  10) Israël een ‘raszuivere enclave’, ben je er wel eens geweest?
  Er wonen Afrikaanse, Europese en Aziatische joden, en christenen, moslims druzen, noem maar op.

  Ik wou het hier maar even bij laten, misschien moet je nog eens kijken of je bronnen wel betrouwbaar zijn.
  Ik hoor veel suggesties, maar geen controleerbare feiten of namen.

  Reactie door arend — woensdag 9 november 2005 @ 22.36 uur

 161. “China en India zijn flink aan het groeien en dat gun ik ze van harte, alle armoede de wereld uit.
  Dat hoeft niet ten koste van ons te gaan, er worden nieuwe producten bedacht; zoals diensten.”

  Het hoeft inderdaad niet, als we maar innovatief genoeg zijn. Markten verschuiven, nieuwe markten creeren.

  Maar oh, oh, helaas zitten we met een overheidsbeleid die het tegendeel nastreeft. Alles wat een beetje moeilijk is op school word afgeschaft, want er moeten zoveel mogelijk mensen slagen. Dus neerhalen dat niveau en op naar de 100% geslaagden!

  En dat hebben de Chinezen en Indiers toch beter begrepen. Die zijn niet bang voor wat ingewikkelde wiskunde. Die lieden snappen dat als je innovatie wilt bereiken, dat je dan op z’n minst voldoende gekwalificeerde mensen moet hebben.

  Reactie door Jahaap — woensdag 9 november 2005 @ 23.56 uur

 162. van een hongaarse emigrant:
  De Franse minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy wil dat alle mensen die geen Franse nationaliteit hebben en zijn veroordeeld voor de rellen in de Franse steden worden uitgezet.
  in het franse zegen wij
  “plus royaliste que le roi”
  maar wij al weten waar lodewijk is beland

  Reactie door gaf — donderdag 10 november 2005 @ 0.38 uur

 163. @121 en 133 Ton, Wat schrijf jij een enge stukjes, het lijkt inderdaad wel of je een Nazi bent. Ik kan niet anders zeggen, dat ik het deze keer volledig met Kaatje en Sonja eens ben v.w.b. jouw reacties. Verspil hier verder ook geen woord meet aan, hou nl. ook niet van Nazi’s

  Opa Buiswater, mijn excuses voor @103, waarschijnlijk is er iets veranderd in de nummering. Dit was een reactie op Jeffrey en niet op u. Nogmaals sorry!

  Reactie door anja — donderdag 10 november 2005 @ 8.16 uur

 164. Nee @162 gaf, Sarkozy wil ook relschoppers die de Franse nationaliteit wel hebben uit het land gooien. De enige voorwaarde is denk ik dat ze moslim zijn.

  @159 arend
  Pastors vertelt de waarheid – omdat men in politierapporten opneemt dat de islam voorwaarden stelt aan stelen? Er zijn mensen die alleen maar stelen van bejaarden – wordt de reden van die discriminatie ook vastgelegd? Laat Pastors het aantonen en anders zijn mond houden.

  Je kunt Pastors moeilijk onderuithalen omdat het geen mening maar een belediging betreft. Dat jij een lul zou zijn kan ik natuurlijk ook niet hard maken, nietwaar. Maar ik kan het wel herhaaldelijk blijven roepen, omdat ik dat prettig vind, omdat ik bij een bepaalde groep populair wil zijn, omdat ik media-aandacht wil, en omdat ik gewoon een arendhater ben. Begrijp?

  Reactie door Sonja — donderdag 10 november 2005 @ 8.17 uur

 165. @160 Arend, Je schrijft ik heb geen argumenten, u hebt gelijk en daarom vind ik u een lul.
  Wie en wat bedoel je hiermee?

  Reactie door anja — donderdag 10 november 2005 @ 8.25 uur

 166. Sonja: “Altijd weer hetzelfde liedje: de mond vol over vrijheid van meningsuiting behalve wanneer het de tegenpartij betreft.”

  Overal leuzen tegen Verdonk verwijderd

  Volkskrant do 10 nov 2005

  AMSTERDAM - In steeds meer plaatsen worden in navolging van Amsterdam spandoeken met teksten gericht tegen minister Verdonk verwijderd. Politie en brandweer hebben deze week in Haarlem, Utrecht en Groningen teksten tegen Verdonk weggehaald. Ook in Emmen, Leiden, Den Bosch, Nijmegen en Zwolle zijn spandoeken opgehangen, maar hier is nog geen beslag op gelegd.

  Reactie door Sonja — donderdag 10 november 2005 @ 8.36 uur

 167. Verdonk molenaar!

  Reactie door Sonja — donderdag 10 november 2005 @ 8.36 uur

 168. Natuurlijk is er armoede, natuurlijk is er werkloosheid, natuurlijk is er racisme. Maar niets kan een excuus zijn voor dit nodeloze geweld.

  Franse minister Sarkozy over de rellen.

  IS DIT ALLES NATUURLIJK?
  F…OFF

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 10 november 2005 @ 8.40 uur

 169. Max 159, je roept: `Er zijn nog wel veel engere geitenwollensokken clowns op dit log. Gevaarlijk voor de toekomst zelfs. Brrrrrr.’
  Als je nog eens een reactie geeft’, hierbij wat tips om beter te kunnen communicéren! Dat wil jíj toch immers ook?:
  1 Wees duidelijk, wie zijn die clown’s?
  Wat bedoel je met geitenwol? Een buitenlander die pas Nederlands kent, begrijpt deze uitdrukking niet.
  2 Leg uit waarom deze `clowns’ gevaarlijk zouden zijn voor de toekomnst. Motiveer je stelling.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 10 november 2005 @ 9.05 uur

 170. 153. Sonja, ik word een beetje moe. Als ik het over gereformeerd, drop en pindakaas heb probeer ik een beeld te schetsen, ik mag toch hopen dat dit duidelijk is zonder elke keer in de verdediging te moeten tegen het stokpaardje “generaliseren”. Vraag eens aan Turken in Istanbul wat zij van hun landgenoten in het westen vinden. Het is puur psychologisch dat wanneer je mensen in een volstrekt andere omgeving zet ze vasthouden aan hun oude cultuur, normen en waarden. Progressie duurt dan ook langer, vandaar dat integratie ook nog wel een generatie generaties duurt. Tenminste als de mensen niet zo tegen elkaar opgezet worden, anders zal de verwijdering alleen maar groter zijn.

  Reactie door kaatje — donderdag 10 november 2005 @ 9.35 uur

 171. Kaatje ben je nu aan het oproepen tot geweld tegen Jefrey?

  Reactie door Klaas — donderdag 10 november 2005 @ 10.15 uur

 172. Die reacties van gaf daar ga ik maar niet op 1 want die moet ik eerst ontcijferen…

  Anyway, Kaatje (148), je lijkt je wel erg aangevallen te voelen. Het gaat er niet om dat ik dit voor een zaal vol met allochtonen die mede te delen. Het gaat erom dat hun beseffen op welke gronden zij het land zijn binnen gekomen en dat wanneer zij denken zodanig over de schreef te moeten gaan, hier hard tegenop getreden zal moeten. Dus geen knuffelacties maar meer de taal die Sarckozy spreekt!

  En William (150), jij hebt denk iets teveel films gekeken of gelooft nog in sprookjes. Ik probeerde alleen maar duidelijk te maken dat het softe beleid wat gevoerd wordt, niets helpt en dat men gewoon ballen moet tonen door te laten zien dat hun hier niet de baas zijn! Alles wat zich bijvoorbeeld nog na de avondklok op straat toont en buitensporig gedrag vertoont, dient zonder pardon te worden neergeschoten. Een ieder die opgepakt is moet gewoon het land uitgezet worden. Simpel toch? Wat heb je aan zulke mensen? Ze hebben toch niks positiefs bij te dragen aan de samenleving en de economie. Zulke zijn we toch liever kwijt dan rijk? Ik snap heel jullie probleem niet.
  Het enigste wat ik hier continu te horen krijg is dat ik een fascist, nazi of wat dan ook ben. Als jullie mij graag in hokjes plaatsen dan is dat jullie goedrecht. Ik weet echter wel beter.

  Tenslotte C.Tylix (156):
  Je vind dat ik fascistische taal uitspreek maar je gedachtegang geeft te kennen dat je, wanneer je de kans zou krijgen, mij wel eens een lesje wilt leren. Geen probleem. Jouw goedrecht om dat te vinden.
  Laten we daarom samen eens een “weekendje Parijs” doen of iets in die trend. Eens kijken hoe je dan over ze denkt. Waarschijnlijk kom je als een heel ander persoon terug. Als je uberhaupt al terugkomt. Misschien dat je hier nog wat vriendjes kunt vinden die ook aan de geur van het “multikul-genot” willen ruiken? Dan neem ik ook nog wel wat vrienden mee…

  Ik ben in afwachtende!

  Reactie door Jeffrey — donderdag 10 november 2005 @ 10.31 uur

 173. Jeffrey, volgens mij kan je beter een weekendje Parijs met Ton doen, hij als Joden hater en jij met je aversie tegen, zoals je dat zo beeldend noemt, “hun”.

  Reactie door kaatje — donderdag 10 november 2005 @ 12.50 uur

 174. “Franse taferelen in Nederland voorkomen”

  …. nou je ziet het hè ….. klein Frankrijk op het weblog zou je al bijna concluderen.

  Rascistische, kortzichtige uitspraken (hunnie-hullie), verkapte bedreigingen, ‘White Pride World Wide’ en ga zo maar door …. bedankt Jeffreys, Maxen , Tonnen; dit zijn echt gewèldige bijdragen aan onze samenleving ! We schieten er echt heel veel mee op hè, met die haatzaaierij.

  Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  En nee, ik ga in ieder geval níet meer op jullie geziek in.

  Reactie door Pietje af — donderdag 10 november 2005 @ 12.52 uur

 175. Prachtig dit! De een noemt het “geziek” en de ander quote slechts een klein stukje tekst waarin ik enkel en alleen iets sarcastisch belicht.
  Dit laat eens te meer zien dat zodra het gestelde ook maar enigszins van jullie linkse censuur afwijkt, jullie al met je bek vol tanden staan en vervolgens niets zinnigs meer te melden hebben.
  Ik zal dit daarom maar beschouwen als een kleine overwinning voor mij en gelijkdenkenden.

  Reactie door Jeffrey — donderdag 10 november 2005 @ 13.37 uur

 176. @175 Jeffrey: `jullie linkse censuur afwijkt, jullie al met je bek vol tanden..’

  Jullie? Wie zijn dat volgens jou? Tot wat behoor jij dan? Wullie? En wie zijn dat?

  We zijn je ouders niet!!!

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 10 november 2005 @ 13.56 uur

 177. @175 Jeffrey, Je wilt toch niet beweren dat wat jij er uit kraamt zinnig is? Kom nou toch zeg.

  Reactie door anja — donderdag 10 november 2005 @ 16.18 uur

 178. @jeffrey

  Die reacties van gaf daar ga ik maar niet op 1 want die moet ik eerst ontcijferen…”
  succes er mee,als jij dat kan,dan ben jij knaap.derida “alle worden moet in de context geplaats woorden”
  nu zoek het maar uit

  Reactie door gaf — donderdag 10 november 2005 @ 17.26 uur

 179. @Sonja(164),

  Zoals ik al zei;
  1) Pastors zegt niet dat ALLE moslims stelen.
  Zoals ook niet ALLE christenen weigeren hun kind te vaccineren.
  2) Pastors zegt ook niet dat stelen wordt aanbevolen in de koran.
  Zoals ook nergens in de bijbel staat dat je kinderen niet in mag enten.
  3) Maar sommige mensen praten hun gedrag goed met hun religie. Dat geld voor bepaalde christenen die hun kind niet inenten, maar dat geld óók voor bepaalde criminelen.

  Elke agent kan je vertellen dat de verhoudingen scheef liggen; daders zijn veel te vaak allochtoon en slachtoffers zijn veel te vaak autochtoon.
  Dat is geen mening maar een feit, en zeker géén belediging; het gaat immers alleen om het stelende gedeelte van die gemeenschappen.
  Zoals het goedpraten van polio alléén gaat over christenen die hun kinderen niet inenten; ouders die hun kinderen wèl inenten hoeven zich niet aangesproken te voelen.
  Net zo min als moslims die niet stelen.
  Duidelijker kan ik het echt niet uitleggen.

  Verder vind ik het jammer dat je niks doet met wat ik verder zeg;
  Ik gaf je wat voorbeelden; moslims die trots vertellen dat ze alleen blanken beroven.
  Waarom vind je hen niet racistisch en de mensen die zich hieraan storen wel?

  Waarom mag er wel over problemen met lonsdalers gepraat worden en niet over problemen met allochtone jeugdbendes?
  Wie van die 2 groepen zal het onderlinge wantrouwen het meest in de hand werken?

  Waarom mogen we wel constateren dat sommige christenen niet vaccineren vanwege de bijbel, maar niet dat sommige moslims van ‘ongelovigen’ stelen om zo hun daden goed te praten?

  Eigen wangedrag goedpraten is niet iets typisch islamitisch, de ku klux klan baseert zich óók op de bijbel, vind je dat we dat mogen zeggen?
  Het wordt nochtans al jaren gezegd.

  En ach, dat Pastors het vaker over moslims heeft gehad…misschien zijn er momenteel wat meer problemen met moslims dan met jehova’s.
  Overigens zie ik dat Marijnissen het op dit log ook vaak over de rellen in Parijs heeft…mag dat dan weer wel, zolang we de maatschappij de schuld geven?

  Juist omdat ik geloof in de multi-culti-maatschappij vind ik dat moslims dezelfde kritiek als christenen moeten leren verdragen.
  Leugens kun je weerleggen.
  Problemen kun je oplossen.
  Ça simple comme bonjour.

  Reactie door arend — donderdag 10 november 2005 @ 18.19 uur

 180. @Anja(165),

  Jij had het over mensen die alleen liepen te schelden.
  Ik geef je daarin gelijk, alleen zeg ik dat je je daaraan niet hoeft te storen; het is een bewijs dat de argumenten op zijn.

  Dat ‘lul’ was niet specifiek voor iemand bedoeld.
  Ik bedoelde dat iemand die gaat schelden eigenlijk op een onelegante manier zijn verlies toegeeft.

  Reactie door arend — donderdag 10 november 2005 @ 18.25 uur

 181. Daarmee probeert de kolonisator en onderdrukker zichzelf wijs te maken dat zijn eigen systeem bedreigd wordt door een kwaadaardig satanistisch bevolkingsgroep.
  Mensen willen doorgaans niet overheerst of onwaardig behandelt worden, en er zullen altijd weer leiders opstaan om de strijdbijl op te graven en door te gaan met de strijd tegen de kolonisator.
  Laat me dit duidelijk maken met een voorbeeld: Op een slavenschip komen de zwarte slaven in opstand en de bemanning wordt op beestachtige wijze afgeslacht. De blanken die hier later van horen zien dit als een uiting zien van het zwarte beest en dergelijke, maar dat miskent ook de context waarin zulke wreedheden plaatsvinden.
  Of kort gezegd: als je iemand genoeg uitsluit, vernedert en continu voor beest uitmaakt, moet je niet gek opkijken als dezelfde persoon op een dag zich als een beest gaat gedragen.

  Reactie door Joop — donderdag 10 november 2005 @ 19.19 uur

 182. Je kan de onvoorwaardelijke veroordelingen, de roep om sancties zoals neerschieten en terugsturen op de rellen alsmede het gebrek aan interesse voor de drijfveren van sommige “autochtonen” voor deze rellen in Frankrijk zien als een typische koloniale reactie. Deze lieden kunnen het éénvoudig niet bereiken dat de minderheid waar zij macht over hebben en blootstellen aan denegrerende behandeling weleens in opstand kan komen.Het is een typische reactie wat leeft bij koloniale krachten. Het is de Israeliër, die de Palestijn beschuldigt van terrorisme, maar zich geen verwijten dat zijn gedrag weleens medeschuldig kan zijn aan dat terrorisme; de Nederlandse reacties op de kwestie Indonesië in 1945-1950; de Franse reacties op de kwestie Algerije in 1954-1962 enz. Zo brachten blanke Amerikaanse racisten “de bewijzen” naar voren dat Martin Luther King communistische connecties had, en Afrikaners refereren altijd naar de communistische connecties van het ANC. Wat men doet is op de man spelen om de ware aard van de zaak te doen vergeten.
  Daarmee probeert de kolonisator en onderdrukker zichzelf wijs te maken dat zijn eigen systeem bedreigd wordt door een kwaadaardig satanistisch bevolkingsgroep.
  Mensen willen doorgaans niet overheerst of onwaardig behandelt worden, en er zullen altijd weer leiders opstaan om de strijdbijl op te graven en door te gaan met de strijd tegen de kolonisator.
  Laat me dit duidelijk maken met een voorbeeld: Op een slavenschip komen de zwarte slaven in opstand en de bemanning wordt op beestachtige wijze afgeslacht. De blanken die hier later van horen zien dit als een uiting zien van het zwarte beest en dergelijke, maar dat miskent ook de context waarin zulke wreedheden plaatsvinden.
  Of kort gezegd: als je iemand genoeg uitsluit, vernedert en continu voor beest uitmaakt, moet je niet gek opkijken als dezelfde persoon op een dag zich als een beest gaat gedragen.

  Reactie door Joop — donderdag 10 november 2005 @ 19.21 uur

 183. Qoute Arend: “Juist omdat ik geloof in de multi-culti-maatschappij vind ik dat moslims dezelfde kritiek als christenen moeten leren verdragen.
  Leugens kun je weerleggen.
  Problemen kun je oplossen.”

  Christenen en (vooral) moslims krijgen vaak niet alleen maar kritiek, maar ook lasterpraatjes en beledigingen, die elke poging voor een constructief doel missen. Het doel is vaak slechts zorgen dat een groep die je niet kan uitstaan je superioriteit bekend maak en zorgt dat hij zich ongemakkelijk gaat voelen. Als de aangevallene een tegenaanval doet wordt hij van intolerantie en onfatsoen beschuldigt. Vrijheids van mening ligt vaak in de mond van lieden, die geen enkele kritiek op zichzelf dulden.
  Als ik jouw mag geloven dan is kritiek op religie voor jouw een groot goed is, tenzij het kritiek is op de Joodse godsdienst en haar heilsstaat Israël. Dan klimmen. Dat is ook de grootste hypocrisie die men naar voren kan brengen door te pleiten voor vrijheids van meningsuiting als het gaat om een religie of een bevolkingsgroep wwar je het niet zo op hebt, terwijl je geen enkele kritiek (ook als die wordt gestaafd met wetenschapelijk onderzoek) als het gaat over je eigen bevolkingsgroep of religie.
  Zo vind men dat allochtonen te weinig aan zelfreflectie doen (zij natuurlijk wel, dus niet), terwijl men hier in het Westen het liever niet heeft over haar koloniale verleden heeft etc.
  Het pleiten voor het recht op meningsvrijheid is ook het pleiten voor het recht op het uiten van een mening, die je niet aanstaat.

  Reactie door Joop — donderdag 10 november 2005 @ 19.40 uur

 184. @Joop,

  Ik kan dat nog aanvullen;
  Veel mensen denken dat de brandstichtingen door lonsdalers eind vorig jaar alles te maken hadden met de moord op van Gogh.
  Niets is minder waar; in werkelijkheid was dit de – wat verlate – reactie op de spaanse inquisitie.
  Volkomen begrijpelijk dus, besef ik nu achteraf.

  Ook voetbalrellen hebben niks met agressie en groepsgedrag te maken; het is puur klassestrijd, veroorzaakt door onze materialistische maatschappij.
  Als jongere móét je wel treinen en mensen slopen, al dat kinderachtige geneuzel daarover.

  Alles wat ik doe is altijd de schuld van anderen.

  Reactie door arend — donderdag 10 november 2005 @ 19.44 uur

 185. @Joop(183),

  Ik hoor al dat je me niet kent.
  Ik heb altijd kritiek gehad op Israël, en ik vind de joden niet beter of slechter dan de christenen, de moslims, de socialisten of de liberalen.

  Iedereen zou altijd kritiek moeten kunnen krijgen, daar kun je alleen maar van leren.
  Maar kritiek moet wel terecht zijn.
  De schrijfseltjes van Ton hierboven waren totaal onzinnig, dus neem ik het dan voor de joden op.
  Zoals ik het – indien nodig – ook voor christenen en moslims opneem.

  Ik ga om met mensen van alle gezinten, behalve hypocrieten.
  Deze rellen hebben niks met het koloniale verleden te maken. Relschoppen geeft een kick, lees eens wat over menselijk gedrag als je nieuwsgierig bent.

  Die jeugdbendes zijn geen gevolg, maar een OORZAAK van de verloedering.
  Dat los je niet op met geld en eenzijdige spreekverboden —>>> voor wie geen auto’s en gehandicapten in brand steekt.

  Reactie door arend — donderdag 10 november 2005 @ 19.53 uur

 186. @Arend

  Ach, Je zal zoals het een zionist betaamt alleen maar oog hebben voor het overdreven geklaag van je zionistische clubje. Dan is het wel normaal om de kritiek op Israël en het TalmoedJudaïsme af te doen als anti-semitisme en voortkomend uit een geestelijk gebrek bij de Europeanen.
  Onvrede van groepen, die al jaren vernedert, belasterd en uitgesloten worden deel je vanuit je blinde vooringenomenheid maar in het kamp van Lonsdalejongeren en voetbalhooligans.

  Reactie door Joop — donderdag 10 november 2005 @ 19.54 uur

 187. @Arend

  Ik heb niets met een Ton op en verwijt je ook niets als het gaat om je kritiek op hem, maar wat vind je van de verderfelijke teksten in de Talmoed, die moord, verkrachting, misleiding en bestelen van niet-joden rechtvaardigd. In tegenstelling tot het TalmoedJudaïsme kan elke andere religie zich ethisch verhouden tot andere religies.
  Op http://www.stelling.nl/kleintje/edelfask/018a.htm
  Kan je een stuk uit een boek van de Israëlische mensenrechtenactivist lezen over het Joodse racisme, waar in het Westen angstvallig over wordt gezwegen.

  Reactie door Joop — donderdag 10 november 2005 @ 20.10 uur

 188. @Joop,

  Om je gerust te stellen, mijn ouders zijn katholiek, en ik ben atheïst.

  Torah, bijbel en koran zijn wrede sprookjesboeken.
  Alleen zijn joden en christenen door alle, terechte, kritiek wat gematigder geworden.

  Ik weet genoeg over Israël, en genoeg over de mensenrechtenactivisten daar; juist dankzij onze vrije (overigens ietwat linkse) media.
  Die helaas wat minder aandacht besteden aan de mensenrechtenschendingen in alle Arabische landen, daar is die vrijheid immers niet.

  Juist over Israël wordt niet gezwegen, ik wed dat jij meer over de Palestijnen weet, dan over de Alawieten, de Koerden, de Hazara, Achmadyanen en de Farsi, of welke minderheid in die regio dan ook.
  Of dank ik die kennis aan mijn ‘blinde vooringenomenheid’?

  Maar het ging hier over de kick van geweld.
  Veel hooligans en lonsdalers zijn ook laag opgeleid, kansarm etcetera. Extra subsidie dan maar?

  Frankrijk heeft 1013 miljard gestoken in de integratie van immigranten.
  Hoeveel moet daar volgens jou nog bij?

  Waarom zien we in Frankrijk zoveel allochtonen wat bereiken, als ze slachtoffer zijn van vernedering, laster en uitsluiting?
  Of geld die uitsluiting dan toch alleen voor die jeugdbendes van loverboys en straatrovers – inderdaad, schandalig dat die niet worden geaccepteerd.

  Reactie door arend — donderdag 10 november 2005 @ 20.35 uur

 189. Trouwens Arend in je reacties gebruik je het begrip “multi-culti-maatschappij” heel vaak. Dit is een zeer denegrerende term, die je ook vaak treft bij lieden die niets op hebben met een multiculturele samenleving.

  Qoute: “Juist omdat ik geloof in de multi-culti-maatschappij vind ik dat moslims dezelfde kritiek als christenen moeten leren verdragen.
  Leugens kun je weerleggen.”
  In de media krijgen islamxenofoben alle kans om hun laster en leugens te ventileren, terwijl een tegengeluid van moslims om de laster te weerleggen geen kans heeft. En naar de rechter toe gaat is ook geen optie, omdat een veroordeling jaren duurt en de lasteraar veel kwaad heeft gedaan. Of je moet zo machtig zijn als de zionistische lobby. Of je verstandelijke vermogens schieten te kort om dit te begrijpen of je bent hier te kwader trouw.

  Qoute Arend:”Eigen wangedrag goedpraten is niet iets typisch islamitisch, de ku klux klan baseert zich óók op de bijbel, vind je dat we dat mogen zeggen?
  Het wordt nochtans al jaren gezegd.”

  Je vergeet er nog een groep, die zich heel erg vaak hier schuldig aan maakt, n.l de Joods en Christelijke zionisten.

  Qoute Arend: “Los daarvan, het probleem in die probleemwijken zijn asocialen die toch niet willen werken. Waarom zouden ze, pimp 1 buurmeisje en je verdient per dag meer dan je werkende buurman in een week.
  En als bonus een uitkering en nog wat subsidies; daar kan geen school of werkgever tegenop.”

  Dit bedoel ik nou met het niet willen onderkennen van de eigen schuld als een bevolkingsgroep zwaar in de verloedering raakt. Als koloniale erfgenaam zie je liever het probleem voor zijn slechte positie liever bij hemzelf. Bovendien staat jouw bijdrage vol van de vooroordelen, die je te horen krijgt op je vergaderingen, terwijl je hier ons om de oren slaat met je respect voor de multiculturele maatschappij.

  Reactie door Joop — donderdag 10 november 2005 @ 20.39 uur

 190. nfl odds…

  granter.resurrected blustery?Grusky Connally negatively betting http://betting.sport-betting-fun.com/ worshiping!bet http://bet.get-sport-betting.com/

  Trackback door nfl odds — zaterdag 20 mei 2006 @ 13.25 uur