Spoeddebat Schipholbrand

Direct na de brand op Schiphol hebben Donner en Verdonk toegezegd dat alle slachtoffers zouden kunnen rekenen op een ‘humane, menselijke behandeling’. Later werd zelfs ‘maximale zorg en begeleiding’ beloofd aan alle mensen die de brand op Schiphol hadden overleefd. Deze beloften zijn daarna nog meerdere malen herhaald.

De brand is nu twee weken geleden en de SP moet constateren dat van de beloofde zorg en begeleiding weinig terecht is gekomen. Wij hebben zoveel en zulke ernstige klachten gehad over de behandeling van de overlevenden, dat we moeten concluderen dat de opvang onmenselijk is naar de maatstaven die we hier normaal hanteren.

Het overgrote deel van de getroffenen – we spreken hier over mensen die geen misdaad begaan hebben, maar hier slechts als ‘illegaal’ verbleven – wordt op dit moment vastgehouden in detentiecomplexen die sterk lijken op de gevangenis op Schiphol. Veel mensen klagen over minimale medische zorg. Sommigen hebben dagen moeten wachten voordat zij door een dokter zijn gezien. De geestelijke verzorging, zo bereiken ons berichten, kan het werk niet aan, waardoor lang niet iedereen de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. Mensen kunnen nauwelijks bellen, wat contact met advocaten en familie zeer moeizaam maakt. Persoonlijke eigendommen zijn zoekgeraakt of pas na dagen afgeleverd. Sommige overlevenden hebben dagen in naar brand ruikende kleren gelopen. En dat noemt de minister ‘maximale zorg en begeleiding’? Een schande, dat is het.

Vanmiddag is er een spoeddebat over de opvang van de slachtoffers. Jan de Wit zal de twee verantwoordelijke ministers namens de SP confronteren met alle klachten over de opvang en oproepen om de slachtoffers van deze afschuwelijke ramp eindelijk te geven waar zij recht op hebben.

Want is het nu werkelijk zo moeilijk om de slachtoffers van de brand te geven wat zij werkelijk nodig hebben, namelijk een fatsoenlijke opvang zodat deze mensen bezoek kunnen ontvangen, naar de dokter kunnen, psychologische begeleiding kunnen krijgen, kunnen telefoneren met hun familie, kunnen rouwen om de vrienden die sommigen van hen hebben verloren bij de brand? Is dat werkelijk teveel gevraagd?

Ik heb mijn buik meer dan vol van mevrouw Verdonk met haar ‘professionele’ onaangedaanheid, met haar politiek zonder compassie, en met haar ‘praatjes voor de vaak’ in de Kamer.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 10 november 2005 :: 16.15 uur

185 Comments

185 reacties

 1. Het lijkt wel alsof het kabinet een standaardprocedure heeft aangenomen voor dit soort gevallen: goedpraten, goedpraten en nog eens goedpraten, zonder feitelijk bewijs. En wie daar tegenin durft te gaan oordeelt te snel.

  Ons kabinet is niet te vertrouwen..

  Reactie door Joost — donderdag 10 november 2005 @ 16.25 uur

 2. Ik walg van dat kreng :(

  Net in het nieuws gelezen dat 4 IS-activisten gearresteerd zijn in Amsterdam. Waarom? Omdat ze handtekeningen verzamelden tegen tante Rita. Dit begint werkelijk waar de spuigaten uit te lopen met dat sekreet.

  Reactie door Arno Schotmans — donderdag 10 november 2005 @ 17.13 uur

 3. Je hebt helemaal gelijk…Jan !!
  beetje sfeertje van “ach,die illegalen” hangt er soms overheen..maar de schok bijvoorbeeld in “vuurwerk”-Enschede en Volendam was sterker voelbaar..maar dat zwarte hoekie daar op Schiphol-Oost(toch,denken velen)…zo,..en nee,dat beeld is dus niet overdreven..belachelijk..compassie waar zijn we,zou ik zeggen ??

  Reactie door eric — donderdag 10 november 2005 @ 17.20 uur

 4. Ja deze mensen hebben recht op het bovengenoemde zolang ze nog in Nederland zijn.
  Als ze enigszins bekomen zijn van het gebeurde kunnen ze alsnog worden uitgezet.
  Over een week of twee lijkt me wel een aardige termijn.
  Wedden dat ze nadien de Nederlandse staat nog voor het gerecht slepen om er geldelijk gewin uit te trekken.
  We zien wel.

  Reactie door mark — donderdag 10 november 2005 @ 17.27 uur

 5. [quote]Want is het nu werkelijk zo moeilijk om de slachtoffers van de brand te geven wat zij werkelijk nodig hebben, namelijk een fatsoenlijke opvang zodat deze mensen bezoek kunnen ontvangen, naar de dokter kunnen, psychologische begeleiding kunnen krijgen, kunnen telefoneren met hun familie, kunnen rouwen om de vrienden die sommigen van hen hebben verloren bij de brand? Is dat werkelijk teveel gevraagd?

  Ik heb mijn buik meer dan vol van mevrouw Verdonk met haar ‘professionele’ onaangedaanheid, met haar politiek zonder compassie, en met haar ‘praatjes voor de vaak’ in de Kamer. [/quote]

  Ja dit schijnt voor de huidige regeerders erg moeilijk te zijn. Het is Godsgeklaagt dat het in dit zieke land zo aan toegaat, maar mij verbaast het nix meer.

  Reactie door RedStar — donderdag 10 november 2005 @ 17.32 uur

 6. Geplukt van http://www.at5.nl

  Anti-Verdonk activisten aangehouden
  Vier activisten zijn donderdagmiddag op de Hogeschool van Amsterdam gearresteerd terwijl zij handtekeningen ophaalden om het aftreden van Rita Verdonk te eisen.
  De activisten van de Internationale Socialisten willen dat Verdonk aftreedt vanwege de brand op Schiphol die aan elf mensen het leven kostte. “De arrestaties liggen in het verlengde van het optreden van de politie eerder deze week waarbij spandoeken tegen Verdonk van gevels verwijderd werden”, aldus de socialisten.
  De politie arresteerde de activisten op laste van huisvredebreuk.

  ha ha!DEMOCRATIE?

  Reactie door gaf — donderdag 10 november 2005 @ 17.35 uur

 7. Ik begrijp er helemaal niets meer van. Wat is er aan de hand met de politiek die verantwoordelijk zijn voor deze mensen die dit allemaal mee gemaakt hebben.

  Dit kan nooit goed gepraat worden en ik vindt het heel erg dat dit kan gebeuren in een land zo als Nederland.

  Ik schaam mij voor de politica in Nederland; eerst dat dit gebeurd is en dan tweede voor wat er (niet) naar kwam…

  Reactie door Paula — donderdag 10 november 2005 @ 17.48 uur

 8. jongens en meiden niet zo verondwaardigt .een kabinet dat voedsel pakketten voor LEGALE !!! nederlanders normaal vind !zal zich wel druk maken over het welzijn van ILLEGALE ?mensen !! naief,naief,naief,.en dan heb ik het er nog niet overgehad dat de zorgverzekeraars (rare naam trouwens .is afgelijd van verzekerde zorg.dus is aanvullend verzekerd onzin of tewel dubbelle dekking .voel je hem )die straks op de postcode beslissen over leven en dood !!!!!! slaap lekker nederland.

  Reactie door texas henkie — donderdag 10 november 2005 @ 18.11 uur

 9. Toch, hoe bizar mijn opmerking moge zijn, heb ik toch bewondering voor haar hele doen en laten. Alleen zijn de reacties uit het kamp die haar zo nejegenen niet geheel brandschoon. Maar ook vind ik dat ook al ben je het fundamenteel niet met haar eens dat op een nette manier kunt laten blijken. Je mag wel alles denken maar niet alles zeggen. Net zo goed als ik walg van Gretha Duisenberg over haar opmerking dat de Joden Amsterdam overspoelen. Dan wens ik me zelf dat ik haar iets in gedachte iets aan wil doen. Los problemen op door elkaar eerst te respecteren.

  Reactie door jojo — donderdag 10 november 2005 @ 18.11 uur

 10. Hallo Jan,
  Op de site http://www.eenroyaalgebaar.nl/read/dood_door_nalatigheid? is een actie gestart, waarin de regering, en vooral mevr. Verdonk en dhr Donner, worden aangeklaagt “wegens dood door schuld” – ik vraag iedereen deze actie te steunen door deze beschuldiging, op bovengenoemde site, te ondertekenen.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — donderdag 10 november 2005 @ 18.26 uur

 11. Wat ben ik boos op Verdonk! Dat mens is echt bikkelhard. Wat heeft de mensheid haar ooit aangedaan dat ze zo hardvochtig is geworden? Het zou me niets verbazen als haar werkelijk een keer iets wordt aangedaan, want zij drijft mensen tot het uiterste.

  Reactie door Alexandra van Dijken — donderdag 10 november 2005 @ 18.28 uur

 12. Mijn persoonlijke opvating is dat ze allang over alle grensen van normaal en fatsoenlijk gedrag heen is.

  In een normale land met gangbare democratie elf doden binnen een ministerieel beleid zijn voldoende reden om de eer aan zichzelf te houden en gelijk te gaan aftreden.

  Welke normen en waarden zijn dat nu al?
  Moeten we verwachten dat nieuwkomers geinspireerd raken door haar voorbeeld om beter te integreren?

  Parodie van integratiebeleid.

  Reactie door walking bull — donderdag 10 november 2005 @ 18.32 uur

 13. @9 Amita, handtekening gezet, moeten heel veel meer mensen doen. Gewoon door jouw genoemde site door te geven aan familie en bekenden.
  Boos word ik niet meer, dit kabinet maakt me wel heel verdrietig door steeds maar leugens, leugens en en met een heleboel sorry’s achteraf aan de burgers wijs te maken.
  De pest is dat veel burgers nu denken dat men het maar moet accepteren en er niets meer aan valt te doen.
  Ik ga steeds meer mijn ECHTE Nederland missen.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — donderdag 10 november 2005 @ 18.50 uur

 14. 10@Amita.
  Handtekening gezet!
  Beter dan te proberen de mate van mijn walging t.a.v. dit beleid
  weer te geven, hetgeen nutteloos lijkt.

  Reactie door Alex — donderdag 10 november 2005 @ 19.31 uur

 15. Je schaamt je rot om Nederlander te zijn.
  Waren wij in vroeger tijden niet het toevluchtsoord voor vervolgden uit heel Europa ? Hugenoten, Portugese joden enz. En nu ? Arme stakkers die netjes asiel vragen worden behandeld als zware criminelen. Na de brand afgevoerd in boevenwagens.Geen mogelijkheden zich te verschonen gedurende 10 dagen. Onvoorstelbaar !

  Reactie door simbro — donderdag 10 november 2005 @ 19.39 uur

 16. Verdonk woont een herdenkingsdienst bij voor de overledenen en overlevenden, welke alle zorg zullen krijgen die er maar nodig is. Op de herdenking zelf vroeg ik me al af wat zij er te zoeken had, evenals Donner, want de bijdrage’s die beide leverden waren eerder koud en kil als dat het iets toevoegde. En nu zgn. de oorzaak bekend is, kunnen de illegalen (geen criminelen) lees goed wat hun betreft linea recta oprotten naar land van herkomst. Deze mensen zijn zwaar getraumatiseerd en hebben hulp nodig. Verdonk en Donner, dit kunnen en mogen jullie niet maken.
  Steun en teken de site http://www.eenroyaalgebaar die Amita al genoemd heeft en zorg er met zijn allen voor dat deze twee hier niet zomaar mee weg komen.
  ‘t Wordt hoog tijd dat ze Verdonk en Donner maar eens een tijdje achter slot en grendel zetten

  Reactie door anja — donderdag 10 november 2005 @ 20.20 uur

 17. Tja reuze zielig. Allemaal, ook de bolletjesslikkers de criminelen die ongetwijfeld er ook tussen zitten. Dit verdienen ze niet. Allemaal generaal pardon!

  Weet je wat?
  Om onze menselijkheid naar een hogere waarde te brengen geven we ze ook een paar jaar, nee een heel leven, een riante uitkereng! Want werken zit er natuurlijk niet in naar zo’n vreselijk ervaring.

  Misschien is hier zelfs wel een riante fincieele vergoeding ook op zijn plaats!
  En een woning, nee een eigen huis!

  Ik kan me voorstellen dat ze zo getraumatiseerd zijn dat ze het openbaar vervoer zullen vermijden. Een eigen auto!

  Telefoneren met hun familie? Haal die mensen hier naar toe om de stakkers te steunen. En ach, laat die gelijk ook maar blijven. Is wel zo menselijk.

  De rest van hun leven gratis medische voorziening, misschien dat de slechte ervaring met de medicie goed maakt.

  Tja, maar als ik zie naar de gangbare levensomstandigheden in het land van herkomst, denk maar is aan het bed waar ze thuis op sliepen, zo goed dat vinden ze hier nooit meer terug, denk ik dat we het nooit meer goed kunnen maken.

  Maar ach…
  Het komt toch nooit meer goed.

  Reactie door rommel — donderdag 10 november 2005 @ 20.20 uur

 18. @15
  nee niet onvoorstelbaar!
  benevolent fasciscm noem ik dat.
  want wie werdien van dit chaos?

  Reactie door gaf — donderdag 10 november 2005 @ 20.23 uur

 19. #15

  De Hollandse gastvrijheid zou ik niet al te dik aanzetten.

  Er was in de periode 40-45 een groep die met gevaar voor eigen leven grote risico’s hebben genomen, het gros der Hollanders wendde echter het hoofd af als er in de oorlogsjaren een groep joden op transport gezet werd. Joden veelal aangegeven bij de Nazi’s door Hollanders en vervoerd naar Westerbork door…….., inderdaad Hollanders.

  Hoe verwerpelijk wij het hier op dit log ook vinden, het overgrote der Hollanders steunt het uitzettingsbeleid van dit kabinet.

  Reactie door hanri — donderdag 10 november 2005 @ 20.30 uur

 20. Alles goed en wel, maar het Nederlandsche volk heeft zelf voor dit kabinet gekozen. Democratie is ook vaak van “au” hoor.

  Neemt niet weg dat het een a-sociaal stelletje schorem is…

  Heb uiteraard getekend.

  Reactie door Bung Phê — donderdag 10 november 2005 @ 20.40 uur

 21. Goed beleid van verdonk. Eindelijk iemand die durft. Ze zijn hier illegal, dus moeten ze niet zo zielig doen. Bijna allemaal zijn ze economische vluchtelingen. En een illegale heeft het zelf aangestoken. Dat geknuffel van de SP en de meelopers op dit log hangt me de strot uit. Ik ken een verhaal van een assielzoeker, die kreeg gratis een fiets van de gemeente. Maar meneer wou hem niet, omdat er een terugtraprem op zat. Hij wou persee één met handrem. Godverdomme nog aan toe, een bijstandsmoeder kan nog niet eens een fiets met terugtraprem betalen. De onbeschofte vlegels.

  Reactie door MAX — donderdag 10 november 2005 @ 20.42 uur

 22. Het klink allemaal zo absurt dat ik het bijna niet meer kan geloven. Ik begrijp ook niet dat Verdonk en Donner zonder blikken of blozen bij de herdenking aanwezig waren. Ze zouden zich dood moeten schamen!

  Reactie door Daan — donderdag 10 november 2005 @ 20.50 uur

 23. @21
  ik kan het verhaal van max hij liegd dat hij barst.
  heb het hele debat gevolgd.walgelijk her donner en frau rita .heb dus gelijk getekend opeen royaalgebaar.
  hein

  Reactie door hein kerkhoff — donderdag 10 november 2005 @ 21.07 uur

 24. Als ik me niet vergis is de brand aangestoken door een asielzoeker en zijn de bewakers belemmerd tijdens hun reddingswerkzaamheden door andere asielzoekers.
  Wie moeten er nou eigenlijk aangeklaagd worden?
  Nederland wordt een steeds groter gekkenhuis!!

  Reactie door peter — donderdag 10 november 2005 @ 21.15 uur

 25. Ik ben Rita intussen ook meer dan zat. Ze is gewoon niet helemaal goed fris

  Reactie door Mannie — donderdag 10 november 2005 @ 21.19 uur

 26. @24

  Je hebt het nieuws goed gevold Peter. De bewakers zijn inderdaad gehinderd. Maar daar willen de (s)linkse meelopers liever niet horen.

  Reactie door MAX — donderdag 10 november 2005 @ 21.21 uur

 27. Zeker het stuk over de nabehandeling niet gelezen of wel MAX?

  Reactie door Bart — donderdag 10 november 2005 @ 21.30 uur

 28. http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/051105schiphol/index.shtml

  Reactie door MAX — donderdag 10 november 2005 @ 21.35 uur

 29. heben deze mensen gevraagd om in een “kamp” te zitten?
  het problem is niet wie het vuur heeft angestoken,maar waaroom.

  Reactie door gaf — donderdag 10 november 2005 @ 21.40 uur

 30. @26=24
  is het onderzoek naar die gebeurtenes al klaar.dacht het niet .dus wacht dat onderzoek af.en tot dan .mondje dicht.auwehoeren kunnen we allemaal.eerst het bewijs dan veroordelen
  hein

  Reactie door hein kerkhoff — donderdag 10 november 2005 @ 21.43 uur

 31. 21@
  Reactie van MAX — donderdag 10 november 2005 @ 20.42

  Max gaat vloeken dat is jammer(of ook weer niet) want nu laat Max zijn ware gezicht zien.
  Doe er wat aan Max.
  Wie kan Max helpen!!!!

  Reactie door Jofel — donderdag 10 november 2005 @ 21.57 uur

 32. OK Jan, eindelijk de knuppel in het hoenderhok. Meer actie.

  Ga zo door.

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 10 november 2005 @ 22.06 uur

 33. De enige reden die ik kan bedenken waarom Donner en Verdonk bij de herdenking aanwezig waren,is blijkbaar geweest om te controleren of de slachtoffers wel echt dood waren.

  Reactie door Beste Kerel — donderdag 10 november 2005 @ 22.09 uur

 34. Waar ligt hier nu de waarheid?
  Aan de ene kant hoor ik dat de (vrouwlijke)bewakers gehindert werden door de arrestanten en aan de andere kant het verhaal van die jongen uit de oekraine die de bewakers gesmeekt heeft om de sleutels en vervolgens weer naar binnen is gegaan om mensen te bevrijden en daarbij zelf het leven heeft gelaten.

  Lees zojuist op teletext dat de uitzetting van de overlevende van de Schipholbrand gewoon doorgaan.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 10 november 2005 @ 22.09 uur

 35. @19 hanri
  Ik steun deze vorm van deportatie in ieder geval niet!

  @20 Bung Phe
  Ik dacht dat het volk gekozen had voor een PVDA-CDA coalitie. Blijkbaar hebben we helemaal niets te kiezen.

  Geloof trouwens nog steeds niet dat Bush de verkiezingen eerlijk heeft gewonnen van Al Gore. Volgens mij is er in Florida gerotzooit met de stemmen.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 10 november 2005 @ 22.16 uur

 36. Ik schaam mij oprecht en diep dat ik inwoner ben van een land dat deze mensen zo behandelt, zo koud en harteloos mensen de deur wijst en iedere morele verantwoordelijkheid ver van zich werpt. In zo’n land wil ik niet leven!

  Reactie door frank — donderdag 10 november 2005 @ 22.18 uur

 37. Het ontgaat een enkeling op dit log waar het nu precies om gaat bij de problemen die zijn ontstaan na de brand op Schiphol.

  De gevangenen zijn opgesloten door de Nederlandse regering, voor het wel en wee van hen is dus de Nederlandse regering, (min. van justitie) verantwoordelijk.

  Hoe de brand is ontstaan wordt onderzocht.

  Los van het ontstaan van de brand wordt onderzocht waarom de gevolgen zo ernstig uit de hand zijn gelopen. De eisen voor dergelijke complexen zijn dusdanig dat er voldoende tijd zou moeten zijn om het complex te ontruimen als aan alle voorschriften is voldaan. Dat er elf slachtoffers zijn gevallen geeft aan dat er iets vreselijk mis moet zijn gegaan, of er nu met biljartballen gegooid zou zijn of niet.

  Reactie door hanri — donderdag 10 november 2005 @ 22.18 uur

 38. 34@
  Reactie van Rob de Kuster — donderdag 10 november 2005 @ 22.09

  Kunnen ze hier ieder geval niet meer praten.

  Reactie door Jofel — donderdag 10 november 2005 @ 22.18 uur

 39. @21.Max
  Zou je misschien denken, echter, die asiel zoeker ontkent dat hij de brand heeft aangestoken.
  Hoe zat het met die sprinklers? Waren er die nu wel of niet?

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 10 november 2005 @ 22.20 uur

 40. Wie waren die 5 die zijn gevlucht? Waren zij misschien verantwoordelijk voor die brand? Hebben ze hulp van buitenaf gehad?
  Hoe kon die brand zich anders zo verspreiden? Waarom blijft de regering omtrent deze 5 personen zo angstvallig stil?

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 10 november 2005 @ 22.25 uur

 41. Wat er tot op heden vanaf de
  ‘herdenkingsdienst’ is opgemerkt is hiér
  al grotendeels niet meer te achterhalen,
  kennelijk ‘verdwenen’.
  Wat kan de bedoeling van dit topic zijn nu
  dan weer ten overvloede als alles al te
  ‘veel’ was t.a.v. de gebeurtenissen?
  Kunnen we het morgen nog nalezen?
  Als tav de vrije meningsuiting hier alleen
  nog oppervlakkig op items wordt ingegaan
  lijken ‘mens en mening’ er dus niet meer
  toe te doen en verliest dit log de aandacht
  en die bedoeling leek het niet te hebben,
  merkwaardig toch.
  Fijne avond allemaal en misschien tot kijk.

  Reactie door Madelief — donderdag 10 november 2005 @ 22.36 uur

 42. Ik zit nova te kijken, maar waar zijn de kamervragen van de SP? Van de afdeling Amsterdam verwacht ik inmiddels weinig tot niets, maar van de landelijke partij kun je toch wel op z’n minst kamervragen moeten mogen verwachten. Puntje voor GroenLinks / PvdA.. (in Amsterdam geldt dat voor Amsterdam anders/de Groenen en Groenlinks)

  Reactie door Jory — donderdag 10 november 2005 @ 22.47 uur

 43. herstel, Jan de Wit stelt wel vragen :)

  Reactie door Jory — donderdag 10 november 2005 @ 22.53 uur

 44. Misschien heeft de brand nog een voordeel opgeleverd: hopelijk opent het ijskoude beleid van de minister van Desintegratie en Deportatie meer mensen de ogen. Niet dat dat de schande kan compenseren, maar het zou iets zijn.

  Reactie door Gerbert — donderdag 10 november 2005 @ 22.55 uur

 45. Waarom heeft Mevrouw Verdonk opeens zoveel haast? Dat vind ik dus erg opvallend. Zouden onder die uit ons land te zetten mensen (geen mens is illegaal; ieder mens heeft recht op zijn bestaan) mensen zitten die wellicht meer weten dan zij prettig zou vinden?
  Ik kan er niets aan doen, maar Mevrouw Verdonk komt op mij niet prettig en open en positief over. Ze lijkt me een bikkelharde tante met haar op de tanden en voor zover ik kan constateren, vrijwel zonder mededogen. Maar ik kan me vergissen?

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 10 november 2005 @ 22.55 uur

 46. Ach jongens dit kabinet kennende ontkend de minister eerst alles

  Als er dan nog echt kritische vragen zijn zal ze instemmen met een onafhankelijk onderzoek. Iedereen tevreden
  En dit kabinet gaat gewoon verder

  Zij blijven zich natuurlijk wel afvragen waarom het volk geen vertrouwen meer heeft.

  Reactie door sceptisch — donderdag 10 november 2005 @ 22.56 uur

 47. Deze regering komt overal mee weg. De kamer loopt er weer braaf achteraan. Ik word hier zo moedeloos van…

  Reactie door Martin — donderdag 10 november 2005 @ 23.14 uur

 48. en bouwvakkers.
  pas op met het elektriekie.
  oftewel met de batterijboormachiene,
  wandt ze slepen je zo naar het bureau,wordt ook gezien als vuurwapen.

  Reactie door ad — donderdag 10 november 2005 @ 23.35 uur

 49. Dat Iron Bitch toch wil doorzetten om deze mensen gedwongen uit te zetten, zegt ook veel over de macht die de VVD nu hanteert!
  Haar arrogantie is ongekend terwijl ze luistert maar nooit echt wil antwoorden.
  Als ik haar op TV zie, krijg de neiging om haar een enorme vuistslag toe te dienen, ik weet het, het mag niet, maar wat zij beslist kan al helemaal niet in een fatsoenlijk land met een zeer ontfatsoenlijke regering!

  Reactie door Hendrik — donderdag 10 november 2005 @ 23.44 uur

 50. Wat willen jullie eigenlijk hier op dit forum? Eerst nog even een paar maandjes praten met psychologen alvorens men het land wordt uitgezet? Een generaal pardon omdat men een traumatische ervaring heeft meegemaakt, iets waar de gemiddelde Nederlander niet van wil weten? Is een drugsdealer (ze zitten er bij) die een brand heeft meegemaakt opeens veel zieliger dan iemand die vanwege vervolging in eigen land is gevlucht? Waar leggen jullie de grens of iemand welkom is in Nederland of niet? Of is elke ‘vluchteling’ welkom? Kunnen we er nog wel 2 of 4 miljoen bij hebben? Zonder de toestroom van vluchtelingen is de autochtone (vies woord) Nederlander rond het midden van deze eeuw ook al in de minderheid; sla de cijfertjes van het CBS er maar op na. Denken jullie dat Nederland verschoond blijft van hetgeen zich in Belgie, Denemarken, Frankrijk etc. heeft afgespeeld? Ik heb echt geen flauwe notie in welke gedachtenwereld jullie leven maar de reacties die ik lees stemmen mij somber.

  Reactie door Kees — donderdag 10 november 2005 @ 23.55 uur

 51. Vanwege de schaamteloze aanpak van Donner en met name Verdonk voor wat betreft de voorgenomen uitzetting van slachtoffers van de Schipholbrand, is het wenselijk dat de oppositie een posteractie ‘Schande Rita Verdonk’ start.

  Reactie door Rob Hoeboer — donderdag 10 november 2005 @ 23.57 uur

 52. Hoort deze kille harteloosheid van Verdonk bij de normen en waarden die onze minister-president propageert? Haar collega’s hebben zich wat n. en w. betreft, ook niet onbetuigd gelaten.

  Reactie door Arjan Smit — vrijdag 11 november 2005 @ 0.02 uur

 53. Jory, (43) weet je dan nog steeds niet dat de SP zorgvuldig uit de berichtgeving van NOVA wordt weggehouden?NOVA betekent toch NOS-VARA !

  Reactie door Aad Sweep — vrijdag 11 november 2005 @ 0.04 uur

 54. Vanavond maakte de minister bekend dat ze begint met de uitzetting van de mensen die de brand hebben overleeft.

  Is dit het transporteren van bewijs?

  Het is in ieder geval een provocatie door middel waarvan ze zich weer kan profileren als de Iron Lady van de Lage Landen.

  Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 11 november 2005 @ 0.07 uur

 55. @21 Max Geknuffel van de SP, meelopers op dit log hangt je de strot uit. Jochie, wat doe je hier nog? ‘t Staat je vrij om op te rotten.

  @26 Max (s) linkse meelopers, de bewaking werd gehinderd? Ja, inderdaad, door een gesloten hek!

  @28 Leuk dat je een link aangeeft, maar kom er met één die de dingen duidelijk aangeeft en niet met één van verkapte verdenkingen.

  @31 Jofel, Wie kan Max helpen? Ik vrees niemand, of het moet wel een erg goede psychiater zijn die hem iets van sociale vaardigheden bij kan brengen. Met kankeren en schelden zal hij niet veel bereiken, wordt hoog tijd dat hij dit afleert. Dit is géén kankersite. Daarvoor moet Max het stukje over eternite gebruiken, maar ook daar kankert hij zelf en gaat aan de slachtoffers van kanker voorbij.

  @45 Lembeck, het zou best eens kunnen kloppen dat er meer aan de hand is als dat er naar buiten ‘mag’ komen.

  @49 Hendrik wees wijs, maak je handen niet vuil aan deze ‘mensen’ ze zijn het niet waard, ook heb ik soms die neiging. Maar ik verdom het om mijn handen vuil te maken, zeker als aan zo’n tang als verdonk.

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 0.16 uur

 56. @54 Jan, Weet Rita Verdonk soms meer als dat het Nederlandse volk weet? het is niet de eerste keer dat we bedonderd worden.

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 0.19 uur

 57. Ik heb het gevoel dat deze zaak een beetje opgeblazen wordt. Verdonk heeft de brand toch niet aangestoken ! Dat is toch die Libiër geweest ! Als het cellencomplex aan de eisen voldeet is de zaak voor een belangrijk deel afgedaan. Per individu kan worden bekeken of humanitaire overwegingen een langer verblijf in Nederland nodig maken. Ik vind het eigenlijk een net beleid hoor.
  Dat van dat uitzetten, moet je er los van zien. Immers ieder beleid, hoe ruimharig ook, ontkomt niet aan uitzetting op een gegeven moment. Dus met het asielbelid heeft het niets van doen. Dacht ik zo.

  Reactie door Henk — vrijdag 11 november 2005 @ 0.19 uur

 58. Jan, ik heb op een andere plaats al mijn walging uitgesproken over de schijnheilige vertoning bij de herdenking op Schiphol. Het was alleen bedoeld om bij het volk eventuele schuldgevoelens weg te masseren, zodat men weer ongehinderd verder kan met moslimmetje haten.helaas iets wat het grootste deel van ons volk onder aanvoering van Balkenende en Donner graag doet. Maar nu heeft zwarte Rita duidelijk gelogen t.a.v. de behandeling van de overlevenden. Vroeger moest een minister die de Kamer voorloog altijd aftreden. Ik zou in de Kamer gewoon in haar bek zeggen dat ze een leugenaar is en een motie van wantrouwen indienen.Met dit soort hoef je toch de parlementaire vormen niet meer in acht te nemen?
  Nog een ander punt, wie gelooft de smoesjes van de Pastor van dit concentratiekamp nog dat de mensen in doodsnood hun bevrijders met biljartkeu’s te lijf gingen?Hebben ze dan allemaal een keu en biljartballen in hun cel?.Ik denk eerder dat het gedetineerden in de ontspanningsruimte waren die de bewakers aanvielen omdat ze hun kameraden niet wilden bevrijdenIk schaam me dat ik Nederlander ben.

  Reactie door Aad Sweep — vrijdag 11 november 2005 @ 0.20 uur

 59. Het aantal handtekeningen op http://www.eenroyaalgebaar.nl zal nu ongetwijfeld een stuk harder stijgen.

  Ik geloof bijna niet meer dat ik in Nederland ben. En dat komt NIET door buitenlanders, maar door Verdonk.

  Reactie door Johnito — vrijdag 11 november 2005 @ 0.25 uur

 60. Het wordt tijd dat mensenrechtenorganisaties – cq. politieke partijen – de VN vraagt om deze regering te veroordelen voor deze Nederlandse regering inhumane leugenachtig hypocriete beleid.

  Deze regering veroordeeld – zo als gewoonlijk zeer arrogant – buitenlandse politieke leiders – terecht- op de mensenrechten van dat land.

  De pot verwijt hier dus de ketel.

  Wellicht is dit een enorm rookgordijn voor de inhumane mensenrechten in Nederland.

  Of wordt het tijd dat de verantwoordelijken voor een tribunaal in Den Haag ter verantwoording worden geroepen.

  Reactie door bep — vrijdag 11 november 2005 @ 0.30 uur

 61. @57 Het heeft helaas alles met asielbeleid te maken. En ja, Verdonk heeft het niet aangestoken, maar dat die Lieniér het heeft aangestoken is nog helemaalniet bewezen. En de gang van zaken zoals die nu is, daar is Rita wel degelijk verantwoordelijk voor.

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 0.32 uur

 62. nog een laatste aanvulling: het zou me niet verbazen als de Libiër binnenkort in het ziekenhuis overlijdt.Wel zo handig voor het “onderzoek”!

  Reactie door Aad Sweep — vrijdag 11 november 2005 @ 0.32 uur

 63. @62 bedoel je dit met behulp van?

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 0.42 uur

 64. Opvallend dat je altijd maar weer dezelfde namen tegenkomt, er is blijkbaar een vast groepje stokers dat iedere keer weer nieuwe trucs verzint om het kabinet te wippen.

  Ook opvallend dat dit gebeurt op het moment dat de georganiseerde linkse bruinhemden een hetze voeren tegen Verdonk, haar besmeuren met ketchup en haar op straat bespugen. Precies hetzelfde gebeurde met Fortuyn.

  Volgens de brandweer voldeed het detentiecentrum aan alle veiligheidseisen. Wanneer dringt het nu eens tot het geteisem door dat de brand is aangestoken door een gedetineerde, een 25-jarige Libiër, en niet door Donner en Verdonk?

  Werd bewakingspersoneel dat gedetineerden uit de vuurzee probeerde te redden niet aangevallen met biljartkeus en biljartballen? En dan wordt Verdonk vervolgens belaagd als ze stelt dat het personeel adequaat heeft gehandeld.

  Op een detentieboot in de Rotterdamse Merwedehaven, waar een aantal overlevenden van de Schipholbrand is ondergebracht, hebben ze weer geprobeerd brand te stichten. De vier verdachten zijn een 19-jarige Libanees, een 21-jarige Soedanees, een 26-jarige Angolees en een 32-jarige Congolees.

  En dan delen galbakken van GroenLinks en de SP vandaag in de Tweede Kamer sneren uit aan Verdonk, want hoe erg is het niet voor deze getraumatiseerde illegalen dat ze nu weer met een brand geconfronteerd worden.

  Ze steken die brand toch verdomme zelf aan! En weet je waarom? Omdat ze weten dat er idioten als Jan Pronk, Freek de Jonge, Geert Mak en Marion Bloem rondlopen die zo’n brand met beide handen aangrijpen om te pleiten voor een generaal pardon, verblijfsvergunningen en een comfortabele hangmat in het naïeve, dwaze Nederland.

  Reactie door Fist — vrijdag 11 november 2005 @ 0.50 uur

 65. @54 Jan marijnissen, Wat te denken als Rita Verdonk de schipholbrand aan den lijve had ondervonden en in Nederland illegaal wegens wat voor redenen daar zat? Was zij er dan ook zo op gebrand geweest om zo snel mogelijk naar haar land van herkomst uitgezet te worden. Geef hier eens een antwoord op! het gaat hier wel om zeer zwaar getraumatiseerde mensen die wel degelijk hulp nodig hebben. Maar ja, daar heeft zij geen boodschap aan, misschien heeft Rita Verdonk ook wel hulp nodig , maar dan in een andere vorm.

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 0.51 uur

 66. lembeck(45)dat is een normaal verschijnsel in een dictatuur .je ruimt je getuige op.ze uit het land zetten is dan nog humaan .ik ken er die flikkeren ze uit een helicopter.

  Reactie door texas henkie — vrijdag 11 november 2005 @ 0.53 uur

 67. Dit land wordt op dictatoriale wijze geregeerd door enkele Farizeeers en een houten dame, Rita de Hun, die zichzelf boven
  de wet hebben geplaatst. Schaamte kennen ze niet en van de publieke opinie hoeven ze zich ook niets aan te trekken. Zie eens hoe simpel
  het is om een parlementaire democratie om te turnen in een parlementaire dictatuur. We mogen trots zijn op onze gekozen vertegenwoordigers die in de kamer de democratie zo vurig verdedigen. Van welgeteld 2 partijen heb ik een protest horen klinken; Groenlinks en de SP. De rest zwijgt in alle talen. Ik ben blij dat ik bij de vorige verkiezingen geen CDA of VVD of D66 heb gestemd want dan heb je heel wat op je geweten.

  Reactie door ad boogers — vrijdag 11 november 2005 @ 1.10 uur

 68. Wat maak ik mij ook zorgen? Het gaat “slechts” om illegalen die alleen maar niet hier horen te zijn. Dus als er bij je ingebroken wordt; geen paniek, het betreft louter mensen die geheel te goeder trouw hun pad naar de toekomst alleen maar even door je woonkamer hebben gepland. Verder met de beste bedoelingen natuurlijk!

  Reactie door Gerard — vrijdag 11 november 2005 @ 1.18 uur

 69. Hoe kan het in der God Vrede dat de motie
  vanavond ingediend door n.b. de coalitie
  partner zelf, D 66, dat die geen bijval
  vond in de 2e Kamer van de ‘oppositie’ in
  die zin dat daardoor orde op zaken kon wor-
  den gesteld? Niet iedereen aanwezig?

  Zelfs D-66 staat dus op tegen VVD/CDA: was
  het signaal niet duidelijk genoeg, of komt
  er volgende week de stunt van ‘de aap uit
  de mouw’ en moeten we dit tot de tactische
  zetten gaan rekenen, waardoor VVDCDA zélf
  kunnen ántwoorden en wéér de wind uit de
  zeilen nemen: hogere politiek? Is er dan
  nog tijd voor dát ‘spél’ ?

  Heeft de tactiek ‘intern’ te maken met het
  jubileumfeestje van D-66 dat mogelijkerwijs
  in het water loopt, maar nu een dijkdoor-
  braak moet zien te voorkomen?

  Welk doel moet dit alles dienen?

  Femke Halsema zou een meer genuanceerd oor-
  deel van de samenleving op prijs stellen:
  dat kan ook best, maar daartoe zullen de
  voorwaarden daaraan grondig moeten worden
  bijgesteld vanuit de politiek zélf en als
  dat dan van ‘binnenuit’ niet mogelijk lijkt
  dan zal het publiek naar voren dringen tot
  pal achter de hekken van dat doel !

  Op dit log kan het buitengewoon verhelderen
  wanneer men nog slechts onder één naam mag
  inzenden en heeft men behoefte aan een an-
  der alias die dan openlijk te vermelden,
  of er een lijst van te publiceren in de
  legenda. Kameleonspraak is niet het voor-
  beeld van transparant duidelijk maken,
  verwardt en misleidt !.

  Reactie door Madelief — vrijdag 11 november 2005 @ 1.18 uur

 70. Het wordt tijd dat wij dat ijskonijn van een Verdonk en die aartsleugenaar Donner voor een Internationaal Gerechtshof dagen!
  José

  Reactie door José Louwers — vrijdag 11 november 2005 @ 1.35 uur

 71. @54 Jan, waar blijft je reactie?

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 1.41 uur

 72. Herstel: de SP (zie @54 onder Provocatie)
  heeft een motie ingediend, heel humaan,
  maar háálde het niet in de 2e Kamer.
  Vraagje: hoe praat men buiten met de media
  en hoe stémt men in de 2 Kamer: dág met het
  handje??? Het visitiekaart 2e Kamer dat zo
  mogelijk de Wereldpers haalt, als is het
  elders in Boulevardbladen die binnen 2 maan
  den uitvoerig alle “nieuwtjes” van het af-
  gelopen jaar uitvoerig belichten in het
  Kerstnummers: klink klokje, tingelingeling!

  Reactie door Madelief — vrijdag 11 november 2005 @ 2.34 uur

 73. @64 “Opvallend dat je altijd maar weer dezelfde namen tegenkomt, er is blijkbaar een vast groepje stokers dat iedere keer weer nieuwe trucs verzint om het kabinet te wippen”.

  Ja inderdaad, dat is heel opvallend. En gelukkig maar dat er mensen zijn die humaner zijn dan deze snoeiharde politici die op sciencefictionachtige wijze elk gevoel bij hun zelf hebben weggenomen. Het lijkt wel een onderlinge competitie wie het meest gevoelloos is. De koplopers zijn de Geus, Donner en Verdonk. En die herdenkingsvertoning was ook nep want het interesseert ze geen drol. Goeie acteurs.

  @50 Ja Kees, eerst maar even praten met psychologen, lijkt mij een goede zaak. Ik weet niet of je weet wat het is om opgesloten te zitten en dat de vlammen aan je kont likken. Angst, en niet zo zuinig ook. Ik weet het uit ervaring!!!!

  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 11 november 2005 @ 6.43 uur

 74. REISBUREAU-RECHTS

  Reactie door Bram Reinders — vrijdag 11 november 2005 @ 6.50 uur

 75. REISBUREAU-RECHTS

  Speciale aanbieding “nu gratis een one way ticket”.
  Hoe groter de trauma hoe goedkoper je weg kunt, alle bestemmingen GRATIS behalve nederland.
  Zo gaat dit kabinet met MENSEN om
  Dit is het toppunt van normen en waarden(bah).
  Het wordt tijd dat mensen van dit kabinet uit en afgezet worden, want dit begint op de geschiedenis te lijken nl deportatie.
  Dit is toch niet wat een normaal mens wil

  Reactie door Bram Reinders — vrijdag 11 november 2005 @ 6.58 uur

 76. Het is niet alleen deze regering Bram, het is ook de “volksvertegenwoordiging” die dit mogelijk maakt. Ik kan mij niet herinneren dat er eerder een regering is geweest die zo’n verwoestende uitwerking op het land heeft gehad en er nog mee wegkomt ook. Gatverdamme.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 11 november 2005 @ 7.17 uur

 77. beste Jan,

  In mijn tijd startte we een demonstratie of sitinn, je kunt gewoon een demonstratie op de Dam houden, onder het motto “Geen mens uit land uit”.

  Groet,
  Martin Luther King, Alabama

  Reactie door Marten Luther King — vrijdag 11 november 2005 @ 8.09 uur

 78. Beste Jan,

  Sorry voor mijn Nederlands, ik bedoel “Geen mens het land uit!”

  Marten Luther King, Alabama

  Reactie door Marten Luther King — vrijdag 11 november 2005 @ 8.12 uur

 79. @78, We snappen wat je bedoeld.

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 8.27 uur

 80. Sinds kort worden er in het hele land spandoeken tegen het beleid van Verdonk verwijderd of in beslag genomen.
  Nu de vrijheid van meningsuiting met voeten wordt getreden is dit land definitief een repressiestaat geworden!

  http://www.indymedia.nl/nl/2005/11/31949.shtml

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 11 november 2005 @ 8.33 uur

 81. @69 Madelief. Ik bedien mij ook van een alias. Niet om iets te verbergen maar omdat ik het leuk vind.
  Zo heette ik in een vorig leven Ollekebolleke maar mijn partner vond dat een beetje kinderachtig. Was het eigenlijk ook. Binnenkort ga ik mijn alias weer wijzigen. Als het zover is zal ik de goegemeente hiervan kond doen. ( Niet dat ik denk dat het iemand hier ene moer kan schelen)
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 11 november 2005 @ 8.39 uur

 82. @64 Fist, als het jou te heet zou worden onder je billetjes van de vlammetjes zou je wel anders kwetteren als dat je nu doet. Voor alsnog zijn het veronderstellingen. Dat er bij Schiphol gefaald is staat vast (FEIT). Trouwens dat bespuwen van Rita, ze heeft een paar spettertjes op haar bloesje kegregen. ERG Hé? En die ketchup kun je er ook wel weer afwassen. Je kunt je natuurlijk ook afvragen waarom dit gebeurt. Volgens mij roept ze dit over zich zelf af. Moet ze maar wat humaner zijn. Wie kaatst kan de bal verwachten. En van die paar spettertjes spug zijn haar billetjes niet van verbrand. Maar ik hou goede hoop. Misschien mag ze binnenkort toch nog op de blaren zitten omdat ze haar gat heeft gebrand. We zullen de moed er maar in houden toch? Want deze tante heeft zich zelf wel erg gehaat gemaakt. Enige humaniteit is haar vreemd.

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 8.42 uur

 83. Met enige walging heb ik gisteravond gekeken naar Nova daarin zag ik twee ministers keihard staan te liegen en zich in allerlei bochten staan te wringen om maar onder de waarheid uit te komen.
  En dan minister Verdonk totaal ontdaan na een na het nu laat aanzien een kwajongens streek.
  Ze werd gehuld in een kogelvrij vest gestuurd naar de herdenkings bijeenkomst van theo van Gogh.
  Mischien moet eens gaan praten met de mensen die echt bedreigt zijn en beschoten en gezien hebben dat er mensen vermoord zijn en daar zelf ternauwernood aan zijn ontsnapt.
  Diezelfde mensen die zij nu met een lachend gezicht terug stuurt naar dezelfde ellende om dat het daar volgens haar nu wel weer veilig is.
  Mischien een tip laten we haar eens een maand uitzetten naar zo,n land maar dan zonder lijfwachten en zonder kogelvrij vest mischien als ze dan een maand gerend heeft voor haar leven dat ze dan de mogelijkheid heeft echt menselijk assiel beleid te voeren.

  Reactie door jan — vrijdag 11 november 2005 @ 9.10 uur

 84. Een geweldig goed beleid van Verdonk, klasse. Het werd ook hoog tijd, na jarenlang geknuffel van deze illegalen die hier niks te zoeken hebben.

  Reactie door MAX — vrijdag 11 november 2005 @ 9.54 uur

 85. 80 Gandalf, van jou, goede morgen overigens
  had ik het natuurlijk direct begrepen en
  deed je al min of meer uitlatingen daarover.
  Tegen een alias heb ik geen enkel bezwaar:
  integendeel, als ik kogelvrijvestloos hier
  nog door het leven moet, is dat zelfs een
  milieuvriendelijke, niemand geld kostende
  oplossing.
  Waar ik moeite mee heb, is de kameleonwijze
  van opereren op dit log, waarbij je je niet
  meer kunt verplaatsen in de manier van den
  ken van degene die je denkt tegen te komen.
  Het maakt een diepzinnig uiten van meningen
  totaal onmogelijk en wordt men inderdaad op
  het verkeerde been gezet door diegenen die
  er hier écht een spelletje van maken.

  Af en toe lijken vertegenwoordigers van de
  VVD en PvdA er grote ‘lol’ in te hebben
  hier hun meningsverschillen ‘uit te vechten’. Het is en blijft zaak goed te
  onderscheiden welke inzenders hier werke-
  lijk ‘de politiek’ diénen danwel een beÍn-
  vloeding op gang te brengen die de SP zelf
  al helemaal niet voor ogen heeft. Enige
  waakzaamheid t.a.v. argeloze jongeren is
  hier zeker niet misplaatst en jongeren wier
  communicatie mogelijk zelfs beperkt werd/is
  tot het zich uitsluitend hiér kunnen uiten.

  Overigens neem ik geen wooord terug van wat
  ik vrij snel na de ‘plechtigheid’ hier heb
  verwoord, scherp, maar minder hard dan wat
  ik hier in het algemeen zo ben tegengekomen
  het afgelopen halfjaar, echter evengoed ver
  wijderd. Nog een corrector, of correctrice
  in deeltijd aangesteld misschien?
  Voor het verwijzen naar eerder geleverd
  commentaar wordt die manier van werken dan
  haast onmogelijk en weerhoudt de serieuze
  inzender van ‘meedoén’.

  Nogmaals ik heb met de grootste moeite moe-
  ten aanzien hoé mw Verdonk en dhr Donner,
  met een kaars in de hand, onder begeleidende woorden van een spreker, samen
  met de vlám in de hand “het Licht, ten teken van verbóndenheid, ontstaken”!!!

  Zij tweeën “van alles en iedereen”, en nu
  dagen later is opnieuw gebleken, dat die
  “verbondenheid” resulteert niet in verbin-
  ding, maar ordinair vertaald wordt in
  ‘schoon verband aanleggen’ en de evt. als
  resultaat optreden complicatie ‘óntbinding’
  zoekt men dan maar uit in het land van her-
  komst.

  Welke zich bereid verklaard hebbende psycho
  logen ingestemd zouden hebben, met het ter
  plekke begeleiden van de voor uitzetting te
  boek staande asielzoekers, de gehan-
  teerde werkwijze te verdedigen is mij een
  compleet groot raadsel !.

  Elke fatsoenlijke psycholoog zal ervoor
  pleiten zo’n groep direct van douches en
  schone kleding te voorzien en uit die
  ‘lucht’ te halen.

  Iedereen weet dat na een stevige fik de
  lucht nog dagenlang in de luchtwegen kan
  achterblijven, wat je ook probeert eraan te
  doen.

  Iedereen kan weten, dat je ‘s nachts na een
  brand plotseling recht overeind veren kan
  van vermeende brandlucht, zelfs al is het
  maar een vleugje cigaren of cigarettenrook.

  Iedereen weet binnen die discipline dat hij
  etisch niét mee moet werken aan deze indi-
  recte vorm van ‘geestelijke wreedheid’ en
  daar uitdrukkelijk melding van dient te
  maken.

  Echter het ‘voer voor psychologen’ wordt op
  die manier wel aangemaakt en voorziet dus
  in ‘brood op de plank’op langere termijn,
  koppie-koppie, maar étisch? Dénk van niet!

  Op dit weblog verwacht ik dan ook topics
  m.b.t. de diepgaande wonden die evengoed
  nog geslagen zijn, willens en wetens, na
  afloop.

  De Rechter zou – boven de Regering staande – moeten weigeren ‘mensen uit te
  zetten’ die nu als ‘lastige getuigen’buiten
  beeld gebracht gaan worden.

  Medisch goedgekeurden kunnen vertrekken.

  Als dát zo is, zijn ze ook zeker goed ge-
  keurd om hier naar eer en geweten de diverse verklaringen af te leggen en aan
  onderzoek mee te werken dat nog lang niet
  is afgesloten.

  Mensen die hier géén asiel krijgen, gaan
  terug naar het land van herkomst !

  De individuele regeringen ter plekke zouden
  zelfs Nederland een proces kunnen aandoen
  in het kader van de Réchten van de mens,
  maar dát zijn de bewindvoerders zich hier
  niet bewust.

  De Nederlandse Regering is nu ten volle
  verantwoordelijk voor het naar
  ————–normen en waarden————
  ‘bewaren’, of behandelen als gedetineerden,
  van ‘buitenlanders’.

  Wij eisen uitzetting van Nederlanderds el-
  ders in de wereld en blokkeren anders wel
  vast evt. de ‘handels’-betrekkingen.

  Nederland is zich nog niet goed bewust van:
  Wat gij wilt dat u geschiedt, DOE dat ook
  de ánder!

  Het visitiekaartje van Nederland in deze
  wereld is, ook hierdoor, zéér érnstig
  beschadigd en zal op lange termijn zijn
  effect sorteren!

  Het Kabinet hiervoor politiek geen verant-
  woording willen dragen m.b.t. de consekwen-
  ties, houdt in dat zij dan ‘hoofdelijk’
  aansprákelijk kunnen worden gesteld en zal
  de ‘éénsluidende mening van het Kabinet’
  deze keer volledig in de openbaarheid moeten en de burger bekend wordt, wie de
  vóór- en tegenstemmers waren voor dit beleid!

  Reactie door Madelief — vrijdag 11 november 2005 @ 10.23 uur

 86. @69 Madelief

  “Femke Halsema zou een meer genuanceerd oordeel van de samenleving op prijs stellen”

  zoiets hoorde ik haar zeggen bij ‘Barend en van Dorp’ gisteren, en heel even dacht ik nog ‘had ik mijn handtekening niet moeten zetten bij de site ‘een royaal gebaar’ , ben ik daar te vroeg mee’ … maar na het lezen van het stuk in de Volkskrant vandaag ‘Overlevenden Schiphol toch uitgezet’ denk ik daar weer anders over; er staat onder andere:

  “‘Ik vind het gewoon een schande’, zei Marijke Vos van GroenLinks over het voornemen van Verdonk. Maar de minister zei dat de mensen in kwestie wel op Schiphol vastzaten met het doel uitgezet te worden.
  ‘Daar is niets aan veranderd.’ Overlevenden die niet meer nodig zijn voor het onderzoek, kunnen Nederland worden uitgezet. Maar daarbij zal per geval worden beoordeeld of ze er psychisch en fysiek toe in staat zijn, beloofde Verdonk.”

  en vervolgens:

  “Minister Donner bedankte de Kamer voor de gelegenheid om het in de media ontstane beeld over de slechte verzorging van de overlevenden ‘recht te zetten’. Hij had de dag ervoor de Rotterdamse ‘bajesboot’ bezocht en zei dat alle overlevenden een medisch intake-gesprek hebben gekregen, psychische hulp en een telefoonkaart. In de media wordt over slachtoffers beweerd dat ze niet konden bellen. ‘Ik kan zo aantonen dat iemand wel heeft gebeld.’”

  en nog iets over dat men ‘binnen 2 dagen schone kleren heeft gekregen, en er soms persoonlijke bezittingen waren weggeraakt’ …. maar dàt mag allemaal de pret niet drukken, nietwaar?

  Kortom, alle klachten die de SP heeft binnengekregen over de behandeling van de overlevenden zijn niet waar ofzo? De illegalen stellen zich aan?? Klachten over gebrek aan medische en psychische zorg zijn uit de duim gezogen???? Evenals de klachten over het niet kunnen telefoneren met de familie?

  Hoeveel vertrouwen kun je er nog in hebben dat men de overlevenden die uitgezet worden ‘per geval ADEQUAAT beoordeeld zullen worden of ze er psychisch en fysiek toe in staat zijn!!!?

  In niets laten Verdonk en Donner zien, dat ze in hun arrogantie ook maar enigszins gehinderd worden door medemenselijkheid. Een schande is het, een hele grote schande.

  Reactie door Pietje af — vrijdag 11 november 2005 @ 10.38 uur

 87. Als vluchtelingenwerk Nederland, Amnesty International, en een aantal advocaten met hun veklaringen komen, is het antwoord van Donner: “Es ist nicht wahr”. Waar hebben we dat toch meer gehoord?
  Aad Sweep

  Reactie door Aad Sweep — vrijdag 11 november 2005 @ 11.20 uur

 88. Beste Anja,

  Fijn dat je begrijpt wat ik bedoel, gebeurt er ook nog iets? Naast de productie van veel papier (moties, persverklaringen e.a)

  Martin Luther King, Alabama

  Reactie door Martin Luther King — vrijdag 11 november 2005 @ 11.32 uur

 89. Rita verdonk heeft het ook niet gemakkelijk! het schijnt dat zelfs het raam van haar werkamer (licht) beschadigd is.Waarom horen we daar zo weinig van, die media toch!
  Aad Sweep

  Reactie door Aad Sweep — vrijdag 11 november 2005 @ 11.32 uur

 90. Hallo Jan,
  Hoe kan het, dat de meerderheid van de tweede kamer gisteravond het detentie en uitzetbeleid van mevr. Verdonk heeft goed gekeurd?
  Wie zijn die niet-menselijke wezens?
  Geen berisping, waarschuwing of verwijt, – nee, schouderklopje – gaat u maar door met uw beleid.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — vrijdag 11 november 2005 @ 11.49 uur

 91. Gaf,
  Die internationalisten is dat tuig dat Fortuyn Nazi noemde en het porima vond dat Fortuyn omgelegd was.
  Dat zijn gewoon pure facisten.
  Daar zou ik echt niks te maken mee willen hebben.

  Reactie door Klaas — vrijdag 11 november 2005 @ 11.52 uur

 92. ARNHEM – De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag de 22-jarige J.K. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar wegens moord op zijn 18-jarige zus. De moord werd gepleegd in opdracht van familie in Irak.

  De naam van de familie moest worden gezuiverd, omdat de 18-jarige zus een baby had gekregen van een niet-moslim. Tegen K. was ook twaalf jaar cel geëist.

  De 18-jarige Chimen kwam op haar zesde jaar naar Nederland en ging bij een tante in Culemborg wonen. Haar familie in Irak was er niet over te spreken dat het meisje een gemengde school bezocht. Twee jaar geleden kwam haar broer als asielzoeker uit Koerdistan (Noord-Irak). In november 2004 ontdekte K. dat zijn zus zwanger was van een Indische man, een niet-moslim.

  Buik

  De broer stelde voor de baby weg te laten halen of af te staan. Toen de vrouw weigerde, dreigde hij haar buik open te snijden en haar en haar vriend de keel door te snijden. De vrouw deed aangifte bij de politie en dook onder. Eind december beviel ze van een dochter. Twee weken later hoorde ze van haar tante dat haar familie de baby had geaccepteerd en dat zij gerust weer bij haar tante op visite kon komen. Het bleek een valstrik. Toen de vrouw bij haar tante op bezoek kwam, pakte haar broer een mes en stak haar zestien keer met een mes.

  K. verklaarde eerder dat hij zijn zus in een opwelling had gedood toen ze vertelde dat ze wilde gaan samenwonen met haar vriend. De rechtbank acht dat niet aannemelijk. K. ontkende dat hij haar had gedood in opdracht van zijn familie in Irak. Het Openbaar Ministerie beweert echt dat de man in korte tijd 54 keer met zijn oudste broer in Irak belde. Uit getuigenverklaringen is volgens de rechtbank gebleken dat de broer instructies heeft gegeven voor de eerwraak.

  WAT EEN AANWINST VOOR NEDERLAND TOCH, ZULKE MENSEN.

  Reactie door MAX — vrijdag 11 november 2005 @ 12.23 uur

 93. Ik had het al verteld op dit log, wat er zal gebeuren!

  Reactie door MAX — vrijdag 11 november 2005 @ 12.26 uur

 94. Vrijheid van meningsuiting volgens minister Verdonk: Je mag alles zeggen zolang je het met haar eens bent. En als je zegt dat dit je in combinatie met de angst voor vreemdelingen die zij zaait, doet denken aan de tweede wereldoorlog, dan vindt ze dat je te ver gaat. Dat je dat soort dingen niet mag zeggen, terwijl de kritiek niet van de minsten komt (Pronk, amnesty international, vluchtelingenorganisaties). Maar mevrouw Verdonk, waar doet de combinatie van vreemdelingenangst en inperking van de vrijheid van meningsuiting u dan aan denken?

  Reactie door Dirk — vrijdag 11 november 2005 @ 12.54 uur

 95. Natuurlijk hebben deze mensen iets verschrikkelijk meegemaakt, dat is nooit meer ongedaan te maken.

  Echter hoe lang zou je de uitzettingen moeten opschorten, één maand/twee maanden of net zo lang als de mensen nodig hebben.

  En waarom wel deze groep en niet een individuele illegaal/crimmineel die in de persoonlijke sfeer iets verschrikkelijk meemaakt.

  Het zou een ongekend precedent scheppen.

  Natuurlijk is volstrekt duidelijk dat wat gebeurd is niet had mogen kunnen gebeuren.
  Laten we met zijn allen proberen dit soort rampen in de toekomst te voorkomen.

  Algemeen:
  Ik vind de taal die gebezigd wordt jegens Mevrouw Verdonk zorgwekkend en werkelijk beneden alle peil. Dit is stigmatiseren en we hebben bij de heer Fortuyn gezien waar dat toe kan leiden.

  Je kan ook op een nette manier heel duidelijk maken dat je het ergens niet mee eens bent.

  JohnW

  Reactie door JohnW — vrijdag 11 november 2005 @ 12.57 uur

 96. @JohnW Als ik zeg dat Verdonks vreemdelingenangst en de manier waarop ze criticasters het zwijgen oplegt me doet denken aan de tweede wereldoorlog, dan doet mij dat daaraan denken. Een fatsoenlijk weldenkend mens zegt dan: ‘Daar ben ik het niet mee eens en wel hierom. En jouw geloof in gelijkheid en gelijkwaardigheid vind ik ouderwets en het doet me denken aan Stalin.’ Voor mijn part. Dan kan ik daar weer tegenin gaan. Maar dat doet Verdonk niet. Zij zegt: ‘ik vind het ongepast en smadelijk. Einde discussie.’ Tja, daarmee bewijst ze toch dat het erger is dan ik al dacht. Ze bewijst dat ze niet met andersdenkenden van gedachten wil wisselen. Dat stinkt naar totalitarisme en daarom maakte ik nu net die vergelijking, waar Verdonk niet op wilde reageren. Het is geen schelden, het is een angst die ik echt zo voel.

  Reactie door Dirk — vrijdag 11 november 2005 @ 13.08 uur

 97. Na de vuurwerkramp in Enschede is de directeur aan de schandpaal genageld. Als verantwoordelijke is hij door overheden (bij de rechtbank)als een beest behandeld.

  Ook de heer veerman heeft zich na de brand in Volendam voor het gerecht moeten verantwoorden. Niet omdat hij de brand heeft aangestoken maar omdat hij als eigenaar eindverantwoordelijke is.

  De minister is in deze ook eindverandwoordelijk voor het niet open gaan van deuren bij brand voor het niet geven van hulp door bewaking enz enz. Doordat het niet in de media is behandeld over hoe erg de situatie moet zijn geweest(men mag er immers niet komen en er is alleen een foto van bovenaf) zoals in Enschede en Volendam betekend niet dat het een hel moet zijn geweest. Je kunt je voorstelen hoe mensen (zelfs als ze illegaal zijn) hoe tekeer moeten hebben gegaan. brand in je cel en de deur zit op slot.

  Reactie door Matty — vrijdag 11 november 2005 @ 13.31 uur

 98. @92
  Dat moest mij even van het hart. Dat ik hier kritische geluiden hoor, ookal ben ik ‘t er soms niet mee eens vind ik prima.
  Heb zelf ook best wel eens kritiek geuit op dit stee waar anderen van zeggen zo kan die wel weer. Dat houdt ons verstand scherp zal ik maar zeggen.
  Maar gebral om maagdraaings van te krijgen hoort hier niet thuis!
  Alleen dat verhaal met die vuuraansteker op een cel vind ik erg vreemd. Is zelfs onmogelijk.
  Toen ikzelf zo’n twintig jaar geleden in de petoet zat waren vuuraanstekers en dergelijke op een cel absoluut taboe.
  Sinds die tijd zijn de rechten/privileges/verworvenheden van gedetineerden alleen maar afgenomen.
  Ik heb het ook geen probleem gevonden om een vuurtje aan de wachtmeesters te moeten vragen als ik even wilde smoken. Hoewel ik in die tijd ook al extreem kritisch was, heb ik de argumenten rond brandgevaar en veiligheid van medegevangenen en personeel zonder protest overgenomen. Gewoon omdat die argumenten kloppen.
  Het is dan ook onvoorstelbaar dat er in een bajes, waar een aantal mensen zit die volkomen door het lint gaan bij het idee dat ze uitgezet wordenen dus in staat zijn om de meest krankzinnige streken uit te halen, vuuraanstekers op de cel worden toegelaten. De verantwoordelijkheid voor de brand ligt dus volkomen bij de leiding, dus bij Donner en Verdonk.

  Reactie door Jan Nijman — vrijdag 11 november 2005 @ 13.32 uur

 99. @Dirk, mijn opmerking ten aanzien van het taalgebruik was beslist niet bedoeld ten aanzien van uw reactie.
  Die vind ik uiterst correct.

  Meer doelde ik op volgend taalgebruik;
  Kreng, sekreet, ijskonijn en ik citeer
  “het zou mij niets verbazen als haar werkelijk iets gebeurd”, “ik ben Rita intussen ook meer dan zat”, “minister van deportatie”, “neiging om haar een enorme vuistslag toe te dienen”

  Op zich zou een stevige discussie moeten kunnen en kan je je schouders hierover ophalen.

  Maar de geschiedenis leert d.m.v. Fortuyn en van Gogh inmiddels anders.

  JohnW

  Reactie door JohnW — vrijdag 11 november 2005 @ 13.51 uur

 100. Ik heb in mijn jeugd in een huis gezeten waar brand uitbrak. Het is een wonder geweest dat ik er uit ben gekomen, kruipend en op de tast in het donker. Ik was 12 jaar. De lucht van geblust en verkoolt materiaal vergeet je nooit meer. Soms ruik ik het nog, 46 jaar na dato. Die ervaring is pure angst. De eerste dagen daarna gaan nog wel maar later komt er een periode van herbeleving. Dan zou enige psychologische hulp wel op z’n plaats zijn.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 11 november 2005 @ 13.54 uur

 101. Zij die de Kamer opzettelijk voorliegen moeten aftreden, lees hieronder waarom….

  ChristenUnie: Overlevende zat in isoleercel
  ZEIST – Een van de overlevenden van de fatale brand in het cellencomplex op Schiphol is na zijn overplaatsing naar een detentiecentrum in Zeist wel degelijk in een isoleercel terechtgekomen. De Nigeriaan Oye Adepeju heeft er vijf dagen om onduidelijke redenen opgesloten gezeten.

  Dat zei een „geschokt” Tweede Kamerlid Huizinga-Heringa (ChristenUnie) vrijdag nadat ze in Zeist een bezoek aan hem had gebracht. Ze gaat de ministers Donner (Justitie) en Verdonk (Vreemdelingenzaken) opheldering vragen over de manier waarop Adepeju is opgevangen na het drama. Tijdens het spoeddebat over de kwestie benadrukte Donner donderdagavond opnieuw dat er „voor zover ik weet” geen isoleercel is gebruikt.

  Volgens Huizinga bestaan er drie verschillende verhalen waarom de Nigeriaan in de isoleercel is gezet, waar alleen een matrasje op de grond lag met een niet al te fris kussen. Tegen de familie is gezegd dat dat is gebeurd wegens cellentekort. De advocaat kreeg te horen dat zijn cliënt er zat ter observatie. Volgens Adepeju zelf heeft een verpleegkundige gezegd dat hij in een isoleercel zat, omdat hij een grote mond had gegeven, aldus Huizinga.

  Volgens Donner zijn er vier gedetineerden in een „observatiecel” geplaatst „mede in verband met hun eigen veiligheid”. Maar van een observatiecel is volgens het Kamerlid in dit geval geen sprake, onder meer omdat de deur op slot zat. Adepeju zegt bovendien dat hij in de vijf dagen slechts drie keer is bezocht door een arts of verpleegkundige.

  Ook andere beweringen van de Nigeriaan en zijn familieleden stroken volgens Huizinga niet met wat de ministers hebben beweerd. Zo stelde Donner donderdagavond dat alle betrokkenen een intake hebben gehad en daarbij medisch zijn beoordeeld. Bij de opvang in Zeist konden ze bovendien de eerste twee dagen na de brand onbeperkt bellen.

  Maar volgens Huizinga heeft Adepeju geen intakegesprek en nazorg gehad. Ook heeft hij niet kunnen bellen, omdat hij in de isoleercel zat. Van geestelijke verzorgers heeft hij ook niets gemerkt. „Ik ben er kapot van”, zei de politica nadat ze de Nigeriaan samen met familieleden van hem had bezocht. „Het komt niet overeen met wat Donner en Verdonk hebben verklaard. Waarom is iemand na zo’n traumatische gebeurtenis in een isoleercel geplaatst?“

  De familie van Adepeju, die een kindje van drie maanden heeft, mag een keer per week op bezoek komen. De Nigeriaan zat op Schiphol-Oost in afwachting van zijn uitzetting. Later vrijdag brengen leden van de vaste Kamercommissie van justitie een gezamenlijk bezoek aan Kamp Zeist.

  Martin Luther King.

  Reactie door martin luther king — vrijdag 11 november 2005 @ 14.01 uur

 102. Als we in dit land verantwoordelijken straffen waarom geldt dat dan niet voor ministers.

  Reactie door Matty — vrijdag 11 november 2005 @ 14.02 uur

 103. @85: Madelief, je zorgen om het niveau en intenties waarmee sommige lieden dit log van hun uitwerpselen voorzien zijn niet denkbeeldig maar wel onnodig. NOOIT zal een “echte” SP’er of iemand van linkse signatuur zich door rechtse provocaties laten overhalen naar het vijandige kamp over te stappen. Je GEVOEL houdt dat tegen. Je onvermogen je in de gedachtengang van deze provocateurs te kúnnen verplaatsen is echt een luxe probleem. Ook brengen zij waarlijk geen beïnvloeding bij de SP teweeg, dat is gewoon uitgesloten. Sommigen zijn blij dat ze hun kinderen op een “witte” school hebben, daarbij veronderstellend dat zij daardoor beter af zijn en ook de xenophobie vaste voet zal krijgen in het denkraam van hun kroost. Ook dat laatste kan erg vies tegenvallen, dus ook hier geen reden tot ongerustheid. Blijf geloven in waar je voor staat en er kan je niets maar dan ook niets gebeuren, wel een gebroken been natuurlijk!

  Reactie door william — vrijdag 11 november 2005 @ 14.23 uur

 104. (90)Nou Amita, dat kan ik je wel vertellen. Omdat het grootste deel van de bevolking nog steeds achter Verdonks beleid staat. Het is dat dit kabinet veel mensen geld kost, anders kregen ze nog meer stemmen dan de vorige verkiezingen.
  Dat is ook de reden dat de pvda zich koest houdt. Het gaat tenslotte om de stemmen..
  Hier ontmoet je veel gelijkgestemden (met jouw mening, hoe staat het met de mensen hierbuiten…buiten jouw directe omgeving?

  Reactie door Warrior — vrijdag 11 november 2005 @ 14.24 uur

 105. @103 Nu werkt het met veel zaken bij kinderen zo waar je ze ver van wilt houden zoeken ze vaak op. Het kroost van een xenofoob zal dus op zoek gaan naar het onbekende. er is nog hoop.

  Reactie door Matty — vrijdag 11 november 2005 @ 14.30 uur

 106. Ik heb het idee dat Verdonk echt psychopathisch gedrag vertoont. Zij hoort behandelt te worden in een TBS kliniek.

  Reactie door Nicholas — vrijdag 11 november 2005 @ 14.31 uur

 107. @JohnW Dan zijn we het wel eens. De grens ligt bij het oproepen to geweld. Verdonks grens ligt helaas bij vergelijkingen met WO II. En ja, het zou mij ook niks verbazen als haar een keer echt iets overkomt. Ik wens het haar niet toe, maar als je voortdurend provoceert en criticasters de mond snoert, is het inderdaad te verwachten dat een of andere gek een keer door het lint gaat.

  Reactie door Dirk — vrijdag 11 november 2005 @ 14.44 uur

 108. Het is juist dat RECHTSE NATIONAAL SOCIALISTISCHE BURGELIJKE KLOOTJESVOLK zoals die MAX die zich druk maakt om een asielzoeker/illegaal(in jou ogen een pot nat)en een FIETS!!!.
  Wou jij die fiets soms hebben?
  Waarschijnlijk zo’n iemand die zomers in z’n hempie voor het huis op tuinstoelen bier zit te slempen en maar kritiek leveren op buitenlanders alsof hun de verantwoordelijke zijn voor alles wat fout gaat in dit land.
  Wat zijn dat nou voor DOMME ONWETENDE OPMERKINGEN,wat een ONZIN.
  De fout ligt bij jou , Verdonk en alle mensen met zo’n gedachtengang,die hier de sfeer in Nederland bepalen.
  Als test moeten we HUN eens om politieke redenen de grens over zetten,en dan in alle Europese landen de toegang weigeren en je familie hier in armoe laten lijden,dat is de enige manier om zulk soort figuren een beetje verstand bij te brengen.
  Jij zou wel een GOEDE BRAVE (ZW)HARDWERKENDE FORTUINISTISCHE NEDERLANDER zijn.
  Zeker nooit verhalen van je grootouders over de oorlog.
  Over armoe,honger,bang om je mening te zeggen,onderdrukking.
  Denk eens na wat je zegt,of zeg anders niets,want je woorden zijn leeg en van geen enkele betekenis,dom en onwetend.

  Reactie door gerrit — vrijdag 11 november 2005 @ 14.54 uur

 109. rede genoeg om als sper en als menss deze aktie te steunen.

  http://www.eenroyaalgebaar.nl/
  wat ik me wel af vraag .. als deze gevangenis particulier was geweest .. zouden der dan niet net zoals bij de volendam brand de eigenaren worden aangeklaagd en veroordeeld wegens nalatigheid ? Zo te lezen was er toch t een en ander goed mis.
  In dat geval zou verdonk zelf aan de lijve kunnen ondervinden hoe goed die cellen zijn.

  Reactie door ko relatie — vrijdag 11 november 2005 @ 14.56 uur

 110. Maar niet meer zo veel drinken Gerrit. Je gaat er zo dwaas van praten.

  Reactie door Tim — vrijdag 11 november 2005 @ 15.37 uur

 111. Nu ik heb de reacties allemaal gelezen en veel waarheid maar net zoveel onzin gelezen
  Wordt wel weer eens tijd om te gaan filteren denk ik want op deze manier wordt hier veel haat gezaaid.
  DAAR schieten we niets mee op.
  En het is al een tijdje dat alle gefrustreerde pvda/gl/cda/vvd/lpfleden hier hun gal willen spugen waarom????omdat ze in hun eigen partij die kans niet krijgen.
  Dus rare reacties in rood graag kan ik erover heen lezen.
  ja ja ….daar komen ze dan,kunnenj ze ook over die van mij heen lezen…godzijdank

  Reactie door anita — vrijdag 11 november 2005 @ 15.55 uur

 112. Er komt beweging in de zaak, lees verder….

  Organisaties roepen op tot 2 minuten stilte voor slachtoffers Schipholbrand
  11 november 2005

  Belangrijke maatschappelijke organisaties en vrijwel alle politieke partijen roepen mensen op om 2 minuten stil te staan bij de slachtoffers van de Schipholbrand. Zij organiseren op 17 november om 20.00u in zoveel mogelijk gemeenten een wake bij het gemeentehuis.

  OPROEP: 2 minuten stilte voor de slachtoffers van de Schipholbrand.
  Op donderdag 17 november om 20.00 uur bij de gemeentehuizen.

  Naar aanleiding van de Schipholbrand roepen onderstaande organisaties hun leden en sympathisanten op om stil te staan bij de slachtoffers van de brand.

  Zij willen op donderdag 17 november a.s. om 20.00 uur een wake met 2 minuten stilte houden, bij zoveel mogelijk gemeentehuizen in Nederland.

  Wij willen de slachtoffers van de brand gedenken. Wij willen onze betrokkenheid tonen met hen die door deze ramp zijn getroffen. Wij willen niet vergeten wat er is gebeurd. Daarom willen wij in zoveel mogelijk gemeenten in Nederland op donderdag 17 november, drie weken na de brand, bijeenkomen voor een wake bij het gemeentehuis.

  VluchtelingenWerk
  Amnesty International
  Genoeg is Genoeg
  Werkgroep Vluchtelingen Vrij
  Van harte pardon
  GroenLinks
  PvdA
  SP
  PvdA
  CDA
  VVD
  ChristenUnie
  D66

  Tot 17 november kunnen meer organisaties zich bij het initiatief aansluiten.

  Martin Luther King, Alabama

  Reactie door martin luther king — vrijdag 11 november 2005 @ 16.15 uur

 113. @92 en @98

  Op @92 heeft heeft heel even een bijdrage van mij gestaan, waarin ik nogal fel van leer trok tegen ene “rommel”. Misschien wel te fel. Bijdrage is dus verwijderd.
  Mijn excuses voor de felheid. Niet aan rommel, maar aan de beheerder. Voor het extra werk. En voor de verwarring die hierdoor kan onstaan.
  Ik zal mij in ‘t vervolg wat inhouden als ik hier opmerkings tegenkom waar mijn maag van draaien gaat.
  Het gaat op Schiphol om mensen. Er zijn niet elf fietsbellen verbrand ofzo.
  Ja en dan Max op de nieuwe 92

  @92 Max, Joun gebral kennen we zo langzamerhand wel. Je kritiek op eerwraak is echter volkomen terecht. Eerwraak is achterlijk, net als nazisme.
  De SP wijst eerwraak af. De Koran wijst eerwraak af. Vrijwel de hele wereld wijst eerwraak af. En dan heb ik vast ook nog wel iemand vergeten te noemen.
  Echter het blote feit dat er sukkels zijn die dat niet afwijzen, zegt niets tot ontzettend weinig over de mensen die jij met eerwrakers over één kam probeert te scheren.
  Sommige racistische reacties, vooral die in de trant van:”zet ze allemaal maar tegen de muur” en zelfs mijn eigen reactie op het beleid van Blair, Bush en Balkenende, wanneer ik ‘s ochtends het nieuws hoor voordat ik koffie gehad heb, en die er wel eens eentje is van “Opknuppen die grefo” lijkt verdacht veel op een moderne variant van eerwraak.
  Racisme scoort niet makker, ook niet met eerwraak. De koppeling ontbreekt namelijk.

  Reactie door Jan Nijman — vrijdag 11 november 2005 @ 16.15 uur

 114. @88 Martin Luther, met de opmerking we grijpen wat je bedoelt, bedoel ik je taalfoutje, niks om je over op te winden. Of er verder nog iets gebeurt? Alles wat in mijn vermogen ligt om deze mensen te steunen zal ik niet nalaten, vind dat ze recht op hulp hebben en niet zonder meer moeten worden uitgezet. Ik laat mijn stem horen, heb royaalgebaar getekend, maar verder kan ik vanwege handicap’s niet met spandoeken de straat op. Helaas, ben aan huis gebonden, maar geloof me, als ik het zou kunnen zou ik er zeker bij zijn.

  Reactie door anja — vrijdag 11 november 2005 @ 17.01 uur

 115. @108

  He Gerritje, ook al op je teentjes getrapt? :-) Maak je toch niet zo druk mannetje of heb je kwade drank over je.

  Reactie door MAX — vrijdag 11 november 2005 @ 17.08 uur

 116. Anja, bedankt! Maar mijn opmerking had meer betrekking op de SP als partij,

  Veel liefs,
  Martin Luther King, Alabama

  Reactie door martin luther king — vrijdag 11 november 2005 @ 17.18 uur

 117. Vrij naar King:

  Discriminatie is een monster dat op ieder moment van de dag knaagt aan de immigrant om hem eraan te herinneren dat de leugen over zijn minderwaardigheid als waarheid wordt geaccepteerd door de maatschappij die hem onderdukt.

  Reactie door Sonja — vrijdag 11 november 2005 @ 17.49 uur

 118. @117

  Van alle kanten wordt er gediscrimineerd. Moet jij maar eens op andere logs kijken, daar worden ook Nederlanders op niet mis te verstane wijze verrot gescholden. Dan is de weblog van Jan Marijnissen wel heel netjes daarbij vergeleken.

  Reactie door MAX — vrijdag 11 november 2005 @ 18.03 uur

 119. Maar ik weet, jullie horen het liever niet natuurlijk.

  Reactie door MAX — vrijdag 11 november 2005 @ 18.04 uur

 120. jij hebt het door , Tim
  ben blij dat je met drinken gestopt bent.
  Nu moet je de rest nog begrijpen.
  Gerrit

  Reactie door gerrit — vrijdag 11 november 2005 @ 18.06 uur

 121. Een Nijmeegse actievoerder is vrijdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden terwijl hij een interview gaf aan de regionale televisiezender Radio en TV Gelderland. De actievoerder rolde in aanwezigheid van de politie een kritisch pamflet over minister Verdonk van Vreemdelingenzaken uit om zijn verhaal te illustreren. Daarop grepen de politiemensen hem meteen in de kraag, zo meldt het ANP.

  Donderdagavond nam de politie een tiental pamfletten met de tekst „Reisbureau Rita – arrestatie – deportatie – crematie – adequaat tot het bittere eind” in beslag bij voormalig kraakpand De Grote Broek. De regionale omroep wilde meer weten over deze actie en regelde een afspraak met een actievoerder, politiemensen en een advocaat op de stoep van het pand. Toen de Nijmeegse actievoerder eenzelfde pamflet als donderdagavond in beslag was genomen wilde laten zien, arresteerden de aanwezige politiemensen hem. De actievoerder zit nog in de cel, zegt een woordvoerder.

  verdonk heeft na afloop van de minsterraad gezegd dat ze aangifte heeft gedaan van smaad tegen de ophangers van de weggehaalde amsterdamse spandoeken.

  we zijn in overleg met onze advocaat.

  Website: http://www.nu.nl/news/624208/11/Verdonk_doet_aangifte_om_spandoeken.html

  Reactie door gaf — vrijdag 11 november 2005 @ 18.42 uur

 122. Dezelfde sfeer van harteloosheid en aanzet tot verharding van de samenleving hebben Frankrijk een gigantisch probleem bezorgd. Door onze regering wordt een ernstige wissel op de toekomst getrokken. Zelfs leren van “andermans fouten” is voor Balkenende en co te veel gevraagd. Europarlementarier Eurlings wil Turkije wijzen op het naleven van de mensenrechten. De vraag is of hij na dit gebeuren nog kan zonder het schaamrood op de kaken te hebben staan.

  Reactie door Peter van der Heijden — vrijdag 11 november 2005 @ 20.47 uur

 123. het is verschrikkellijk hoe er met vluchtelingen in het algemeen wordt omgesprongen. dit kabinet is een regelrechte ramp. dan heeft die jeepeetje het wel over normen en waarden. ik denk dat jullie partij nog meer normen en waarden hebben

  Reactie door gretha — vrijdag 11 november 2005 @ 22.15 uur

 124. Deze extreem-rechtse regering doet mij (hoewel ik hetzelf gelukkig niet mee heb gemaakt) denken aan de crisisjaren ’30.

  Vervang illegalen eens door het woordje ‘joden’ en Nederland zou wel op tilt slaan.

  Rita Verdonk zouden ze in een detentiecentrum moeten zetten wegens wanbeleid.

  De omstandigheden waarin onschuldige mensen gevangen zijn gezet en behandeld doet denken aan moord.

  En wie krijgt er nu extra beveiliging (betaald van ons belastingeld)? Verdonk en Donner en niet degenen die een moord voor hun ogen hebben zien voltrekken.

  Ik vrees echt dat ik binnenkort niet meer kan zeggen dat ik van na de oorlog ben.

  Reactie door Ikke — vrijdag 11 november 2005 @ 22.32 uur

 125. Het is gewoon schandalig dat we opeens zowat een halve eeuw in de tijd terug worden gezet door dat takkewijf.

  Reactie door Sonja — vrijdag 11 november 2005 @ 23.13 uur

 126. 125 sonja
  ze is niet alleen!
  ik ook niet

  Reactie door gaf — vrijdag 11 november 2005 @ 23.18 uur

 127. Onderstaand de artikelen die ten laste zijn gelegt en de hoogte van boetes
  Die kunnen volgen.

  Artikel 261

  1.
  Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt,
  door telastlegging van een bepaald feit,
  met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven,
  wordt, als schuldig aan smaad,
  gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden
  of geldboete van de derde categorie.

  2.

  Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen,
  verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen,
  of door geschriften waarvan de inhoud openlijk
  ten gehore wordt gebracht, wordt de dader,
  als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste
  een jaar of geldboete van de derde categorie.

  Artikel 262

  1.
  Hij die het misdrijf van smaad of smaadschrift pleegt,
  wetende dat het te last gelegde feit in strijd met de waarheid is,
  wordt, als schuldig aan laster,
  gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren
  of geldboete van de vierde categorie.

  Geldboetes in categoriën

  Eerste categorie € 225,-
  Tweede € 2.250,-
  Derde € 4.500,-
  Vierde € 11.250,-
  Vijfde € 45.000,-
  Zesde € 450.000,-
  Artikel 261 en 262
  Judge Thread – 11.11.2005 22:58

  Wetboek van Strafrecht (Sr)
  Artikel 261 | Sr, Boek 2, Titel 16
  1.
  Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

  2.
  Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

  3.
  Noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te last gelegde waar was en dat het algemeen belang de telastlegging eiste.

  Artikel 262 | Sr, Boek 2, Titel 16
  1.
  Hij die het misdrijf van smaad of smaadschrift pleegt, wetende dat het te last gelegde feit in strijd met de waarheid is, wordt, als schuldig aan laster, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

  2.
  Ontzetting van de in artikel 28, eerste lid, onder 1° en 2°, vermelde rechten kan worden uitgesproken.

  Artikel 28 | Sr, Boek 1, Titel 2
  1.
  De rechten waarvan de schuldige, in de bij de wet bepaalde gevallen, bij rechterlijke uitspraak kan worden ontzet, zijn:

  1°.
  het bekleden van ambten of van bepaalde ambten;

  2°.
  het dienen bij de gewapende macht;

  3°.
  het recht de leden van algemeen vertegenwoordigende organen te verkiezen en tot lid van deze organen te worden verkozen;

  4°.
  het zijn van raadsman of gerechtelijk bewindvoerder;

  5°.
  de uitoefening van bepaalde beroepen.

  2.
  Ontzetting van leden van de rechterlijke macht die, hetzij voor hun leven, hetzij voor een bepaalde tijd, zijn aangesteld, of van andere voor hun leven aangestelde ambtenaren, geschiedt, ten opzichte van het ambt waartoe zij aldus zijn aangesteld, alleen in de gevallen en op de wijze bij de wet bepaald.

  3.
  Ontzetting van het recht bedoeld in het eerste lid, onder 3°, kan alleen worden uitgesproken bij veroordeling tot gevangenisstraf van ten minste een jaar.

  Bron: http://www.wetboek-online.nl
  bedankt nico

  Reactie door gaf — vrijdag 11 november 2005 @ 23.28 uur

 128. mijn reactie had ook in http://www.janmarijnissen.nl/weblog/2005/11/11/maffia/
  kunnen staan

  Reactie door gaf — vrijdag 11 november 2005 @ 23.30 uur

 129. Ja ja die Rita, laat getuigen vastzetten en zo snel mogelijk verdwijnen.
  En iedereen die een beetje kritiek heeft arresteren
  Heeft geen hart, kent geen mededogen, en buigt alleen voor iemand van koninklijke bloede.
  (ik krijg hier Hindenburg visioenen)
  Rita wanneer laat je een snorretje groeien ?

  Reactie door Eric — vrijdag 11 november 2005 @ 23.47 uur

 130. heb zojuist NOVA bekeken.Vond dat je het goed deed Jan.Alleen een klein puntje vond ik jammer, dat je niet even genoemd hebt het verhaal van de pastor, en dan de vraag waar mensen die in een cel opgesloten zitten zo gauw een biljartkeu vandaan halen. lijkt misschien niet zo belangrijk , maar niemand praat hier nog over en het moet ontzenuwd worden.(zie mijn bijdrage nr.58)

  Reactie door Aad Sweep — vrijdag 11 november 2005 @ 23.48 uur

 131. “XminY Solidariteitsfonds is verbijsterd over hoe er op dit moment in Nederland wordt omgegaan met kritiek op het overheidsbeleid.

  Overheidsbeleid dat inmiddels aan elf mensen het leven heeft gekost, levend verbrand terwijl ze onschuldig zaten opgesloten.

  Maar dat mag niet hardop gezegd worden, kennelijk.

  De afgelopen week heeft de politie van Amsterdam met onnodig machtsvertoon meerdere spandoeken verwijderd waarop kritiek werd geleverd op het beleid en de houding van de verantwoordelijke minister.

  De spandoeken zijn een directe reactie op het overlijden van elf mensen in het detentiecentrum bij Schiphol, maar geven ook aan dat dit het zoveelste gevolg is van het onmenselijke en onbarmhartige asielbeleid dat door de huidige regering wordt gevoerd.

  XminY heeft het maken van de spandoeken financieel ondersteund, omdat wij dit een goede actie vinden en een duidelijke manier om te laten weten hoe er over dit beleid gedacht wordt.

  Fort Europa laat zich niet langer alleen gelden aan de buitengrenzen van Europa, zoals onlangs in Marokko duidelijk te zien was, maar ook binnen de grenzen worden mensen slachtoffer van een beleid dat erop gericht is vluchtelingen buiten te sluiten en op te sluiten, en liefst zo snel mogelijk terug te sturen.

  XminY steunt al langer de strijd voor de rechten van asielzoekers, uitgeprocedeerd of niet.
  Wij onderschrijven de leuze dat geen mens illegaal is!

  Mensen worden tot illegaal verklaard, waarna ze op het vliegtuig naar gevaarlijke landen worden gezet, of op straat gegooid en aan hun lot overgelaten.

  Onschuldige mensen, die niet meer gedaan hebben dan hierheen te komen om te ontsnappen aan corrupte en moorddadige regimes, worden opgesloten in gevangenissen totdat ze weer teruggestuurd worden.

  En dan mag je het woord deportatie niet in de mond nemen, want dat heeft teveel negatieve associaties. Associaties die deze regering meer en meer oproept door dit wanbeleid te blijven uitvoeren en iedere kritiek erop de mond te snoeren met uitspraken als ‘dit heeft niemand gewild’.
  Misschien niet, maar het is wel een direct gevolg van een beleid dat mensen opsluit in gevangenissen waarvan bekend was dat ze niet veilig waren.
  Dat is willens en wetens mensen in gevaar brengen die, nogmaals, niets meer op hun geweten hebben dan hier een beter, veiliger leven op te willen bouwen!”

  Aldus de XminY verklaring.
  Spreekt voor zich toch !

  Wat betreft het met extreem politiegeweld her en der in het land verwijderen van uitingen van krtitische opvattingen:
  Met dit optreden wordt willens en wetens de vrijheid van meningsuiting met voeten getreden. Door de betrokken burgemeesters (Cohen) en dienstdoende dienders is in geen van alle bekende gevallen ook maar een zweem van rechtvaardiging laat staan expliciete verwijzing naar mogelijke strafbare feiten op grond waarvan zij meenden te mogen optreden gegeven.
  Een andere uitleg dan dat hier sprake is van machtswellustige beknotting van onze vrije meningsuiting is nauwelijks denkbaar.
  Dat schijnen ze maar al te goed te beseggen: weigering door de betrokken overheidsdienaren een expliciete grond op te geven van hun optreden maakt discussie en dus toetsing bij de rechter van tegenover elkaar staande meningen onmogelijk. DUS wordt willens en wetens de rechtstaat buitenspel gezet. Een ‘aangifte’ wegens smaad tegen het oh zo gekwelde zieltje van mw. Verdonk verandert daar niets aan !

  OF Rita een “Moordwijf” is zal dus altijd een punt van discussie blijven waarbij in dit geval degeen met het ‘staatsmonopolie’ op geweld (ME/arrestatieteams) telkens opnieuw aan het langste eind dreigt te trekken!
  Gelijkenis dringt zich op met een rasechte dictatuur toch ?
  Daarom is het juist zo goed dat die spiraal doorbroken wordt en er inmiddels velen zijn die WEL bereid zijn een uitspraak te vragen over het nu door Donner en Verdonk gevoerde beleid en een rechtszaak tegen hen voorbereiden “wegens dood door schuld en/of het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel, poging tot doodslag en het onderwerpen van personen aan wrede en onmenselijke behandeling”.

  De acties gaan inmiddels onverstoorbaar voort.
  Zie bijv. http://www.indymedia.nl
  http://www.eenroyaalgebaar.nl
  of
  http://www.x-y.org/verdonk

  Reactie door Martijn — zaterdag 12 november 2005 @ 0.45 uur

 132. Naar mijn mening zijn Verdonk en Donner weldegelijk verantwoordelijk voor de brand, dus de dood van de 11 slachtoffers bij de brand op schiphol. In vergelijking met de brand in Volendam werd de beheerder van de disco verantwoordelijk gesteld voor de omstandigheden waardoor de brand kon ontstaan. Dat de jeugd in de disco de brand met vuurwerk zelf hadden aangestoken was kennelijk niet van belang. Nu op Schiphol betreft het gevangenen die in de gelegenheid waren gesteld de brand aan te steken en nu zijn de beheerders Verdonk en Donner plotseling niet verantwoordelijk. Zij worden niet veroordeelt en gestraft door de rechter. In deze 2 brandgevallen wordt dus met 2 maten gemeten.

  Reactie door Geert — zaterdag 12 november 2005 @ 2.17 uur

 133. Ik ben het er helemaal mee eens dat we in en tijd zitten, die angstwekkend veel lijkt op de jaren voorafgaand aan WO II. We moeten echter ervoor oppassen niet te veel met goedkope cliches, hoe terecht ook te werk te gaan. De zaden van fascisme zijn juist het onderscheid maken tussen mij en jou, tussen hier en daar, deze heeft meer recht van bestaan dan die enz. Er hoeft alleen maar de juiste zonneschijn, water en mest aan toegevoegd te worden en voordat je het weet zien we door de bomen het bos niet meer. In zo’n atmosfeer wordt niets meer serieus genomen en blijft het alleen maar bij o.a. schelden. In al deze tumult vallen zaken zoals Schiphol pas op als het eigen al te laat is. Laten we als volwassen mensen de strijd aangaan met onwetendheid. Is misschien minder spectaculair, maar minder risicovol.

  Reactie door Koonl'ddin — zaterdag 12 november 2005 @ 8.36 uur

 134. @JohnW
  Die voorzetters zullen de eerste veraders zijn als zich hier werkelijk een Jihad gaat plaatsvinden.
  Bij het buigen voor ‘intergratie’ zullen ze ook het kontje laten zien.

  Reactie door rommel — zaterdag 12 november 2005 @ 9.58 uur

 135. Als Donner en Verdonk niet verantwoordelijk zijn voor de brand, wie dan wel? De Heere God?

  Reactie door Sonja — zaterdag 12 november 2005 @ 11.13 uur

 136. Het is al eerder geconstateerd, de vrijheid van meningsuiting is tegenwoordig alleen nog voor Rita en haar politieke vriendjes. Het volk moet zwijgen. Als je zoals Rita Verdonk je zo gehaat maakt bij de mensen, moet je daar de gevolgen van onder ogen zien en accepteren. Mij lijkt, dat ze beter meteen op kan stappen i.p.v. naar de politie te stappen.’ óh kijk nou toch is wat ze ophangen? Errug hé? Dat ze zoiets nu over mij kunnen zeggen? Ik snap er niets van, voel me dan ook zeer bedreigd. Deze madam kan niet incasseren en de gevolgen van haar eigen daden onder ogen zien.

  Reactie door anja — zaterdag 12 november 2005 @ 13.02 uur

 137. Gandalf brengt in de eerste plaats de destructieve effecten van ons kabinet in zijn respons aan de orde.
  Ik ben het daar mee eens.

  Er zijn helaas zo veel meer redenen dan het asylbeleid en de brand en doden in Schiphol om verbolgen en ongelukkig over te zijn.
  De effecten van beleid Balkende oefenen
  op alle fronten een negatieve invloed uit,
  ze sijpelen overal doorheen.
  Het verlies van respectabele omgangsvormen en behandelig van vreemdelingen naast de verder en verregaande liberalisering van de overheidsdienstenheeft een ondermijnende invloed.
  Nu staan de kleine postkantoren, de menselijke maat daarvan, weer op het spel.
  Huidig kabinet blijft nog even een paar vernieuwingen naast peperdure projecten erdoor heen jassen, het weet van geen pas op de plaats.
  Ik vind dat er ook toenemend hysterisch wordt gereageerd op de aanwezigheid van moslims in ons land en dat daar mee op de loop wordt gegaan.
  Huidig kabinet doet m.i. weinig of niets aan deze gespannen verhoudingen tussen moslims en niet moslims.
  Ayan deed daar onlangs weer een schepje bovenop door te stellen dat
  een moslim niet te verbeteren valt, hij potentieel gevaar blijft zolang hij z’n geloof aan hangt.

  Het het besef dat de moslim gemeenschap een onherroepelijk intregaal deel van onze samenleving is, lijkt zoekt.
  Ik zat onlangs als enige blanke in een overvolle treincoupe. Ik heb me daarna niet aangeloten bij partij Wilders evenmin ben ik klompen ter inburgering uit gaan delen.
  Het is allemaal nonsense: Nederland is multigekleurde samenleving.
  Zolang de moslims daarvan als het grote probleem worden gekenmerkt, creeer je alleen maar meer spanningen.

  Als ik kijk naar b.v. Pastors uit Rotterdam die politieke uiting geeft aan zijn visie over de moslim gemeenschap, zie daar geen heuse volksvertegenwoordiging in.
  Hij legitimeert het omdat hij durft te zeggen wat veel blanke Nederlanders denken. Hij vergeet dat moslims ook Nederlanders zijn.
  Er wordt zodoende m.i. een aparte moslim agenda gehanteert die ruimte aan onderbuitgevoelens geeft en hem qua verworven stemmen in de politiek zullen houden.
  Terecht of onterecht, zie ik deze bui ook al weer hangen.

  Het leek mij dat we in de huidige chaos juist niet moeten stemmen op populisten die zich opwerpen om Nederland weer op het juiste pad te helpen en er premierschap bij ambieren.

  Het kabinet Balkende heeft al veel schade aangericht en zelf veel ruimte gecreeerd voor maatschappelijke onvrede en onrust.
  Onder de noemer van daadkracht en liberalisering van de markt ten goede van economisch herstel werd dit gelegitimeerd terwijl het vertrouwen van de burger erin alleen maar daalde.
  Ik zag b.v. dat de eigen partij gerichte belangen van het kabinet prefaleerde over het gemeenschappelijk belang naar behoren te besturen en te regeren.

  Ik slechts kan hopen dat men de volgende kabinets verkiezingen zal stemmen voor een hernieuwd sociaal beleid
  En dat dit uitgevoerd zal worden door ervaren, vakkundige en doordachte politici c.q. dus niet door populisten.
  De oppositie zal ijzersterk naar voren moeten komen om dit te voorkomen.
  Een volgende kabinet kan aan ons burgers het nu ontberende politieke zelfrespect
  teruggeven en de opgelopen schade tot aanvaardbare proporties terugbrengen.
  Dit zal moeilijk genoeg zijn.
  Het is in ieder geval mijn hoop dat dit nog zal gebeuren.

  mona

  Reactie door mona — zaterdag 12 november 2005 @ 13.28 uur

 138. Deze reactie van Verdonk en Donner is niet onverwacht. Deze regering heeft als motto normen en waarden. De normen zijn “Wij ministers weten alles, de burgers kunnen doodvallen”. De waarden zijn:”zonder tegenspraak hoeven we niets uit te leggen, dus niet luisteren naar het volk geeft resultaat”.Mensen in de problemen hoeven dan ook niet gehoord te worden, laat staan beschermd. Asielzoekers,zeker afgewezen asielzoekers, zijn helemaal vrij wild om mee te doen wat je wilt. Maar ja dit geldt ook voor andere zaken op regeringsgebied. Kijk ook maar hoe staatssecretaris Rutten de studenten belazerd heeft, en ze een rad voor de ogen gedraaid heeft met de studiefinanciering. Het wordt toch echt tijd voor een andere regering met een echt sociaal gezicht, zonder schijnheiligheid.

  Reactie door H.Schwithal — zaterdag 12 november 2005 @ 13.45 uur

 139. Ik begrijp best dat er mensen die een “alias” gebruiken, maar bepaalde namen vind ik gewoon niet kunnen. De naam van Dominee Marten Luther King bv is zo’n naam volgens mij. Persoonlijk zou ik liever zien dat je een ander “alias” verzint, of, nog beter: je eigen naam gewoon gebruikt. Treed elkaar eerlijk tegemoet.

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 12 november 2005 @ 14.48 uur

 140. Naar mijn mening wordt de hele zaak, met name de nasleep van de brand en de verzorging van de slachtoffers, zwaar overdreven en uitgebuit door de linkse politieke groeperingen. Uiteraard is de brand een drama voor diegene die het moesten meemaken, maar vergeten wordt dat het een triest ongeval is wat altijd en overal had kunnen gebeuren. Ik vindt dat het nu weer tijd wordt om de draad op te pakken en dat de heren en dames politici zich weer bezig dienen te houden met belangrijkere zaken, alsof die er in nederland opeens niet meer zijn.

  Reactie door Geert — zaterdag 12 november 2005 @ 16.39 uur

 141. Dat heb je met mokkels ,die eigenlijk alleen geschikt zijn om achter een aanrecht het huiselijk werk te doen !

  Reactie door fred — zaterdag 12 november 2005 @ 17.21 uur

 142. @140: Daar zit hem nou juist de angel: dat deze mensen het MOESTEN meemaken omdat ze vanwege Verdonk’s beleid daar opgesloten zaten. Of het een ongeluk is dat overal had kunnen gebeuren? Nee. Alleen onder dezelfde omstandigheden, waarbij onder “veiligheid” alleen wordt verstaan dat de gevangenen er NIET uit kunnen, ook niet bij brand.

  En juist die mensen, wiens enige misdaad was dat ze geen verblijfsvergunning hadden, worden na zo’n ramp onmenselijk behandeld en zonder plichtplegingen ergens anders opgesloten. Ondertussen is er op de “bajesboot” ook al brand geweest. Dat zal behoorlijk erg zijn voor die slachtoffers.

  Maar wat kan het ons ook schelen, ze zijn “toch maar illegaal” – en sommigen hebben valse namen opgegeven en Verdonk heeft een gaatje in haar ruit en voelt zich gekwetst door spandoeken. Dat is natuurlijk veel erger.

  Reactie door Sjouke — zaterdag 12 november 2005 @ 17.37 uur

 143. geplukt van indymedia:

  “Het openbaar ministerie heeft gisteren laten zien dat zij zelf het verschil niet kunnen zien tussen (een afbeelding van) een contentratiekamp en (een afbeelding van) uitzetbajes Schiphol Oost.

  In de dagvaarding die de gisteren in Nijmegen gearresteerde actievoerder, die voor de camera van tv gelderland een poster over reisbureau Rita toonde, heeft meegekregen, schrijft de Officier van Justitie:
  “(…) een pamflet/poster met daarop de tekst: (AFGEDRUKT OP EEN ACHTERGRONDFOTO/AFBEELDING VAN EEN CONCENTRATIEKAMP) ‘Reisbureau Rita; adequaat tot het bittere einde (…)” (hoofdletters voor rekening van de auteur van dit bericht).

  In werkelijkheid staat op de poster echter het detentiecentrum Schiphol Oost afgebeeld, met een aantal vluchtelingen gewikkeld in dekens achter een hek.
  Als zelfs het openbaar ministerie het verschil niet meer ziet tussen een concentratiekamp en de uitzetbajes, hoe kunnen ze dan nog anderen van smaad betichten wanneer zij dezelfde vergelijking maken? En wat zegt het over het Nederlandse uitzetbeleid, wanneer zelfs het justitieel apparaat dit soort uitspraken doet?

  Wie het weet mag het zeggen.”

  http://www.indymedia.nl/nl/2005/11/32114.shtml

  view image http://www.indymedia.nl/img/2005/11/32048.jpg

  geen censuur A.U.B

  Reactie door gaf — zaterdag 12 november 2005 @ 17.55 uur

 144. In een mail aan Jan Marijnissen heb ik al gemeld hoe onmenselijk ik het huichlachtige gedrag van deze illegale bewindvoerders vind.Hoe durf je de doden te eren als je de overlevenden laat barsten? Als deze hele regering er echt is voor het volk,laat ze dan nieuwe verkiezingen uitschrijven, dmv. leugens hebben ze stemmen binnen gehaald en met leugens regeren ze door. Regering, velen waaronder ik zijn jullie spuwzat.Rob Visser. Breda.

  Reactie door rob visser — zaterdag 12 november 2005 @ 19.26 uur

 145. Onbegrijpelijk dat iemand die een beleid uitvoerd, dat door een meerderheid van de Nederlandse bevolking wordt gesteund, wordt beschuldigd en zelfs aangeklaagd, omdat een uitgeprocedeerde illegaal een brand aansteekt (per ongeluk of expres) en hierbij 11 doden op zijn geweten heeft.
  De linkse politici en groeperingen grijpen dit voorval, dat ook ergens anders gebeurt had kunnen zijn, aan om woede te uiten op Verdonk (en eventueel Donner) in haar beleid.

  Reactie door David Langerak — zaterdag 12 november 2005 @ 20.32 uur

 146. @145 David, het onderzoek is nog niet afgerond. je conclusies zijn wat voorbarig. En ja, helaas voor Verdonk,maar dit valt wel onder haar beleid. Dat de cellen op Schiphol niet in orde waren is vast gesteld, dat de centrale vergrendeling buiten werking was ook, dat ze gehinderd werden door hekken ook. Mag Nederland hier misschien woedend over zijn? En hier bedoel ik dan niet alleen de ‘linkse’ mee, deze verontwaardiding komt uit alle hoeken van de samenleving. En als er al sprake geweest zou zijn van adequaat handelen, dan hadden er geen 11 doden gevallen. Laat ze dit eerst maar eens goed uitzoeken, dan kun je met een oordeel komen. Trouwens Rita is goed gebekt hoor, daar hoef je echt geen medelijden mee te hebben.

  Reactie door anja — zaterdag 12 november 2005 @ 23.35 uur

 147. Is het soms mogelijk een soort van conditionele motie van wantrouwen in te dienen? Iets in de trant van: ie nog 1 keer liegt tegen/informatie achterhoudt voor de Kamer vliegt eruit?

  Reactie door Roan Kattouw — zaterdag 12 november 2005 @ 23.46 uur

 148. Beste Gaf,

  Helemaal mee eens, het doet zelf denken aan vervoer van de zwarte slaven.
  Tegeljkertijd denk ik dat de focus moet zijn dit kabinet bij volgende verkiezingen uit het zadel te krijgen.Daarvoor hebben we een overuitgenende oppositie nodig.

  gr,

  mona

  Reactie door mona — zaterdag 12 november 2005 @ 23.51 uur

 149. Even voor David L,Geert,Max, Geert, Peter en Henk om jullie horizon wat te verbreden, je eelt van je ziel te halen en je hart te openen:
  (((((((((( http://www.DeWaarheid.nu ))))))))))
  Ingezonden:

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik maak me zeer boos over de nazorg van de overlevenden van het
  cellencomplex op Schiphol. Mijn partner en vader van mijn twee kinderen zat
  al bijna 7 maanden in Ter Apel, na meer dan twee maanden na het Consulaat
  gebracht te zijn werd hij alsnog naar Schiphol gebracht om te worden
  uitgezet (10 jaar woont hij al in Nederland, in de zeven jaar dat wij samen
  zijn is de vreemdelingenpolitie nooit langs geweest, tot nu) daar zit hij
  één nacht en overleeft de brand op Schiphol maar is zeer getraumatiseerd,
  hij heeft verschrikkelijke dingen gezien en voelt zich heel erg schuldig dat
  hij de twee vrouwen (uit Oekraïne en de Dominicaanse Republiek) niet heeft
  kunnen redden. Hij is overgebracht naar Rotterdam waar hij de eerste twee
  weken met 4 mensen op één cel zat. Ik krijg het al benauwd alléén al bij de
  gedachte en dan net na zo’n verschrikkelijke brand! Hoe kan je nou iemand
  genezen in dezelfde omstandigheden als waar degene het trauma heeft
  opgelopen?

  Ik maak me ook boos over het feit dat de tweede kamer het maar heeft over
  verblijfsvergunningen voor de ongeveer 270 illegalen die daar op Schiphol
  zaten. Het gaat eigenlijk om de mensen die in ditzelfde complex zaten als
  waar de brand was en dat zijn er nog geen 40! “Mevrouw Verdonk heeft met
  alle overlevenden van de brand gesproken” nou dan is ze mijn partner en
  andere Algerijn die bij hem was vergeten! Trouwens zij zijn de enige twee
  van dit complex die naar Rotterdam zijn overgebracht…

  Ik heb mijn partner gezien afgelopen maandag: dit is absoluut niet de
  partner die ik ken! Hij zag er zeer onverzorgd uit en was erg traag of zat
  hij onder de medicijnen, hij krijgt alléén s’avonds een slaappil tegen de
  nachtmerries heb ik begrepen. Ik vraag me af hoe ik mijn partner terug krijg
  want het gaat steeds slechter met hem.

  Ik heb bij het programma “Netwerk” een vrouw gezien die de afwachting van
  haar rechtzitting vanwege “bolletjes slikken” thuis mag afwachten. Zij was
  niet eens nauw betrokken bij de brand en zij was al geschokkeerd. Waarom zou
  mijn partner zijn uitzetting niet mogen afwachten hier thuis bij mij en zijn
  kinderen en zo onder behandeling van een psycholoog of psychiater zoals werd
  gezegd door een arts bij het Vu-Ziekenhuis in Amsterdam waar hij naartoe was
  gebracht omdat hij veel rook had binnen gekregen?

  Zelfs nu wordt er nog raar met hem om gegaan, gisteren had hij de hele dag
  niet gebeld wat al vreemd is vandaag hoorde ik waarom: hij werd gisteren om
  5.30 van zijn bed gehaald met de woorden: “je bent te laat!” Hij wist niet
  wat hem overkwam want er was voor de zoveelste keer niks tegen hem gezegd.
  Hij had 15 minuten om zich aan te kleden, toen werd hij met anderen naar een
  rechtbank in Amsterdam overgebracht en “in een kooi gezet”. Elke andere werd
  naar een rechter gebracht om zijn verhaal te doen waarschijnlijk over de
  brand, hij heeft daar de hele dag in die kooi gezeten en is vervolgens niet
  naar een rechter gebracht, om 19.00 uur werden ze weer naar Rotterdam
  gebracht. Hij heeft nog gevraagd “is mijn advocaat hier ook”? “Ja” werd hem
  gezegd. Die is vanochtend gebeld en die wist van niks. Bij de laatste
  rechtzitting van mijn partner i.v.m. zijn vreemdelingenbewaring was hij ook
  al niet aanwezig, er was geen transport voor hem geregeld. Waar gaat dit
  toch naartoe? Hoeveel meer moet mijn partner nog meer mee maken? Ik vraag me
  af of ik hem nog wel normaal terug krijg met wat hem allemaal overkomen in
  de laatste 8 maanden en hoe met hem wordt omgegaan is een schande! Dus als
  mevrouw Verdonk en de heer Donner weer eens dingen staan te vertellen die
  helemaal niet waar zijn, wordt het met teveel!

  Ik kan zo nog wel even doorgaan. Ik begrijp heus wel dat er altijd wel
  dingen zijn die verbeterd kunnen worden in welke instantie dan ook en dat er
  fouten gemaakt worden, je blijft realistisch maar hoe ze met sommige mensen
  omgaan op dit moment, daar heb ik geen woorden meer voor. Ik wil dat
  bepaalde dingen naar buiten worden gebracht, ik voel me verschrikkelijk
  machteloos en dat is nog moeilijker dan de hele situatie sinds meer dan 8
  maanden.

  Met vriendelijke groet,

  Mw D. Boussat
  Leeuwarden

  Reactie door Koonl'ddin — zaterdag 12 november 2005 @ 23.58 uur

 150. beste gaf,

  Nog coorecite, toevoeging: Een sanerende oppositie, die met conrete inzichten en realiteitsbesef ons van dit kabinet en waar het steeds verder toe leidt, af kan helpen.
  gr. mona

  Reactie door mona — zondag 13 november 2005 @ 0.07 uur

 151. Ik ben bereid om mensen voor korte of lange tijd in mijn huis op te vangen!
  Heb niet veel inkomen, maar toch mogen ze in mijn huis als illegaal zijnde op me rekenen!
  Volgens justitie is dit strafbaar, maar dat is weer een uitspraak van VVD prominenten die de macht denken te hebben.
  Mooi niet, een gezin van 4/5 personen is welkom om het OM van de VVD een loer te draaien.
  Satelliet tv is aanwezig!
  Sp contacten geef een tip, ik zal graag deze mensen een onderdak willen bieden en daar heeft de VVD OM niets mee te maken!
  Welkom beste illegalen!

  Reactie door Hendrik — zondag 13 november 2005 @ 1.23 uur

 152. Ik vind de reactie van de SP erg eenzijdig. Ik vind het te makkelijk om alleen maar de schuld te leggen bij de overheid en alleen maar de illegalen af te doen als zieligerds. Er zullen vast heel zielige gevallen tussen zitten, maar eerlijk is eerlijk: ze zijn echt niet allemaal zielig.
  De brand is waarschijnlijk aangesticht door een van de illegalen uit het cellencomplex en de bewakers en hulpverleners zijn tegengewerkt door deze zelfde illegalen in hun werkzaamheden.
  Daarnaast blijken heel veel verhalen over het niet kunnen plegen van telefoontjes of naar de dokter kunnen gelogen te zijn!
  Zonder te bagataliseren wat deze mensen hebben meegemaakt, ik vind wel dat het schromelijk wordt overdreven. En als ze echt zo’n trauma hebben opgelopen, willen we in dit land nog meer getraumatisereerde Nederland-hatende mensen hebben rondlopen??!! Ja zo kweek je toekomstige terroristen. Verblijfsvergunning vooral doen jongens! NOT!!

  Reactie door Anna — zondag 13 november 2005 @ 3.45 uur

 153. Laat de enkele niet zieligerd ertussen zitten, dat betekent nog niet dat de andere wel zieligerds daar onder moeten lijden.

  Trouwens, wat Verdonk plus aanhang uitspookt met hen allen zou ik mijn ergste vijand nog niet aandoen.

  Reactie door koonl'ddin — zondag 13 november 2005 @ 7.45 uur

 154. Jan Mevrouw Verdonk heeft niet alleen een proffesionele ónaangedaanheid’.
  Sinds de ‘herdenking’ben ik er vast van overtuigd dat ze ook een zeer proffesionele ‘aangedaanheid’ heeft.
  Voor dit kabinet geldt dat het doel álle’middelen heiligt.
  Verder verwoord je perfect mijn gevoelens al voeg ik er een gevoel van ‘woede’aan toe
  voortkomend uit toch wel een gevoel van machteloosheid en de tendens van de maatschappij die gevoed wordt op meer dan een terrijn door deze regering.

  Reactie door Henny — zondag 13 november 2005 @ 10.51 uur

 155. @152: OMDAT ze niet allemaal zielig zijn, de brand zelf hebben aangestoken, niet kunnen telefoneren of dokter bezoeken, door bewakers zijn tegengewerkt en ALS ze getraumatiseerd zijn (!), mogen ze van U wel verbranden. Want zó erg is het nu allemaal ook weer niet, toch? Lekker tiepje ben jij.

  Reactie door links radicaal — zondag 13 november 2005 @ 12.45 uur

 156. @155 Ze stelt het zelfs nog anders. Deze zelfde illegalen zouden de bewakers tegengewerkt hebben. En als je het zo leest schijnt verder onderzoek naar de toedracht van wat er werkelijk is gebeurd niet meer nodig te zijn, want Anna @152 weet precies wat er gebeurd is. Inderdaad een lekker typje. Om te zien misschien?

  Reactie door anja — zondag 13 november 2005 @ 13.13 uur

 157. @152: Helemaal mee eens, Anna! In de media wordt weer flink aan ons solidariteits gevoel geappelleerd. Kosten noch moeite worden gespaard om deze mensen zo zielig mogelijk over te laten komen, weer een typisch geval van eenzijdige linkse journalistiek. In mijn optiek verblijven deze mensen illegaal in nederland, en dienen dus volgens de wet uitgezet te worden.
  Deze wet is overigens niet, zoals velen hier denken, door mevrouw Verdonk zelf bedacht. Deze is namelijk al onder Paars II bedacht en uitgewerkt. Zij draagt enkel zorg voor de strikte uitvoering hiervan, iets wat in de politiek normaal gesproken maar al te zelden voorkomt… Van mij mogen ze daarom mevrouw Verdonk hiervoor gerust een lintje geven! Hulde!

  Reactie door Geert — zondag 13 november 2005 @ 13.27 uur

 158. @157, Geert ze draagt inderdaad de zorg dat dit naar behoren wordt uitgevoerd. Dit betekent dus niet dat ze gegevens doorspeelt naar landen van herkomst, mensen levend laat verbranden, omdat het cellencomplex niet aan de eisen voldeed waar het aan moest voldoen. En ja hoor, hier mag ze dan nog een lintje voor krijgen ook? We zullen staartjes in haar haren maken met strikjes er in, heeft ze meteen 2 lintjes voor haar wanbeleid.

  Reactie door anja — zondag 13 november 2005 @ 13.43 uur

 159. @158: Beste Anja, ik ben het met je eens dat dit soort incidenten in de toekomst vermeden dienen te worden. Maar mijn punt blijft, gebeurd is gebeurd, laten we hier onze lessen uit trekken, maar dan nu wel door te gaan met de normale gang van zaken. Hetgeen inhoudt illegaal verblijvende mensen, ook diegene die de brand hebben meegemaakt, terug te zenden naar hun land van herkomst.

  Reactie door Geert — zondag 13 november 2005 @ 13.59 uur

 160. Wat zijn sommige mensen toch vreselijk rechtlijnig. Vooral geen coulante houding t.o.v. een relatief kleine groep mensen die iets verschrikkelijks hebben meegemaakt. En verschrikkelijk was het. Dat weet ik uit ervaring. Nee, de regels moeten strikt nageleefd worden. Wat mij wel opvalt, dat is dat dit hardliners gedrag vooral te horen is bij mensen die voor hun zelf toch vaak een iets andere toepassing van regels verwachten. Lees de ingezonden brieven in bijvoorbeeld de Telegraaf maar eens. Iedereen spreekt er schande van dat je niet harder dan 120 km/p.u. mag rijden. En o wee als je dan een bekeuring krijgt. Maar goed, dat zijn natuuuuurlijk weer andere dan die hier op dit log.
  Proost.

  Reactie door Gandalf — zondag 13 november 2005 @ 15.23 uur

 161. #152 #157

  De regering heeft deze mensen in hechtenis genomen, daarmee heeft ze zich verantwoordelijk gemaakt voor het welzijn van de ze mensen.

  De regering heeft dus ook de verantwoordelijkheid jullie ‘goede’ tegen jullie ‘slechte’ gevangenen in bescherming te nemen. Dat is waar de discussie over zou moeten gaan.

  En hoe jullie het ook wenden of keren daar is de regering schromelijk in tekort geschoten.

  Reactie door hanri — zondag 13 november 2005 @ 16.07 uur

 162. @160, Gandalf, Ga jezelf nu niet teveel opwinden en gebruik die schotse knul van 12 met mate, anders heb je morgen weer een zere bol. Ik heb jouw verhaal gelezen van wat je in jeugd hebt meegemaakt en kan me dan ook heel goed voorstellen, dat van sommigen hier je haren recht op gaan staan. Zo iets raak je je leven lang niet meer kwijt, maar voor velen is dit helaas niet te begrijpen. Voor mij was het geen brand, maar andere ingrijpende zaken die de rest van je leven blijven bepalen. Ook ik merk dat ik me soms om de kortzichtigheid van bepaalde lieden ontzettend op kan winden, maar geloof me, deze lieden hou je altijd, tot het moment dat ze zelf iets meemaken (waarvan hun dan denken dat het vreselijk is, maar nu zeuren diegenen alleen maar) Dan is de wereld te klein en vol van onbegrip voor hun. Helaas snappen ze dat (nog) niet.
  Fijn weekend verder, Anja

  Reactie door anja — zondag 13 november 2005 @ 17.33 uur

 163. @162. Hallo Anja, mijn mening ten aanzien van deze kwestie heeft allerminst met kortzichtigheid te maken. Het zou natuurlijk leuk zijn alle arme en zielige mensen op deze wereld in nederland op te vangen, een uitkering te geven, medische hulp te bieden enz. Maar wie gaat dat betalen? Ben benieuwd of jij met je vooruitziende blik daar een oplossing voor hebt….
  Mijn oplossing: http://www.meervrijheid.nl

  Reactie door Geert — zondag 13 november 2005 @ 18.16 uur

 164. @163, Geert, Wij zijn niet zielig, wij hebben alleen ervaringen meegmaakt die je voor de rest van je leven blijven achtervolgen. Deze kennis heb jij dus niet en kan je je er ook niet in verplaatsen. Ik zeg ook niet dat jij kortzichtig bent, maar er mag best rekening gehouden worden met mensen die getraumatiseerd zijn. En alle hulp die ik heb nodig gehad na mijn traumatische drama’s (een ander woord heb ik er niet voor) ook de positie waarin ik nu verkeer, zijn medische stomme fouten. En hier heb ik zelf vanaf mijn 14e jaar voor betaald, ondanks dat het niet mijn schuld is. Mag ik dan nog enige genoegdoening hebben? Ik heb altijd gezegd, ik blijf werken tot ik erbij neerval, nou dat heb ik gedaan. En dat een eigenwijze stomme trut die niet luisteren wilde naar wat ik zei: het zit niet goed er moet hulp komen. Nee hoor, mevrouwtje moest zich waar maken tegenover een stagiaire, want zij had gelijk. Gevolg; invalide voor het leven, maar niet mijn keus geweest. Als het aan mij lag was het gegaan zo als ik had gezegd, Ja ik heb inderdaad een vooruitziende blik (hoef je niet altijd blij mee te zijn) dan had ik tenminste nog normaal kunnen werken en mijn volledige salaris behouden. P.S. Ik zou soms willen dat ik die vooruitziende blik niet zou hebben.

  Reactie door anja — zondag 13 november 2005 @ 18.39 uur

 165. @149 Mw. Boussat, het is bij de konijnen af wat er hier in Nederland gebeurd. En dan nog willen ze er in Den Haag prat op gaan dat wij Nederlanders zo humaan zijn. De meeste Nederlanders kennen geen echte armoede en ellende, daarom wordt er hier waarschijnlijk ook zo “arm” moedig gereageerd. Ik leef met u mee en wens u het allerbeste toe en hoop dat uw partner dit trauma te boven komt en dat jullie en jullie kinderen samen verder kunnen. Heel veel sterkte gewenst.

  Reactie door anja — zondag 13 november 2005 @ 19.25 uur

 166. Het is afschuwelijk wat hier in Nederland gebeurt, ik hoop dat ze dat tegen iedereen zeggen die van plan is om hier naar toe te komen, bezint eer gij begint.

  Reactie door hac — zondag 13 november 2005 @ 20.02 uur

 167. Reactie van hac — zondag 13 november 2005 @ 20.02

  Ga niet naar Nederand want daar wou je levend verbrand.
  Ga jij maar trouw het wilhelmus zingen hac.
  Met je hand op het hart hoe trots je bent op deze prestatie van dit land.
  Pas op dat je niet gild van de pijn als je verbrand aan een lucifertje.
  Je zou op gillend van pijn brandende asiel zoeker kunnen lijken van schiphol.
  Ik zou zeggen gehakt van hac.

  Reactie door Jofel — zondag 13 november 2005 @ 20.56 uur

 168. @167, Beste Jofel, hij is grof maar wel waar. Enig gevoel met Mw. Boussat @149 schijnt niet te kunnen. En dat alleen maar omdat haar partner zich niet kon legitimeren. Nou dat is crimineel zeg. je zou de Nederlanders de kost moeten geven die dat niet kunnen.Maar dat gehakt van Hac kan dan misschien nog wel te pas komen, even als degene die op dit weblog van stront brood kan bakken. Hebben de Nederlanders die zich niet kunnen legitimeren toch nog iets te eten. Je moet ze tenslotte niet alles afpakken. Hun grote mond houden ze toch wel, of misschien krijgen ze van dit eten eindelijk een beetje besef dat ze het al die tijd ze hebben lopen blaffen tegen die illigalen het nog niet zo slecht hebben gehad.

  Reactie door anja — zondag 13 november 2005 @ 22.07 uur

 169. Al die spandoeken en *kuch* morele verontwaardiging draagt vooral bij aan de naamsbekend van Rita V. bij het euh…”klootjesvolk”. Hoe je het ook wend of keert, Rita V. voert beleid uit dat door PvdAllochtonen-apparatchik Job Cohen is bedacht. Job “de boel bij elkaar houden” Cohen heeft dit beleid in Regels en Wetten gegoten.
  Wiezo denn schreibtischmorder??

  Net als Marco Pastoors van Leefbaar Rotjeknor voert Rita V. beleid, dat door zeeer vele Nederlanders wordt gesteund!
  Voorstanders bejubelen haar als helder, koersvast, doelgericht, moedig, krachtig, betrouwbaar,loyaal, een vrouw die haar rug recht houdt, een talentvolle politica die met verve haar beleid verdedigt. Uit een enquête onder Haagse hoofdrolspelers (bewindslieden, ambtenaren, politieke adviseurs, kamerleden) in Elsevier van vorige week bleek zelfs dat ze wordt beschouwd als een absolute runner-up, iemand die grote kans maakt om bij nieuwe verkiezingen minister-president te worden (op een vijfde plaats) en als politicus met de meest vernieuwende stijl (op een derde plaats). Vanuit de wandelgangen op het Binnenhof wordt de nieuwkomer in de politiek op een onpopulaire post opvallend positief beoordeeld. «Ergens voor staan» is kennelijk een belangrijke kwalificatie. Let maar eens op hoeveel voorkeurs-stemmen zij zal halen bij komende verkiezingen. Mensen zijn het kotsbeu dat elke Somali, Talibaardaap danwel Hutsi-Tutsi in Nederland op Staatskosten een doorzon-woning + vette uitkering krijgt. Dat wreekt zich nu. En ook de “autochtone” minima zijn hier de dupe van. Iedereen die weleens in een voetbal-kantine danwel buurthuis werkelijk LUISTERT na wat in NL leeft, zal dit kunnen beamen. Ayaan Hirsi Ali for President!!!

  Reactie door Simon — maandag 14 november 2005 @ 2.13 uur

 170. Misschien wil Verdonk voorkomen dat brandstichten in je cel schering en inslag wordt, als ze uitzonderingen gaat maken om de overlevende een kans op verblijfsvergunning te geven.

  Reactie door e.krul — maandag 14 november 2005 @ 10.42 uur

 171. Beste Simon,@169 Een voetbalkantine lijkt mij niet de aangewezen plaats om je info weg te halen.
  Ik heb nogal wat ervaring met kantineklets en ik weet hoe het daar toegaat. Iedereen probeert elkaar rechts in te halen. Men haalt daar onder het genot van het een en ander, vaak uit de lucht gegrepen percentages aan die totaal nergens op stoelen. Zoals: “ik weet zeker dat zoveel procent dit of dat”, noem maar op. Niet gehinderd door feitelijke kennis. Heb je een afwijkende mening dan kan je het wel schudden. Daar geldt: de grootste schreeuwers hebben het meest gelijk.

  Wat ook opmerkelijk is, is dat in bedrijfskantines de stemming omslaat zodra er een al dan niet door de vakbond gesteunde onderhandeling plaats vind waardoor er ineens een soort sociaal geweten gaat spreken. Bij stakingen of werkonderbrekingen gaat men de straat op en verwacht dan dat iedereen achter hen staat. Het eigenbelang blijkt dan ineens ieders belang te zijn.

  Leer mij de mens kennen.

  De klappen die de door jou o zo bewonderde regering uitdeelt, treffen de zwakste in de samenleving het hardst.

  “Ayaan Hirsi Ali for President!!!”
  In ieder geval heb je wel gevoel voor humor.

  Reactie door Gandalf — maandag 14 november 2005 @ 11.20 uur

 172. Beste Simon,
  Aangaande je reactie zoals ik het begrijp, is de steun die veel Nederlanders aan Verdonk geven het belangrijk.
  Je geeft weer dat er bij het voetbal gebeuren veel supporters van haar zouden zijn.
  Voetbal fans genieten van sport, spanning
  strijd en een basis gevoel van overleven via winnen of verliezen.
  Het sociale gevoel is veelal eigen club, daar is niets mis mee.

  Dat Verdonk zich van haar taak kwijt geen verlijfsvergunningen te verlenen waar ze niet terecht zouden zijn, kan ik ook waarderen.
  Dat ze zich daarin opstelt als de Iron Lady zou alleen waardering moeen oogsten als dat rechtshalve en met de zorg plaatsvindt..
  Er komen steeds schandalige gevallen naar buiten waaruit blijkt dat er ook grof en onmenselijk te werk is gegaan.
  Een dergelijke behandeling zou toch niemand voor vrienden of zichzelf willen.
  Een verval van beschaving komt uit haar beleid steeds naar voren.
  Voetbalclubs en westrijden hebben een eigen beschavingsvorm en codes onderling. Als daarbij slachtoffers vallen grijpt onze rechtsstaat in en gaat ze verder preventief te werk om dit verder te voorkomen.

  Dat is toch een groot goed, dat willen toch niet willen verliezen.
  Waarom zou Verdonk zo maar
  haar gang mogen gaan? Is dat volgens jou dan omdat veel Nederlanders zich daar beter bij zouden voelen?
  Dat is toch verschrikkelijk of niet soms?

  mona

  Met alle respect voor haar zou ik er niet blij mee zijn als Ayaan nog verdere politieke positie zou kriigen.
  Ze is m.i. een sterke en bewogen aangever, een strijder, maar ze kan vervallen in solisme.
  Het leek mij het verwezenlijken van de emancipatie en verlichting , gehele aanpassing een moslim een ander ‘dialoog’ vereist om dat op den duur ook te bereiken.

  Reactie door mona — maandag 14 november 2005 @ 20.07 uur

 173. D R I N G E N D E O P R O E P
  TEGEN DE BUITENGEWONE KWETSENDE UITLATING
  ALS HIERBOVEN DOOR PIOTR GEDAAN IN GOED
  NEDERLANDS TE PROTESTEREN !

  Dit laat ik mijn ouders niet zeggen, die
  in die tijd ‘hun gewicht in goud waard
  waren’ – zo sprak men over hen – en al die
  anderen die het ook niet meer kunnen na-
  vertellen. Het grote verdriet, niets te
  weten en ook niets te hebben kunnen doen!
  Het gevoel van zoveel nog steeds bestaande
  Nederlanders nogmaals tot op het bot te
  kwetsen is een buitenproportionele schan-
  de. Er zijn ook nog steeds Nederlanders
  die moeten leven met de resultaten van de
  verkeerde inschattingen op politiek ge-
  bied door hun ouders, gemaakt of de daad
  wérkelijke foutief verleende hulp aan de
  vijand of eigen Overheid, een levenslange
  belasting waar niet aan te ontkomen valt.
  Nederlanders kunnen veel incasseren, maar
  deze ‘uitspraak’ dient m.i. snel terug ge-
  nomen te worden.
  Ter herdenking aan al die vermoorde
  Nederlanders en vermoorde Joden en met
  gevoelens van verdriet voor hun nazaten
  die dit mogelijk op dit log te lezen krij-
  gen, vraag ik ruimte voor medegevoel van
  wéldénkenden die vandaag de de dág ‘door’
  moeten.
  Begrip voor zoveel harteloosheid kunnen
  zij mogelijk niet meer opbrengen en
  DAT IS W E L TE BEGRIJPEN, JA.

  Er valt voor mij en velen een heel groot
  GAT ná het plaatsen van Piotr ‘s bijdrage
  en vermoedelijk komt ook hij binnenkort
  onder een ander alias binnen, of had zich
  zelf hiermee reeds tot een ander personage
  getransformeerd: U allen bent nu tot en
  met gewaarschuwd ! De ‘stal’ waarin ik
  hem regelmatig tegenkwam, met ook zijn
  zelfde ‘vriendjes’, elkaar steeds aflos-
  sende in gesprek met de web-houder zelf,
  zal ik u niet noemen hier ! U kent die
  vermoedelijk al ! Dit was er weer zo’n
  ‘lichtend’ voorbeeld van !
  Sterkte mensen, hartelijke groeten,
  Madelief.
  P.S. Hierna maakt plaats voor een leegte
  door uzelf te reloaden met positieve
  gevoelens voor alle betrokkenen.

  Reactie door Madelief — dinsdag 15 november 2005 @ 6.54 uur

 174. =========================================

  ===========================================
  Madelief

  Reactie door Madelief — dinsdag 15 november 2005 @ 6.56 uur

 175. Zou het zeer op prijs stellen als reacties zoals onder @173 niet worden geplaatst. Is onnodig grievend en getuigd van weinig menselijk gedrag.

  Reactie door anja — dinsdag 15 november 2005 @ 13.11 uur

 176. Kan dat zomaar, wat er onder 173 wordt geponeerd?

  Reactie door Boudewijn — dinsdag 15 november 2005 @ 13.53 uur

 177. Groen Links heeft voor 17 Nov. a.s. een herdenkingswake georganiseerd in vele gemeenten. Ook de SP heeft deze oproep ondertekend.Het is de bedoeling dat SP-ers zij aan met indirecte moordenaars van CDA, VVD en D’66 aan deze herdenking meedoen. Wat een huichelarij. Als ik de slachtoffers van hun politiek wil herdenken, wil ik dit soor lieden niet in mijn nabijheid hebben. Wie durft er met een spandoek te gaan staan waarop staat:”Geen slachtoffers herdenken, maar slachtoffers voorkomen”?

  Reactie door Aad Sweep — dinsdag 15 november 2005 @ 20.17 uur

 178. Voor diegenen die vanaf reactie 173 niets meer van de lijn snappen: het oorspronkelijk op 173 gemaakte comment is blijkbaar weggehaald. En terecht!

  Reactie door Boudewijn — woensdag 16 november 2005 @ 12.04 uur

 179. Bedankt Boudewijn ! Ik begreep er al even
  niets meer van.
  Om al die verwijzingen niet in de war te
  doen schoppen lijkt het eenvoudiger derge-
  lijke ‘comments’ onder nummer geplaatst,
  te verwijderen met als mededeling “werd
  verwijderd”. Mocht het mijzelf ook overkomen is dan direct duidelijk hoe hoog
  de ‘lat’ gelegd wordt en kan ik er mijn
  conclusies aan verbinden.
  Boter bij de vis, lijkt een radicale en
  drastische oplossing, maar wérkt wel!
  Lezers van die dag, kunnen zich ongetwijfeld mijn razernij van die dag goed
  hebben kunnen voorstellen.

  Elders later, meende ene nieuwe Anton
  (hoewel…..?) dat ik mogelijk nogal ‘snel
  zou zijn aangebrand’. Ach, zo’n nieuwe (?)
  lezer…gepikeerd door mijn reaktie?
  ‘t Mocht wat duidelijker gepreciseerd zijn
  maar de oorsprong van het geschrevene laat
  zich raden en inderdaad: ik stond in de fik
  bij het geschrevene, laaiend !!
  Nogmaals bedankt ! Fijne dag, overigens !.

  Reactie door Madelief — woensdag 16 november 2005 @ 15.04 uur

 180. Trouwens het onderwerp van deze thread was de emotionele koelte van Hare Excellentie. Mocht ze ooit minister president worden, zouden een aantal inwoners van nederland wellicht moeten overwegen om te emigreren.
  Ik heb al vaker betoogd dat ik vrees dat nederland geleidelijk afglijdt naar een milde vorm van politiek autoritarisme en officieel door de overheid toegestane xenofobie. Ergens zit er een ‘bruine’ rot in dit land dat er maar moeilijk meer uit te krijgen is.

  Reactie door Victor van Bijlert — woensdag 16 november 2005 @ 16.31 uur

 181. “Bruine’ rot”? Prachtige omschrijving, maar is dat “iets”, of “iemand”, want in dat laatste geval weet ik wel wie dat is en ook waar ie zit.

  Reactie door Boudewijn — donderdag 17 november 2005 @ 10.53 uur

 182. De eigenaren van het café in Volendam en van SF Fireworks in Enschede zijn wel vervolgd en (terecht!) gestraft. Waarom zouden Min. Donner & Verdonk de dans omspringen?

  Reactie door Kiddo — donderdag 17 november 2005 @ 11.33 uur

 183. Er bestaat ook nog zoiets als “de geest van de wet” en dat is dus niet wat ene mevrouw Verdonk toepast. Wat de wetsartikelen betreft: Als iemand dus echt denkt, overtuigd is dat het waar is wat hij/ zij zegt voldoet dat niet aan de regel van ‘smaad’? of hoe moet ik dat lezen.

  Reactie door Henny — donderdag 17 november 2005 @ 12.55 uur

 184. laten we meer en meer onze krachten gaan bundelen, tegen dit buitengewone harde,schokkerende, liefdeloze beleid van dit kabinet Geen mens is illegaal we zijn allemaal wereldburgers. Recht op een veilige plek, laten we weer eens gaan bedenken waar kerst eigenlijk over gaat, nu we het bijna weer gaan vieren, in overvloed !!!!

  Reactie door karin hemme — donderdag 17 november 2005 @ 16.35 uur

 185. Hallo @ Gandalf (oh Tovenaar!), Mona & alle andere Jan Marijnissen-weblog-lezerts!

  Natuurlijk was “Ayaan for President” humoristisch, sarcastisch zo u wilt, bedoeld. Maar dat neemt die *onderstroom van onbehagen* niet weg…ik ben aktief SP-er in een woonwijk met veel (orthodoxe) joden, met koosjere restaurants etc. Natuurlijk = er een jeugdhonk voor de Maroc-scooter-chebs.
  En hebben zij hun eigen bel-winkel/Internet-cafe etc. Ik ben echter meermalen, bij het verlaten van een ‘joodse” (alsof dat er iets toe doet, eigenlijk??) broodjeswinkel/koffiehuis bedreigd door de “chebs”…Wie = er hier nu werkelijk “racistisch/discrimerend”, wil ik maar opmerken? Veel buurtbewoners mijden de vaste hang-plekken van de Maroc-scooterjeugd. En ja, Rita V. kan bij ons in de buurt op veel sympathie rekenen.
  Ik zit, mede namens de SP, in een bewonerscommissie, waar ik vooral positieve geluiden over Rita V. hoor. Bij al dat larmoyante geneuzel over het Schiphol-drama speelt dit op de achtergrond mee. Het was een psychotische Libieer die de boel in de hens stak. Rita V. voert het beleid van Job C. uit. En het allerbelangrijkst: als ik in maart 2006 bij de verkiezingen met SP-folders loop te leuren, dan WEET ik dat ik veel schampere opmerkingen zal krijgen.
  “Rita Verdonk heeft tenminste ballen!”
  Dat = de politieke werkelijkheid in Nederland anno nu. En ik begrijp dat heel goed, trouwens.

  Reactie door Simon — zondag 20 november 2005 @ 0.08 uur