Toch leuk…

Peter R. de Vries wil dat in december minimaal 41% van de mensen aangeeft dat ze hem in de Tweede Kamer willen, anders doet ie niet mee aan de verkiezingen in 2007 (of zoveel eerder!).

Maurice de Hond heeft daarom ‘open’ aan zijn panel gevraagd: ‘Wie zijn de door u gewenste politici in de nieuwe Tweede Kamer’. Zie hier de antwoorden, kijk onder ‘Gewenste politici’.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 18 november 2005 :: 0.10 uur

52 Comments

52 reacties

 1. mooie opsteker.
  Ook zeer kenmerkend dat de top vier mensen allemaal personen zijn die “links” zijn.

  Toch vreemd dat het niet echt terug komt in de politieke barometer van Nova

  Reactie door alexander — vrijdag 18 november 2005 @ 0.18 uur

 2. Al stel ik zo mijn vraagtekens bij de waarde van het gemiddeld Maurice De Hond onderzoek, is het toch leuk om te zien dat Jan Marijnissen nog wel de meeste steun krijgt.
  Ook leuk om te zien is dat onder de VVD-stemmers Jan Marijnissen (54%) hoger scoort dan Van Aartsen (42%). Met de loyaliteit onder de eigen kiezers is het ook niet slecht gesteld: 95%, alleen Wilders scoort bij zijn achterban hoger. Maar dat is met een eenmansfractie ook wel vanzelfsprekend.

  Reactie door Maarten Vaes — vrijdag 18 november 2005 @ 0.18 uur

 3. Overigens wel opmerkelijk dat Gerrit Zalm in de lijst ontbreekt. Die had ik er toch wel tussen verwacht. Zou Maurice hem vergeten zijn? Dat hij er daarom niet tussen zit? Ik ben geen VVD-er, maar ik zie toch liever een Zalm rondrennen in de politiek in plaats van Jozias van Aartsen.

  Reactie door Maarten Vaes — vrijdag 18 november 2005 @ 0.24 uur

 4. Je staat er goed voor, Jan! Overigens ben ik verbaasd dat JP nog zo hoog scoort.

  Reactie door Capt. Corsaire — vrijdag 18 november 2005 @ 0.30 uur

 5. John van den Heuvel doet het voor
  40% van de mensen.

  Kom op mensen, politiek is toch iets anders dan stiekem boefjes filmen.

  Reactie door ENGINE 54 — vrijdag 18 november 2005 @ 0.30 uur

 6. 62% voor Jan Marijnissen?

  Reactie door Tamiem — vrijdag 18 november 2005 @ 0.37 uur

 7. Balkenende en Verhagen hoeven zo te zien,NIET terug te komen.

  Reactie door JE. Mulder — vrijdag 18 november 2005 @ 0.43 uur

 8. Ik hou niet van cijfers en statistieken, het is teveel manipuleerbaar, als je alleen al zet wat je met o en 1 kunt doen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 18 november 2005 @ 1.05 uur

 9. Ik hou niet van cijfers en statistieken, het is teveel manipuleerbaar, als je alleen al ziet wat je met o en 1 kunt doen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 18 november 2005 @ 1.05 uur

 10. Naar eigen zeggen is hij niet echt links en ook niet echt rechts. Hij is geen echte politieman maar ook beslist geen doorsnee burger. Kaal en enthousiast is hij ook al niet. Zijn charisma moet het hebben van zijn waarachtigheid.
  Welnu, zijn populariteit is nu officieel bewezen ook net niet datgene te zijn wat het moest wezen. Dus, een man een man, een woord een woord. Misschien is gouverneur in Californie wat. Een beetje acteur lukt dat wel. Of zou hij dat nu ook weer net niet zijn?

  Reactie door Gerard — vrijdag 18 november 2005 @ 2.16 uur

 11. kut!kijk goed naar de zogenaamde eenmansfracties !35%wilders 35% de vries!en 100% texas henkie !! alle buitenlanders er uit!! zo makkelijk is het .populisme van nietsnutten .jan marrijnissen ,wouter bos ,lbalkenende,zalm, beatrix!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moeten met hun kop in de media en hun verandwoordelijkheid nemen !!!rust ,rust,rust, moet er komen ,

  Reactie door texas henkie — vrijdag 18 november 2005 @ 2.45 uur

 12. Jalouzie kent geen grenzen !
  Gemengde gevoelens overstijgen maatschap-
  pelijk niet aangepakte problemen !
  De SP heeft dat in de peiling, nu de rest
  van het land nog !
  Laat er geen ruzie komen over welke kapi-
  tein straks aan dek van het ‘rode schip’
  staat. Ik pleit voor een duobaan, allebei
  in de waarden van eigen kwaliteiten !
  Voor nu: g e f e l i c i t e e r d !

  Reactie door Madelief — vrijdag 18 november 2005 @ 3.15 uur

 13. De Hond krijgt kritiek op zijn peilingen – en nu dit. Leuk natuurlijk, maar hoeveel waarde moet men hier aan hechten… Ik zie liever iets van het NIPO of dergelijke.

  Reactie door Sonja — vrijdag 18 november 2005 @ 8.27 uur

 14. Wie (O wie) heeft mijn bijdrage onder 13 verdonkeremaand ?????
  Daar stond ik om pakweg 6.30 uur. Goedemorgen overigens.
  Of heeft de webmaster op een verkeerd knopje gedrukt. We mogen blij zijn dat hij zijn computer niet verbonden heeft met het lanceerplatform van de “kamp raketten”.
  Merkwaardig.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 18 november 2005 @ 8.41 uur

 15. De Vries scoort nog lager dan Balkenende, dus dat is een goed teken op zich ;). Al die eendagsvliegen moet je niet in de politiek willen, je krijgt er alleen maar gedonder mee. Laat hem bij een bestaande partij aansluiten en dan proberen Minister van Justitie te worden, dat lijkt me voor hem de enige mogelijke plek in Den Haag.
  Mooie score voor jezelf Jan! 8)

  Reactie door Mirella — vrijdag 18 november 2005 @ 9.46 uur

 16. Gevaarlijk instrument, ‘n peiling. Maar als de uitkomst ‘n bevestiging van je eigen wensen en vermoedens is, is dat wel prettig. Kon ie maar meteen verzilverd worden…

  Reactie door Boudewijn — vrijdag 18 november 2005 @ 9.55 uur

 17. Dit is pas link:
  ‘Moord Sévèke was vergelding voor Fortuyn’
  Gepost door Vincent (sizzler) – Bron: Twee Vandaag
  Gepubliceerd: vrijdag 18 november 2005 @ 01:33
  De moord op de 41-jarige linkse activist, Louis Sévèke, was een vergelding van rechtsextremisten op de moord op Pim Fortuyn. De moordenaar van Fortuyn, Volkert van der Graaf, was voor zijn arrestatie ook actief in linkse kringen en zou een bekende van Sévèke zijn geweest. Dat zei Pieter Vleeming, een geestverwant en vriend van Sévèke, vandaag in het tv-programma Twee Vandaag.

  Volgens Vleeming is er sinds de moord op Fortuyn een oorlog-achtige situatie ontstaan tussen extreem-links en extreem-rechts. Vleeming weet vrijwel zeker dat de kogel uit de extreem-rechtse hoek kwam. Hij maakt dat op uit eerdere bedreigingen en reacties op Internet.

  Over het motief van de liquidatie wordt hevig gespeculeerd. Behalve een vergelding zou de moord ook een criminele afrekening geweest kunnen zijn. Tijdens zijn onderzoeken stuitte Sévèke namelijk ook weleens op criminele zaken. Omdat hij meer dan eens dossiers en geheime werkwijzen van politie en veiligheidsdiensten onthulde wordt ook gespeculeerd over een eventuele politieke moord.
  ——————————
  Wie daarover speculeren weet ik niet, maar als de media dat zo doorgeven (sinds fortuyn natuurlijk) deels van gogh) hebben we dus politieke moorden, alleen deze keer dan vanuit de politiek. Ook de samenzweer-theorie dat folkert de G in opdracht van de politiek werkte is hiermee ineens ‘geaccepteerd’.

  Reactie door Barend — vrijdag 18 november 2005 @ 10.25 uur

 18. In de wetenschap dat Balkende geen waarde hecht aan peilingen…we kunnen alleen maar hopen dat hij en zijn trawanten er zo’n puinbak van maken dat veel CDA kiezers op de vlucht slaan. Alleen jammer dat veel kiezers zich weer zullen laten leiden door een populair en bekend gezicht als dat van De Vries.

  Reactie door Huub de Goeij — vrijdag 18 november 2005 @ 10.53 uur

 19. @ Maarten Vaes (2):

  Maar welke 5% van de SP-aanhang wil nu NIET dat Jan Marijnissen meedoet aan de volgende Tweede Kamerverkeizingen? Zouden dat soms de suspecte “gemiddelde SP-ers” van Warrior zijn? :)

  Eerder schreef ik al: P.R. de Vries maakt veelal wel goede TV-programma’s, maar dat is echt heel iets anders dan all-round politicus zijn. Toch lijkt me die 41 % voor hem nog haalbaar. Maar mijn voorspelling op den duur is: PRDV? Neen: prrt….fffff! :)

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 18 november 2005 @ 11.51 uur

 20. http://www.nu.nl/news/627949/10/%27Nederland_lijkt_in_2020_op_New_Orleans%27.html

  Het is zeker gewenst dat dat voorkomen wordt!

  Reactie door Gerbert — vrijdag 18 november 2005 @ 12.40 uur

 21. Laat die P.R. de Vries lekker criminelen op de hielen blijven zitten en niet de politiek in gaan, zo als het spreekwoord schoenmaker blijft bij je leest zegt.

  Reactie door schoenmaker — vrijdag 18 november 2005 @ 13.06 uur

 22. @11 Wat is dat nu Henkie, heb je geen andere vleeswaren in de aanbieding?

  Reactie door anja — vrijdag 18 november 2005 @ 13.08 uur

 23. Gerbert @19

  “Latten schetst daarin een maatschappij waarin mensen elkaar steeds meer uitzoeken op gelijksoortigheid, zowel als het gaat om opleiding en inkomen als om herkomst en religie”.

  Dat is toch allang aan de gang. Ik weet nog dat bepaalde collega’s beslist niet met lager kader gezien wilde worden want dat deed afbreuk aan hun eigen status. Nee, ze wilde wél gezien worden met het hogere kader. Niet beseffende dat daarvoor het zelfde gold. De jongens met de bruine armen.
  En van oudsher halen de vrome dorpsbewoners hun spullen bij de plaatselijke grutter die naar de zelfde kerk ging.
  Verder is de 2 of 3 deling al aardig op weg. Waar een aantal jaren geleden de kinderen uit de onderste regionen van de maatschappij nog lid konden worden van een sportclub wordt dat moeilijker gemaakt door de gigantische lastendruk in die gezinnen van de laatste jaren.

  Latten schetst een somber beeld. Ik hoop dat hij het mis heeft.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 18 november 2005 @ 13.16 uur

 24. Onder CDA kiezers: 60% voor JP en 66% voor Verdonk. CDA en VVD moeten gewoon opgaan in elkaar, en de sociale leden van het CDA kunnen bij de SP of CU terecht.

  Nu weer terug naar de werkelijkheid…..

  Reactie door Ronald Hoogenboom — vrijdag 18 november 2005 @ 13.25 uur

 25. @23 En de sociale stemmers bij de VVd?

  Oeps!

  Reactie door Gandalf — vrijdag 18 november 2005 @ 13.32 uur

 26. Mooi Jan, gefeliciteerd ermee. Je kan dus nog niet met pensioen… ;-)

  Reactie door Renske — vrijdag 18 november 2005 @ 13.32 uur

 27. (18) Olav Meijer.
  Neeeee, dat klopt dan weer niet, want Jan Marijnissen moet zeker terug in de kamer.
  Dat is wel weer wat anders dan in de regering….
  De gemiddelde SP-er is (voor mij) Jan Marijnissen, nou ja, meer zijn ideeën.

  Reactie door Warrior — vrijdag 18 november 2005 @ 13.54 uur

 28. Te gek zeg , dat gaat goed zo!

  Reactie door e.krul — vrijdag 18 november 2005 @ 14.00 uur

 29. Peter R zie ik wel geschikt om de plek in te nemen van Donner.
  Komt links als grootste uit de bus dan zie ik het somber in want de invasie van allochtonen zal dan nog veel groter worden dan de 3.ooo.ooo die we nu al hebben.

  Reactie door Sammy — vrijdag 18 november 2005 @ 14.34 uur

 30. @ Olav Meijer (18),
  Wellicht zien sommige SP-stemmers Harry van Bommel als een beter politicus binnen de SP. Je moet het van Bommel wel meegeven, tijdens de debatten over de EU Grondwet heeft hij zich goed verweerd.

  Reactie door Maarten — vrijdag 18 november 2005 @ 14.55 uur

 31. Mijn voorspellijng luidt dan ook:

  In de toekomst daalt ‘de SP’ met JM en zal men refereren aan dit ‘onderzoek’.
  1 van de antwoorden kan dan inderdaad zijn dat de politieke barometer toen een andere uitslag had en dat al die peilingen weggegooid geld zijn !!!

  Reactie door Barend — vrijdag 18 november 2005 @ 16.04 uur

 32. Even wat anders!!!

  Bij het UWV zijn ze helemaal gek en is het één grote puinhoop, maar dat is oud nieuws.

  Het volgende: mijn vrouw was 80-100% arbeidsongeschikt. Ze moest toen op herkeuring en ja hoor 20-25% arbeidsongeschikt(wonderartsen). Toen in hoger beroep, weer 20-25% arbeidsongeschikt(2 keer totaal niet serieus genomen)Tenslotte maar ter plekke bij het UWV gedreigd met een rechtzaak tegen het UWV. Twee dagen later een envelop in de brievenbus van UWV met de mededeling ineens weer 80-100% arbeidsongeschikt met terugwerkende kracht. Zo zie je maar weer hoe je genaaid wordt door het UWV. Mensen, niet opgeven, maar dreigen met de rechter. Als het kan ter plekke.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 18 november 2005 @ 16.17 uur

 33. Een pleidooi voor kamerleden met een uitgesproken mening. Met andere woorden, weg met de grijze muizen. Maar verder zegt het niets. Maurice de Hond vind ik vaak subjectief in zijn vraagstelling. Ik hoop komende week minder op zelfbevlekking op je weblog, Jan. Waarom ga je niet dieper in op dreiging met geweld en liquidaties van politieke personen, zoals van de week Louis Seveke. Naast al die liquidaties uit de onderwereld begint dit onderhand bijna alledaags te worden, terwijl er enorm veel commotie is over een dooie mus. Hoe zit het met het vrije woord in dit land?

  Reactie door Tiny Romme — vrijdag 18 november 2005 @ 16.36 uur

 34. Als ik zo de andere peilingen eens bekijk, zeker bij bijvoorbeeld “Verzorgingsstaat volgens Groen Links”, dan is me duidelijk dat we bij de SP’ers op een hoop punten nog een hoop kunnen winnen…
  Laat maar weer eens zien dat interne scholing o zo belangrijk is!

  Reactie door Emil Jacobs — vrijdag 18 november 2005 @ 17.02 uur

 35. (22)sorry.maar ik ben al die populistische figuren in den haag en gemeente raden spuugzat.

  Reactie door texas henkie — vrijdag 18 november 2005 @ 17.13 uur

 36. @33
  Wanneer je écht uitgesproken bent ben je in dit land gezien de recentelijke ervaringen meestal dood.

  Reactie door Alex — vrijdag 18 november 2005 @ 17.13 uur

 37. Helaas is populariteit belangrijker dan de inhoud. Blijkbaar is op een harde manier iets roepen de maatstaf tot welke persoon we ons voelen aangetrokken. Daarmee worden de echte problemen steeds meer naar de achtergrond geschoven wordt het van kwaad tot erger. Laten als de Vries en Wilders eens diep in de stront zakken. En al die mensen die meer haat willen zaaien en dus meer geweld veroorzaken ook eens in de spiegel kijken. Maarr die kan ook knappen dacht ik.

  Reactie door jojo — vrijdag 18 november 2005 @ 17.37 uur

 38. ACCEPT@32, (even wat anders)

  Kan me haast niet voorstellen dat ze zo maar de boel terugdraaien naar dreigement, het is een logge organisatie die al een paar weken tijd nodig hebben om een brief te verzenden.

  Reactie door schoenmaker — vrijdag 18 november 2005 @ 17.42 uur

 39. @ 21 Je hebt volkomen gelijk, Schoenmaker blijf bij je leest!! Wat een arrogantie van Dhr.R.de Vries…als zoveel procent niet op mij stemt “kom ik niet” bah bah!! Dit “RIEKT” naar zelfverheerlijking, terwijl er binnen de SP voldoende mensen zijn die zich inzetten/ belangeloos flyeren,Tribune’s bezorgen,actie voeren,en(ROOD jongeren) panden kraken etc.(petje af voor al deze vrijwilligers !!)Dit zijn mensen die weten dat arm steeds armer word en rijkere steeds rijker ( zie uitzending NOS journaal vanochtend) en deze mensen willen ook niet per definitie in de poltiek een zetel krijgen toch?

  Reactie door pien — vrijdag 18 november 2005 @ 17.46 uur

 40. @38 schoenmaker

  Toch is het zo schoenmaker! Het is ook niet zo dat het een echte dreigement is daar te plekke. Het is zeggen wat je volgende stap is en waarschijnelijk waren ze onzeker over hun beslissing en hebben ze het snel weer terug gedraaid, gelukkig maar en terecht.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 18 november 2005 @ 18.09 uur

 41. Nederland begint steeds meer op een bananen monarchie te lijken, als iemand ergens naam in gemaakt heeft denken ze dat ze ook de verstand van politiek hebben.
  Zie bassie en adriaan al een politieke partij oprichten voor clowns, nu die zijn er al genoeg op het binnenhof.

  Reactie door schoenmaker — vrijdag 18 november 2005 @ 18.10 uur

 42. Breaking News: Vanunu weer opgepakt.

  http://journalist.web-log.nl/log/4143815

  Reactie door Johnito — vrijdag 18 november 2005 @ 19.07 uur

 43. een vrien heeft dat gestuured:
  ” Wat zijn we..tolerant..

  Je vrouw mishandelen ? Moet kunnen, als wij, de buren, er geen last van hebben..? Een wietplantage in de kelder ? Ach, wie heeft er niet een stickie gerookt ?
  Jij jatte vroeger toch ook wel eens een appeltje bij de groenteboer op de hoek ? En dan een dakloze lens schoppen voor een vermeende diefstal ? Tja, het was toch een sociale paria.. Kill ‘em before they grow.. Discrimineren, wat nou, discrimineren ?! Ze noemen mijn gastje toch ook dikzak..?! En dan, er is hier toch vrijheid van meningsuiting..? Hoofddoekjes…!!!!? Ech nie.. waar bleif íe dan as echte nedelandah..?! Kicke hè, die ADO wetstrèd, met se alluh petjes op en sjaaltjes om, laat die gastuh maar komme en dan lekkah rammuh.. Ik stem Wilders, die stelt tenminste een daad tegen de almaar toenemende stroom illegalen uit de voormalige oostbloklanden.. dat kan echt niet, zoveel werklozen in Nederland en dan toch die gasten binnenhalen en onze banen inpikken..Wat zegt u ? De badkamer ? Ja mooi geworden hè ? En zo goedkoop.. Ja mijn hubbie wist een adresje, zoo cheap.. en zoo goed gedaan, polen waren het, geloof ik.. Jahaa, ik heb zelf nog pools bloed.. ja,echt.. mijn moeders moeder was voor 1/8ste pools..vandaar dat temperamentvolle, hè, echt zigeunerbloed.. Wàt zegt u !? Komt er hier in de straat een AZC..!!? Over mijn lijk..!! MIjn kinderen..!! Ze wilden laatst ook al zo’n opvangcentrum voor heroïneverslaafden. Ja, in die oude school, hoe kunnen ze, daar heb ik nog les gekregen..Wat zegt u ? Ja, daar zitten inderdaad wel jongeren, ik geloof dat ze er een “hangplek” hebben. Maar, ach, we zijn allemaal jong geweest, nietwaar,haha.. Ja, ik voel me wel onveilig,’s avonds laat, als ik terugkom van een “party” bij m’n vrindinnen.. Ik heb ook zo’n , ach, hoe heet het weer, o, ja, Tazer aangeschaft.Ja, zoo gemakkelijk via internet.. Laat ze maar komen, dat werkschuw tuig dat maar rondhangt of het niets is.. Maar begrijpt u me niet verkeerd, dat nog liever dan zo’n AZC of opvang voor drugsverslaafden…Vre – se – lijk..Ik neem er nog maar een wijntje op.. Of zal ik toch maar een sherry’tje nemen..? Nee, hoor, ik ben echt niet verslaafd, maar, ja, al mijn vrindinnen drinken, dus ik moet wel..Oh, wist u trouwens dat ik van harte Natuurbehoud steun ? Ja, echt waar, ik heb geprotesteerd tegen het afmaken van hobbykippen..
  Be – lache – lijk..En dat voor de “vermeende” vogelgriep.. Al die onschuldige kippen.. Zielig, toch..? Wat zegt u? Oh, dat, ja die heeft mijn hubbie nog geschoten in Afrika, mooi hè, zo’n neushoorn.. Wist u trouwns dat de chinezen ( enig volkje, trouwens..) er geneeskrachtige werkingen aan toekennen ? Mijn hubbie gebruikt het voor zijn, ohhhh, wat zeg ik nou… da’s veeeel te intiem, hihihihihi… Heb laatst nog een eenige tète a tète gehad met onze aziatische huishoudsster ( niet verder vertellen, hoor, ze werkt hier zwart..!) over haar politieke standpunt.. Triest hoor, zo’n meisje.. heeft echt geen grip op de werkelijke wereld.. Volkomen verpest door het communistische regime daar..Sorry, wat zei u? Oh, ikstem, dat verwacht u vast niet.., Groen links.. Ja, ik prijs mezelf een links hart te hebben, ik ben best wel sociaal.. Het nieuwe zorgstelsel, lijkt me prima.. Waarom moet ik betalen voor al die mensen die niet willen werken ( Als ze willen, kunnen ze echt wel..) Nee, hoor, gewoon doen, chapeau, meneer Hoogervorst..

  En zo kan ik nog wel vijftig pagina’s vullen.. Ik word er kotsmisselijk van.. Tijd voor een revolte.. Bring it on..”

  Reactie door gaf — vrijdag 18 november 2005 @ 19.27 uur

 44. ik zeg het!!!!!!!!
  mijn vriend kan nog 50 pagina’s invullen

  “een vriend heeft dat gestuurd:”

  Reactie door gaf — vrijdag 18 november 2005 @ 19.30 uur

 45. “Illegalen uit voormalige Oostbloklanden”?

  Ooit wel eens gehoord van de EU? Polen hoort er ook bij, dus al die mensen komen hier perfect legaal naar binnen lopen hoor. En de enige reden dat ze hier aan de slag kunnen is omdat ze akkoord gaan met een loon wat ver onder het -voor Nederlandse begrippen- acceptabele ligt.

  Daarom heeft Marijnissen zich al meerdere malen uitgesproken TEGEN het lage loon waarvoor deze mensen maar al te graag aan de slag gaan, omdat het voor hun eigen begrippen een goede verdienste is. Daar kun je hun moeilijk de schuld geven, daar treft de politici die dit in gang hebben gezet en het door laten gaan de blaam.

  De EU is gewoon veel te snel uitgebreid met landen die gewoon een veel te sterk verschillende koopkracht hebben, en dat zet zowel onze economie onder druk, als die van hun.

  Een goed voorbeeld hoe ook de EU schadelijk kan zijn voor de armere landen? Lees dit oudere nieuwsbericht maar eens even:

  http://english.aljazeera.net/NR/exeres/C8D8E823-CEC6-4AD8-9331-587BF346B7A4.htm

  Spreekt boekdelen, dunkt me zo.

  Reactie door Maarten Vaes — vrijdag 18 november 2005 @ 21.26 uur

 46. Zie je wel dat Jan populair is onder de Nederlandse bevolking ! In de peiling van NOVA van 9 naar 17 zetels !!

  Reactie door Diny — vrijdag 18 november 2005 @ 23.10 uur

 47. Wel slap van peter R de Vries. Maar die dacht natuurlijk dat hij via zijn bekendheid zou gaan scoren. Ik zou hem wel graag willen zien in de Kamer, maar dan niet zo braaf als die Fred Teeven.

  Reactie door ReneR — zaterdag 19 november 2005 @ 6.28 uur

 48. @47 je gaat op je weneken bediend worden.
  PRDV en SP in coalitie besprekingen is iets dat ik voor 80% weaarschijnlijk acht op het moment.

  Reactie door Barend — zaterdag 19 november 2005 @ 14.33 uur

 49. @ diverse, ik begreep van Dhr de Vries dat als er -1- zetel gehaalt wordt hij OOK daar gaat zitten om de politiek eens van dichtbij te zien en dat te openbaren.

  Waar velen op doelen is de drempel vOOr hij de verkiezingen ingaat.

  Reactie door Barend — zaterdag 19 november 2005 @ 18.41 uur

 50. @41
  Dat lijkt maar zo, “Holland is not a bananarepublic, it it an orangekingdom.”
  Niet van mezelf, maar toch leuk om even te herhalen.
  Overigens, afgelopen vrijdag, bij een discussieavond in de Stad over de multiculturele samenleving, waar mevrouw Van Gent (Tweede Kamerlid GL) en een Grunneger mevrouw die voor de PvdA in die kamer zit, mochten vertellen over hun successen, werd het publiek gevraagd om een integere politicus te noemen. Juist,
  het publiek riep: “Jan Marijnissen”
  Het panel: “Ja maar dat is een lijsttrekker, noem eens iemand die niet zo bekend is.” Het publiek: “Agnes Kant”
  Bij de derde kans kon mevrouw Van Gent gelukkig niet horen dat er “Anja Meulenbelt” geroepen werd.
  Onze Jan doet ‘t heel goed, maar vergeet onze wichter niet!

  Reactie door Jan Nijman — zondag 20 november 2005 @ 19.49 uur

 51. Volgens mij kan Peter R de Vries zich nog even beter met misdaadjournelastiek bezig houden om bijvoorbeeld de moord op Louis Seveke op te lossen !
  Want deze zaak stinkt heel erg !
  Geen een kamera heeft wat gereristreerd brengt justitie naar buiten ?
  Of zijn de film rolletjes soms weer spoorloos ?
  Meschien moeten we de aidv inschakelen!
  Ik vind het maar erg raar !

  Met vriendelijke groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior — woensdag 23 november 2005 @ 9.10 uur

 52. @51 Peter, toen ik het nieuws over sévekè hoorde, was dat mijn aller eerste gedachte al. Hier zit een (vies) luchtje aan. En hoogst waarschijnlijk een politiek luchtje.

  Reactie door anja — woensdag 23 november 2005 @ 14.53 uur