Wiegel

Je kunt ‘m haast niet ontlopen: de spot van Zorgverzekeraars Nederdeland met Hans Wiegel.

Op kosten van de premiebetaler (wij allemaal dus) wordt er reclame gemaakt voor het nieuwe zorgstelsel. Het doet me erg denken aan de regering die op kosten van de belastingbetaler campagne voerde vóór de Europese Grondwet. De inhoud van het Wiegelspotje is bijna net zo onnozel als de campagne van Balkenende cs destijds.

‘Dat vind ik een hele geruststelling…’, aldus de dik betaalde actrice. Weet zij veel.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 21 november 2005 :: 15.40 uur

103 Comments

103 reacties

 1. Nog ergerlijker dan Peper-Smit-Kroes, want dat was eenmalig, vind ik zo’n Wiegel die
  `s ochtends vroeg al in gelikte reclameblokken ons vóórbralt hoe gewèldig Nêerlands Zorg opereert vanaf volgend jaar, en als het nou nog voor zijn Partij was, okee dat doet de SP ook en trekt daarvoor zèlf de knip, nee, het komt dikbetaald over zijn lippen in dienst van een vet cluster van Zorgverzekeraars.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 21 november 2005 @ 16.44 uur

 2. Normaal heb ik grote waardering voor dhr. Wiegel, maar dit spotje is inderaad echt te onnozel voor woorden. Het geeft duidelijk aan hoe de zorgverzekeraars over hun “klanten” denken. Niks aan de hand, we steken gewoon nog een sigaartje op !

  Reactie door Don Solaris — maandag 21 november 2005 @ 16.50 uur

 3. Gelukkig nog niet gezien :)
  Wordt niet uitgezonden op de Poolse televisie…

  Reactie door Arno Schotmans — maandag 21 november 2005 @ 16.55 uur

 4. Meneer W. heeft een compleet dorp in Drenthe gedemoniseerd. In de buurdorpen zeggen de inwoners al “Dief, Diever, Diefst”, wanneer ze het over Hans W. hebben. Drentse humor?

  Reactie door Jan Nijman — maandag 21 november 2005 @ 16.56 uur

 5. En wat kunnen we er aan doen? Vrij weinig denk ik. Nu blijkt het begrotingstekort ook al minder te zijn, dus waarom stelen ze nog van ons?

  Reactie door RedStar — maandag 21 november 2005 @ 17.03 uur

 6. Jan, wat een suggestief bericht!

  Het nieuwe zorgstelsel is een feit. Wat Wiegel doet is dan ook voorlichting geven en geen campagne voeren. In principe is dat een goede zaak, al kun je vast ook aantekeningen maken bij de inhoud.

  Maar goed, op wiens kosten zou je graag willen dat die dat deed? Uit eigen zak? Te suggereren dat dit op de een of andere manier geen zuivere koffie is gaat echt veel te ver.

  Reactie door Maarten — maandag 21 november 2005 @ 17.25 uur

 7. Blijft een lullig k..spotje.

  Nederland slaap zacht.

  Reactie door Johan Smeets — maandag 21 november 2005 @ 17.32 uur

 8. Jan, het zijn net zulke reclamespotjes als van de leenmaatschappijen, er wordt geen duidelijke voorlichting gegeven en er zitten addertjes onder het gras!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 21 november 2005 @ 17.41 uur

 9. Onnozel en ONETHISCH!

  Reactie door Boudewijn — maandag 21 november 2005 @ 17.44 uur

 10. EN DAAR IS HANS WIEGEL WEER!!!

  http://www.nrc.nl/denhaag/1016173300075.html

  Tuurlijk hij is toch voorzitter van de zorgverekeringen en van de bierbrouwerijen. Alleen kon hij bij de vraag van de Jakhalsen, niet het Nederlands pilsje herkennen. (Hij koos een Duits bier!!!
  Jongens trap er niet in, want hij en Hans Hoogervorst zijn 4 handen op een buik!

  Reactie door Elsa De Leeuwin — maandag 21 november 2005 @ 17.58 uur

 11. ‘Dat vind ik toch een hele geruststelling…’, aldus de dik betaalde actrice. Weet zij veel.

  Aangezien dit stukje pas na mijn berichtje (nr 6) is toegevoegd, reageer ik hier apart op, al is de strekking hetzelfde.

  Jan, ten eerste ga je er vanuit dat ze “dik” wordt betaald. Ten tweede beweer je dat ze geen flauw benul heeft.

  Van dat eerste heb je geen weet. Maar zou het nou niet kunnen dat ze wél begrijpt waar het over gaat en dat ze daadwerkelijk is gerustgesteld?

  Ik bedoel eigenlijk dit: het is zo makkelijk politieke tegenstanders als dom en onnozel weg te zetten en voor de eigen parochie wat ongenuanceerde taal uit te slaan. En er zijn blijkbaar genoeg mensen op deze site die dat heel prettig vinden en er zelfs in hun eigen berichten een schepje bovenop willen doen.

  Maar dat is niet de weg. Laten we mensen met argumenten bestrijden. We hebben er genoeg!

  Reactie door Maarten — maandag 21 november 2005 @ 17.59 uur

 12. Maarten, mevrouw Simons verdient een dik betaalde boterham en was dus particulier verzekerd, zij gaat nu dus fijn minder betalen en is dus gerustgesteld. Dat weet zij veel is gewoon terecht. Als je je laat betalen om ergens reclame voor te maken, lieer je jezelf aan een product, dan mag je ook de klappen opvangen net zoals “Leen” van Frisia waarschijnlijk zijn vriendenkring behoorlijk ziet inkrimpen.

  Reactie door kaatje — maandag 21 november 2005 @ 18.14 uur

 13. waarom!!!!!!kan dat?
  Is dat nieuw!!!
  Vast is het echt,weet jij,Al Qaida is actieve in onze moederland,daarom is het belangrijk ons land en U de nodige becherming dat U nodig heeft om deze te benuten”
  on topics
  Fuckers,arrogant fuckers!!!!!!!!

  Reactie door gaf — maandag 21 november 2005 @ 18.38 uur

 14. ik had het al eerder gezegt /stukkie terrug.
  hij komt even de boel weer recht zetten,wandt alles wordt ons aangepraat door man in witte jas,en dat is volgens meneer een kwalijke zaak,
  en er veranderd niets,en je hoeft ook niets te doen,ja een ding,de rijken minder,de massa die het verdient betaalt meer
  ach en die actrice,de aupair past wel weer op de kinderen,gvd uit polen.
  dat ze zich laat gebruiken als publieke vrouw ahum voor de vvd,snapt ze niet? of wel!
  en ja hij komt mischien ook weer terrug/zoals elke keer bij verkiezingen of andere belangrijke dingen voor de vvd,verzin een keer wat goeds vvd,

  en heeft i nog geen waarschuwingen genoeg gehad?wiegel.om maar even in cda termen te denken?eeu god straft direct toch?

  Reactie door ad — maandag 21 november 2005 @ 18.38 uur

 15. Kaatje, ik zeg niet dat mevrouw Simons geen kritiek verdient. Daar gaat het mij niet om. De toon van het bericht van Jan impliceerde dat zij onwetend of niet te goeder trouw is. Jij suggereert nu hetzelfde.

  Hoeveel mevrouw Simons nu betaalt en straks gaat bepalen in helemaal geen onderwerp. In het spotje wordt nergens gesproken over de tarieven. De zin die zij uitspreekt volgt op een opmerking van Wiegel dat verzekeraars een acceptatieplicht hebben. Ik vind dat ook een geruststelling, sterker nog, ik zou willen dat die breder was dan alleen het basispakket.

  De sfeer is nu dat iedereen die niet tegen deze nieuwe wet te hoop loopt niet goed bij het hoofd is. Ik verzet me daar tegen. We moeten mensen met respect behandelen.

  Reactie door Maarten — maandag 21 november 2005 @ 18.40 uur

 16. Wiegel wordt al járen op een voetstuk geplaatst, als de VVD in de peilingen zakt wordt meneer opgetrommeld als redder in de VVD-nood. Ondanks zijn vaak rake typeringen en altijd in voor een joviale grijns en grap blijft hij een representant van rechts in optima forma. Zijn judas-klopje op de schouder van Kok alvorens het kabinet te laten vallen staan mij nog goed bij. Een flamboyante wijndrinker met v.Agt in een tête a tête in een elitair etablissement, allemaal beelden die ik mij nog wel herinner. Nergens, nooit, ooit heb ik ook maar het begin van het gevoel gehad dat meneer zich voor de “gewone” man inspande.
  In interviews altijd ad-rem, soms amicaal, een echt bijdehandje. In zijn nieuwe rol als voorzitter van zorgverzekerend Neder- land, of zoiets, kwijt hij zich met verve van zijn taak: belangenbehartiging. Hij sneert en passent nog even naar de witgejaste zorggevers die het allemaal nog niet zo goed begrijpen, zegt hij. Als het nieuwe zorggebouw instort schaar ik hem alsnog in de rij van pathologische leugenaars.

  Reactie door william — maandag 21 november 2005 @ 19.16 uur

 17. Ook VVD.

  Reactie door schoenmaker — maandag 21 november 2005 @ 19.26 uur

 18. @13 Gunst, Al-Qaida is weer in da house.

  Kennen jullie die VVD-spot nog (wmv 1.8 MB): http://www.shiftzone.com/dockfiles.php?file=vvd-de-partij-van-de-asociale.wmv
  Echt geniaal. Hadden ze best voor dit doel kunnen recyclen.

  Reactie door Sonja — maandag 21 november 2005 @ 19.32 uur

 19. Een hele geruststelling dat de belastingdienst vandaag naar heel veel nederlanders een brief stuurt met de mededeling dat het zorgtoeslagformulier niet goed is ingevuld !!! (Terwijl dit wel goed is ingevuld !) Makkelijker kunnen we het niet maken ! Maar of ik me nu gerustgesteld moet voelen ?

  Reactie door Wimpie — maandag 21 november 2005 @ 19.50 uur

 20. Kan hij ook vast in dat spotje vertellen, dat de verzekeraars al rondbazuinen dat ze het in 2007 niet ónder de € 1400 kunnen doen voor de basisverzekering? Dan kunnen we vast sparen….!!

  Reactie door Opa-Buiswater — maandag 21 november 2005 @ 19.50 uur

 21. Allemaal zonde van het geld, van al die miljoenen die verspild worden hadden heel wat mensen geholpen kunnen worden.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 21 november 2005 @ 19.56 uur

 22. en zo is het maar net ,evert
  maar ik ben het wel goed zat,
  al die miljoenen naar de donder,
  en ach ja een paar miljard extra door de gewone burger opgebracht,en een deel van de gewone burger moet maar naar de voetsel bank.
  en de vvd zalm maar lachen.fileren die vis.

  Reactie door ad — maandag 21 november 2005 @ 20.43 uur

 23. Het stinkt aan alle kanten.

  Die leugens van Zalm zijn we zo langerzamerhand toch wel helemaal zat.

  Eerst het volk bestelen en dan vertellen dat je miljarden over hebt, dat geld komt echt niet bij het bestolen volk terug.

  Nee daar wordt de schatkist mee gespekt.

  Methodes van de eerste de beste bananen republiek.

  Reactie door e.krul — maandag 21 november 2005 @ 21.34 uur

 24. @ 21 Evert: waarheid als een koe.

  Reactie door Gerbert — maandag 21 november 2005 @ 21.43 uur

 25. Niet zo achterlijk schelden [b]gaf[/b] in 13, A.Q is (zoals ooit de disneykerstman voor de Kassa) in leven geroepen door de transatlantische Kapitaalhouderij om onafhankelijk denkend publiek Angst aan te jagen en gemend volk te belonen voor aangepast gedrag.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 21 november 2005 @ 21.56 uur

 26. 19 > Kom ik net thuis, heb ik mijn eigen zorgtoestagformulier ook weer terug ontvangen ! Niet goed ingevuld … Partnergegevens niet juist ik weet toch wel wie er s’nachts naast mij in bed ligt … Lekker bezig bij de belastingdienst !

  Reactie door Wimpie — maandag 21 november 2005 @ 22.04 uur

 27. maarten (11)en tineke de nooy maakt zeker gratis reclame voor een bio stabiel ?

  Reactie door texas henkie — maandag 21 november 2005 @ 22.14 uur

 28. Op de lokale TV hier in Groningen las ik dat men verwacht dat er volgend jaar nog meer mensen gebruik zullen (moeten) gaan maken van de voedselbank. En dat is niet alleen in Groningen zo, maar het is een landelijk verschijnsel. Dus je zou denken dat daar op landelijk niveau (regering?) iets aan word gedaan.

  Als je echter de kranten leest, dan heeft men het echter drukker met nieuwe zorgstelsels, levensloopregelingen, de aankoop van kruisraketten en het herschrijven van de grondwet in makkelijke taal.

  Iemand hier schreef overigens dat particulier verzekerden minder hoeven te betalen met de komst van het nieuwe zorgstelsel. Dat is niet helemaal waar, mijn vader is particulier verzekerd en is met het nieuwe zorgstelsel slechter uit. Dat komt o.a. door het inkomens-afhankelijke deel dat je moet betalen naast de basispremie.

  En zo wordt je door de overheid wel vaker ‘bij de neus genomen’, gewoon omdat ze het lijken te vertikken om mensen goed voor te lichten.

  Zo hoorde ik vandaag ook van een vriend van me dat die levensloopregeling, waar men heel enthousiast over is, in veel situaties nadeliger is dan de huidige spaarloonregeling. Nu kun je kiezen tussen de twee, maar feit blijft dat de overheid (De Geus?) alleen reclame maakt voor haar nieuwe geweldige regeling en de mensen niet verteld over de andere kant van het verhaal.

  De overheid als speler in de markt? Met de marketingtrucs die ze de hanteren zou je het bijna wel denken.

  Je zou denken dat hier een mooie rol ligt voor de minister van vernieuwing en dergelijke, maar die heeft ten eerste blijkbaar andere prioriteiten en ten tweede mag vernieuwing alleen als Balkenende (misschien beter gezegd: de VVD) het goed vind, anders gaat het feestje niet door.

  “‘Dat vind ik een hele geruststelling…’, aldus de dik betaalde actrice. Weet zij veel.”

  Je zegt het zelf al, het is een actrice…. Of ze het nu wel of niet weet, ze zegt alleen maar wat er op het script staat.

  Reactie door Fjodor — maandag 21 november 2005 @ 22.31 uur

 29. @Maarten
  Je hebt gelijk dat we iedereen met respect moeten behandelen. Ik vind dat Wiegel dat niet doet in zijn spot. Daar zit dan ook het grootste bezwaar. Hij zegt: eigenlijk hoeft u niets te doen. Hiermee heeft hij zijn doel(bezorgdheid en argwaan wegnemen) voor een groot deel van de bevolking bereikt. Het is echter niet waar. Je moet wel degelijk wat doen. Je moet na gaan denken wat deze nieuwe verzekering voor jou en je gezin inhoudt. Je moet na gaan denken of je het aanbod wat je krijgt van je verzekering gaat acepteren of de keuze maakt voor een andere verzekering. Je moet gaan nadenken over het feit dat een natura polis inhoud dat je alleen naar een algemeen ziekenhuis kunt en dat je voor een bezoek aan een academisch ziekenhuis extra moet betalen of bij moet gaan verzekeren. Je moet afwegen wat je te verwachten keuzes in de toekomst zijn en wat dat aan extra kosten op zal leveren. Kun je bepaalde nota’s zelf ophoesten etc etc. Kortom mensen zijn argwanend en bezorgd. Waarom? Omdat de nodige informatie ontbreekt wil je deze gedegen keuzes kunnen maken. Alle mits en maren die ik heb, wil ik die eigen verantwoordelijheid nemen voor een gedegen keuze, worden van tafel geveegd WANT IK HOEF NIETS TE DOEN. Amme hoela meneer Wiegel. Het is pure demagogie en zelfs een motie van wantrouwen naar zijn eigen instituut(de zorgverzekeringen) dat het hun niet lukt om die informatie open en eerlijk en tijdig op tafel te krijgen. Je gelooft toch zeker niet dat dhr Wiegel pas nu aan het denken slaat over al die informatie. Daar zijn ze al jaren over in gesprek met de regering. Niet vanuit de zorg voor hun cliënten maar vanuit het zekerstellen van hun eigen belangen.

  Reactie door Tamiem — maandag 21 november 2005 @ 22.47 uur

 30. wimpie weet je het zeker :-)
  straks maar eens kijken waar ik mee gekoppelt wordt,
  zal me wel aangepraat worden?

  Reactie door ad — maandag 21 november 2005 @ 22.52 uur

 31. @Tamien (28)

  Jouw bericht is werkelijk het eerste bericht in deze lange lijst waarin daadwerkelijk inhoudelijke argumenten staan genoemd waarom deze spot niet zou deugen.

  Het was mezelf opgevallen dat de spot niet aangeeft dat de acceptatieplicht niet geldt voor aanvullende verzekeringen. Toch niet onbelangrijk.

  Als we samen deze inhoudelijke fouten in de spot kunnen aanwijzen, waarom kiezen Jan en de meeste mensen hier er dan toch voor op de man te spelen?

  Reactie door Maarten — maandag 21 november 2005 @ 23.10 uur

 32. Omdat,lieve Maarten(oprecht en niet denigrerend bedoeld), deze spot bespottelijk is. Het gaat volledig voorbij aan onze behoefte aan informatie en respect voor de niet eenvoudige keuzes die we nu moeten maken.

  Reactie door Tamiem — maandag 21 november 2005 @ 23.15 uur

 33. @31 Het hele spotje is op de man gespeeld dus mag je daar dan ook kritiek op hebben? Je komt er gewoon niet omheen (dat hoofd).

  Reactie door Sonja — maandag 21 november 2005 @ 23.27 uur

 34. @31,
  Het spotje deugt misschien ook wel, maar de kosten deugen niet. En al zouden de kosten deugen, dan zou de pot waaruit het betaald wordt niet deugen! :mrgreen:

  Reactie door RedStar — maandag 21 november 2005 @ 23.44 uur

 35. Menzis-polis voor 1,2 miljoen FNV-leden

  Uitgegeven: 21 november 2005 20:09
  Laatst gewijzigd: 21 november 2005 20:10
  RIJSWIJK – De FNV biedt haar 1,2 miljoen leden een collectieve zorgverzekering van zorgverzekeraar Menzis aan met kortingen op de verplichte basispolis én de aanvullende pakketten. De nieuwe zorgpolis voor FNV-leden is het grootste collectieve zorgverzekeringscontract tot nu toe, aldus de FNV en Menzis in een gezamenlijke verklaring.

  Menzis biedt FNV-leden een basispolis voor 996 euro per jaar. Bij betaling per jaar wordt het 981 euro, zo lieten ze verder weten. In beide gevallen betekent dit een korting van ruim 5 procent op de nominale basispremies van Menzis.

  Reactie door Jeroen — dinsdag 22 november 2005 @ 0.08 uur

 36. Laat er eens iemand slim wezen en uitzoeken wat het Ministerie van VWS voor het spotje betaald heeft aan Wiegel en aan Sylvana Simons. Ik kan mij niet voorstellen dat zij dat “om niet” gedaan hebben.Degenen,waarvan ik gerust uit kan gaan,worden van onze centen,extra gespekt. Laat overigens Zalm met zijn extra inkomsten eens die 3 miljard euro aan de mensen teruggeven. Het is gestolen van de burgers als hij dat niet doet.

  Reactie door JE. Mulder — dinsdag 22 november 2005 @ 0.39 uur

 37. @ uit kan gaan,dat zij al genoeg geld hebben…

  Reactie door JE. Mulder — dinsdag 22 november 2005 @ 0.40 uur

 38. Ik heb mijn:

  zorgtoeslagbelastingteruggaveformulier

  terug gekregen omdat mijn bankrekeningnummer er blijkbaar niet opstond
  Dat nummer is al sinds jaar en dag bekent bij de belastingdienst!
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 22 november 2005 @ 7.04 uur

 39. Ja, ook ik kreeg formulier terug wegens niet ingevuld bankrekeningnummer, wat er overigens wel op stond….dat is namelijk altijd het eerste wat ik invul.

  Wonderlijk, dat ik dus meer mensen zie, die nou net dát vergeten waren….

  Reactie door Jahannas — dinsdag 22 november 2005 @ 7.53 uur

 40. @35 JE Mulder
  Dat deze 3 miljard gestolen zijn van de burger klopt als een bus. Overal in de media werd gisteren echter al meerde malen gemeld dat dit bedrag voor het overgrote gedeelte afkomstig zou zijn uit de ingekomen winstbelasting van de bedrijven.
  Daarom ben ik erg bang dat gekke Gerrit dit bedrag, of een groot gedeelte ervan, direct of indirect (via de schatkist en één of andere nog te verzinnen regeling) wil gebruiken om zijn vriendjes in het bedrijfsleven nog wat toe te schuiven. Gerrit is nu eenmaal geen Robin Hood maar meer een Scrooge.

  Reactie door Danny — dinsdag 22 november 2005 @ 8.11 uur

 41. @39 Danny
  Hoe je het wendt of keert, het geld komt altijd bij de burger vandaan. Direct of indirect.
  De winst die gemaakt wordt door bedrijven komt van de consument. Zonder consument is er geen afzet dus geen omzet dus geen winst. Er is geen onderneming die belasting betaald want tot de laatste cent wordt de belasting doorgeschoven naar de prijs die de consument betaald.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 22 november 2005 @ 8.23 uur

 42. discussieavond ‘Stop dit zorgstelsel’ met Agnes Kant.
  Vrijdag 2 december, 20.00 uur

  Het Heerenhuis, Spilsluizen 9, Groningen.

  Ter uwer informatie.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 22 november 2005 @ 8.31 uur

 43. @40 Gandalf
  Goedemorgen Gandalf. Alles wat je hier schrijft is de volledige waarheid en niets minder. Juist daarom is het des te frusterender als zou gebeuren waar ik bang voor ben. (Zalm die zijn vriendjes in het bedrijfsleven spekt dus). juist omdat al het geld indirect van de burger afkomstig is. Als je het erg ver doorvoert zou je zelfs kunnen zeggen dat we ons eigen loon betalen.
  Prachtige nick trouwens.

  Reactie door Danny — dinsdag 22 november 2005 @ 8.45 uur

 44. Dankje Danny.
  Ik ben ook bang dat die centen niet terecht komen daar waar ze het hardst nodig zijn. Het is het bekende verhaal.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 22 november 2005 @ 9.02 uur

 45. @17 Ook VVD, Nee; ….TYPISCH VVD…..

  Reactie door anja — dinsdag 22 november 2005 @ 9.31 uur

 46. De VVD gedachte:
  Jullie zorg zal ons een zorg wezen

  Reactie door sinne — dinsdag 22 november 2005 @ 10.36 uur

 47. Wiegel de zorgverzekeraar, nou dan komt het wel goed dunkt me!

  Reactie door E.Krul — dinsdag 22 november 2005 @ 11.00 uur

 48. @46 Sinne, Mooi weergegeven!

  Reactie door anja — dinsdag 22 november 2005 @ 12.02 uur

 49. Wiegel straalt voor heel veel mensen koffiegeur en vertrouwelijkheid uit. Dat de overheid (VVD) dit gegeven aangrijpt is dus heel begrijpelijk. Ik zou graag willen dat dhr. Wiegel belooft dat indien deze verzekering een grote rotzooi teweegbrengt, hij nooit meer in de politiek zal terugkeren en zijn gezicht nooit meer op tv zal laten zien.

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 november 2005 @ 12.24 uur

 50. @49 Kaatje, dan denk ik dat we goeie hoop mogen hebben. Die verzekering wordt een zootje. Nou de belofte van Wiegel er nog boven op, zijn we van die kop verlost.
  Trouwens het gevoel van vertrouwelijkheid en koffie, wordt bij hem wat overschaduwd, door een stinkende sigaar.

  Reactie door anja — dinsdag 22 november 2005 @ 13.04 uur

 51. @49 Kaatje, die zorgenverzekering wordt een drama. Voor veel mensen met lage inkomens zal het problemen geven. Van mij mag ie onmiddellijk afgeschoten worden. Als die toch doorgaat en daar twijfel ik niet aan, probeer ik mij voor te stellen op wélke manier het mis gaat lopen. Gaan er slachtoffers vallen? Ik hoop het niet. Wie het weet denkt het te weten mag het zeggen.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 22 november 2005 @ 13.53 uur

 52. @38 en 39, Het is toch veel makkelijker voor de belastingdienst om iets terug te sturen i.p.v. gegevens op te zoeken? Die trouwens al lang bij hun bekend zijn.
  Ze weten je alleen te vinden als ze geld denken te ruiken, of maken onzinnige reclame-spotjes die de weg naar hun dienst moeten vergemakkelijken. Leuker kunnen ze het echt niet maken!

  Reactie door anja — dinsdag 22 november 2005 @ 13.57 uur

 53. @51 Gandalf, ik houd mijn handjes netjes achter m’n rug, kunnen ze tenminste niet zeggen dat ik hem heb afgeschoten!

  Reactie door anja — dinsdag 22 november 2005 @ 13.59 uur

 54. @53 Op het moment dat ik op onderstaande verzendknop drukte om 51 er uit te gooien had ik in de gaten dat ik een foutje had gemaakt.
  Ik bedoelde natuurlijk……………..!
  Zo, ik heb me zelf weer ingedekt.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 22 november 2005 @ 14.09 uur

 55. Alweer een aantal formulieren terugontvangen ! Niet volledig ingevuld … Kul … Werkspreiding … en straks de mensen de schuld geven als de toeslag niet tijdig is ontvangen ! Dan had je het formulier maar goed moeten invullen ! Een voorbode voor de problemen ?

  Reactie door Wimpie — dinsdag 22 november 2005 @ 14.25 uur

 56. Reactie van Gandalf — dinsdag 22 november 2005 @

  Er is een stroom geld die rond gepompt wordt.
  Maar tijdens dat rond pompen gaat er steeds meer via zij uitgangetjes diversen bassins in en blijft daar in staan.
  Alleen onze bassins kunnen we niet vullen we moeten steeds weer terug pompen om het op druk te houden.
  Die grote bassins hebben daar lak aan die hebben genoeg.
  En denken als er geen druk meer opstaat, is dat jammer maar onze bassins zitten tot aan de rand gevuld.
  Ja, en voor die kleine bassins wordt het uit drogen en verpieteren.
  En natuurlijk als je goed uit gedroogd ben, kan je wel wat krijgen uit die grote bassins maar vul zelf maar in, wat daar tegen over moet staan
  Dat is niet best,
  Wiegel heeft ook zo groot bassin ,en veel van zijn vrienden ook

  Reactie door Jofel — dinsdag 22 november 2005 @ 14.54 uur

 57. @54 Gandalf, je moet van je hart geen moordkuil maken! Trouwens, een foutje of een verkeerd knopje, is menselijk toch?

  Reactie door anja — dinsdag 22 november 2005 @ 15.02 uur

 58. Jan, een ding begrijp ik niet. Waarom maken ze de maandpremie van de verzekering niet gewoon openbaar. Zodat de mensen kunnen zien welke verzekeraar het beste is.
  Ik ben afgelopen week bij mijn verzekering langs geweest en toen ze zagen dat ik geen genoegen nam met het antwoord, ik weet het niet, gaf ze me een lijst met de nieuwe premie van de basisverzekering. Ook de prijzen van de premie met 0 tot 500 euro eigen risico.
  In mijn geval zou de basisverzekering bij OZ komen op 89,25 zonder eigen risico. Hieronder staat wel in kleine lettertjes
  ( deze premies op basis van de naturapolis).
  Dus geloof ik wel dat alle verzekeringen al weten welk bedrag ze gaan rekenen. Ik vind het naar bedrog ruiken dat ik nog steeds niet weet welke dan de goedkoopste zou moeten zijn. Als ik dan zie hoeveel aanvullende verzekeringen erbij komen. Denk ik dat de veranderingen niets anders zijn dan ordinaire premie opdrijvingen.
  De enige die er wel bij varen zijn de zorgverzekerings maatschappijen.

  Reactie door johanna — dinsdag 22 november 2005 @ 16.27 uur

 59. De gevolgen van het nieuwe zorgstelsel:

  De fysiotherapeut knijpt er tussenuit.

  De logopedisten zijn sprakeloos.

  De podotherapeut zit met kromme tenen.

  De KNO-arts krijgt er een brok van in de keel, voelt zich bij de
  neus genomen en wordt een oor aangenaaid.

  De oogarts ziet het somber in.

  De neuroloog krijgt er de zenuwen van.

  De verloskundige zit met de naweeën.

  De gynaecoloog baart het zorgen.

  De uroloog voelt aan zijn water dat dit niet goed gaat.

  De anaesthetist is knock-out.

  De cardioloog aanschouwt het met bloedend hart.

  De dermatoloog krijgt er kippenvel van.

  De geriater krijgt er grijze haren van.

  Voor de chirurg snijdt het mes niet meer aan twee kanten.

  De hematoloog wordt het bloed onder de nagels vandaan gehaald.

  De gastro-enteroloog heeft er zijn buik van vol.

  De internist wordt binnenstebuiten gekeerd.

  De diëtiste kan geen pap meer zeggen.

  De psychiater snijdt het door de ziel.

  De traumatoloog ergert zich bont en blauw.

  Voor de apotheker is het een bittere pil.

  De tandarts ziet er geen gat meer in.

  Oh ja en de patiënt ? Die is er goed ziek van !

  Reactie door joker — dinsdag 22 november 2005 @ 17.30 uur

 60. uit het rijtje, “gelukkig heb ik meer verstand van muziekvideos presenteren” :|

  Kost dat, mevrouw Sylvana?

  Reactie door Jory — dinsdag 22 november 2005 @ 17.30 uur

 61. Toch wel apart dat iedereen het zo over Sylvana Simons heeft. Dat is gewoon een actrice die volgens een voorgeschreven scriptje dingen doet en zegt.

  Je zou je druk moeten maken over waar het echt om gaat, het nieuwe zorgstelsel dat voor de deur staat.

  Reactie door Johan — dinsdag 22 november 2005 @ 19.57 uur

 62. 16 Helaas, moest ik vanavond dat ‘lachje’
  van Hans Wiegel gewaarworden, toen Paul W.
  op een gegeven moment opmerkte, ‘dat hij
  toch al véél bereikt had’ (hij sprak over
  “ik”). Wat triest soms dat je uit iemands
  lichaamstaal zoveel kunt lezen, ook dus
  hoé iemand de ánder beoordeelt. Dat stukje
  zal er wel niet uitgeknipt zijn vanavond
  dus morgenochtend is Catherine K. in de
  herhaling van haar programma MAX te zien.
  Ook met haar werd kennelijk uitdrukkelijk
  afgesproken dat zij ‘meneer Wiegel’ zou
  zeggen en ze had het er behoorlijk moei-
  lijk mee. A.s. gezágsdragers némen daar
  dus nu al heel kinderachtig een voorschot
  op. Paul Witteman daarentegen bleef zich-
  zelf en de tegenstelling tussen die twee
  werd dus daardoor uitvergroot !
  Beiden hadden een ‘rol’ te vervullen en de
  één niet het recht zich te verheffen boven
  de ander, met ‘dát láchje’ !

  Reactie door Madelief — dinsdag 22 november 2005 @ 19.58 uur

 63. Een ding is zeker: met dat spot heeft Mevrouw Simons meer verdiend in één dag dan ik in één maand of twee, drie! Daar heeft ze alle recht op, no problem! Mijn probleem is echter dat ik straks hetzelfde premie moet gaan betalen als zij!!! Solidair met de rijken!?!?!?!?!!???

  Reactie door Kiddo — woensdag 23 november 2005 @ 9.18 uur

 64. En ik maar denken dat roken in openbare gelegenheden tegenwoordig is verboden.
  Of geldt dit niet voor ‘de heer Hans Wiegel’? (MAX en Keyl)
  Vind het een beetje asociaal overkomen, om anderen in de stank van jouw stinkende sigaar te zetten Hans. Of past dit bij het VVD-gedrag.

  Reactie door anja — woensdag 23 november 2005 @ 11.37 uur

 65. En Wiegel rookte zijn sigaar..
  en rookte zijn sigaar…wij zijn het..vanaf januari…
  Zelfgenoegzaamheid..mooi woord !

  Reactie door eric — woensdag 23 november 2005 @ 13.04 uur

 66. ohhh.sorry vergeten..nog erger dan W.
  is Sylvana..ieeieeiieeeeeeee
  meninkje hoor,ze zal wel aardig zijn..
  “Wat dansen jullie mooi de salsa”…!!

  Reactie door eric — woensdag 23 november 2005 @ 13.07 uur

 67. @65 Eric, zou mooi zijn, maar helaas denk ik dat voor ons in januari de sigaren onbetaalbaar zijn. Laten wij het maar bij een zware pijp houden.

  Reactie door anja — woensdag 23 november 2005 @ 15.04 uur

 68. ‘Veel mensen doen boodschappen met zorgtoeslag’

  Uitgegeven: 23 november 2005 12:37

  DEN HAAG – Bijna de helft van de Nederlanders die een zorgtoeslag ontvangt, gebruiken deze niet volledig voor betaling van de zorgkosten. Ze doen er de boodschappen mee, betalen openstaande rekeningen of geven het uit aan de vaste lasten. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO in opdracht van incassobureau Intrum Justitia.

  Onder meer ouderenbonden en sociale diensten maken zich zorgen over mensen die de zorgtoeslag niet gebruiken waarvoor die bedoeld is. Het gevolg kan zijn dat mensen hun premie niet betalen en onverzekerd raken.

  Volgens de laatste cijfers hebben 5,3 miljoen Nederlanders inmiddels een zorgtoeslag aangevraagd bij de Belastingdienst. Met de toeslag kunnen mensen de hogere premie betalen die ze kwijt zijn aan de nieuwe ziektekostenverzekering die volgend jaar ingaat.

  Reactie door Wimpie — woensdag 23 november 2005 @ 17.09 uur

 69. Zwolle en Groene Land drukken de premie
  Deal zorgpolis voor minima
  door ADRI VAN DRIELEN

  23 NOVEMBER 2005 – ZWOLLE – Vierduizend Zwollenaren en mogelijk eenzelfde aantal inwoners van buurgemeenten kunnen profiteren van de collectieve ziektekostenverzekering, die de gemeente Zwolle met Groene Land Achmea is overeengekomen. Behalve kortingen (7,5 procent op de nieuwe basisverzekering) regelt het contract ook schuldsanering.

  De komst van het nieuwe zorgstelsel was reden om direct per 1 januari 2006 in te spelen op de ingrijpend veranderende situatie. Met het contract loopt Zwolle daardoor in één klap voorop. Meteen is met Groene Land Achmea afgesproken dat omliggende gemeenten kunnen meeliften. ‘Ze zijn zeer geïnteresseerd’, weet wethouder Martin Knol, die blij is dat nu drieduizend Zwolse ‘klanten’ een goede aanbieding krijgen.

  Daarnaast profiteren mensen in de schuldsanering ervan en minima met een inkomen tot 105 procent van de bijstandsnorm. Omdat daaronder ook de mensen vallen die alleen van de AOW moeten rondkomen, loopt het aantal Zwolse aspirant-klanten voor Groene Land Achmea op tot vierduizend.

  Behalve premiekorting op de basisverzekering (7,5 procent van de Groene-Landprijs van 88 euro per maand) bedraagt de korting op de aanvullende 2- (tandartsverzekering) en 3-sterrenpolissen vijf procent. De mensen die ervoor in aanmerking komen zijn niet verplicht deel te nemen, maar wie akkoord gaat moet wel het volledige pakket afnemen. Daar komt als extra nog bij dat een aantal eigen risico’s vervalt en de verzekerde een beroep kan doen op zaken als brilmonturen en glazen. Voor deze kosten ‘op verrichtingenbasis’ heeft de gemeente 80.000 euro gereserveerd. Klanten hoeven daardoor geen beroep op bijzondere bijstand meer te doen. Deze werkwijze voorkomt veel administratie.

  ‘De gemeente Zwolle heeft op een goede manier gebruik gemaakt van de inkoopkracht’, reageert een evenzeer tevreden directeur Arné van den Boom van Groene Land Achmea. Klanten van Sociale Zaken, die ingaan op het aanbod van gemeente en verzekeraar, stemmen ermee in dat de gemeente de premie inhoudt op de uitkering. Dat voorkomt incassokosten.

  Een belangrijke afspraak is dat oude premieachterstanden worden ‘weggepoetst’. Driekwart van de kosten van deze schuldsanering betaalt de zorgverzekeraar, de rest de gemeente.

  Reactie door Wimpie — woensdag 23 november 2005 @ 17.12 uur

 70. Off topic: het lijkt nu een wedstrijd op te komen tussen albino en de zwarte kat?
  Miaaaauuuw!!

  Reactie door walking bull — woensdag 23 november 2005 @ 18.01 uur

 71. Het is verkapte VVD reclame op kosten van de zorgverzekeraars die meemonkelen in het partijzog, en de keus voor Sylvana lijkt bedoeld om het geheel een Hirschi Ali-partijboegbeeldgehalte mee te geven. Scheiding Kerk & Staat? Opgeheven! Kapitaal als nieuwe Kerk voor Hebbers en Krijgers.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 23 november 2005 @ 18.08 uur

 72. oud vuil
  In het RTL5journaal van 23 november, vanavond dus, doet het VéVéDé-gemeenteraadslid Louis van Dalen van Zwolle nèt of hij voor niks werkt!
  1016 euri maandelijks is te wéinig volgens hem! Er moet 15 % bovenóp! http://zwolle.sp.nl/nieuws/2005/050921_F_burgemeesterlaf.stm
  Een bekopte sfeertekening van deze Louis van Dalen:
  “Na de raadsvergadering volgde een tumultueuze bestuursvergadering, waarin de fractie van de SP meermalen het woord ontnomen werd door voorzitter Louis van Dalen van de VVD. SP raadslid Duzgun Yildirim hierover: “Wij wilden tijdens de inhoudelijke behandeling van het voorstel om te komen tot sluiting van de politiepost, onze ergernis kwijt over de gang van zaken. Maar ik kreeg niet eens de kans om uit te spreken. Blijkbaar mag je geen kritiek hebben op de burgemeester. De voorzitter van de commissie is echt te ver gegaan.”

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 23 november 2005 @ 20.05 uur

 73. @70
  Nee joh, Wiegel runs for president en daarvoor heeft hij wat meer stemmen nodig dan die van rechts, dus zet hij Hirsi Ali in om even tegenaan te pissen, anticiperend op ook de CDA stemmers die als de dood zijn dat alle religie in Nederland under attack komt (hihaho ook Donner wijst AHA af – goed geregisseerd allemaal). Ook kost Hirsi Ali de VVD natuurlijk veels te veel geld, en presteert ze in Nederland helemaal niksnoppesnada behalve het in de baas zijn tijd de glamourgirl uithangen bij de Internationale Islamofoben.

  Reactie door Sonja — woensdag 23 november 2005 @ 21.33 uur

 74. @70 en 73: Het is nu inderdaad menens, het Orakel verdraagt geen tegenspraak, de rijen moeten gesloten blijven.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 24 november 2005 @ 8.58 uur

 75. 72 en 74 De heer Louis van Dalen, VVD-ge-
  meenteraadslid van Zwolle lijkt in zijn ge-
  zwollen in een meerderwaardigheidscomplex.
  Vrij vertaald, de heer Van Dalen wacht op
  antwoord: hij lijkt de gróótst geméne deler
  van gemeenschapsgelden te zijn.
  Dan te weten dat menig echtpaar ‘zijn bij-
  verdienst’ als samengesteld hoofd-inkomen
  als maandelijkse inkomstenbron heeft !
  Een voorzitter die geen kans ziet ánderen
  aan het woord te laten ziet waarschijnlijk
  de bui al hangen van de uit de hand lopende
  conversatie en zal die zo snel mogelijk
  voorkomen door proberen de intimideren.
  Zo de oude zingen, de youngsters swingen:
  Hans Wiegel probeert dat nu bij wie??
  Juist ja! Toch niets nieuws onder de zon?
  WUI van de grrrrrrr……VêVêDê !
  Welk departement zou op dit moment het
  meest behoefte hebben aan een aantal dege-
  lijke ‘classificeerders’?
  SP zal zich beraden op maatregelen, stel ik
  me voor ! Handschoenen aan !

  Reactie door Madelief — donderdag 24 november 2005 @ 11.21 uur

 76. @75 Madelief, een beetje het nieuws gevold, niet op de manier zoals het eigenlijk zou moeten, (stond mijn hoofd niet naar) maar genoeg opgevangen over Hans Wiegel.

  Wat ik me afvraag wat zijn de bedoelingen van hem t.o.v. Ayaan.
  Ik persoonlijk vind hem nogal achterbaks bezig, wil zelf niet bekend maken of hij in de politiek terug keert, laat deze keuze over aan zijn kinderen.

  Op zich al heel zwak naar mijn mening.
  En al zijn kritiek op Ayaan, waar volgens hem dan ook nog eens de hele VVD achterstaat en dat onderschrijft, volgens hem dan, walgelijk.

  Mocht de VVD in de 2e kamer het niet eens zijn met het idee dat Ayaan niet genoeg zou doen, dan moeten ze dat, naar mijn mening, tegen háár zeggen.

  Wiegel moet zijn mond houden door allerlei toespelingen te maken over het desfunctioneren van Ayaan.
  Ik heb meer respect voor haar, ook haar open uitnodiging aan Wiegel’s adres om te komen discussiëren in den Haag, dan zijn achterbakse toespelingen.

  Maar ‘t kan natuurlijk zo zijn, dat hij haar als bedreiging ziet en dat ze te mondig is.

  Reactie door anja — donderdag 24 november 2005 @ 15.09 uur

 77. 2 Anja (76):

  Het is een VVD-soap. Maar Hirsi Ali heeft het over zichzelf uitgeroepen, door Wiegel voor “reactionair conservatief” uit te maken. En Wiegel -van wie ik net zo min een aanhanger ben als van Hirsi Ali, voor alle duidelijkheid- heeft gelijk als hij stelt, dat Hirsi Ali niet verdraagzaam is, geen respect voor andersdenkenden heeft, en wiggen drijft. Goed dat dit soort kritiek op deze beschermelinge van Neelie Kroes duidelijk uit de VVD zelf komt, en dan niet alleen van Dijkstal, een van de weinige nog bestaande “echte ouderwetse liberalen”.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 24 november 2005 @ 16.33 uur

 78. Hirsi Ali kan niet een bepaalde moed worden ontzegd. Maar die is steeds meer verworden tot overmoed. De anti-Islamhetzede laatste jaren, waaraan zij meedoet, heeft geen enkel positief doel gediend, integendeel. Zoals de bekende Amerikaanse schrijfster over religies Karen Armstrong terecht zegt: terrorisme heeft niets van doen met de Islam als zodanig. Hirsi Ali wordt gesteund door een kleine groep rechtse witte mannen. Onder allochtonen heeft zij praktisch geen enkele aanhang, ook al zegt zij vooral te streven naar emancipatie van moslima’s. Haar aanvallen op Nederlandse politici zijn onderhand gewoon potsierlijk. Zij is zo langzamerhand een blok aan het been van de VVD. Want van politiek inzicht en tact heeft zij nog nooit blijk gegeven.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 24 november 2005 @ 16.41 uur

 79. Hirsi Ali is pas tevreden wanneer de grondwet wordt veranderd en de islam in Nederland verboden wordt. Dus wat voor land zij voorstaat is er een van onderdrukking van minderheden. De VVD dacht daarmee te scoren, maar eindelijk lijkt daar ook een licht te gaan branden. En na een jaar rondvragen heeft nog niemand mij kunnen vertellen wat zij tot nu toe heeft gepresteerd.

  Reactie door Sonja — donderdag 24 november 2005 @ 16.59 uur

 80. AHA’s moed? Zij had haar nek uitgestoken en eindelijk durven zeggen waar het op stond: de islam was een achterlijke godsdienst. Nou hoera. Maar hoe heldhaftig is iemand die een opvatting verkondigt die 1,6 miljoen LPF-stemmers reeds met haar deelden.

  Reactie door Sonja — donderdag 24 november 2005 @ 17.03 uur

 81. @77 Olav, ik denk niet dat Ayaan onverdraagzaam is v.w.b. de islamitische gemeenschap, alleen een bepaalde groep evan, die het te fanatiek opneemt en het uitlegt op de manier dat vrouwen geen volwaardige wezens zijn.
  Vanmiddag weer een stukje gelezen over vrouwenbesnijdenis, (voor mij pure verminking) heeft ook niets met geloof te maken, dat zijn dingen waar zij tegenin wil gaan. Je moet je niet vastpinnen op wat er alleen het laatste jaar is gebeurt, dit wordt helaas veel te veel gedaan, volgens mij is de bedoeling achter haar ”strijd” vrouwen zijn niet minder als mannen en behoren dus ook als volwaardig behandeld te worden.
  In de moslimcultuur mis ik dit.
  Ik denk dat je het zo ongeveer kunt vergelijken met de dolle mina-cultuur in ons land van tig jaren terug. Ze probeert om een gelijke positie voor vrouwen en mannen te creëren, en denk dat dit in haar wereld van moslims heel wat moeilijker is dan als wat wij meegemaakt hebben met de dolle mina’s.

  Reactie door anja — donderdag 24 november 2005 @ 17.24 uur

 82. Ik hoop dat het “conflict” van Ayaan met Hans escaleert. Overgelopen van de PvdA naar de VVD, die dachten met haar goede sier te kunnen maken. Ze lieten Ayaan voor de troepen uit lopen om zodoende zelf uit de wind te kunnen blijven, en Ayaan marcheerde. Zowel Ayaan als de VVD gebruikten elkáár om zeer opportunistische redenen! Ik hoop dat dit opportunisme afgestraft zal worden. Beide coryfeën heb- ben een beetje (veel) last van zelfoverschatting, dat moét gewoon botsen.
  En van botsingen binnen de VVD kun je nooit teveel hebben.

  Reactie door william — donderdag 24 november 2005 @ 18.08 uur

 83. Hirsi Ali is door Neelie bij de VVD terechtgekomen.
  Dat alleen zegt al genoeg hoe hier het parlement is samengesteld.
  Dat zijn dan volksvertegenwoordgers.
  Baantjesjagers die mekaar het balletje toespelen.
  Ook een staatssecretaris die voor de tweede keer in haar korte periode met zwangerschapsverlof gaat getuigd volgens mij niet van verantwoordelijksgevoel.
  Dan willen ze ook nog hetzelfde gaan verdienen als in het bedrijfsleven.
  Het moet niet gekker worden!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door fransiscus51 — donderdag 24 november 2005 @ 18.19 uur

 84. @ Anja (81):

  Dat kan je niet volhouden, gezien Hirsi Ali’s uitlatingen die beledigend zijn voor álle moslims (zoals: de profeet Mohammed is “pervers”, “pedofiel”, e.d.).
  En inderdaad: vrouwenbesnijdenis, welke bestreden moet worden, heeft met een cultuur te maken, en niet met de Islam als zodanig.
  Al geruime tijd is binnen de Islam zelf een vrouwenbeweging gaande. Daarover hoor je Hirsi Ali niet. Sterker nog, zij verschijnt daar niet eens. Moslima’s hebben dan ook niet veel met haar op. Ik denk dat te oppervlakkig kijkt naar hoe ze in de media verschijnt, en niet naar wat ze concreet doet en nalaat.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 24 november 2005 @ 18.21 uur

 85. @82en83. Leuke kritiek, maar gaan jullie niet aan een paar dingen voorbij?
  Lees @81 nog eens goed, dan weet je waarschijnlijk ook, al zijn jullie waarschijnlijk geen vrouw, (je weet maar nooit met al die schuilnamen) waar ze voor strijdt. En nu neem ik het even heel grof! “”De vrouwen hebben het voor het zeggen in de islam.”" De mannen ( zo zegt de koran!) mogen geen plezier beleven aan het sexleven. DUS AFHAKKEN DIE ZOOI DIE DAAR HANGT! KORTOM, GEWOON CASTREREN!
  Komt toch op het zelfde neer als vrouwen besnijdenis? Of is het hier ook zo, dat alleen de mannen er de lol van mogen hebben en en ander mogen vernederen?

  Reactie door anja — donderdag 24 november 2005 @ 19.36 uur

 86. @81 anja:
  “ik denk niet dat Ayaan onverdraagzaam is v.w.b. de islamitische gemeenschap, alleen een bepaalde groep evan”
  Nee anja, het gaat Ali om de hele islam. “DE islam is een achterlijke cultuur”, weet je nog? Mohammed is een perverseling, DE islam is een lege boodschap, DE islam = terrorisme, etc. etc.

  “denk dat dit in haar wereld van moslims heel wat moeilijker is”
  Hier sla je de spijker op zijn kop: háár wereld van moslims. Niet de moslims.

  En wanneer zij zo begaan is met het lot van de moslima’s hier: wat heeft zij precies voor die dames gedaan dan, behalve hun cultuur zo beledigen dat ze haar inmiddels allemaal uitkotsen. De vergelijking van haar met een Dolle Mina is dan ook onjuist. Dolle Mina’s waren een georganiseerde groep vrouwen – Ali is alleen met een handjevol witte mannen als achterban.

  Reactie door Sonja — donderdag 24 november 2005 @ 19.45 uur

 87. Het conflict tussen Wiegel en Ali gaat echt niet escaleren. In 2003 was het ook al ruzie in eigen huis. Dit is gewoon een grote mediashow waar beiden alleen maar van profiteren.

  Reactie door Sonja — donderdag 24 november 2005 @ 19.48 uur

 88. Ze zijn beiden even onverdraagzaam jegens andersdenkenden, ieder voor eigen parochie en daarmee stofnesten vol mijten als woekerende ballast voor met tweespalt besmet liberaal gedachtengoed.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 24 november 2005 @ 20.40 uur

 89. Beste mensen, we verschillen van opvatting betreffende Ayaan en zullen het daarover dan ook niet eens worden.
  Hoeft ook niet, ieder heeft recht op zijn eigen visie.
  Wens jullie allemaal een fijne en rustige dag toe. Anja

  Reactie door anja — vrijdag 25 november 2005 @ 9.13 uur

 90. Anja, ik zou het erg op prijs stellen wanneer je op mijn reactie zou willen ingaan (86). Ik heb namelijk niet het idee dat ik ‘een visie’ neerzet, maar de realiteit. En ben ik gewoon reuze benieuwd met welke argumenten een ‘Ayaan’-fan dat gaat verwerpen.

  Reactie door Sonja — vrijdag 25 november 2005 @ 10.56 uur

 91. @ Anja (85):

  Sorry, maar je kraamt onzin uit. In nr. 81 zeg je ook niets wat echt hout snijdt. Evenmin reageer je inhoudelijk op nr. 84.
  Hiermee kan ik dus niets.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 25 november 2005 @ 11.14 uur

 92. Sonja en Olav, nogmaals we zullen het niet eens worden, ik bekijk het vanuit een andere hoek.
  Ben trouwens geen Ayaan-fan.
  En dat Olav hier niets mee kan, jammer een andere keer misschien, mijn hoofd staat er nu niet naar, even iets belangrijkers te doen, dus Olav s.v.p. even geduld.
  Nogmaals fijne dag gewenst.

  Reactie door anja — vrijdag 25 november 2005 @ 12.07 uur

 93. Ayaan is een mediageile opportunist zonder enige vorm van mandaat van degenen voor wie zij beweert te strijden. Haar achterban bestaat uit blanke VVD’ers en een enkele LPF’er. Indien je als politica geen steun hebt van je beoogde achterban, moet je wat anders gaan doen. Wel lachen vind ik haar getrap tegen Wiegel, dat is the grand old man niet gewend en doet zijn ware aard naar boven komen; kleinzerig en onverdraagzaam kortom; smullen!

  Reactie door kaatje — vrijdag 25 november 2005 @ 13.48 uur

 94. Nou anja, als je hier alleen maar voor jezelf post kun je beter een weblog beginnen (zonder reactiemogelijkheden!).

  Reactie door Sonja — vrijdag 25 november 2005 @ 13.50 uur

 95. 93. Mijn excuus voor deze overbodige reactie; William had het al perfect verwoord.

  Reactie door kaatje — vrijdag 25 november 2005 @ 13.54 uur

 96. Ayaan zal in 2007 keurig worden afgeserveerd. Ageren openlijk tegen Wiegel is binnen de VVD not done, stiekem mag natuurlijk wel. Wat zal ze het dan moeilijk hebben; uitgekotst door de VVD, door Moslima’s en achtervolgd door conservatieve moslims. Meelijwekkend.

  Reactie door kaatje — vrijdag 25 november 2005 @ 13.58 uur

 97. @87 Ben ik het mee eens dat het zeker niet gaat escaleren met de nieuwe premier. Hij houdt van controle en van zijn broekzaak (VVD), zoals hij het zelf gezegd heeft.
  Tocn zag ik wat vonken, denk ik.

  Reactie door walking bull — vrijdag 25 november 2005 @ 18.27 uur

 98. Hier een hilarische column van Theodor Holman over Wiegel. Ik heb hem geplaatst als reactie onder de column van Ebru Umar.

  http://hoeiboei.web-log.nl/log/4204711

  (Alleen voor mensen met een gevoel voor humor)

  Reactie door Rinus Duikersloot — vrijdag 25 november 2005 @ 20.17 uur

 99. Anja, juist wat er aan de Zorg mankeert is
  de reden voor mij om me buitengewoon ge-
  stoord te hebben aan het rookgedrag, van de
  heer Wiegel, waarvan ik veronderstel dat ook hij op de hoogte is van het langdurig
  ‘meeroken’ door huisgenoten.
  Wrang om dat te zien en vermoedelijk heeft
  dat gedrag zich ook niet beperkt tot het
  eigen erf.

  De reklame speelt juist in op associatie en
  ik hoop dus ook, dat als men dacht de heer
  Wiegel terug te halen in het Kabinet, er
  niet voorshands van moet worden uitgegaan
  dat ‘dé cigaar’ ook de sfeer van ‘die goeie
  ouwe tijd’ zal terughalen, want dat is een
  farce. Hij zal het missen, om die 5 sec.
  extra bedénktijd, dat elk antwoord ten goe
  de komt bij het nemen van één trékje.
  Echter ook dat behoort tegenwoordig uit-
  drukkelijk tot ‘lichaamstaal’ en wordt on-
  middellijk doorzien.

  De heer Wiegel her introduceren beinvloedt
  menigeen waarschijnlijk opnieuw tot nu
  juist afgezworen rookgedrag, en zijn lako-
  nieke opmerkingen erover hebben mij zeer
  zeker mateloos teleur gesteld en gekwetst.

  Als hij nu ergens een voorbeeldfunktie in
  kon bekleden, was het tav jong en oud, juist daar in, maar die zijn wellicht op-
  nieuw de cigaar, jammer dus !.

  Ene Hans zal ongetwijfeld met ene Neelie
  een deugdelijke strategie gaan uitwerken
  om de V.V.D. uit het slop te halen: AHA !

  Reactie door Madelief — zaterdag 26 november 2005 @ 16.53 uur

 100. @99 blij dat dit alleen mij opgevallen is.

  Reactie door anja — zaterdag 26 november 2005 @ 22.08 uur

 101. @100 moet zijn niet alleen opgevallen is.
  Prettig weekend madelief.

  Reactie door anja — zaterdag 26 november 2005 @ 23.37 uur

 102. –”‘Dat vind ik een hele geruststelling…’, aldus de dik betaalde actrice.”

  Mwoah. Ík maak me grote zorgen over het nieuwe zorgstelsel, met name over de zorgtoeslag (en de huurtoeslag). Doordat ik jarenlang op huursubsidie heb moeten wachten, ben ik in de schuldsanering verzeild geraakt. Onlangs kreeg ik bericht van mijn bewindvoerder dat ik zowel de zorg- als de huurtoeslag als extra inkomen moet gaan afdragen — en met 95% van de bijstandsnorm kom ik dan echt niet meer rond. Fijn om te horen dat iedereen erop vooruit zal gaan, maar voor mij betekent het dus waarschijnlijk mijn faillissement en huisuitzetting. Plus extra boetes omdat ik niet meer in staat ben om een zorgpremie te betalen.

  Reactie door Bas — zaterdag 3 december 2005 @ 23.00 uur

 103. marktwerking…daarom moeten we nu over naar een nieuwe methode van ziektenkostenverzekering. Dat mensen de beste/goedkoopste verzekering kiezen die bij ze past.
  Wat zie ik gisteravond… Wiegel in gesprek met Sylvana Simons.. Je hoeft HELEMAAL NIKS TE DOEN want je krijgt een aanbod van je huidige verzekering voor een vergelijkbaar pakket! Waar blijft de marktwerking dan? Als we de “wijze” woorden van Wiegel zouden opvolgen, dan blijven we allemaal bij de zelfde uitgekleedde ziektenkostenvezekering zitten en betalen we ons scheel aan de aanvullende verzekeringen. Geen marktwerking, gewoon zakkenklopperij.

  Mensen die nu gebruik maken van fysiotherapie o.i.d. kunnen niet overstappen.. want voor de aanvullende verzekeringen kun je een medische keuring verwachten. Daar wordt je natuurlijk niet voor aangenomen als je daar vaak gebruik van maakt! VOor de basisverzekering mogen ze je niet weigeren, voor de aanvullende wel. Moeten we dan tegen de kinderen zeggen…jammer dat je fysio nodig hebt, maar we kunnen het niet betalen, je 9 behandelingen zijn op, pas volgend jaar mag je weer :-(
  Ja hoor, lang leve dhr Wiegel met zijn maatjes die ons alles zo maar door de strot duwen.

  Reactie door Desiree — maandag 5 december 2005 @ 10.09 uur