Vraag het de minister!

Week van de Zorg Aanstaande zaterdag organiseert de SP in Utrecht de landelijke manifestatie tegen dit nieuwe zorgstelsel. Een deel van de blogs zullen daarom in het teken van de actie Noodrem staan.

Al wekenlang stroomt onze mailbox over met opmerkingen en vragen over het nieuwe zorgstelsel. Sommigen uiten hun frustratie, sommigen geven ons informatie over misstanden, anderen hebben zeer technische vragen waar de overheid zelf ook geen antwoord op heeft. Sterker nog, het is al verschillende malen voorgekomen dat medewerkers van Postbus 51 de mensen naar ons doorverwezen. ‘Misschien weet de SP het wel, die zijn er heel veel mee bezig.’

Vanaf hier ook meteen een excuus van onze kant. Het kan soms wat langer duren voordat je antwoord krijgt. Het is echt ontzettend druk, de mails worden allemaal meteen gelezen, maar antwoorden kan wel eens ietsje langer duren. Soms moet je kiezen tussen het algemene protest, of het individuele antwoord. Maar uiteindelijk zullen we alle mails beantwoorden.

Terzake. Om het nieuwe zorgstelsel te promoten heeft minister Hoogervorst ingestemd om via verschillende media mensen aan hem vragen te laten stellen. Zo ook via het Algemeen Dagblad. En dat komt goed uit want wij hebben nog wel een paar vragen:

Gaat u de zorgtoeslagformulieren invullen voor alle bewoners van instellingen voor verstandelijk gehandicapten, psychiatrische ziekenhuizen, en voor de demente ouderen?

Waar moeten de naar schatting 700.000 mensen die geen toeslagformulier hebben ingediend, maar er wel recht op hebben, hun ziektekostenpremie in januari van betalen?

Maakt u zich zorgen over het aantal onverzekerden? Waarom wel/ niet? Wat gaat u ondernemen om toename van onverzekerden te voorkomen?

Waarom zorgt u er niet voor dat in plaats van een zorgtoeslag uit te keren, mensen die een onvoldoende hoog inkomen hebben om hun premie te kunnen betalen, gewoon niet zo’n hoge premie hoeven te betalen?

Waarom heeft u de premie niet volledig inkomensafhankelijk gemaakt?

Kunt u garanderen dat er niet in de toekomst niet op de zorgtoeslag wordt bezuinigd?

Op basis waarvan verwacht u dat door de marktwerking de zorg beter wordt?

Waarom behouden niet alle verzekerden ongeacht hun polis, volledige keuzevrijheid in de zorg, bijvoorbeeld naar welk ziekenhuis ze gaan, en naar welke arts?

Waarom laat u via de No Claim ziek betalen voor gezond?

Waarom staat u toe dat de zorgverzekeraars steeds meer op de stoel van de arts gaan zitten, die hebben er toch niet voor doorgestudeerd in tegenstelling tot de artsen?

Ik kan een aanvullende verzekering niet betalen, en ben dan dus niet verzekerd voor de tandarts en fysiotherapie. Waarom zit dat niet gewoon in het pakket?

Dit waren nog maar een deel van alle vragen die wij we binnen en buiten de Tweede Kamer aan de orde stellen. En dan hebben we voor de leesbaarheid de technische vragen maar even eruit gelaten.

Voor al je vragen: Mail het AD.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 05 december 2005 :: 23.50 uur

42 Comments

42 reacties

 1. Jan, waarom zou ik nog vragen aan een minister moeten stellen die niet bereid is te luisteren en geen antwoord wenst te geven. Ik doe niet mee aan het spelletje voor de buhne.
  Een minister die een kotsgebaar maakt op serieuze vragen m.b.t. serieuze problemen. We leven, alhoewel ik dit momenteel betwijfel) toch niet meer in het feodale stelsel.
  Het enige wat ik van deze minister wil is dat hij opstapt en mij zijn verschijning in welke media dan ook onthoudt.

  Reactie door Henny — dinsdag 6 december 2005 @ 8.47 uur

 2. Precies, daar schaar ik me voor de volle 100% achter.
  Vragen stellen aan deze minister is volkomen zinloos. De antwoorden die je zult krijgen liggen voor de hand en zullen nietszeggend zijn. Elke vorm van kritiek wordt weggewuifd en zelfs weggelachen.
  Hoogervorst weigert welke vorm van kritiek dan ook serieus te nemen. Het kan hem ook niets schelen. Het is zijn prestige-project dit zorgstelsel. Hij moet en zal de geschiedenisboeken in gaan, hoe is niet belangrijk. Als ie daar ons complete, behoorlijk functionerende zorgstelsel tot op de grond toe moet afbreken dan doet ie dat toch ? Hij heeft zijn politieke lot verbonden aan het welslagen van dit zorgstelsel zegt hij, maar wie bepaalt straks of het nieuwe stelsel een succes of een fiasco is ? Hijzelf zeker ?
  Nee laat Zalm vandaag maar een kabinetscrisis veroorzaken door het wiegeren van z’n €50,- (o nee het is alweer verlaagd naar €35,-)energiecompensatie. En dat ie heel die boevenbende maar met hem meeneemt.
  Maarja, ook dat is schrale hoop, alles is inmiddels waarschijnlijk alweer in achterkamertjes geregeld. Wedden dat er vandaag ineens weer een compromis is waar de coalitiepartijen mee kunnen leven en de regering kan blijven zitten alsof er weer eens niets gebeurd is ?
  Sorry maar ik word er zo langzamerhand echt heel erg moe en ziek van.
  Toch een goedemorgen allemaal !

  Reactie door Danny — dinsdag 6 december 2005 @ 8.59 uur

 3. nieuws abc
  cia heeft voor dat het fietserek rice in europa kwam /komt.
  de gevangenen uit ROEMENIE en POLEN,
  naar noordt afrika verhuist.
  ja ja polen en roemenenie.
  staks als de eu er niets aan doet/en ze doen er niets aan,
  zitten ze er weer,
  bij de lidstaat POLEN.

  Reactie door ad — dinsdag 6 december 2005 @ 9.54 uur

 4. Jan, ik heb gisteravond naar nova gekeken dit zegt mij al weer genoeg,
  met Hoogervorst is niet te praten want dit individu heeft geen gezond verstand en is doodgewoon een aangestuurde marionet van Hans Wiegel.
  En is volgens mij toch stiekem bezig met ruiming van hartpatiënten als je onderstaand artikel leest.

  Cardiologen willen dat de rechter minister Hoogervorst dwingt het geneesmiddel Plavix te vergoeden. Plavix voorkomt hartinfarcten
  Bron: http://www.novatv.nl/

  Reactie door Henk Gras — dinsdag 6 december 2005 @ 10.15 uur

 5. beste hr marijnissen
  deze minister hoogevorst is de meest asociale die ik meemaakt
  en daarom vraag ik u alstublieft zorg dat er een parlementaireenquette kan komen om deze zorgstelsel door te lichten want dit is precies als de bouwfraude
  maar nu noem ik het de zorgfraude
  met meedeweten van deze minister zijn prijsafspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars
  want het valt mij op dat de premie voor de basisverzekering voor alle verzekeraars hetzelfde bedrag is 82 tot 85 euro
  hoezo dus overstappen naar een andere verzekeraar
  ammehoela
  laat ook de NMA er ook maar eens op los
  ik voorzie voor mij veel problemen want ik ben al 25jaar gehandicapt en dat wordt erger
  ook als de WMO eraan komt de dienstenrichtlijn etc etc
  daarom hr marijnissen
  help mij en alle gehandicapten om samen actie op te zetten
  want de gehandicapten zijn de dupe
  hr marijnissen wanneer komt er echt een democratie voor en door mensen
  want ieen ieder heeft recht op deelname aan het openbare sociale leven waarbij ook nog eens bij komt dat er bijna in elk dorp stad in nederland bijna niets toegankelijk is bruikbaar
  door dit zooitje is de solidariteit eruit geramt
  groeten kees douw een zeer boze gehandicapte die in opstand komt

  Reactie door kees douw — dinsdag 6 december 2005 @ 11.06 uur

 6. Gevraagd waarom hij kiest voor een systeem dat mensen buiten spel zet! Moet toch niet mogen met zorg!
  Kom allemaal 10 december, Utrecht, 12 uur!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 6 december 2005 @ 11.08 uur

 7. Er was eens een mannetje in Nederland.
  Hij had het erg moeilijk en alles zat hem tegen.
  Hij had geen goede opleiding en hij lag voortdurend met zichzelf in de clinch.
  Als kind was hij een dwarsligger en gedoemd te mislukken.
  Het zou nooit goed komen.

  Op zeker moment ontmoette hij een vrouwtje en ging trouwen.
  Weldra kwamen er kindertjes.
  Het mannetje en het vrouwtje hadden het niet breed.

  Toen kreeg het mannetje een mooie baan aangeboden.
  Hij was wel veel van huis weg maar het verdiende lekker.
  Toen de kinderen groter werden ging het vrouwtje ook werken.
  Het kon niet op. Ze konden zelfs een auto kopen. En een huis.

  Het mannetje moest wel erg zwaar werk doen. Tot dat het moment kwam dat het niet meer ging. Het mannetje werd ziek, helemaal versleten. Hij belande in de WAO.
  Al het extra’s dat hij verdiende was weg en hij kreeg 70% van zijn salaris.
  Toen moesten ze toch wel eventjes op de kleintjes gaan letten.
  Maar, ze konden zich nog best redden.

  Er waren mensen die hadden bedacht dat Europa eigenlijk één muntsoort moest hebben.
  En zo gebeurde. Maar één van die mensen, hij heette Kok, heeft wel gezegd dat door de invoering van de euro – want zo heet die nieuwe munt – de prijzen niet omhoog mogen gaan.
  Maar wat gebeurde; de prijzen gingen wél omhoog, en niet zo zuinig ook. Dat was pech voor het mannetje en het vrouwtje want nu konden ze nog minder met hun geld doen.
  Maar, ze konden zich nog steeds redden. En ze wisten ook ,dat er andere mannetjes en vrouwtjes waren die het nog véél slechter hadden. Maar ook wisten ze dat er een kleine groep mensen was die maar steeds rijker en rijker werden.

  Er was toen ook een regering die vond dat alles moest veranderen. Zo moesten de spoorwegen en de bussen en het gas en licht en nog véél meer, private ondernemingen worden want dan kwam er concurrentie en dan zou alles goedkoper worden. Maar dat gebeurde helemaal niet. Alles werd nóg duurder. Het mannetje had het er maar moeilijk mee. Hoewel het voor hem steeds slechter ging, kon hij zich nog net redden. Ook moesten de ziekenhuizen net doen of ze een winkel waren.

  Er was toen ook een minister en die heette Hoogervorst. Hij ging over de gezondheid van al de mannetjes en vrouwtjes in Nederland. Hij vond dat de ziektekostenverzekering die mensen hadden ook maar moest veranderen. En bijna alle doktertjes en de mensen in het land wilde dat helemaal niet. Hij wist eigenlijk helemaal niets over medische dingen maar dat gaf niet had zijn baasje Balkenende gezegd, “als jij maar zorgt dat die veranderingen doorgaan.”

  En toen had Hoogervorst gezegd dat het maar een paar euro-tjes duurder zou worden dus viel dat best mee. Maar zoals te verwachten viel werd het vele malen duurder. Het mannetje zag het niet meer zitten en hij wist dat een heleboel andere mannetjes en vrouwtjes het ook niet meer zagen zitten. Wat nu, dacht het mannetje.

  Het mannetje had gehoord dat er een partij was die het heel erg oneens was met al die plannen. Zelf hadden ze veel betere plannen gemaakt. Dat hadden mensen die er verstand van hebben óók gezegd. Dat partijtje was de Socialistische Partij. En die gaan nu proberen om te zorgen dat deze ministertjes allemaal weg moeten en dat er dan een nieuwe regering komt die ervoor gaat zorgen dat alles een beetje eerlijk verdeeld wordt.

  Uit.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 6 december 2005 @ 11.18 uur

 8. Vomeer.

  Reactie door Robert — dinsdag 6 december 2005 @ 11.43 uur

 9. Pefect verwoord Gandalf, en het mooiste is nog dat het compleet in Jip en Janneke Taal is, dit begrijpt iedereen, behalve diegenen die het niet willen begrijpen. En daar zit nou net het probleem. Hoe krijg je die bende weg voordat ze nog meer schade veroorzaken (Collateral Damage?) en het al helemaal niet meer te herstellen is in minder dan 20 jaar?
  Ik heb het al eerder gezegd in eerdere topics : De mensen zijn te bang om samen een front te vormen tegen de regering en alles plat te gooien uit angst voor hun eigen bestaan. Ontslagrecht is een wassen neus tegenwoordig, het sociale vangnet is naar de haaien en bedelen is verboden. Eigenlijk heel begrijpelijk allemaal maar ja, opschieten doet het niet. Voor deze regering is blijven zitten op het moment het belangrijkste, belangrijker dan het beleid. Ze weten immers dat ze bij vervroegde verkiezingen het onderspit delven. Jammer, dit was niet nodig geweest als ze hun functie van VOLKSvertegenwoordiger vervuld hadden ipv. een functie als KAPITAALvertegenwoordiger. Het is te triest voor woorden maar dankzij de geestelijke terreur van het kabinet zijn de mensen murw en bang voor hun toekomst.
  Groeten,
  Danny

  Reactie door Danny — dinsdag 6 december 2005 @ 11.54 uur

 10. @7
  Gewoon kotsen

  Reactie door Danny — dinsdag 6 december 2005 @ 11.54 uur

 11. Bij minister Hoogervorst heeft het te hoog in zijn bol. In zijn zogenaamde geleerde hersens moet vorst streng zijn geweest en bevroren in een klomp ijs. Over vastroesten gesproken….

  Reactie door Elsa De Leeuwin — dinsdag 6 december 2005 @ 11.59 uur

 12. ‘t Zal hem een zorg zijn.

  Reactie door e.krul — dinsdag 6 december 2005 @ 12.36 uur

 13. 6 december 2005
  Geachte heer Marijnissen,
  Bent u vanmiddag ook aanwezig bij het debat inzake Zorgverzekering Nederlanders in het buitenland? Weet dat vele duizenden Nederlanders dit debat via, Live Tweede Kamer, op het internet zullen volgen.
  Heeft u al eens op de website gekeken van de verenigde pensionades en de aangesloten medeverenigingen? http://www.vngsint.com/
  Zo ja wat is uw standpunt, heeft u zich daar ook in verdiept, In de akties die u voert inzake de Nieuwe Zorgverzekering zie ik maar bar weinig over dit onderwerp.
  Mogen wij op u rekenen?

  Reactie door roos — dinsdag 6 december 2005 @ 14.31 uur

 14. Dit land is al een tijd geen democtratie meer. Het volk is koest omdat als het de mond opentrekt er a. niet naar geluisterd wordt of b. men op botte wijze de mond gesnoerd wordt.
  Keiharde strijd is wat er overblijft willen we dit stelletje grote klootzakken van hun pluchen tronen verstoten!

  Reactie door Gitana — dinsdag 6 december 2005 @ 16.04 uur

 15. @14, Gitana

  Om die kijharde strijd te kunnen voeren, is een bikkelharde en grote organisatie nodig. Daarom is het zo belangrijk dat SP-leden overal hun boosheid zien laten, en styeeds meer mensen bij onze partij betrekken.

  @10, Danny

  Van dit kabinetsbeleid ga je inderdaad over je nek, maar daarmee ben je ‘t nog niet kwijt. En er overheen kotsen, lijkt me best leuk, maar is het binnenhof niet allang een kotsbestendige bunker?
  Er zijn een heleboel mensen nodig die kotsziek van het beleid zijn om een zee van kots te braken, waar we de bende van Balkenende in kunnen verzuipen. Die mensen zijn er genoeg, krijg ze alleen maar eens bij elkaar.

  Reactie door Jan Nijman — dinsdag 6 december 2005 @ 16.29 uur

 16. Ik weet niet of je mijn berichtjes hier zelf weghaalt Jan.
  Ik heb echter meermaals inhoudelijk op dit onderwerp gereageerd waarop je (wijselijk) maar niet reageerde.
  Je weet zelf ook wel dat je een beetje gefaald hebt!
  Ik vind het niet erg dat je me wist maar dit geeft tevens ook wel een beetje aan dat ik te dicht bij het “gelijk hebben” kom.

  Reactie door Liberaal-Socialist — dinsdag 6 december 2005 @ 16.34 uur

 17. 16
  nee het is anders, jij denkt altijd dat je gelijk hebt, al is het nog zo`n aso standpunt.

  Reactie door e.krul — dinsdag 6 december 2005 @ 18.05 uur

 18. Geachte heer Marijnissen,
  Ik heb het debat gevolgt.
  Agnes Kant heeft zich zeer goed geweerd.
  In feite is er weinig uitgekomen.
  Nu nog de stemming op de moties afwachten maar heb weinig hoop met deze plukze Minister Hoogervorst.
  Voor mij vinger in de keel en graag een teiltje.

  Reactie door roos — dinsdag 6 december 2005 @ 18.09 uur

 19. Kom op Jan Marijnissen, je weet toch zelf wel dan die volksverraders niet naar ons gaan luisteren.

  Je moet wel positiever dan positief denken als je verwacht dan ze een een keer zullen gaan luisteren.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 6 december 2005 @ 19.40 uur

 20. Mijn zoon heeft 6 december de rekening
  voor de eigen bijdrage gehad,
  €113,00 per maand.Op jaarbasis €1.355.–
  per maand heeft hij €1.985.–bruto.
  Hij is alleenstaand,dus maximaal €400,-
  zorgtoeslag.Ik ben benieuw hoe het afloopt

  Len o.

  Reactie door len oudejans — woensdag 7 december 2005 @ 8.09 uur

 21. Ach ach hij weet het allemaal zo leuk te verkopen. Want wij zijn allemaal een beetje dom he mijnheer Hoogervorst. Ik vind dat hele zorgstelsel al niks maar als u de mensen beloofd dat het pakket op maat is vast te stellen zou dat ook zo moeten zijn. Niet dus. Ik 52 jaar krijgt in mijn aanbod een B Moduul waarin voornamelijk opgenomen plaswekkers, kraampakketten en/of zorg, overgangsconsulent etc.Na een telefonisch contact met mijn aanbieder begreep ik dat er niet valt te schrappen in welk moduul dan ook Hoe bedoelt u op maat???. Nogmaals een consulent voor de overgang en een kraampakket ik herhaal hoe bedoelt u op maat?? Kortom een gedrocht die wet.

  Reactie door Yvonne de Glas — woensdag 7 december 2005 @ 14.09 uur

 22. @7 Mooi stukje Gandalf.

  Reactie door anja — woensdag 7 december 2005 @ 16.01 uur

 23. 22 Was even testen of mijn pc-tje het weer deed, (kon gisteren helemaal niets plaatsen)maar meen het wel, goed stukje.

  Kinderen onder de 18 zouden gratis zijn meeverzekerd. Nou mooi niet. Mijn man blijft aan de verzekering in Nederland vastzitten. Daar bovenop komt dat hij zich volledig in Belgie moet gaan verzekeren, de kinderen moeten allebei in Belgie verzekererd worden, hebben in Nederland geen aanspraken op AWBZ en dan ik zelf ook nog.
  Tel uit je winst!
  Dit zijn 5 volledige verzekeringen, i.p.v. 2.

  Die Hoogervorst heeft echt een klap van de molen gehad.

  Reactie door anja — woensdag 7 december 2005 @ 16.07 uur

 24. Hogenvorst is sluw, slim ,en zeer uitgekookt, voorlopig heeft ie het toch voor elkaar met alle oppositie die er gevoerd is ,het heeft niets of weinig uitgehaald .
  Dat geeft al aan dat deze regering zich niet laat stuiten ,het is een gigantische molensteen van kapitalisten die over Nederland dendert en alles verplettert wat sociaal is,en vermaalt wat op hun weg komt .
  Zich zeer glibberig en glad gedraagt ,altijd vuile politiek bedrijft (Leven de U.S.A) en het volk met tientallen ja zelfs honderden vragen laat zitten.
  Prima strategie ,mensen die met vragen zitten zijn afhankelijk ,want ze willen wat van je .
  Laat ze in onzekerheid en geef ze valse hoop op zoette tijden”Droom lekker verder”
  Dus veel beloven en weinig geven,dan zullen die gekken in vreugde leven.
  Of de premies van ons nieuwe zorgstelsel over ruim een jaar nog even hoog zijn of zelfs nog hoger moeten we afwachten
  Maar er zal wel in een achterkamertje gezegd zijn tegen de verzekeraars wacht hiermee tot naar de verkiezingen
  “Je ziet geen vertrouwen meer in deze dieven bende”
  Maar ja als er genoeg zwervers , daklozen en armen zijn, zal men dat probleem weer met miljoenen moeten oplossen ,je moet toch aan het werk blijven als regering.

  m.v.g Ton de Haas

  Reactie door ton de Haas — donderdag 8 december 2005 @ 11.28 uur

 25. Echtpaar Pensionados in Spanje.Nu Nederlandse part.ziektekosten premie Euro 390,- per maand en dokterskeuze- vrijheid.
  Na 1-1-2006 wordt dit Euro 745,- per maand bij het Spaanse ziekenfonds. Uren in de rij staan in een kantoor van de Sociale Dienst om toestemming te krijgen naar een specialist te gaan met 6 maanden wachttijd.
  Nederlanders in het buitenland worden financieel zwaar benadeeld en gaan er in zorg verschrikkelijk op achteruit.

  Reactie door F.D. Rottier — donderdag 8 december 2005 @ 20.33 uur

 26. Gisteren werd bekend dat trweeverdieners zonder kinderen er wel tot 1200 euro op achteruit gaan volgend jaar.

  Ik behoor tot die groep. Ben welliswaar nu nog particulier verzekerd en je zou geen medelij met me moeten hebben maar ik voel me zo langzamerhand straatarm. Val overal buiten de boot en moet al jaren inleveren waar gezinnen met kinderen gelijk zijn gebleven.

  Kortom: ik kom ondanks een goed salaris in de problemen door deze maatregel. Ik kan geen 100 euro inleveren per maand. Zelfs geen 25 euro!

  Veroorzaakt doordat mijn werkgever 6,5 % premie voor mij moet betalen tot maximaal 30.000 waar ik niets aan heb maar waarover ik wel belasting moet betalen. Kost me 70 euro aan belasting per maand. Zonder deze bizarre bijtelling zou ik ongeveer 25 euro meer zijn gaan betalen maar dan had ik het net gered.

  Ik weet het echt niet meer. Kan dit allemaal zomaar? De wet is er blijkbaar met leugens doorheen gejast want niemand sprak over 100 euro per maand inleveren.

  Als de echt hoge inkomens dat nou moeten… dat zou ik rechtvaardig vinden. Maar die gaan er juist hartstikke op vooruit!

  Ik zou best een compensdatie willen zien voor dit prutswerk. Kun je het eens voor deze groep gedupeerden opnemen? Het is een ongewenst effect van de manier van berekenen waarvan De Geus vindt dat sterke schouders dat best kunnen dragen. Maar nogmaals: Ik heb geen sterke schouders. Ik heb de pech net een heel klein beetje boven de ziekenfondsgrens te verdienen en heb feitelijk al jaren veel minder netto te besteden dan iemand die een tientje minder per maand verdient.

  Met vriendelijke groet, Sander Lidnummer 765820

  Reactie door Sander — vrijdag 9 december 2005 @ 21.36 uur

 27. Sander,ik weet wat je bedoeld, wij zijn
  ook tweeverdieners, en zitten nog wel in
  ziekenfonds, het kost ons volgend jaar een
  kleine 1300,-euro meer om goed verzekerd
  te blijven, tweeverdieners zonder kinderen
  zijn de laatste tien jaar van alle kanten
  gepakt, netto steeds minder,en de lasten
  steeds hoger, en ga je er twintig brutto
  in loon omhoog, wordt je vijftien weer
  afgepakt,dit valt onder noemer Democratie.
  Sander, de overheid maakt wel uit wat wij
  met ons zuur verdiende geldt moeten doen,
  je moet zo rekenen,gezinnen brengen de
  generatie voor de toekomst,en daar betalen
  wij ook dik aan mee (kinderbijslag).
  Ik wens je sterkte,en wij moeten ook nog
  maar zien,hoe wij het rond breien.

  Reactie door Henrie — vrijdag 9 december 2005 @ 23.56 uur

 28. Ik begrijp gewoonweg niet, dat zoiets kan in Nederland? Zo een misselijke kwal, Hoogervorst, die gewoon maar kan doen waar hij zin in heeft. En het kan hem geen donder schelen wat na zijn tijd gebeurd.
  Mensen, we leven toch in een democratie???
  Leven we nog in een democratisch land??
  Hebben we verdorie niets meer te zeggen over het beleid??

  Nog even en we moeten het Leger inschakelen om dat zooitje ongeregeld in Den Haag weg te kunnen vegen!!!
  Misschien een optie???

  Reactie door Nicole Halmans — zaterdag 10 december 2005 @ 23.34 uur

 29. Jan of Agnes Kant.
  Ik ben 57 jaar en mijn man is 72, hij heeft in 1998een hartaanval gehad daarna diverse c.v.a. gehad(beroerte’s) hij zit nu in een rolstoel, hij woont thuis en ik mag hem thuis verzorgen twee dagen in de week gaat hij naar een dagbehandeling in een verpleeghuis, dan heb ik even tijd om de dingen te doenm die blijven liggen, zoals boodschappen doen of bezoek aan gemeente huis enz. Ik ben 24 per dag thuis om hem eten te geven te verschonen, uit bed te helen of in bed te leggen.
  Sinds 2003 heeft mijn man een PGB, ik ben dus werknemer van mijn man.
  Ik vond dit een mooie uitvinding om de mantelzorgers uit te betalen want ze doen hetzelfde werk wat de mensen van de thuiszorg ook doen, nu ben ik van niemand afhankelijk. maar afgelopen november heeft de SVB de pensioentoeslag van mijn man eraf gehaald dat is ongeveer 500 euro wat er per maand afgaat. Ik heb hier geen bericht van gekregen van de een op de andere dag werd hij gekort, reden: we verdienen te veel. Je betaalt toch belasting als je verdient? hoe zit dat nou presies. svb zegt u bent nog geen 65 jaar
  en u verdient te veel dus wordt uw man gekort op zijn a.o.w. Ik ken mensen die een kwart mijoen per jaar verdienen, die mevr krijgt gewoon haar a.o.w.
  U begrijpt ik ben hier niet blij mee.
  Wij verdienen dit toch niet, Ik verzorg mijn man thuis, dat scheelt de overheid per dag 150,00 euro, als hij in een verpleegtehuis zou zitten. Wat moet ik hiermee. groeten een boze mantelzorger. l.beckers

  Reactie door beckers — zondag 11 december 2005 @ 12.43 uur

 30. Helaas spreken de Ministers niet meer namens het volk ;Hieruit blijkt ook dat de democratie in Nederland niet meer bestaat !
  Ze hebben dezelfde arrogantie als die lui voor de Franse revolutie , voor de Russische revolutie en ga zo maar door :
  eens komt boontje om zijn loontje !

  Reactie door fred — zondag 11 december 2005 @ 16.46 uur

 31. Jan of Agnes Kant.
  Ik ben 57 jaar en mijn man is 72, hij heeft in 1998 een hartaanval gehad daarna diverse c.v.a. gehad(beroerte’s) hij zit nu in een rolstoel, hij woont thuis en ik mag hem thuis verzorgen twee dagen in de week gaat hij naar een dagbehandeling in een verpleeghuis, dan heb ik even tijd om de dingen te doenm die blijven liggen, zoals boodschappen doen of bezoek aan gemeente huis enz. Ik ben 24 per dag thuis om hem eten te geven te verschonen, uit bed te helen of in bed te leggen.
  Sinds 2003 heeft mijn man een PGB, ik ben dus werknemer van mijn man.
  Ik vond dit een mooie uitvinding om de mantelzorgers uit te betalen want ze doen hetzelfde werk wat de mensen van de thuiszorg ook doen, nu ben ik van niemand afhankelijk. maar afgelopen november heeft de SVB de pensioentoeslag van mijn man eraf gehaald dat is ongeveer 500 euro wat er per maand afgaat. Ik heb hier geen bericht van gekregen van de een op de andere dag werd hij gekort, reden: we verdienen te veel. Je betaalt toch belasting als je verdient? hoe zit dat nou presies. svb zegt u bent nog geen 65 jaar
  en u verdient te veel dus wordt uw man gekort op zijn a.o.w. Ik ken mensen die een kwart mijoen per jaar verdienen, die mevr krijgt gewoon haar a.o.w.
  U begrijpt ik ben hier niet blij mee.
  Wij verdienen dit toch niet, Ik verzorg mijn man thuis, dat scheelt de overheid per dag 150,00 euro, als hij in een verpleegtehuis zou zitten. Wat moet ik hiermee. groeten een boze mantelzorger. l.beckers

  Reactie door beckers — zondag 11 december 2005 @ 17.43 uur

 32. Ik vind het schandalig dat Aktie Noodrem alweer geboycot is door de media!
  Wie oh wie heeft connecties met de media zodat de SP niet meer geboycot wordt?
  Wetsvoorstel nr 1: Achterhouden van belangrijke zaken die het VOLK aangaat, moeten NIET geboycot worden door de media. Hier moet een strenge straf op staan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Nicole Halmans — maandag 12 december 2005 @ 1.01 uur

 33. Zo die hebben boter op hun hoofd nee geen magere maar roomboter.
  Ik leef al jaren van een bescheiden W.A.O.
  dat staat er eigelijk buiten.
  Maar zou eigelijk de heer???? Salm willen uit nodigen.
  Wat 50 euro aan vrij besteedbaar inkomen voor veel mensen betekend.
  Het is nu bijna half december en nog weet bijna niemand wat de gevolgen zijn van dit beleid!!!!!!
  Maar na mijn mening mogen dw burgers bezuinigen maar wat maakt voor ministers nou 50 euro uit.
  IK wens alle mensen een prettigge kerst en zeker een goede gezondheid.
  Want anders wordt het creperen!

  Reactie door J.Kuil — maandag 12 december 2005 @ 15.38 uur

 34. Er moeten eerst doden vallen volgens het kabinet, voordat er maatregelen genomen worden.

  Reactie door Nicole Halmans — maandag 12 december 2005 @ 16.45 uur

 35. …een hele hoop mensen lopen nu te griepen over het duurder worden van de zorg!
  Maar het is wel nodig.
  Maar wie hebben deze huidige regering gekozen!?
  De zorg is onze zorg en daar moet gewoon meer geld naar toe, punt.!
  Bij de volgende verkiezingen kan “de menigte” zich laten horen,…..maar wat zal er van de huidige ontwikkelingen worden teruggedraaid?,….niets!
  En ze trekken zich toch nergens wat van aan , nu!
  Zoals uit een opgepikt onderonsje viel uit te maken.

  “…de mensen gewoon vertellen dat het allemaal niet zo duur wordt,dan kunnen we dat er ook zo doorheen duwen en over een jaar of twee wordt die zorgtoeslag er ook vanaf geroomd…”….

  Onze gekozen bewindsvoerders die zo de burgers bestelen,….en het zal ze een worst wezen.
  Daar behoren dus ook onze oppositie-leden toe, waarvan men best ff wat meer weerstand had kunnen verwachten!

  Ik kan alleen maar hopen dat men zich massaal aanmeldt bij vakbonden om een grotere vuist te maken voor later.

  Uiteraard met een andere regering.

  Reactie door Gerard — zaterdag 17 december 2005 @ 18.29 uur

 36. Hi, ik denk dat dit alles eigenlijk groter moet worden gezien, kijkend naar de eerste democratieen was slavernij en plunderen een noodzaak, in Rome liepen meer slaven rond dan mannelijke Romeinen bv en we zijn weer op die weg, we plunderen de aarde en dezg 3e wereld, en we zullen werken tot we niet meer productief genoeg zijn, allen om de schulden af te lossen die gemaakt moesten worden om te wonen en te leven. Daar komt bij dat door de steeds strengere wetten en regeltjes er meer gevangenen komen, die dan ook weer te-werk-gesteld kunnen worden. (luister naar de alarmerende berichten uit de VS) Vroeger ((ik weet ‘t) in China) betaalde men de arts als men gezond was, en stopte de betaling als men ziek was, op die manier was het medisch systeem gebaat bij gezonde mensen, nu is ziekte big business. Ik ben echt kwaad, hoelang moeten we deze incompetente club in Den Haag nog slikken. Groetjes.
  ps de schuldenlast van GM (autoos) is al groter dan de Nederlandse staats-schuld.

  Reactie door j.m. hermans — woensdag 21 december 2005 @ 13.06 uur

 37. Er wordt veel verzwegen door Hoogervorst,ik zou niet graag een auto van hem willen kopen,even alles op een rijtje,Je gaat je verzekeringspremie,nu achteraf,straks vooraf betalen,je betaalt in de overgang twee keer premie,wordt verzwegen,VWS gaat met haar rekenhulp uit van 250 euro no-claim voor iedereen,dat is onjuist,want dan zijn we allemaal zo gezond dat we geen verzekering nodig hebben.De zorgverzekering wordt schadeverzekering,daar preventie (het voorkomen van ziekten)gaat verdwijnen,zg marktwerking moet er komen,de 23 euro ANWBZ
  wordt afgetrokken van de premie,is onjuist
  daar deze al verrekend zijn in de eerste en tweede belastingschijf,en derhalve slechts een voordeel geven ad.8,83 per maand en geen 23 euro,dan wordt er gerekend zonder aanvullende verzekeringen,en kortingen toegepast welke totaal niets met het zorgstelsel te maken hebben over de inkomensafhankelijke premie wordt 42% IB gerekend moet in veel gevallen boven de 52000 berekent worden met 52%IB Idem over de weggevallen werkgeversvergoeding.Dan heeft het VWS in het begin toegezegd dat er geen IB over de inkomensafhankelijke premie betaalt zou hoeven worden,mooi dus wel,rekenhulp is veel te rooskleuring en zet mensen op het verkeerde been,maak je ze hier op atent krijg je geen antwoord.Resumerend we zijn allemaal de klos,na het zuur komt de bitter en niet het beloofde zoet.

  Reactie door C.Game — donderdag 29 december 2005 @ 15.29 uur

 38. Het gratis meeverzekerd zijn voor kinderen onder de 18 jaar geldt bij de meeste maatschappijen voor de minst uitgebreide aanvullende verzekering ook daar wordt geen gewag over gemaakt,alleen de z.g voordelen worden genoemd nooit de nadelen.

  Reactie door C.Game — donderdag 29 december 2005 @ 21.43 uur

 39. geachte heer Marijnissen door het nieuwe zorgstelsel ga ik per jaar €1200 meer betalen dan mijn huidige verzekering, plus 4,4% VIA MIJN WAO OMDAT DEZE NIET VAN PLAN IS DIT TERUG TE BETALEn. bij de huidige berekening verdienen wij ineens teveel om enige aanspraak te maken om belasting terug te krijgen maar voorheen zaten wij wel in het ziekenfonds met dit zelfde inkomen van enige tegemoetkoming is vooralsnog geen sprake wel ligt er een rekening van mijn ziektekostenverzekeraar die ik moet betalen terwijl ik het er niet mee eens ben dat ik €1200 meer moet betalen daar bij vind ik de gehele procedure erg ingewikkeld met zogenaamde compensatie maatregelen maar waar ik geen wijs meer van wordt met als gevolg dat ik wel deze hoge premie blijf betalen maar er geen duidelijke compensatie tegen over staat ik vind dit een typisch hypocriet VVD besluit waar de arbeider weer gaat betalen voor de rijke die alleen maar rijker worden en blijkbaar geen moeite hebben met de verandering van FL NAAR € zo kan ik nog wel even doorgaan maar dit zal ik u besparen

  Reactie door rj van rooijen — vrijdag 30 december 2005 @ 14.47 uur

 40. Vergelijking zorgtoeslagen op een rij:
  Inkomen Alleenstaanden Mensen met partner
  Bijstand € 388 € 1.125
  € 20.000 € 263 € 1.000
  € 22.000 € 163 € 900
  € 25.000 € 13 (€0)€ 750
  € 30.000 0 € 500
  € 35.000 0 € 250
  € 40.000 0 0

  Ik ben alleenstaand en verdien net niet 25.000 per jaar. Ik krijg dus niks.
  Iemand met partner met hetzelfde loon krijgt 750 euro /2= 375 p.p.
  Nou ik moet zeggen het is wel eerlijk verdeeld hoor.
  Heeft Hoogervorst en defecte rekenmachien?
  Alles eerlijk verdelen, zij een beetje meer dan ik.

  Reactie door Willem — vrijdag 30 december 2005 @ 16.06 uur

 41. Hoogervorst kondigde met veel tamtam aan
  geen verschil meer tussen particuliere verzekerden en ziekenfons verzekerden.In werkelijkheid is er nooit een verschil geweest,zeker niet in de dekking,het was slechts de naam,het toonde rijk en arm aan,maar niet meer van deze tijd maar van vroeger,en daar is alles mee gezegd.
  Hij vergat te vertellen, maar wel een groot verschil in premie, die de ziekenfonds verzekerden nu moeten ophoesten WELBEDANKT HOOGERVORST U HEEFT VEEL ELLENDE AANGERICHT.

  Reactie door C.Game — zaterdag 7 januari 2006 @ 18.00 uur

 42. Pechthold heeft gesproken en de knuppel in het hoederhok gegooid.Zijn uitspraak stoelt ook op Hoogervorst VUIL en VUNZIG
  zo is dan ook het nieuwe zorgstelsel.

  Reactie door C.Game — maandag 23 januari 2006 @ 20.26 uur