Woestuinruiters

Woestuinruiters

Gisteravond was ik te gast bij Woestijnruiters, het programma van Paul Witteman en Jeroen Pauw. Als je belangstelling hebt, kun je hier de uitzending terugkijken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 05 december 2005 :: 12.03 uur

38 Comments

38 reacties

 1. Bij Constant en Brandt gaf ik mijn mening
  al off topic, maar nogmaals, de uitzending
  vond ik heel goed voldoen aan alle terloops
  voorbijkomende argumenten, klasse !
  In deze sfeer hoop ik tzt op een idem dito
  aflevering weer elders, maar zeker voor én
  na de a.s. verkiezingen !

  Reactie door Madelief — maandag 5 december 2005 @ 12.17 uur

 2. Heb de uitzending gezien. Met Jeroen Pauw als presentator van een “linkse” omroep vraag ik me wel eens af wáár, als socialist, je vrienden zitten. Quasi intellectueel, presentatie zo warrig als zijn haardos. Sterke zet om Paul Witteman een veer in z’n r… te steken, daar heb je dan ook geen last meer van. Met zulke, met zichzelf ingenomen, gasten help je het linkse gedachtengoed ook de brug niet over.

  Reactie door william — maandag 5 december 2005 @ 12.22 uur

 3. Heb de uitzending net bekeken, en ondanks de interrupties van Witteman en -knuffel autochtoon- Pauw, prima interview !

  Reactie door Pietje af — maandag 5 december 2005 @ 12.26 uur

 4. Ik schakelde gisteren te laat in en heb alleen Rutte mogen horen orakelen over niks dus zal zo de uitzending eens terugkijken… ;)

  Reactie door Mirella — maandag 5 december 2005 @ 13.00 uur

 5. Als ik mocht kiezen voor een koppel Journalisten/talkshowmasters gaat mijn voorkeur uit naar Bulle van Berkel en F. Kriele.

  “Het probleem in ons vak is dat, waarneer je met z’n tweeën opereert, er altijd iets Woodward & Bernstein-achtigs van je wordt verwacht.”

  Aldus Bulle van Berkel & F. Kriele.

  Reactie door Gandalf — maandag 5 december 2005 @ 13.12 uur

 6. Superbijdrage,Jan !!!

  Reactie door eric — maandag 5 december 2005 @ 13.26 uur

 7. Ik vond helaas dat de beide heren Pauw en Witteman niet het nodige fatsoen hadden om de heer Marijnissen te laten uitpraten.Dit haalt de scherpte van het debat onder uit.Jammer.Toch knap dat de heer Marijissen zich daardoor niet uit het veld liet slaan.

  Reactie door B.Robben — maandag 5 december 2005 @ 13.37 uur

 8. Ik ben het helemaal eens met B.Robben.
  Ik heb bewondering voor Jan, dan zie je toch de ware politicus. Scherp en niet uit het veld te slaan.
  Een van de eerste regels is toch nog steeds iemand uit laten praten.

  Reactie door A.C.W.T. — maandag 5 december 2005 @ 13.47 uur

 9. Oh, oh, oh wat is die Rutte een gladjanus!

  Wij hebben als VVD een goed verhaal? Mensen mogen van links niet succesvol zijn? Waar staat dat in het SP program? Ik kan het me niet herinneren……

  Reactie door Erik van Donk — maandag 5 december 2005 @ 13.57 uur

 10. Met ‘succesvol zijn’ bedoelt Rutte (en de VVD) op slinkse wijze zoveel mogelijk geld verdienen, gebruikmakend van alle opties die het kapitalisme hiervoor biedt.

  Reactie door Ronnie — maandag 5 december 2005 @ 14.07 uur

 11. ik heb het al eerder aangegeven .die laffe hap van de p.v.d.a gebruikt hun zender en interviewers OM HUN LAFFE EN O ZO STILLE LEIDER WOUTER BOS BUITEN SCHOT TE HOUDEN .de interupties en gekakel van witteman en pauw getuigen van geen fatsoen en onmacht .het is helemaal niet moeilijk om met marrijnissen te debatTeren maar de p.v.d.a. is bang dat als mensen echt goed van de doelstellingen en partij programma van de socialistische partijOP de hoogte zijn , ze een gigantisch zetel en leden verlies leiden ,de p.v.d.a is puur afhankelijk van de door hun gecontroleerde vakbonden en tv zenders(ned 3).ik wil sluiten met de conclusie dat witteman en pauw te ,licht , zijn voor marrijnissen .wellicht sluit de volgende keer clairy polak nog aan om hem de mond te snoeren .nogmaals UITERMATE LAF VAN DE P.V.D.A. EN WOUTER BOS .

  Reactie door texas henkie — maandag 5 december 2005 @ 14.23 uur

 12. Nu ze bang voor hun hachje worden als de macht van de VARA misschien gaat verminderen mag de SP ineens ook meedoen.Alleen moet je die SP-er dan natuurlijk zoveel mogelijk interrumperen, dan komt de boodschap misschien niet zo duidelijk over.Is toch nog iets meegevallen. Was de laatste opmerking over Witteman misschien ietwat sarcastisch bedoeld?
  Aad Sweep

  Reactie door Aad Sweep — maandag 5 december 2005 @ 16.26 uur

 13. Mooiste uitspraak Marijnissen, zou het niet eens mooi zijn een kabinet zonder CDA en VVD

  Reactie door schoenmaker — maandag 5 december 2005 @ 18.12 uur

 14. Rutte heeft het over “het afpakken van succes bij mensen die dat behaald hebben”. Ook met het vvd-oog dat 1 wao-fradeur erger is dan 10 mensen die worden goedgekeurd in het hedendaagse Lourdes en niet aan het werk kunnen komen. Succes is niet altijd een keuze, en de bijdrage van diegenen die daarvoor de kans kregen aan de kwaliteit van leven van zij die het minder hebben getroffen en van die van de samenleving als geheel. Naast dit duurzame concept vindt Rutte het blijkbaar niet belangrijk dat niet iedereen met gelijke kansen geboren wordt en opgroeit. Blijkbaar gaat het enkel om het totale succes van het conglomeraat (lees bnp per capita), ook al zijn er binnen die gemeenschap tallozen die daar niks aan hebben; zie de inkomensongelijkheden in een aantal landen waarvan ik de namen niet hoef te noemen. Veel overheidsuitgaven is geen onverantwoordelijke financiele politiek bedrijven, dat wordt het pas wanneer de buurlanden dat niet doen. Andersom is het natuurlijk pijnlijk om te constateren dat die buurlanden zich niet committeren aan een financieringsbeleid met gelijke trend, zie het stabiliteitspact, welke enig wrevel veroorzaakte bij menigeen.

  Reactie door no blood for oil — maandag 5 december 2005 @ 19.15 uur

 15. woesttijnr. gezien ,onze Jan iedere keer in de redenen vallen,ja een mooi proggamma van hepie en hepie,als witteman dat nou ook eens had gedaan bij willem pils dan had waterma. nooit bestaan,doordenken,maar inmiddels staat het in de vandale,sorry niet zo bedoeld.wat ik wel heb gezien een sterke leider voor dit nederland die opkomt voor alle medelanders die gaat voor demo-cratie.hulde aan onze Jan die laat zich niet uit het veld slaan.en laat hepie en hepie maar lekker kwetteren zo niet kwispelen met elkaar ,,,maar het is wel waar.zo ik laat het nu maar even bij ,maar een ding is nu wel duidelijk hoe witteman ,en paula.. in mekaar steekt zeg maar ,geen Jan dan maar liever zo doorgaan,maar woestijnr. je bent nu echt ongeloofwaardig geworden ,er zaten twee mollen in de,zie freek dank u,en nog veel sterkte Jan van een mederlander.

  Reactie door nj — maandag 5 december 2005 @ 20.38 uur

 16. Dat ze Jan Marijnissen ‘hard’ aanpakken, moeten we niet over zeiken, want we zouden maar wat graag willen, dat het ook bij Wouter Bos gebeurt.
  Het is ook terecht, want de SP heeft standpunten, die duidelijk niet overeenkomen met PvdA en GroenLinks en dus iets om uit te leggen.
  Ik ben daar niet bang voor.
  Helemaal niet wanneer duidelijk word, dat die uitleg, ondanks dit soort geforceerde interviews, steeds meer steun krijgt.

  Reactie door devis — maandag 5 december 2005 @ 22.49 uur

 17. Jammer dat Pauw en Witteman, Jan telkens in de rede vielen waardoor zijn punten niet goed uit de verf kwamen.

  Als SP’er weet ik nu wel wat de boodschap is, maar ik kan me voorstellen dat het voor een groep kijkers soms erg verwarrend was.

  De algemene boodschap was gelukkig wel helder: links-kabinet kan alleen mét de SP ;-)

  Reactie door Erik Manders — maandag 5 december 2005 @ 23.09 uur

 18. Heb de uitzending gezien, me mateloos geïrriteerd aan de semi-intellectueele houding van de heeren Witteman en Pauw. Van te voren opgezette debat systeempjes, waarbij de gast het alleen maar kan afleggen. Nee de PVDA heeft geen standpunten hoeven inleveren…
  Zag overigens dat ze dit zelfde trucje, weliswaar duidelijker zichtbaar, uithaalde bij die VVD’er. Eerst absurde dilemma’s voorleggen als: ik laat alles van me af glijden of ik kan niks vast houden. Kiest die uiteraard voor het eerste, gaan de heeren Witteman en Pauw dit punt uitmelken.

  Jan, mijn complimenten voor het overeind blijven in deze journalistieke jungle, zonder je waardigheid te verliezen!

  Reactie door politicus — dinsdag 6 december 2005 @ 12.19 uur

 19. http://home.planet.nl/~verbe326/

  waar gaat dit eigenlijk over ????

  psv wint met 2 – 0

  iedereeeennnn roept boerrrruuuhhhhhhhhhhhh

  en de regering wil de boeren kwijt

  ik snap dat niet

  http://home.planet.nl/~verbe326/

  devotions

  earth, wind and fire

  Reactie door http://home.planet.nl/~verbe326/ — woensdag 7 december 2005 @ 1.18 uur

 20. Je kunt de publieke omroepen maar één keer afbreken. Laten we dat dan alsjeblieft gauw doen!!!
  Vanavond meldde het NOS-journaal dat de PvdA en GL het aftreden van Verdonk eisen.Over de SP die dit vanmorgen ook al gedaan heeft werd niets gezegd!
  In NOVA waren Femke H. Bakker van D’66 en Mat Herben.Waar blijft ons commentaar? Femke beweerde zelfs dat alle partijen tegenwoordig Neo-liberaal zijn.Hoe konden wij zorgen dat de mensen beter gaan weten?
  Ik begrijp werkelijk niet dat jullie niet alle kansen aangrijpen om het trio Pauw, Polak en Witteman een toontje lager te laten zingen.Hun waanzinnig hoge inkomens zijn mede verantwoordelijk voor de ellende in de omroepen.
  Aad Sweep.

  Reactie door Aad Sweep — vrijdag 9 december 2005 @ 23.41 uur

 21. Heus Jan, en andere SP corypheeën, de enkele keertjes dat jullie op TV mogen komen zijn de kruimels van de tafel. Is dat jullie eer niet te na?

  Reactie door Aad Sweep — vrijdag 9 december 2005 @ 23.45 uur

 22. Beste Jan ,ik begrijp dat je ook in een programma als WOESTIJNRUKKERS jezelf moet laten zien om je standpunten te profileren , helaas was dit eigenlijk bijna vergeefse moeite omdat woestijnrukker wittevrouw absoluut nog nooit in zijn leven heeft geleerd om eens echt naar iemand te luisteren.
  De eerste vereiste als je wilt weten en begrijpen wat iemand zegt is diegene uit te laten praten , en dan daarna pas je mening daarover naar voren te brengen.
  Als je dat niet doet dan hoor je maar voor 20% wat diegene zegt of bedoelt , en ben je eigenlijk alleen maar in je gedachte bezig met je volgende onzinnige vraag of opmerking , omdat je absoluut niet begrijpt waar degene die tegenover je zit het over heeft.
  Dit is een les die ik al heel vroeg in mijn leven hebt geleerd , helaas gaat dat niet op voor de woestijnrukkers paultje en wittevrouw , onbegrijpelijk dat deze figuren nog zoveel geld hiermee krijgen , want verdienen kunnen we dit niet noemen.
  Deze 2 onbenullige figuren zijn zeker 4 maten te klein voor jou jan , maar nogmaals ik begrijp dat dit er ook bij hoort.

  Reactie door john daleman — zondag 11 december 2005 @ 0.06 uur

 23. tour buses new york city

  Woestuinruiters

  Trackback door Vesa Murtekangas — zondag 25 december 2005 @ 4.01 uur

 24. cheapest Discount Ceramic Tile

  Woestuinruiters

  Trackback door Katrin Otto — zondag 25 december 2005 @ 12.45 uur

 25. sports online betting…

  Bowen dissension reactive applaud botanist Doricizes,throttling betting http://www.sport-betting-fun.com/ editor betting online http://www.more-betting.com/

  Trackback door sports online betting — zaterdag 20 mei 2006 @ 14.14 uur

 26. clarence ashley…

  clarence ashley…

  Trackback door clarence ashley — donderdag 22 juni 2006 @ 10.06 uur

 27. yarrow sheet music…

  yarrow sheet music…

  Trackback door yarrow sheet music — donderdag 24 augustus 2006 @ 12.43 uur

 28. world of music erie pa…

  world of music erie pa…

  Trackback door world of music erie pa — donderdag 24 augustus 2006 @ 14.50 uur

 29. 90s alternative music…

  90s alternative music…

  Trackback door 90s alternative music — donderdag 24 augustus 2006 @ 18.31 uur

 30. illegal music downloading…

  illegal music downloading…

  Trackback door illegal music downloading — donderdag 24 augustus 2006 @ 18.36 uur

 31. beginning piano music…

  beginning piano music…

  Trackback door beginning piano music — donderdag 24 augustus 2006 @ 19.01 uur

 32. 2006 coachella music festival…

  2006 coachella music festival…

  Trackback door 2006 coachella music festival — donderdag 24 augustus 2006 @ 21.24 uur

 33. how do i make music cds that work on normal cd player…

  how do i make music cds that work on normal cd player…

  Trackback door how do i make music cds that work on normal cd player — donderdag 24 augustus 2006 @ 21.32 uur

 34. tablet computers…

  tablet computers…

  Trackback door tablet computers — vrijdag 25 augustus 2006 @ 6.19 uur

 35. celexa…

  celexa…

  Trackback door celexa — woensdag 30 augustus 2006 @ 2.43 uur

 36. Horny And Pregnant…

  Horny And Pregnant…

  Trackback door Horny And Pregnant — vrijdag 1 september 2006 @ 19.40 uur

 37. Big Booty Hoe Xxx…

  Big Booty Hoe Xxx…

  Trackback door Big Booty Hoe Xxx — donderdag 14 september 2006 @ 6.42 uur

 38. De heren Witteman en Pauw zijn de beste journalisten ter wereld. Jan Marijnissen staat prima zijn mannetje, ook in dit soort interviews. Hij behoeft echt geen bescherming van bezorgde SP-lidjes die hun voorman willen beschermen tegen boze vragen. Get a life!

  Reactie door Piet Marijnissen sr. — donderdag 26 oktober 2006 @ 23.10 uur